Legfontosabb > Dekoráció

70 ötlet egy kis fürdőszoba tervezéséhez

A lakóházakban egy kis fürdőszoba közös probléma. De még ezek a 3-4 négyzet. teljesen lehetséges a kényelem és a pihenés oázisa, ha tervezési technikákat használ. Kiválasztva a megfelelő felületet, a vízvezetékeket és a bútorokat, látni fogod, hogy nem szűk terület volt az oka a zsúfoltságnak, de csak az írástudatlan elhelyezése a dolgoknak. Javaslatok segítenek a hibák kijavításában és a fürdőszoba kényelmében és rendben tartásában!

Egy kis fürdőszoba felújítása. Hol kezdjem?

Az első dolog, amit el kell döntenie ebben a szakaszban, hogy a fürdőszobát kombinálja vagy külön.

A wc és a fürdőszoba közötti partíció eltávolításával kissé kiterjesztheti a területet, és megtakaríthatja a befejező anyagokat. De először is ez szükségessé teszi a különleges esetek engedélyezését; másodsorban fontos közlemények (víz vagy szennyvízcsatornák, szellőzővezetékek, elektromos vezetékek) helyezhetők el az átviteli létesítményben; Harmadszor, egy nagycsalád számára a közös fürdőszoba praktikus szempontból nagyon kellemetlen lesz.

Ami a különálló fürdőszobát illeti, ebben a kiviteli alakban az egyetlen hátrány, hogy mindkét szoba gyakran nagyon apró, és egyszerűen nincs külön hely a külön WC-k mosdójában. Ebben az esetben kompakt mosogatót használhat, például a sarkon, közvetlenül a tartály felett.

A folyosó vagy folyosó csökkentésével a kis fürdőszobához is hozzáadhat egy kis extra "négyzetet".

Finishing és anyagok a fürdőszobában

Káddal vagy zuhanyzóval mindenki megfigyelheti, mennyi gőz és kondenzátum keletkezik a levegőben. Ez azt jelenti, hogy a kis fürdőszoba befejezéséhez minden anyagnak vízállónak kell lennie, és ellenáll a hőmérséklet változásának.

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a fürdőszobában lévő betonalap megfelelően csempézett, és javításra kerül. De ez messze van a helyzeten - a legfelső díszítőréteg alatt nem sántítaná meg, hogy végezzen több munkát. Így a "meleg padló" rendszer kényelmes hőmérsékletet nyújt, és a sűrű vízszigetelés rétegek megóvják a felháborodott szomszédokat egy árvíz esetén.

Az ideális szerkezet nézne: betonlemez bitumennel bevont primer hozzá feltapadt polimer vízzáró membrán (a szélei emeljük át a falak magassága nem kevesebb, mint 15 cm, és a hegesztési varratok kell végezni átfedi és szorosan biztosíték együtt), öntött finom kvarchomok, halmozott fűtés elemeket, majd kerámia csempe ragasztott a csempézett beton ragasztóhoz. Kívánatos, hogy legyen nagy és könnyű, de ugyanakkor - kissé durva, mert a nedves fényes mázakon könnyű elcsúszni és megsérülni.

falak

Kerámia burkolólapok, műanyag panelek, festés, mesterséges kő vagy nedvességálló tapéta használhatók a falak falának egy kis fürdőszobába történő befejezéséhez.

Először is fontos, hogy megfelelően vakolja a felületet és alkalmazzon minőségi alapozót. A felületet vízszintes vízszintekkel is ki lehet egyenlíteni.

A festékekből kívánatos nem mérgező vizes emulziók (akril, szilikon) és víz-diszperziós készítmények alkalmazása. Jobb a hagyományos olajolajok visszautasítása - mivel hosszú ideig szárazak, acetont szagolnak és gyorsan megtörik a hőmérséklet hatása alatt.

mennyezet

Az optimális választás a mennyezet díszítésére egy kis fürdőszobában egy tépőzáras stretch film. Abszolút ellenáll a vízgőznek (csak szivacsot kell szivacsodni), és legalább tíz évig szolgálni anélkül, hogy elveszítené az eredeti esztétikai megjelenést. Ezenkívül egy ilyen mennyezet segít az infláció kellemetlen következményeinek minimalizálásában.

Ha költségvetési korrekcióra van szüksége, megállíthatja a festést, de évente frissíteni kell.

Egy másik jó módja annak, hogy befejezze a mennyezet a fürdőszobában - műanyag burkolatok (deszkaburkolás). Az alatta lévő vázra csak rozsdamentes acélprofilt kell használni.

Fürdő vagy zuhanyzó - mit válasszon?

Egy kis fürdőszobában, ahol nehéz elosztani a helyet egy tágas fürdő számára, kétségtelenül előnyösebb a zuhanyozás kedvéért. Továbbá vannak olyan modellek, amelyekben mélytálakkal felszereltek jakuzzival, így a gyertyák és a rózsaszirmok romantikus fürdőzésének szerelmeseit nem szabad megsérteni.

A jelentős helytakarékosság mellett a stand csökkenti a vízfogyasztást. Tekintettel a növekvő közüzemi számlákra, ez nagy előny.

A szellőzés jelenléte a zuhany felett lehetővé teszi a nedvesség gyors eltávolítását és a kondenzátum behatolásának minimalizálását a külső felületen.

És ha még mindig teljes vízben akarsz feküdni a vízben, akkor a kis fürdőszobák tulajdonosai jobban odafigyelnek a szögletes és ívelt fürdőre.

Bútorok, készülékek és kiegészítők elhelyezkedése

A vízvezeték és bútorok kifinomult elhelyezésével a legkisebb fürdőszoba is kényelmes és praktikus.

Mosogató és WC

A helytakarékosság érdekében tanácsos mosogatót választani, nem félkör alakú, hanem kicsi, téglalap alakú vagy négyzet alakú, de magas oldalakkal. Egy ilyen héj beépíthető a szekrénybe.

A WC-tálat, ha lehetséges, el kell rejteni a falba, és csak az ürítő gombot hagyja kívül. Ha ez a lehetőség nem lehetséges, akkor vásárolhat egy sarok vagy egy magas, keskeny tartályt.

Mosógép

Egy kompakt oldalsó rakható mosógépet lehet beépíteni az üres résszel: a mosogató alatt, a kazánban, a fürdőszoba és a fal között, vagy a WC felett. Csak a szigetelt aljzatot kell biztosítani a közelben, és észrevétlenül el kell rejteni a csöveket.

Annak érdekében, hogy ne rontsák el a drága vízvezetéket, jobb, ha a szennyezett vizet közvetlenül a csatorna vízébe szívja.

Szekrények és polcok

A dolgok kis fürdőszobába történő tárolásához a függőleges helyet a legmagasabb dobozokra, lógó polcokra, törölközőszárítókra kell helyezni.

Samponok, gélek, habok és egyéb higiéniai termékek a fürdő oldalsó részeiben felszerelhetők a zárórekeszek 45-60 fokos szögben történő nyílásaival, vagy keskeny vízszintes polcokkal, csúszdákkal ellátva.

Egy másik érdekes ötlet egy visszahúzható rack. Tiszta törölközőt helyezhet el, és jól védi őket a nedvességtől.

Világítás egy kis fürdőszobában

Egy kis fürdőszobában egy vagy több fényforrással juthat el, de ez semmiképpen sem lehet lógó csillár.

Szintén el kell hagyni a hagyományos izzólámpákat - üzem közben nagyon forróak és felrobbanhatnak, ha vízzel érintkeznek. E kritériumok alapján a LED lámpák a legalkalmasabbak.

Egy romantikus hangulat kialakításához egy kis fürdőszobában használhatunk neon szalagokat, polcokat és fülkéket kiemelő spotlámpákat, valamint a padlón lévő fluoreszkáló elemeket.

Belső stílus kiválasztása

Annak érdekében, hogy a belső megjelenés harmonikus legyen, mielőtt megkezdené a javításokat a fürdőszobában, ki kell választania azt a stílust, amelyet a tulajdonosok szeretnek. Pihenést és kedélyállapotot javít minden alkalommal a vízkezelések során.

Kis fürdőszoba modern stílusban

A tiszta szimmetrikus alakzatok, a felesleges részletek hiánya, a monokróm hangok, a króm vagy a fényes bevonatok a rövidség és teljesség benyomását keltik.

Klasszikus kis fürdőszoba

Az elefántcsont, a csillogó porcelán és a virágcsillogó arany árnyalatai az igazi arisztokraták királyi fürdőszobája. A rengeteg fény és ragyogás tökéletesen megbirkózik a tér növelésével.

Provence stílusú kis fürdőszoba

Ebben a dekorációban a francia romantika összefonódik a falusi szabadsággal és egyszerűséggel. Pasztell árnyalatokat használnak - levendula, zöldes, kék, halvány rózsaszín. Az engedélyezett képek közül - kis unalmas virágok. A bútoroknak kissé szüreti megjelenésűeknek kell lenniük, például a fényes festékkel szemben.

