Legfontosabb > Tervezés

Hogyan készítsek szépen javításokat egy kis fürdőszobában (a legjobb fotózási ötletek)

Kis méretű fürdőszoba felújítása nemcsak a vízvezeték-szerelési és befejező munkálatok felújításában rejlik. Ugyanilyen fontos, hogy a javításokat olyan módon végezzük, hogy a lehető legkevesebb teret kapjuk egy kis helytől. Ezért gondolj át a munka minden szakaszára, készíts egy olyan projektet, amely figyelembe veszi a vízvezeték és a kommunikáció helyének valamennyi árnyalatait. Beszélj a tervezővel és a szakmai építészekkel arról, hogyan lehet a legkevesebb helyet használni, és gyönyörű fürdőszobai megjelenést elérni. Cikkünkben elolvashatja a kis fürdőszobai javításra vonatkozó általános kézikönyvet.
Gyönyörű kialakítású kis méretű fürdőszoba

A kis fürdőszoba javításának lépései

A munka helyes sorrendje lehetővé teszi a hibák és a változások elkerülését. Ezért osztja a javítás a fürdőszoba, több szakaszban, és következetesen pontokat.

Első szakasz: Projekt

Szakemberek segítségével vagy önállóan dolgozzon ki egy projektet a jövő fürdőszobájához. Minden elképzeléseit papírra vagy számítógépre vigye át.
Fürdőszoba felújítási rendszer
Kis fürdőszobák tervezésénél fontos, hogy minden rendelkezésre álló helyet használjunk, az alábbiakban néhány tervezési tippet találsz:

  A fürdőhely helyett a zuhanyzó helyet takarít meg
 • A fürdőkád zuhanytálca cseréje segít a helyiség 30% -ának felszabadításában.
 • A normál mosogató és WC-tál helyett telepítse a kompakt modelleket.

Ha az Ön lakása különálló, akkor átépítheti, leforraszthatja a falat a WC és a fürdőszoba között, és további helyet kaphat. A vízvezetékeket nem kell ugyanabban a helyiségben hagyni. Most vannak olyan telepítési rendszerek, amelyek lehetővé teszik a WC, mosogató és egyéb vízvezeték szerelését a kívánt helyen.

A tér növelésére irányuló valódi intézkedések mellett vizuális tervezési technikákat is használhat:

 • széles függőleges csíkok és szűk határok a falakon;
 • a felületek világos színei; A tükörfelületek vizuálisan növelhetik a helyet
 • fényes és tükörfelületek;
 • különleges világítás;
 • nincsenek további részletek.

Ne felejtsük el, hogy egy kis fürdőszobai projekt tervezésénél elsőbbséget kell biztosítani, hogy további helyet szerezzen. Ezért szánalom nélkül távolítsa el az összes nem funkcionális elemet a fürdőszobából.
Szintén érdekes ötletek egy kis fürdőszoba tervezéséről, a bemutatott videóból megtudhatja:

A második szakasz: bontás.

Ebben a szakaszban a feladata, hogy kiszedje a fürdőszobát a régi vízvezetékből és bevonatokból. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:

 1. vegye le az összes polcot a falról és hordozza az összes bútort;
 2. szétszerelje a mosdót és a mosdót; Szétszedő fürdő
 3. szétszereljük a fürdőt;
 4. távolítsa el az összes régi burkolatot (csempe, csempe, mennyezet);

Semmilyen esetben ne szüntesse meg a kommunikációt ebben a szakaszban!

Harmadik lépés: vezetékek és csövek

Ha nem vagy szakember, akkor cserélje ki a régi csöveket és vezetékeket szakemberek segítségével. Kívánatos, hogy szétszereljük a régieket és telepítsünk új kommunikációt egy nap alatt. A csövek kis fürdőszobába történő beszerelésekor tanácsos "elrejteni" azokat a falon.

Négyes lépés: Mennyezeti befejezése

Számos lehetőség van a mennyezet befejezésére a fürdőszobában:

  Hamis mennyezet a fürdőszobában
 • Hamis mennyezet (kazetták, szekciók). PVC mennyezet
 • PVC panelek. Stretch mennyezet
 • Stretch mennyezet.
 • Mesterséges festés vagy festés

A mennyezet bevonatának kiválasztásakor vegye figyelembe azt a tényt, hogy a felfüggesztett és a panel mennyezetek beszereléséhez helyet kell biztosítani a lerakódás és rögzítés helyének, ami 4-6 centiméter helyiség. A kis méretű fürdőszobában a legjobb megoldás egy nedvességálló filmből készült sztreccs mennyezet behelyezése.

Ötödik fázis: faldíszítés

Nézzük meg a legnépszerűbb anyagok fal dekoráció kis fürdőszobákban:

  Kerámia csempézett fürdőszoba
 • Kerámia csempe - klasszikus anyag a magas páratartalmú helyiségekhez. Tartós, praktikus és olcsó anyag, amely nem lopja a felesleges helyet. A csempe gyönyörű megjelenésű, szerény gondozással, és könnyen elhelyezhető. Mozaik csempe
 • Mozaiklapok - szinte minden helyiségben jól néz ki. A szokványos cseréphez képest ez a befejező eljárás többet fog kerülni, de segítsége révén lenyűgöző belső tereket lehet elérni. Most már vannak standard négyzetes mozaikok és díszes alakú csempék megkönnyebbüléssel és további elemekkel. Ragasztás mozaik csempe elég egyszerű, nagyon hasonlít a csempe a falon. PVC panelek a fürdőszobában
 • PVC panelek - költségvetés választás fal dekorációhoz. Telepítésük egyszerű és gyors, de az anyag rövid élettartamú. Megjelenés lehet mind a standard fehér, és a különböző rajzok, minták és domborművek. Rugalmas kő
 • Rugalmas kő - egy új természetes anyag, amelyet az ókori mészkő rétegeinek levágásával hoznak létre a minta megőrzésével. Elég gyönyörű és környezetbarát anyag, de az ár nem teszi lehetővé annak használatát költségvetési javításokban. Háttérkép a fürdőszobában
 • Háttérkép - A falazás rosszul alkalmas a nedves hely javítására, azonban ez nem akadályozza meg, hogy sokan használják a fürdőszobában. Ha ezt a módszert választja, legyen felkészülve arra, hogy néhány év elteltével elmozdulnak és romlanak.

Fázis: Fürdőszoba padló

A padló egy kis fürdőszobában történő befejeződéséhez a standard padlóburkolatok jól alkalmazhatók: kerámia és porcelán kőlapok, vagy akár önterülő padló. A csempe alatt szereljen fel egy meleg padlót, amely megóvja a helyiséget a túlzott nedvességtől, és megoldja a hideg csempézett felület problémáját.
Tömeges 3d emelet
Hogyan lehet kijavítani egy kis fürdőszobát, akkor is tanulhat a videóból:

Vízvezeték egy kis fürdőszobához

A befejező munkák befejezése után itt az ideje új vízvezeték beszerzése és telepítése. A fürdőszobában található fürdőszobai befogadókészülék előnyben részesítik a kompakt modelleket.
Kompakt vízvezeték
Az Ön feladata, hogy kényelmesen helyezze el a fürdőt, a WC-t és a mosdót, de ugyanakkor ne zavarja a szobát. Próbáljon fehér vagy világos színű fürdőszobai felszerelést készíteni, így vizuálisan kibővítheti a fürdőszobát.

