Legfontosabb > Fürdő

Tervezzen egy kis fürdőszobát - ötleteket fotókkal

A szűk fürdő nem az, ahol az építészek túl kevés négyzetmétert vettek a fürdőszoba alatt, hanem az, ahol a belső teret helytelenül rendezték. Még egy szoba, ahol a minimális számú "négyzet" megfordítható a javítás után egy minta a fejlett tervezési ötletek. A legfontosabb dolog - megszabadulni a feleslegesektől. Tekintsen egy képet a fürdőszoba különböző kialakítási lehetőségeiről.

Az első dolog, amit meg kell tennie ahhoz, hogy a kis fürdőszoba mérete sokkal tágabb legyen - TISZTA SEMMILYEN. Hagyományosan folytatjuk:

 • a dolgokat ne tartsa ott, ahol tényleg vannak
 • hogy ne csak a szükséges, hanem minden, ami "hirtelen szükség van"
 • helytelenül használja a fürdőt

A szervezetünk hiánya és a gyerekkora óta kialakult szokások miatt a díszítő kozmetikumok, a ruhák mosásához, 5 üveg samponhoz vagy tusfürdőhöz (ha elég van), mosodai mosószerrel és tisztítószerekkel (helyük külön szekrényben vagy kamra).

FONTOS! A megfelelő zónázattal és tervezéssel egy kombinált fürdőszoba sokkal vonzóbbnak tűnhet, mint egy császári fürdőkád egy hatalmas teremben, kandallóval.

Kis fürdőszoba belseje

Kis fürdőszobák (és a posztszovjet térben, szinte minden lakásban tervezett fürdőszobák építéséhez - kicsi) a minimalista kialakítás ideális. Barokk, színes dísztárgyak és rengeteg részletek teszik még közelebb a kis fürdőszobát. A ruhák, a fodrok, a rózsák és a bonyolult kanyarok nem a mi lehetőségünk. Egy kis helyiségben célszerűbb lesz az objektumok és dekoráció egyértelmű vonala.

FIGYELEM! A fali tükör jó módja annak, hogy vizuálisan bővítse a szobát. Ne feledje azonban, hogy a nagy nedvességtartalmú fürdőszobában a tükör izzad. Az egyik legfontosabb feltétele a stílusos fürdőszoba kialakításnak, a steril tisztaság (falak, padlók, üvegek és fajansz).

Egy másik módja annak, hogy vizuálisan megnöveljék a helyet, a világos színeket díszítik, egyedi fényes ékezetekkel. Ne nyúljon el tiszta fehérben. Egy teljesen fehér szobában nehéz lehet hosszú. Ezenkívül a fehér cserép napi gondoskodást és mosást igényel. Jobb, ha bármilyen színű árnyékot választasz, és egy fürdőszobát egy kontrasztos vagy ugyanolyan árnyalatú elemekkel egészítünk ki, de telített.

Figyelj! A helyiség kialakítása ugyanazt a szabályt követi, mint a ruházat kiválasztásakor. A falakon vízszintes csíkok teszik teljesebbé a szobát, és a függőleges "emelő" mennyezeteket.

A kis fürdőszobában lévő lógó vagy padlószekrények helyett jobb a beépített bútorok használata - vagy a polcok egy darabból álló "ruhával" történő felszerelése a rések nélkül, hogy teljesen lefedjék a falat. Úgy tűnik, hogy ez a lehetőség csökkenti a helyet. Valójában a közelség érzését nem annyira a tényleges terület okozza, sem az, hogy hány különálló objektumot lehet megkülönböztetni. A beépített szekrény vagy a tiszta polcsorok egyetlen egésznek tekinthetők, és a fürdőszoba nagyobbnak tűnik a térérzékelés pszichológiájának köszönhetően. Ugyanezen okból minden benne rejlik, amit el lehet rejteni a szekrényben.

Minél kisebb a kis dolgok és kiegészítők, annál közelebb kerül a fürdőszoba.

A fürdőszobában lévő tükör fénnyel világít, de nem szabad elutasítani a felső világítást. A tér világos megvilágítása egyenletesen egy másik módja a fürdőszoba bővítésének.

Az ajtó befelé nyitása egy további fél métert fogyaszt. Cserélje ki a csuklópántokat, és szerelje be az ajtókat, amelyek kívülről nyílnak - vagy tegye a csúszkát. Ez a lehetőség sokkal kényelmesebb, de drágább a telepítéshez és a gondozáshoz.

Kombinált fürdőszoba tervezés

Még ha a fürdőszoba külön is van, az egyik lehetőség a teret bővíteni, hogy ezeket a szobákat ötvözze. Tehát nem szabad szomorítania, ha a lakosztályban lévő fürdőszobát összekeverik.

Népszerű elrendezések kombinált fürdőszobához:

 • egyszerű - a fürdőszoba széles, a többi bútor a hosszabb oldalra épül.
 • sarkok nélkül - A fürdő körül félkör alakú "rés" alakul ki. A használatos helyek egy része "elfogyasztott", de ez könnyen kompenzálható, ha nagyméretű tükröt helyez el a fürdőszobába.

Kombinált fürdőszoba - kényelmetlen döntés, ha az egész család lakik a lakásban, szülők és gyermekek, nagyszülők. Ebben az esetben olyan dekoratív képernyőt használhat, amely vonzóbbnak tűnik, mint az olajfüggönyök, és teljesen fürdik a szekrényben (a függönyökkel ellentétben, ami vizuális zajokat okoz, még akkor is, ha sarokba süllyed).

Hogyan készítsünk egy sarokkádat

Sarokfürdő - kompromisszumos megoldás a fürdő elutasítása és a szokásos ovális-téglalap alakú között. Helyet takarít meg egy kis fürdőszobában. A négyzet alakú tér alakja miatt a sarokkádnak a szokványos "testvér" helyére kellene válnia.