Kis galéria stílusú fürdőszoba

A tetőtérben csupasz falak, kő vagy tégla utánzata (lehetőleg szürkésfehér), magas fehérre festett mennyezet, díszítés nem jellemző. Alkalmas ingyenes művészek, cseh képviselők, valamint azok számára, akik megvetik az ordinaritást és az érték szabadságot.

Kis fürdőszoba minimalista stílusban

Helytakarékos és kompakt formák - a tökéletes megoldás kis fürdőszobának. Minden, amire szüksége van, rejtve van a szekrényekben, ami a könnyedség és a tágasság légkörét teremt.

Skandináv stílusú kis fürdőszoba

A hófehér színű, kicsi, szürke és fekete foltok a hegyes északi folyókra vagy a jéggel borított csúcsokra emlékeztetnek. Az ilyen környezet nagyon frissítő és energizáló. A kifogástalan színekben és bármilyen fényes részletek nélkül vizuálisan növeli a helyiség területét.

Színes megoldások egy kis fürdőszobában

A belső tér sértetlenségének biztosítása érdekében egy kis fürdőszobát nem kell több, mint három színt használni, amelyek intenzitása közel van. Sötét, kontrasztos, terjedelmes dolgokat és képeket kell hagyni néhány tágas szobához vagy szabadtéri medencéhez.

Fehér fürdőszoba

Ez a hagyományos vízvezeték szín - tiszta, tiszta, a legfényesebb fény. Ilyen környezetben könnyű pihenni, ráadásul könnyen kombinálható más árnyalatokkal is.

Szürke fürdőszoba

A villogó túlcsordulások egy tiszta folyónak felelnek meg, amely a kövek közötti csúcsokból indul ki. Tükrökkel és krómozott fémekkel körülvéve, a világosszürke színek segítenek enyhíteni a feszültséget egy kemény napi munka után, és reggel visszaadni az élelmet.

Kék fürdőszoba

Az ég és a víz színe a leginkább nyugtató. Ez mélyebb lélegzést ad, és mintha teljesen friss levegővel töltené az egész teret. Ez a tökéletes beállítás egy fehér fürdő és mosdó számára. Az ilyen mágikus duett megtörése más színű "foltokkal" valódi bűncselekmény, szélsőséges esetekben hozzáadhat egy kis ezüstöt.

Zöld fürdőszoba

Amikor a lombozat tükröződik a folyóban, a víz zöldessé válik. Ugyanabban a palettában a tenger hullámai árnyalatai láthatók, a kékeszöld türkiz árnyalatai a mélységből aranyszínűek. Egy hasonló kialakítás egy kis fürdőszobában pihenteti a szemét és lazítaná a testedet.

Tervezzen egy kis fürdőszobát Hruscsovban

A szovjet apartmanokban gyakran látni lehet egy méteres WC-t és egy szűk fürdőt, amelynek területe nem haladja meg a 4 négyzetmétert. De még ilyen körülmények között is okos vagy.

Például a mosdó elhelyezhető a fürdő feletti sarokba - így senki se zavarja. És miután tágas fülkét építettek fel a WC-tál ciszternáján, könnyen elhelyezhető vízmelegítő.

Kis fürdőszobák - fotó

Vizuálisan látni a valódi példákat a kis fürdőszoba tervezés segít a galériában. A fotót nézve szokatlan ötleteket talál a helytakarékosság érdekében a fürdőszobákban, amelyek területe egybeesik a sajátjával.

Tervezzen egy kis fürdőszobát - ötleteket fotókkal

Kis fürdő design - merész ötletek, kreatív megoldások

A kis fürdőszobák tulajdonosai úgy érzik, hogy a helyhiány korlátozza õk stílusos és kényelmes felszerelését. Ne aggódjon, sok lehetőség van arra, hogy még egy nagyon apró szobát is kényelmessé, gyönyörűvé és funkcionálisabbá tegyünk. Sőt, a kis fürdőszoba kialakítása gyakran eredeti, a merész dekorációs megoldások és a racionális helyhasználat miatt.

Vessünk kétségeket és aggodalmakat, és nézzük meg, hogyan tudjuk felszerelni az egészségügyi létesítményeket.

A terv szerint járunk el

Mielőtt elkezdené javítani a fürdőszobát, néhány alapvető kérdésre válaszolunk:

 1. Függetlenül attól, hogy fontos-e külön fürdőszobát vagy mindkét szobát kombinálni. A második esetben a szoba területe jelentősen megnő a lebontott válaszfal miatt.
 2. Minden egészségügyi berendezés nélkül a család nem képes. Nyilvánvaló, hogy a készlet minimális lesz a hely szabadítására. Helyesebb korlátlanul korlátozni magad egy szabványos fürdőszobához, és még jobb is, egy zuhanytálca (itt beszélni fogunk erről), WC és mosdó.
 3. Szükséges-e a mérnöki kommunikáció áttelepítése az átépítés során?
 4. Lehetőség van egy mosógép felszerelésére a szabadban, például a konyhában vagy a folyosón? Ebből egy kis fürdőszoba kialakítása előnyös lehet.
 5. Ebben az esetben szükség van egy teljes fürdőkádra, vagy egy kompakt hidroboxra cserélhető, amely kevésbé élvezheti a vízkezelést.

Le a partíciókkal

Az optimális megoldás egy kis fürdőszobának a fürdőszobával való kombinációja lesz. Néha kiderül, hogy a folyosó és a konyha kárára kiterjesztik a területet - ilyen lehetőség csak üdvözlendő.

A belső elválasztás hiánya lehetővé teszi, hogy könnyen telepítse a mosógépet, a további bútorokat vagy egészségügyi berendezéseket.

Udvarias, hogy most, a két ajtó helyett a fürdőszobába, szüksége lesz rá, teljesen cserélhető egy csúszó szerkezettel - helyet takarít meg és esztétikusnak tűnik.

A globális szerkezetátalakítás sok munkát és pénzt igényel, de az eredmény megéri. A kis fürdőszoba belsejének felszerelésének lehetőségei nagymértékben kibővülnek.

Fürdőszoba WC nélkül

Egy lakóházban, ahol egy nagycsalád kisgyermekkel él, külön WC szükséges. És ha nem lehet a kombinált fürdőszobát kiegészíteni, akkor el kell felejtenie a két szoba egyesülését.

Diverzifikálja a design egy kis fürdőszoba nélkül WC van nehéz. Néhány négyzetméteren egy szabványos vízvezeték-felszerelést és bútorokat kell elhelyezni, milyen tér van a kreativitáshoz? Azonban nem minden olyan egyszerű.

 1. Határozza meg a stílust. Modern, minimalista vagy keleti stílusok alkalmasak a kamraterekhez, mivel egyszerű, tömör formákat, helyi színeket és szinte teljes hiányosságot jelentenek.

Figyeljen a japán stílusra - egy kis fürdőszobát belekóstolhat egy műalkotásba. A japánok jobban ismerik a kis területek ésszerű használatának titkait, mint bárki más, miért nem használhatják fel évszázados tapasztalataikat?

 • Fali szekrényeket használunk. Miért helyezhet el egy egyszerű tükröt a mosogató fölött, ha elrejthet egy lapos részt mögött? Így helyet takaríthatunk meg, és vizuálisan bővíthetjük a teret a tükörfelület rovására. A mosogató alá helyezett szekrény is jobban szerelhető. Ennek köszönhetően a kis fürdőszoba tágasabbnak és "levegőnek" tűnik.
 • Ha a mosogatónak van egy pultja, akkor a pereme is felborulhat a fürdőszobában, és így kényelmes helyet kap a fürdőszobai kiegészítőkhöz.
 • A sarokbútorok maximális teret engednek a helyiségnek, és diverzifikálják a kis fürdőszoba kialakítását. Nem csak a szekrények férnek hozzá, hanem nyitott polcokat is, vizuálisan bővítik a teret. Sarokmosó - egy másik kiváló megoldás a fürdőszoba ergonómiájának optimalizálására.
 • Az ajtó felett egy széles eltemetett polc helyezhető. Ez egy kényelmes hely a mosó- és háztartási vegyi anyagok tárolására.
 • Ajánlatos a fürdőszoba alatti helyiséget átalakítani a szekrény alá, ha nincs vágy a zuhanás helyére.
 • Egy másik kis konyhában egy mosógép a mosogató alá helyezhető. Ugyanakkor a készüléknek csak vízszintes terhelés mellett kell lennie.

Fürdőszoba kialakítása 4 m² területre

Az ilyen hely teljesen lehetővé teszi a kombinált fürdőszoba kialakítását, bár nagyon kompakt. A fő feladat ebben az esetben a szoba vizuális növekedése és a tágas raktárak szervezése lesz.

Néhány trükk egy 4 m²-es kis fürdőszobához.

