Legfontosabb > Bútor

Fa a fürdőszobában: igen vagy nem?

A fából készült homlokzatok a fürdőszobai bútorok és a polcok a törülközők és kiegészítők nagyon stílusos. Figyelembe véve azt a tényt, hogy a skandinávok, mely korunkban népszerűek, ökoszisztémájúak és rusztikusak, hangsúlyt fektetnek a faanyag textúrájához, felmerül a kérdés: ez egy ésszerű döntés - a fa a fürdőszobában? Ez az anyag nem nagyon ellenáll a nedvességnek: hajlamos a duzzadásra, duzzadásra és repedésre. Azonban a fából készült hajók és a szauna befejezte a figyelmeztetést, hogy a nedvesség hatása a fa megoldható probléma. Milyen fát választani és hogyan védeni, vagy még mindig érdemes megfontolni az alternatívákat?

Fa fürdőszoba: mi megfelelő?

Még egy fürdőszobán belül a páratartalom is eltérő lehet. Az egyik dolog az úgynevezett nedves zónába helyezni, vagyis közvetlenül a fürdőkádban vagy a zuhany alatt, ahol a víz folyamatosan az anyagra kerül. A másik egy sarok a vízforrásoktól távol. Még mindig van lehetőség arra, hogy a fadobozokat a kád és a mosdó közelében helyezzük el, ha a vízcseppek esetenként a felszínre esnek, de a páratartalom még mindig magas.

Az első esetben a fa helyett ajánlott kerámiát vagy műanyagot használni. De vannak olyan fafajok, amelyek képesek megfelelni a magas páratartalomnak a megfelelő feldolgozással: tölgy, kőris, brazil dió, bükk és szil. Ezek közül a fürdő, a zuhanyzó vagy a mosogató is elkészíthető.

Fa, amely alacsonyabb védelmet nyújt a nedvességtől, de kényelmesen érzi magát vízzel és gőzzel való érintkezés esetén:

A fennmaradó fafajtákat a legszárazabb körülmények között kell elhelyezni.

A tömb alternatívái

A legmegbízhatóbb a fürdőszobában - tömörfa. De az ilyen anyag nagyon drága. Hogy legyenek?

Először is csak a bútorok homlokzatai készíthetők el egy tömbből, ez anyagi mennyiség miatt pénzt takarít meg. Másodszor, használhat speciális nedvességálló MDF-et. A forgácslap és a farostlemez is alkalmas és még olcsóbb, de kevésbé nedvességálló, ezért a nedves zóna közvetlen közelében nem használható. Gyakran az olcsó anyagokból készült bútorok fedettek furnérozással, de a szellőztetés hiánya miatt a furnér gyorsan reped, és elkezd eltávolodni a páratartalom és a hőmérséklet csökkenéséből.

Fafeldolgozás

Függetlenül attól, hogy melyik fa használják a fürdőszobában, az elsődleges a feldolgozása. A fürdőszobához tervezett bútorok, anyagok és kiegészítők tovább termelésre kerülnek, és a megfelelő gondozásra van szükség.

A legnépszerűbb módja - nedvességálló lakkozás. Ez a bevonat megbízható külső védelmet nyújt, de a felület bármilyen károsodása lehetővé teszi a nedvesség belélegzését. E tekintetben egy másik módszer - az impregnálás - extra elővigyázatosságként szolgál.

Kezelési szabályok

Ha a víz a nedves zónán kívülre eső fa esetén kerül, akkor a lehető leggyorsabban ki kell törölni egy száraz ruhával. A faanyag mosogatásának előfeltétele a kiváló szellőzés.

Ha hosszabb ideig tartja a bútorokat, akkor 3-5 évente megújítani kell az impregnáló vagy lakk bevonatot.

Ne helyezze a bútorokat a fürdőhöz. Még a függönyökön is, a fröccsenés folyamatosan a fára esik. A zónák között legalább egy üvegrészet kell készíteni.

Ha a fürdőszobában lévő fából készült bútorok között vannak záratlan lyukak (például a gyártó lehetővé tette a polc magasságának kiválasztását), be kell dugnia dugókat vagy a lyukakat tömítőanyaggal kezelni.

A fasz

Néhány megoldás lehetővé teszi a fürdőszoba kényelmét és természetességét, anélkül, hogy ezt az anyagot felhasználná. A padlót és a falakat burkolólapokkal csempézhetjük.

A műanyag a fa felületét is utánozhatja. A fürdőszoba szekrények texturált fából készült homlokzata PVC-fóliával díszített MDF.

Ha őrült a fából készült felületekről és a belsõség természetességérõl, akkor érdekel az olvasás:

Fürdőszobai ülések

Az ülés mérete, cm: 67h34.
Maximális terhelés, kg: 100.

Ülésméret, cm: 44x29.
Maximális terhelés, kg: 100.

A széklet univerzális.
Ülésméret (SHHG), cm: 32x32.
Maximális terhelés, kg: 100.

A széklet univerzális.
Az ülés mérete (WxD), cm: 30x30.
Maximális terhelés, kg: 90.

A széklet univerzális.
Ülésméret (WxD), cm: 34x34.
Maximális terhelés, kg: 100.

Ülésméret, cm: 69x26.
Maximális terhelés, kg: 80.

Ülésméret, cm: 42x27.
Maximális terhelés, kg: 100.

Ülésméret, cm: 42x27.
Maximális terhelés, kg: 100.

Ülésméret, cm: 34x28.
Maximális terhelés, kg: 100.

Ülésméret, cm: 58x58.
Maximális terhelés, kg: 140.

Ülésméret, cm: 37x30x3.
Maximális terhelés, kg: 90.

Ülésméret, cm: 42x27.
Maximális terhelés, kg: 100.

Méret (WxDxH), cm: 29x22x27.
Maximális terhelés, kg: 120.
A készleten lévő színek.

Méret (WxDxH), cm: 27,3x23,2x44,5.
Maximális terhelés, kg: 120.

Az ülés mérete, cm: 36h26.
Maximális terhelés, kg: 150.

Méret (WxDxH), cm: 37x30x34.
Maximális terhelés, kg: 100.

Az ülés mérete, cm: 67h34.
Maximális terhelés, kg: 100.

Ülésméret, cm: 44x29.
Maximális terhelés, kg: 100.

A széklet univerzális.
Ülésméret (SHHG), cm: 32x32.
Maximális terhelés, kg: 100.

A széklet univerzális.
Az ülés mérete (WxD), cm: 30x30.
Maximális terhelés, kg: 90.

Fa vagy műanyag fürdőkád

A fürdőszobában sok különböző eszköz található, amelyek nem csak kényelmet biztosítanak, hanem a vízkezelés biztonságát is. A fürdőkád fából készült rács már évtizedek óta ismerős mindenkinek, és céljai nagyon eltérőek lehetnek. Ezzel piperecikkek és higiéniai termékek, edények és fürdők kerültek fel. Létrához vagy fürdősüléshez használható.

