Legfontosabb > Fürdő

Fürdőszoba munkalapok: változatok, jellemzők és kiválasztási kritériumok

A fürdőszoba és a bútor újdonságai a fürdőszobának köszönhetően ez a szoba még funkcionálisabb és kényelmesebb lehet. Nagyon nyereséges és divatos megoldás lenne egy pult felhelyezése a mosdó alá a fürdőszobában. Ez egy fontos eleme a belső térnek, és kiváló hely a raktározásra, ráadásul sok elemet rendezhet vele, amelyek nélkül nehéz a fürdőszobában. A asztal alatt egy mosógépet vagy polcok szervezőit is elhelyezheti, hogy a hely ergonómikus és kényelmes legyen.

Kiválasztási kritériumok

Amikor kezdődik a beszélgetés a munkalapokról, azonnal felmerül a konyhával való kapcsolat, de a közelmúltban a mosogató alatt lévő munkalapok méltán népszerűek. A fő cél a tabletop - egyesítése több elem egy harmonikus egységben. Például egy asztallap két mosogatót kombinálhat egy modulban, vagy kombinálhatja a mosdót és a szekrényeket.

A fürdőszobában a pultnak ereje nem olyan fontos, mint a konyhai pultok kiválasztásakor, amely először is ütésállónak és hatalmas terhelésnek kell lennie. E tekintetben számos anyag felhasználható a gyártás során.

A pulton kiválasztásakor a következő szempontokat kell figyelembe venni:

 • magas a hely magas nedvességtartalmának ellenállása;
 • nem reagál a hirtelen hőmérsékletváltozások hatására a helyiségben;
 • minimális érzékenység a penészhez vagy a penészgomba;
 • egyszerűség és egyszerűség a szolgálatban.

anyagok

A munkalapok különböző anyagok felhasználásával. A természetes kőből készült munkalapok, leggyakrabban márvány vagy gránit, nagyon népszerűek, a drága látványos munkalapok onyx és travertinból készülnek. Fából, MDF-ből, üvegből és mesterséges kőből készült tábla egyaránt kereslet. A munkalapok a nedvességálló gipszkartontól függetlenül és mozaikokkal béleltek: kerámia vagy üveg.

És most vegyük figyelembe az egyes anyagokat külön-külön.

Természetes kő, márvány

A legtartósabb anyag a munkafelületek létrehozásához, mert nem fél a károktól. Márvány vagy gránit lehet matt vagy fényes. A fő előnyök közé tartozik a csodálatos megjelenés, kiváló ütésállóság, kopásállóság és tartósság. A hátrányok a magas költségek, a hatalmas anyagsúly és a munka nagyon intenzív beépítése.

Természetes kő szinte minden előnyével rendelkezik, de a megjelenésnél nagyon könnyű megkülönböztetni. A gyártási folyamatban márvány, gránit vagy kvarc forgácsokat használnak, amelyeket akrilokkal vagy gyantákkal kombinálnak. Az összetett anyagok használata lehetővé teszi, hogy különféle formájú és méretű, nagyon tartós és gyönyörű asztallapokat készítsen, amelyeknek fontos előnye a mosogatóval ellátott öntött asztallap elrendezése és a felesleges varrások és ízületek elkerülése.

A mesterséges kőből készült, a természetes márványhoz vagy gránithoz képest a legfontosabb előny a megfizethető ár. Ez az anyag tartós és nem fél a magas páratartalomtól, és ha karcolódik, akkor könnyen megszabadulhat tőlük. Napjainkban vannak olyan technológiák, amelyekkel a felületet egy speciális pasztával fel lehet fényesíteni, amely teljesen kitölti a karcolást és visszaadja eredeti megjelenését.

üveg

Üveg asztallap vált nagyon gyakori, mivel az alacsony ár és teljes mértékben megfelel az anyag a feltételeknek a fürdőszobában. Az üvegfelületek előnyei:

 1. nagy szilárdságú, asztallapok edzett üvegből készültek;
 2. kiváló ellenállás a különféle típusú károk miatt;
 3. nem félnek a magas páratartalomtól;
 4. a formák és módosítások hatalmas köre;
 5. könnyen díszíthetőek. Az aljzat díszítésére különleges filmeket használhatunk képekkel vagy anélkül.

Sajnos az üvegnek enyhe hátránya van - miután a víz kiszárad, a foltok maradnak, ezért gyakran kell tisztítani őket.

Nem mindenki tudja értékelni az MDF munkalapok használatának előnyeit, mivel azt feltételezik, hogy a farostlemez nem tart hosszú ideig egy magas páratartalmú helyiségben, de ma ez az anyag egy laminált réteggel van bevonva, amely megbízható védelmet nyújt a nedvességtől.

Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy ez a réteg megsérülhet, majd a nedvesség behatol, és ez néhány hónapon belül nem fogja használni az anyagot. Ezért az MDF fedőlap megvásárlása előtt figyelembe kell venni a lehetséges hátrányokat.

faipari

A fa munkalapok a legjobb anyagok a munkalapokhoz, mint az MDF. Nagyobb nedvességállósággal rendelkezik az MDF-hez képest. A lakk vagy festék védő rétege védi a nedvességtől, és karcolás esetén a tabletta hamarosan feleslegessé válik. Lehetőség van arra, hogy a fa sérült felületét fél óránként helyezze vissza ecsettel, lakkal vagy festékkel.

gipszkarton

A mozaikos, gipszkartonból készült asztallap lesz a legjobb megoldás azok számára, akik szeretetre késztetik a házat. A mozaik kerámiából vagy üvegből készült, ezért tartós és hosszú élettartamú.

A képzelőerő alkalmazása során bármilyen formájú reális remekművet hozhat létre, kis összegű költség mellett. Az ilyen típusú munkalapoknak vannak hátrányai.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a mozaiktöredékek varrásokkal vannak összekötve, és meg kell választani a megfelelő víztaszító habarcsot a varratokhoz. A munkaasztal alapja gipszkarton lapokból készül, és csak nedvességálló gipszkarton lapokat kell vásárolnia.

Szerep a tervezésben

A munkafelület a fürdőszoba kialakításának egyik központi eleme. Segítségével kombinálhatja a különböző, első pillantásra az összeegyeztethetetlen objektumokat egy koherens egészbe.

Általában a fürdőszobában lévő bútorok megfelelnek a belső tér stílusának, és a különböző elemek és modulok harmonikusan kiegészítik egymást. Bár létrehozhat saját harmóniát az egyes modulokból, polcokból, ruhaszekrényekből, padlóból vagy lógó szekrényekből. Ezért a fürdőszoba mosogatója alatt lévő padlót is össze kell keverni az összes bútorral.

Van egy nagyszámú munkalap:

 • téglalap alakú,
 • szögletes,
 • aszimmetrikus,
 • kombinált.

Kiválaszthatja a szükséges modellt a tervezési és árképzési preferenciáktól függően.

Így minden munkalap felosztható:

 • költségvetési modellek
 • egyedi termékek,
 • prémium osztályú darabos modellek.

Az asztal szélességét és magasságát a vevő határozza meg, aki a fürdőszobai mérések és a családtagok magassága alapján dönt.

A táblákon elhelyezett shellek a formák sokféleségét is élvezhetik: szimmetrikusak vagy aszimmetrikusak, jobbra vagy balra, egy vagy kettősek. A szekrény a szekrénybe vagy a hosszú lábakra szerelt, vagy záróelemekkel szerelt, önálló elemekhez tartozhat.

A kettős héjak nagyon népszerűek a vevők körében, mivel két embert is egyszerre végeznek higiéniai eljárások elvégzésében, ami nagyon fontos a reggelen, amikor minden család tagjai dolgozni vagy iskolába járnak. A mosdó a táblagépen helyezhető el, vagy beágyazható benne. A mosogató típusától függően megváltozott az asztal alaprajza, amelyre az asztallap csatlakozik.

