Legfontosabb > Bútor

Fürdőszoba skandináv stílusban (+60 fotó)

A modern otthonokban a fürdőszoba már régóta nem tisztán gyakorlati szerepet játszik. A nappali és a hálószoba szintjén van kialakítva, megpróbálja megőrizni a tér stilisztikai egységét. A funkcionalitás oldalára léphet, vagy adományozhatja, a dekorációra összpontosítva. A skandináv stílusú fürdőszobai design az "arany átlag" lesz, amely ötvözi a belső tér két elemét.

Stílus jellemzői

A gyönyörű és funkcionális elemeknek elérhetőnek kell lenniük a középosztály számára, és a háznak barátságos, kényelmes légkört kell biztosítania. Ilyen alapelvek szerint a skandináv stílus Észak-Európában fél évszázaddal ezelőtt született, idejében, hogy elterjesszük a kontinens többi részét. Nincs szükség arra, hogy racionális svéd legyen, aki értékeli őket.

Nehéz világos határokat rajzolni a stílusok között, amikor a történelmi folyamatok a modern világ szükségleteinek nyomása alatt is átalakulnak. A skandináv saját vizuális képzel rendelkezik, amely a minimalizmus és a skandináv országzenész csomópontján helyezkedik el. A tisztaságot, nyitottságot, kényelmet a belső térben hozza létre, és a következő elemekből áll:

1. Világosság és tér. A durva északi éghajlat ritkán kívánja a napot, így a fényes belső tér kompenzálja ezt a hátrányt.

2. Monokróm. Otthon kényelmesnek kell lennie - ez nyilvánvalóan a stressz hiányát jelenti. Az irányból jellemző semleges árnyalatú színskála nem kötelez bármi, nem nyomást gyakorol a lakosságra, hanem szabadságérzetet ad.

3. Funkcionalitás. A bútorok praktikus, belső tartalommal rendelkeznek, és célja az élet kényelmesebbé tétele.

4. Minimalizmus. A helynek teljesnek kell lennie, és nem kell feldarabolnia számos tárgyat. A szépség sima vonalakból, geometriai formákból, textúrából, színkombinációkból származik. A fényes ékezetek csak a teljes összetételt hangsúlyozzák.

Természetesség. A skandináv országokban, ahol az iparosodás egy kicsit késő volt, a kézműves hagyományok mélyebben gyökeret vertek. Ez az egyik oka a természetes nyersanyagok népszerűségének, mint a bútorok és díszítések alapjainak. A másik természetesen természetes szépségében és élénk energiájában rejlik, melynek köszönhetően a fa vezető szerepet tölt be a belső térben.

A fürdőszobában nehezebb követni a tervező kanonokat, mivel bizonyos körülmények és viszonylag kis terület diktálja saját szabályait. De a skandináv stílus tökéletesen illeszkedik a térbe, és az otthoni kényelem mellett az északi frissességet is elérheti.

Skandináv stílusú fürdőszoba színek

Minden méretű fürdőszoba tágasnak fog tűnni, ha egy tömör színpalettát választ. Az ablakok és a természetes fény jelenléte csak fokozza a hatásokat, és a mesterséges világítás modern megjelenést kölcsönöz.

Fehér színű

A hűvös frissesség és a havas távolság a belső tér láthatatlan társ, amelyet a skandináv tájak inspirálnak. A fehér színek középpontjában vagy más árnyalatok közötti kapcsolatként működhet. Olyan gyakran díszíti a falakat és a mennyezetet, hogy íratlan szabálysá vált. Az ilyen bevonatok diverzifikálása lehet az anyag textúrája, valamint a bélés egyéb változatainak kombinációja.

A skandináv stílusú fürdőszobában a fehér koncentrációt vízvezetéktermékekkel növelik. A tisztaság érzése, amely ezt a színt hozza létre, teljesen összhangban van a tér céljával.

Fényes ékezetek

Ne gondold, hogy a skandináv stílus monoton. Monokrómja telített, de nem "sikoltozó" árnyalatokkal hígítható finom részletekben. Az univerzális fehér domináns helyzete miatt, hogy harmonikus kombinációt hozzunk létre, itt nem nehéz.

Kiválóan alkalmas ilyen kék, zöld, ritkábban - narancssárga és sárga színű hideg vagy világos árnyalatokra. A finn stílusváltozásra jellemző fekete szín a tér határainak megteremtésében segít.

A fényes ékezetek végrehajtásához elsősorban díszítést vagy textíliát használnak. A padlóburkolat, amely bármely helyiségben néhány tónusú lehet, sötétebb, mint a fal, válhat a kontrasztos kombinációk középpontjává.

Természetes árnyalatok

Skandináv stílusban a természetes mérlegeket a természetes anyagok jelenléte okozza. Ez a kényelmes légkör egyik oka az ilyen belső terekben: annál inkább közel állnak a természethez, a szabadabb emberek érzik magukat.

A világos vagy sötét fa bútorbevonatos formában van jelen, és a kő díszítésre szolgál. Az ilyen részletek "élénkítik" a fürdőszobát, és megtöri a sztereotípiát a "sterilitás" miatt.

Finishing és anyagok

A fürdőszobában lévő felületek gyakran érintkeznek a vízzel, és a magas hőmérséklet hatására is. E tekintetben a befejező anyagokat jellemzőik és csak utóviszonyai alapján választják ki.

Jobb, ha nem kísérleteznek, és a kerámia burkolatra koncentrálnak. Széles színekben, mintákban, textúrákban, erősségben és tartósságban jelenik meg.

Kiválaszthatja a monokróm termékeket, hogy szigorúbb designt hozzon létre, vagy vegyen fel egy terméket geometrikus mintával. Az irányzat az etnikai északi motívumok használatát foglalja magában, amelyek stilizálása jól néz ki a padlón.

falak

A burkolólapot falburkolathoz is használják, és néha lehetővé teszi, hogy egy természetes kő jó minőségben utánozza. A hatszögletű alakok hasonlítanak a méhsejtekhez, nagyon népszerűek.

A tágas fürdőszobák kombinálhatnak más anyagokkal. Például fedje le a falakat gipsz vagy fa panelek a kevésbé nedvességtartalmú területeken. A beépített zuhanytálca gyakran használ mozaikot.

A fehér téglák befejezése érdekes alternatíva lesz a cserépnek. Csak előre kell aggódnia a nedvességálló bevonat alkalmazásával kapcsolatban.

mennyezet

A mennyezetről a fürdőszobában a skandináv stílusban nem nagyon szükséges - legyen sima és fényes. Ha az eredeti felületen nincsenek észrevehető hibák, akkor a szokásos gitt és a fehér festék mellett választhat nedvességálló lehetőségeket.

A magas falú helyiségben a PVC-fólia egyszintes, feszített mennyezete tökéletes. Ez a kialakítás nem romlik a nedves, és nagyon tartós. Alkalmas beépített lámpák beépítéséhez. A fő hátránya egy vékony vászon, amelyet a tárgyak átszúrása károsíthat.

Fürdőszoba bútorok

A skandináv stílusú bútoroknak minél funkcionálisabbnak, egyszerűnek és kompaktnak kell lenniük, az elrendezés pedig tágas területek jelenlétét jelenti a mozgáshoz.

A fürdőszobai bútorok csak a legszükségesebb elemeket tartalmazzák, amelyek néha csak a tárolásra korlátozódnak. Ezek közé tartozik a mosdó alá szerelt fal- vagy padlószekrények. Gyakran vannak beágyazott minták. A fürdőköpenyek és törölközők számára ajánlott lógó kampókat és lépcsőket vásárolni.

A nagyméretű fürdőszobákban egy kis ülősarok található székekkel vagy padokkal. Egy ilyen megoldás kényelmes, pihentető légkört teremt a belső térben.

A bútorok kialakítása minimalista, szimmetrikus és geometriailag helyes. Ha a helyiség matt felületű, akkor a fából készült tárgyak lakkozhatnak és fordítva.

épületgépészeti

A skandináv stílusú fürdőszobai fürdőszobák vásárlásakor felmerül a fő kérdés: fürdőkád vagy zuhanyzó? A válasz a tulajdonosok igényeitől és a terület nagyságától függ. Ha a hely lehetővé teszi, mindkét tételt elhelyezheti. De korlátozott kvadratúra esetén az észak-európai racionális lakosok inkább zuhanyozni fognak, hiszen higiéniai okokból jobb, ha folyóvíz alatt mossuk.

Bármelyik lehetőség közül választhat, a vízvezeték-tervezésnek meg kell felelnie a stílusnak. Az akril fürdõ háromszög alakú vagy kerek tálból állhat, bár a standard négyszögletes modellek szintén nem veszítenek jelentõségükbõl. A beépített zuhanyzók a legszervezettebbek, az elszigetelt modern konstrukciókhoz képest.

A helytakarékosság és a súlytlanság hatásának megteremtése a helyiségben lógó mosdók, WC-k, bidék. A vízvezeték elemek általában fémből készültek, amely zökkenőmentesen szövik a fürdő természetes légkörébe.

Dekoráció és világítás

Minimalista skandináv stílus nem jelenti a dekoratív elemek teljes hiányát. Kevésbé tűnnek ki, és gyakran kombinálnak egy gyakorlati funkcióval.

A textíliák segítenek az északi fürdőszoba átalakításában: törölköző, iniciálissal és szőnyegekkel, geometrikus mintázattal. Még a megjelenített fürdőköpenyeknek is illeszkedniük kell a designhoz.

A szabályok szerint a faragott kerettel rendelkező tükrök nem megengedettek, de a díszítéshez érdemes kísérletezni alakjukat: kerek, háromszög alakú, gyémánt alakú.

A skandináv stílusú fürdőszoba sajátossága, hogy a mosókonyha is a figyelem középpontjába kerülhet. A rongyok, a textiltartályok vagy a színes ruhák válogatására szolgáló készletek jól néznek ki - a racionalizmus szellemében.

Semmi sem egészíti ki a természetes hangulatot, mint a cserepes növények. Ezek a padlóra és más vízszintes felületekre helyezhetők.

Annak érdekében, hogy egyenletesen megvilágítsa a helyiség minden egyes területét, meg kell fontolni egy többszintű világítási rendszert. Ez magában foglalja a központi részt (mennyezetbe épített lámpák, fali lámpák) és a helyi (a tükör feletti világítás a zuhany alatt).

Tervezzen egy kis skandináv stílusú fürdőszobát

A skandináv stílus az emberek igényeit összpontosítja, így alkalmas bármilyen méretű és elrendezésű terek díszítésére.

A jellegzetes fehér szín vizuálisan bővíti a belső térséget. A kompakt bútorok nem sok helyet foglalnak el. A Laconic formák nem osztják a tervezést, valamint a dekor elemeit.

A fürdőszobának a zuhanyozás melletti elhagyása gyakorlati megoldás lesz a kis méretű termékek számára. A homlokzatokkal ellátott szekrények helyett - nyitott polcok. Nagyméretű tükrök és fényesség vizuálisan növeli a térfogatot.

Fürdőszoba design skandináv stílusban - fotó

A nyugalom és a harmónia egyszerűen meggondolja a skandináv belsőtereket, nem is beszélve arról, hogy élnek benne. A skandináv stílusban szép gyönyörű fürdőszobákat készítettünk, és reméljük, hogy a megfelelő döntésre ösztönöz. Boldog megtekintésére!