Rács típusok

Az ilyen termék, mint a fürdőszobai rács, már régóta nem csoda, hogy megtalálja a fürdéshez szükséges tartozékokat és kiegészítőket. A fürdőszobai termékek gyártására használt formatervezés és anyagok változatossága napról napra növekszik. Most lehet egy zsanéros csúszópad, műanyagból vagy állítható magasságból és szélességből, fém keret és polimer betétek formájában.

fa

A legelterjedtebb még mindig fából készült fürdőülés. Nem csúszik, és ellenáll a sok súly. Ha figyelembe vesszük a közvetlen kinevezést, az eszközök három csoportra oszthatók:

 1. Univerzális - olyan termékek, amelyek ülés, polc vagy létra működnek. Meg tud felelni minden olyan személynek, aki képes fürdeni vagy zuhanyozni.

műanyag

A fürdő PVC-ülése (műanyag) egy öntött kivitelű, és sokkal láthatóbb megjelenésű, mint a faipari termékek. Gyakrabban gyermekeknek szánják őket, mivel nem tudnak ellenállni a súlyának. A nagy szilárdságú anyag speciális felerősített szerkezettel rendelkező felnőtt számára műanyag ülést talál, de az ilyen tárgyak költsége jelentősen meghaladja a fa modell árait.

A fotelek előnye, hogy a műanyag rács nem kerül ki a nedvesség negatív hatásai alá, és jól tolerálja a hőmérsékleti ingadozásokat. A műanyag székek tervezése más. Mindenki kiválaszthatja azt a modellt, amely tökéletesen megfelel a falak színének a fürdőszobában.

gyermek

A legnépszerűbbek a gyermekeknek szánt termékek. Ez nem csak székek, hanem egy teljes rögzítési rendszer és játékok. Megmentik a gyermeket, és szórakoztatják őt a vízzel kapcsolatos eljárások során.

A gyermeket az alábbi négy lehetőség választja ki:

 1. A szabványos modell egy öv, amelynek inguinalis határolója és hevederek vannak, amelyek biztonságosan a tapadókorongokhoz kapcsolódnak. E csoport egyes termékeihez játék és díszítés tartozik.
 2. A következő opció a mosdókagylóval ellátott fürdőszobához kapcsolódik, de különbözik attól, hogy forgó mechanizmussal van felszerelve. Szükség esetén az ülés rögzítve van, és a gyermek nem tud önállóan elfordulni.
 3. Az univerzális ülést egyidejűleg a szívókorongok az oldalakhoz rögzítik és rögzítik a lábak fenekéhez képest. A modellt könnyen fel lehet szerelni egy másik felületre, így törölheti a gyermeket. Az ülés rendkívül kis méretűre hajt.
 4. A felfüggesztett ülések oldalra vannak szerelve, magas hátsó és forgó mechanizmussal felszereltek. A modell hátránya, hogy a gyermek magasra ugrik, ha a gyerek elhagyja a támaszt.

A gyermekszékek biztonságának biztosítása érdekében a fotelek mellett a következő csúszkák is rendelkezésre állnak a fürdőzés során:

 1. Anatómiai műanyag - a lábak és a karok alatt áll meg. A fürdőszoba fenekéhez tapadókoronggal.

Ezek közül bármelyik termék feltöltheti a gyermekek higiéniai készletét, és egyszerűsíti az anya életét.

Kiválasztási szabályok

A rácsok és a fürdőszoba székek széles választéka nehezebbé teheti a választást, ezért figyelembe kell venni a termék megvásárlásával kapcsolatos gyakorlati tanácsokat:

 1. A legfontosabb szempont az, hogy a szék mérete megfelel a beépített vízvezeték oldalainak és aljának.
 2. Fontos szerepet játszik a rögzítő rendszer. A megbízhatósága a felhasználó kényelmétől és biztonságától függ. Különösen, ha fogyatékkal élő személy.
 3. A robusztus felépítés a következő követelmény. A legalkalmasabb egy fából készült tábla a fürdőszoba fém keret. A legveszedelmesebb műanyag modell.
 4. A tartozék megjelenése döntő szerepet játszhat. A tervezés különösen fontos a fogyatékos gyermekek és kiskorúak számára. Meg kell érezniük magukat, és maximális higiéniát kell élvezniük.
 5. Ha további eszközök beszerzésére van szükség, akkor jobb, ha azokat a készlet tartalmazza.

Maguk készítik a rácsokat

A fürdőszobához való fa rácsot kézzel készíthetjük egyszerű, legalább 25 mm vastagságú, egyszerű asztalos szerszámokból.

Projekt előkészítés

A jövőbeli termék rajzának elkészítése a fürdő méretének - a belső és a külső szélesség - eltávolításával kezdődik. A tábla sínekkel van ellátva, amelyek keresztirányú lapokkal vannak rögzítve.

A hossza egyenlő vagy kissé nagyobb, mint a fürdő külső oldalának szélessége. Az ütköző az oldal belső hajlítási vonalán van felszerelve.

Anyagkészítés

A gyártási folyamat megkezdése előtt szerszámokat és anyagokat kell vinni.

Először is, a megfelelő méretű rudak vágása történik. Szükséges 4-5 hosszú az alapra és 2 keresztirányú rövidre. Ezután óvatosan csiszolták őket, különös figyelmet fordítva a bordákra és a végekre.

A következő lépés a fa impregnálása víztaszító szerekkel és lakkozással. Ez védi a léceket, de nem hoz létre filmet a felületén, mert akkor csúszik rá, ha használja a grill létrán.

gyülekezés

A szerkezet összeszereléséhez az első keresztrudakat sima felületre helyezzük, majd hosszú rácsok rácsát helyezünk a tetejére, egyenletes távolságokat tartva közöttük.

Közvetlenül az előszerelés után világossá válik, hogy a késztermék milyen lesz. A keresztalakok kiemelkedését a fő részek alól ki kell küszöbölni, hogy elkerülhető legyen a fújások és sérülések.

Mindegyik lapot mindkét oldalán csavarral 4 csavarral - mindkét oldalon csavarozzuk. Ha hozzáadja a keresztirányú rudakat és a hátsó oldalon, akkor nagyon kényelmes háttámlát kap.

Nagyobb erőfeszítést igényelhet, és visszakerülhet az ülésbe, ugyanazokat a léceket rögzítheti a megfelelő szögben a fa adapterek segítségével. A használhatóság megkönnyítése érdekében egyes felhasználók varrják egy orvosi olajruhát, sűrű habszivacsot lágyítanak és pántokkal ellátják őket a biztonságos rögzítéshez.

megállapítások

A napok, amikor a fürdőszoba csak egy higiéniai hely volt, vége. Most ez az a hely, ahol egy személy nyugszik, mossa el munkásnapjának negatív hatásait, felkészül egy jó és nyugodt alvásra. Mindezt elősegíti mindenfajta fürdőszobai kiegészítő, amelynek kialakítása jobban hasonlít egy műalkotásra, mint egyszerű kiegészítők.

