Legfontosabb > Csapok

70 ötlet egy kis fürdőszoba tervezéséhez

A lakóházakban egy kis fürdőszoba közös probléma. De még ezek a 3-4 négyzet. teljesen lehetséges a kényelem és a pihenés oázisa, ha tervezési technikákat használ. Kiválasztva a megfelelő felületet, a vízvezetékeket és a bútorokat, látni fogod, hogy nem szűk terület volt az oka a zsúfoltságnak, de csak az írástudatlan elhelyezése a dolgoknak. Javaslatok segítenek a hibák kijavításában és a fürdőszoba kényelmében és rendben tartásában!

Egy kis fürdőszoba felújítása. Hol kezdjem?

Az első dolog, amit el kell döntenie ebben a szakaszban, hogy a fürdőszobát kombinálja vagy külön.

A wc és a fürdőszoba közötti partíció eltávolításával kissé kiterjesztheti a területet, és megtakaríthatja a befejező anyagokat. De először is ez szükségessé teszi a különleges esetek engedélyezését; másodsorban fontos közlemények (víz vagy szennyvízcsatornák, szellőzővezetékek, elektromos vezetékek) helyezhetők el az átviteli létesítményben; Harmadszor, egy nagycsalád számára a közös fürdőszoba praktikus szempontból nagyon kellemetlen lesz.

Ami a különálló fürdőszobát illeti, ebben a kiviteli alakban az egyetlen hátrány, hogy mindkét szoba gyakran nagyon apró, és egyszerűen nincs külön hely a külön WC-k mosdójában. Ebben az esetben kompakt mosogatót használhat, például a sarkon, közvetlenül a tartály felett.

A folyosó vagy folyosó csökkentésével a kis fürdőszobához is hozzáadhat egy kis extra "négyzetet".

Finishing és anyagok a fürdőszobában

Káddal vagy zuhanyzóval mindenki megfigyelheti, mennyi gőz és kondenzátum keletkezik a levegőben. Ez azt jelenti, hogy a kis fürdőszoba befejezéséhez minden anyagnak vízállónak kell lennie, és ellenáll a hőmérséklet változásának.

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a fürdőszobában lévő betonalap megfelelően csempézett, és javításra kerül. De ez messze van a helyzeten - a legfelső díszítőréteg alatt nem sántítaná meg, hogy végezzen több munkát. Így a "meleg padló" rendszer kényelmes hőmérsékletet nyújt, és a sűrű vízszigetelés rétegek megóvják a felháborodott szomszédokat egy árvíz esetén.

Az ideális szerkezet nézne: betonlemez bitumennel bevont primer hozzá feltapadt polimer vízzáró membrán (a szélei emeljük át a falak magassága nem kevesebb, mint 15 cm, és a hegesztési varratok kell végezni átfedi és szorosan biztosíték együtt), öntött finom kvarchomok, halmozott fűtés elemeket, majd kerámia csempe ragasztott a csempézett beton ragasztóhoz. Kívánatos, hogy legyen nagy és könnyű, de ugyanakkor - kissé durva, mert a nedves fényes mázakon könnyű elcsúszni és megsérülni.

falak

Kerámia burkolólapok, műanyag panelek, festés, mesterséges kő vagy nedvességálló tapéta használhatók a falak falának egy kis fürdőszobába történő befejezéséhez.

Először is fontos, hogy megfelelően vakolja a felületet és alkalmazzon minőségi alapozót. A felületet vízszintes vízszintekkel is ki lehet egyenlíteni.

A festékekből kívánatos nem mérgező vizes emulziók (akril, szilikon) és víz-diszperziós készítmények alkalmazása. Jobb a hagyományos olajolajok visszautasítása - mivel hosszú ideig szárazak, acetont szagolnak és gyorsan megtörik a hőmérséklet hatása alatt.

mennyezet

Az optimális választás a mennyezet díszítésére egy kis fürdőszobában egy tépőzáras stretch film. Abszolút ellenáll a vízgőznek (csak szivacsot kell szivacsodni), és legalább tíz évig szolgálni anélkül, hogy elveszítené az eredeti esztétikai megjelenést. Ezenkívül egy ilyen mennyezet segít az infláció kellemetlen következményeinek minimalizálásában.

Ha költségvetési korrekcióra van szüksége, megállíthatja a festést, de évente frissíteni kell.

Egy másik jó módja annak, hogy befejezze a mennyezet a fürdőszobában - műanyag burkolatok (deszkaburkolás). Az alatta lévő vázra csak rozsdamentes acélprofilt kell használni.

Fürdő vagy zuhanyzó - mit válasszon?

