Legfontosabb > Fürdő

Fürdőszobai csempe - tervezési ötletek (70 fotó)

A falak díszítésére a fürdőszobában választhatnak fa, vakolat, tapéta, természetes és egy darab kő. De még mindig a legnépszerűbb és praktikusabb bélés a csempe marad. A minták és a színek széles választéka lehetővé teszi, hogy kiválassza azt bármely szoba és az ár - a legjobb megoldás kiválasztása nélkül.

Típusú fürdőszoba csempe - fotó

A piacon többféle csempe van. Közülük: kerámia, kő, üveglapok és porcelán. A legdrágább - üveg, más típusú ár kissé eltér.

Kerámia burkolólapok

Kerámia csempe az egyik legnépszerűbb hazánkban. Ez a legnagyobb költségvetés, kiváló ár-érték arány. Homokból és ásványi anyagokból készült agyagból. Mázzal borított, így különböző minták, minták és textúrák jönnek létre.

A kerámia lapok típusai:

Kő lapok

A természetes kőből készült kőlapok nagyon szépek. Környezetbarát, tökéletesen illeszkedik a modern belső térbe, és megfizethető áron kapható. Hátránya, hogy nem olyan tartós, mint a kerámia. A kőkorongon apró karcolások jelennek meg, és a baktériumok kockázata is enyhén magasabb.

Üveg csempe

Az üveglapokat viszonylag nemrég használták a fürdőszobai burkolatokban. Úgy néz ki, friss és modern. Az ilyen csempék segítségével könnyű, futurisztikus vagy minimalista kialakítást hozhat létre.

Porcelán kőagyag

A porcelán kő nagyon hasonlít egy kőhöz, de összetétele hasonlít a foszforra. Ennek a lapnak az előnye abszolút szilárdsága és ellenállása a nagy hőmérsékleti különbségeknek. Emiatt külső burkolatokhoz vagy padlóburkolatokhoz használják. A csempe másik megkülönböztető jellemzője a teljes nedvszívó képessége.

mozaik

A mozaikot kis csempéknek is nevezik. Felszíni szabálytalanságokat rejt, kisebb hibákat maszkol. A mesternek mozaikos fürdőszobával kell szembenéznie, mivel meglehetősen nehéz folyamat.

A mozaik szép, de vizuálisan csökkenti a szobát. Emiatt nem ajánlott csak egy kis fürdőszobát díszíteni, csak mozaikokkal. Jobb, ha nagy és közepes méretű csempe kombinálható.

Hogyan válasszuk ki a csempe a fürdőszoba

A fürdőszoba cserépének kialakítása segít kiválasztani a kész belső tereket. Ügyeljen a csempe típusára és a helyiség igényeire. Egy tipikus, közepes méretű fürdőszobához bármilyen bélés alkalmas.

Kis fürdőszobában jobb, ha a falakat nem túl kicsi csempe díszíti. A legjobb, ha közepes és nagy méretű lemezeket használnak. Nagyon kicsi csempe szűkíti a szobát.

A mosogató használata a kis fürdőszobai belső kialakításban elfogadható, de mindig egy nagyobb lapkával kombinálva. Ez lehetővé teszi a sima átmenetek létrehozását, vizuálisan bővítheti és zónáthatja a helyet. A dekoráció apró csempe nagyon érdekesnek tűnik, segítve rajzokat és fényes ékezeteket.

Kis fürdőszobákban könnyű színeket választani. Túl sötét színek szűkítik a kis helyiségek falát, a nagyszámú élénk színek kombinációja a helyiséget nyomasztó és túl agresszív. Jobb, ha semleges pasztell színeket választanak, és érdekes befejező anyagokkal, fényes kiegészítőkkel vagy elegáns elemekkel hígítanak.

Design csempe a fürdőszobában - fotó

A puha és buja színek használata a fürdőszobai dekorációban nem jelenti azt, hogy a design unalmas lesz. A színek és a burkolat típusának megfelelő kombinációja a belső tér kifinomult és vonzó. A képen a falak csempeit használták a fal aljára díszítésére. A padlón lévő kis csempe és a falak közepes méretű kerámia burkolatai mellett drága, fényűző formatervezést kapnak.

Ne féljen különböző anyagokat összeilleszteni. A fa jól keveredik a fémekkel, és a sötét csempe gyönyörűen hangsúlyozza a meleg árnyalatokat. Az azonos színtartományban és ugyanazon stílusban végzett kísérletek segítenek egyedi belső terek létrehozásában.

Ne féljen hozzá extravagáns és fényes elemeket. Elegáns csempe minták és fényes tartozékok, még egy csendes és diszkrét belsejében is, a fürdőszobát stílusosan és divatossá teszik.

Csempe egy kis fürdőszobában - fotó, design

Kis fürdőszoba esetén a megfelelő csempe kiválasztása kritikus pillanat. Ő az, aki egy gyönyörű és praktikus fürdőszoba tervezést biztosít, amely könnyen karbantartható és vizuálisan növeli a helyet.

Fürdőszoba minimalista stílusban - csempe design, fotó

A minimalizmus az egyik legnépszerűbb modern stílus. A fürdőszobában, ahol általában kevés hely van, fényűzőnek tűnik. A stílus helyet takarít meg és vizuálisan bővíti a szobát. Természetes és kiváló minőségű anyagok használata a minimalista fürdőszobát nagyon tartósítja.

Cserép a fürdőszobába - design, fotó

Cserép - gyönyörű és fényűző anyag. Használata a belső térben jó ízlést és jólétet jelent. Csempe a fürdőszoba kialakításában, hogy könnyedén gondolkodjon, segítsen fotózni. Ez az anyag nem tolerálja a túlzott pretenciát, de nem igényel sok dekorációt. A csempe klasszikus, tömör formatervezéshez alkalmas.

Csempézés a fürdőszobában

Kezdetben a színpalettáról kell döntenie. Gyakran a fürdőszoba egy ablak nélküli szoba, és a hely nem olyan nagy, mint szeretnénk, így a sötét színsémában lévő fürdőszoba csempeinek tervezési lehetőségei elsőként eltűnnek. A sötét árnyalatok vizuálisan szűkítik a szobát, és a napfény hiánya miatt a fürdő hangulata kellemetlen és súlyosbító lehet. Ez talán az egyetlen figyelmeztetés, a többi pedig a kedvenc színeiden alapul. Kívánatos lenne, ha a tenger hullámának rózsaszínű vagy lila hangzása lenne. A kényelem segít a meleg gazdag hangzás kialakításában. Hűvös és friss - fehér, akvamarin színű.

klasszikus csempézés a fürdőszobában

Most nagyon gyakori, hogy két típusú csempe különböző árnyalatokkal vagy díszek a belső kialakítása egy helyiség vizes kezelések. A divatosak a zöld és vörös, a narancs és a kék szövetek, valamint a sárga és lila szövetségek.

Csempe: minőségi jellemzők

A fürdőszobában olyan helyiség található, ahol állandó hőmérséklet csökken, magas páratartalom és állandó vízbefolyás következik be. Ilyen nehéz körülmények miatt a befejező anyagot megfelelőnek kell választani - tartós és nedvességálló.

a színes csempe kialakítása segít létrehozni egy világos és egyedülálló belső teret

Számos mutató jelenik meg, amelyek miatt a vásárláskor könnyen meghatározható egy csempe minőségi képessége:

