Legfontosabb > Dekoráció

Saját kezeinkkel építjük: egy zuhany nélküli zuhanyzó nélkül

Jó ötlet, hogy a saját kezűkkel rakodjon be egy rakla nélküli zuhanyzót. Végül is a kínai gyártmányú fülkék néha igen drágák, és nem akarok annyira befektetni a vásárláshoz. Ha egy nagy javítást terveznek a fürdőszobában, akkor nagyon szép és kényelmes zuhanyzót készíthetsz szóval a hulladékanyagokból: cement, tégla, cserép. Az ilyen szerkezetre vonatkozó egyetlen kötelező követelmény az alapos vízszigetelés. Ez megakadályozza, hogy a szomszédok összeütközésbe kerüljenek alulról a fürdőszobájuk elárasztásáról.

Hogyan kezdjünk építeni?

A kisszerkezet felépítésére való felkészülés az építési lehetőségek felmérésével kezdődik. A paletta nélküli zuhanykabin kialakítása esetén a fő figyelmet kell fordítani a csatornarendszer vagy a vízelvezető berendezés kiválasztására. Segítségével a zuhany alá eső víz eltávolítható anélkül, hogy felgyűlhetne volna az illető lábai alatt.

A városi lakásokban és a meglévő padlózattól származó magánházaknál ésszerűbb lenne egy vízszintes lefolyórendszer telepítése, amely oldalirányban csatlakozik a meglévő csatornarendszerhez. Ha a ház építése során keletkezik a zuhanyozás, akkor függőleges létrát is fel lehet szerelni egy csatornahálóval a helyi csatornahálózatra a mennyezeten keresztül.

Mielőtt egy tálca nélküli zuhanytálca elkészítené, figyelembe kell vennie, hogy a vízcsatorna csomópontja a padló alá kerül. Még vízszintes létra esetén is a magasságot, amelyre a padlót fel kell emelni, kb. 10 cm, ami meglehetősen nagy terhet jelent a padlókon egy többszintes épületben, és jelentősen megnöveli a javítási költségeket. Ebben a tekintetben meg kell hozni a döntést: hogy egy kis dobogót állítsunk fel a fülke eszközére vagy egyenletesen emeljük a padló szintjét a fürdő egész területére.

Hogyan készítsünk dobogót?

A padló emelt részének a zuhanyzó számára elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy egy személy zuhanyozni tudjon, anélkül, hogy megérintene volna a falak és a kabinos kerítés. Ezek a ház tulajdonosának méretétől függenek, és ízlése szerint választhatók. Irracionális, hogy a dobogó kevesebb, mint 90x90 cm.

A dobogó eszközéhez a következő anyagok szükségesek:

 • vízszigetelő film vagy masztix;
 • 5 cm vastag polisztirol hab lap;
 • cement, homok és zúzott kőzet az esztrichhez, tégla, ha szükséges;
 • zuhanyfolyosó és csatorna;
 • befejező anyag (csempe, mozaik stb.).

Távolítsa el a kiválasztott helyet a régi esztrichről a betonpadlóra. A masztix réteget úgy kell alkalmazni, hogy az elszigetelt terület legalább 10 cm legyen a tervezett dobogó kerületének mentén. A maszkot egyenletesen kell bevonni a szomszédos falakkal legalább 15 cm magasságig.

Fusson és csatlakozzon a csatorna új csövekhez. Kommunikáció során figyelembe kell venni, hogy a csövek dőlésszögének 2-3 ° -osnak kell lennie a felemelő vagy leeresztő cső irányának csökkenésével. Szerelje fel a leeresztő csomót szifonnal és rácskal, és csatlakoztassa egy új csővel. Ellenőrizze a lefolyó működtetését és megszüntesse a hibákat.

Az építés következő szakasza egy többrétegű padló kialakulása, amelynek eredményeképpen a dobogó emelkedik, és a kommunikáció az új építészeti elem vastagságában rejlik. A zuhanykabin alapja a következőképpen alakul:

 1. A vízszigetelő rétegre habosított hablapot kell elhelyezni. Lehetővé teszik az alap felmelegítését és a szomszédok zajszintjének csökkentését.
 2. A PPP lapok tetejére 4-5 cm vastag betontömeget kell öntenie, a beton szintje pedig éppen a rámpa alatt lévő vízelvezető gyűrű alatt legyen. Az öntvény helyes végrehajtásához, a dobogó pereménél rétegelt lemezből, táblákból vagy több téglából kell készíteni.
 3. Miután a beton teljesen kikeményedett (7-10 nap alatt), egy vízszigetelő membránt kell elhelyezni az esztrichre - egy különleges film vagy egy nagyon vastag polietilén "lemez". A szigetelés megbízhatóságára való teljes bizalom érdekében átfedést kell végezni a falon. A folyosó számára a lyukat oly módon kell vágni, hogy az átmérője kisebb legyen, mint az átirányító gyűrű.
 4. Öntse az előkészített alapot egy másik betonréteggel. Felületét kis létra (1-2 °) a létra rácsolatának irányában kell kialakítani, hogy a víz ne mozdulhasson fel a dobogóra, és természetesen a szennyvízbe jutás helyére kerüljön. Az alsó szélek a pódium pereménél helyezkednek el, hogy megakadályozzák a víz áthatolását a padlón. Ha téglalapokkal tervezik az üvegkeret telepítését, akkor ebben a szakaszban szükség lehet a futókra.
 5. Az esztrich kikeményítése után díszítő csempe vagy mozaik burkolatot kell ragasztani. Az anyag kiválasztásánál nem csak a kerámia megjelenése, hanem a fürdőszobák és zuhanyzók gyártásához való alkalmasság is vezérelhetõ. A csempe legyen csúszásmentes felület. Ez megóvja a tulajdonosokat a zuhanyok sérüléseitől.

A pódiumra való felkészítés nagyméretű fürdőszobákban ajánlott, ahol a helyiség a padlózat felemelt területére helyet kaphat. Leggyakrabban a városi lakásokban a fürdõszobának nagyon kicsi területe van, ahol egy újabb "lépés" megzavarhatja a mosógép, a vízvezeték szerelését vagy a tulajdonosok mozgását. Ebben az esetben jobb lehetőséget választani a dobogó nélkül.

Hogyan készítsünk egy mosogatót a fürdőszobában?

Egy nagyon kényelmes megoldás a kis fürdőszobákhoz egy zuhanyzó, amelyet csak ideiglenes falak készítenek műanyag függönyökkel. Ha senki sem használ zuhanyozót, a befogadni kívánt sarok több helyet biztosít a fürdőszobában. Higiéniai eljárások elvégzéséhez elég a függöny bezárása. Még a nagy fürdőszobákban is észrevehető zuhanyzók egyre népszerűbbek. Ez kényelmes és gyönyörű, bár anyagköltségeket igényel, és munkát végez a beton betonozásával a fürdőszobában.

A pódium nélküli zuhanyzás elvei nem különböznek az emelt emeleten lévő épület felépítésétől. Az első lépésnek megbízható vízszigetelést kell biztosítania a régi bevonat és esztrich alapból. A pódium eszközével ellentétben el kell különíteni a fürdő egész területét és a szoba falainak alsó részét. A zuhanyrácsokat a tulajdonosok számára kényelmes helyen kell elhelyezni. Általában ez a szoba túlsó sarkában van: a kabin nem zavarja a gyaloglást.

A csatorna összeszerelése és csatlakoztatása ugyanúgy történik, mint a dobogóra. Ha be van építve, meghatározhatja azt a magasságot, amelyen a padlószint emelkedik, és csatlakoztassa a csatornahálózatokat más fürdőszobai szerelvényekhez. Ezután minden a dobogó eszközhöz hasonlóan történik: PPP lemezek, beton esztrich, vízszigetelés és újra esztrich.

Az esztrich utolsó rétege a leeresztő nyílás felé meredek. Nagyon sok lehetőség van egy ferde padló kialakítására:

 • négyszög alakú;
 • sima körkörös, csésze alakú;
 • kétoldalas (ha a lefolyó a sarokban van);
 • félkör alakú vagy ágazat formájában;
 • egyoldalas (kényelmes, ha 1 m-nél hosszabb létra-tálcák használatosak).

