Legfontosabb > Tartozékok

Fürdőszoba kiegészítők: 60 ötlet

Úgy tűnik, miért díszítik a fürdőszobát? Végtére is, hogy megfeleljen az alapvető szükségletek kielégítően megfelelő vízvezeték. De az élet gyors ritmusában, néha csak a vízzel kapcsolatos eljárások elősegítik a teljes kikapcsolódást. És erre a célra meg kell teremteni a szükséges légkört a szobában, hangsúlyozva a kényelmet és az esztétikát. Ez segít a különféle fürdőszobai kiegészítőknek, melyeket ma vitatnak meg.

Higiéniai készletek

Kezdjük az olyan elemekkel, amelyek nélkül az egyszerű öngondozás problémás és kényelmetlen lesz. Sokan közülük ugyanabban a stílusban készülnek. Egy ilyen vásárlás harmonikusnak tűnik, anélkül, hogy kiszállna az általános tervezésből.

De vannak olyan helyzetek, amikor a készlet egy része nem illik a fürdőszobába, vagy szükség van további elem megvásárlására.

A látszólagos egyszerűség ellenére a modern piacon megtalálhatóak olyan termékek, amelyek különböznek a típus, az anyag, a forma, a ragaszkodási módszer tekintetében. A választás meghatározásához érdemes megfontolni a legérdekesebbeket.

Szappantárgyak

Sok lakásban láthatja az ismerős képet: egy egyszerű formájú műanyag monokromatikus tulajdonságok, amelyek olcsóbbak. Ez csak ez a lehetőség nem praktikus, nem környezetbarát, az alacsony szilárdság és az esztétikai tulajdonságok jellemzik. Még egy apró részlet is megzavarhatja a tervezési összetételt, ezért felelősségteljesen választja ki a szappant.

Mivel a tartály tárolására szappan lehet állni, és adagolók - a választás függ a következetesség.

A monolitikus kerámia alátétek jól néznek ki, és a nagyobb luxus érdekében márványból készült termékek is használhatók. A fémadagoló vagy a krómozott szappantartó tálca egy modern fürdőszoba belsejébe illeszkedik. De a klasszikus szereti a sokszínűséget, ezért figyeljen a stukkókra, lábakra vagy nyitott mintákra vonatkozó lehetőségekre.

A felfüggesztett termékek vagy tépőzáras kiegészítők nagyszerű helyet foglalnak el. Az adagolók szokatlannak tűnnek egy üvegedény formájában, amelybe az előre fertőtlenített csecsebecsékeket fel lehet tölteni vagy fényes folyadékkal tölthetjük fel.

Fogkefe tartályok

A szokásos kupakok nemcsak tárolhatóak, hanem szokatlan díszítő elemek is. Csak először el kell döntenie, hogy melyik felszerelési mód illik a helyedhez: fal vagy asztal? Népszerűség az úgynevezett kefe tartókhoz jut, melyeket egyszerű tervezés jellemez. De minden egyes lehetőséghez sok egyedi termék létezik.

A higiéniai termékeket egy gyönyörű, gyönyörű rajzokkal ellátott üvegbe lehet helyezni, amely kiegészíti a klasszikus stílust, vagy világos részletgé válik. Ugyanakkor az egyszerűbb kialakítású fürdőszoba csak akkor fogadja el a műanyag tartót, ha annak szükségessége a helytakarékosságnak köszönhető. Ne féljen színes színkombinációk kiválasztását, különösen akkor, ha egynél több ecsetszerű családtag van.

A belső tér diverzifikálásához figyelmet szentelnek a szokatlan szemüvegeknek, például állatok formájában - ami nagyszerű módja annak, hogy a gyerekekbe beágyazják a fogmosás iránti szeretetet. Általánosságban elmondható, hogy a kislakók jelenléte a lakásban magában foglalja az eredeti fürdőszobai kiegészítők bevezetését.

Zuhanyozó szervezők

Annak érdekében, hogy a mosdókesztyű vagy gél mindig kézben legyen, minden kozmetikát kényelmes közelségbe kell helyezni. Itt csak kis kabinok nem valószínű, hogy megkönnyítik a megfelelő tárolórendszer telepítését, amely szintén védelmet nyújt a nedvességtől. Ebben az esetben a szervezők menteni fognak!

Ezek kis szerkezetek, különböző anyagokból készültek, "zsebekkel" vagy polcokon, amelyeken higiéniai termékeket tárolnak. Az ilyen fürdőszobai tartozék legfőbb előnye a kompaktság és a mobilitás, lehetővé téve bárhol a rendezőt.

Vannak még olyan szövetmodellek is, amelyekben a sejteket elrejthetjük, például gélen, felfordítva a tartályt - ezáltal kényelmes adagolást biztosítunk. Más fajták vonzó megjelenést mutatnak, elsősorban a díszítő elemek miatt.

Toalettpapír tartó

Ha úgy tűnik számodra, hogy nincsenek érdekes megoldások a toalettpapír tárolására, a következő fotók pontosan ellenkezőleg igazolják. A tervezési lehetőségek sokak, még egy egyszerű tartó számára is.

Néhány tétel saját kezűleg készíthető. Például a kis táblákba szegezett kötél furcsa megjelenése új megoldás egy Provence vagy bármely más vidéki stílusú fürdőszoba számára.

A toalettpapírhoz egy egész tornyot építhet, amely kiemeli a "padlót" minden egyes egység számára. Még inkább stílusos megjelenésű "felhők" a honeycomb tekercsek, létrehozva az egész fal összetétele.

A legjobb megoldás a fürdőszobában - egy polc vagy doboz, alul egy tartóval. Az ilyen elem azonnal beleveti a kényelmet a térbe, és gondoskodni fog a tulajdonosok részleteiről.

Tárolóhely

A bútorok készleteiben gyakran megtalálható polcokon és szekrényeken kívül a fürdőszoba gyakran további alkatrészeket használ a dolgok tárolására vagy szárítására.

fogasok

A törülközők szárításához vagy kényelmes elhelyezéséhez speciális akasztók vannak felszerelve, amelyek lehetővé teszik a vászon egyenesítését és lógását. Mivel ez a tartozék nem csak fémrudak, amelyek sokak számára ismerősek, és amelyek nem hordoznak semmilyen díszítő funkciót.

Hajózási stílusban használható könnyű fürdetéshez horgokat helyezhetsz a falra, és áthaladhatsz rajta egy kötelet, amely a törülközők tárolására szolgál. Ehhez a stílushoz, valamint a Provence-hoz hasonlóan a lépcsőfok tökéletes, mint egy függesztő. A padlóra szerelhető vagy a mennyezetről lóghat. A tartók egy bútorkészlet részét képezhetik, és így minimális figyelmet kaphatnak.

Mik a fürdőszoba kiegészítők?

Tartalom:

Mi teszi otthoni egyéniségünket, "atmoszférikus" és kényelmes? Természetesen szeretettel kiválasztott tartozékok! Nemcsak hogy segítenek elviselni egy bizonyos stílust, hanem a leginkább kifejezni ízléseinket és preferenciáinkat.

És ez nem minden feladatuk. A fürdőszobai kiegészítők például praktikus bútorok, amelyeknek köszönhetően maximálisan kényelmes vizes kezeléseket vehetünk igénybe. Számuk egy adott fürdő méretétől függ.

Néhány tartozék, például a zuhanyzókhoz tartozó polcok, kis fürdőszobákban sikeresen helyettesíti a bútorokat. Ha a függőleges ház és szekrények alatt mosogató 3 négyzetméter. m alig van hely, akkor a krómozott fém vagy műanyagból készült egyszerű és kényelmes sarokszerkezetek mindent tartalmaznak, amire szüksége van - a testápolási termékektől a törülközőkig.