A fürdőszobában lévő kis helyiségekben gyakran használnak csésze készletet. Ez az opció segít megmenteni egy kis fürdőszobát, és működőképessé teheti.

A telepítés módja és sorrendje

A munkalapok telepítésének számos módja van:

 1. A konzolok segítségével az egész asztali tetejét rögzítik, mivel nagy súly jellemzi.
 2. Az asztallap rögzítése a kész szekrénybe.
 3. A telepítési módszer lehetővé teszi biztonságos rögzítés létrehozását. A falba egy keretbeépítés kerül telepítésre, majd a vízvezeték felszerelés ragaszkodik hozzá. Ezt követően a falat bevonattal díszítik.

A táblagép felszerelése típusától függ: padló és fal. A padló szerelése meglehetősen könnyű, mivel a lábak hosszát csak egy szinttel kell beállítani.

Az asztallapra történő falra szerelése több időt igényel, és további eszközöket igényel. Ez azonban nem zavarja meg a rögzítőasztalok gyártását önmagában, ha van ilyen vágy. Használhatja a szakember segítségét is, aki rövid idő alatt megbízhatóan telepíti a padlót a fürdőszobában.

méltóság

A modern piacon megtalálhatók olyan modellek, amelyekben az asztallap és a mosdó egy monolitikus szerkezet. Ennek az opciónak számos előnye van:

 • Ezeket a munkalapokat nagy szilárdság jellemzi, mivel a felület azonos anyagból készül, és nincsenek varrások és ízületek.
 • A modul teljesen zárt, ami a fürdőszobák számára fontos.
 • A mosdóval ellátott padlót bármilyen formában, méretben és színtartományban lehet megvásárolni, amely lehetővé teszi, hogy bármilyen belső stílust támogasson.

Különféle formák és tervezési megoldások

A kényelmes kezelése munkalapok a fürdőszobában kell figyelni, hogy az alapja a munkalap, mert két változatban készül - padló és fal. Az alap alakja befolyásolja az asztal funkcionalitását.

A padló és a fal alapja a táblaszerkezet alatt egyetlen célt szolgál, és csak a kötőelemeknél különbözik. A tabletta hossza függ az ügyfél ízlésétől és fantáziáitól. Bizonyos fürdőszobákban a munkaterületek szinte a teljes kerület mentén vagy szűk helyeken összegyűjtve, a szabad területet kihasználva.

szabadtéri

A padló asztallap a kereslet a modern bútorok piacán van. Telepítése meglehetősen egyszerű. Meg kell tenned azt a helyet, ahol a mosdó. A lábak segítségével állítsa be a magasságot. Ezután csatlakoztassa a mosogatót a csatornázáshoz és a vízellátáshoz.

Ennek a formának jelentős előnye nagy kapacitásnak nevezhető. Az öltözőben számos hasznos dolgot tehet fel a vízkezeléshez, mosogatószerek vagy dimenziós elemek tárolásához. Egyes modellekben már telepített fiókok vagy polcok találhatók.

Falra szerelhető

A fal tetejét a falon lógatják, és horgonyt használnak. Ez a munkatípus ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, mint a padló. De a különbség még mindig létezik, mert a kötőelemek módszere miatt kisebb méretű, ellenáll egy kis súlynak, és ezért kevesebb tételt tarthat.

dekoratív

Azt is meg kell választani egy másik csoport munkalapok - dekoratív. Nincsenek szekrények vagy mellékasztalok. Ezek padló- és falmodellekben kerülnek bemutatásra. Hosszú munkalapokhoz különleges hosszú lábakat használnak, és fali termékekhez - speciális tartókhoz. Díszítő asztallapok esetén válassza ki a megfelelő vízvezetéket, például króm szifonokat, hogy minden harmonikusnak és egy irányba nézzen.

Tabletop gipszkarton csináld magad

A gipszkartonok segítségével gyönyörű és eredeti munkafelületet készíthet, ami minden fürdőszobának eredeti dekorációja. Fő jellemzője, hogy az anyagot nem szabad nedvességgel módosítani. Használjon epoxi alapú oldatot, hogy megbízhatóan megvédje a terméket a túlzott nedvességtől. A nedvességálló gipszkarton, amelyet kifejezetten erre a célra terveztek, szintén nagyon népszerű. Ha ezt a típusú gipszkarton használják, akkor nincs szükség további kezelésre.

A fürdőszoba pultjának létrehozásához olyan anyagokat kell megvásárolnia, mint például:

 • gipszkarton lapok (lehetőleg nedvességállóak);
 • profilok az alap munkalap létrehozásához;
 • lemez;
 • nedvességálló gitt;
 • védőoldat nedvesség ellen;
 • kefék, hogy a megoldást a nedvesség elleni védelem érdekében alkalmazzák;
 • kirakós;
 • zárójelben;
 • epoxi ragasztó.

Ha a fenti anyagok mindegyike rendelkezésre áll, akkor a munkalapok létrehozásának technológiájára léphet.

 • Először meg kell mérni azt a helyet, ahol a táblagépet telepíteni kívánja. Ezekkel a dimenziókkal meghatározzuk a jövőbeli termék magasságát és szélességét. Mi egy fém vagy fa lécből készült keret létrehozásával foglalkozunk. A keret fő jellemzője annak ereje és megbízhatósága, hogy a tervezés fenntartható legyen.
 • A jövőbeli termék tervének megteremtéséhez rétegelt lemezt készítenek, amely ellenáll a nedvességnek, és vázlat rajzol rajta, ahol a mosogató elhelyezni fog. A kirakós játék segítségével lyukat kell készíteni a kontúrban. Amikor a rétegelt lemez lap készen áll, folytassa a gipszkarton lapok két formájának létrehozását, és egyiküknek nyissal kell rendelkeznie a mosogató alá.
 • Csatlakoztassa a két konzolt a falhoz, és helyezze őket a rétegelt lemezre. Ezután csatolunk egy gipszkarton lapot lyukkal. Az alján egy másik gipszkarton lap van, amely nem rendelkezik kivágással.
 • Amikor a gipszkarton lapok biztonságosan rögzítve vannak, akkor egy homorú véget kell létrehozni. Annak érdekében, hogy ez, szüksége lesz egy szalag gipszkarton. Ezzel egy centiméternyi vágás történik. Ez a rész a jövő asztalának belső végéhez van erősítve.
 • Amikor a tabletta készen van, fedje le egy speciális keverékkel, amely vízszigetelő funkcióval rendelkezik. A megbízhatóság érdekében ezt az eljárást kétszer kell elvégeznie. Várja meg, hogy a termék kiszáradjon, és folytassa az utolsó lépcsőfokot - díszítse a táblát.
 • Az utolsó lépés a mosogató beépítése a pultba. Annak érdekében, hogy a bika héja biztonságosan rögzíthető legyen, speciális lábbal kell felszerelni vagy speciális falra erősíteni. Támogatás jelenléte szükséges a táblák számára, amelyek meglehetősen magasak és több mint egy métert érnek el. A közepes fémcsövek alkalmasak lehetnek a tartószerkezet létrehozására.

Annak érdekében, hogy a homorú vég nem rontja a fürdő magas nedvességtartalmát, szükség van egy alapozóval bevonni, majd nedvességálló gittal kezelni.

Nézze meg a következő videót a pultra szereléskor.

Ha a munkalapok gyártásához használt nedvességálló lemezek gipszkarton, akkor nem kell, hogy további feldolgozása a munkalapok védelme ellen a nedvességet.

A fürdőszoba felsõ lépcsõje: TOP 100 gyönyörû fotó a tökéletes tervezéssel

A fürdőszoba olyan hely, ahol bizonyos tulajdonságai megkülönböztetik a többi helyiségtől.

