Legfontosabb > Bútor

Tervezzen egy kis fürdőszobát - ötleteket fotókkal

A lakóházakban egy kis fürdőszoba közös probléma. De még ezek a 3-4 négyzet. teljesen lehetséges a kényelem és a pihenés oázisa, ha tervezési technikákat használ. Kiválasztva a megfelelő felületet, a vízvezetékeket és a bútorokat, látni fogod, hogy nem szűk terület volt az oka a zsúfoltságnak, de csak az írástudatlan elhelyezése a dolgoknak. Javaslatok segítenek a hibák kijavításában és a fürdőszoba kényelmében és rendben tartásában!

Egy kis fürdőszoba felújítása. Hol kezdjem?

Az első dolog, amit el kell döntenie ebben a szakaszban, hogy a fürdőszobát kombinálja vagy külön.

A wc és a fürdőszoba közötti partíció eltávolításával kissé kiterjesztheti a területet, és megtakaríthatja a befejező anyagokat. De először is ez szükségessé teszi a különleges esetek engedélyezését; másodsorban fontos közlemények (víz vagy szennyvízcsatornák, szellőzővezetékek, elektromos vezetékek) helyezhetők el az átviteli létesítményben; Harmadszor, egy nagycsalád számára a közös fürdőszoba praktikus szempontból nagyon kellemetlen lesz.

Ami a különálló fürdőszobát illeti, ebben a kiviteli alakban az egyetlen hátrány, hogy mindkét szoba gyakran nagyon apró, és egyszerűen nincs külön hely a külön WC-k mosdójában. Ebben az esetben kompakt mosogatót használhat, például a sarkon, közvetlenül a tartály felett.

A folyosó vagy folyosó csökkentésével a kis fürdőszobához is hozzáadhat egy kis extra "négyzetet".

Finishing és anyagok a fürdőszobában

Káddal vagy zuhanyzóval mindenki megfigyelheti, mennyi gőz és kondenzátum keletkezik a levegőben. Ez azt jelenti, hogy a kis fürdőszoba befejezéséhez minden anyagnak vízállónak kell lennie, és ellenáll a hőmérséklet változásának.

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a fürdőszobában lévő betonalap megfelelően csempézett, és javításra kerül. De ez messze van a helyzeten - a legfelső díszítőréteg alatt nem sántítaná meg, hogy végezzen több munkát. Így a "meleg padló" rendszer kényelmes hőmérsékletet nyújt, és a sűrű vízszigetelés rétegek megóvják a felháborodott szomszédokat egy árvíz esetén.

Az ideális szerkezet nézne: betonlemez bitumennel bevont primer hozzá feltapadt polimer vízzáró membrán (a szélei emeljük át a falak magassága nem kevesebb, mint 15 cm, és a hegesztési varratok kell végezni átfedi és szorosan biztosíték együtt), öntött finom kvarchomok, halmozott fűtés elemeket, majd kerámia csempe ragasztott a csempézett beton ragasztóhoz. Kívánatos, hogy legyen nagy és könnyű, de ugyanakkor - kissé durva, mert a nedves fényes mázakon könnyű elcsúszni és megsérülni.

falak

Kerámia burkolólapok, műanyag panelek, festés, mesterséges kő vagy nedvességálló tapéta használhatók a falak falának egy kis fürdőszobába történő befejezéséhez.

Először is fontos, hogy megfelelően vakolja a felületet és alkalmazzon minőségi alapozót. A felületet vízszintes vízszintekkel is ki lehet egyenlíteni.

A festékekből kívánatos nem mérgező vizes emulziók (akril, szilikon) és víz-diszperziós készítmények alkalmazása. Jobb a hagyományos olajolajok visszautasítása - mivel hosszú ideig szárazak, acetont szagolnak és gyorsan megtörik a hőmérséklet hatása alatt.

mennyezet

Az optimális választás a mennyezet díszítésére egy kis fürdőszobában egy tépőzáras stretch film. Abszolút ellenáll a vízgőznek (csak szivacsot kell szivacsodni), és legalább tíz évig szolgálni anélkül, hogy elveszítené az eredeti esztétikai megjelenést. Ezenkívül egy ilyen mennyezet segít az infláció kellemetlen következményeinek minimalizálásában.

Ha költségvetési korrekcióra van szüksége, megállíthatja a festést, de évente frissíteni kell.

Egy másik jó módja annak, hogy befejezze a mennyezet a fürdőszobában - műanyag burkolatok (deszkaburkolás). Az alatta lévő vázra csak rozsdamentes acélprofilt kell használni.

Fürdő vagy zuhanyzó - mit válasszon?

Egy kis fürdőszobában, ahol nehéz elosztani a helyet egy tágas fürdő számára, kétségtelenül előnyösebb a zuhanyozás kedvéért. Továbbá vannak olyan modellek, amelyekben mélytálakkal felszereltek jakuzzival, így a gyertyák és a rózsaszirmok romantikus fürdőzésének szerelmeseit nem szabad megsérteni.

A jelentős helytakarékosság mellett a stand csökkenti a vízfogyasztást. Tekintettel a növekvő közüzemi számlákra, ez nagy előny.

A szellőzés jelenléte a zuhany felett lehetővé teszi a nedvesség gyors eltávolítását és a kondenzátum behatolásának minimalizálását a külső felületen.

És ha még mindig teljes vízben akarsz feküdni a vízben, akkor a kis fürdőszobák tulajdonosai jobban odafigyelnek a szögletes és ívelt fürdőre.

Bútorok, készülékek és kiegészítők elhelyezkedése

A vízvezeték és bútorok kifinomult elhelyezésével a legkisebb fürdőszoba is kényelmes és praktikus.

Mosogató és WC

A helytakarékosság érdekében tanácsos mosogatót választani, nem félkör alakú, hanem kicsi, téglalap alakú vagy négyzet alakú, de magas oldalakkal. Egy ilyen héj beépíthető a szekrénybe.

A WC-tálat, ha lehetséges, el kell rejteni a falba, és csak az ürítő gombot hagyja kívül. Ha ez a lehetőség nem lehetséges, akkor vásárolhat egy sarok vagy egy magas, keskeny tartályt.

Mosógép

Egy kompakt oldalsó rakható mosógépet lehet beépíteni az üres résszel: a mosogató alatt, a kazánban, a fürdőszoba és a fal között, vagy a WC felett. Csak a szigetelt aljzatot kell biztosítani a közelben, és észrevétlenül el kell rejteni a csöveket.

Annak érdekében, hogy ne rontsák el a drága vízvezetéket, jobb, ha a szennyezett vizet közvetlenül a csatorna vízébe szívja.

Szekrények és polcok

A dolgok kis fürdőszobába történő tárolásához a függőleges helyet a legmagasabb dobozokra, lógó polcokra, törölközőszárítókra kell helyezni.

Samponok, gélek, habok és egyéb higiéniai termékek a fürdő oldalsó részeiben felszerelhetők a zárórekeszek 45-60 fokos szögben történő nyílásaival, vagy keskeny vízszintes polcokkal, csúszdákkal ellátva.

Egy másik érdekes ötlet egy visszahúzható rack. Tiszta törölközőt helyezhet el, és jól védi őket a nedvességtől.

