Legfontosabb > Tervezés

A hosszú keskeny fürdőszobában sikeres design titkai: fotó és gyakorlati ajánlások

A fürdőszoba nem mindig a szó teljes értelemben vett helyisége, leggyakrabban ez egy kis hely, ahol valamilyen módon el kell látni minden szükséges elemet egy kényelmes élethez. Amikor a képen egy hosszú, keskeny fürdőszobát tervez, úgy tűnik, hogy a szoba sokkal többet tartalmaz, mint amennyire lehet. A siker titka a befejező anyagok, a vízvezeték és a jól felszerelt háztartási gépek helyes kiválasztásában rejlik. Ennek eredményeképpen két fő feladat megoldható: a terület vizuális terjeszkedése és minden szükséges elhelyezése.

tartalom

Videó tippek egy kis fürdőszobának bővítésére ↑

A vizuális megtévesztés a siker kulcsa ↑

Sajnos, ha ténylegesen megnyomja a szűk helyiség határait, nem fog működni. Biztosított tervezési trükkökkel kell eljárnia, amelyek vizuálisan kiterjesztik a teret. Tükrök - a helyzet legegyszerűbb módja. Fényvisszaverő tulajdonságaik vizuálisan sokkal szélesebbé és kényelmesebbé teszik a szűk helyiséget. Tükröket elhelyezhet mindenhol: a falakon, a sarkokban és még a mennyezeten is.

Tipp: jobb, ha lógni négyzet tükrök a mennyezeten, hosszanti tükrök teszi a szobát tovább.

A falak díszítéséhez ajánlott folyamatos fényvisszaverő bevonatok vagy kis méretű fényes kerámia burkolólapok használata. Az ideális lehetőség egy mozaik, a kis elemek vizuálisan növelik a hangerőt és kibővítik a szűk helyet. A világosszürke és kék árnyalatok vizuálisan elidegenítik a helyet, és kissé kinyúlják a falakat. Ha valami szokatlan dologra vágyik, akkor nézze meg az új terméket - a fotónyomtatással ellátott lapkát. Volumetrikus képek, amelyek eljutnak a távolba - a tökéletes választás a kis fürdőszobák tulajdonosai számára.

A padlófelület növelése érdekében egy egyszerű módszer - a lapok átlós áthelyezésével. A padlóburkolatoknál ajánlatos egy közepes méretű cserépet is választani - annál több négyzet fér el a helyszínre, annál szélesebb lesz. A keskeny fürdőszobák kialakításakor a fényvisszaverődés nagyszerű lesz; a sötét és élénk színek nem a legjobb választás a közelben.

Tipp: minél többet nyit a padló, annál tágasabb lesz a szoba - nincs szükség arra, hogy a padlót szükségtelen tárgyakká kényszerítsék.

A világítás is fontos szerepet játszik - egy kis fürdőszobában nem szabad gyengén megvilágított területek legyenek, minden sarkának megvilágosodnia kell, és a tükör közelében lévő további fényforrások segítenek az érzékelés megtévesztésében és a szűk helyiség kibővítésében.

Checkmate - a megfelelő választás és elhelyezése vízvezeték ↑

Amikor az apartmanokat a régi épület házaiban tervezték, nem volt szükség a mosdók mosogatógépek jelenlétére a fürdőszobában. Most ez az asszisztens minden családban van, ezért kiválasztja a helyet, ahol nem fogja elrontani a hosszú keskeny fürdőszobát, és nem zavarja a szabad mozgást az egyik fő feladat.

Tandemben egy mosogató és egy mosógép található. Ebben az esetben a mosogató közvetlenül a háztartási készülék fölött helyezkedik el, és két tárgy elfoglalja a helyiséget. Azonban érdemes megfontolni, hogy ehhez különleges vízvezetékekre és speciális háztartási készülékekre van szükség, amelyek többet jelentenek a hagyományos árukhoz képest.

Ha egy szűk fürdőszobába be kell illeszteni a WC-t, javasoljuk, hogy a lógó modellek előnyben részesüljenek. Ilyen "ülés" és kompakt megjelenésű, kevesebb helyet foglal el, és megkönnyíti a tisztítást. Egy másik lehetőség - szögletes vízvezeték, amelyet az üres sarokban lehet elhelyezni.

Tipp: A függő WC megnyitja a padlót, ami azt jelenti, hogy vizuálisan nagyobb területet eredményez.

A vízvezeték nem zavarja a helyzetet, ezért ajánlott feloldani az űrben azáltal, hogy hagyományos tárgy helyett üveg tárgyakat választ. Ugyanezen célból érdemes figyelni az üvegpolcokra és a szekrényekre. Nem fogják mozgatni a falakat.

Van egy kis fürdőszobában fürdésre, vagy jobb, ha egy kompakt zuhanytálcával helyettesítik - a lakók saját preferenciájuk szerint döntenek. Gyakorlatilag praktikus szempontból egy bódé nyer, de azok számára, akik pihentető habra szeretnek lazítani, nem kell feláldozni a kényelmet. A tervezők javasolják, hogy hagyják abba a kerekített és bűnös fürdőket, ha a szoba hosszú és keskeny. A legjobb megoldás azok a modellek, amelyek hasonló alakúak, mint egy téglalap vagy aszimmetrikus változatok. Még jobb, átlátható betétekkel rendelkeznek.

Tipp: Ha nincs szükség sürgős fürdésre, akkor jobb kicserélni egy kompakt zuhanyzóval.

Egy doboz inspirációs ötletek ↑

Példák a szűk fürdőszobák sikeres tervezésére a fotóban, segít gyönyörűen és stílusosan felszerelni a higiénia és a pihenés zónáját. És ha nehézségek merülnek fel a merész tervek végrehajtásában, bármikor segítséget nyújthat a professzionális tervezőknek és építőknek.

Szűk fürdőszoba kialakítása (75 fotó)

A hosszúkás fürdőszoba nem kivétel, hanem szabály a kis lakásokra, padlásokra és épületekre, ahol a vízkezelő helyiséget nem eredetileg tervezték. De még egy szerény felvétel is elegendő, ha a javítás kezdete előtt a legkisebb részletre kell gondolni a jövőbeli eredményre. Hogyan készítsünk egy keskeny fürdőszobát, hogy a lehető legkényelmesebbé tegyük? A bútorok és vízvezetékek elhelyezésének szabályai, dekorációs lehetőségek, szokatlan módszerek a tér bővítésére - mindezt megtalálja ebben a cikkben.

A fő hibák egy keskeny fürdőszobában

Nem szabványos méretük miatt a hosszúkás szobák néha hasonlítanak folyosókra vagy raktárakra. Ennek az észlelésnek az oka az ízléstelen belső tér, amely nem veszi figyelembe az elrendezés sajátosságait. Szűk fürdőszoba tervezésénél világos geometriai és művészeti törvények kell, hogy legyenek. Az arányok, vonalak, színek és anyagok harmóniájának betartása óriási szerepet játszik egy szűk helyiség beállításában, és a tömörített téglalap alakú térben tapasztalható hibák nagyon észrevehetők.

A design gyakori hátrányai közé tartozik, hogy kiemelje a paletta túlzott fényerejét és kontrasztját, a túl sötét és tompa színek használatát, amelyek sötétítik a belső teret. Azonban észrevehető kombinációk hasznosak lehetnek, ha bölcsen alkalmazza azokat.

