Legfontosabb > Tervezés

Fürdőszoba kialakítása és elrendezése 5 m2-en: a legjobb tervezési ötletek és gyakorlati megoldások

A legtöbben sok követelménynek tartják a modern fürdőszobákat: egy teljes méretű fürdőszobát, háztartási készülékeket és tágas bútorokat kell elhelyezni egy korlátozott helyiségben.

Egy kis térre helyezés nem könnyű feladat, de nagyon megvalósítható. Csak a tervezési megoldáshoz kell a legjobb választást választani, és helyesen megtervezni az 5 négyzetméteres fürdőszobát. m.

A helyiségtervezés szakaszai

Mielőtt elkezdené gondolkodni az 5 m²-es fürdőszoba tervezésének lehetőségéről, magának kell eldöntenie, hogy kombinált vagy külön fürdőszobát kíván-e létrehozni.

Kombinált vagy külön fürdőszoba

Ami a két szobát összekapcsolja, nincs határozott válasz. Minden lehetőség előnye és hátránya.

Egy közös fürdőszoba felszerelésének tervezése során egyszerre több problémát is megoldhat:

 • növelje a helyiség hasznos területét;
 • csökkenti a lebontott belső válaszfal anyagainak árát;
 • lehetősége van a WC használatát követően, anélkül, hogy elhagyná a szobát, használja a fürdőszobát;
 • nyitott helyet magadnak a legmerészebb tervezési ötletek megtestesülése során.

Ha figyelembe vesszük a kombináció hiányosságait, akkor ezek közé tartozik:

 • lehetőség van várakozási idő létrehozására a délutáni edzés idején;
 • a fürdés kellemetlensége, néhány méterre a WC-től;
 • hogy szükség van hivatalos engedély beszerzésére a belső válaszfal lebontására.

Az apartmanok kombinált fürdőszobájának felszerelése, szem előtt kell tartani, hogy a helyiség elégtelen szellőzésével nagy a valószínűsége a kellemetlen szagoknak. A helyzet orvoslása érdekében szükséges egy elektromos ventilátor beépítése a kipufogócsatorna nyílásába.

A fürdőszoba és a WC közötti móló vastagsága kb. 20 cm, így megszabadulhat tőle, extra centimétereket ad hozzá a teljes felhasználható területhez

Gondoljon rá, hogy mennyi helyet szabadít fel, ha áthelyezi az ajtót, vagy csak mozgatja az ajtót? A szoba helyzete már nem fogja megtenni, de a fal mentén mozgó nyílás lehetővé teszi, hogy extra centiméteres "nyerjen" az ugyanazon fürdő telepítéséhez. Szükség esetén javítsa ki az ajtót úgy, hogy kifelé nyúlik, vagy oldalra mozog.

Térbeosztás

A helyiségnek a helyiségtől függő zónák szerinti megosztása lehetővé teszi a helyiség funkcionalitásának növelését. Ezzel az elvvel a tervezők javasolják, hogy a fürdőszobát három zónára osztják:

 • Víztisztítási eljárások elfogadásához (mosdó, kád vagy zuhany).
 • A személyes higiénia és a természetes szükségletek (WC-tál, bidé és vizelde elhelyezése céljából).
 • Háztartás (helyiség szekrények és mosógép felszereléséhez).

A helyiség szétválasztásának hatása többféleképpen: egy helyen az általános célú vízvezeték vagy a tervezési trükkök alkalmazása.

A legkönnyebben egy szobát egy üvegszobor díszítő csúszó válaszfalának elrendezésével lehet elkülöníteni. A színtervezés és a világítás elhelyezése által létrehozott vizuális területrendezés.

A tervezők nem javasolják, hogy ugyanazt a helyiségben használják az összes területezési módszert, mivel a színes és építészeti túlterhelés csak a helyiség diszharmóniájához vezethet.

Tervezési projekt létrehozása

A tervezési projekt egy műszaki dokumentáció, amely magában foglalja a kommunikációs rajzokkal ellátott alaprajzot, valamint a szükséges anyagszámításokat.

Létrehozása a helyiség előzetes vázlatával kezdődik, amelyet a következő sorrendben kell végrehajtani:

 • Határozza meg a szükséges szerelési és gazdasági berendezéseket.
 • Tisztázza a szellőzőcsatornák és a csővezetékek összekötőinek helyét.
 • Számolja ki a helyiség területét és a falak méretét, valamint adja meg a bútorok és a vízvezeték méreteit.
 • Vázlat készítése skála szerint, jelezve a helyeket, ahol mindenre szükség van.

Ebben a szakaszban szükség van egy kád vagy egy zuhanykabin kiválasztására annak eldöntése érdekében, hogy egy bidét telepítésre kerül-e a szobában, hogy megoldja a problémát a mosógép telepítésének helyével.

A rajz kidolgozásakor szem előtt kell tartani, hogy az egészségügyi berendezések tervezett elhelyezéséhez szükség lehet a központi kommunikációhoz való csatlakozás rendszerének átdolgozására.

A modern gyártók, hogy egyszerűsítsék ezt a feladatot, számos lehetőséget kínálnak: hullámcsövek, rugalmas vízcsövek... És a tervezési szakaszban érdemes megoldást találni a padló rendezésére.

Annak érdekében, hogy minél magasabb színvonalú tervezési projektet hozzanak létre, amelynek tervezésében figyelembe veszik az elrendezés összes kulcsfontosságú aspektusait, professzionális tervezőket vonhat be, vagy magadat készíthet, alapul szolgálva az alábbi lehetőségek közül.

Tervek tervezése egy fürdőszoba 5 négyzet négyzet

A fürdőszoba és a WC összekapcsolása a standard lakásokban megengedett néhány eljárás egyike. Számos megoldást kínálunk egy 5 négyzetméteres fürdőszoba tervezéséhez.

1. tervezési lehetőség

A kezdeti elrendezés a kombinált szaniter létesítmények tipikus kialakítása, amelyek gyakran a lakóházakban találhatók.

Amikor belép a szobába, az első dolog, ami a szemhez kinyílik, egy asztallap, egy beépített mosdó és egy fal tükör összetétele a fal közepére szerelve. Az elrendezés sikeres megvalósításának egyik példája a fotó.

A kontrasztos vízszintes bélés létrehozza a tér vizuális terjeszkedésének hatását, és bizonyos fokú ritmust ad a függőleges síkhoz.

A szürke betétek az ellenkező falakra világosabbá teszik a szobát.

A megfelelő telepítéssel a konzol kialakítása könnyen ellenáll a tisztességes terhelésnek.

Az asztal teteje és a fürdőszobai tábla közötti távolság lehetővé teszi, hogy ne tartsák lenyomva a mozgást, így a vízkezelés lehetősége a lehető legkényelmesebb legyen.

A tér hatékonyabb kihasználása érdekében egy fülkét helyeztek el a doboz fölött, amelyben a fűtött törülközőtartót felhelyezték. A dekorációval díszített világítással díszítették a szerkezet bemutatását.

2. tervezési opció

Az elrendezés második változata eltér az elsőtől, mivel lehetővé teszi a nagy csatornák problémájának sikeres megoldását, amelynek falai alatt a kommunikációs csövek és a szellőzőrendszer el vannak rejtve.

Kényelmes a mellékelt falon lévő szabad helyet használni a fürdőkádban a sampon palackok és egyéb fürdõeszközök tárolásához.

A fürdőkád küszöbén áthaladva találja magát egy hosszú asztallappal, mesterséges kőből.