Világítás egy kis fürdőszobában

Egy kis fürdőszobában egy vagy több fényforrással juthat el, de ez semmiképpen sem lehet lógó csillár.

Szintén el kell hagyni a hagyományos izzólámpákat - üzem közben nagyon forróak és felrobbanhatnak, ha vízzel érintkeznek. E kritériumok alapján a LED lámpák a legalkalmasabbak.

Egy romantikus hangulat kialakításához egy kis fürdőszobában használhatunk neon szalagokat, polcokat és fülkéket kiemelő spotlámpákat, valamint a padlón lévő fluoreszkáló elemeket.

Belső stílus kiválasztása

Annak érdekében, hogy a belső megjelenés harmonikus legyen, mielőtt megkezdené a javításokat a fürdőszobában, ki kell választania azt a stílust, amelyet a tulajdonosok szeretnek. Pihenést és kedélyállapotot javít minden alkalommal a vízkezelések során.

Kis fürdőszoba modern stílusban

A tiszta szimmetrikus alakzatok, a felesleges részletek hiánya, a monokróm hangok, a króm vagy a fényes bevonatok a rövidség és teljesség benyomását keltik.

Klasszikus kis fürdőszoba

Az elefántcsont, a csillogó porcelán és a virágcsillogó arany árnyalatai az igazi arisztokraták királyi fürdőszobája. A rengeteg fény és ragyogás tökéletesen megbirkózik a tér növelésével.

Provence stílusú kis fürdőszoba

Ebben a dekorációban a francia romantika összefonódik a falusi szabadsággal és egyszerűséggel. Pasztell árnyalatokat használnak - levendula, zöldes, kék, halvány rózsaszín. Az engedélyezett képek közül - kis unalmas virágok. A bútoroknak kissé szüreti megjelenésűeknek kell lenniük, például a fényes festékkel szemben.

Kis galéria stílusú fürdőszoba

A tetőtérben csupasz falak, kő vagy tégla utánzata (lehetőleg szürkésfehér), magas fehérre festett mennyezet, díszítés nem jellemző. Alkalmas ingyenes művészek, cseh képviselők, valamint azok számára, akik megvetik az ordinaritást és az érték szabadságot.

Kis fürdőszoba minimalista stílusban

Helytakarékos és kompakt formák - a tökéletes megoldás kis fürdőszobának. Minden, amire szüksége van, rejtve van a szekrényekben, ami a könnyedség és a tágasság légkörét teremt.

Skandináv stílusú kis fürdőszoba

A hófehér színű, kicsi, szürke és fekete foltok a hegyes északi folyókra vagy a jéggel borított csúcsokra emlékeztetnek. Az ilyen környezet nagyon frissítő és energizáló. A kifogástalan színekben és bármilyen fényes részletek nélkül vizuálisan növeli a helyiség területét.

Színes megoldások egy kis fürdőszobában

A belső tér sértetlenségének biztosítása érdekében egy kis fürdőszobát nem kell több, mint három színt használni, amelyek intenzitása közel van. Sötét, kontrasztos, terjedelmes dolgokat és képeket kell hagyni néhány tágas szobához vagy szabadtéri medencéhez.

Fehér fürdőszoba

Ez a hagyományos vízvezeték szín - tiszta, tiszta, a legfényesebb fény. Ilyen környezetben könnyű pihenni, ráadásul könnyen kombinálható más árnyalatokkal is.

Szürke fürdőszoba

A villogó túlcsordulások egy tiszta folyónak felelnek meg, amely a kövek közötti csúcsokból indul ki. Tükrökkel és krómozott fémekkel körülvéve, a világosszürke színek segítenek enyhíteni a feszültséget egy kemény napi munka után, és reggel visszaadni az élelmet.

Kék fürdőszoba

Az ég és a víz színe a leginkább nyugtató. Ez mélyebb lélegzést ad, és mintha teljesen friss levegővel töltené az egész teret. Ez a tökéletes beállítás egy fehér fürdő és mosdó számára. Az ilyen mágikus duett megtörése más színű "foltokkal" valódi bűncselekmény, szélsőséges esetekben hozzáadhat egy kis ezüstöt.

Zöld fürdőszoba

Amikor a lombozat tükröződik a folyóban, a víz zöldessé válik. Ugyanabban a palettában a tenger hullámai árnyalatai láthatók, a kékeszöld türkiz árnyalatai a mélységből aranyszínűek. Egy hasonló kialakítás egy kis fürdőszobában pihenteti a szemét és lazítaná a testedet.

Tervezzen egy kis fürdőszobát Hruscsovban

A szovjet apartmanokban gyakran látni lehet egy méteres WC-t és egy szűk fürdőt, amelynek területe nem haladja meg a 4 négyzetmétert. De még ilyen körülmények között is okos vagy.

Például a mosdó elhelyezhető a fürdő feletti sarokba - így senki se zavarja. És miután tágas fülkét építettek fel a WC-tál ciszternáján, könnyen elhelyezhető vízmelegítő.

Kis fürdőszobák - fotó

Vizuálisan látni a valódi példákat a kis fürdőszoba tervezés segít a galériában. A fotót nézve szokatlan ötleteket talál a helytakarékosság érdekében a fürdőszobákban, amelyek területe egybeesik a sajátjával.

Kicsi fürdőszoba - 95 valódi fotótervezési ötlet

A modern új épületekben a fürdőszoba elegendő méretű a kényelmes használathoz. A régi házakban néha nem lehet olyan fürdőszobát találni, amely megfelelne ezeknek a feltételeknek. Az ilyen fürdőszobát igazolják a múlt században lévő kis épületekben, mert ha nagy volt, akkor mi lenne a lakóövezet?

A lakás minden szobája egy bizonyos egyensúlyban van, figyelembe véve a kényelmes tartózkodást. Ez a cikk segít megérteni, hogyan lehet javítani egy kis fürdőszobában, miközben fenntartja a maximális helyet.

És bemutatja az ötleteket a kis fürdőszoba tervezéséről. Gyakran előfordul, hogy a kis fürdőszobának köszönhetően a mosógép és a minimális tárolórendszer telepítése nem lehetséges.

Néha szélsőséges korlátozások esetén a fürdőszoba zuhanykabinnal való felváltására van szükség. Ebben a megoldásban van egy bizonyos előnye, hogy miután eltávolították a fürdőt a szobából, új helyet kaphat.

Az anyagok kiválasztása

A javításra való felkészülés kezdetén cselekvési tervet kell létrehozni, amely egyértelműen megmutatja a munkák teljes listáját. A kis méretű fürdőszobai tervben meg kell adnia a belsőépítészeti anyagok listáját.

A legnépszerűbb anyag a csempe. Csempe egy kis fürdőszobában lehet teljesen senki, a választás függ a személyes preferencia. Szüksége van egy kis fürdőszoba kialakítására.

A befejező anyagok nedvességálló festékekként szolgálhatnak, amelyek színpalettája felülmúlja a burkolólapokat.

A matt festékeken festett falak bizonyultak a napi vizs- gálatokban. Ezt követően a fürdőszobai falak újrafesthetők speciális anyagköltségek nélkül.

