Legfontosabb > Csapok

70 ötlet egy kis fürdőszoba tervezéséhez

A lakóházakban egy kis fürdőszoba közös probléma. De még ezek a 3-4 négyzet. teljesen lehetséges a kényelem és a pihenés oázisa, ha tervezési technikákat használ. Kiválasztva a megfelelő felületet, a vízvezetékeket és a bútorokat, látni fogod, hogy nem szűk terület volt az oka a zsúfoltságnak, de csak az írástudatlan elhelyezése a dolgoknak. Javaslatok segítenek a hibák kijavításában és a fürdőszoba kényelmében és rendben tartásában!

Egy kis fürdőszoba felújítása. Hol kezdjem?

Az első dolog, amit el kell döntenie ebben a szakaszban, hogy a fürdőszobát kombinálja vagy külön.

A wc és a fürdőszoba közötti partíció eltávolításával kissé kiterjesztheti a területet, és megtakaríthatja a befejező anyagokat. De először is ez szükségessé teszi a különleges esetek engedélyezését; másodsorban fontos közlemények (víz vagy szennyvízcsatornák, szellőzővezetékek, elektromos vezetékek) helyezhetők el az átviteli létesítményben; Harmadszor, egy nagycsalád számára a közös fürdőszoba praktikus szempontból nagyon kellemetlen lesz.

Ami a különálló fürdőszobát illeti, ebben a kiviteli alakban az egyetlen hátrány, hogy mindkét szoba gyakran nagyon apró, és egyszerűen nincs külön hely a külön WC-k mosdójában. Ebben az esetben kompakt mosogatót használhat, például a sarkon, közvetlenül a tartály felett.

A folyosó vagy folyosó csökkentésével a kis fürdőszobához is hozzáadhat egy kis extra "négyzetet".

Finishing és anyagok a fürdőszobában

Káddal vagy zuhanyzóval mindenki megfigyelheti, mennyi gőz és kondenzátum keletkezik a levegőben. Ez azt jelenti, hogy a kis fürdőszoba befejezéséhez minden anyagnak vízállónak kell lennie, és ellenáll a hőmérséklet változásának.

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a fürdőszobában lévő betonalap megfelelően csempézett, és javításra kerül. De ez messze van a helyzeten - a legfelső díszítőréteg alatt nem sántítaná meg, hogy végezzen több munkát. Így a "meleg padló" rendszer kényelmes hőmérsékletet nyújt, és a sűrű vízszigetelés rétegek megóvják a felháborodott szomszédokat egy árvíz esetén.

Az ideális szerkezet nézne: betonlemez bitumennel bevont primer hozzá feltapadt polimer vízzáró membrán (a szélei emeljük át a falak magassága nem kevesebb, mint 15 cm, és a hegesztési varratok kell végezni átfedi és szorosan biztosíték együtt), öntött finom kvarchomok, halmozott fűtés elemeket, majd kerámia csempe ragasztott a csempézett beton ragasztóhoz. Kívánatos, hogy legyen nagy és könnyű, de ugyanakkor - kissé durva, mert a nedves fényes mázakon könnyű elcsúszni és megsérülni.

falak

Kerámia burkolólapok, műanyag panelek, festés, mesterséges kő vagy nedvességálló tapéta használhatók a falak falának egy kis fürdőszobába történő befejezéséhez.

Először is fontos, hogy megfelelően vakolja a felületet és alkalmazzon minőségi alapozót. A felületet vízszintes vízszintekkel is ki lehet egyenlíteni.

A festékekből kívánatos nem mérgező vizes emulziók (akril, szilikon) és víz-diszperziós készítmények alkalmazása. Jobb a hagyományos olajolajok visszautasítása - mivel hosszú ideig szárazak, acetont szagolnak és gyorsan megtörik a hőmérséklet hatása alatt.

mennyezet

Az optimális választás a mennyezet díszítésére egy kis fürdőszobában egy tépőzáras stretch film. Abszolút ellenáll a vízgőznek (csak szivacsot kell szivacsodni), és legalább tíz évig szolgálni anélkül, hogy elveszítené az eredeti esztétikai megjelenést. Ezenkívül egy ilyen mennyezet segít az infláció kellemetlen következményeinek minimalizálásában.

Ha költségvetési korrekcióra van szüksége, megállíthatja a festést, de évente frissíteni kell.

Egy másik jó módja annak, hogy befejezze a mennyezet a fürdőszobában - műanyag burkolatok (deszkaburkolás). Az alatta lévő vázra csak rozsdamentes acélprofilt kell használni.

Fürdő vagy zuhanyzó - mit válasszon?

Egy kis fürdőszobában, ahol nehéz elosztani a helyet egy tágas fürdő számára, kétségtelenül előnyösebb a zuhanyozás kedvéért. Továbbá vannak olyan modellek, amelyekben mélytálakkal felszereltek jakuzzival, így a gyertyák és a rózsaszirmok romantikus fürdőzésének szerelmeseit nem szabad megsérteni.

A jelentős helytakarékosság mellett a stand csökkenti a vízfogyasztást. Tekintettel a növekvő közüzemi számlákra, ez nagy előny.

A szellőzés jelenléte a zuhany felett lehetővé teszi a nedvesség gyors eltávolítását és a kondenzátum behatolásának minimalizálását a külső felületen.

És ha még mindig teljes vízben akarsz feküdni a vízben, akkor a kis fürdőszobák tulajdonosai jobban odafigyelnek a szögletes és ívelt fürdőre.

Bútorok, készülékek és kiegészítők elhelyezkedése

A vízvezeték és bútorok kifinomult elhelyezésével a legkisebb fürdőszoba is kényelmes és praktikus.

Mosogató és WC

A helytakarékosság érdekében tanácsos mosogatót választani, nem félkör alakú, hanem kicsi, téglalap alakú vagy négyzet alakú, de magas oldalakkal. Egy ilyen héj beépíthető a szekrénybe.

A WC-tálat, ha lehetséges, el kell rejteni a falba, és csak az ürítő gombot hagyja kívül. Ha ez a lehetőség nem lehetséges, akkor vásárolhat egy sarok vagy egy magas, keskeny tartályt.

Mosógép

Egy kompakt oldalsó rakható mosógépet lehet beépíteni az üres résszel: a mosogató alatt, a kazánban, a fürdőszoba és a fal között, vagy a WC felett. Csak a szigetelt aljzatot kell biztosítani a közelben, és észrevétlenül el kell rejteni a csöveket.

Annak érdekében, hogy ne rontsák el a drága vízvezetéket, jobb, ha a szennyezett vizet közvetlenül a csatorna vízébe szívja.

Szekrények és polcok

A dolgok kis fürdőszobába történő tárolásához a függőleges helyet a legmagasabb dobozokra, lógó polcokra, törölközőszárítókra kell helyezni.

Samponok, gélek, habok és egyéb higiéniai termékek a fürdő oldalsó részeiben felszerelhetők a zárórekeszek 45-60 fokos szögben történő nyílásaival, vagy keskeny vízszintes polcokkal, csúszdákkal ellátva.

Egy másik érdekes ötlet egy visszahúzható rack. Tiszta törölközőt helyezhet el, és jól védi őket a nedvességtől.

Világítás egy kis fürdőszobában

Egy kis fürdőszobában egy vagy több fényforrással juthat el, de ez semmiképpen sem lehet lógó csillár.

Szintén el kell hagyni a hagyományos izzólámpákat - üzem közben nagyon forróak és felrobbanhatnak, ha vízzel érintkeznek. E kritériumok alapján a LED lámpák a legalkalmasabbak.

Egy romantikus hangulat kialakításához egy kis fürdőszobában használhatunk neon szalagokat, polcokat és fülkéket kiemelő spotlámpákat, valamint a padlón lévő fluoreszkáló elemeket.

