Legfontosabb > Fürdő

A fürdőszoba felújítása a panelházban

Fél évszázaddal ezelőtt a panelházakat tekintették az ország legszebb házának. Konstrukciójuk lehetővé tette, hogy több millió szovjet állampolgár számára menedéket biztosítsanak. Most azonban megváltozott a hozzáállásuk. Az ilyen apartmanok meglehetősen szerény méretekkel rendelkeznek. Ráadásul az előregyártott házak megsemmisítése az építés megtakarításai miatt felgyorsul.

Azonban a szovjet időkben, egy ilyen lakás volt sokkal előkelőbb, mint a lakhatási egy közösségi lakás. Ma sok tulajdonos ilyen apartmanok próbálnak élni bennük kényelmesebb. Szükséges kitalálni, hogy milyen lehetőségek vannak a fürdőszobai panelház befejezésére.

A szoba elrendezésének jellemzői

A panel jellegű lakásokban lévő fürdőszoba fő jellemzője a kis terület. Ha bővíteni a konyhát, elegendő eltávolítani a partíciót és hasonlítani a stúdióba, akkor a fürdőszobát csak WC-vel való kombinálásával lehet bővíteni.

Kombinált fürdőszoba egy panel házban

Kombinált fürdőszoba a lakás panel ház - népszerű megoldás, amely számos előnye és hátránya. E határozat hátrányai a következők:

 • Amikor több ember lakóházában lakik, nem nagyon kényelmes a kombinált fürdőszoba használata. Egy családtag a fürdőben szeretne pihenni, és a másiknak a mosdót kell használnia. Reggel a kombinált fürdőszobában sor kerül.
 • A falak bármilyen lebontása, akár csapágy nélkül is, befolyásolja a panelház stabilitását. Az ilyen átépítés legalizációt igényel.
 • A partíció lebontása gyors, de zavaró eljárás. A munkafolyamatban sok zaj és szennyeződés keletkezik.

Mielőtt döntést hozna, ismerkedjen meg a panelházban lévő kombinált fürdőszoba fotójával.

Azonban a fürdőszoba és a WC kombinációja számos tagadhatatlan előnnyel jár:

 • Ha két szobát kombinál egy panelházban, sok használható helyet kaphat. Nagyon kényelmesen navigálhat rajta.
 • Lehetőség van arra, hogy helyesen hozzárendeljük a térkitöltést a zoning módszerrel. Ehhez telepítse az ideiglenes partíciókat a fürdőszobába, és kísérletezzen a világítással.
 • Sokkal könnyebb telepíteni a vízvezetékberendezést. Lehetőség van nagyméretű háztartási gépek telepítésére a fürdőszobában. Ebben a fürdőszobában könnyebb elhelyezni egy további racket.

Egy fürdőszoba kombinációja jobb, ha egy vagy két ember lakásában tartózkodik. Ha a fürdőszobában van egy hely, ahol a süllyesztett mosogatót kell elhelyezni, és miután a fürdőt behelyezte, a mosógépnek helyet kell biztosítania, jobb, ha elhagyja a partíciót.

Az egészségügyi berendezések kiválasztása

A fő feltétel - a vízvezetéknek meg kell felelnie a fürdőszoba méreteinek. Ha masszív jacuzzi van felszerelve, akkor nem megfelelőnek tűnik. Ezen kívül egy kis fürdőszobában nem lesz képes felszerelni a szükséges felszerelést. A kis helyiségekben jobb felszerelni a kis méretű készülékeket. Szögletes zuhanyzó és mosdókészülék beépítésével a helyiség közepén sok hely szabadul fel.

A zuhanyzó kabin és a panelházban lévő fürdőszoba kiválasztásakor ügyelni kell az első lehetőségre. A zuhanyzó modern kialakításának több funkciója van, mint a standard fürdő. Különböző típusú vízsugarakat választhatnak, zenét hallgathatnak, barátokat hívhatnak. Sok fülkék oly módon vannak felszerelve, hogy a vízzel kapcsolatos eljárásokat ültessék.

A mosógép elhelyezése

A mosógép a háztartás alapvető eleme. Azonban nehéz egy összeszerelt készüléket elhelyezni egy panelház kis fürdőszobájában. A probléma megoldására többféleképpen lehet megoldani:

 • Telepítse a mosógépet egy fürdőszoba panel házának mosogatója alá. Egy ilyen elrendezés lehetővé teszi egy extra mérőt. Ehhez a felfüggesztett típusú mosogatót kell felszerelni.
 • Helyezze a gépet oldalra a fürdőszobai ház egyik falához. A másik oldalon egy partíció, és fölötte gondoskodik egy szekrényről.
 • Helyezze a gépet a zuhanycsarnok közelébe. Ez a lehetőség kényelmes, amikor függőleges nyílásokkal rendelkező eszközöket választ.

Ezek a tippek segítenek egy kényelmes fürdőszoba felszerelésében egy panelházban.

Fürdőszoba mennyezettervezés

A fehérre meszelt vagy monokróm mennyezet, amelyet gyakran panelházakba helyeznek, melankóliát okozhat. Ezért érdemes faragott mennyezetet készíteni. Ezen elemek használatával létrehozza a panelházban lévő fürdőszoba eredeti kialakítását.

Az ilyen szerkezetek előnyei:

 • vonzza a figyelmet és ne zavarja;
 • a piacon széles a textúrák és árnyalatok választéka;
 • hosszabb ideig szolgálnak, és sokkal könnyebb őket törődni;
 • nagyon kényelmes helyet elhelyezni eredeti lámpatestekben;
 • Fel lehet szerelni egy tükör mennyezetet, amely vizuálisan bővítheti a fürdőszoba helyiségét egy panelházban.

Amikor kiválasztja a fürdőszobai mennyezet színét a panelházban, ne feledje: könnyebbnek kell lennie a falfelületeknél néhány tónusnál (mint a fényképen).

Fürdőszoba fali dekoráció

A szokásos választás a fürdőszoba csempe. Kis helyeken ez valóban a megfelelő választás. Azonban ne lakj egy bizonyos típusú csempére. Jobb, ha a termékeket minta vagy minta választja. Ha tapasztalata van, kiválaszthatja a különböző árnyalatú csempeeket, amelyek harmonikusan összeillesztve lesznek egymással. Érdekes a mozaikszerű mintázat.

A munka megkönnyítése érdekében a fürdőszoba falakat PVC panelekkel lehet felszerelni. A színes megoldások ebben az esetben sokkal, de kisebbek, mint a cserép esetében. Jobb, ha a falakat élénk színekkel látja el. Ha a felületek túl sötétek vagy világosak, a fürdőszobai felület vizuálisan csökken.

A padló elrendezése

A panelházban lévő fürdőszoba padlója is jobban fel van szerelve kerámia burkolattal. Kevesebb csúszós terméket kell választania. Annak érdekében, hogy ne csússzon, további paneleket helyeznek rá. Tartós fából készültek. Az ilyen termékeken biztonságosan mezítláb lehet.

Egy másik optimális lehetőség a padlóburkolatokhoz az önterülő technológia. Ez azonban sok pénzt fog igénybe venni. A fürdőszobában egy kis terület az anyagokon általában nem ment. A fürdőszoba megőrzéséhez melegedjen fel egy meleg padlórendszer.