A modern belső tér jó, mert lehetővé teszi a különböző stílusok kombinálását. Például kombinálhatja a csempe és a nedvességálló festék a fürdőszobában, de a legjobb megoldás lenne, hogy összpontosítson ugyanazon az anyagon.

A fürdőszoba padlójához választhat csempe vagy fa lécek, fedett jacht lakkal. A fa lécek kiválasztásakor más minták másolatát másolja.

Amikor kiválasztják belső anyagok minták a fürdőszobában, meg kell ragaszkodni az egyszerű geometrikus motívumok, finom díszítés és a marokkói mozaik. Ami a fürdőszobai bútorok kiválasztását illeti, akkor el kell hagynia a fehér műanyag felületeket, még több természetes anyag irányába.

Szükséges tartozékok tükrök, lámpák. A tartozékok szintén szerepet játszanak az összbenyomásban. Különös figyelmet kell fordítani a kis dolgokra, mint például csapok, horgok és szekrény fogantyúk.

A szoba kicsinek számít, ha nem illik a mosógépbe és a fürdőbe, de ne ess kétségbe. A szakértők segítenek felmérni egy kis fürdőszobát, bár kitalálhatja magát.

A tervező vonzása lehetővé teszi számodra, hogy egy kis fürdőszobában elkészült fotót láthassák, még a felújítás előtt is. A kis fürdőszoba modern kialakítása változatos lehet, de a legfontosabb divatirányzatokon kell alapulnia.

A divatban különös figyelmet fordítanak a WC-tálak és zuhanykabinok kiválasztására, valamint a nyitott csövek elfogadhatatlannak. Ami a színeket illeti, divatos, hogy egy nagy, ritka mintával rendelkező, egyszínű színt használjon.

Modern design

A modern kis fürdőszobában használhatja a Japánból és Kínából érkező tervezési lehetőségeket. Ez a design magában foglalja a vízvezetékeket, amelyek méretei jóval kisebbek a szabványnál, és kényelmük és teljesítményük magas szinten van.

Helyhiány esetén kívánatos, hogy a fürdőt eltávolítsák a szobából, és helyezze el a zuhanyzó helyét. A megjelenített helyet mosogatógép vagy a szükséges bútorok foglalhatják el.

Egy másik megoldás a hely problémájára egy felfüggesztett WC-vel és mosdóval felszerelt, amely lehetővé teszi a tér illúzióját, valamint megkönnyíti a fürdő utólagos tisztítását. A csuklós mosogató alatt egy miniatűr szekrényt helyezhet el polcokkal, amelyek háztartási vegyi anyagok tárolására alkalmasak.

Ha valamilyen oknál fogva lehetetlen a felfüggesztett mosogató használata, akkor lehetőség van a felső tálba helyezésére, a pulton fel van szerelve. A kis helyiségekben kialakított fürdőszobákban egy kompakt mosogató nem szabványos méretű. Ez a megoldás nagyon hatásosnak tűnik.

Kis fürdőszoba kialakítása (valódi fotók)

A fürdőszoba olyan helyiség, amelyben mindennek a lehető leghatékonyabbnak és esztétikainak kell lennie. Ebben a cikkben lehet majd megtudni egy kis fürdőszoba árnyalatát, mely belső elemeket választani, mely fürdőszobai felszerelést előnyben részesíteni, valamint hogy hogyan lehet elérni a maximális helytakarékosságot.

Kis fürdőszoba, hogyan kell felosztani a szabad helyet.

A standard fürdőszoba mérete 4-6 négyzetméter. m., minden fent (7-10 m²) egy nagy fürdőszoba.

Fürdőszoba mérete 2-3 négyzetméter. nagyon kicsi. Egy ilyen szobában csak az összes szükséges, azaz: fürdőszoba és mosdó található.

A fürdőszobai jellemzők alapelvei:

 • A kényelem és a tér növelése érdekében az ajtónak kifelé és lehetőleg üres falra kell nyílnia (ahol semmit sem lehet elhelyezni);
 • Javasoljuk, hogy a mosdót és a tükröt helyezze el úgy, hogy amikor belépsz a szobába, a szemed azonnal rájuk esik;
 • A fürdőszobát a falhoz kell helyezni, és fel kell venni a helyet (így a fal és a fürdőszoba között nincs semmiféle rés);
 • A helytakarékosság érdekében a mosógép a mosogató alá helyezhető;
 • A mosdó alatt mosógép helyett szekrény lehet;
 • A helyet zuhannyal lehet megtakarítani.

Külön fürdőszoba és WC

A fürdőszoba általában 2-3 négyzetméter. nagyon kicsi. A helyiség minden mérését pontosan el kell távolítani, majd válassza ki, hol és milyen elemek találhatók. És csak akkor válassza ki a vízvezetéket, mert ha korábban választottad, akkor nem illeszkedik a mérethez.

Külön fürdőszoba és egyebek:

 • Ha két vagy több ember van egy családban, akkor fürödni és mosdóhelyet foglalni anélkül, hogy bárki zavarná;
 • Nem elég hely, minden szükséges kommunikációnak zsúfoltnak kell lennie;
 • A mosdó után folyamatosan kellemetlen kényelmetlenség szükséges a következő helyiségbe való belépéshez.

Kombinált fürdőszoba

Ebben a kiviteli alakban vannak előnyök és hátrányok is.

Pozitív szempontok:

 • Több hely;
 • A mosdó után nincs szükség a fürdőszobába;
 • Lehetőség van minden szükséges kommunikációra a fürdőszobában.

hátránya:

 • Hátránya nagy családnak, amikor a fürdőkészülék elfoglalt és a WC-hez való hozzáférés blokkolva van;
 • A frissítő illata a fürdőszobában.

A sarokkád egy jó hely egy kis szoba számára.

A sarokkád jó megoldás egy kis fürdőre. Segít megtakarítani a helyet.

A helytakarékosság a sarokkád méretétől függ, de szerény és nagy is lehet.

És arról is, hogy a vízvezeték többi része hogyan kerül a helyiségbe. És attól függően, hogy, mint az evés helyét, úgy optimalizálja.

Egy nagyon szerény sarokkádban a felnőtt valószínűleg nem tud kényelmesen belemenni, de zuhanyozni fog.

De ebben az esetben zuhanyozhat.

De ha a családnak van gyermeke, akkor kényelmesebb lesz a fürdőben fürdeni.

Zuhanykabin - remek kis fürdőszoba

A zuhanyzófülke jelentős helyet takarít meg a fürdőszobában. Csakúgy, mint a szín és az anyag vizuálisan bővíteni a teret.

előnyei:

 • Helytakarékoskodás (kis fürdőszobákban ez nagyon fontos);
 • A víz nem permetezett a zuhany alatt;
 • A hideg levegő nem lép be a kabinba zuhany közben;
 • A gyermekek számára speciális modellek vannak, mély tálcával;
 • A zuhany alatt a sérülés kockázata alacsonyabb, mint a fürdőszobában;
 • A víz megtakarítása (fürdés közben a fürdőszobában, a víz többet költ, mint a zuhanyzóban).

hátrányai:

 • Nem lehet teljesen vízbe merülni és élvezni az órát;
 • Az idősek hátrányai;
 • Napi karbantartást igényel (tisztítandó plakk).