A sarokkád elhelyezésével minden könnyebb, mint egy téglalap alakú. Sarokfürdő - négyzet vagy ovális - legyen a sarokban, ahol ő és a hely.

A szabályok többi része pontosan megegyezik azzal, amikor egy standard ovális fürdővel ellátott fürdőszobát tervez. Ezenkívül a sarokkádnak nem kell négyzet alakúnak lennie. A modern vízvezetékgyártók bármilyen konfigurációt kínálnak:

 • ovális (lekerekített szélű)
 • szögletes (egyenes és éles vonalakkal)
 • kerek (nem a legjobb lehetőség a kis terek számára, de létezik)
 • hajlított alakú (a fürdőszoba szélessége bonyolult alakú, de jobb szögben tartja)

Hogyan válasszuk ki a bútorokat

A szoba minden bútorának nedvességállónak kell lennie. Ez a szabály nem függ a szoba stílusától vagy méretétől. Ki szeretné megváltoztatni a bútorokat egy évvel a vásárlás után? Az intelligens ember nem akar pontosat lenni. Mindenekelőtt a fürdőszobai bútorok kiválasztásánál nem a tervezésre, hanem a teljesítmény minőségére összpontosítunk. A főbb anyagok, amelyekből a fürdőszobai bútorok készülnek:

 • MDF
 • Forgácslemez
 • műanyag
 • üveg
 • természetes vagy mesterséges kő

A természetes fa praktikus és gyönyörű anyag. De sajnos nem a valóságunkban. Az európai gyártók, akik a természetes alapanyagokat használják fürdőszobájuk gyűjteményében, Európa tipikus elrendezésével, ahol a fürdőszoba szokásos mérete 4-9 négyzetméter. Tipikus fürdőszoba a mi körülmények között általában nem haladja meg a 4 "négyzetek". A természetes fából készült bútorok nem fogják elviselni a megnövekedett páratartalmat és szorongást. Ne gyötörje őt, vagy magát (az árakkal és az elkövetkező években a helyiségek újbóli felszerelésével kapcsolatban) - hagyja abba a gyakorlati anyagok kiválasztását. Vagy válassza ki az elitgyártók bútorát egzotikus, de nedvességálló fajtákból. Megfelel Önnek:

Szekrények vagy polcok?

A közelben nincs hely a szekrények számára! A szabadon álló belső tételek - minél közelebb van a szoba. Az ideális megoldás egy beépített szekrény lenne a mennyezetre.

Ezenkívül a fürdőszoba a szekrény tükörfalai miatt bővíthető. De ne felejtsd el - rendszeresen le kell mosni a raidet. Nem egyszer egy héten, de naponta.

A szekrények cseréje egy darabból álló nyitott polcok ajtó nélküli vagy tolóajtóként használható.

Mosoda kosár

A mosás mosógépben mosás előtt nem lehetséges. De jobb, ha megszabadulni a kosárból a fürdőszobában - mozgatni egy kamrába vagy más helyiségbe. A fő feladat az, hogy a mosodai kosár ne álljon ki a tömegből. Ha teljesen eltávolítod semmit - elrejtsd ezt a "bútor" elől a beépített szekrényben. Ugyanúgy tehetünk egy mosógéppel, ha a rakodószerkezet nem felső, hanem frontális. Ez egyszerre két problémát fog megoldani: az írógépre hagyott örökkévalóság nem fog vonzani a szemet, és maga a gép szervesen illeszkedik a szekrény alsó részéhez a mennyezethez.

A tükör

A tükör is jobb választani egy falat és egy lapos (nélkül kísérő szekrény), de a maximális méret. A teljes méretű tükör ideális egy kis fürdőszobának. Ha nem félsz a nagy tükör síkjaitól való kilátás iránt - a belső tükörből kiválaszthatja a tükröt, és egy teljes tükört készíthet.

A tükrök korszerű gyártói speciális filmmel fedik le őket, ami megakadályozza a ködképződést. Ezek a tükrök sokkal drágábbak, mint a "szoba", de hosszabb ideig is szolgálnak. Érdemes megtakarítani a takarítás és a háztartási vegyi anyagok energiáját, és azonnal vegyen egy tükört, "adaptálva" a magas páratartalomra.

tartozékok

A minimalizmus szabálya szerint: minél kisebb a helyiség, annál kisebb az egyes elemek. És azok, amelyek szükségesek, a legkisebb méret legyen. A fogkefékhez használt üveg, a folyékony szappan vagy szappantartó palack, egyéb kicsi, de fontos tárgyak színesnek kell lennie a falakkal, és nem szabad vonzani a szemet. Ugyanez vonatkozik a fürdőköpenyre (ha megtartja a fürdőszobában) és a törölközőt. Az ékezetek hozzáadásához jobb a tematikus díszítő elemek elhelyezése a fürdőszobában - egy egzotikus héj, egy festmény vagy egy nedvességet szerető hegymászó üzem. Ez a megközelítés lehetővé teszi számunkra, hogy egy kicsit figyelmetlenül vegyük fel a rendkívül funkcionális fürdőszobát, anélkül, hogy felesleges részletekkel felborzolnánk a helyet.

Hogyan készítsünk elegáns fürdőszobát Hruscsovban?

Hruscsov - nem mondat. Nemcsak kényelmes, hanem stílusos is lehet. És a fürdőszoba is.

Az első dolog, hogy egy fürdőszoba egy tipikus Hruscsov - megszabadulni a standard fürdő és cserélje ki egy modern. A sarokfürdő egy kis helyet takarít meg. Mi van akkor, ha az előző "öntöttvas"? A kiváló minőségű akril megtartja a hőmérsékletet. De felszabadítottunk egy helyet egy mosógép számára, amelyet nem lehetett a hruscsov ház konyhájába ágyazni. Ahelyett, hogy elrejtette a mosógépet a beépített szekrénybe, elhelyezheti a mosogató alá. A tervező, aki erre a zseniális megoldásra gondolt, megérdemel egy emlékművet minden tipikus szovjet tervezésű apartmanok hálás lakóitól. Teljesen elhagyhatja a mosogatót a fürdőszobában.