Világítás és világítás

A fürdőszobában telepítse a spotlámpákat. A megvilágítás kívánt szintjének megteremtéséhez sokat kell lenniük. Ha lehetséges, a fény intenzitását egy speciális fényerő szabályozza.

Egy másik lehetőség a lámpatestek beépítése a fürdőszobába, hideg és meleg spektrumú villanykörtékkel. Az első lehetővé teszi, hogy pihenjen, és a második felgyorsítja az ébredést.

Fürdőszoba belsőépítészet

A 9 emeletes panelházban lévő fürdőszoba hangulatos szobát válthat ki, ha megfelelően megközelítik a belsőépítészetet. Ebben a munkában több szempontot is figyelembe veszünk:

 • Tükör telepítése. Minél több visszaverődő felület található a fürdőszobában, annál inkább megjelenik. Ehhez telepíthet tükröt az egymással szemben lévő falakra. Ez létrehozza a "tükörfolyosó" hatását. Egy fal teljesen tükrökkel készülhet. Egy ilyen fürdőszobában mindig könnyű lesz.
 • Hozz létre egy rést. Ha a falak a fürdőszobában felszerelik a hornyokat, el lehet rejteni díszítő elemeket és világítás. A rések gyakran polcokként működnek.
 • Üveg válaszfalak helyett lógni függöny. Ez a megoldás megtakarítja a fürdőszobát, miközben kiderül, hogy előnyös a különbség.
 • Kísérletezzen színnel és textúrával. Világosabb színekben készítsd el a fürdőszobádat. Lehetőség van arra, hogy nagy fényes lökéseket adjon - például a falakon lévő csíkok.
 • Használja az összes szabad területet. Az ajtó felett elhelyezheti a polcokat, vagy installálhatja a dekoratív elemeket.
 • Cserélje ki a nagyméretű vízvezetékeket kevesebbre. Érdemes megnézni a lógó mosogatót és WC-ket.
 • Használjon csúszó típusú ajtót. Az ilyen struktúrák a szomszédos helyiségben helyezkednek el, így a fürdőszobai hely nem foglalja el az ajtót.

A helyiségeknek a fenti tippek figyelembevételével történő felszerelése után nem csak a tér vizuális kiterjesztése, hanem a vízkezelés vételének kedvező légköre is megmutatkozik.

megállapítások

A legjobb megoldás, amikor befejezi a fürdőszobát - ragaszkodik a padló és a falak kerámia csempe. Ez az anyag könnyen tisztítható, nedvességnek és szélsőséges hőmérsékletnek nincs kitéve. A csempék használata tartós fürdőszobai javítást végez. Érdekes belső teret hoznak létre dekoratív vakolat, önterülő padló, álmennyezet használatával. Tegyen különbséget a fürdőkád függönyének vagy partíciójának. Nagyon gazdaságosnak kell lennie a fürdő szabad helyének használatához - további polcok beszereléséhez, mosogató és zuhanyzó lógásához.

Különböző tervezési lehetőségek a panelházban lévő fürdőszobákhoz és fényképeikhez

Különféle kombinált fürdőszoba tervezésének változata és különálló

Tehát, ha egy lakóházban van egy lakóhely, vagy végül úgy döntött, hogy elvégzi a javítást, próbálja figyelni a WC-t. Természetesen ez a szoba meglehetősen kicsi, összesen legfeljebb 7 négyzetmétert elérve. Azonban ezek az indikátorok még fényűzőek is, gyakran a méretük 4-5 négyzetméter. Természetesen az emberek többségének van egy kérdése, hogyan kell felszerelni egy ilyen apró szobát.

Elrendezési beállítások

Mielőtt elkezdené kidolgozni a vécéjükre vonatkozó tervezési megoldásokat, fontolja meg a fürdőszoba és a fürdőszoba cseréjét. Bizonyos, hogy a panelházban lévő fürdőszoba javításánál gyakran láthatóak a közös fürdőszoba vagy a különállóak, ahol a kád és a WC különböző helyiségekben található.

Ebből következik az a tény, hogy a fürdőszobák felszerelésének két különböző módja van:

 • csatlakoztassa a fürdőszobát és a WC-t egy szobában;
 • külön helyiségben hagyja őket.

Itt pedig meg kell ismerkednie az ilyen elrendezések számos jellemzőjével, hogy megtudja, megfelel-e neked, és mit lehet végezni mindkét elrendezéssel.

Például két lábrét összeköt, nagy területet kap. Van egy hely, ahol mosogatógépet, mosogatót, kis szekrényt és polcokat helyezhetünk el. Ha a fürdőszobát külön hagyja el, akkor a fentiek nagy részét el kell távolítani.

Azonban ha kombinálod, akkor némi kellemetlenséget okozhat. Például a fürdőszobát és a WC-t egyszerre nem lehet használni.

Elvileg egy lakóházban lévő fürdőszoba felújítása nem növeli túl sok helyet. Így például az egyesített változatoknak gyakran 5 m 2 területe (sokkal ritkábban 7 m 2), nem kombinálva - 4 m 2. Tehát ő és ez a lehetőség nem ad sok lehetőséget arra, hogy elkábítsák a fantáziát.

Ha például ezeket a tereket egyesíti, akkor már nem kell befejeznie a csempéket a partíció mindkét oldalán. Így pénzt takarít meg. Az ajtó egyik kapujánál is tökéletesen illeszkedhet a mosogatóhoz, szekrényhez vagy mosógéphez.

Nézzünk részletesebben az egyes lehetőségek közül.

Közös fürdőszoba

Tehát megtudtuk, hogy ha egy fürdőszobát tervezünk egy panelházban, és egyidejűleg két szobát kombinálunk, nagyobb területet érhetünk el. Így több polc és fiók, amelyekre biztosan sok minden megtalálható.

Például egy jó megoldás egy tömör fürdőszoba kicserélése kompakt zuhanyzóval. Ha nincs vágy, hogy ilyen csere történjen, akkor csak egy megoldás van - a teret a vizuális megtévesztéssel terjeszteni. Például világos színek vagy tükrök fényes csempeit használhatja.

Nagyon érdekes tervezési döntéseket hozhat egy kis szobában.

Egy másik tipp az lenne, hogy elkerüljük a helyet. Próbáld meg elrejteni a kis dolgokat a szemed, polcok, kosarak és szekrények között.

Külön fürdőszoba

Azonban, amikor átalakítani egy fürdőszoba egy panel ház, nem szükséges, hogy lerombolja a falakat. Ezt hagyhatja. Érdekes megoldás lenne egy kis mosogató elhelyezése a WC-ben. Továbbá minden kommunikáció elrejthető, miközben nagyon kényelmes szekrényeket hoz létre, amelyek polcain vannak a szoba hátsó falán. A fürdőszobában ön is kompakt módon rendezheti mindent.

A kis wc modern és elegánsan berendezett.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a modern piac a szaniterek és felszerelések széles választékát kínálja, nagyon kompakt lehetőségeket választhat. Válasszon például egy mosogatót, amely alatt egy keskeny mosógépet telepíthet. És akkor lesz elég helyetek más eszközök számára.

