Legfontosabb > Tartozékok

Fürdőszobai csempe - tervezési ötletek (70 fotó)

A falak díszítésére a fürdőszobában választhatnak fa, vakolat, tapéta, természetes és egy darab kő. De még mindig a legnépszerűbb és praktikusabb bélés a csempe marad. A minták és a színek széles választéka lehetővé teszi, hogy kiválassza azt bármely szoba és az ár - a legjobb megoldás kiválasztása nélkül.

Típusú fürdőszoba csempe - fotó

A piacon többféle csempe van. Közülük: kerámia, kő, üveglapok és porcelán. A legdrágább - üveg, más típusú ár kissé eltér.

Kerámia burkolólapok

Kerámia csempe az egyik legnépszerűbb hazánkban. Ez a legnagyobb költségvetés, kiváló ár-érték arány. Homokból és ásványi anyagokból készült agyagból. Mázzal borított, így különböző minták, minták és textúrák jönnek létre.

A kerámia lapok típusai:

Kő lapok

A természetes kőből készült kőlapok nagyon szépek. Környezetbarát, tökéletesen illeszkedik a modern belső térbe, és megfizethető áron kapható. Hátránya, hogy nem olyan tartós, mint a kerámia. A kőkorongon apró karcolások jelennek meg, és a baktériumok kockázata is enyhén magasabb.

Üveg csempe

Az üveglapokat viszonylag nemrég használták a fürdőszobai burkolatokban. Úgy néz ki, friss és modern. Az ilyen csempék segítségével könnyű, futurisztikus vagy minimalista kialakítást hozhat létre.

Porcelán kőagyag

A porcelán kő nagyon hasonlít egy kőhöz, de összetétele hasonlít a foszforra. Ennek a lapnak az előnye abszolút szilárdsága és ellenállása a nagy hőmérsékleti különbségeknek. Emiatt külső burkolatokhoz vagy padlóburkolatokhoz használják. A csempe másik megkülönböztető jellemzője a teljes nedvszívó képessége.

mozaik

A mozaikot kis csempéknek is nevezik. Felszíni szabálytalanságokat rejt, kisebb hibákat maszkol. A mesternek mozaikos fürdőszobával kell szembenéznie, mivel meglehetősen nehéz folyamat.

A mozaik szép, de vizuálisan csökkenti a szobát. Emiatt nem ajánlott csak egy kis fürdőszobát díszíteni, csak mozaikokkal. Jobb, ha nagy és közepes méretű csempe kombinálható.

Hogyan válasszuk ki a csempe a fürdőszoba

A fürdőszoba cserépének kialakítása segít kiválasztani a kész belső tereket. Ügyeljen a csempe típusára és a helyiség igényeire. Egy tipikus, közepes méretű fürdőszobához bármilyen bélés alkalmas.

Kis fürdőszobában jobb, ha a falakat nem túl kicsi csempe díszíti. A legjobb, ha közepes és nagy méretű lemezeket használnak. Nagyon kicsi csempe szűkíti a szobát.

A mosogató használata a kis fürdőszobai belső kialakításban elfogadható, de mindig egy nagyobb lapkával kombinálva. Ez lehetővé teszi a sima átmenetek létrehozását, vizuálisan bővítheti és zónáthatja a helyet. A dekoráció apró csempe nagyon érdekesnek tűnik, segítve rajzokat és fényes ékezeteket.

Kis fürdőszobákban könnyű színeket választani. Túl sötét színek szűkítik a kis helyiségek falát, a nagyszámú élénk színek kombinációja a helyiséget nyomasztó és túl agresszív. Jobb, ha semleges pasztell színeket választanak, és érdekes befejező anyagokkal, fényes kiegészítőkkel vagy elegáns elemekkel hígítanak.

Design csempe a fürdőszobában - fotó

A puha és buja színek használata a fürdőszobai dekorációban nem jelenti azt, hogy a design unalmas lesz. A színek és a burkolat típusának megfelelő kombinációja a belső tér kifinomult és vonzó. A képen a falak csempeit használták a fal aljára díszítésére. A padlón lévő kis csempe és a falak közepes méretű kerámia burkolatai mellett drága, fényűző formatervezést kapnak.

Ne féljen különböző anyagokat összeilleszteni. A fa jól keveredik a fémekkel, és a sötét csempe gyönyörűen hangsúlyozza a meleg árnyalatokat. Az azonos színtartományban és ugyanazon stílusban végzett kísérletek segítenek egyedi belső terek létrehozásában.

Ne féljen hozzá extravagáns és fényes elemeket. Elegáns csempe minták és fényes tartozékok, még egy csendes és diszkrét belsejében is, a fürdőszobát stílusosan és divatossá teszik.

Csempe egy kis fürdőszobában - fotó, design

Kis fürdőszoba esetén a megfelelő csempe kiválasztása kritikus pillanat. Ő az, aki egy gyönyörű és praktikus fürdőszoba tervezést biztosít, amely könnyen karbantartható és vizuálisan növeli a helyet.

Fürdőszoba minimalista stílusban - csempe design, fotó

A minimalizmus az egyik legnépszerűbb modern stílus. A fürdőszobában, ahol általában kevés hely van, fényűzőnek tűnik. A stílus helyet takarít meg és vizuálisan bővíti a szobát. Természetes és kiváló minőségű anyagok használata a minimalista fürdőszobát nagyon tartósítja.

Cserép a fürdőszobába - design, fotó

Cserép - gyönyörű és fényűző anyag. Használata a belső térben jó ízlést és jólétet jelent. Csempe a fürdőszoba kialakításában, hogy könnyedén gondolkodjon, segítsen fotózni. Ez az anyag nem tolerálja a túlzott pretenciát, de nem igényel sok dekorációt. A csempe klasszikus, tömör formatervezéshez alkalmas.

Laying tiles a fürdőszobában - lépésről lépésre utasítások fotó példák

A fürdőszoba és a WC-szoba egyik legnépszerűbb befejezőanyaga ma a kerámia csempe.

A gyakorlatiasság és az esztétika optimális kombinációját a kényelem és az otthoni kényelem legtöbb ismerője élvezte.

A színes díszítésű színek és elemek kombinációjának köszönhetően minden fürdőszoba stílusos, eredeti és vizuálisan tágasabb lehet.

A kerámia burkolatok segítenek elrejteni bizonyos hiányosságokat a szobában, és elősegítik a teljes pihenést egy hétköznap után.

Kerámia csempe befejező módszerek

A csempe elrendezés kiválasztása előtt értékelje a fürdőszoba méretét, a mennyezet magasságát és a korrigálandó hibák jelenlétét.

A meglévő módszerek közül a következő:

A falpanel példáját követve. Ez egy hagyományos elrendezés, amely illuzíven kiterjeszti a helyet és csökkenti a mennyezetet.

A lényeg az, hogy először egy sötét csempe van lefektetve a padlóról, a fal magasságának kb. 1/3-át, majd a bélés könnyebb árnyékban folytatódik.

A sötét és könnyű csempe csomópontjának helyét kerámia szegéllyel díszítik. A padlók ugyanolyan színűek lehetnek, mint a fal alja, vagy sötétebbek.

Ennek az opciónak az értelmezésében lehetnek példák, amikor a tetejére sötét csempe és könnyű csempe van a tetején.

Néha a kontrasztos burkolólapok nem a padlóról vannak kialakítva, hanem közelebb a fal magasságának közepéhez, de ez a módszer csak a magas mennyezetű szobák esetében alkalmazható.