Ugyanezen okból a fürdőkád, fa vagy műanyag, miután alaposan átgondolták, hogyan kell kinéznie, milyen funkcionális feladatok fognak rá esni, függetlenül attól, hogy minden tusolás után tisztítják-e vagy polcként használják-e.

Fa padló a fürdőszobában, fa padló a fürdőszobában

A fürdőszobában lévő padlóknak mindig ellen kell állniuk a magas páratartalomnak, különben a működési élettartama minimális lesz, és az esztétikai tulajdonságok elveszhetnek a használat első napjaiban.

Ha a leggyakoribb változatról beszélünk, akkor a legtöbb padló a fürdőszobában csempézett, mert ez az anyag alacsony költséggel és ugyanakkor kiválóan ellenáll a magas páratartalomnak. Jelenleg a fából készült padló ebben a teremben nem fog meglepni senki, mivel ez egy általános gyakorlat.

Fa padló a fürdőszobában

Esztétikai szempontból ez a megoldás vonzónak tűnik, de sokan aggódnak a kérdés technikai elemeként is. Fontos, hogy azonnal emlékezzünk arra, hogy a fürdők természetes fából készültek, így a nedvességállóság ellen küzdő. Nézzük meg ma a kérdést, hogy hogyan lehet hatékonyan alkalmazni ezt a természetes anyagot a padló felületének befejező szakaszában a fürdőszobában.

Fa padló a fürdőszobában - amennyire csak lehetséges?

A fa természetes és ártalmatlan anyag, amely nem igényel különleges előadást. Sokan a fürdőszoba padlóburkolatait egyszerűen abból a tényből állítják ki, hogy ez a megoldás lehetővé teszi a maximális kényelem elérését.

A fürdőszobában lévő fapadló maximális kényelmet biztosít

A helyiségben lévő összes elem mindig azonos hőmérsékletű lesz, ami fontos. Ismeretes, hogy a csempe különlegessége, hogy mindig hideg marad, így mindig többszörös szőnyeget kell használni, vagy kényszerített padlófűtést kell végezni. Ami a fapadlót illeti, teljesen mentes a hátránytól, és régóta energiatakarékosnak tekinthető.

A fa padló melegebb, mint a csempézett

Az opció kiválasztásával lehetőség nyílik jelentősen megtakarítani a villamos energiát, ugyanakkor a lehető legkényelmesebbé tenni a szobát. Ha szokatlan megoldásokat találsz a belsőépítészet színpadán, akkor kombinálhatod a természetes fát más anyagokkal, hogy szokatlan eredményeket érj el.

Hogyan válasszunk ki egy fát?

Fontos megjegyezni, hogy évszázadok óta hajóépítésre használták a fa, így nincs értelme azt mondani, hogy nem lehet padlózni egy magas páratartalmú helyiségben. Sok szempontból az innovatív padlóburkolat tartóssága továbbra is attól függ, hogy milyen fát fog használni. Természetesen fontos, hogy hosszú ideig a magas páratartalom befolyásolja azt. Leggyakrabban ezeknek a szobáknak a padlói teakből készülnek, mivel ez a fajta szokatlanul nagy sűrűségű és 100% -os különleges kezelés nélkül képes ellenállni a nedvességnek. A telepítés szakaszában továbbra is bizonyos szabályokat kell követnie, hogy a bevonat évtizedek óta megtartsa funkcionális és esztétikai tulajdonságait.

A teak padló ellenáll a nedvességnek speciális kezelés nélkül

Az első dolog, amire figyelmet kell fordítanunk, az ízületek az összes tábla között. Ezeket megfelelő tömítőanyaggal kell lezárni. A legjobb eredmény elérése érdekében célszerű pontosan használni a hajó analógjait, mivel végül olyan bevonatot hozhat létre, amely nem veszi fel a nedvességet működés közben, és nem fog megjelenni a csempe számára. A kullancsnak csak egy hátránya van - meglehetősen magas költségek.

A lapok közötti csatlakozást tömítőanyaggal kell óvatosan lezárni.

Ha nem lehet használni, akkor nem számít, mert van analóg - vörösfenyő. Az anyag fő jellemzője, hogy nagyon tartós és nedvességnek nem kitett. Sok éven át aktívan használták a hajók építésénél, valamint a hidak építéséhez. Vannak más lehetőségek is, ha nem kell sok pénzt költenél. Például tölgy, kőris vagy szilfa. Gyakran a szobában lévő padlók tapadnak, mivel olcsó és környezetbarát.

Vörösfenyő fürdőszoba padló

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a parafából a bevonat alapja szigorúan történik, vagyis először zúzódik, és csak ezt követően nyomják meg a magas hőmérsékleten. Ami a bevonat tetejét illeti, néha ugyanabból az anyagból készült, de furnér vagy vinil használható. Az ilyen padló nem fog félni a magas páratartalmától, így biztonságosan felszerelhető a fürdőszobában.

A parafa padló ellenáll a magas páratartalomnak

Szintén érdemes használni a termotreát mint befejező anyagot - egy innovatív anyagot, amely a közelmúltban megjelent a piacon, de sikerült jól ajánlania magát a világ különböző országaiban. A faanyag gőzkezelése több mint kétszáz fokos hőmérsékleten történik, de a fő feltétel az oxigénnel való érintkezés teljes hiánya. Ennek eredményeként olyan anyagot lehet beszerezni, amely a magas páratartalom hatására nem deformálódik és nem veszi fel a vizet. Ennek a lehetőségnek az az előnye, hogy ez a bevonat nincs kitéve a gombáknak.

Thermotree nincs kitéve a gombáknak

Telepítési jellemzők

Ha a fürdőszobában úgy dönt, hogy a fa anyagának padlóját szereli fel, akkor bizonyos szabályokat kell követnie, amelyeket az alábbiakban ismertetünk. Kezdje a munkát az előkészítő szakaszban. Minden anyagot fel kell szerelni egy megfelelően előkészített felületre. Szükséges annak ellenőrzése, hogy szigorúan geometriai szempontból egyenlő-e, és ugyanakkor nincs jelentős hibája. Az alapalap mindig számos követelményt mutat be, és ezeket figyelembe kell venni. A padlónak lehetőleg laposnak kell lennie, és a lengéseknek nem szabad meghaladniuk az egy millimétert.

A faanyag felhelyezése előtt ki kell egyenlíteni

Ami az esztrichet illeti, mindig rendkívül tartósnak kell lennie, hiszen a művelet során nagyon jelentős terhelést kell vállalnia. A sűrűségnek szigorúan egyenletesnek kell lennie a padló teljes felületén, és le kell vágnia, hogy nincs jelen. A bázisképződés színpadán nemcsak egy cementhabarcs használható, hanem számos más termék is. Például a leggyakoribb nedvességálló rétegelt lemez tökéletes megoldás erre a problémára.