Ha nem minden részletre mélyül, akkor érdemes kiemelni két legfontosabb pontot - a hely kis méretét, valamint a csövekhez való folyamatos hozzáférést.

A mosogató alatti miniatűrök minimálisra csökkentik a nagyon kicsi méretű kellemetlenségeket. Meg kell jegyezni, hogy a pultnak a fürdőszobában történő felszerelése, megfelelő teljesítményével, számos problémát megold.

Ellenőrző szerelés

Ebből a pillanattól a drága beszerzés megvalósíthatósága várható. A padlólap behelyezése a fürdőszobába kétféleképpen.

A felfüggesztés típusának kialakítása a következő előnyökkel jár:

Kényeztető ellátás. A rögzítés a közvetlenül a falra szerelt záróelemek használatával történik. Nincsenek függőleges támaszok.

Mivel a padló és az asztal között nincs semmi, érdemes racionálisan kitölteni a teret. Használt pult a fürdőszobában a mosógép vízszintes terhelésű vászon.

Van mínusz - a telepítés korlátozott. Annak ellenére, hogy vonzó a pult, nem lehet telepíteni minden fürdőszobában.

Tabletop lábak

A falakat függőleges támogatással csökkentik. Vannak olyan típusú munkalapok, amelyek nem kapcsolódnak a tartóhoz.

A lábak enyhén megnehezítik a tisztítási folyamatot, ráadásul a hely "rejtett". A fürdőszobában a kövekből készült falburkolat egy érdekes, elegáns és szép lehetőség, de nem mindig kényelmesen használható.

Tabletop típus

A szilárd csempe előnyei:

 • A termék "higiénikus". Monolitikus konstrukció, azaz mosogató. Nincsenek hiányosságok, nincsenek kötések, ezért nincs semmiféle szennyeződés felhalmozódása.
 • Könnyű telepítés, mivel nincs szükség behelyezni a mosogatót a telepítés végrehajtásához.

hátránya:

 • Az ár nagyon magas.
 • Alacsony fenntarthatóság - a mosogató nem változtatható meg.

A felület típusának mosogatója alatt a padlólapnak az alábbi előnyei vannak:

 • A polcon tegye a vízvezetékeket.
 • Nem kell mosogatni.

Hátrányok, ahogyan a vélemények azt mutatják, egyáltalán nem.

A süllyesztett mosogatófelületnek a következő hátrányai vannak:

A rend helyreállításához időre van szükség, mivel a szennyeződés olyan helyeken halmozódik fel, ahol a polc érintkezésbe kerül a vízvezetékkel.

További információk itt:

Nem könnyű telepítés. Ahhoz, hogy tökéletes legyen az eredmény, a készségeket és a drága eszközt kell használnod. Ha van egy nagy behúzás, akkor lehetséges, hogy hiányos lesz, és nem lesz könnyű elvégezni a tömítést.

Pult anyaga

Természetes kő - gránit, márvány, drága, és a padló vastagsága megfelelő. És minden előnye, hogy a kőpadok a fürdőszobában vannak a tervezéssel kapcsolatban.

A fő hátrányok a termék és a súlyának ésszerűtlenül magas költségei. Ezenkívül a telepítés csak szakembercsapatot végezhet.

Mesterséges munkalapok a fürdőszobában elfogadhatóbb és megfizethetőbb lehetőség. Előnyei:

 • Karbantarthatóság. Van néhány olyan eszköz, amellyel a karcolások "maszkolását" végezzük.
 • A színek kiválasztása.
 • Könnyű gondozás.

A fő hátránya még mindig magasabb, mint az építési piac átlaga, valamint a hőmérséklet csökkenése miatt bekövetkező deformáció.

További információk itt:

Laminált forgácslap

Előnyök:

 • Könnyű kezelni az anyagot, ezért nincs nehézség a telepítéshez.
 • Alacsony ár
 • A színek és a textúrák kiválasztása.

Mínusz fő - fokozott nedvesség felszívódás.

Forgácslap munkalapok kiválasztása

Figyelembe kell venni a laminált széleket. Jobb választani az opciót, ha az inverzió az alsó oldalon történik.

Ha a mosdó alá a mosdóban lévő padló nem szabványos forma, akkor a végeknél fogak vannak.

Fa tető

Napjainkban a fürdőszobában a divatos fából készült padlódeszka a környezettudatosságnak köszönhetően. Számos előnye van ennek a lehetőségnek, de vannak hátrányai is. Mit kell keresni a kiválasztási folyamatban?

További információk itt:

A fürdőszoba sajátosságaiban kissé olyan, mint egy kád - hőmérséklet csökkenés, magas páratartalom. Óvatosan kell eljárni - a fedélzetet rendszeresen áztatják fertőtlenítőszerrel.

Jobb, ha asztalt szeretne megrendelni az ilyen fáról, mint a vörösfenyőt.

Az üveg munkalapnak ilyen hátrányai vannak:

 • Csak vastag edzett üvegt használnak, ezért a szerkezet jelentős súlya.
 • Mosogató a pulton a fürdőszobában jön a készlet, és ezért válasszon egy másik lehetőség nem.
 • Nagyon óvatosan kell használni, mert az üveg törékenysége ismert.
 • A felszínen a válások.

Fürdőszobai építészet

Ha a fürdőszobában van egy rés, akkor a legjobb, ha egy beépített pultot épít fel a fürdőszobában, és bezárja a nyílásokat szekrényekkel.

Talán van saját kiválasztási kritériumai? Vagy ismered a pultok egyéb jellemzőit?

Mindig van lehetősége arra, hogy az interneten megtekintse a fürdőszobában lévő munkaterületek sok fotóját, hogy lássa, hogyan néz ki ez a lehetőség, és miután mérlegelte az előnyöket és hátrányokat, biztonságosan teheti meg a választását.

A fürdőszoba alapterületei: a fő típusok és tulajdonságok. 100 kép új formatervezés!

Növeli a funkcionalitást, kényelmet és kényelmet biztosít a fürdőszobában, köszönhetően a szaniterek és bútorok hatalmas választékának, amelyek megfelelnek minden tervezési ötletnek.

Különösen népszerű a modern lakberendezők számára, hogy egy fürdőszobához asztal tetejét telepítse, amely sok háztartási problémát átfogóan megold.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő dizájnt

A modern pult a fürdőszobába olyan rack, amely elég nagy területet tartalmaz, és tárolására szolgál.

Leggyakrabban beépített mosdókagyló is szállítható csuklós polcokkal vagy fiókokkal, amelyeket az elektromos készülékek háttérvilágításának vagy kimenetének felszerelésére, lábakra szerelésére vagy lógatására használnak.

Számos lehetőség létezik, de a legfontosabb, hogy a fő funkciója - több elem kombinálása egyetlen harmonikus együttesbe és helytakarékossághoz.

Ezért a fő kérdés, amely aggasztja a fogyasztókat: hogyan válasszon egy pultot a fürdőszobában.

A szakértők ebben az esetben tanácsot adnak a következő kritériumok figyelembevételére:

Anyag típusa. Amikor eldönti, hogy melyik alapanyagból készül a rack, vegye figyelembe a következő tényezőket:

 • szabad hely rendelkezésre állása;
 • anyagi lehetőségek;
 • jó nedvességállóság;
 • Korrózió;
 • a penész és penész előfordulásával szembeni ellenállás, a hőmérsékletváltozásokra.
 • A terhelés mértéke a pulton.
 • Magasságot. Ezt úgy választják ki, hogy figyelembe veszik a családtagok növekedését, akik a beépített polcokat és mosdókat használják. Jobb, ha az átlagos növekedési rátára koncentrálunk.
 • Megfelel a belső tér általános stílusának.
 • Könnyű működtetés és sokoldalúság.

