Legfontosabb > Dekoráció

Fürdőszoba zuhanyzóval - 100 fotó a modern design új termékeiből

A fürdőszobákban zuhanykabinok egyre népszerűbbek az utóbbi időben.

Nem annyira fontos, hogy egy magánházban vagy egy lakásban lakik-e, és szinte minden szobában elhelyezhetsz és stílusosan díszíthetsz egy zuhanyzót. Az egyetlen különbség a fürdőszoba felvétele.

A magánházak mindegyike egyszerű - a tágas szoba lehetővé teszi, hogy sok design ötletet testesítsen meg, megfelelően berendezzen berendezéseket és tartozékokat.

A lakások sokemeletes épületek, mint általában, kis méretű fürdőszobák - ott külön fürdőszobát találnak ritkábban.

De mi van a kis apartmanok tulajdonosai, akik a legutóbbi divatirányzatoknak megfelelően terveznek egy zuhanyzós fürdőszobát? A kérdésre adott válasz ebből a cikkből megtudhatja.

Zuhanykabin a fürdőszobában - válaszd ki a megfelelőt!

A fürdőszobában lévő zuhanytálca felállításának előkészítésében valószínűleg már volt ideje némi érdekes modellek megtekintésére.

Azonban nem kell sietni a vásárlás - sietve beszerzett standot, egyszerűen nem illik a méret a fürdőszoba. Ezért először meg kell mérni azt a helyet, ahol azt tervezi, hogy azt a legközelebbi milliméterre telepíti.

A következő lépés a fürdőszoba zuhanyzójának kiválasztása. Különbözőek a színek, az alak, az anyag, amelyből készült a keret és a raklap - ezek mind nagyon fontos pontok, amelyeket nem lehet megfigyelni.

Nem csak a teljes fürdőszoba megjelenése, hanem az elköltött pénz mennyisége a választott jellemzőktől függ. Két fő struktúrát veszünk figyelembe:

Nyitott zuhanyzók. Ez a design csak egy raklapból és egy oldalfalakból áll. A fülke nem rendelkezik különlegességekkel - egyszerűen nincs szükségük erre. Ez a legelterjedtebb zuhany a fal mellső falai által.

Zárt zuhanykabinok. Ez a design tökéletesebb, mély tálcával és tetővel van ellátva, falakkal védve minden oldalról. Gyakran az ilyen dobozok többfunkciósak, lehetnek négyszögletesek, kerek vagy háromszög alakúak.

A kompakt és elegáns design zuhanyzóval felszerelt fürdőszobát kínál

Korlátozott térbeli körülmények között az összes használt elemnek és elemnek a lehető legegyszerűbbnek és mobilnak kell lennie.

Vegyünk néhány ötletet a zuhanyzók optimális elhelyezésére egy kis fürdőszobában:

Kombinált fürdőszoba, minimális helyiséggel. Általában a szoba ilyen kis területe csak a fürdőszobának van fenntartva.

Ha azonban professzionálisan közelíti meg a problémát, még egy kis szobában is mindent megtesz, amire szüksége van. Ennek az eredménynek a eléréséhez a legegyszerűbb zuhanykabinat kell választanod, anélkül, hogy további részek vagy speciális funkciók lennének.

A raklap legyen sekély és a falak átlátszóak legyenek. Ellenkező esetben a torlódás benyomását keltheti. A fülkével szemben lévő tükör kis helyigényt fog játszani - vizuálisan szélesebbé teszi.

A szoba kihúzása a WC és a fürdőszoba megfelelő kombinálásával. A helyiség növelésének leghatékonyabb módja az, hogy az egyik a két szoba közül. A falat, amely korábban megosztotta a fürdőszobát, kiválóan felosztja az újonnan kialakított szobát, ha nem teljesen lebontja.

További információk itt:

A tervezés egy ilyen fürdőszoba, gyakran meleg színeket. Az eredetiség hozzáadásához a belső térbe több színárnyalatot is használhat.

A zuhanytálca a legáltalánosabban telepíthető - amennyire csak lehet, a szabad hely megőrzése egy ilyen helyiségben sokkal fontosabb, mint a kabin kiegészítő funkciói. A sima átmenetek és a lekerekített formák előnyben részesítését - ez jelentősen lágyítja a belső térben.

Fürdőszoba hideg, hideg színekben. Egy ilyen szoba első pillantásra nem tűnhet nagyon kedvesnek, de még ebben is van egy szeszélyes és tervszerű ötlet.

A szürke, fehér és bézs falak, padló és mennyezet a szigorú és formális stílus jegyei. Ebben a fürdőszobában nem talál otthoni kényelmet, de nem szabad itt lennie.

Az ilyen belső tér a fogadó pontosságáról és hatékonyságáról beszél. Ennek a tervezési lehetőségnek kétségtelen előnye, hogy képes választani és telepíteni egy nagy zuhanykabinat, amely számos további funkcióval rendelkezik.

További információk itt:

Zuhany a fürdőszoba belsejében "Hruscsov" típusú. A Hruscsov régi lakásokban lévő fürdőszobához fenntartott szoba nem nagy, de még a tulajdonosok kívánságainak figyelembe vételével is optimalizálható és díszített.

A zuhanyzó egy ilyen helyiségben a legtöbb helyet foglalja el. Ezért a dekoráció és a dekoráció kell választani a világos színeket - vizuálisan növeli a felvétel a fürdőszobában, és nem tűnik túlságosan zsúfolt. A félkörös homályos zuhanyajtók bezárják a fal egy részét, ami miatt a szoba nagyobb lesz.

Kicsi, de elegáns fürdőszoba zuhanyzóval. Valószínűleg úgy tűnik számodra, hogy a szoba apró méretei nem engedik meg magának, hogy egy olyan fürdőszobai fürdőszobát tervezzen, amelynek tetőtéri zuhanyzója van? Ne felejtsd el - a térség illetékes zónája csak csodákat tesz!

A sarokban levő zuhanykabin nem sok helyet foglal el, ami azt jelenti, hogy a fennmaradó helyet éjjeliszekrények, törölközőtartók, és még egy mosógép felszerelése is használható.

A falak befejezéséhez két kontrasztos színű kerámia csempe használható. Ez a technika minden bizonnyal vonzza a szemet, és a belső tér különlegessége lesz.

További információk itt:

Mi számíthat minket?

A beltéri zuhanykabinok szinte mindig több kiegészítővel rendelkeznek. Közülük:

 • Megvilágítás (az atmoszféra intimitását hozza létre, amely lehetővé teszi, hogy ne használja a fővilágítást a fürdőszobában, kromoterápiás hatással bírhat);
 • Aromaterápia (a fülke töltse meg kedvenc ízvilágát);
 • Borzalmas eső (hihetetlen teljesítményű vízsugarak áthaladnak egy speciális fúvókán);
 • Kontraszt lelkek (a hőmérsékleti körülmények gyakori változása energizál és pozitív hatást gyakorol a munkaerőre);
 • Fürdõ (a kabinban a páratartalom a maximumra emelkedik, és a hõmérséklet 40-60 fok között mozog)

Amint látja, ha professzionálisan megközelíti a belső tér kialakítását a fürdőszobában, akkor nemcsak a zuhanykabinhoz illeszkedik, hanem számos más fontos részlethez is.

Kedvenc modern zuhanyterme hosszabb ideig tart, ha nem veszi az időt a helyiség megfelelő előkészítésére, és előre megfontolja az összes részletet.