Hogyan kell befejezni a felületet

Vegyünk néhány árnyalatot:

 • mivel a helyiség kicsi, jobb, ha a falak és a padló díszítésére kerámia burkolatokkal díszítik. Először találsz sok lehetőséget, amelyek színben, alakban és textúrában különböznek. Másodszor, az ilyen anyag egy kis helyiségben nem fog romlani az állandó nedvesség és gőz miatt, ami fontos;

Töltse ki a fürdőszobát érdekes kiegészítőkkel.

 • A legjobb megoldás egy fűtött padló beszerelése a fürdőszobában. Kényelmes és kényelmes, plusz a szoba gyorsabban kiszárad a nedvességtől. Ha a költségvetés nem teszi lehetővé, vagy nem kívánja, vegyen figyelembe egy speciális padlószőnyeget;
 • amikor a burkolat felületének anyagát a fürdőszobában választja, vegye figyelembe az olyan paramétereket, mint a nedvességállóság, a kopásállóság, az alacsony porozitás, a kémiai mosószerekre és a tisztítószerekre adott válasz hiánya;
 • Speciális festék, PVC panelek, léc panelek vagy álmennyezetek alkalmasak a mennyezetre.

Tervező tippek

A boltokban vagy az interneten található fajtáknak köszönhetően nagyszerű lehetőségeket választhat a fürdőszobai dizájn fényképeiből egy panel házban.

A fejlesztésnek köszönhetően szabad helyet adhat

Végül, néhány apró titok, amelyek segítik a fürdőszobád tágas és érdekes kialakítását:

 • a falak és a padló színe ugyanabban a kulcsban legyen;
 • bővíteni a tér, hogy a mennyezet fényes;
 • a bútorok legyenek tömörek, de tágasak;
 • a tükrök vizuálisan néhány centimétert adnak hozzá a mosdóba;
 • használja a beépített lámpákat, így cozier lesz;
 • tegye a tolóajtókat úgy, hogy ne foglaljon helyet.

És ne félj kísérletezni!

Egy kis terület nem akadályozhatja a tervezett tervezés megvalósítását.

Egy kis fürdőszoba kialakítása egy panel házban (+61 fotó)

Négy négyzetméter - egy tipikus panel házban egy ilyen kis helyiségben nehéz megfordulni, és valami fényűző, exkluzív megoldást találni. Azonban még egy ilyen kis fürdőszobában is érdekes tervet hozhat létre, ha meghallgatja a szakértők tanácsát: válassza ki a megfelelő anyagokat és színeket, válassza ki a megfelelő bútorokat, gondoskodjon a tér vizuális terjeszkedéséről.

Kombinálni a WC-vel vagy sem?

A legegyszerűbb lehetőség egy kis fürdő területének bővítésére, ha WC-vel kombinálják. Ezután a szoba "növekedni fog" 5,2 "négyzetekig".

Ez a megoldás számos apartmanban található. Ez nagyon praktikus, de nem nagyon alkalmas olyan családok számára, ahol nem egy, nem kettő, de három vagy több ember él. Ahol vannak gyerekek, az unió nem mindig megfelelő. Ezután a fürdőszoba és a WC különálló helyiségei általában jobbak.

Zuhany vagy kád?

A tágasabb fürdőszoba egy előre gyártott házban helyezhető el egy zuhanykabin felszerelésével. Kisebb, mint egy kád. Sok lakos a metropolisz, mint ez a lehetőség, mert nem mindenkinek van elég ideje felszívódni.

Választhat egy kombinált megoldást - egy mély sarokkádat. Ha behelyezi a szárnyat, zuhanyozni fog. Kényelmesen fürödheti a gyerekeket.

Megjelenik egy hely, ahol egy mosógépet, egy könyvespolcot vagy egy oszlopot kell elhelyezni. És kibővül a lehetőség egy érdekesebb dizájn létrehozására.

Cserép vagy műanyag?

A legnépszerűbb falterv egy tipikus ház kis fürdőszobájához kerámia csempe. A csempe még mindig az összes többi anyag előtt áll, amikor a fürdőszoba befejeződik. Nagyszerűen érzi magát nedves "klíma" és tartós. A tervezés nagyon különböző lehet. A piac sok textúrát és árnyalatot kínál a városi ház fürdőszobájának díszítésére. Válasszon egy érdekes megoldást, vagy jöjjön fel a saját, eredeti design most könnyű.

A csempe mellett a fürdőszoba műanyag vagy PVC csempével is elkészíthető. De ezek kevésbé praktikus anyagok egy ilyen "nedves" helyiségben.

Előnyösebb, ha a padlót a fal díszítésével összhangban álló csempékkel fedjük le.

Fürdőszoba "átlátszó cserép" hatásával

Film vagy festék?

Most itt az ideje felnézni - a mennyezetre. A design nagy jelentőséggel bír az egész szoba érzékelésének szempontjából.

A fürdőszoba ideális megoldás felfüggesztett mennyezet. Nedvességnek nincs kitéve. Bármilyen formában is használható, háttérként szolgálhat a beépített lámpákhoz. Fényes, és különösen a tükrözött mennyezet képes vizuálisan bővíteni a teret. A tipikus panelházban lévő közeli fürdőszobák esetében ez igaz.

Szürke fürdőszoba zöld ékezetekkel

A fényes és tükrös kerámia burkolatok az érzést kiegészítik. Fontos, hogy ne túldold meg a "tükrökkel". A tapasztalt tervezőket javasoljuk, hogy tükrözzenek egy dolgot - vagy a mennyezetet vagy a falakat. Egy nagy tükör is segít "növelni" a területet.

Lehetőség van a fürdőszoba mennyezetének festésére, de ehhez speciális párnázatot kell alkalmazni a magas páratartalmú helyiségekben. Az ilyen kivitelezéshez alaposan fel kell készíteni az alapot. Teljesen síknak kell lennie, ellenkező esetben a hatás gyengülni fog. Főként arra van szükség, hogy erőfeszítéseket vagy pénzt költsön a mennyezet kiegyenlítésére. Ha összehasonlítja a munkaerő-és készpénzes költségeket, kiderül, hogy a feszített mennyezet, hogy jövedelmezőbb és gyorsabb.

Monokróm vagy kontraszt?

A szoba árnyalatainak kombinációját egy színben, könnyű és sötétebb hangok kombinálásával javasolják. Vagy játszani a kontraszton:

 • fehér falak, a mennyezet kiegészíthető a fényes folt a padló - narancssárga, kék, sárga, piros,
 • kombinálhatja a különböző színű csempéket, kombinálhatja a mozaikokkal,
 • Érdekes részlet lehet egy perspektivikus hatású panel - ez kiterjeszti a teret.

Kiegészítők, kiegészítők, design, színek, amelyek harmóniát fognak végezni.

Fehér falak sötét burkolattal

Szekrények és polcok

A bútornak ehhez a szobához egy kicsit szükség van. Jobb két, három legnagyobb funkcionális elem kiválasztása: "moydodyr" és egy rack, amely a fürdőhöz van kötve; szekrény a mosdó alatt, a felett álló polcok és egy másik lámpatest, amely feltölti a törülközőket.