A második probléma a függőleges és a vízszintes egyensúly hiánya. Hosszú csempe, szegély, széles tükör és nagy téglalap alakú kád teszi a belső homályosságát. A magas üvegfalú zuhanyzók, oszlopok, alátétek és függőleges minták segítenek a helyzet javításában.

A részletekkel való túlterhelés szinte minden kis helyiség hiánya, köztük szűk egészségügyi létesítmények. Ez túlságosan vékony kivitelű lehet, a teljes körű tárolórendszerek hiánya, és sok, a felesleges tétel nem látható. Ezért fontos, hogy a függőleges helyet szekrénnyel és polccal töltsék be, és a szükséges higiéniai termékekhez elegáns adagolókészletet válasszanak.

Finishing és anyagok

A keskeny fürdőszobában a vonalak és formák fokozott figyelmet szentelnek, amellyel szemmel láthatóan eltávolíthatók a falak, és elegáns megjelenést kölcsönözhetnek a helyiségnek. Jellemzően ez a szoba nedvességálló anyagokat - kerámia csempe, üveg, sima mesterséges és természetes kő, műanyag.

A kis területek miatt a padló a fürdőszobában jelentős hatással van arra, hogy hogyan néz ki a belső tér. Fényes csempe, áttetsző, önterülő padló, monokróm fényes, mint a fürdőszoba alulról történő megvilágítása, hangerő hozzáadásával.

A "folyosó" hatás elkerülése érdekében egy keskeny helyiség zónákra osztható: egy kis mozaikot helyezzen a WC és / vagy mosogató mellé, és a hasonló színű nagyobb elemeket a fürdő mentén, vagy fordítva. A csempe jobb választani négyzet, 6- vagy 8-szén.

A tér bővítéséhez ajánlatos átlósan gyémántokat elhelyezni. Nagyméretű képek és szembeötlő kontrasztok nagyon nemkívánatosak (mindaddig, amíg nem végzik el a differenciálás funkcióját). A padlólapok mérete nagyobb legyen, mint a fal.

falak

A tervezés a falak egy keskeny fürdőszoba kell követnie a nyugodt tartományban és sima hangok. Minél szűkebb a helyiség, annál kisebb a burkolat, amire a burkolatra szükséged lesz. Vizuálisan "nyitott" a keskeny falak könnyű fényes felületet, vízszintes határokat, nagy tükröket segítenek. A túl hosszú fürdőszobát különböző bevonatok, különböző színek, alakzatok, anyagok felhasználásával lehet zónázni.

A mázas kerámiák, a tengeri kavicsok, a műanyag panelek, a vinil falfestmények (kitűnő, ha perspektivikus vagy panorámás kilátással), a tégla, a díszítő kő falburkolatként alkalmazhatók. Kívánatos, hogy ezek az anyagok természetesnek tűnjenek, és ne vonzzák túlzottan a figyelmet.

mennyezet

Gyakorlatilag és esztétikai szempontból az egyik legjobb módja annak, hogy befejezzék a mennyezetet egy fürdőszobában, egy stretch pvc film. Fényes lehet, könnyű gyöngy vagy selyem csillogás, könnyű matt textúra, és ha a visszafogás lehetővé teszi a belső tér többi részét, akkor fotónyomtatással. Például a zöld ágak, a nap sugarai az ég ellen, vagy a csillagképek éjszakai rajza, a belső megvilágítás jelenlétében, valóságos képet mutathatnak, ami jól imitálhat egy igazi ablakot a mennyezeten.

Szűk fürdőszoba felszerelése

A fürdőszoba, mosogató és egyéb szaniterek hófehér fénye tökéletesen illeszkedik a vízkezelés bármely helyiségébe. De egy szűk helyiségben fontosak a termékek méretei, valamint az általuk elfoglalt hely.

A kis területet figyelembe véve előnyben kell részesíteni a tiszta négyszögletes vagy aszimmetrikusan háromszög alakú kompakt modelleket. Ha a szélesség megengedi, akkor egy párhuzamba helyezhető egy fürdőszobát (a falhoz hasonlóan) a rövid fal melletti résszel, ha nem, felszerelhet egy zuhanytálcát vagy egy WC-t. Néha ez a rész két zónára oszlik: az egyik részt a hosszú falon elhelyezett kád található, a másik pedig egy kabinet, amely felé fordul, majd egy mosogató.

A lógó mosdó kis helyet vagy mosógépet biztosít, a falba rejtett ciszternákkal ellátott vécécske tisztának és tapintatlannak tűnhet, és a fürdőkád lapos oldala egy kényelmes összecsukható polccal egészíthető ki.

Tároló rendszerek

Ha a fürdőszobai felvétel lehetővé teszi, hogy egy padlószekrényt, fiókos fiókot vagy rack-et helyezzen el - ez csak nagyszerű, és a helyükre nehezedő problémák merülhetnek fel. Ha a hely kritikusan kicsi, hatékonyan kell használni a helyet a falakon és a sarkokban. Mindenféle felfüggesztett szerkezet, csúszó és összecsukható polcok, forgó polcok kényelmes tárolókká válhatnak a fürdőkád és a higiéniai termékek számára.

A sarokba vagy falak mentén elhelyezkedő fürdőszoba teljes készlete nagyon stílusosnak tűnik. Kis helyiségmérettel, hasonló szekrények, polcok és fiókos szekrények jobb megrendelésére egy magán műhelyben, de javasoljuk, hogy azonnal határozza meg a polcok kívánt mélységét, úgyhogy a bútorok nem foglalják el a szoba felét.

Az építőanyagnak vízállónak, deformálódásnak ellenállónak kell lennie, gyakori a páratartalom és a változó hőmérséklet változása. Ezen kritériumok alapján alkalmas laminált MDF panelek, műanyag, edzett üveg és akril megfelelője.

Világítás és háttérvilágítás

Annak érdekében, hogy a fürdőszoba ne nézzen ki egy hosszú, keskeny folyosónak, rendkívül fontos, hogy világos világítást biztosítson minden területről. Az egyetlen lámpatest a mennyezeten nem tud megbirkózni ezzel, így a sarkokban az alkony uralkodni fog. Töltse fel a fürdőszobát elegendő számú lumen segítségével, hogy segítsen a lámpáknak a mennyezet kerületén (vagy a közepén egy sorban) elhelyezkedni; a tükör mindkét oldalán hosszúkás lámpák vagy néhány felett elhelyezett mini-spotlámpa; pár fali lámpa a fürdőszoba felett.

A szárnyas mennyezet és a magas falak megvilágítása a fürdőszobában egy LED csíkkal készül, amely a lógó anyag (film) ereszkedése mögött rejlik. Külön kiemelhet egy külön alakot vagy területet, ezáltal több funkcionális területet (zuhanyzó, WC) kiemelhet és egy hosszú helyet több logikai négyzetbe törölhet.

Bizonyos esetekben a padlón lévő további világítás sem fog fájni - lehet egy speciális fluoreszkáló csempe, a LED-csík a fürdő homlokzat alatt, neoncső a kerület körül, és fényes alakok átlátszó szintben vagy üvegpadon belül. A legfontosabb az, hogy biztosítsa a maximális vízszigetelést, így a víz ne érintkezzen semmilyen vezetékekkel vagy elektromos készülékekkel. A fürdőszobában magasan fűtött izzólámpákat ajánlott eldobni a LED (LED) lámpák javára.