Az esztrich oszlopcsempe fölött óvatosan dörzsölte a csempék közötti varratokat.

A padló szerelése után vízszerelvényeket, csaptelepeket, zuhanycsövet, öntöződobozt vagy más kifolyórendszert ("hegyi vízesés", lépcsőzetes, eső) szerelhet fel. Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a víz szórását a fürdőszobában, szerelje fel a fülke üvegtartóját, vagy tegye le a műanyag függönyöket.

Hogyan készítsünk kerítést?

Ha a fürdőszoba nagy, akkor a zuhanytálca tégla vagy üvegből álló álló falakkal van védve, mielőtt a padlót lefektetik. Ebben az esetben nem feltétlenül szükséges az ajtó felszerelése, mivel elegendő hely van a kabinban, így a kifröccsenő nyílások nem repülnek ki. De egy kis fürdőszobában minden centiméter terület regisztrálva van, ezért jobb, ha a fal lecsúszik. A legegyszerűbb lehetőség egy vak.

Az ilyen kerítés eltávolítható, ha a fülke nincs használatban, egyszerűen a falhoz csúsztatva. A függöny felakasztásához a konzolokat a rúddal kell felszerelni. E felfüggesztések különböző típusai vannak. Közös számukra az, hogy a támasztóelemek a megfelelő helyeken falhoz vannak rögzítve, és közöttük egyenes vagy hajlított rúd van.

Bonyolultabb megoldás az üvegfalak és ajtók beszerelése. Ezek az eszközök megvásárolhatók kész formában vagy megrendelésre. Rendszerint a padlóra és a mennyezetre történő szereléshez műanyagból vagy fémből készült profilokat kell biztosítani. Ezeket a gyártó által ajánlott módon kell felszerelni és rögzíteni. Általában a profilok szintén futók a csúszó kabin ajtó mozgatásához. Miután a keret teljesen fel van szerelve, fel lehet mázolni a kabinet, és becsukni az ajtót.

Ha önálló zuhanytálca egy raklap beszerelése nélkül választja ki, olyan alakú és méretű standot készíthet, amely kényelmes lesz a tulajdonosok számára. A tartozékok és a befejező anyagok széles választékával ez a szerkezet nem kevésbé esztétikus, mint a megvásárolt szaniteráruk drága modellje.

Készülék zuhany nélkül raklap a padlón

A modern zuhanyozók számos további tulajdonsággal rendelkeznek. Ez a hidromasszázs, a zenehallgatás, az aromaterápia, még sok más. Technikai berendezéseik ellenére nem vonzóak, mivel sok helyet foglalnak el, ami nem nagyon kényelmes a modern lakásokban.

A tervezők megoldást javasoltak erre a problémára - zuhanyzó nélküli tálca. Noha nehézkessé válik fülkéknek hívni őket, mivel a falak a fürdőszoba padlójába vannak szerelve, ami miatt egyetlen elemnek számítanak.

A zuhanykabin előnyei a raklap nélkül

Az ilyen mintáknak számos előnye van:

 1. Könnyen törődhet. A fülke tisztítása nem sok időt vesz igénybe, és nem igényel erőfeszítést.
 2. A fogyatékkal élők kevés vagy semmilyen segítséget nem tudnak zuhanyozni.
 3. Kisgyermekek számára a zuhany nem traumatikus. Nincsenek éles sarkok, amelyeket a gyermek eltalálhat.
 4. A fülke méretét a kialakítás határozza meg.
 5. A saját egyedi fürdőszoba kialakításának képessége.
 6. Nem terheli meg a helyet. A transzparens üvegajtók az egész szerkezet könnyedségét és súlytalanságát okozzák.
 7. A jelenléte egy további lefolyó, amely megvédi a lakás és a szomszédok árvíz esetén.

A normál zuhanynak nincsenek előnyei. Nem könnyű lemosni, és lehetetlen, hogy az idősebb emberek bizonyos helyzetekben zuhanyozni kezdjenek, mert felül kell lépniük. A padlón lévő palettázó nélküli zuhanykabin lehetővé teszi számos probléma megoldását és szabad helyet.

Általános szabályok a zuhany tervezéséhez

Minden munka szakaszokra bontható:

 1. Előállítás. El kell készíteni az alapot és végre kell hajtani a lezárási munkát.
 2. Csatorna és létra telepítése.
 3. Vízszigetelő. Használt roll anyag.
 4. Lejtés, kitöltés, megerősítés és esztrich.
 5. A falak, az ízületek és a lefolyók végső szigetelése.
 6. Szembe kell néznie.

A vízszigetelés a munka minden egyes szakaszában történik. Amikor szembenézünk, akkor nem kell reménykednünk a csempe szigetelő tulajdonságairól. A víz áthatolhat a padlón a csempék közötti réseken keresztül. Ez elpusztítja az egész szerkezetet, és állandó páratartalmat hoz létre, ami gumi megjelenését idézi elő. Több szigetelési réteg szükséges ahhoz, hogy a víz ne szivárogjon át a repedéseken, és ne érje el a szomszédokat.

Hogyan készítsünk egy zuhanykabint egy raklap nélkül

A megfelelő szakképzettségű tálca nélküli zuhanykabin függetlenül is elvégezhető. Mielőtt elkezdené a munkát, el kell készíteni egy projektet a jövőbeli kabinra, és el kell döntenie a tervezésről.

Alapítvány előkészítése

Annak érdekében, hogy előkészítse az alapot a zuhanykabin felszereléséhez, el kell kezdeni az összes padlóburkolatot és az esztrich szétszerelését, biztosítva a lefolyóhoz való hozzáférést.

Ezután távolítsa el az összes kinyúló vasalódeszkát, távolítsa el a port és a szennyeződéseket a felületről. Az alapnak szintnek kell lennie. A cseppek száma legfeljebb 2 mm. Tegyen szigetelő maszkot az alapra és a falra.

Szennyvíz

A fürdőszobában lévő padló ugyanazon a szinten van, beleértve azt a területet is, ahol egy zuhanytálca felállítását tervezik. Ma alapvető rendszereket használnak a víz, például létrák vagy csatornák elterelésére. Feladatuk a folyadék gyűjtése és szállítása a csatornarendszerbe.

Annak ellenére, hogy van egy feladatuk, a design más. A csatornák átengedik a vizet egy hosszú ereszcsatornával, és a létrák a rácson keresztül vezetnek.

Ebben az esetben a zuhanyozás telepítésekor a padló maga raklapként működik. Ezért kell megakadályozni a víz átfolyását a helyiségben. Ilyen célokra a padozatot olyan lejtőn kell elvégezni, amely a lefolyó felé halad.

Fürdőszoba padlóegység

A létra kiválasztásakor és a lefolyó helyének középen történő elhelyezésekor ajánlott négy oldalról lejteni a lejtőt a lefolyó felé. A meredekség csak két oldalról lehetséges, ha a lefolyó a sarokban van. Így létrehoz egyfajta átjárót, amelyen keresztül a víz belép a lefolyóba.

A csatorna telepítése segít a lerakódásnak a padlón lévő zuhanykabin telepítésének lerövidítéséhez, mivel nem igényel sok időt és energiát a lefolyóhoz képest. A meredekség csak az egyik oldalon történik, amikor a csatorna a falon helyezkedik el. De abban az esetben, ha a lefolyó a sarokba van szerelve, akkor a meredekség mindkét oldalon megtörténik.

Napjainkban kész polcok és csatornák találhatók, amelyek gyorsan fel vannak szerelve a polimer raklapokon. A meredekség mértéke már biztosított, csak a rendszer telepítése és a befejező munkák végzése.

Padló előkészítés

Mielőtt zuhanyozna a fürdőszobában tálca nélkül, először vízállóvá kell tennie a padlót. Ez a padló fontos része a tervezésnek, és az elkészítéséhez szükséges munkát a legjobban a tapasztalt kézművesek bízzák meg. Az alapnak a következő formában kell lennie:

 • beton esztrich;
 • hab műanyag. A réteg vastagságának 5 cm-nek kell lennie, mivel egy csapban van elhelyezve;
 • vízszigetelő réteg;
 • legalább 4 centiméter vastagságú betonréteg;
 • burkolat. Használhat kerámia, mozaik vagy cserép.