Egy másik kedvelt és modern módja a helytakarékosságnak, hogy falra szerelt WC-t helyezzen a padlóra. Vizuálisan a szoba "könnyebb" lesz. A szokásos kérdésre adott válasz: nem, nem esik le. A felsővezeték szerelvényei akár 200 kg-ot is elviselhetnek.

Hogyan válasszunk csempe?

Ebből érdemes megkezdeni. Végül is a fürdőszoba javítása és díszítése a színek, árnyalatok, stílus és a padló és a falak cseréjének kiválasztásával kezdődik. Minél kisebb a fürdőszoba - minél kisebb a csempe kell választani. A pszichológiai hatás nagyon egyszerűen működik - nem látjuk a csempe méretét, hanem a számukat. Sok csempe - a tér úgy tűnik, több. Ha az eszközök és a türelem lehetővé teszik, kerámia mozaikokkal falakat helyezhet el. De ne tégy túlzásba a kontrasztokkal. A kis fürdő falán túl kockás mozaik keletkezik kaleidoszkóp hatással, és a szoba még közelebb fog kinézni.

Ne kövesse a népszerű tanácsokat, és tegye le a szoba alsó részét sötét csempe és a felső fény. Az ilyen "design" osztja azt a teret, amelyet szorgalmasan próbálunk összeilleszteni.

A kisebb helyiségekhez készült fényes csempe jobb, mint matt. Nehéz gondozni, de tükrözi a fényt és ugyanazt a szerepet játssza, mint a tükör - vizuálisan bővíti a szobát.

Hogyan tervezzük a modern designt?

A design stílusok szinte többek, mint maguk a belsőépítészek. Minden irányból kis fürdőszobában, az "antik" témával foglalkozóan, el kell hagyni. De ez inkább erőszakos plusz, függetlenül attól, hogy furcsának tűnhet egy ilyen megfogalmazás.

A díszítés gazdagsága, az arany és a csillogás a belső elemekben, dísztárgyak, rengeteg drapéria és nem funkcionális "díszítések" - mindezt kitalálták a tágas csarnokokkal rendelkező kővágások korában. Amire nincs szükség a középkorban, így további négyzetméter. Egy tipikus tervezésű házban élő modern ember nem engedheti meg magának, hogy elárasszon értékes helyet.

A legjobb megoldás egy tipikus fürdőszoba számára csúcstechnika vagy minimalista stílus. A klasszikus jól működik, ha kicsit alkalmazkodik hozzá. Szerencsére mindhárom stílus nem tűnik ki a divatból, nem fejlődnek ki és maradnak relevánsak.

Kevesebb részlet, praktikusság, tiszta egyenes vagy sima vonalak - a modern dizájn jelenlegi trendjei, amelyek nem alkalmasak egy kis fürdőszobának.

Fürdőszobai tervezés zuhanyzóval

Ha nem csak arra törekszünk, hogy több helyet hozzunk létre a fürdőszobában, hanem azért is, hogy valóban extra helyet kapjunk, talán nem kell fürödni?

Ha fürdés nélkül élhetsz - telepítsen egy zuhanyzót. Ha a "hazug" fürdő minimális mérete körülbelül 140 cm hosszú, akkor a kabin 70 cm-t vesz igénybe, és fél métert nyer vissza az építészekből, akik a régi házakat tervezik - a modern fürdőszobák szabványaival ez abszolút győzelem az űrön.

Ha a fürdés nélküli élet egyáltalán nem öröm - kompromisszumot találhat. Például egy zuhanykabin felszereléséhez, amelynek alsó részén egy ülőgarnitúra van. Természetesen még mindig lehetetlen teljesen lefeküdni és pihenni a forró vízben - de ülhet és pihenhet a forró vízben.

A kis fürdőszobában lévő zuhanyfalaknak átlátszó, nem matt üvegből kell készülniük. És mindig tiszta. Ezután a zuhany nem vonzza a figyelmet, feloldva a belső térben.

Hogyan szervezzen javítást?

A szovjet házban lévő fürdőhely javításának fő problémája nem a szoros, hanem a kommunikáció. A csővezetékek mereven vannak rögzítve, és a nagyobb átépítés jelentős erőfeszítéseket és költségeket igényel - ha ez egyáltalán lehetséges. A második helyen a komplexitás - a falak összehangolása. A csempe csak teljesen lapos falakon helyezkedik el. Ha nem szándékozik rendszeresen ragasztani a leesett csempéket, a javításnak gipsz- és gipsz falakkal kell kezdődnie.

A kommunikáció újbóli felszerelése előtt érdemes megírni új fürdőszobájának kialakítását. Számos program létezik ilyen feladatok elvégzésére - könnyen megtalálhatók az interneten. De befejezheti a projektet régimódi módon, kézzel, papírra. A legfontosabb az, hogy tisztában legyen azzal, amit akarsz - és mennyi helyet kapsz a tervezési fantáziák megvalósításáért. Ne felejtsd el megismerni anyagunkat a WC kialakításánál!

Tudja meg, milyen technikák a dekoráció és a dekoráció népszerű ebben az évben a tervezés a fürdőszoba!