Belsőépítészet szűk fürdőszoba - fotó

Példák arról, hogy mennyire elegánsak és szépek a keskeny fürdőszobai tervezés. Függetlenül attól, hogy melyik területről van szó, a fürdőszobának kényelmesnek kell lennie, és ehhez elegendő csupán elemek kiválasztása és rendezése. Ami a tervezést illeti, ebben az esetben érdemes az egyszerűség és az elegancia megragadni.

A fotón látható, hogy a hosszú fürdőszobákban a finom pasztell árnyalatok, az egyenes vonalak, a tükröződő felületek és a rengeteg fényes fény a legkedvezőbb. A vízkezelések gyönyörű környezetben történő használata kettős élmény, ami azt jelenti, hogy el kell kezdeni a belső tér átalakítását és a jobb változások élvezetét.

Tervezzen egy kis fürdőszobát - ötleteket fotókkal

Kis fürdő design - merész ötletek, kreatív megoldások

A kis fürdőszobák tulajdonosai úgy érzik, hogy a helyhiány korlátozza õk stílusos és kényelmes felszerelését. Ne aggódjon, sok lehetőség van arra, hogy még egy nagyon apró szobát is kényelmessé, gyönyörűvé és funkcionálisabbá tegyünk. Sőt, a kis fürdőszoba kialakítása gyakran eredeti, a merész dekorációs megoldások és a racionális helyhasználat miatt.

Vessünk kétségeket és aggodalmakat, és nézzük meg, hogyan tudjuk felszerelni az egészségügyi létesítményeket.

A terv szerint járunk el

Mielőtt elkezdené javítani a fürdőszobát, néhány alapvető kérdésre válaszolunk:

 1. Függetlenül attól, hogy fontos-e külön fürdőszobát vagy mindkét szobát kombinálni. A második esetben a szoba területe jelentősen megnő a lebontott válaszfal miatt.
 2. Minden egészségügyi berendezés nélkül a család nem képes. Nyilvánvaló, hogy a készlet minimális lesz a hely szabadítására. Helyesebb korlátlanul korlátozni magad egy szabványos fürdőszobához, és még jobb is, egy zuhanytálca (itt beszélni fogunk erről), WC és mosdó.
 3. Szükséges-e a mérnöki kommunikáció áttelepítése az átépítés során?
 4. Lehetőség van egy mosógép felszerelésére a szabadban, például a konyhában vagy a folyosón? Ebből egy kis fürdőszoba kialakítása előnyös lehet.
 5. Ebben az esetben szükség van egy teljes fürdőkádra, vagy egy kompakt hidroboxra cserélhető, amely kevésbé élvezheti a vízkezelést.

Le a partíciókkal

Az optimális megoldás egy kis fürdőszobának a fürdőszobával való kombinációja lesz. Néha kiderül, hogy a folyosó és a konyha kárára kiterjesztik a területet - ilyen lehetőség csak üdvözlendő.

A belső elválasztás hiánya lehetővé teszi, hogy könnyen telepítse a mosógépet, a további bútorokat vagy egészségügyi berendezéseket.

Udvarias, hogy most, a két ajtó helyett a fürdőszobába, szüksége lesz rá, teljesen cserélhető egy csúszó szerkezettel - helyet takarít meg és esztétikusnak tűnik.

A globális szerkezetátalakítás sok munkát és pénzt igényel, de az eredmény megéri. A kis fürdőszoba belsejének felszerelésének lehetőségei nagymértékben kibővülnek.

Fürdőszoba WC nélkül

Egy lakóházban, ahol egy nagycsalád kisgyermekkel él, külön WC szükséges. És ha nem lehet a kombinált fürdőszobát kiegészíteni, akkor el kell felejtenie a két szoba egyesülését.

Diverzifikálja a design egy kis fürdőszoba nélkül WC van nehéz. Néhány négyzetméteren egy szabványos vízvezeték-felszerelést és bútorokat kell elhelyezni, milyen tér van a kreativitáshoz? Azonban nem minden olyan egyszerű.

 1. Határozza meg a stílust. Modern, minimalista vagy keleti stílusok alkalmasak a kamraterekhez, mivel egyszerű, tömör formákat, helyi színeket és szinte teljes hiányosságot jelentenek.

Figyeljen a japán stílusra - egy kis fürdőszobát belekóstolhat egy műalkotásba. A japánok jobban ismerik a kis területek ésszerű használatának titkait, mint bárki más, miért nem használhatják fel évszázados tapasztalataikat?

 • Fali szekrényeket használunk. Miért helyezhet el egy egyszerű tükröt a mosogató fölött, ha elrejthet egy lapos részt mögött? Így helyet takaríthatunk meg, és vizuálisan bővíthetjük a teret a tükörfelület rovására. A mosogató alá helyezett szekrény is jobban szerelhető. Ennek köszönhetően a kis fürdőszoba tágasabbnak és "levegőnek" tűnik.
 • Ha a mosogatónak van egy pultja, akkor a pereme is felborulhat a fürdőszobában, és így kényelmes helyet kap a fürdőszobai kiegészítőkhöz.
 • A sarokbútorok maximális teret engednek a helyiségnek, és diverzifikálják a kis fürdőszoba kialakítását. Nem csak a szekrények férnek hozzá, hanem nyitott polcokat is, vizuálisan bővítik a teret. Sarokmosó - egy másik kiváló megoldás a fürdőszoba ergonómiájának optimalizálására.
 • Az ajtó felett egy széles eltemetett polc helyezhető. Ez egy kényelmes hely a mosó- és háztartási vegyi anyagok tárolására.
 • Ajánlatos a fürdőszoba alatti helyiséget átalakítani a szekrény alá, ha nincs vágy a zuhanás helyére.
 • Egy másik kis konyhában egy mosógép a mosogató alá helyezhető. Ugyanakkor a készüléknek csak vízszintes terhelés mellett kell lennie.

Fürdőszoba kialakítása 4 m² területre

Az ilyen hely teljesen lehetővé teszi a kombinált fürdőszoba kialakítását, bár nagyon kompakt. A fő feladat ebben az esetben a szoba vizuális növekedése és a tágas raktárak szervezése lesz.

Néhány trükk egy 4 m²-es kis fürdőszobához.

 1. Javasoljuk, hogy több fényforrást - közös és helyi - telepítsenek egy térbeli játék létrehozására a szobában. Ugyanezt a feladatot tükrözi egymással szemben, például az ajtón és a mosdó felett.
 2. Jobb, ha világos színű bútorokat választanak fényes homlokzatokkal, a szoba tágabbnak tűnik.
 3. A terület teljesen lehetővé teszi, hogy egy kis fürdőszobában kétféle kivitelben használhassa. A fürdő területén kerámia csempe van, a szoba többi része vízhatlan festékkel vagy tapétával díszíthető. Figyelmet kell fordítani a "trükkökre", amelyek további perspektívát jelentenek. Nagyszerű ötlet egy kis fürdőszobába tapéta a természetes vagy a városi tájak. A kis szobákban a fekete-fehér képek elegánsabbak és lenyűgözőek lesznek, mint a szín.
 4. A függő bútorok, a mosdókagyló és a WC-tál könnyű érzést nyújtanak, és lehetővé teszik a háziasszonyoknak, hogy kevesebb időt takarítsanak meg.

Mini fürdőszoba 3m²-ben

A nagyon kis fürdőszoba kialakításának rendkívül tömörnek és elgondolkodtatónak kell lennie.