Vízszintes vonalak elrendezése. Olyan módszer, amelyben a kontraszt sávok világos háttéren vannak elhelyezve. Szűk lehet - díszítő elemekből, vagy széles - több csempéből.

Illusztrálisan ezek a vonalak nagyobb teret engednek a szobának, és koherenciát keltenek.

A függőleges vonalakkal szemben. Ez a lehetőség vizuálisan szűkíti a fürdőszobát, de magasabb mennyezetek érzését keltik. Csakúgy, mint a vízszintes csíkok szűk és szélesek, egy vagy több változatban.

A modern kialakításban a többszintű vonalak egyre gyakoribbak.

Kerítés a padlóról. Alapvető elrendezés, amelyben a csempe a padlóról, "jön" a fal mintegy 1-2 darab magas. Vizuálisan ez a példa kissé növeli a hangerőt, de a magasságot veszi fel.

A hangsúly elemei. Az egyik legnépszerűbb elrendezés. A lényeg az, hogy az általános, mint általában a világos, háttér a figyelmet az egyes funkcionális területek fényes elemeire összpontosítja.

Ez lehet egy csempe egy kontrasztos színű, akár díszes mintával, vagy egy kerámia panel. De nem szabad beleszólni az ékezetekbe, még a legtágabb fürdőszobában sem ajánlott több mint 3 darabot használni.

Használja egyenlő mennyiségű több színben. Ebben a kiviteli alakban a különböző színű csempe nem keveredik, és minden szín egy bizonyos területet díszít. Ebben az esetben megengedett a különböző színű, egymással összekapcsolt padlók díszítése (pl. A sakktábla típusától függően).

Szemben a "kaleidoszkóp" stílusában. Különösen alkalmas kreatív emberek számára. Az ebben a változatban található csempe különböző színekben használható, amelyek véletlenszerűen vagy meghatározott sorrendben váltakoznak.

"Spray". Az általános háttér monokromatikus, rendszerint világos, csempe, majd véletlenszerűen elrendezett kontrasztos színű csempe. A módszer csak tágas fürdőszobákra alkalmas.

Kerámia burkolólapok elhelyezése geometriai formák vagy minták. Ez a lehetőség nem ajánlott szűk helyiségekben való használatra.

Több lehetőség kombinálása egyidejűleg. Például a falpanel-módszer és az akcentus elemek vagy többszintű függőleges csíkok jól kombinálódnak. Minél nagyobb a szoba, annál több kombinációs lehetőség közül választhat.

Különös figyelmet kell fordítani a "képernyő" a fürdőszobában. Ugyanolyan stílusban kell díszíteni, mint az egész terem, vagy akcentussal válnak.

A legfontosabb, hogy a bélés eredménye kényelmesebbé, stílusosabbá és szemet gyönyörködtetővé tette a szobát.

Fürdőszobai csempe dekoráció - 112 fénykép

A csempe a legkedveltebb megoldás a fürdőszobában, de nem olyan egyszerű választani, ahogy első látásra tűnik. Lássuk össze, hogy milyen típusú csempézés alkalmas a fürdőszobájára.

Csempe típusok

Minden csempe a gyártási módszer szerint többféle típusú.

1. "Bikottura" - kettős tüzelésű csempe mázas felülettel. Falra alkalmas, de nem padlóra.

2. A "Monokottura" egyálló tüzelőlap, melynek köszönhetően tartós és padlóburkolatként használható.

3. A tégla burkolat a legtartósabb, ezért a legnépszerűbb. Speciális technikával készül, és gyakran természetes vörösesbarna színben jelenik meg. Általában padlóburkolatokhoz használják.

4. A mozaik különleges típusú csempe, amely nem igényel gondos összeállítást. A mozaiklapok már ragasztottak a rácsra, és a háttérkép elvének tekercsében kerülnek értékesítésre. Ezért a telepítés gyorsan történik, és nem igényel különleges képességeket.

5. A porcelán csempe olyan mesterséges anyag, amely egy gránit vagy márvány vágását imitálja. Kiváló költségvetési pótlás a természetes anyagokhoz.

6. Metlahskaya csempe - nagyon erős anyag a kettős tüzelés, készült kőbánya agyag kiváló összetételű. Ideális falburkolatokhoz.

7. Üveg- és tükörlapok fal- és mennyezetdekorációhoz. Tartós és nedvességálló, de fél a mechanikai hatásoktól.

Mi van csempézve?

falak

A fürdőszoba a legkedveltebb. Nem csak egy hatalmas csempe választék minden ízléshez, hanem különféle betétekhez, szegélyekhez, panelekhez és más díszítő elemekhez is. Ez egy nagyon tartós anyag, amely sokáig tart. Ezért a csempe kiválasztását a legnagyobb felelősséggel kell megközelíteni, hogy évekkel később örömet szerezzen a szemének.

A padlóburkolat speciális, csúszásmentes burkolólapok segítségével. Ez egy kiváló nedvességálló bevonat, amely könnyen tisztítható. A leggyakoribb lehetőségek a kerámia burkolólapok, porcelán csempe és mozaikok, amelyek tartósak és vonzóak.

mennyezet

A mennyezeti burkolólapok használata nem túl gyakori, de ez a fajta dekoráció gazdag és eredeti megjelenést kölcsönöz a fürdőszobának, elegánsnak és modernnek tűnik.

A legdrágább, de megbízható, az extrudált csempe. A színek és méretek széles választékában jelenik meg, így a megfelelő választás nem nehéz. Sima felületű, így könnyen tisztítható.

Asztallap

A táblagép nemcsak a fürdőben lévő hasznos terület növelését, hanem a funkcionalitás növelését is lehetővé teszi. Ez a modern belső tér szerves része, amely a fürdőszobát tekintélyes megjelenésnek örvend.

A tartószerkezet legjobb megoldása a gipszkarton, amelyet később csempe, mozaik vagy kerámia gránit béleli. Általában ugyanazt az anyagot használják a falak és az asztallap befejezéséhez. Ez egy olcsó és gyors módja annak, hogy a mosogató alá helyezze a padlót, ami radikálisan átalakítja a fürdőszobát.

A fürdőszoba alja

A fürdőszoba alatt lévő nyitott tér teljesen vonzónak tűnik, ezért leggyakrabban tégla vagy gipszkarton burkol, majd csempe burkolólapokkal.

Különösen lenyűgözőek a mozaikos mozaik kompozíciók, amelyek simán mozognak a padlóról a fürdőbe és fordítva. Elvileg erre a célra a csempe, mint költségvetési lehetőség is használható.

Kombinált lehetőségek

Festéssel

A falfestmények a legegyszerűbb, leggyorsabb és legolcsóbb megoldás a falak falra cserélésére. És ha a csempeburkolatot kombináljuk a festéssel, nagyon praktikus megoldást is kapunk.

Általában a csempe a fal közepére vagy a padló 1/3-ának kell lennie, és a festmény a fenti felett kezdődik. Gyakran fektetve ilyen módon, simán válik egy padlóburkolat borítás, amely úgy néz ki, még harmonikusabb.

Tapéta segítségével

Háttérkép nem nevezhető praktikus lehetőség a fürdőszoba, de kombinálva a csempézett felület, lehet egy nagyon tisztességes lehetőség. Például csempézheti csak a zuhanytálcát vagy a fürdőt körülvevő helyet, és tapad háttérképet a fennmaradó falakra.