A padló rendezésénél csak ezt a sorrendet kell figyelembe venni.

Zuhanyzósarok

Fontos! Annak érdekében, hogy a padló ne legyen csúszós és traumás, olyan anyagot kell választania, amely nem csúszik el. Ma speciális szaküzletekben ilyen csempe-modelleket talál.

Dőlésszög és esztrich

Annak érdekében, hogy megfelelően hajtson végre egy döntetlen és döntetlen, amikor a padlódoboz nélkül rakodja be a zuhanytálcát, akkor nézhet egy videót, ahol részletesebben láthatja a munka előrehaladtát.

 1. Jelölje a falakon az esztrich szintjét, figyelembe véve a lejtést, 3-4% -nak kell lennie, és teljesen zárja le a vízelvezető rendszert.
 2. A hab polisztirol lapokat hézagolhatja, ami a padlót sokkal melegebbé teszi.
 3. A besorolások szerint töltse meg a helyet egy cement-homok keverékkel. Fokozatosan meg kell kopasztania, és hozzá kell adnia egy új részt.
 4. A felületet egy spatulával szintelje ki.

Ezután az elegyet 3-4 napig hagyja megszilárdulni.

Befejező szigetelés

Ha egy zuhanykabinot rakod a saját kezével, akkor a vízszigetelés is fontos része a munkának.

 1. A falak felülete és az esztrich 15-20 cm-es rétegvastagsággal maszkolható.
 2. A lefolyó lyuk minden szegélye, a falak és a padló ízületei speciális ragasztószalagként.
 3. Az öntapadó ragasztószalag felhordása után ragasszuk meg a falakat és az alapot.
 4. Szerelje fel a grillet.

A kifolyónyílás körül a védőfólia nem távolítható el a cserép lefejtéséig.

bélés

Abban az esetben, ha a padlót lejtővel készítették, akkor először fel kell ragasztani a lapkát a falakon, majd a padlón.

A burkolólapok falra való billentése nem nehéz. De ha a padlót középre döntjük, akkor a csempe bizonyos szögben lesz vágva. De ebben az esetben jobb, ha egy kis mozaikot használunk.

A csempe szerelés befejezése után a falcsatlakozás ízületét a padlóval szilikon tömítőanyaggal kell kitölteni.

Vezetési lehetőség

A tálca nélküli zuhanykabin bárhol elhelyezhető, ami határozott előnyt jelent, ellentétben a standard kabinokkal. Rendes apartmanokban a fürdőszoba sarka a legjobb hely. Miután megnézte a videót, hogy hogyan készítsen egy zuhanykabint egy raklap nélkül, biztos lehet benne, hogy sok eszközzel rendelkezik.

 1. A fülke területét különböző szín vagy mozaik jellemezheti. Sötét színt fog látni a világos színek háttérén.
 2. A vizuális tér egy üvegkabinot biztosít, amely ugyanabban a steleben készül, és egy fürdőszobával rendelkezik. Ez nem sérti a szoba teljes belsejének integritását.
 3. A függőlegesen elhelyezkedő frizura vizuálisan bővíti a teret.
 4. A fülke területét kiválaszthatja a háttérvilágítással. A falakon vagy a mennyezeten elrendezhető.
 5. A zuhanyzó területének legegyszerűbb és legelegánsabb módja a rendszeres függöny segítségével is lehetséges.

A raklap nélküli kabinok eltérőek lehetnek, például:

 • keret nélküli;
 • függőleges profilok nélkül;
 • keret alaptal;
 • arany, réz, réz vagy ezüst profilok;
 • üveg műanyaggal kombinálva;
 • függönyökkel;
 • tolóajtókkal.

A tálca nélküli zuhanykabin, mint a fotó, a fürdőszobai könnyedséget és a nagy tér illúzióját teszi lehetővé. A tervezés mérete és kialakítása egy egyedi projekt létrehozásával tetszés szerint választható. A szokásos kabin sok helyet foglal el a fürdőszobában, és eszközei nem mindig lehetségesek a városi lakásokban. Ezenkívül a kádat is el lehet hagyni, és a zuhanyfülkét saját kézzel is felszerelheti, mint a tálcában lévő videókban.

Paletta nélküli zuhanykabin felszerelése: telepítési feltételek, részletes utasítások

A modern belső térben a teljes raklapon lévő zuhanytálcát gyakran helyettesíti a padlón elhelyezett, vékony, átlátszó vagy matt falú kialakítás. Első pillantásra a tálca nélküli zuhanyzó eszköz egyszerűnek tűnhet.

A gyakorlatban a kompakt kialakítás alapvető készségeket igényel és szigorúan beilleszti a telepítési szabályokat.

Zuhanykabinok a belső térben

A divatos modern belső terek kedvezően ergonómikusak, könnyedek és a szabad helyek jelenléte. Emiatt a tervezők kompakt és stílusos zuhanyterveket fejlesztettek ki serpenyő nélkül. A fürdőszoba padlóján vékonyabb, gyakrabban átlátszó kabinok vannak felszerelve, amelyeknek köszönhetően a praktikus zuhanytálca a belső tér szerves elemének szerepét játssza.

A doboz zuhanytálca nélkül egy kis fürdőszobát és egy tágas szobát rendez. A különböző modellek lehetővé teszik a kreatív tervezési ötletek belsőépítészeti tervezését. Mivel a zuhanyfülke falai általában a legfinomabb üvegből készülnek, a design levegőn és könnyűnek tűnik. A rakodó nélküli zuhanykabin fontos előnye - a felszereléshez minimális hely szükséges.

Mivel a partíciók zuhanytálca gyártók gyakran használnak átlátszó vagy szerves matt üveg. Az üvegfelületen zuhanyozás után nem marad vízcseppek nyoma. A fürdőszobabelső jellemzőitől függően lehetőség van a zuhanycsarnok felszerelésére műanyag panelekkel, blokk falakkal, üvegblokkokkal stb.

Ez egy eredeti belső zuhanytálcát hoz létre, amely dupla tartós üvegből áll, amelyeken belül LED-ek vagy fények vannak.

Annak érdekében, hogy a zuhanyzó elegáns legyen, a megfelelő anyagokat kell kiválasztania, így egy projekt létrehozásához érdemes felvenni a kapcsolatot a tervezőkkel.

Jelentősen javítja a nem szabványos padlóburkolat kialakítását. A kabin padlója kerámia burkolattal van burkolva, ami nem feltétlenül felel meg a falak stílusának és a fürdőszoba egyéb felületének.

A padló egy eredeti mozaiknak tűnik, rajzokkal díszítve, vagy további dekoratív elemekkel.

Raklap nélküli dobozok előnyei

A padlón elhelyezett zuhanás jelentősen megtakaríthatja a helyet, és különböző célokra és területeken használható. A kompakt ház felszerelése előtt értékelni kell annak előnyeit és hátrányait.

A készülék fő előnyei:

 • Kis méret. Zuhanytálca nélküli tálca kis fürdőszobába telepíthető.
 • Tervezési plusz. Az esztétikai kialakítás lehetővé teszi, hogy ízlésesen díszítse a fürdőszoba belsejét. A palack nélküli zuhanyzó doboz harmonikusan illeszkedik egy vidéki ház vagy városi lakás belsejébe.
 • Könnyen kezelhető. Ideális a fogyatékkal élők, az idősek és a gyermekek számára.
 • Nehézség gond nélkül. Egy egyszerű eszköznek köszönhetően a fülke gondozása és tisztítása nem lesz nehéz, nem sok időt vesz igénybe.
 • Az önellátás lehetősége. A telepítést személyesen lehet elvégezni, a szabályok szigorú betartása mellett.

Ezenkívül az ilyen higiéniai berendezések lényegesen olcsóbbak, mint a tálcákkal ellátott zuhanykabinok, ami megtakarítja a költségvetést.

Kényelmes és ergonomikus zuhanykabin, raklap nélkül, munkához, lakáshoz vagy magánházhoz való szereléshez. A kompakt kialakítás egy úszómedencében vagy egy sportkomplexumban is használható.

Palettás zuhanykabin tervezői

Ennek a kialakításnak a legfőbb megkülönböztető jellemzője a különleges, a jellegzetes oldalsó felnikkel ellátott raklap hiánya. Minden modell kabinja tusoló létrával van felszerelve, amely biztosítja a vizet a zuhanyfejen.