Skandináv stílusú fürdőszoba: eredeti egyszerűség és természetesség

A skandináv stílusú fürdőszoba kialakítása a képen jól néz ki. Ez a design opció lehetővé teszi, hogy vizuálisan növelje a helyiség térfogatát, a szoba a lehető legalacsonyabb költséggel kapja meg a lehető legnagyobb természetes fényt. Ennek eredményeképpen a skandinávok szelleme a szokásos városi lakóépületben is újra felépíthető.

A skandináv stílusú fürdőszobai design a képen jól néz ki

A skandináv stílusú stílus jellemzői:

 • a befejező munkák során csak természetes alapanyagokat használnak;
 • Alkalmazás a világos színek helyiségeiben;
 • nagy ablaknyílások és jó természetes világítás;
 • kényelmes felszerelés és bútorok telepítése.

A szoba stílusos kialakításának legszembetűnőbb eleme a fehér. A stílus jól illeszkedik a csúcstechnológiához, népszerű a városlakókkal. A skandináv stílusban díszített fürdőszobát még a fotóban is könnyedén megkülönböztetni a fürdőszobától, más stílusban díszítve. És nem csak a derékszögek, az acélból készült vízvezeték szerelvények és a szigorú geometriai alakok jelenléte.

A szoba stílusos kialakításának legszembetűnőbb eleme a fehér.

A funkcionalitás a stilisztikai tervezési terület egyik jellemzője. A fürdőszobában ez a körülmény miatt szinte lehetetlen megfelelni a dekoratív design elemeinek. Ha úgy döntenek, hogy dekoratív elemeket használnak a fürdőszoba eredetiségének megteremtéséhez, akkor lehetnek kisebb cserepek beltéri növényekkel. Képesek lesznek árnyékolni a fehér színt, amely a szobában domináns. A tartozékok rozsdamentes acélból készült dekoratív elemekként használhatók.

A dekor elemeként rozsdamentes acélból készült tartozékokat használhat.

A skandináv zuhanyzók fürdőszobájában széles körben használják. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy helyet takarítson meg a szobában, és maximalizálja a tér teljes térfogatának használatát, ami különösen fontos, ha a szoba kicsi. Egy közös tervezési lépés az, hogy a héjat egy faállványra helyezzük.

Tipp Gyakran lefagy egy időben a mosogató tükör fölött. Nem csak tisztán hasznossági célokra használják, hanem vizuálisan növeli a kis helyiség területét is.

Ha ilyen stílust készít, a színeket diszkréten kell használni.

A szobát ebben a stílussal készítik el, a színeket korlátozni kell. Skandináviában a luxus nem becsületes, így még a szerény jövedelemmel rendelkező személy is megengedheti magának a skandináv stílusú fürdőszobát. Saját kezével akár saját magad is megteheti. A helyiségnek a lehető legnagyobb mértékben fából kell készülnie.

Skandináv stílusú kis fürdőszoba

Ha egy standard városi lakásban lakik, és tetszett a skandináv stílusú fürdőszoba, négy négyzetméter. m elegendő a tervezéséhez. A skandináv belsőépítészet lehetővé teszi, hogy a lehető legkisebb helyet kihasználja. Ennek eredményeként funkcionális és ergonomikus, stílusos és gyönyörű.

Mielőtt megkezdené munkáját a fürdőszobai díszítéssel kapcsolatban, megoldani kell a helyreállítás kérdését, ha egy kis helyiségről beszélünk.

Ha egy standard városi lakásban lakik, és tetszett a skandináv stílusú fürdőszoba, négy négyzetméter. m elegendő a tervezéséhez

Érdemes megemlíteni a hiperfejeket, amelyek segítik a vizuális kinagyítást. Például:

 • a fal- és mennyezeti díszítés kizárólag élénk színekben történik;
 • a belsőépítészet különböző elemeinek kombinációja;
 • az üvegből készült felületek használata;
 • helyszíni várostervezés spotlámpák használatával;
 • funkcionális és kompakt berendezések és bútorok telepítése.

A kis skandináv stílusú fürdőszoba befejezésének legegyszerűbb módja a kombinált fürdőszoba. Az ilyen építészeti és formatervezési megoldások egyik előnye a felhasználható területek növekedésének tekinthető, így lehetőség nyílik arra, hogy bármilyen típusú fürdőszobába, például jacuzziba telepítsék. A fürdőszoba káddal történő kombinálásakor a szoba összkomfortja és funkcionalitása jelentősen megnő, esztétikai és kényelmessé válik.

A kis skandináv stílusú fürdőszoba befejezésének legegyszerűbb módja a kombinált fürdőszoba.

A fürdőszobának ez a díszítése tökéletes egy 3 fős család számára.

Fontos! Ha a család nagy, meg kell keresni más lehetőségeket a szoba díszítésére. Általában olyan tervezési technikákat alkalmaznak, amelyek vizuálisan növelik a területet.

Tehát az egyik technikának nevezhető a bútorok minimális darabszámának használata. Bútorok és berendezések kombinálhatók, például egy mosdót lehet felakasztani a kád felett, és egy falra szerelhető szekrény helyezhető a fűtött törülközőtartón. A kötelező jelleggel a helyiségben kell tükröket és fényes felületeket használni a tervezés a világos színek.

Bútorok és berendezések kombinálhatók, például egy mosdó is fel lehet függeszteni a fürdőszobában, és egy falra függesztett falegység helyezhető el a fűtött törülközőtartó felett.

A megfelelő világítás lehetővé teszi a legkisebb helyiség vizuálisan történő kinagyítását is. Technikai szempontból ezt a problémát a spotlámpák helyes elhelyezése oldja meg. A fali tartók vizuálisan növelhetik a helyiség hasznosítható területét.

Skandináv stílusú fürdőszoba design

A skandináv stílusú fürdőszoba kialakítása a múlt század 50-es évének legnépszerűbb lett. De 20 évvel korábban jelent meg olyan országokban, mint Dánia, Norvégia és Svédország. Természetesen minden ország hozzájárult ehhez a dizájn stílusához. Például, a dán belsőre jellemzõ a fehér széles körû használata, Finnországban a fekete népszerû, Svédországban a minimalizmus divatos.

A skandináv stílusú fürdőszobai formatervezés a múlt század 50-es évének legnépszerűbb lett

Mindenesetre a skandináv stílusú fürdőszoba funkcionális és egyszerű. Népi motívumok használata megengedett, lehet fafaragás, rajz a csempere. Külön tartozékok fából és kőből készülhetnek.

Ami a fürdőt illeti, oválisnak és fehérnek kell lennie. Általában fa dobogóra helyezett. Ha ezt nem lehet elvégezni, a fa utánzatot használják. Egy ilyen tervezési lépés lehetővé teszi a belsőépítészet ezen változatának minimalista jellegének hangsúlyozását.

A skandináv stílusú fürdőszobát csak nedvességálló anyagok felhasználásával szabad használni. Ez lehet az egzotikus fából készült tábla, de speciális olaj-impregnálással is védettek.

Érdekes! Használható fehér kerámia burkolólapok vagy fa dekoráció. Nemcsak tökéletesen illeszkedik a skandináv stílusba, hanem védi a nedvességtől.

A fa és a díszítő elemek a "fa alatt" megtervezésével nem csak természetes helyet kölcsönöznek a terem kialakításának, hanem a melegség és a kényelem benyomását is keltik, ezért mozaikot használhatunk. Rendkívüli megjelenést kölcsönöz a szobában. Például mozaikot lehet díszíteni a mosogató felett.

A "fa alatt" megtervezett fa és díszítőelemek nem csak természetes helyet kölcsönöznek a terem kialakításának, hanem a melegség és a kényelem benyomását keltik, ezért mozaikot használhatunk

Az ezüstből készült dísztárgyakat is széles körben használják. Az északi színre jellemzőek, hangsúlyozhatják a fürdőszoba egyszerűségét és kifinomultságát. Krómozott felületekkel ellátott tartozékokat használhat.

Mindenesetre egy skandináv stílusú fürdőszoba tervezését úgy kell megtervezni, hogy a szoba annyi fényt kapjon, amennyire csak lehetséges.

Skandináv stílusú belső tér a fürdőszobában

A skandináv stílusban és a fürdőszobában lévő fürdőszoba jól néz ki, ha minden kanonát megfigyelnek, fontos, hogy a funkcionalitást természetes természetességgel kombinálja. Példának okáért itt érdemes egy fehér sztreccs mennyezetet használni fényes felületen. Nem fél a nedvességtől való érintkezésnek, és tökéletesen illeszkedik a szoba skandináv légkörébe.

A skandináv stílusban és a képen lévő fürdőszoba jól néz ki, minden kanonának megfelelően

Ha a szoba kicsi, ki kell cserélnie a fürdőt a zuhanyzóban. A zuhany mellett általában kis méretű ceruzatárcsát állítunk be különféle kiegészítőkhöz. Általában ilyen helyiségekben a ruhák lógnak a falakon. Amikor a fürdőszoba területe lehetővé teszi, egy kis öltözőasztal vagy öltözőasztal, valamint egy éjjeliszekrény tárolására kozmetikumok és ékszerek

A színsémát kiválasztva, ügyeljen a következő lehetőségekre:

 • fehér csempe, valamint fából készült bútorok és grafit padló;
 • szürke csempés falak és világos színű bútorok;
 • kétszínű csempe (például szürke és fehér) és fa bútorok használata;
 • fa és kerámia burkolatok kombinációja.

Mindenesetre a skandináv stílusú fürdőszobának meg kell felelnie a funkcionalitás követelményeinek. Ebben az esetben a minimalizmus ebben az esetben a kényelemre kell összpontosítani, miközben maximalizálja a helyiség hasznos helyének használatát. Például használhatja a mosodai kosarat, mint széket, és letenni a mosdót a kád felett.

Mindenesetre a skandináv stílusú fürdőszobának meg kell felelnie a funkcionalitás követelményeinek.

A skandináv stílusban készült fürdőszobában elhelyezett vízvezetéknek meg kell felelnie a mérséklés követelményeinek. Elég, ha kis méretű fürdőt (zuhanyzó), mosdót és WC-t (a fürdőszobával kombinálva) telepítenek. Ugyanakkor előnyben kell részesíteni a modern kompakt modelleket. Szögletes, felfüggesztett és beépített kivitelűek lehetnek, de klasszikus fehér színűek.

Mit észlel, ha a skandináv stílusban használja?

A skandináv fürdőszobai tartozékok kiválasztásához gondosan hozzá kell járulnia ehhez a folyamathoz, és ki kell zárnia minden véletlenszerű dolgot. A Ktakov különböző mókás csecsebecséknek tulajdonítható, amelyeknek nincs funkcionális célja. De különböző kézzel készített tárgyakat várunk. Szőtt ruhadarabok, színes kötött szőnyegek, fa dobozok a higiéniai cikkek tárolásához.

Fontos! Érdemes felidézni, hogy a skandináv stílus kedveli az 1-2 tartozék használatát. Az egyéb belső elemeknek többfunkciósnak kell lenniük. Például egy lépésszék kétféleképpen használható: lábtartóként és ülés vagy éjjeliszekrényként.

Mivel a skandináv országok számára a tengeri téma nagyon fontos, a terepe tükröződik a belsőépítészetben. Ehhez, fehér színekkel együtt, a fürdőszoba kialakításában aktívan használják a kék és kék árnyalatokat. Nagyon helyénvaló különböző tengeri motívumokat használni. Ez lehet a hajók és a tenger, a horgonyok és a tengeri élet képe.

Ami a skandináv országokat illeti, a tengeri téma nagyon fontos, a belsőépítészetben tükröződnie kell.