Bútorok kis fürdőszobához

Mivel a vízvezeték szerelése után gyakorlatilag nincs szabad hely a fürdőszobában lévő bútorokhoz, fali szekrényeket és polcokat kell használni a háztartási és higiéniai tárgyak befogadására.
Kompakt bútorok
Ezért vásárol bútorok a fürdőszobában, válasszon egy olyan készlet, ahol a legtöbb elemet a falra szerelt. Mint a vásárlás a vízvezeték, próbálja meg vásárolni bútorok világos színek.

Menj a kis fürdőszobába, nem pedig munkaigényes és fájdalmas feladatként, de szeretett üzletként. Jöjjön fel egy gyönyörű formatervezéssel, készítsen egy tervet, és hozzon létre egy álom belső tér! A modern építőanyagok lehetővé teszik a nagy előkészítés nélkül történő javítást, ezért ne félj, sikerül!

Hogyan készítsünk egy gyönyörű javítást egy kis fürdőszobában. Belső térképei és ötleteik a kis méretű fürdőszobák számára. Hogyan kényelmesen rendezzék bútorokat és vízvezetékeket, vizuálisan növelik a helyet.

Hogyan készítsünk egy gyönyörű javítást a fürdőszobában a Hruscsovban. Példák a kis fürdőszobákra, a kész tárgyak képeire.

Ötletek egy kis helyiség kialakításához. Hogyan készítsünk egy kis szobát, elrendezési lehetőségeket, bútorokat.

Do-it-yourself fürdőszoba javítás - A legjobb módja annak, hogy hozzon létre egy szép belső! (71 kép)

Ahhoz, hogy minőségi javítást végezzen a fürdőszobában, nincs szükség nagy pénzügyekre. Végül is, ha akarod, jelentősen megtakaríthatsz pénzt.

Például elutasíthatja a tervező szolgáltatásait, és olyan stílusokat készíthet, amelyekben a javításra kerül sor.

Ön is mentheti az építési csapat és csináld magad.

De ahhoz, hogy a folyamatot ki lehessen igazítani és az elért eredményeket előre meg kell tenni egy részletes akciótervet.

Szükséged lesz:

 • Jöjjön fel egy design;
 • Töltse fel a szükséges anyagokat és eszközöket;
 • Készítsen költségvetést;
 • Számolja ki a fürdőszoba pontos méretét és a vízvezeték méreteit;

Kiválasztásakor ügyelni kell a helyiség területére. Egy kis terület tulajdonosának figyelembe kell vennie, hogy egy kis hely kevésbé funkcionális.

Néhány tipp a kis fürdőszoba javításakor

A világos színek a belső térben és a nagy falak tükrében, vizuálisan növelik a szobát.

Megtagadhatja a fürdő felszerelését és a zuhanyozás előnyben részesítését. Így a helyiség nagyobb lesz.

Higéniai termékekhez a nagyméretű padlószekrények helyett levehető kompakt ládák.

Miután eldöntötte a design kiválasztását, szükség van egy cselekvési terv kidolgozására. Végül is, hogy a folyamat folyamatosan folytatódjon, minden tevékenységet következetesen végre kell hajtania.

A korábbi munkák iránti gondatlan hozzáállás jelentősen befolyásolhatja a végeredményt.

1. lépés: Számítsa ki az építőanyagok mennyiségét

Ez egy nagyon fontos szakasz a javításban. Egy kellemetlen pillanat lehet az a tény, hogy ha nem számítanak helyesen, akkor nincs elég csempe, panel vagy más építőanyag.

Valójában, az eljárás során vágás és lefektetése néhány anyag károsodhat. Az ilyen esemény elkerülése érdekében kezdetben az építőanyagokat marginális áron kell megvásárolnia.

2. lépés: Vegye ki a régi felületet

A csempe eltávolításához a padlóról a falakról és a csempékről egy kalapácsot és vésőt kell készíteni. Azonban könnyebb lesz a munkával megbirkózni egy lyukasztóval vagy egy fúróval. Két lehetőség van a leszerelésre: megtakarítás és vészhelyzet.

Az első kalapáccsal és vésővel készült. Először be kell áztatnia a habarcsot, majd óvatosan el kell különíteni minden csempe a falról vagy a padlóról.

A második lehetőség sokkal gyorsabb, de "porosabb" és "zajos". Ehhez csak a perforátorral kell levenni a bevonatrétegeket.

3. lépés: javítsa meg a padlót

Először telepítse a készülék esztrichét. Ha egy további "meleg padló" rendszer telepítését nem tervezik, akkor az esztrich magassága 1-1,5 cm, 3 - 4 cm magas lesz, ha a padlót tovább melegítik.

A "meleg padló" rendszer többféle típusú: víz, film és elektromos. Bármelyik rendszer jól megőrzi a mikroklímát a fürdőszobában, miközben ez nem drága és egyszerűen telepíthető.

4. lépés: Faldíszítés

A mai napig a piac a "minden tárca" anyagát mutatja be a fürdőszobában. Először is, mindez attól függ, hogy milyen pénzügyek vannak. Leggyakrabban a falakon feküdt a csempe.

De lehet választani egy több költségvetési lehetőség, mint pl. Műanyag panelek vagy egy speciális nedvességálló gipsz. A javítás ezen szakaszában mindez a képzelőerejétől és a pénzügyektől függ.

5. lépés: Mennyezet

A mennyezet javításakor a falakon alkalmazott anyagokra kell építeni. Például csempe és műanyag nagyon rugalmas vinilfilm.

Ha különböző mennyezetű mennyezeteket tervez, akkor használjon speciális nedvességálló gipszkarton. Azonban van még egy költségvetési lehetőség: műanyag panelek.

Miután elvégezte a befejező munkát, felszerelhet egy fürdőszobát, bútorokat és vízvezetéket. A DIY javítás nem könnyű, de nagyon informatív. Ezenkívül pénzt takaríthat meg, és a tervezést pontosan úgy készítheti el, amennyit csak akar!

70 ötlet egy kis fürdőszoba tervezéséhez

A lakóházakban egy kis fürdőszoba közös probléma. De még ezek a 3-4 négyzet. teljesen lehetséges a kényelem és a pihenés oázisa, ha tervezési technikákat használ. Kiválasztva a megfelelő felületet, a vízvezetékeket és a bútorokat, látni fogod, hogy nem szűk terület volt az oka a zsúfoltságnak, de csak az írástudatlan elhelyezése a dolgoknak. Javaslatok segítenek a hibák kijavításában és a fürdőszoba kényelmében és rendben tartásában!

Egy kis fürdőszoba felújítása. Hol kezdjem?

Az első dolog, amit el kell döntenie ebben a szakaszban, hogy a fürdőszobát kombinálja vagy külön.

A wc és a fürdőszoba közötti partíció eltávolításával kissé kiterjesztheti a területet, és megtakaríthatja a befejező anyagokat. De először is ez szükségessé teszi a különleges esetek engedélyezését; másodsorban fontos közlemények (víz vagy szennyvízcsatornák, szellőzővezetékek, elektromos vezetékek) helyezhetők el az átviteli létesítményben; Harmadszor, egy nagycsalád számára a közös fürdőszoba praktikus szempontból nagyon kellemetlen lesz.

Ami a különálló fürdőszobát illeti, ebben a kiviteli alakban az egyetlen hátrány, hogy mindkét szoba gyakran nagyon apró, és egyszerűen nincs külön hely a külön WC-k mosdójában. Ebben az esetben kompakt mosogatót használhat, például a sarkon, közvetlenül a tartály felett.

A folyosó vagy folyosó csökkentésével a kis fürdőszobához is hozzáadhat egy kis extra "négyzetet".