Miután kerestek egy zuhanyzó bokszát, a legjobb választás a hatalmas modellek között. A modern fülkék több alapvető típusra vannak felosztva, és különböznek az elemgyártás anyagában és a teljes készletben.

Elsőbbségi falanyag

A zuhanykabin optimális kialakításakor a szoba tulajdonosának először meg kell határoznia a falak anyagát. Tartós, kiváló minőségű műanyagból készülhetnek, ami látványos és súlytalan. Ennek az anyagnak az előnyei a kopásállóság, könnyű karbantartás és viszonylag alacsony költség.

Üveg - a legszükségesebb anyag a zuhanykabin falainak előállításához, egy terjedelmes raklap nélkül. Átlátható, matt vagy kombinált. Ma a piac képviseli az eredeti csillogó és színes lehetőségeket. Üveg válaszfalak a fürdőszobában vizuálisan növelik a helyiséget. A fedélzeti ajtók rendes vagy szerves üvegből készültek.

A doboz falainak legstabilabb megoldása üvegblokkok. Az átlátszó anyag falai zónázzák a szobát, és kényelmesen elkülönítik azt a sarkot, ahol a zuhanytálca tálca nélkül helyezkedik el. Üvegblokkokkal külön helyet kaphat a kényelmes zuhanyozáshoz.

Exkluzívan és közvetlenül a PVC-ből készült zuhanyzó függönyének nézete. Ezt az anyagot választva nyílt zuhanykabin szerkezetet hoz létre, amely a mosás során bezáródik. A függönyök hatékony védelmet nyújtanak a fröccsenések és szappanos habzás ellen. Az olcsó PVC függönyöket időnként megváltoztathatjuk, ami időről időre lehetővé teszi a fürdőszoba belsejét.

A házak tulajdonosai néha megtagadják a partíciók telepítését. Ez az opció lehetővé teszi a lakók számára a kellemetlenség fröccsenés és habszórás formájában a fürdő egész területét. Ez jelentősen károsíthatja a padlót és a bútorokat.

Zuhanykészülék létrájának kiválasztása

A rakodó nélküli kabin fontos eleme a zuhanykabin. Ő felelős azért, hogy a használt vizet a szennyvízrendszerbe irányítsa, míg a zuhanyzás kényelme a működésétől függ.

A választásnál figyelembe kell venni, hogy hol található a zuhanyzó és a csatorna létrája, amely több besorolást tartalmaz. A gyártók által bemutatott termékek eltérhetnek a gyártás anyagától és a zuhanyzóállvány helyétől.

Népszerűek a műanyag zuhanyfolyók, amelyeket gyakran használnak a fürdőszobákban. Ellenállnak az agresszív környezetnek és ellenállnak a jelentős terhelésnek. A könnyű karbantartást és a könnyű súlyt jellemzik, ami megkönnyíti a beépítési tervezést. A termékek speciális szifonnal vannak felszerelve, amely nem enged a szivárogtatást a szennyvízből a helyiség belsejébe.

A megbízható, rozsdamentes acélból készült zuhanykartályok általában speciális egészségügyi követelményeknek megfelelő helyiségekbe vannak beszerelve. A robusztus kialakításokat az egyszerű karbantartás és telepítés jellemzi. Vannak is csatornák öntöttvasból. Csak nagyvállalatoknál használják.

A fogadóeszköz típusának és helyének megfelelően a zuhanycsatorna kétféleképpen oszlik:

 • Pont. A vizet egy lyukba vezetik át, mint egy tölcsér, amelynek irányában a lejtő elrendezése történik. A tölcsér csatlakozik a csatornába. A fogadó készülék kis méretének köszönhetően a szennyvíz gyűjtőhelyét bárhol elhelyezheti: a zuhanyzó közepén, a sarokban, a fülke falánál.
 • Lineáris. A legkedveltebb létszámú létrák, maximális fogadó kapacitással. Ez egy hosszúkás csúszda vagy tálca, amelyet műanyag vagy rozsdamentes acél rács borít. Ez elsősorban a fülke egyik falának közelében található. Építés közben a tálca irányába kell szervezni lejtőn.

A kis zuhany pont típusának elrendezése jobban megfelel. A lineáris kialakítások főként nagy mosási területeken vannak meghatározva.

Ezen klasszikus típusok mellett egy hibrid változat is létezik - egy fallétra, amely lényegében egy pont vagy egy lineáris nézet, kiegészítve egy, a szomszédos falba épített mosogatóval. Meg kell jegyezni, hogy ezek az eszközök drágák.

A megfelelő működés mellett a mosogató vevőkészülékek és elágazócsövek beszereléséhez használt termékek képesek akár 300 kg-os terhelésnek is ellenállni, míg a kimenő víz hőmérséklete nem haladhatja meg a 85 ° C-ot.

A szabványos kivitelek 8-15 l / perc vízelvezetési kapacitással rendelkeznek. A folyadék kisütésére is használható. Nagy teljesítménye (akár 40 l / perc).

A kivágó tálca hosszúkás alakú, hosszúsága pedig 30-120 cm lehet, ezért nagyobb mennyiségű folyadékot vesz igénybe, mint a hagyományos átjáró.

A zuhanykabin létesítése létrával

A zuhanykabin telepítésének megkezdése előtt tervezési munkát kell készítenie. A zuhanyzópálya felszereléséhez és a kabinfalak rögzítési pontjainak meghatározásához vízelvezető területet kell kiválasztani. A létra felállításához 15 cm-re kell emelni a beton esztrichtől a padlóig. Ez megnehezíti a városi lakásokban lévő raklap nélküli zuhanykabin beszerelését, mivel a padlószintet a szoba kerületén kell emelni.

Ha úgy dönt, hogy felemeli a padlót kizárólag a kabinban, akkor nem lesz kényelmes lépés a dobozba való belépéskor. A padló emelése az egész helyiségben egyenletes padozatot eredményez, de a fürdőszoba magassága csökken. A modern palack nélküli zuhanyzótelep elrendezésére szolgáló szerelési munkálatok több lépcsőből állnak.

# 1: A padló és a kommunikáció előkészítése

A kabin nélküli, raklap nélkül működő üzemeltetésének garantálása - a megfelelő padlószerkezet. A hatékony vízkibocsátás érdekében a padló alapját néhány fokos lejtéssel kell elhelyezni a lefolyó irányába.

A zuhanytálca középpontjában egy kerek vagy négyszögletes zuhanycsatorna helyezhető. Ebben az esetben a padlónak kissé lejtősnek kell lennie a perem és a középső sarkok különböző oldalain. Ha a "létra-tálca" szerkezetet úgy választotta ki, hogy a hossz mentén húzódjon, akkor a tálca irányában egy padlós lejtő alakul ki.

Miután a lefolyót a zuhanytálca alá szerelte, a csővezetéket el kell végezni. Meg kell jegyezni, hogy a csatornahálózatnak lejtő alatt is kell lennie. Mivel a padlónak 1-2 fokosnak kell lennie, ugyanazt a lejtést kell biztosítania a csatornacsövekhez.

A betonpótlást alaposan meg kell tisztítani a szennyeződésektől, majd speciális, magas vízszigetelési tulajdonságokkal rendelkező masztix anyaggal kell kezelni. A padlóra és a falakra a zuhanyzóállvány körül (25 cm-rel a padlóról) kerül alkalmazásra. Ez megóvja a beton habarcsot a nedvességtől.

# 2: zuhanyrámpa behelyezése

A zuhanytálca és a tartóelemek a mellékelt utasításokat követve külön kell felszerelni a zuhanykabinból. Szükség van a tálca összes szerkezeti elemének - szifon, csapágyak, létrák és csövek összekötésére. Az összeszerelés után ellenőrizni kell a vízelvezető rendszer telepítésének minőségét, és a vizet a lefolyóba kell önteni. Ha minden rendben van, akkor a zuhanytálcát a padló alján elhelyezheti.

A munkálatok megkezdése előtt ragasztóval fel kell ragasztani a lépcsőház rácsát. Ezzel elkerülhető, hogy a szennyvízcsatorna-rendszerben különböző építési törmelékeket kapjon.