Egyes szolgáltatásokat kell adományozni.

 • Például a WC-szoba kamrában való elhelyezése esetén el kell hagynia a teljes fürdőt, és sarokkáddal kell felváltania.
 • A mosógép ezen belső terek, mint általában, nem az.
 • A kerámia csempék alkalmasak faldíszítésre, vagy a költségvetésben a műanyag panelek. A többi anyag használata nagyon kicsi, magas páratartalmú helyiségben kritikus.

A kis fürdőszobai dekorációs ötletek a finom részletekkel, a befejező anyagok minőségével, a formák és a vonalak tisztaságával kapcsolatosak. A legmegfelelőbb stílusok közül meg kell különböztetni a modern, az etno és a retro tendenciát. Szokatlan légkört teremtenek, kompenzálva a hely hiányát az eredeti kialakítással.

Fürdőszoba 5m²

Ilyen területen sokkal könnyebb felszerelni egy kényelmes és kifinomult szobát. Nem kell trükköket folytatnia a mosogatógép és a vízvezeték szerelésére, van hely, ahol bútorokat lehet elhelyezni, van még egy hely is a kellemes dolgokra, például egy mosdóból elválasztó díszítő válaszfal, gyönyörű mosodai kosár vagy széklet.

Azonban még mindig van egy kis fürdőszoba, amely bizonyos stíluskorlátozásokkal rendelkezik. A modern trendek - a modern és a minimalizmus még mindig előnyösebbek a klasszikusok, art deco, ország vagy Provence számára, ahol több helyre van szükség. Nem fogsz fürdőszobát elhelyezni a szoba közepén öt négyzetméteren, és egy elegáns öltözőasztalra szűk lesz.

Ebben a kivágásban a bútorok és a vízvezetékek kiválaszthatók, összpontosítva egy kis fürdőszoba tervezésére - világos színek, ergonomikus modellek és minimális kiegészítők.

Üdvözlet a múlt: a fürdőszoba a "Hruscsov"

Az úgynevezett "Hruscsov" épület házaiban lévő fürdőszobák tulajdonosai egyszerre több problémával találkoznak:

 • rekord kis terület;
 • a kommunikáció kényelmetlen helyzete;
 • rossz minőségű épületszerkezetek - egyenetlen falak, ferde bevonatok és hasonlók.

Csak egy út van - egy külön fürdőszoba összekapcsolása, a kommunikáció mozgatása és a falak gondosan összehangolása, miközben a vízvezetékek legalább néhány részét elrejtik.

A "Hruscsov" kis fürdőszobájának kialakítása a színek, formák és textúrák árnyalataira épül. Nincs olyan hely, ahol a kontrasztok vizuálisan összezúzódnak a kamra térben.

A falak és a padlók esetében jobb kerámia burkolatot használni, és a plafon feszültségét elrejteni minden rendellenességének elrejtéséhez.

A szögletes zuhanykabin lehetővé teszi, hogy a lehető legnagyobb helyet takarítsák meg - ez a legkompaktabb modell. Van egy utat a hagyományos fürdőzés követői számára. A kis fürdőszobában lévő egyszemélyes sarokkád nem igényel sok helyet, és lehetővé teszi a felnőttek számára, hogy áztassa az illatos habot, vagy örömmel csobogjon a kiskorba.

A bútorok mennyiségének minimálisnak kell lennie, jobb tárolni a fürdőszobán kívül. Az ajtóknak csúsztatva vagy kifelé kell nyitniuk. A második esetben apró higiéniai és törölköző elemek szervezője az ajtólapra helyezhető.

További megoldások a "Hruscsov" itt találhatók.

Zuhanyzós fürdőszobák

A kis fürdő design kialakítása úszómedencéként egyre inkább kiválasztja a zuhanykabinot.

Előnyei a kis tereknek, különösen a sarokmodell esetében, nyilvánvalóak. Annak érdekében azonban, hogy az ilyen eszköz harmonikusan illeszkedjen a belső térbe, bizonyos feltételek betartására van szükség:

 1. A fürdőszobát modern stílusban kell tervezni: egy tetőtéri, modern, minimalista vagy high-tech do. A klasszikusok, és még inkább a Provence vagy az ország csillogó üveg és fém hidroboxing nem alkalmas.
 2. A legjobb megoldás azok számára, akiknek van egy kis fürdőszobája nyitott zuhanyzónak. Nincs két oldalpanel és a felső. A fülke a szétszerelt fürdő helyén található, a szoba sarkában van elhelyezve, és egy meglévő lefolyóhoz csatlakozik. A 800-as méretű modelleket 800 mm-es mélységben kell vásárolni olyan mély raklapon, amely vészhelyzetben megbízhatóan védelmet nyújt az árvíz ellen. A berendezés ajtóinak legyenek átlátszóak és csúszósak az esztétika és az ergonómia szempontjából.
 3. Zárt zuhanytálcák vagy dobozok kényelmesebbek, de több helyet foglalnak el. Legjobb a tágas szobákhoz.
 4. Kis fürdőszobai kialakításakor nem ajánlott kiemelni a zuhanyzópult helyét színnel vagy anyaggal. Éppen ellenkezőleg, ez a készülék lehetőleg össze kell egyeznie a környező térrel, mintha feloldódna benne, anélkül, hogy a helyiséget zavarná.

Sarokfürdő a belső térben

A sarokkád kisebb területet foglal el, mint a hagyományos társaik, emellett elegáns, modern megjelenésű, és képes lesz egy kis helyiség egyik fő "kiemelésére".

A modern modellek gyakran multifunkcionálisak, ami nemcsak a személyes higiéniát, hanem az egészség javítását is lehetővé teszi hidromasszázs vagy más hasonlóan hasznos eljárások segítségével.

A kis fürdőszoba kialakításának javítása érdekében a sarokkádakat a vízvezeték többi részének színével vagy átlátszó elülső falával kell egyeztetni.

Ha a konténer csempével néz szembe, jobb, ha világos árnyalatú mozaik paneleket használ.

A fürdés kényelméért kívánatos a helyi térvilágítás megszervezése a fürdő területén.

Kis fürdőszobák: tervezési jellemzők

Jelölje ki azokat a főbb pontokat, amelyeket a lakásban lévő kis fürdőszobák belsejének díszítésekor figyelembe kell venni.

 1. A helyiséget élénk színekkel kell tartani, minimálisan kontrasztos hangsúlyokkal. A tiszta fehéret leginkább elkerülhetjük, ha egy krémes, könnyű homokos vagy tejszerű árnyalat helyettesítjük, ami sokkal kellemesebb a szem számára.
 2. Helyesebb egy téglalap alakú, közepes méretű kerámialapot választani a dekorációhoz - ez nem torzítja a helyet. A mozaik csak kis panelek formájában vagy görbült felületekkel szemben jó.
 3. A fürdőszobához tágabbnak tűnt, a padlólap cseréje jobb, ha nem közvetlenül, hanem átlósan fekszik.
 4. A felfüggesztett bútorok és a vízvezeték előnyös.
 5. Jó szekrények fényes homlokzatokkal, díszítés és minta nélkül. Nyitott üvegpolcok tökéletesen kiegészítik a kis fürdőszoba belsejét.
 6. A minőségi MDF vagy műanyagból készült bútorok a kis fürdőszobában hosszabb ideig tartanak, mint a fa.
 7. Ne zavarja a tartozékokat az összetévesztés benyomásának megteremtése érdekében.
 8. A tükrök - és a fényes világítás vizuálisan "elterjeszti a falakat", és levegőt ad a szobának.