Belső stílus kiválasztása

Annak érdekében, hogy a belső megjelenés harmonikus legyen, mielőtt megkezdené a javításokat a fürdőszobában, ki kell választania azt a stílust, amelyet a tulajdonosok szeretnek. Pihenést és kedélyállapotot javít minden alkalommal a vízkezelések során.

Kis fürdőszoba modern stílusban

A tiszta szimmetrikus alakzatok, a felesleges részletek hiánya, a monokróm hangok, a króm vagy a fényes bevonatok a rövidség és teljesség benyomását keltik.

Klasszikus kis fürdőszoba

Az elefántcsont, a csillogó porcelán és a virágcsillogó arany árnyalatai az igazi arisztokraták királyi fürdőszobája. A rengeteg fény és ragyogás tökéletesen megbirkózik a tér növelésével.

Provence stílusú kis fürdőszoba

Ebben a dekorációban a francia romantika összefonódik a falusi szabadsággal és egyszerűséggel. Pasztell árnyalatokat használnak - levendula, zöldes, kék, halvány rózsaszín. Az engedélyezett képek közül - kis unalmas virágok. A bútoroknak kissé szüreti megjelenésűeknek kell lenniük, például a fényes festékkel szemben.

Kis galéria stílusú fürdőszoba

A tetőtérben csupasz falak, kő vagy tégla utánzata (lehetőleg szürkésfehér), magas fehérre festett mennyezet, díszítés nem jellemző. Alkalmas ingyenes művészek, cseh képviselők, valamint azok számára, akik megvetik az ordinaritást és az érték szabadságot.

Kis fürdőszoba minimalista stílusban

Helytakarékos és kompakt formák - a tökéletes megoldás kis fürdőszobának. Minden, amire szüksége van, rejtve van a szekrényekben, ami a könnyedség és a tágasság légkörét teremt.

Skandináv stílusú kis fürdőszoba

A hófehér színű, kicsi, szürke és fekete foltok a hegyes északi folyókra vagy a jéggel borított csúcsokra emlékeztetnek. Az ilyen környezet nagyon frissítő és energizáló. A kifogástalan színekben és bármilyen fényes részletek nélkül vizuálisan növeli a helyiség területét.

Színes megoldások egy kis fürdőszobában

A belső tér sértetlenségének biztosítása érdekében egy kis fürdőszobát nem kell több, mint három színt használni, amelyek intenzitása közel van. Sötét, kontrasztos, terjedelmes dolgokat és képeket kell hagyni néhány tágas szobához vagy szabadtéri medencéhez.

Fehér fürdőszoba

Ez a hagyományos vízvezeték szín - tiszta, tiszta, a legfényesebb fény. Ilyen környezetben könnyű pihenni, ráadásul könnyen kombinálható más árnyalatokkal is.

Szürke fürdőszoba

A villogó túlcsordulások egy tiszta folyónak felelnek meg, amely a kövek közötti csúcsokból indul ki. Tükrökkel és krómozott fémekkel körülvéve, a világosszürke színek segítenek enyhíteni a feszültséget egy kemény napi munka után, és reggel visszaadni az élelmet.

Kék fürdőszoba

Az ég és a víz színe a leginkább nyugtató. Ez mélyebb lélegzést ad, és mintha teljesen friss levegővel töltené az egész teret. Ez a tökéletes beállítás egy fehér fürdő és mosdó számára. Az ilyen mágikus duett megtörése más színű "foltokkal" valódi bűncselekmény, szélsőséges esetekben hozzáadhat egy kis ezüstöt.

Zöld fürdőszoba

Amikor a lombozat tükröződik a folyóban, a víz zöldessé válik. Ugyanabban a palettában a tenger hullámai árnyalatai láthatók, a kékeszöld türkiz árnyalatai a mélységből aranyszínűek. Egy hasonló kialakítás egy kis fürdőszobában pihenteti a szemét és lazítaná a testedet.

Tervezzen egy kis fürdőszobát Hruscsovban

A szovjet apartmanokban gyakran látni lehet egy méteres WC-t és egy szűk fürdőt, amelynek területe nem haladja meg a 4 négyzetmétert. De még ilyen körülmények között is okos vagy.

Például a mosdó elhelyezhető a fürdő feletti sarokba - így senki se zavarja. És miután tágas fülkét építettek fel a WC-tál ciszternáján, könnyen elhelyezhető vízmelegítő.

Kis fürdőszobák - fotó

Vizuálisan látni a valódi példákat a kis fürdőszoba tervezés segít a galériában. A fotót nézve szokatlan ötleteket talál a helytakarékosság érdekében a fürdőszobákban, amelyek területe egybeesik a sajátjával.

Tervezzen egy kis fürdőszobát - ötleteket fotókkal

Kis fürdő design - merész ötletek, kreatív megoldások

A kis fürdőszobák tulajdonosai úgy érzik, hogy a helyhiány korlátozza õk stílusos és kényelmes felszerelését. Ne aggódjon, sok lehetőség van arra, hogy még egy nagyon apró szobát is kényelmessé, gyönyörűvé és funkcionálisabbá tegyünk. Sőt, a kis fürdőszoba kialakítása gyakran eredeti, a merész dekorációs megoldások és a racionális helyhasználat miatt.

Vessünk kétségeket és aggodalmakat, és nézzük meg, hogyan tudjuk felszerelni az egészségügyi létesítményeket.

A terv szerint járunk el

Mielőtt elkezdené javítani a fürdőszobát, néhány alapvető kérdésre válaszolunk:

 1. Függetlenül attól, hogy fontos-e külön fürdőszobát vagy mindkét szobát kombinálni. A második esetben a szoba területe jelentősen megnő a lebontott válaszfal miatt.
 2. Minden egészségügyi berendezés nélkül a család nem képes. Nyilvánvaló, hogy a készlet minimális lesz a hely szabadítására. Helyesebb korlátlanul korlátozni magad egy szabványos fürdőszobához, és még jobb is, egy zuhanytálca (itt beszélni fogunk erről), WC és mosdó.
 3. Szükséges-e a mérnöki kommunikáció áttelepítése az átépítés során?
 4. Lehetőség van egy mosógép felszerelésére a szabadban, például a konyhában vagy a folyosón? Ebből egy kis fürdőszoba kialakítása előnyös lehet.
 5. Ebben az esetben szükség van egy teljes fürdőkádra, vagy egy kompakt hidroboxra cserélhető, amely kevésbé élvezheti a vízkezelést.

Le a partíciókkal

Az optimális megoldás egy kis fürdőszobának a fürdőszobával való kombinációja lesz. Néha kiderül, hogy a folyosó és a konyha kárára kiterjesztik a területet - ilyen lehetőség csak üdvözlendő.

A belső elválasztás hiánya lehetővé teszi, hogy könnyen telepítse a mosógépet, a további bútorokat vagy egészségügyi berendezéseket.

Udvarias, hogy most, a két ajtó helyett a fürdőszobába, szüksége lesz rá, teljesen cserélhető egy csúszó szerkezettel - helyet takarít meg és esztétikusnak tűnik.

A globális szerkezetátalakítás sok munkát és pénzt igényel, de az eredmény megéri. A kis fürdőszoba belsejének felszerelésének lehetőségei nagymértékben kibővülnek.

Fürdőszoba WC nélkül

Egy lakóházban, ahol egy nagycsalád kisgyermekkel él, külön WC szükséges. És ha nem lehet a kombinált fürdőszobát kiegészíteni, akkor el kell felejtenie a két szoba egyesülését.