A tágas szobákban a funkcionális elemeken kívül művészeti tárgyak, beltéri növények, művészeti tárgyak és így tovább is használhatóak.

Tartozékok minden fürdőszobában

 • Íróasztal és lógó készletek
 • Törölközőtartók
 • Mindenféle polc a kis dolgokért
 • Fürdő vagy zuhanyfüggöny
 • Padlószőnyegek
 • tükrök
 • Toalettpapír tartó
 • Mosoda kosarak

Fogjuk meg részletesebben az egyes fajokat.

Asztali kiegészítők

A mosdók a fürdőszobában gyakran asztalként vannak felszerelve, ami lehetővé teszi mindazt, amire szüksége van: szappan, fogkefék, szivacsok, pamut golyók és más hasonlóan fontos dolgok.

Annak érdekében, hogy ne feküdjenek zavarban, piszkosak és elveszítsék tőlünk a drága időt a keresésre, speciális asztali szervezőket találtak fel. Ezek értékesítése egy készletben történik, amely magában foglalja:

 • állni fogkefékhez
 • öblítse le a poharat
 • szappanadagoló és / vagy szappantartó
 • tartálykészlet: fejkefe, pamut törlőkendő, tárcsák, tengeri só, bombák és egyéb száraz ízek
 • szalvéta doboz
 • mosogatóruha állvány
 • tálca

Néha egy szemetesedényt és egy kefét is hozzáadnak, bár alig lehetnek asztali kiegészítőknek.

Az összes felsorolt ​​elem, ha szükséges, külön megvásárolható, különösen, ha klasszikus beltéri tárgyak vagy régiségek választékát választja. A díszes üvegből készült antik vázák és tégelyek díszítéssel díszített nikkel ezüst szövésű vagy fajansz szappantartó festéssel díszítik az egyedülálló hangulatot az idő összekapcsolása és a kifinomult luxus terén.

Ha ilyen feladat nincs beállítva, akkor sokkal kényelmesebb, ha készenléti készletű fürdőszobai kiegészítőket vásárol, mindazt, amire szükséged van, és ugyanolyan stílusban tervezték.

Az íróasztalok a következőkből állnak:

Kerámia kiegészítők

A legdrágább opciónak tekinthető, de hatása is lenyűgöző, különösen, ha a tárgyakat stukkó térfogatelemekkel díszítik. Nagyon megfizethetőbb az olyan termékekhez, amelyek egyszínűek, egyszínűek vagy díszítettek - a magas hőmérsékleten rögzített és ezért ellenálló hatású matricák.

Mínusz kerámiát a törékenységében. Ezért a közeli WC-k tulajdonosai, ahol a padlón vagy a kisgyermekes családoknál nem nehéz semmibe lenni, ezen anyagok készletei nem fognak működni.

Kerámia fürdőszoba kiegészítők tovább a fotóban:

Üveg tartozékok

Ezt az anyagot különös gondossággal kell kezelni. A repedések és a csipek könnyen kialakíthatók, és a nem megfelelő gondossággal a termékek felülete elhalványul, válás vagy vízkőmentesítés következik be.

Másrészt az üveg fürdőszobai kiegészítők minden stílusban - a Provence-ból a minimalizmusig - nagyszerűek, és átláthatóságuk miatt nem zavarják fel a teret.

Fa kiegészítők

Gyönyörű és nemes anyag. A kiegészítők gyűjteményei a padlót, az etnikai vagy minimalista stílusú fürdőszobát díszítik. Különösen népszerűek a bambusz termékek, amelyek nagy szilárdságot, nedvességállóságot és kis súlyt tesznek ki.

Tipp: ha a víz fából készült tárgyakra kerül, a lehető leghamarabb száraz ruhával törölni kell őket. Az impregnáló vagy védő réteget, amely megvédi a tartozékokat a rothadástól, rendszeresen vissza kell állítani. Ez 3-4 évente ajánlott.

Fém tartozékok

A fürdőszobák modern stílusú rozsdamentes acélból készülnek. Ellenállnak a mechanikai igénybevételnek, és nem törik meg, amikor leesik, de erősen fújhat.

A készleteket általában különleges díszítő rozsdamentes acélból készítik, amelyen nincsenek karcolások, ujjlenyomatok és víznyomok. A termékek felülete lehet matt, polírozott vagy dombornyomásos (lásd az alábbi fotót).

Megjegyzés: a gátlástalan gyártók helyettesíthetik a drágább díszes rozsdamentes acélt a szokásos acélból, vékony krómozott réteggel. Az ilyen anyag gyorsan felhasználhatatlanná válik, és a legkisebb károkkal kezd rozsdásodni. A rozsdamentes acélból készült tartozékok olcsósága garantálja a rövid élettartamot és a rendellenes megjelenést.

A klasszikus fürdőszobákhoz finomabb sárgaréz vagy bronz kiegészítők alkalmasabbak, mint az alábbi fotón:

Pastika kiegészítők

A műanyag készletek a leginkább költségkímélőek, de nem mindig olcsóak. A világos színek, a különféle formák és textúrák a "hangulatot" a belső térbe állítják, miközben felemelik nekünk.

Ha egy szappantartó vagy műanyag pohár véletlenül beleesik a mosogatóba, vagy egy csempézett padlóra, akkor nem károsítja a padlót, és nem törik meg magukat.

Az ilyen kiegészítők nem igényelnek különösebb gondosságot, csak törölje le nedves szivaccsal a régi megjelenést.

A minőségi műanyag megjelenésű kerámiával vagy üveggel versenyezhet. De ezek a fürdőszoba kiegészítők nem lehetnek túlságosan olcsóak, és ezt figyelembe kell venni.

Különösen látványos akril-műanyag új generációs készletek. Átlátszó kétfalú fejhallgatók tele vannak gélzel, amelyben virágok, kagylók, korallok stb. Keveréke merül.

Fali kiegészítők

Különösen kényelmesek a lógó polcok, törülközőtartók, adagolók, szappantartályok és fogkefék, ha a mosogató nem rendelkezik a pulttal. Ez lehet egy modell, amelynek szekrénye vagy "tulipánja" van, ahol a tálca körüli él olyan keskeny, hogy nem teszi lehetővé sok tartozék elhelyezését.

A fali tartó segít megtakarítani a használatos helyet egy kis fürdőszobában, és lehetővé teszi elegáns installációk létrehozását egy tágas szobában. Ha nem akar további lyukakat fúrni, akkor jobb, ha több tartozékot választasz egyetlen keretre.

Szükséges a személyi higiénia tartója a tükörtől 5-10 cm távolságra, a padlóról pedig 95-110 cm magasságban. A mosogató és a polc között legalább 30 cm legyen, ezáltal kényelmesen elmosható.

Tipp: Nem kívánatos, hogy a nyitott függesztett polcokon minden rendelkezésre álló kozmetikumot, testápolási terméket és háztartási vegyi anyagot felhordjanak. A szemnek csak a leginkább szükségesnek kell lennie, amit naponta használunk. A többiek zárt tároló részei vannak, különben a fürdőszobában káosz lesz.

A fürdőköpenyek rögzítése a kád vagy a zuhany közvetlen közelében történik, 160 cm magasságban (felnőtt esetén számítva). A törülközőtartók elhelyezhetők a közelben, de alacsonyabbak.