Nagyszerű lesz, ha Norvégia vagy Svédország népművészeti tárgyait hozza el. Ezek textilek lehetnek: szőnyegek, törölközők, függönyök és fürdőfüggönyök. Rendeltetésük szerint használhatók, és kizárólag dekoratív elemek formájában alkalmazhatók. A fürdőszobában új színek játszanak, és teljes mértékben megfelelnek a skandináv stílusterv szellemének.

Mindenesetre ne felejtse el a világítást. Általában nincsenek ablakok a fürdőszobában, ezért jól meg kell szervezni a mesterséges világítást.

Mindenesetre ne felejtse el a világítást. Általában nincsenek ablakok a fürdőszobában, ezért jól meg kell szervezni a mesterséges világítást. Ehhez általában fényes megvilágítást használjon, ami "meleg" fényt ad. A fürdőszobában lámpák nem lehetnek sokak, de a falak fényereje és a tükrök használata kompenzálhatja a természetes világítás hiányát.

Skandináv stílusú fürdőszoba - egyszerűnek tűnik, de nem

A skandináv stílus érdekessége az elmúlt években fokozatosan gyengült. Ez a trend azonban nem befolyásolta a fürdőszobákat és a konyhákat - itt ez a stílus még mindig divatos. Ha egy skandináv stílusú fürdőszoba a régi álma, de nem tudja, hogyan kell megvalósulnia, akkor készek vagyunk megosztani néhány titkot. Nem feltétlenül követi az összes tanácsunkat. Ahhoz, hogy egy skandináv stílusú részecske kerüljön a fürdőszobába, valószínűleg csak az alábbiakban ismertetett ötleteket kell végrehajtania.

Fürdőszoba elrendezés

Nagyon nehéz megoldást találni a skandináv stílusú fürdőszobában - szükséges, hogy mindent elférjen, amennyire szüksége van, de tágas marad, azaz tágas. nem csak funkcionális, hanem stílusosan is tartott. Ha a családtagjai között nincsenek szerelmesek a fürdőszobában, gondoljon arra, hogy kicseréljük azt egy kompakt zuhanytálcával, és elhelyezhetünk egy öltözőasztalt vagy egy nagy szekrényt a szabad térben való tároláshoz.

Egy nagy család számára a fürdőszoba elválasztása valószínűleg praktikusabb. Ez nem minden "kis dolog", amelyet figyelembe kell venni a tervezési szakaszban.

Skandináv stílusú színek

A skandináv stílusú fürdő meghatározása szerint nagyon könnyűnek és szellősnek kell lennie. Fehér itt uralkodik fehéren! Azonban sötét vagy fém csaptelepek vagy függesztett lámpák itt nem fognak idegen látni - a szükséges vizuális kontrasztot a fehér vízvezetékekkel és a meleg fából készült belső elemekkel látják el.

Barack és tejszín

Az elmúlt években a skandináv stílusú stílus domináns fehér színét lassan pasztell és bézs árnyalatok váltják fel. Ha néhány közülük, például a barack, a szürke vagy a tappan, a csempe és a falfesték kombinálva a hófehér befogókkal és ugyanazokkal a fából készült bútorokkal, akkor sikerül egy tömör pillantást kialakítani.

monokróm

A fekete-fehér grafikák használata a skandináv stílusú tervezők kedvenc módja. Különösen lenyűgözőnek tűnik a melegebb tervezési elemek, például a könnyű fa és a sárgaréz keverők hátterében. Az Auhaus Architecture tervezői meglehetősen merészek, de végső soron a fekete és fehér geometriai minták megfelelő választékát képezték, melynek köszönhetően a modern otthon Melbourne tulajdonosai nagyon kifinomult, texturált és legfontosabb egyedi fürdőszobát adnak.

A befejező anyagok

Érdekes befejező anyagok, amelyek a skandináv fürdőszobát egyediek, egyediek, ellentétben a többiekkel. A csempe széles skálája és stílusa teszi a legnépszerűbb padlóburkolatot és falburkolatot. Gyakran használják mozaiklapok, valamint természetes kő és gránit. Akárcsak a konyhában, a kötény vagy a munkalap kialakításakor a szín újjászülethet egy fürdőszobában, amely egyébként kissé unalmasnak tűnhet.

faipari

Semmi sem skandináv, mint a könnyű fa, ezért fontolja meg a különféle módokat, hogy hozza a fürdőszobába. Helyezzen egy fából készült szekrényt vagy éjjeliszekrényt különböző kis dolgok tárolására, vagy egy fal részével egy fa segítségével. És nem sokat számít, hogy egy tömörfa, furnérozott vagy laminált forgácslapot választ. A fényképezőgépen látható fényűző fürdőszobában a fából készült függő öltözőasztal összhangban van a fából készült lógó lámpákkal.

tégla

A skandináv fürdőszobában tégla segítségével hozzáadhat egy kis ipari stílust. Ez egy nagyszerű alternatíva a hagyományos cseréphez. A többrétegű téglák itt alkotják az önelégültséget és kibővítik a színpalettát. Ezeket a meleg barna és szürke árnyalatokat ezután meg lehet ismételni a falakon és a mintás padlólapokon.

TIPP: Ne feledje, hogy a "nedves zónában" használt téglák különleges védelmet igényelnek a nedvességtől. Csak így képes lesz megőrizni megjelenését.

Csempék vagy fa panelek?

A fából készült árnyalatokkal szembeni trükkös megoldás a "fa alatt". A csempe minden előnye, de úgy néz ki, mint a fa panelek. A fotó példájában egy hasonló fa cserépet használtak a padló és a fürdőszoba mögötti falak fedésére.

struktúra

Ma a csempék gyártási technológiája nem hasonlítható össze azzal a ténnyel, hogy néhány évtizeddel ezelőtt elérhető volt. Megtanultam csinálni és textúra cserép. A csempe színének és alakjának változatossága hatalmas, de próbáljon választani mindenféle típust, mert a skandináv stílus elsősorban korlátozottságot és mérsékeltséget jelent.


Hatszögletű csempe

A hatszögletű csempék egyre népszerűbbek a modern skandináv fürdőszobákban. A hasonló, hatszögű díszes fal nagyon látványosnak tűnik. Még erőteljesebb képet kapunk, ha fehér, hatszögletű csempe kombinációja fekete kontrasztanyaggal kombinálva, vagy egy kisebb csempe a padlón van mellette.

Berendezés a skandináv fürdőhöz

Ne felejtse el a berendezést! A fürdőszobában egy kicsit egyedülállóak lesznek a nem szabványos szellőző szekrények és rácsok, zuhanyfejek és csaptelepek. Sokszínűségük a modern piacon meglehetősen megoldhatóvá teszi ezt a problémát. Az alábbiakban néhány, a skandináv stílusban készülő berendezés és bútor található.

Spa stílusú fürdő

Mindannyian szeretünk merülni a fürdõbe, de mi van a fürdõbe merülve, ami már magában van? Ha sok helyed van, helyezze a fürdőt a szoba közepére, és "a vízbe fújja". Végy egy lépést, merülsz a vízbe... és úgy érzed magad a saját fürdődben. A skandináv stílus bűvöletének növelése érdekében hozzon létre egy kis fa kályhát és egy erdei fát, majd egy nagy szobában, télen is meleg és barátságos lesz.

szauna

A privát szauna behelyezése a fürdőszobába mindenképpen az egyik legnehezebben megvalósítható ötlet. De ez az, ami lehetővé teszi, hogy érezze a Skandinávia szellemét leginkább, és akkor meg fogja érteni, hogy a játék érdemes a gyertyát.

TIPP: Az a döntés, hogy a tervezési fázisban szaunát telepíteni kell, mivel ez a helyiség különleges hőszigetelését igényli, és a szükséges szellőztető és fűtőelemek kommunikációját teszi szükségessé.

Tárolóhely

Idővel észreveheti, hogy mindenféle dolgok (és mindegyik nagyon szükséges) a fürdőszobájában egyre több lesz, és már nem tudsz harcolni a rendellenességgel. A káosz és a skandináv stílus azonban nem kompatibilisek, ezért előre meg kell fontolnia a tárolóterek megszervezését. Kiváló lehetőség lenne egy nagy vagy dupla öltöző. Nem kevésbé hatékony és lógó szekrények.

Kis helyiségekben célszerű olyan beépített szerkezetek használata, amelyek elegendő helyet adnak a piperecikkek tárolásához, és ugyanakkor segítenek megtakarítani az értékes helyet. Általában véve a megfelelő szervezés a legfontosabb követelmény a kompakt fürdőszobák kialakításában, ezért jó, ha sok különböző fiók és tárolóhely van a tároláshoz különböző kis kiegészítők sorrendjében.

lomb

A növények, mint semmi más, nem adhatnak színt és fényességet olyan térhez, amely egyébként teljesen monokromatikusnak tűnne. Ez különösen igaz a skandináv stílusra. Ráadásul az elszigetelt szobában valami élőlény jelenléte nagyon vonzónak és meghívónak tűnik, ezért valószínûleg az a gondolat, hogy a beltéri növényeket a fürdõszobába helyezzük, sokan érdekesnek látszik.

TIPP: Nem szükséges egy óriási gumibetétet a fürdőszobába húzni. Egy kis cserepes növény - egy buja páfrány vagy egy hosszú virágzó ibolya - a mosdóján, az ablakpárkányon vagy a polcon található, elkapja a szemedet (és gyönyörködik) minden alkalommal, amikor belépsz a szobába.

dekoráció

A szoba felújítása addig nem tekinthető teljesnek, amíg a végső megérintést nem adták hozzá. Ez vonatkozik a fürdőszobára is. Óvatosan közelítsük meg a lámpák, a szappanadagoló, a fogkefetartó, a szemétláda választékát - ezeknek a látszólag kis dolgoknak meg kell egyezniük egymással és a szoba egészének stílusával. Még egy közönséges toalettpapír-tartó is hangsúlyozhatja az adott térstílusot, és éppen ellenkezőleg, minden erőfeszítést megtagadhat.

A díszítő elemeknek egyedinek kell lenniük, figyelemfelhívásra, de fontos, hogy harmonikusan egészítsék ki az összképet. Ha ilyen lehetősége nyílik rá, függesszen fel egy képet vagy dekoratív vázát friss virágokkal a szabad falon. Azok, akik nem akarják teljes mértékben felújítani a fürdőszobát, megváltoztathatják azt a szoba színsémáinak megváltoztatásával, vagy legalábbis egyszerűen kicserélhetik a régi kiegészítőket. Az alábbiakban megtalálhatók a skandináv stílusban rejlő különféle kiegészítők.

Fürdőszoba a skandináv stílusban: 5 tulajdonság és 115 valódi fotó

Könnyű színek, fa kovácsolás, minták és mutatók teljes egyszerűséggel és funkcionalitással - a skandináv stílus ideális fürdőszobának.

Hiteles skandináv fürdőszoba stílus

Mint általában, az autentikus stílust szétbontották komponensekké, amelyekből végtelen számú szomszédos stílust alakítottak ki. Különálló elemek és ötletek, amelyek ideálisak a fürdőszobákban valóságainkban:

 1. Világos színek
 2. Fa csempe
 3. Fa fülke a mosogatóhoz
 4. Minták és geometriai motívumok
 5. Egyszerűség és funkcionalitás a fő ötlet

Mindegyiket külön elemezzük a 2. bekezdésben. De az eredeti skandináv fürdőszoba kissé más. Minimalizmus, fehér csempével és fekete habarccsal (mert praktikus), fürdő nélküli zuhanyzóval (időt és vizet takarít meg), valamint modern és retro tárgyak keverékével.