Az ésszerűen megválasztott asztallap a díszítés fontos elemévé válik, és hosszú időn keresztül tisztességes és gondozó tulajdonosokat szolgál majd fel.

Anyagkiválasztás

A modern gyártók különböző anyagok felületét képezik, amelyek előnyeit és hátrányait figyelembe veszik.

Természetes kő

Három szóban egy fürdőszobai kőpadló jellemezhető - gyönyörű, drága és megbízható.

Kő - nagy szilárdságú, mechanikai sérülés és tartós anyag ellen. Termeléséhez gyakran matt / fényes márvány vagy gránit használ.

Az előnyök közé tartozik a nemes megjelenés, a jó ütésállóság és kopásállóság.

A hátrányok közül kiemelkedik a magas költségek, a nagy súly, a telepítés bonyolultsága, az ellátás finomsága - a tisztítószerek egyedi kiválasztását igényli.

Mesterséges kő

Márványból, gránitból vagy kvarcgipszből készült, akril vagy poliészter gyantával ragasztva öntéssel és utána megszilárdulással.

A monolit lehet különböző színű és formájú. A teljesítmény szempontjából gyakorlatilag megkülönböztethetetlen a természetes ellenérvektől, azonban szemrevételezéskor a különbségek nyilvánvalóak.

A legfontosabb előnyök közé tartozik a mosogatóval ellátott monolit felület, amely lehetővé teszi a varratok és ízületek nélküli megmunkálást, valamint a költségvetési árat.

Viseljen ellenállást, ellenáll a nedvességnek és a vegyi anyagoknak. A hiányosságok közül megjegyezte a lehetséges karcolódást.

A modern technológiák könnyedén kijavíthatják ezt a hibát: egy különleges, a felületet polírozó paszta visszaadja a terméket szinte eredeti megjelenéséért.

üveg

Ez az anyag vonzza a vásárlókat olyan költségvetési árral és paraméterekkel, amelyek teljes mértékben megfelelnek a fürdőszoba elhelyezési követelményeinek. Stílusos és esztétikus - így jellemzik az üvegpultok. Ezenkívül számos előnnyel különböztetik meg őket:

 • szilárdság;
 • nagy nedvességállósággal és más károkkal szemben;
 • különböző formák és módosítások;
 • a lehetőség a díszítés egy speciális film.

Az üveg egyértelmű hátránya a gyors szennyeződés, a foltok megjelenése a folyadék szárítása és egy eléggé fáradságos és gyakori tisztítás után.

Annak ellenére, hogy a farostlemez alapja az anyagnak, az MDF-nek elegendő nedvességállósága van, mivel tartós laminált réteggel van bevonva.

Hosszú ideig szolgál majd zavartalan felületen. Ha a nedvesség behatol, az anyag a lehető leghamarabb használhatatlanná válik.

faipari

A minőségi jellemzőkben meghaladja az MDF-et, mivel nagyobb nedvességállósággal rendelkezik. A festék jobban megóvja a felületet.

A bevonat könnyű felületének károsodása könnyen és gyorsan visszaállítható ecsettel, festékkel vagy lakkokkal, és nem befolyásolja a működési időt. Főleg tűlevelű fákból, valamint a hajógyártásban használt tölgy és teak masszákból készül.

gipszkarton

Mozaik gipszkarton pult - a legjobb megoldás a házi szerelmeseinek. A bélésként használt mozaik kerámiából és üvegből készült.

Ezek az anyagok tartósak és tartósak. Az előny, hogy az anyag és a kézi készítés lehetővé teszi, hogy kísérletezzen a tabletta formájával, kis forrásokból.

A hátrányok csak a nedvességtől védett zöld gipszkarton és a varratos mozaikcsukló használata, amelyhez speciális víztaszító habarcsot kell választani.

A forma és a design kiválasztása

A táblagép kényelmesen használható, különös figyelmet fordítsanak a tartószerkezetre. Az asztallap alatt padló- és falburkolatok vannak, amelyek csak rögzítéssel különböznek egymástól.

A rack hossza az ügyfél egyedi igényeinek megfelelően kerül kiválasztásra, figyelembe véve a padlófelületet: az egyes fürdőszobákban egy munkalapot helyezhetünk el a kerületen, mások pedig résekkel rendelkeznek.

szabadtéri

Optimális és könnyen telepíthető, fogyasztóbarát. Elég, ha felhelyezi azt a szerkezetet, ahol a mosogató található, és beállítja a magasságot.

Csatlakozás a vízvezetékhez, szabadon használhatja a pultot. A beépített szekrények tartalmazzák a szükséges dolgokat, néhány modell polcokkal van felszerelve.

Falra szerelhető

Horgonyzás szükséges. Ugyanazok az üzemi paraméterek, mint a padló opció. De korlátozott a méret, a súly és a tágasság. Azonban helyet takarít meg.

dekoratív

A padló- és falfelületi változatok, amelyek többnyire dekoratív elem szerepét töltik be.

A padlószerkezet lábakkal van ellátva, a falon lévő termékek konzolok. Szükséges a króm vízvezeték kiválasztása.

Mi a szerepe a tervezésben?

Tabletop - a központi összekötő, a kötőanyag és a fürdőszobai cikkek egysége egyetlen egységben. Ezért fontos, hogy az asztallap harmonikusan illeszkedjen a helyiségben található összes bútorhoz.

Könnyedén kiválaszthat egy olyan modellt, amely a személyes preferenciák és anyagi feltételek alapján készült.

Számos alak van kialakítva (ezt jól mutatja a fürdőszobai felsők): négyszögletes, szögletes, aszimmetrikus, félkör alakú, ovális, kombinált. Kiegészítheti a szekrényt vagy külön telepíthető elem.

Lehetőséged van egyéni megrendelésre, egy kész költségvetés megvásárlására, valamint egy drága prémium tervezési lehetőség megrendelésére.

A szélességet és a magasságot a családtagok fizikai jellemzői alapján állítják be.

A pultonba beépített mosdók is hatalmas választékkal rendelkeznek: szimmetrikus / aszimmetrikus, egyszemélyes / kettős.

Az elmúlt évtizedben a dupla mosogatók népszerűek. Be lehet építeni a táblagépbe, vagy rá lehet helyezni.

Kis helyiségekben a tervezők javasolják, hogy egy tálat használó készletet használjanak, ami növeli a helyiség funkcionalitását és helyet takarít meg.

Az optimális és kényelmes lehetőség olyan modellek, ahol a mosdókagyló asztalra a fürdőszobában egyetlen monolit. Ezek a minták nagy szilárdságúak, hermetikusak és változatosak.

A szerkezet felépítése

Számos módon lehet a pultot felhelyezni a fürdőszobába:

 • záróelemek segítségével - egy darabból álló minták;
 • a kész szekrénybe;
 • a vázszerkezet telepítésével.

A padlószerkezetek felszerelése nem sok időt vesz igénybe, míg a falra szereléshez további szerszámok szükségesek. Ebben az esetben gyakran szakember segítségére van szükség.

A modern befejező anyagok lehetővé teszik, hogy rengeteg képzelőerővel és saját mesterművel készítsenek. Ne félj a kísérletektől, hozzon létre, próbálkozzon, majd kreativitásának eredménye hosszú időre hűségesen szolgál majd.

