Legfontosabb > Bútor

Szauna otthon a fürdőszobában: szakmai tanácsadás

A szauna - erőteljes hővel, a test erőteljes működéséhez, a tűlevelű tűlevelű vagy nyírfűszerhez, csodálatos gyógyító hatáshoz - szinte mindenki szereti.

A pihenés, amely a látogatása után következik be, jó pihenésre hasonlítható. Sajnos a metropoliszban nagyon kevés lehetőség nyílik fürdőkádra vagy szaunára látogatni - a szabadidő hiánya és a legközelebbi közintézmény közötti távolságok megakadályozzák.

Próbáljuk kitalálni, hogy lehetséges-e az otthoni szauna a fürdőszobában, milyen jogi dokumentumok szükségesek, és hogy házi készítésű gőzfürdőt készítsenek-e saját kezével.

Az otthoni szauna előnyei

Ez lesz a városi lakosztály kérdése, mert az ország lakóhelyén minden egy kicsit egyszerűbb. A nyári házban általában fürdőkádat építenek - egy családi házat több rekeszben, amelyek közül az egyiket szauna vagy gőzfürdő foglalja el.

A városi lakások ritkán jelentik a saját földjét (ha nem a magánszektorban lakókocsi tulajdonosa), ezért az egyetlen hely, ahol szaunát vagy gőzfürdőt lehet elhelyezni, a saját lakása

Tipikusan tipikus szállást kínál zuhanyzóval vagy káddal felszerelt fürdőszobával. Általában ez elég ahhoz, hogy nyomon követhesse a saját higiéniáját: azok, akik valamilyen vízben áztatják magukat, választanak fürdőt, és azok, akik folyamatosan sietnek, zuhanyozni fognak.

Úgy tűnik, hogy minden megfelel, miért van szüksége szaunára? Miért van gyakorlatilag minden második finn lakásban külön helyiség, ahol a hőmérséklet elérheti a 100º-ot?

Valójában a szauna olyan hely, ahol a rendet és a testet, a gondolatokat és az érzelmeket rendezheti. A gőzfürdő látogatását követő relaxáció professzionális masszázzsal összehasonlítható: az összes izom és a szerv pihen.

Tudományosan bebizonyosodott, hogy a párok rendszeresen stabilabb immunitást, pozitív hozzáállást, kitűnő fizikai alakot és sokkal kisebb valószínűséggel betegednek meg. Még a fenti is elég ahhoz, hogy megértsük, miért nem sok ember képes elképzelni az életet a "meleg" pihenés nélkül.

A szauna látogatása kiváló alkalom arra, hogy ismerkedjen meg egy olyan baráttal vagy hozzátartozóval, akit hosszú ideig nem láttak, vagy éppen ellenkezőleg, egy remek hely, ahol egyedül maradhat.

A helyszín kiválasztása: fürdő, konyha vagy erkély?

Ha magánházban élsz, nem szabad ilyen szigorú választást tenni - használhatod az alagsort, a padlást, a melléképületet és az egyik szabad szobát ugyanolyan sikerrel.

A városi lakásokban minden más: a padlás és az alagsor nyilvános (bár Finnországban ezek a szobák teljesen szaunaként vannak felszerelve az egész házban), tilos használni őket saját szükségleteikre (csak tárolásra, és nem minden házban).

Építhet egy kiterjesztést - de ez csak az 1. emeleten lakókra vonatkozik, és a főutcákon történő építés tilos, a periférikus házakhoz pedig sok jóváhagyás szükséges, és ezért pénz.

Vannak olyan helyiségek, amelyek a lakás része, az úgynevezett "élő" terület. Az erkélyek, a loggiák és az üvegezett verandák nemrégiben "lakossági" mérőkre is vonatkoznak.

Hivatkozva a jogi dokumentumokra, és nézze meg, mi engedélyezett a törvény. Kiderült, hogy a szaunák elhelyezése a nappaliban és a konyhákban szigorúan tilos (egyébként a tilalom a sokemeletes pincékre is vonatkozik). Maradjon - erkély (loggia), folyosó vagy fürdőszoba.

Ha északon élsz, az erkélyre jó minőségű hőszigetelésre van szükség, mivel a ház külső fala általában lefagy. A folyosónak újraépítésre van szüksége, és akkor is, ha elegendő terület van. A tároló helyiséget általában öltözőként használják - ez a helyiséget a terjedelmes szekrényekből szabadítja fel.

Így a fürdőszobában lévő szaunát racionálisabb megoldásnak kell tekinteni, feltéve, hogy lehetővé teszi a felvételeket és a jogi normákat, amelyeknek jobban meg kell ismerkedniük.

Engedélyt kér?

Amikor a városi lakóházban tervezték az átszervezés munkáját, meg kell említenünk azokat a szabályozási dokumentumokat, amelyek különleges feltételeket szabnak. Ez vonatkozik a szaunára is - építése megengedett, de számos szabályozási szabvány és korlátozás van.

A "Lakóépület lakóépületek" vagy a "Lakóépületek építészeti és tervezési megoldásai" című dokumentumokra hivatkozhat, ahol megtalálja a szabályok és ajánlások listáját a szaunák tervezéséhez és kivitelezéséhez

Rengeteg hasznos információ van, anélkül, hogy tudnod, hogy a jövőben adminisztratív büntetést kaphatsz.

Faházas épületekben (1-2 emeletes) a szauna építése szigorúan tilos, és vasbeton padlóval, monolitikus vagy téglaszerkezettel, függetlenül a padlók számától és a bejáratok számától.

Különös figyelmet fordítunk a kemence típusára - a szauna felszereléséhez szükséges eszközre. A gyárilag gyártott egység használata ajánlott útlevelekkel és műszaki jellemzőkkel, ideértve az automatikus kikapcsolást 8 óra üzemidő után és 130 ° C-ra

A kemence nem lehet gáz vagy fa, és szükségszerűen elektromos - ez is szükséges feltétel. Ennek megfelelően, háromfázisú tápkábelt kell vezetni a helyiségben.

Bármilyen megsértés (tűzifa, védelmi kapcsolás hiánya) pénzbírsággal sújtható, amelyet a hibák kijavítása követ.

Számos követelmény vonatkozik a tényleges helyiségekre. Például, ha van egy 38 m²-nél kisebb stúdióapartman, akkor búcsúzhat az otthoni szauna gondolatáért.

A területre vonatkozó rendeletek a "kétszobás" és a "három" területekre vonatkoznak: kétszobás apartman - legalább 54 m²-es, három szobás lakás - 68 m². A gőzfürdő területe kicsi.

Például a moszkvai jogszabályok legfeljebb 2 embert számláló "patch" -ot szabályoznak, legfeljebb 2 m³-ig. Ilyen szigorú korlátozást vezetett be a gyenge szellőztetőrendszer miatt, ami elegendő a lakóhelyiséghez, de nem elég ahhoz, hogy a gőzfürdőt szolgálja.

Az egyik követelmény a szauna bőrének anyagaival kapcsolatos. Környezetbarát faanyagot kell kezelni a gomba és a penész által.