Diverzifikálja a design egy kis fürdőszoba nélkül WC van nehéz. Néhány négyzetméteren egy szabványos vízvezeték-felszerelést és bútorokat kell elhelyezni, milyen tér van a kreativitáshoz? Azonban nem minden olyan egyszerű.

 1. Határozza meg a stílust. Modern, minimalista vagy keleti stílusok alkalmasak a kamraterekhez, mivel egyszerű, tömör formákat, helyi színeket és szinte teljes hiányosságot jelentenek.

Figyeljen a japán stílusra - egy kis fürdőszobát belekóstolhat egy műalkotásba. A japánok jobban ismerik a kis területek ésszerű használatának titkait, mint bárki más, miért nem használhatják fel évszázados tapasztalataikat?

 • Fali szekrényeket használunk. Miért helyezhet el egy egyszerű tükröt a mosogató fölött, ha elrejthet egy lapos részt mögött? Így helyet takaríthatunk meg, és vizuálisan bővíthetjük a teret a tükörfelület rovására. A mosogató alá helyezett szekrény is jobban szerelhető. Ennek köszönhetően a kis fürdőszoba tágasabbnak és "levegőnek" tűnik.
 • Ha a mosogatónak van egy pultja, akkor a pereme is felborulhat a fürdőszobában, és így kényelmes helyet kap a fürdőszobai kiegészítőkhöz.
 • A sarokbútorok maximális teret engednek a helyiségnek, és diverzifikálják a kis fürdőszoba kialakítását. Nem csak a szekrények férnek hozzá, hanem nyitott polcokat is, vizuálisan bővítik a teret. Sarokmosó - egy másik kiváló megoldás a fürdőszoba ergonómiájának optimalizálására.
 • Az ajtó felett egy széles eltemetett polc helyezhető. Ez egy kényelmes hely a mosó- és háztartási vegyi anyagok tárolására.
 • Ajánlatos a fürdőszoba alatti helyiséget átalakítani a szekrény alá, ha nincs vágy a zuhanás helyére.
 • Egy másik kis konyhában egy mosógép a mosogató alá helyezhető. Ugyanakkor a készüléknek csak vízszintes terhelés mellett kell lennie.

Fürdőszoba kialakítása 4 m² területre

Az ilyen hely teljesen lehetővé teszi a kombinált fürdőszoba kialakítását, bár nagyon kompakt. A fő feladat ebben az esetben a szoba vizuális növekedése és a tágas raktárak szervezése lesz.

Néhány trükk egy 4 m²-es kis fürdőszobához.

 1. Javasoljuk, hogy több fényforrást - közös és helyi - telepítsenek egy térbeli játék létrehozására a szobában. Ugyanezt a feladatot tükrözi egymással szemben, például az ajtón és a mosdó felett.
 2. Jobb, ha világos színű bútorokat választanak fényes homlokzatokkal, a szoba tágabbnak tűnik.
 3. A terület teljesen lehetővé teszi, hogy egy kis fürdőszobában kétféle kivitelben használhassa. A fürdő területén kerámia csempe van, a szoba többi része vízhatlan festékkel vagy tapétával díszíthető. Figyelmet kell fordítani a "trükkökre", amelyek további perspektívát jelentenek. Nagyszerű ötlet egy kis fürdőszobába tapéta a természetes vagy a városi tájak. A kis szobákban a fekete-fehér képek elegánsabbak és lenyűgözőek lesznek, mint a szín.
 4. A függő bútorok, a mosdókagyló és a WC-tál könnyű érzést nyújtanak, és lehetővé teszik a háziasszonyoknak, hogy kevesebb időt takarítsanak meg.

Mini fürdőszoba 3m²-ben

A nagyon kis fürdőszoba kialakításának rendkívül tömörnek és elgondolkodtatónak kell lennie.

Egyes szolgáltatásokat kell adományozni.

 • Például a WC-szoba kamrában való elhelyezése esetén el kell hagynia a teljes fürdőt, és sarokkáddal kell felváltania.
 • A mosógép ezen belső terek, mint általában, nem az.
 • A kerámia csempék alkalmasak faldíszítésre, vagy a költségvetésben a műanyag panelek. A többi anyag használata nagyon kicsi, magas páratartalmú helyiségben kritikus.

A kis fürdőszobai dekorációs ötletek a finom részletekkel, a befejező anyagok minőségével, a formák és a vonalak tisztaságával kapcsolatosak. A legmegfelelőbb stílusok közül meg kell különböztetni a modern, az etno és a retro tendenciát. Szokatlan légkört teremtenek, kompenzálva a hely hiányát az eredeti kialakítással.

Fürdőszoba 5m²

Ilyen területen sokkal könnyebb felszerelni egy kényelmes és kifinomult szobát. Nem kell trükköket folytatnia a mosogatógép és a vízvezeték szerelésére, van hely, ahol bútorokat lehet elhelyezni, van még egy hely is a kellemes dolgokra, például egy mosdóból elválasztó díszítő válaszfal, gyönyörű mosodai kosár vagy széklet.

Azonban még mindig van egy kis fürdőszoba, amely bizonyos stíluskorlátozásokkal rendelkezik. A modern trendek - a modern és a minimalizmus még mindig előnyösebbek a klasszikusok, art deco, ország vagy Provence számára, ahol több helyre van szükség. Nem fogsz fürdőszobát elhelyezni a szoba közepén öt négyzetméteren, és egy elegáns öltözőasztalra szűk lesz.

Ebben a kivágásban a bútorok és a vízvezetékek kiválaszthatók, összpontosítva egy kis fürdőszoba tervezésére - világos színek, ergonomikus modellek és minimális kiegészítők.

Üdvözlet a múlt: a fürdőszoba a "Hruscsov"

Az úgynevezett "Hruscsov" épület házaiban lévő fürdőszobák tulajdonosai egyszerre több problémával találkoznak:

 • rekord kis terület;
 • a kommunikáció kényelmetlen helyzete;
 • rossz minőségű épületszerkezetek - egyenetlen falak, ferde bevonatok és hasonlók.

Csak egy út van - egy külön fürdőszoba összekapcsolása, a kommunikáció mozgatása és a falak gondosan összehangolása, miközben a vízvezetékek legalább néhány részét elrejtik.

A "Hruscsov" kis fürdőszobájának kialakítása a színek, formák és textúrák árnyalataira épül. Nincs olyan hely, ahol a kontrasztok vizuálisan összezúzódnak a kamra térben.

A falak és a padlók esetében jobb kerámia burkolatot használni, és a plafon feszültségét elrejteni minden rendellenességének elrejtéséhez.

A szögletes zuhanykabin lehetővé teszi, hogy a lehető legnagyobb helyet takarítsák meg - ez a legkompaktabb modell. Van egy utat a hagyományos fürdőzés követői számára. A kis fürdőszobában lévő egyszemélyes sarokkád nem igényel sok helyet, és lehetővé teszi a felnőttek számára, hogy áztassa az illatos habot, vagy örömmel csobogjon a kiskorba.

A bútorok mennyiségének minimálisnak kell lennie, jobb tárolni a fürdőszobán kívül. Az ajtóknak csúsztatva vagy kifelé kell nyitniuk. A második esetben apró higiéniai és törölköző elemek szervezője az ajtólapra helyezhető.

További megoldások a "Hruscsov" itt találhatók.

Zuhanyzós fürdőszobák

A kis fürdő design kialakítása úszómedencéként egyre inkább kiválasztja a zuhanykabinot.