Nedvességálló rétegelt lemez a padló aljzatához

Ez így történik, hogy biztosítania kell a padlófelület maximális hőszigetelését, és ehhez megfelelő anyagokat kell használni. Izolátorok az építési piacon, van egy hatalmas fajta, így válassza ki a legjobb megoldás nem lesz nehéz. A legfontosabb, hogy ezek az anyagok a magas páratartalom hatására nem változtatják meg a jellemzőiket.

Különös figyelmet érdemel a vízszigetelés is. Ha úgy dönt, hogy melegíti a padlót, akkor vízszigetelő anyagokat kell alkalmazni. Miután az alap teljesen ki van egyenlítve, elkezdheti elvégezni ezt a munkát. Használhat hengerelt anyagokat vagy masztixokat, amelyeket kész állapotban értékesítenek. Fontos, hogy az anyagot úgy helyezzük el, hogy a falak alja legyen. Tíz centiméter elegendő távolság a kívánt eredmény eléréséhez. Ezenkívül számos vízszigetelő maszkot kell alkalmazni, amelyet több rétegben egy építőkefével alkalmaznak.

Fürdőszobai padlókezelés tömítőanyaggal

Amikor ez a munka befejeződött, javasoljuk, hogy jó talajrétegeket alkalmazzon, és csak akkor kezdheti fel a táblákat.

Erősen ajánlott, hogy az eminens gyártók legmagasabb minőségű anyagát egy speciális helyiségben tartsák állandó hőmérséklet mellett, hogy "akklimatizált" legyen, és készen álljon további felhasználásra.

A befejező anyag megmunkálásának kezdeti szakaszában speciális jelölőeszközzel kell jelölni. A sietség nem kívánatos, mert a pontosságot maximális pontossággal kell végrehajtani. Ne felejtsük el jelezni a különböző kommunikáció helyét annak érdekében, hogy jobban megvédjük magunkat a felesleges munkától. Rendszerint az ajtótól a távoli falig irányítják. A styling technológia sok szempontból attól függ, hogy milyen anyagot használ.

Fa padló fektetése a fürdőszobában

A telepítés befejeztével vizuálisan ellenőrizni kell a felületet és azonosítani kell a hibákat. Ha megjelenik, javasoljuk, hogy azonnal javítsa meg a zsetont és repedést speciális masztix segítségével. Mint már értettük, a természetes fából készült padlók telepíthetők olyan helyiségekben, ahol a magas páratartalmat mindig megfigyelik. Sok olyan anyag van, amely nem fél a körülményektől, és hosszú ideig tart. Ha megfelelően választja ki az anyagot a befejeződéshez, és ezzel egyidejűleg minőségi felszerelést tesz lehetővé, akkor sokáig nem kell újra felszívnia a padlót.

Az esztétikai tulajdonságokról

A fapadlók szépségüket vonzza a figyelmet. Ismeretes, hogy minden egyes fának van egy bizonyos szerkezete és mintája a szálakból. Nem lehet megismételni, és ez az egyediség, amely elragadja az eredeti belső terek szerelmeseit.

A fapadló egyedivé teszi a fürdőszoba belsejét

Az ilyen anyagok önálló telepítése nem könnyű, de ha figyelembe vesszük az ebben a cikkben szereplő összes ajánlást, akkor nem lesz nehéz feladat elvégezni. A padlózat színéről elég sokáig beszélhet, de figyelembe kell vennie a szoba fő belsejét. Ha a fürdőszobát már egy bizonyos stílusban díszítik, akkor a padlót a megfelelő stílusban kell elvégezni. A tölgyfa táblát például sötét szín jellemzi, és a szálak határozott mintázata. Ha parafafát választ, akkor a padlófelület könnyebb lesz. Számos lehetőség kínálkozik, és ha a termotree-t előnyben részesíted, akkor végtelen lehetőségeket nyit meg a legmerészebb ötletek megvalósításához.

A fürdőszobában lévő fapadló színét össze kell kötni a belső térrel

Összefoglalva

Napjainkban, mint korábban, sokan a magas páratartalmú helyiségek padlózását használják csempézett és kerámia burkolólapokkal. Ami a fát illeti, ez az opció sokakat tolja el, mert rövid életűnek és drágának tűnik. Valójában a helyzet más, és nem kell megterhelni magukat jelentős költségekkel a befejező anyagok megvásárlásánál. A csempe magas ára is lehet, de megtartja a szokásos jellemzőket. Ha nem akar túlfizetni, egyszerűen kiválaszthat egy olcsóbb természetes anyagot, jó, a modern építőipari piacon széles körben jelenik meg.

A nagy választéknak köszönhetően könnyű megtalálni a megfelelő fát.

Ajánlott a szerelési munkát szakképzett szakembereknek bízni, mivel ha látszólag kis felügyeletről van szó, mindent lemerülnek, és a padló hamarosan használhatatlanná válik.

Csak minőségi anyagokat használjon a fürdőszoba padlójára.

Fontos, hogy minőségi anyagokat és masztixanyagokat használjunk, hogy megvédjük a fát a nedvességtől. Ezt az anyagot felhasználhatja bármelyik tervezési ötlete felhasználásával, ugyanakkor nem sok időt vagy energiát tölthet el a tervek megvalósításánál. Lásd a szakembereket, és gyorsan összeállítanak egy évtizedekig tartó padlót.

Fürdőszoba ülések és rácsok

Előnyök Áruk Klub

A Guds Club online áruház a Moszkva, Szentpétervár, Krasznodar, Rostov-on-Don, Nizhny-Novgorod, Tula és Oroszország más városaiba történő szállításra kínál különféle termékeket a "Ülések és rácsok a fürdőszobában" szakaszban.

 • A katalógus nagyméretű képei segítenek a megfelelő választáson.
 • Nagykereskedelmi áron értékesítjük a termékeket, ezért az "Helyek és rácsok a fürdőszobában" árucikkek költsége mindig alacsonyabb, mint a versenytársaké. Cégünk rugalmas kedvezményrendszerrel rendelkezik, amely az áruk árát rendkívül olcsóvá teszi.
 • Az Online Store áruház a Moszkvában és Oroszországban szállíthatja megrendelését, további információ az oldalon található fizetési feltételekről: Fizetés és szállítás.

Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hívjon minket Moszkvában: +7 (495) 132-36-24, vagy használja a díjmentes hívószámot Oroszország egészére + 7-800-200-87-59.

A saját kezünkben fából készült padlót rendezünk a fürdőszobában

Annak ellenére, hogy a szkeptikusok arról számoltak be, hogy a fürdőszobában lévő fapadló nem a legjobb megoldás, mert ez a két összetevő nem kompatibilis, a fát egyre gyakrabban használják padlóburkolatokként a magas páratartalmú helyiségekben. És vannak jó okok erre. A fürdőszoba padlójának környezetbarátnak, melegnek és lélegzőnek kell lennie, megtalálhatja az anyagot a fa mellett, amely teljes mértékben megfelel ezeknek a követelményeknek? Alig. Csak a fa tud nyújtani kényelmet, biztonságot és "élő" energiát, amelyek annyira hiányoznak a modern lakások.