Előnyben részesítjük a nyárfa, hárs, tölgy, azaz lombhullató fajok. A fakeretet tűzoltó eszközzel kell felszerelni. Általában ez egy olyan cső, amelynek számos lyuk van, az eresz típusa szerint rögzítve (a mennyezet kerületén).

Feltételezzük, hogy tûz esetén a lyukakból származó víz permetezése eloltja a tüzet, és megakadályozza a lakásban lévõ tüzet.

Ezenkívül a mennyezeten a tűzálló érzékelőt, vis maior esetén, az adójelet a Sürgősségi Helyzetek Minisztériumának pontjára kell rögzíteni.

Mielőtt meglátogatná a KTF-t, meg kell keresnie egy dokumentumcsomagot, amely tartalmazza a lakásokhoz tartozó dokumentumok másolatát, az alaprajzot, a házirend kivonatát, a személyes fiókjának másolatát, az átépítés rajzát vagy más tervváltozásokat (általában egy engedéllyel rendelkező építőipari vállalat végzi).

Készüljön fel, sok türelmet, időt és erőfeszítést igényel, hogy látogassa meg a következő hatóságokat (a jóváhagyás garanciája nélkül):

 • tűzoltó szolgálat;
 • HOA vagy más otthoni otthoni iroda;
 • lakhatási ellenőrzés;
 • a Rospotrebnadzor irányítása;
 • SES;
 • építészeti és építési felügyelet vizsgálata.

Ez a lista nem végleges, mivel a jóváhagyások száma az adott régiótól függ. Ne feledje, hogy a felújítási engedélyre akkor is szükség lesz, ha a szaunaház beszerzését a zuhanyzópálya helyett kívánja beszerelni.

Mi a legjobb szauna a lakáshoz?

Első pillantásra úgy tűnik, hogy a lakószaunák nem igényelnek, ezért a választás nem olyan nagy. Tény, hogy a skandináv országokban a meleg gőz és a száraz hő szerelmeseinek köszönhetően a gyári modellek igen változatosak.

Először is, minden tervet három nagy csoportra lehet felosztani:

 • előre gyártott, előre gyártott (falburkolati vagy pajzsból készült) gyártmányú, technikai útlevelekkel, garanciával és szakszerű felszereléssel;
 • a vázlat szerint megrendelt keretek (a méret, a sütő típusa, ülések száma stb.);
 • az elkészített vagy személyesen elkészített rajzok alapján önállóan elkészített épületek.

Az első típus üzemeltetéséhez, magával együtt, a gyártó felelős, a fennmaradó két pont kizárólag a lelkiismerete.

Ha árvíz vagy tűz keletkezik, ami miatt a szomszédos lakások bérlői szenvedni fognak, az adminisztratív jogsértés zavartalanul bűncselekménynek számít - javasoljuk, hogy fontolja meg az összes lehetséges kockázatot.

A magánszektor lakosai sokkal könnyebbek - ha valaki szenved, akkor csak a telephely tulajdonosa és családja.

Ajánlások szakemberek - a következő videó:

A városi lakosok szaunái

Tekintettel az egyes típusok technikai árnyalataira, több mint 10 fajta lakásszaunát is megnevezhetünk, de a négy legnépszerűbbre összpontosítunk.

Kabin elektromos kemencével

Külsőleg (mind formában, mind méretben) az ilyen típusú kialakítás hasonlít egy zuhanyzópultra. Telepíthető mind a falhoz, mind a sarokba - az elülső és a sarki modelleket.

Az ilyen kabin (és egy másik szaunatípus) felszerelése a fürdőhely újbóli felszerelésének tekintendő, mivel a kommunikáció javítását igényli. Ennek megfelelően az engedélyek összegyűjtése nem kerülhető el.

A szerelés egyszerűsítése egyszerű: a csövek újratelepítése helyett használjon rugalmas tömlőket - a hatósági látogatásra azonban nincs szükség. Az összes technikai garanciát a gyártó cég vállalja, amint azt korábban már említettük.

Infravörös modell

Az elmúlt néhány évben kimutatták, hogy ez a legjobb megoldás kifejezetten beltéri használatra.

Az infravörös sugárzás olyan kíméletes hősugárzás, amely nem terheli a kardiovaszkuláris rendszert, és biztonságos az emberek és a környező tárgyak számára.

Mint a gőzfürdő meleg, nedves levegője, eltávolítják a méreganyagokat és a felesleges folyadékot a testből, serkenti az összes szerv munkáját.

Kompakt mini szauna ("hordó")

Kiváló alternatíva a klasszikus verzióhoz, ha a fürdőszobában hiányzik a szabad hely.

A fürdőszobában található mini szauna felszereléséhez minden szabad szög megfelelő: nem magasabb, mint egy személy magassága és területe nem haladja meg az 1 m ³ -ot. A fűtőberendezés teljesítménye körülbelül 2 kW.

A cédrusfa modellek széles körben elterjedtek, beépített gőzfejlesztővel.

A kényelmes kompakt kialakításokat gyakran szabadidős célokra vásárolják meg: a szívizom erősítése, immunitás, a bőr rugalmasságának helyreállítása, a narancsbőr elleni küzdelem.

Kis méretének és egyszerű működésének ellenére jobb, ha a telepítést egy kompakt szaunát értékesítő vállalkozásra bízza.

A vezérlést megkönnyíti egy kényelmes távirányító, néhány modell olyan kiegészítő eszközökkel van ellátva, amelyek kellemesebbé teszik az eljárást, például egy balzsam permetezővel.

Hamam - török ​​gőzfürdő

Nem minden apartman alkalmas egzotikus hámam építésére hazánkra. Még 2-3 szobás lehetőségeket sem tekintünk meg, azonban a kétszintes ház külön bejárattal és egy nagy területen tökéletesen illeszkedik.

Az a tény, hogy a török ​​fürdő egyik jellemzője a kupola alakú mennyezet, amelynek magassága legalább 2,7-3 m. A fő "munkagép" egy gőzfejlesztő, a padlót a "meleg padló" rendszer segítségével melegítik

A helyiséget teljesen el kell különíteni más helyiségekből, amelyek jó kipufogógázzal, szennyvízzel, meleg és hideg vízzel vannak ellátva.

Ez egy jó lehetőség családi házak 2-4 család, szabad hely.

Saját kezeinkkel gőzszagot készítünk

A fürdőszobában szauna építéséhez 1,5-2 m ² szabad sarokterületre, fadrudakra és falburkolatra, elektromos sütő vagy infravörös melegítő, elektromos kábel, rögzítőanyag szükséges.

Először is, még a keret összeállítása előtt is szükség van egy külön elektromos kommunikációs vonalra, pontosabban két sorra: az egyik a tűzhely bekapcsolására, a második pedig a világítóberendezésre. Minden vezetéket a szerkezet külsejére kell helyezni, speciálisan szigetelt hüvellyel.

Győződjön meg róla, hogy a vezetékek újak, simaak, csavarodás és csavarás nélkül - ez a biztonságot garantálja. Teljesítmény infravörös fűtés - 1,5-2 kW, elektromos sütők - 3 kW-tól.