Lehet, hogy valaki úgy dönt, hogy a szüreti változatban marad, amikor a mosogató önállóan van, és a falakon hangolt polcokat műanyagból vagy kombinált fából és kovácsolt fémből.

Fontos megfontolni, hogy a fürdőszobák minden fa felületét olyan különleges impregnálással kell kezelni, amely nem engedi a víz áthaladását. Ellenkező esetben a bútorok, díszítőelemek nagyon gyorsan használhatatlanná válnak a nedvesség és a gőz hatása miatt.

Gyönyörű és világos kivitel

Ha minden bútordarab ugyanolyan stílusban lesz, optimálisan - egy gyűjteményből, akkor is pluszként fog működni. Egy kis otthoni szobában egy rengeteg különböző dolog és gizmos káosz keletkezik. Ez kényelmetlen, nem esztétikai szempontból harmonikus.

A díszítő tükrök nagy számban várják a vendégeket. Mindenhol ott lehetnek - a mosdó fölött a szekrényen, a mosógép fölött. Lepakolhat néhány tükröt a falakon. Ez hozzáadja a "levegőt", a fürdőszobát "nagyobbá" teszi.

Több fény

Világos legyen is, legyen sok. Bármely sarkon behatolva segít megteremteni a tér terjeszkedésének hatását. A különböző teljesítményű lámpák lehetővé teszik a világítás és hangulat megváltoztatását, a tulajdonos kívánságaitól függően.

A mennyezetbe beágyazott kis pontok romantikus légkört teremtenek. Lámpák a kerület körül és a tükör felett - ahhoz, hogy elegendő fényt biztosítsanak ahhoz, hogy könnyedén feltöltsék.

A fő fényes fény tágasabbá teszi a szobát. A lehetőségek sokak lehetnek, annak ellenére, hogy a tipikus magasépületekben lévő fürdőszobák kis méretűek.

Fontos árnyalatok

Ahhoz, hogy a fürdőszobát minél kényelmesebbé tegye, érdemes megfontolni:

Fürdőszobai tervezés panelházban: szolgáltatások és lehetőségek

A panelházban lévő fürdőszobának megfelelő kialakítása azt jelenti, hogy egy rendkívül kis helyre illeszkedni tud mindazért, ami a kényelmes családi élethez szükséges. Rendszerint az előre gyártott házakban a WC-k és a fürdőkádak nem kombinálódnak, de még akkor is, ha a felosztás a javítási folyamat során le van bontva, a teljes terület még mindig meglehetősen szerény.

Kívánt fürdőszobai cikkek

 • zuhanyfülke (kád alternatívája);
 • mosógép;
 • WC-tál;
 • fűtött törölközőtartó;
 • mosodai kosár.

Nagyon széles körű lista, egy ilyen feladat végrehajtása nehézséget okozhat, ha a napirend nemcsak a fentiek mindegyikét tartalmazza, hanem a fürdőszobának a lehető legszebbnek tűnik. Bár ez lehetséges, ha egyszerre gondosan és kreatívan közelíted meg az ügyet.

Helyet takarítunk meg

Első lépés - lerombolja a partíciót.

A szükséges elemek sikeres elhelyezéséhez, az esztétika fenntartása mellett, jobb, ha a WC-vel / fürdőszobával elválasztott partíciót lebontják. Hagyományosan egy panelházban téglák fél vastag téglákat húznak, és nincs olyan fal, amely ilyen falat hordoz. Ebből a következtetésből - az esetek többsége nem jelenti azt, hogy a projekt műszaki jegyzékét az Elnökségnek jóvá kellene hagynia.
Eltávolítjuk a partíciót, így kapunk egy szobát, bár kicsi, de alkalmas az elrendezésre. És kreatív megközelítéssel, a találékonyság egy bizonyos százalékával valóban valóban egy igazi ötcsillagos fürdőt lehet építeni a nem lakatlan térből.

Második lépés - becsukja az ablakot a konyhába bölcsen

A felújított mellékhelyiség kialakítása nem feltétlenül jelenti a konyhai ablakot, amelyet korábban szellőzésre és további világításra használt. Korábban nagyon nevetségesnek tűnt, de most nem egy hely. De ez a nyílás, ha megfelelően be van zárva a konyhából, kiváló kis fülke lehet mindenféle csövek, edények és egyéb szükséges kozmetikai pillanatok számára. A mosógép az a hely, ahol éppen a fülke alatt lehet.

Tegye az alap vízvezetéket a sarkokba

Első lépés - dobja el a régi fürdőszobát. Ha nem akarja teljesen lemondani a fürdőszobából, akkor jobb, ha a sarok verzióját egy mély mosogatóval szereljük fel, amely egyidejűleg zuhanyzóként és kis fürdőként szolgál.

Második lépés - változtassa meg a WC-t. A második sarok ugyanabból a falból, amelyhez a zuhanykabin telepítve van, WC-vel kell felszerelni. Valószínűleg ez az ellenkező fal a bejáratnál. Ha az alap vízvezetéket ilyen módon helyezték el, akkor kicsit zavaró lesz a szennyvízzel.
Ami a WC-modellt illeti, ma már sarokmodellek vannak, amelyek kevés helyet foglalnak el. És van - a tartály-mosogatóval, ahol a kézmosás után a víz a tartályba kerül. Ez egy gazdaságos lehetőség, de gyakran meg kell tisztítanunk a kijelölt típusú tartályt.
A WC felett - polcok egy rés formájában. Az ilyen polcokat saját maga készítheti el, és a mestertől rendelhető.

Figyelem, ez hagyományosan egy nedves helyiség, amelyben a penész, a káros gombák szeretnek nőni és fejlődni. Szellőztetés megszervezése.

Fűtött törölközőtartó

A harmadik sarok a wc vékony vonalával szemben helyezkedik el, felszerelhető egy öltözőasztalra vagy egy hatalmas, fűtött törülközőtartóra az egész falon. De itt a család szükségleteitől függ.
A tekercs alatt állítsa be a mosdót. Vannak, akik elutasítják, de hiába. Idővel az elem hiánya nagyon erősen érezhető.
A mosogató tetején lévő tekercs alatt szilárd tükörfelületet készíthet - érdekesnek tűnik. A tekercsek két típusból állnak:

 • víztekercs;
 • elektromos tekercsek.

A vízvezeték folyamatosan működik, amikor a forró víz be van kapcsolva, de az elektromos hálózat a hálózathoz való csatlakozáskor megkezdi a működését és a megfelelő parancsot kapja. Ezért ez a lehetőség gazdaságosabb. Ami az esztétikát illeti, a víztekercsek nem szabványosak lehetnek, és ha egyedi rajzra rendelik őket, akkor egzotikumot adnak - a design szokatlan lesz.
Van egy másik típus - egy kombinált serpentin, amely villanyáramon és forró vízen működik.

Kerámia burkolólapok

A panelház fürdőszobájának belső kialakítása nem csak kiváló minőségű szaniteráruk és bölcs elhelyezkedése, hanem egy jó cserép kiválasztása is. A jó nem feltétlenül drága, hanem alkalmas. A fürdőszoba kialakítása kreatív munka. A csempe szolgálja a mestert, valamint a festéket a művész számára - a legjobb választás a textúra és a színpaletta lesz a kulcsa a legérdekesebb eredménynek.