 1. Javasoljuk, hogy több fényforrást - közös és helyi - telepítsenek egy térbeli játék létrehozására a szobában. Ugyanezt a feladatot tükrözi egymással szemben, például az ajtón és a mosdó felett.
 2. Jobb, ha világos színű bútorokat választanak fényes homlokzatokkal, a szoba tágabbnak tűnik.
 3. A terület teljesen lehetővé teszi, hogy egy kis fürdőszobában kétféle kivitelben használhassa. A fürdő területén kerámia csempe van, a szoba többi része vízhatlan festékkel vagy tapétával díszíthető. Figyelmet kell fordítani a "trükkökre", amelyek további perspektívát jelentenek. Nagyszerű ötlet egy kis fürdőszobába tapéta a természetes vagy a városi tájak. A kis szobákban a fekete-fehér képek elegánsabbak és lenyűgözőek lesznek, mint a szín.
 4. A függő bútorok, a mosdókagyló és a WC-tál könnyű érzést nyújtanak, és lehetővé teszik a háziasszonyoknak, hogy kevesebb időt takarítsanak meg.

Mini fürdőszoba 3m²-ben

A nagyon kis fürdőszoba kialakításának rendkívül tömörnek és elgondolkodtatónak kell lennie.

Egyes szolgáltatásokat kell adományozni.

 • Például a WC-szoba kamrában való elhelyezése esetén el kell hagynia a teljes fürdőt, és sarokkáddal kell felváltania.
 • A mosógép ezen belső terek, mint általában, nem az.
 • A kerámia csempék alkalmasak faldíszítésre, vagy a költségvetésben a műanyag panelek. A többi anyag használata nagyon kicsi, magas páratartalmú helyiségben kritikus.

A kis fürdőszobai dekorációs ötletek a finom részletekkel, a befejező anyagok minőségével, a formák és a vonalak tisztaságával kapcsolatosak. A legmegfelelőbb stílusok közül meg kell különböztetni a modern, az etno és a retro tendenciát. Szokatlan légkört teremtenek, kompenzálva a hely hiányát az eredeti kialakítással.

Fürdőszoba 5m²

Ilyen területen sokkal könnyebb felszerelni egy kényelmes és kifinomult szobát. Nem kell trükköket folytatnia a mosogatógép és a vízvezeték szerelésére, van hely, ahol bútorokat lehet elhelyezni, van még egy hely is a kellemes dolgokra, például egy mosdóból elválasztó díszítő válaszfal, gyönyörű mosodai kosár vagy széklet.

Azonban még mindig van egy kis fürdőszoba, amely bizonyos stíluskorlátozásokkal rendelkezik. A modern trendek - a modern és a minimalizmus még mindig előnyösebbek a klasszikusok, art deco, ország vagy Provence számára, ahol több helyre van szükség. Nem fogsz fürdőszobát elhelyezni a szoba közepén öt négyzetméteren, és egy elegáns öltözőasztalra szűk lesz.

Ebben a kivágásban a bútorok és a vízvezetékek kiválaszthatók, összpontosítva egy kis fürdőszoba tervezésére - világos színek, ergonomikus modellek és minimális kiegészítők.

Üdvözlet a múlt: a fürdőszoba a "Hruscsov"

Az úgynevezett "Hruscsov" épület házaiban lévő fürdőszobák tulajdonosai egyszerre több problémával találkoznak:

 • rekord kis terület;
 • a kommunikáció kényelmetlen helyzete;
 • rossz minőségű épületszerkezetek - egyenetlen falak, ferde bevonatok és hasonlók.

Csak egy út van - egy külön fürdőszoba összekapcsolása, a kommunikáció mozgatása és a falak gondosan összehangolása, miközben a vízvezetékek legalább néhány részét elrejtik.

A "Hruscsov" kis fürdőszobájának kialakítása a színek, formák és textúrák árnyalataira épül. Nincs olyan hely, ahol a kontrasztok vizuálisan összezúzódnak a kamra térben.

A falak és a padlók esetében jobb kerámia burkolatot használni, és a plafon feszültségét elrejteni minden rendellenességének elrejtéséhez.

A szögletes zuhanykabin lehetővé teszi, hogy a lehető legnagyobb helyet takarítsák meg - ez a legkompaktabb modell. Van egy utat a hagyományos fürdőzés követői számára. A kis fürdőszobában lévő egyszemélyes sarokkád nem igényel sok helyet, és lehetővé teszi a felnőttek számára, hogy áztassa az illatos habot, vagy örömmel csobogjon a kiskorba.

A bútorok mennyiségének minimálisnak kell lennie, jobb tárolni a fürdőszobán kívül. Az ajtóknak csúsztatva vagy kifelé kell nyitniuk. A második esetben apró higiéniai és törölköző elemek szervezője az ajtólapra helyezhető.

További megoldások a "Hruscsov" itt találhatók.

Zuhanyzós fürdőszobák

A kis fürdő design kialakítása úszómedencéként egyre inkább kiválasztja a zuhanykabinot.

Előnyei a kis tereknek, különösen a sarokmodell esetében, nyilvánvalóak. Annak érdekében azonban, hogy az ilyen eszköz harmonikusan illeszkedjen a belső térbe, bizonyos feltételek betartására van szükség:

 1. A fürdőszobát modern stílusban kell tervezni: egy tetőtéri, modern, minimalista vagy high-tech do. A klasszikusok, és még inkább a Provence vagy az ország csillogó üveg és fém hidroboxing nem alkalmas.
 2. A legjobb megoldás azok számára, akiknek van egy kis fürdőszobája nyitott zuhanyzónak. Nincs két oldalpanel és a felső. A fülke a szétszerelt fürdő helyén található, a szoba sarkában van elhelyezve, és egy meglévő lefolyóhoz csatlakozik. A 800-as méretű modelleket 800 mm-es mélységben kell vásárolni olyan mély raklapon, amely vészhelyzetben megbízhatóan védelmet nyújt az árvíz ellen. A berendezés ajtóinak legyenek átlátszóak és csúszósak az esztétika és az ergonómia szempontjából.
 3. Zárt zuhanytálcák vagy dobozok kényelmesebbek, de több helyet foglalnak el. Legjobb a tágas szobákhoz.
 4. Kis fürdőszobai kialakításakor nem ajánlott kiemelni a zuhanyzópult helyét színnel vagy anyaggal. Éppen ellenkezőleg, ez a készülék lehetőleg össze kell egyeznie a környező térrel, mintha feloldódna benne, anélkül, hogy a helyiséget zavarná.

Sarokfürdő a belső térben

A sarokkád kisebb területet foglal el, mint a hagyományos társaik, emellett elegáns, modern megjelenésű, és képes lesz egy kis helyiség egyik fő "kiemelésére".

A modern modellek gyakran multifunkcionálisak, ami nemcsak a személyes higiéniát, hanem az egészség javítását is lehetővé teszi hidromasszázs vagy más hasonlóan hasznos eljárások segítségével.

A kis fürdőszoba kialakításának javítása érdekében a sarokkádakat a vízvezeték többi részének színével vagy átlátszó elülső falával kell egyeztetni.

Ha a konténer csempével néz szembe, jobb, ha világos árnyalatú mozaik paneleket használ.

A fürdés kényelméért kívánatos a helyi térvilágítás megszervezése a fürdő területén.

Kis fürdőszobák: tervezési jellemzők

Jelölje ki azokat a főbb pontokat, amelyeket a lakásban lévő kis fürdőszobák belsejének díszítésekor figyelembe kell venni.

 1. A helyiséget élénk színekkel kell tartani, minimálisan kontrasztos hangsúlyokkal. A tiszta fehéret leginkább elkerülhetjük, ha egy krémes, könnyű homokos vagy tejszerű árnyalat helyettesítjük, ami sokkal kellemesebb a szem számára.
 2. Helyesebb egy téglalap alakú, közepes méretű kerámialapot választani a dekorációhoz - ez nem torzítja a helyet. A mozaik csak kis panelek formájában vagy görbült felületekkel szemben jó.
 3. A fürdőszobához tágabbnak tűnt, a padlólap cseréje jobb, ha nem közvetlenül, hanem átlósan fekszik.
 4. A felfüggesztett bútorok és a vízvezeték előnyös.
 5. Jó szekrények fényes homlokzatokkal, díszítés és minta nélkül. Nyitott üvegpolcok tökéletesen kiegészítik a kis fürdőszoba belsejét.
 6. A minőségi MDF vagy műanyagból készült bútorok a kis fürdőszobában hosszabb ideig tartanak, mint a fa.
 7. Ne zavarja a tartozékokat az összetévesztés benyomásának megteremtése érdekében.
 8. A tükrök - és a fényes világítás vizuálisan "elterjeszti a falakat", és levegőt ad a szobának.

Fürdőszoba tervezés

A szűk fürdő nem az, ahol az építészek túl kevés négyzetmétert vettek a fürdőszoba alatt, hanem az, ahol a belső teret helytelenül rendezték. Még egy szoba, ahol a minimális számú "négyzet" megfordítható a javítás után egy minta a fejlett tervezési ötletek. A legfontosabb dolog - megszabadulni a feleslegesektől. Tekintsen egy képet a fürdőszoba különböző kialakítási lehetőségeiről.