 1. Érzékeny a nedves környezetben. Az a legkevesebb nedvességtartalmú és finom porózus szerkezetű anyag optimális a fürdőszoba díszítésére. A csempe nedvességállósága szerint 8 csoportra van osztva, a fürdőszobában a csempézés ideális megoldása az 1., a 2. és a 3. csoport csempe.
 2. Kinevezés. A csempe a helyiségek különböző célokra történő díszítésére szolgál. A tervezés a fürdőszoba válassza csempe falburkolat. Ezt a "tenyérsziluett" piktogram jelzi. Ez az anyag nagyon puha, csak falakhoz használható. A padlóhoz egy speciális csempe volt. Ezt a lábsziluett ikon jelzi. A padlóburkolat több osztályú erőre oszlik. A legdrágább és fenntarthatóbb megoldás a csempe, amelyet a közterületek számára terveznek. A padlóburkolat egy magánházban vagy egy 2 és 3 osztályú keménységű lakáscserépben történő tökéletesítése. Hosszú ideig fog szolgálni és sokkal kevesebbet fog költeni.
 3. A háztartási vegyi anyagokkal szembeni ellenállás. A fürdőszoba olyan hely, ahol a felületet gyakran vegyszerekkel kell mosni és fertőtleníteni. Ilyen esetekben általában háztartási vegyi anyagokat használnak. A fürdőszobában lévő cserépet úgy kell megválasztani, hogy figyelembe vegye ezeket a hatásokat. Az optimális anyag választása csempe lesz, "AA" jelzéssel. A csempe kialakításának a fürdőszobában való kiválasztása során nem szabad az alacsony teljesítményű tulajdonságokra, például a napfény ellenállásra koncentrálni, ha a fürdőszobában nincs ablaknyílás és hideg ellenállás.

négyzet alakú csempe design

Mit jelent a csempe kialakítása a fürdőszobában

A fürdőszoba befejezéséhez bizonyos ismeretekre és készségekre van szükség. De még a szakembereknél is nagyon nehéz a javítás, mert a helyiség általában kicsi, a hely korlátozott, és kompromisszumokat kell keresni, hogy a személyes preferenciák optimálisan kombinálhatók legyenek a terem elrendezésével és a vizuális hatásokkal. Azok számára, akik úgy döntenek, hogy maguk készítik el a fürdőszobát, először minden kérdést részletesen meg kell vizsgálnia.

Például először érdemes tanulmányozni a jelenlegi divatirányzatot és az ajánlatot a cserép piacon. Ezután döntsük el, hogy ezek a javaslatok alkalmasak az Ön egyedi esetére, milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy csempe, hány csempe lesz szükség, és milyen színsémák segítenek bizonyos vizuális hatások elérésében.

padlóburkolat tervezés természetes kő utánzással

Ne felejtsük el, hogy a fürdőszobában a csempe állandó hő- és nedvességhatásnak lesz kitéve, ezért meg kell határoznia a bevonat megfelelő ellenálló képességét a nedvesség és az emelkedett hőmérsékletek tekintetében. Most a csempe kialakítása a fürdőszobában nagyon széles tartományban van, tehát minél alaposabban meg kell határozni a kívánt opciót, annál könnyebb lesz kiválasztani a javasolt készletet.

A felvásárlás legfontosabb pontja a megfelelő számú csempék helyes kiszámítása. A későbbi doborók esetében a színárnyalatok valószínűsége meglehetősen nagy, ezért a helyiségtervezés során hibák esetén kis árréssel kell szedni.

Ezután megfontoljuk, hogy mi szükséges a falburkolás területének pontos meghatározásához és a szükséges csempe mennyiségekhez, valamint leírni azokat az általános követelményeket, amelyeket figyelembe kell venni a burkolólapok burkolásának megválasztásakor.

a falazólapok kialakítása, tégla utánzata

A fürdőszoba burkolatának műszaki jellemzői

A burkolólapok és a falfalaknak műszaki jellemzőikben különbözniük kell. Ezenkívül kivétel ez a lehetőség, ha a padlót a falak fedésére használják. Ebben az esetben semmi szörnyűség nem fog bekövetkezni, csak ez a lehetőség pénzügyileg hátrányos - a padlólap több, mint egy falburkolat, mivel nagyobb a szilárdsága. De alkalmazni a padlóburkolat, amely a falak, teljesen elfogadhatatlan. A falak anyaga lágyabb és törékeny, ezért a padlóburkolat a falak számára semmilyen módon nem veszteséges.

A fürdőszobai burkolólapoknak a következő műszaki jellemzőkkel kell rendelkezniük: hőállóság, nedvességállóság, a burkolólap külső kifakulása és a homályosodás elleni védelem, a háztartási vegyi anyagokban lévő füstök és vegyszerek hatása ellen. A padlólapnak még mindig hajlamosnak kell lennie a hajlításra, kopásra és csiszoló hatásokra.

fürdőszoba falak és a padló egy színben

Cserép vásárlása a fürdőszoba javításához, azonnal meg kell vásárolnia 15% -kal többet, mint a becsült területet. Az ilyen raktárkészlet a javítás során fellépő töréses eset és a fűrészlapok meghibásodása esetén történik.

Számítsd ki a szükséges anyagmennyiséget nagyon egyszerű - elemi matematika. Először ki kell számolnia a padló és a falak területét, és meg kell találnia a megvásárolni kívánt csempe méretét. Számítsa ki a határok számát a következőképpen: a szoba kerülete osztva a gátló elem hosszával.

mozaik díszítéssel a fürdőszoba belsejében

Fürdőszobai csempe: esztétikai pillanat

A burkolólapok esztétikai szempontjai a fürdőszobában a következők: hogyan harmonikusan díszítjük a fal- és padlóburkolatokat.

Csak két lehetőség van - vagy mindent egy színben csinálni: dísz, textúra, gamma, vagy díszítse a falakat és a padlót a kontrasztos színekben. Ezenkívül néha a kontraszt a fal alsó részét és a padlót a felső részektől elválasztja.

A hagyományos akkor tekinthető az opciónak, ha minden egy színben történik. Ilyen esetben a csempe kialakítása úgy néz ki, mint egy befejezett kompozíció, és a további kialakítás teljesen más lehet. De a kontrasztos kialakítás gondos megközelítést igényel mindenben - szükség lesz a részletek átgondolására és a kontrasztra a bútorkészleten keresztül.

padlólapok kialakítása a laminátum alatt

Számos árnyalat van a fürdőszoba elrendezésében. Például ha a szoba nagyon kicsi, akkor a feketére kell helyezni a világos színeket. A kontraszt opció vizuálisan még kisebb helyre teszi a szobát. El kell kerülni a telített színeket is, egy helyiség díszítéséhez. A fényes felületű csempe vizuálisan növelheti a fürdőszobát. Elfogadhatatlan, hogy egy kis fürdőszobában nagy méretű csempéket használnak, nevetséges lesz. Figyeljen a díszekre is. Meg kell próbálnia elkerülni a nagy méretű mintákat és formaterveket tartalmazó csempe, és nem szabad használni a csempe kompozit képének tervezésénél az egész falon.

A szoba mérete nem számít

A tágas fürdőszoba burkolatának kialakítása életre kelti az ötleteket - a különböző tervezési lehetőségek teszik. Sokkal nehezebb megnyugtatni azt a fantáziát, amelyet akkor játszottak ki, amikor a fürdőszoba elég kicsi. Például, a régi épületben, ahol sok otthon van, a fürdőszoba annyira korlátozott, hogy egyáltalán nem a kreatív gondolatok felszabadulása.

mozaikos és hosszúkás csempe kombinációja a fürdőszobában

És most a professzionális tervezők ügyesen kiterjesztik az ilyen tereket a jól megválasztott befejező anyagok kárára. Számos szabály van a kis fürdőszoba tervezésére:

 • A díszítéshez a legjobb lehetőségek kis csempe. A nagyméretű csempék nagyon nagy benyomást keltenek a nagy szobákban, és egy kis fürdőszobában 2 vagy 3 egész csempe helyezkedik el egyetlen fürdőszobában. A nagy csempe nevetséges lesz, és sokszor sokat kell vágnia ahhoz, hogy befejezze a falat.
 • A megfelelően kiválasztott színek segítenek a tér nagyításának látványában. A legjobb megoldás a kis fürdőszoba javításakor az lenne, ha egy csempe világos színeket és hűvös színeket használna.
 • Szükséges a csempe előnyben részesítéséhez, fényes kivitelben. A fény fényt tükröz, ezért a szoba sokkal tágabbnak tűnik.

nagyszerű megoldás - a természetes kőből készült csempe

A csempe kialakítása a választott általános stílustól függ.

A javítások tervezésekor először el kell döntenie az általános stílust, és meg kell választania a csempe kialakításának irányát a fürdőszobában. Most már számos trendet tekintünk divatosnak.