A leggyakoribb csempe - fehér téglák (és a sertés is), valamint öt és hatszögletű. Gyakran van egy csempe monokróm minta. Az olyan országokban, mint Svédország, úgy tűnik, hűvös is, mert a jelenléte egy ablak a fürdőszobában és a nagy méretű a szobában. A kis fürdőszobákhoz a skandináv stílusú stílust ki kell igazítani.

Csak a fa és a részek használata nem elegendő. Ami számít, az az általános felfogás, a tér és a fény. Képek a jó fürdőszobáról, de nem kapcsolódnak a skandináv stílushoz:

A skandináv stílusú elemekből (mert hűvös) sok példát mutattak be a korábbi cikkekbe:

 1. Fürdőszoba zuhannyal - amely a zuhanyzók közül kettő közül kettőnek van értelme.
 2. Modern csempe a fürdőszoba - ami fontos a mi apartmanok, sok fotó csempe a fa alatt.
 3. Melyik csempe jobb választani a fürdőszobában - ha az utolsó elem a megjelenésről szól, akkor többet talál a csempe kiválasztásának technikai színtereiről.
 4. A kis fürdőszoba kialakítása - sok a skandináv stílusú átalakítás és elem.
 5. A WC-vel és mosógéppel ellátott fürdőszoba kialakítása - hogyan helyezzen el egy mosógépet, és miért nem lehet bölcs dolog a díszítéssel (ott a skandináv stílus tökéletesen tökéletes).

Azokról a dolgokról, amelyek biztosan nem vesznek át - egy régi WC-vel. Ez egy nagyon rossz döntés, és válasszon egy felfüggesztést egy telepítéssel, kivétel nélkül. Bővebben a fürdőszoba belsejét WC-vel.

Stílus összetevők

Fa csempe

Porcelán kőzet fafestéssel - a legjobb, ami a fürdőszobákban az elmúlt 5 évben jelent meg. Ez a csempe jó a fürdőszobai stílus minden stílusához, és különösen a skandinávokhoz. Hatalmas színválaszték, textúrák és méretek. Van egy szabály:

Minél több a csempe, mint egy igazi fa, annál jobb.

Ez azt jelenti, hogy nem csak a csomók és filé mintázatát kell utánozni, hanem mély textúrát is. mert Nincsenek valódi fürdőszobai ablakok, ott mesterséges világítást használnak. Ez árnyakat ad a csempe textúrájára, és ehhez hozzáadja a kötetet és a realitást.

A cserép faanyagának köszönhetően nagyon szép a sarokfény alatt. Ez különösen igaz egy padlástípus stílusú fürdőszobában, ahol a faimitáció ugyanolyan népszerű.

A fürdőszoba fafelületének szokásos darabkája a padlóról falra való átmenet, amikor mindkét felület ugyanúgy elkészül. A hatás érdekesnek tűnik, és nem kell aggódnia a kompatibilitás miatt. Az egyetlen hátrány az, hogy ha porcelán kőből készült, akkor rendkívül nehéz lyukakat vágni benne. És ha a falon sok rögzített tárgy van, nehézségek merülhetnek fel.

Fontos: a fa alatt lévő csempe belül parkettal vagy laminált formában mozog.

Az eltolás a tábla fél vagy harmadának (jobb) lehet. Get "deck" stílus. Ha a szokásosnál négyszögletes fából készült lapokat helyez, akkor furcsa lesz.

Szín szerint a legjobb, ha valódi fafajokat utánzunk, azaz világos sárga vagy barna minták. Ugyanakkor egy ilyen csempe mindennel kombinálva van, kivéve a fényes, természetellenes színeket nagy mennyiségben. A piszkos akcentus színek megengedettek.

Fa pult a fürdőszobában

A süllyesztett vagy pultos mosogatók padlódeszka hűvös téma. Lehetővé teszi, hogy ne alkalmazkodjon a kész megoldások méretéhez és gyűjtsön össze a mosdózónát hiányosságok nélkül. Az eredmény mind minimalista, mind funkcionális - a tökéletes illeszkedés a skandináv stílushoz.

Végrehajtására egy ilyen pult a fürdőszobában lehet 2 módon. 1. - természetes tömörfa. Ez egy luxus vizuális megoldás, de megéri. A tömb mindig rendelhető. És azóta a fürdőszobában a magas páratartalom, a vízzel és a hőmérséklet változásával állandó közvetlen érintkezés, majd a tömörfa feldolgozása alaposan meg kell tennie. Általában az opció olyan összetett, mint exkluzív.

A második kiviteli alak egy furnérozott szabvány, forgácslemezből vagy MDF-ből, laminált film vagy műanyag faimitációval. A pénzügyi és gyakorlati szempontból ez nagyon humánus és problémamentes. De a vizuális komponenssel problémák vannak. A FÁK országaiban a fa utánzására rendelkezésre álló lehetőségek közül csak a Nebraska tölgyet kedveltem. Néhány többsávos szimuláció is működik, ha a felület kisebb. Ezután a kép ismétlése nem nyilvánvaló.

Azt is tanácsolom, hogy nézd meg a mosogatócsésze és a falra szerelt csaptelep kombinációját. A praktikussal szemben ez a megoldás nem egyenlõ: a kifolyó magas, és a permetezõk nem érik el; nincs helye, ahol a csaptelep találkozik a mosogatóval, amely körül általában folt is keletkezik.

Világos tónusok

A skandináv stílusú fürdőszoba alapszíne fehér. Teljesen normális, ha mind a padló, mind a falak és a mennyezet nem haladja meg a fehér, bézs és világosszürke színeket. mert minden fajansz vízvezeték is fehér, minimális kontrasztot kapunk.

A gyakorlatiasság is a tetején van, mert a legtöbb folt hagyja el a sót a szárított vízből, és ők is könnyűek. Ne féljen sötétszürke habarcsot használni a fehér cserépen. Jól néz ki és határozottan jobb, mint a piszkos, heterogén fehér. A világos színeknek köszönhetően a skandináv stílus ideális a Hruscsovban lévő fürdőszobában, mert maximálisan praktikus.

A fürdőszobák minden stílusában, kivéve a skandináv, annál nagyobb a csempe, annál jobb. De fehér, jó kis téglák vagy négyzetek. Ha a leginkább hasonlít az autentikus skandináv fürdőszobai dizájnra, akkor válassza ezt a csempe fekete habarcsot. Ez egy kicsit kevésbé praktikus, mint a szürke, de a stílus hazájában használják.

A mennyezet csak fehér, csak lapos és csak matt. Teheti a feszültséget - a fürdőszobában nincs semmilyen hátránya.

Minták, geometria és patchwork

Sokan kedveltük a színes csempe mintákat, és a készletek különböző csempékből állnak, de nem ugyanazok. Kiderül a patchwork hatás. Ez egy érdekes módja annak, hogy befejezze és még mindig releváns, de inkább nyomon követhető.

A minták és geometriai motívumok valójában része a skandináv stílusú belsőépítészetnek, de fekete-fehérben monokróm. Egy komplex minta több mint elegendő ahhoz, hogy a fürdőszobát még a szürkeárnyalatban is érdekessé tegye.

A skandináv stílus másik szokatlan tulajdonsága egy 3d hatású csempe. De ne felejtsük el, ezek mind ékezetek. Nem kell minden síkot lefedni. Base - csak a világos színek.

Az akcentus minták még egy kis területen is használhatók. Skandináv stílusú kis fürdőszoba:

Modern skandináv fürdőszoba

Jó ötlet az, hogy ne törekedjen a teljes másolásra, hanem egyszerűen a skandináv stílusú elemek felvételére és egy magas színvonalú modern fürdőszoba kialakítására. Olyan elemek, amelyeket jobb használni nem:

 1. Padló és egyéb mellékhelyiségek.
 2. Szabadonálló kádak és roll-top fürdők (nem szorosan varrt).
 3. Retro csapok.
 4. Kis csempe.

Ha mindez nem riad meg, akkor a Provence stílusú fürdőszoba megfelel Önnek - ez az egyetlen klasszikus stílus, amely nem épül giccsre és luxusra.

Maguk az északi országokban az idő és a belső divat sem állnak meg. Mivel nem fából készült kunyhókban élünk, ezért fürdőszobáik belső terének nem kell megfelelnie a sztereotípiáknak. Minden a globalizációnak van kitéve. A skandináv motívumok kitaláltak, de általában csak minőségi modern fürdőszobák:

Válassza ki a skandináv stílustól a legjobbat a fürdőszobájáért, ne üldözze a pontos egyezést és szerencsét a javításokkal!

Modern skandináv stílusú fürdőszoba - belsőépítészeti ötletek

A lakosztályok fürdőszobája régóta már nem "tisztán funkcionális" helyiség. Most a fürdőszoba kialakítása figyeli a nappalit vagy a hálószobát. Valaki törekszik fényűzésre, mások pedig épp ellenkezőleg, inkább a minimalizmusra.

A skandináv stílus egyszerű és ergonómikus. Természetes anyagokkal, egyszerű dekorációval, praktikussal, a bútorok minimális mennyiségével jellemezhető. A színpalettán túl a hideg fény árnyalatai a domináns fehér színnel egybeesnek. A skandináv stílus jó megvilágítást és sok lámpát jelent.

Ennek a kialakításnak az a fő előnye, hogy még a kis és a sötét szobák vizuálisan nagyobb és kényelmesebbé válik. Mindez a skandináv stílust teszi lehetővé a hagyományos apartmanokban lévő fürdőszobák számára.

Modern skandináv fürdőszoba

A fürdőszobai tervezéshez választott stílus sokat fog róluk beszélni magánszemélyként. Az utóbbi időben a leggyakoribb tendencia az északi jegyzetek beillesztése a belső térbe. Válasszon egy skandináv stílust, amely lehetővé teszi, hogy egyszerű, de ugyanakkor tágas, világos és tágas légkört teremtsen a fürdőszobában.

Színtartomány

A pasztell színek a skandináv stílusra jellemzőek: barna, kék, zöld, bézs világos színek. A hagyományos színsémát fekete-fehérnek tekintik. Ezt az opciót szürke, sötétzöld, vörös és kék akcentus festékekkel kell hígítani úgy, hogy a fürdőszoba ne élhessen és unalmas legyen.

Fal- és padlóburkolat

A skandináv belső térben a könnyű vakolat megfelelőnek tűnik: fehér, bézs, világosszürke vagy világoskék. A falak befejezése praktikus volt, és nem igényelte az időigényes gondoskodást, könnyűfából készült paneleket használhat, amelyek mind függőlegesen, mind vízszintesen nézhetők ki. Még kényelmesebb a kerámia burkolattal borított felületek ápolása.

Bútor és vízvezeték

A skandináv belsőben természetes anyagok, mint fa, kő, kerámia, bőr. A fából készült bútorok és a márvány burkolólapok használata kellemes helyet és kényelmet biztosít. Általában a bútorok világos fából készültek, a legjobb fenyő, bükk, nyírfa.

A skandináv stílusban tipikusan a mosogató, a WC-tál és a bidé - a négyzet alakú - falra szerelhető. A mosdó alá helyezz egy törülközőtartót, amely nagyon ügyes és elegáns. Vagy fából készült szék-lépcsőházat helyezhetsz itt, különösen, ha kisgyereked van. Nem csak funkcionális elem lesz. hanem az akcentussal is. Ilyen széket világos színben lehet festeni, amely azonnal látható lesz.