Miután meghallgatta a mi tanácsunkat, egy kényelmes és hihetetlenül elegáns szobát kapunk, ahol a forró fürdőben fürödhetünk és élvezzük a frissítő zuhanyzót.

Fürdőszoba zuhanyzóval

A fürdő tervezett javítása gyakran átalakul. A kényelem megteremtése érdekében bővítse ki a használható területet, modernizálja a helyzetet, sokan elutasítják a szabványos nagyméretű fürdőszobai modellt az ergonómikusabb kialakítás érdekében. Különösen fontos a fürdőszobai tervezés kérdése kis zuhanyzókonyhával.

A gyönyörű, funkcionális modell kiválasztása a csata fele. Harmonikusan illessze be a rendelkezésre álló helyre, hogy hozzon létre egy szerves fürdőszobai tervet - ez nem könnyű feladat. A zuhanykabin kulcsfontosságú szerepet játszhat a belső térben, vagy egyszerűen kiegészítheti bármelyik formatervezést.

Miért szeretne zuhanyozni?

A zuhanyzó jelenléte előfeltétele bármilyen fürdőszobának. Nehéz elképzelni az ellenkezőjét. A lakástulajdonosok egyre inkább a teljes fürdőszobába járó zuhanyzókat preferálják a standard fürdőszobák helyett.

Nem szándékosan célul tűzték ki e technikai eszközök népszerűségének tendenciáját, mert számos jelentős előnnyel különböztetik meg őket:

 • A vízkezelés hatékonysága. Egy klasszikus tál jelenlétében jelen van a zuhanyzó, amelyet gyakrabban használnak a fürdőszobában. Itt a függőség közvetlenül arányos az időköltséggel. Néha a mindennapi zűrzavar jelentősen korlátozza a vízkezelések időtartamát. Zuhanyzást sokkal gyorsabban.
 • Vízforrások megtakarítása. A zuhany használata jelentősen csökkenti a víz költségeit. A kabin nem kell nagy mennyiségű vizet tölteni. A keletkező erőforrás nyomása szükség szerint szabályozható. A mosási folyamat időtartama kicsi.
 • A hasznosítható tér növelése. A zuhanykabin egy istenszobás kis fürdőszoba. A kompakt modellek használata jelentősen megtakaríthatja a helyet.
 • Biztonságos használat. A tálca tálca csúszásgátló bevonatainak használata lehetővé teszi, hogy beszéljen a vízkezelés során a sérülés kockázatának minimalizálásáról.
 • Funkcionalitás. A legfrissebb fejlesztések lehetővé teszik, hogy választani tudjanak a javasolt modellek sokasága között. A kabinok felszerelése mindenféle kiegészítővel kielégíti a legigényesebb vevő igényeit.
 • Esztétika. A gyártók gondoskodnak a zuhanyzók megjelenéséről. Az ergonomikus, eredeti kialakításnak köszönhetően egyedülálló légkört teremthet, amely érdekes tervezési ötleteket testesít meg.

A zuhanykabin, amely meglehetősen súlyos pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, gondos karbantartást igényel. A tapintó felületek, az illesztések rendszeres tisztításra szorulnak, különben a tervezési esztétika gyorsan elveszíti a szükséges fellebbezést.

Zuhanykabinok

Készüljön fel a fürdőszobába a zuhanykabin felszerelésével, először is meg kell találni egy olyan modellt, amely megfelel a követelményeknek. A választás nagyszerű, súlyos megközelítést igényel, alapos tanulmányt a hasznos jellemzőkről.

Bármely zuhanytálca olyan kialakítás, amely korlátozza a mosás helyét. Hagyományosan a modelleket nyitott, zárt részekre osztják.

Nyitott zuhanyzók

Az ilyen modellt gyakran zuhanyzóként hívják. Fel van szerelve oldalfalakkal, de nincs saját alapja, hátsó paneljei. Függesztett modell közvetlenül a falakhoz, a fürdőszoba mennyezete, amely folytatásaként. Nyitott zuhanyzó gazdaságos, általában csak a legszükségesebb funkcionalitással rendelkezik, nem csillogó.

Az ilyen modell telepítése előkészítő tevékenységeket igényel. A kötelező feltételek vízszigetelést végeznek, a fürdőszoba fő felületének kiegyenlítése: a padló, a falak, a mennyezet.

További intézkedésekre van szükség a jövő zuhanyzónájának szorításával. Nagy pontossággal végzett munka. Még egy elhanyagolható szakadék is rendszeresen felboríthatja a tulajdonos szivárgását, a víz felgyülemlése a zuhanyzóteret kívül. Hiányos vízszigetelés hiányában ez szomszédos problémákkal teli.

A tervezés a legegyszerűbb, így a funkciókészlet rendkívül korlátozott. A nyílt zuhanykabin felszerelése kizárólag a szoba sarkában vagy egy résszel történik. Lehetőség van arra, hogy ilyen kabin modellt közvetlenül a fürdőszoba padlójára telepítsenek. Helytakarékos, pénzeszközök biztosítva.

Az átlátszó belső ajtókkal ellátott tágas zuhanykabin jelentősen felszabadíthatja a helyet, és létrehozhatja a könnyedség, a súlytalanság és az elegancia hatását. A felhasználás hatékonysága, a vizuális tér fontos a korlátozott terek számára.

A raklap hiánya magas színvonalú vízszigetelést, a berendezés leeresztő csatornáját igényli. Ezek a lépések "elfogyasztják" a szoba magasságának néhány centiméterét. Különös figyelmet kell fordítani a csempék megválasztására a padlón. A csúszásgátló lehetőségek a legelőnyösebbek.

A leeresztett létra jobb minőségű rozsdamentes acélból készül, így tovább tart.

Zárt zuhanyzók

A zárt kabin vagy zuhanykabin különálló szerkezet, saját falai, padló és mennyezet. A modell funkcionalitása, szorossága garantált jellemzői. A zuhanytálcák különböző anyagokból készülnek, méretük, formájuk szerint, további tulajdonságok rendelkezésre állásától függően.

A kabinos raklap mélységben változik (3-45 cm), a következőkből áll:

Az akrilból készült paletták a legnépszerűbbek. Könnyűek, tartósak, megtartják a hőt, nem veszítik el színüket. A fém keret jelenléte merevséget biztosít. A karcolások, egyéb kisebb hibák a működésben egyszerűen kijavítják egy speciális pasztával.

Az öntöttvas nehéz, de jól megtartja a hőt. Az acél sok vizet okoz a folyó áramlásából. Mindkét változat zománccal van bevonva, amely túlzottan érzékeny a mechanikai sérülésre: zsetonok, karcolások. A kerámia higiénikus, minimális erőfeszítést igényel. A hideg felület, a törékenység jelentősen károsítja a tulajdonságokat.

A falak, ajtók ütésálló üvegből, akrilból készülnek. Nyitott, csúszó, csuklós módon. A görgős síntípusok tömörek, nagy a feszességük. A swing ajtók további helyet igényelnek.

További jellemzők zárt zuhanyzók

A kiegészítő funkciók számos jelentős előnyhöz juthatnak:

 • Whirlpool;
 • aromaterápiás;
 • fürdő;
 • Trópusi eső;
 • Kontraszt zuhany;
 • színterápiás;
 • szellőzés;
 • Hangvezérlés, telefon, rádió;
 • Világítás, tükrök, polcok, adagolók, ülések, karfák stb.