Keskeny fürdőszobák: gyakorlati ötletek 57 helyszín vizuális megnövelésére

A lakberendezéssel foglalkozó szakemberek gyakran kérik a kis méretű WC-k tulajdonosainak tanácsát.

Hogyan lehet olyan szűk helyet biztosítani, amely gyakran csak egy embert foglal magában?

Sajnos a helyiség határait nem lehet megnyomni, de bizonyított tervezési trükkök menthetők. A tárgyak racionális elhelyezése egy keskeny fürdőszobában, ez természetesen nagyon fontos kérdés.

De fontos a színterv kiválasztása is, mert a megfelelően kiválasztott színek és azok kombinációi segítségével látványosan kinagyíthatja a szobát.

Választék a keskeny fürdőszobában

Amikor egy színes megoldást választunk egy keskeny fürdőszobában, a legfontosabb, hogy ne felejtsünk el egy szabályt: a sötét tónusoknak alul kell lennie, és a világos tónusoknak felül kell lenniük.

A legegyszerűbb és legkedvezőbb megoldás kerámia burkolólapok elhelyezése. Egy kis helyiségben a csempe nem túl sötét, és lehetőleg világosabb, tavaszi hangok.

Kisebb agresszív piros árnyalatok. Sötét árnyalatok megengedettek kis elemek és minták.

Ha a megoldást a falak festésére használják, akkor a fürdőszoba vizuális terjeszkedéséhez keskeny vízszintes csíkokat használhat.

A falakon lévő kis dekoratív elemek mozaik formájában is segítenek a tér bővítésében. A keskeny fürdőszobák modern kialakításában a fotónyomtatás nagyon népszerű.

A rajta felvett képek, amelyek a szemet távolítják el, kiváló lehetőség a szűk helyiségekben. A legtöbb nyerő szín kék és világosszürke lesz. Nem szabad sötét vagy fényes árnyalatokat választani.

A padlóhoz kiválaszthatja a geometriai mintákkal ellátott cserépet. Vizuálisan hosszabbítsa meg a padló háromszög alakú, amelynek széles oldala a bejáratnál lesz, és a szög közelebb áll a falhoz.

Négyzet és négyszögletes minták a padlón segítenek a tér bővítésében. A padlózat burkolatát átlósan kell elhelyezni.

A keskeny fürdőszobai mennyezet lecseréléséhez műanyag vagy gipszkarton lapokat helyezhetünk keresztbe a bejárathoz.

Egy jó megoldás a fürdőszobában lenne nedvességálló folyadék tapéta. Segítségével kibővítheti a teret, ha a háttérkép szerkezete nem nagy.

Belső tételek

A szoba legfőbb bútora természetesen zuhanyzó vagy fürdõ. A keskeny helyiség vizuális kibővítéséhez a fürdőt a bejárat felett egy rövid fal felé kell keverni.

A fürdõ hosszú fal mellett való elhelyezésekor a helyiség szûke, de vizuálisan meghosszabbodik.

További információk itt:

Egy nagyon erős, térben táguló hatás nagyméretű tükröket hoz létre a teremben, amely nem csak a falak, hanem a mennyezet díszítésére is használható. Az ilyen fürdőszoba sokkal kényelmesebb lesz. A tükrök is érdemesek a négyszögletes formák kiválasztására.

A kis fürdőszobában egyaránt fontos a világítás, amely bőséges és világos.

Ha ebben a szobában mosogatót és mosógépet kell elhelyezni, akkor a gépet a mosdókagyló alá lehet szerelni. A sarokba egy szűk fürdőszobát lehet elhelyezni, vagy választhat egy függő modellt.

Lehetőség van egy belsõ tér belsejének hozzáadására a meghosszabbított formájú fûtött törülközőtartó segítségével. Nem szabad választani a tekercset, szélességben meghosszabbítva.

Nagyon harmonikusan illeszkedik egy olyan belső szekrénybe és üvegpolcba, amely vizuálisan oldódik az űrben. Kínálunk belsőépítészeti fotókat egy keskeny fürdőszobába, amely segít kiválasztani.

További információk itt:

Minden javításnál nagyon fontos a munka és az anyagok minősége. És még inkább a keskeny fürdőszobákban, amelyekben minden hiba észrevehető. Ezért a fürdőszobai javítási munkáknak csak a szakembereknek kell megbízniuk.

Hogyan készítsünk egy keskeny fürdőszobát: 9 tipp, 45 példa

A gyakorlatiasság és az esztétika közötti egyensúly megteremtése - a belső tervezés fő feladata. És minél bonyolultabbak a probléma feltételei, annál érdekesebb megoldás. Tehát van egy keskeny fürdőszobánk, különböző vízvezeték-elemek és egy furcsa vágy a létrehozására. Cél: kényelmes és ízléses, hogy szobát adjon, esetleg vizuálisan terjeszti a teret.

1. Az első kérdés

A szoba legfontosabb jellemzője kád vagy zuhanyzó. Valószínűleg a szűk helyiségben lévő nagy jacuzzi álma nem fog sikerülni, de teljesen reális, hogy megfelelő méretű és alakú fürdőmodellt válasszon. Egy kis trükk: egy kád vagy zuhanyozás beállítása egy rövid fal mentén, vizuálisan kibonthatja a szobát.

2. A kívánt tonalitás

A falak és mennyezetek szűk helyiségben való dekorálásához világos árnyalatokat ajánlanak. Egy sötétebb hangra festett rövid fal kissé közelebb kerül.

3. A minta egy kényes kérdés.

A bonyolultabb tervek és minták szintén relevánsak. Vízszintes csíkok a falakon, csempe a padlón, négyzetekkel vagy téglalapokkal létrehozza a kívánt terjeszkedés illúzióját.

4. kedvező fényben

Ha egy ablakos fürdőszobát szeretne, akkor a világítási probléma megoldhatónak tekinthető - díszítse az ablakot fényfüggönyökkel és élvezze a természetes fényt. Ellenkező esetben a tervezők azt tanácsolják, hogy ne takarítsanak meg villamos energiát szűk helyiségben, és ne használjanak élénk izzókat.

5. Főcím

Szabad tér az alsó síkban és vizuálisan bővíti a szobát, segít a kompakt sarokmosóban. Eredeti csapok lehetnek fényes részletek a fürdőszoba belsejében.

6. A függöny kinyílik

Ha a fürdő párhuzamosan helyezkedik el a hosszú falhoz képest, akkor a fürdőfüggöny nyitva marad. Abban az esetben, ha a fürdőt a rövid fal mentén helyezik el, nincsenek különleges ajánlások. Annak érdekében, hogy elérjük a már ismert rövidebb fal közelítését, a függönyt le kell zárni.

7. A tükör mögötti szabályok

Szűk fürdőszobában nincs hely a kis részletekért - csak zavartság érzését okozzák. A mai divatos recepció, amikor több apró tükröt felakasztanak, szükségtelenné teszi a térbeli torzulást egy ilyen szobában. Vizuálisan "nyomva" a fal egy nagy tükör segítségével kiderül.

8. Több levegő

Miután elosztotta az alapvető bútorokat, ne felejtse el elhagyni a helyet. üres helyre. A drága centiméterek megmentése sikertelenül elhagyja a süket szekrényeket és fiókokat a nyitott polcok javára.