Előnyei a kis tereknek, különösen a sarokmodell esetében, nyilvánvalóak. Annak érdekében azonban, hogy az ilyen eszköz harmonikusan illeszkedjen a belső térbe, bizonyos feltételek betartására van szükség:

 1. A fürdőszobát modern stílusban kell tervezni: egy tetőtéri, modern, minimalista vagy high-tech do. A klasszikusok, és még inkább a Provence vagy az ország csillogó üveg és fém hidroboxing nem alkalmas.
 2. A legjobb megoldás azok számára, akiknek van egy kis fürdőszobája nyitott zuhanyzónak. Nincs két oldalpanel és a felső. A fülke a szétszerelt fürdő helyén található, a szoba sarkában van elhelyezve, és egy meglévő lefolyóhoz csatlakozik. A 800-as méretű modelleket 800 mm-es mélységben kell vásárolni olyan mély raklapon, amely vészhelyzetben megbízhatóan védelmet nyújt az árvíz ellen. A berendezés ajtóinak legyenek átlátszóak és csúszósak az esztétika és az ergonómia szempontjából.
 3. Zárt zuhanytálcák vagy dobozok kényelmesebbek, de több helyet foglalnak el. Legjobb a tágas szobákhoz.
 4. Kis fürdőszobai kialakításakor nem ajánlott kiemelni a zuhanyzópult helyét színnel vagy anyaggal. Éppen ellenkezőleg, ez a készülék lehetőleg össze kell egyeznie a környező térrel, mintha feloldódna benne, anélkül, hogy a helyiséget zavarná.

Sarokfürdő a belső térben

A sarokkád kisebb területet foglal el, mint a hagyományos társaik, emellett elegáns, modern megjelenésű, és képes lesz egy kis helyiség egyik fő "kiemelésére".

A modern modellek gyakran multifunkcionálisak, ami nemcsak a személyes higiéniát, hanem az egészség javítását is lehetővé teszi hidromasszázs vagy más hasonlóan hasznos eljárások segítségével.

A kis fürdőszoba kialakításának javítása érdekében a sarokkádakat a vízvezeték többi részének színével vagy átlátszó elülső falával kell egyeztetni.

Ha a konténer csempével néz szembe, jobb, ha világos árnyalatú mozaik paneleket használ.

A fürdés kényelméért kívánatos a helyi térvilágítás megszervezése a fürdő területén.

Kis fürdőszobák: tervezési jellemzők

Jelölje ki azokat a főbb pontokat, amelyeket a lakásban lévő kis fürdőszobák belsejének díszítésekor figyelembe kell venni.

 1. A helyiséget élénk színekkel kell tartani, minimálisan kontrasztos hangsúlyokkal. A tiszta fehéret leginkább elkerülhetjük, ha egy krémes, könnyű homokos vagy tejszerű árnyalat helyettesítjük, ami sokkal kellemesebb a szem számára.
 2. Helyesebb egy téglalap alakú, közepes méretű kerámialapot választani a dekorációhoz - ez nem torzítja a helyet. A mozaik csak kis panelek formájában vagy görbült felületekkel szemben jó.
 3. A fürdőszobához tágabbnak tűnt, a padlólap cseréje jobb, ha nem közvetlenül, hanem átlósan fekszik.
 4. A felfüggesztett bútorok és a vízvezeték előnyös.
 5. Jó szekrények fényes homlokzatokkal, díszítés és minta nélkül. Nyitott üvegpolcok tökéletesen kiegészítik a kis fürdőszoba belsejét.
 6. A minőségi MDF vagy műanyagból készült bútorok a kis fürdőszobában hosszabb ideig tartanak, mint a fa.
 7. Ne zavarja a tartozékokat az összetévesztés benyomásának megteremtése érdekében.
 8. A tükrök - és a fényes világítás vizuálisan "elterjeszti a falakat", és levegőt ad a szobának.

Kicsi fürdőszoba - 95 valódi fotótervezési ötlet

A modern új épületekben a fürdőszoba elegendő méretű a kényelmes használathoz. A régi házakban néha nem lehet olyan fürdőszobát találni, amely megfelelne ezeknek a feltételeknek. Az ilyen fürdőszobát igazolják a múlt században lévő kis épületekben, mert ha nagy volt, akkor mi lenne a lakóövezet?

A lakás minden szobája egy bizonyos egyensúlyban van, figyelembe véve a kényelmes tartózkodást. Ez a cikk segít megérteni, hogyan lehet javítani egy kis fürdőszobában, miközben fenntartja a maximális helyet.

És bemutatja az ötleteket a kis fürdőszoba tervezéséről. Gyakran előfordul, hogy a kis fürdőszobának köszönhetően a mosógép és a minimális tárolórendszer telepítése nem lehetséges.

Néha szélsőséges korlátozások esetén a fürdőszoba zuhanykabinnal való felváltására van szükség. Ebben a megoldásban van egy bizonyos előnye, hogy miután eltávolították a fürdőt a szobából, új helyet kaphat.

Az anyagok kiválasztása

A javításra való felkészülés kezdetén cselekvési tervet kell létrehozni, amely egyértelműen megmutatja a munkák teljes listáját. A kis méretű fürdőszobai tervben meg kell adnia a belsőépítészeti anyagok listáját.

A legnépszerűbb anyag a csempe. Csempe egy kis fürdőszobában lehet teljesen senki, a választás függ a személyes preferencia. Szüksége van egy kis fürdőszoba kialakítására.

A befejező anyagok nedvességálló festékekként szolgálhatnak, amelyek színpalettája felülmúlja a burkolólapokat.

A matt festékeken festett falak bizonyultak a napi vizs- gálatokban. Ezt követően a fürdőszobai falak újrafesthetők speciális anyagköltségek nélkül.

A modern belső tér jó, mert lehetővé teszi a különböző stílusok kombinálását. Például kombinálhatja a csempe és a nedvességálló festék a fürdőszobában, de a legjobb megoldás lenne, hogy összpontosítson ugyanazon az anyagon.

A fürdőszoba padlójához választhat csempe vagy fa lécek, fedett jacht lakkal. A fa lécek kiválasztásakor más minták másolatát másolja.

Amikor kiválasztják belső anyagok minták a fürdőszobában, meg kell ragaszkodni az egyszerű geometrikus motívumok, finom díszítés és a marokkói mozaik. Ami a fürdőszobai bútorok kiválasztását illeti, akkor el kell hagynia a fehér műanyag felületeket, még több természetes anyag irányába.

Szükséges tartozékok tükrök, lámpák. A tartozékok szintén szerepet játszanak az összbenyomásban. Különös figyelmet kell fordítani a kis dolgokra, mint például csapok, horgok és szekrény fogantyúk.

A szoba kicsinek számít, ha nem illik a mosógépbe és a fürdőbe, de ne ess kétségbe. A szakértők segítenek felmérni egy kis fürdőszobát, bár kitalálhatja magát.

A tervező vonzása lehetővé teszi számodra, hogy egy kis fürdőszobában elkészült fotót láthassák, még a felújítás előtt is. A kis fürdőszoba modern kialakítása változatos lehet, de a legfontosabb divatirányzatokon kell alapulnia.

A divatban különös figyelmet fordítanak a WC-tálak és zuhanykabinok kiválasztására, valamint a nyitott csövek elfogadhatatlannak. Ami a színeket illeti, divatos, hogy egy nagy, ritka mintával rendelkező, egyszínű színt használjon.

Modern design

A modern kis fürdőszobában használhatja a Japánból és Kínából érkező tervezési lehetőségeket. Ez a design magában foglalja a vízvezetékeket, amelyek méretei jóval kisebbek a szabványnál, és kényelmük és teljesítményük magas szinten van.

Helyhiány esetén kívánatos, hogy a fürdőt eltávolítsák a szobából, és helyezze el a zuhanyzó helyét. A megjelenített helyet mosogatógép vagy a szükséges bútorok foglalhatják el.