A hidromasszázs funkció a legkeresettebb. A fúvókák által biztosított víz rugalmas sugárzása, elősegíti a relaxációt, javítja a vérkeringést, az anyagcserét, elősegíti az elhízás, a cellulitisz elleni küzdelmet. Óvintézkedéseket kell mutatni rákos hipertóniás betegek esetében a krónikus patológiás megbetegedések időszakában.

A hidromasszázs függőleges, vízszintes. A vízellátást a speciálisan elhelyezett fúvókák végzik. Lehetőség van arra, hogy szabályozzák a patakok nyomását, a levegőt. A fúvókák száma, a szabályozási képesség a hidromasszázs eljárások minőségéről szól. A megvásárlással mindig tisztázni kell a forgatás, a fej, az irány beállítását, a kiváló minőségű szűrők rendelkezésre állását.

A fürdő funkciója viszonylag alacsony vízhőmérsékleten magas páratartalom létrehozásával érhető el. A gőzfejlesztő a legkisebb részecskéket egy ventilátorral osztja el, miközben fürdő mikroklímát hoz létre. A funkció csak a csövekben lévő bizonyos nyomás hatására működik.

Aromaterápia kellemes szagot bocsát ki a fülke kerületén. A trópusi eső eloszlatja a legkisebb vízcseppeket, segítve ezzel a stressz enyhítését. A kontraszt zuhanyzat váltakozik a forró, hideg vízfolyásokkal, stresszmentességet nyújtva, a szervezet testének megeresztéséhez. A krómterápia LED-es megvilágítással tompítja a vizet. A színérzékelés segít a test javításában.

Számos egyéb hasznos funkciót választanak a személyes igények szerint. A zárt zuhany számos tulajdonságát egyszerűen nem használják a tulajdonosok, ezért jobb, ha előre meg kell választani a szükséges készletet.

A lehetőségek sokfélesége szükségessé teszi a villamosenergia-ellátást. Jobb, ha külön vonalat rendelhet egy kötelező földeléshez.

Kis fürdőszoba zuhanyzóval

A rendelkezésre álló hely befolyásolja, hogy melyik fürdőszobai belsőépítészeti kialakítás a zuhanyzás előnye. Talán a korlátozott hely a teljes fürdőszoba elutasítását jelzi, vagy egy kicsit kompaktabb modellt.

A szerény méretű szobák esetében előnyös a zuhanykabinok kiválasztása. Kiderül, hogy sok helyet takarít meg, lehetőség van egy klasszikus fürdő és WC befogadására. Egy nyitott zuhanyzó egy szögletes helyre van felszerelve, ami rendszerint kevés. Ha a fürdőszobát kombinálják, talán a tér elrendezése jobb lesz.

Megfelelő méretű rés jelenléte lehetővé teszi, hogy zárt kompakt modellt készítsen. A meghatározó tényező a szükséges kommunikáció összefoglalásának lehetősége. Ügyeljen arra, hogy a modellt csúszó típusú ajtóval vegye figyelembe.

A kabinok átlátszó lehetőségei vagy a világos színekkel festettek. Így a tér kevésbé terhelt, a könnyű árnyalatok adják a hangerőt. A paletta jobb az átlagos mélység kiválasztásához. Ő képes megbirkózni a fő funkciója, nem terheli a belső tér.

A kis fürdőszoba díszítése könnyebb a könnyű anyagok szállítására. A sötétebb padló, az alsó végtagok és a nagyon könnyű középső, felső határok kombinációja alacsony kontrasztú határral elválasztva egy kis tér klasszikus tervezési modellje.

A tükör jelenléte - előfeltétel. A fényvisszaverő felületek képesek a tér bővítésére. Még a mennyezet is tükröződhet, de jobb a filmet előnyben részesíteni, mivel nem hordoz veszélyt.

Ha elutasítja a klasszikus fürdőt, és zuhanyozni szeretne, akkor választhat valamit: egy zuhanyzóval ellátott fürdőszobával. Úgy néz ki, mint egy rendes kabin. A fürdőszobát zárt képernyővel is felszerelheti a síneken.

Tágas fürdőszoba zuhanyzóval

A hatalmas térrel rendelkezők lehetővé teszik, hogy tájékozott döntést hozzanak. Teljesen összpontosítson a zuhanykabin tervezésére, a fürdőszoba belsejébe.

Itt nem kell feláldozni a szükséges elemeket egy kényelmes fürdőszobában, hogy elférjen a többfunkciós fülke. Azonban gyakran egy nagy fürdőszobában zuhanyzó is el van helyezve a sarokban. Ez a hely kényelmes, a legjobb ergonómia. A racionális térhasználat mindig sok további lehetőséget kínál.

Az önálló monoblokk beszerzésének lehetősége a tágas fürdő jelentős előnye. A külön zuhanykabin számos jelentős előnnyel rendelkezik. A kiegészítő funkciók széles választéka diverzifikálja a vízkezeléseket, továbbá gondoskodik a szépségről és az egészségről.

A tágas zuhanykabin kiválasztásánál nem csak a használat racionalitására, hanem a fürdőszoba belsejébe való kompetens elhelyezésre is gondolni kell. A korlátlan hely jelenléte lehetővé teszi, hogy a készüléket ne csak a sarokba, hanem a fal peremén vagy akár a közepén is elhelyezzük.

A fürdőszoba jelentős területe lehetővé teszi, hogy szabadon rendezze az összes elemet. Itt jobb, ha igénybe vesszük a tér területi megosztását. A vízügyi eljárások helyének meghatározása, a készletek, a fürdőszoba és a fürdőszoba tárolása. A nagy helyek lehetővé teszik, hogy a kanapét, székét szabadon befogadja.

A zuhanyzós fürdőszoba kialakításának jellemzői

A jó belső fürdőszoba zuhanyzóval könnyebb létrehozni a tulajdonosok számára egy jelentős alapterület. Mindenesetre minden lehetséges lehetőséget fel kell gondolni, méréseket, számításokat kell végezni. A projekt kidolgozása nagyban megkönnyíti a feladatot.

Lehetőség van racionálisan egy kis helyiség használatára, és egyidejűleg harmonikusan illeszkedni egy zuhanykabinba a belső térben. Előzetesen meg kell nézni a meglévő opciókat, a tervezést, meg kell adni a méretét, a telepítés lehetőségét.

Döntse el, milyen elemek lesznek a szobában, konfigurációs helyükön. Végül is, a zuhany minden esetben elegendő helyet foglal el. Megfelelő megközelítést kell biztosítani a mosogatóhoz, a mosógéphez, a szekrényhez és a WC-hez. A kazán, a törölközőmelegítő jelenléte és elhelyezkedése szintén fontos.

Az autonóm modellek több helyet igényelnek, és nehezebb beléptetni őket. A tervezést alaposan át kell gondolni, hogy hasonlítsuk össze a cukorkát a szoba tervezett képével. Az általános háttérrel nem sikerült ilyen modellek kissé nevetségesnek tűnnek. Mint egy űrhajó a tiszta mező közepén.

Előregyártott modellek, amelyek magukban foglalják a fülke hátsó falának hiányát - ez helyhez kötött, csempézett, a belsejébe sokkal könnyebb. Ha a fülke áttetsző, bármilyen formában szervesnek látszik. A színes keret nehezebb a zuhanyzós fürdőszoba kialakításának általános témáját fenntartani. Meg kell próbálnunk felvenni a befejező anyagokat, hogy illeszkedjenek vagy egyet válasszanak.