Klasszikus stílus. Soha nem megy ki a divatból, többféle irányzatot is magában foglal; közülük kiválaszthatja a klasszikus változatot, ami szellemesebb - francia, angol vagy velencei klasszicizmus. Van olyan dolog, mint a neoklasszicizmus, szorosan összefonódik az ősi hagyományokkal és modern megoldásokkal. A klasszikus fürdőszoba csempe fényes csempe kék, bézs vagy fehér színben. Az arany vagy bronz árnyalatok elemei kiváló minőségűek.

széles téglalap alakú csempe a fürdőszobában

Mediterrán stílusban. Ebben a stílusban készültek, a fürdőszobák csodálatosak és fényűzőek. Ennek a stílusnak a színe - a Földközi-tenger természetes színei, mint a zöld, a kék, a terrakotta és a homok. A fürdőszoba belseje ebben a stílusban általában mozaikos vagy panel díszítéssel hangsúlyozható.

Modern stílusok és hi-tech. Az ilyen stílusok fő előnye a kényelem, praktikusság és funkcionalitás. A padló- és falburkolatok díszítéséhez általában jó minőségű, stílusos csempe, általában fehér, ezüst vagy szürke. Kiváló kiegészítés lenne díszítő betétekkel vagy grafikai mintákkal, tükörlapokkal vagy fém betétekkel.

szokatlan alakú padló mozaik, mint az aranyérmek szétszóródása

Szecessziós stílusban. Ez a stílus fényűző szobát sugall. Az ilyen szoba elegáns kialakítását nagyméretű panelekkel, burkolóanyagokkal és tükrökkel díszítik mozaik segítségével. A háttérben pasztell árnyalatokat használnak, és az ékezetek világos, telített színekkel vannak rendezve.

Természetesen a csempék kialakítása a fürdőszobában más stílusokat is kiválaszthat. Most az egyiptomi, a japán és a keleti stílusok egyre népszerűbbek. Azok számára, akik románcot akarnak, célszerű egy országot vagy retrostílust választani, és azok számára, akik jólétüket szeretnék bemutatni, a barokk vagy az art deco stílusok tökéletesek.

design szűk mosaic szürke színű a belső

A csempe típusa és a fürdőszoba teljes stílusa

"Kiváló választás a csempézés tervezésére a fürdőszobában lesz a választás egy tengeri téma, ahol az egyik fal 3D-s hatással jár az óceánba"

A különböző kerámia burkolólapok lehetővé teszik, hogy minden ízlés, szín és pénzügyi biztonság érdekében válasszon ki egy designot.

Csempe mozaik fürdőszoba

A mozaik csempe a tökéletes, csodálatos fürdőszobát kínál kiváló felújítással. Ez a design meglehetősen drága, de tiszteletre méltó. A professzionális tervező stílus és szín mozaikot választhat. Azonban, ha bizonyos készségekkel rendelkezik, akkor a fürdőszobában végzett befejezése kettős élvezet lesz - a munkafolyamatból és az eredményből. Mozaiklapok - a fürdőszoba legmegfelelőbb tervezési lehetősége.

mozaik és csempe design egy színben

Csempe panel a fürdőszobában

A panel egy másik típusú csempe, amely mindig örömteli érzelmeket idéző, és régóta a vendégek emlékezetében marad. A panel tökéletesen illeszkedik egy nagy vagy közepes méretű fürdőszobába. A panel és dísz stílusát alaposan át kell gondolni és gondosan ki kell választani. Az ilyen burkolólapokkal való szembenézés nem feltétlenül nehéz - csak akkor kell először beállítani a helyes vektort, és megfigyelni azt az egész munkafolyamat során. A panel egyszerre praktikus és eredetisége: fényűzőnek tűnik, és bármelyik lehetőség közül választhat.

3D és fotó csempe a fürdőszobában

A fotólap és a 3D-s igénylik a hozzáértő megközelítést, de minden fürdőszobában teljesen beírható. Sikeres kombinációja a minta és a színséma, az ilyen típusú csempe jelentősen növeli a helyet egy kis fürdőszoba. Például a fürdőszobában a csempeburkolat kitűnő választása lesz a tengeri témának a megválasztása, ahol az egyik fal 3D-s hatás révén az óceán tetejére kerül. És sok ilyen lehetőség van, a legfontosabb dolog a megfelelő választás.

csempe egy 3D hatással: egy trópusi vízesés a fürdőszobában

Színes csempe a fürdőszobában

"A fürdőszobai csempefehér és világos színek nem praktikusak, így néhányan még mindig jobban szeretik a sötétebb és mélyebb hangokat."

A fürdőszobában elhelyezett színek ideális palettája megteremtheti a kívánt hangulatot. Fontos megjegyezni, hogy a padlónak összhangban kell lennie a falzal. Gyakran előfordulhat, hogy ezeknek a felületeknek az optimális kombinációját kiegyenlítik egy színben. A fürdőszoba cseréjének beszerzése a személyes preferenciákon alapul, választva a teljes stílusra és a vízvezetékszerelésre.

Chrome fém fürdőszoba csempe design

Egy jó szín a fürdőszobában - a jó hangulat kulcsa

Hófehér csempe a fürdőszobában ideális lehetőség, szinte klasszikus. A vízkezelési helyiségek több mint 70% -át ilyen módon tervezték. A fehér színnek tagadhatatlan előnye - vizuálisan bővíti a szoba határait. Azonban a fehér és világos színek a fürdőszobai csempék kialakításában nem praktikusak, így egyesek még inkább sötétebb és mélyebb hangokat szeretnek.

A piros, széles csempe mindig stílusos

A kék és kék csempe az első helyettesítője a könnyű mérlegeknek. Pontosan ilyen színpaletta tekinthető sikeresnek, klasszikusnak. A tengeri téma ma nagyon népszerű.

A vörös csempe nagyon elegáns és ultrafinom színű a fürdőszobában. Elengedhetetlen olyan stílusokhoz, mint a keleti, az art deco és a hi-tech. A tartozékokkal és dekorációval rendelkező kompetens kombinációhoz professzionális tervezőhöz kell fordulnia, hogy egy ilyen szín erényessé váljon és szervesnek tűnik.

A zöld csempe frissességet, hangulatot és életet kölcsönöz a fürdőszobának. A legfontosabb dolog, hogy egy ilyen csempe volt az egyik a teljes stílus a fürdőszoba.

klasszikus fürdőszoba kialakítás kék

következtetés

A fürdőszoba hangulata a csempe kialakításának helyes megválasztásától függ. Annak érdekében, hogy megkaphassa az eredeti luxus fürdőszobát, nem szabad félnie a kísérletektől, az ötleteit biztonságosan végre kell hajtania, és teljes mértékben a kreativitásra kell szentelni.

Fürdőszobai csempék. 25 fotó. Tervezés és dekoráció

A képen: Fürdőszobabútor bézs és barna burkolattal

A fürdőszobai csempe díszítésével két fő cél elérése érhető el: az esztétikai megjelenést a helyet és a padló és a falak nedvességtől való védelme. Ma a befejező anyagok piacán egyszerűen egy csempe nagy választéka van. A gyártók által kínált furnérbeállítások nemcsak a színpalettát és a tervezést, hanem a gyártási technológiát is különböznek egymástól. Bi-cotto, mono-cotto, mozaik, porcelán, klinker, metlahskaya, üveg és tükörlapok - minden ilyen típusú csempe megfelel a piacon. Mindegyik ilyen típusú csempe saját tulajdonságokkal rendelkezik. Tehát a monocotour, ellentétben a bicotour, sokkal tartósabb, és ezért gyakran használják padló befejező. A mozaik általában kijavít néhány részletet a helyzetről: asztallapok, bútor kötények.

A mai felülvizsgálat során a csempeburkolású fürdőszobák fotó belső terét kínáljuk. Minden tervezési projektet az "Alapítvány" cégek szakértője dolgozott ki.