Most a piac kínál sok európai és a hazai. Az európai három típusból áll: vörös, kék és zöld jelölések. A csúszásgátlási fok megfelel a számnak. A piros a legjobb, a zöld pedig a harmadik fokozat. Ez nem azt mondja, hogy a csempe rossz, csak nagyobb valószínűséggel csúszik rá.
De a mázas dupla égetés a padlóra nem alkalmas - ez egy fal lehetőség. Pénzt takaríthat meg, a helyeket múlja le a zuhanytálca mögött, de vízzárással takarja el őket, mert egy csupasz betonhabarcs csodálatos talaj a gomba növekedéséhez.

A csempe alatt készült betonalapozót gerinctelen keverékkel kell kezelni!

A több mint egy évtizeden át tartó panelházban sok kártevő található, amely közvetlenül vagy többnyire kedvezőbb körülmények között csírázik, így a fürdőkád és a WC-szoba gombaellenes kezelése ugyanolyan fontos, mint az ürülék egyéb elemeinek időben történő cseréje.

Növelje a helyet vizuálisan

A panelházban lévő fürdőszoba meglehetősen kicsi, még akkor is, ha az összes elem helyesen illeszkedik, nem fog kinézni. De van kiút! Tükrök és LED-ek. Minden fülke érdekesebbnek tűnik, ha kiderül, hogy felszereli a LED-es világítással. Energiát takarít meg (ilyen villanykörték kis energiát vesz igénybe) ugyanakkor a tér illúzióját hozza létre. És ha a fülkék hátsó falát tükörré teszik, akkor egy fényes alagút hatását kapja.
Általánosságban a fehér szín a kis helyiségek számára kiemelt fontosságú. De nem tiszta formában. Ha a falak tisztán könnyűek, és a padló néhány tónusú sötétebb, és egy másik, sötétebb árnyékkal van elszórva - ez egy ideális belső lehetőség.


Nagyon szép megjelenésű foltok a színtől, amelyben az alap vízvezeték készült. Például acél zuhanyt. A világos padlóburkolatokat egymás után kell megtenni. Jól néz ki.
A panelek jobbak, nem radikálisan különböző színek - egy kis szoba tiszta szegélye még jobban észrevehetővé teszi ezt a hátrányt. Legyen egyfajta keret.
Nem rossz a vizuálisan külön zónák. Például feküdjön a falak és a padló közelében a WC egy kis négyzet mozaik csempe. Igen, ez nem a költségvetés, de a javítás nem történik két évig.

Fürdőszoba tervezés - 10 lépésről lépésre

A fürdőszoba minden elemének összhangban kell lennie másokkal - ez az egyetlen módja a tisztességes megjelenésnek a négyzetek észrevehető hiányával. Még ha az összes vízvezeték és berendezés sikeresen elhelyezett a sarkokban, és a tárolópolcok olyan szintet alkotnak, amely nem sok helyet foglal el, az eredmény a lépésenkénti eloszlás nélkül is tökéletes marad.
Minden centiméter fontos itt, és fennáll annak a veszélye, hogy ha nem felel meg a rajzolási szabványoknak, egyszerűen nem tud mindent megtalálni, amire szüksége van, így minden lépést meg kell követnie:

 1. Mi lebontjuk a falat a WC / fürdőszoba között.
 2. Végezzük el a rajzot minden centiméter eloszlásával a kapott terület mérése után.
 3. Lebontjuk az összes régi csövet, újakat hozunk.
 4. Átdolgoztuk a kábelezést, beleértve a spotlámpák felszerelését.
 5. Minden millimétert gombaellenes gyógyszerekkel dolgozunk fel.
 6. Elosztjuk az alapvető vízvezetékeket - zuhanyzó, WC, mosdó.
 7. Elterjedt a csempe, a falakat előzetesen feldolgozzuk gombaellenes szerrel.
 8. A cserépet szárazra adjuk.
 9. Alapvető vízvezetékeket építünk.
 10. Kis díszítőelemeket készítünk.

Átlagosan két hetet és másfél hónapot vesz igénybe a fürdőszoba egy panel lakásban történő önjavításával, különálló fürdőszobával, amelynek partíciója bontásra kerül. De a tervezett számítással megvalósítható feladat, hogy a fürdő legösszetettebb kialakítása életre kel, csak el kell kezdeni.

70 ötlet egy kis fürdőszoba tervezéséhez

A lakóházakban egy kis fürdőszoba közös probléma. De még ezek a 3-4 négyzet. teljesen lehetséges a kényelem és a pihenés oázisa, ha tervezési technikákat használ. Kiválasztva a megfelelő felületet, a vízvezetékeket és a bútorokat, látni fogod, hogy nem szűk terület volt az oka a zsúfoltságnak, de csak az írástudatlan elhelyezése a dolgoknak. Javaslatok segítenek a hibák kijavításában és a fürdőszoba kényelmében és rendben tartásában!

Egy kis fürdőszoba felújítása. Hol kezdjem?

Az első dolog, amit el kell döntenie ebben a szakaszban, hogy a fürdőszobát kombinálja vagy külön.

A wc és a fürdőszoba közötti partíció eltávolításával kissé kiterjesztheti a területet, és megtakaríthatja a befejező anyagokat. De először is ez szükségessé teszi a különleges esetek engedélyezését; másodsorban fontos közlemények (víz vagy szennyvízcsatornák, szellőzővezetékek, elektromos vezetékek) helyezhetők el az átviteli létesítményben; Harmadszor, egy nagycsalád számára a közös fürdőszoba praktikus szempontból nagyon kellemetlen lesz.

Ami a különálló fürdőszobát illeti, ebben a kiviteli alakban az egyetlen hátrány, hogy mindkét szoba gyakran nagyon apró, és egyszerűen nincs külön hely a külön WC-k mosdójában. Ebben az esetben kompakt mosogatót használhat, például a sarkon, közvetlenül a tartály felett.

A folyosó vagy folyosó csökkentésével a kis fürdőszobához is hozzáadhat egy kis extra "négyzetet".

Finishing és anyagok a fürdőszobában

Káddal vagy zuhanyzóval mindenki megfigyelheti, mennyi gőz és kondenzátum keletkezik a levegőben. Ez azt jelenti, hogy a kis fürdőszoba befejezéséhez minden anyagnak vízállónak kell lennie, és ellenáll a hőmérséklet változásának.

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a fürdőszobában lévő betonalap megfelelően csempézett, és javításra kerül. De ez messze van a helyzeten - a legfelső díszítőréteg alatt nem sántítaná meg, hogy végezzen több munkát. Így a "meleg padló" rendszer kényelmes hőmérsékletet nyújt, és a sűrű vízszigetelés rétegek megóvják a felháborodott szomszédokat egy árvíz esetén.