Kivitelezés, javítás, tervezés

A fürdőszoba stílusának megválasztása során meg kell határozni a fő feladatot - csendes relaxációt vagy energiafeltöltést. A hely világos, nyugodt, klasszikus vagy világos, dinamikus. Stílus kiválasztásakor jobb, ha a modern trendek irányítják, hiszen a zuhanykabin friss, és klasszikus tervezéssel legyőzni sokkal nehezebb. Minimalizmus, hi-tech, modern tökéletesen kombinálva a kis terekkel. Egy nagy helyiségben tetőtéri, klasszikus vagy barokk stílusú.

Kommunikáció jobb elrejteni a falon, és ha a fürdőszobát kombinálják - csökkenteni az általános dobozba. A doboz gipszkartonból készül, és ablakot nyitott ajtónyílással. A kommunikációval ellátott szekrény díszíthető a közös belső vonalhoz való csatlakozással. A dobozon lévő polcrégió létrehozásával tovább megoldhatja a kis tárgyak tárolásának kérdését.

A vízvezeték szokatlan formák és színek kiválaszthatja az eredetiséget. A legfontosabb dolog, amely a nem szabványos kiválasztásra illeszkedik az általános tervezésbe. A kerámia burkolólapok és mozaikok kombinációja frissítheti a belső teret. A befejező anyagok bármilyenek lehetnek, a legfontosabb, hogy kielégítsék a nedvességállóság, a higiénia követelményeit.

A zuhany nem luxus, hanem szükségszerűség. A zuhanyzókamrával felszerelt fürdőszoba funkcionális, gyönyörű, minden modern igény kielégítésére. Különböző modellek találják menedéküket bármely területen, mindenféle formatervezésben. A fürdőszobában lévő zuhanykabin jelenléte elősegíti az élet könnyebbé tételét, könnyebbé téve önmagát.

A zuhanyzós fürdőszoba sikeres kialakítása (64 fotó)

Segít felvenni egy fürdőszoba design fényképet, egy kis méretű fürdőszobát - ez elég bonyolult dekorációs helyiség, de stílusos és funkcionális is lehet. A kész belső terek példái nélkülözhetetlen segítők lehetnek: ihletettek, részlegesen vagy teljes mértékben kölcsönözhetők.

Belső lehetőség a zuhanyzós fürdőszobában

A fürdőszoba kialakítása Hruscsovban meg kell felelnie bizonyos szabályoknak. A jó belső mindig a szín, a világítás és a bútorok elrendezésén alapul. És csak az összes komponens megfelelő kombinációjával kaphatsz tisztességes eredményt.

A könnyű és színes játék egy kis fürdőszobában

A dizájn területén szerzett szakemberek és a belső tetszetősök kedvelői nem fáradtak meg újra a színes megoldások szerepét. Valójában a helyesen megválasztott és kombinált árnyalatok szó szerint átalakítják a szobát. A megfelelő választás érdekében ne feledkezzen meg a szín befolyásolására vonatkozó alapvető szabályokra a szoba méretének és arányának vizuális érzékelésével kapcsolatban:

 1. A hideg hangok mindig határokat terjesztenek. Egy kis fürdőszoba tágasabb lesz. De a hideg árnyalatok nem mindig nyereségesek. Például halványkék és halványzöld hangok gyakran emlékeztetnek a szovjet designra. Kiváló alternatíva lesz a közelmúltban népszerű árnyalatok: menta, smaragd, hideg szürke.
 2. Meleg árnyalatok csökkentik a helyiséget. De segítenek kisimítani a fürdő nedvességét és hidegségét. A tér csökkentésének hatása nem volt túl feltűnő, jobb választani az aktív hangzás mértékét. Vanilla, meleg bézs - nagyszerű megoldás. A fényes hang, mint egy mandarin, nyomást fog gyakorolni a pszichére.
 3. A fehér egy univerzális szín, amely minden szobában használható, akár egy Hruscsovban vagy egy penthouse-ban. Ez a szín mindig a tisztasághoz, a frissességhez és a tágassághoz kapcsolódik. És a közhiedelemmel ellentétben a szennyezés sokkal kisebb, mint a fekete vagy a csokoládé. Fehér lehet mindenütt vagy ékezetes.
 4. A színek egyesítésével vizuálisan nagyobb méretű fürdőszoba alakítható ki. A mennyezettől a mennyezetig (a mennyezet közelében) a sötétig (közel a padlóhoz) a hangszórót "felemeli" a mennyezet. A kontraszt vízszintes sávja tágasabbá teszi a szobát.

És ne felejtsd el a fény hatását. Egy tipikus fürdőszobában nincs természetes fényforrás a lakásban, és a napsugarak mindig tágasabbá teszik a szobát, és a hangulat meghívja. A természetes fényt mesterségesen cserélje. A lámpáknak sokat kell lenniük. A minimális mennyezet és a tükör két oldala. Kívánt esetben a reflektorok a szekrényekhez is felvehetők.

Hogyan válasszunk és telepítsünk zuhanyt. videó

Sok bútor - kevés hely

Természetesen minden tulajdonos azt akarja, hogy mindent egy szerény négyzetméterre szereljen fel, míg egy kis fürdő design stílusos és eredeti. Amennyire csak lehetséges, célszerű a terület racionális eloszlását használni.

A legegyszerűbb módja annak, hogy megnöveljék a fürdőszobát - kombinált fürdőszobát hozzon létre.

Ezután a hiányzó négyzetmétereket "ellophatják" a mosdóból. Ha ez a lehetőség nem megfelelő, alternatív megoldásokat kell keresnie.

Számos mód van a szabad terület mennyiségének növelésére:

 1. Hagyja el a fürdőt a zuhany mellett. Az üres helyre mosógép vagy mosodai kosár lesz.
 2. Minden szekrény, hogy keskeny és magas, vagy teljesen csuklós. Tipikus kis fürdőszoba általában nem büszkélkedhet rengeteg tárhely, de hiába. A sekély fali szekrények nem csak a tükörben, hanem a tér kerületén fogják megoldani a helyhiány problémáját. A keskeny mólón pedig telepítheti a házat.
 3. Válasszon funkcionális modelleket. Jobb lesz elhagyni a "tulipán" típusú mosogatót, talán az előnyei vannak, de a kiegészítő lábazat egy kis fürdőszobában sokkal fontosabb.
 4. A bútorok homlokzata a falak színében. Ez a trükk egy 5 négyzetméteres vizuálisan nagyobb helyet biztosít. Kap egy tágas fürdőszobát.
 5. Ergonomikus alak. A drága centiméterek megtakarítása segít a bútorok és a vízvezeték-rendszerek között, amelyek megismétlik egymás formáját. Ebben az esetben nem szükséges elhagyni a nem funkcionális réseket. Egy kis fürdőszobában, melynek területe akár 5 négyzetméter, az ilyen területek jelentősen megtakarítanak helyet.

Amikor bútorokat és vízvezetékeket rendeznek be a szekrényben lévő fürdőszobában, akkor a "lehetőleg szükséges" elvnek kell vezérelnie. Jobb, ha minden olyan elemet kivesszük, amelyet el lehet dobni a szobán kívül, és kiválaszthatjuk a szerény méretű és rendes formájú bútorokat. És akkor a kis fürdőszoba kialakítása elegáns és funkcionális lesz. A kicsi, hogy a frissített fürdőszoba a Hruscsovban leírhatatlan varázsa. A legfontosabb dolog - ne vigye el a már szűk helyiséget.