Az első dolog, amit meg kell tennie ahhoz, hogy a kis fürdőszoba mérete sokkal tágabb legyen - TISZTA SEMMILYEN. Hagyományosan folytatjuk:

 • a dolgokat ne tartsa ott, ahol tényleg vannak
 • hogy ne csak a szükséges, hanem minden, ami "hirtelen szükség van"
 • helytelenül használja a fürdőt

A szervezetünk hiánya és a gyerekkora óta kialakult szokások miatt a díszítő kozmetikumok, a ruhák mosásához, 5 üveg samponhoz vagy tusfürdőhöz (ha elég van), mosodai mosószerrel és tisztítószerekkel (helyük külön szekrényben vagy kamra).

FONTOS! A megfelelő zónázattal és tervezéssel egy kombinált fürdőszoba sokkal vonzóbbnak tűnhet, mint egy császári fürdőkád egy hatalmas teremben, kandallóval.

Kis fürdőszoba belseje

Kis fürdőszobák (és a posztszovjet térben, szinte minden lakásban tervezett fürdőszobák építéséhez - kicsi) a minimalista kialakítás ideális. Barokk, színes dísztárgyak és rengeteg részletek teszik még közelebb a kis fürdőszobát. A ruhák, a fodrok, a rózsák és a bonyolult kanyarok nem a mi lehetőségünk. Egy kis helyiségben célszerűbb lesz az objektumok és dekoráció egyértelmű vonala.

FIGYELEM! A fali tükör jó módja annak, hogy vizuálisan bővítse a szobát. Ne feledje azonban, hogy a nagy nedvességtartalmú fürdőszobában a tükör izzad. Az egyik legfontosabb feltétele a stílusos fürdőszoba kialakításnak, a steril tisztaság (falak, padlók, üvegek és fajansz).

Egy másik módja annak, hogy vizuálisan megnöveljék a helyet, a világos színeket díszítik, egyedi fényes ékezetekkel. Ne nyúljon el tiszta fehérben. Egy teljesen fehér szobában nehéz lehet hosszú. Ezenkívül a fehér cserép napi gondoskodást és mosást igényel. Jobb, ha bármilyen színű árnyékot választasz, és egy fürdőszobát egy kontrasztos vagy ugyanolyan árnyalatú elemekkel egészítünk ki, de telített.

Figyelj! A helyiség kialakítása ugyanazt a szabályt követi, mint a ruházat kiválasztásakor. A falakon vízszintes csíkok teszik teljesebbé a szobát, és a függőleges "emelő" mennyezeteket.

A kis fürdőszobában lévő lógó vagy padlószekrények helyett jobb a beépített bútorok használata - vagy a polcok egy darabból álló "ruhával" történő felszerelése a rések nélkül, hogy teljesen lefedjék a falat. Úgy tűnik, hogy ez a lehetőség csökkenti a helyet. Valójában a közelség érzését nem annyira a tényleges terület okozza, sem az, hogy hány különálló objektumot lehet megkülönböztetni. A beépített szekrény vagy a tiszta polcsorok egyetlen egésznek tekinthetők, és a fürdőszoba nagyobbnak tűnik a térérzékelés pszichológiájának köszönhetően. Ugyanezen okból minden benne rejlik, amit el lehet rejteni a szekrényben.

Minél kisebb a kis dolgok és kiegészítők, annál közelebb kerül a fürdőszoba.

A fürdőszobában lévő tükör fénnyel világít, de nem szabad elutasítani a felső világítást. A tér világos megvilágítása egyenletesen egy másik módja a fürdőszoba bővítésének.

Az ajtó befelé nyitása egy további fél métert fogyaszt. Cserélje ki a csuklópántokat, és szerelje be az ajtókat, amelyek kívülről nyílnak - vagy tegye a csúszkát. Ez a lehetőség sokkal kényelmesebb, de drágább a telepítéshez és a gondozáshoz.

Kombinált fürdőszoba tervezés

Még ha a fürdőszoba külön is van, az egyik lehetőség a teret bővíteni, hogy ezeket a szobákat ötvözze. Tehát nem szabad szomorítania, ha a lakosztályban lévő fürdőszobát összekeverik.

Népszerű elrendezések kombinált fürdőszobához:

 • egyszerű - a fürdőszoba széles, a többi bútor a hosszabb oldalra épül.
 • sarkok nélkül - A fürdő körül félkör alakú "rés" alakul ki. A használatos helyek egy része "elfogyasztott", de ez könnyen kompenzálható, ha nagyméretű tükröt helyez el a fürdőszobába.

Kombinált fürdőszoba - kényelmetlen döntés, ha az egész család lakik a lakásban, szülők és gyermekek, nagyszülők. Ebben az esetben olyan dekoratív képernyőt használhat, amely vonzóbbnak tűnik, mint az olajfüggönyök, és teljesen fürdik a szekrényben (a függönyökkel ellentétben, ami vizuális zajokat okoz, még akkor is, ha sarokba süllyed).

Hogyan készítsünk egy sarokkádat

Sarokfürdő - kompromisszumos megoldás a fürdő elutasítása és a szokásos ovális-téglalap alakú között. Helyet takarít meg egy kis fürdőszobában. A négyzet alakú tér alakja miatt a sarokkádnak a szokványos "testvér" helyére kellene válnia.

A sarokkád elhelyezésével minden könnyebb, mint egy téglalap alakú. Sarokfürdő - négyzet vagy ovális - legyen a sarokban, ahol ő és a hely.

A szabályok többi része pontosan megegyezik azzal, amikor egy standard ovális fürdővel ellátott fürdőszobát tervez. Ezenkívül a sarokkádnak nem kell négyzet alakúnak lennie. A modern vízvezetékgyártók bármilyen konfigurációt kínálnak:

 • ovális (lekerekített szélű)
 • szögletes (egyenes és éles vonalakkal)
 • kerek (nem a legjobb lehetőség a kis terek számára, de létezik)
 • hajlított alakú (a fürdőszoba szélessége bonyolult alakú, de jobb szögben tartja)

Hogyan válasszuk ki a bútorokat

A szoba minden bútorának nedvességállónak kell lennie. Ez a szabály nem függ a szoba stílusától vagy méretétől. Ki szeretné megváltoztatni a bútorokat egy évvel a vásárlás után? Az intelligens ember nem akar pontosat lenni. Mindenekelőtt a fürdőszobai bútorok kiválasztásánál nem a tervezésre, hanem a teljesítmény minőségére összpontosítunk. A főbb anyagok, amelyekből a fürdőszobai bútorok készülnek:

 • MDF
 • Forgácslemez
 • műanyag
 • üveg
 • természetes vagy mesterséges kő

A természetes fa praktikus és gyönyörű anyag. De sajnos nem a valóságunkban. Az európai gyártók, akik a természetes alapanyagokat használják fürdőszobájuk gyűjteményében, Európa tipikus elrendezésével, ahol a fürdőszoba szokásos mérete 4-9 négyzetméter. Tipikus fürdőszoba a mi körülmények között általában nem haladja meg a 4 "négyzetek". A természetes fából készült bútorok nem fogják elviselni a megnövekedett páratartalmat és szorongást. Ne gyötörje őt, vagy magát (az árakkal és az elkövetkező években a helyiségek újbóli felszerelésével kapcsolatban) - hagyja abba a gyakorlati anyagok kiválasztását. Vagy válassza ki az elitgyártók bútorát egzotikus, de nedvességálló fajtákból. Megfelel Önnek:

Szekrények vagy polcok?

A közelben nincs hely a szekrények számára! A szabadon álló belső tételek - minél közelebb van a szoba. Az ideális megoldás egy beépített szekrény lenne a mennyezetre.

Ezenkívül a fürdőszoba a szekrény tükörfalai miatt bővíthető. De ne felejtsd el - rendszeresen le kell mosni a raidet. Nem egyszer egy héten, de naponta.

A szekrények cseréje egy darabból álló nyitott polcok ajtó nélküli vagy tolóajtóként használható.

Mosoda kosár

A mosás mosógépben mosás előtt nem lehetséges. De jobb, ha megszabadulni a kosárból a fürdőszobában - mozgatni egy kamrába vagy más helyiségbe. A fő feladat az, hogy a mosodai kosár ne álljon ki a tömegből. Ha teljesen eltávolítod semmit - elrejtsd ezt a "bútor" elől a beépített szekrényben. Ugyanúgy tehetünk egy mosógéppel, ha a rakodószerkezet nem felső, hanem frontális. Ez egyszerre két problémát fog megoldani: az írógépre hagyott örökkévalóság nem fog vonzani a szemet, és maga a gép szervesen illeszkedik a szekrény alsó részéhez a mennyezethez.

A tükör

A tükör is jobb választani egy falat és egy lapos (nélkül kísérő szekrény), de a maximális méret. A teljes méretű tükör ideális egy kis fürdőszobának. Ha nem félsz a nagy tükör síkjaitól való kilátás iránt - a belső tükörből kiválaszthatja a tükröt, és egy teljes tükört készíthet.