A 40 cm-es munkalap mélységével a mosógép méretei 60x40 cm-en belül legyenek, átlagosan 4,5 kg mosnivaló.

Az elrendezés egyetlen hátránya abban a pillanatban tekinthető, amikor a WC-vel és az asztali felszerelés után eltelt távolság egy méterenként egy méteres "patch".

Az elrendezés egyetlen hátránya abban a pillanatban tekinthető, amikor a WC-vel és az asztali felszerelés után eltelt távolság egy méterenként egy méteres "patch".

Mivel a fürdőszoba külső része részben el van rejtve egy résen, annak érdekében, hogy egyszerűbbé váljon a nyomás és a vízhőmérséklet szabályozása a fürdés közben, a keverő a tál széles oldalán helyezkedik el.

3. tervezési lehetőség

A szobának van egy hosszúkás négyszögletes alakja, és három zónára oszlik: a természetes igényekhez, a vízkezeléshez és az üzleti igényekhez.

A teljes méretű fürdő egy keskeny fal mentén nyilvánvalóan nem fog felállni, és az ülő modellek nem mindenki számára alkalmasak.

A zuhanykabin tökéletesen illeszkedik egy ilyen elrendezés helyiségébe.

A helyiség kialakításakor fontos, hogy ne csak az ergonómia egyszerű szabályaira összpontosítsunk, hanem figyelembe vesszük azokat a feltételeket is, amelyek az egészségügyi berendezéseknek a műszaki kommunikációhoz való elhelyezését szabályozzák.

A széles asztallapot fémrácsra rögzített nedvességálló gipszrost lemezekből lehet készíteni, vagy vasbeton szerkezetekbe önthető.

A WC hátsó falán található beépített szekrény és a közelben felfüggesztett fűtött törölközőtartó megtartja a szabad helyet, ugyanakkor a helyiséget még funkcionálisabbá teszi.

A fekete rózsákkal díszített, barna csempe és fehér csempe utánzó kő kontrasztos kombinációja lágyítja a laconic design kemény stílusát.

Szoba Tippek

A fürdőszoba és a WC összekapcsolása az osztalék mellett a padlófelület emelkedésének formájában széles választékot kínál a dekoratív megoldásokhoz.

A befejező anyagok

A padló, a falak és a mennyezet megfelelő megválasztása az elegáns és harmonikus kialakítás kulcsa.

Stretch vagy false ceiling, műanyag panelek vagy gipszkarton, festés vagy fa bélés - úgy dönt.

A modern építési piacon a falburkolatok, a műanyag panelek és a texturált vakolatok köre nagyszerű. A bevonatok textúrája és palettája csak az ízlési preferenciáktól függ: egyesek inkább könnyű, nyugodt színeket kedvelnek, mások - élénk színekben.

A szoba érzékelésének vizuális növeléséhez válasszon egy kis kerámiacserépet. Ha egy cserépet cserél egy tükör analógra az egyik falon, akkor érdekes hatást hoz a mennyezetek vizuális felemelésére és a válaszfalak elválasztására.

Pontosan kiszámítja és meghatározza a szükséges anyagmennyiséget speciális programok és online szolgáltatások, például online számológépünk segítségével.

A vízvezeték megválasztása

Először is meg kell határoznia a vízvezeték megjelenését. Ő diktálja a stílust.

Ha úgy dönt, hogy drasztikusan megváltoztatja a belső térséget, megszabadulni a nagyméretű, régi vízvezetékektől, kiváló lehetőségeket kaphat az értékes centiméterek megőrzésére modern berendezések felszerelésével.

Amikor létrehoz egy fürdőszoba design 5 négyzetméter. m., olyan modelleket kell választani, amelyek lehetővé teszik, hogy a helyet a legnagyobb haszonnal használhassa.

A gyártók jobb- és balkezes modelleket állítanak elő, így ha egy nem szabványos helyiséget rendeznek, a sarokmodellek elhelyezésének nehézségei nem merülnek fel.

A helytakarékos kis helyiségben segíti a telepítési rendszert. Ezeknek a szerkezeteknek köszönhetően helyezzük el a mosdókat és a WC-tálakat. Ebben az esetben a csövek és az elzárószelepek a bélés mögött vannak elrejtve.

A kis fürdőszobákban a gyártók felkínált vattacseppeket kínálnak beépített lapos tartállyal és egy kisebb tálcával.

Bútor fürdőszobához

A vízvezeték és mosógép felszerelése után a szabad hely továbbra is nagyon kevés. Azonban szükséges a helyiség elosztása a fürdő kiegészítők elhelyezéséhez.

A fal bútorok segítenek megoldani a problémát. Az üvegpolcok és a tükrözött ajtókkal ellátott függesztett szekrények nem tűnnek nehézkesnek egy kis helyiség belsejében.

A beépített szaniterárral ellátott darázsbútorok segítenek a helytakarékosításban: tükörszekrények a mosogató felett, szekrények mosógéppel.

Szüksége lesz egy helyre a háztartásban szükséges törülközők és egyéb apróságok tárolására. Ebből a célból a legjobb, ha egy nagy ceruza tokot használ, amely még egy kis helyre is illeszkedik.

Alternatívaként - rendelni a bútorok gyártását. A bútorok szigorúan a beépített berendezés méretétől függően és a szoba kialakításával díszített bútorok segítenek a kényelmes és funkcionális belső kialakításnak.

Világítás tervezés

A világítótestek megválasztása egy 5 négyzet alakú fürdőszobának kialakítására kétféleképpen csökkenthető:

 • A főbbek. Lehet felfüggesztett mennyezeti lámpák, elegáns csillárok vagy helyszíni mennyezeti lámpák.
 • További. A helyiség környékén a környezeti fény szerepe fal- és padlóvilágítással történik.

A tükrök tulajdonságairól, hogy a tükröződés sokszorozza a tér térfogatát sokak számára ismert. Ha ezeket világító eszközökkel egészítik ki, a hatás kifejezőbbé válik.

A fényvisszaverődést gyakran a tervezők használják úgy, hogy lámpákat helyeznek el a tükör egyik oldalára.

A lámpatestek méretét és konfigurációját a szoba méretei és kialakítása határozza meg. A kis helyiségű fürdőszobák fő fényforrásaként olyan lámpák használata ajánlott, amelyek szabályozható elfordulási szöggel rendelkeznek.

A LED csíkok megvilágíthatják a fülkéket, a rack polcát vagy a mély szekrények fiókjait.

A világítási rendszer kialakításakor fontos fontolóra venni a biztonságot, oly módon, hogy a világítóberendezéseket oly módon helyezzék el, hogy megszüntessék a vízzel való érintkezésüket.

Az eszközházakat le kell zárni. Minden villamos hálózatot földelni kell.

Miután átgondolta a fő vízvezeték elhelyezési lehetőségeit, és megfelelő figyelmet fordított a helyiség elrendezésére, olyan belső teret hoz létre, amelyben kellemes és kényelmes lesz, élvezve a vízelemet.

Sikeres megoldások a funkcionális belső kialakításában!

Fürdőszoba kialakítása 5 négyzet. m. - az illetékes területrendezési és formatervezési lehetőségek (57 fotó)

A fürdőszoba méretének és lehetőségeinek felmérése során a javítások megkezdése előtt néhány bérlőnek pozitív érzete van.

Azonban ellentétben a közhiedelemmel, fürdő design 5kV. m. nagyon érdekes lehet számos érdekes ötlet megvalósításában.