Fürdőszoba színpaletta

Ha megnézzük az utóbbi években készült fotókat, láthatjuk, hogy egy ilyen modern ötlet a fürdőszobák tervezéséről és díszítéséről, mint a világos bézs csempe használatáról. Ez a tendencia nem véletlen. A bézs szín, ami a lehető legközelebb áll a bőrhöz, nagyon harmonikus a helyiségekben a vízkezelés érdekében. A fényes csempe mellett a kávéfestékek csempe is népszerű. És ha egy könnyű lámpát keverünk egy fekete vagy sötétkék belsőépítészekkel, kontrasztokat tudunk létrehozni. A monokróm belső megjelenésének vonzóbbá tétele érdekében a szakértők ugyanabban a szobában különböző mintákkal és textúrákkal kombinálják a burkolólapokat.

1. Kék-fehér monokróm

A képen: csempézett fürdőszoba tervezés

A mosdó és a rack állványának dekorációján kovácsolt fürdőszobát a provanszi bájjal átszőtték. És ezt a hatást nem csak a díszes bagettban lévő tükörnek köszönhetjük, hanem a csempe számára is. A fürdőszobai csempék kialakításában és díszítésében a kék és fehér csíkok használatosak. A szoba felső része fényes polka-dot csempével van bélelve, amely a csempézett textúrát egy hangulatos csíkra vagy aranyos papír háttérképre maszkolja. A belső tér közel áll a klasszikus "sakk" monokrómhoz. Csak a fekete helyett sötétkék gamma használható.

2. A cappuccino árnyalatai a bélésnél

A képen: Cappuccino fürdőszoba design

A cappuccino árnyalatai, valamint a kávé teljes választéka kiváló megoldás a fürdőszoba javításához és díszítéséhez. Végül is ez a tartomány a reggelhez kötődik, ezért az ilyen árnyalatokkal körülvett kontrasztzuhany a legjobb kezdet a naphoz. A fenti képen látható fürdőszobai burkolat ötvözi egy hatalmas csempe virágos mintával és egy mozaik csempe, amely ma népszerű. A zuhanyzó területén megfigyelhetünk egy monoton bélést is. Azonban az összes használt csempe egy színben készül, amely egyszínű helyet képez.

3. Matt szürke árnyalatok a fürdőszobában

A képen: A fürdőszoba matt szürke csempe

A matt kék-szürke csempe a fürdőszobában bizonyos fényviszonyoknál fogékonynak tűnik. Például a fenti képen bemutatott példában a mennyezeti reflektorok a falaknak egy bizonyos térfogatot adnak, hangsúlyozva textúrájukat. A terület tükörrel és mosogatóval történő díszítése során megkönnyebbítő csempe a funkcionális terület határainak körvonalazására szolgál.

4. Cserép pezsgők árnyékában

A képen: Világos csempézett fürdőszoba

A fürdőszobát pezsgős csempe árnyékában gyakran használják az apartmanok és házak tervezési projektjeiben a neoklasszikus vagy art deco stílus szellemében. Ha kombinálja a belső és matt fényes bézs csempe, akkor képes lesz egy nagyon elegáns ünnepi hangulatot teremteni. A zuhanyzóval ellátott fürdőszoba bemutatott projektjében a gyöngyház fényes és mintázott bézs csempe kombinálva van. A minták-matricák klasszikus megjelenést kölcsönöznek a belső kompozíciónak. A fényes felületű textúra lehetővé teszi, hogy vizuálisan bővítse a helyet.

5. Fekete csempe

A képen: modern fürdőszoba fekete díszítéssel

A fekete csempe általában a modern stílusban vagy a művészettörténet szellemében díszíti a fürdőszobát. Csak nagyméretű fürdőszobákban használható. Továbbá nagyon kívánatos, hogy a helyiségben egy időben ablak is legyen. Végül is a fekete tudta, hogy képes vizuálisan csökkenteni a helyet. A modern minimalista fürdőszoba a képen, mert a sötét csempe a dekoráció szerzett brutális "férfi" karakter. A fehér konzol, a könnyűfüggöny és még egy hosszabb tükör is segít a sötét monokróm megvékonyításában.

A zuhanyzós fürdőszoba befejezése

A zuhanytégla nagyon fontos a nedvesség ellen. Érdemes azt is megfontolni, hogy a csempe ezen a területen könnyen karbantartható legyen, mert gyakran le kell mosni a vízcseppeket. A csempe a zuhanyzó területén használható a szoba többi falának díszítéséhez. Azonban a tervezők gyakran választanak egy másik csempe a zónára, amely dekor vagy színes akcentussá válik.

6. Virágmintázat

A képen: Fürdőszobai tervezés virágmintával

A fürdőszobában kialakított zuhanyzóval a képen négyféle csempe van a díszítésben. A padló cserélhető barna és fehér háromszögekkel. A fürdőszobában a fő háttér létrehozásához nagy bézs csempe került kiválasztásra. A zuhanyzó terület kis mozaikokkal díszített, mozaikszerű mintával. Ugyanezt a befejező anyagot mozaiklapokkal együtt használják az íves rés díszítésében. Hála a zöld mintás csempéknek a belsejébe való beépítésének köszönhetően a belső tér egy kicsit marokkói varázst kapott. Az arany csíkokkal díszített zuhanyzó íves kapuja csak fokozza ezt a hatást.

7. Kristály csepp

A képen: Fürdőszoba belsejében barna csempe.

A kristály a láthatatlan szálakra esik a zuhanyzóban, ugyanazok, mint a makrofotózással rögzített vízsugarak. Az ilyen "víz" dekoráció érdekes optikai megoldásokat kínál a belső térben. Univerzális, mivel szinte bármilyen modern belső térben használható, még a művészettörténeti design és a modern stílusban is.

8. Homokos kavicsok és cserép

A képen: Modern fürdőszoba design zuhanyzóval

Akarsz-e úgy érezni, mint az óceán-lagúna vendégét, amikor zuhanyozni kezd? Majd díszítse a területet egy kavicsos mozaikzuhanyral. Alternatívaként textúracsempék is használhatók. A kavicsok belseje természetesbbnek tűnik, és környezetbarát motívumokat szerez.

Csempék a fürdőszobában egy privát ház padlásán

A magánház tetőtérében található fürdőszobák általában nem olyanok, mint a fürdőszoba, hanem olyan hangulatos otthonos szobák, mint függönyök, festmények, néha pedig televíziók és poufok a pihenésre. Annak érdekében, hogy ezek a terek provencei varázsa, belsőépítészek próbálják korlátozni magukat, hogy egy csempe. A cserép csak a falak egy részéről tud kiszállni. A fennmaradó helyet egyszerűen festeni kell.

9. Fehér fürdőszoba

A képen: Design egy fehér fürdőszoba a padláson egy magánház

A csempe és cserepes növények virágmintázatának köszönhetően a gyönyörű vidéki ház tetőterében lévő fehér csempékkel díszített fürdőszobai formatervezés megszerzett eco stílusú motívumokat. A lejtős mennyezetre tervezett fények, amelyek vizuálisan "felemelik". Egy áttetsző citromfüggöny egy napfényes hangulatot hoz a szobába.

10. Divatos fehér csempe a téglafal alatt

A képen: fürdőszoba tervezés a padláson

És ennek a fürdőszobának a tervezésénél a Provence visszhangjait "hallják". Fehér csempe, stilizált tégla, fagyos kék-szürke falak, fonott mosodai kosarak, fából készült szekrény a mosogató alá, fehér függöny az ablakokon - a bútorok mindezen elemei "dolgoznak", hogy emlékeztessenek a provencei vakációra, amelyet a szelíd nap sugarai melegítettek fel.

Kárpitozott fürdőszoba dekoráció

Dísz - ez adja a belső kompozíció teljességét, hangsúlyozza stílusát, és egyszerűen helyet díszít. A fürdőszobában a díszítő funkciókat lámpák, tükörszalagok, vázák és textíliák végzik. Ha a hely lehetővé teszi, akkor használhat díszes felszerelést és még szobrot is. Természetesen a dekoráció választását a stílus határozza meg. Tehát a minimalizmus arra törekszik, hogy érdekes hatásokat teremtsen a textúrák játékának köszönhetően, amely csak néhány dekorációs elemre korlátozódik. De a barokk freskó, aranyozás vagy festett üvegbetéteket igényel.

11. Izzó gyertyatartók formájában

A képen: Neoklasszikus fürdőszoba tervezés csempeburkolattal.