Pultos mosdók

Mosogató IFO Orsa 411180100 félig süllyesztett

Bútorbemutató Aquanet Elegance 00183610 75 egy kerettel

Bútorborda Santek Baikal 1WH110259 75

Bútorbemutató Aquanet Calypso 00185476 60 fehér, keretezett

Bútorbemutató Aquanet Calypso 00185343 70 fehér, keretezett

Bútorbemutató Aquanet Style 00185345 75 fehér

Sink Jacob Delafon Structure EGH112-00 45x35 cm

Aquanet Dreja Lagoon 75 mosogatópult

Bútorbemutató Aquanet Elegance 00183609 105 egy kerettel

Bútorbemutató Aquanet Style 00185346 85 fehér

Mosogató Jacob Delafon Struktura EGF112-00 50x40 cm

Bútorbemutató Dreja Drea 105

Aquanet bútorhomlokzat Domino 00185340 90 keretben

Mosogató Jacob Delafon Struktura EGD112-00 60x48 cm

Bútorbemutató Aquanet Style 00184263 105 fehér

Bútorbemutató Aquanet Shenxin 70 (008U) (7116)

Bútorbemutató Aquanet Shenxin 80 (008U) (8116)

A bútorok mosogatója Roca America 327206000 85 cm

Bútorbemutató Aquanet Sanovit Atria 00182319 9075-KL 75

Mosogató Jacob Delafon Struktura EGC112-00 65x48 cm

Aquanet Dreja Lagoon 105-as mosogatópult

Bútorbemutató Aquanet Line 00164743 60 Marmite Pernilla

Mosogató Jacob Delafon Struktura EGE111-00 55x40 cm

Bútorbemutató Roca America 327205000 105 cm

Mosogatók a fürdőszobába munkalapok

A falra szerelhető és süllyesztett mosogatók alternatívájaként egy egy darabos mosogató található egy pulttal. Többféle funkciót egyesít: egy tárolópolcot és egy mosdót a higiéniai eljárásokhoz. Ez a design funkcionális, praktikus, megbízható, könnyen tisztítható és könnyen telepíthető.

besorolás

A katalógusban szereplő online áruházunkban mindenféle ízlést alkalmaznak. Polc az egyik oldalon és a tál két oldalán, dupla mosogató, egy nagy asztal.

A katalógusban a modellek nemcsak formában különböznek (négyzet alakúak, téglalap alakúak, kerekek és más modellek is), hanem színben is.

Méretek. Kompakt mosogatóasztal asztalig 50 cm-ig, normál 55-60 cm, nagy 60 és több.

A mélység legjobb a 25 cm-nél nagyobb választáshoz, így a víz nem forog.

A szerelés módjával számlát, medált vagy talapzatot választhat.

A mosdó alá tartozó fürdőszoba tányérja: a típusok, a választás és a megfelelő telepítés

Nem kell professzionális tervezőnek lenni ahhoz, hogy megértse, hogy a mosogató alatt lévő fürdőszoba egy ilyen fő helyiség egyik fő jellemzője.

Ezért felelősségteljesen kell választani, és megrendelés előtt részletesen meg kell érteni ennek a vagy az anyagnak az előnyeit és hátrányait.

A tabletop előnyei a talapzatra

A legtöbb esetben a gyártók monokróm bútorokat kínálnak a fürdőszobában. Ezért nem mindig kapjuk meg a belső eredeti és szokatlan megjelenést. Különösen problémák merülnek fel a helyiség elrendezésében, amelynek nem szabványos méretei vannak.

Ennek a problémának köszönhetően a háziasszony inkább fürdőszobát szeretne felszerelni a fürdőszobában. Mi az? Gyönyörű, és még néhány kiegészítő polc hasznos mindenféle tartozék, például por vagy mosószer tárolásához. De egy ilyen döntés triviális és túl tipikus.

Ha ki akarsz állni, és megmutatod a vendégeknek az ízlésed kifinomultságát, akkor a legjobb megoldás egy asztal tetejére rendelni. A legfontosabb dolog az, hogy válasszon egy szokatlan modul, a fényes és telített színek, amely lesz a csúcspontja a belső tér.

A szakértők azt javasolják, hogy válasszon ki egy tervet a vízvezetéktől függően. Például az asztali mosogató sokoldalú megoldás, amely ideális esetben egy fából és egy üvegmodulon is megjelenik.

Nos, beágyazott modellek esetén a könnyen vágott anyagokból készült asztallap jó megoldás. Ez lehet kompozit, MDF vagy az összes kedvenc forgácslap.

Ha a fürdőt minél kifinomultabbá és luxusosabbá kívánja tenni, akkor a monolit bútorok kiváló választást jelentenek. És könnyű gondoskodni róluk, és a vízvezeték-összekötés folyamatában nem lesz nehézség és szükség van valamire vágni.

A fürdőszobai bútorok követelményei

Bútorok megrendelésekor egy ilyen helyiségben sok vásárló nem veszi figyelembe azokat a tényezőket, amelyek közvetlenül befolyásolják a termék tartósságát. Ennek eredményeként ez hamarosan romlik, és ki kell cserélni.

A mosogató alá helyezett mosdó számára, amely évek óta hűségesen működik, először nedvességállónak kell lennie. Egy speciális bevonatnak köszönhetően a termék nem félek a permetről, és nem fog megduzzadni víz esetén.

A fürdőszobai modulnak feltétlenül tisztán és rendes megjelenésűnek kell lennie. A tervezésnek tömörnek és érdekesnek kell lennie. Ezenkívül fontos, hogy a bútorok tágasak és ellenállnak a különféle porok és mosószerek hatásainak.

A munkalapok áttekintése

A fürdőszobai bútorok szinte minden nap feltöltődnek. A gyártók százai kínálnak olyan terméket, amely nem csak az alacsony ár, hanem az eredeti design, valamint a díszítő elemek jelenlétének köszönhető. Ezért, hogy valamit vegyen fel magának, nem lesz nehéz.

Fürdőszoba termékosztályozás

A piacon megtalálható valamennyi fajta az anyagtól függően több kategóriába sorolható. Ez lehetővé teszi a jobb tájékozódást a tartományban, és ennek megfelelően gyorsabban határozza meg a vásárlást.

Tehát ma a pultok készülnek:

 • DSP vagy MDF;
 • természetes vagy mesterséges kő;
 • tömörfa;
 • üveg;
 • műanyagból.

Ezenkívül az ilyen típusú bútorok problémamentesen készíthetők a gipszkarton lapokból. Kerámia mozaik, cserép vagy fényűző díszítő kövek készítésével készült.

Annak meghatározásához, hogy melyik asztal jobb a megrendeléshez, figyelembe kell venni az egyes anyagok fenti előnyeit és hátrányait.

Praktikus és olcsó forgácslap

Amikor a fürdőszoba javítására szánt költségvetés súlyosan korlátozott, a legjobb megoldás egy forgácslap modul beszerzése lenne. Napjainkban nagy kereslet, alacsony költség és tisztességes minőség miatt.

Gyakran a fafaragó bútorok rajzolása drágább anyagot utánoz. Például természetes fa, kő vagy mozaik. De ma a monokróm teljesítmény népszerű, hiszen segít a fürdőszoba minél tömörebb kialakításában a minimalizmus stílusában.

A forgácslap fő előnye az erőssége. Az anyag nem fél a sokkokatól és idővel, karcolások vagy apró darabok nem jelennek meg a felületén. Ráadásul az ábra nem fakul és nem veszít telítettségnek a tisztítószerek hatása miatt.

Ami a hiányosságokat illeti, ez a fajta modul fél a víztől. A termék belsejében lévő nedvesség esetén megduzzad és elveszíti piacképes megjelenését. A gyártók megoldják ezt a problémát, ha a műanyag széleit a lemez alapjára csomagolják.

De ez a technológia csak egyenes szakaszokra vonatkozik. Ha a bútorok nem szabványos formában vannak, akkor az él egyszerűen ragasztva van.

Természetes kő monumentációja

A lakosság lelke és jólétének valódi indikátora természetes kőből készült asztallap. Szokatlan szerkezete és összehasonlíthatatlan megjelenése azonnal vonzza a szemet.

A design mellett ez a változat kiváló teljesítményt nyújt. Természetes kőből készült bútorok valóban évtizedekig szolgálnak.