A tükrök korszerű gyártói speciális filmmel fedik le őket, ami megakadályozza a ködképződést. Ezek a tükrök sokkal drágábbak, mint a "szoba", de hosszabb ideig is szolgálnak. Érdemes megtakarítani a takarítás és a háztartási vegyi anyagok energiáját, és azonnal vegyen egy tükört, "adaptálva" a magas páratartalomra.

tartozékok

A minimalizmus szabálya szerint: minél kisebb a helyiség, annál kisebb az egyes elemek. És azok, amelyek szükségesek, a legkisebb méret legyen. A fogkefékhez használt üveg, a folyékony szappan vagy szappantartó palack, egyéb kicsi, de fontos tárgyak színesnek kell lennie a falakkal, és nem szabad vonzani a szemet. Ugyanez vonatkozik a fürdőköpenyre (ha megtartja a fürdőszobában) és a törölközőt. Az ékezetek hozzáadásához jobb a tematikus díszítő elemek elhelyezése a fürdőszobában - egy egzotikus héj, egy festmény vagy egy nedvességet szerető hegymászó üzem. Ez a megközelítés lehetővé teszi számunkra, hogy egy kicsit figyelmetlenül vegyük fel a rendkívül funkcionális fürdőszobát, anélkül, hogy felesleges részletekkel felborzolnánk a helyet.

Hogyan készítsünk elegáns fürdőszobát Hruscsovban?

Hruscsov - nem mondat. Nemcsak kényelmes, hanem stílusos is lehet. És a fürdőszoba is.

Az első dolog, hogy egy fürdőszoba egy tipikus Hruscsov - megszabadulni a standard fürdő és cserélje ki egy modern. A sarokfürdő egy kis helyet takarít meg. Mi van akkor, ha az előző "öntöttvas"? A kiváló minőségű akril megtartja a hőmérsékletet. De felszabadítottunk egy helyet egy mosógép számára, amelyet nem lehetett a hruscsov ház konyhájába ágyazni. Ahelyett, hogy elrejtette a mosógépet a beépített szekrénybe, elhelyezheti a mosogató alá. A tervező, aki erre a zseniális megoldásra gondolt, megérdemel egy emlékművet minden tipikus szovjet tervezésű apartmanok hálás lakóitól. Teljesen elhagyhatja a mosogatót a fürdőszobában.

Egy másik kedvelt és modern módja a helytakarékosságnak, hogy falra szerelt WC-t helyezzen a padlóra. Vizuálisan a szoba "könnyebb" lesz. A szokásos kérdésre adott válasz: nem, nem esik le. A felsővezeték szerelvényei akár 200 kg-ot is elviselhetnek.

Hogyan válasszunk csempe?

Ebből érdemes megkezdeni. Végül is a fürdőszoba javítása és díszítése a színek, árnyalatok, stílus és a padló és a falak cseréjének kiválasztásával kezdődik. Minél kisebb a fürdőszoba - minél kisebb a csempe kell választani. A pszichológiai hatás nagyon egyszerűen működik - nem látjuk a csempe méretét, hanem a számukat. Sok csempe - a tér úgy tűnik, több. Ha az eszközök és a türelem lehetővé teszik, kerámia mozaikokkal falakat helyezhet el. De ne tégy túlzásba a kontrasztokkal. A kis fürdő falán túl kockás mozaik keletkezik kaleidoszkóp hatással, és a szoba még közelebb fog kinézni.

Ne kövesse a népszerű tanácsokat, és tegye le a szoba alsó részét sötét csempe és a felső fény. Az ilyen "design" osztja azt a teret, amelyet szorgalmasan próbálunk összeilleszteni.

A kisebb helyiségekhez készült fényes csempe jobb, mint matt. Nehéz gondozni, de tükrözi a fényt és ugyanazt a szerepet játssza, mint a tükör - vizuálisan bővíti a szobát.

Hogyan tervezzük a modern designt?

A design stílusok szinte többek, mint maguk a belsőépítészek. Minden irányból kis fürdőszobában, az "antik" témával foglalkozóan, el kell hagyni. De ez inkább erőszakos plusz, függetlenül attól, hogy furcsának tűnhet egy ilyen megfogalmazás.

A díszítés gazdagsága, az arany és a csillogás a belső elemekben, dísztárgyak, rengeteg drapéria és nem funkcionális "díszítések" - mindezt kitalálták a tágas csarnokokkal rendelkező kővágások korában. Amire nincs szükség a középkorban, így további négyzetméter. Egy tipikus tervezésű házban élő modern ember nem engedheti meg magának, hogy elárasszon értékes helyet.

A legjobb megoldás egy tipikus fürdőszoba számára csúcstechnika vagy minimalista stílus. A klasszikus jól működik, ha kicsit alkalmazkodik hozzá. Szerencsére mindhárom stílus nem tűnik ki a divatból, nem fejlődnek ki és maradnak relevánsak.

Kevesebb részlet, praktikusság, tiszta egyenes vagy sima vonalak - a modern dizájn jelenlegi trendjei, amelyek nem alkalmasak egy kis fürdőszobának.

Fürdőszobai tervezés zuhanyzóval

Ha nem csak arra törekszünk, hogy több helyet hozzunk létre a fürdőszobában, hanem azért is, hogy valóban extra helyet kapjunk, talán nem kell fürödni?

Ha fürdés nélkül élhetsz - telepítsen egy zuhanyzót. Ha a "hazug" fürdő minimális mérete körülbelül 140 cm hosszú, akkor a kabin 70 cm-t vesz igénybe, és fél métert nyer vissza az építészekből, akik a régi házakat tervezik - a modern fürdőszobák szabványaival ez abszolút győzelem az űrön.

Ha a fürdés nélküli élet egyáltalán nem öröm - kompromisszumot találhat. Például egy zuhanykabin felszereléséhez, amelynek alsó részén egy ülőgarnitúra van. Természetesen még mindig lehetetlen teljesen lefeküdni és pihenni a forró vízben - de ülhet és pihenhet a forró vízben.

A kis fürdőszobában lévő zuhanyfalaknak átlátszó, nem matt üvegből kell készülniük. És mindig tiszta. Ezután a zuhany nem vonzza a figyelmet, feloldva a belső térben.

Hogyan szervezzen javítást?

A szovjet házban lévő fürdőhely javításának fő problémája nem a szoros, hanem a kommunikáció. A csővezetékek mereven vannak rögzítve, és a nagyobb átépítés jelentős erőfeszítéseket és költségeket igényel - ha ez egyáltalán lehetséges. A második helyen a komplexitás - a falak összehangolása. A csempe csak teljesen lapos falakon helyezkedik el. Ha nem szándékozik rendszeresen ragasztani a leesett csempéket, a javításnak gipsz- és gipsz falakkal kell kezdődnie.

A kommunikáció újbóli felszerelése előtt érdemes megírni új fürdőszobájának kialakítását. Számos program létezik ilyen feladatok elvégzésére - könnyen megtalálhatók az interneten. De befejezheti a projektet régimódi módon, kézzel, papírra. A legfontosabb az, hogy tisztában legyen azzal, amit akarsz - és mennyi helyet kapsz a tervezési fantáziák megvalósításáért. Ne felejtsd el megismerni anyagunkat a WC kialakításánál!

Tudja meg, milyen technikák a dekoráció és a dekoráció népszerű ebben az évben a tervezés a fürdőszoba!

Fürdőszoba tervezés - 150 fotó példa

A modern fürdőszoba sok funkciót lát el. Helyiségként szolgál a mosás, a mosás, a kozmetikumok tárolása, a különböző háztartási csekkek számára, amelyeknek mindig kéznél kell lenniük. Ezért a fürdőszoba kialakításának meg kell felelnie a tulajdonos összes igényének. Ne felejtsd el a szoba esztétikáját, mert itt van a nap kezdete és vége. A fürdőszobának kellemesnek kell lennie a szemnek, tartalmaznia kell az összes szükséges felszerelést, az esti pihenés helyszínének kell lennie, és minden szükséges helyet el kell látnia. A rendes lakás egy szobájában minden funkció kombinálása csak első pillantásra nehéz. Szakértők tudják: nem kényelmetlen fürdőszobák, van egy rosszul fogalmazott design. Rengeteg technika van, ami a fürdőszobát kedveli a sarokba, ahol minden családtag jól érezheti magát.

Kis fürdőhely fejlesztése: az elején

Nem mindenki szerencsés, hogy van egy nagy fürdőszobája. A régi házak kis házai, apartmanjai gyakran olyan fürdőszobával rendelkeznek, amelyek nem sokkal nagyobbak, mint a hűtőszekrényből. A kis méret kellemetlenséget okoz, de elgondolkodik a képzeletből. Az első dolog, ami eszembe jut, az, hogy hozzáadja az ápolt métereket a fürdőszobába átépítéssel. A szoba bővítéséhez a fürdőszoba WC-vel történő kombinálásával segíti a falat vagy az egész fürdőszobát. A jelenlegi jogszabály bizonyos korlátozásokat ír elő a javasolt szerkezetátalakításra. A fürdőszobát csak a lakás nem lakó területeinek költségére lehet kiterjeszteni: WC, folyosó, raktár. Bármely átépítés kezdődik a projekten, amely biztosítja a kommunikáció helyét, vezetékeket. A projektet össze kell hangolni a kormányzati szervekkel. A koordináció után lehetséges változtatni. Lehetőség van nemcsak a falak, hanem a vízvezetékek mozgatására is: fürdőkád, mosogató, WC.