A fotó - a választék fal kiegészítők:

Törölközőtartók

Ezek a fürdőszoba kiegészítők két változatban készülnek:

Az első verzió alkalmas tágas szobákra. Szükség szerint önálló eszköz szállítható, ami nagyon kényelmes.

A falmodellek a következőkre oszthatók:

 1. Hooks - a legegyszerűbb, de népszerű opcionális birtokosok. Bár a törölközők nem szárazak nagyon jól ezzel a tárolási módszerrel, de kis helyet foglalnak el, ami kis fürdőszobákban kényelmes.
 2. Gyűrűk és rudak - nem csak praktikus, hanem stílusos fürdőszobai kiegészítők is. Rendelkezhetnek a legkülönbözőbb dizájnnal - a klasszikusoktól az ipariig. Lehet, hogy több rúd van, ami felgyorsítja a törölköző szárítását, ha a család nagy, és mindenki egy időben fürdik.
 3. Polcok - kényelmes és tágas. Azonban a törülközőket szárazon kell tartani, hogy ne rothadjanak. A legjobb modellek "két egyben" - egy polc és egy keresztléc, ahol a textilek először megszabadulnak a felesleges nedvességtől egyenesített állapotban, és csak ezután dobnak.
 4. A forgatható tartók tömörek és nyitott állapotban egyszerre több törölközőt is hatékonyan szárítanak meg.

Papírtartók

A WC-papír tárolása is esztétikus lehet. A különleges papíradagolók nem csak "javítják" ezt a személyes higiéniát, hanem segítik a felvétel leállításával is.

Praktikus, stílusos, kényelmes. A WC-papír hordozói tényleg a fürdőszoba szükséges elemei. A WC-hez közel helyezkedik el, és egyes modellek közvetlenül a leeresztő tartályhoz vannak csatlakoztatva.

Formában zárt és nyitott.

A padló modellek különösen kényelmesek a tágas fürdőszobákban, ahol nagy távolság lehet a WC-től a falig. A papírtartó magasságának 60-70 cm-nek kell lennie, és nem kívánatos eltávolítani az egészségügyi eszközből 30 cm-nél hosszabb ideig.

Példák a WC-papír tartókra az alábbi fotón:

Fürdőpolc

Ez az elem az elit tartozékok kategóriájába tartozik. Köszönet illeti, a hosszú fürdőzés szerelmesei kedvenc könyveket olvashatnak, vagy használhatják a laptopot anélkül, hogy elhagynák a fürdőt.

És a gyerekeknek hol kell játszaniuk a vízzel kapcsolatos eljárások során.

A fürdőkádok fából, rozsdamentes acélból vagy műanyagból készültek.

Fürdő- és zuhanyfüggönyök

A leginkább megfizethető lehetőség a környezet védelmére a fürdés fröccsenése közben a műanyag függönyök. Megfelelőek a modern stílus, a loft vagy a minimalizmus belső terében.

A polietilén nem praktikus - könnyedén elszakadt, gyorsan mészkővel és penészgombával borított. Segítségével azonban gyakran megváltoztatható a fürdőszoba kialakítása és a költségvetés károsodása nélkül.

A vinil függöny sokkal funkcionálisabb. Tartós, könnyen karbantartható és vonzó a különféle dekoratív megoldásokhoz.

A Provence, a művészet, a barokk vagy a birodalom stílusában lévő belső térben jobb használni a textil függönyt. Gyapotból készültek, víztaszító vegyületekkel vagy poliészterrel impregnálva.

Vannak olyan szövetek is, amelyek mindkét anyagot különböző százalékban tartalmazzák. A legmegfelelőbb ilyen textil választása, hiszen jól mosható, gyorsan szárad, nem ráncosodik, és nem veszíti el a színt a magas páratartalom mellett.

Fürdő- és padlószőnyegek

Fő célja, hogy a fürdőzés után felmelegítse a lábunkat, és ne csúszik a nedves padlóra. A fürdőszőnyegeknek:

 • tartós
 • vízálló
 • gyors száradás
 • könnyen kezelhető
 • nem csúszott

Az utolsó pont különösen fontos, mert amikor a szőnyeg hirtelen "elhagyja" lábunkat, a leesés és a sérülések veszélye jelentősen megnő.

A legalacsonyabb ár PVC bevonatok. Ezek a fürdőszoba kiegészítők praktikusak, de ne nézzenek be bonyolult, kifinomult kialakítású belső terekkel.

Nagyon népszerűek a hosszúkás textiltermékek, amelyek mikroszálasból készülnek. Gyönyörűek, tartósak, csúszásgátló béléssel vannak ellátva, kellemes tapintási érzéseket keltenek.

Az egyetlen negatív anyag - deformálódott a fűtött padlón.

Az akril padlószőnyegek ideálisak bármilyen fürdőszobához. Széles színekkel, szokatlan textúrákkal, mintázattal és más díszítő elemekkel rendelkezhetnek.

Fontos: A fürdőszobában színezett szőnyegeket óvatosan kell kiválasztani. Túl világos, és még több fehér tartozék gyorsan piszkos a fürdő és a WC területén, és idővel kellemetlen, szürkés színű lesz.

Ha egzotikus, akkor válasszon bambusz vagy tengeri kavicsból készült szőnyegeket. A kis kerek alakú kavicsból készült termék nem csak emlékeztetni fog egy régóta várt vakációra, hanem hatékonyan is masszírozza a lábát, amikor sétál.

A csúszásgátló fürdőkád és a zuhanytálcák megbízhatóan megvédnek minket a víz alá eső vagy hirtelen merüléstől úszás közben. Ezek feltétlenül szükségesek, ha idős emberek vagy gyermekek vannak a családban.

Figyelem: a tapadókoronggal ellátott szilikon szőnyegek csak a kád vagy a zuhany száraz, zsírtalanított bevonata. Ellenkező esetben leereszkedhetnek, és nedves állapotban elcsúszhatnak.

Tükör a fürdőszobában

Fontos szabályok és tippek:

 1. Javasolt fűtött modelleket választani, amelyek nem ködögnek fel.
 2. Minél nagyobb a tükör, annál kényelmesebb lesz használni, és a tágasabb a fürdőszoba.
 3. Az ezüst alapú termékeknek a legnagyobb nedvességállósága van.
 4. A fő tükör mellett ajánlatos megvásárolni egy modellt, amely növekvő hatást fejt ki a kényelmes borotválkozás és kozmetikai eljárások érdekében.

Mosoda kosarak

 • fonott
 • faipari
 • fém
 • műanyag
 • textil

További példák a képen:

A fürdőszobai kiegészítők lenyűgöző foglalkozás, különösen akkor, ha híres márkák termékeit használják, híresek a minőségükről és kivitelezésükről. Összefoglalva, a különböző stílusokból és anyagokból készült ilyen tartozékokat kínálunk.

Mindig válassza ki a legjobbat!

Kellemes króm kiegészítő a modern stílusban a német gyártó Langberger:

Egy másik német márka a Hayta, amely híres a klasszikus, elegáns és elegáns termékekről:

A világhírű Grohe vízvezeték-szerelő tartozékok a legigényesebb fogyasztókhoz fognak megfelelni. Ők megkülönböztetik a szigorú, részletes tervezés, a magas ergonómia és a funkcionalitás:

És ismét Németország. Nehéz elképzelni egy modern fürdőszobát a Keeuco márka lakk kiegészítői és egészségügyi berendezései nélkül:

Nemzetközi konglomerátum AM. RM egy új szó a vízvezeték-világban:

A cseh márkájú FBS termékeket kézzel polírozzák, aminek következtében a felületek rendkívül simaak és ellenállnak a hatásoknak:

Az olasz gyártók mindig vezető szerepet töltöttek be a bútorok és a vízvezeték-termékek tervezésében. A legjobb minőség és elegancia az ország számos márkájának megkülönböztető jegyei, köztük a vezető Colombo Design cég:

És ismét Németország. Ezúttal a Hansgrohe márkájú krómozott réz kiegészítők:

Fürdőszoba kiegészítők

A fürdőszoba, az apartman / ház többi részével együtt további kiegészítőkre van szüksége. Végül is, függetlenül attól, hogy mennyire elegáns és drága a lakás dekorációja, a nem igazán berendezett fürdőszoba kissé homályos és nagyon üres.