Az otthoni szaunák elektromos kemencék költsége közvetlenül függ a hatalomból. Például 6-9 kW kapacitású modelleket 9-10 ezer rubelre lehet megvásárolni - ez elég 1,5-2 m² területre

Nem szükséges világos világítás, mivel a nyugalom és a pihentetés nyugodt, puha fényt jelent. Egy kis területre illeszkedjen egy beépített lámpa 40-60 watt.

Ezenkívül előre gondoskodjon a szellőzésről. Javasoljuk, hogy vágja le a kaput a kandallóval ellentétes falra.

A másik oldalán a mennyezeten lévő lyuk is illeszkedik.

Az első dolog, amit építeni kell, egy erős keret, amely az egész struktúra alapját képezi. Külsőleg, a keret és alakja és mérete hasonlít egy sarokszekrényhez

Vastag, 50 x 50 mm-es párhuzamos rudakra van szüksége, amelyek közül néhány függőlegesen van felszerelve, mások vízszintesen (szalag és rögzítés esetén). A szomszédos támasztékok 3-4 keresztirányú részeket csatlakoztatnak.

A mennyezeti kerületre a táblákon használt táblák helyett. Az ajtókeret a rudakból is össze van szerelve, a felső részen hagyva a bélést. A padló befejezése keményfa vagy kerámia felhasználásával (mint az egész szobában).

A következő lépés a kabinszigetelés. Az egyik praktikus és olcsó lehetőség az univerzális gyapjú tekercs vagy szőnyeg belső munkához, legalább 50 mm vastag.

A habarcsot vagy a polisztirol habot háztartási szaunák melegítésére nem használják, mivel fűtött állapotban az illékony komponensek felszabadulhatnak, amelyek károsak az egészségre.

Annak érdekében, hogy a szigetelés minőségibb legyen, az alumíniumfóliát az ásványgyapot rétegére helyezzük. Vékony fóliák, amelyek a rudakhoz egy konstrukciós tűzővel vannak rögzítve

A szigeteléssel borított falakat és mennyezetet 20x40 mm-es vékony lemezekből álló doboz fedezi. A láda szolgál alapul a csapágyasztal befejezéséhez.

A szaunában lévő tűlevelű fák nem alkalmasak, ezért jobb az aspen vagy a hárs, amely szintén nem sokat ég fel, és ideális a padok építéséhez

A külsõ és a belsõ részek felé fordulva az ajtót felszerelheti.

Az ajtó kerülete ugyanolyan anyagból készül, mint a falak, a központi elemet ütésálló üveg - átlátszó, matt vagy homokfúvással lehet díszíteni

Az építési munka befejeztével a padok gyártására szolgáló lépcsőfokok, amelyek a létrák szerint egy falon helyezkednek el. Egy kis fülkében két üzlet is elegendő.

A héj a padok legjobb anyagaként ismertté válik - frissen világosszürke árnyalatú, könnyű feldolgozni, nem sokat emelkedni emelkedett levegő hőmérsékleten

Ügyeljen a rögzítőelemek helyére - minden csavart és csavart az alsó részből kell rögzíteni, mivel a fémből való fűzés égést okozhat.

A rögzítő polcok vagy padok magassága a fülke méretének és saját kényelmének megfelelően van kiválasztva, azonban a felső polc általában 1 m 10 cm magasságban van felszerelve

Biztonsági okokból az elektromos kemencét faház védi.

Amint látja, egy kis szauna egy fülke formájában nagyon kevés helyet foglal el, és tökéletesen kiegészíti a fürdőszobai belső tér egy városi lakást.

Ha otthona még mindig nem rendelkezik kompakt és kényelmes szaunával - itt az ideje, hogy gondoskodjon az akvizícióról, és ha elég képzettsége és tapasztalata van, akkor az önszerelés.

Fürdőszobai tervezés szaunával

Kiváló és tervezett fürdőszobákat, szaunákat, törökfürdőt gyártunk.
Titkos videó megfigyelés apartmanokban és házakban.

A fürdőszoba csináld magad. Eksklyuzifchik.

Kiváló és tervezett fürdőszobákat, szaunákat, törökfürdőt gyártunk.
Apartmanok független fűtéssel és intelligens otthoni rendszerrel. Mindenféle rejtett védelem SMS riasztással.
Titkos videó megfigyelés apartmanokban és házakban.

Ha meghozta a döntést arról, hogy hogyan készítsen helyesen szaunát a fürdőszobában, készen áll a stand készítésére, akkor sok előnye lesz a telepítés során. Nagyon fontos, hogy ilyen kialakítású helyiségben már rendelkezésre állnak a kemencék és a szellőzőrácsok. Fel van szerelve hő- és nedvességszigeteléssel, és jelzi a fűtés maximális teljesítményét.

Kényeztesse magát. Luxus.

Annak érdekében, hogy a fürdőszobában a leghatékonyabb és nem túl drága javításokat lehessen végezni, nagyon komolyan kell ezt venni és megtanulod a videót.


Szauna a fürdőszobában


A szaunák kialakítása a lakásban


A szauna felszerelése a lakásban


Infravörös kabin az apartmanban

Tapasztalt varázslók ezen a területen, akik mindenkinek segítenek az egyszerű technikák elsajátításában és a maximális költségmegtakarítás érdekében a családi költségvetésben.

Szauna a lakásban: hogyan kell felszerelni?

A szauna melegszik és meggyógyul, sok élményt nyújt. Sokan rendszeresen látogatják a szaunát, és megjegyzik a gyógyító pár pozitív fiatalító hatását. Hogyan lehet a szaunát bármikor elérni, és nem megy sehova, és nem egy tágas, nagy telekkel rendelkező házban, hanem lakásban? Ez a probléma egyszerűen megoldható - otthoni mini-szaunát is elhelyezhetsz, és egészséges gyógymódokat vehetsz igénybe, így csak néhány lépésnyire van a kanapéból.

Különlegességek

A kereslet megteremtette a kínálatot, így ma szelektálhatja és megvásárolhatja a szaunát minden ízléshez és pénztárcához, megrendelheti a befejezést és a tervezést, és elindíthatja szaunáját elektronikus érzékelőkkel és további lehetőségekkel. Az otthoni fürdetés nagyon kevés helyet foglal el és nem annyira villamos energiát fogyaszt. Jobb, ha az otthoni szaunát a szakemberekhez rendelik, mert nagyon szigorú követelményeket írnak elő a berendezésre, amelyet az építési szabályzatok és előírások határozzák meg. Ebben az esetben a "Épületek, lakóépületek" SNiP 31-01-2003 és a "Építészeti és tervezési megoldások lakóépületek" SNiP 31-107-2004 használják.

Ahhoz, hogy szaunát építsenek egy lakóházba, először meg kell terveznie ezt a szerkezetet, hogy megfeleljen a szabályozási dokumentumokban leírt követelményeknek.