A fürdőszobában speciális tapétát kell használni, vagy ügyeljen arra, hogy fedezze a szokásos különleges víztaszító lakkot. Tematikus háttérképek, kollázsok vagy panelek, amelyek stílusa megfelel a fürdőszoba kialakításának, nagyon harmonikusnak tűnnek.

PVC panelekkel

A piacon viszonylag közelmúltban megjelentek PVC burkolólapok. A csempével együtt használhatók a fürdőszoba befejezéséhez olyan helyeken, ahol akadálytalan hozzáférést kíván biztosítani. Pl. Blokkolja a PVC falakat a falon, amelyen a csövek elhaladnak, hogy elrejtsék őket a kilátásból. Ezen anyag használata is megtakarít, mert a PVC panelek sokszor olcsóbbak, mint a cserép.

Fa panelburkolat

Ez egy költséges, de környezetbarát anyag, amely az ökoszisztémák kedvelői. A paneleket különleges lakkokkal kezelik, így nem félnek a nedvességtől, és a meleg természetes árnyalatok kellemes légkört biztosítanak a fürdőszobában.

A fából készült panelek kombinációja porcelán kővel nagyon látványosnak tűnik, amely falra burkolható, hozzá illő fürdőszoba vagy olcsó kabin.

Dekoratív vakolattal

A díszítő vakolat díszítése új design-trend, amely megmutatja kifogástalan ízlését. Ez a dekoratív kivitel lehetővé teszi, hogy hihetetlen domborított felületeket készítsen, és apró hibákat rejt a falakon. De ami a legfontosabb, akkor képes lesz megváltoztatni a fürdőszoba kialakítását anélkül, hogy nagy nehézségekbe ütközne. Elég lesz csak eltávolítani a régi vakolatot, és újakat alkalmazni.

A dekoratív vakolat jól illeszkedik a cseréphez. Az előző verziókhoz hasonlóan csak a fürdőszobában használhatja a burkolólapokat, majd dekoratív vakolatot használjon. Ezenkívül emblémázható gyöngyház vagy akril lakkal is - mindezt csak a képzeleted korlátozza.

Népszerű színek

A legtöbb fürdőszoba nem tud büszkélkedni egy nagy területen, ezért fontos, hogy válasszon egy színt, amely vizuálisan nagyítja a helyet.

Úgy gondolják, hogy a legjobb szín ennek a célnak fehér, de ez egy általános tévhit. Világosabbá teszi a teret, de a legtöbb embernek nincs kényelmes élménye. Ezért a fehéret más színekkel kell kombinálni.

A fürdőszoba díszítéséhez a legjobb a zöld, sárga vagy kék szín színeinek felhasználása, különböző árnyalatok kombinálása egymás között. Szintén nagyon meleg és barátságos megjelenésű terrakotta, világos rózsaszín, bézs, őszibarack, elefántcsont.

Ha frissességet és könnyedséget kíván létrehozni, használjon krémet, gyöngyöt, ezüstöt, levendulát, égszínkéket. Fényt adnak a szobának, és pozitív érzelmeket kapnak.

Színkombináció

A virágok kombinációja megfelelő a fürdőszobában, ami több mint 2 km. Ebben az esetben a tömör felület túl unalmas lesz.

Kombinálja az egymáshoz közel álló árnyalatokat:

 • levendula és rózsaszín;
 • kék és kék;
 • csokoládé és krém.

Szintén nagyszerű játék a kontrasztokon:

 • sárga és kék;
 • lila és sárga;
 • piros és fehér.

Minél kisebb a fürdőszoba, annál kevésbé világos színűnek kell lennie. Például a fürdőszoba összes csempe kék lesz, és több kompozíció véletlenszerűen - sárga. Egy másik vízszintes vonalat hozhat létre a mosogató vagy a mennyezet területén. Szintén további szín is nyírhatja a táblát.

Lehet, hogy a kiegészítő színből bármilyen díszet elrendel. Például a fürdőszobában a kávé és a bézs színek nagyszerű mintát fognak látni az afrikai stílusban.

Ha nem két színt szeretne használni, hanem három vagy négyet, akkor inkább egy csempe, hanem egy mozaik esetében ne célozza meg. A kis mozaiklapok segítenek a tér kibővítésében, így a motley színek nem csökkenthetik.

Ne felejtsd el a fő szabályt: a padlónak sötétebbnek kell lennie, mint a falaknak, de a padló alatti csempe színének valahol máshol kell lennie. Lehet, hogy kicsi foltok, csíkok vagy minták, amelyeket fent írtunk.

Styling lehetőségek

Fényes felső és sötét alsó

Ez a módszer a csempe fel lehet nevezni klasszikus, mert a leggyakoribb. Ennek az opciónak az az előnye, hogy nem kell kitalálnia a legsikeresebb csempe elrendezést, és még kiszámítja a szükséges mennyiségű anyagot. A gyártó és az értékesítési asszisztens az üzletben mindent megtesz Önért.

Ennek a módszernek a hátránya, hogy vizuálisan csökkenti a helyet, még a fényes tetejénél is. Ezért javasoljuk, hogy egy függőleges sávszalagot helyezzen a két szín közötti határon, ami kiterjeszti a helyet.

Diagonális kialakítás

Ez a változat ma ritka, így nehéz lesz megtalálni a mestert, aki minőségi és gyönyörűen képes rá. Ez egy meglehetősen összetett technológia, amely megfelelő jelölést és megfelelő indítást tesz szükségessé. A kezelőnek elég tapasztaltnak kell lennie ahhoz, hogy megfelelően helyezze el az első diagonyt, amely az összes munka kiindulópontja.

Az ilyen típusú telepítés fő előnye, hogy az átlós csíkok vizuálisan szélesebbé és magasabbra teszik a szobát. Ebben az esetben el kell hagynia a frieze és minden más világos kiejtését.

Kombinált stílus

Nagyszerű lehetőség nagyméretű fürdőszobákban. Ugyanakkor többféle módon is alkalmazható: átlós, egyenes, díszítéssel, frízzel, díszítéssel, táblával és más díszítőelemekkel. De nemcsak egy külön mozdulatos töredéknek, hanem jól átgondoltnak kell lennie.

A kombinált halmozás legnépszerűbb módja egy csempe vagy mozaik panel. Készítheted magad, vagy megvásárolhatod kész formában, ami nagyban leegyszerűsíti a lefektetés folyamatát.

Sakkészlet

A telepítés ezen változatának nevével kitalálhatjuk, hogy a két vagy három színű csempe egymásra vannak helyezve oly módon, hogy a fal egy sakktáblához hasonlít. Ez a módszer alkalmas mind az átlós, mind a szokásos lerakási módszerre. Az egyik egyszerű, de nagyon érdekes lehetőség.

Stílus irányok

Öko stílus

Az öko-stílus fő jellemzője a természetes anyagok, formák, színek és árnyalatok használata. Csak egyszerű tömör formák, puha vonalak, fuzzy geometria. Növényi anyagokat széles körben használnak: fa kéreg, kövek, héjak és így tovább. Sok élő zöldnek kell lennie!

Ebben az esetben használhat porcelán kőtáblákat, fa paneleket vagy bambusz tapétát falburkolathoz. Szintén alkalmas természetes kerámia burkolólapok. A fém kiegészítők használatát minimálisra kell csökkenteni, ha azokat fával vagy kővel cserélik.