Hasznos tippek és trükkök

De nem minden ajánlása szakértők tervezése egy fürdőszoba 3 négyzetméteres lehet végrehajtani egy amatőr. Fókuszálhat az érzelmeire, vagy a win-win lehetőségekre gondolhat. És függetlenül attól, hogy ezek a gondolatok mennyire térnek vissza.

 1. A tükrök mindig és mindenütt kiterjednek a térre. Ne félj az anyagtól. Ezzel ötméteres mesterművet hozhat létre.
 2. Nagy méretű terem csökkent. Számos gyártó gyűjteményében bemutatott nagy virágok vagy geometriai formák csak tágas fürdőszobákhoz alkalmasak. A 3 négyzetméteres fürdőszoba kialakításához túlságosan tolakodóak.
 3. A négyszögletes csempe vízszintes elrendezése mindig kiterjeszti a helyet.

A kb. 3 vagy 5 négyzetméteres területű fürdő kialakítása rendkívül nehéz. De semmi sem lehetetlen. A fantázia, a vágy és hasznos tippek segítenek egy 3 vagy 5 négyzetméteres, eredeti és egy eredeti fürdőszoba elkészítésében.

Fürdőszobai tervezés tusolóval

A javítás során a fürdőszoba megoldani sok kérdést, különösen, ha a fürdőszoba kombinált vagy túl kicsi. Arra kell gondolni, hogy hova kell elhelyezni a vízvezetéket, valamint a szükséges felszerelés tárolására szolgáló bútorokat, gyakran szükséges külön helyet biztosítani a mosógéphez. Ezért a zuhanykabin kényelmes választássá válik a jelentős helytakarékosság miatt. Szóval, hogyan kell egy zuhanyzós fürdőszobát rendezni?

A fő előnyök

A fürdőkád zuhanytálca kialakításának számos előnye van a klasszikus elrendezéssel szemben:

 1. A kompakt kabin még kis területekre is alkalmas, és mosogatógépet, bidét, kompakt szekrényt helyezhet el az üres helyekhez.
 2. A hermetikus ajtók miatt a fröcskölők nem repülnek el, és a hőt belül tartják.
 3. A fürdőszobához alkalmas modern zuhanykabinok számos hasznos funkcióval rendelkeznek a hidromasszázsból az aromaterápiához és még a rádióhoz is.
 4. A mély raklapok fürdőként használhatók kisgyermekek fürdéséhez.
 5. A zuhany több vizet takarít meg.
 6. A raklapok különleges csúszásgátló bevonattal rendelkeznek, amely minimalizálja a sérülés kockázatát.

A praktikus előnyök mellett a zuhanycsarnok stílusosan néz ki a fürdő belsejében, például a következő fotókban.

A sarok ideális hely egy zuhanytálca elhelyezésére.

Szűk helyiségben a zuhany nagyon jól néz ki

hiányosságokat

Annak ellenére, hogy a léleknek sok előnye van, számos hátrány van:

 1. A standon csak állni vagy ülni, néha problémát jelent az idősek számára.
 2. Az alacsony nyomású vízellátás nem fogja tudni használni a zuhany további funkcióit.
 3. Minél több funkcióval rendelkezik, annál nagyobb a design.
 4. A raklap magas oldalai kényelmetlenek a kisgyermekek és az idősek számára.
 5. Nap mint nap gondoskodni kell a fülkeről, és folyamatosan tisztítani kell a falakat és a vízvezetékeket a vízkőből.

Érdemes megfontolni, hogy nem minden terv alkalmas kis területekre. Például egy ötfalú vagy kör alakú modell nem érhető el a lenyűgöző hangerő miatt. Ezekben az esetekben zuhanyozható, könnyen illeszkedik a fürdőszobába, ahogy az alábbi képen.

Egy kis fürdőszobához jobb, ha egy sarokkád tálcát használ.

Mit kell keresni a választás során?

A kabin kiválasztását felelősségteljesen kell megközelíteni. Nemcsak az ajtók konfigurációját, hanem a raklap anyagait és mélységét is el kell dönteni.

ajtók

A legalkalmasabb, természetesen csúszó szárny, valamint a hajtogató válaszfalak, harmonikák. Vannak olyan modellek, amelyek befelé nyíló ajtókkal vannak ellátva. Ezzel helyet takarít meg, de nem alkalmas az elhízott embereknek.

anyagok

A legnépszerűbb és legkedvezőbb anyag műanyag. Gyakorlati, tartós, könnyen tisztítható a szennyeződéstől. A műanyag fülkék, különösen a fehérek hátránya azonban - fokozatosan sárgulnak.

Az üvegmodellek vizuálisan könnyebbé és légköribbé teszik a helyet. Az üveg lehet átlátszó, átlátszatlan, színes, tükör. Ezek a zuhanyzók mindkét lakásban és magánházban stílusosak, mint az alábbi fotón.

Fontos! A fényes és tükrözött üveg napi gondoskodást igényel, ezért a tisztítás és a polírozás időtartamának csökkentése érdekében jobb, ha matt ajtókkal rendelkező modelleket választhat.

lábas

A megfelelő kabin kiválasztásakor figyelembe kell venni a raklap mélységét. A gyerekek és az idős emberek könnyű lépést tartani az alacsony oldalakon keresztül, de a mélyebbekben meg tudja fürödni a csecsemőket és mossa le a dolgokat.

A raklapok fémből, akrilból vagy kőből készülhetnek. A legjobb az akrilból készült termékek kiválasztása, ez a legtartósabb anyag, a magas páratartalom miatt. Ha a terület kicsi, akkor felvehet egy modellt raklap nélkül, de aztán gondolnia kell a szilva a padlón. Az alábbi képen láthatók a zuhanyzótálca használatával ellátott fürdőszobafelületek.

Nagyon gyakran a díszítés a raklap csempe használják, hogy megfeleljen a padló a fürdőszobában

Lehet-e zuhanyozni kabin nélkül?

Hogyan lehet zuhanyozni a fürdőszobában anélkül, hogy egy kabinet használna? Ehhez csak egy raklapot és a szükséges vízvezetéket telepíthet. Ez a design kevés helyet foglal el a szabványos standhoz képest, de előzetesen meg kell fontolnia a partíciókat, hogy a fröccsenő ne járjon körül. A partíciók szerepe normális függönnyel járhat. Az üvegből készült zuhanyzószerkezet jól illeszkedik a tervezéshez, vizuálisan pedig tágasabbá teszi a helyet.

Ha jó leeresztõt szerel be, elegendõ elkülöníteni a zuhanykabinot egy partícióval

Fontos! A fürdőszobában teljesen zuhanykabin nélkül lehet elegendő a padló leeresztése, hogy a felesleges víz elmenjen.

A tervezés jellemzői

Mivel a zuhanykabin mérete több, mint mosogató, WC és mosógép, az első dolog, hogy megtalálja a helyét. A lehető legjobb, ha a zuhanyzót a lehető legközvetlenebbé teszi, beleértve az elektromos csatlakozókat is.

Fontos! Sokkal ritkábban tesz egy zuhanykabinot egy fürdőszobával együtt. A helytakarékosság érdekében kicsi vagy szögletes modelleket választhat.

Kis fürdőszobákban nem szabad túl nagy kabinokat elhelyezni, jobb, ha olyan kompakt modelleket választunk, amelyek könnyen behelyezhetők a sarokban. Fontos, hogy gondoskodjon a szabad hozzáférésről a standra. Ezenkívül a design nem akadályozhatja meg a többi eszköz elérési útját. Példák a fürdőszobai tervezésre, ahol egy zuhanykabin és egy mosógép kényelmes elhelyezkedése látható a képen.