 • a gőzfürdő által elfoglalt területnek 8 és 20 m2 között kell lennie;
 • a fürdőkádhoz csak a rothadással és gyulladással kezelt, különleges impregnálószerekkel kezelt fa használható;
 • a szaunába épített kályhákat gyárilag kell készíteni, automatikus automatikus kikapcsoláshoz 8 órás folyamatos fűtés után, vagy amikor a kritikus hőmérséklet elérte a +130 fokot;
 • a telepítés során a szükséges elemek a víz permetezéséhez és a lakás vízellátó rendszeréhez csatlakoztatott perforált csövekhez szükségesek.

A befejezett projektet össze kell hangolni a Lakástulajdonos Egyesületben, a SES-ben, az Állami Tűzoltóságban és a Rospotrebnadzorban. Ez a lista a lakástulajdonosok lakóhelyétől függően változhat.

Sikeres projekt létrehozásához ki kell választania egy megfelelő helyet a szauna helyére. Az apartmanban gyakran a fürdőszoba, ahol már van egy vízszigetelő és pára gát réteg, hanem kamra, akkor helyezze az erkélyre.

Az otthoni gőzkabin nem lehet olyan méretű, mint egy háztartásban lévő nyilvános vagy különálló szauna. Kompaktabb, kevesebb energiafogyasztása. Megvásárolhatja a kívánt méretek kész változatát. A gőzfürdő magassága nem lehet kevesebb, mint 2 méter, és minden embernek legalább 2 m2-es területnek kell lennie. A falakat, a padlót és a mennyezetet szigetelni kell.

Figyelembe kell venni a kemence energiafogyasztását is, mivel néhány apartmanban vannak korlátozások ezen a tételen. Az elektromos szauna kemencék különböző kapacitással és formatervezéssel kerülnek értékesítésre, csak egy olyan modell kiválasztása, amely megfelel a stílusnak és a specifikációknak.

Előnye és hátránya

A lakókocsi nagy előnyökkel jár. Még a költségek és a jóváhagyások ellenére is megéri.

Az otthoni gőzkabin előnyei.

 • rendszeres látogatásokkal megnövelik a megfázás és a fertőző betegségek elleni védekezést, a salakokat eltávolítják, a testsúlyt szabályozzák, az egész testet megfiatalítják, a stresszt csökkentik, sok betegséget kezelnek, keményedés történik;
 • a szárítás kiváló eszköz a pihenéshez és a kikapcsolódáshoz egy kimerítő munkában vagy intenzív fizikai erőfeszítés után;
 • a fürdő eljárások elfogadásához nem kell elhagyni a házat, előre kell rendelni, órákra fizetni, sok szükséges felszerelést és dolgot kell magával vinnie;
 • A telepítés és a csatlakozás költsége a működés során gyorsan kifizetődik.

Vannak azonban relatív hátrányai is.

 • A hazai szaunák telepítésének költségvetése meglehetősen jelentős, és nem mindig áll rendelkezésre;
 • egy kis lakásban, ahol minden hasznos helyet használnak, akkor nehéz lehet ilyen szerkezetet elhelyezni;
 • az energiaköltségek és a villanyszámlák növekedése;
 • be kell tartania az összes követelményt és jóváhagyást, hogy a fürdőt jogszerűen használhassa.

Számos kompakt gőztermék létezik, azok alakja, mérete, mikroklíma, fűtési módja és fűtési hőmérséklete, valamint számos egyéb paraméter különbözik. Mindezek a tervek késztermékben megvásárolhatók és a fürdőszobába helyezhetők, amelyeket a készletből készült lemezekből és alkatrészekből állítottak össze. Talán a fürdők építése és csináld magad. A beépített szauna befogadhatja a szükséges számú embert, de nem hajtható végre teljes szétszerelés nélkül.

Számos gyártó előregyártott panelmodellt kínál puha vagy hársberendezéssel. Könnyen szerelhető egy ilyen szerkezet, a csavarokkal rögzítve, különleges utasításokkal, fényképekkel. Szükség esetén szétszedik és új összeszerelési helyre szállítják. A mínuszok közül csak korlátozott számú modell és szabványos méret figyelhető meg.

A klasszikus finn szaunát nemcsak nagyon hasznosnak tartják, hanem a legegyszerűbb telepíteni, mivel száraz gőzzel rendelkezik. Ebben az esetben nincs szükség a víz leeresztésére, további szellőztetés, mint az orosz fürdő nedves gőzzel. Még mobil mini szaunát is elhelyezhetsz.

A gőzkamrát egy tűzhely segítségével melegítik fel, amely a hálózatból táplálkozik, és úgy néz ki, mint egy kompakt szoba vagy egy zuhanykabin, amely padokkal vagy tűzhellyel rendelkezik. A száraz gőzt a gyerekek könnyebben tolerálják, és a felnőttek tovább maradhatnak a gőzfürdőben. Nagy szabad hely jelenlétében számos ember számára szaunát szervezhet, és pihenhet az egész családdal, vagy élvezheti barátaival.

A Fitobochka gyakran boróka vagy tűlevelű fából készült, speciálisan kezelve. Ez a gőzkabin kompakt és mozgatható, egy személy számára készült, a legkisebb lakásban is van hely. Úgy néz ki, mint egy fából készült hordó, egy ember ül egy padon belül, és a feje kint van. Egy ilyen hordó működik a hálózatból, nem fogyaszt sok villamos energiát, ha szükséges, könnyen áthelyezhető egy másik helyre, vagy szétszerelhető és elrejthető a szekrényben. Gyógyító tulajdonságai révén nem rosszabb a többi gőzkamra modellnél. A készlet tartalmaz egy távirányítót és egy hőmérőt a fűtés szabályozására.

Az infravörös sugárzásnak köszönhetően még több gyógyító tulajdonsága van, mint a rendszeres szauna. Az emberi test melegszik ilyen 3-4 cm-es kabinban, ami lehetővé teszi egészségügyi eljárások elvégzését számos betegség kezelésére. Az infravörös szauna hőmérséklete nem emelkedik 60 fok fölé, ami csökkenti a szív terhelését, és a személy kétszer annyit izzad, mint egy normál esetben. Az ilyen finom fűtési mód hasznos lehet a súlycsökkentésre, a salak eltávolítására és a gyulladásos folyamatokra.

Ha a lakásnak legalább 3 méteres mennyezeti magassága van, akkor törökfürdőt lehet felszerelni. A hammam nagyon magas páratartalmú, ezért a gőzfürdőt vízelvezetéssel és további szellőzéssel kell ellátni. A gőzfürdő, a vízszigetelés, a speciális hood, amelyek szükségesek a hammam, nem minden otthonok. A kupolás mennyezet kívánatos. Igen, és egy mini kabin nem elég itt, egy török ​​fürdőre több helyre van szüksége. A gőzfürdőt márvány, csempe, mozaik díszíti. Gőzfejlesztésnél a kabin gőzfejlesztővel van felszerelve.

A különleges, többrétegű szövetből készült összecsukható hordozható szaunát kompakt csomagban értékesítik, nagyon keveset, a hálózatból működik. A szövet kis hőmennyiséggel jár, ezért elég sok energiát fogyaszt. A kibontott formában az anyaggőzkabin sátornak néz ki, egy ember ül be, a fej kívül marad. Ezután rögzítse a cipzárat, és elindíthatja a fürdést. Ezt a kádat bármely szobában lehet elhelyezni, még egy szobás lakásban is.