Felületek és válasszon fényes és matt. Együttműködésük nagyon harmonikus lesz. A ragyogó anyagok a fürdőszobai formalitást adják, a matt pedig természetes és rendes. Például a kő alatt lévő matt padlóburkolatok jól kombinálódnak a fából készült lakkozott polcokkal, és egy polírozott krómcsaptelep hozzáfűzi a kifinomultságot.

A skandináv stílusú fürdőszoba inkább zuhanyozható, mint kád. Vedd fel egy zuhanykabinat átlátszó üvegajtókkal és egy fából készült tálcával ezüst vagy arany. Ez biztosítja a fürdőszoba eleganciáját és modernitását. Ha még mindig szüksége van fürdőre, akkor vegyen fel valamit egy szüreti stílusban, ami tökéletes egy skandináv design számára.

Mindenféle szép léleknek minimális összegre van szüksége. Azonban az ilyen dekoratív elemeknek világosnak és emlékezetessé kell válniuk, de egyszerű formában kell lenniük. Gyertyák és porcelán edények sók és balzsamok, különböző agyag és kerámia elemek lehet elhelyezni a polcokon és a peremén a fürdő. Helyénvaló fahordót keresni a gyógykezelésekhez szükséges tartozékokkal: masszázsfából készült ecset, habkő, fürdőszivacs és egyéb szükségletek.
A fürdőszoba sarkában egy kis kőbarlangot hozhat létre. Helyezzen ott több nagy kövek csak dekoratív célokra.

Skandináv stílusú fürdőszoba. A kombináció szabályai, a bútorok és a vízvezeték kiválasztása

A skandináv stílus fő feladata nem meglepni a különféle nem szabványos belső kompozíciókat és a merész dizájn ötleteket, épp ellenkezőleg, sikeresen ötvözik az otthoni kényelem maximális egyszerűségét és melegségét. A skandináv stílusban kialakított fürdőkád a világítás és a természetes anyagok tökéletes harmóniája, a hangsúlyos elemek természetes elemeivel.

Az ilyen jellegű kialakítás megkülönböztető jellemzője tágas ablakoknak és természetes fából készült padlónak tekinthető. A belső térben különleges helyet foglal el a régi klasszikus stílusú fából készült bútorok. A modern belsőépítészek aktívan használják üveg, fém termékek és természetes kő, hogy stílusos képet készítsenek a díszített teremről.

A stílus főbb jellemzői

A skandináv stílusú fürdőszoba kialakításánál és a kivitelezéshez szükséges anyagok kiválasztásánál az ilyen jellegű dekoráció főbb jellemzői:

 • természetes anyagok felhasználása
 • világos színek puha színekben,
 • széles ablaknyílások,
 • a tükörfelületek túlsúlya,
 • természetes bútorok.

Javasoljuk, hogy a befejező anyagok kiválasztása és a belső kialakítása a fenti követelményeknek megfelelően teljes körűen megfeleljen a stílusnak.

Színválaszték

A skandináv stílus kialakítása a fürdőszobában fontos, hogy meleg színeket használjon egy világos színpalettáról, ami otthonos hangulatot teremt. A tervezők gyakran használják,

A fő szín, amely lényegében érvényes a regisztrálásnál, fehér, esetleg barna és szürkés árnyalatú keverékekkel. Az elsődleges színű szürke is használható, de könnyű kék, türkiz, zöldes vagy akár narancssárga elemekkel kell hígítani.

Vízvezeték elemek

A modern skandináv stílus a fürdőszoba belsejében stílusos akril káddal rendelkezik. Itt a legkorszerűbb modellek használata, melyet a magas ergonómia és a nagyobb kényelem jellemez. A fürdőszoba kiválasztásakor a legfontosabb kritérium háromszög alakú vagy lekerekített tál alak, de gyakran megtalálható a szabványos négyszögletes modellek használata is.

Ha a helyiség a helyiségben megengedi, a legtöbb esetben nem csak egy fürdőszobát, hanem egy zuhanykabinot is felszerelnek. Ha a helyiség méretei nem teszik lehetővé egyszerre két vízvezeték elem használatát, akkor a választás mindig a zuhanycsarnok javára történik. Ez annak köszönhető, hogy higiéniai okokból a skandináv országok lakói inkább folyóvizet használnak.

Bútor és belső elemek

Fontos megjegyezni, hogy a skandináv stílus a fürdőszobában szinte teljesen megszünteti a szükségtelen bútorok jelenlétét. Még ha a szoba tágas is, olyan elemek, mint a fürdőköpeny szekrényei, egy mosodai kosár vagy törölközőszárító található egy külön öltözőben vagy egy rejtett résszel. Ugyanez a stílus teljesen kizárja a kész készletek használatát, hiszen minden elemnek sajátos egyediségével kell rendelkeznie, nem kell a többiekhez hasonlóan, de ugyanakkor sikeresen beleillik a nagy képbe.

E stílus megkülönböztető tulajdonságai:

 • fonott kosarak törölközőkhöz vagy ágyneműkhöz,
 • rattan fürdő kiegészítők,
 • lábtartó fenyőből.

Tükörfelületek

A modern, skandináv stílusú fürdőszobának maximum természetes vagy mesterséges világítással kell rendelkeznie. A legtöbb esetben nagyméretű tükröket használnak, amelyek átlagosan 20-30% -ot foglalnak el a helyiségben, és csak téglalap alakúak lehetnek görbék nélkül. A tükrök vizuálisan növelik a helyet és maximalizálják a fény terjedését a szobában. Általában a tükröknél kis szigorú kereteket használnak egy fából készült baguette-ből, vagy ezek nélkül.

Skandináv stílusú fürdőszoba: az északi lélegzet

Az északi országokban (Dánia, Finnország, Svédország) egyedülálló belső stílust alakítottak ki, ahol a praktikum uralkodik a pompán. A skandináv otthonokban mindennek megvan az életük, de semmi sem felesleges.

Minimalizmus a legjobb! A belső tér bemutatja az emberek kiegyensúlyozott skandináv jellegét és a természet tiszteletét, amely nem sokszínű a színben, de vonzó a maga módján. Ha skandináv stílust hoz létre a fürdőszoba belsejében, akkor a tervezésnek két elgondoláson kell alapulnia: természetes színek és anyagok + minimális részletek. A skandinávok szépsége a jó és az önbizalom kombinációja.

Bármely helyiség létrehozása a színpaletta kiválasztásával kezdődően. Mivel a skandinávok olyan éghajlaton élnek, ahol havas és mohákkal borított hegyek vannak, sűrű tűlevelű erdők fejlődnek, az északi tavak és a tengerek csobognak, de a nap nagyon ritka, fehérnek választják a belső szín fő színét.

Ezért a mennyezet, a falak, sőt a padló is gyakran ugyanazt a hangnem. Ha úgy tűnik számodra, hogy egy ilyen szín a fürdőszobádat egyfajta kórházi osztályba fordítja, akkor fokozatosan áttérhet a fehér (felső) és a szürke árnyalatok között. Ie válasszon szürke vagy kékes színű padlóburkolatot.

Videó a témában: skandináv stílus a belső térben: a lakások és házak tervezési ötlete

Természetes természetes árnyalatok kiegészítik az alap fehér háttér. Leggyakrabban a skandinávok használják a zöld (mint a tű és moha színét), a kék-kék (az ég és a tavak emlékeztetője) és a szürke (hegyek, sziklák stb.). Néha piros (a forró naphoz való kapcsolódás) színes spotként adható hozzá.

De még ez a hiányos paletta sem tudja összeilleszteni a felsorolt ​​árnyalatokat. Ha a fehér érvényesül, akkor csak egy kontrasztos színnel vagy két szomszédosával kombinálható, pl. fehér / zöld, fehér / piros vagy fehér-szürke-kék, fehér-krém-barna. Három hangos árnyalatot nem szabad használni egyidejűleg, különben elpusztítja a belső tér skandináv viselkedését.

A skandináv stílus fő színei: minden fényes hideg színek - fehér, bézs, szürke, kék, világoszöld - fásos tónusokkal kombinálva, a skandináv stílus tökéletesen illeszkedik a vidéki házak belsejébe, ugyanakkor igényt tart az európai kényelemre

A házak díszítésére a skandinávok természetes fát és különböző kőfajtákat használnak. De mivel a fürdőszoba a magas páratartalmú hely, aligha érdemes egy fa padló vagy fal, különben kénytelen lesz telepíteni kényszerített szellőzés.

De a kő a fürdőszobában - a zöld fény. Le lehet fektetni a padlóra, és nem feltétlenül természetes. Megfelelő mesterséges vagy csempe a kőfelület utánzatával. A falakat általában monokromatikus kerámia burkolatokkal díszítik, nagy felületet adva a fehér szín alatt, és a szürkés vagy kék töredékek között változtatnak.

A mennyezet csak fehér. A felületet vagy vakolják vagy vízálló gipszkartonból készülnek. Bár az utóbbi években ezek az anyagok sikeresen felcserélték a függesztett mennyezeteket. Természetesen messze nem természetesek, de a fehér fényes felület további térfogatot hoz létre, ami nagyon hasznos egy kis fürdőszobában.

A skandináv stílusú fürdőszoba díszítésében és díszítésében betöltött fa vezető szerepet játszik. És ha természetes anyagokat nem lehet használni, az utánzatnak csak a legmagasabb minőségűnek kell lennie, a skandináv fürdőszobában a vízvezeték szigorú eleganciájú.

A fa padló és a mennyezet szintén világos színű, nem megfeledkezve egy jó motorháznak.

Ha fürdő, káprázatos fehér, további kifújott elemek vagy aranyozás nélkül. Mosdó - ugyanolyan színes, egyszerű, kényelmes forma. Minél szigorúbb a vízvezeték szerelvények csoportja, annál tágasabb lesz a szoba. Kerülje el a hatalmas mosdókat vagy kádakat. Ebben a stílusban az eszközök tisztán praktikus szerepet játszanak, ezért tömörséget igényelnek.

Általában véve az északi országok gazdaságosabbak a vízhasználatban, mint amilyenek, ezért inkább zuhanyozni akarják a fürdőt. Tehát a szoba sarkában lévő zuhanytálca teljesen kicseréli a térfogat "vályúját", és szabad centimétereket tart a szűk helyeken.

Gander a fém hideg árnyalataihoz felvetett daruk esetén: króm, matt ezüst stb.

Az üveg mögött egy zuhany és egy mosogatós kerámia tál nem lopta el a helyet, és visszatartónak, szinte észrevétlennek látszik

A skandináv népek nem vásárolnak kész fülhallgatókat. A bútorokat minimálisra teszik, megpróbálva biztosítani, hogy ne tűnjön ki az általános háttérből, és annyi dolgot, amennyit csak lehet. Ezért a beépített szekrények, amelyek színes színnel egyesülnek a csempével, hasznosak lesznek. A bútorok felülete fényes, így a lámpák fényét tükrözi.

A fürdőszobában lévő fadobozok közül csak a rattan vagy fűzfavessző kosarat kell használni, mert nem fél a nedvességtől, és ugyanaz a széklet vagy szék (ha a hely lehetővé teszi).