Nem véletlen, hogy a modern gyártók jelentős számú, mindenféle tartozékot kínálnak a fürdőszobák belsejében. És minden kiválasztott elem hozzá tud járulni az egyediség és a szépség szobai jellemzőinek általános kialakításához. Nézzük részletesebben a meglévő fürdőszobai kiegészítők típusát.

Mosoda kosarak

A mosdókagylók a fürdőszobában lehetővé teszik a mosandó dolgok tárolását. Mivel ez a tartozék messze nem lehet kicsi, akkor nélküle nehéz lenne elképzelni a belső tér belsejét.

Kosár a fürdőszobában kell nedvességálló. A választás itt meglehetősen nagy, szükséges egy általános fürdőszobai dekoráció általános elképzelése. Tehát az etnikai stílushoz illeszkednek a fából készült kosarak. Az anyag természetesen környezetbarát és nagyon esztétikus, de a leginkább elfogadható lehetőség az öko bőrből készült kosár. Az öko bőrnek számos pozitív tulajdonsága van:

 • nedvesség és páraállóság;
 • hőmérséklet-ellenállás;
 • környezetbarát;
 • rugalmasságát;
 • esztétika.

A kevésbé népszerű anyag műanyag. Az ilyen kosarak a leginkább praktikusak és tartósak. A high-tech stílusú vagy modern fémkosár tökéletes. Ez lehet rozsdamentes acél, vagy bronz vagy króm rézzel bevonva.

Törölközőtartó

Úgy tűnik, hogy ezt mondhatjuk a fürdőszobában ez a különleges tartozék? Végtére is, valójában csak egy falra vagy egy forgó rúdra van szerelve. De vannak bizonyos árnyalatok.

Először is, minden törülközőt különböző anyagokból készítenek. A sárgaréz leggyakrabban használt, de a termék mind krómozott, mind aranyból készül.

Másodszor, ezeknek a kiegészítőknek a kialakítása más. Mindenki ismeri az egyszerű súlyzót, de vannak szokatlanul bonyolult félgyűrűk is, figurázott tartókkal.

A törülközőtartó a fürdőszobához szükséges tartozék, mivel gyorsabb törülközőket szárít és megőrzi szép megjelenését. Milyen típusú törölközőt választani?

A legegyszerűbb megoldás egy krómozott törülközőtartó, amely a falon 2 ponton van felszerelve. Családi lehetőség - dupla törülközőtartó. Általában ez egy forgó rúd, amelyek mindegyikét külön törülközőre tervezték.

Ha a fürdőszobát nem szabványos stílusban díszítik, akkor választhat egy félgyűrű alakú tartóját. A legkifinomultabbaknál még a törülközőtartók is vannak díszítve Swarovski kristályokkal.

horgok

Horgok - egy másik fontos kiegészítő a fürdőszobában. Bár ez egy kis bútor, jelenléte vagy hiánya befolyásolhatja a szoba összbenyomását.

Nyilvánvaló, hogy a horgok kiválasztásakor abból kell kiindulni, hogy összhangban vannak a fürdőszobában lévő összes többi tartozékkal. Tervezés szerint a horgok egyetlen és többszörösek. A második lehetőség különösen hasznos, ha egyszerre több dolgot kell elhelyeznie.

Jelentős fontosságú a kampók alakja. Ez nem csak az esztétikai összetevőt, hanem a kényelmet is érinti. Például egyes gyártók szokatlan formájú kampókat találhatnak, amelyek teljesen kényelmetlenek a használathoz. Másrészt a horog szórakoztató alakja a fürdőszoba díszítésének egyik módja. Végtére is érdekes például egy három horgas csoport egy élénkpiros blob formájában. Nem kevésbé vonzó tartozék a fürdőszobában - egy horog emberi alakok formájában.

szemüveg

Üveg a fürdőszobában. Mi szokatlan róla? Abszolút semmi, amikor egy egyszerű műanyag pohár fehér árnyalatról beszélnek. De sok más lehetőség van.

Így a gyártók üveges üvegből készült poharakat tartanak, amelyekhez ezüst vagy más fém készült. Sőt, az ilyen alátétek alakja a legváltozatosabb: a tipikus hordozótól, de aranyozott és díszített Swarovski kristály, a meztelen lány formájában. Egyetértek abban, hogy ebben az esetben az üveg a fürdő egyik legszembetűnőbb eleme lesz. Az ilyen kialakítás különösen akkor hatásos, ha az üveg mellett az egyéb tartozékok is kiválasztásra kerülnek.

Szappantárgyak

A szappantartó egyedülálló tartozékként működik, mint kiemelés. Megkaphat egy kellemes fali szappancsét, amelyet megkülönböztetünk egy bronzból készült nyílászáró jelenlétében. És kiválaszthatja az asztali szappan dobozát, amely kiegészíti a fogkefék üvegét.

A krómozott sárgarézből készült szappanok nagyon vonzóak. Egyszerűen, de nagyon stílusos megjelenésű, szappantartó rács formájában.

vödör

A fürdőszobában egy vödör nem a leggyakoribb tartozék. Emiatt kevesen gondolnak az esztétikumra. De meg kell értened, hogy a vödör nem üveg, lehetetlen nem észrevenni. Ezért lehetséges és nagyrészt hozzá kell férni a tartozékhoz a lehető legjobban harmonikusan a belső térbe.

Gyártási anyag - műanyag vagy fém. Mindkét lehetőség méltó, ha helyesen megközelíti az adott tartozék kiválasztását. Például az élénk színek modellje, a csempe mintázatának hátterében szép lesz.

De talán a leginkább nyerő megoldás egy krómozott vödör.

Ügyeljen arra, hogy a vödör felnyílik. Ez történhet a pedálon, a hajtáson vagy a legáltalánosabb fedélen.

A fürdőszobai kiegészítők listája sokáig folytatható: ez magában foglalja a polcokat és a tükröket. A legfontosabb dolog a szándékosan választani, figyelembe véve a fürdőszoba kialakítását. Bármelyik apróság díszíti és átalakítja a szobát, még stílusosabbá teszi. Ezenkívül a gyártók nagy választékot kínálnak. Sok szerencsét tervezel!

Fürdőszoba tervezés

A szűk fürdő nem az, ahol az építészek túl kevés négyzetmétert vettek a fürdőszoba alatt, hanem az, ahol a belső teret helytelenül rendezték. Még egy szoba, ahol a minimális számú "négyzet" megfordítható a javítás után egy minta a fejlett tervezési ötletek. A legfontosabb dolog - megszabadulni a feleslegesektől. Tekintsen egy képet a fürdőszoba különböző kialakítási lehetőségeiről.