Az ideális szerkezet nézne: betonlemez bitumennel bevont primer hozzá feltapadt polimer vízzáró membrán (a szélei emeljük át a falak magassága nem kevesebb, mint 15 cm, és a hegesztési varratok kell végezni átfedi és szorosan biztosíték együtt), öntött finom kvarchomok, halmozott fűtés elemeket, majd kerámia csempe ragasztott a csempézett beton ragasztóhoz. Kívánatos, hogy legyen nagy és könnyű, de ugyanakkor - kissé durva, mert a nedves fényes mázakon könnyű elcsúszni és megsérülni.

falak

Kerámia burkolólapok, műanyag panelek, festés, mesterséges kő vagy nedvességálló tapéta használhatók a falak falának egy kis fürdőszobába történő befejezéséhez.

Először is fontos, hogy megfelelően vakolja a felületet és alkalmazzon minőségi alapozót. A felületet vízszintes vízszintekkel is ki lehet egyenlíteni.

A festékekből kívánatos nem mérgező vizes emulziók (akril, szilikon) és víz-diszperziós készítmények alkalmazása. Jobb a hagyományos olajolajok visszautasítása - mivel hosszú ideig szárazak, acetont szagolnak és gyorsan megtörik a hőmérséklet hatása alatt.

mennyezet

Az optimális választás a mennyezet díszítésére egy kis fürdőszobában egy tépőzáras stretch film. Abszolút ellenáll a vízgőznek (csak szivacsot kell szivacsodni), és legalább tíz évig szolgálni anélkül, hogy elveszítené az eredeti esztétikai megjelenést. Ezenkívül egy ilyen mennyezet segít az infláció kellemetlen következményeinek minimalizálásában.

Ha költségvetési korrekcióra van szüksége, megállíthatja a festést, de évente frissíteni kell.

Egy másik jó módja annak, hogy befejezze a mennyezet a fürdőszobában - műanyag burkolatok (deszkaburkolás). Az alatta lévő vázra csak rozsdamentes acélprofilt kell használni.

Fürdő vagy zuhanyzó - mit válasszon?

Egy kis fürdőszobában, ahol nehéz elosztani a helyet egy tágas fürdő számára, kétségtelenül előnyösebb a zuhanyozás kedvéért. Továbbá vannak olyan modellek, amelyekben mélytálakkal felszereltek jakuzzival, így a gyertyák és a rózsaszirmok romantikus fürdőzésének szerelmeseit nem szabad megsérteni.

A jelentős helytakarékosság mellett a stand csökkenti a vízfogyasztást. Tekintettel a növekvő közüzemi számlákra, ez nagy előny.

A szellőzés jelenléte a zuhany felett lehetővé teszi a nedvesség gyors eltávolítását és a kondenzátum behatolásának minimalizálását a külső felületen.

És ha még mindig teljes vízben akarsz feküdni a vízben, akkor a kis fürdőszobák tulajdonosai jobban odafigyelnek a szögletes és ívelt fürdőre.

Bútorok, készülékek és kiegészítők elhelyezkedése

A vízvezeték és bútorok kifinomult elhelyezésével a legkisebb fürdőszoba is kényelmes és praktikus.

Mosogató és WC

A helytakarékosság érdekében tanácsos mosogatót választani, nem félkör alakú, hanem kicsi, téglalap alakú vagy négyzet alakú, de magas oldalakkal. Egy ilyen héj beépíthető a szekrénybe.

A WC-tálat, ha lehetséges, el kell rejteni a falba, és csak az ürítő gombot hagyja kívül. Ha ez a lehetőség nem lehetséges, akkor vásárolhat egy sarok vagy egy magas, keskeny tartályt.

Mosógép

Egy kompakt oldalsó rakható mosógépet lehet beépíteni az üres résszel: a mosogató alatt, a kazánban, a fürdőszoba és a fal között, vagy a WC felett. Csak a szigetelt aljzatot kell biztosítani a közelben, és észrevétlenül el kell rejteni a csöveket.

Annak érdekében, hogy ne rontsák el a drága vízvezetéket, jobb, ha a szennyezett vizet közvetlenül a csatorna vízébe szívja.

Szekrények és polcok

A dolgok kis fürdőszobába történő tárolásához a függőleges helyet a legmagasabb dobozokra, lógó polcokra, törölközőszárítókra kell helyezni.

Samponok, gélek, habok és egyéb higiéniai termékek a fürdő oldalsó részeiben felszerelhetők a zárórekeszek 45-60 fokos szögben történő nyílásaival, vagy keskeny vízszintes polcokkal, csúszdákkal ellátva.

Egy másik érdekes ötlet egy visszahúzható rack. Tiszta törölközőt helyezhet el, és jól védi őket a nedvességtől.

Világítás egy kis fürdőszobában

Egy kis fürdőszobában egy vagy több fényforrással juthat el, de ez semmiképpen sem lehet lógó csillár.

Szintén el kell hagyni a hagyományos izzólámpákat - üzem közben nagyon forróak és felrobbanhatnak, ha vízzel érintkeznek. E kritériumok alapján a LED lámpák a legalkalmasabbak.

Egy romantikus hangulat kialakításához egy kis fürdőszobában használhatunk neon szalagokat, polcokat és fülkéket kiemelő spotlámpákat, valamint a padlón lévő fluoreszkáló elemeket.

Belső stílus kiválasztása

Annak érdekében, hogy a belső megjelenés harmonikus legyen, mielőtt megkezdené a javításokat a fürdőszobában, ki kell választania azt a stílust, amelyet a tulajdonosok szeretnek. Pihenést és kedélyállapotot javít minden alkalommal a vízkezelések során.

Kis fürdőszoba modern stílusban

A tiszta szimmetrikus alakzatok, a felesleges részletek hiánya, a monokróm hangok, a króm vagy a fényes bevonatok a rövidség és teljesség benyomását keltik.

Klasszikus kis fürdőszoba

Az elefántcsont, a csillogó porcelán és a virágcsillogó arany árnyalatai az igazi arisztokraták királyi fürdőszobája. A rengeteg fény és ragyogás tökéletesen megbirkózik a tér növelésével.

Provence stílusú kis fürdőszoba

Ebben a dekorációban a francia romantika összefonódik a falusi szabadsággal és egyszerűséggel. Pasztell árnyalatokat használnak - levendula, zöldes, kék, halvány rózsaszín. Az engedélyezett képek közül - kis unalmas virágok. A bútoroknak kissé szüreti megjelenésűeknek kell lenniük, például a fényes festékkel szemben.

Kis galéria stílusú fürdőszoba

A tetőtérben csupasz falak, kő vagy tégla utánzata (lehetőleg szürkésfehér), magas fehérre festett mennyezet, díszítés nem jellemző. Alkalmas ingyenes művészek, cseh képviselők, valamint azok számára, akik megvetik az ordinaritást és az érték szabadságot.

Kis fürdőszoba minimalista stílusban

Helytakarékos és kompakt formák - a tökéletes megoldás kis fürdőszobának. Minden, amire szüksége van, rejtve van a szekrényekben, ami a könnyedség és a tágasság légkörét teremt.

Skandináv stílusú kis fürdőszoba

A hófehér színű, kicsi, szürke és fekete foltok a hegyes északi folyókra vagy a jéggel borított csúcsokra emlékeztetnek. Az ilyen környezet nagyon frissítő és energizáló. A kifogástalan színekben és bármilyen fényes részletek nélkül vizuálisan növeli a helyiség területét.