Hogyan helyezhetünk el egy mosógépet

A mosás elegendő helyet foglal a fürdőszobában, különösen akkor, ha a fürdőszoba kicsi.

Számos jó lehetőség van a mosógép elhelyezésére:

 • A mosdó alatt (ha van egy hely ellene);
 • Az asztal alján, a mosdó közelében (a mosdó alatt elhelyezhetsz egy szekrényt vagy polcokat);
 • A konyhában (fel lehet szerelni a pulton alatt).

Az első kiviteli alaknál, a mosógép mérete miatt, a mosogató magas lesz. Ehhez tanácsos felemelni a padlót javításkor, a gép helye mellett.

A második lehetőség egy kis fürdőszobában kevésbé lehetséges, ha már van egy teljes fürdőszoba. De ha inkább fürdőszobára helyezi el a zuhanyzót, akkor elég lesz.

Ebben az esetben a szoba könnyen elfér egy szekrényt, polcokat, mosodai kosarat.

A harmadik esetben ez a megoldás meglehetősen nyereséges, hiszen a helyet a fürdőszobában tárolják.

Ennek számos hátránya van:

 • A zaj a gépből (a fürdőszoba ajtaját le lehet temetni, valaki rendszeresen belép a konyhába, a zaj pedig bosszantó lesz);
 • Gyakran használják mosógépet a kosár helyett kosár helyett, kevésbé megfelelő a konyhában, mint a fürdőszobában (gyakran a gép ajtaja nyitva van, ami kellemetlenséget okoz);
 • A por és a termékek tárolása nem ajánlott (valószínűleg szétszóródik a mosási folyamat során, és a közelben vannak termékek).

Kis fürdőszoba díszítése

A fürdőszoba fontos és gyakran látogatott hely a lakásban. Meg kell kényelmes, kényelmes és funkcionális. A fürdőszoba befejezéséhez szükséges anyag a pénzügyi kapacitástól, a vele való együttmûködés bonyolultságától, valamint a jövõben attól függ, milyen egyszerű és egyszerû a tisztítás.

Kerámia burkolólapok

Ez egy általánosan használt és meglehetősen gyakori anyag. A kerámia csempe ellenáll a nedvességnek, megbízható, tolerálja a hőmérséklet ingadozásokat.

A csempék gyártásának folyamata nem bonyolult, így magad is megteheti. Egy ilyen csempe hosszú ideig tart, könnyen kezelhető, és nincs szükség különös gondosságra. Ő is elég stílusosnak tűnik.

Választhat bármilyen színt és mérett. Ennek az anyagnak egy mínusz az a magas ár.

mozaik

Ezt az anyagot gyakran használják kerámia cserépként. A mozaik ellenáll a nedvességnek, tolerálja a hőmérséklet változásait. Ez az anyag is tartós és megbízható.

A mosogatón a mozaik falán, a fürdőszobán, a négyzetek, téglalapok, gyémántok, hatszögek formájában választhatók.

És mi is a plusz, segítségével, bármilyen felületet furnérozhat (ívelés, párkány vagy rés formájában).

A mozaik olcsóbb, mint a kerámia csempe, de drágább, mint a műanyag panelek. Legfőbb hátránya a lefektetés (nagyon hosszú és időigényes, mivel sokkal kisebb, mint a méretű csempe). A kiváló minőségű munkavégzéshez és a jó esztétikai megjelenéshez szakértőt kell felvennie.

Műanyag panelek

Ez a lehetőség a faldíszítés olcsóbb, mint a kerámia csempe és mozaik. Az ilyen anyag elviseli a hőmérsékletet és ellenáll a nedvességnek.

A műanyag panelek könnyen tisztíthatók és nem igényelnek speciális szerszámokat. Megbízható, ha a munkát jól és megfelelően végezték (ha a varratok nem tömítettek tömítőanyaggal, akkor nedvességet adnak).

A műanyag panelek bármilyen színben választhatók. Ennek az anyagnak nagyon fontos és jelentős hátránya, hogy az idő múlásával megjelenik a gomba formája és spórái.

Szekrény és tükör kiválasztása a fürdőszobában

Egy kis fürdőszobában elég sok hely van. Ennek megfelelően minden, ami létezik, a lehető legtágabbnak kell lennie.

A belső térnek azonban minimálisnak kell lennie. Nem szabad sok helyet foglalniuk, mivel a helyiség kicsi, ezért kicsi tárgyakat ajánlani.

Két lehetőség közül lehet választani:

Az első változatban minden nagyon egyszerű. A szoba sarkában egy zuhanykabin telepíthető, a szoba többi részében egy mosdó található a pulton, a mosdó alatt egy szekrény található, mellette egy mosógép.

A mosogató felett tükör telepíthető a táblagép teljes hosszára.

A második verzióban kevés hely van a szobában. Ilyen esetekben a mosógép a mosogató alá van szerelve, és egy tükörszekrény felett van (nem sok helyet eszik, mindent el tud tárolni, és nem kell tükört telepíteni).

A kényelem és a helytakarékosság a hely, hogy a niche (tárolási szappan, sampon, stb), akkor sokkal jobb, mint a további polcok.

A padló és mennyezet befedése a fürdőszobában

Leggyakrabban a dekoráció a padló a fürdőszobában használják:

 • Mozaik (az anyag tart sokáig, nedvességálló, könnyen tisztíthatók vele, vízzel érintkezve a padló csúszós);
 • Linóleum (a legegyszerűbb és anyagilag előnyös anyag);
 • Természetes fa (drága lehetőség, az anyag állandó ápolásra szorul, fél a nedvességtől (védő bevonattal kell kezelni));
 • Természetes kő (az anyag meglehetősen drága, nedvességgel szemben ellenálló, hosszú ideig tart).

A fürdőszoba mennyezetét leggyakrabban festették. Ritkán feszített mennyezet. Mindkét lehetőség mindenképpen alkalmas, de a felfüggesztett mennyezet sokkal szebb és elegáns.

Fény megválasztása

A nap különböző időpontjaiban a fürdőszobában lévő fény különböző célokra szükséges, ennek megfelelően néha kevesebb, és néha több is szükséges.

Nagyon fontos, hogy ezt a szobát nagyon jól megvilágítsa, ugyanakkor ne felejtsük el a biztonságot.

A világítás fő típusai:

 • A fő fény (egy fényforrás található a mennyezeten, megvilágítja az egész szobát, de a fürdőszobában gyakran függöny használ (megakadályozza, hogy a fény bejusson a fürdőszobába));
 • Spotlámpák (egyenletesen elhelyezve a helyiségben, és ennek megfelelően az egyes területekkel kapcsolatos problémák nem).

Ne felejtsük el a munkafényt - ez a mosogató fölött vagy a tükör felett lévő fény. Ehhez fali lámpatesteket, pontlámpákat vagy irányított lámpákat használhat.

A tükör felett vagy a tükör oldalán helyezhető el (így a világítás egyenletesebb).