Az első dolog, amit meg kell tennie ahhoz, hogy a kis fürdőszoba mérete sokkal tágabb legyen - TISZTA SEMMILYEN. Hagyományosan folytatjuk:

 • a dolgokat ne tartsa ott, ahol tényleg vannak
 • hogy ne csak a szükséges, hanem minden, ami "hirtelen szükség van"
 • helytelenül használja a fürdőt

A szervezetünk hiánya és a gyerekkora óta kialakult szokások miatt a díszítő kozmetikumok, a ruhák mosásához, 5 üveg samponhoz vagy tusfürdőhöz (ha elég van), mosodai mosószerrel és tisztítószerekkel (helyük külön szekrényben vagy kamra).

FONTOS! A megfelelő zónázattal és tervezéssel egy kombinált fürdőszoba sokkal vonzóbbnak tűnhet, mint egy császári fürdőkád egy hatalmas teremben, kandallóval.

Kis fürdőszoba belseje

Kis fürdőszobák (és a posztszovjet térben, szinte minden lakásban tervezett fürdőszobák építéséhez - kicsi) a minimalista kialakítás ideális. Barokk, színes dísztárgyak és rengeteg részletek teszik még közelebb a kis fürdőszobát. A ruhák, a fodrok, a rózsák és a bonyolult kanyarok nem a mi lehetőségünk. Egy kis helyiségben célszerűbb lesz az objektumok és dekoráció egyértelmű vonala.

FIGYELEM! A fali tükör jó módja annak, hogy vizuálisan bővítse a szobát. Ne feledje azonban, hogy a nagy nedvességtartalmú fürdőszobában a tükör izzad. Az egyik legfontosabb feltétele a stílusos fürdőszoba kialakításnak, a steril tisztaság (falak, padlók, üvegek és fajansz).

Egy másik módja annak, hogy vizuálisan megnöveljék a helyet, a világos színeket díszítik, egyedi fényes ékezetekkel. Ne nyúljon el tiszta fehérben. Egy teljesen fehér szobában nehéz lehet hosszú. Ezenkívül a fehér cserép napi gondoskodást és mosást igényel. Jobb, ha bármilyen színű árnyékot választasz, és egy fürdőszobát egy kontrasztos vagy ugyanolyan árnyalatú elemekkel egészítünk ki, de telített.

Figyelj! A helyiség kialakítása ugyanazt a szabályt követi, mint a ruházat kiválasztásakor. A falakon vízszintes csíkok teszik teljesebbé a szobát, és a függőleges "emelő" mennyezeteket.

A kis fürdőszobában lévő lógó vagy padlószekrények helyett jobb a beépített bútorok használata - vagy a polcok egy darabból álló "ruhával" történő felszerelése a rések nélkül, hogy teljesen lefedjék a falat. Úgy tűnik, hogy ez a lehetőség csökkenti a helyet. Valójában a közelség érzését nem annyira a tényleges terület okozza, sem az, hogy hány különálló objektumot lehet megkülönböztetni. A beépített szekrény vagy a tiszta polcsorok egyetlen egésznek tekinthetők, és a fürdőszoba nagyobbnak tűnik a térérzékelés pszichológiájának köszönhetően. Ugyanezen okból minden benne rejlik, amit el lehet rejteni a szekrényben.

Minél kisebb a kis dolgok és kiegészítők, annál közelebb kerül a fürdőszoba.

A fürdőszobában lévő tükör fénnyel világít, de nem szabad elutasítani a felső világítást. A tér világos megvilágítása egyenletesen egy másik módja a fürdőszoba bővítésének.

Az ajtó befelé nyitása egy további fél métert fogyaszt. Cserélje ki a csuklópántokat, és szerelje be az ajtókat, amelyek kívülről nyílnak - vagy tegye a csúszkát. Ez a lehetőség sokkal kényelmesebb, de drágább a telepítéshez és a gondozáshoz.

Kombinált fürdőszoba tervezés

Még ha a fürdőszoba külön is van, az egyik lehetőség a teret bővíteni, hogy ezeket a szobákat ötvözze. Tehát nem szabad szomorítania, ha a lakosztályban lévő fürdőszobát összekeverik.

Népszerű elrendezések kombinált fürdőszobához:

 • egyszerű - a fürdőszoba széles, a többi bútor a hosszabb oldalra épül.
 • sarkok nélkül - A fürdő körül félkör alakú "rés" alakul ki. A használatos helyek egy része "elfogyasztott", de ez könnyen kompenzálható, ha nagyméretű tükröt helyez el a fürdőszobába.

Kombinált fürdőszoba - kényelmetlen döntés, ha az egész család lakik a lakásban, szülők és gyermekek, nagyszülők. Ebben az esetben olyan dekoratív képernyőt használhat, amely vonzóbbnak tűnik, mint az olajfüggönyök, és teljesen fürdik a szekrényben (a függönyökkel ellentétben, ami vizuális zajokat okoz, még akkor is, ha sarokba süllyed).

Hogyan készítsünk egy sarokkádat

Sarokfürdő - kompromisszumos megoldás a fürdő elutasítása és a szokásos ovális-téglalap alakú között. Helyet takarít meg egy kis fürdőszobában. A négyzet alakú tér alakja miatt a sarokkádnak a szokványos "testvér" helyére kellene válnia.

A sarokkád elhelyezésével minden könnyebb, mint egy téglalap alakú. Sarokfürdő - négyzet vagy ovális - legyen a sarokban, ahol ő és a hely.

A szabályok többi része pontosan megegyezik azzal, amikor egy standard ovális fürdővel ellátott fürdőszobát tervez. Ezenkívül a sarokkádnak nem kell négyzet alakúnak lennie. A modern vízvezetékgyártók bármilyen konfigurációt kínálnak:

 • ovális (lekerekített szélű)
 • szögletes (egyenes és éles vonalakkal)
 • kerek (nem a legjobb lehetőség a kis terek számára, de létezik)
 • hajlított alakú (a fürdőszoba szélessége bonyolult alakú, de jobb szögben tartja)

Hogyan válasszuk ki a bútorokat

A szoba minden bútorának nedvességállónak kell lennie. Ez a szabály nem függ a szoba stílusától vagy méretétől. Ki szeretné megváltoztatni a bútorokat egy évvel a vásárlás után? Az intelligens ember nem akar pontosat lenni. Mindenekelőtt a fürdőszobai bútorok kiválasztásánál nem a tervezésre, hanem a teljesítmény minőségére összpontosítunk. A főbb anyagok, amelyekből a fürdőszobai bútorok készülnek:

 • MDF
 • Forgácslemez
 • műanyag
 • üveg
 • természetes vagy mesterséges kő

A természetes fa praktikus és gyönyörű anyag. De sajnos nem a valóságunkban. Az európai gyártók, akik a természetes alapanyagokat használják fürdőszobájuk gyűjteményében, Európa tipikus elrendezésével, ahol a fürdőszoba szokásos mérete 4-9 négyzetméter. Tipikus fürdőszoba a mi körülmények között általában nem haladja meg a 4 "négyzetek". A természetes fából készült bútorok nem fogják elviselni a megnövekedett páratartalmat és szorongást. Ne gyötörje őt, vagy magát (az árakkal és az elkövetkező években a helyiségek újbóli felszerelésével kapcsolatban) - hagyja abba a gyakorlati anyagok kiválasztását. Vagy válassza ki az elitgyártók bútorát egzotikus, de nedvességálló fajtákból. Megfelel Önnek:

Szekrények vagy polcok?

A közelben nincs hely a szekrények számára! A szabadon álló belső tételek - minél közelebb van a szoba. Az ideális megoldás egy beépített szekrény lenne a mennyezetre.

Ezenkívül a fürdőszoba a szekrény tükörfalai miatt bővíthető. De ne felejtsd el - rendszeresen le kell mosni a raidet. Nem egyszer egy héten, de naponta.