High tech

A hi-tech stílus fő jellemzője konstruktív, urbanisztikusnak nevezhető. Vagyis a modern kommunikáció, technológiák és anyagok maximális kihasználása. A fő dekoratív elemként a gerendák, támaszok, csövek és egyéb szerkezeti elemek szolgálnak, általában megjelenítésre kerülnek. A befejező munkáknál csak modern anyagokat használnak - műanyag, üveg, fém.

A fürdőszobának annyi fényes felületet kell kapnia, amennyit csak lehet. Ha a falburkolatot tematikus kialakítással használják, a mennyezet üveg vagy tükörfelület lehet. A városi színek: szürke, fekete, ezüst árnyalatai. Fehér, piros, fukszia foltok lehetségesek.

skandináv

A skandináv stílust "hangulatos minimalizmusnak" nevezhetjük. Mindent a lehető legnagyobb mértékben tartanak, de nem annyira aranyos hangulatos részletek nélkül. A skandináv stílus fő jellemzői a fény és a levegő sokasága, a tervezés egyszerűsége és a természetes anyagok használata.

Leginkább pasztell, szükségszerűen természetes színek, a fő szín - fehér, amelyet higgadt fényes színű ékezetekkel. Elég apró, tiszta elemek - színes törölközők, mosodai kosarak vagy fényes kompozíció a falon, csempék használatával.

Fürdőszobai csempe - melyiket válasszuk? 100 fotó a legjobb új termékek közül!

A fürdőszoba megjelenését nem csak a gyönyörű modern berendezések biztosítják, hanem a csempe választását és lefektetését is.

Ennek az anyagnak a különféle típusai, a különböző letelepítési módok kiválasztásának lehetősége lehetővé teszi, hogy a szoba igazi fellebbezést és egyediséget biztosítson.

A csempe előnyei és hátrányai

A csempe négyszögletes vagy négyzet alakú, homokból és ásványi anyagból készült agyag, majd égetés. Felülről egy speciális összetételű mázzal borítják.

Ilyen anyag a különböző méretű és színes árnyalatokhoz.

Kiválaszthatja a legfeljebb 5 cm hosszú oldalhosszú csempe, vagy akár 40x60 cm-es nagyobb méretű opciókat.

A csempe főbb előnyei közé tartozik a...

Nedvességálló, így a falak és más szerkezetek védve lesznek a megsemmisüléstől és a penészképződéstől. Ezért ajánlott alacsonyabb porozitású cserépet venni.

Higiénia - a lemezek nem igényelnek komoly gondozási és tisztítási erőfeszítéseket, azonban fertőtlenítőszerekkel tisztítani és rendszeresen meg kell mosni őket. Ezért tanácsos olyan anyagot kiválasztani, amely ellenáll a vegyi támadásnak ("AA" típus).

Mechanikai igénybevétellel szembeni ellenállás - a burkolólapnak nem csak esztétikailag vonzónak kell lennie az élettartam alatt, hanem meg kell védeni a kopástól.

A fürdőszobát II. Osztályú PEI lemezekkel lehet bevonni. De nem szabad megfeledkezni arról, hogy a falak és a padlók különböző lehetőségeket használnak, a szilárdságtól és a mechanikai kopástól való ellenállás függvényében.

Csökkentett elektromos vezetőképesség statikus elektromosság nélkül.

Természetes eredetű és környezetbarát.

Különböző tervezési kivitelezés.

Ugyanakkor vannak olyan funkciók, amelyeket figyelembe kell vennie, amikor ezt az anyagot választja a fürdőszobájához:

 • hogy a burkolólapot esztétikailag és megbízhatóan lefektetették, tanácsos a létesítménybe bízni a tapasztalt szakembereknek;
 • az anyag ára és a munka költsége meglehetősen magas;
 • a lemezek közötti varrások feldolgozásának szükségessége.

Milyen típusú stílust választani?

A fürdőszobában egy eredeti helyzet megteremtéséhez kiválaszthatja a különböző típusú csempe-telepítést:

A varrásnak a varrásba való behelyezése meglehetősen egyszerű lehetőség, amely lehetővé teszi a mennyezetek vizuális felemelését, ha a négyszögletes lemezeket függőlegesen szerelik fel. És a vízszintes irány vizuálisan bővíti a fürdőszobát.

Az átlós kivitel 45 fokos szögben a szakemberek bevonását igényli. A csempe behelyezése ebben az irányban, elrejti a szabálytalanságokat a felületen.

A sakk sorrendje eredeti, de végrehajtásához két különböző színű négyzet alakú cserép szükséges. Lehetőség van ilyen lapok elhelyezésére mind a varratokon, mind átlósan.

A mozaik időigényes módszer a fürdőszoba felületének elrendezésére apró kerámiákból összeállított lemezek használatával.

A különböző színű csempék elválasztására díszítõtáblát használhatunk kép vagy díszítéssel.

Színváltozat és stílus

A klasszikus kialakítás a fürdőszobában a fehér csempe, mely vizuálisan elválasztható világos dekorációval, szegéllyel vagy betétekkel.

A fekete szín nem nagyon népszerű, mert kissé komor, de stílusos hátteret teremt. A lépcsős rakodással jól ellensúlyozhatja a fehéret.

A piros szín lehetővé teszi az eredeti megjelenést, de agresszivitásának köszönhetően csökkentheti a kényelmet a szobában. Javasoljuk, hogy ne csempézze az ilyen burkolólapokat a fürdőszoba egynél több falára.

Zöld árnyalatai a vidámság miatt a szoba eredetiségét és nyugalmát adják.

A tervezők a csempe színek kombinációját ajánlják.

A klasszikus sakkverzió mellett a kék és a sárga csempe, a piros és a fekete csempe kombinációja a fehér lemezek hozzáadásával is népszerű. A kék-fehér bélés kombinációk szintén jól néznek ki.

A csempe kiválasztása

A választás során figyelembe veendő fő tényezők az apartmanok tulajdonosainak árai és ízei. De a fürdőszoba mérete fontos szerepet játszik.

Nagy téglalapok csak nagy területeken használhatók. De ha a fürdőszobád kicsi vagy nagyszámú hajlított felületet tartalmaz, akkor jobb, ha közepes méretű vagy mozaikos cserépre áll.

Végtére is, ha nagy méretű lemezeket vásárolsz, akkor vágni kell őket, és ez a minta integritásának megsértéséhez vezet. A kis fürdőszoba vizuális terjeszkedéséhez megvásárol egy fényes opciót.

Vásárláskor gondosan vegye figyelembe az alábbiakat:

 • a felületen nem lehet károsodás, sem kisebb, egyenetlen árnyékolás vagy eltérés a rajzok mentén;
 • a sima csempe legyen sima, anélkül, hogy a két lemez közötti rések létrejöhetnek;
 • a lemezek sarkának egyenesen kell lennie, és a méreteknek meg kell felelniük a jelölésnek.

Hogyan lehet kiszámítani a csempék számát?

A probléma megoldásához szakemberek szolgáltatásait, kézzel vagy online számológépen végezheti el az interneten. Figyelembe kell venni a tervezett tervezést, a fektetés módját, a színtani jellemzőket, a határok és dekoráció jelenlétét.

Kézi számításhoz a következő számításokat kell elvégezni:

 • mérje meg az összes felület hosszát és szélességét az ajtók vagy ablakok területének kivonásával;
 • kiszámítja a felület nagyságát;
 • határozza meg az 1 négyzetméterenkénti szilárd lemezek számát. m;
 • 10% -kal növelni a vágás, kár vagy javítás mennyiségének növekedését.