A fa padlóján semmilyen fa nem alkalmas

↑ Fa kiválasztása

A fürdőszoba egy külön szoba, ami azt jelenti, hogy a padló elrendezéséhez szükséges anyagokat gondosan kell kiválasztani. Nem minden fa kezeli a "szélsőséges feltételeket", miközben megőrzi a természet által nyújtott előnyöket. Tehát melyik mintát kell először keresni?

A fürdőszobában a fapadló legjobb módja a teak. A lenyűgöző vízálló tulajdonságok a 15. század óta ismertek, a britek inkább teaköt használtak a vitorlás hajók építéséhez.

Szükséges tudni!
Teak egyfajta padlóburkolat, ideális szobák számára, amelyek folyamatosan érintkeznek a vízzel és a magas hőmérsékletekkel.

Teak nő Indiában, Mianmarban, Thaiföldön, a malajziai félszigeten, magassága eléri a 150 láb, átmérője - 5 méter. Az érett fa sötétbarna, majdnem fekete.
Ez a tartós tartó rekesz egyáltalán nem csúszik, tudja, hogyan halmozódjon fel és adjon ki hőt, ellenáll a vegyi anyagoknak, ami rendkívül fontos a szükséges mikroklímának nedves helyiségben való tartásához.

Kevésbé drága választás, de nem kevésbé vonzó a minőségben és a megjelenésben, vörösfenyőnek tekinthető, amely szintén nem fél a víztől, és tökéletesen díszíti a fürdőszoba padlóját.

Bal - vörösfenyő, jobb - tick

A tölgy, a tölgy, a hamu használata kedvezőbb, de költségük sokkal olcsóbb, de a víztaszító tulajdonságok tekintetében nem rosszabbak az elismert kedvenceknél.

A közelmúltban a "termotree" kifejezés hallható - a fa magas oxigénmentes oxigénnel kezeli, ami ellenáll a gombáknak és a rothadásnak, és tökéletesen "bekerül" a gőzzel és a nedvességgel.

↑ Fa padló telepítése lépésről lépésre

A fából készült padló kialakítása a fürdőszobában a saját kezével nem könnyű feladat, de teljesen megoldható, az elméleti alapok támogatják a vágyat. Tehát itt megyünk.

↑ Felület előkészítés

Először meg kell bélyegezni a régi csempék padlóját, az esztrich és a vízszigetelést. Különösen gondosan kezeljük a falak és a padló közötti érintkezési helyeket. Ha rések és lyukak észlelhetők, bezárjuk őket "cserép" ragasztóval. Ha ez nem történik meg, az esztrich és a vízszigetelés ezeken a helyeken gyorsan felhasználhatatlanná válik. A munka befejezése után a padlót söpörni kell.

↑ Vízszigetelés

A vízszigetelés az egyik legfontosabb lépés a fapadlók építésében a fürdőszobában, amelyen az egész esemény sikere függ. A vízszigetelő anyagok tapadásának növeléséhez a felületre először be kell nedvesíteni a tiszta padlót, majd fel kell tölteni.

Ez fontos!
Az alapozó ideális viszkozitásának eléréséhez a főkomponenseket (száraz keverék és víz) 1: 1 arányban kell átvinni.

A helyes elkészített alapozó készítmény krémes konzisztenciájú. A keverék alkalmazása után a padlónak ki kell száradnia. Egy speciális szalagot ragasztanak a sarokba és az ízületekbe, ami biztosítja a feszességet.

Tömítőcsuklók speciális szalaggal

Többféle vízszigetelés létezik. A leggyakoribb bevonat, amelyet nem nehéz megvalósítani.

Obmazochnaya vízszigetelés

A vízszigetelő anyagok száraz keverékét 1: 1 arányban összekeverjük a folyékony komponenssel, egyenletes konzisztenciát alkalmazva. A kapott keveréket a padlón lévő görgővel kell felhordani, szükség esetén spatulával vagy kefével.

A padló bevonatával párhuzamosan "vályú" -ot kell kialakítani, azaz vízszigetelést kell alkalmazni a falra úgy, hogy 10 cm-rel magasabb legyen a jövő padlószintje.
A vízszigetelést 2 rétegben alkalmazzák, 4-6 óra intervallummal. A második réteg alkalmazása után egy napot kell átadni.

Festék vízszigetelés

Egy bevethetőbb és legegyszerűbb alternatíva a bevonási eljárás lehet egy festmény vízszigetelés, amely magában foglalja a védőoldat (bitumen emulzió, "Knauf") alkalmazása ecsettel vagy hengerrel.

A módszer fő hátránya a törékenység, a vízszigetelő tulajdonságokat csak 3-5 évig tartják fenn.

↑ A padló kiegyenlítése

Függetlenül attól, hogy milyen típusú padló választott, a padló a fürdőszobában legyen egyenletes. A nem zsugorodó cement alapú önszabályozó keverékek segítenek ebben.
A vízszintet a teljes kerület mentén ugyanazon a magasságon alkalmazzuk - ez a padló szintje lesz. Ezután szerelje fel a jelzőtáblákat - a "T" betű alakú léceket, amelyek a jelekkel összhangban egy vonalba vannak igazítva.

Dörzsölje az önterülő keveréket, keverje össze egy fúróval. 15 perc elteltével öntsük az oldatot a padlóra, és terjesszük az egész területre spatulával vagy szabályzással.

Ez fontos!
A légbuborékok kiküszöböléséhez szükség van egy tűhengerre.

A szárítási idő a szintező keverék márkájától függ, ezért alaposan olvassa el az utasításokat. Az első napok a legfontosabbak - a tervezetek elkerülése és az ajánlott rezsim fenntartása a címkén.

↑ Fektetés

Most elkezdheti telepíteni a padlót. Egyébként ne felejtsük el a fa akklimatizációját, melynek a fürdőszobában több napig kell feküdnie, hogy "fel lehet használni" a hőmérsékleti rendszert.

Megjelölési lyukak a kommunikációhoz

A vágódeszkáknál jelölje meg azokat a nyílásokat, amelyeknek nagyobbnak kell lenniük a csövek átmérőjénél. Az ajtó padlója kezdődik. Építési pisztollyal az első fa szélét ütköztük, a lapokat átlósan helyezik a tüskékre. A szurkolók a következő táblán mögé bujkálnak. A táblákat egy gumi botkával helyezzük a helyére, a rések kiválasztásakor a kart vagy az ékeket használjuk. Annak érdekében, hogy ne sérüljön a tüske, helyezze be a lemez és az ék közé.