Finishing és anyagok a fürdőszobában

Káddal vagy zuhanyzóval mindenki megfigyelheti, mennyi gőz és kondenzátum keletkezik a levegőben. Ez azt jelenti, hogy a kis fürdőszoba befejezéséhez minden anyagnak vízállónak kell lennie, és ellenáll a hőmérséklet változásának.

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a fürdőszobában lévő betonalap megfelelően csempézett, és javításra kerül. De ez messze van a helyzeten - a legfelső díszítőréteg alatt nem sántítaná meg, hogy végezzen több munkát. Így a "meleg padló" rendszer kényelmes hőmérsékletet nyújt, és a sűrű vízszigetelés rétegek megóvják a felháborodott szomszédokat egy árvíz esetén.

Az ideális szerkezet nézne: betonlemez bitumennel bevont primer hozzá feltapadt polimer vízzáró membrán (a szélei emeljük át a falak magassága nem kevesebb, mint 15 cm, és a hegesztési varratok kell végezni átfedi és szorosan biztosíték együtt), öntött finom kvarchomok, halmozott fűtés elemeket, majd kerámia csempe ragasztott a csempézett beton ragasztóhoz. Kívánatos, hogy legyen nagy és könnyű, de ugyanakkor - kissé durva, mert a nedves fényes mázakon könnyű elcsúszni és megsérülni.

falak

Kerámia burkolólapok, műanyag panelek, festés, mesterséges kő vagy nedvességálló tapéta használhatók a falak falának egy kis fürdőszobába történő befejezéséhez.

Először is fontos, hogy megfelelően vakolja a felületet és alkalmazzon minőségi alapozót. A felületet vízszintes vízszintekkel is ki lehet egyenlíteni.

A festékekből kívánatos nem mérgező vizes emulziók (akril, szilikon) és víz-diszperziós készítmények alkalmazása. Jobb a hagyományos olajolajok visszautasítása - mivel hosszú ideig szárazak, acetont szagolnak és gyorsan megtörik a hőmérséklet hatása alatt.

mennyezet

Az optimális választás a mennyezet díszítésére egy kis fürdőszobában egy tépőzáras stretch film. Abszolút ellenáll a vízgőznek (csak szivacsot kell szivacsodni), és legalább tíz évig szolgálni anélkül, hogy elveszítené az eredeti esztétikai megjelenést. Ezenkívül egy ilyen mennyezet segít az infláció kellemetlen következményeinek minimalizálásában.

Ha költségvetési korrekcióra van szüksége, megállíthatja a festést, de évente frissíteni kell.

Egy másik jó módja annak, hogy befejezze a mennyezet a fürdőszobában - műanyag burkolatok (deszkaburkolás). Az alatta lévő vázra csak rozsdamentes acélprofilt kell használni.

Fürdő vagy zuhanyzó - mit válasszon?

Egy kis fürdőszobában, ahol nehéz elosztani a helyet egy tágas fürdő számára, kétségtelenül előnyösebb a zuhanyozás kedvéért. Továbbá vannak olyan modellek, amelyekben mélytálakkal felszereltek jakuzzival, így a gyertyák és a rózsaszirmok romantikus fürdőzésének szerelmeseit nem szabad megsérteni.

A jelentős helytakarékosság mellett a stand csökkenti a vízfogyasztást. Tekintettel a növekvő közüzemi számlákra, ez nagy előny.

A szellőzés jelenléte a zuhany felett lehetővé teszi a nedvesség gyors eltávolítását és a kondenzátum behatolásának minimalizálását a külső felületen.

És ha még mindig teljes vízben akarsz feküdni a vízben, akkor a kis fürdőszobák tulajdonosai jobban odafigyelnek a szögletes és ívelt fürdőre.

Bútorok, készülékek és kiegészítők elhelyezkedése

A vízvezeték és bútorok kifinomult elhelyezésével a legkisebb fürdőszoba is kényelmes és praktikus.

Mosogató és WC

A helytakarékosság érdekében tanácsos mosogatót választani, nem félkör alakú, hanem kicsi, téglalap alakú vagy négyzet alakú, de magas oldalakkal. Egy ilyen héj beépíthető a szekrénybe.

A WC-tálat, ha lehetséges, el kell rejteni a falba, és csak az ürítő gombot hagyja kívül. Ha ez a lehetőség nem lehetséges, akkor vásárolhat egy sarok vagy egy magas, keskeny tartályt.

Mosógép

Egy kompakt oldalsó rakható mosógépet lehet beépíteni az üres résszel: a mosogató alatt, a kazánban, a fürdőszoba és a fal között, vagy a WC felett. Csak a szigetelt aljzatot kell biztosítani a közelben, és észrevétlenül el kell rejteni a csöveket.

Annak érdekében, hogy ne rontsák el a drága vízvezetéket, jobb, ha a szennyezett vizet közvetlenül a csatorna vízébe szívja.

Szekrények és polcok

A dolgok kis fürdőszobába történő tárolásához a függőleges helyet a legmagasabb dobozokra, lógó polcokra, törölközőszárítókra kell helyezni.

Samponok, gélek, habok és egyéb higiéniai termékek a fürdő oldalsó részeiben felszerelhetők a zárórekeszek 45-60 fokos szögben történő nyílásaival, vagy keskeny vízszintes polcokkal, csúszdákkal ellátva.

Egy másik érdekes ötlet egy visszahúzható rack. Tiszta törölközőt helyezhet el, és jól védi őket a nedvességtől.

Világítás egy kis fürdőszobában

Egy kis fürdőszobában egy vagy több fényforrással juthat el, de ez semmiképpen sem lehet lógó csillár.

Szintén el kell hagyni a hagyományos izzólámpákat - üzem közben nagyon forróak és felrobbanhatnak, ha vízzel érintkeznek. E kritériumok alapján a LED lámpák a legalkalmasabbak.

Egy romantikus hangulat kialakításához egy kis fürdőszobában használhatunk neon szalagokat, polcokat és fülkéket kiemelő spotlámpákat, valamint a padlón lévő fluoreszkáló elemeket.

Belső stílus kiválasztása

Annak érdekében, hogy a belső megjelenés harmonikus legyen, mielőtt megkezdené a javításokat a fürdőszobában, ki kell választania azt a stílust, amelyet a tulajdonosok szeretnek. Pihenést és kedélyállapotot javít minden alkalommal a vízkezelések során.

Kis fürdőszoba modern stílusban

A tiszta szimmetrikus alakzatok, a felesleges részletek hiánya, a monokróm hangok, a króm vagy a fényes bevonatok a rövidség és teljesség benyomását keltik.

Klasszikus kis fürdőszoba

Az elefántcsont, a csillogó porcelán és a virágcsillogó arany árnyalatai az igazi arisztokraták királyi fürdőszobája. A rengeteg fény és ragyogás tökéletesen megbirkózik a tér növelésével.

Provence stílusú kis fürdőszoba

Ebben a dekorációban a francia romantika összefonódik a falusi szabadsággal és egyszerűséggel. Pasztell árnyalatokat használnak - levendula, zöldes, kék, halvány rózsaszín. Az engedélyezett képek közül - kis unalmas virágok. A bútoroknak kissé szüreti megjelenésűeknek kell lenniük, például a fényes festékkel szemben.

Kis galéria stílusú fürdőszoba

A tetőtérben csupasz falak, kő vagy tégla utánzata (lehetőleg szürkésfehér), magas fehérre festett mennyezet, díszítés nem jellemző. Alkalmas ingyenes művészek, cseh képviselők, valamint azok számára, akik megvetik az ordinaritást és az érték szabadságot.

Kis fürdőszoba minimalista stílusban

Helytakarékos és kompakt formák - a tökéletes megoldás kis fürdőszobának. Minden, amire szüksége van, rejtve van a szekrényekben, ami a könnyedség és a tágasság légkörét teremt.