Az ékszer-szerű gyertyatartókat rendszerint a neoklasszicizmust okozó fürdőszobák díszítésére használják. A fotó mozaik burkolatú bézs belső tér modern értelmezés a klasszikusok témáján. Ebben a példában az elegáns falikarokat kristály függők egészítik ki, és a mosogató felett lévő területen találhatók.

12. Kristályfüggőkkel díszített csillár.

A képen: Nagyméretű zuhanyzós fürdőszoba kialakítása.

Egy kristálycseppekből álló csillár gyakran "kíséri" a belső tereket az art deco stílusban. Tehát a fürdőszobai belsőépítészeti projekt a képen nem volt kivétel. A fekete-fehér fürdőszoba zuhanyzóval csokoládé színű csempékkel díszített. A falak díszítése különböző textúrákból álló csempéket ötvöz, ami további dekoratív hatást eredményez. A lassan mozgó vízcseppeket csillogó lámpa érdekes fényt hoz létre, és az eredeti törölközőmelegítővel együtt, hasonlóan a modern művészeti múzeum installációjához, hozzájárul a kompozíció egyedi jellegéhez.

13. Dekoratív függöny

A képen: fürdőszoba függöny tervezés

Szobai függöny a fürdőszobában - az egyik legfontosabb tendenciája a fürdőszoba design az elmúlt években. A textíliák kényelmesebbé teszik a helyet. A világos zöld függöny fotójában lévő fürdőszoba kialakításakor a mozaik csempe visszhangzik az egyik fal díszítésében. Az ilyen színű ismétlés az egység.

14. Kristályfüggönyök

A képen: Fürdőszobai tervezés csempeburkolattal és kristályfüggönyökkel

Kristályfüggönyök, tépőzött tükrökkel együtt, "küzdelem" a jogot arra, hogy az art deco stílusban a belső terek fő elemei legyenek. A fürdőszobában az ilyen függönyök választható részként vagy keretként használhatják a fürdőtálat. A fürdőszobának az Art Deco stílusú dobozos doboz a dekorációban bézs színű mozaiklapokat ajánl, amelyek fényes és matt darabokat ötvöznek.

A fürdők típusai modern fürdőszobákban

Néhány vásárló a fürdőszobában modern stílusban, kompakt zuhanykabinokkal rendelkezik. Azonban, mint korábban, olyan emberek köre, akik klasszikus fürdő nélkül nem tudják elképzelni az életüket, nagyon szélesek. És a vízvezeték- és fürdőszobai bútorok gyártói ma mindent megtesznek, hogy mindkét vásárlói kategóriát megkönnyítsék. A fürdőszobát a szoba konfigurációja, mérete és stílusa alapján választják ki. Így kis fürdőszobákban gyakran sarokmodellek találhatók, amelyek segítenek megtakarítani a helyet. A nagyméretű fürdőszobákban a kád közepén gyakran elhelyezik a szoba közepén.

15. Lábfürdő

A képen: A fürdőszoba kialakítása káddal a lábán

Az arany "oroszlán" lábakon lévő fürdők régóta nem kizárólagosan a birodalom belsejének tulajdoníthatóak. A régi és klasszikus fürdőszobákban használják őket. Ha ilyen fürdőt szeretne vásárolni, akkor a szoba befejeződésekor tükörfényű mozaiklapokat is felvehet.

16. Sarokkád

A képen: Fürdőszobai tervezés csempeburkolattal és sarokkáddal.

A sarokkádak kialakításuk miatt minimális helyet foglalnak el. Leggyakrabban a modern stílusú stúdiók belső terében használják őket. Az ilyen szögletes modellek áramvonalas formája biztosítja a vízkezelés biztonságát. Az éles sarkok hiánya miatt gyakran használják a fürdőket a gyermekek számára.

17. Lépjen a lépcsőn a dobogóra

A képen: A fürdőszoba kialakítása pódiummal és csempével

A lépcsőn álló dobogóra épített betűt egy városi lakosztályban lévő rendes fürdőszobát rendeznek egy ötcsillagos szálloda elnöki lakosztályába. A mozaiklapokat nagyon gyakran használják ilyen fürdőszoba díszítésére. A bemutatott fürdőszobát göndör korlátokkal díszítették. A dobogó lépcsőinek díszítése barna és bézs csempéket kombinál. A csokoládé színű mozaikot a beágyazott rések díszítésében ismételjük meg.

18. Fürdõ pódiummal egy öbölben

A képen: Egy fürdőszoba kialakítása pódiummal egy öbölben

A fürdőszobák nyílászárókkal a gyönyörű modern apartmanok belsejében tervezhetők és kivitelezhetők luxus lakóházakban vagy vidéki házakban. A fürdő öblében, székekkel és még egy kanapéval is felszerelhető egy öltözőasztallal, ezáltal a fürdőszobát egy boudoir-ba fordítva. Azonban a képen lévő fürdőszobában a tervezők a fürdőszobában egy pódiumot építettek be az öbölben. Ez lehetővé teszi, hogy fürödjen, miközben a panorámás kilátást élvezheti a három ablakból. Itt ugyanazt a kávéfesték mozaiklapát használják a dobogó befejezésére.

19. Fürdõ a fõállványra a szoba közepén

A képen: Egy fürdőkádas fürdőszoba kialakítása állvánnyal.

A korszerű, kissé megnyúlt ovális alakú modern kád ideális megoldás a fürdőszobának modern vagy tetőtéri stílusban. Alacsony fadarabra szerelhető, még a szoba közepén is. Pontosan ez volt az, amit az "Alapítvány" vállalatcsoport tervezői készítettek a fotón belül a munkaterületen. Ebben a példában a fürdőszoba lezárására nagyméretű csempe van a betonhoz közeli számlán. Ez a befejező anyag ideális a tetőtéri stílusú fürdőszoba díszítésére.

20. Beépített fürdő színes üveggel

A képen: fürdőszoba kialakítás beépített fürdőszobával

A beépített fürdő előnye, hogy kevesebb helyet foglal el a szigetmodellekhez képest. Ez a modell általában egy klasszikus függöny vagy átlátszó csúszó válaszfal. Példánkban azonban a tervezők díszítették a beépített fürdőkádat egy íves üvegablakkal, ami egy kis keleti jegyzetet hozott a térbe.

A csempe típusai a fürdőszoba és fürdőszoba befejezéséhez

Belső fürdőszobai csempe létrehozásakor használható a dekorációhoz:

Attól függően, hogy milyen felületet szeretne csempézni, és attól függ, hogy melyik csempe van. Természetesen a választott stílus határozza meg.

21. Nagy cserép és kőműves csempe

A képen: Nagyméretű csempékkel ellátott fürdőszoba tervezése

A téglákkal stilizált, téglalap alakú csempe és a csempe kombinációja klasszikus megoldás a fürdőszobai belsőépítészeti tervezéshez egy városi lakásban vagy egy minimalista házban. Ez a kivitel lehetővé teszi, hogy könnyű verziót kapjon az ipari padlásból.

22. Virágdísz

A képen: Fürdőszoba virágos mintás csempe

Az arany csempék fekete virágos mintázattal vannak ellátva a modern klasszikusok és az art deco terén. És mint a fő befejező anyag, használhatsz egy nagy bézs csempe foltokkal.

23. Hex Tile

A képen: Fürdőszoba belsejében rombusz csempe

A hatszögletű csempe hasonlít egy gyermek kaleidoszkóp méhsejtjéhez és mozaikjához. A fürdőszoba kialakításánál egy ilyen csempe rögzíti a padló egy részét, és mögötte fából készült parketta található.

24. Lezárt csempe

A képen: Fürdőszobai csempe matricákkal

A gyermekek fürdőszobájának belsejét divatosabbá teheti a rajzok segítségével, amelyeket a sablon segítségével könnyedén elvégezhet. Ebben a fekete és bézs fürdőszobában Art Deco stílusban, a súlyossága a hely nagymértékben csökken, mert a kis sziluettek a kutyák.