A szekrények cseréje egy darabból álló nyitott polcok ajtó nélküli vagy tolóajtóként használható.

Mosoda kosár

A mosás mosógépben mosás előtt nem lehetséges. De jobb, ha megszabadulni a kosárból a fürdőszobában - mozgatni egy kamrába vagy más helyiségbe. A fő feladat az, hogy a mosodai kosár ne álljon ki a tömegből. Ha teljesen eltávolítod semmit - elrejtsd ezt a "bútor" elől a beépített szekrényben. Ugyanúgy tehetünk egy mosógéppel, ha a rakodószerkezet nem felső, hanem frontális. Ez egyszerre két problémát fog megoldani: az írógépre hagyott örökkévalóság nem fog vonzani a szemet, és maga a gép szervesen illeszkedik a szekrény alsó részéhez a mennyezethez.

A tükör

A tükör is jobb választani egy falat és egy lapos (nélkül kísérő szekrény), de a maximális méret. A teljes méretű tükör ideális egy kis fürdőszobának. Ha nem félsz a nagy tükör síkjaitól való kilátás iránt - a belső tükörből kiválaszthatja a tükröt, és egy teljes tükört készíthet.

A tükrök korszerű gyártói speciális filmmel fedik le őket, ami megakadályozza a ködképződést. Ezek a tükrök sokkal drágábbak, mint a "szoba", de hosszabb ideig is szolgálnak. Érdemes megtakarítani a takarítás és a háztartási vegyi anyagok energiáját, és azonnal vegyen egy tükört, "adaptálva" a magas páratartalomra.

tartozékok

A minimalizmus szabálya szerint: minél kisebb a helyiség, annál kisebb az egyes elemek. És azok, amelyek szükségesek, a legkisebb méret legyen. A fogkefékhez használt üveg, a folyékony szappan vagy szappantartó palack, egyéb kicsi, de fontos tárgyak színesnek kell lennie a falakkal, és nem szabad vonzani a szemet. Ugyanez vonatkozik a fürdőköpenyre (ha megtartja a fürdőszobában) és a törölközőt. Az ékezetek hozzáadásához jobb a tematikus díszítő elemek elhelyezése a fürdőszobában - egy egzotikus héj, egy festmény vagy egy nedvességet szerető hegymászó üzem. Ez a megközelítés lehetővé teszi számunkra, hogy egy kicsit figyelmetlenül vegyük fel a rendkívül funkcionális fürdőszobát, anélkül, hogy felesleges részletekkel felborzolnánk a helyet.

Hogyan készítsünk elegáns fürdőszobát Hruscsovban?

Hruscsov - nem mondat. Nemcsak kényelmes, hanem stílusos is lehet. És a fürdőszoba is.

Az első dolog, hogy egy fürdőszoba egy tipikus Hruscsov - megszabadulni a standard fürdő és cserélje ki egy modern. A sarokfürdő egy kis helyet takarít meg. Mi van akkor, ha az előző "öntöttvas"? A kiváló minőségű akril megtartja a hőmérsékletet. De felszabadítottunk egy helyet egy mosógép számára, amelyet nem lehetett a hruscsov ház konyhájába ágyazni. Ahelyett, hogy elrejtette a mosógépet a beépített szekrénybe, elhelyezheti a mosogató alá. A tervező, aki erre a zseniális megoldásra gondolt, megérdemel egy emlékművet minden tipikus szovjet tervezésű apartmanok hálás lakóitól. Teljesen elhagyhatja a mosogatót a fürdőszobában.

Egy másik kedvelt és modern módja a helytakarékosságnak, hogy falra szerelt WC-t helyezzen a padlóra. Vizuálisan a szoba "könnyebb" lesz. A szokásos kérdésre adott válasz: nem, nem esik le. A felsővezeték szerelvényei akár 200 kg-ot is elviselhetnek.

Hogyan válasszunk csempe?

Ebből érdemes megkezdeni. Végül is a fürdőszoba javítása és díszítése a színek, árnyalatok, stílus és a padló és a falak cseréjének kiválasztásával kezdődik. Minél kisebb a fürdőszoba - minél kisebb a csempe kell választani. A pszichológiai hatás nagyon egyszerűen működik - nem látjuk a csempe méretét, hanem a számukat. Sok csempe - a tér úgy tűnik, több. Ha az eszközök és a türelem lehetővé teszik, kerámia mozaikokkal falakat helyezhet el. De ne tégy túlzásba a kontrasztokkal. A kis fürdő falán túl kockás mozaik keletkezik kaleidoszkóp hatással, és a szoba még közelebb fog kinézni.

Ne kövesse a népszerű tanácsokat, és tegye le a szoba alsó részét sötét csempe és a felső fény. Az ilyen "design" osztja azt a teret, amelyet szorgalmasan próbálunk összeilleszteni.

A kisebb helyiségekhez készült fényes csempe jobb, mint matt. Nehéz gondozni, de tükrözi a fényt és ugyanazt a szerepet játssza, mint a tükör - vizuálisan bővíti a szobát.

Hogyan tervezzük a modern designt?

A design stílusok szinte többek, mint maguk a belsőépítészek. Minden irányból kis fürdőszobában, az "antik" témával foglalkozóan, el kell hagyni. De ez inkább erőszakos plusz, függetlenül attól, hogy furcsának tűnhet egy ilyen megfogalmazás.

A díszítés gazdagsága, az arany és a csillogás a belső elemekben, dísztárgyak, rengeteg drapéria és nem funkcionális "díszítések" - mindezt kitalálták a tágas csarnokokkal rendelkező kővágások korában. Amire nincs szükség a középkorban, így további négyzetméter. Egy tipikus tervezésű házban élő modern ember nem engedheti meg magának, hogy elárasszon értékes helyet.

A legjobb megoldás egy tipikus fürdőszoba számára csúcstechnika vagy minimalista stílus. A klasszikus jól működik, ha kicsit alkalmazkodik hozzá. Szerencsére mindhárom stílus nem tűnik ki a divatból, nem fejlődnek ki és maradnak relevánsak.

Kevesebb részlet, praktikusság, tiszta egyenes vagy sima vonalak - a modern dizájn jelenlegi trendjei, amelyek nem alkalmasak egy kis fürdőszobának.

Fürdőszobai tervezés zuhanyzóval

Ha nem csak arra törekszünk, hogy több helyet hozzunk létre a fürdőszobában, hanem azért is, hogy valóban extra helyet kapjunk, talán nem kell fürödni?

Ha fürdés nélkül élhetsz - telepítsen egy zuhanyzót. Ha a "hazug" fürdő minimális mérete körülbelül 140 cm hosszú, akkor a kabin 70 cm-t vesz igénybe, és fél métert nyer vissza az építészekből, akik a régi házakat tervezik - a modern fürdőszobák szabványaival ez abszolút győzelem az űrön.

Ha a fürdés nélküli élet egyáltalán nem öröm - kompromisszumot találhat. Például egy zuhanykabin felszereléséhez, amelynek alsó részén egy ülőgarnitúra van. Természetesen még mindig lehetetlen teljesen lefeküdni és pihenni a forró vízben - de ülhet és pihenhet a forró vízben.

A kis fürdőszobában lévő zuhanyfalaknak átlátszó, nem matt üvegből kell készülniük. És mindig tiszta. Ezután a zuhany nem vonzza a figyelmet, feloldva a belső térben.

Hogyan szervezzen javítást?