Miután a zuhanyrácsot a padló aljzatára telepítették, minden nyílt területet habos vagy polisztirol tömbökkel kell betölteni. A vastagságuknak 5 cm-nek kell lennie, figyelembe véve a padló lejtését (ez az épület szintjén is vizsgálható) és a cső lejtése, amelyen keresztül a víz kifolyik.

A rétegek és rések a padlóján a szerkezet vízzel, cementtel és homokkal keveredik. A zuhanytálca alappillére gondosan be van nyomva, és folyamatosan figyelnie kell a szintezési szintet. A munka befejezése után legalább 3-4 napot kell várni, amíg a zuhanyzópad padlója teljesen meg nem keményedett.

# 3: A kabin alja vízszigetelése

A következő lépcső tartalmazza a zuhanytálca alapozásának további vízszigetelését. A munka során elfogadható a vakolat és a bevonó anyagok használata is. Vízszigetelés elégedett 5-8 rétegben.

A kiváló minőségű építési munkák elkerülik az alsóbb szintek szomszédjainak áradását. Ebben a szakaszban használják a maszkot, amely tömítőanyag szerepét játssza. A falak alján és az alapon, habarcsokból készül.

Ezután egy tömör tetőfedő anyagot vagy üvegszálat használnak vízszigetelésként, a padló alján. A fektetés során nem lehet vágás vagy repedés, mivel a sérült területeken a szerkezet szivárgása és szivárgása fordulhat elő.

A lap széleit a fal felszínén, a padlószinttől 25 cm magasságban kell elhelyezni. A sarkokban az anyag összecsukva van, a falhoz nyomódik és ragasztóval van rögzítve.

# 4: Beton esztrich készülék

A paletta nélküli zuhanyzó elhelyezésének következő szakasza egy beton esztrich elhelyezése a fagyott padlóburkolat tetején. Ugyanakkor a beton esztrich vastagságának legalább 4 cm-nek kell lennie. Ez biztosítja a tervezés szilárdságát és megbízhatóságát. Az esztrich kivitelezésének folyamatában a padló lejtésének mértékét a lefolyó irányában kell szabályozni.

Javasoljuk előre megfontolni, hogy pontosan milyen kerámia burkolólapokat helyeznek a padló aljára, és helyezze őket az esztrichre. Ennek köszönhetően a betonpadló biztonságosan védett lesz a zuhanyzókabin működése során fellépő hőmérséklet-csökkenések miatt.

A betonhabarcsot masztix bevonattal látja el, amely a vízszigetelő anyag működését végzi. A zuhanycsarnok alapját és a fal alsó felületét 25 cm-esre helyezzük.

# 5: Befejezés és dekoráció

A következő szakaszban továbbhaladnak a szerkezet befejezésére. A zuhanykabin padlója és falai kerámia burkolattal vagy díszítő mozaikokkal vannak kiképezve. A befejező munka során először be kell díszíteni a szerkezet padlóját, majd a falakat. Emiatt a függőleges falburkolat lefedi az alsó vízszintes felületet. A csempe lefektetése után a falcsuklót és az összes ízületet óvatosan, vízszigetelő fóliával vagy szilikonnal kell kezelni.

A végső szakasz a végső terv. A zuhanytálcák határai lehetnek olyan megbízható válaszfalak, amelyek a salak kövek alapján épültek, kerámia burkolattal vagy mozaikokkal díszítve. A legtöbb fogyasztó telepíti az üvegajtókat.

Ha a zuhanytálca alapja kör alakú, kerek ajtókat használnak. A négyszögletes vagy négyzet alakú doboz kialakításakor a szerkezet nyílása egymásra merõleges.

A raklap nélküli telepítéshez kerítéssel kell felszerelni. Ehhez használhatja a tégla válaszfalakat, a padlót blokkok, műanyag vagy üvegszárny.

A legkedveltebb szelepek gyártásához használt anyag tartós üvegként szolgál. A mosogatás során nincsenek foltok és foltok. Az üveglap vastagsága 6-12 mm, míg az anyag átlátszó, matt vagy kombinált.

Az utolsó lépcsőben a zuhanyzóhoz egy öntöződobozt kell telepíteni.

Telepítési hibaüzenet

A modern palack nélküli zuhanykabinok eltérnek más modellektől, mivel a vízáramlás közvetlenül a szerkezet padlóján lévő létrán keresztül történik. A legfontosabb feladat a paletta nélküli zuhanyzó helyének beállítása a padló lejtése helyes beállítása és az alap alatti vízszigetelése.

Ha a technológia megsérül a padló és a zuhany padló telepítése során, a következmények súlyosak lehetnek. Lehetséges a szomszédok elárasztása, és ha a fürdőszobában "meleg padló" van, rövidzárlat lehetséges. Ezért a padló és egyéb szerelési munkálatokat a raklap nélküli zuhanykabinban a technológiai és szerelési előírásoknak megfelelően kell elvégezni.

A szifon helytelen behelyezése esetén kellemetlen szag keletkezhet, ami rendszerint a szennyvízcsatorna-rendszerből származik. Ezért ajánlatos egy népszerű gyártó által gyártott minőségi leeresztőcsövet választani. A szerkezet összeállításánál szigorúan követni kell a termékhez mellékelt utasításokat.

Hasznos videó a témában

A videókból származó információk segítenek megérteni a zuhanykabinok kialakítását, és jobban bemutatják a telepítési folyamatot.

A zuhanykabin beépítése a svéd szabványoknak megfelelően - Részletes lépésenkénti utasítások:

A zuhany nélküli zuhanyzó jellemzői és jellemzői:

A kényelmesen összeszerelt és stílusosan kialakított kabin a zuhany nélküli zuhanytálca nélkül, praktikus és vonzó tulajdonságaival jelentősen felülmúlja a tömeggyártású gyártmányok többségét. Ami a különféle kiegészítők rendelkezésre állását illeti, a zuhanypanel egyszerű felszerelése garantálja a szükséges funkciókat.

Lakás zuhanyzó a lakásban: a létrák jellemzői a padlóban

belépés

Mindannyian szép zuhatású képeket láttál, ahol a felső zuhany alatt nincs raklap, és az egész fürdőszoba padlója ugyanazon a szinten van. Ez a zuhanyzó néhány funkciója az eszköz, amely miatt a zuhanyzó nélkül tálca a lakásban nem mindenütt lehetséges.

Zuhanyzó tálca nélkül - funkciók

A zuhanyzás során óránként 100-115 liter vizet fogyasztunk. Az adatokat az SNiP 2.04.01-85 számítási táblázatból vettem (11. lap).

Egy perc alatt 7,2 liter. Elméletileg a kötet nem túl nagy, kevesebb vödör. Azonban a gyakorlatban, ha önt egy vödör vizet a fürdőszobában padlón, ez a mennyiségű víz a padlón lehet nevezni áradás.

Ez az a terület, ahol a tálca nélküli zuhanyzó fő jellemzője - nem csak a zuhanycsatorna normális lecsapolásának biztosítása, hanem a víz felszedése a padlóról a felső zuhany alatt.

Szennyvíz lejtő és padlószint

A vízcsatorna lejtőjén a zuhanyzóban és annak számításánál írtam a cikket (itt). Ismétlem csak a következtetéseket: a normális szennyvízelvezetés csatornázás lélek szüksége torzítást 0,03, azaz méterenként a csatornacső kell, hogy a mászás 3 cm-rel.

Ha rakod vagy rakod a palackot a fürdőszobába, akkor a zuhanyzó csatorna szintjének emelésének feladata megoldható egyszerűen: növelje a padló szintjét a serpenyőben, és ez az. A másik dolog tálca nélküli zuhany. Ebben az esetben a szennyvízszint növeléséhez fel kell emelni a padlószint teljes szintjét, vagy egy leeresztő csatornát kell használni egy vízelvezető szivattyúval.

A szivattyú használata, miközben a konzol mögött hagyjuk, de a padlószint emelkedéséről beszélünk a fürdőszobában.

Ha a fürdőszoba padló és a szint az alapszint a szennyvíz a fürdőből kimenet lehetővé teszi, hogy emeljék a padló 6-10 cm, akkor nincs probléma, hogy nem nélkül zuhanytálca. Azonban, ha a lakás egy vízvezeték kabin, akkor ilyen emelés a fürdőszoba padló lesz nehéz, és a zuhanyzó nélküli tálca a lakásban nem lesz lehetséges.