Csak néhány hasznos tippet kell használni, hogy szabadon engedjék a tervezők képzeletét, és nézzenek meg különböző katalógusokat elkészített tervezési projektekkel.

A javítás kezdetén gondolkodnia kell arról, hogy mi lesz a jövő fürdőszobája belseje.

Először is, figyelmet kell fordítani a szoba legkényelmesebb elrendezésére, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy a szoba minél esztétikusabbnak tűnt.

Természetesen 5 négyzetméter. - ez nem a fürdőszoba legnagyobb területe, de távolról sem.

Ez egy olyan terület, amely lehetővé teszi az érdekes megoldások megvalósítását, ha a javítási kérdések megoldását kompetensen és teljes felelősséggel közelítjük meg.

Az ilyen javítások fő feladata egyáltalán nem a helyiségbe helyezni a különféle vízvezeték szerelvények és ennek megfelelően háztartási készülékek maximális mennyiségét, hanem a lehető legkényelmesebbé és kényelmesebbé tenni azokat.

Mi kezdődik a javítás

A helyiségek legmegfelelőbb és mindenekelőtt a javítás kezdeti szakasza a jövő szobájának tervezési projektje.

Az előzetes készítés érdekében fontos előzetesen meghatározni:

 • Milyen vízvezetékeket és bútorokat kell beépíteni a házban;
 • Végezze el a falak mérését. Ebben a szakaszban fontos figyelembe venni a nyílások teljes mértékét, valamint mérni a mennyezet magasságát a helyiségben és a vízvezeték szerelvény méretét, amelyet a jövőben a fürdőszobába építenek be;
 • Vázlat készítése, ugyanakkor meghatározza magának a szobaterv optimális változatát.

A design választásának nyomait

A szoba stílusának megválasztásánál fontos szempontokat kell figyelembe venni.

Először is, a legjobb, ha olyan fénykészletet használsz, amely lehetővé teszi, hogy igazi békét kapsz fürdés közben;

Másodszor, a burkolólapok szigorúan átlósan, és nem függőlegesen vagy vízszintesen, ahogy gyakran van, vizuálisan megváltoztathatják a terem határait, és így tágasabbá tehetik a teret.

Harmadszor, a mosogató helyének meghatározásakor figyelembe kell venni a következő kulcsfontosságú pontot: semmiképpen sem lehet az ajtó vagy a fal közelében elhelyezni;

Negyedszer, a helytakarékosság érdekében elrejtheti a mosógépet egy speciális résszel vagy egy beépített mosdó alá.

Ötödször, a kis tér érzése elsősorban annak a ténynek köszönhető, hogy a szoba padlója túlságosan zsúfolt különböző tárgyakkal, beleértve a teljesen szükségteleneket.

Célszerű, ha kialakítanunk egy tervet, figyelni kell arra, hogy még mindig a lehető legnyitottabb.

Éppen ezért egyre gyakrabban választanak fürdőket lábbal, valamint falburkolatokkal és különböző felfüggesztett szaniterárukkal.

Ez nem befolyásolja a fürdőszoba funkcionalitását, de vizuálisan sokkal több lesz.

5 és 6 m2-es fürdőszobák tervezése: a tervezés legjobb ötlete

Döntés, hogy javításokat végezzen a házban, meg kell gondolnia a fürdő belsejét is. Még akkor is, ha a szoba nagyon kicsi, érdekes módon rendezhető. Az öt-hat négyzetméteres szoba elegendő helyet ad a képzeletnek. Itt a fő feladat nem csak az, hogy mindent meg lehessen tenni benne, hanem a szobát is díszítse, minden személynek van egy bizonyos személyisége, és ezért saját preferenciái vannak. Ez természetesen befolyásolja az ilyen helyiség belső kialakítását. Mindezt figyelembe veszik a stílus kiválasztásakor. Végül is sokan vannak. Itt vannak a legnépszerűbbek.

Különlegességek

A tervezés során a fürdőszoba 5 négyzetméter. m és 6 négyzetméter. m, nem kell aggódnia minden szabad centiméterről. Végtére is, a helyes megközelítéssel elhelyezheti az összes szükséges vízvezetéket a szoba, a polcok vagy a rackek számára. Emellett még sok szabad hely marad.

És ugyanakkor, 5 vagy 6 m2 - nem annyira. Ez egy kis helyiség, ahol a fürdő közepén helyezheti el a fürdőt, vagy egy öltözőasztalot, sőt hatalmas tükörrel is. Emlékeznünk kell erre, és nem szabad átvezetnünk a vonalat a bútorok telepítésénél.

Az ilyen kis méretű helyiség további vizuális terjeszkedést igényel. Ezért a tulajdonosoknak finomítaniuk kell és új utakat kell kialakítaniuk a terem növelése érdekében. Például függesztett szekrényeket vagy polcokat használhat a padozathoz. A falakat könnyűvé kell tenni, tükrökkel díszítve. Egy ilyen egyszerű mozdulatok segítenek a tér jelentős növelésében, legalábbis vizuálisan.

Néhány takarékos tulajdonos a szoba ilyen jellegzetessége, mint a tömörség, csak tetszik. Kiderül, hogy menteni az anyagokat és a tervezési helyet. Bizonyos esetekben a szobát drágább anyagokkal lehet díszíteni, mivel fogyasztása csökken.

A tervezés szakaszai

Sokkal könnyebb öt vagy hat négyzetméteres fürdőszobát kialakítani, mint egy kisebb helyiségben. Azonban itt egy zuhanyzó és egy fürdőkád nagyon problémás lesz. De még mindig van kiút - ez a két elem együttese.

A zuhanykabin kombinációja a fürdőszobával praktikus és kényelmes. Ha menteni kell, akkor korlátozhatja a szokásos, a falra szerelt zuhanyzót. Ami a fürdő választását illeti, itt természetesen figyelembe kell venni a legösszetettebb lehetőségeket. Például keskeny, szögletes vagy aszimmetrikus. Az utóbbi lehetőség kényelmes, ha nincs elég hely, és a kádnak a vízvezeték szerelvények vagy szekrények mellett kell állnia.

De önnek is gondoskodnia kell a megfelelő bútorokról és a bútorokról. Például tegye a polcokat vagy a fali szekrényeket, és helyezze el a mosogatót egy mosógép alá.

Néhány szoba további fülkékkel rendelkezik. Különböző bútorokhoz illeszkednek. De ne felejtsd el az ajtót. Kinyílnia kell. Ez nem csak a biztonság szempontjából fontos. Ez a megoldás szabad helyet takarít meg a szobában.

Egy ilyen helyiség kialakításakor egyes esetekben a fürdőszoba és a WC együttesét egy szobában kell összekapcsolni. Nagyon lehetséges, ha a WC-t a sarokba helyezi, és felveszi egy kis keskeny fürdőt. De ha a család nagy, akkor nagyon kényelmetlen lesz egy ilyen szobát használni.

Öt és hat négyzet alakú fürdőszobában lévő belső tér kialakítása nem szükséges további partíciókat telepíteni. Ha a kádat vagy a zuhanyzást el akarja védeni, jobb vékony függöny kiválasztása, ami nem történik meg.