9. Az utolsó akkord

Szokatlan lámpa, egzotikus virág, egy intenzív színezék fürdőjének függönye - szűk helyiségben egy fényes részlet elegendő.

Szűk fürdőszoba kialakítás: vizuálisan bővíthető

A fürdőszobák a legmodernebb apartmanok és sok magánházak kötelező tulajdonságai. Egyes helyeken nagyon tágas, széles, majd a szaniterek elhelyezésével kapcsolatos problémák, háztartási készülékek nem merülnek fel. De gyakrabban, mint nem, nincs sok hely - akkor a legfontosabb a világos elrendezés kérdése. Mindkét esetben a tervezési ötletek hatálya korlátlan.
Egy téglalap alakú, hosszúkás fürdőszoba meglehetősen gyakori, és szép, harmonikus elrendezése is. Hogyan válasszuk ki a legjobb design egy keskeny fürdőszobában, óvatosan lépjen be erre a szobába mindent, amire szüksége van, hogy maximalizálja a helyet, részletesen szövege ennek a cikknek.

A tervezés jellemzői

A keskeny fürdőszobát leggyakrabban olyan épületekben találják, ahol eredetileg nem volt szándékuk, "Sztálin". Ezeket a belső téreket általában a padlás, a városi, az ipari stílusban gyártják. A kis lakások esetében az ilyen kombinált fürdőszoba a szabály, nem pedig a kivétel. A fürdőszobát úgy kell parkolni, hogy kényelmesen használható legyen, minden szükséges helyezést kompakt formában helyezték el, ott volt szabad mozgás helye.

Hogyan tervezzünk egy keskeny fürdőszobát:

 • maximálisan használható, világos geometriai formák;
 • ne használjon sok színt egyszerre;
 • a vízszintes, függőleges vonalak egyensúlyának fenntartása;
 • dekoráció, sötét színek - a minimális összeg;
 • a tárgyak arányainak harmóniája is fontos;
 • használjon olyan technikákat, amelyek kibővítik a teret.

Jobb tárolni a helyeket függőlegesen, minden mosószert zárt szekrényben vagy kompakt, szilárd színű adagolók vásárlása.

A befejező anyagok kiválasztása

A fürdőszobában a páratartalom mindig magas, így az anyagok nedvességállósággal vannak kiválasztva:

 • kő - mesterséges, természetes;
 • Kerámia burkolólapok;
 • linóleum
 • üveg tükrök;
 • gipszkarton;
 • öntapadós filmek;
 • vízálló "folyékony tapéta".

A padló korlátozott helyre történő regisztrálása nagyban befolyásolja az egész szoba teljes megjelenését. Tömör fényes önterülő padló, különösen akkor, ha áttetsző, a helyiség térfogatát növeli az aljára.
A "folyosóhatás" elkerülése érdekében a tér két, három, négy különálló zónára osztható: a mosdó, a WC-tál, a bidé, a fürdőkád közelében. Előnyösen négy-hat-nyolcszögletű.

A tér bővítéséhez a burkolólapokat átlósan kell elhelyezni, a padlószint előnyösen sokkal nagyobb, mint a falé. A bejárat háromszögletű, széles oldala vizuálisan meghosszabbítja a padlót.
A különböző textúrák, színek, a falak kialakítása révén a tér is zónába kerül. A pályán fog menni falpanelek műanyagból, "rugalmas kő", festék, üvegezett kerámiák, nagy tükrök, füves vízszintesen. Vinyl háttérképek a tenger, a természetes nézetek, fantázia minták is jól néz ki.

A fürdőszobai mennyezet tökéletes dekorációja PVC stretch film. Fényes vagy matt, szikrázó vagy a nap képével, a kozmikus csillagos égbolt. A megfelelően megválasztott világítás lehetővé teszi, hogy valódi ablakot szimuláljon a mennyezeten.

Műanyag, különleges laminált MDF, üveg előnyös a bútorok számára. A vízálló tapéta kis méretű, a stílustól függően.

A színek kiválasztása

A hófehér vagy kékes fürdőszobák tökéletesen illeszkednek a fürdőszobába - nagy és kicsi, széles és keskeny.

A hosszúkás alakzat fürdőszobájában előnyös:

 • sötét alatt, fény - fölött;
 • világos, agresszív színek - legalábbis;
 • a szalag átlagos vízszintes szélessége;
 • színes mozaik jelentősen kiterjeszti a helyet;
 • világos, puha, pasztell színek.

A legjobb színek szürke-kék, bézs-sárga, világos ibolya, sápadt fukszia, sötét okkersárga, kék, rózsaszín, világos zöld stb. Árnyalatai. Ha itt van egy ablak, és a napfény aktívan behatol, akkor az "északi" A szobákban meleg, élénk színeket kell felvenni, a szerény hideg színek jobban megfelelnek a "déli" is. Ha a kontrasztokat nem lehet elkerülni, a szakértők egy fő színsémát alkalmaznak, és maximum két másik színt adnak hozzá. Úgy néz ki, jó klasszikus fehér és fekete gamma, arany-kék, zöld-barna.

Nem minden ember támogatja a "divat" egy vagy másik stílust, ezért a színészi választást az ötleteik irányítják.

világítás

A megfelelő megvilágítás jelentősen befolyásolja a szoba általános megjelenését, előnyösebb fényes, bőséges. Ha a világítás az egyetlen lámpa, egy villanykörte a mennyezeten, mint minden "Sztálin", akkor ez a hely nem a legjobb módja. Sötét minden sarkában, és a szoba hasonlít egy hosszúkás folyosóra. Dot világítás a kerület körül, helyi minden egyes egészségügyi felszerelés, szerelt forgó mini-spotlámpák, különböző lámpák lesznek a legjobb megoldás. Az ereszkedő mögött elhelyezett LED-szalag egy "repülő mennyezet", magas falak benyomását kelti. Az egyes funkcionális területek megvilágítása osztja a teret "logikai négyzetekké". Kiegészítő fény, melynek forrásai a fürdőszoba alatt helyezkednek el, a peremén, az önterülő, átlátszó padló síkja alatt, szintén remekül néz ki. A tükör körül a háttérvilágítás kényelmes, ha a sminket ebben a szobában kell alkalmazni.

A "világító" padlózat vízszigetelése eszközénél fontos - a nedvesség semmilyen esetben sem érintkezik a vezetékekkel, sem az elektromos készülékekkel. A foglalatok biztonságosak - a burkolatokkal együtt.

A bútorok és tárolórendszerek kiválasztása

Ha elég hely van a helyiségben, tegyen egy rackot, padlószekrényt. A mosogató alá helyezzük a fiókos fiókot, lehetőleg pivotális polcrendszerrel. Minden szöget szintén maximalizálni kell. Kompakt tárolóterek a fürdőkád alatt és felett helyezkednek el. A bútorok teljes készletét azonnal megvásárolhatja - ezt a legtöbb cég kínálja fürdőszobák és WC-k tervezésében. Ha nagyon kevés hely van, ami gyakran előfordul, amikor egyszer lakatlan épületek fürdőszobáját terepítik, akkor jobb, ha az összes bútort az egyes vázlatok szerint rendelik. A hosszúkás törölközőmelegítő eredeti módon kiegészíti a belső térséget, és jól illeszkedik ebbe a helyiségbe.

A magas páratartalmú helyiségekben a gyártási anyagokat választják ki.