Skandináv stílusú kis fürdőszoba

A hófehér színű, kicsi, szürke és fekete foltok a hegyes északi folyókra vagy a jéggel borított csúcsokra emlékeztetnek. Az ilyen környezet nagyon frissítő és energizáló. A kifogástalan színekben és bármilyen fényes részletek nélkül vizuálisan növeli a helyiség területét.

Színes megoldások egy kis fürdőszobában

A belső tér sértetlenségének biztosítása érdekében egy kis fürdőszobát nem kell több, mint három színt használni, amelyek intenzitása közel van. Sötét, kontrasztos, terjedelmes dolgokat és képeket kell hagyni néhány tágas szobához vagy szabadtéri medencéhez.

Fehér fürdőszoba

Ez a hagyományos vízvezeték szín - tiszta, tiszta, a legfényesebb fény. Ilyen környezetben könnyű pihenni, ráadásul könnyen kombinálható más árnyalatokkal is.

Szürke fürdőszoba

A villogó túlcsordulások egy tiszta folyónak felelnek meg, amely a kövek közötti csúcsokból indul ki. Tükrökkel és krómozott fémekkel körülvéve, a világosszürke színek segítenek enyhíteni a feszültséget egy kemény napi munka után, és reggel visszaadni az élelmet.

Kék fürdőszoba

Az ég és a víz színe a leginkább nyugtató. Ez mélyebb lélegzést ad, és mintha teljesen friss levegővel töltené az egész teret. Ez a tökéletes beállítás egy fehér fürdő és mosdó számára. Az ilyen mágikus duett megtörése más színű "foltokkal" valódi bűncselekmény, szélsőséges esetekben hozzáadhat egy kis ezüstöt.

Zöld fürdőszoba

Amikor a lombozat tükröződik a folyóban, a víz zöldessé válik. Ugyanabban a palettában a tenger hullámai árnyalatai láthatók, a kékeszöld türkiz árnyalatai a mélységből aranyszínűek. Egy hasonló kialakítás egy kis fürdőszobában pihenteti a szemét és lazítaná a testedet.

Tervezzen egy kis fürdőszobát Hruscsovban

A szovjet apartmanokban gyakran látni lehet egy méteres WC-t és egy szűk fürdőt, amelynek területe nem haladja meg a 4 négyzetmétert. De még ilyen körülmények között is okos vagy.

Például a mosdó elhelyezhető a fürdő feletti sarokba - így senki se zavarja. És miután tágas fülkét építettek fel a WC-tál ciszternáján, könnyen elhelyezhető vízmelegítő.

Kis fürdőszobák - fotó

Vizuálisan látni a valódi példákat a kis fürdőszoba tervezés segít a galériában. A fotót nézve szokatlan ötleteket talál a helytakarékosság érdekében a fürdőszobákban, amelyek területe egybeesik a sajátjával.

Fürdőszobai dekoráció: válogatott vízvezeték, tippek

A fürdőszoba tervezésének kiválasztása és megvalósítása összetett folyamat. A legfontosabb probléma az, hogy gyakran a szobák kicsik. A fürdőszoba dekorációnak a szépséget és a funkcionalitást kell ötvöznie. Sok hasznos javaslat és ötlet segít a tökéletes fürdőszoba kialakításában.

Modern fürdőszoba design

Modern fürdőszoba belső

Fürdőszoba élénk színekben

Hogyan készítsünk egy dekorációt a fürdőszobában

Javasoljuk előre megfontolni, hogy milyen típusú fürdőszobát szeretne kapni. Végtére is, még egy kis szobában is tudsz létrehozni valami érdekes és praktikus. Amellett, hogy mindent megvásárol, amire szükséged van, hozzáadhatsz néhány kézzel készített darabot a fürdőszoba dekorációjához. Ez eredetiséget hoz a szobába. Előzetesen meg kell határozni néhány kritériumot:

 • Funkcionalitás. Azt kell eldönteni, hogy a fürdőszobában kell lennie, és amit el lehet hagyni.
 • Egységes stílus. Hogy akarod látni a szobát.
 • Biztonság. Különösen fontos azok számára, akiknek gyermekük van a házban.

Eredeti mosogató kialakítás

A mosogató fontos részlet. És ha úgy döntesz, hogy egy nem szabványos modellt telepít, akkor ez hatással lesz a helyiség egészére. A polcokon az üzletek sok modell. Különböző a tál alakja. Vannak standard kerek, négyzetes és eredeti, aszimmetrikusak.

Az űrlapon kívül kísérletezhet az anyaggal is. Vannak kerámiák, fémek és kristályok. A legfontosabb dolog az, hogy a mosogató össze van kapcsolva az általános belsővel.

Könnyű fürdőszoba design

Eredeti fürdőszoba dekoráció

Tükrök és világítás

Ne add fel a tükröket a fürdőszobában. Ha helyesen használják, ez a rész átalakíthatja a térséget, és vizuálisan tágabbá és könnyebbé teheti. Ha a fürdőszobát gyakran két ember használja, érdemes néhány tükröt lógni a kényelemért. A rész felülete mindig ugyanaz. Ezért érdemes kísérletezni a termék alakja és kerete között. Vásárolhat kész tükröt vagy díszítheti saját kezével.

Különös figyelmet kell fordítani a világításra. A fényintenzitás kulcsfontosságú. Erős világítás kényelmet teremt a szobában, és hangsúlyozza a belső tér minden részletét. A fényforrások alakja és mérete bármilyen lehet. Ami számít, a fürdőszoba dekorációja és a személyes preferenciák.

Ha szürkés világításra van szüksége, használjon dimmert. Lehetővé teszi a fény intenzitásának beállítását és beállítását, ami hozzájárul a környező hangulat megváltozásához.

Modern fürdőszoba design

Modern fürdőszoba belső

Fürdőszoba élénk színekben

Niche tartók és fal törülközőtartók

A horgok nem különböznek a kényelemben a törülközők elhelyezése során. Jobb, ha egy nyílt rackre cserélik őket. Alternatívaként a lógó kosarak is figyelembe vehetők. Lehetõvé teheted magad, és nem csak törölközőt tárolhatsz, hanem más dolgokat is. Számos tervező azt javasolja, hogy a fülkéket kontrasztként használják, a fényes részletek a szobában. A széles modellek jelenléte lehetővé teszi a megfelelő tartók kiválasztását bármilyen méretű helyre.

Fürdőszobai dekorációs design tippek

A fürdőszoba dekoráció szervezése problémás. A tervezők hasznos ajánlásai segítenek megbirkózni:

 1. Gondolj arra, hogy a csövek hol helyezkednek el. Határozza meg előzetesen, hogy hova érkeznek a csapok. Ha a fürdőszoba kicsi, beágyazhatja őket a falba, így helyet takarít meg.
 2. Határozza meg az egyes főbb részletek helyét. Mosogató - a sarokban vagy az ajtóval szemben, de nem túl közel a fürdőhöz. A WC nem érintkezhet a mosdóval. A zuhanykabin elhelyezésekor ügyeljen arra, hogy az ajtók kinyíljanak.
 3. Szervesen többféle megvilágítást is tervez, külön-külön. Rendelje be a mosogató melletti legfényesebb fényt, hogy megvilágítsa az arcot, és ne sérüljön a szeme.
 4. A szellőzőrendszer fontos. A fűtött törölközőtartó segít a nedvesség csökkentésében. A szellőzőrendszert kényelmesen az ajtó alján helyezik el.
 5. Ha a hely korlátozott, külso bútorokat helyezzen el. Ez segít megtakarítani a helyet.
 6. A függönyt egy üveg részre kell cserélni. Funkciói hasonlóak, de vonzóbbnak tűnik. A gondozása könnyebb. Vannak modellek, amelyek mattot használnak.