Helymeghatározás

Az otthoni hordozható vagy összecsukható fülke a ház vagy apartman bármely alkalmas szobájába kerül. A legmegfelelőbb ez a fürdőszoba, mert már víz- és párazáró rétegekkel rendelkezik, vízálló kivitelben. Minden szükséges kommunikáció már megtörtént a fürdőszobában, nem lesz szükség újratervezésre vagy megállapodás megkötésére.

A tágas loggián vagy üvegezett erkélyen csodálatos fürdőkáddal kell csak melegíteni az erkélyt. A szellőztetést közvetlenül az utcára lehet vinni.

Egy üres kamra vagy egy tágas folyosó egy része, amely összeköti a fürdőszobát a konyhával, egy kompakt kabin használatára is használható. Ebben az esetben szükség van a felújításra, esetleg a lakás hasznos terének hatékonyabb felhasználására. A kabinet a külső falaktól távol kell elhelyezni, mivel nedvességgel és penészgombbal borítható.

Magántulajdonban a fürdőt gyakran az alagsorban vagy az alagsorban rendezik el, a mini edzőterem és a zuhany mellett. A padláson lévő fürdő is nagyszerű megoldás. Ez egy kényelmes ülősarok. Egy átgondolt megoldás a szauna rajza a még építés alatt álló ház általános kialakításában.

Méretek és eszköz

Természetesen az otthoni szauna méretei, még a legtágasabb háromszobás lakásban is, az építési szabályok és az áramfogyasztás korlátozzák. Könnyebb elrendezni egy gőzteret egy olyan házban, ahol elektromos kemencéket szereltek be. Az energiafogyasztás megengedett értékei 5-6 kW / h. Elektromos tűzhely fogyaszt 3-4 kW / h. Mindkét elektromos berendezés egyidejű működését el kell kerülni. A falhoz való távolság 2-5 cm, ez egy speciális rés a további szellőzés érdekében.

A szabványos méretű készfülkék leggyakrabban 2x1,3 m, 2x1,6 m vagy 2x2 m, a magasság körülbelül 2 m. A hammam számára a minimális magasság 2, 8 m. Egyetlen kivitel kisebb lehet szélességben és hosszúságban.

A fülke falai vázra vannak szerelve, és 12 mm széles, a gyantáktól mentes belsõ burkolatból állnak, a feldolgozásuk után pedig tûzfából is lehet használni. A burkolóréteg mögött egy páragátló, fényvisszaverő fólia réteggel. A párazáró gát megakadályozza az ásványi por behatolását a szigetelőből és megvédi a gőzből. A "torta" közepén egy réteg 100 mm széles ásványgyapot lemez található, amely megőrzi a hőt a kabinban.

A külső falakat gipszkartonra vagy más anyagokra lehet készíteni a többi helyiséggel összhangban. A gőzfürdő plafonja azonos rétegekből áll.

A padló elrendezése szintén eltér a többi helyiségtől. A beton alsó részén és egy polisztirol habréteggel, majd úszó esztrichtel, beépített vízszigetelő vízszigeteléssel. A kerámia vagy a kőlapok jól kivitelezhetők. Szükség esetén egy meleg padló rendszert telepíthet. Tegyen egy fa rácsot a csempere.

A szaunaajtók teljesen fából készülhetnek, beleértve a fogantyúkat is, és lehetnek edzett vastag üvegek. Lendülnek vagy csúsznak. A nyílás szélessége 60 cm legyen, az ülő vagy fekvő polcok két vagy három sorban helyezkednek el. A polcok szélessége kb. 35-55 cm.

A lámpákat védőfából készült rácsok zárják le, és ne engedjük át a nedvességet. Leggyakrabban sarokba, falra vagy mennyezetre helyezik őket. Csak izzólámpák világítására használják. Az infravörös lámpatestek a gőzkabin oldalára és hátsó falára vannak felszerelve.

Az elektromos kemence választása a kabin méretétől függ. A hatalom elegendőnek tekinthető, ha a gőzfürdő 20-30 perc alatt 80 fokig hevít. A tűzhely a szokásos lakossági hálózattól működik, a termosztát segít fenntartani egy állandó hőmérsékletet a gőzkamrában. Különleges ásványi anyagokat helyeznek a kőrekeszbe, amely nem hevesen hevít. A kályhák fal- és padlómodelljeit gyártják, ezek közül néhánynak vívás védelmet nyújt a véletlen égési sérülések ellen. A gőzfejlesztő igény szerint vizes gőzzel dolgozik.

A kompakt fürdő fontos eleme a szellőzés. A fal alján található a bemenet, és a tetején a kipufogó. A kályha az ajtóhoz kerül a megfelelő légáramlásra. Gőzölés után a szellőzés segít megszáradni a kabinet. A szaunában található szaunában kényelmes szellőztetés szükséges a kipufogócsappal. A magas hőmérsékletű területeken lévő kábeleket hőálló szigetelőtömlővel kell védeni.

tervezés

A klasszikus felület a gőzfürdőben különböző fajokból készül. Tökéletes ez a hárs és nyár, egzotikus fajták. A tűlevelű gyantaszerű fajták, mint például a skandináv fenyő, a boróka, a komló, előkezeltek a gyanta eltávolítására. Az afrikai abashi fa hűvösebb az érintésre az alacsonyabb hővezetőképessége miatt, arra használják, hogy a polcokat fekvő lehessen. Tartozékok is fából készülhetnek.

Az infravörös kabinok és a fito hordók is gyakran bélelt faléccsal. Néha az egyik fal vagy az ajtó üvegből készülhet. Fűtött állapotban a fa kellemes illatot ad, és az illóolajok és tinktúrák hozzáadásával a gőz valóban gyógyul. A lámpák nedvességálló üveggel vannak ellátva és a falak majdnem teljes felületét foglalják el a test egyenletes melegítésére.

A Hammam-emeleten a falak és a mennyezet márványos, és ha több költségvetési lehetőségre van szüksége, akkor mozaiklapokat vagy normál kerámiát kell elhelyezni. A mozaik hatalmas sokféle mintázatot és árnyalatot tartalmaz. A keleti stílusban díszítést készíthet, képeket készíthet, vagy előnyben részesítheti a természetes kőlapokat.

A modern avantgárd belső tér a fürdő megfelelő stílusát jelenti. Egy edzett üvegkabin csatlakozik a zuhanykabinhoz, és a legmodernebb fürdő- és gyógykezelési lehetőségekkel rendelkezik. Csillog a króm részletekkel és harmonikusan keveredik a high-tech stílusba. Jól néz ki az üvegblokkok díszítésében, érdekes fényhatások létrehozásával.

A szauna sarokkialakítása sok érdekes ötletet kínál a tervezéshez. Egy magánházban, egy tágas fürdőszobában ez az elrendezés nagyon hatásosnak tűnik, és nem igényel sok helyet, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy növelje a gőzfürdő területét. Gyakran a fülkék külső falai fából vannak díszítve, ezáltal a fürdőkád a belső tér fényes és központi tárgyát képezi.