Fürdőszoba tervezés - 150 fotó példa

A modern fürdőszoba sok funkciót lát el. Helyiségként szolgál a mosás, a mosás, a kozmetikumok tárolása, a különböző háztartási csekkek számára, amelyeknek mindig kéznél kell lenniük. Ezért a fürdőszoba kialakításának meg kell felelnie a tulajdonos összes igényének. Ne felejtsd el a szoba esztétikáját, mert itt van a nap kezdete és vége. A fürdőszobának kellemesnek kell lennie a szemnek, tartalmaznia kell az összes szükséges felszerelést, az esti pihenés helyszínének kell lennie, és minden szükséges helyet el kell látnia. A rendes lakás egy szobájában minden funkció kombinálása csak első pillantásra nehéz. Szakértők tudják: nem kényelmetlen fürdőszobák, van egy rosszul fogalmazott design. Rengeteg technika van, ami a fürdőszobát kedveli a sarokba, ahol minden családtag jól érezheti magát.

Kis fürdőhely fejlesztése: az elején

Nem mindenki szerencsés, hogy van egy nagy fürdőszobája. A régi házak kis házai, apartmanjai gyakran olyan fürdőszobával rendelkeznek, amelyek nem sokkal nagyobbak, mint a hűtőszekrényből. A kis méret kellemetlenséget okoz, de elgondolkodik a képzeletből. Az első dolog, ami eszembe jut, az, hogy hozzáadja az ápolt métereket a fürdőszobába átépítéssel. A szoba bővítéséhez a fürdőszoba WC-vel történő kombinálásával segíti a falat vagy az egész fürdőszobát. A jelenlegi jogszabály bizonyos korlátozásokat ír elő a javasolt szerkezetátalakításra. A fürdőszobát csak a lakás nem lakó területeinek költségére lehet kiterjeszteni: WC, folyosó, raktár. Bármely átépítés kezdődik a projekten, amely biztosítja a kommunikáció helyét, vezetékeket. A projektet össze kell hangolni a kormányzati szervekkel. A koordináció után lehetséges változtatni. Lehetőség van nemcsak a falak, hanem a vízvezetékek mozgatására is: fürdőkád, mosogató, WC.

Finishing és anyagok

A fürdőszoba alapanyagainak fő követelménye a biztonság és a tartósság. Bár a törvény nem tiltja meg kifejezetten az anyagok használatát, figyelembe kell venni, hogy a felület egyes elemei több nehézséget okozhatnak, mint a jó. Természetes kő jelentősen átfedésben van, és az üveg válaszfalai gyönyörűek, de nem megbízhatóak. A legnépszerűbb kivitelezés:

 • porcelángyártmányok, gránitlapkák, szintetikus polimerek;
 • mozaik;
 • műanyag panelek;
 • egy fa;
 • díszítő kő;
 • tapéta;
 • nedvességálló gipszkarton;
 • díszítő vakolat festék;
 • kombinált kivitelben.

Ezeket az anyagokat (beleértve a fát és a tapétát, ha nedvességálló bevonata) könnyű gondoskodni, és a modern gyártási technikák lehetővé teszik a legmerészebb belső megoldások megtestesülését.

A fürdőszobában lévő padlóburkolatoknak ellenállniuk kell a nedvességnek, hőmérsékletváltozásoknak, tisztítószereknek, biztonságosnak és tartósnak. E kritériumok szerint számos lehetőség alkalmas, de mindegyiknek megvan a maga sajátossága.

Csempe. Nem hagyja, hogy a víz áthaladjon, csak vigyázzon rá, ha a jó minőségű habarcsot használják, nem okoz problémát. Kiválasztásával egy csempe egy bizonyos stílus, akkor teljesen átalakítani a belső tér a fürdőszoba.

Parketta Szokatlan, de elegáns megoldás a "szexuális kérdésre". Érdemes kiválasztani a fa nedvességálló fajtáit: tic, vörösfenyő, wenge.

Laminált padló. Az egyik legtartósabb anyag.

Ömlesztett padló. Teljesen vízálló, higiénikus bevonat.

Mielőtt új padlót helyezne, meg kell szüntetni a régi bevonatot, figyeljen a vízszigetelésre, és készítsen esztrichet. Ezt követően bármilyen anyagot használhat.

Fontos! Próbálja meg a padlóburkolatot csúszásmentes felületen kiválasztani, különben a kívánt helyet a fürdőhely helyett a nagyobb veszélyű zónává alakítja.

falak

Mielőtt kiválasztaná a fürdőszoba falának stílusát, anyagait, színeit és textúráit. Az igazítás nedvességálló gipsz vagy gipszkartonra történik horganyzott profilon. A gipszkarton befejezése gyorsabban megy, de sok hasznos területet választ. A gipsz felületének beállítása lassabb, idő kell, hogy megszáradjon. A gombaellenes komponenseket tartalmazó keverék összetétele megvédi a falat a penésztől. Ezután csempézheti a falakat. Ha tapéta, festék vagy díszítő vakolat használatát tervezi használni, a fal kiegyenlítése után meg kell adni a gitt. Alkalmas fürdőszobához vízalapú akrilát vagy latex festék. A latex festék, ellentétben az akrilnal, filmet hoz létre a felületen, amely nem enged át vizet. Az akrilfesték a legjobb, ha vízforrás közelében nem alkalmazható. A leggyorsabb, költséghatékony megoldás - a mosófal-papír a ragasztóval, amely antibakteriális adalékokat tartalmaz.

mennyezet

A fürdőszoba mennyezetének ugyanolyan tulajdonságokkal kell rendelkeznie, mint a falak. Lefesthető, nedvességálló tapéta, speciális lakk vagy műanyag faforgácslemez, függesztett vagy függesztett mennyezet használata. Könnyű mosni mindezeket a felületeket, nem félnek a kondenzátumtól, a hőmérséklet csökkenésétől. Az eredeti opció tükör vagy üvegezett mennyezet. Az üvegbevonatot sokféle módon lehet díszíteni, megvilágítással, a szoba exkluzív részletességévé válva. A homályos vagy fényes üveg színezhető, fotónyomtatással díszítve - a megoldás bármely belső stílussal illeszkedik, vizuálisan megnövelve a szobát. Az ilyen bevonat egyetlen hátránya a törékenység. Azonban ugyanez mondható el a feszített mennyezetről. A ruhát egyszerűen megsérülnek éles tárgyak, ezért legyen óvatos az ellátásban.