Ingyenes stílusos tér - a skandináv belső tér fő jellemzője

Talán a legkörültekintőbb kiválasztás és felszerelés a skandináv világítás. Ha a lámpa homályos, azonnal megváltoztatják. A fürdőszobát nem szabad csak megvilágítani, hanem fényt árasztani. Tehát az északiek kompenzálják a tiszta napok hiányát, mert - ahogy ön is tudja - a fény befolyásolja az általános egészségi állapotot, ami felkavarja a hangulatot. Ezért a mennyezeten lévő beépített spotlámpáknak a szoba dekorációjának fő részét kell képezniük.

Nem rossz, hogy hozzá egy pár üvegfal modellek nekik, amelyben a sapkák több arcból állnak. A fény megtörik, ahogy áthalad rájuk, és több millió fénypontot szétszórja a helyiségben.

A spot világításhoz nagyméretű tükörrel bővíthető, ami még fényesebbé teszi a helyiséget.

Ha jobban szereted, hogy a belsejében minden dolog funkcionalitással tölti el, akkor, ha ugyanúgy, mint a stílusos megoldások és a világi trendek, akkor a skandináv stílus ideális választás. Tökéletesen összeegyezteti a természet és az ország konzervatív szeretetét a kényelem és a praktikum iránti vágyakkal. Úgy tűnik, hogy pontosan ez egy városlakó számára szükséges.

Skandináv stílusú fürdőszoba

Természetesen a skandináv stílusú stílusnak praktikusnak kell lennie. Ez az alap. A stílus nem jelenti a luxus és a pompa jelenlétét. A szoba világos, egyszerű és kényelmes legyen. Ezért a prioritás fehér, ami tökéletesen ötvözi a kristályt és az üvegt.

A bútoroknak világosnak és könnyűnek kell lenniük. Nyírből vagy fenyőből készíthető, amely a legelterjedtebb fafaj a régióban.

Világítás és színek

Világos fényeket kell használni világításként. Tökéletesen illeszkedik, és ablakok, ha vannak, a fürdőszobában. Nagy mennyiségű fény jelenléte miatt a tér vizuálisabbá válik. Ezek a skandináv stílus főbb jelei. A vízvezetéknek nem szabad lemaradnia. Zöld, kék vagy fehér színben készülhet.

A skandináv stílust a két szín dominálta: egy átfogó fehér és zöld, kék vagy piros, amely kiegészíti a főbbet. Ennek köszönhetően a szoba nemcsak monoton, hanem színes és harmónikus színű.

falak

Az ilyen stílusban díszített fürdőszobák általában szaunáknak tűnnek. A falak nagy méretű vagy természetes fából készült cserépekkel készülhetnek. Kő vagy annak utánzata is használható. A legfontosabb, hogy minden jó minőségű. Ez is fontos része ennek az iránynak.

Bútorok és kiegészítők

A bútorkészletek itt nem lehetnek. Rendszerint a könnyű fajtájú könnyű árnyalatokból készült bútorok eltérőek. Mivel ez egy fürdőszoba, itt elhelyezhetsz egy fonott kosarat, amelyet a ruhanemű tárolására használnak. A lábakhoz fenyő állványokat használhat. A törölközőket különálló akasztókra kell felakasztani.

Fürdőkád vagy zuhanyzó?

A skandinávok számára természetesnek számít a zuhanyzókabinok használata a fürdőszobai belső terekben. Azonban érdemes magas színvonalú modellt installálni nagy funkcionalitással. Így nemcsak zuhanyozni, hanem kényeztetni magát is, például egy hidromasszázs vagy egy törökfürdő használatával.

Skandináv - különleges stílus

A belsőépítészet eme irányába egyesíti Európa különböző északi népei különböző jellemzőit. Itt a dán érzékenység és romantika, a fehér és természetes fa svéd kombinációja, a finn világos színek geometriai motívumokkal.

A skandináv stílus a könnyedség, könnyedség és frissesség. Ez különösen igaz a fürdőszobákra. Ugyanakkor az ilyen szobák kényelmesek és funkcionálisak, a látszólagos minimalizmus ellenére. Ez látható a képen.

Skandináv stílusú fürdőszoba

Fürdőszoba a skandináv stílusban, kiváló tervezési megoldás a szaniter zóna megszervezéséhez bármely olyan ember házában, aki a modern élet feszült és gyors ritmusában él.

Ez a belső tér lehetővé teszi, hogy pihenjen egy kemény nap után, és emelje fel a szellemeket, felidézve a természet varázsát. A dekoráció egyszerűsége és a dekoráció minimális nagysága az északi nép praktikusságával magyarázható: a lakóhely minden szobája céljának megfelelőnek kell lennie kiegészítések és túlzás nélkül.

Ha ebédlő, akkor csak az étkezéshez szükséges legfontosabb, ha hálószoba, akkor a kényelmes ágy és néhány polc kivételével alig van más. És persze, ha ez egy fürdő, akkor csak a személyes higiéniára lesz szükség.

A bútorokból fából készült vállfák vászonhoz és törölközőkhöz, mosodai kosarakhoz és néhány polchoz használták az edények tárolását, vagy egy egyszerű és funkcionális szekrényt. Ha egy kis ablakot helyeztek el a helyiségbe, akkor fény- és légfüggönyöket díszítették.

Skandináv stílusú fürdőszoba design

A modern skandináv stílusú fürdőszoba kerámia burkolólapokkal, kővel és műanyaggal díszíthető, ha a hagyományos formák és vonalak szilárdságát tiszteletben tartják. Ez lehet egy nagy fehér csempe a falakon, és kombinációja fehér és fekete (ashen, barna vagy más sötét színű) csempe a mozaikban a padlón.

A dekoráció uralkodó fehér színét kiegészítheti a különböző világos árnyalatok egyikével, mint az azúrkék, a világos bézs, a smaragdzöld stb. hullámos vonalak nem lehetnek.

Skandináv stílusú bútorok és fürdőszobai felszerelések

Nem lehetnek díszes bútorkészletek. A skandináv stílusú bútorok természetes világos fából készülnek, lakk vagy matt festékkel bevonva. Az ilyen bútorok masszívak és szilárdak. Nagyon gyakori a világos fonott fonott bútorok használata.

A modern skandináv stílusban fürdőkádat használhat a zuhanykabinok helyett, mivel sok szerelmes, akik meleg fürdőben pihenhetnek, valószínűleg nem fogják beleegyezni a zuhanysághoz. Kiválasztásánál a vízvezetéknek figyelembe kell vennie a stílus követelményeit: a kivitelezés könnyedségét, a vonalak hatékonyságát és súlyosságát. Mind a fehér vízvezeték-szerelvény, mind a vízvezeték, illeszkedve a befejező szín színének hangzásához, ugyanolyan jól néz ki.

Dekoráció és kiegészítők - természetesség, egyszerűség és természetesség

Ne felejtsd el a skandináv stílusú díszítés hagyományos elemeit. A fényes háttér fényes ékezetekkel hígítható, jellegzetes díszítéssel ellátott, változatos anyagcsíkok formájában. És ha díszítéssel díszítik a falakat, és díszítik a fürdőszobai vízvezetéket (a fülbevaló a mosdóhoz és a mosogatóhoz), akkor a fürdőszoba teljesen kész megjelenést kölcsönöz.

Személy szerint a skandináv stílus aligha alkalmas nekem, a házban kialakult helyzetnek kellemes melegséget és komfortérzetet kell teremtenie, a tulajdonos (hostess) kezét mindent meg kell jeleníteni. Ugyanez a stílus és minimalizmus emlékeztet a szállodai szobákra, csak a leginkább szükséges. És szeretnél minden ilyen saját, egyedülálló den-t.

Skandináv stílusú a fürdőszobában

Skandináv stílus a fürdőszobában - természetes és elegáns

Ez a design nem több olyan fontos jellemzőn alapul, amelyekkel pontosan meghatározható:

 • egyszerű formája
 • elegancia,
 • fehér szín kombinált fa.

Ez a fajta belsőépítészet a huszadik század harmincas éveiben született. Szülőhelye Norvégia, Dánia és Svédország. Mindegyik ország saját egyedi jellemzőit mutatta be a belsőépítészetben.

 • fehér dán belső teret nyer
 • Finnországban - fekete,
 • és Svédországban, az egyszerűség.

Mindegyik országban van egy közös dolog - a sokoldalúság, a funkcionalitás és a szépség szenvedélye. Bizonyos elrendezésekben népi motívumok is jelen lehetnek - lehetnek fafaragás, folklór minták csempével vagy dekoratív elemekkel természetes stílusban, mint pl. Fa és kövek.

A belsőépítészet legnagyobb virágzását az ötvenes években figyelték meg. A skandináv országok bútorokat termeltek földjeik természeti erőforrásairól, mert messze voltak a fő kereskedelmi útvonalaktól. Ennek eredményeként a fa felhasználása a skandináv belsőleg (főleg bükk, hamu, fenyő, tölgy) legfontosabbá vált. És bár ez a stílus születése óta sok év telt el, még mindig nagy népszerűségnek örvend és számos európai ház belsejét díszíti. Ő is népszerű a házak és apartmanok. Az ilyen megállapodások a belső tér modern jellegét hangsúlyozzák.

Skandináv stílusú funkciók a fürdőszobában

A skandináv belsőépítészet az egyszerűség és a könnyű színek miatt gyakran használják a fürdőszoba tervezésében. Ez általában egy kis szoba, és a belső skandináv jellemzői vizuálisan megnövelik. Ezen kívül a fehér szín a belső tiszta és elegáns.

A skandináv stílusú fürdőszoba a következőket tartalmazza:

 • természetes anyagokból készült adalékanyagok
 • egyszerű fehér bútor vagy fa, amely díszíthetõ faragással,
 • a világos mázas csempe dominanciája (például: fehér, bézs, füstös kék vagy világoszöld),
 • egy nagy tükör vizuálisan nagyítani a szobát
 • növények üveg vagy kerámia edényekben.

A falak díszítése során könnyű üvegezésű csempe vagy csempe a tégla alatt. Csak válasszon egy speciális nedvességálló kollekciót a magas páratartalmú helyiségekben.

A falakat könnyedén festhetjük, némileg különböznek egymástól, a kis kontraszt jó példája a fehér és a világosszürke fal. Ez a kombináció elegánsnak tűnik.

Skandináv stílusú fürdő design

Természetesen nem valószínű, hogy a vízvezeték üzletekben színes fürdőt találhat ez a stílus vagy egyéb vízvezeték. Az északi tervezés szabályait követve azonban építési piacunk javaslataiból kiválaszthatjuk a megfelelő vízvezetékeket. Először is, szabadon álló, ovális alakú fürdő, fehér testtel.

Fontos megjegyezni, hogy a fürdőszobában a nedvességálló anyagok a legjobbak, például az egzotikus fából készült táblák, amelyeket speciálisan olajjal impregnálva védenek. A gyógyszer behatol a faba, és vízálló réteget képez, amely megakadályozza a víz behatolását.

Használhat könnyű csempe a padlónak a fürdőszobában vagy cserép alatt a fa, amely tökéletesen illeszkedik egy ilyen belső. A fa-szerű csempék nemcsak a padlót, hanem a falakat is befejezhetik, az ilyen dekoráció hatása nagyon érdekes lesz.

A fürdőszobában ez a stílus nem csak egy hagyományos, szinte aszketikus, fából készült elemekkel teli szoba. A meleg színekben lévő fa vagy fatemplom csempe biztosítja a helyiség nyugtatását és melegségét.