Ez fontos!
Elengedhetetlen tudni, hogy hol tart a cső - jelölje meg ezt a részt.

Óvatosan állítsa be a táblákat a falak fülkéinek és vetületének körül. A tábla és a fal között 10 mm rést hagyunk. A padlózat sokkal gyorsabban és könnyebbé válik, amikor a fürdő közepére jut. Használja a leghosszabb lapokat intenzív feszültségű területeken, kisebbeket a fürdőkád vagy a zuhany alatt.

Olyan helyen, ahol több cső halad, először le kell vágnia a fedélzetet, majd az ellenkező oldalon kell elhelyeznie.

Hasonlóképpen tegye le a fennmaradó táblákat. Megtörtént. Most meg kell csípnie a kis szabálytalanságokat és repedéseket, amelyekhez a botrudak nagyszerűek a gyantázáshoz.

Tisztítjuk a felületet, alkalmazzunk akril lakkot és... csodáljuk az eredményt - gyönyörű és megbízható fa padló, amely hűségesen szolgál majd több mint egy évig.

Hogyan készítsünk egy fa padlót a fürdőszobában - válasszuk ki az anyagot

A padlón lévő fürdőszobákban nagy a terhelés a magas páratartalom és gyakori hőmérsékletváltozások miatt. Ezért a fa fürdőszoba padló létrehozásának döntése meglehetősen ellentmondásos választásnak nevezhető. De a különleges impregnálás miatt a fa jellemzői jobbá tehetők.

A fa az építés egyik legjobb természetes anyagának számít. A fa gyakran használják a padló felületének befejezéséhez. A szobák, ahol fa elemeket használnak a díszítéshez a felületek, esztétikailag vonzó és kényelmes, kényelmes környezetet. Végül a fürdők mindig fából készültek.

A fa padló előnyei

Most a legújabb technológia lehetővé teszi, hogy egy fa padló a fürdőszoba. Az ilyen bevonat előnyei nyilvánvalóak:

 • a fa természetes anyagokhoz tartozik és természetes melegséggel és abszolút ökológiai biztonsággal rendelkezik;
 • a fa padló alacsony hővezető képességgel rendelkezik, ezért nincs szükség fűtési rendszerre;
 • a fa ad esztétikát;
 • A fapadlók kombinálhatók más finomanyagokkal, ezáltal exkluzív belső kialakítással.

A fa padló hátrányai

A fa megindul a túlzott nedvességtől, és a medencék a fürdőszobában nem kerülhetők el. Ezen kívül néhány lakástulajdonos az apartmanok nem találkoztak sürgősségi szivárgás, és amikor a gyerekek a fürdőszobába splash, úgy tűnik, hogy volt egy árvíz.

Mivel a padló ebben a helyiségben intenzív módon működik, előbb-utóbb megjelennek a zöld tárgyak, a jód, a zúzott cső és a kozmetikai eszközök. Még akkor is, ha azokat a fa felületéről lekaparják, nem lehet teljesen eltávolítani.

A fürdőben majdnem állandó páratartalom és a hőmérséklet-változások kedvező környezetet biztosítanak a gomba és a penész növekedéséhez.

A fürdőszoba tulajdonosának parkettára rendszeresen be kell csengeni. Ezenkívül nem lehet elkerülni a fekete foltokat a sarok sarkában és pontjában. Ahogy a fa aktívan elnyeli a szagokat, a fürdő "aromája" folyamatosan jelen lesz.

Néhány tipp

Azok, akik egy fürdőszobához fából készült padlót választottak, szakemberek tanácsát használhatják:

 1. Megfelelően meg kell szereznie azt az anyagot, amelyből jobb lenne a padlóburkolat ilyen helyiségben történő elhelyezése. A szakértők szerint, meg kell, hogy a padló a vörösfenyő a fürdőszobában. Nedvességállóbb a többi fafajhoz képest, és ez is olcsó (részletesebben: "Hogyan rögzíthetünk egy vörösfenyőből készült teraszlapot? Telepítési utasítások").
 2. Az olcsó fa, alkalmas a fa padló a fürdőszoba, akkor a hamu, tölgy, szilfa. Más fajtákból készült padlótermékeket használhatják.
 3. Amikor egy termotree-t (oxigént nem tartalmazó gőzzel kezelünk, körülbelül 200 fokos hőmérsékleten), a gomba megjelenésének folyamata lelassul. Ezenkívül ez a bevonat nedvességálló.
 4. Elég új anyag az építési piacon - padló vagy padlóburkolat. A fa és a polimerek tulajdonságait ötvözi. Ezért a padlózat ellenáll a mechanikai igénybevételnek és nedvességnek. Ilyen jellegzetességek miatt a teraszlapot a fürdőszobába helyezzük (olvassuk: "Hogyan fedjük le a teraszlapot - feldolgozási lehetőségeket"). A padlón lévő bevonat meglehetősen vonzó megjelenést mutat, amit a fotó is megerősít.

Esztrich elrendezés a fürdőszobában

A fa padlóburkolata a fürdőszobában eltér attól, hogy más helyiségekben a természetes faanyagot felhúzza, mivel teljesen lapos alapon kell elvégezni.

Ilyen durva alap lehet egy beton esztrich, amelyre a szabvány követelményeket szabnak:

 • nincs hibája rajta;
 • a felületnek sima, megengedett cseppenként legfeljebb 1 milliméter per négyzetméter;
 • bevonat szilárdság;
 • a szerkezet egységes sűrűsége.

Fontos pont: ha szigetelést szeretne használni, pl

a faházban vagy az épület első emeletén lévő fürdőszobában lévő padlókat, majd használjon nedvességálló anyagokat, beleértve az extrudált polisztirolhabot, a penoplex-et és más hasonló paramétereket.

A vízszigetelés elrendezése a fürdőszobában

Jelenleg fapadlók vannak elhelyezve ilyen helyiségekben, feltéve, hogy minden szükséges vízszigetelési munkát elvégeznek. A kifejezetten erre a célra tervezett hengerelt anyagok (például üveg-rugalmas, unitex rubitex) kerülnek a felületre úgy, hogy a széleik a helyiség falaira körülbelül 15 cm-re kerüljenek.

Annak megakadályozására, hogy a víz leessen a padlólapra, a padlón egy magas, magas falú tálat hozhat létre. Ebben az esetben a tekercsek helyett egy vízszigetelő bevonatot használnak.

Az építőanyagok piacán víztaszító megoldások gyártására különleges száraz keverékeket kínálnak. A masztix előkészítése egy másik összetevőből egyszerű lesz.

Gyakran előfordul, hogy a fa padlóburkolat a fürdőszobában folyékony és paszta vízszigetelő anyaggal történik. Az első esetben, használjon ecset, és a második - a spatula. Ezzel egyidejűleg a pasztaszerű keverék a vízszigetelés és az esztrich burkolatának funkcióját végzi. A folyékony anyagok vízszigetelését megelőzően gondosan olvassa el az utasításokat a termék csomagolásán. Lásd még: "A fa padló megbízható vízszigetelése a fürdőszobában - mit és hogyan kell csinálni."