Kis fürdőszoba kialakítás: 80 fotó ötlet

A családi tulajdonlakók leggyakoribb problémája a fürdőszoba nagyon szerény mérete. A javítás során meg kell oldania egy nehéz problémát: hogyan lehet helyesen tervezni egy szobát úgy, hogy mind funkcionális, mind nem zsúfolt? Valójában mindent sokkal egyszerűbb - csak a képzelet összekapcsolása és a munka egy kicsit. Cikkünk segít könnyebbé tenni feladatát, és érdekes ötleteket javasolni egy kis fürdőszobában.

A tervezés jellemzői

Ha korábban megkezdi a javítást, és a fürdőszoba mérete nagyon kicsi - a falak és partíciók átépítésének köszönhetően növelheti azt. Csak döntsön először a falak - ahol a "csapágy", és hol nem. Kérje meg ezt a megfelelő szakembert. Ennek eredményeképpen a fürdőszobát egy WC-vel, egy folyosóval ellátott fürdővel lehet összekötni. Ez azonban nagyon nehéz feladat, jobb, ha vészhelyzet esetén menteni ezt a lehetőséget.

Egy megfizethető lehetőség lehet egy kis fürdőszoba gondos elrendezése és kialakítása. A vizuális hatások és a vízvezeték elhelyezésének köszönhetően nagymértékben megnövelheti a szoba látható határait, és nem változtathatja meg a tényleges méretét.

Először figyelmet kell fordítanunk a vízvezeték helyére - talán a WC túl messze van a faltól, vagy közelebb lehet a csatornához. A mosogató általában eltávolítható, ha van egy fürdőszobája - egy kényelmes csaptelepet kell elhelyezni, és a mosogató szükségessége eltűnik. Ajtók is felvehetnek helyet, különösen akkor, ha befelé nyílnak. Az ajtót olyan módon kell átrendezni, hogy kifelé nyúljon, vagy akár a behúzható opció behelyezése érdekében - sokkal kényelmesebb.

A kikészítéshez használt anyagok

A fürdőszoba és a falak burkolásának leggyakoribb és legkedvezőbb lehetősége a kerámia csempe. Sokszínűsége olyan nagyszerű, hogy kielégítheti mindazokat, még a legkifinomultabb igényeket is. Csak azt kell megemlíteni, hogy a legfontosabb dolog - a kis fürdőszobai csempe kicsi legyen. Az ideális lehetőség ebben az esetben egy mozaik lenne.

A csempe kiválasztása az egyik legfontosabb feladat. Végül is a fürdőszoba alaptípusa, a vízvezeték telepítése a csempe lefektetése után, a mennyezet és az összes többi munkálat megtörtént. Azonban nem szabad csak a csempékre támaszkodnia, sok más befejező van:

 • A falakat nedvességálló festékekkel lehet festeni;
 • Stick vízálló, vinyl tapéta vagy akár folyékony tapéta;
 • A falak díszítésére gipsszel;
 • Húzza át a falakat műanyag panelekkel vagy műanyag csempékkel.
 • Helyezze el az üvegcserépet, ami egyre inkább a divatba kerül.

Jobb a padlót csempézni. Nem szokványos, sima, fényes felület, de durva. Ez a fajta csempe porcelánból készül. Sokkal erősebb, és megvédi Önt az esés és a sérülések a nedves padlón.

A mennyezetet sem szabad figyelmen kívül hagyni - védeni kell a nedvességtől és be kell illeszkednie a belső térbe. Íme a mennyezet befejezésének módja:

 • Nedvességálló gipszkarton;
 • Műanyag panelek;
 • Stretch mennyezet.

Az első lehetőség kevésbé praktikus, bár azt is használják. A műanyaglemez jó, mert a nedvesség biztosan nem károsítja a mennyezetet, és könnyen mosható. Nos, a feszített mennyezetek népszerűbbek a modern megjelenés és a nagy színpaletta miatt. Határozottan illeszkedik minden belső térbe.

Színpaletta

A kis fürdőszoba kialakítása magában foglalja a szín kiválasztását a fő döntésnek. Végül is a fő feladat az, hogy vizuálisan megnövelt egy már kis helyet. A csempe minden esetben világos színekben kell kiválasztódnia - a padló és a mennyezet számára. De ne vegyen részt a fehér színben és a króm belső részletekben. Úgy érzi, hogy a műtőben van, és nem a fürdőszobában.

Ha azonban fehér színű, világos színekkel kombinálja: sárga, zöld, piros, akkor a belső tér "szeszélyes" lesz, és bizonyos részletekre összpontosíthat. A tervezők nem javasolják háromnál több szín használatát - vegye figyelembe. Ezenkívül beltéri színekkel kiegészítõ hangszín-tartozékokat is használhat. Az "összevonás" hatása kiderül - az objektumok úgy tűnik ott vannak, de nem állnak az általános háttérrel szemben, és nem kerülnek előtérbe.
Jobb, ha nem használsz nagy mintákat a falakon, a padlón vagy a mennyezeten - a fürdőszobája ennek megfelelően csak csökkenhet vizuálisan.

Legyen világosság!

Természetesen a fény nem képes. A kis fürdőszoba elrendezése tartalmaz egy megvilágításra felkészített helyet is. A homályos fény ebben az esetben egyáltalán nem lehet opció. Világos mesterséges fényt igényel. Hogyan kell ezt csinálni? Először is egy mennyezeti lámpatestet szerelhet a mennyezetre - akkor a fény egyenletesen oszlik el a helyiségben. A mosogató felett is kívánatos, hogy legyen egy villanykörte.

A megtakarítás érdekében energiatakarékos izzókat építhet, és javíthatja a tükrökkel való világítást. De tovább fogunk róla mondani. Ha van ilyen lehetőség, akkor készítsen egy ablakot a fürdőszobában - sokkal jobb, ha napsütés van a fürdőben a nap folyamán! Ha ez az opció nem megfelelő - akkor az ablak megfelelő utánzását követve - egy nagyon eredeti ötlet.

Hogyan válasszuk ki a bútorokat

A kis fürdőszobák nagyon szervesnek tűnnek a megfelelően kiválasztott bútorokkal és berendezési tárgyakkal együtt. Beszélni fogunk a vízvezetékről később, figyelünk a bútorokra. Amint azt talán kitaláltad, a bútorok semmiképpen sem lehetnek nagyok, sötétek és az összes szabad helyet zavarják. Ha választhat - majd helyezze el a polcokat a szekrényeket ajtókkal. A bútoroknak az átláthatóság illúzióját kell megteremteniük, a "súlytalanságot" a helyiségben, és nem szabad elnyelni a mennyisége és méretei miatt.

A bútorok színének világosnak kell lennie, ideális esetben - a falakkal való összefésüléshez vagy hasonló hangokhoz. A szekrények helyett horgokat és vállfákat használhatunk, a WC fölött egy rackot köthetünk.

Vízvezeték kiválasztása

Ez egy olyan fontos szempont, amelyet figyelembe kell vennie, amikor elkezdte javításokat végrehajtani egy kis terület fürdőszobájában.

Mi a jobb: zuhanyzó vagy kád?