A vízvezeték megválasztása

Ha a hely nagyon kicsi, inkább a legkompaktabb modellt kell választanod.

A legalkalmasabb egy keskeny helyiségben:

 • sarokmosogató;
 • lógó mosdó;
 • rövid fürdő, zuhany;
 • WC rejtett ciszterna, bidé.

A WC-tálhoz egy bidét helyezik el - ha kiderül, egymás mellé, egy rövid fal mentén helyezkednek el, és ezzel ellentétes irányban egy sarok vagy rövid fürdő, zuhanykabin. A mosdót teljesen kis méretben lehet elhelyezni - ha felfüggesztették, akkor vegye fontolóra a mosógép, szekrény fölé helyezésének lehetőségét. A mérettől függően a zuhanyfülke az egész keskeny falat vagy annak egy részét foglalja el. Ha a szélesség legalább két méter, akkor a bútorok másképp vannak elhelyezve - maga a fürdő egy hosszú fal mentén helyezkedik el, az összes többi készülék - WC, bidé, mosogató, mosógép stb.

A zuhanyzó helyét néha nem úgy tervezték, mint egy standot, de egyszerűen egy üveg válaszfal választja el. Ebben az esetben fontos, hogy megfelelően rendezzék a lefolyást, hogy ne alakuljon ki pocsolya a helyiségben.

Tükrök használata vizuális terjeszkedéshez

A nagyméretű tükrök vizuálisan bővíthetik a helyiséget. Szűk fürdőszobában előnyösen egy hosszú falra szerelik fel, hogy a szoba szélesebb legyen. Egy kisebb falon helyezkednek el, vizuálisan nyúlnak ki, szűkítik, kiterjesztik a szobát, ami nem tűnik nagyon szépnek. Ha több tükör is van, az egyiket "make-up" -ként szerezte meg - a kerület körül kiemelkedik. Tükör mennyezet, ugyanaz a mozaik a falakon, bútorokon, padlón, tökéletesen díszíti a szobát.

Az ablak jelenlétét nem szabad hátrányként észlelni - tökéletesen kiterjeszti a kis helyiséget, és a magánélet fenntartása érdekében üvegezést, egyoldalú láthatóságot, színes üvegablakokat tartalmaz.

következtetés

A keskeny fürdőszobai tervezés nem okoz különösebb nehézséget, ha bizonyos szabályokat követ a fejlesztéshez, néhány tervezési trükkök gondosan. Szükséges a túlzott blokkolás elkerülése, az összes objektum ésszerű lebonyolítása, a rendelkezésre álló "kifeszített" tér kihasználása. A fürdőszobának kényelmesnek kell lennie, kényelmes mozgáshoz, tekintet nélkül alakjára és méretére. Ha a fürdőszobai felszerelés problémásnak tűnik, akkor vegye fel a kapcsolatot az ilyen helyiségek tervezésével foglalkozó szakemberekkel. Megmondják Önnek, milyen színtartományt választani, tervezni a helyet eredeti módon, ábrázolni a 3D-ben, és megtervezni azt az ügyfél kívánságainak megfelelően.

Kis fürdőszoba kialakítás: 10 tipp és 38 sikeres példa

Fürdőkád vagy zuhanyzó?

Mi a választás: egy fürdő vagy zuhanyzó? Ezt a témát vitathatjuk örökre, mindez az Ön preferenciáitól függ. De ha a kérdés: "Mikor volt utoljára fürödni?" Nehezen válaszolsz, még mindig azt tanácsoljuk, hogy álljon le a zuhany alatt. Ez további helyiségeket és mosógépet takarít meg. A zuhanyzó a tágas kabinban anélkül, hogy bekerülne a fürdőbe, minden alkalommal nagyszerű élmény.

Ügyeljen a lógó bútorokra és a vízvezetékre. Ezáltal a szoba tágasabb és vizuálisan könnyebb tisztítást tesz lehetővé.

Reflection játék

Tükrök - fő munkatársaink a kis terek kialakításán dolgoznak. Különösen fontosak a kis fürdőszobákban, mert kombinálják a gyakorlati és esztétikai funkciókat. Ha nem fél a néhány nehezen kivitelezhető nagy tükrök, akkor telepíteni őket a falra, és a fürdőszoba is meg egy csomó más.

Kis fürdőszoba kialakítás: rések

Használjon fülket. A falon belül egy fülke helyezhető el, amely elválasztja a zónákat az egyesített fürdőben, akár a fürdő felett, akár a zuhany alatt. Ne féljen egy falat felépíteni, hogy létrehozzon egy rést. Úgy néz ki, hogy finomabb, mint a polcok, és látszólag eltűnik a szobában, összeolvadva a falhoz. A kozmetikumok és a tiszta törölközők szép dobozaiba helyezve, funkcionális és stílusos polcokat kap.

Vonzó ékezetek

Zónát a helyet egy érdekes fényes csempe. Például, készítsen egy csíkot a kontrasztos csempe a falon és a padlón a mosdó területén.

A fürdőszoba mögötti kontrasztfala vizuálisan hosszabb ideig teszi a szobát. Használhat gyönyörű mozaikokat, csempeit, amelyek érdekes szerkezetűek - például fa, kő vagy tégla, fényes telített színek.

Egy nagy kép megtéveszti a szemet és a szoba nagyobbnak tűnik. Használjon széles szalagot, fotó tapétát vagy világos képet a függönyön.

Nem vagy rajongója a függönyöknek a fürdőszobában? Cserélje ki egy üveglapra vagy ajtóra. Kiválóan teljesíti a fő funkcióját, és elegánsabbnak és tisztának látszik.

Fontos dolgok

Vigyázzon a textilekre a fürdőszobában. Úgy tűnik, mi a törülközők színének a fürdőszobai tervezéshez? Azonban a motley színű törölközők vizuálisan is alom a szobában. Univerzális opció - fehér törölköző és fürdőköpeny. Ellentétben a közhiedelemmel, ők nagyon praktikusak, mert minden egyszerre mosnak, és frissek és tiszták. Nem szereted a fehéret - válassz bármilyen más színt vagy kombinációt, de akkor, amikor új törülközőt vásárolsz, próbálj meg ragaszkodni a kiválasztott színsémához.

Miután alaposan átgondolta egy kis fürdőszoba elrendezését és kialakítását, egy apró, kényelmes és funkcionális szobát is készíthet. Sok sikert kívánok ennek a nehéz feladatnak, és remélem, hogy az én tanácsom és példák segítenek neked.

Szeretne többet megtudni a fürdőszoba tervezéséről? Olvassa el ezt a cikket is.

Ha érdekel a kis hálószobák és konyhák kialakítása is, itt és itt olvashatnak ezeken a témákon. És blogunkban olvashatsz a kis lakások és stúdiók tervezéséről és díszítéséről.

Szereted a kis fürdőszobák tervezését? Ossza meg barátaiddal az alábbi gombokra kattintva.

Fordítsa a szűk fürdőszobát egy örömhelyiségbe!

A fürdőszobában meglátogatva a nap kezdődik és végződik, és annak érdekében, hogy a helyiség csodálatos érzelmekkel jutalmazzon, ajándékként örömét mutassa, alaposan meg kell fontolnia annak kialakítását.