Nem ajánlatos önállóan részt venni a kőtermékek telepítésében. Elvégre speciális eszközökre van szükség a munkához. A legjobb megoldás az, hogy ezt a mesternek bízza. Az ilyen szolgáltatás ára általában a modul árának egyharmada.

A nehéz bútorok telepítésekor figyelni kell a szerelvényekre, és gondoskodniuk kell azok megbízhatóságáról és a termék becsült súlyának való ellenállásra.

A természetes kőből készült munkalapok sokoldalú belső tételek. Szinte minden modern vagy klasszikus belső térben harmonikusan fognak kinézni. De az ilyen bútorok óvatos gondoskodást igényelnek.

A mesterséges kő népszerűségének okai

Más fajtákhoz képest a mesterséges kőből készült modulokat az egyedülálló előnyök teljes listája különbözteti meg. Kiváló teljesítményt tanúsítottak az elégedett ügyfelek és a szakképzett szakemberek.

Kétféle mesterséges kő van:

 1. Akril. Alumínium-hidroxidból, akrilgyantából, pigment adalékanyagokból és ásványi töltőanyagból áll. Ez a kompozíció lehetővé teszi, hogy számos kreatív ötletet és ötletet hajtson végre;
 2. Agglomerált. Ezt a nyersanyagot márvány lapkákból, kvarcból és gránitból állítják elő. A keveréket egy poliészter gyantával kötik össze. Az anyag felületén bármilyen mintát hozhat létre, akár szövetmintát, krokodilbőrt vagy bármi mást.

Az agglomerátum kiváló szilárdsági tulajdonságokkal rendelkezik. Az egyetlen erősebb anyag, mint ő gyémánt. Ezért nem félek megkarcolni a kvarc felületét.

Természetes és esztétikus fa

Ez a fajta munkalap ideális azoknak a vásárlóknak, akik a lehető legkönnyebben és funkcionálisabban kívánják otthonuk kialakítását. A fa modul teljesen ártalmatlan az egészségre, esztétikai, és megérinti ez csak pozitív érzelmeket.

Az asztal természetes jellege kétségtelenül melegen és kényelmesen kitölti a fürdőszobát. De annak érdekében, hogy a bútorok megtartsák a vonzerejét, gondosan kell gondoskodni és gondosan kezelni. Elvégre elég puha, nem ellenáll a sokkoknak és könnyű karcolni.

A fadoboz élettartama maximalizálása érdekében időnként szükség van egy réteg lakkra és speciális impregnálással.

A kifinomultság és az üveg könnyedsége

Rendszerint az üvegből készült bútorokat pontosan felszerelt mosdókkal együtt értékesítik. Nem ajánlatos külön vásárolni az alkatrészeket. Végtére is, függetlenül választja az optimális méretek és illeszkedik az anyag szinte irreális.

Az üvegtábla előnyei nyilvánvalóak. Ez a modul stílusos és modern megjelenésű, a termék szó szerint tele van eleganciájával és luxusjával. De csak a modern stílusban készült fürdőszobákhoz használható.

Az üveg nem fél a mosószerektől, sőt a savaktól. De annak tisztasága érdekében keményen kell kipróbálni. Végtére is, a foltok szinte azonnal megjelennek. Ezenkívül az anyag meglehetősen törékeny, ezért a lehető legaktuálisabban kell kezelnie.

A műanyag modul előnyei és hátrányai

A műanyag munkalapok a legrosszabb választás. Az egyetlen olyan idő, hogy ilyen bútorokat rendelhet a fürdőszobában, nagyon korlátozott költségvetés.

Végül is a műanyag modul a legegyszerűbb megjelenésű, karcolásokra és repedésekre hajlamos. Ezzel egyidejűleg a napsugárzás, és a penész megjelenhet a felszínen.

Fő kiválasztási kritériumok

A piacon lévő asztalok sokféle típusa, anyaga és márkája kétségtelenül sok kérdést fog előidézni a felkészületlen vásárlók számára. Annak érdekében, hogy ne tévesszük el a vásárlást, szükséges tudni, hogy mely paramétereket kell kiemelt figyelmet fordítani.

A bútorok felszerelése és formája

A padlófelület egyszerű használata a mosdókagyló alatt nagyban függ attól a bázistól, amelyhez csatlakozik. Ezenkívül a keret hatással van a modul működésére.

Ma kétféle alapja van: fal és padló. Ezek közötti különbség elsősorban a telepítés módjában áll.

A fal változata nagyban leegyszerűsíti a padló tisztítását a fürdőszobában. De ez a megoldás nem fog működni, ha minden négyzetmétert megszámolnak. Végül is a fali modul kapacitása valamivel kisebb, mint a vastagsága. A szereléshez horgonyokat használnak rögzítőelemekként.

A szabadtéri szerelési módszer nem okoz problémát, még akkor sem, ha egy tapasztalatlan mesterrel fog foglalkozni. Végtére is mindössze annyit kell tennie, hogy a lemez helyére kerüljön. Ezután módosítania kell a modul szintjét a lábak segítségével. Az utolsó lépés a csövek összekapcsolása a mosdóval.

Megjelenés és szín

A termék árnyalatát a fürdőszoba általános kialakításától függően kell kiválasztani. Igen, előnyben részesítheti azt a világos színt, amely lehetővé teszi, hogy kiválassza a modult a többi bútor közül.

De fontos megjegyezni az intézkedést, nehogy teljesen elrontsák a benyomást ilyen tervezési döntéssel.

Napjainkban a gyártók egyszerűen kínálnak hatalmas színvilágot és árnyalatokat az egészségügyi termékekben. A bútorok sokféle stílusban készülnek, kiegészítve eredeti dekorációs elemekkel.

Így minden ízléssel és jövedelemszinttel rendelkező vásárló képes választani magának a legjobb megoldást.

Mi befolyásolja a munkalapok költségeit?

A bútorok esetében a termék ára a minőség és a funkcionalitás alapján kerül kiszámításra. Ugyanez vonatkozik a munkalapokra is.

Pontosabban, a csekken feltüntetett számot a következő paraméterek befolyásolják:

 • a fürdőszoba mérete - minden itt elemi: minél nagyobb a szoba, annál drágább lesz;
 • anyag - természetes fa, kő és természetesen az üveg a legdrágább nyersanyagok, és az asztal, MDF és műanyag az olcsóbb kategóriába tartozik;
 • szerelvények - semmi esetre sem lehet megtakarítani az ilyen alkatrészeket, mert a bútorok funkcionalitása és tartóssága a szerelvények minőségétől függ;
 • méretei és formája - egy szokatlan alakú és lenyűgöző vastagságú termék sokkal többet jelentene, mint a klasszikus forma egy modulja.

A fenti listát ki kell egészíteni azzal, hogy szekrények, fiókok, polcok - mindez növeli a bútorok költségeit is. Ezért, mielőtt megrendelne, meg kell gondolnia, hogy valóban szükség van-e erre vagy az elemre.

Telepítési szabályok

A kívánt modul megvásárlásával elkezdheti telepíteni. Az a folyamat, hogy a régi pultot újra cseréljük, még egy tapasztalatlan mester számára sem okoz nehézséget. Ráadásul a munka nem több, mint két vagy három óra.