A befejező anyag kiválasztása

Amikor kiválasztja az anyagot a fürdőszoba befejezéséhez, érdemes megfontolni, hogy ez a helyiség erős hőmérséklettől függ, és magas páratartalmú. Ezért egy ilyen szoba megfelel mind a kerámia csempe és műanyag panelek. És kombinálhatja őket vízálló tapétával.

csempe

Ez az anyag a fürdőszobában a legáltalánosabb felületi felület. Végtére is, a csempe nagyon magas nedvességállósággal rendelkezik, könnyen karbantartható, hosszú ideig javítás nélkül tart. Nem fél a mechanikai hatásoktól. Színpalettája és szerkezete meglehetősen változatos.

A faanyag és a kőfelület utánzata lehet. Ez lehetővé teszi, hogy különböző stílusú irányokban használja. A cserép ugyanakkor környezetbarát anyag, és semmilyen veszélyt nem jelent.

Egy kis mozaik csempe ugyanolyan tulajdonságokkal bír, mint a kerámia. De a kis méretének köszönhetően a legösszetettebb felületek befejezésére használható. Például ez lehet mind a fülkék, mind az ívek és sarkok. A csempék segítségével maga a fürdő vagy a mosogató is megalapozható.

Ha mozaik és kerámia burkolatokat készít, nagyon érdekes képet kap. Azonban, amikor dolgozik, érdemes megemlíteni, hogy mely mozdulatok segítik a tér vizuális kiterjesztését, és ezzel szemben szűkítik. Így a függőleges csíkok kissé növelik a mennyezet magasságát, és a vízszintes - kiterjeszti az egész teret.

Amikor a fürdőszobát végezzük, amelyben van egy zuhanykabin, itt szükség van az egész szoba befejezésére mozaik vagy cserép segítségével. De szükség van a mosogató alapjainak megalapozására is, így minden harmonikusnak tűnik. A padlóburkolat befejeződése porcelánra alkalmas, amely nagyon erős és tartós anyag.

Műanyag panelek

Az egyik legolcsóbb anyag műanyag. Sok előnye van. Ez a színek széles választéka és a nedvességgel szembeni ellenállás. Az ilyen panelek nagyon egyszerűen telepíthetők szakértői segítség nélkül anélkül, hogy sok erőfeszítést megtennének. A műanyag könnyen tisztítható, még kémiai adalékanyagok nélkül is. De van némi hátránya is - gyors gyúlékonyság és mérgező anyagok felszabadulása melegítéskor.

Vannak rajongói panelek is, de gyakran nem használják őket. Ennek az az oka, hogy különös gondosságra van szükségük. Végül is a konvex elemek sokkal nehezebbek a mosáshoz, mint a sima felületek. De sok ember használja őket, köszönhetően az eredeti belső térnek. Végül is a leggyakrabban használt színek nagyon érdekesek számukra.

Fürdőszoba kialakítása 5 négyzetméter - elrendezés és belső tér

Néhány fürdőszoba design 5 négyzet. m Hruscsovban lehetetlen feladatnak tűnhet. Ezt az állandó tárgyak helyének hiánya magyarázza. Mások többet fognak találni, mint elegendő. A megfelelő szervezet segíteni fog abban, hogy minden szükséges sikeres megoldást elérjen. És a szabad mozgás helyzete több mint elegendő marad. Ami a színpalettát illeti - nincs korlátja, mivel a lehető legrészletesebb, és élénk színű árnyalatokat használhatja. Megfelelőnek tűnnek, ha ékezetekként mérik. Természetesen öt négyzetméter nem teszi lehetővé, hogy a fürdõk központi tárgyat képezzenek, de a vízvezeték és a bútorok ergonómikus elrendezése nagyon megvalósítható.

A tervezés szakaszai

Ha a mosókonyha mérete közel van az átlaghoz, akkor a helytakarékosság témája továbbra is sürgős. Az elrendezés itt nem különösebben nehéz, de valószínűtlen, hogy a fürdőkád és a zuhanyzó felszerelésének kombinációjaként dolgozik, ezért figyeljen a 2-es opcióra. Javasoljuk, hogy elkezdjük megtervezni a jövőbeli felszerelés, vízvezeték-lista összeállítását. A prioritásnak nem csak a minőség, a funkcionalitás, hanem az egyszerű használat is lehet. Egy drága mixer például nem lesz olyan lenyűgöző, mint egy kreatív megoldás egy kis helyen. Egy másik fontos kezdeti lépés a szoba térfogatának pontos mérése. Előzetesen azt gondolják, hogy célszerű kombinálni a fürdőszobát. Szükség van a kommunikációhoz szükséges munkák elvégzésére annak érdekében, hogy bízzanak a vízvezetékcsövek, a radiátor és a fűtött törölközőtartó átvitelének lehetőségével, valamint a kibocsátási konfiguráció átdolgozását a csatornarendszerbe.

Fontos! A számítógépes tervezési programok használata segít egy egyedi változat elkészítésében olyan fénykép formájában, amely teljes mértékben kielégíti a tulajdonos igényeit.

Kombinált vagy külön fürdőszoba

Kombinált fürdőszoba mérete 5 négyzetméter. m kiválasztott design, amely a tér növelésére összpontosított. Bútor, vízvezeték, célszerű a rejtett rendszerekkel lógni. Ez nemcsak kompetensen szervezi meg a teret, hanem különleges esztétikát is tartalmaz. Ha a mosdó külön helyiségben van, ajánlott egy másik mosogatót elhelyezni, ami jelentősen megrövidíti a családtagokat. A kombinált tér alacsonyabb költségeket igényel a bélés anyagaihoz, mivel nincs köztük egy szoba-válaszfal. Normál vastagsága 20 cm, így megszabadulni ettől több hasznos helyet adhat. A javítási folyamat ebben az esetben lehetővé teszi a kreatív ötletek megtestesítését. A WC után zuhanyozhat a szoba elhagyása nélkül. A kombinált tér hiányosságai:

 • a reggeli és az esti vonalak kialakulása;
 • kényelmetlen a természetes igények kielégítésére szolgáló hely közelében mosni;
 • hivatalos engedéllyel, hogy megszabaduljon a belső válaszfalról.

Fontos! Mielőtt a területet össze kívánja illeszteni, gondoskodnia kell a szellőztetés minőségéről, hogy elkerülhető legyen a kellemetlen szagok: az elektromos ventilátor kipufogócsatornájának lyukába telepíthető.

Térbeosztás

Az övezetnek az övezetekhez való kompetens megosztottságának köszönhetően, figyelembe véve a sajátosságukat, kiderül, hogy a szobát még funkcionálisabbá teszi. Ezt úgy érhetjük el, hogy egy helyet szerelünk a hasonló üzemeltetési elvekkel vagy speciális technikákkal. Között az utóbbi - csúszó dekoratív válaszfalak üvegből. A falakon átmenő színátmenetek (lila, stb.), A kontrasztos többszintű mennyezetek és a világító eszközök segítenek a vizuális zónák megjelenítésében. Azonban a bemutatott módszerek egyidejű használata a tér elosztására zónákra nem kívánatos. Így lehetséges az építészeti vagy a színes torlódás elérése, ami a tér teljes diszharmóniáját okozhatja. Ezt szem előtt tartva javasoljuk, hogy a haszonelvű helyiségeket legfeljebb 3 funkcionális területre oszthassuk:

 • vízkezelésre (mosogató, zuhany);
 • személyes higiénia, természetes szükségletek (bidé, piszoár);
 • háztartás (szekrények, mosóeszközök).