Történelmileg a kikapcsolódásra szolgáló sarok apró méretű, és az űrlapok nem mindig szabványosak. Természetesen számos problémával találkozhatsz, amikor szobát készítesz, de nem szabad depresszióban lenni. Épp ellenkezőleg, "kar magad" a fantázia, a türelem és a hitetlenség. Csak ezután, a fürdőszobája ellenállhatatlan, többfunkciós és egyedülálló.

Keskeny, hosszú fürdőszoba

A keskeny fürdőszoba belseje még nagyon vonzó lehet, ami tükrözi a tulajdonosok finom ízét. Szükséges alaposan megfontolni a szoba stílusát.

Keskeny fürdőszoba - "hölgy" szeszélyes. Az Ön feladata, hogy növelje a helyet, és helyezze az összes díszítőelemet a kiválasztott stílusban.

Érdekes megoldás a szoba kialakítása egy drága hotel stílusában. Az uralkodó hangszínek fehér, bézs, halványkék és halványzöldek. Vizuálisan ezek az árnyékok növelik a helyet. Egy teljes emeleten egy keret nélküli tükör lógjon, így a szoba szélesebbnek tűnik. Vegyen egy mosdót, ami be van építve a pultra vagy a szekrénybe, további polcokra nincs szükség, hiszen az összes kozmetikai eszköz elrejthető a mosogató alá. Van egy szép szekrény ajtók nélkül, csak az összes edényt, palackot kell behajtani a kis fonott kosarak, úgy néz ki, eredeti. Ezenkívül a különböző buborékok túlterhelik a helyet és megteremtik a tétlenséget. Tekintsük azt a tényt, hogy a fürdőszobának minimum tartozéka kell, csak a legszükségesebb.

Szűk fürdőszoba

Gyönyörű és izgalmas tengeri témák. A színpaletta fehér, türkiz, homokszínű. A padozatot homokfestékek, a sötét türkiz falak és a mennyezet halványkék árnyalataiból készíthetik. Így a szoba vizuálisan nő. Még nagyobb hatás érhető el, ha egy fal teljesen tükrözi. A felfüggesztett mosogató jól néz ki. Alatta egy mellkasot helyezhetsz el, kincseket utánozva a tenger alján. Használjon dekoratív matricákat a kagylók, a halak, a hajók és a tengeri csillagok képével.

Nagyon szép fürdőszoba két mosogatóval

Az élet bonyolult és sok kellemetlen érzéssel teli, miért nem díszíti a fürdőszobát gazdag, élénk színekkel? Ha mindent nagyon jól csinálnak, akkor a helyiség csak akkor részesülhet vele. A Provence-stílus, amely a természethez való egységiséget hozza létre, jól néz ki. Festse meg egy sárga falat úgy, hogy a nap sugarai nyitott karokkal találkozzanak nap mint nap. Minden más - kizárólag a fehér tartományban. Sárga virágok egy fonott kosárban hozzá nyári jegyzeteket.

Nagyon keskeny fürdőszoba

Szűk fürdőszoba nincs mondat. Csatlakoztassa a képzeletét, hallgassa meg a tervezők tanácsát, és ha egyszer az "ideges hangulat" felrobban az érzelmek csodálatos és kellemes tűzijátékának!

Szűk fürdőszoba WC-vel

Szűk fürdőszoba zuhanyzóval fotó

Szűk fürdőszoba egy vidéki házban

Szűk fürdőszoba kialakítása WC-vel

Hogyan szereljük fel a keskeny fürdőszobát?

Ez furcsa helyzet, sok modern házban nincsenek normális méretű egészségügyi berendezések. A fürdőszoba általában keskeny kis hely, ahol csak egy ember található, és elérheti a szoba bármely sarkát.

És a helyzet akkor is tisztában van, amikor a mosógépet a mosógépbe rakják, az akrobat rugalmasságát meg kell, hogy megérintse a mosdót, a törülközőt, a fürdőt, a zuhanyzót stb.

De, ahogy azt mondják, mi is van. És megtervezni a javítást, egy szűk helyiségben alaposabban meg kell közelíteni. Amellett, hogy minden ésszerűen el kell rendezni, érdemes megfontolni a megfelelő színt, mert nem minden szín képes vizuálisan növelni a térséget, éppúgy, mint azok kombinációit.

Tehát a jövő belső részeit két részre osztjuk: dekoráció és dekoráció. Mert mindketten kényelmes tartózkodást jelentenek a szobában.

dekoráció

Különleges képzelőerő és vágy nélkül átfedheti a falakat kerámia burkolattal. Elég, ha egy kis helyiség egyszerű szabályát használjuk: sötét - alul és könnyedén - a tetején. Vagyis a csempe kell választani, persze, a minimális sötét hangok, könnyű, tavaszi színek lenne a legjobban megfelelő. Nagyszerűen világos, pasztell árnyalatú.

Egy szűk helyiségben kevesebb agressziót kell választanod, nem világos piros színű ékezeteket. Sötét hangok lehetnek jelen bizonyos vonalakban és elemekben. By the way, vízszintes csíkok, amelyek szinte azonos színű, és ami a legfontosabb, nem túl széles, vizuálisan bővíti a szobát. Ez a helyzet a falak festésével vagy a járdaszegély használatával.

A padlót használhatja plakátok, például geometrikus mintákkal. A fal bejáratától elvékonyodó háromszög (ha a kád keskeny ebben az irányban) meghosszabbítja a szobát, de a téglalapok és négyzetek vizuálisan kiterjednek a térre.

A keskeny fürdőszobában lévő mennyezet kis gipszkarton lapokkal készülhet, a terem bővítése érdekében keresztirányúnak, nem hosszirányúnak kell lennie.

Egy másik árnyalat az a pillanat, amikor egy szoba terjeszkedésénél érdemes óvatosan figyelni annak érdekében, hogy egyáltalán ne csökkentse.

Választhat a folyékony tapéta a fürdőszoba fény árnyalatai. By the way, a fotók alapján a választék a leggazdagabb, csak ebben az esetben kell háttérképet egy kis szerkezet, akkor is "játszani a kapu", hogy növelje a fürdőszobát. Csak a folyékony tapéta kiválasztásakor kell nézni nedvességállóságukat.

lakberendezés

Teljes összhang jön, amikor minden a helyén van. Tehát egy fürdőkád vagy zuhanyzó - a szoba legfontosabb jellemzője. Ezt a rövid fal mentén kell elhelyezni, vizuálisan kibővítik a helyiséget, és a hosszú oldalra helyezés, éppen ellenkezőleg, szűkíti és meghosszabbítja a helyet.

Jobb lerakni a mosdót a mosógép fölé, és kényelmes munkalapot készíthet egy olyan nedvességálló anyagból, amely kényelmes polcként szolgál. És az ellenkező falon egy fűtött törülközőtartó lesz, ami a fürdőszobához képest jó. Egyébként nem szabad úgy dönteni, hogy oldalra feszüljön, legyen egy kanyargós cső, amely felfelé nyúlik. Az ilyen belső terekről készített fotók az interneten vannak. Ezek megtalálhatók az érthetőbb további intézkedésekért.

Nemcsak a tervezést, hanem a javítás minőségét is ellenőrizni kell. Az a tény, hogy néha valamilyen munkát végeznek "kézműves". Ennek eredményeképpen sem a drága finomanyagok, sem a szobák mérete nem takar. Ami a keskeny fürdőszobát illeti, minden itt lesz, mint a kezed tenyerében, így a varratok, a festés, a tojás stb. Minősége. különös figyelmet kell fordítani.