Egy másik megoldás a hely problémájára egy felfüggesztett WC-vel és mosdóval felszerelt, amely lehetővé teszi a tér illúzióját, valamint megkönnyíti a fürdő utólagos tisztítását. A csuklós mosogató alatt egy miniatűr szekrényt helyezhet el polcokkal, amelyek háztartási vegyi anyagok tárolására alkalmasak.

Ha valamilyen oknál fogva lehetetlen a felfüggesztett mosogató használata, akkor lehetőség van a felső tálba helyezésére, a pulton fel van szerelve. A kis helyiségekben kialakított fürdőszobákban egy kompakt mosogató nem szabványos méretű. Ez a megoldás nagyon hatásosnak tűnik.

Kis fürdőszoba kialakítása (valódi fotók)

A fürdőszoba olyan helyiség, amelyben mindennek a lehető leghatékonyabbnak és esztétikainak kell lennie. Ebben a cikkben lehet majd megtudni egy kis fürdőszoba árnyalatát, mely belső elemeket választani, mely fürdőszobai felszerelést előnyben részesíteni, valamint hogy hogyan lehet elérni a maximális helytakarékosságot.

Kis fürdőszoba, hogyan kell felosztani a szabad helyet.

A standard fürdőszoba mérete 4-6 négyzetméter. m., minden fent (7-10 m²) egy nagy fürdőszoba.

Fürdőszoba mérete 2-3 négyzetméter. nagyon kicsi. Egy ilyen szobában csak az összes szükséges, azaz: fürdőszoba és mosdó található.

A fürdőszobai jellemzők alapelvei:

 • A kényelem és a tér növelése érdekében az ajtónak kifelé és lehetőleg üres falra kell nyílnia (ahol semmit sem lehet elhelyezni);
 • Javasoljuk, hogy a mosdót és a tükröt helyezze el úgy, hogy amikor belépsz a szobába, a szemed azonnal rájuk esik;
 • A fürdőszobát a falhoz kell helyezni, és fel kell venni a helyet (így a fal és a fürdőszoba között nincs semmiféle rés);
 • A helytakarékosság érdekében a mosógép a mosogató alá helyezhető;
 • A mosdó alatt mosógép helyett szekrény lehet;
 • A helyet zuhannyal lehet megtakarítani.

Külön fürdőszoba és WC

A fürdőszoba általában 2-3 négyzetméter. nagyon kicsi. A helyiség minden mérését pontosan el kell távolítani, majd válassza ki, hol és milyen elemek találhatók. És csak akkor válassza ki a vízvezetéket, mert ha korábban választottad, akkor nem illeszkedik a mérethez.

Külön fürdőszoba és egyebek:

 • Ha két vagy több ember van egy családban, akkor fürödni és mosdóhelyet foglalni anélkül, hogy bárki zavarná;
 • Nem elég hely, minden szükséges kommunikációnak zsúfoltnak kell lennie;
 • A mosdó után folyamatosan kellemetlen kényelmetlenség szükséges a következő helyiségbe való belépéshez.

Kombinált fürdőszoba

Ebben a kiviteli alakban vannak előnyök és hátrányok is.

Pozitív szempontok:

 • Több hely;
 • A mosdó után nincs szükség a fürdőszobába;
 • Lehetőség van minden szükséges kommunikációra a fürdőszobában.

hátránya:

 • Hátránya nagy családnak, amikor a fürdőkészülék elfoglalt és a WC-hez való hozzáférés blokkolva van;
 • A frissítő illata a fürdőszobában.

A sarokkád egy jó hely egy kis szoba számára.

A sarokkád jó megoldás egy kis fürdőre. Segít megtakarítani a helyet.

A helytakarékosság a sarokkád méretétől függ, de szerény és nagy is lehet.

És arról is, hogy a vízvezeték többi része hogyan kerül a helyiségbe. És attól függően, hogy, mint az evés helyét, úgy optimalizálja.

Egy nagyon szerény sarokkádban a felnőtt valószínűleg nem tud kényelmesen belemenni, de zuhanyozni fog.

De ebben az esetben zuhanyozhat.

De ha a családnak van gyermeke, akkor kényelmesebb lesz a fürdőben fürdeni.

Zuhanykabin - remek kis fürdőszoba

A zuhanyzófülke jelentős helyet takarít meg a fürdőszobában. Csakúgy, mint a szín és az anyag vizuálisan bővíteni a teret.

előnyei:

 • Helytakarékoskodás (kis fürdőszobákban ez nagyon fontos);
 • A víz nem permetezett a zuhany alatt;
 • A hideg levegő nem lép be a kabinba zuhany közben;
 • A gyermekek számára speciális modellek vannak, mély tálcával;
 • A zuhany alatt a sérülés kockázata alacsonyabb, mint a fürdőszobában;
 • A víz megtakarítása (fürdés közben a fürdőszobában, a víz többet költ, mint a zuhanyzóban).

hátrányai:

 • Nem lehet teljesen vízbe merülni és élvezni az órát;
 • Az idősek hátrányai;
 • Napi karbantartást igényel (tisztítandó plakk).

Hogyan helyezhetünk el egy mosógépet

A mosás elegendő helyet foglal a fürdőszobában, különösen akkor, ha a fürdőszoba kicsi.

Számos jó lehetőség van a mosógép elhelyezésére:

 • A mosdó alatt (ha van egy hely ellene);
 • Az asztal alján, a mosdó közelében (a mosdó alatt elhelyezhetsz egy szekrényt vagy polcokat);
 • A konyhában (fel lehet szerelni a pulton alatt).

Az első kiviteli alaknál, a mosógép mérete miatt, a mosogató magas lesz. Ehhez tanácsos felemelni a padlót javításkor, a gép helye mellett.

A második lehetőség egy kis fürdőszobában kevésbé lehetséges, ha már van egy teljes fürdőszoba. De ha inkább fürdőszobára helyezi el a zuhanyzót, akkor elég lesz.

Ebben az esetben a szoba könnyen elfér egy szekrényt, polcokat, mosodai kosarat.

A harmadik esetben ez a megoldás meglehetősen nyereséges, hiszen a helyet a fürdőszobában tárolják.

Ennek számos hátránya van:

 • A zaj a gépből (a fürdőszoba ajtaját le lehet temetni, valaki rendszeresen belép a konyhába, a zaj pedig bosszantó lesz);
 • Gyakran használják mosógépet a kosár helyett kosár helyett, kevésbé megfelelő a konyhában, mint a fürdőszobában (gyakran a gép ajtaja nyitva van, ami kellemetlenséget okoz);
 • A por és a termékek tárolása nem ajánlott (valószínűleg szétszóródik a mosási folyamat során, és a közelben vannak termékek).

Kis fürdőszoba díszítése

A fürdőszoba fontos és gyakran látogatott hely a lakásban. Meg kell kényelmes, kényelmes és funkcionális. A fürdőszoba befejezéséhez szükséges anyag a pénzügyi kapacitástól, a vele való együttmûködés bonyolultságától, valamint a jövõben attól függ, milyen egyszerű és egyszerû a tisztítás.

Kerámia burkolólapok

Ez egy általánosan használt és meglehetősen gyakori anyag. A kerámia csempe ellenáll a nedvességnek, megbízható, tolerálja a hőmérséklet ingadozásokat.

A csempék gyártásának folyamata nem bonyolult, így magad is megteheti. Egy ilyen csempe hosszú ideig tart, könnyen kezelhető, és nincs szükség különös gondosságra. Ő is elég stílusosnak tűnik.

Választhat bármilyen színt és mérett. Ennek az anyagnak egy mínusz az a magas ár.

mozaik

Ezt az anyagot gyakran használják kerámia cserépként. A mozaik ellenáll a nedvességnek, tolerálja a hőmérséklet változásait. Ez az anyag is tartós és megbízható.