Egy kis fürdőszobában, ahol nehéz elosztani a helyet egy tágas fürdő számára, kétségtelenül előnyösebb a zuhanyozás kedvéért. Továbbá vannak olyan modellek, amelyekben mélytálakkal felszereltek jakuzzival, így a gyertyák és a rózsaszirmok romantikus fürdőzésének szerelmeseit nem szabad megsérteni.

A jelentős helytakarékosság mellett a stand csökkenti a vízfogyasztást. Tekintettel a növekvő közüzemi számlákra, ez nagy előny.

A szellőzés jelenléte a zuhany felett lehetővé teszi a nedvesség gyors eltávolítását és a kondenzátum behatolásának minimalizálását a külső felületen.

És ha még mindig teljes vízben akarsz feküdni a vízben, akkor a kis fürdőszobák tulajdonosai jobban odafigyelnek a szögletes és ívelt fürdőre.

Bútorok, készülékek és kiegészítők elhelyezkedése

A vízvezeték és bútorok kifinomult elhelyezésével a legkisebb fürdőszoba is kényelmes és praktikus.

Mosogató és WC

A helytakarékosság érdekében tanácsos mosogatót választani, nem félkör alakú, hanem kicsi, téglalap alakú vagy négyzet alakú, de magas oldalakkal. Egy ilyen héj beépíthető a szekrénybe.

A WC-tálat, ha lehetséges, el kell rejteni a falba, és csak az ürítő gombot hagyja kívül. Ha ez a lehetőség nem lehetséges, akkor vásárolhat egy sarok vagy egy magas, keskeny tartályt.

Mosógép

Egy kompakt oldalsó rakható mosógépet lehet beépíteni az üres résszel: a mosogató alatt, a kazánban, a fürdőszoba és a fal között, vagy a WC felett. Csak a szigetelt aljzatot kell biztosítani a közelben, és észrevétlenül el kell rejteni a csöveket.

Annak érdekében, hogy ne rontsák el a drága vízvezetéket, jobb, ha a szennyezett vizet közvetlenül a csatorna vízébe szívja.

Szekrények és polcok

A dolgok kis fürdőszobába történő tárolásához a függőleges helyet a legmagasabb dobozokra, lógó polcokra, törölközőszárítókra kell helyezni.

Samponok, gélek, habok és egyéb higiéniai termékek a fürdő oldalsó részeiben felszerelhetők a zárórekeszek 45-60 fokos szögben történő nyílásaival, vagy keskeny vízszintes polcokkal, csúszdákkal ellátva.

Egy másik érdekes ötlet egy visszahúzható rack. Tiszta törölközőt helyezhet el, és jól védi őket a nedvességtől.

Világítás egy kis fürdőszobában

Egy kis fürdőszobában egy vagy több fényforrással juthat el, de ez semmiképpen sem lehet lógó csillár.

Szintén el kell hagyni a hagyományos izzólámpákat - üzem közben nagyon forróak és felrobbanhatnak, ha vízzel érintkeznek. E kritériumok alapján a LED lámpák a legalkalmasabbak.

Egy romantikus hangulat kialakításához egy kis fürdőszobában használhatunk neon szalagokat, polcokat és fülkéket kiemelő spotlámpákat, valamint a padlón lévő fluoreszkáló elemeket.

Belső stílus kiválasztása

Annak érdekében, hogy a belső megjelenés harmonikus legyen, mielőtt megkezdené a javításokat a fürdőszobában, ki kell választania azt a stílust, amelyet a tulajdonosok szeretnek. Pihenést és kedélyállapotot javít minden alkalommal a vízkezelések során.

Kis fürdőszoba modern stílusban

A tiszta szimmetrikus alakzatok, a felesleges részletek hiánya, a monokróm hangok, a króm vagy a fényes bevonatok a rövidség és teljesség benyomását keltik.

Klasszikus kis fürdőszoba

Az elefántcsont, a csillogó porcelán és a virágcsillogó arany árnyalatai az igazi arisztokraták királyi fürdőszobája. A rengeteg fény és ragyogás tökéletesen megbirkózik a tér növelésével.

Provence stílusú kis fürdőszoba

Ebben a dekorációban a francia romantika összefonódik a falusi szabadsággal és egyszerűséggel. Pasztell árnyalatokat használnak - levendula, zöldes, kék, halvány rózsaszín. Az engedélyezett képek közül - kis unalmas virágok. A bútoroknak kissé szüreti megjelenésűeknek kell lenniük, például a fényes festékkel szemben.

Kis galéria stílusú fürdőszoba

A tetőtérben csupasz falak, kő vagy tégla utánzata (lehetőleg szürkésfehér), magas fehérre festett mennyezet, díszítés nem jellemző. Alkalmas ingyenes művészek, cseh képviselők, valamint azok számára, akik megvetik az ordinaritást és az érték szabadságot.