Mosógéppel vagy anélkül

Számos érv támogatja a mosógép egy személyes higiéniás helyiségbe történő beszerelését: a mosdót kísérő elemek (kondicionáló, mosdókagylók, por) közelében lévő helyiségek közelsége; az előmosás vagy kézmosás kényelmessége; kevesebb vízszivárgás miatt a szomszédok elárasztásának veszélye; a kipufogógáz jelenléte, a felesleges nedvesség eltávolítása; a közeli piszkos ruhák tárolásának lehetősége; a felső síkon. Az egység felszerelése a konyhában megtakarít a helyiségben a fürdőszobában.

gejzír

A modern vízmelegítő rendszerek kompakt és könnyen kezelhető. De még pontosságuk esetén is fennáll a sikertelen helyszín veszélye, ami bonyolítja a térhasználatot. A gázegység be- és kikapcsolásához ingyenes hozzáférésre van szükség, kényelmes távolságban, hogy ne nyúljon hozzá, és ne lépjen fel a létrán. Sok ember el akarja rejteni az ilyen háztartási készülékeket, de a biztonsági óvintézkedések ezt nem teszik lehetővé.

De van megoldás - a mosdó fölötti gipszkartonban lévő (nem túl közel) oszlop szép elhelyezése például segít megtakarítani a helyet. A rést kerámiával vagy mesterséges kővel készítjük el, oszlop vagy panel formájában lehet. A modellek választéka nagy léptékű: a formák, a méretek és a színek sokféleséget mutatnak, ezért nem szabad az általános stílus (high-tech stb.) Illeszkedése. A niche finishing anyagok nem fogyaszthatóak és nem gyúlékonyak, mert Az eszköz hajlamos a hőre.

Tervezési projekt létrehozása

A projekt szakmai ajánlásokon alapul. A szabad területcsökkenés elkerülése érdekében a fali dekorációhoz világos színeket választanak, de ha nem zsúfoltak, akkor van egy ablak, akkor sötétebb verzió lehetséges. A padlóburkolatok elhelyezése átlósan történik, ami vizuálisan megnöveli a tér határait. Ha ez minimális, érdemes a mosógépet a mosogató alá helyezni, sarokpolcokat, szekrényeket használni, figyeljen a mennyezetre. A tervezési projekt magában foglalja a helyes tervet, a kommunikációs rajzokat és a felhasznált anyagok számítását. A kezdeti vázlat tartalmaz háztartási felszerelést, szaniterberendezést, szellőzőcsatornákat és csatlakozási pontokat a csövekhez. Fontos szempont egy fűtött padló elrendezése, mivel a fűtőelemek a munkaterületen jelen lehetnek.

Belső stílusok

Szoba Tippek

A helyhasználat minimalizálása a fürdőszoba alá helyezett helyen történik, ahol egyes háztartási tárgyakat tárolhat. Szakosodott üzletekben párhuzamos ajtókkal rendelkeznek, amelyeken csuklós polcok vannak. Ez a funkció kézzel szervezhető, egyfajta polcok felállításával. A mosdó közelében, a helytakarékosság érdekében a zsebekkel ellátott "kötény" jól illeszkedik a textíliákhoz megfelelő árnyékolással. Ha a cserépet tükörrel helyettesítik, a mennyezetek vizuális felemelkedését és a méretek kiterjedését eredményezi. Jó, hogy megtagadják a fűtött törülközőt a "meleg padló" javára, jelentősen felszabadítva a falakat. Az ajtó mérőátadása segít az 5 négyzetméteres átlagos fürdőszoba tervezésének megszervezésében. m mosógéppel és WC-vel a preferenciák szerint. Az ajtót is félre lehet tenni.

A befejező anyagok

Ebben az esetben a legnépszerűbb anyagok közé tartoznak a kerámiák a nedvesség ellenállóképességének, a tartósságnak és az elhízásnak köszönhetően. A gazdag színtérkép mérettartománya ezt a lehetőséget minden belső megoldáshoz megfelelővé teszi. A mozaik ugyanolyan tulajdonságokkal bír, mint egy másik előnnyel: kis mérete lehetővé teszi a félköríves felületek bélését. Az előző anyaggal kombinálva lehetőség nyílik az eredeti ötletek megvalósítására. A legdemokratikusabb költség a műanyag panelek, de ezzel a csökkentett környezetvédelmi és működési idővel. De a széles színpaletta, a költségvetés és az egyszerű gondozás miatt figyelemre méltóak. Gyakran használt kavicsok, kő, fa készítésére. A fa különleges melegséget és kényelmet biztosít a szoba kialakításában. További anyagként kiválaszthatja a speciális festéket, valamint a nedvességálló gipszet.

épületgépészeti

Gyakran a belső tér az átlagos fürdőszoba mérete 5 négyzetméter. m nem magában foglalja a zuhanykabin és a fürdő egyidejű beszerelését, de ezeknek a funkcióknak a kombinációja is lehetséges: a fürdőt egy hajlékony csővel vagy egy trópusi zuhanyzással utánzuk. Annak érdekében, hogy a fröccsenés ne szivárogjon száraz felületekre, a fő egészségügyi tárgy hosszúságának egyharmada üvegfal. Amikor a fürdõ a fal mentén helyezkedik el, és egy zuhanypallet szerepét játssza, akkor az "ülõ" rövidített modellek relevánsak. A konzolos WC-tálca mentén kb. 30 cm-t takarít meg, a tartály a falba van szerelve. Ha egy külön helyiségben található, akkor a szabad helyet a második mosogatóhoz adják, amely sok reggelet takarít meg a családnak. Ugyanez a hatás érhető el a párosított modellek telepítésekor, amikor a leeresztő nyílás közös, egymás között helyezkedik el, és mindkét oldalon megfelelő alsó lejtés van. Az installációs rendszerek lehetővé teszik a felsővezeték, a zárószelepek, csövek, rejtett felületek felakasztását.

bútor

Az egészségügyi berendezések és eszközök telepítése után a szabadmérők jelentősen csökkenthetők. Azonban a fürdõszobai kiegészítõk elhelyezkedéséhez is szükség van egy olyan helyre, amellyel a falbútor tökéletesen felborul. Üveg polcok és lógó szekrények nem zavarja a szobát. Az utóbbi a tükrözött ajtók jelenlétében tágasabb megjelenésűvé teszi a szobát. Különböző háztartási cikkek és törülközők tárolásához külön hely szükséges. A legalkalmasabb ez egy nagy, többszintű ceruza, amely még egy keskeny helyre is illeszkedik. Az egyéni gyártásnak köszönhetően bármilyen méretű lehet, az egyes paraméterek szerint. Ezenkívül egy ilyen funkcionális partíció használatával a zuhanytálca elválasztható a mosdóból. Jó, ha a bútorok megismétlik a beépített berendezés méretét, és külső kialakítása megfelel az általános stilisztikai orientációnak. A gyártás anyagaként jobb, ha a védő akril lakkal bevont MDF-et a víz helyett vízálló hatású bevonattal látják el.

világítás

A 5 m2-es méretű helyiség elég nagy - elegendő számú világítótestet igényel. Ellenkező esetben a szoba elveszti a kényelmet és hidegen néz. A világítás legfőbb forrását a mennyezetre kell helyezni, a mosdó felett kiegészítőt kell elhelyezni. Az utóbbi feladatát gyakran beépített világítással ellátott tükör végzi. A belső térben lendületes fali lámpákat és fényűző csillárokat is felvehetnek a hálószobában - az üvegszerkezetek levegője hozza létre a repülés érzését. A funkcionalitás és a relevancia észrevehetően hangsúlyosabbá válik, ha a beépített háttérvilágítást a tervezési szakaszban tervezett, elforgatható szögű elforgatással használják. Ez biztosítja a szobába beérkező szegmensek megvilágításának szükséges szintjét, és vizuálisan nagyobb térfogatot biztosít a térnek. A kültéri ajtónyílások elszórják a fényt a kerület mentén, és a LED-szalagokkal képesek lesznek megvilágítani a polcokat, fiókokat, mély szekrényeket, fülkéket. A lámpatestek konfigurációja és méretei közvetlenül függenek a helyiség méretétől és kialakításától.