Javasoljuk továbbá, hogy minden oldalról lefektethessük a fektetést. Ez költséges lesz, de a jövőben segíteni fog sok probléma megoldásában.

Csempézés

A fürdőszobát szappanos vízzel tisztítják. Javasoljuk, hogy meleg mosóoldatot használjunk, és alulról felfelé kell helyezni.

Az azonnali tisztítás előtt néhány percig meleg vizet hagyhat a fürdőszobában. A felületen kialakuló gőz jobb tisztítást tesz lehetővé. Törölje le a falakat fentről lefelé.

Alaposabb tisztításhoz használjon folyékony ammóniát vagy oldott ecetet egy liter vízben, 200 ml térfogatban.

A varratokat és cserépeket antibakteriális szerekkel is kezelni lehet a penész eltávolítása érdekében.

A padlót először porszívóval tisztítják, majd puha ronggyal tisztítják.

A megfelelő anyag kiválasztása a legmegfelelőbb stílushoz a fürdőszobában segít eredeti megjelenés létrehozásában. Ehhez azonban szakképzett cserépet kell készíteni, és rendszeresen gondoskodni kell a felületek kezeléséről.

Fürdőszobai csempe dekoráció - 112 fénykép

A csempe a legkedveltebb megoldás a fürdőszobában, de nem olyan egyszerű választani, ahogy első látásra tűnik. Lássuk össze, hogy milyen típusú csempézés alkalmas a fürdőszobájára.

Csempe típusok

Minden csempe a gyártási módszer szerint többféle típusú.

1. "Bikottura" - kettős tüzelésű csempe mázas felülettel. Falra alkalmas, de nem padlóra.

2. A "Monokottura" egyálló tüzelőlap, melynek köszönhetően tartós és padlóburkolatként használható.

3. A tégla burkolat a legtartósabb, ezért a legnépszerűbb. Speciális technikával készül, és gyakran természetes vörösesbarna színben jelenik meg. Általában padlóburkolatokhoz használják.

4. A mozaik különleges típusú csempe, amely nem igényel gondos összeállítást. A mozaiklapok már ragasztottak a rácsra, és a háttérkép elvének tekercsében kerülnek értékesítésre. Ezért a telepítés gyorsan történik, és nem igényel különleges képességeket.

5. A porcelán csempe olyan mesterséges anyag, amely egy gránit vagy márvány vágását imitálja. Kiváló költségvetési pótlás a természetes anyagokhoz.

6. Metlahskaya csempe - nagyon erős anyag a kettős tüzelés, készült kőbánya agyag kiváló összetételű. Ideális falburkolatokhoz.

7. Üveg- és tükörlapok fal- és mennyezetdekorációhoz. Tartós és nedvességálló, de fél a mechanikai hatásoktól.

Mi van csempézve?

falak

A fürdőszoba a legkedveltebb. Nem csak egy hatalmas csempe választék minden ízléshez, hanem különféle betétekhez, szegélyekhez, panelekhez és más díszítő elemekhez is. Ez egy nagyon tartós anyag, amely sokáig tart. Ezért a csempe kiválasztását a legnagyobb felelősséggel kell megközelíteni, hogy évekkel később örömet szerezzen a szemének.

A padlóburkolat speciális, csúszásmentes burkolólapok segítségével. Ez egy kiváló nedvességálló bevonat, amely könnyen tisztítható. A leggyakoribb lehetőségek a kerámia burkolólapok, porcelán csempe és mozaikok, amelyek tartósak és vonzóak.

mennyezet

A mennyezeti burkolólapok használata nem túl gyakori, de ez a fajta dekoráció gazdag és eredeti megjelenést kölcsönöz a fürdőszobának, elegánsnak és modernnek tűnik.

A legdrágább, de megbízható, az extrudált csempe. A színek és méretek széles választékában jelenik meg, így a megfelelő választás nem nehéz. Sima felületű, így könnyen tisztítható.

Asztallap

A táblagép nemcsak a fürdőben lévő hasznos terület növelését, hanem a funkcionalitás növelését is lehetővé teszi. Ez a modern belső tér szerves része, amely a fürdőszobát tekintélyes megjelenésnek örvend.

A tartószerkezet legjobb megoldása a gipszkarton, amelyet később csempe, mozaik vagy kerámia gránit béleli. Általában ugyanazt az anyagot használják a falak és az asztallap befejezéséhez. Ez egy olcsó és gyors módja annak, hogy a mosogató alá helyezze a padlót, ami radikálisan átalakítja a fürdőszobát.

A fürdőszoba alja

A fürdőszoba alatt lévő nyitott tér teljesen vonzónak tűnik, ezért leggyakrabban tégla vagy gipszkarton burkol, majd csempe burkolólapokkal.

Különösen lenyűgözőek a mozaikos mozaik kompozíciók, amelyek simán mozognak a padlóról a fürdőbe és fordítva. Elvileg erre a célra a csempe, mint költségvetési lehetőség is használható.

Kombinált lehetőségek

Festéssel

A falfestmények a legegyszerűbb, leggyorsabb és legolcsóbb megoldás a falak falra cserélésére. És ha a csempeburkolatot kombináljuk a festéssel, nagyon praktikus megoldást is kapunk.

Általában a csempe a fal közepére vagy a padló 1/3-ának kell lennie, és a festmény a fenti felett kezdődik. Gyakran fektetve ilyen módon, simán válik egy padlóburkolat borítás, amely úgy néz ki, még harmonikusabb.

Tapéta segítségével

Háttérkép nem nevezhető praktikus lehetőség a fürdőszoba, de kombinálva a csempézett felület, lehet egy nagyon tisztességes lehetőség. Például csempézheti csak a zuhanytálcát vagy a fürdőt körülvevő helyet, és tapad háttérképet a fennmaradó falakra.

A fürdőszobában speciális tapétát kell használni, vagy ügyeljen arra, hogy fedezze a szokásos különleges víztaszító lakkot. Tematikus háttérképek, kollázsok vagy panelek, amelyek stílusa megfelel a fürdőszoba kialakításának, nagyon harmonikusnak tűnnek.

PVC panelekkel

A piacon viszonylag közelmúltban megjelentek PVC burkolólapok. A csempével együtt használhatók a fürdőszoba befejezéséhez olyan helyeken, ahol akadálytalan hozzáférést kíván biztosítani. Pl. Blokkolja a PVC falakat a falon, amelyen a csövek elhaladnak, hogy elrejtsék őket a kilátásból. Ezen anyag használata is megtakarít, mert a PVC panelek sokszor olcsóbbak, mint a cserép.

Fa panelburkolat

Ez egy költséges, de környezetbarát anyag, amely az ökoszisztémák kedvelői. A paneleket különleges lakkokkal kezelik, így nem félnek a nedvességtől, és a meleg természetes árnyalatok kellemes légkört biztosítanak a fürdőszobában.

A fából készült panelek kombinációja porcelán kővel nagyon látványosnak tűnik, amely falra burkolható, hozzá illő fürdőszoba vagy olcsó kabin.

Dekoratív vakolattal

A díszítő vakolat díszítése új design-trend, amely megmutatja kifogástalan ízlését. Ez a dekoratív kivitel lehetővé teszi, hogy hihetetlen domborított felületeket készítsen, és apró hibákat rejt a falakon. De ami a legfontosabb, akkor képes lesz megváltoztatni a fürdőszoba kialakítását anélkül, hogy nagy nehézségekbe ütközne. Elég lesz csak eltávolítani a régi vakolatot, és újakat alkalmazni.