A telepítés során a következő eljárást kell követni:

 1. Megszabaduljon a béléstől és a tömítőanyagtól. Először is meg kell nézni, hogy vannak-e rajzszegmensek. Ha igen, gondosan törölni kell őket, és félretéve. Ezután vágja le a tömítőanyagot egy éles késsel, és húzza ki a repedésekből.
 2. Szedje le a vizet. Ehhez tegye a vizet a mosogató alá, és lazítsa meg a szifont. Ugyanakkor meg kell nyitni a csapot a maradék felszabadításához.
 3. Tegyen címkéket és távolítsa el a régi pultot. A ceruzával vagy a jelölővel körbe kell kapcsolnia a régi terméket. Ez a megoldás nagymértékben egyszerűsíti az új modul telepítését. Ezután csavarja le a csavarokat, és távolítsa el a terméket.
 4. Vágjon lyukakat a vízvezetékhez. Ebben a szakaszban meg kell mérni a távolságot a modul tetejétől a csőig. Ezután le kell vágnia egy lyukat.
 5. Telepítsen egy új pultot. A terméket be kell vinni a fürdőszobába, és össze kell hasonlítani a korábban feltüntetett jelekkel. Biztosítani kell, hogy a lemez pontosan olyan vízszintesen és függőlegesen legyen. Ha nem, akkor a tömítéseknek ki kell használni a beállításokat.
 6. Rögzítőelemek. Most 10 cm-es lyukon kell fúrni a falat, ahol meg kell ütni a toll-körmökön.

Ezután a lemez rögzítéséhez egy tömítőanyagot kell ráhelyezni a végső felületre, és nedves ujjal megkenni. Javasolt pontosan a szilikonkészítményt használni.

A végső szakasz a díszítő elemek rögzítése. Ez lehet egy lábazat vagy egy ajtó. Szintén szükség van a faanyag tömítéssel, hogy lefedje az ízületek és a régi lyukak a körmök.

Hogyan törődjünk a fürdőszobai bútorokkal?

Az időben történő takarítás kiterjeszti a munkaasztal élettartamát. Ugyanakkor több ajánlást is be kell tartani.

Először is, a laminált forgácslap termékét nedvesíteni kell. Ha ilyen felületet törölne, elegendő törölni a port egy nedves ruhával, és törölje száraz ruhával.

Ahhoz, hogy megszabaduljon a forgácslap felületén kialakult forgácsoktól, meg kell:

 1. Különleges ragasztót kell alkalmazni a sérülés helyére és a tapaszt.
 2. Várja meg, amíg az oldat megszárad és ragacsos lesz.
 3. Helyezzen el egy javítást.
 4. Rögzítse a sérülési helyet maszkolószalaggal. A ragasztót teljesen le kell szárítani.

Az üvegpultok tisztításához a legjobb eszköz a tükrök és ablakok számára. Ugyanakkor, hogy megszabaduljon a régi foltoktól, használhat szivacsot vagy műanyag spatulát.

A természetes kőből készült padlózat tisztításához a legjobb a meleg, szappanos megoldás használata. Ne feledje, hogy a bor, a kávé és a tea szennyeződéseit azonnal el kell távolítani. Végül is felszívódhatnak és semmilyen módon nem távolíthatók el.

Ajánlatos mosogatni a faasztalot nem túl koncentrált szappanoldattal. A bonyolultabb és makacsabb szennyeződések eltávolításához csiszolószivacsot használhat.

Ha a termék felületén látható csuklótestek vannak, azokat fából készült gitttel lezárják, majd a károsodási helyeket dörzsölik és bevonják a lakattal.

Hasznos videó a témában

Hogyan készítsünk egy konkrét munkalapot a saját kezünkkel:

A különböző anyagokból és különböző gyártókból származó fürdőszobai bútorok összehasonlítása:

Az asztallap praktikus és funkcionális bútor. Ha helyesen választja, javíthatja a szoba kialakítását, így valóban fényűző. Ebben az esetben a jól megválasztott bútorok nem csupán a fürdő összes hiányosságának elrejtésére szolgálnak, hanem jelentősen leegyszerűsítik és felgyorsítják a tisztítást.

Fűtés, vízellátás és szennyvíz a lakásban és a ház saját kezével

A fűtés telepítésének mestere

A fürdőszoba padlója: a típusok, az anyagok és a saját kezű készítésének folyamata

A fürdőszoba pultja: a választás szabályai

A fürdőszoba munkaterületének helyes megválasztása nemcsak növelheti a fürdő hasznos felületét, hanem növeli funkcionalitását is. A belső tér szerves részeként egy megfelelően kiválasztott munkafelület kényelmesebbé teszi a fürdőszobát, és egyedi és tiszteletre méltó megjelenést tesz lehetővé.

Ez a cikk a megfelelő munkadarab kiválasztására szolgál a munkalapok gyártásához, a telepítés helyének megválasztásához és a fürdőszoba munkapultja felállításához szükséges egyéb árnyalatokhoz.

A fürdőszobai munkalapokra vonatkozó követelmények

Kiválasztásánál munkalapok a fürdőszobában, valamint egyéb bútorok ebben a szobában, szükséges, hogy figyelembe vegyék a sajátos működési feltételek, amelyek elsősorban közé tartozik a magas nedvességtartalom és változékonysága hőmérsékleti körülmények között. Olyan rövid a fürdőszobai felsők alapvető követelményeinek listája az alábbiak szerint formulázható:

 • Nedvességállóság;
 • Korrózió;
 • A különböző kémiailag aktív közegek (mosószerek) hatása ellenállók;
 • Funkcionalitás (polcok, fiókok, háztartási készülékek felszerelésének lehetősége);
 • Megjeleníthető megjelenés.

A szerkezetek típusai és jellemzői

A tábla szerkezeti felépítése és a telepítés módja közvetlenül befolyásolja az ergonómiát és a használhatóságot.

Számos besorolási kritérium létezik, amelyek a táblázatokat különböző kritériumok szerint rendszerezik. Például a fürdőszobai felsőrészek teljes "családja" két nagy csoportra osztható a mosogató szerelési módja szerint, pontosabban az elhelyezés módja szerint:

 • Tömör asztallapok olyan szerkezetek, amelyekben az asztallap és a mosdó egy. Ezek a minták üvegből, természetes vagy mesterséges kőből készülnek. Fő előnye a higiénia - nincs helye a szennyeződés felhalmozódásának. Az ilyen munkalapok a nagyméretű fürdőszobák kifinomult belsőtermeiben előnyösek, kiegészítve a szobák gazdag díszítését. A hátrányok közé tartozik a gyenge funkcionalitás és általában a nagy geometriai méretek;
 • Munkalapok a falsíkhoz vagy a pult mosogatóhoz. Ez a konstrukciós típusú munkalap megfelelőbb a lakóházban lévő fürdőszobában. Fő előnye a modularitás - az ilyen munkalapok kialakítása magában foglalhat egy mosdó- és testápolási termékek rekeszét.. Mosógéppel lehet a pulton alatt elhelyezni a fürdőszobában stb. Ezeknek a munkalapoknak az egyik legfontosabb előnye a telepítés és karbantartás egyszerű (bár viszonylagos).

Különféle anyagok a munkalapok gyártásához: előnyök és hátrányok

Miután eldöntötte a tabletta kialakítását, folytatjuk az anyag megválasztását, amelyből elkészítjük. Megjegyzendő, hogy az anyagválasztás nagyban függ a kiválasztott designtól, de ezt az alábbiakban tárgyaljuk. Árpultok a fürdőszobához, viszont közvetlenül attól függ, hogy milyen anyagból készült.

Tekintse meg a fürdőszoba munkalapokhoz használt alapanyagokat, röviden felsorolja az előnyöket és hátrányokat.

Természetes kő

Szabályként, a gyártás a munkalapok használt természetes márvány. Ez az anyag lehetővé teszi, hogy matt vagy fényes megjelenést biztosítson a felületének. A különleges feldolgozás és megfelelő megvilágítás eredményeként a márvány (felülete) képes színes és árnyalt színpalettát előállítani. Továbbá az alábbiak is hozzáadhatók az anyag előnyeihez jellemzői:

 • Megbízhatóság, tartósság és tartósság;
 • Magas hangelnyelési szint;
 • Meglepő megjelenés.