A mosogatón a mozaik falán, a fürdőszobán, a négyzetek, téglalapok, gyémántok, hatszögek formájában választhatók.

És mi is a plusz, segítségével, bármilyen felületet furnérozhat (ívelés, párkány vagy rés formájában).

A mozaik olcsóbb, mint a kerámia csempe, de drágább, mint a műanyag panelek. Legfőbb hátránya a lefektetés (nagyon hosszú és időigényes, mivel sokkal kisebb, mint a méretű csempe). A kiváló minőségű munkavégzéshez és a jó esztétikai megjelenéshez szakértőt kell felvennie.

Műanyag panelek

Ez a lehetőség a faldíszítés olcsóbb, mint a kerámia csempe és mozaik. Az ilyen anyag elviseli a hőmérsékletet és ellenáll a nedvességnek.

A műanyag panelek könnyen tisztíthatók és nem igényelnek speciális szerszámokat. Megbízható, ha a munkát jól és megfelelően végezték (ha a varratok nem tömítettek tömítőanyaggal, akkor nedvességet adnak).

A műanyag panelek bármilyen színben választhatók. Ennek az anyagnak nagyon fontos és jelentős hátránya, hogy az idő múlásával megjelenik a gomba formája és spórái.

Szekrény és tükör kiválasztása a fürdőszobában

Egy kis fürdőszobában elég sok hely van. Ennek megfelelően minden, ami létezik, a lehető legtágabbnak kell lennie.

A belső térnek azonban minimálisnak kell lennie. Nem szabad sok helyet foglalniuk, mivel a helyiség kicsi, ezért kicsi tárgyakat ajánlani.

Két lehetőség közül lehet választani:

Az első változatban minden nagyon egyszerű. A szoba sarkában egy zuhanykabin telepíthető, a szoba többi részében egy mosdó található a pulton, a mosdó alatt egy szekrény található, mellette egy mosógép.

A mosogató felett tükör telepíthető a táblagép teljes hosszára.

A második verzióban kevés hely van a szobában. Ilyen esetekben a mosógép a mosogató alá van szerelve, és egy tükörszekrény felett van (nem sok helyet eszik, mindent el tud tárolni, és nem kell tükört telepíteni).

A kényelem és a helytakarékosság a hely, hogy a niche (tárolási szappan, sampon, stb), akkor sokkal jobb, mint a további polcok.

A padló és mennyezet befedése a fürdőszobában

Leggyakrabban a dekoráció a padló a fürdőszobában használják:

 • Mozaik (az anyag tart sokáig, nedvességálló, könnyen tisztíthatók vele, vízzel érintkezve a padló csúszós);
 • Linóleum (a legegyszerűbb és anyagilag előnyös anyag);
 • Természetes fa (drága lehetőség, az anyag állandó ápolásra szorul, fél a nedvességtől (védő bevonattal kell kezelni));
 • Természetes kő (az anyag meglehetősen drága, nedvességgel szemben ellenálló, hosszú ideig tart).

A fürdőszoba mennyezetét leggyakrabban festették. Ritkán feszített mennyezet. Mindkét lehetőség mindenképpen alkalmas, de a felfüggesztett mennyezet sokkal szebb és elegáns.

Fény megválasztása

A nap különböző időpontjaiban a fürdőszobában lévő fény különböző célokra szükséges, ennek megfelelően néha kevesebb, és néha több is szükséges.

Nagyon fontos, hogy ezt a szobát nagyon jól megvilágítsa, ugyanakkor ne felejtsük el a biztonságot.

A világítás fő típusai:

 • A fő fény (egy fényforrás található a mennyezeten, megvilágítja az egész szobát, de a fürdőszobában gyakran függöny használ (megakadályozza, hogy a fény bejusson a fürdőszobába));
 • Spotlámpák (egyenletesen elhelyezve a helyiségben, és ennek megfelelően az egyes területekkel kapcsolatos problémák nem).

Ne felejtsük el a munkafényt - ez a mosogató fölött vagy a tükör felett lévő fény. Ehhez fali lámpatesteket, pontlámpákat vagy irányított lámpákat használhat.

A tükör felett vagy a tükör oldalán helyezhető el (így a világítás egyenletesebb).

A kis fürdőszoba modern kialakítása: a legjobb fotók és ötletek

Kis fürdőszobák kialakításakor fontos szempont a helyiség megfelelő díszítése. Nagyon nehéz megteremteni egy szerény területre mindazt, ami egy modern ember kényelmes életéhez szükséges, úgy tűnik, nem kell gondolkodni a szépségről és a kényelemről. Vannak azonban egyszerű tervezési technikák, amelyek segítik az egészségügyi helyiséget nem csak kényelmes, hanem kényelmes.

Kis fürdő kialakítása: növeljük a helyet

Számos általános szabály van a kis szobák kialakítására. Megfelelően, még a legkisebb helyiség sokkal tágasabb és fényesebb lesz. Ne hagyd figyelmen kívül ezeket a szabályokat, amikor egy otthoni fürdőszobát építesz.

 • Használható világos színek készítéséhez. A kis fürdőszoba kialakításánál a fényes és túl sötét színeket csak akcentussal lehet használni.
 • Használja a tükröket - vizuálisan megduplázhatják a kis fürdőszoba méretét. Ugyanakkor ne tegyük fel a tükröket egymással szemben, hogy ne hozzuk létre az "alagút" hatását - jobb, ha a tükörfal egy fal vagy két fal derékszögben konvergál.
 • Használjon fényes felületeket a fürdőszoba kialakításában - olyan tükröződést hoznak létre, amely bonyolítja a belső térséget és fényt ad hozzá. Például egy sztringes fényes mennyezet lenne megfelelő.
 • Jó megvilágítás - minél fényesebb a helyiség, annál inkább látszik. Egy kis fürdőszobában mennyezeti fényszórók szükségesek és további fényforrások kívánatosak.
 • A válaszfalak és még az üvegbútorok különálló részei "feloldódnak" a levegőben, és nagyobb teret hoznak létre.
 • A bútoroknak kicsinek kell lenniük, és többfunkciósnak kell lenniük, hogy ne "enni" legyenek a már kis fürdőszobák.
 • Vegye fontolóra a zuhanyzó helyett egy standard fürdőt - sokkal tágasabb lesz egy kis szobában.

Ráadásul a kis méretű fürdőszoba kialakításánál más "kis trükköket" is használhatunk, például egy mosdót telepíthetünk egy hosszú pultra, amelyek közül néhány a fürdő feletti helyre megy. Ebben az esetben az asztallap használható samponok, klímaberendezések, zuhanytartalmú zselék és egyéb fürdéshez szükséges tárgyak tárolására.

Fontos: Ne felejtsük el, hogy a sarkok hatékonyan használhatók. A sarokkád vagy a zuhanyzó sokkal kevesebb helyet foglal el, mint a szokásos egyenes. Ezen kívül a sarokban elhelyezett mosdókagyló, speciális "sarok" polcok fektethetők.

Ne felejtsd el, hogy a lógó vízvezeték nemcsak tisztítást tesz lehetővé, hanem egy kis helyiség vizuális érzékelését is.

Csempe a modern design egy kis fürdőszoba: a megfelelő választás

A kis területek befejezésének alapvető szabályai szerint a csempéknek világos színekkel kell rendelkezniük. Ne felejtsük el, hogy a hűvös árnyalatok (kék, türkiz) vizuálisan "nyomják" a falakat, és a kis szoba nagyobbnak tűnik. Meleg hangok, éppen ellenkezőleg, "közelebb hozza" a falakat a nézőhöz, ami csökkenti a szobát.