Négyzet alakú

Egy négyzet alakú helyiségben egy fülke számára alkalmas a bejárati ajtóval szemben lévő szög. Ha az ajtó nem a sarokban van, hanem a fal középső részét foglalja el, akkor a zuhanyzó a távoli sarokban helyezhető el. Amikor az ajtók a fal oldalán helyezkednek el, a fülke elhelyezhető. A négyzet alakú fürdőszobában található zuhanyzók változatai az alábbi ábrán láthatók.

Négyszög alakú

Ha a helyiség téglalap alakú, célszerűbb a fülkét ugyanazon a falon elhelyezni, mint az ajtó. Ha az átjáró túl keskeny, kiválaszthat egy négyzetmintát, és tegye az ajtó mögé. Ha a fürdőszobát összekapcsolják, akkor a WC jobban elhelyezhető a fülke másik falán. A fényképen látható egy hosszú és keskeny fürdőszoba zuhanyzóval és WC-vel.

Kombinált fürdőszoba

Ha a hely túl kicsi, akkor megnövelhető a wc-vel való kombinálással a partíció lebontásával. Így több hely lesz a teljes fürdőszoba kialakításának, ahol tusoló és WC található. A partíció helyett keskeny mosógépet, polcokat, mosodai dobozt vagy szekrényt helyezhet el.

Ha a fogantyú kialakítása azt jelenti, hogy zuhany nélküli zuhanyzó jelen van a raklap nélkül, akkor érdemes a zuhanyzótárcát egy függönyt, egy szitát vagy egy tolóajtót elhelyezni. Hogyan lehet kényelmes zuhanyozni a fürdőszobában a zuhany használata nélkül látható a képen.

A partícióra van szükség a tér elrendezéséhez, a fröccsenés elleni védelemhez, valamint a kényelmes környezethez zuhanyozás közben.

Építési forma

Annak érdekében, hogy a mosogatógépet figyelembe véve egy kis fürdőszobához megfelelő zuhanyzót válasszanak, figyelembe kell venni a modell alakját. Ettől függ a zuhany méretétől, valamint az elhelyezkedés kényelmétől. A szokatlan formák diverzifikálhatják a tervezést, és a standard sarokmodellek könnyen beilleszthetők az összes belső stílusba.

Corner modellek

A legváltozatosabb megoldás minden méretű terület számára. A szögletes kialakítások sokkal kompaktabbak, mint a többiek, anélkül, hogy a kis téren erőfeszítés lenne. A sarokban lévő zuhanyzó lehetővé teszi, hogy a mosógépet vagy a WC-t helyezze el, ha a fürdőszobát összekapcsolják.

Négyszög alakú

A négyszög alakú modellek klasszikusak, de több helyet igényelnek. Leggyakrabban nem a sarokba helyezik, hanem az egyik falon. Keskeny, hosszú helyiségekben az ilyen fülke a végfal mentén elhelyezkedő helyet foglalja el. Ez nem csak kényelmes, hanem vizuálisan is igazítja az arányokat.

Kerek formájú

A kerek kabinok nem alkalmasak kisebb helyiségekre, de bárhol elhelyezhetők - a sarokban, a fal mentén vagy akár a központban is. A leglátványosabb modellek üvegből készülnek, és miközben zuhanyoznak, egy gyönyörű illatát találsz egy vízesésnek. Ezért az ilyen kabinok gyakran különböző színekben készülnek, vagy háttérvilágítással rendelkeznek. Hogyan néz ki a kép egy fürdőszobás kialakítású kerek kabinból?

ötszög

A pentagonális formatervek szokatlannak tűnnek, de ez a legösszetettebb modell. Egy ilyen modellhez olyan nagyságú területre lenne szükség, amely lehetővé teszi a belső tér egyéb elemeinek szabad átadását. A pentagonális szerkezetek WC-vel ellátott fürdőszobába kerülhetnek, mivel általában nagy területük van.

lábas

A palettákat gyakran a kabin nélküli fürdőszobákba helyezik, a falak hiánya miatt a legkisebb helyet foglalják el. Különböző formák és színek jönnek. Ez a megoldás leggyakrabban kis méretű, ahol nincs hely. Azonban a kényelemért, még mindig érdemes elgondolkodni a partíciós függönyökről vagy az üvegajtókról, amelyek különítik el a zuhanyzóterületet a tér többi részétől. Példák a fürdőszoba nélküli kialakításra és a kabin nélküli zuhanyozásra a fürdőszobák belső képeinek kiválasztásánál látható.

Színes formatervezés

A tervezés színes szerepet játszik, különösen, ha a helyiség kicsi. Ebben az esetben jó használni a világos színeket és a fényes felületeket, így a tér nagyobbnak tűnik. A simításhoz gyakran válasszon fehér, kék, kék és szürke árnyalatokat, de világosabb színeket használhat.

Ha a méretek lehetővé teszik, a fekete fantasztikus és fényűző lesz, különösen a márványban. Úgy néz ki, látványos vörös, szürke vagy fehér. A türkiz, a narancssárga, a zöld, stb. Akcentussal is készíthet. A zuhanyozós fürdőszoba kialakításának lehetőségei a különböző színváltozatokban láthatóak.

Emellett a fürdőszoba teljesen hófehér, és a belső nem néz ki monoton, világos részleteket használhat. Ezek lehetnek kontrasztos színek, törölközők, függönyök, csempézett határok.

dekoráció

A zuhanyzóval ellátott fürdőszobának jó és minőségi kivitelűnek kell lennie, amely megfelel a stílusnak. Az anyagok kiválasztása érdemes figyelembe venni, hogy vízállónak kell lenniük.

A magas páratartalmú szobákban a kerámia vagy a kőlapok a legnépszerűbb kivitelűek. A csempe nem fél a víz, a gőz és a magas hőmérsékletektől, könnyen tisztítható, és a penész nem indul a felületen. Az alábbi képen bemutatjuk a zuhanyzóval ellátott fürdőszobában lévő padló befejezését.

Fontos! A padlólapnak elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy a lábak ne csússzanak el.

Mennyezeti kivitelezés

Ami a mennyezetet illeti, a PVC nyújtható szövetek a legjobban néz ki. A fürdőszoba méretének köszönhetően a bevonat tökéletes lesz, míg a felfüggesztett mennyezet önmagában ellenáll az áradásoknak felülről.

A szín hagyományosan könnyű, de extravagáns megoldások lehetségesek. A nyújtható vászon színes, fotónyomtatóval, fényes vagy matt színű. Az eredeti teljesen tükrözött mennyezetet fog kinézni. Példák a mennyezet hasonló kialakítására a zuhanyzós fürdőszobában látható a képen.

falak

A fal dekoráció tapéta nem a legjobb választás, csempe vagy kő illeszkedik sokkal jobb. A falak lehetnek egyszólamúak vagy mintázattal, különböző típusú falazatokkal is kísérletezhetők.

A függőlegesen lefektetett csempe vizuálisan húzza fel a falakat, míg a vízszintes hosszabb. Az átlós falazat a legköltségesebb a fogyóanyag mennyiségének szempontjából, de szokatlanul néz ki, és vizuálisan bővíti a helyet.

A falburkolat egy egyszerűbb verziója vízalapú festék. Ez a bevonat bármilyen színű lehet, de tökéletesen sima felületet igényel. A fényképen látható a zuhanyzóval ellátott fürdőszoba dekorációja.