A szovjet házban lévő fürdőhely javításának fő problémája nem a szoros, hanem a kommunikáció. A csővezetékek mereven vannak rögzítve, és a nagyobb átépítés jelentős erőfeszítéseket és költségeket igényel - ha ez egyáltalán lehetséges. A második helyen a komplexitás - a falak összehangolása. A csempe csak teljesen lapos falakon helyezkedik el. Ha nem szándékozik rendszeresen ragasztani a leesett csempéket, a javításnak gipsz- és gipsz falakkal kell kezdődnie.

A kommunikáció újbóli felszerelése előtt érdemes megírni új fürdőszobájának kialakítását. Számos program létezik ilyen feladatok elvégzésére - könnyen megtalálhatók az interneten. De befejezheti a projektet régimódi módon, kézzel, papírra. A legfontosabb az, hogy tisztában legyen azzal, amit akarsz - és mennyi helyet kapsz a tervezési fantáziák megvalósításáért. Ne felejtsd el megismerni anyagunkat a WC kialakításánál!

Tudja meg, milyen technikák a dekoráció és a dekoráció népszerű ebben az évben a tervezés a fürdőszoba!

Fürdőszobai és toalett kiegészítők

A fürdőszobai és toalett kiegészítők nem csak a dekor elemei, hanem a kényelmes és jól gondolkodó környezet fontos elemei is.

Könnyű használatot biztosítanak, és segítenek meghatározni minden egyes objektum számára állandó helyét.

Mit tartalmaz ez a koncepció?

A fürdőszobai és toalett kiegészítők számos olyan elemet tartalmaznak, amelyek növelik a higiéniai eljárások kényelmét és sikeresen illeszkednek a szoba teljes belsejébe. A fő szappanos edények és tartályok tekinthetők fogkefék tartóként. Ha szokatlan formájú termékeket választasz, akkor javíthatja a fürdőszoba általános megjelenését.

Eredeti fürdőszoba kiegészítők

A "fürdőszobai kiegészítők" fogalma magában foglalja a horgokat, a szappanadagolókat, a törülközőtartókat, a WC-keféket, a kis tárgyak polcát és sok más elemet, amelyek segítenek racionálisan és kényelmesen elhelyezni a szükséges tartozékokat egy kis fürdőszobában.

Milyen bútorok és kiegészítők szükségesek a fürdőszobában?

A fő tartozékok, amelyek nélkül senki sem teheti, fontolják meg:

 • egy tükör;
 • törülköző;
 • fogkefék állnak;
 • törölközőtartó;
 • fogasok és horgok;
 • világító eszközök;
 • zuhanyfüggöny és párkány;
 • szappantartó; folyékony szappanadagoló;
 • WC-papír tartó.

Kívánatos, hogy ezek az elemek nemcsak funkcionálisak, hanem a szoba belsejébe is illeszkednek. Az ilyen számú kiegészítők elhelyezése egy kis helyiségben lehet ijesztő feladat, de az ergonómia - a kívánt mennyiségű tárgyak racionális elrendezésének tudománya zárt térben - ez nagyon egyszerű.

A kiegészítőknek össze kell kapcsolódniuk a fürdőszoba általános stílusával.

törölköző

Nehéz elképzelni egy fürdőszobát, amelyben nincs törölköző. Ez a textiltermék szükséges a vízkezelések kényelmes elvégzéséhez. A szoba díszítőelemként is szolgálhat. Az összes követelménynek megfelelő törülköző kiválasztásához először el kell döntenie, hogy milyen célokra kívánja használni.

Fényes törölközőt a fürdőszobában belső hangsúlyként

Fürdőlepedő - nagy méretű, hosszú napos termékek. A villi legmegfelelőbb hossza 5 mm. A bolyhosabb törülközők rögtön csúnyaak lesznek: a villi ráncok, összezavarodnak, könnyen ragaszkodnak a tárgyakhoz. A rövid napos termékek rövidebb élettartammal rendelkeznek - néhány mosás után keményebbé válnak, és kényelmetlenek és kellemetlenek azok törlése.

Nagy halom törölköző

Egy másik paraméter, amelyre érdemes figyelni, amikor kiválasztják a sűrűséget. Legalább 470 g / m² érték optimálisnak tekinthető. Az ilyen sűrűségű termékek jó elnyelő tulajdonságokkal rendelkeznek, és sok mosás után megőrzik alakjukat. Nem szabad túl nagy sűrűségű törölközőt választani - nagy gondosságot igényelnek: szárazak, nehezebbek.

Válasszon olyan törülközőt, amelynek sűrűsége 470 g / m²

Az arc számára ajánlott egy kisebb sűrűségű törölközőt vásárolni, amely lágyabb, és a lábaknál - merevebb.
Mennyi törölközőt érdemes megvenni a fürdőszobai kiegészítőkben? Könnyen kiszámolja a kívánt értéket. Törölköző - az egyéni felhasználás tárgya, minden családtagnak személyesnek kell lennie. Az arcra, a testre (fürdőre), a lábakra, az intim higiéniára külön törülközőre van szükség - ez a minimális, kötelező készlet. Ideális esetben érdemes kiemelni egy másik kezét. Így a 3 főből álló család számára legalább 12 (ideális esetben - 16) darab szükséges. Annyi textil behelyezése egy kis fürdőszobába egy standard lakásban természetesen szinte lehetetlen feladat. Ezért a leggyakrabban az egyéni törülközőt használják az arcra, amely törölni és kezelni, gyakori - a lábak, néhány nagy törölköző.

Törülközők elhelyezése a fürdőszobában

Tervezői tanács: válassza ki a törülközőt, lehetőleg a többi textilszalagon a fürdőszobában. Például egy karkötő és egy korallszínű szőnyeg vöröses függönyének hátterében jó bíborszínű lesz. By the way, ahelyett, hogy lóg a törülközők a horgok és akasztók a régi módon, akkor figyelni, hogy érdekes tervezési megoldásokat, amelyek segítenek elhelyezni a megfelelő mennyiségű textilek egy kis helyet.

Törölköző tároló rendszer

Zárja be a fürdőszobába

A fürdőfüggönyök az egyik legfontosabb fürdőszobai kiegészítők. Több feladatot egyszerre hajt végre: védi a padló és a falak fröccsenő vízét, megóvja a szőnyeget a nedvesedéstől, lerövidíti a tisztítást a zuhanyzás után, és dekoratív funkcióval rendelkezik. A helyesen megválasztott függöny átalakíthat egy fürdőszobát a felismerésen túl.

A zuhanyfüggöny átalakíthatja a fürdőszobát

Mivel ez a tartozék mindig látható és feltűnő minden olyan személy számára, aki a szobába kerül, ezért nagyobb figyelmet kell szentelni ennek a terméknek a megválasztásában.
Mivel a függöny a fürdőszobában elegendően nagy területet foglal el, ajánlatos figyelembe venni az egész terem színsémáját. Két lehetőség közül választhat: a függönyt úgy választják ki, hogy illeszkedjenek a befejező anyagokhoz (csempe vagy panel), vagy inkább a kontrasztos színű terméket választják, hogy hangsúlyozzák ezt a tartozékot.

Zárja a fürdőszobát, belső hangsúlyként

Ha olyan színt szeretnél találni, amely harmonikusan megmutatja a helyzet többi részét, használhatja a kromatikus kört.

A második dolog, hogy vigyázzon az anyag típusa. Tartós és tartós zár - textilből készült, speciális impregnálószerrel kezelve a termék nedvességének megakadályozása érdekében. Az ilyen tartozék sokkal hosszabb ideig tart, mint egy olajköpeny függöny, és még könnyebben törődhet vele - ha szükséges, tegye a függönyt a mosógép dobába, és kapcsolja be a finom mosási üzemmódot.