 • méret

A legjobb design lehetőség egy kis csempe. A nagyformátum azonnal kicsi lesz a helyiségben, és még az arányokat is megzavarhatja. A falak egy része mozaikos.

Van egy általános szabály: nem minden egyes csempe mérete jelenti a személynek a benyomását, hanem a teljes számot, amit szemmel értékel, az egymásba ágyazott ízületek számának megfelelően. Minél többet - annál inkább a hely a pszichológiai érzékelés tér.

Az elmúlt években népszerű, nagyméretű képek kis fürdőszobájának kialakításakor a 3D-s tervezés során a fényes strasszokat el kell hagyni. Tartsa a szabályt "minél egyszerűbb, annál jobb". Még jobb, ha a befejező anyag természetes eredetű vagy klasszikus textúrájú. Hagyományos csempe "sertés", csendes dísz, természetes alapanyagok, például márvány vagy természetes travertin csempe - nagyszerű választás egy kompakt fürdőszobához.

A fából készült fafelületek vagy csempék használata minden szobának, beleértve a vízvezetéket is, megnöveli. Az is lehetséges, hogy a csempe egy kis minta, míg jobb, hogy irányított függőlegesen. Tükrözött csempe a fürdőszoba kialakításánál fog segíteni, hogy "extra mennyiséget" biztosítson, és nagyon esztétikusnak tűnik, bár kifinomultabb ellátást igényel.

A kis fürdőszoba kialakításánál elkerülje a falak vízszintes elosztását. Jobb, ha színes vagy díszített csíkot irányít a padlóról a mennyezetre, kiemelve például a WC-telepítési területet vagy a "nedves" területet. Nem szükséges nagyszerű mintázatot kialakítani - ez vizuálisan csökkenti a kis fürdőszobát.

Fontos: A fényes felületek kialakításának tükröző hatása van, így a kis helyiségekben való használatra várnak.

Kis fürdőszoba kialakítása WC-vel: válasszon bútorokat

A minimalizmus elve, amely szerint a kis szobákat tervezték, azt mondja: a bútoroknak a lehető legkisebbnek kell lenniük, és többfunkciósnak kell lenniük. Még jobb, ha ugyanaz a bútor egyidejűleg több funkciót is ellát.

A szokásos "oszlopos" szekrényeknek lehetőséget kell adni a beépített tárolórendszereknek, könnyű állványoknak és réseknek. A tárolórendszerek ajtókkal zárhatók, és nyitva lehetnek. A bútortervezéshez a könnyű vagy a természetes fa színe előnyös.

Fontos: Ha a tárolórendszert üveg vagy tükrözött ajtókkal látja el, egy kis szoba tágasabbnak tűnik. Ebben az esetben a tisztítás költségei valamivel nagyobbak.

Ez a fürdőszobai berendezések lényeges eleme, amely a tisztán haszonelvű funkción kívül díszítő elemként szolgálhat a szoba kialakításában. Azonban a kis fürdőszobákban egy ilyen kosár sok helyet foglal el, és túl nagy figyelmet fordít magára. Ezért jobb, ha eltávolítják a kamrába, vagy "összeolvad" a falak általános kialakításával. A beépített tárolórendszerben egy kis mosodai kosár helyét lehet elképzelni, ott is el lehet rejteni egy mosógépet.

 • A tükör

A fürdőszoba kialakításában a kis méretű tükrök elengedhetetlenek. Nem csak a higiéniai eljárások végrehajtása során nyújt kényelmet, hanem a kis helyiség méretének érzékelését is befolyásolja, időnként növelve. A választás az, hogy megáll egy egyszerű tükör, annál inkább - annál jobb. A mosogató felett tükrözött ajtókkal ellátott kis szekrény nem megfelelő - drasztikusan csökkenti a szoba térfogatát. A radikálisabb tervezési lehetőség a mosdó mögötti tükörfal.

Kis fürdő kialakítása: stílus koncepció

A minimalizmus az a stílus, amelyet a legalkalmasabbnak lehet tekinteni egy kis fürdő kialakításához. Főbb elvei: világos színek a tervezésben, csak a legszükségesebb bútorokkal és minimális dekorációs elemekkel. A méretű fürdőszobai bútorok kicsiek lehetnek.

A fürdőszoba kialakításának további elemei, mint pl. A szappanos edények, a toalettpapír és a fogkefék tartói, a folyékony mosószeres palackok nem szabadok ki az általános színtartománytól. Dekorációként élő növények, kis festmények vagy tengeri kagylók használhatók.

Kompakt fürdőszoba: standard fürdő

Bath - a vízvezetékszerelvény legveszélyesebb eleme. Rendszerint teljesen elfoglalja az egyik falat. Ha fürdőzni szeretne és nem tudja elképzelni, hogy hogyan kell nélkülözni, fontolja meg egy szabványos fürdőtálat sarok vagy kompakt fürdővel. Ez segít megmenteni a szűk helyet, és egy kis mosógépet vagy egy tároló rendszert helyezni.

Kompakt fürdőszoba: zuhanyzó

A létfontosságú tér megmentése érdekében fontolja meg a fürdőkád zuhannyal való cseréjét. Ez nem csak vizuálisan, de ténylegesen növeli a kis helyiség szabad helyiségét, és lehetőséget nyújt arra, hogy a legateresebben felszerelje. Ha a szokásos fürdőszoba mérete 170 cm-től kezdődik, akkor a legkisebb zuhanykabin mérete mindössze 70 cm. Azok, akik úgy gondolják, hogy fürdés nélkül lehetetlen, egy zuhanykabin modellt választanak az alábbi ülőkáddal.

Fontos: Egy kis fürdőszobában a legjobb megoldás az lenne, hogy egy átlátszó ajtókkal ellátott zuhanykabinot telepítsenek, nem zavarja a szobát. A tisztább és átlátszóbb az ajtó üvege - annál erősebb a kabin vizuális "feloldódása" a térben.

A tervezők a zuhanykabinokat ideális megoldásnak tartják a kis méretű fürdőszobák elhelyezésére. Előnyben kell részesíteni a kis sarokmodelleket - kevesebb helyet foglalnak el, és ugyanolyan méretűek funkcionálisabbak és kényelmesebbek.

A hagyományos fürdőszobák főbb előnyei:

 • Jelentősen megtakarít a tér;
 • A család vízforrásait és anyagi erőforrásait megtakarítják, mivel a mosdókagylóban való mosásnál sokkal kisebb a fogyasztás, mint a fürdéskor.
 • A zuhanykabin felszerelhető hidromasszázs eszközzel, ami növeli a kényelmet, és pozitív hatással van a jólétre;
 • A fürdőszoba kialakítása modern és stílusosabb.

Fontos: Nem szükséges egy kis fürdőszobát raktárba helyezni, a zuhanykabin telepítése után kiürült hely a legjobb, ha semmi sem foglalja el, ha van ilyen lehetőség. Kövesse az ergonómia törvényeit, és csak a szükséges elemeket helyezze a fürdőszobába. Például mosogatógépet lehet felszerelni a kamrában, ha a lakásban van.

A fürdőszoba kialakítása kicsi. Több mint 80 fotó és ötlet minden ízlésért!