Könnyű fürdőszoba design

Eredeti fürdőszoba dekoráció

Ötletek egy kis fürdőszobának

A kis fürdőszoba belső térben van néhány árnyalat, amelyet figyelembe kell venni:

 1. A fürdőt ajánlott cserélni. A szabványos WC-tál helyett telepítse a telepítést. Ez további helyiségeket biztosít.
 2. A befejező anyag élénk színekben választható. Lehetőség van egy kis vagy ritka mintára a felületen.
 3. Tükrök és tükörfelületek. Megjegyezték, hogy egy ilyen árnyalat vizuálisan bővítheti a teret.
 4. Illetékes világítás. Minél könnyebb a szoba, annál tágasabb.

Modern fürdőszoba design

Modern fürdőszoba belső

Fürdőszoba élénk színekben

A dekoráció egy kis fürdőszoba. épületgépészeti

Annak érdekében, hogy ne összezúzzon egy kis helyet a teljes vízvezetékkel, érdemes figyelembe venni a táblázatban bemutatott speciális modellek használatát.

Fürdőszoba tervezés - 150 fotó példa

A modern fürdőszoba sok funkciót lát el. Helyiségként szolgál a mosás, a mosás, a kozmetikumok tárolása, a különböző háztartási csekkek számára, amelyeknek mindig kéznél kell lenniük. Ezért a fürdőszoba kialakításának meg kell felelnie a tulajdonos összes igényének. Ne felejtsd el a szoba esztétikáját, mert itt van a nap kezdete és vége. A fürdőszobának kellemesnek kell lennie a szemnek, tartalmaznia kell az összes szükséges felszerelést, az esti pihenés helyszínének kell lennie, és minden szükséges helyet el kell látnia. A rendes lakás egy szobájában minden funkció kombinálása csak első pillantásra nehéz. Szakértők tudják: nem kényelmetlen fürdőszobák, van egy rosszul fogalmazott design. Rengeteg technika van, ami a fürdőszobát kedveli a sarokba, ahol minden családtag jól érezheti magát.

Kis fürdőhely fejlesztése: az elején

Nem mindenki szerencsés, hogy van egy nagy fürdőszobája. A régi házak kis házai, apartmanjai gyakran olyan fürdőszobával rendelkeznek, amelyek nem sokkal nagyobbak, mint a hűtőszekrényből. A kis méret kellemetlenséget okoz, de elgondolkodik a képzeletből. Az első dolog, ami eszembe jut, az, hogy hozzáadja az ápolt métereket a fürdőszobába átépítéssel. A szoba bővítéséhez a fürdőszoba WC-vel történő kombinálásával segíti a falat vagy az egész fürdőszobát. A jelenlegi jogszabály bizonyos korlátozásokat ír elő a javasolt szerkezetátalakításra. A fürdőszobát csak a lakás nem lakó területeinek költségére lehet kiterjeszteni: WC, folyosó, raktár. Bármely átépítés kezdődik a projekten, amely biztosítja a kommunikáció helyét, vezetékeket. A projektet össze kell hangolni a kormányzati szervekkel. A koordináció után lehetséges változtatni. Lehetőség van nemcsak a falak, hanem a vízvezetékek mozgatására is: fürdőkád, mosogató, WC.

Finishing és anyagok

A fürdőszoba alapanyagainak fő követelménye a biztonság és a tartósság. Bár a törvény nem tiltja meg kifejezetten az anyagok használatát, figyelembe kell venni, hogy a felület egyes elemei több nehézséget okozhatnak, mint a jó. Természetes kő jelentősen átfedésben van, és az üveg válaszfalai gyönyörűek, de nem megbízhatóak. A legnépszerűbb kivitelezés:

 • porcelángyártmányok, gránitlapkák, szintetikus polimerek;
 • mozaik;
 • műanyag panelek;
 • egy fa;
 • díszítő kő;
 • tapéta;
 • nedvességálló gipszkarton;
 • díszítő vakolat festék;
 • kombinált kivitelben.

Ezeket az anyagokat (beleértve a fát és a tapétát, ha nedvességálló bevonata) könnyű gondoskodni, és a modern gyártási technikák lehetővé teszik a legmerészebb belső megoldások megtestesülését.

A fürdőszobában lévő padlóburkolatoknak ellenállniuk kell a nedvességnek, hőmérsékletváltozásoknak, tisztítószereknek, biztonságosnak és tartósnak. E kritériumok szerint számos lehetőség alkalmas, de mindegyiknek megvan a maga sajátossága.

Csempe. Nem hagyja, hogy a víz áthaladjon, csak vigyázzon rá, ha a jó minőségű habarcsot használják, nem okoz problémát. Kiválasztásával egy csempe egy bizonyos stílus, akkor teljesen átalakítani a belső tér a fürdőszoba.

Parketta Szokatlan, de elegáns megoldás a "szexuális kérdésre". Érdemes kiválasztani a fa nedvességálló fajtáit: tic, vörösfenyő, wenge.

Laminált padló. Az egyik legtartósabb anyag.

Ömlesztett padló. Teljesen vízálló, higiénikus bevonat.

Mielőtt új padlót helyezne, meg kell szüntetni a régi bevonatot, figyeljen a vízszigetelésre, és készítsen esztrichet. Ezt követően bármilyen anyagot használhat.

Fontos! Próbálja meg a padlóburkolatot csúszásmentes felületen kiválasztani, különben a kívánt helyet a fürdőhely helyett a nagyobb veszélyű zónává alakítja.

falak

Mielőtt kiválasztaná a fürdőszoba falának stílusát, anyagait, színeit és textúráit. Az igazítás nedvességálló gipsz vagy gipszkartonra történik horganyzott profilon. A gipszkarton befejezése gyorsabban megy, de sok hasznos területet választ. A gipsz felületének beállítása lassabb, idő kell, hogy megszáradjon. A gombaellenes komponenseket tartalmazó keverék összetétele megvédi a falat a penésztől. Ezután csempézheti a falakat. Ha tapéta, festék vagy díszítő vakolat használatát tervezi használni, a fal kiegyenlítése után meg kell adni a gitt. Alkalmas fürdőszobához vízalapú akrilát vagy latex festék. A latex festék, ellentétben az akrilnal, filmet hoz létre a felületen, amely nem enged át vizet. Az akrilfesték a legjobb, ha vízforrás közelében nem alkalmazható. A leggyorsabb, költséghatékony megoldás - a mosófal-papír a ragasztóval, amely antibakteriális adalékokat tartalmaz.

mennyezet

A fürdőszoba mennyezetének ugyanolyan tulajdonságokkal kell rendelkeznie, mint a falak. Lefesthető, nedvességálló tapéta, speciális lakk vagy műanyag faforgácslemez, függesztett vagy függesztett mennyezet használata. Könnyű mosni mindezeket a felületeket, nem félnek a kondenzátumtól, a hőmérséklet csökkenésétől. Az eredeti opció tükör vagy üvegezett mennyezet. Az üvegbevonatot sokféle módon lehet díszíteni, megvilágítással, a szoba exkluzív részletességévé válva. A homályos vagy fényes üveg színezhető, fotónyomtatással díszítve - a megoldás bármely belső stílussal illeszkedik, vizuálisan megnövelve a szobát. Az ilyen bevonat egyetlen hátránya a törékenység. Azonban ugyanez mondható el a feszített mennyezetről. A ruhát egyszerűen megsérülnek éles tárgyak, ezért legyen óvatos az ellátásban.