25. Kerámia hullámzó mintákkal

A képen: bézs fürdőszoba design

A hullámos mintázatú csempe, melyben a matt és a tükörfelületek váltakoznak, ideális megoldás a fürdőszobának az art deco stílusban. Az ilyen finomítóanyag mozaikcsempékkel kombinálható.

A csempékkel ellátott fürdőszoba befejezése a tervezés és a javítás szakembereinek egész csapatát igényli. A GC "Alapítvány" teljes körű munkát végezhet a "kulcsrakész" lakások és házak javításával kapcsolatban. A fürdőszobai csempe kivitelezését csak a tervezési projekt vevőivel való fejlesztés és koordináció után végezzük. Cégünk teljes körű tárgyat kínál, ezért mindig készen állunk arra, hogy segítsünk Önnek egy megfelelő csempe kiválasztásában.

Fürdőszobai csempe: tervezési ötletek

A fürdőszoba egy bensőséges szoba, ezért bizonyos jellemzőkkel kell rendelkeznie: az egyszerűség, az eredetiség és, ami a legfontosabb, a kényelem. Ezeknek a tulajdonságoknak a legfontosabb elemei a padló és a falak kikészítése. Rengeteg lehetőség van itt, azonban a csempe befejezése a leginkább bizonyított lehetőség lett.

A cserép jellemzői

Miután úgy döntött, hogy megválasztja a fürdőszoba befejeződésének lehetőségét, a cserép megvásárlásakor figyelembe kell venni a jellemzőket:

 • műszaki szabványok (itt van szem előtt a kopásállósági osztály 1-5, a fürdőszobák esetében pedig nem lehet alacsonyabb a 3. osztálynál);
 • csempe hozzárendelés;
 • bevonási paraméterek.

A lapok típusai a rendeltetési helyig

A legtágabb értelemben a burkolólapokat falak vagy padlók esetében használják, de bizonyos esetekben a lépcsők és mennyezetek cseréjének feladata. Mégis jellemzői szerint csak két típus áll ki - a falak és a padlók számára. A falburkolat kevésbé ellenáll a kémiai reagensekkel és a felületi réteg koptatásával, hanem meglehetősen magas a nedvesség felszívódása - akár 20%. Az ilyen típusú csempe bevonata mázas, matt, dombornyomott és más anyagok utánzata lehet.

Az első padlóburkolat erősebb, mint a falazatok; másodszor, alacsony nedvességelnyeléssel rendelkezik - 5-6% -ig; harmadszor, a csempefelület mindig matt csúszásmentes kivitelben készül.

anyagok

A cserépgyártáshoz használt anyagoktól függően négyféle csempe különböztethető meg:

- kerámia burkolólapok. A legolcsóbb, de ez nem jelenti azt, hogy a megjelenésnek vannak hibái. Pusztán technikai jellemzői révén más típusú anyagokra is képes;

- gránit. A természetes kőhöz hasonló anyag, de kevésbé hajlamos a törésre és a hasadásra. A kompozíció közel áll a porcelánhoz. A nedvesség ellenállása közel van a nullahoz, nem félek a fagytól és a hirtelen hőmérsékletváltozásoktól. Leggyakrabban a padlók befejezéséhez;

- természetes kő. Az építőanyag-feldolgozás technológiáinak fejlesztésével az ilyen típusú csempe népszerűbb lett az alacsonyabb árak miatt. A tiszta természetes anyag azonban gyengébb a porcelán kőfelhasználással szembeni kopásállóság szempontjából. Az is érzékenyebb a különböző baktériumok felszíni fejlődésére;

- üveglap. A bemutatott sorozatok legdrágább öröme, amely a fürdőszobában a legártalmasabb képzeleteket testesítheti meg. Ez a típusú csempe nem csak falak és padlók, hanem díszítésre is használható.

Színpaletta

Amikor kiválasztja a csempe színeket a fürdőszoba elhelyezéséhez alapvetően egy fontos pontot kell figyelembe vennie - a szoba világítását. Minél sötétebb a szoba, annál világosabb a csempe kiválasztása. A tervezők azonosítják a fürdőszobában a legsikeresebb színpalettákat:

Fehér és fekete hangok

Ez a választás a stílus kedvelõinek szól. Az ilyen színek mindig divatosak - ez klasszikus. A tiszta fehér és fekete színnel kombinálva, bármilyen akcentussal, kellemes hangulatot kelthet a design tökéletesítésében. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy a fehér szín hideg érzést és komfortérzetet okozhat, ezért különös figyelmet kell fordítanunk az akcentus falakra. Ezenkívül a monoton lapokat gyakran kell tisztítani (mosás, törlés), mivel még a legkisebb szennyeződés, szappanfolt vagy csepegtető is látható.
Kék és zöld hangok

Ezek a színek vezetők a fürdőszoba tervezésében. Kék - a szín a víz és több, mint bármely más alkalmas a fürdőszobában. Zöld - nem irritálja, nyugtatja és harmonizálja a belső állapotot. Azonban itt nem szabad elfelejtenünk az akcentust: a különböző halak, kagylók vagy hajók a kék színben vagy a zöld békák zölden adnak hozzá ízt a szoba általános kialakításához.

Sikeres alternatív színpaletták

A virágos színek meglehetősen esztétikusnak tűnnek. Lila vagy barackos paletta, rózsaszín paletta - fiatal lányok, piros hangok - a felnőtt önbizalmú nők és férfiak számára. Ha folyamatosan hideg, akkor a sárga a legjobb választás. Ez a hő, a nyár és a nap színe. Egy ilyen szobában nem fagyasz meg még egy fagyos téli napon sem.

Csempe mérete és alakja

Annak ellenére, hogy sokféle színstílus és csempe anyaga van, a csempe méretének és alakjának megválasztása nem az utolsó hely a befejezőben. A méretosztályozás szerint kiválaszthatja a szabványos, nagy, kicsi és mozaikos lapkákat.

A szabványos csempe mérete 20 x 30 cm, ezért a nagyobb, mint ez a méret a nagy, és kisebb, mint a kicsi. Emellett egy mozaik is kiemelkedik, ami egy 2-3 cm-es négyzetet alkot.

A befejező zuhanásai

A fürdőszoba befejeződéséhez a közepes méretű csempe választása a legoptimálisabb lesz - nem tűnik túl nagy méretűnek, másrészt nem lesz sok zavaró ízület.

A fürdőszobának kényelmesnek, melegnek és kényelmesnek kell lennie, ezért a színek kiválasztásakor nagyobb figyelmet kell fordítani a fényes, meleg színekre. A kisméretű helyiség vizuális kinagyítása érdekében ajánlatos egy csillámot fényvisszaverő üvegezett felületre vagy tükörlemezre használni.

A csempe behelyezésekor fontos szempont a tájékozódás: vizuálisan megnövelni a helyiség magasságát a függőleges függőleges változatban. A padlók előnyösebbek, ha átlósan terjednek a tér növelése érdekében.

zónázás

A szoba burkolatának eredetiségének megteremtése érdekében használhat valamilyen zónát, vagy lefedheti a helyiség bizonyos részeit csempével. A kezelendő területtől függően három lehetőség közül választhat:

 • az egész szoba csempézése;
 • egy bizonyos pontig. Annak érdekében, hogy pénzt takarítsanak meg, néhány lakástulajdonos csempézett egy szobát a magasság felénél;
 • az érintkezési zónák befejezése. Például a mosdó vagy a fürdőszoba fölötti zóna.

Meg kell jegyezni, hogy a kis, kompakt helyiségek körülményei között csak az első két lehetőség fog alkalmasnak lenni, mivel a harmadik lehetőség használatával egyes fragmensek vizuális fúziója bekövetkezhet, és "heap-effektus" fordulhat elő. Tágas szobák, amelyek a három lehetőség közül választhatnak.

Klasszikus fürdőszoba

A klasszikus stílus választéka mutatja a földesúr arisztokráciáját. Annak érdekében, hogy a klasszicizmus stílusa a fürdőszoba belsejében ne legyen elegendő egy falburkolattal díszített csempével - itt van szükség a márvány és onyx kombinációra. A legfontosabb szempont az antik bútorok jelenléte, csempével kombinálva. Különös figyelmet kell fordítani a kis dolgokra, ugyanazokkal a csempeikkel a határon, apró részletekkel vagy díszítéssel bronz elemek formájában. Meg kell értened, hogy ez a stílus csak a tágas, magas terek számára alkalmas.