Finishing és anyagok

A fürdőszoba alapanyagainak fő követelménye a biztonság és a tartósság. Bár a törvény nem tiltja meg kifejezetten az anyagok használatát, figyelembe kell venni, hogy a felület egyes elemei több nehézséget okozhatnak, mint a jó. Természetes kő jelentősen átfedésben van, és az üveg válaszfalai gyönyörűek, de nem megbízhatóak. A legnépszerűbb kivitelezés:

 • porcelángyártmányok, gránitlapkák, szintetikus polimerek;
 • mozaik;
 • műanyag panelek;
 • egy fa;
 • díszítő kő;
 • tapéta;
 • nedvességálló gipszkarton;
 • díszítő vakolat festék;
 • kombinált kivitelben.

Ezeket az anyagokat (beleértve a fát és a tapétát, ha nedvességálló bevonata) könnyű gondoskodni, és a modern gyártási technikák lehetővé teszik a legmerészebb belső megoldások megtestesülését.

A fürdőszobában lévő padlóburkolatoknak ellenállniuk kell a nedvességnek, hőmérsékletváltozásoknak, tisztítószereknek, biztonságosnak és tartósnak. E kritériumok szerint számos lehetőség alkalmas, de mindegyiknek megvan a maga sajátossága.

Csempe. Nem hagyja, hogy a víz áthaladjon, csak vigyázzon rá, ha a jó minőségű habarcsot használják, nem okoz problémát. Kiválasztásával egy csempe egy bizonyos stílus, akkor teljesen átalakítani a belső tér a fürdőszoba.

Parketta Szokatlan, de elegáns megoldás a "szexuális kérdésre". Érdemes kiválasztani a fa nedvességálló fajtáit: tic, vörösfenyő, wenge.

Laminált padló. Az egyik legtartósabb anyag.

Ömlesztett padló. Teljesen vízálló, higiénikus bevonat.

Mielőtt új padlót helyezne, meg kell szüntetni a régi bevonatot, figyeljen a vízszigetelésre, és készítsen esztrichet. Ezt követően bármilyen anyagot használhat.

Fontos! Próbálja meg a padlóburkolatot csúszásmentes felületen kiválasztani, különben a kívánt helyet a fürdőhely helyett a nagyobb veszélyű zónává alakítja.

falak

Mielőtt kiválasztaná a fürdőszoba falának stílusát, anyagait, színeit és textúráit. Az igazítás nedvességálló gipsz vagy gipszkartonra történik horganyzott profilon. A gipszkarton befejezése gyorsabban megy, de sok hasznos területet választ. A gipsz felületének beállítása lassabb, idő kell, hogy megszáradjon. A gombaellenes komponenseket tartalmazó keverék összetétele megvédi a falat a penésztől. Ezután csempézheti a falakat. Ha tapéta, festék vagy díszítő vakolat használatát tervezi használni, a fal kiegyenlítése után meg kell adni a gitt. Alkalmas fürdőszobához vízalapú akrilát vagy latex festék. A latex festék, ellentétben az akrilnal, filmet hoz létre a felületen, amely nem enged át vizet. Az akrilfesték a legjobb, ha vízforrás közelében nem alkalmazható. A leggyorsabb, költséghatékony megoldás - a mosófal-papír a ragasztóval, amely antibakteriális adalékokat tartalmaz.

mennyezet

A fürdőszoba mennyezetének ugyanolyan tulajdonságokkal kell rendelkeznie, mint a falak. Lefesthető, nedvességálló tapéta, speciális lakk vagy műanyag faforgácslemez, függesztett vagy függesztett mennyezet használata. Könnyű mosni mindezeket a felületeket, nem félnek a kondenzátumtól, a hőmérséklet csökkenésétől. Az eredeti opció tükör vagy üvegezett mennyezet. Az üvegbevonatot sokféle módon lehet díszíteni, megvilágítással, a szoba exkluzív részletességévé válva. A homályos vagy fényes üveg színezhető, fotónyomtatással díszítve - a megoldás bármely belső stílussal illeszkedik, vizuálisan megnövelve a szobát. Az ilyen bevonat egyetlen hátránya a törékenység. Azonban ugyanez mondható el a feszített mennyezetről. A ruhát egyszerűen megsérülnek éles tárgyak, ezért legyen óvatos az ellátásban.

Fontos tudni: ha a falak sötétebbek a mennyezetnél, akkor a szoba vizuálisan felfelé nyúlik. Ha a mennyezet sötétebb, mint a falak, a szoba tágabbnak tűnik, de a mennyezet alacsonyabbnak tűnik, mint valójában.

Fürdőkád vagy zuhanyzó?

Kérdezd meg magadtól a kérdést - ami még fontosabb: kényelem vagy helytakarékosság? Ha nem lehet egyértelműen válaszolni, akkor mindkét lehetőség jellemzőit figyelembe kell venni. Kell fürdő, ha:

 • a szoba területe lehetővé teszi a telepítéshez;
 • nem habos vagy aromás só nélkül fürödhetsz;
 • 3 év alatti gyermekek vannak - sokkal kényelmesebb a baba mosása a fürdőben;
 • a nagy vízfogyasztás nem jelent problémát.

A zuhanykabin akkor hasznos, ha:

 • egyszerűen nincs hely a fürdésre;
 • a víz nyomása a lakásban több mint 3 bar;
 • Számos vízkezelést akarok venni, beleértve a fürdőt, a trópusi zuhanyt, az aromaterápiát és a hidromasszázs.

Ideális esetben otthoni kádat és zuhanyzót állíthat be. Az első esetben lehetőség van vízszintes pihenésre, a második helytakarékos víz- és fürdőszobában.

A bútorok, berendezések, kiegészítők elhelyezkedése

A modern fürdőszobai tervezési lehetőségek több száz módon biztosítják a szükséges elemeket. Van egy általános szabály a kicsi és nagy helyiségekben: a fürdőszobát ne zavarják. Minden elem logikusan választja a felvételeket. Miniatűr wc-vel és mosdókagylóval, amely csak egy kis fürdőszobás lakásban lesz, egy nagy szobában nem lesz teljesen megfelelő. A vízvezeték jobb, ha közelebb kerül a vízellátáshoz, a szennyvízhez. A vízvezetékeket, a bútorokat és a tartozékokat össze kell kötni egymással, ami egyetlen stílust teremt a szobában. Ne felejtse el a háztartási tárgyak tárolására vonatkozó részt. A polcokkal ellátott fali szekrények nemcsak a falra helyezhetők, hanem az ajtók is illeszkednek. A mosogató alatt lévő hely állhat. A többi tartozékot, például a törölközőtartót úgy kell elhelyezni, hogy közel álljon hozzá, anélkül, hogy zavarja.

Mosogató és WC

Tulip, moydodyr, konzolos - mindegyik héj előnyös. A tulipán hasonlít egy virággal, lábával, és a csövek a láb mögé rejtve maradnak. A tervezés lehet monolitikus vagy különálló. Sink-moidodyr, hasonlóan a híres rajzfilm jellegéhez, kényelmes állvánnyal van felszerelve. A konzolos modellek asztali számítógéppel vannak felszerelve, amely a mosogató tálba van szerelve. Lehet fal vagy padló. A helytakarékosság érdekében meg kell választani a szögletes kialakítást. A mosogatók 85 cm magasak, szélességük 50, 56, 65 cm és mélységük 40, 42, 45 és 50 cm, a WC pedig a padlón található - a modelltől függően. A WC-tálak több fajtával rendelkeznek: tölcsér, edény alakú, lombkorona. Az első és a harmadik opció szinte nem ad permetezést, a második esetben szükség lehet a víznyomás további beállítására a tartályban.

Mosógép

Mosogató a fürdőszobában majdnem elérhetetlen álom a kis fürdőszobák tulajdonosai számára. De a gyártók mindent megtesznek azért, hogy a berendezést egy kis helyiségbe juttassák. De még akkor is, ha a felvétel lehetővé teszi, hogy helyet takarítson meg, előre határozza meg azt a területet, amelyet egy mosóegységhez rendelhet. Javasoljuk, hogy a készüléket a fürdőből távolítsa el, hogy ne kerüljön víz rá. Vannak, akiknek írógépük van a mosogató alatt, tiszta egy fülkebe, amikor rendelkezésre áll, még a wc feletti falon is. Az elülső rakodási modellekhez extra centiméterek szükségesek az ajtó kinyitásához. Ha nincs több helyed, válasszon egy technikát egy függőleges terheléssel - bárhová elhelyezhető. A mosógépnek egy nedves helyiségben külön nedvességtől védett aljzatra van szüksége. Fontos, hogy gondoskodjon a földelésről.