Az első dolog, hogy fontolja meg, ki fogja használni a fürdőszobát a jövőben. Ha idős emberek vagy gyermekek vannak a házban, akkor a legjobb, ha egy fürdőszoba. Újra, tele embereknél kényelmesebb a fürdőszobát használni. A fürdőszoba kiválasztható és ül - itt minden egyénileg. Más esetekben jobb egy zuhanykabin elhelyezése.

Hol helyezheti el a mosógépet?

Ha a mosógép nem illik bele egy nagyon kis fürdőszobába, vagy sok helyet foglal el, akkor a konyhába vagy az erkélyre (ha a konyha mellett van) áthelyezheti. Egy másik lehetőség a mosógép mosogató alá helyezése. Helyet tudsz tenni neki, a kádcserét helyettesítve. Ezután a hely nemcsak a géphez, hanem a háztartási vegyi anyagokhoz is felszabadul.

tükrök

A kis fürdőszoba kialakításának tükrökkel kell rendelkeznie. A megfelelő megvilágítás mellett csodákat is tudnak tenni, és jelentősen megnövelhetik a helyiséget. Nem kell a következő hibákat elvégeznie:
1. Ne tükörfalakat készítsen a teljes hosszra - a tükrök csak a szem szintjén növelik a területet;
2. Tükörpadló - nagyon szerencsétlen döntés. Ellenkező esetben a kút alján érezni fog.
A saroktükrök sokkal eredetibbnek tűnnek, és képesek gyönyörű színeket és kiemelkedő színeket játszani. Ha a mosogató felett tükörrel szeretne felszerelni, akkor ne felejtse el hozzá világítani.

Térbővítés

Ötleteket kínálunk egy kis fürdőszobának, hogy helyet takarítson meg:
1. Használjon függőleges mintával rendelkező csempe - a szoba magasabb és nagyobb lesz;
2. Jobb fürdőszobát vagy zuhanyozást installálni átlátszó üvegfalakkal;
3. A falakkal ellátott zuhanykabin helyett inkább egy függönyt kell felakasztani, és a raklap helyett egy rést kell a padlón. Vagy éppen ellenkezőleg, a raklap helyett egy téglafalat, csempe vagy mozaik szegélyez;
4. A szekrények falba (csak nem hordozókba) telepíthetők, nem szükséges ajtókat felszerelni. A hátsó falakat gipszlemezzel vagy műanyaggal lehet lezárni;
5. Tökéletesen bővítse a tükrözött mennyezetet;
6. Próbálj meg elkerülni az éles sarkokat - a bútorok és a vízvezeték szerelvényes formák nyerhetnek némi helyet az Ön számára.

Egy kis fürdőszoba varázslatos kialakítása

Jó kérdés - milyen fürdőszobát kell kicsinek tekinteni?

Apró fürdőszobák Hruscsov terület kevesebb, mint 2 négyzetméter. méter lehet biztonságosan a mikroszkópnak tulajdonítható. Összehasonlítva velük, a fürdőszoba kb 5 négyzetméter. méteresnek tűnik hatalmasnak, de valójában nem fog kibontakozni a modern vízvezeték szerelésével. Ezért figyelni fogunk minden olyan elrendezésre, amely korlátozza a készülékek elhelyezését a házigazdáknál, és megpróbál választani egy kényelmes, divatos és emlékezetes kis fürdő designot.

Ode a kis fürdőszobába

A fürdőszoba javításának szakaszában pozitív és ünnepélyes díjat számítunk fel, amely a projekt fejlesztése során annyi fejfájást okoz, de az ötletek megvalósításának folyamata kevés munkával jár.

Teljesen tisztességtelen a tervezők hibáztatása a túl apróság miatt. És miért. Próbáld meg egy pillanatra elképzelni, hogy egy kis stúdióban vagy Hruscsov odnushka kibővített fürdőszoba. És hol élni most? Minden kiegyensúlyozottnak kell lennie, az alacsony költségű lakásoknak el kell fogadniuk a kis méretű fürdőszobát, és meg kell próbálniuk a lehető legjobban funkcionálni.

Kis fürdőszoba belső

A gazdaságos lakásokban elvben semmi sem akadályozza meg a zónának olyan méretű terjeszkedését, amely lehetővé teszi, hogy egy bidét, két mosdót, zuhanyzót és jacuzzit helyezzen el. De vajon a lakásvásárlók készek-e adni egy hálószobát erre? És utána fizetni a teljes értékű bérleti díjat ezekre a négyzetméterekre? A túlnyomó többség nem. És így áldjuk meg az építőket, hogy gondoskodunk a jólétről, és megpróbáljuk kiüríteni a miét, minden lehetséges. Egy jól választott design egy kis fürdőszobának köszönhetően kényelmes, tiszta és gyönyörű.

Még egyszer a méret

Vegyük tehát figyelembe az elrendezések összes variánsait, amelyeknél idegesítő korlátozások merülnek fel: például lehetetlen mosogatógépet préselni, vagy a mosdó luxusá válik, vagy a fürdő maga nem lép be, és meg kell keresnie néhány alternatív lehetőséget.

A divat-magazinok, filmek és tervezői kiadványok bizonyos színvonalú házat írnak elő, amely alapértelmezés szerint zuhanyzó, fürdőkád / jacuzzi, WC, bidé, egy vagy két mosdókagyló. Gyakorlatunkban itt egy mosógépet adunk hozzá.

A mosógépet kis fürdőszobába helyezzük

Térjünk vissza a valósághoz, és korlátozzuk a felszerelést arra, amire nem vagyunk hajlandók lemondani:

Szeretném elhagyni a bidét ezen a listán is, de ha nincs benne - ez arra utal, hogy a szoba túl kicsi ahhoz, hogy ne tagadja meg a kényelmet.

A különálló fürdőszobában a WC-ben és a bidetben elveszítik a relevanciát, de a modern fejlesztések alapján nem hagyjuk figyelmen kívül a kombinált megoldást.

Kis fürdőszoba WC-vel

Olyan helyiségben, ahol a zsúfoltság miatt el kellett hagynia a külön zuhanyzót, a tényleges fürdőt, mosdót, mosógépet vagy bidét, kicsinek tekinthető. Ha korlátozni kell magát a fentiek közül legalább egynek, akkor boldog ember vagy. Boldog, mert semmi sem nyújt olyan élvezetet, mint egy kis konstrukció kis méretű fürdőszobája korlátozott lehetőségek mellett.

Kis fürdőszoba design

Cselekvési terv

A projekt kidolgozásának folyamatában megoldja a következő feladatokat:

 1. Határozza meg a divatirányzatokat.
 2. A berendezés kiválasztása és elhelyezése.
 3. Színes formatervezés.
 4. A befejező anyagok kiválasztása.
 5. Keressen elegáns kiegészítőket és tartozékokat.
 6. Lighting.
 7. Fűtés.

A tervezők néhány ajánlása bármilyen méretű fürdőszobára érvényes, mások a területükhöz kötődnek - különösen az elrendezés tekintetében.

Trendek 2017-2018 év

A kis fürdőszobák kialakításának új nézete elhagyja a posztulátumokat, amelyek a közelmúltban meggondolatlanok voltak. Annak érdekében, hogy ne menjünk a szokásokra és gondoskodjunk a helyiségről a trendek szerint, amelyek egy évnél rövidebb ideig érvényesülnek, figyeljenek a belső művészek tanácsára.