Minimalizmus stílusa

Maga a stílus neve maga azt mondja, hogy minden ebben a teremben minimálisra kell használni. A falak, mennyezetek és padlók díszítésénél legfeljebb 2-3 színt kell használni, és egy hangnemben. Legalábbis bútorok kellenek, ezért a falakat tökéletesen, egyszerűen és egyben eredeti formában kell készíteni. Ennek a stílusnak a következtében a teremben további terület felszabadul, a szoba tágasabb és kényelmesebb lesz.

Ország stílusa

Az utóbbi években egyre több lakástulajdonos preferálja a szobák tervezését a country zene stílusában. Ez a stílus egyesíti a természetes anyagok (vagy imitálás) és a természetes színek használatát. A csempe fel lehet venni egy fa vagy egy kő alatt. Jobb, ha barna, kávé, bézs és zöld árnyalatokban élnek. Különös figyelmet kell fordítani a kiegészítőkre, amelyeket a falak és mennyezetek kialakításával kell összekötni.

A szoba kialakítása egy kis fürdőszoba

A kis helyiség kialakításának fő tényezője a térbeli vizuális növekedés. Ehhez vannak olyan technikák, amelyeket a tervezők fejlesztenek és tapasztalataik vannak:

 • a színek a designban világos színek;
 • egy téglalap alakú helyiségben a csempe mérete jobb, ha 20x30 cm-t nem szabad kiválasztani, négyzet alakú helyiségek esetén - 20x20 cm;
 • vizuálisan növeli a függőlegesen beállítandó csempe magasságát, növelve a szélességet - vízszintesen;
 • nem ajánlott dombormező használata - vizuálisan csökkenti a helyet;
 • a csempe felületének fényesnek, üvegezettnek vagy üvegnek kell lennie, de semmiképpen sem matt. Fényes - vizuálisan növeli a szobát, matt felület - csökkenti.

Csempe a tágas fürdőszobában

Ha Ön egy nagy fürdőszobában van, akkor a kis szobák tervezésére vonatkozó korlátozások automatikusan elvetésre kerülnek, és Ön szabadon dönt a döntéseiben és a design örömében. Itt a színek, formák, anyagok és akcentuselemek játékát csak a képzeleted korlátozza. Azonban ebben az esetben túlságosan túlerődhet, és a helyiség túlságosan nyirkos lesz, és maga a díszítés "összetörik", ennek következtében a szoba kellemetlen lesz, és a sikeres fürdőszoba kialakításának egyik meghatározó tényezője a kényelem, a kényelem és a kényelem.

A fent említett tippek és ajánlások alkalmazása a fürdőszoba tervezésénél fogva kényelmesen kényelmes légkört teremt a szobájában, amely különféle eredeti kialakítású és funkcionális kényelmet biztosít mindegyik elemnek, ami a belsőépítészet folyamatának legfontosabb eleme.

Fürdőszobai csempe dekoráció - 112 fénykép

A csempe a legkedveltebb megoldás a fürdőszobában, de nem olyan egyszerű választani, ahogy első látásra tűnik. Lássuk össze, hogy milyen típusú csempézés alkalmas a fürdőszobájára.

Csempe típusok

Minden csempe a gyártási módszer szerint többféle típusú.

1. "Bikottura" - kettős tüzelésű csempe mázas felülettel. Falra alkalmas, de nem padlóra.

2. A "Monokottura" egyálló tüzelőlap, melynek köszönhetően tartós és padlóburkolatként használható.

3. A tégla burkolat a legtartósabb, ezért a legnépszerűbb. Speciális technikával készül, és gyakran természetes vörösesbarna színben jelenik meg. Általában padlóburkolatokhoz használják.

4. A mozaik különleges típusú csempe, amely nem igényel gondos összeállítást. A mozaiklapok már ragasztottak a rácsra, és a háttérkép elvének tekercsében kerülnek értékesítésre. Ezért a telepítés gyorsan történik, és nem igényel különleges képességeket.

5. A porcelán csempe olyan mesterséges anyag, amely egy gránit vagy márvány vágását imitálja. Kiváló költségvetési pótlás a természetes anyagokhoz.

6. Metlahskaya csempe - nagyon erős anyag a kettős tüzelés, készült kőbánya agyag kiváló összetételű. Ideális falburkolatokhoz.

7. Üveg- és tükörlapok fal- és mennyezetdekorációhoz. Tartós és nedvességálló, de fél a mechanikai hatásoktól.

Mi van csempézve?

falak

A fürdőszoba a legkedveltebb. Nem csak egy hatalmas csempe választék minden ízléshez, hanem különféle betétekhez, szegélyekhez, panelekhez és más díszítő elemekhez is. Ez egy nagyon tartós anyag, amely sokáig tart. Ezért a csempe kiválasztását a legnagyobb felelősséggel kell megközelíteni, hogy évekkel később örömet szerezzen a szemének.

A padlóburkolat speciális, csúszásmentes burkolólapok segítségével. Ez egy kiváló nedvességálló bevonat, amely könnyen tisztítható. A leggyakoribb lehetőségek a kerámia burkolólapok, porcelán csempe és mozaikok, amelyek tartósak és vonzóak.

mennyezet

A mennyezeti burkolólapok használata nem túl gyakori, de ez a fajta dekoráció gazdag és eredeti megjelenést kölcsönöz a fürdőszobának, elegánsnak és modernnek tűnik.

A legdrágább, de megbízható, az extrudált csempe. A színek és méretek széles választékában jelenik meg, így a megfelelő választás nem nehéz. Sima felületű, így könnyen tisztítható.

Asztallap

A táblagép nemcsak a fürdőben lévő hasznos terület növelését, hanem a funkcionalitás növelését is lehetővé teszi. Ez a modern belső tér szerves része, amely a fürdőszobát tekintélyes megjelenésnek örvend.

A tartószerkezet legjobb megoldása a gipszkarton, amelyet később csempe, mozaik vagy kerámia gránit béleli. Általában ugyanazt az anyagot használják a falak és az asztallap befejezéséhez. Ez egy olcsó és gyors módja annak, hogy a mosogató alá helyezze a padlót, ami radikálisan átalakítja a fürdőszobát.

A fürdőszoba alja

A fürdőszoba alatt lévő nyitott tér teljesen vonzónak tűnik, ezért leggyakrabban tégla vagy gipszkarton burkol, majd csempe burkolólapokkal.

Különösen lenyűgözőek a mozaikos mozaik kompozíciók, amelyek simán mozognak a padlóról a fürdőbe és fordítva. Elvileg erre a célra a csempe, mint költségvetési lehetőség is használható.

Kombinált lehetőségek

Festéssel

A falfestmények a legegyszerűbb, leggyorsabb és legolcsóbb megoldás a falak falra cserélésére. És ha a csempeburkolatot kombináljuk a festéssel, nagyon praktikus megoldást is kapunk.

Általában a csempe a fal közepére vagy a padló 1/3-ának kell lennie, és a festmény a fenti felett kezdődik. Gyakran fektetve ilyen módon, simán válik egy padlóburkolat borítás, amely úgy néz ki, még harmonikusabb.

Tapéta segítségével

Háttérkép nem nevezhető praktikus lehetőség a fürdőszoba, de kombinálva a csempézett felület, lehet egy nagyon tisztességes lehetőség. Például csempézheti csak a zuhanytálcát vagy a fürdőt körülvevő helyet, és tapad háttérképet a fennmaradó falakra.

A fürdőszobában speciális tapétát kell használni, vagy ügyeljen arra, hogy fedezze a szokásos különleges víztaszító lakkot. Tematikus háttérképek, kollázsok vagy panelek, amelyek stílusa megfelel a fürdőszoba kialakításának, nagyon harmonikusnak tűnnek.