Vélemények

Finnországban szinte mindenki rendelkezik szaunával a lakásban, ez közös dolog. Az oroszok már régóta híresek a fürdőzési eljárások tiszteletben tartásáról és szeretettségéről, így az ötlet, hogy szaunákat helyezzünk a fürdőszobába, megkóstolódott. A jól ismert finn, svéd és orosz gyártók kész szaunák előre gyártott lehetőségeket kínálnak, amelyek nagyszerű véleményeket kapnak a kompakt gőzkamrák tulajdonosai közül.

A vásárlók észreveszik az anyag kiváló minőségét és az alkatrészek összeszerelésére, a kemencék megbízhatóságára és biztonságosságára vonatkozó minőségi pontosságot, amelyek a fürdő sajátos méreteihez, a kívánt hőmérséklethez és a hosszú élettartamhoz való gyors melegítéshez választhatók.

Fürdőszoba kialakítása 5 négyzet. m barna csempe szaunával

Mielőtt kialakítaná a fürdőszoba 5 négyzetmétert. m egy barna csempe szaunával. Elképzelhető, hogy a terület 5 négyzetméter. m - nem túl nagy. A mi esetünkben ez a fürdő a szaunához való tartozék, és fürdésre is alkalmas, ezért elegendő ahhoz, hogy mindent el tudjon fogadni, amire szükséged van - egy zuhanykabin, egy külön WC mosdóval és egy vödörvel ellátott betűtípussal.

A szauna itt meglehetősen nagy méretű, 4-6 fő szabadon elfér.

A ház, ahol ez a fürdőszoba található, kifejezetten a pihenésre és a szaunába látogatásra készült. A ház földszintjén, melynek tervezési projektjét a stúdió alakította ki, itt van egy 5 négyzetméteres fürdőszoba. m.

Fürdőszobai vázlatok 5 m².

Szauna zuhanyzóval - a szauna legelterjedtebb változata, a ház belsejében. A házban található szauna a legjobb megoldás, különösen a hideg évszakban.

A szauna körülbelül 6 négyzetméter. m, ami optimális a kívánt hőmérséklet fenntartásához. A polcok két szinten helyezkednek el. A kályha-fűtőtest körül, mivel kerítésként kell felszerelni, sínekből.

A szauna belseje fából készült és meglehetősen egyszerű. Kifoglalni, kis dekorációs technikát alkalmaztunk - a két szín kontrasztját. És ehhez a szaunával díszített rácsok egy különleges kompozíciót hangoztattak.

Fürdőszoba elrendezése 5 négyzetméter. m

A fürdőszoba kicsi.

Közvetlenül a bejárattal szemben állítsa be a zuhanyzót. A rézből készült zuhanyrácsot az olasz cég Cezares Quattro készítette.

A zuhany mellett, a nagyon ablak mellett, egy fából készült betűtípust helyezett el. Neki is van egy vödör a billentéshez.

A Tera vízmelegített törülközőtartót az ellenkező falra szerelték fel.

A fürdőszobából elválasztottuk a WC-t. Ott volt a német gyártás Duravit DarlingNew, és a svájci Laufen mosogatója.

Teljes fürdőszoba készlet

A fürdőszobai falburkoláshoz Porcelanosa (Spanyolország) által gyártott falfestékeket használták három különböző barna színárnyalat.

A zuhanyzó mögötti fal és az alja ugyanabban a spanyol cég mozaikjai és ugyanolyan árnyalatai vannak, mint a falazólap.

Egy mesterséges kőt használtak a falnak a szauna bejáratánál lévő ajtó peremén és a szaunában lévő tűzhely mögötti falon.

A padlóra kiválogatott porcelán ugyanaz a spanyol cég Porcelanosa.

A fürdőszobában és szaunában világító reflektorokat választottak Belgiumból. A szauna bejáratát a japán Ms.Rebel fehér matt színű fali lámpák is megvilágítják.

A szauna hársfából készült.

További fürdőszobai szögek

Mi a különbség a finn szaunák és az orosz fürdők között?

Valójában e két tárgy között több a közösség, mint a különbségek - ezek a tűzhely-fűtők, a függönyök, a padok, a kövek öntése és a seprű használata.

De van köztük néhány különbség:

 • az orosz szaunában a mennyezetek magasabbak, és ott van a forró levegő gyűjtése;
 • a finn szaunában a szellőzés folyamatosan működik;
 • egy kandalló egy orosz fürdőben zárt tűzhellyel és egy finn kandalló nyílással, ami hozzájárul a szoba gyorsabb melegítéséhez, mivel a forró kövek levegővel érintkeznek.

Ezért a finn szaunában nem kell 3-4 órát várnia, amíg a szoba felmelegszik, és elkezd gőzölni.

Egy tipp: mindig válassza ki a megfelelő kőfürdőt! Végül is ő felelős a gőz telítettségéért, hőmérsékletének és előnyös tulajdonságainak. Nem az, hogy miért mennek az emberek a szaunába?

Szauna a lakásban (50 fotó): design szoba hagyományos nyaraláshoz

Ha a lakás helyisége és belseje lehetővé teszi, akkor miért nem rendezzen be egy privát szaunát, amelyben egyedül vagy családdal és barátokkal pihenhet. Végtére is a fürdőkamrák és a gyógyító gőz előnyei vitathatatlanok, és hasznos gőz és hő segítségével számos súlyos betegség kezelhető. Ezért a cikkben megnézzük, hogyan épül fel a szauna a lakásban, valamint az ilyen lépés előnyeit és hátrányait.

Plusz szaunák

Tekintsük a saját szaunánk előnyeit:

 • A gőzfürdő minden egyes látogatása során a szervezet megtisztul, meggyógyul, erõsebbé válik, kevésbé kitéve a betegségeknek és fertõzéseknek. Ez a körülmény a városi környezet modern körülmények között nagyon fontos. Még a szauna mini verziója is, amely könnyen illeszkedik a tervezéshez, alkalmas lesz a helyreállításra.
 • A természetes lombhullató és tűlevelűek segítségével végzett masszázs hozzájárul a vérkeringés fokozásához. Ezzel még néhány betegséget is kezelnek. Ezenkívül ez a masszázs hasznos lehet a bőrön - a nők és a férfiak, miután meglátogatták a szomszédos kis szaunát vagy fürdőt.
 • A fürdő eljárások stresszt, enyhítik az idegrendszert és hozzájárulnak a test általános keményedéséhez. Képzeld el - hazaérkeztél a munkából, kimerült az úttól és munkahelyi problémákkal küzdöttél -, és saját szaunát fogsz találni a lakásban, ahol teljesen pihenhet és tisztítható, szünetet tarthat a sürgető problémák miatt. Ez a tudatosság egyszerűen megkönnyíti a napi városi túlterhelést.
 • A megfázás esetén, ami gyakori jelenség az éghajlatunkban, a szauna vagy a fürdőkád kiváló orvos. Még egy kis szaunában is megszabadulhat a hidegtől, meggyógyulhat a torokfájástól, melegítheti a lábát stb.
 • A lakásban található szauna gyakran speciális ajtókkal van felszerelve, amelyek szorosan záródnak - ne hagyja a hideg levegőt a külső helyiségből, és ne hagyja ki a meleg belsejében.
 • Néhány szauna modell zuhanyzóval rendelkezik. Ezeket a lehetőségeket a lakás megfelelő méreteihez tervezték. Mini-modellek, már nem lehet őket figyelembe venni.
 • Vannak hidromasszázs-szaunák is. Ez a lehetőség nagyon praktikus és hasznos, de drágább lesz. Ez a funkció díszíti a szauna belsejét, modernizálja a kialakítását.