Hadd magyarázzam meg, miért. Floor vastagsága a egészségügyi kabin 6 cm. Santehkabiny küszöb 4-5 cm. Úgy tűnik, hogy segítségével darálók és szétszerelés készségek lehet vágni csatornákon szennyvíz csövek vagy teljesen elvégezni santehkabiny, fogadására a kívánt szintet a bázis padló körülbelül 10 cm. Azonban, minden attól függ, a a csatornából a fürdőből a felemelőhöz való visszavezetés szintjét. Ha lehetővé teszi a csatornahálózat lejtését, miközben felemeli a padlót a fürdőszobában, anélkül, hogy a küszöb fölé emelkedne, akkor nagyszerűen elrendezheti a zuhanyzó nélkül a tálcát a lakásban.

Mindezeket a méréseket a tervezési szakaszban kell elvégezni, kiindulási alapként a lakás felnyitójának fürdőszobai szennyvízcsatorna meglévő szintjét.

Gyakrabban a szennyvízcsatorna-fürdő és a lakás felszálló mennyisége nem teszi lehetővé a padló alatti padló alatti leeresztését. A tálca nélküli zuhanykészülék alternatívájaként:

 • Készítsen új keretet a csatorna felújítóján a meglévő alatt;
 • Szereljen fel egy leeresztő szivattyút a zuhanytálcára. Ez lehetővé teszi, hogy a zuhanyzó szennyvize egy bizonyos magasságra emelkedjen.

Zuhanyzós szint

Van még egy dolog, amit figyelembe kell venni, ha zuhanyt nem raklap - ez a szint a padló a zuhany telepítési helyén. A tálcához (létrához) képest 1% -os lejtésnek kell lennie.

1. A probléma klasszikus megoldása az, hogy a csempe a zuhanycsarnok oldalán fekszik, kis szögben az 1% -os lefolyóhoz. A csempe háromszögletű szegmensekkel van ellátva, amelyek egy pontjárdához hajolnak.

2. A második lehetőség az, hogy a tálca és a csempe lefektetése lejtéssel (1%) használjon.

3. A csempék megdöntésének alternatívájaként a harmadik opció egy réses zuhanytálca használata, amelynek lefolyónyílása zárt négyzet (téglalap) mentén helyezkedik el. Ebben az esetben a padlószintet a zuhanyzó helyén közvetlenül a padló felett kell elvégezni, és a vizet a tálca nyílásai mentén le kell vezetni.

4. A negyedik lehetőség, a vízelvezető tálcák használata, a padlószint leeresztése a zuhany alatt, amikor feláll a zuhany alatt.

5. Az ötödik lehetőség, a zuhanytálcák használata a falon, a falhoz vagy a sarokban. Ebben az esetben a padló lejtése is 1% -ra van szüksége.

Szerencsére rengeteg lehetőség van a zuhany lefolyására. Sajnos, annál elegánsabb a megoldás, annál drágább. Ha egy pontlétra 1200-1500 rubelbe kerül, akkor elegáns megoldások a padlóba tapadhatatlan vízelvezető tálcák számára több mint 10-20 ezer rubelre kerülnek.

A paletta nélküli zuhanykabinok típusai

A tálca nélkül zuhanyozható bármilyen létrát a zuhanyozók számára. By the way, megszervezése zuhanyozó nélkül zuhanytálca helyezi a létrán a fürdőszobában, akkor védekezhet a lehetséges szivárgás, a létra zuhany megjeleníti véletlen víz szivárog a csatornába nélkül a részvétel. Az itt olvasható létrák típusairól.

A legelegánsabb, de drága megoldás a zuhanytálcák használatát teszi lehetővé, rács (látható) vagy láthatatlan résszel.

Egy gazdaságosabb megoldás egy olyan zuhanyszerkezet, amelynek hagyományos csúcsai vannak egy elegáns rácshálóval.

Nagyszerű létrákat keres a falban.

Érdekes megoldások lecsapolt lefolyó.

megállapítások

Az alapja annak a döntésnek, hogy a lakásban lévő paletta nélküli zuhanyozást el kell végezni, a szennyvíz mennyiségének mérése a fürdőszobában. Ha megengedi, hogy felemelje a padlót a fürdőszobában, és nem átfedi a padlószintet az egész lakásban, akkor ez lehetséges és nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnhet.

Kiváló megoldás ez az, hogy nem az esztrich a fürdőszobában, hanem az RPG lemezek használata. Róluk a következő cikkben.

Létrák és zuhanytálcák gyártói

A zuhanykészülékről szóló cikkek sorozatában nem soroltam fel a népszerű zuhanycsatornákat és tálcákat. Javít.

Zuhanytálca tálca nélkül

A kivitelezésben számos különböző raklap van a zuhanyozók számára. Gyorsan fel vannak szerelve, a felhasználók abszolút többségénél elérhető költségek mellett, nagyon praktikusak. De a tapasztalt vízvezeték-szerelők nem javasolják ilyen eszközök beszerelését a fürdőszobában.

Zuhanytálca tálca nélkül

Kabinos raklap

 1. Egyszerűsített építési munka, csökkenti a nem produktív hulladék drága padlólapok. A jelölés sokkal gyorsabb, lehetõvé teszi a csempe ízületek teljes igazítását a falakon és a padlón.
 2. Kevesebb csempe van vágva. Emiatt csökken az építési idő, és ennek eredményeként megtakarítást érnek el az ügyfél pénzügyi forrásai.
 3. A helyiség tisztításának folyamata egy lépésben történik a fürdőszobai padlók mosásával párhuzamosan. A legtöbb zuhanytálca műanyagból készült, bizonyos mosószerekre negatívan reagálhat.

Zuhanyzó nélküli raklap a padlón

Nagy zuhany nélküli serpenyő

Zuhanykabin a fürdőszobában üvegfalon

Általános tanácsok a zuhany nélküli zuhanyozáshoz

A szoba falaira nézve nem jelent problémát, a technológia rendes, és nem különbözik a széles körben használt technológiától. Néhány nehézség merülhet fel a padló elrendezése során. A szilva minden típusának saját tulajdonságai vannak, de mindennek vannak általános ajánlásai.

 1. A padlófelület optimális lejtése 1 cm / line méter. Ha a lejtés nagyobb, akkor a vízkezelés kényelme jelentősen csökken, a sérülések kockázata nő.

A lefolyó felé vezető emelkedés nem lehet túl erős

Mozaik csempe a zuhany padlóján

A vízelvezető rendszer telepítéséhez meg kell mutatni a legnagyobb figyelmet és felelősséget.

A csempeburkolat elindul a leeresztő nyílásból

A befejezéshez a legmagasabb minőségű anyagokat kell használni.

A víz a létrába vagy a csatornába kerül. A folyosó a zuhanyzó közepén helyezkedik el, egy csatorna van a szoba egyik falán. Például egy zuhany nélküli zuhany nélküli zuhanyzat leggyakoribb változatát tekintjük - a lefolyó (csapda) a zuhany közepén helyezkedik el.

Zuhanytálca

Viega zuhanycsaptelep

Táblázat. Tusolólefolyások típusai

Rozsdamentes acélból készült csatornarendszer

Elrendezés és alapkészítés

Az építés nagyon fontos szakasza, a hibák kijavítása nehéz, gondosan el kell végeznie az összes javasolt műveletet.

1. lépés: A csatorna áthelyezése a zuhanyzó helyére. A fal behelyezéséhez meg kell varrni, a cső átmérője a víz kifolyására 50 mm. A csőnek a falról történő kilépését a helyszín középpontjában kell elhelyezni. Ennek eléréséhez a műanyag csövet le kell vágni.

A bal oldali képen látható, hogy a csatornacső a falon van elhelyezve

Gyakorlati tanácsok. Ne érj el nagy pontosságot. Az a tény, hogy az aljzat térde lehetővé teszi, hogy kissé kijavítsa a kimenet helyzetét. A pontos beállítás korlátja ± 1-1,5 cm, ami elég ahhoz, hogy megszüntesse a hibákat.