Általában a fürdőszoba ebben a stílusban egy nagyon világos szoba, ahol a fehér kerámiák ellentétben állnak a fából készült bútorokkal. Az egyszerűség és a minimalizmus. Ez egy kiváló ajánlat azok számára, akiknek van egy kis fürdőszobája, és szeretik a természetes anyagokat és a nagy tereket. Ez egyúttal áldás a minimalizmus szerelmeseinek is.

Hogyan készítsünk egy fürdőszobát a skandináv stílusban?

A skandináv stílus az északi országok életének és életének valódi személyisége, nem túlzottan, mindent csak a leginkább szükséges, a lehető legnagyobb praktikum és szeretet a szülőföldhöz és annak természetéhez. Valójában ez a legjobb kifejezése a minimalizmusnak, természetes színekben és anyagokban, minimális részletekkel. A skandináv stílusa minden megszorítás ellenére már Finnország, Svédország vagy Dánia határain túl szerelmes lett, ezért mindenképpen különös figyelmet érdemel.

A fürdőszoba világos és hangulatos

A fürdőszoba olyan hely, ahol virágokkal és anyagokkal kell játszani, ahol óvatosabbak vagyunk, mint más lakásokban vagy házakban. Itt a személy kitett, levette a ruháit, és kevés vagy semmilyen védelmet nem hagy maga után, ezért a szoba vizuálisan teljes komfortérzetet és nyugtató érzést nyújt.

Nyilvánvaló, hogy a skandinávok, akik a hóban élnek, kis mennyiségű nappal, a belső színeket fehér színűvé tették. Gyakran a falakon kívül fehér a padló és a mennyezet. A fehér színeknek csodálatos tulajdonságuk van - elegendő megvilágítás hiányában a szoba világos, és vizuálisan bővíti.

De ne gondold, hogy a fürdő belsejében minden olyan unalmas és csak a fehér színű. Igen, ez a legfontosabb, és a színes skála fő helyét foglalja el, de ráadásul gyakorlati skandinávok is használják a természetes színeket, mint a füvön zöld, égszínkék, kőszürke és akár pirosak, emlékeztetve a napra (bár csak színes helyszínként).

A fehér szín csak egy kontrasztos színnel vagy két szomszédos színnel kombinálható - egyébként a skandináv stílus lényege megszakad.

Természet az anyagokban: a fehér csempe birodalma

A természetes fa és a kő említésének minden anyaga rögtön eszébe jut. De mivel a fürdõszobában a fa kemény a megfelelõ és erõs szellõzés nélkül, figyelembe vesszük a követ. És nem csak természetes.

A mennyezet a skandináv fürdőszobában mindig fehér. Fel lesz vakolt felület vagy vízálló gipszkarton - úgy döntesz. Azonban mindkét lehetőséget egyre inkább egy feszített mennyezet váltja fel. Az opció nem természetes anyagból készült, de praktikus és fényességének köszönhetően vizuálisan bővíti a teret. A fürdőszobában nagyon hasznos.

Vízvezeték - a szükséges minimum

A súlyosság és az egyszerűség a fürdő egészségügyi elemeire vonatkozik. A fürdőnek egyszerű, tökéletesen fehér színűnek kell lennie, és nem hatalmas méretűnek. Ugyanez vonatkozik a mosogatóra. Mindez a kényelemről és a gyakorlatiasságról szól, nem pedig a királyi nagyságrendről. Általánosságban elmondható, hogy a fürdõt egy zuhanykabin váltja fel - ez kiváló helytakarékos a stílus tekintetében. Ha olyan részletekről beszélünk, mint a huszák egy daru számára, hideg fémes árnyalatokban, mint krómozott vagy ezüstszínűek.

Bútor - kevésbé jobb

Nem meglepő, hogy a bútorok tekintetében itt is érvényes a minimalizmus. Nincsenek készletek, csak egyedi bútorok. És a beépített bútorok formájában szekrények, szinte színes csempe, majd különösen a bíróság. A bútorok nem lehetnek sokak, de legyen tágas. És előnyösen fényvisszaverő fényfelület.

Rengeteg fény

A skandinávok gondozzák a fényt, mert annyira hiányoznak a szelíd napsütésben. A hangulat növelése és fenntartása érdekében szó szerint a fürdőszobát könnyedén elárasztják, ezért itt semmi fényes fényekről van szó.

A cégnél a falon lévő spotlámpákra helyezzünk pár forrást, amelyek sok arcból állnak, és igazi fényt készítenek. A legjobb módja annak, hogy felidézzek, és nem fogsz gondolkodni.

A skandináv stílusú fürdőszoba belseje elenyésző és nem túl bonyolult. A fő szabály - a lehető legtöbb fehér és világítás használata vonzza azokat, akiknek nincs fényük az ablak mögött, és azok, akik kicsit közelebb akarnak lenni a természettel.

Skandináv stílus: északi jellegű a fürdőszoba belsejében

Mi a skandináv stílus, mi a jellemzője és jellemzői? Vegye fontolóra ennek a stilisztikai iránynak a használatát a fürdőszobai interieurák példáján a fényképeknél. A skandináv stílusban a tervezők megértik a belső dizájn stilisztikai irányát, amely feltétlen praktikumon és kényelemen alapul. Bár az irány földrajzi névvel rendelkezik, a skandináv stílus nem sorolható etnikumra. Inkább egy modern belsőépítészeti stílus, amely hasonló a kortárs világításhoz.

Hangulatos minimalizmus

A skandináv stílusú belsőtereket nem különböztetik meg a díszítő részletek vagy díszítő díszítések. Ez a tulajdonság a többi modern minimalizmushoz kapcsolódik. De a minimalizmustól eltérően a skandináv stílus nem annyira hideg és kényelmesebb.

A skandináv stílus dicsérete nem a díszítő csecsebecsék bőségét jelenti. A vonzereje az egyszerűség és könnyedség, a levegő és a könnyűség, az egyszerű tervezés, a természetes anyagok használatának jó minősége. Ez a skandináv természet tükrözi, homályos színpalettájával, rövidségével és súlyosságával.

A skandináv atmoszféra a belső térben ma sok embernek szól. Ha nem szeretné felborítani a lakótérét, ez a stílus az Ön számára.

Skandináv stílusú fürdőszoba

Nagyon gyakran a fürdőszoba kis méretű, ezért a skandináv stílus stílusa nem felesleges tárgyakkal és díszítőelemekkel, funkcionális, élénk színekkel, a legmegfelelőbb megoldás a fürdőszobai belső kialakításokhoz. Tekintsük a főbb pontokat, amelyek a belső stílust alkotják.

A skandináv belső térben a fő színséma egy pasztell palettából áll: fehér és árnyalatú, szürke, homokos, könnyű oliva. Annak érdekében, hogy a helyiséget elkerülje, gyengéd színeket adjon hozzá.

A skandináv belső tér domináns színei között az észak-országokban az okker, a sárga, a zöld és a kék színei jellemzőek. A hangsúlyt az akcentus színeihez nem szabad túlságosan venni: a fürdőszoba belsejének revitalizálásához elég kis színes elemek, például törülközők lehetnek.

Azokban az országokban, ahol ismert, hogy ilyen poláros éjszakát, a fényt nagyon értékelik. Ideális, ha természetes fényt használ a fürdőszobában. De ha nincs ablakod a fürdőszobádban, ne bántsd magaddal. A kívánt hatás mesterséges világítással érhető el. Csak tartsd be azt a szabályt, hogy sok fényre van szükség. Használjon különböző típusú lámpákat: felső, mennyezet, fal. Ügyeljen arra, hogy megszervezze a tükör zónájának megvilágítását. Jó megoldást jelentene a modern LED-es világítástechnika használatára.

A skandináv stílust a természetes anyagok használata jellemzi. A padló vagy a falak cseréjének kiválasztásakor válassza ki azokat a lehetőségeket, amelyek utánozza a természetes kő. Érezd szabadon a sötét padlót és a könnyű falakat.

Természetesen a fa használata a fürdőszobában nehéz lehet a magas páratartalom miatt. De a természetes fa néhány eleme még egy nagyon kis fürdőszobában is használható. Például csuklós fa polcok, fából készült mosoda kosár. A mosdó alatt lévő padlódeszka is fából készült: a modern védőbevonatok a fa számára nagyon jó minőségűek. Ha úgy dönt, hogy nem kísérletezik, akkor egy kisméretű fürdőszobába építheti a természetes kőpultot, akkor olcsó lesz.

A skandináv stílusú kiegészítők belsejében általában egy kicsit, de gondosan kell őket megválasztani. Töltsön be egy fürdõszobába öltözött szõnyeget, egy kovácsoltvas kerettel, vagy kis grafikai munkákat vagy fényképeket gyönyörû szõnyegben. A skandináv szellemben tervezett fürdőszobában a nagy formátumú tükrök nagyon megfelelőek.

A skandináv stílus nemzetközi, és olyan embereknek is megfelel, akiknek a temperamentuma közel van a skandinávhoz, aki kedveli a hangulatos otthoni környezetet, és nem szeret drasztikus változásokat. A fürdőszobai felújítás tervezésekor ügyeljen arra, hogy közelebbről megnézzük ezt a lakonikus belsőépítészetet: talán a skandináv stílus pontosan az, amire szüksége van.

Skandináv stílusú fürdőszoba belső

A vikingek stílusában világos árnyalatok és természetes anyagok dominálnak: kő és fa. Hangsúlyozzák a fürdőszoba tágasságát és minimalizmusát. A tervezők javasolják, hogy a belsőt különböző élénk színekkel hígítsa: a piros, a kék és a zöld tökéletesen illeszkedik a hófehér dekorációba. Gyakran szaftos foltok a törülközők és a szalvéta telített színek.

A skandináv stílusú fürdőszoba belső kialakításához világos ékezeteket kell létrehozni. Egy ilyen helyen kell napos és kényelmes. A téglalap alakú tükrök segítenek a helyiség vizuális megnövelésében. A legtöbb ember aggódik amiatt, hogy nincs ablak a fürdőszobában. Egy ilyen probléma egyszerűen megoldható eredeti spotlámpák segítségével, amelyek nappali fénysugárral töltik be a helyiséget.

A fürdőszoba skandináv stílusa fekete-fehér színek kombinációját jelenti. A klasszikusok kedvelői szeretni fogják az ilyen szoba kényelmét és eleganciáját. A kontrasztelemek vizuálisan bővítik a helyiséget.

A bútorok és fürdőszobai szerelvények megfelelő választéka a skandináv stílusú fürdőszobában

Skandináv stílusú minimalizmus, illetve, a fürdőszoba ebben a típusban telepíti csak a szükséges bútorok és a vízvezeték. Polcok és mosodai kosarak kiegészítik a vikingek belsejét. A tervezők hangsúlyozzák, hogy minden törülközőnek bizonyos távolságra kell lennie egymástól.

A fáradt nap után pihenésre vágyók számára egy skandináv stílusú fürdőszoba is alkalmas. Itt nemcsak kiváló fürdőszobát, hanem többfunkciós zuhanykabint is felszerelhet. Ez lehetőséget nyújt a melegvizes és hidromasszázs-fúvókák élvezetére.

A skandináv stílusú fürdőszobai dekoráció különlegességei

 • Nagyméretű tükrök
 • Sok spotlámpa
 • A bútorok korlátozása és minimális mennyisége
 • Természetes fa és kő díszítés
 • Beltéri virágok.

Eredeti és praktikus a skandináv stílusban

A ház belsejében a skandináv stílus alapja fehér. Azonban más árnyalatokat használnak a monotonitás hígítására. A lágy kék vagy türkizszínű színekből álló belső tér nagyon finom. A fürdőszobában kialakított kreatív elemek egy rendes lakásban a hó királyné csarnokává változtatják.