Fontos tudni: ha a falak sötétebbek a mennyezetnél, akkor a szoba vizuálisan felfelé nyúlik. Ha a mennyezet sötétebb, mint a falak, a szoba tágabbnak tűnik, de a mennyezet alacsonyabbnak tűnik, mint valójában.

Fürdőkád vagy zuhanyzó?

Kérdezd meg magadtól a kérdést - ami még fontosabb: kényelem vagy helytakarékosság? Ha nem lehet egyértelműen válaszolni, akkor mindkét lehetőség jellemzőit figyelembe kell venni. Kell fürdő, ha:

 • a szoba területe lehetővé teszi a telepítéshez;
 • nem habos vagy aromás só nélkül fürödhetsz;
 • 3 év alatti gyermekek vannak - sokkal kényelmesebb a baba mosása a fürdőben;
 • a nagy vízfogyasztás nem jelent problémát.

A zuhanykabin akkor hasznos, ha:

 • egyszerűen nincs hely a fürdésre;
 • a víz nyomása a lakásban több mint 3 bar;
 • Számos vízkezelést akarok venni, beleértve a fürdőt, a trópusi zuhanyt, az aromaterápiát és a hidromasszázs.

Ideális esetben otthoni kádat és zuhanyzót állíthat be. Az első esetben lehetőség van vízszintes pihenésre, a második helytakarékos víz- és fürdőszobában.

A bútorok, berendezések, kiegészítők elhelyezkedése

A modern fürdőszobai tervezési lehetőségek több száz módon biztosítják a szükséges elemeket. Van egy általános szabály a kicsi és nagy helyiségekben: a fürdőszobát ne zavarják. Minden elem logikusan választja a felvételeket. Miniatűr wc-vel és mosdókagylóval, amely csak egy kis fürdőszobás lakásban lesz, egy nagy szobában nem lesz teljesen megfelelő. A vízvezeték jobb, ha közelebb kerül a vízellátáshoz, a szennyvízhez. A vízvezetékeket, a bútorokat és a tartozékokat össze kell kötni egymással, ami egyetlen stílust teremt a szobában. Ne felejtse el a háztartási tárgyak tárolására vonatkozó részt. A polcokkal ellátott fali szekrények nemcsak a falra helyezhetők, hanem az ajtók is illeszkednek. A mosogató alatt lévő hely állhat. A többi tartozékot, például a törölközőtartót úgy kell elhelyezni, hogy közel álljon hozzá, anélkül, hogy zavarja.

Mosogató és WC

Tulip, moydodyr, konzolos - mindegyik héj előnyös. A tulipán hasonlít egy virággal, lábával, és a csövek a láb mögé rejtve maradnak. A tervezés lehet monolitikus vagy különálló. Sink-moidodyr, hasonlóan a híres rajzfilm jellegéhez, kényelmes állvánnyal van felszerelve. A konzolos modellek asztali számítógéppel vannak felszerelve, amely a mosogató tálba van szerelve. Lehet fal vagy padló. A helytakarékosság érdekében meg kell választani a szögletes kialakítást. A mosogatók 85 cm magasak, szélességük 50, 56, 65 cm és mélységük 40, 42, 45 és 50 cm, a WC pedig a padlón található - a modelltől függően. A WC-tálak több fajtával rendelkeznek: tölcsér, edény alakú, lombkorona. Az első és a harmadik opció szinte nem ad permetezést, a második esetben szükség lehet a víznyomás további beállítására a tartályban.

Mosógép

Mosogató a fürdőszobában majdnem elérhetetlen álom a kis fürdőszobák tulajdonosai számára. De a gyártók mindent megtesznek azért, hogy a berendezést egy kis helyiségbe juttassák. De még akkor is, ha a felvétel lehetővé teszi, hogy helyet takarítson meg, előre határozza meg azt a területet, amelyet egy mosóegységhez rendelhet. Javasoljuk, hogy a készüléket a fürdőből távolítsa el, hogy ne kerüljön víz rá. Vannak, akiknek írógépük van a mosogató alatt, tiszta egy fülkebe, amikor rendelkezésre áll, még a wc feletti falon is. Az elülső rakodási modellekhez extra centiméterek szükségesek az ajtó kinyitásához. Ha nincs több helyed, válasszon egy technikát egy függőleges terheléssel - bárhová elhelyezhető. A mosógépnek egy nedves helyiségben külön nedvességtől védett aljzatra van szüksége. Fontos, hogy gondoskodjon a földelésről.

Szekrények és polcok

Fürdőköpenyek, törölközők, kozmetikumok, mosószerek - mindezt tárolni valahol. Nos, ha a fürdőszobai bútorok egy közös stílust kombinálnak. A katalógusokban megtalálhatóak a teljes bútorkészletek képei. De nem mindig a szokásos lakás fürdőszobájának területe teszi lehetővé számukra egy helyet. Akkor a belső térnek meg kell választania a sajátját. A szekrények lehetnek padló, fal vagy nem szabványos hely. Sink-moydodyr vagy curbstone, fiókos szekrény, keskeny nagy tok vagy lógó részek ugyanolyan kényelmesek. A legfontosabb dolog az, hogy van egy helyük kényelmes szállásukra. A polcok kényelmes polcok, fel lehet őket tenni vagy lógni. A falak és az ajtók hiánya miatt a design hozzá fog járulni a világosság és a kegyelem helyéhez. A fürdőszoba szekrényei sokféle modellel vannak elégedve: szögletesek, egy vagy két ajtóval, fiókokkal, beépített szárítóval.

A tükör

A fürdőszobában lévő tükör nemcsak szükséges, hanem tervezési technika is. A tükörfelület vizuálisan növeli a helyiség méretét, fényt és levegőt tölt be. Mindenhol elhelyezhetsz egy tükröt: a mosdó fölött, az ajtón, csak egy szabad falon - a legfontosabb az, hogy kényelmesen használd. A keretben vagy anélkül a falra reflektáló elemen kívül tükörfalat, mennyezetet is készíthet, használhat tükörlapot a díszítésben, vagy nagyméretű tükörrel felszerelhet. Érdekes megoldás a tükrös ajtókkal ellátott szekrény vagy a teljes falon lévő reflektív panelek, ami a végtelen tér illúzióját hozza létre. Kompozíciót készíthet a különböző méretű tükörelemek szabad falán - ez egy jó módja annak, hogy megmutassuk a fantáziát, díszítsük a szobát, készítsük el saját stílusunkat. A fürdőszobában csak nedvességálló tükrök használhatók.

Mosoda kosár

Egy kosár a ruhaneműkhöz hasznos elem. Meg kell:

 • tartós;
 • nincs forgácsolás, éles részek;
 • szellőzéssel.