Fontos tudni: ha a falak sötétebbek a mennyezetnél, akkor a szoba vizuálisan felfelé nyúlik. Ha a mennyezet sötétebb, mint a falak, a szoba tágabbnak tűnik, de a mennyezet alacsonyabbnak tűnik, mint valójában.

Fürdőkád vagy zuhanyzó?

Kérdezd meg magadtól a kérdést - ami még fontosabb: kényelem vagy helytakarékosság? Ha nem lehet egyértelműen válaszolni, akkor mindkét lehetőség jellemzőit figyelembe kell venni. Kell fürdő, ha:

 • a szoba területe lehetővé teszi a telepítéshez;
 • nem habos vagy aromás só nélkül fürödhetsz;
 • 3 év alatti gyermekek vannak - sokkal kényelmesebb a baba mosása a fürdőben;
 • a nagy vízfogyasztás nem jelent problémát.

A zuhanykabin akkor hasznos, ha:

 • egyszerűen nincs hely a fürdésre;
 • a víz nyomása a lakásban több mint 3 bar;
 • Számos vízkezelést akarok venni, beleértve a fürdőt, a trópusi zuhanyt, az aromaterápiát és a hidromasszázs.

Ideális esetben otthoni kádat és zuhanyzót állíthat be. Az első esetben lehetőség van vízszintes pihenésre, a második helytakarékos víz- és fürdőszobában.

A bútorok, berendezések, kiegészítők elhelyezkedése

A modern fürdőszobai tervezési lehetőségek több száz módon biztosítják a szükséges elemeket. Van egy általános szabály a kicsi és nagy helyiségekben: a fürdőszobát ne zavarják. Minden elem logikusan választja a felvételeket. Miniatűr wc-vel és mosdókagylóval, amely csak egy kis fürdőszobás lakásban lesz, egy nagy szobában nem lesz teljesen megfelelő. A vízvezeték jobb, ha közelebb kerül a vízellátáshoz, a szennyvízhez. A vízvezetékeket, a bútorokat és a tartozékokat össze kell kötni egymással, ami egyetlen stílust teremt a szobában. Ne felejtse el a háztartási tárgyak tárolására vonatkozó részt. A polcokkal ellátott fali szekrények nemcsak a falra helyezhetők, hanem az ajtók is illeszkednek. A mosogató alatt lévő hely állhat. A többi tartozékot, például a törölközőtartót úgy kell elhelyezni, hogy közel álljon hozzá, anélkül, hogy zavarja.

Mosogató és WC

Tulip, moydodyr, konzolos - mindegyik héj előnyös. A tulipán hasonlít egy virággal, lábával, és a csövek a láb mögé rejtve maradnak. A tervezés lehet monolitikus vagy különálló. Sink-moidodyr, hasonlóan a híres rajzfilm jellegéhez, kényelmes állvánnyal van felszerelve. A konzolos modellek asztali számítógéppel vannak felszerelve, amely a mosogató tálba van szerelve. Lehet fal vagy padló. A helytakarékosság érdekében meg kell választani a szögletes kialakítást. A mosogatók 85 cm magasak, szélességük 50, 56, 65 cm és mélységük 40, 42, 45 és 50 cm, a WC pedig a padlón található - a modelltől függően. A WC-tálak több fajtával rendelkeznek: tölcsér, edény alakú, lombkorona. Az első és a harmadik opció szinte nem ad permetezést, a második esetben szükség lehet a víznyomás további beállítására a tartályban.

Mosógép

Mosogató a fürdőszobában majdnem elérhetetlen álom a kis fürdőszobák tulajdonosai számára. De a gyártók mindent megtesznek azért, hogy a berendezést egy kis helyiségbe juttassák. De még akkor is, ha a felvétel lehetővé teszi, hogy helyet takarítson meg, előre határozza meg azt a területet, amelyet egy mosóegységhez rendelhet. Javasoljuk, hogy a készüléket a fürdőből távolítsa el, hogy ne kerüljön víz rá. Vannak, akiknek írógépük van a mosogató alatt, tiszta egy fülkebe, amikor rendelkezésre áll, még a wc feletti falon is. Az elülső rakodási modellekhez extra centiméterek szükségesek az ajtó kinyitásához. Ha nincs több helyed, válasszon egy technikát egy függőleges terheléssel - bárhová elhelyezhető. A mosógépnek egy nedves helyiségben külön nedvességtől védett aljzatra van szüksége. Fontos, hogy gondoskodjon a földelésről.

Szekrények és polcok

Fürdőköpenyek, törölközők, kozmetikumok, mosószerek - mindezt tárolni valahol. Nos, ha a fürdőszobai bútorok egy közös stílust kombinálnak. A katalógusokban megtalálhatóak a teljes bútorkészletek képei. De nem mindig a szokásos lakás fürdőszobájának területe teszi lehetővé számukra egy helyet. Akkor a belső térnek meg kell választania a sajátját. A szekrények lehetnek padló, fal vagy nem szabványos hely. Sink-moydodyr vagy curbstone, fiókos szekrény, keskeny nagy tok vagy lógó részek ugyanolyan kényelmesek. A legfontosabb dolog az, hogy van egy helyük kényelmes szállásukra. A polcok kényelmes polcok, fel lehet őket tenni vagy lógni. A falak és az ajtók hiánya miatt a design hozzá fog járulni a világosság és a kegyelem helyéhez. A fürdőszoba szekrényei sokféle modellel vannak elégedve: szögletesek, egy vagy két ajtóval, fiókokkal, beépített szárítóval.