A dekoratív vakolat jól illeszkedik a cseréphez. Az előző verziókhoz hasonlóan csak a fürdőszobában használhatja a burkolólapokat, majd dekoratív vakolatot használjon. Ezenkívül emblémázható gyöngyház vagy akril lakkal is - mindezt csak a képzeleted korlátozza.

Népszerű színek

A legtöbb fürdőszoba nem tud büszkélkedni egy nagy területen, ezért fontos, hogy válasszon egy színt, amely vizuálisan nagyítja a helyet.

Úgy gondolják, hogy a legjobb szín ennek a célnak fehér, de ez egy általános tévhit. Világosabbá teszi a teret, de a legtöbb embernek nincs kényelmes élménye. Ezért a fehéret más színekkel kell kombinálni.

A fürdőszoba díszítéséhez a legjobb a zöld, sárga vagy kék szín színeinek felhasználása, különböző árnyalatok kombinálása egymás között. Szintén nagyon meleg és barátságos megjelenésű terrakotta, világos rózsaszín, bézs, őszibarack, elefántcsont.

Ha frissességet és könnyedséget kíván létrehozni, használjon krémet, gyöngyöt, ezüstöt, levendulát, égszínkéket. Fényt adnak a szobának, és pozitív érzelmeket kapnak.

Színkombináció

A virágok kombinációja megfelelő a fürdőszobában, ami több mint 2 km. Ebben az esetben a tömör felület túl unalmas lesz.

Kombinálja az egymáshoz közel álló árnyalatokat:

 • levendula és rózsaszín;
 • kék és kék;
 • csokoládé és krém.

Szintén nagyszerű játék a kontrasztokon:

 • sárga és kék;
 • lila és sárga;
 • piros és fehér.

Minél kisebb a fürdőszoba, annál kevésbé világos színűnek kell lennie. Például a fürdőszoba összes csempe kék lesz, és több kompozíció véletlenszerűen - sárga. Egy másik vízszintes vonalat hozhat létre a mosogató vagy a mennyezet területén. Szintén további szín is nyírhatja a táblát.

Lehet, hogy a kiegészítő színből bármilyen díszet elrendel. Például a fürdőszobában a kávé és a bézs színek nagyszerű mintát fognak látni az afrikai stílusban.

Ha nem két színt szeretne használni, hanem három vagy négyet, akkor inkább egy csempe, hanem egy mozaik esetében ne célozza meg. A kis mozaiklapok segítenek a tér kibővítésében, így a motley színek nem csökkenthetik.

Ne felejtsd el a fő szabályt: a padlónak sötétebbnek kell lennie, mint a falaknak, de a padló alatti csempe színének valahol máshol kell lennie. Lehet, hogy kicsi foltok, csíkok vagy minták, amelyeket fent írtunk.

Styling lehetőségek

Fényes felső és sötét alsó

Ez a módszer a csempe fel lehet nevezni klasszikus, mert a leggyakoribb. Ennek az opciónak az az előnye, hogy nem kell kitalálnia a legsikeresebb csempe elrendezést, és még kiszámítja a szükséges mennyiségű anyagot. A gyártó és az értékesítési asszisztens az üzletben mindent megtesz Önért.

Ennek a módszernek a hátránya, hogy vizuálisan csökkenti a helyet, még a fényes tetejénél is. Ezért javasoljuk, hogy egy függőleges sávszalagot helyezzen a két szín közötti határon, ami kiterjeszti a helyet.

Diagonális kialakítás

Ez a változat ma ritka, így nehéz lesz megtalálni a mestert, aki minőségi és gyönyörűen képes rá. Ez egy meglehetősen összetett technológia, amely megfelelő jelölést és megfelelő indítást tesz szükségessé. A kezelőnek elég tapasztaltnak kell lennie ahhoz, hogy megfelelően helyezze el az első diagonyt, amely az összes munka kiindulópontja.

Az ilyen típusú telepítés fő előnye, hogy az átlós csíkok vizuálisan szélesebbé és magasabbra teszik a szobát. Ebben az esetben el kell hagynia a frieze és minden más világos kiejtését.

Kombinált stílus

Nagyszerű lehetőség nagyméretű fürdőszobákban. Ugyanakkor többféle módon is alkalmazható: átlós, egyenes, díszítéssel, frízzel, díszítéssel, táblával és más díszítőelemekkel. De nemcsak egy külön mozdulatos töredéknek, hanem jól átgondoltnak kell lennie.

A kombinált halmozás legnépszerűbb módja egy csempe vagy mozaik panel. Készítheted magad, vagy megvásárolhatod kész formában, ami nagyban leegyszerűsíti a lefektetés folyamatát.

Sakkészlet

A telepítés ezen változatának nevével kitalálhatjuk, hogy a két vagy három színű csempe egymásra vannak helyezve oly módon, hogy a fal egy sakktáblához hasonlít. Ez a módszer alkalmas mind az átlós, mind a szokásos lerakási módszerre. Az egyik egyszerű, de nagyon érdekes lehetőség.

Stílus irányok

Öko stílus

Az öko-stílus fő jellemzője a természetes anyagok, formák, színek és árnyalatok használata. Csak egyszerű tömör formák, puha vonalak, fuzzy geometria. Növényi anyagokat széles körben használnak: fa kéreg, kövek, héjak és így tovább. Sok élő zöldnek kell lennie!

Ebben az esetben használhat porcelán kőtáblákat, fa paneleket vagy bambusz tapétát falburkolathoz. Szintén alkalmas természetes kerámia burkolólapok. A fém kiegészítők használatát minimálisra kell csökkenteni, ha azokat fával vagy kővel cserélik.

High tech

A hi-tech stílus fő jellemzője konstruktív, urbanisztikusnak nevezhető. Vagyis a modern kommunikáció, technológiák és anyagok maximális kihasználása. A fő dekoratív elemként a gerendák, támaszok, csövek és egyéb szerkezeti elemek szolgálnak, általában megjelenítésre kerülnek. A befejező munkáknál csak modern anyagokat használnak - műanyag, üveg, fém.

A fürdőszobának annyi fényes felületet kell kapnia, amennyit csak lehet. Ha a falburkolatot tematikus kialakítással használják, a mennyezet üveg vagy tükörfelület lehet. A városi színek: szürke, fekete, ezüst árnyalatai. Fehér, piros, fukszia foltok lehetségesek.

skandináv

A skandináv stílust "hangulatos minimalizmusnak" nevezhetjük. Mindent a lehető legnagyobb mértékben tartanak, de nem annyira aranyos hangulatos részletek nélkül. A skandináv stílus fő jellemzői a fény és a levegő sokasága, a tervezés egyszerűsége és a természetes anyagok használata.

Leginkább pasztell, szükségszerűen természetes színek, a fő szín - fehér, amelyet higgadt fényes színű ékezetekkel. Elég apró, tiszta elemek - színes törölközők, mosodai kosarak vagy fényes kompozíció a falon, csempék használatával.

Kerámia burkolólapok kialakítása a fürdőszobában.

A fürdőszoba kialakítása meghatározza a kényelmes tartózkodást ebben a szobában. A gyártók különböző finomanyagokat kínálnak a fürdőszobában, de a kerámia csempe mindig a legnépszerűbb. Korábban ez az anyag nem különbözött egy speciális tartományban, de most már számos szín és méret tartomány közül választhat.