Kis fürdőszobák kialakítása


Íme egy példa egy kis fürdő kialakításra, amely figyelembe veszi a szakemberek több alapvető ajánlását a tér bővítésére. Ügyeljen a kiválasztott csempere, nyugodt, lágy színek, amelyek azonnal vizuálisan helyet adnak a térnek, átlagos méretük is, nem négyszögletes, hanem téglalap alakú. Emiatt a szoba kissé felhúzódik, ami nagyon alacsony az alacsony mennyezetek esetében, amit például Hruscsovban találtak. Szintén szükség van egy felfüggesztett WC használatára, amely nemcsak szabad helyet biztosít a padlón, hanem lehetővé teszi számunkra, hogy kényelmes és funkcionális polcot kapjunk, amelyben a tartály fel van szerelve. Emiatt a személyi higiéniai cikkek tárolására csak a tükör közelében lévő zárt szekrényre korlátozható. By the way, korlátozott számú bútor is technika vizuálisan növeli a területet, mert minél egyszerűbb a sorok és annál kisebb, annál szabadabb és könnyebb lélegezni, amikor ott vagy. A fénynek több forrástól kell áramlani, lehetőleg a kerület mentén, akkor elég fényes és egyenletes, a csempe fényes felületéről visszaverődve, és a szerény méretű helyiséget legalább egy szabványos méretűre forgatja.


Nézzünk egy másik szögben a design egy fürdőszoba 3 négyzetméter. Látjuk, hogy minden elem párhuzamos egymással, és közös geometriai konfigurációkkal és helyes arányokkal rendelkezik. Ezért még a nyilvánvaló közelség sem okoz kellemetlenséget, a zuhanyzás során egy személy modern és kényelmes függönyökkel zárhatja le magát, és semmilyen módon nem zavarhatja meg a WC-vel történő használatot. Az éjjeliszekrény a dolgok számára mozgatható, kerekekkel van felszerelve, így szükség esetén ki lehet térni a szobából. Kis mérete ellenére elegendő helyet biztosít a dolgok tárolásához a fiókjaiban és a felületén.


Ha utópisztikusnak tűnik, hogy mosogatógépet helyezzen el egy kis fürdőszobában, akkor itt egy fénykép megerősíti az ilyen szimbiózis lehetőségét. Igen, ebben az esetben ki kell választania a zuhanyzót, de nézze meg, hogy az üvegszerkezet jól illeszkedik ehhez a koncepcióhoz. A transzparens üveg lehetővé teszi, hogy ne terhelje túl a helyet, és a függesztett mennyezetek lehetővé teszik az egész helyiség figyelmen kívül hagyását.

Kis fürdőszoba design


Itt a belső tér csillaga természetesen pontosan a vízvezeték, a szögszerkezet, amely úgy van kialakítva, hogy a tágulás, amely műanyag vagy üvegfüggöny, nem halad át a kerület mentén, a szegély mentén, hanem középen. Mit ad ez nekünk? Amikor a szerkezet zárt, nem úgy néz ki, mint egy szobában a szobában, de elég helyet hagy. Már beszéltünk a fényről, amely nagyon fontos szerepet játszik a vizuális érzékelésben. Az egyik olyan tervezési technika, amely lehetővé teszi, hogy segítséget kérjen a másik, szomszédos helyiségben lévő fénytől, egy üvegfoltos üvegfal építése. Ha ez a módszer túlságosan radikális az Ön számára, akkor az előző fotó technikáját használhatja - nem egy tömör falat készíthet, hanem több csempe szegmenset cserélhet a fürdőszobára üvegblokkokkal. A gyönyörű díszítő hatás mellett a szobák fényesebbé válnak, még a minimális elektromos megvilágítás mellett is.


A szabványos zuhanycsésze megtagadása drága lehet az árért, de egy kis szobának gyönyörű megjelenésében +100 pontot kaphat. Már említettük az üvegszerkezeteket, amelyeket egyre inkább használnak a nagy és kis terekben. A kis méretű fürdőszoba felújítása során az Ön méretének megfelelően állítják be a kiválasztott konfigurációnak megfelelően, ami azt jelenti, hogy tökéletesen illeszkedik, mint egy jól kialakított öltöny. Minden szükséges attribútumhoz mellékelhetõ, például egy flip-down pad vagy egy lógó szekrény.

Kis méretű fürdőszoba kialakítás


Az első példa egy csúcstechnológiai megoldás. A lakonikus vonalak, az árnyalatok tisztasága, a legmodernebb technológia és a legmodernebb anyagok felhasználása jellemzi. Természetesen az üvegcsúszka nélkül is megtörténik, amit a legutóbbi trendek fényében már említettünk. A rácsok és polcok, mintha a falba faragtak volna, sok problémát okoznak a fürdőszoba cseréje során, de az általuk nyújtott hatás kiváló.


Egy másik kedvenc trend a skandináv stílus. Az északi országok látogatói közül egyik sem maradt közömbös a belső tér különleges megjelenésével szemben, amely a modernitással szétszórt hagyományokat teremt. A hagyományos anyagok felhasználása nagyszámú szín nélkül, felesleges befejeződés, teljesen luxus nélkül, de csak elegendő (és csak!) Funkcionalitás és egyszerűség. A burzsoázia ilyen, szerény varázsa. A szoba kissé elterülő széles parkettával, egy lámpával a mosogató felett egy egyszerű izzó, egy egyszerű keverő és egy hagyományos öntöttvas akkumulátor festett fehér. Mindezt szépen hangsúlyozza a dekoráció apróságai - vintage kozmetikai buborékok, levendulák, "nagymama" csillár medálokkal.


Keleti aroma tükröződik a következő példában, ez észrevehető a csempe, sok arany szerelvények, a bútorok fából készült textúrája.

Kis fürdőszobák kialakítása


A kis méretű fürdőszobák tervezése Provence stílusában közös tulajdonságokkal kell rendelkeznie, amelyek tágabb társaikban rejlenek. Először is egy szabadon álló struktúra használata, amely sok tekintetben a szobába hangulatot teremt. De nem kell olyan méretűre választania, hogy teljes magasságában feküdjön. Végtére is, egy kis helyiségben fontosabb lesz kisebb kapacitást vásárolni, de díszítőbb. Ez a fajta kialakítás megengedi, hogy mindenféle apróság és elemek maximális száma megengedett, mivel nem szükséges a vizuális érzékelés elengedhetetlen terjeszkedését célozni. Épp ellenkezőleg, egy ilyen fürdőszoba inkább egy ékszerdoboz, egy gazdagon díszített doboz finom csokoládé, mindennek a tükröznie kell a szépség és esztétika vágyát.


Azonban lehetőség nyílik erre a stílusra és elég nagy kapacitással, amelynek méreteit csak a fal szélessége korlátozza. Ugyanakkor minden stilisztikai utalást meg kell figyelni - a falak burkolását, a falon egy fehér csempés keret létrehozását, amely úgy tűnik, hogy folytatja a sorokat felfelé, valamint számos díszítést, amelyekről úgy tűnik, hogy nincs helye ilyen helyiségben. Mindazonáltal mind a festmények, mind az antik ételek, mind a téglafal, amelyek mindegyike nagyon elegánsnak és szervesnek tűnik.

Fürdőszoba tervezés kis méretű fotó


Rengeteg hasonló elem van a fenti példában, beleértve a bútorokat, a törülközőt, a természetes anyagból készült szövött szőnyeget, a mosodai kosár és a falburkolat. És milyen csodálatos a csiszolt cső, amely szinte a szoba közepén fut.


És ilyen példa a skandináv és az ország szimbiózisa, amikor a fehér színű alap könnyen átalakítható különböző textil-megoldások segítségével. A világos árnyékolás nem okoz negatív társulást, fényt ad és növeli a hangerőt. Ez a megközelítés akkor alkalmazható egy téglalap alakú helyiség-konfigurációra, amikor egy fal mentén húzódik. Ebben az esetben a fő elemek egymás után történő elhelyezésével meg kell jegyeznünk, hogy mindegyikük körülbelül ugyanazon a vonalon helyezkedik el szélességben. Amint egyikük kitör az általános tartományból, azonnal megosztja a közös területet több különálló részre.