A tükör

A fürdőszobában lévő tükör nemcsak szükséges, hanem tervezési technika is. A tükörfelület vizuálisan növeli a helyiség méretét, fényt és levegőt tölt be. Mindenhol elhelyezhetsz egy tükröt: a mosdó fölött, az ajtón, csak egy szabad falon - a legfontosabb az, hogy kényelmesen használd. A keretben vagy anélkül a falra reflektáló elemen kívül tükörfalat, mennyezetet is készíthet, használhat tükörlapot a díszítésben, vagy nagyméretű tükörrel felszerelhet. Érdekes megoldás a tükrös ajtókkal ellátott szekrény vagy a teljes falon lévő reflektív panelek, ami a végtelen tér illúzióját hozza létre. Kompozíciót készíthet a különböző méretű tükörelemek szabad falán - ez egy jó módja annak, hogy megmutassuk a fantáziát, díszítsük a szobát, készítsük el saját stílusunkat. A fürdőszobában csak nedvességálló tükrök használhatók.

Mosoda kosár

Egy kosár a ruhaneműkhöz hasznos elem. Meg kell:

 • tartós;
 • nincs forgácsolás, éles részek;
 • szellőzéssel.

A többi tartozékhoz hasonlóan összhangban kell lennie a belső térrel, és nem kell sok helyet foglalnia. A legegyszerűbb lehetőség - egy sarokkosár műanyagból. Könnyű tisztítani, nem zavarja fel a lakótéret. A fonott, rattan vagy más természetes anyagokból készült fonott mosodai edények aranyosak és otthonosak. A fém kosarak gyönyörűek, de jelentős tömegük van - jobb, ha kerekekkel tervezünk. Tartozékok vannak a textilektől, de gyakran szellőztetni kell őket, különben kényelmes otthont adnak a penésznek és a gombáknak. Egyes fürdőszobai bútorok rögzített vagy visszahúzható mosodai tartállyal vannak felszerelve. A saját kezéből egy kosarat készíthet az általad kedvelt anyagokból, az internetről készült fotók segítségével.

világítás

Lámpák a fürdőszobában hozhat a szobába nem csak a fény, hanem a szépség. Ha a fürdő területe nem haladja meg az 5 négyzetmétert. m, elég világos ahhoz, hogy egy csillár egy lámpával a mennyezet közepén helyezkedjen el. Kiemelésre lehet szükség a tükör helyén. Ez további kényelem lesz a smink alkalmazása során. A tágas szoba lehetővé teszi, hogy többféle világítást készítsen. A belső használatra:

Fontos, hogy a szoba egyenletesen világítson. A fényforrásokat a káprázási felületek szögében kell elhelyezni. Ha a csillár hagyományosan a mennyezetre kerül, akkor a spotlámpák bárhol elhelyezhetők: a mennyezetre, a falakra és a tükör oldalára. A lámpák a falakon lógnak olyan helyeken, amelyek nem csak fényt igényelnek, hanem díszítik is. De jobb, ha a lámpatesteket közvetlenül a tükör felett nem rögzítik - torzítják a tükröződést.

Belső stílus kiválasztása

A stílusválasztás az Ön preferenciáitól és költségvetésétől függ. De van néhány általános tipp:

 • ne válasszon frilly bútorokat és bútorokat, hamar unalmas lesz;
 • ne keverj sok stílust - a szoba nevetséges lesz;
 • Ne terhelje túl sok helyen a helyet, nehogy a helyiséget bolhapiacra fordítsa.

Gondold el, mit vársz a fürdőszobádtól. Attól függően, hogy szükség van-e helyet a boldogság és a relaxáció, vagy egy funkcionális szoba, a stílus a fürdőszoba is függ. Döntse el, milyen színeket társít a relaxációval, vagy éppen ellenkezőleg, a vivősséggel. Gondoljunk arra, milyen kiegészítők, részek, amelyeket beltérben szeretnénk. Így könnyebb meghatározni a kívánt stílust. Elemei bármilyen, még kis fürdőszobában is megvalósíthatók. A tervezés a miniatűr szoba kell maradnia részletesebben.

Modern stílus

A modern belső kialakítás a kényelem, a funkcionalitás és a praktikusság. Itt van egy hely az önterülő padlóhoz, egy csempe, 3D-s fotókkal és rajzokkal, krómozott tartozékokkal, költséghatékony érintkezés nélküli vízkezeléssel. Egy szabványos vagy futurisztikus zuhany lesz megfelelő. Egy kis szobához alkalmas bútorok simított sarkokkal. A világítás a legjobban a fényforrások pontosítására szolgál. Egy kis fürdőszoba érdekes kialakítása könnyű anyagok, optikai hatások felhasználásával hozható létre, amelyek tükrök segítségével érhetők el. A színek hozzáadása lédús ékezeteket eredményez: beltéri virág nagy levelekkel, világos szőnyeggel, törülközőkkel, szokatlan alakú szappan dobozokkal, kövek és héjak összetételével, fényképekkel vagy képekkel. A legfontosabb dolog nem túlterhelni a belső tér részleteit. Két vagy három érdekes tárgy elég lesz.

Klasszikus stílus

A halhatatlan klasszikus nem megy ki a stílusból. Az elegáns fürdőszobai belső kialakítás és a nagyszerű ízlés bemutatásához sötét faanyag, márvány, utánzat, csempe, aranyozás használható a díszítésben. A sikoltozó színek elfogadhatatlanok, minden árnyalatnak lágynak, krómnak és hi-technak kell lennie - itt nem megfelelő. A fürdő jobban illeszkedik a belső térbe, mint a zuhany. Figyelembe kell venni a fürdőszoba szerény méretét, és választani kell például egy sitz fürdőt. A háztartási készülékek a lehető legnagyobb mértékben elrejthetők a rést. Nos, ha a falon van egy hely egy szép lámpa számára, egy tükör egy gyönyörű keretben. Nem feltétlenül üldözi a drága részleteket. A fa polcok és szerelvények arany, réz vagy bronz bevonatúak. Kiegészítve a belső tér egy elegáns függöny a fürdő, sima törölköző és kovácsolt vagy fa tartók számukra.