Sok alkatrész (fogantyúk, daruk, polcok) rozsdamentes acélból készültek. Végtére is, ezeket a dolgokat nem csak a csúcstechnikai stílusban használják, hanem a skandinávok is. Üveg rétegek és válaszfalak is várják. Gyakran előfordul, hogy a fürdőszobában áttetsző zuhanyok vannak elhelyezve, ami lehetővé teszi, hogy vizuálisan megőrizze a terem egész skáláját. A skandináv stílusú fürdőszoba különböző pénzügyi lehetőségekkel rendelkező emberek számára alkalmas. Fontos, hogy pontosan kiszámítsuk a szükséges költségek nagyságát és azok anyagi lehetőségeit. A modern üzletekben a divatos vízvezeték a fürdők, a zuhanyzók, a mosdók és a mosdók számára elérhető áron számos lehetőséget kínál. A fürdőszoba ergonómiája és kényelme, a stílus szabályai szerint megfogalmazva örömet szerzett a szeretteiknek.

A skandináv stílusú fürdőszoba kialakításának titkai

A skandináv stílus alapelvei

A skandináv népek "kemény türelmét" (legalábbis a Vikingek felidézése) arra enged következtetni, hogy a skandináv stílus a belsőépítészetben éppoly kemény és "spártai". Valójában ez nem teljesen igaz. Természetesen a skandináv stílus a maximális egyszerűség és funkcionalitás érdekében figyelemre méltó, de a könnyű (gyakran fehér) design színek, a nagy mennyiségű fa, tükrök és ablakok használata nagyon könnyű és kényelmes. Tehát a skandináv stílusú fürdőszoba kialakításának alapelvei:

 • Világos színtartomány
 • "Minimalista" bútorok és vízvezeték,
 • Számos tükör
 • Természetes anyagok (különösen fa) felhasználása,
 • A fürdőszoba ablakában vagy annak utánzata.

Röviden, a skandináv stílus a fürdőszoba egy világos, egyszerű vonalak és formák.

Színek és anyagok

Mint fentebb említettük, a falakat és a mennyezetet fényes, világos színekkel kell díszíteni. Dekorációs anyagként "klasszikus" kerámiaburkolatként, festéshez vagy tapétákhoz is használható.

Ha csak fehér vagy szürke színt használ, túl hideg, akkor türkizkék, kék, zöld és akár narancssárga betétekkel hígíthatja. A világos színek vizuálisan bővítik a szobát, ami különösen fontos a kis fürdőszobákban. A világos színek vizuálisan növelik a helyet, ami nagyon előnyös apartmanaink számára.

Ami a padlót illeti, mind közös fehér, mind kontrasztos sötét színekkel díszített. By the way, a padló a skandináv fürdőszoba többnyire fából készült, mivel ez a "meleg" anyag nagyon népszerű az északi országokban. Egy olcsóbb lehetőség lenne a linóleum megfelelő fajtájú, természetes fából való felhasználására.

A "skandináv fürdőszobában"

A skandináv népek, különösen a finnek, "fejlett emberek", ezért a skandináv stílusú fürdőszoba fürdőszobai választékának kiválasztása érdekében először figyelmet kell szentelni a "newfangled" akril mintáinak. Bár ez nem jelenti azt, hogy a "klasszikus" mosdó vagy kerámia WC a "skandináv fürdőszobában" nincs helye. Ami az űrlapot illeti - jobb, ha a négyszögletes modellek lógása előnyben részesítendő, és ez mind a mosdókagylóra, mind a WC-vel ellátott bidettel van kapcsolatban.

Tekintettel arra, hogy a skandináv stílus nemcsak az egyszerűséget, hanem a maximális helytakarékosságot is magában foglalja, jobb egy mosogató kiválasztása, amelyhez egy mosógépet lehet elhelyezni.

Ami a "fő probléma", hogy telepíteni egy fürdőszoba vagy zuhanyzó, a ideális változata a skandináv stílusú azt jelenti, hogy jelen van mindkettő. De ha a tér nem teszi lehetővé ilyen "luxus" -ot, akkor a skandináv elvet követve kizárólag folyóvízzel kell mosni, a zuhanyzófülkéből előnyben kell részesíteni a fürdőszobát.

Ezenkívül az utóbbit "lehetőleg becsapják" (emlékezzenek "skandináv előmenetelre"), és rendelkezzenek számos különféle kiegészítő funkcióval, mint például a hidromasszázs, a "trópusi" zuhanyzó és a "törökfürdő".

Bútor a szobában

Mivel a skandináv stílus nem jelent semmiféle túlzásokat, a fürdőszobában lévő bútoroknak a lehető legkevésbé praktikusnak és funkcionálisnak kell lenniük. A skandináv bútorok főként fából készülnek, és a legtöbb esetben a tervezők megpróbálják megtartani a fa természetes megjelenését, szinte anélkül, hogy a bútorgyártás során festéket és más bevonatokat használnának. Vagy a bútorok mind ugyanabban a "fő" fehér színben vannak festve.

A skandináv stílusú bútorok másik jellegzetessége a sokoldalúság. Például egy éjjeliszekrény székeként szolgálhat, a polcok mögött a fürdőszobába további polcok és fülkék is elhelyezhetők.

világítás

A skandináv stílusú fürdőszoba tervezése több világítási pontot jelent. Tehát a mennyezeti lámpán túl a fali lámpák, vagy a padlólámpák is megfelelőek. Ezenkívül további megvilágítást is végezhet a tükrök közelében, vagy akár a zuhany alatt.

Tartozékok és egyéb apróságok

A skandináv stílusú fürdőszobai kiegészítőkről szólva először is meg kell mondanunk a tükrökről.

Sok tükör kell, és nagynak kell lennie. Ennek köszönhetően a fürdőt nemcsak töltött fény visszaverődik, hanem határai is vizuálisan bővülnek. A legjobb téglalap alakú vagy négyzet alakú tükröket keres, amelyek a fal harmadik vagy akár felét elfoglalják.

A padlószőnyeg helyett jobb a fa padlóburkolat használata (abban az esetben, ha a padlót kerámia burkolattal borítják) Ha a fürdőszobában "klasszikus" skandináv fa padlót készítettél, akkor a kis szőtt szőnyegek megfelelnek nekik.

Amint látja, a skandináv stílusban történő fürdetés rendezése nem nehéz. Figyelembe véve azt a tényt, hogy a világos színtartomány és a nagyszámú tükrök segítenek a lakóépületekben gyakran megtalálható kis fürdőszobák vizuális megnövelésében, a skandináv dizájn az egyik legmegfelelőbbnek tekinthető. Sok szerencsét a javítással!

Mi különbözteti meg a skandináv stílusú fürdőszobát

A fürdőszoba minőségének javítása átalakítja a szobát. Ha figyelembe vesszük az elrendezés jellemzőit, és a dekoráció és a berendezés helyesen vannak kiválasztva, akkor külön egyedi projektet kapunk. Azonban ahhoz, hogy a helyiség egy karaktert, felismerhető formatervezést szerezzen, használnia kell és alkalmazni kell egy adott stílus létrehozására vonatkozó szabályokat. A skandináv stílusú fürdőszoba egyensúlyt, kényelmet, maximális funkcionalitást és egyszerű formákat jelent.

Ez a stílus jó megoldás a bármilyen méretű fürdőszobák belső részére, de különösen alkalmas a kis területekre, mivel az egyedi tervezési technikák vizuálisan teret teremtenek, tágasak és hangsúlyozzák az ember és a természet egységét.

A stílusban rejlő nyugalomhoz. A fürdőszobában megtestesülni, fontos, hogy ragaszkodjon a praktikusság és a harmónia egyensúlyához. A szoba kialakításának klasszikus elemei a bútorok, a vízvezeték, a befejező anyagok, a szín és a megvilágítás. A skandináv belsőség látszólagos egyszerűsége szándékos tömörséget rejt magában, amelyet egyszerű geometriai formák és természetes árnyalatok alkotnak.

Bútorok és kiegészítők - a vonalak egyszerűsége és súlyossága

A fa könnyű fajtáinak bútorai, főként - fenyő, fenyőfa alakul ki. A termékek fehérre festve vagy speciális színtelen lakkal bevonhatók a természetes fa szerkezetének és a nedvesség elleni védelemnek. A világos színű szőlőből készült fonott bútorok használata nagyon népszerű. A belső tér szinte minden elemének egyszerű geometriai formája van. A szekrényeket egyenes lábakra szerelik vagy falról függesztik fel. Fonott kosarak kerülnek a nyitott polcokra.

A textil kiegészítők természetes anyagokat használnak - pamut, vászon. A fényes részletek hozzáadásához nem egyszólamú szalvétát vagy törölközőt, hanem népi dísztárgyakkal - hópelyhekkel, egyszerű geometrikus mintákkal rendelkező anyagokat is választhat.

Hogyan válasszuk ki a befejező anyagokat és a vízvezetékberendezést: általános ajánlások és szabályok

A padló csempefényes árnyalatú, vagy fa utánzó minta. A természetes fa padlóburkolatként is használható. Az anyagok és dekorációs elemek kiválasztásakor különös figyelmet fordítanak nedvességálló tulajdonságaikra.

Megfelelő fali opciók:

 • csempék, amelyek utánozzák a téglafalat lehet használni egy falon vagy a kerület körül egy szoba, hanem egy bizonyos szintre,
 • mázas csempe pasztell árnyalatok: elmosódott kék, bézs, világoszöld,
 • monofonikus vagy fehér festés (és a világos árnyalatok jelenléte - szürkés, sárgás).

A fényárnyalat alatt lévő csempe az egyes zónák díszítésére is használható (a mosdó vagy a kád közelében), ami a szoba nyugtatását és melegségét biztosítja. A mennyezet díszítéséhez az anyagokat (festék, vakolat) fehér vagy néhány árnyalatban használják könnyebbek, mint a falak / padlók.

Skandináv vízvezeték

Úgy vélik, hogy a skandináv stílus a belső térben csak egy zuhanykabin telepítését teszi lehetővé. Azonban nem minden vízkezelő szerelmesei állnak készen arra, hogy feladják a lehetőséget a pihenésre a fürdőszobában.

A mosdó külön állványként helyezhető el egy faállványon, vagy egy fából készült pulton, egy külön szekrénybe szerelhető. Az eredeti ötlet a belső lesz egy speciális dekorációs vízvezeték - a design a WC-vel és a mosogató fa felnik.

Színpalettával és világítással rendelkezik

A hagyományos színű skandináv belső kialakításánál a fehér szín tekinthető a legfontosabbnak. A következő színek ajánlottak kísérő árnyalatokhoz:

 • homok,
 • bézs, világosbarna,
 • homályos kék
 • világosszürke.

A könnyebb árnyalatok a felületek felépítésében vizuálisan bővítik a szobát, sötétebbek is hangsúlyozottak. Fontos részletek a fürdőszobában tükrök. A szobatervezés skandináv változatában többnyire négyzet vagy téglalap alakúak. A tükör és a terület elhelyezkedése is segíthet a tér látványának növelésében.

A skandináv minimalizmus a dizájnban csodálattal jár - az egyszerű alakzatok és a hiányos részletek és tárgyak mágikusan teremtik a maximális kényelmet és nyugalmat. Ez a stílus egyaránt alkalmas a minimalizmus szerelmeseinek és a természetes anyagok szerelmeseinek, és nem zsúfolt helyiségeknek.