Színes megoldások egy kis fürdőszobában

A belső tér sértetlenségének biztosítása érdekében egy kis fürdőszobát nem kell több, mint három színt használni, amelyek intenzitása közel van. Sötét, kontrasztos, terjedelmes dolgokat és képeket kell hagyni néhány tágas szobához vagy szabadtéri medencéhez.

Fehér fürdőszoba

Ez a hagyományos vízvezeték szín - tiszta, tiszta, a legfényesebb fény. Ilyen környezetben könnyű pihenni, ráadásul könnyen kombinálható más árnyalatokkal is.

Szürke fürdőszoba

A villogó túlcsordulások egy tiszta folyónak felelnek meg, amely a kövek közötti csúcsokból indul ki. Tükrökkel és krómozott fémekkel körülvéve, a világosszürke színek segítenek enyhíteni a feszültséget egy kemény napi munka után, és reggel visszaadni az élelmet.

Kék fürdőszoba

Az ég és a víz színe a leginkább nyugtató. Ez mélyebb lélegzést ad, és mintha teljesen friss levegővel töltené az egész teret. Ez a tökéletes beállítás egy fehér fürdő és mosdó számára. Az ilyen mágikus duett megtörése más színű "foltokkal" valódi bűncselekmény, szélsőséges esetekben hozzáadhat egy kis ezüstöt.

Zöld fürdőszoba

Amikor a lombozat tükröződik a folyóban, a víz zöldessé válik. Ugyanabban a palettában a tenger hullámai árnyalatai láthatók, a kékeszöld türkiz árnyalatai a mélységből aranyszínűek. Egy hasonló kialakítás egy kis fürdőszobában pihenteti a szemét és lazítaná a testedet.

Tervezzen egy kis fürdőszobát Hruscsovban

A szovjet apartmanokban gyakran látni lehet egy méteres WC-t és egy szűk fürdőt, amelynek területe nem haladja meg a 4 négyzetmétert. De még ilyen körülmények között is okos vagy.

Például a mosdó elhelyezhető a fürdő feletti sarokba - így senki se zavarja. És miután tágas fülkét építettek fel a WC-tál ciszternáján, könnyen elhelyezhető vízmelegítő.

Kis fürdőszobák - fotó

Vizuálisan látni a valódi példákat a kis fürdőszoba tervezés segít a galériában. A fotót nézve szokatlan ötleteket talál a helytakarékosság érdekében a fürdőszobákban, amelyek területe egybeesik a sajátjával.

A fürdőszoba kialakítása panelházban

Egykor a múlt század 60-as évének elején épült tipikus panel házakat áldásnak tekintették, melynek célja az akkoriban felmerülő komoly problémák megoldása volt a lakosság számára. Most azonban megváltozott a hozzáállásuk. Amellett, hogy a benne lévő apartmanok nagyon mérsékelt méretűek voltak, az ilyen házak gyorsan eltűntek az idő múlásával és számos problémát fedeztek fel a szovjet vezetés vágyának köszönhetően.

Természetesen, a saját lakásában egy panelházban sokkal több tekintélyes volt, mint egy kommunális lakásban. Most azonban azoknak a gyerekeknek és unokáinak, akik kezdetben lakásokat fogadtak ilyen házakban, zavarba ejtik, hogyan lehetne jobban megfelelni a kényelmes életvitelhez. Ebben a cikkben fogunk beszélni, hogyan kell felszerelni egy fürdőszoba egy panel házban, és milyen trükköket tud igénybe a folyamat elrendezése.

Különlegességek

A panellakabinban lévő fürdőszoba fő jellemzője egy kis négyzet. Ha a kis helyiségek és a konyhák problémája megoldható úgy, hogy egy lakást egy stúdióba, mint egy szobába fordítanak, akkor csak a fürdőszoba és a WC összekapcsolásával növelheti a fürdőszoba méretét.

Fürdőszoba egység

Számos vita van arról, hogy egy lakószobában kombinált fürdőszobát vagy nem.

ellenérvek

Az ilyen határozat elleni érvek:

 • Ha egyszerre több ember él a családban, akkor nem annyira kényelmes a kombinált fürdőszobát használni, mert ha valamelyikük illatos habot tartalmazó meleg fürdőben akar áztatni, hamarosan olyan ember lesz, aki sürgősen használja a mosdót. Továbbá, amikor egy közös fürdőszobát használ a reggel körül a fürdőszobában, elkerülhetetlenül sor kerül.
 • Úgy gondolják, hogy a ház falainak szétszerelése, még akkor is, ha azok nem hordoznak, csökkenti stabilitását, és az épület gyorsabb romlását eredményezi. Ezenkívül az ilyen átépítésnek legitimálni kell. Ezért engedélyt kell kérnie a fal lebontására, miután összegyűjtötte a szükséges papírokat.
 • A septum lebontásának folyamata - jóllehet meglehetősen gyorsan történik - zavaró. Létrehozhatsz sok zajt, amire kellemetlen szomszédok futhatnak. Továbbá, ha a javítást csak a fürdőszobában végzik, akkor keményen kell dolgoznia, hogy óvatosan távolítsa el az összes építési hulladékot, és ne szennyezzen más helyiségbe.

nyalánkság

Azonban sok érv szól egy ilyen határozat mellett:

 • A két szoba ötvözésével több használható helyre kerülhet, ahol kényelmesebben szabadon mozoghat.
 • A fürdőszobát jobban meggondolhatja, ha olyan technikát használ, mint a zónázás. Ez segít különböző épületek különböző építőanyagainak használatában, ideiglenes partíciók telepítésében, valamint világítással történő játékban.
 • A fürdőszobában könnyebb lesz felszerelni a vízvezetéket. Ezenkívül lehetősége lesz arra is, hogy egy ilyen nagyméretű készüléket, például egy mosógépet telepítsen a fürdőszobába, vagy ha kívánja, egy másik állványt is elhelyezhet különböző kozmetikumok és mosószerek számára.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a fürdőszoba és a fürdőszoba összekapcsolása csak akkor indokolt, ha egyedül vagy egyedül vagy egyedül él együtt.

Ha a fürdőszoba területe lehetővé teszi, hogy legalább egy kis sarkos mosogatót telepítsen benne, és a fürdőszobában a szükséges vízvezeték-felszerelés telepítése után, és maga a fürdőszobában vagy maga a zuhanyzóban van hely a mosógép felszereléséhez, akkor ne szakítsa meg a falat.

Vízvezeték és tartozékok kiválasztása

A vízvezetéknek illeszkednie kell a fürdőszoba méretéhez.

A kis fürdőszobában lévő masszív pezsgőfürdő kivehető, és nem teszi lehetővé a szükséges egyéb berendezéseket és berendezéseket.

Kis fürdőszobákban előnyben részesítik a kis vízvezetékeket. A sarok mosogatói, zuhanyzók és WC-k több helyet biztosítanak a szoba közepén.