A többi tartozékhoz hasonlóan összhangban kell lennie a belső térrel, és nem kell sok helyet foglalnia. A legegyszerűbb lehetőség - egy sarokkosár műanyagból. Könnyű tisztítani, nem zavarja fel a lakótéret. A fonott, rattan vagy más természetes anyagokból készült fonott mosodai edények aranyosak és otthonosak. A fém kosarak gyönyörűek, de jelentős tömegük van - jobb, ha kerekekkel tervezünk. Tartozékok vannak a textilektől, de gyakran szellőztetni kell őket, különben kényelmes otthont adnak a penésznek és a gombáknak. Egyes fürdőszobai bútorok rögzített vagy visszahúzható mosodai tartállyal vannak felszerelve. A saját kezéből egy kosarat készíthet az általad kedvelt anyagokból, az internetről készült fotók segítségével.

világítás

Lámpák a fürdőszobában hozhat a szobába nem csak a fény, hanem a szépség. Ha a fürdő területe nem haladja meg az 5 négyzetmétert. m, elég világos ahhoz, hogy egy csillár egy lámpával a mennyezet közepén helyezkedjen el. Kiemelésre lehet szükség a tükör helyén. Ez további kényelem lesz a smink alkalmazása során. A tágas szoba lehetővé teszi, hogy többféle világítást készítsen. A belső használatra:

Fontos, hogy a szoba egyenletesen világítson. A fényforrásokat a káprázási felületek szögében kell elhelyezni. Ha a csillár hagyományosan a mennyezetre kerül, akkor a spotlámpák bárhol elhelyezhetők: a mennyezetre, a falakra és a tükör oldalára. A lámpák a falakon lógnak olyan helyeken, amelyek nem csak fényt igényelnek, hanem díszítik is. De jobb, ha a lámpatesteket közvetlenül a tükör felett nem rögzítik - torzítják a tükröződést.

Belső stílus kiválasztása

A stílusválasztás az Ön preferenciáitól és költségvetésétől függ. De van néhány általános tipp:

 • ne válasszon frilly bútorokat és bútorokat, hamar unalmas lesz;
 • ne keverj sok stílust - a szoba nevetséges lesz;
 • Ne terhelje túl sok helyen a helyet, nehogy a helyiséget bolhapiacra fordítsa.

Gondold el, mit vársz a fürdőszobádtól. Attól függően, hogy szükség van-e helyet a boldogság és a relaxáció, vagy egy funkcionális szoba, a stílus a fürdőszoba is függ. Döntse el, milyen színeket társít a relaxációval, vagy éppen ellenkezőleg, a vivősséggel. Gondoljunk arra, milyen kiegészítők, részek, amelyeket beltérben szeretnénk. Így könnyebb meghatározni a kívánt stílust. Elemei bármilyen, még kis fürdőszobában is megvalósíthatók. A tervezés a miniatűr szoba kell maradnia részletesebben.

Modern stílus

A modern belső kialakítás a kényelem, a funkcionalitás és a praktikusság. Itt van egy hely az önterülő padlóhoz, egy csempe, 3D-s fotókkal és rajzokkal, krómozott tartozékokkal, költséghatékony érintkezés nélküli vízkezeléssel. Egy szabványos vagy futurisztikus zuhany lesz megfelelő. Egy kis szobához alkalmas bútorok simított sarkokkal. A világítás a legjobban a fényforrások pontosítására szolgál. Egy kis fürdőszoba érdekes kialakítása könnyű anyagok, optikai hatások felhasználásával hozható létre, amelyek tükrök segítségével érhetők el. A színek hozzáadása lédús ékezeteket eredményez: beltéri virág nagy levelekkel, világos szőnyeggel, törülközőkkel, szokatlan alakú szappan dobozokkal, kövek és héjak összetételével, fényképekkel vagy képekkel. A legfontosabb dolog nem túlterhelni a belső tér részleteit. Két vagy három érdekes tárgy elég lesz.

Klasszikus stílus

A halhatatlan klasszikus nem megy ki a stílusból. Az elegáns fürdőszobai belső kialakítás és a nagyszerű ízlés bemutatásához sötét faanyag, márvány, utánzat, csempe, aranyozás használható a díszítésben. A sikoltozó színek elfogadhatatlanok, minden árnyalatnak lágynak, krómnak és hi-technak kell lennie - itt nem megfelelő. A fürdő jobban illeszkedik a belső térbe, mint a zuhany. Figyelembe kell venni a fürdőszoba szerény méretét, és választani kell például egy sitz fürdőt. A háztartási készülékek a lehető legnagyobb mértékben elrejthetők a rést. Nos, ha a falon van egy hely egy szép lámpa számára, egy tükör egy gyönyörű keretben. Nem feltétlenül üldözi a drága részleteket. A fa polcok és szerelvények arany, réz vagy bronz bevonatúak. Kiegészítve a belső tér egy elegáns függöny a fürdő, sima törölköző és kovácsolt vagy fa tartók számukra.

Provence

Provence stílus megteremt egy megható költségvetés design fürdőszoba. Ideális egy kis helyiségben, mert a fő teher a részletekre esik. A vízvezeték másodlagos - annál egyszerűbb, annál jobb. Dekorációhoz dekoratív vakolat, mozaik, cserép. Van egy érdekes kreatív technika: a különböző típusú csempe, panelek létre a falon és a padlón. Érdemes választani egy csempe egy kopott hatás, amely segít létrehozni egy lakható és hangulatos belső. Ezt támogatja fából készült bútorok, szekrények és polcok, festett pasztell színek: halvány kék, rózsaszín, őszibarack. A virágos nyomtatványokkal vagy más diszkrét mintázattal rendelkező textilek melegen és gyengéd légkörrel töltik be a szobát. Itt használják a száraz gyógynövények, illatos gyertyák, olajlámpák, mert a szagok is fontos részét képezik a designnak. Segítenek lazítani, érezni a lét örömét.

Ez a feltűnő stílus az ipari és a bohém találkozásánál kezdődött, mindkét irányból a legjobbat. Egy szokatlan fürdőszobai dizájnot egy kis téren. A falakat, a padlót, a mennyezetet szándékosan durvaan készítik. Megfelel egy olyan cserépnek, amely utánzani tégla vagy falazat, gipsz, tapéta textúrával, amely hasonlít cementezett falra. Ilyen földalatti háttéren egy rendes mosdó vagy mosógép művészeti tárgyakká válik. Itt egy átlátszó zuhany csatlakozik, az üveg a padlás nélkülözhetetlen tulajdonsága. A mennyezet kiemelése támogatni fogja a helyiség városi stílusát. A mennyezet eltávolítása a csillárból, és csak a villanykörtét hagyja el, nem veszíti el. A vízvezetékek elrejtése nem szükséges, ők a belső tér részét képezik. És a tartozékokat nem nehéz felvenni: ugyanazok a csövek tartóként fognak működni, a polcok helyett a drót ketrecek is hasznosak.

minimalizmus

A név önmagáért beszél. Semmi sem felesleges, egy kis fürdőszobában mindent rendkívül kényelmes és funkcionális. A belső tér ebben a stílusban nem annyira egyszerű, mint amilyennek látszik. Nincsenek különleges követelmények az anyagokra, de szigorú formák, minimális színek, szerény kiegészítők kötelezőek. A klasszikus paletta a minimalizmus - fehér, fekete, szürke. A szivattyúnak szöget és geometriát kell tartalmaznia, lehetőleg négyzet alakú, négyszögletes alakú. A felfüggesztett berendezések helyet takarítanak meg, add hozzá a hangerőt. A díszítő elemek egyáltalán nem szükségesek. Extrém könnyedség, frissesség, szabadság. A minimalizmusnak tökéletes tisztaságra, szinte sterilitásra van szüksége. A Provence-belső poros váza hozzáadja a romantika hangulatát, és a "poros" minimalizmus szomorú látványt ad hozzá. A textíliákat nem használják a tervezés, a maximális - törülközők és a zuhanyfüggöny, nem feltűnő.