A szovjet kiegyenlítés idejétől távolodva a fogyasztók nagyon igényesek voltak a megvásárolt termékek minőségén, és felszabadultak a szabványos belsőépítészet keretéből. Most a befejező anyagok lehetővé teszik a fürdőszoba tervezését a lédús és vastag színek kombinációjában.

Szigorú fehér kerámia csempe.

A fürdőszobában a teljesen fehér kerámia csempék kellemetlen hatása lesz a kórházi osztálynak, ezért ez a megoldás nem mindenki számára megfelelő, bár a megfelelő választékkal a fehér kerámia burkolattal ellátott fürdőszoba ideális lehet.

Számos előnye van a fehér szín kiválasztásában a fürdőszoba befejeződése alapján:

 • Ez a szín vizuálisan növeli a helyet.
 • A fényes csempe frissességet és tisztaságot biztosít.
 • Minden dekorációs színnel kombinálva.
 • Ezzel javíthatja a látható hibákat.
 • Meglepő módon, de a gondoskodás ezen színes csempe egyszerűbb - nem mutat foltok és szappanfoltok és meszes efflorescence.

Fehér csempe fehér csík, világossá válik, ha a fehér csempe világos, krémes árnyalatú, vagy bézs színű vagy előnyös matt textúrájú. Ezenkívül a fehér kövek kitágulnak a természetes kőből készült cserép kiválasztásakor, és nagyon kevés.

Annak érdekében, hogy a fehér szín ne legyen szelíd a tervezésben, használhat ilyen trükköket:

 • Különböző méretű fehér csempe kombinációja.
 • A szilárd fehérség hígítása fényes kontrasztos zárványokkal.
 • Az azonos színű csempék.
 • Diverzifikálja a fotónyomtatás fehérségét.
 • A faelemek felvétele.
 • A texturált csempe kombinációja fényes.

A fehér egy nagyon demokratikus szín, amely, ha ügyesen kezeli, kiváló alapot nyújt a kreatív repüléshez. A fő fehér színű fürdőszobában olyan fényes elemek ajánlottak, amelyek élénkítik a szobát - ezek nagy kagylók, természetes kövek, aroma gyertyák vagy fonott kosarak és szőnyegek.

További képek a fehér fürdőszobákról itt találhatók.

Fekete csempe a fürdőszobában.

A sötétfekete kiváló alap lehet egy perfekcionista fürdőszobának, ha például a fehérre vagy a szürke árnyalatokkal kombinálva megfelelően megverték. A kerámia fekete színe békét és nyugalmat jelent. Az ilyen váratlan szín kiválasztásának döntése nem engedi le, mert a nemes fekete hangsúlyozza a design kegyét, és elegáns és költséges szobát készít.

Ne feledkezzen meg a fekete "elfogyasztott" tér jellemzőiről, ellentétes megoldásokról játsszon, majd a design úgy fog játszani, hogy a fürdőszobát a dezertálódás helyére fordítja. Még ha a szoba is nagyon nagy, csak egy fekete háttér nem díszíti, és a szoba szűk lesz és kényelmetlen, ezért el kell választania, hogy mi lesz fekete, és mi fog kinézni a másik design. Itt játszhatsz az anyag textúrájával és textúrájával is, válaszd a cserépedényt egy természetes fekete kőhöz, vagy összeillesztheted az inkompatibilitást. Egy csempe fekete háttérrel és egy nagy képzel díszítheti az egyik falat, vagy csak egy installáció lehet egy kis zuhanyzók világában.

A téren kívül a fekete szín is fényt vesz, így több további fényforrást is meg kell szerveznie. Általában azonban a fekete design sikeresen beilleszkedik a fürdőszobába, ha nagy panorámaablakkal rendelkezik a ház napos oldalán.

A fekete beltéri különféle kiegészítők nem lesznek a kívánt hatással, hanem a minimális megoldásokra kell korlátozódniuk, ami a fekete választást adja meg.

Fürdőszobai csempe (200 fotó)

Minden házban a fürdőszoba egy higiéniai eljárás. És sokak számára ez is olyan hely, ahol önmagaddal egyedül lehetsz, pihentetést vagy gyógykezelést szervezhetsz. Éppen ezért a tervezésnek elsősorban kényelmesnek, egyszerűnek és elegánsnak kell lennie.

Csempék a fürdőszobában - ez nem új. Ezzel egyidejűleg az anyag segítségével bátran és eredeti módon rendezheti a szobát, négyzetméteres károsodás nélkül. Mindenki meggyőzhet róla, miután látta a fürdőszobai csempe befejezésének fényképét.

A csempe előnyei

Gondos figyelem és aprólékos figyelem szükséges a fürdőszoba befejezéséhez. A ház többi szobájának javításával összehasonlítva a higiéniás helyiség javítását úgy kell kialakítani, hogy gyönyörű, kényelmes és kényelmes legyen, és minden árnyalatot és finomságot meg kell fontolni, mert ilyen helyiségben, mint szabály:

 • fokozott páratartalom;
 • magasabb hőmérséklet;
 • különböző tisztítási és mosási csiszolóanyagokat használnak.

Egy ilyen helyiségben különleges mikroklíma uralkodik, és jelentős esély van a gombák és baktériumok reprodukálására, amelyek nagyon károsak az emberi szervezetre nézve! Ez különösen igaz a kisgyermekekre, akik általában szeretik a felületek csicsergését vagy nyalását.

El lehet kerülni a "bajt". Ehhez meg kell fontolnia a fürdőszoba cserép kialakítását, hogy az ne romolhasson az idő múlásával, és folyamatosan (rendszeresen) is fenntartsa a higiénikus helyiség tisztaságát.

Arra lehet következtetni, hogy a fürdőszoba befejezéséhez szükséges anyagnak bizonyos tulajdonságokkal kell rendelkeznie:

 • ellenáll a magas nedvességtartalomnak.
 • ellenáll a rendszeres hőmérsékletváltozásoknak.
 • higiénikus.
 • környezetbarát.
 • nagyon egyszerű mosni és tisztítani.

Napjainkban nagyszámú kerámia csempe gyártója van. Mindegyik a mennyezet és a fürdőszoba falainak széles választékát kínálja. Kiválaszthatja a tapadót is magas nedvességállósággal, és talán panelekből, gipszkartonból vagy speciális gipszből készült paneleket a mennyezet és falak díszítésére.

De a fürdőszobák díszítéséhez a csempe elnyerte a legtöbb ember bizalmát. Az ilyen anyagot már több mint egy tucat éve használják!

A fürdőszoba csempe tulajdonságai

 • Költség. Annak a ténynek köszönhetően, hogy az anyagot hatalmas termelési területeken gyártják, és nagyon széles választékban, mindenki képes választani magának pontosan az opciót, amely inkább hasonlít vagy alkalmas az árra. Még az anyag megvásárlásának készpénzkorlátja esetén is pontosan felkínálhatod, amire szüksége van egy kiváló ár-teljesítmény arány mellett.
 • A csempe egy hipoallergén anyag, teljesen nem toxikus. A gyártási folyamat során az anyag alkalmas az égetésre. Ebben a pillanatban minden méreg vagy allergén elpusztul. Ezért biztos lehet benne, hogy még az anyaggal való tartós érintkezés esetén sem lesz allergiás reakció.
 • Ezenkívül, amikor csempe termel, nem keletkeznek káros anyagok, mivel ökológiai anyag. Ennek megfelelően nincs környezeti szennyezés.
 • A befejező anyag a magas hőmérséklet hatására keletkezik. Természetesen a termelés során bármely mikroflórt egyszerűen megölik. Ennek megfelelően, ha van egy csempe a padlón és a falak a fürdőszobában, akkor lesz a legkisebb esélye, hogy a baktériumok és gombák szaporodnak, mint a többi alapanyag.