PVC panelekkel

A piacon viszonylag közelmúltban megjelentek PVC burkolólapok. A csempével együtt használhatók a fürdőszoba befejezéséhez olyan helyeken, ahol akadálytalan hozzáférést kíván biztosítani. Pl. Blokkolja a PVC falakat a falon, amelyen a csövek elhaladnak, hogy elrejtsék őket a kilátásból. Ezen anyag használata is megtakarít, mert a PVC panelek sokszor olcsóbbak, mint a cserép.

Fa panelburkolat

Ez egy költséges, de környezetbarát anyag, amely az ökoszisztémák kedvelői. A paneleket különleges lakkokkal kezelik, így nem félnek a nedvességtől, és a meleg természetes árnyalatok kellemes légkört biztosítanak a fürdőszobában.

A fából készült panelek kombinációja porcelán kővel nagyon látványosnak tűnik, amely falra burkolható, hozzá illő fürdőszoba vagy olcsó kabin.

Dekoratív vakolattal

A díszítő vakolat díszítése új design-trend, amely megmutatja kifogástalan ízlését. Ez a dekoratív kivitel lehetővé teszi, hogy hihetetlen domborított felületeket készítsen, és apró hibákat rejt a falakon. De ami a legfontosabb, akkor képes lesz megváltoztatni a fürdőszoba kialakítását anélkül, hogy nagy nehézségekbe ütközne. Elég lesz csak eltávolítani a régi vakolatot, és újakat alkalmazni.

A dekoratív vakolat jól illeszkedik a cseréphez. Az előző verziókhoz hasonlóan csak a fürdőszobában használhatja a burkolólapokat, majd dekoratív vakolatot használjon. Ezenkívül emblémázható gyöngyház vagy akril lakkal is - mindezt csak a képzeleted korlátozza.

Népszerű színek

A legtöbb fürdőszoba nem tud büszkélkedni egy nagy területen, ezért fontos, hogy válasszon egy színt, amely vizuálisan nagyítja a helyet.

Úgy gondolják, hogy a legjobb szín ennek a célnak fehér, de ez egy általános tévhit. Világosabbá teszi a teret, de a legtöbb embernek nincs kényelmes élménye. Ezért a fehéret más színekkel kell kombinálni.

A fürdőszoba díszítéséhez a legjobb a zöld, sárga vagy kék szín színeinek felhasználása, különböző árnyalatok kombinálása egymás között. Szintén nagyon meleg és barátságos megjelenésű terrakotta, világos rózsaszín, bézs, őszibarack, elefántcsont.

Ha frissességet és könnyedséget kíván létrehozni, használjon krémet, gyöngyöt, ezüstöt, levendulát, égszínkéket. Fényt adnak a szobának, és pozitív érzelmeket kapnak.

Színkombináció

A virágok kombinációja megfelelő a fürdőszobában, ami több mint 2 km. Ebben az esetben a tömör felület túl unalmas lesz.

Kombinálja az egymáshoz közel álló árnyalatokat:

 • levendula és rózsaszín;
 • kék és kék;
 • csokoládé és krém.

Szintén nagyszerű játék a kontrasztokon:

 • sárga és kék;
 • lila és sárga;
 • piros és fehér.

Minél kisebb a fürdőszoba, annál kevésbé világos színűnek kell lennie. Például a fürdőszoba összes csempe kék lesz, és több kompozíció véletlenszerűen - sárga. Egy másik vízszintes vonalat hozhat létre a mosogató vagy a mennyezet területén. Szintén további szín is nyírhatja a táblát.

Lehet, hogy a kiegészítő színből bármilyen díszet elrendel. Például a fürdőszobában a kávé és a bézs színek nagyszerű mintát fognak látni az afrikai stílusban.

Ha nem két színt szeretne használni, hanem három vagy négyet, akkor inkább egy csempe, hanem egy mozaik esetében ne célozza meg. A kis mozaiklapok segítenek a tér kibővítésében, így a motley színek nem csökkenthetik.

Ne felejtsd el a fő szabályt: a padlónak sötétebbnek kell lennie, mint a falaknak, de a padló alatti csempe színének valahol máshol kell lennie. Lehet, hogy kicsi foltok, csíkok vagy minták, amelyeket fent írtunk.

Styling lehetőségek

Fényes felső és sötét alsó

Ez a módszer a csempe fel lehet nevezni klasszikus, mert a leggyakoribb. Ennek az opciónak az az előnye, hogy nem kell kitalálnia a legsikeresebb csempe elrendezést, és még kiszámítja a szükséges mennyiségű anyagot. A gyártó és az értékesítési asszisztens az üzletben mindent megtesz Önért.

Ennek a módszernek a hátránya, hogy vizuálisan csökkenti a helyet, még a fényes tetejénél is. Ezért javasoljuk, hogy egy függőleges sávszalagot helyezzen a két szín közötti határon, ami kiterjeszti a helyet.

Diagonális kialakítás

Ez a változat ma ritka, így nehéz lesz megtalálni a mestert, aki minőségi és gyönyörűen képes rá. Ez egy meglehetősen összetett technológia, amely megfelelő jelölést és megfelelő indítást tesz szükségessé. A kezelőnek elég tapasztaltnak kell lennie ahhoz, hogy megfelelően helyezze el az első diagonyt, amely az összes munka kiindulópontja.

Az ilyen típusú telepítés fő előnye, hogy az átlós csíkok vizuálisan szélesebbé és magasabbra teszik a szobát. Ebben az esetben el kell hagynia a frieze és minden más világos kiejtését.

Kombinált stílus

Nagyszerű lehetőség nagyméretű fürdőszobákban. Ugyanakkor többféle módon is alkalmazható: átlós, egyenes, díszítéssel, frízzel, díszítéssel, táblával és más díszítőelemekkel. De nemcsak egy külön mozdulatos töredéknek, hanem jól átgondoltnak kell lennie.

A kombinált halmozás legnépszerűbb módja egy csempe vagy mozaik panel. Készítheted magad, vagy megvásárolhatod kész formában, ami nagyban leegyszerűsíti a lefektetés folyamatát.

Sakkészlet

A telepítés ezen változatának nevével kitalálhatjuk, hogy a két vagy három színű csempe egymásra vannak helyezve oly módon, hogy a fal egy sakktáblához hasonlít. Ez a módszer alkalmas mind az átlós, mind a szokásos lerakási módszerre. Az egyik egyszerű, de nagyon érdekes lehetőség.

Stílus irányok

Öko stílus

Az öko-stílus fő jellemzője a természetes anyagok, formák, színek és árnyalatok használata. Csak egyszerű tömör formák, puha vonalak, fuzzy geometria. Növényi anyagokat széles körben használnak: fa kéreg, kövek, héjak és így tovább. Sok élő zöldnek kell lennie!

Ebben az esetben használhat porcelán kőtáblákat, fa paneleket vagy bambusz tapétát falburkolathoz. Szintén alkalmas természetes kerámia burkolólapok. A fém kiegészítők használatát minimálisra kell csökkenteni, ha azokat fával vagy kővel cserélik.

High tech

A hi-tech stílus fő jellemzője konstruktív, urbanisztikusnak nevezhető. Vagyis a modern kommunikáció, technológiák és anyagok maximális kihasználása. A fő dekoratív elemként a gerendák, támaszok, csövek és egyéb szerkezeti elemek szolgálnak, általában megjelenítésre kerülnek. A befejező munkáknál csak modern anyagokat használnak - műanyag, üveg, fém.

A fürdőszobának annyi fényes felületet kell kapnia, amennyit csak lehet. Ha a falburkolatot tematikus kialakítással használják, a mennyezet üveg vagy tükörfelület lehet. A városi színek: szürke, fekete, ezüst árnyalatai. Fehér, piros, fukszia foltok lehetségesek.

skandináv

A skandináv stílust "hangulatos minimalizmusnak" nevezhetjük. Mindent a lehető legnagyobb mértékben tartanak, de nem annyira aranyos hangulatos részletek nélkül. A skandináv stílus fő jellemzői a fény és a levegő sokasága, a tervezés egyszerűsége és a természetes anyagok használata.

Leginkább pasztell, szükségszerűen természetes színek, a fő szín - fehér, amelyet higgadt fényes színű ékezetekkel. Elég apró, tiszta elemek - színes törölközők, mosodai kosarak vagy fényes kompozíció a falon, csempék használatával.