Provence

Provence stílus megteremt egy megható költségvetés design fürdőszoba. Ideális egy kis helyiségben, mert a fő teher a részletekre esik. A vízvezeték másodlagos - annál egyszerűbb, annál jobb. Dekorációhoz dekoratív vakolat, mozaik, cserép. Van egy érdekes kreatív technika: a különböző típusú csempe, panelek létre a falon és a padlón. Érdemes választani egy csempe egy kopott hatás, amely segít létrehozni egy lakható és hangulatos belső. Ezt támogatja fából készült bútorok, szekrények és polcok, festett pasztell színek: halvány kék, rózsaszín, őszibarack. A virágos nyomtatványokkal vagy más diszkrét mintázattal rendelkező textilek melegen és gyengéd légkörrel töltik be a szobát. Itt használják a száraz gyógynövények, illatos gyertyák, olajlámpák, mert a szagok is fontos részét képezik a designnak. Segítenek lazítani, érezni a lét örömét.

Ez a feltűnő stílus az ipari és a bohém találkozásánál kezdődött, mindkét irányból a legjobbat. Egy szokatlan fürdőszobai dizájnot egy kis téren. A falakat, a padlót, a mennyezetet szándékosan durvaan készítik. Megfelel egy olyan cserépnek, amely utánzani tégla vagy falazat, gipsz, tapéta textúrával, amely hasonlít cementezett falra. Ilyen földalatti háttéren egy rendes mosdó vagy mosógép művészeti tárgyakká válik. Itt egy átlátszó zuhany csatlakozik, az üveg a padlás nélkülözhetetlen tulajdonsága. A mennyezet kiemelése támogatni fogja a helyiség városi stílusát. A mennyezet eltávolítása a csillárból, és csak a villanykörtét hagyja el, nem veszíti el. A vízvezetékek elrejtése nem szükséges, ők a belső tér részét képezik. És a tartozékokat nem nehéz felvenni: ugyanazok a csövek tartóként fognak működni, a polcok helyett a drót ketrecek is hasznosak.

minimalizmus

A név önmagáért beszél. Semmi sem felesleges, egy kis fürdőszobában mindent rendkívül kényelmes és funkcionális. A belső tér ebben a stílusban nem annyira egyszerű, mint amilyennek látszik. Nincsenek különleges követelmények az anyagokra, de szigorú formák, minimális színek, szerény kiegészítők kötelezőek. A klasszikus paletta a minimalizmus - fehér, fekete, szürke. A szivattyúnak szöget és geometriát kell tartalmaznia, lehetőleg négyzet alakú, négyszögletes alakú. A felfüggesztett berendezések helyet takarítanak meg, add hozzá a hangerőt. A díszítő elemek egyáltalán nem szükségesek. Extrém könnyedség, frissesség, szabadság. A minimalizmusnak tökéletes tisztaságra, szinte sterilitásra van szüksége. A Provence-belső poros váza hozzáadja a romantika hangulatát, és a "poros" minimalizmus szomorú látványt ad hozzá. A textíliákat nem használják a tervezés, a maximális - törülközők és a zuhanyfüggöny, nem feltűnő.

Skandináv stílusban

Annak ellenére, hogy látszólag egyszerű a sorok súlyossága, a skandináv stílus az egyik legmeghatározóbb. A természetes anyagokat főként faanyag, kő, növényi eredetű szövetek használják. A formatervezést fehér szín dominálja, sötét árnyalatú ékezetek megengedettek. Kizárólag a természetes tartományban kell lenniük. Ilyen belsejében kellemesen helyezkedik el, könnyű lélegezni, még akkor is, ha minimális térben van szervezve. Ebben a stílusban egy fonott mosodai kosár tökéletesnek tűnik. Nem tudod megmenteni a világítást - egyetlen reflektorfény nem képes. A Laconi csillárok, a díszcsokrok rendben vannak. Válasszon függönyöket, törölközőt, ágyneműt és pamutszalvétát. A textíliák megengedik, hogy diverzifikálják a vonalak, hópelyhek skandináv díszeit. A tartozékok kiválasztásakor előnyben részesítik a króm szelepeket, lehetnek futurisztikus dizájn.

Színes megoldások egy kis fürdőszobában

A szoba kis méretei jelentősen korlátozzák a kreativitás lehetőségét. Express a személyiség segít színes. Korábban úgy gondolták, hogy a falak és a padló színei nem lehetnek azonosak. Hagyományosan a fürdőszoba tervezésénél, hideg és meleg hangok kombinációján keresztül. A hideg színek növelik a hangerőt, a meleg színek növelik a kényelmet. A fényes ékezetek a belső térben érdekesek, de ha nagyok, vizuálisan elveszik a hely nagy részét. Először is, a családtagok preferenciáira kell összpontosítania az ízlésére. A gyerekek biztosan szeretik a lédús árnyalatokat, de az idős szülők nem valószínűek. Minden szín komoly hatással lehet az ember hangulatára és jólétére. Ha kívánja, a szobát monokrómként rendezheti. A fürdőszoba legnépszerűbb színei fehérek, szürkeek, kékek, zöldek, fekete-fehérek.