Csak abban a hézagban van, hogy penész és gomba alakulhat ki a csempe között. Ez annak köszönhető, hogy a házak vagy lakások falai nem dolgoznak semmit. A hasonló alakzatok elkerülése érdekében a jövőben speciális gombaellenes vegyületeket kell alkalmazni a lemezek felhelyezésére.

Mi az előnye a csempe?

 • A cseréplemezek nedvességállóak. Ráadásul nem veszítik el eredeti megjelenésüket az évek során (különösen a megfelelő gondossággal!), És ha az ízületek megfelelően lezárva vannak elhelyezve, majd elárasztják helyiségüket, vagy rosszabbak, a szomszédok alul vannak, az esélyek nulla.
 • A csempe a fürdőszobában nagyon könnyen tisztítható és mosható. Teljesen nem fél a termékek és mosószerek tisztításáért. Mivel speciális bevonata van, nagyon könnyen eltávolítható a szennyeződés vagy zsírfolt. Ráadásul ez az anyag gyakorlatilag nem vonzza a port. Ezért használják díszítésre és a konyhában.
 • Ha helyesen és hatékonyan készít tetőcserépet, évtizedekig szolgál majd! A leggyorsabb, amit megváltoztatni akarsz, mert olyan okok vannak, mint: fáradt vagy elavult design, pall, stb., Nem pedig sikertelen lesz és alkalmatlanná válik.
 • Az ilyen anyag nagyon kopásálló. Megvédi a külső megjelenés károsodását, például a bútorok átrendeződése és mozgása során a karcolásoktól és a mechanikai hatások egyéb kisebb hibáitól.
 • A nagy szilárdság miatt a csempe képes ellenállni a nehéz terheléseknek (súly, nyomás). Például ugyanaz a fürdõvas öntöttvas!
 • Az anyag tűzálló. Végtére is, a csempe nem éghető anyag, és még képes megakadályozni a láng terjedését! Ezért a konyhában is nagyon gyakran használnak ilyen anyagot a kötény befejezéséhez.

Abban az esetben, ha a tűz az apartmanban, a kád, csempe bélelt - a legbiztonságosabb hely!

A 2016-os fürdőszobai csempe gyűjteménye lehetővé teszi a kreatív művészet igazi mesterműveinek bemutatását, valamint egy hosszú életű álom megvalósítását a kényelmes és elegáns higiénikus helyiség kialakításában.

Ha összehasonlítjuk a különböző anyagok árkategóriáját, meg lehet jegyezni, hogy a fürdőszoba burkolatának kialakítása a legköltségesebb anyag, mint a kő-, üveg- és porcelángyártmány, amely szintén használható egy fürdőszobában.

Kerámia csempe

Kerámia lapok - ez a leginkább költséghatékony és a leggyakoribb anyag a fürdőszoba felé néz. Viszonylag alacsony árszintet ért el. Agyagból és homokból készül, a felső rész mázzal borított, ami miatt az anyag sokféle design textúrát, virágot vagy dísztárgyat vesz fel.

Alapvetően az ilyen kerámiatípusok megkülönböztethetők:

A különleges katalógusokban a kerámia burkolólapon lévő különböző képek megtekinthetők.

Megjegyezhető, hogy a tervek létrehozásakor nem mindig csak egy típusú lapot használnak. Két vagy három különböző típussal is kombinálhatók egymással - ez a design jól néz ki. A legfontosabb az eredeti színkombináció kiválasztása.

Porcelán kőagyag

Ez a típusú csempe nagyon hasonlít összetételében - porcelán, de ugyanakkor, mint egy kő. Az ilyen anyag különlegessége a nedvesség és a folyadék felszívódásának képtelensége. Ennek megfelelően ő sem félek semmilyen vízbefolyásról vagy hőmérsékletváltozásról. Emiatt gyakran használják külső burkolatokhoz.

A kerámia gránit szerkezete nagyon hasonló a kőhöz. Kevésbé a repedések, a forgácsok és a mechanikai károsodások előfordulásának vannak kitéve. Ez egy nagyszerű lehetőség a padló díszítésére, mivel a porcelán csempe nagyon tartós anyag.

Kőlapok

Az ilyen anyag csodálatos, és természetesen környezetbarát és természetes. Kőlapok a fürdőszobában 2016-ban - már sokkal olcsóbb, mint a régi időkben, amikor nagyon drága anyag volt.

Az egyedi kialakítás miatt a tervezők teljesen egyedi kialakításokat készíthetnek a fürdőszobai burkolatok számára.

De hibái vannak. Vagyis a kő csak bizonyos mértékig képes ellenállni a mechanikai sérülésnek. És nagyon kis repedésekkel is átfedhető. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a kőlapok nem esnek ilyen kezelésre, például csempézett állapotban, sokkal nagyobb a gombák és baktériumok reprodukciójának kockázata.

Üveg csempe

Ha elhatároztad, hogy a fürdőszobád belseje futurisztikus stílusát hozza létre, akkor az ideális megoldás a szoba munkálatainak nézéséhez. Nemcsak a falakat díszítheti, hanem teljesen díszítheti is a padlót. A kikészítéshez használt üveg átlátszó vagy színes, fényes vagy matt, sima vagy texturált lehet.

Üveg csempe segítségével a fürdőszobában elválaszthatja a partíciókat, és elég stílusos! Opcióként más megvilágítást is maszkolhat.

De ne használjon ilyen anyagot, hogy megpróbálja elrejteni a csöveket, pultokat, szelepeket stb.

Csempe méret kiválasztása

Annak ellenére is, hogy a csempézett burkolólapok közötti tömítésnek a beágyazás színterme meglehetősen széles tartományban van, lehetetlenné teszi őket teljesen láthatatlanná, bármennyire is keményen próbálkozz. Ezért fontos a nagyméretű lemezek mérete a fürdőszoba befejezéséhez.

Szabványos csempe

Ez az anyag mérete 20 x 30 cm. Legjobb designja a nagy vagy közepes méretű fürdőszobák elhelyezése, hiszen a varratok gyakran találhatók meg. Ezenkívül, ha a csempe függőleges vagy vízszintes helyzetbe kerül, vizuálisan megnövelheti a szobát, vagy nagyobb magasságot hozhat létre a mennyezeten.

Nagy lemezek

Ha egy csempe mérete meghaladja a 25 x 40 cm-t, akkor már nagynak tekinthető. Gyakran ezeket a lemezeket padlók lefektetésére használják, ritka esetekben - a falakon. Ha nagyobb méretű lemezeket szeretne használni, akkor használja őket, ha nagy fürdőszobával rendelkezel. Vagy használhatja azt, hogy díszítsen néhány elemet. De csak akkor, ha kisebb méretű csempékkel kombinálják.

Legjobb ilyen csempe kiválasztása, hogy ne kelljen vágni.

mozaik

Úgy is nevezik finom csempe. Ilyen anyag használata esetén nagyon egyszerű a beállítások akkor is, ha a falak vagy a padlók felülete nem tökéletesen lapos. De hátránya, hogy vizuálisan csökkentheti a helyiség méretét. Ezért összekapcsolható közepes méretű csempével.