A világítási rendszer kialakításánál figyelembe kell venni a biztonsági előírásokat: a világítóberendezések a víz maximális távolságában vannak elhelyezve, azok burkolatai tömítettek és földelésre van szükség.

Fürdőszoba belső kialakítás 5 négyzet. m. (50 fotó)

Fürdőszoba 5 négyzet. m. - elég nagy hely ahhoz, hogy szinte bármilyen ötletet hajtson végre. Itt szabadon elhelyezheti a fürdőt, mosógépet, kis tárolóedényt és egyéb tárgyakat. A szoba mérete lehetővé teszi, hogy széles színpalettát válasszon. De ennek ellenére, 5 négyzetméteren. még mindig figyelembe kell vennie az ergonómia és a bútorok szabályait. A tervezési projektek és egyes belsőépítészeti szabályok ismeretében kényelmesen és vonzó módon felszerelheti a közepes méretű fürdőszobát.

Hol kezdjem

A tervezés a fürdőszobák tervezésével kezdődik, és a következőket határozza meg:

 • a szükséges vízvezetékek, bútorok és más tárgyak;
 • mérje meg a falak, nyílások, mennyezet, bútorok és felszerelések méreteit;
 • készítsen vázlatokat az optimális elrendezéssel, és ne felejtse el összpontosítani a nyílások helyét.

Számos speciális számítógépes program létezik, amelyek segítségével különböző ötletek megvalósításával hozhatja létre projektjét. A programban megtervezi a fürdőszoba pontos példányát, választja ki a befejező anyagokat, és skálázza a bútorokat. Kiválaszthatja a meglévő belső projekteket is a hálózatban, de néha nehéz kiválasztani a megfelelő elrendezést, ezért a legjobb, ha mindent megtesz saját erőfeszítéseivel vagy tervező segítségével.

Vízvezeték elhelyezés

5 négyzetméteren. m. megengedheti magának egy teljes fürdőt, egyidejűleg zuhanyzóval kombinálva. Ehhez a fülhallgatót egy képernyővel töltheti be, vagy úgynevezett trópusi zuhanyt telepíthet. A padlótól a fröccsenő részektől való védelme érdekében használjon egy üveg részre, amely a fürdő hosszának egyharmadát teszi ki. Az ülő- és sarokfürdők számára is lehetőség van, és ha nem szereted a hosszú vízkezelést, zuhanyozni lehet.

Egy közönséges WC a WC-vel kombinált fürdőszobában helyettesítheti a falra szerelt, WC-vel ellátott WC-t. Így megtakaríthatsz további centimétereket és hozzáadhatod az esztétikát. Ha van egy külön WC, akkor a szabad helyre telepíthet egy extra mosdót, és időt takarít meg reggel a teljes családot. Egy másik módja annak, hogy időt takarítsunk meg, két zuhany van egy fürdőkád helyett.

A mosogató telepítésével kapcsolatban az alábbi tanácsokat kell használni:

 • válasszon egy keskeny vagy sarok mosogató közepes méretű fürdők számára;
 • ne tegye a mosogatót az ajtóhoz közel;
 • nyissa ki a szifont, és így szabadítson fel helyet;
 • mosogató, kissé átlagon felüli helyre került, lehetővé teszi, hogy a mosógépet alatta helyezze el.

Miután megfogalmazta az összes szükséges vízvezeték és bútor beszerelését, gondoskodjon a fürdőszoba padlójáról. Gyakran bútorozás után nagyon kevés szabad hely marad. A bővítéshez a következőket teheti:

 • tegye a fürdőszobát a lábakra;
 • használjon néhány lógó felszerelést;
 • fából készült bútorokat vásárolni kültéri helyett.

Tervezzük

Miután befejeztük a fürdőszobai berendezéseket és funkcionalitást, fontos fontolóra venni az esztétikai kialakítását.

 1. Ha vizuálisan ki szeretné terjeszteni a fürdőszobát, tegye át a lapokat átlósan.
 2. Jobb, ha a cserép- és falpanelek nem fényesek.

A kerámia vagy a kő lapok jobban ellenállnak a nedvességnek, mint a gipsz, a festék és a vízálló tapéta. Nem csoda, hogy csempe - a fürdőszobában a legnépszerűbb kivitel a modern stílusban. A nedvességállóság mellett könnyű mosni, tartós és sok mechanikai sérülést szenved. Továbbá, a modern cserép nem korlátozza a színt, és utánozza a felszínt - a fából a márványba. Kombinálhat mozaiklapokat a szokványosakkal a fürdőszobád belsejében, és a vízszintes és függőleges csíkok jól ismert fogadása bővíti a szobát.

Egy másik lehetőség a fürdőszoba - műanyag panelek befejezéséhez. Könnyen ragaszthatóak a saját kezükhöz, nedvességállóak és könnyen tisztíthatók. Csak a környezetbarát jelleg miatt elmaradnak a csempe mögött, mivel speciális ragasztóval kell őket felszerelni. Vannak olyan védőlemezek, amelyeket ritkábban használnak, de nagyon szép a belső térben. A probléma az ellátás nehézsége. Ellentétben egy kis fürdőszobával, melynek területe 5 négyzetméter. m. lehetővé teszi a felületkezelő anyagok kombinációját, hogy megóvja a felületet az erős nedvességtől és a hőmérséklet változásoktól.

Teljes fürdőszoba burkolat 5 négyzetméter. A kerámia burkolólapok nem olcsóak, ezért egy olyan projektet is figyelembe vehet, amely ötvözi a különböző alapanyagokat. Például a csempe közvetlenül a fürdõ körül helyezkedik el, és a hely maradékát nedvességálló gipsz vagy panelek díszítik. Ha lépést tart az idők folyamán, használjon merész ötletet - díszítse a fürdőszobát falazott vagy kavicsos kővel. Különösen ez a megoldás alkalmas a vidéki házak tulajdonosainak.

Fény, szín és kiegészítők

Leggyakrabban a fürdőszoba regisztrálásakor világos színeket használnak, függetlenül méretétől. Ennek oka nem csak a fehér képesség a teret kibővíteni, hanem a nyugalom és a nyugalom hatását is, ami egy kemény munkanap után szükséges. Ha nem kíván fehéret használni a kórházi bejárathoz, cserélje ki finom bézs vagy elefántcsontokkal.

A szokatlan megjelenés a fürdőszobában élénk színeket vagy mintákat használ, különösen akkor, ha rajongója a kiváló vízvezeték-modelleknek. Az aranyozott fürdő kiegészítők hozzáadják a luxust, és egyedivé teszik azt. Remekül néz ki, és a fürdőszobát egy fényes kék színben, ami szó szerint elmerül a tengerbe. Nem triviális belső térben kerámia burkolólapokkal díszített márványból készült, a klasszikus fekete-fehér kombináció felejthetetlen kontrasztot nyújt. A szauna hatásának eléréséhez a fehér szín és a csokoládé árnyalatai kombinálhatók, így a színek meleg fúziója hozza a nemességet és a nyugalmat.