2. lépés Ha a padló alatt nincs padlóburkolat, akkor határozza meg a nulla jel helyének szintjét. A nulla jelölésnél a kerámia burkolat elülső részét helyezzük el, az alábbi méretek mínusz jelekkel jelezve. A tetején lévőek egy plusz jelzéssel vannak ellátva. Ez az épületek és helyiségek építése során az építészeti elemek elhelyezkedésének minden jelére vonatkozik, ezeket a szabványokat az építési rajzokban használják.

3. lépés Állítsa be a lézersűrűséget és állítsa be úgy, hogy a sugár a falon lévő csatorna közepén helyezkedjen el.

Egy szint sugárnak kitettsége

Helyezze el a leeresztőcsövet a szerelési helyre, és javítsa a helyzetét úgy, hogy a beömlő tengelye valamivel magasabb legyen, mint a gerenda. Például, ha egy méteres távolságban helyezkedik el, akkor a magasságkülönbségnek körülbelül egy centiméternek kell lennie.

Gyakorlati tanácsok. Ne tegyen túl sok előítéletet, így a víz jó lesz a távozáshoz. És a szexuális csempe nagy előítélete az oka annak, hogy a víztisztítás elfogadottságának kényelmét romlik.

Amikor a létrát felhelyezi, vegye figyelembe az üveg magasságát, az összeszerelt leeresztő készülék kissé magasabb lesz a felső platform miatt. Az üveg felső felületének vastagsága körülbelül egy centiméter. Tegyen egy jelet egy centiméterrel a gerenda fölé a falon, ez lesz a létra leeresztő lyukának szintje.

Az üveg szélének magassága 1 cm

Tegye a jelet 1 cm-rel a gerenda fölé.

Lépés 4. A gerenda felett körülbelül 2,5 cm magasságban jelezze a felület dőlésszögét. A címke jelzi azt a szintet, amelyen a kerámia lapok a helyiség falán fekszenek. Ugyanazokat a címkéket kell tenni a zuhanyzópálya peremén. A kerámia csempe vastagsága öt milliméteren belül nem számítható, a paletta minőségére gyakorolt ​​hatás nem lesz érzékelhető. Az esztrich teljes vastagsága kissé több, mint húsz centiméter. Ezt a mutatót kell tudnia, hogy meghatározza a cement-homok habarcs mennyisége az öntés és esztrich alap.

5. lépés: A lézersugár gerendái mentén jelölje meg a ceruza jeleket, majd egy kötélen verte le a vonalat, kék színű rajta.

Hogyan készítsünk egy alapot

Különleges anyagokat és technológiákat kell kiválasztani, figyelembe véve a beton teljes vastagságát. A mi esetünkben a rétegmagasság meghaladja a húsz centimétert, elég sok. A munka költségének egyszerűsítése és csökkentése érdekében a következő technológiát kínáljuk.

 1. A lefolyófúvóka csatornacsatornához való csatlakoztatásának szintjéig cementkötésű habarcsot készíthet az expandált agyaggal. Az expandált agyag használata miatt a cement mennyisége csökken, a munka egyszerűsödik, és a padló a zuhany alatt is felmelegszik. Az oldatot a következő arányban kell elkészíteni: a cement egy részének egy része homok és két rész extraszált agyag. Víz igény szerint.

Zsaluzás hullámos kartonpapír falakon

Elárasztott megoldás expandált agyaggal

Folyékony fugázó szintezés

A rések agroszálas borításúak. Egyszerű ragasztószalagot használhat

Jelölje meg a falon lévő vonalakat minden rétegben, pontosan nem ragaszkodik hozzá, de ezek a címkék hasznosak lesznek az orientációhoz.

Fontos. A habarcs öntése előtt győződjön meg róla, hogy vízálló a padlózat és a falak ízületeinek. Használja ezt a meglévő anyagokat és technológiákat. A szakemberek javasolják a folyékony masztix és speciális, nemszőtt anyagú vízszigetelő szalagok használatát. Költségük elhanyagolható, és hatékonysága megfelelő szinten van.

Mielőtt az öntést elkezdené, különféle építési eljárásokat kell végrehajtania a vízelvezetés csatlakoztatásához, amit az alábbiakban ismertetünk. Az alapot teljesen meg kell keményíteni, csak utána lehet a felső lapkát elhelyezni.

A csatorna csatlakoztatása

Mielőtt megkezdené az építési munkálatokat, alaposan megvizsgálja, mely részekből áll a létra. Ez a tudás segít az öntés során felmerülő problémák megoldásában és a jelölések során elkövetett hibák elkerülésében.

1. lépés: A mérőszalag használata határozza meg a létra pontos helyét.

Csapda pozícionálás

A létra magasságát meg kell mérni

Ajánlatos a zuhany közepére telepíteni, de bizonyos beállításokkal. Már említettük, hogy a létra széleinek a csempe szélein kell nyugodniuk, különben nehézségekbe ütközik. És a padló közepén levágott csempe nagyon csúnya.

Gyakorlati tanácsok. Ha a helyiségben lévő csempe már le van fektetve, és csak a zuhany alatt lévő területet kell befejezni, akkor a létra helyzete pontosan figyelembe veszi a csempecsuklók elhelyezkedését.

Ne felejtsd el a rámpa irányába való előítéletet

A csempézett lapokat a falakra kell helyezni, ahol nem feltűnő. Ha nem tudod összeilleszteni a folyosó és a csatorna kimenetének helyzetét - nincs probléma. A gumi tömítések miatt az eszköz kissé eltolható egy irányban vagy egy másik irányban.

Ezek a kiigazítások nem elegendőek? Megoldja a problémát kell hajlítani műanyag csövek. Hogyan kell hajlítani őket? Óvatosan hevítse a műanyag csövet egy épületszárítóval az egész kerület körül, folyamatosan figyelemmel kísérve a hőmérsékletet a kezével. Amint a műanyag puha, lassan elkezd hajlítani a csövet a kívánt irányba. Ügyeljen arra, hogy ne legyen éles kanyar. Tartsa a csövet a kívánt helyzetben, amíg a műanyag le nem hűl. A hűtési folyamat felgyorsítása érdekében a csövet nedves ruhával lehet hűteni.

Lépés 2. Létrához készíts egy zsaluzatot. OSB lemezből, rétegelt lemezből vagy nedvességálló gipszkartonból készülhet. A gyártást megelőzően ideiglenesen csatlakoztassa az összegyűjtött ürítőcsövet a csatornába, és telepítse újra. Távolítsa el a zsaluzat méreteit. A létra és a létra közötti távolságnak csak néhány centiméternyinek kell lennie. Ez a technikai távolság szükséges a létra végső telepítésének megkönnyítésére.

A zsaluzatot kicsi körmökkel vagy önmetsző csavarokkal le kell ütögetni, a zsaluzat magassága több centiméterrel nagyobb, mint a rámpához csatlakoztatott csővezetékek átmérője.

3. lépés: Szerelje fel az összeszerelt zsaluzatot a mennyezetre, ellenőrizze a helyét a falon levő vonalak mentén. Annak megakadályozására, hogy a szerkezet a beton öntése közben elmozduljon, ajánlott javítani. Lehetőség van több köröm vagy tüskék vezetésére a kerület mentén, a legfontosabb az, hogy a zsaluzat nem változtatja meg a helyét a munka során.

4. lépés: Készítsen cement-homok habarcsot. Ha lehetséges, használjon expandált agyagot további töltőanyagként, ha nem, öntsön egy oldatot. Helyezze be a zsaluzat mindkét oldalán, és simítsa meg finoman a síkot.

A habarcsot egy simítóval simítsa

5. lépés: Ellenőrizze az öntés helyességét, adja meg a megszilárdulást. Az idő függ az alkalmazott megoldás összetételétől, a legtöbb esetben a munkát az öntés vége után egy nappal folytathatja.

Az oldatnak ki kell száradnia

6. lépés: A habarcs behelyezése után távolítsa el a zsaluzatot. Ehhez alaposan meg kell ütni a zsaluzat részleteit, próbáld meg ne károsodni a kitöltést. Ha a szétszerelés során megállapítást nyert, gyakran a megoldás nem éri el a minimális erősséget - állítsa le a bontást és várjon egy másik napot.