Bútor és vízvezeték

A fürdőszobában ritkán sok bútor található. Ha nincs elég hely, elegendő falra van szükség a törülközőkhöz és fürdőköpenyekhez, és a higiéniai termékek tárolhatók a mosdó fölötti szekrényben.

Emellett a tárolórendszerek a fal mentén helyezkedhetnek el, alacsony szekrények formájában, csuklós ajtóval. A szekrények felső része nyitott polcként használható díszítő elemekhez, vagy világítás beépítéséhez.

A standard fürdőszoba zuhanyzóval is magában foglalja a jelenléte egyéb elemek: mosogató, mosógép, WC-tál, ha a fürdőszoba kombinálva. A mosogató általában a zuhany mellett helyezkedik el, alul egy mosógépet vagy egy szekrényt helyezhet el. A WC beépíthető, így a helyet menteni lehet, ami általában a tartályt veszi. A fürdőszobában zuhanyzó, mosógép és WC található.

Belső stílusok

A zuhanyzóval ellátott fürdőszobának gyönyörű kialakítása érdekében meg kell határoznia a belső tér stílusát, és az alábbi képen láthatja a különböző stílusokból álló zuhanykabin és a WC-k belső kialakításának példáit.

klasszikus

A klasszikus fürdőszobai belső tér zuhanyzóval nagyon népszerű, és leggyakrabban a tágas szobákhoz használható. Az ilyen kialakításhoz illeszkedjen az üvegből készült kabin, aranyozott mintával. Az aranyozás használható bútorok és falak díszítésére. Az anyagokat drágák és kiváló minőségűek választják ki. A fürdőszobában klasszikus belső téren látható zuhanyzók láthatók a képen.

High tech

Kisebb helyiségekhez alkalmas a bútorok minimális és egyszerű formája miatt. A fürdőszobában a high-tech tökéletes modern zuhanykabinok, a különböző hasznos funkciók. Minél technikaiabb az elektronikus töltés, annál jobb. Ha a fürdőszoba nagyon kicsi vagy WC-vel kombinálva, a helytakarékosság érdekében tálcát válasszon a következő fényképek közül.

minimalizmus

A legjobb választás a design egy kis fürdőszoba, amelyben szeretne illeszkedni a WC és zuhanyzó. A szigorúbb technikától eltérően, hideg színsémával és rengeteg fémmel, a minimalizmus érdekében melegebb színeket használhat - bézs, kávé, karamell.

Minden bútornak és vízvezetéknek egyszerű formájúnak és kompakt méretnek kell lennie. A lelkeket gyakran cserélik egy egyszerű raklapra, vagy egyáltalán nem. A minimalista fürdőszoba kialakításának változatai kompakt zuhanytálcával válogatva válogathatnak fényképek közül.

A WC-vel vagy anélkül, káddal ellátott zuhanyzó kialakításán keresztül gondolkodva érdemes megfontolni a szoba alakját és méretét, a kiválasztott kabin alakja és méretei függenek ezektöl a paraméterektől. A fürdőszoba hiánya lehetővé teszi az értékes tér megtakarítását, ami különösen fontos a kombinált szobákban.

Fürdőszobai tervezés zuhanyzóval: 14 árnyalat és 103 valódi fotó

14 árnyalatot azonosítottam, amiket egy zuhanyzós fürdőszobában tervezned kell. Jóllehet jobb a pilótafülke megtagadása. ő a múlt relikviája. Mindent rendezünk példákkal és valódi fotókkal.

Tervezési árnyalatok

 1. Ez egy zuhany - szar. A zuhanytartományt csempéről függetlenül kell megtenni.

 • Ami a pénzeket illeti, a zuhanyzópálya ára megegyezik az önkonstrukcióval, tehát az elsőben nincs értelme.
 • A legolcsóbb lehetőség egy egyszerű zuhanyzó sarok. Tervezés szerint a fürdőszobája jobb, mint egy díszes kínai, és ez egy fillért jelent, ezért van értelme.

 • Az apartmanok a zuhanyzó bejáratánál mindig egy lépés. A szennyvízelvezetéshez meredekség szükséges, és minél messzebb van a szennyvízcsatornától, annál nagyobb a raklap elhelyezése.

 • A leeresztő zónában lévő padlónak lejtése szükséges. A szokásos csempéket koptathatja, de ehhez költséges (100 dolláros) téglalap alakú létra szükséges. Vagy egy olcsó négyzetlétra, majd készítsd el a padlót és a meredek mozaikot.

 • Cserép a nedves zóna a falon, hogy nem fehér vagy világos. Kívánatos kontraszt. A padlón a szín nem fontos.
 • A habarcs színe szürke. A fehér szennyezett, feketére fehér foltok lesznek a kiszáradt vízből.

 • A különböző típusú csempék kombinálásakor csak a belső sarkoknál kell különböző csuklókat kialakítani, majd a fürdőszoba belseje holisztikus és természetes.

 • Ha rossz a víz a házban (fehérítőszer és sok oldott só), akkor jobb, ha fekete üvegtáblákat kapnak az ajtókhoz és a falakhoz. Lehetséges és áttetsző, csillogó tónusú. Bent benne lesznek fehér üledékek, de kívülről nem lesz látható. A színezett fehérnek kopottnak tűnik. Fekete - normák.

 • A termosztatikus keverő ideális a zuhanyozáshoz. A fürdőszobában a víz keveredik, a rezgések ki vannak simítva, és a zuhany alatt úgy érzi, hogy a hőmérséklet azonnal megváltozik a testedben.

 • Elég nagy magasságú az üvegajtó 190 cm-re - a permet nem megy.
 • A mennyezet a fürdőszobában, még a zuhanyzó területén is nyújtható. Nincs probléma ezzel, a legfontosabb dolog nem az, hogy lámpát készítsenek, vagy használják az IP67 védettségi fokkal.

 • Gondolj arra, hogy hol tartsd a tusfürdőt és a sampont. A padlóra helyezés szintén normális lehetőség.

 • Kényelmes, ha egy törülközőt elvisel, és kinyújtja a kezét a zuhanyzóból. A teljesen nedvesedés kellemetlen. Ezért jó, ha a zuhanyzó és a fűtött törülközőtartó található a közelben. Ugyanakkor az ajtónak nyitva kell lennie a törölköző oldalán, hogy ne akadályozza a hozzáférést.
 • A zuhanyzás különböző módon szervezhető, de mindenkinek nincs értelme. A kritérium a terv / ár arány. A stílusos fürdőszoba kialakítása csak kabin nélküli zuhanyozással lehetséges.

  Zuhanykabin

  Tény: a kabin a legrosszabb formatervezés és értelmetlen lehetőség, nincs ok arra, hogy a fürdőszobában válasszon. Ritka kivételek (lesz fotók), amikor a kabin jól néz ki, de az ár megfelelő. Az ár átlagsebességeit egy szóval írják le: kínai.

  A külső nyomorúság mellett többet és tapintást vársz. Senki sem tesz sűrű akrilszerű fürdőszobákat. Vékony műanyagból készülnek, amely megrepedt, kanyarodik és tántorog. Ha nem hiszed a szót, és még mindig szeretnél egy kabinat, győződjön meg róla, hogy megnézi, mielőtt megvenné és megérinti.

  Minden további funkció, mint például a rádió, a fények, a masszázs-fúvókák és más dolgok teljesen használhatatlanok. Minden, amire szüksége van, egy trópusi zuhany. Ezenkívül minden fúvóka, tömlõ és csatlakozó folyamatosan szivárog.