A legforradalmibb változások közül:

 • Óvatosan figyeljük az egészségügyi felszerelést, a technikai újításokat, a modern és a retro szellemében merész formákat.

Kis fürdőszoba retro stílusú dizájnnal

 • A csempe megtagadása, mint a fő befejező anyag.
 • Vezető pozíció szürkében.

Kis fürdő szürke színben

 • A többszínű rajzok elutasítása egyetlen színt illetően.
 • Fa a "nedves zónában".

A fa használata a fürdőszobai dekorációban

 • A bútorok ott vannak, ahol még nem gondoltak rá.
 • A belső térben rejlő díszek használata.

Általában két irány van. Az első egy olyan csúcstechnológia, amely a természet közelségében rejlik, különös tekintettel a technikai újításokra, a lakonikus funkcionális tervezésre és a drága természetes anyagok használatára.

Kis hi-tech fürdőszoba

A második trend egy kis fürdő meleg belső része, a "nedves zóna" és a lakóhely közötti elválasztás. A Provence, az angol klasszikusok, az eco-stílus vagy a modern stílus jellemzõi. Ez hatással van az ilyen helyiségekben korábban nem használt tartozékok és anyagok bőségére. A változás oka a termelés fejlesztése, az új befejező anyagok megjelenése, ami lehetővé tette, hogy a kormány tulajdonában lévő fürdővé váljon az egyik legaktívabb lakóterület.

Provence stílusú kis fürdőszobában

Lényegében mindkét irányban ugyanúgy különböznek egymástól, mint a megfelelő építészeti stílusok.

Kezdetben a felszerelés kiválasztásának titkairól beszélünk, majd áttérünk a divatos design kialakításának más vonatkozásairól egy városi lakás kis fürdőszobájára.

Keressen alternatív felszerelést két négyzetméteres kis fürdőszobához

A berendezés kiválasztása a helyiség méretétől függ, így különféle elrendezésekre lesz szükség. Kezdjük a felülvizsgálatot Hruscsov vagy a mikroszkopikus stúdióban, és próbáljuk meggyőzni magunkat, hogy a 2m2 nem katasztrófa.

A projekt középpontjában:

 • nem szabványos kompakt vízvezetékberendezés;
 • a fürdő elutasítása a zuhany mellett.

Fürdőszoba 2 nm.

A japán tapasztalatok és az ázsiai túlzsúfolt országok bizonyítják a 2 négyzetméteres kis fürdőszobák bizonyított tervezési lehetőségeit. méter, és a kereskedelem kínál eredeti kompakt vízvezeték-felszerelés, kifejezetten a mikro-fürdőszobák, amelyek tökéletesen kezelik a szerepét a zuhanyzó / kád.

Esős ​​zuhany

Elég, hogy elhagyja a fürdőt a zuhany mellett, és azonnal a szobában tágasabbá válik. Valójában a tálca nélküli zuhanyzó nem kevesebb helyet foglal el, mint egy kompakt fürdő, de ha elutasítja a tálcát és lecsapol a padlóra, azonnal el tudja helyezni a mosdót és a mosdót. És egy ilyen kis fürdőszoba designja csak kozmikus lehet.

Fürdőszoba esőzuhannyal

Nincs semmi szörnyű abban a vízsugárban, amely meg fogja verni a vízvezetéket, könnyű vele megegyezni. Hasznos, ha az üveg mögött egy keskeny szekrényt vagy fülkét biztosít a ruhák és ruhák fröcskölésének megőrzéséhez.

A mosogató egy ilyen projektben kötelező. Kis méretű lehet: 30x20 cm-es és akár 25x15 cm-es modellek vannak. Vannak olyan WC-tálak, amelyekben a tál a tartály fedelébe van beépítve, vagy inkább helyettesíti. Néha egy saroktartály vagy egy szabálytalan alakú mosogató jól illeszkedik a sarokba.

Ha használhatjuk a WC-t lógó felszereléssel - meg kell csinálni. Általában magának a beépítési tartálynak és a beépített tartálynak 20 centiméterrel el kell távolania a helyiség szélességét, de néha elég hely van a cső falához tartozó hamis fal mögött a telepítéshez - és bűn nem használják. A zuhany alatt azonnal tágabbá válik, a padló tisztítása könnyebb lesz, a kényszerérzés eltűnik.

A trópusi zuhanysarok a mennyezet alatt csodálatosnak tűnik. Az utilitarisztikus értelemben egy öntöződobozra korlátozódhat, de látod, hogy szuper modern, fényűző zuhanyzó van.

Esős ​​zuhany a hagyományos fürdőszobában

Az ellentétes, és nem kevésbé érdekes megközelítés egy zuhanytálcának egy reteszes kialakítása, amelyhez egy állítható öntöződoboz tartozik egy hajlított rézcsőre. Az "idős" fémszerkezetektől és a csillogó csempe ellenében egy kis fürdőszobát kifejlesztő, divatos kialakítású, egy padlás vagy Provence szellemében.

Szokatlan design fürdők

Normál fürdő Hruscsovban vagy stúdióban nem lehet megállapítani. Mit tegyek azokkal, akik nem szeretik a zuhanyzást? A vízvezeték-tervezők dolgoztak ezen a problémán, és legalább három kompromisszumos modelleket kínálnak - szögletes, szabálytalan alakú, székhellyel. Vegyünk egy spa ülési eljárás nagyon szép. Az ilyen tál oldalai magasak, és a terület kicsi.

A sarokszoba helyet takarít meg

Ebben az esetben nem szükséges mosdó jelenléte. A legfontosabb dolog az, hogy egy kompakt WC-tál illeszkedik egy kis fürdőszobai tervezéshez, WC-vel kombinálva.

A mosdó sorsa a mini-apartmanban

Két négyzetméteren egy mosógépet csak egy esetben lehet felszerelni - ha lemond a kádról és a zuhanyról, és a mosdótálat egy keskeny mosógépre szerelheti. Általában ilyen apartmanokban egy mini-mosókonyha a konyhába vagy a folyosóba kerül, a berendezéseket a munkalap alá vagy a szekrény alsó részébe helyezi.

Mosógép elhelyezése

Technikai újítások a szokatlan design egy kis fürdőszoba 3 négyzetméter

A régi panelben és téglaházakban egy 3 négyzetméteres fürdőszoba található a kombinált fürdőszobában és az önálló fürdőszobában - és ez - ahogy azt a híres fekete-tengeri városban mondják - "két nagy különbség". De van egy pillanat, amely egyesíti őket: ezek a leggyakoribb elrendezések örököltek az időkből, amikor a kis fürdőszobák kialakítása nem volt kérdéses. A berendezés szabványos telepítését kezdetben biztosították, és nem jelentett semmilyen kezdeményezést. Ugyanazt a csempét is mintáztam.

A klónoktól való elmozdulás természetes vágya arra kényszerül, hogy szokatlan megoldásokat kereshessen, ezért megnézzük a 2017-ben divatos, kis méretű fürdőszobai tervezés ötleteit.

Fürdőszoba projekt 3 m².