Skandináv stílusban

Annak ellenére, hogy látszólag egyszerű a sorok súlyossága, a skandináv stílus az egyik legmeghatározóbb. A természetes anyagokat főként faanyag, kő, növényi eredetű szövetek használják. A formatervezést fehér szín dominálja, sötét árnyalatú ékezetek megengedettek. Kizárólag a természetes tartományban kell lenniük. Ilyen belsejében kellemesen helyezkedik el, könnyű lélegezni, még akkor is, ha minimális térben van szervezve. Ebben a stílusban egy fonott mosodai kosár tökéletesnek tűnik. Nem tudod megmenteni a világítást - egyetlen reflektorfény nem képes. A Laconi csillárok, a díszcsokrok rendben vannak. Válasszon függönyöket, törölközőt, ágyneműt és pamutszalvétát. A textíliák megengedik, hogy diverzifikálják a vonalak, hópelyhek skandináv díszeit. A tartozékok kiválasztásakor előnyben részesítik a króm szelepeket, lehetnek futurisztikus dizájn.

Színes megoldások egy kis fürdőszobában

A szoba kis méretei jelentősen korlátozzák a kreativitás lehetőségét. Express a személyiség segít színes. Korábban úgy gondolták, hogy a falak és a padló színei nem lehetnek azonosak. Hagyományosan a fürdőszoba tervezésénél, hideg és meleg hangok kombinációján keresztül. A hideg színek növelik a hangerőt, a meleg színek növelik a kényelmet. A fényes ékezetek a belső térben érdekesek, de ha nagyok, vizuálisan elveszik a hely nagy részét. Először is, a családtagok preferenciáira kell összpontosítania az ízlésére. A gyerekek biztosan szeretik a lédús árnyalatokat, de az idős szülők nem valószínűek. Minden szín komoly hatással lehet az ember hangulatára és jólétére. Ha kívánja, a szobát monokrómként rendezheti. A fürdőszoba legnépszerűbb színei fehérek, szürkeek, kékek, zöldek, fekete-fehérek.

fehér

A fehér szoba a legfényesebb az összes többi megoldás között. Tágasnak tűnik bármilyen felvételen. Úgy tűnik, minden egyszerű. Elég elegendő a díszítéshez, felszereléshez, bútorokhoz, hó színsémákhoz - és a tökéletes szoba készen áll. De vannak buktatók. Fontos, hogy a szoba otthonos legyen, különben olyan lesz, mint egy orvosi rendelő. A titok a megfelelő dekoráció kiválasztása. Fényes függöny vagy szőnyeg hozzáadása teljesen unalmas lehet. A textília megváltoztatható, minden alkalommal új eredményt kap. Érdekes hatás érhető el, ha fehér árnyalattal játszik. Pl. Festeni a falak felületét elefántcsontban, és tegyen egy takarót a padlóra árnyalatnyi tojáshéjjal. Az ideális kombinációt csak a kísérlet során kapjuk meg - a festékkel ellátott csomagok fényképei gyakran különböznek a valóságtól.

szürke

A szürke egyáltalán nem unalmas szín. Sok előnye van. A különböző árnyalatokból származó semleges és nem szürke szürke tökéletes háttér lehet bármilyen kreatív ötlet számára. Leggyakrabban fehér, de mély kék, szürke színű - egy lédús, elegáns belső tér, néhány grafit részlet - a helyzet egy drága hotel tiszteletre méltó szobájához hasonlít. Ebben a tekintetben a szürke sokkal előnyösebb, mint a fehér, inkább műanyag, a gyöngyszemek pedig teljesen tökéletesek, de karakteres. Így könnyedén létrehozhat egy luxus fürdőszobát. Emellett a szürke természetes kő árnyalata és néhány fajtája, amelyeken skandináv vagy klasszikus stílusban díszítik a fürdőszobát. A legfontosabb dolog nem elfelejteni a megfelelő megvilágítást, különben minden erőfeszítésnek nincs hatása.

kék

A tenger és az ég - az első dolog, ami a kék fürdő megemlítésében jön szóba. Valójában a kék folt és árnyai sokkal szélesebbek. Szereted a tengeri témákat? Válasszon a cián fehér kombinációval - a klasszikus kombinációk egyikét. Megfelelő fókusz lesz egy fotó, egy kép egy tengeri táj. A kék "szeret" okkersárga, napsárga sárga, narancssárga, saját árnyalatú. Használata igaz a gyönyörű, vidám fürdőszobába. Egy kis rózsaszín, például egy szőnyeg formájában - egy szigorú, sötétkék szobában egy szelíd romantikus illat lesz. És ha aranyat adnak a mélykobaltba, egy luxus és gyönyörű lakás lesz a lakásban. Ismeretes, hogy a kék paletta nyugtatja, bízik a képességeiben, pozitív módon állítja, és az érzelmeket teljes összhangba hozza. És pontosan ez szükséges a mai turbulens világban.

zöld

Örülök, hogy órákon keresztül megcsodálhatja. A nyári friss zöld segít az erdei tó hangulatának újragondolásában a lakásban. Kombinált fehér, minden pasztell palettával: rózsaszín, barack, halvány kék, sápadt lila, lágy sárga. Zöld - a természet energiája, ami az életet jelenti. Attól függően, hogy a hang, képes segíteni a létrehozása bármely stílus, minden szerelvény előnyös szemben. A fényes szín hozzáadja az érzékenységet, a sötétséget - a súlyosságot és a tiszteletet. A zöld a béke, a pihenés, a kellemes boldogság szíve a kemény nap után. A zöld javítja a hangulatot, normalizálja az idegrendszert. Ő vele a legoptimálisabb növények játszanak a belső térben, mert az ő natív színét. Ezt a technikát használhatjuk, mivel valódi télikertet készítettünk a fürdőszobában. Az egyetlen hiba, amit zölden végzett munkával lehet csak az egyik árnyalatának használata.

Fekete-fehér

A fehér és a fehér szín valóban egy minta a fürdőszoba stílusából és eleganciájából. A helyes megközelítéssel hasonlít a retro-magazin királyi apartmanjainak fotójára. E két szín különböző árnyalatainak felhasználásával lehetséges különböző eredmények elérése. Fekete-fehér csak első pillantásra antagonisták. Tény, hogy tökéletesen kiegészítik egymást, régen klasszikus kombinációvá alakult. Zebra, sakk ketrec, borsó - lehetőségek a felszínen fekszenek. Ez egy extravagáns, de nagyon stílusos módon díszíti a padlót, az egyik falat, bútorokat. A Fekete fehér részletekben néhány részletet kiemel, helyezze a hangsúlyt. Csak fehér minta fekete háttéren, vagy fordítva - elengedhetetlen díszítő technika. A figyelemre méltó kombináció olyan önellátó, hogy nincs szükség további dekorációra más színekkel. Senki sem tiltja meg őket használni, de adalékanyagok nélkül a tervezés szilárd, tömör, teljes.

Design Hruscsovban

Ezeknek a lakásoknak a boldog tulajdonosai elsőként tudják, mi a szűkület. Higiénikus sarok, legfeljebb 3,5 négyzetméter. m., hogy másképp hívjon, mint egy fürdőszobát, a nyelv nem fordul meg. Minél érdekesebb lesz a tulajdonos feladata a szoba kialakításakor. A "Gordian" fürdőszobának megszűnt a problémája, szüksége van:

 • válasszon könnyű anyagokat a dekorációhoz;
 • gondoljon egy kompakt, felfüggesztett, sarokszivattyú;
 • tároláshoz használja a falakat, felszerelve őket lógó vagy sarokszintű többemeletes polcokkal;
 • Ne tükörre, világításra.

Adja meg a hangerő segít más vizuális technikák. Például, széles, függőleges csíkok és a fal keskeny szegélye. Kívánt esetben bármelyik sarok paradicsomi fészekké alakulhat. A legfontosabb dolog az, hogy ne veszítsük el az optimizmust és ne félj kísérletezni.