Hogyan készítsünk egy otthoni szaunát - elegáns teret hozhatunk létre a test és a lélek számára

Szauna - hihetetlen öröm mindenkinek. Honlapunk megtudja, hogyan kell kiválasztani a megfelelő lehetőséget. Amikor egy ilyen szobát terveznek egy fürdőszobával, nem célszerű különbséget tenni a tervezés között. Szükséges ugyanazt a stílust követni a dekorációban és a kiegészítőkben. Ez nem kevésbé fontos, mint az építési és felszerelési technológia.

Mindennek tökéletesnek kell lennie: minden részlettől a szolgáltatás minőségéig. Színek, világítás, belső. Nagy hőmérsékleti leesés után az embernek nem szabad éles színekkel vagy szokatlan alakokkal ütni - mindennek egyszerűnek és nyugtatónak kell lennie.

Meg kell óvatosan kiválasztani a termikus körülményeket és a szauna típusát, amelyben eltölteni az idejét. És ne tagadja meg magának ezt a hasznos élvezetet, kérlek, a lelket és a testet!

Otthoni szauna a fürdőszobában

Pihenjen egy kemény nap után, és kezelje a fürdőben jelentkező betegségeket egy régi hagyomány. A faluban az orosz nép mentette meg a pestis járványait, amelyek ismételten kaszálták Európa lakosságát. Azok a nemzetek éltek, amelyeket fürdőben vagy szaunában fürödni kezdtek.

Most sok ember egy lakóházban szeretne lakni. De csak a magánházak tulajdonosai engedhetik meg maguknak ezt a luxust. A kis helyiségben a magas páratartalom miatt lehetetlen vízszigetelést és szellőztetést biztosítani, amely nagy mennyiségű forró gőzzel fog megbirkózni. De a szaunát a fürdőszobába lehet beépíteni.

1. Finn fürdő

Az orosz fürdőtől a finnek a szárazabb levegőben különböznek. Ezt úgy érik el, hogy a kövek nem melegítik fel a vizet, ami elpárolog és sok gőz keletkezik. A szaunában ki kell mennie, és vigyél magad vízre, vagy megragadjon, és guruljon a köveken. Amikor az oroszok Finnországban fürdőkbe léptek, nem vették fel a vizet a szokásból, és párolták szárazon.

Finnországban, a nyilvános fürdőhelyek mellett, a városokban minden lakóépületben szaunák vannak, és szombaton és vasárnap dolgoznak. Minden bérlő házakban használhatja őket. A 80-as évek óta aktiválódtak a személyes szaunák építése. Jelenleg minden második apartmanban egy kis szauna található. Ezért finn kész kabinok és kályhák találhatók.

Leggyakrabban 1 vagy 2 helyiségből álló kabin biztosítja a fürdőszobát. Lehetséges, hogy ilyen berendezéseket telepítenek a nappaliba. De ha lehetősége nyílik a lakás felújítására, akkor akár 8 férőhelyes gőzkabin is lehet, és befogadó barátok és rokonok lehetnek.

2. Kész fülke a telepítéshez

Az üzletek széles skáláját kínálják készenléti fülkékkel az összes felszereléssel vagy külön kályhával és sprinklerekkel. Kiválaszthatja a megfelelő kialakítást. Akkor mindent össze kell kötnie.

A legegyszerűbb megoldás, ha a szauna külső bõrje megérinti a fürdőszoba három fõ falát. Ez olyan helyiségekben lehetséges, amelyek területe legalább 10 m 2 hosszú. Ha a kád kicsi, akkor kiválóan alkalmas egy sarokszaunak 2 fő részére. A helyek közel azonosak a zuhanyzóval.

3. Szauna eszköz

Az otthoni szauna magába foglalja a fahulladékot. Padok és nyugágyak a gőzfürdőben. Berendezés speciális tűzhely és sprinkler formájában. Hidro és hőszigetelés, amely megőrzi a hőt belsejében és védi a lakást a gőz és a nedvességtől a szaunán kívül.

Berendezések a levegő szellőztetésére a gőzkabinban és szükség esetén levegőztetés. A vezérlőpanel és az elektromos vezetékek ellátására és csatlakoztatására szolgáló rendszer.

4. A szauna készülékfalai

A kabin maga két fából készült bőrből áll. Kívánatos a tűlevelű fa külső bevonata. A legalkalmasabb a skandináv lucfenyő aranyszínű és sok csomó mintája. És az északi fenyő benne rejlik rózsaszín árnyalatú és egyedülálló gyűrűminta, szinte csomó nélkül. A leginkább ismertté váló helyünk az éger. A faanyag sűrű, világosbarna, rózsaszín árnyalattal és nagyon szép mintával.

A belsőépítészetnél a fafajok alkalmasak arra, hogy ne emelje a kátrányt magas hőmérsékleten. Ezenkívül ellenállniuk kell a nedvességnek és a hőnek. Aspen vezet a listán. A legkedvezőbb árú fa áron soha nem forog, de csak egyre nehezebb és erősebb a vízből. Világos bézs, és meleg és kényelmes légkört teremt.

A Linden belsőépítészetre is alkalmas, mert nem tartalmaz olyan gyantákat, amelyek elpárologhatnak és magas hőmérsékleten meggyulladhatnak. A Hemlock sokkal drágább, a párhuzamos vonalak eredeti mintázata barna-rózsaszínű. A legjobb a meleg és a leginkább dekoratív afrikai tölgy, Abashi. Az anyag drága, de sötét foltok világos háttéren és fizikai jellemzői megéri.

Ha úgy döntesz, hogy magának készítsen szaunát, akkor ne felejtse el, hogy a fedőlapokat vízszintesen kell irányítani. Ne keverjen különböző típusú faanyagokat. A táblák függőleges elrendezésével külön elzárásokat és számításokat kell készíteni a szellőzésre. A szigetelést a fal fai részei között kell elhelyezni. Ez a fólia, ásványgyapot és műanyag fólia. Ezt a rendet a fal belsejéből tiszteletben tartják.

5. Szellőztetés

Szellőztetéshez a szauna méretét meg kell őrizni. A magassága 2,2 méter legyen. Ha magasabb a mennyezeted, használhatod a helyet egy mezzanine létrehozásához. A lapok belső része az alján és a felső részén lévő 1-2 cm-es résekből szegeződik. Természetes légmozgást biztosít.

Ezenkívül a kemence saját ventilátorral rendelkezik a belső hangulat és a hőmérsékletkiegyenlítés összekeverésére.