A fürdő megvilágítása szintén előre tervezett a projektben. A kudarc megváltoztathatja a kényelmes fürdőszobát egy hideg kellemetlen helyiségbe. A fürdőszoba 5 négyzetméter. m. többszintű világítás jól alkalmazható, beleértve a lámpákat:

A beépített lámpák nemcsak megfelelő megvilágítást biztosítanak, hanem kiterjednek a térre is.

Ha klasszikus stílusú fürdőszobát készít, vegyen fel egy gyönyörű csillárt és egy pár falcsíkot, amelyek a tükör oldalán találhatók. A világítás megtervezésekor emlékezni kell a legfontosabb dologra - a fénynek hangsúlyt kell fektetnie a stílus egyediségére, és nem ütközik vele.

A fürdőszobát apró kiegészítőkkel lehet díszíteni, például szokatlan kereteken vagy akár összetételükön. A fényességet színes függönyökkel, szórakoztató mintákkal, hímzett törölközőkkel és eredeti vízvezeték-mintákkal egészítik ki. Általánosságban a fürdőszoba stílusa nem függ a méretétől, csak az Ön ízlése és képzelőereje játszik szerepet.

Fürdőszoba 5 és 6 négyzetméter M - kényelmes beállítást és esztétikai fellebbezést

A 5-6 négyzetméteres fürdőszobában nem szabad aggódnia minden centiméterrel, kényelmesen helyezze el az összes szükséges vízvezeték- és tárolórendszert, és végül szabad helyet kapjon. A meglehetősen tágas szoba színpalettájának megválasztása (közepes méretű helyiségekben) sok lehetőséget kínál - a fényes és egyenletes sötét árnyalatok használata a mérett változatban is megfelelő. És mégis 5-6 négyzetméter. m - ez nem a fürdőszoba területe, ahol meg lehet tervezni egy fürdőkádat a központban vagy egy hatalmas tükörrel ellátott öltözőasztalt. Ilyen négyzet, sokat engedheti meg magának, de anélkül, hogy meghaladná a vízvezeték ergonomikus elrendezését és a lehetséges berendezéseket. Nézzünk meg konkrét tervezési projekteket, hogyan készítsünk közepes méretű fürdőszobát kényelmesen, racionálisan és kívülről vonzóvá.

Szaniterek elhelyezése közepes méretű fürdőszobában

A vízvezeték helyének szempontjából az 5-6 négyzetméteres terület nem elegendő a kád és zuhany felszereléséhez. De két funkció egy egyszerűen kombinálható. Ehhez elegendő a fürdõbe beépíteni a hajlékony tûzzel ellátott zuhany mellett, egy további zuhanyzóval is, amelyet gyakran trópusi zuhany utánzatnak neveznek. Általános szabály, hogy a fürdőkád közelében lévő űrtartalmakkal szembeni védelmet megvédje, tegyen üvegfalat, amely a fő vízvezeték-objektum hosszának körülbelül egyharmadát teszi ki.

Ha egy hosszú fal mellett egy fürdőkádat építesz be, amelyet zuhanytálcának is használhatsz, használhatod a vízvezeték rövidített változatát, az úgynevezett "sit-down" modellt. Ebben az esetben a használható hely egy része felszabadul a nagy kapacitású tárolórendszerek beágyazására.

Egy közepes méretű fürdőszobában a térmegtakarítás kérdése nem szűnt meg. A konzol WC-tálba helyezése, amely a falban rejtve van, 25-30 cm hasznos helyet takarít meg, nem is beszélve a hasonló formatervezés esztétikailag vonzó megjelenésének.

Ha külön fürdőszobája van, és nincs szükség WC-re a fürdőszobába, használhatja a hosszú falfelületet (ha a szoba téglalap alakú), hogy egy pár mosdót telepítsen. Ez a kicsi befektetés a pénzügyek tekintetében lehetővé teszi, hogy időt takarít meg reggel, amikor az egész család foglalkozik üzletével. Még a gyermek nélküli párok is, kettős héj jelenlétében, rengeteg időt takarítanak meg a csúcsforgalomban.

Egy másik nagyszerű módja annak, hogy időt takarítsunk meg a csúcsidőben, két fürdőhely helyett egy fürdőhelyet kell telepíteni. Ebben az esetben jobb lenne a dupla zuhanás középpontjában egy vízleeresztő nyílás telepítése, amely biztosítja a szükséges padlólejtést mindkét oldalon.

A fürdőszobai felületek felületének kiválasztása

Ha egy szabványos fürdőszobában, amelynek területe nem haladja meg a négy négyzetmétert, szinte minden felületet megnövekedett nedvesség és hőmérsékletváltozásnak van kitéve, a nagyobb helyiségekben, a vízhatlan anyagok, például a kerámia és a kőlapok, illetve a kevésbé kevésbé felületképző kombinációk révén. vízálló - vakolat és festék, vízálló vinil tapéta.

Kerámia és kőlapok felületekhez

Nem csoda, hogy kerámia csempe - a legnépszerűbb néző anyag a felületek a fürdőszoba. Végtére is a csempe a legmagasabb nedvességálló tulajdonságokkal rendelkezik, praktikus az ellátás szempontjából, tartós és mechanikai igénybevételnek ellenálló. Különböző színes megoldások, textúra lehetőségek, bármilyen típusú felületek utánzatai - kőből fából, lehetővé tették, hogy kerámia burkolólapok váljanak a leggyakoribb alapanyagok közé hazánkban. Ezenkívül nem kell kétségbe vonnunk az emberekkel és a környezetvédelemmel foglalkozó anyag környezetbiztonságát.

Mozaik a fő díszítéshez és dekorációhoz

A mozaik csempe minden technológiai előnye a kerámia befejező anyagnak köszönhető, de kis méretének köszönhetően komplex felületek - félköríves és hullámzó formák, fülkék, boltívek - használhatják a fürdőkád vagy a mosdó alapjainak dekorációját.

A mozaik és kerámia csempe vagy porcelán csempe kombinációjának köszönhetően érdekes helyiségtermet hozhat létre. Ne felejtsd el a vizuális terjeszkedés egyszerű szabályait - vízszintes csíkok kibővítik a szobát, függőlegesen - "növelik" a mennyezet magasságát.

Műanyag falpanelek

Az olcsó anyagok, amelyek nagy színpalettával és mintázattal rendelkeznek, a szoba belső terének kiemelkedő hatása lehet a vízkezelésre. Könnyen önállóan szerelhető a műanyag, magas nedvességálló tulajdonságokkal rendelkezik és egyszerűen elhagyható. De a környezetbarátság szempontjából - ez az anyag kellemetlen része a mérgező anyagoknak (speciális ragasztó) a gyártási folyamatban.

A falak falburkolását segítő falpanelek nem használatosak gyakran. És ennek nagyon nyilvánvaló okai vannak - a távozás nehézségei. A sima, fényes felületek sokkal könnyebb tisztítani, mint kiöblíteni az összes ütést és dombormintást. De az ilyen belső tér eredetiségének megtagadása lehetetlen. Még a legsötétebb minden szín - szürke, érdekesnek és nem triviálisnak tűnik.