A természetes kő hiányosságainak felsorolását megelőzően meg kell jegyezni, hogy ezt az opciót nem lehet "alacsony költségűnek" minősíteni. A munkalap közepes méretű kőből készül, olyan költséggel, mint a kis méretű "közepes költségvetésű" javítás költsége.

Ennek az anyagnak a hátránya is jelentős súlya, és ennek következtében az ilyen szerkezetek szállításával és telepítésével kapcsolatos nehézségek.

Fotó kőpadló a fürdőszoba

Mesterséges kő

A mesterséges kő összetett anyag, amely polimerekből és természetes ásványi anyagokból (kvarc, márvány stb.) Áll. A modern iparág elsajátította a mesterséges kő termelését, amely nem különbözik a természetes megjelenésétől vagy textúrájától.

előnyök mesterséges kő használata:

 • Tartósság, tartósság, mechanikai károsodással szembeni ellenállás;
 • Könnyű gondozás;
 • higiénia;
 • Jó hangelnyelés;
 • A színes és tervezési megoldások széles választéka.

A mesterséges kő használata lehetővé teszi, hogy a kívánt forma (bármi komplexitás) asztalát készítse, ami jelentősen kiterjeszti a "nyitott tereket a tervezők képzeletének".

hiányosságokat műkő:

 • A hosszú, asztalos (több mint 3 méteres) gyártása során észreveszik a csatlakozásokat;
 • A mesterséges kőből készült munkalapok valamivel olcsóbbak lesznek, mint egy hasonló kőből készült termék, bár sokkal drágábbak, mint bármely más design;
 • Az akril munkalap érzékeny a magas hőmérsékletekre;
 • A kvarc agglomerátumból készült termékek nem javíthatók.

Fotó pultok a fürdőszobába műkő

Üveg fali fürdőszoba munkalapok

Az üvegasztalok mindig szilárd öntött kivitelben vannak, mivel az üveg nem állítható "önállóan" a kívánt mérethez. Ezek a minták kifinomult kinézetűek, ellenállnak a mechanikai felületi sérülésnek, ellenállnak a mosószereknek és a penésznek is. Egy másik, nagyon fontos előnye ezeknek a terveknek ésszerű áron.

K hiányosságokat Üveg munkalapok a következők:

 • törékeny;
 • Az üveg teteje gondos karbantartást igényel, különben a megjelenése szenved.

Fotó üveg fürdőszoba munkalapok

faipari

Egy fából készült munkafelület meleg és kényelmes légkört biztosít a fürdőszobában. A munkalapok tűlevelű fákból, tömör tölgyből és teakből készülnek.

A fürdőszoba fából készült munkalapok előnyei közé tartozik az egyedi megjelenés. De ez a hatás nem tartós. Még az ilyen termékek legkörültekintőbb kezelése és gondos karbantartása is nem tart több mint 10 évet.

Ezenkívül a természetes keményfa magas költsége és az anyag feldolgozásának többletköltsége miatt gazdasági szempontból nem kivitelezhető a fa használata.

Fotó fa munkalapok a fürdőszoba

Laminált forgácslap és MDF

A fürdőszoba mosogatóhoz való hozzáállása, amelyet préselt zsetonból vagy papírból készítenek, nagyon szkeptikus. Azonban a modern technológiák, különösen a forgácslap és az MDF különleges védőanyagokkal történő bevonása lehetővé teszi az ilyen anyagokból készült szerkezetek használatát, mint a pultot a fürdőszoba mosogatója alatt.

méltóság MDF és MDF munkalapok:

 • Megfizethető ár;
 • Az a képesség, hogy bármely konfigurációhoz egy pultot készítsen;
 • Egyszerű telepítés, amely lehetővé teszi, hogy a saját kezével egy pultot készítsen a fürdőszobába.

Fő hátrány az adatanyagok a törékenységük. A felület kisebb mértékű mechanikai károsodása elkerülhetetlenül (és elég gyorsan) vezethet az egész szerkezet helyére.

Fotópultok a faforgácslap és az MDF fürdőszoba számára

Gipszkarton lapok

Figyelembe véve a gipszkarton (még nedvességálló), mint az anyag, hogy a padlót a mosdó alatt a fürdőszobában, akkor tudnia kell, hogy ez az anyag csak akkor tekinthető támogató struktúrát. Az ilyen asztallapok gyártása és felszerelése után a felületét átfedik. Ehhez használhat üveg- és kerámialapokat, mozaikokat, díszkőt, stb. A dekoratív elemek széles választéka, a gipszkartonok egyik legfontosabb előnye. Ezen anyag előnyei közé tartozik az is, hogy nem túl magas költséggel, könnyű szállítást, feldolgozást és a késztermék beszerelését.

Fotó gipszkarton fürdőszoba felsők

A gipszkarton fürdőszobájában lévő mosogató alatt lévő padlódeszka képes arra, hogy olyan embert alakítson ki, akinek nincs különleges ismerete és készsége. Elég, hogy szabad idődel és vágyakkal rendelkezzenek.

Lépésről-lépésre, hogyan készítsünk gipszkarton fürdőt

Mint minden más design, a gipszkarton padlófülke számos tervezési funkcióval rendelkezik, amelyeket figyelembe kell venni. Annak érdekében, hogy egy fürdőszoba pultot saját kezével, a következő anyagok és eszközök szükségesek:

 • Nedvességálló gipszkarton (2-3 lap);
 • Fém profil. A profil típusa és mennyisége függ a létrehozott struktúra összetettségétől;
 • zárójelben;
 • Mosószeres gitt;
 • Rétegelt lemez (több lap);
 • Epoxi ragasztó;
 • Elektromos szerszámok (perforator, jigsaw);
 • Ollók fémhez;
 • Védő oldat epoxigyázzal;
 • Csempék, üveglapok vagy mozaikok a befejező munkákhoz.

A mosdófelület gyártásának és felszerelésének folyamata a következő lépéseket tartalmazza:

 1. A keret mérése és felszerelése. Az első fázisban a korábban elkészített tervrajzot a fürdő falaira és padlójára helyezzük át. A méréseket a lehető legnagyobb gondossággal kell elvégezni, és a pontosság érdekében az építési szintet kell használni. Miután a megfelelő jelöléseket a síkra helyezte, folytassa a jövőbeli asztallap fémkeretének összeszerelését;

 1. Meghúzzuk a tabletta oldalszéleit. Az utolsó fordulón, folytassa az asztallap oldalfalainak bélését. A szokásos minta szerint: ragasszon felragasztót az oldalára, és helyezze el a mozaik darabjait, majd állítsa be a felületet. Az asztal teteje teljesen le van fektetve és a mosdókagyló felállítására kész.

Mozaik munkalap

A fürdőszobában a felületkezelő munkalapok az egyik leginkább munkaigényes. Ugyanakkor egy ilyen tervezési megoldás viszont a pultot a fürdőszobai belső tér központi elemévé teheti, és ezáltal a tulajdonosainak finom ízét hangsúlyozhatja. A legfontosabb dolog nem túlzás, és az egész együttes harmóniájának fenntartása.

Mozaikos fotópult

Mosógép a pulton alatt a fürdőszobában

A mosogatógépnek a padlófelület alatt történő felszerelése a fürdőszoba hasznos felületének optimalizálására irányul. Ezenkívül ez az elrendezés lehetővé teszi a kommunikációs rendszer egyszerűsítését.

Photo mosógép a pulton alatt a fürdőszobában

Árpultok a fürdőszobában

A mosdóban lévő padlófelület költsége a fürdőszobában számos tényezőtől függ, amelyek fő eleme természetesen annak az anyagnak a költsége, amelyből készült. Amellett, hogy az anyagköltségek a termékek költségén befolyásolják a népszerűségét a márka és a tervezési funkciók.