Szekrények és polcok

Fürdőköpenyek, törölközők, kozmetikumok, mosószerek - mindezt tárolni valahol. Nos, ha a fürdőszobai bútorok egy közös stílust kombinálnak. A katalógusokban megtalálhatóak a teljes bútorkészletek képei. De nem mindig a szokásos lakás fürdőszobájának területe teszi lehetővé számukra egy helyet. Akkor a belső térnek meg kell választania a sajátját. A szekrények lehetnek padló, fal vagy nem szabványos hely. Sink-moydodyr vagy curbstone, fiókos szekrény, keskeny nagy tok vagy lógó részek ugyanolyan kényelmesek. A legfontosabb dolog az, hogy van egy helyük kényelmes szállásukra. A polcok kényelmes polcok, fel lehet őket tenni vagy lógni. A falak és az ajtók hiánya miatt a design hozzá fog járulni a világosság és a kegyelem helyéhez. A fürdőszoba szekrényei sokféle modellel vannak elégedve: szögletesek, egy vagy két ajtóval, fiókokkal, beépített szárítóval.

A tükör

A fürdőszobában lévő tükör nemcsak szükséges, hanem tervezési technika is. A tükörfelület vizuálisan növeli a helyiség méretét, fényt és levegőt tölt be. Mindenhol elhelyezhetsz egy tükröt: a mosdó fölött, az ajtón, csak egy szabad falon - a legfontosabb az, hogy kényelmesen használd. A keretben vagy anélkül a falra reflektáló elemen kívül tükörfalat, mennyezetet is készíthet, használhat tükörlapot a díszítésben, vagy nagyméretű tükörrel felszerelhet. Érdekes megoldás a tükrös ajtókkal ellátott szekrény vagy a teljes falon lévő reflektív panelek, ami a végtelen tér illúzióját hozza létre. Kompozíciót készíthet a különböző méretű tükörelemek szabad falán - ez egy jó módja annak, hogy megmutassuk a fantáziát, díszítsük a szobát, készítsük el saját stílusunkat. A fürdőszobában csak nedvességálló tükrök használhatók.

Mosoda kosár

Egy kosár a ruhaneműkhöz hasznos elem. Meg kell:

 • tartós;
 • nincs forgácsolás, éles részek;
 • szellőzéssel.

A többi tartozékhoz hasonlóan összhangban kell lennie a belső térrel, és nem kell sok helyet foglalnia. A legegyszerűbb lehetőség - egy sarokkosár műanyagból. Könnyű tisztítani, nem zavarja fel a lakótéret. A fonott, rattan vagy más természetes anyagokból készült fonott mosodai edények aranyosak és otthonosak. A fém kosarak gyönyörűek, de jelentős tömegük van - jobb, ha kerekekkel tervezünk. Tartozékok vannak a textilektől, de gyakran szellőztetni kell őket, különben kényelmes otthont adnak a penésznek és a gombáknak. Egyes fürdőszobai bútorok rögzített vagy visszahúzható mosodai tartállyal vannak felszerelve. A saját kezéből egy kosarat készíthet az általad kedvelt anyagokból, az internetről készült fotók segítségével.

világítás

Lámpák a fürdőszobában hozhat a szobába nem csak a fény, hanem a szépség. Ha a fürdő területe nem haladja meg az 5 négyzetmétert. m, elég világos ahhoz, hogy egy csillár egy lámpával a mennyezet közepén helyezkedjen el. Kiemelésre lehet szükség a tükör helyén. Ez további kényelem lesz a smink alkalmazása során. A tágas szoba lehetővé teszi, hogy többféle világítást készítsen. A belső használatra:

Fontos, hogy a szoba egyenletesen világítson. A fényforrásokat a káprázási felületek szögében kell elhelyezni. Ha a csillár hagyományosan a mennyezetre kerül, akkor a spotlámpák bárhol elhelyezhetők: a mennyezetre, a falakra és a tükör oldalára. A lámpák a falakon lógnak olyan helyeken, amelyek nem csak fényt igényelnek, hanem díszítik is. De jobb, ha a lámpatesteket közvetlenül a tükör felett nem rögzítik - torzítják a tükröződést.

Belső stílus kiválasztása

A stílusválasztás az Ön preferenciáitól és költségvetésétől függ. De van néhány általános tipp:

 • ne válasszon frilly bútorokat és bútorokat, hamar unalmas lesz;
 • ne keverj sok stílust - a szoba nevetséges lesz;
 • Ne terhelje túl sok helyen a helyet, nehogy a helyiséget bolhapiacra fordítsa.

Gondold el, mit vársz a fürdőszobádtól. Attól függően, hogy szükség van-e helyet a boldogság és a relaxáció, vagy egy funkcionális szoba, a stílus a fürdőszoba is függ. Döntse el, milyen színeket társít a relaxációval, vagy éppen ellenkezőleg, a vivősséggel. Gondoljunk arra, milyen kiegészítők, részek, amelyeket beltérben szeretnénk. Így könnyebb meghatározni a kívánt stílust. Elemei bármilyen, még kis fürdőszobában is megvalósíthatók. A tervezés a miniatűr szoba kell maradnia részletesebben.

Modern stílus

A modern belső kialakítás a kényelem, a funkcionalitás és a praktikusság. Itt van egy hely az önterülő padlóhoz, egy csempe, 3D-s fotókkal és rajzokkal, krómozott tartozékokkal, költséghatékony érintkezés nélküli vízkezeléssel. Egy szabványos vagy futurisztikus zuhany lesz megfelelő. Egy kis szobához alkalmas bútorok simított sarkokkal. A világítás a legjobban a fényforrások pontosítására szolgál. Egy kis fürdőszoba érdekes kialakítása könnyű anyagok, optikai hatások felhasználásával hozható létre, amelyek tükrök segítségével érhetők el. A színek hozzáadása lédús ékezeteket eredményez: beltéri virág nagy levelekkel, világos szőnyeggel, törülközőkkel, szokatlan alakú szappan dobozokkal, kövek és héjak összetételével, fényképekkel vagy képekkel. A legfontosabb dolog nem túlterhelni a belső tér részleteit. Két vagy három érdekes tárgy elég lesz.

Klasszikus stílus

A halhatatlan klasszikus nem megy ki a stílusból. Az elegáns fürdőszobai belső kialakítás és a nagyszerű ízlés bemutatásához sötét faanyag, márvány, utánzat, csempe, aranyozás használható a díszítésben. A sikoltozó színek elfogadhatatlanok, minden árnyalatnak lágynak, krómnak és hi-technak kell lennie - itt nem megfelelő. A fürdő jobban illeszkedik a belső térbe, mint a zuhany. Figyelembe kell venni a fürdőszoba szerény méretét, és választani kell például egy sitz fürdőt. A háztartási készülékek a lehető legnagyobb mértékben elrejthetők a rést. Nos, ha a falon van egy hely egy szép lámpa számára, egy tükör egy gyönyörű keretben. Nem feltétlenül üldözi a drága részleteket. A fa polcok és szerelvények arany, réz vagy bronz bevonatúak. Kiegészítve a belső tér egy elegáns függöny a fürdő, sima törölköző és kovácsolt vagy fa tartók számukra.

Provence

Provence stílus megteremt egy megható költségvetés design fürdőszoba. Ideális egy kis helyiségben, mert a fő teher a részletekre esik. A vízvezeték másodlagos - annál egyszerűbb, annál jobb. Dekorációhoz dekoratív vakolat, mozaik, cserép. Van egy érdekes kreatív technika: a különböző típusú csempe, panelek létre a falon és a padlón. Érdemes választani egy csempe egy kopott hatás, amely segít létrehozni egy lakható és hangulatos belső. Ezt támogatja fából készült bútorok, szekrények és polcok, festett pasztell színek: halvány kék, rózsaszín, őszibarack. A virágos nyomtatványokkal vagy más diszkrét mintázattal rendelkező textilek melegen és gyengéd légkörrel töltik be a szobát. Itt használják a száraz gyógynövények, illatos gyertyák, olajlámpák, mert a szagok is fontos részét képezik a designnak. Segítenek lazítani, érezni a lét örömét.