Kombinált módszerek a gépek simítására a fürdőszobában

Kerámia burkolólapok - nem a legolcsóbb megoldás, ha anyagot készítenek a fürdőszobában. Ezen túlmenően, hogy önállóan rakja le a burkolólapot csak a szakemberek, ami azt jelenti, hogy a költségvetés a javítás növeli a beszerzési költségeit. Pénzt takaríthat meg, kerámia burkolatot használhat a fürdőkád körül, kötényt formázva, és befejezheti a fennmaradó felületeket pl. Nedvességálló vakolattal.

Ha a fürdőszobában a zuhanyzással történő megtakarításokról beszélünk, akkor a csempe vagy a mozaik a zuhanyzó teljes területét el fogja látni, és egy kötényt helyez el a mosdó közelében. A padló ideális - porcelán. Tartós és tartós. De a felület többi része biztonságosan "adható" a festéshez és akár a vinil vízálló tapéta beillesztéséhez is.

A falazatban a falazatban vagy a kavics kőzet laza rétegében merész dizájn mozog. Nem felejtünk el egy ilyen belsőséget, egyedülálló és hihetetlenül személyre szabott. Egy vidéki házban található fürdőszobában ez a design különösen fontos lesz.

A színpaletta választása - sok lehetőség minden ízlésre

Világos gamma - nyugodt légkör a fürdőszobában

Bármi legyen is a fürdőszoba mérete, és a fényes paletta mindig a kedvencek közül válogathat. És nem csak azért, mert a fehér árnyalatok vizuálisan bővítik a helyet, és összekapcsolják a vízvezeték és a bútorok árnyalatával, hanem azért is, mert a fényes gamma megbénítja az érzelmeinket, lehetővé teszi számunkra, hogy pihenjen egy fárasztó nap után, hogy elmagyarázza gondolatait és lazítson.

Sokan attól tartanak, hogy fehér kerámia burkolatokat használnak a fürdőszoba díszítésére, hogy ne kerüljön sor egy steril műtőterem képére. Bármilyen pasztell árnyalat alternatív lehet a fehér színben - ennek eredményeképpen megtartja a szoba világos színsémáját, de elkerülheti a kórházi társulást, és kényelmes és pihentető légkört teremthet a helyiségben.

Színes rajzok és élénk színek - növeli a vízkezelés helyét

A színes minták használata a kerámia burkolatokon lehetővé teszi, hogy egy nem triviális fürdőszobai belső teret hozzon létre. A fényes nyomatok hátterében a szaniterek szokatlan modelljei különösen látványosak. Az aranyozott felületekkel ellátott fürdőszobai kiegészítők azonban nem könnyű átalakítani a fürdőszobai tervezést, hanem egyedülállóvá és emlékezetessé teszik.

A mozaik csempe világos kék színe, amely a fürdőszobai felületek felé fordult, hűvös légkört teremt, ami szó szerint fújja a tengeri szellőt. A hófehér fülkékkel és bútorokkal kombinálva a mozaik színe fényűző.

A "márvány" minta utánzása a kerámia burkolatokon a fürdőszoba burkolatának nagyon változatos színét hozhatja létre. A különböző méretű és változatos csempék használatával egyedülálló megoldást hozhat létre minden egyes esetben.

Kontraszt belső, vagy hogyan kell használni a klasszikus kombinációja fekete-fehér

A kerámia burkolólapok fekete-fehér nyomtatása önmagában képes bármely belső tér csúcspontjává válni. A színes dísz úgy tűnik, hogy dörzsölje a határokat a fürdőszobafelületek között. Miután hozzáadta a színes kivitelezést a vízvezeték fehérségéhez és az ajtók és bútorok fekete színéhez, a vízkezelés helyiségének valóban egyedülálló kialakítását kaphatja.

A sötét kőlapok használata padlóburkolatoként és fehér - falburkolatokhoz - klasszikus kombináció a vizuális térbeli növekedéshez. A tükrök és üvegfelületek bõsége csak fokozza a cél által létrehozott hatást.

Érdekes kontrasztot jelent a sötét habarcs kombinációja a hófehér csempe "metró" -nak, mint a falburkoló zuhanásnak és a mozaiklapok fordított kombinatorikájának a padlóburkolat kialakításához. A hófehér vízvezeték és a fekete fürdőszobai kiegészítők kiegészítik az eredeti, de ugyanakkor nagyon praktikus képet.

Mielőtt a szokványos változata a fekete-fehér kombinációk a fürdőszoba belsejében. A padlóburkolat színes dísze simán az úgynevezett kötény hófehér színű, kerámia burkolatú díszítéssel válik be, ami viszont kontrasztot képez a fekete festett falakkal, és kiegészíti a hófehér mennyezet képét ugyanazon fehér mennyezeti talppal. A kapott kép univerzális. A szoba világosabbá tétele érdekében mindössze egy törülközőt vagy szőnyeget színes színeket kell vásárolnia, hogy egy élő növényt tegyen.

És a legsötétebb a sötét színű fürdőszobák véglegesítésének lehetőségeit a következő fénykép mutatja be. A sötét kerámia gránit burkolólapok hófehérre szerelt lámpatestekkel együtt többre emlékeztetnek. Ilyen kivitelezéssel a fürdőszoba kialakítása rendkívüli, emlékezetes.

A fehér csokoládéfestékek kombinációja nem olyan kontrasztos, mint a fekete vagy sötétszürke, de nagyon meleg. A csendes hangok belsejéből szó szerint lélegzik a nemesség, a melegség és a nyugalom. Természetes árnyalatok mindig előnyösek olyan helyiségekben, ahol a pihentető légkör fontos.

Szokatlan dekor és fürdőszoba világítás - a befejező érinti a belső térben

Amikor a helyiség befejeződik, a vízvezeték-szerelvények és a bútorok beszerelése befejeződik, gondolkozhatsz rajta, hogyan kell díszíteni a kapott képet, és ne felejtsd el a probléma gyakorlati oldalát. A gyönyörű csillárok és a két tépőzár mindkét oldalán található két falas lámpatest segítségével akár a legközönségesebb belső tér is díszelhet fényes eleganciával, üveg vagy átlátszó műanyag rajzok könnyűek és szellősek, így a szoba egyfajta repülésérzetet biztosít.

A beépített világítás segítségével nemcsak a fürdő összes funkcionális szegmensét biztosítja elegendő megvilágítással, hanem egy teljesen világos kivitelezést is lehetővé téve, vizuálisan bővíteni a helyet.

A szokatlan kerettel rendelkező tükör nagyszerű lehetőség egy praktikus belső tér használatára, amely nagyobb egyéni és kizárólagosságot biztosít a szobában. És ha ilyen tükrök - az egész kompozíció, a fürdőszoba kialakítása csak felejthetetlen és nem triviális.

A legkönnyebb a fényerő növelése egy monokromatikus és fényes felületű helyiségben, könnyen cserélhető, de praktikus dekorációval - zuhanyfüggönyök, szőnyeg, törölközők, ablakfüggönyök (ha van a fürdőszobában).

Néha a leginkább funkcionális tárgyak - a vízvezeték működhet, mint a fürdőszoba dekoráció. A kádak, WC-k és mosdók eredeti modelljei az alapvető funkcionalitásuk elvégzésén túl az eredetiséget a belső térbe hozhatják, egyedivé és érdekessé tehetik.

A fürdőszobai dekoráció a fürdőszobában és a mosdók alatt lévő terek díszítésével szolgálhat. A festetlen (de antiszeptikus) faanyag használata lehetővé teszi, hogy belterüljön a vidéki stílus szellemébe, és még hűvösebb vízvezetéket adjon.