A fürdőszoba és a zuhany közötti választásnál jobb, ha az utóbbit előnyben részesítené. A modern zuhanyzó sokkal sokoldalúbb, mint a fürdőkád. Bennük nem csak különböző típusú fúvókákat használhat, hanem lehetőséget is kap a rádió hallgatására, vagy akár a telefonra is. Sok zuhanyzóban nemcsak állhatsz, hanem vízkezelés alatt is ülhetsz. Ha a fürdőszobát az idősebb emberek használják, akkor a fülke mellett egy kis szék is elhelyezhető, amelyen kényelmesen ülhet. Ugyanakkor egy idős embernek nem kell lépnie a standard fürdőkád magas oldalán.

Mosógép elhelyezése

Gyakorlatilag minden családban használhatja a mosógépet.

Nehéz ilyen nagy felszerelést elhelyezni egy kis fürdőszobában, de lehetséges:

 1. A mosógépet a mosogató alá helyezheti. Ehhez egy lógó mosdót kell telepíteni.
 2. Helyezzen egy mosást egy oldalra a falhoz, és a másik oldalon egy kis partíciót kell készítenie. A fenti rést a fentiekből polcok vagy egy ruhadarab befogadhatja.
 3. Helyezze a mosógépet a káddal vagy zuhanyzóval. Ezzel az elrendezéssel a mosógép szennyvize nemcsak közvetlenül a szennyvízcsatornába, hanem közvetlenül a fürdõbe vagy a bódéba is vezethet. Ez az opció alkalmas azok számára, akik függőleges terhelésű mosógépeket használnak.

Mennyezeti tervezés

A családias vagy fehérre meszelt mennyezet egy ilyen fürdőszobában nyomasztó. Ezért jobb, ha azonnal elhagyod ezeket a lehetőségeket. Szeretnek felfüggesztett vagy felfüggesztett mennyezeteket.

Előnyük:

 • Szépnek látszanak;
 • Színes és texturális megoldások széles választékát kínálja;
 • Tartósabbak és könnyebben törődnek;
 • Könnyű rávenni a reflektorokat - kis fürdőszobákban ez fontosabb, mint bárhol máshol;
 • Lehetőség van tükrözött mennyezet létrehozására, amely vizuálisan növeli a szobát.

Emlékszel egy szabályra - a mennyezetnek mindig néhány árnyalatúnak kell lennie, mint a fürdőszoba falai. Ellenkező esetben vizuálisan összetörhet és nyomasztó hangulatot hozhat létre.

A falak befejező és színösszeállítása

A klasszikus megoldás a falak díszítésére a fürdőszobában csempézés. A kis méretű fürdőszobákban ez valóban az egyik legjobb lehetőség. Mindazonáltal azt tanácsoljuk Önnek, hogy ne hagyja abba a választását egy ugyanolyan típusú csempére, hanem különböző árnyalatokból vagy különböző mintákból használjon ugyanabból a gyűjteményből, egymással kombinálva. Ezenkívül érdekes, a kontrasztra illő vagy mozaik szimulációnak megfelelő illusztráció.

A térfelületek vizuális megjelenítésének hatása a fényvisszaverő felületekre a falcsempékre is vonatkozik.

Ha nem akarod hosszasan csempézni a csempeburkolatokat, a falakhoz egy PVC-paneleket használhat a fürdőszoba számára. A panelek különböző színeinek megválasztása a hardverraktárakban is meglehetősen nagy, de természetesen sokkal szerényebb, mint a kerámia burkolólapok megválasztása.

A színes megoldások a falak jobban ragaszkodni diszkrét, világos színek. Túl fényes vagy túl sötét színek vizuálisan elrejtik a szoba már korlátozott helyiségét.

A padló rendezése

A padló is a legjobb csempe.

A fürdőszobai csempe legyen annyira csúszós, mint lehetséges.

Mivel a víz gyakran leesik a padlóra, akkor egy pillanatra kockáztatja magát, és valamilyen sérülést okoz. Ezért sokan már elkezdték használni a padlón lévő, tartós faalapú, fából készült paneleket, amelyek kellemesen állnak mezítláb után zuhanyozás után, és nem kell félni, hogy csúszni fog.

Egy másik alkalmas anyag a padlóhoz a fürdőszobában önszintező padlók. Bár ez a lehetőség nem olcsó, a kis méret a fürdőszobában nem teszi lehetővé, hogy túl sok időt takarítsanak meg az építőanyagokra. Ahhoz, hogy a lábad mindig meleg legyen, és a hideg télen nem szabad megfázni, javasoljuk, hogy a padlófűtést a fürdőszobában helyezzék el.

Világítás és megvilágítás

Mint már említettük, egy kis fürdőszobában jobb a beépített spotlámpákat használni. Mindazonáltal a lehető legtávolabb kell lenniük. A panelházak ablakai a fürdőszobákban szinte soha nem történik meg. Ezért gondosan mérlegelni kell a helyiség mesterséges megvilágítását.

Nos, amikor a fény intenzitását egy speciális fényerővel állíthatjuk be.

Ha ilyen kapcsolót nem lehet felszerelni, a lámpákat meleg és hideg fényben csavarhatja be a különböző kapcsolók által bekapcsolt lámpákba. Az első reggel felgyorsítja az ébredést, a második segít lefekvés előtt lefeküdni.

Belsőépítészeti tanácsok

A panelházban lévő fürdőszoba nagyon hangulatos és kényelmes szobákat kínál.

Ehhez vegye figyelembe az alábbiakat:

 • Használjon tükröket. Minél több tükrök van a fürdőszobában, annál nagyobb lesz a szoba. Két tükröt lefedhet egymással szemben, szemben a falakkal, vagy megpróbálhatja az egyik falat teljesen tükrözni. Így nagyon érdekes hatásokat érhet el. Ráadásul a tükrök tökéletesen tükrözik a fényt, ami azt jelenti, hogy soha nem lesz túl sötét a fürdőszobában.
 • Készíts egy fülkét. A falakon olyan kis mélyedések készíthetők, amelyekben elrejthetők díszes elemek, kiegészítő lámpák, vagy akár polcokként is használhatók.
 • A fürdőszobai függönyöket függeszteni az üvegajtók helyett - így kis helyet takaríthat meg, ugyanakkor meg tudja különböztetni azt.
 • Játék textúrával és színnel. Mint már említettük, jobb, ha a fürdőszoba kialakításánál könnyebb, természetes árnyalatokat ajánlunk. Ezzel párhuzamosan néhány fényes, nagy löketet is felvehet, például több aszimmetrikus kontrasztos csíkot a falakon, hogy a szemeidnek valami elkaphassanak.
 • Használjon minden szabad helyet. Például a legtöbb ember teljesen üres helyet hagy az ajtó felett, miközben kis polcokkal vagy dekoratív elemekkel tölthető.
 • Cserélje ki az összes régi, nehézkes vízvezetéket egy modern és kompakt. Különösen figyeljen a mosdók és mosdók felfüggesztett modelljeire.
 • Használjon tolóajtót a szokásos helyett. Ezek az ajtók kevesebb helyet foglalnak el, és ha szükséges, kissé kiszorítják őket a fürdőszobából a szomszédos helyiségbe, így egyáltalán nem elveszik a fürdőszobát.