Ez a feltűnő stílus az ipari és a bohém találkozásánál kezdődött, mindkét irányból a legjobbat. Egy szokatlan fürdőszobai dizájnot egy kis téren. A falakat, a padlót, a mennyezetet szándékosan durvaan készítik. Megfelel egy olyan cserépnek, amely utánzani tégla vagy falazat, gipsz, tapéta textúrával, amely hasonlít cementezett falra. Ilyen földalatti háttéren egy rendes mosdó vagy mosógép művészeti tárgyakká válik. Itt egy átlátszó zuhany csatlakozik, az üveg a padlás nélkülözhetetlen tulajdonsága. A mennyezet kiemelése támogatni fogja a helyiség városi stílusát. A mennyezet eltávolítása a csillárból, és csak a villanykörtét hagyja el, nem veszíti el. A vízvezetékek elrejtése nem szükséges, ők a belső tér részét képezik. És a tartozékokat nem nehéz felvenni: ugyanazok a csövek tartóként fognak működni, a polcok helyett a drót ketrecek is hasznosak.

minimalizmus

A név önmagáért beszél. Semmi sem felesleges, egy kis fürdőszobában mindent rendkívül kényelmes és funkcionális. A belső tér ebben a stílusban nem annyira egyszerű, mint amilyennek látszik. Nincsenek különleges követelmények az anyagokra, de szigorú formák, minimális színek, szerény kiegészítők kötelezőek. A klasszikus paletta a minimalizmus - fehér, fekete, szürke. A szivattyúnak szöget és geometriát kell tartalmaznia, lehetőleg négyzet alakú, négyszögletes alakú. A felfüggesztett berendezések helyet takarítanak meg, add hozzá a hangerőt. A díszítő elemek egyáltalán nem szükségesek. Extrém könnyedség, frissesség, szabadság. A minimalizmusnak tökéletes tisztaságra, szinte sterilitásra van szüksége. A Provence-belső poros váza hozzáadja a romantika hangulatát, és a "poros" minimalizmus szomorú látványt ad hozzá. A textíliákat nem használják a tervezés, a maximális - törülközők és a zuhanyfüggöny, nem feltűnő.

Skandináv stílusban

Annak ellenére, hogy látszólag egyszerű a sorok súlyossága, a skandináv stílus az egyik legmeghatározóbb. A természetes anyagokat főként faanyag, kő, növényi eredetű szövetek használják. A formatervezést fehér szín dominálja, sötét árnyalatú ékezetek megengedettek. Kizárólag a természetes tartományban kell lenniük. Ilyen belsejében kellemesen helyezkedik el, könnyű lélegezni, még akkor is, ha minimális térben van szervezve. Ebben a stílusban egy fonott mosodai kosár tökéletesnek tűnik. Nem tudod megmenteni a világítást - egyetlen reflektorfény nem képes. A Laconi csillárok, a díszcsokrok rendben vannak. Válasszon függönyöket, törölközőt, ágyneműt és pamutszalvétát. A textíliák megengedik, hogy diverzifikálják a vonalak, hópelyhek skandináv díszeit. A tartozékok kiválasztásakor előnyben részesítik a króm szelepeket, lehetnek futurisztikus dizájn.

Színes megoldások egy kis fürdőszobában

A szoba kis méretei jelentősen korlátozzák a kreativitás lehetőségét. Express a személyiség segít színes. Korábban úgy gondolták, hogy a falak és a padló színei nem lehetnek azonosak. Hagyományosan a fürdőszoba tervezésénél, hideg és meleg hangok kombinációján keresztül. A hideg színek növelik a hangerőt, a meleg színek növelik a kényelmet. A fényes ékezetek a belső térben érdekesek, de ha nagyok, vizuálisan elveszik a hely nagy részét. Először is, a családtagok preferenciáira kell összpontosítania az ízlésére. A gyerekek biztosan szeretik a lédús árnyalatokat, de az idős szülők nem valószínűek. Minden szín komoly hatással lehet az ember hangulatára és jólétére. Ha kívánja, a szobát monokrómként rendezheti. A fürdőszoba legnépszerűbb színei fehérek, szürkeek, kékek, zöldek, fekete-fehérek.

fehér

A fehér szoba a legfényesebb az összes többi megoldás között. Tágasnak tűnik bármilyen felvételen. Úgy tűnik, minden egyszerű. Elég elegendő a díszítéshez, felszereléshez, bútorokhoz, hó színsémákhoz - és a tökéletes szoba készen áll. De vannak buktatók. Fontos, hogy a szoba otthonos legyen, különben olyan lesz, mint egy orvosi rendelő. A titok a megfelelő dekoráció kiválasztása. Fényes függöny vagy szőnyeg hozzáadása teljesen unalmas lehet. A textília megváltoztatható, minden alkalommal új eredményt kap. Érdekes hatás érhető el, ha fehér árnyalattal játszik. Pl. Festeni a falak felületét elefántcsontban, és tegyen egy takarót a padlóra árnyalatnyi tojáshéjjal. Az ideális kombinációt csak a kísérlet során kapjuk meg - a festékkel ellátott csomagok fényképei gyakran különböznek a valóságtól.

szürke

A szürke egyáltalán nem unalmas szín. Sok előnye van. A különböző árnyalatokból származó semleges és nem szürke szürke tökéletes háttér lehet bármilyen kreatív ötlet számára. Leggyakrabban fehér, de mély kék, szürke színű - egy lédús, elegáns belső tér, néhány grafit részlet - a helyzet egy drága hotel tiszteletre méltó szobájához hasonlít. Ebben a tekintetben a szürke sokkal előnyösebb, mint a fehér, inkább műanyag, a gyöngyszemek pedig teljesen tökéletesek, de karakteres. Így könnyedén létrehozhat egy luxus fürdőszobát. Emellett a szürke természetes kő árnyalata és néhány fajtája, amelyeken skandináv vagy klasszikus stílusban díszítik a fürdőszobát. A legfontosabb dolog nem elfelejteni a megfelelő megvilágítást, különben minden erőfeszítésnek nincs hatása.

kék

A tenger és az ég - az első dolog, ami a kék fürdő megemlítésében jön szóba. Valójában a kék folt és árnyai sokkal szélesebbek. Szereted a tengeri témákat? Válasszon a cián fehér kombinációval - a klasszikus kombinációk egyikét. Megfelelő fókusz lesz egy fotó, egy kép egy tengeri táj. A kék "szeret" okkersárga, napsárga sárga, narancssárga, saját árnyalatú. Használata igaz a gyönyörű, vidám fürdőszobába. Egy kis rózsaszín, például egy szőnyeg formájában - egy szigorú, sötétkék szobában egy szelíd romantikus illat lesz. És ha aranyat adnak a mélykobaltba, egy luxus és gyönyörű lakás lesz a lakásban. Ismeretes, hogy a kék paletta nyugtatja, bízik a képességeiben, pozitív módon állítja, és az érzelmeket teljes összhangba hozza. És pontosan ez szükséges a mai turbulens világban.

zöld

Örülök, hogy órákon keresztül megcsodálhatja. A nyári friss zöld segít az erdei tó hangulatának újragondolásában a lakásban. Kombinált fehér, minden pasztell palettával: rózsaszín, barack, halvány kék, sápadt lila, lágy sárga. Zöld - a természet energiája, ami az életet jelenti. Attól függően, hogy a hang, képes segíteni a létrehozása bármely stílus, minden szerelvény előnyös szemben. A fényes szín hozzáadja az érzékenységet, a sötétséget - a súlyosságot és a tiszteletet. A zöld a béke, a pihenés, a kellemes boldogság szíve a kemény nap után. A zöld javítja a hangulatot, normalizálja az idegrendszert. Ő vele a legoptimálisabb növények játszanak a belső térben, mert az ő natív színét. Ezt a technikát használhatjuk, mivel valódi télikertet készítettünk a fürdőszobában. Az egyetlen hiba, amit zölden végzett munkával lehet csak az egyik árnyalatának használata.

Fekete-fehér

A fehér és a fehér szín valóban egy minta a fürdőszoba stílusából és eleganciájából. A helyes megközelítéssel hasonlít a retro-magazin királyi apartmanjainak fotójára. E két szín különböző árnyalatainak felhasználásával lehetséges különböző eredmények elérése. Fekete-fehér csak első pillantásra antagonisták. Tény, hogy tökéletesen kiegészítik egymást, régen klasszikus kombinációvá alakult. Zebra, sakk ketrec, borsó - lehetőségek a felszínen fekszenek. Ez egy extravagáns, de nagyon stílusos módon díszíti a padlót, az egyik falat, bútorokat. A Fekete fehér részletekben néhány részletet kiemel, helyezze a hangsúlyt. Csak fehér minta fekete háttéren, vagy fordítva - elengedhetetlen díszítő technika. A figyelemre méltó kombináció olyan önellátó, hogy nincs szükség további dekorációra más színekkel. Senki sem tiltja meg őket használni, de adalékanyagok nélkül a tervezés szilárd, tömör, teljes.

Design Hruscsovban

Ezeknek a lakásoknak a boldog tulajdonosai elsőként tudják, mi a szűkület. Higiénikus sarok, legfeljebb 3,5 négyzetméter. m., hogy másképp hívjon, mint egy fürdőszobát, a nyelv nem fordul meg. Minél érdekesebb lesz a tulajdonos feladata a szoba kialakításakor. A "Gordian" fürdőszobának megszűnt a problémája, szüksége van:

 • válasszon könnyű anyagokat a dekorációhoz;
 • gondoljon egy kompakt, felfüggesztett, sarokszivattyú;
 • tároláshoz használja a falakat, felszerelve őket lógó vagy sarokszintű többemeletes polcokkal;
 • Ne tükörre, világításra.

Adja meg a hangerő segít más vizuális technikák. Például, széles, függőleges csíkok és a fal keskeny szegélye. Kívánt esetben bármelyik sarok paradicsomi fészekké alakulhat. A legfontosabb dolog az, hogy ne veszítsük el az optimizmust és ne félj kísérletezni.