Három négyzetméter technikai fejlődés

Eljött az idő, amikor egy kis fürdő kialakítása először feltaláló csempe elrendezést jelentett, most a fő karakterek a modern egészségügyi szerelvények.

Ha a fürdőszoba kialakításáról beszélünk, WC-vel kombinálva, akkor az elkülönített terület alig elég a vízvezetékhez. Ez lesz a fő dekoráció is.

Kis fürdőszoba kialakítása 3 m².

Mit keresnek, milyen modellek különösen hatékonyak és új kényelmet nyújtanak? Először is figyelmet kell fordítanunk a kompakt vagy "súlytalan" berendezésekre - függesztett WC-tálakra és mosdókra.

A mosdó elhagyására szokás vált, de egy kis fürdőszoba tervezésénél ez nagy veszteség. A mosdókagyló nem csak egy csaptelep és egy vízelvezető tál, egy hangulatos sarok, tükörrel, világítással, polcokkal a hasznos dolgokért, ami hangulatot és hangulatosvá teszi a szobát.

A 2017-ben divatos mosdó mosogató medencéje lakonikus, a modern modern stílust testesíti meg, vonzza a figyelmet, és egyébként elvonja a kisebb fürdőszobában kialakult kisebb hibáktól. Telepítve van a fából vagy kőből készült konzol asztalra, vagy a kommunikációra szolgáló szekrényre.

Laconic mosdó

Egy csodálatos tálat néz ki egy átlátszó konzolasztalra. Lebegőnek tűnik, és az egész szerkezet könnyedséget kölcsönöz a belső térnek. Maga a mosogató is átlátszó lehet. Ez egy high-tech - nagyon drága és őrülten látványos.

Az átlátszó asztallap vizuálisan növeli a helyet

Négyszögletű sznandi stílusú mosogatók, kerek, nosztalgikus stílusban, de nagyon modernek, dizájner bútorokkal berendezve, kis fürdőszobát is díszítenek. A helyhiányos körülmények között érdemes inkább a nem szabványos méretű kompakt tálakat előnyben részesíteni, meglehetősen szokatlannak tűnnek, és hangsúlyozzák a belső tér eredetiségét.

Tervezzen egy kis skandináv fürdőszobát

Vattacsésze kiválasztásakor érdemes egy nem vékony modellen lakni - és ezért van. A lógó edény minden telepítési rendszere 20-30 cm-t fog ellopni egy már szűk helyiség szélességéből, több hely szükséges a WC-tál higiénikus zuhanytelepítéséhez, mivel mérete kissé nagyobb. De pontosan 4 négyzetméter. egy négyzetméter egy ilyen fürdőszoba a fő érték, lehet érdekes díszíteni, kiegészítőket, hozzon létre egy kis fürdőszoba design.

WC-megoldások egy kis fürdőszobában

A zuhanyzó vagy kád választása diktálja a lakók stílusát és személyes szokásait. A csúcstechnika és a szafari a helyhez kötött zuhany mellett szavaznak, klasszikus és vidéki belső terek szavaztak a fürdőre.

Ami a mosógépet illeti, akkor a következőket mondhatja: meg fogja ölni a 4 négyzet alakú fürdőszoba kialakítását. méteres, WC-vel kombinálva. Egy külön fürdőszobához jó lenne egy keskeny modell 35-40 cm-es mélységben felvenni, és elrejteni a mosdóban.

Ötletek egy 4 négyzetméteres fürdőszobához. méter

Négy négyzet - ez a méret, amely kevés helyet hagy a képzelet számára, és lehetővé teszi számodra, hogy bátran válasszon olyan felszerelést, amely modern kényelmet biztosít. Itt biztonságosan felszerelheti a higiénikus zuhanyt, használjon szerelt rendszereket.

Ezenkívül lehetőség nyílik a fejlett berendezések dekoratív elemekre és látványos színsémára való áttérésére. Ennek következtében a tervezési projekt egy kis fürdőszoba 4 négyzetméteres vízvezeték lehet relegated a háttérben, és nem rossz a megtakarítás rajta.

Fürdőszoba kialakítása 4 négyzetméter.

A mosógép felszerelése során kis méretű modelleket preferálnak.

Kis fürdőszoba 5 négyzet. méter - ne tagadd meg magad semmit!

Valójában 5 négyzetméter az a terület, amely lehetővé teszi, hogy ne csak a szükséges dolgokat helyezze a fürdőszobába, hanem kifejezetten kiegészítőket is. A kicsi kategóriába tartozik, mert nehéz lehet egy bidét, vagy egy többé-kevésbé kényelmes mosodai területet, vagy zuhanyozni a fürdőszobán kívül.

A vízvezeték-típusok, a díszítés, a divatos kiegészítők és a bútorelemek típusának tekintetében vannak korlátozások, de ezek nem alapvetőek, és főként a kompaktság kérdésére vonatkoznak.

Kis fürdőszoba design

Ne hagyja ki az esélyt arra, hogy egy 5 m²-es kis fürdőszobát tervezzen, ellentétben bármi, amivel találkoztál - egy divatos, önálló kádba helyezve. Nem szükséges eltávolítani a falakról, mint a klasszikus változatban, de az ízületek lezárása is lehetetlen. Ha a fürdőt nem zárja le a képernyő, hanem a megfordult lábakon áll, vagy porcelán edény formájában készül, nem homályosítja a padlót, és a terem tágas lesz. Mivel 5 négyzet. Ez még mindig nem 10, mindent el kell adnia, amely nélkül megteheti - egy mosógépet, szekrényt -, hogy ne homályosítsa a legkifejezőbb elemet a belső térben.

Fürdőszoba, mint a dekor fő eleme

Ismerkedjen meg a divat kiegészítőkkel, ne hagyja ki ezt a jelentős tárgyat, mint egy szék. Igen, igen, egy szék a fürdőszobában egyfajta névjegykártya a fejlett belső térnek, ami arra utal, hogy tisztában van a divatos darabokkal ebben a szezonban. És azon kívül - olyan kedves vele, egyetértek!

A befejező anyagok: nyugodt textúrák

A befejező anyagok kiválasztása szorosan kapcsolódik egy kis fürdő design koncepciójához, 2017-ben pedig a következő: minimális fürdőszobai környezet, a modern életteret maximális légköre.

Először is, egy ilyen megközelítés egy csempe volt. Terítsen csempe minden falra, sőt akár padlóról mennyezetre is - nem Camille-re. A padlón sem kell kerámiát használni. Mit gondolnak a tervezők, és tényleg el kell őket hagyni?

Nedvességálló festék

Itt az ideje, hogy gratuláljak az újonnan érkezetteknek, megrázva a fürdő közelgő dekorációjának gondolatával - kilégzés! Cserélhető drága csempe festékkel, ami szintén nem olcsó, de még mindig más árkategóriából.

A matt festett falakat tökéletesen megmossák, és idővel újrafesthetők, miközben teljesen megváltoztatják a színpalettát, és ennek következtében egy kis fürdő designját (emlékezzenek meg - a kerámia burkolólapok szinte örökre vannak elhelyezve). A kereskedelem széles színválasztékot és színes készleteket kínál, amelyek tökéletesen kiegészítik egymást.