fehér

A fehér szoba a legfényesebb az összes többi megoldás között. Tágasnak tűnik bármilyen felvételen. Úgy tűnik, minden egyszerű. Elég elegendő a díszítéshez, felszereléshez, bútorokhoz, hó színsémákhoz - és a tökéletes szoba készen áll. De vannak buktatók. Fontos, hogy a szoba otthonos legyen, különben olyan lesz, mint egy orvosi rendelő. A titok a megfelelő dekoráció kiválasztása. Fényes függöny vagy szőnyeg hozzáadása teljesen unalmas lehet. A textília megváltoztatható, minden alkalommal új eredményt kap. Érdekes hatás érhető el, ha fehér árnyalattal játszik. Pl. Festeni a falak felületét elefántcsontban, és tegyen egy takarót a padlóra árnyalatnyi tojáshéjjal. Az ideális kombinációt csak a kísérlet során kapjuk meg - a festékkel ellátott csomagok fényképei gyakran különböznek a valóságtól.

szürke

A szürke egyáltalán nem unalmas szín. Sok előnye van. A különböző árnyalatokból származó semleges és nem szürke szürke tökéletes háttér lehet bármilyen kreatív ötlet számára. Leggyakrabban fehér, de mély kék, szürke színű - egy lédús, elegáns belső tér, néhány grafit részlet - a helyzet egy drága hotel tiszteletre méltó szobájához hasonlít. Ebben a tekintetben a szürke sokkal előnyösebb, mint a fehér, inkább műanyag, a gyöngyszemek pedig teljesen tökéletesek, de karakteres. Így könnyedén létrehozhat egy luxus fürdőszobát. Emellett a szürke természetes kő árnyalata és néhány fajtája, amelyeken skandináv vagy klasszikus stílusban díszítik a fürdőszobát. A legfontosabb dolog nem elfelejteni a megfelelő megvilágítást, különben minden erőfeszítésnek nincs hatása.

kék

A tenger és az ég - az első dolog, ami a kék fürdő megemlítésében jön szóba. Valójában a kék folt és árnyai sokkal szélesebbek. Szereted a tengeri témákat? Válasszon a cián fehér kombinációval - a klasszikus kombinációk egyikét. Megfelelő fókusz lesz egy fotó, egy kép egy tengeri táj. A kék "szeret" okkersárga, napsárga sárga, narancssárga, saját árnyalatú. Használata igaz a gyönyörű, vidám fürdőszobába. Egy kis rózsaszín, például egy szőnyeg formájában - egy szigorú, sötétkék szobában egy szelíd romantikus illat lesz. És ha aranyat adnak a mélykobaltba, egy luxus és gyönyörű lakás lesz a lakásban. Ismeretes, hogy a kék paletta nyugtatja, bízik a képességeiben, pozitív módon állítja, és az érzelmeket teljes összhangba hozza. És pontosan ez szükséges a mai turbulens világban.

zöld

Örülök, hogy órákon keresztül megcsodálhatja. A nyári friss zöld segít az erdei tó hangulatának újragondolásában a lakásban. Kombinált fehér, minden pasztell palettával: rózsaszín, barack, halvány kék, sápadt lila, lágy sárga. Zöld - a természet energiája, ami az életet jelenti. Attól függően, hogy a hang, képes segíteni a létrehozása bármely stílus, minden szerelvény előnyös szemben. A fényes szín hozzáadja az érzékenységet, a sötétséget - a súlyosságot és a tiszteletet. A zöld a béke, a pihenés, a kellemes boldogság szíve a kemény nap után. A zöld javítja a hangulatot, normalizálja az idegrendszert. Ő vele a legoptimálisabb növények játszanak a belső térben, mert az ő natív színét. Ezt a technikát használhatjuk, mivel valódi télikertet készítettünk a fürdőszobában. Az egyetlen hiba, amit zölden végzett munkával lehet csak az egyik árnyalatának használata.

Fekete-fehér

A fehér és a fehér szín valóban egy minta a fürdőszoba stílusából és eleganciájából. A helyes megközelítéssel hasonlít a retro-magazin királyi apartmanjainak fotójára. E két szín különböző árnyalatainak felhasználásával lehetséges különböző eredmények elérése. Fekete-fehér csak első pillantásra antagonisták. Tény, hogy tökéletesen kiegészítik egymást, régen klasszikus kombinációvá alakult. Zebra, sakk ketrec, borsó - lehetőségek a felszínen fekszenek. Ez egy extravagáns, de nagyon stílusos módon díszíti a padlót, az egyik falat, bútorokat. A Fekete fehér részletekben néhány részletet kiemel, helyezze a hangsúlyt. Csak fehér minta fekete háttéren, vagy fordítva - elengedhetetlen díszítő technika. A figyelemre méltó kombináció olyan önellátó, hogy nincs szükség további dekorációra más színekkel. Senki sem tiltja meg őket használni, de adalékanyagok nélkül a tervezés szilárd, tömör, teljes.

Design Hruscsovban

Ezeknek a lakásoknak a boldog tulajdonosai elsőként tudják, mi a szűkület. Higiénikus sarok, legfeljebb 3,5 négyzetméter. m., hogy másképp hívjon, mint egy fürdőszobát, a nyelv nem fordul meg. Minél érdekesebb lesz a tulajdonos feladata a szoba kialakításakor. A "Gordian" fürdőszobának megszűnt a problémája, szüksége van:

 • válasszon könnyű anyagokat a dekorációhoz;
 • gondoljon egy kompakt, felfüggesztett, sarokszivattyú;
 • tároláshoz használja a falakat, felszerelve őket lógó vagy sarokszintű többemeletes polcokkal;
 • Ne tükörre, világításra.

Adja meg a hangerő segít más vizuális technikák. Például, széles, függőleges csíkok és a fal keskeny szegélye. Kívánt esetben bármelyik sarok paradicsomi fészekké alakulhat. A legfontosabb dolog az, hogy ne veszítsük el az optimizmust és ne félj kísérletezni.