6. Szauna felszerelés

A kemence egy fűtőelem és a körülötte lévő tér kövekkel van fektetve. Maximális fűtési hőmérséklet 130 o. A fürdőszobában egy otthoni szaunához készen kell készíteni egy hitelesített sütőt, amelynek hőmérséklet-szabályozója és időzítője van. A házi felszerelések nem teszik lehetővé a tűzoltóság telepítését. A fűtőtest körül kerítsenek fából készült vázakat vagy rácsot. Ez megvédi Önt a véletlen kapcsolatból.

A fa kályhacsarnok vagy a szenesek elhelyezése a városi lakásokban szinte lehetetlen. Ez megköveteli legalább a kipufogó berendezést és sok helyet.

A sütőnek külső kapcsolókkal és szabályzókkal kell rendelkeznie. Minden vezetéket újratölteni kell egy hüvelybe, amely képes megakadályozni a túlmelegedést és a nedvességet. A kis szauna számára a legmegfelelőbb választás egy 2-3 kW-os elektromos kemence, melynek termosztátja és időzítője automatikusan kikapcsol 8 óra múlva. A maximális fűtési hőmérséklet a 100-130 ° C tartományban van.

7. A fülke belső kialakítása

Egy kis szaunában csak a gőzkabinban lévő padok készülnek. A fürdőben 4 ágyas helyiségek állnak rendelkezésre. Az üléseken kívül a hátnak is szüksége van arra, hogy a test ne érintse meg a falat és a levegő normálisan keringjen.

8. Az ajtó

A biztonság érdekében az ajtónak üvegnek kell lennie, vagy teljesen átlátszónak kell lennie a tűzálló anyagból. Díszítő szempontból egy ilyen ajtó sokkal cozier és szebb.

9. Regisztrációs engedély

Mielőtt a szaunát a fürdőszobába telepítené, engedélyt kell szereznie egyes szolgáltatásokról. Ezek a Sanitary and Epidemiological Station, a Fire Service, a Housing and Communal Services és az Architecture. Lehetséges, hogy további engedélyekre van szükség, de ez a helyi hatóságok szintjén van, és a lakóhelytől függően különböző listákat tartalmaz.

10. Szauna helyek, kivéve a fürdőszobát

A szaunát bármely helyiségben lehet elhelyezni, kivéve a nappali helyet, a kijárati csövek mellett. Ez lehet konyha, folyosó és még loggia is. A legfontosabb dolog, hogy a fal mögött víz és döglött. Csak ilyen telepítéshez két réteg szigetelést és kiegészítő szellőzést kell végezni. A hőmérséklet növelése 5-8 ° C-kal és a fürdőszobában a páratartalom elfogadható. De más helyiségek nem alkalmasak erre.

11. Alternatív fürdők

Amikor a szauna a fürdőszobában található, a kályhát gőztermelésre is használhatják, mivel az orosz fürdőben gőzkamrát kap.

A közelmúltban török ​​fürdők jelentek meg az apartmanokban. Egy kis szoba kerámia burkolattal van szemben. Ideális esetben márvány. A gőzfürdő hőmérséklete jóval alacsonyabb.

Az infravörös szaunák nem melegítik a levegőt, hanem maguk az emberi test kerámia kibocsátókkal. Ha szeretne pihenni az esti munka után, hogy enyhítse a fáradtságot, vagy gyógyuljon, akkor otthoni szaunát kell létrehoznia. Még egy kis fürdőszobában is találhat egy helyet egy nagyméretű fürdőkád eltávolításával és zuhanyozással. Gőz az egészségről.

Félkövéres fürdőszoba nagy ablakkal, zuhanyzóval és szaunával

Legutóbb a Alexei és Olga ifjú házastársakról írtuk, melyet Ekaterina Mamaeva és Ekaterina Svanidze építészek öklosziába díszítettek. Annyira lenyűgözött a lakás fürdőszobája, amelynek területe majdnem 8 négyzetméter, és úgy döntöttünk, hogy külön anyagot adunk hozzá.

Valódi luxus

Az ablakkal ellátott fürdőszoba ritkaság, sőt a háború előtti időkben. Még nagyobb kivétel a szabálytól a fürdőszobának lenyűgöző területe - 7,7 négyzetméter. Sok szempontból ezek a tényezők szerepet játszottak ebben a konkrét lakásban, Olga és Alexey esetében.

Ekaterina Mamaeva és Ekaterina Svanidze, a Dvekati stúdió építészei:

- A lakáshoz új tervezési megoldást javasoltunk, de a fürdőszoba sérthetetlen maradt. Az ilyen szerencse, mint egy ablak a fürdőszobában, rendkívül ritka, és csak az egyéni projektek otthonaiban.

Különleges kérések

Olga és Alexey a tervezési szakaszban elmondták az építészeknek a nagy vágyukat, hogy otthoni infravörös szaunát kapjanak a fürdőszobában. Szokatlan álmaikkal együtt kifejezték kívánságukat is, hogy a fürdőszobába külön zuhanyt, mosdókagylóval és tárolórendszerrel, WC-vel, higiénikus zuhannyal, vízmelegítővel és beépített hangszóróval rendelkezzenek.

Ennek megvalósításához az építészeknek egy kicsit növelniük kellett a fürdő területét - akár 8,1 négyzetmétert is, de ugyanakkor téglalap alakja is megmaradt.

Hogyan lehet zónát kialakítani a fürdőszobában?

A kombinált fürdőszobában fontos szerepet játszik a helyes zónázás. Az építészek sikerült megosztani a szobát funkcionális területekre, ami a dekorációban tükröződött.

Az úgynevezett "nedves zóna" különösen kiemelkedik: egy nem szabványos alakú fürdő és egy külön zuhanyzó szomszédos, különálló, különféle formájú és textúrájú kerámia burkolólapokkal van ellátva. Ez a zóna felett a mennyezet leereszkedik, amelyben beépített mennyezeti lámpák, esőzuhannyal és hangszóróval hallgatják a zenét, miközben a fürdőben fekszenek.

A zuhanykabin üvegedénytől elválasztja a fürdőt, valamint az árnyalatú, kék csempéket. Ugyanaz a csempe lefektette a padlót a zuhanysarokkal egy beépített zuhanytálcával, valamint egyfajta szegélylécet a szoba peremén és az ajtóban a burkolat helyett.

A csepp alakú akril kád, éppen ellenkezőleg, könnyű, nagyformájú, márványozott csempével néz szembe, hanem az ablak lejtőin és ablakpárkányán is.

Ekaterina Mamaeva és Ekaterina Svanidze, a Dvekati stúdió építészei:

- Az ablakpárkány szintje nem egyezett meg a kád szintjével, így kiderült, hogy egyfajta polc kozmetikumok és különféle tartozékok tárolására.

Az ablakra szerelt függönyök a napsugárzásról, a töltés és a zuhanyfejek be vannak ágyazva a fürdőbe.

A fürdőszoba és az ajtólap fennmaradó falai nedvességálló festékkel vannak festve, a tejcsokoládé színe, amely kétféle csempét és padlóburkolatot kombinált.