Víztaszító textilborítás

Fürdő szőnyeg

A szőnyeg a padlón alapvető eleme a fürdőszobai kiegészítőknek. A hideg csempe védelme érdekében a lábakat zuhany után kell megvédeni, a termék további dekorációként is szolgálhat, ha megfelelően felveszi.

A szőnyeg a fürdőszobának további dekorációjaként szolgálhat

Néhány tipp, amellyel minőségi és gyönyörű szőnyeget kaphat:

 • Érdemes kiválasztani, figyelve a helyiség minden helyzetére - a rajz, a forma és a szín összhangban kell lennie az általános belső térrel.

A fürdőszőnyeg a belső térrel keveredik

 • A jó fürdő szőnyeg bolyhos, puha, nagy nedvszívó tulajdonságokkal rendelkezik.

A fürdőkádnak jól nedvességet kell felszívnia

 • A feladat egyszerűsítése érdekében a szőnyegből és a textil fürdőfüggönyből álló készletet vásárolhat - ebben az esetben a termékek már megfelelően vannak kiválasztva, csak a helyükön marad.

Shutter és fürdő szőnyeg azonos stílusban

Ha a falak vagy díszek díszítése (például a képen) geometriai mintákat tartalmaz, javasoljuk, hogy válasszon egy szőnyeget, amelyen szintén léteznek. Kívánatos, hogy ebben az esetben a teljes belső világítás élénk színekben készüljön - akkor egy kontrasztos geometriai minta játssza a fényes akcentust.

Fürdőszobai matrac kontrasztos geometriai mintával

A termék színének tökéletesen illeszkedő hangzásához a kromatikus kört használhatja. A szokásos kombinációk azonban a legtöbb esetben akkor alkalmazhatók, ha a termék színe megegyezik a csempe vagy a csempe közelében (például barna csokoládé, kék kék, zöld világoszöld), vagy éppen ellenkezőleg éles ellentétben áll (fehér csempe és fekete szőnyeg ).

A fürdőszobai kiegészítők színtartománya

Fontos dolgok

Az egyszerű, de fontos apróságok segítenek a kényelem kiegészítésében, kiegészítésében és revitalizálásában a fürdőszoba belsejében:

 • beltéri virágok;
 • fonott mosodai kosarak;
 • dekoratív gyertyák.

A megfelelő megközelítéssel egy fürdőszobai kiegészítőkészlet átalakíthatja a belső térséget a felismerésen túl.

A fonott kosarak nemcsak piszkos ruhák tárolására alkalmas helyek lehetnek, hanem olyan elemek is, amelyek díszítik a szobát.

Fonott kosarak fürdőszoba dekorációhoz

Magától a fürdőszobatípustól függően klasszikus stílusú termékeket vagy eredeti, szokatlan alakokat használhat: kosarakat lehet delfin, rajzfigurák (ha a gyerekek élnek a házban), egyéb figurák formájában.

Fonott kosarak a fürdőszobában

A kényelem érdekében a fürdőszobában különböző dolgokat használhat - a megfelelő megközelítéssel, akár a testápolási termékekkel, a hajjal és a bőrrel is. A modern kozmetikumok gyakran gyönyörű csomagolásban készülnek. A nyitott polcokon elhelyezett eszközök sorozata az utolsó érintés a fürdőszobában.

Gyönyörű dekoratív kozmetikumok is válhatnak fürdőszobai díszítéssel

A bútorok és fürdőszoba kiegészítők kiválasztására vonatkozó szabályok

Számos szabály segít Önnek nem csak gyönyörű, de funkcionális kiegészítők kiválasztásában is.
Tehát a termékek színe szinte bármi lehet, de a fehér tartozékokat gondosan kell megvásárolni - nem tudod megérinteni. Ezután egy kis helyiségbe helyezve egymásra nézve alkalmatlannak tűnnek, ami a fürdőszoba harmonikus megjelenésének megsértéséhez vezet.
A fürdő legnépszerűbb színei: kék, zöld, kék, narancssárga, szürke, lila, csokoládé és piros.

Fürdőszoba kiegészítők fehér színben

Mivel a tartozékok olyan termékek, amelyeket gyakran használnak, célszerű olyan minőségi termékeket beszerezni, amelyek rövid ideig nem fogják elveszíteni vonzó megjelenését.

Előnyben kell részesíteni azokat a termékeket, amelyek olyan anyagokból készültek, amelyek ellenállnak a nedvességnek, éles hőmérsékleti csökkenésnek. Végül nem lehet penészes, rozsdás. Fontos, hogy az anyag biztonságos az emberi egészségre, ne bocsásson ki káros anyagokat.

Fürdőszoba kiegészítők fehér színben

Mindezek a követelmények teljesen összhangban vannak a kerámiával. Ezen túlmenően a kerámiatermékek az ingatlan minden tekintetben nagyszerűen nézhetők ki. Egy másik lehetőség bronz kiegészítők. Ez az anyag szintén ellenáll a külső káros hatásoknak, de alaposabb ellátást igényel. Meg kell értened, hogy a bronz kiegészítők meglehetősen drágák és a legkedvezőbbek a klasszikus stílusban díszített szobában.

A fürdő kellékeknek hőállónak kell lenniük.

A legdinamikusabb és a fürdőszobai és toalett kiegészítők összes követelményének megfelelő krómozott acél. Termékei elérhetőek szinte mindenki számára, és kiváló teljesítmény tulajdonságokkal rendelkeznek. A felület egyaránt ragyogó és matt lehet, így a tartozékok minden belső térben jól nézhetnek ki. Tartósak, ellenállnak a külső hatásoknak, tartósak.

Chrome acél fürdőszobai kiegészítők

Az üveg kiegészítők rendkívül érdekesek a megjelenéshez, gyönyörűek, bármilyen stílusban használható fürdőszobához, de a vízcseppek nyomai észrevehetők a felületükön, így folyamatosan figyelemmel kell kísérni az ilyen termékek tisztaságát.

Klasszikus stílusú üveg fürdőszobai kiegészítők

A műanyag kiegészítők nem a legjobb választás. Alacsony költségük nem kompenzálja az ilyen tételek üzemeltetése során felmerülő kellemetlenségeket.

Műanyag fürdőszobai kiegészítők

Stílus kiválasztása

A fürdőszoba belsejének összhangban kell lennie az egész lakás dekorációjával.

A XVII-XVIII. Század stílusaiban (klasszicizmus, barokk, rokokó) kialakított ház fürdőszobája meglehetősen nehéz, hiszen akkoriban nem volt külön fürdőszoba, higiéniai eljárásokat végeztek közvetlenül a boudoirs vagy hálószobákban. Ezért, hogy ellenálljon a stílus, a tulajdonosok a lakások, készült ezek a stílusok, jobb, hogy vegye fel a kapcsolatot a szakemberek a belső.

A legnépszerűbb és könnyen megvalósítható do-it-yourself tervezési lehetőségek: nautikai, minimalizmus és etno.

Nautikus stílus

"A fürdőszoba és a WC-kiegészítők ebben a belső terében nem biztos, hogy tiszta tengeri téma"

Nem lehet történelmi hagyománynak nevezni, inkább a tervezői képzelet gyümölcse. Az ilyen belső tér kiegészíthető Provence vagy ország elemekkel.
A tengeri stílus megkülönböztető jegye a bútorok és fürdőszobai kiegészítők kiválasztásának szabadsága. Nincsenek szigorú előírások. Az egyetlen feltétel, amelyet teljesíteni kell, az, hogy kiválasszuk, melyik értelmezést fogjuk betartani: a régi vagy a modern, de nem keverjük mindkettőt.