By the way, ha a szoba fekszik fapadlón, akkor szükséges csökkenteni a súlyát a vízszigetelő elemek. Ezt a módszert impregnáló penetráló szigetelésként használhatjuk. A hatásmechanizmus szerint az impregnálás különbözik a bevonási lehetőségtől. A vízszigetelés párás környezetben való áthaladása olyan szerkezetet eredményezhet, amely elegendő páraáteresztő képességgel rendelkezik, és ugyanakkor víztaszító tulajdonságokkal rendelkezik.

Színpadló fapadló

 1. A napló telepítése lebegő módon történik. Antiszeptikus vagy bitumen masztirozással kell telítve.
 2. Stacked boardwalk. A legjobb megoldás a fahordók megvásárlása, a "horony fésű" elv szerint csatlakoztatva, mivel lehetővé teszi, hogy biztonságosan csatlakozzon a padlóburkolat töredékeihoz (részletesebben: "Hogyan készítsünk padlót a lakás kezelőfelületéről a saját kezünkkel").
 3. Amikor a lapokat az alaphoz rögzíti, akkor jobb használni a körmöket és a ragasztót, amelyet az előző szalag hornyára és a rönkökre alkalmaznak.
 4. Hajtsa végre az őrlést (a tojásanyag olcsó árkategóriában).
 5. A szerelés végén helyezzen védő és díszítő bevonatot. Hogyan lehet fedezni a fapadló a fürdőszobában dönti el a saját preferenciáitól függően. Általában sokan lakkot választanak.

A fa padlóburkolatok mellett a csempe és a linóleum a faházakban vagy téglaépületben lévő fürdőszobában is leggyakrabban helyezkedik el. Lásd még: "A linóleumot a fürdőszobában feküdtünk - a tojás módja."

Fa padló készítése a fürdőszobában

A tartósság és a nedvességállóság a főbb műszaki jellemzők, amelyeket a fürdőszobai padlónak kell biztosítani. Sok ilyen jelző szerint a kerámia, a csempe és a műanyag bevonatként választja, anélkül, hogy tisztában lenne azzal, hogy milyen kényelmes és kényelmes fa van. A fürdőszobában lévő fapadló díszíti a belső téredet, és segít megmenteni a speciális fűtési rendszereken. A megfelelő anyag kiválasztásának és a befejezésének részleteit, fontold meg.

A fa padló előnyei a fürdőszobában

A fa természetes anyag, így a fürdőszobában kényelmes és meleg. A burkolat tökéletesen kombinálható más tárgyakkal, ezáltal kiegészítve a belső teret.

A fából készült padló fő előnyei:

 • környezetbarát;
 • szilárdság;
 • alacsony hővezetőképesség;
 • egyszerű telepítés;
 • esztétika;
 • elfogadható ár;
 • fafajok széles választékát.

A fürdőszobában lévő fapadlók nagyon szervesnek tűnnek, és szerkezetük hosszabb ideig megőrzi a hőt. Az anyag alkalmas azok számára, akik a kényelmet és a harmóniát kedvelik. A fa nagy szilárdságú és nagyon tartós.

Megfelelő gondossággal, néhány év elteltével a padló nem veszíti el a jellegzetes csillogását, szigetelő tulajdonságait.

A fa választásának finomságai a padló véglegesítéséhez a fürdőszobában

Rengeteg fafaj van, de nem mindegyik alkalmas a padlózat befejezésére. Az egyik fő kiválasztási kritérium a nedvességállóság. E mutatótól függ attól, hogy a fa deformálódik-e, és mennyi ideig fog tartani.

Tölgy, szil, gyertyán optimális víztaszító tulajdonságokkal rendelkezik. Ezek a fák nem szívják fel a nedvességet, nem engedik meg a baktériumok és a gombák kifejlődését. Az ilyen anyag nem duzzad, könnyen tisztítható.

Emellett a fa választása a helyiségtől függ. Például a fürdőszoba és a mosdó közelében a nedvesség a legmagasabb, ezért a legszigorúbb, rezisztens fajtákat kell kiválasztania. Közülük merbau, iroko, teak, cédrus, bambusz, parafa tölgy.

A leggyakoribb fajok a bükk, vörösfenyő, kőris, nyár és szil. A távoli területeken, ahol a nedvesség sokkal kisebb, használhat fenyő, luc, körte, wenge és mások.

Néhány fa padló jellemzői

Minden bevonat saját működési jellemzőit feltételezi. A fapadlók különböznek az árban, az erõsség mértékében, hatókörében. Nézzük meg közelebbről a legnépszerűbb fajtákat:

 1. Teak fa padló A teak padló alacsony költségű és szilárd szerkezetű. A rengeteg nedvességgel szembesül, és régóta igény van az építőiparban. A teak nem csak a padló befejezéséhez, hanem a hajók, a hidak, a különböző víz alatti tartószerkezetek létrehozásához is. Csak tölgy, szil és hamu versenyezhet a kullanccsal az árért.
 2. Parafa padló A természetes, nagy szilárdságú parafa padló a fürdőszobában jobban fogja a szobát. A parafa tölgy kéregéből készült.

A felső bevonat általában fa furnér, vinil vagy parafa. Ez megakadályozza a nedvesség behatolását és a különböző gombák kialakulását. Az anyag könnyen felszerelhető, megbízható hang- és hőszigetelést biztosít. A parafa padló költsége meglehetősen magas, azonban a bevonat magas színvonala igazolja.

Előkészítő munka

A padlóburkolat hosszabb ideig tart, ha elkészíti a felületet. Ennek eredményeképpen a fa a lehető legegyenletesebb lesz, és hasznos élettartama jelentősen megnő.

Kezdje az alap létrehozásával. Ez lehet egy mennyezet, amely alapja vagy fa naplója. A gyakorlat szerint azonban a leghatékonyabb a speciális esztrich használata.

Az esztrichre az alábbi követelmények érvényesek:

 1. Az esztrich által kialakított felületnek síknak kell lennie. A tűrések nem haladják meg a 2 mm-t 2 négyzetméterenként négyzetméter.
 2. A felületnek statikusnak és tartósnak kell lennie. A tömörítési terhelés nem kevesebb, mint 10 MP.
 3. Az esztrich sűrűsége egyenletes legyen. Győződjön meg róla, hogy nincsenek zsetonok, egyéb sérülések.

A cement-homokos massza alternatívája ma nedvességálló rétegelt lemez és cementkötésű forgácslap. Kevésbé használt magnezit lemez.

Fapadló beszerelése a fürdőszobában

Miután a bázis készen áll a további munkákra, folytathatja a fapadló azonnali telepítését. Ez a folyamat elég fáradságos, bizonyos készségeket igényel. A mentés érdekében a telepítést maga is elvégezheti. Gyűjtsd össze a tudást, valamint türelmet és figyelmességet.