Fontos. Ha a helyiség nagyon meleg és száraz, akkor az oldatot naponta bő vízzel meg kell nedvesíteni. Víz nélkül a kémiai reakciók nem tudnak optimálisan haladni, a megoldás soha nem fogja megszerezni a tervezett erőt.

7. lépés Telepítse a létrát az előkészített helyre, ellenőrizze a helyét.

A létrát felhelyezve, ellenõrizve a helyzetét

A legtöbb eszköz állítható lábával rendelkezik, ami nagyban megkönnyíti a berendezések felszerelését. Csatlakoztassa a leeresztő fúvókát a csatornába. A készülék tartalmaz egy műanyag csövet erre a célra. Mérjük meg a szükséges hosszúságot és vágjuk le.

Cső jelölés

Csiszológépet vághat fémlemezzel vagy fémfűrészmel. A vágás után győződjön meg róla, hogy eltávolítja a sorjait, és letörli. A sajtokat éles késsel vágják, a darálót letöréssé lehet tenni. Tartsa meg egy kézben, a másik finoman lehajolja a cső végét a lemez sík felületéhez. Folyamatosan forgassa el a csövet és érjen el egy csiszolást. Nem kell idegesíteni, ha a csiszolás szélessége nem azonos az egész körön, ez a paraméter nincs értelme. A csiszolást csak annyira szükséges, hogy az elemek összekötése során a gumigyűrű nem sérüljön meg. Nedvesítse szappanos vízzel vagy használjon bármilyen olajat a felülethez való csatlakozás előtt.

Vágjon egy csövet egy fűrészszalaggal

Gyakorlati tanácsok. A létrák egyes típusaiban a fúvókák ragasztóval vannak összekötve, ez kissé leegyszerűsíti a telepítési folyamatot. Nem szükséges levágni, a csövek végeit ragasztással ragasztják és beillesztik egymásba.

Ragasztó alkalmazása (a cső mindkét oldalán)

Csővezeték, amely összeköti a létrát és a csatornarendszert a falról

8. lépés: Fedje le a felületet vízszigeteléssel. Külön megvásárolható, de lehetőség van a vízszigeteléssel ellátott készülékek kiegészítésére. Igazítsa az anyag felületét, győződjön meg róla, hogy hajlítsa a padló és a fal találkozásánál. A hajtás magassága 1-1,5 cm-rel legyen alacsonyabb, mint a kerámia csempe síkja.

Lépés 9. Ellenőrizze a csatlakozások tömítettségét. Ehhez öntsön vizet a lefolyó lyukba, várjon egy kicsit és ellenőrizze az összes csatlakozást. A víz teljesen be kell kerülnie a csatorna csővezetékébe, és a felszínt a csatorna elemei alatt szárazon kell hagynia.

A vízszigetelés lehúzása és a csatlakozások szorosságának ellenőrzése

Szivárgásellenőrzés

10. lépés: Vegye le a felesleges vízszigetelést a hem magasságának megfelelően. A szélső pontokon jelölje meg a jeleket, és az összeszerelő késnek az uralkodó alá csúsztatva távolítsa el a felesleges mennyiséget. Csatlakoztassa a kanyarokat a falhoz vízszigetelő maszkkal, és hagyja a teljes száradást. A sarkokban lévő átfedések hossza legalább 10 cm lehet.

A felesleges vízszigetelő anyag levágása

Ragasztó vízszigetelés a falhoz

11. lépés Helyezzen be egy műanyag poharat a létrába.

A gyártók kifejezetten a magasságát a margóval határozzák meg, amely lehetővé teszi, hogy szükség esetén csökkentse az elemet. A szint használatával határozza meg a padló síkjának lejtését, és állítsa be az üvegt a kívánt magasságra a kívánt érték biztosításához. Vágja fel a fémfűrészt egy fűrészszalaggal, fátylakkal vagy késsel. Kenje meg az üveg külső részét olajjal, helyezze fel a gumi O-gyűrűt, és helyezze be az elemet a helyére. Zárja le a lyukat egy ideiglenes kupakkal. Ez nem teszi lehetővé a beléptetés belsejébe való belépést, és a csempe eltávolítása után.

Az üveg behelyezése a létrába

A felesleges fémfűrész vágása

Lépés 12. Alkalmazza az összehajtott vízszigetelő címkéket, melyeket az esztrich a kerámia burkolólapok alapozásához készít. Ne felejtse el a torzítást, ellenőrizze a jelöléseket többször.

13. lépés. Készítse elő a habarcsot az esztrichhez, és öntsön lépésről lépésre a vízszigetelésre. A csiszológép elkezdi igazítani a síkot. Ez a legnehezebb művelet a kezdőknek. Az a tény, hogy egyidejűleg egy torzítást kell készítenie, és négy egyenlő szegmensre kell törni a négyzetet.

Tömörítő habarcs

Hogyan történik ez?

 1. A habarcs kiegyenlítése közben figyeljen a falon lévő jelekre. Ez az első ellenőrzési vonal. A második a létra szélessége, a csatolónak körülbelül egy centiméterrel kell lennie a felső sík alatt.
 2. A szelvény a szalag minden széle mentén ellenőrizze a hézagot, ha szükséges, helyes eltéréseket.
 3. Használja a simító hegyét, hogy vonalat vonjon a rámpa minden sarkából a padló sarka felé. Ha a kezed kemény, akkor használjon hosszú egyenes vonalzót.
 4. Lassan apró részletekben forgassa el a megoldást az egyes szegmenseken, próbálja meg eltávolítani a meglévő görbéket. Ne feledje, hogy a munka szemmel lesz, ne siessen. Ha hibát lát, akkor vázolja újra a megoldást, és kezdje újra.

Tie Bias

Nem szabad elriasztani, ha az első alkalommal nem működik, idővel a tapasztalat megjelenik, és a munka sokkal gyorsabban megy. A célba egy speciális úszót használhat, egy vége egy háromszög formájában. Ha nincs ilyen eszköz, akkor vegye fel a sín hosszát. A sín mérete 1-2 cm-rel legyen kisebb, mint a létrától a falig terjedő távolság. Állítsa be a rudat a szegmens középpontjában, hagyja egyik végét a létra felett, és lassan mozgassa a másik oldalt balra / jobbra, és ezzel a felületet szintre állítsa. A fal melletti kicsi ütést ezután úszóval leszorítják. Minden normális - hagyja, hogy az alap megszilárduljon.

A tetőcserép elhelyezése

Ha a bázis kiváló minőségű, akkor nem lesz nagy probléma a csempe lefektetésével. Mielőtt a csempe a padlóra fektetné, vágja le a falak felületét a padló mellett. A technológia rendes, hogy megtartsa a csíkok azonos szélességét, használjon szabványos kereszteket.

Ragasztás alkalmazása fogazott simítóval

Ragasztás a falon

Ezután elkezdheti a burkolatot a létrán. Nehézség van: le kell vágnia a csempe az egyes szegmensek ízületein.

1. lépés: Először helyezze el a második lapkát. Szögének 2-3 mm-es távolságban kell lennie a négyzet szegmensenkénti elosztási vonalától. A távolság függ a varratok szélességétől, és minden esetben külön-külön kerül kiválasztásra, figyelembe véve az anyagok jellemzőit.

Ragasztó alkalmazása a spatulával

Fektetés a padlón

2. lépés: Folytassa az egész csempe lefektetését a szegmensek második szegélyére.

3. lépés: Távolítsa el a lehető legpontosabban levágandó csempe méreteit. Vágja fel a felesleges részt egy vágóval, ellenőrizze, hogy a vágás helyes-e.

4. lépés Helyezze a vágott lapkát a helyére, ellenőrizze a helyét. Ha nehézséget okoz a csempe méretének azonnali eltávolítása, először készítsen sablont a kartonból. Ez kissé megnöveli a csempék burkolásának idejét, de lehetővé teszi a kezdőknek, hogy elkerüljék a bosszantó hibákat.

A zuhany padlójának befejezése

A csempe lefektetése

Ugyanazt az algoritmust használva helyezze el az egész lapkát, tömítse be az ízületeket a habarccsal. Távolítsa el a védőelemet, szerelje fel a rácsot. Másnap a ragasztó megszilárdul, és a zuhanyt a rendeltetésszerű használatához használhatja.