  A különbség a kabin és más típusú zuhany a fürdőszobában a tető. A kabin teljesen zárt, ezért nincs szellőztetés, ami azt jelenti, hogy mindig nyitva kell tartania az ajtókat, hogy a penész ne jelenjen meg.

  Példák a jó zuhanyzókra a fürdőszobában (de költségtérben vannak):

  Mégis, a modern design a fürdőszobában nem tartozik a kabin.

  Fürdőkád zuhanyzóval kettő egyben

  Ehhez a lehetőséghez elég téglalap alakú fürdõ. A keverő oldalán üvegfüggöny van felszerelve. A redőny lehajtható vagy statikus lehet. A fanatizmus nélküli lélek számára ez a lehetőség elég. Ha nem áll szándékában zuhanyozni, akkor nincs értelme a vakoknak.

  Néha a káddal ellátott sín oldalán a tolóajtók. Ennek kevés értelme van. és függönyöket elég. A fürdő hossza elég ahhoz, hogy a permet nem repül.

  Teljesen zárt 2 lehetőség van az egyben - zuhanyzóval és káddal. Valójában ez csak egy kibővített kabin. Lásd az előző bekezdést. a tervezés szerint ez ugyanolyan szörnyű.

  Tusoló sarok

  Az egyetlen kész megoldás, ami értelmes, a zuhanyzók sarka. Először is az alacsony ár miatt. Ez olcsóbb, mint az üvegajtó és a falak. A sarok a raklapból, útmutatókból és ajtókból áll. Rendszerint nincs tető.

  Két sarokfaltot kell még csempézni. Vegyél és telepítsd a keverőt is. A prémium design a fürdőszoba nem megfelelő, de a belső a gazdaság osztály - teljesen.

  A legolcsóbb minták üveg helyett üvegek. Ebben az esetben még erősebbek is. A beszerelésnél jobb, ha távol tartja az ajánlott kötőelemek számát, és megteszi a margót. A legveszélyesebb hely egy 2 falú raklapcsukló. Tökéletesen illeszkedjenek és szilikonnal legyenek lefedve. Egyébként a víz és a penész belépése.

  Házi zuhanycsempék és üveg

  A kabin nélküli zuhanyozás az egyetlen lehetőség a stílusos fürdőszobai tervezéshez. Ha pályázik a tervező fürdőszoba belső - csak önálló zuhanyzó. A csempe és az üveg monolitikus építése. Üveg lehet 3 fal vagy 1 ajtóval. A tégla többi része csempével van bélelve. Fontolja meg, hogy az üveg drága.

  Az egyetlen lehetőség a zuhanyzó területének stílusos tervezésére teljesen házi készítésű.

  Az ilyen szerkezetek nagyon gyakoriak az északi országokban, ahol vízmentést és szinte nem használják a hagyományos fürdőszobákat. Olvassa el a skandináv stílusú fürdőszobákat.

  A saroktól való eltérés, kivéve a méretválasztást és a saját kezüket, a kézi gyártás során. Több lehetőség. A szabvány szerint ez egy keret téglából, betonból vagy csempe ragasztóból, majd vízszigeteléssel borított. De bármikor szabadon dönthet a dobogóról - a legfontosabb az, hogy biztosítsd a csatornák elvezetéséhez szükséges magasságot. 5 cm-es csőhöz, legalább 3 cm-es hosszban.

  A padlón lejtés szükséges a lefolyóhoz. Elég az elfogultság, ami a legfontosabb. A legmegfelelőbb módja annak, hogy egy mozaik. A nagy számú varrás miatt nem csúszós.

  A keverőt maga is kiválasztja. Vannak kész zuhanykészletek rendszeres öntöződobozokkal és esőzuhannyal. Erősen javaslom Önnek, hogy tegyen túl 100 $ -ot a keverő számára, és vegye be a termosztátos keverőt. Miután beállította a hőmérsékletet, csak a víznyomást szabályozza. Ügyeljen arra, hogy esős zuhanyzóval vegyen be, rendszeres öntözés nem lehetséges.

  Az interneten az ajtók nélküli zuhanyzók divatossá váltak. Személy szerint élveztem egy hónapot ajtó nélkül, miközben várakoztam a termelésre. A fürdőszobai padlóra csap. Ha ez megfelel neked, menj előre. Az egyetlen lehetőség, ha működik, egy hosszúkás négyszögletes zuhanózóna. Ezután az ajtó helyett egyszerűen több helyet töltünk ki négyszögletes négyzet alakításával.

  1. Várjuk kész raklapját a megmentés érdekében. Fal és ajtók csinálják magukat.
  2. Ismét a gazdaságból, használd a szokásos lágy szövet függöny (függöny) helyett üveg. Az úgynevezett opció, de átmeneti megoldásnak tekinthető.
  3. Használja a zuhanyüvegblokkokat. Lehetőség a múltból. Elméletileg lehet legyőzni az elegáns. Bár még nem láttam jóakat.

  Zuhanyzó kis fürdőszobában

  A zuhanyzó ideális kis szobák számára. kevesebb helyet foglal el, mint egy fürdő. Így például megtalálhatja a fürdőszobában egy helyet egy mosógéppel kapcsolatban, ügyeljen arra, hogy közel 100 fotóval nézze meg a gépet egy kis fürdőszobába.

  A WC-vel kombinált fürdőszobák számára semmi praktikusabb, mint egy zuhanás a helytakarékosság érdekében. Válasszon falra szerelhető WC-t egy berendezéssel, és ne féljen a WC- és zuhanyzóterületek csempeburkolásához.

  Mostanában fürdőszobák sok belső stílust fognak össze, WC-kkel és zuhanyzóval helyett. De nem minden sikeresek. Valahol túl sok sötét színű, padlószőnyeg van a lógó helyett, minták és virágok stb. Olvassa el a WC-vel kombinált fürdőszobák tervezését, csak a zuhanyozás elhelyezéséről.

  A legkisebb hely a sarok. Számára, szó szerint elég 1 négyzetméter. A legtöbb modellnek nincs lengőajtója, hanem tolóajtója. A zuhanyozók is szeretnek nem téglalap alakúakat. Ennek eredményeképpen több helyet foglalnak el, mint amennyit csak tudtak.

  Ha a fal hossza legalább 2 méter hosszú, akkor ez a fal elég egy kabinetbe és egy zuhanyzós mosogatóhoz. Az ilyen elrendezés jó lehetőség egy közös szennyvízcsatorna megtartására. A WC azonban sokkal kényelmesebb ahhoz, hogy közelebb kerüljön a felszállóhelyhez - nagyobb átmérőre van szüksége.

  mert egy kis fürdőszobában mindig vannak gondok a tárolórendszereknél, jobb, ha polcokat készítesz a lélekben. Ha a fűtött törülközőtartó nem működik ahhoz, hogy a zuhany közelében legyen, akkor legalább a kampókat akassza le.

  Ha még mindig nem biztos benne, hogy készen állsz a fürdő feladására, itt két ok van:

  1. Egy kis helyiségben, a tervezés szempontjából, a zuhany jobb, mint a kád.
  2. A zuhany sokkal praktikusabb. Ha van ez és így, elfelejtik a fürdőt.

  A tervezés egy kis fürdőszobában, és még a design a fürdőszoba a Hruscsov írta. Nincsenek alapvető különbségek a zuhanyzóval: ugyanazok a világos színek, zárt tárolóhelyek, vakok sarkok hiánya, mintázatok és élénk színek a díszítésben. Az alapszabály - jobb, ha nem bolond, mint túl sokat gondolkodni.