Fontos, hogy a favédelem nem csak felülről, hanem alulról is gondoskodik. Ellenkező esetben a padló élettartama nem lesz több év. Ahhoz, hogy pozitív eredményt érhessen el, be kell tartania a következő munkatervet:

 1. Távolítsa el a régi esztrich és a vízszigetelést.
 2. A tiszta, pormentes felületet óvatosan kell alapozni.
 3. Ha a primer száraz, tömítetlenségek, repedések. A padlónak tökéletesen illeszkednie kell a falakhoz. Különös figyelmet kell fordítani a lemezek és a kommunikációs területek közötti varrásokra.

Szükség esetén a padlót fel kell melegíteni. Leggyakrabban további házak szigetelésére ajánlott magánházak, házak, lakások az első emeleten.

A munkához használja az ilyen modern anyagokat:

 • műszaki forgalmi dugó;
 • polietilénhab;
 • expandált agyag;
 • expandált polisztirol stb.

vízszigetelés

Kiváló minőségű vízszigetelés az összes technológia betartásával - garancia a kényelemre és a fapadló tartósságára. A helyes megközelítéssel nem kell viselnie a helyreállítással járó többletköltségeket, a lefedettség visszaállításának eljárásait.

Mivel az előkészítő szakaszban már megtisztította a padlót, lezárta a repedéseket, a felületet egyenesen szintre emelte, és egy alapozóval fedte le, csak vízszigetelő anyagot alkalmaz.

A vízszigetelő vegyület vizes oldat, amely behatol a beton pórusaiba, és kitölti azokat. Az anyag megakadályozza a víz behatolását, a felület elpusztítását, a penész előfordulását.

A vízszigetelést széles kefével vagy spatulával kell elvégezni. Az oldatot egyenletesen el kell osztani a felületen. A réteg vastagsága nem haladhatja meg az 5 mm-t. Ismételje meg az eljárást többször. Minden egyes alkalmazás után ellenállni egy bizonyos időnek, ami a készítmény minden egyes csomagolásán feltüntetett.

A legnépszerűbb megoldás a hidroszol. A szerszám jelentősen megnöveli a fürdőszobában lévő fapadló ellenállását a nedvesség és a rothadó baktériumok megjelenéséig.

Nem kevésbé népszerű ma is tekinthető hengerelt vízszigetelő anyagok. Közülük: stekloelast, hidroglass üveg, rubitex, uniflex. Mechanikusan vannak rögzítve. Fontos, hogy az anyag legalább 10 cm falra húzódjon, egyes esetekben az építők kombinálják a tekercs vízszigetelést és a maszkolást. Ez lehetővé teszi a maximális hatás elérését, a kényelem és a melegség fenntartása érdekében.

Hogyan készítsünk fa padlót

A legegyszerűbb lépés a fapadló elhelyezése a fürdőszobában. Ahhoz, hogy a táblák még jobban megyek, a vízszigetelést talajréteg borítja. A felületek jobban megragadják, növelik az erőt.

Mielőtt befejezi az anyagot, javasoljuk, hogy az anyagot szobahőmérsékleten tartsa néhány napig. Ez lehetővé teszi, hogy a fa "akklimatizálódjon".

Maga a telepítési eljárás nagyon egyszerű:

 1. Telepítési késleltetés. Nem szükséges rögzíteni őket az alapra. Használja a lebegő módszert. Helyezze az anyagot a tartóra a kiválasztott horizont szintjén. Győződjön meg róla, hogy a késések a falhoz tapadnak, de ugyanakkor a gerenda mindkét oldalán 1 cm-es rés volt. A telítettség az antiszeptikus vagy a bitumen masztirozással megegyezik, és évtizedekig szolgálnak Önnek.
 2. Boardwalk. A padlózat optimális csatlakozása a "horony-gerinc". A padló töredékei könnyedén elakadnak, és a nedvesség és a por nem tud behatolni a varratokba.

A telepítés befejeztével ellenőrizheti a fa padlóját a fürdőszobában. Ha bármilyen károsodást talál (zseton, repedés), azonnal rögzítse azokat.

Működés közben ne féljen a víz a padlón. Ha a telepítés során követi a technológiát, akkor a felület nem veszélyes.

Most, ha megkérdezed, hogy mit kell feküdnie a padlón, nyugodtan tudhatod a fapadlót. Több éves használat esetén a vízkezelés helyisége meleg és meleg marad, mindig kellemes mezítláb járni egy ilyen padlón.

Fa kádak

63 termék van összesen.

Vegyél egy fából készült fürdőt az "Élőhely"

Különös szerepet játszik egy ember életében. Ez nem csak egy környezetbarát, gyönyörű anyag, az emberek fája különös energiát, észlelést, szuper egységérzetet köt a bolygó természetével. A fából készült kádak példát mutatnak a természeti anyagok csodálatos használatára. Az elit fajok lenyűgöző mintái és szerkezete: wenge, tölgy, vörösfenyő, sapele, cseresznye hangsúlyozza nemcsak a természet szeretetét, hanem a tulajdonos státusát és ízét is.

Ez a személyes harmóniája az élő anyag világának, a természetnek, a természeti szépségnek. Lehetetlen lehet levenni a szemét egy fából készült kád kijönésétől, hogy teljes mértékben csak a dekor elemeként szolgálhasson. De ne tévesszen meg az eleganciával; A fából készült fürdőkádak vízálló lakkokkal vannak bevonva, valamint különleges összetételűek, amelyek visszataszítják a szennyeződéseket és megelőzik a baktériumok megjelenését. Ők megbízhatóak és sok-sok évig tartanak Önnek megfelelő gondossággal.

A fa a tervezőknek nagyobb formai szabadságot biztosít: a téglalap alakú, ovális, sarokfürdők díszítik a belső tereket eko, eklektikus, országos vagy skandináv stílusban.

Ismét hangsúlyozza a fából készült fürdőszobák textúráinak festői gazdagságát. Például egy vastag, mély színű anya egyenesen kiegyensúlyozott állapotba kerül, hasonlóan a samadhihoz (abszolút nyugalom és introspekció). Csodálatos tény: aludni egy madár ligetben, akkor akár 5 kilogramm felesleges súlyt is elveszíthet. A hamutartó frissítő, "könnyű szellője" csökkenti a fáradtságot, és pozitív hozzáállást kölcsönöz a viselő nyugalmának és önelégültségének.

Az "Élő környezet" katalógusban több elit fafaj egyedülálló kombinációjából álló fürdőkád is található, ami az Ön előtt álló érzést keltve - a mesterek márványmunkája.

Fa fürdők jellemzői:
• A fafürdő gondos kezelést igényel.
• Ne engedje a forgácsolást és a karcolást, ami rothadó fahoz vezethet.
• Ne használjon fürdőkádakat fürdésre.