Kis fürdőszoba minimalista stílusban

Helytakarékos és kompakt formák - a tökéletes megoldás kis fürdőszobának. Minden, amire szüksége van, rejtve van a szekrényekben, ami a könnyedség és a tágasság légkörét teremt.

Skandináv stílusú kis fürdőszoba

A hófehér színű, kicsi, szürke és fekete foltok a hegyes északi folyókra vagy a jéggel borított csúcsokra emlékeztetnek. Az ilyen környezet nagyon frissítő és energizáló. A kifogástalan színekben és bármilyen fényes részletek nélkül vizuálisan növeli a helyiség területét.

Színes megoldások egy kis fürdőszobában

A belső tér sértetlenségének biztosítása érdekében egy kis fürdőszobát nem kell több, mint három színt használni, amelyek intenzitása közel van. Sötét, kontrasztos, terjedelmes dolgokat és képeket kell hagyni néhány tágas szobához vagy szabadtéri medencéhez.

Fehér fürdőszoba

Ez a hagyományos vízvezeték szín - tiszta, tiszta, a legfényesebb fény. Ilyen környezetben könnyű pihenni, ráadásul könnyen kombinálható más árnyalatokkal is.

Szürke fürdőszoba

A villogó túlcsordulások egy tiszta folyónak felelnek meg, amely a kövek közötti csúcsokból indul ki. Tükrökkel és krómozott fémekkel körülvéve, a világosszürke színek segítenek enyhíteni a feszültséget egy kemény napi munka után, és reggel visszaadni az élelmet.

Kék fürdőszoba

Az ég és a víz színe a leginkább nyugtató. Ez mélyebb lélegzést ad, és mintha teljesen friss levegővel töltené az egész teret. Ez a tökéletes beállítás egy fehér fürdő és mosdó számára. Az ilyen mágikus duett megtörése más színű "foltokkal" valódi bűncselekmény, szélsőséges esetekben hozzáadhat egy kis ezüstöt.

Zöld fürdőszoba

Amikor a lombozat tükröződik a folyóban, a víz zöldessé válik. Ugyanabban a palettában a tenger hullámai árnyalatai láthatók, a kékeszöld türkiz árnyalatai a mélységből aranyszínűek. Egy hasonló kialakítás egy kis fürdőszobában pihenteti a szemét és lazítaná a testedet.

Tervezzen egy kis fürdőszobát Hruscsovban

A szovjet apartmanokban gyakran látni lehet egy méteres WC-t és egy szűk fürdőt, amelynek területe nem haladja meg a 4 négyzetmétert. De még ilyen körülmények között is okos vagy.

Például a mosdó elhelyezhető a fürdő feletti sarokba - így senki se zavarja. És miután tágas fülkét építettek fel a WC-tál ciszternáján, könnyen elhelyezhető vízmelegítő.

Kis fürdőszobák - fotó

Vizuálisan látni a valódi példákat a kis fürdőszoba tervezés segít a galériában. A fotót nézve szokatlan ötleteket talál a helytakarékosság érdekében a fürdőszobákban, amelyek területe egybeesik a sajátjával.

Tervezzen egy kis fürdőszobát - ötleteket fotókkal

Kis fürdő design - merész ötletek, kreatív megoldások

A kis fürdőszobák tulajdonosai úgy érzik, hogy a helyhiány korlátozza õk stílusos és kényelmes felszerelését. Ne aggódjon, sok lehetőség van arra, hogy még egy nagyon apró szobát is kényelmessé, gyönyörűvé és funkcionálisabbá tegyünk. Sőt, a kis fürdőszoba kialakítása gyakran eredeti, a merész dekorációs megoldások és a racionális helyhasználat miatt.

Vessünk kétségeket és aggodalmakat, és nézzük meg, hogyan tudjuk felszerelni az egészségügyi létesítményeket.

A terv szerint járunk el

Mielőtt elkezdené javítani a fürdőszobát, néhány alapvető kérdésre válaszolunk:

 1. Függetlenül attól, hogy fontos-e külön fürdőszobát vagy mindkét szobát kombinálni. A második esetben a szoba területe jelentősen megnő a lebontott válaszfal miatt.
 2. Minden egészségügyi berendezés nélkül a család nem képes. Nyilvánvaló, hogy a készlet minimális lesz a hely szabadítására. Helyesebb korlátlanul korlátozni magad egy szabványos fürdőszobához, és még jobb is, egy zuhanytálca (itt beszélni fogunk erről), WC és mosdó.
 3. Szükséges-e a mérnöki kommunikáció áttelepítése az átépítés során?
 4. Lehetőség van egy mosógép felszerelésére a szabadban, például a konyhában vagy a folyosón? Ebből egy kis fürdőszoba kialakítása előnyös lehet.
 5. Ebben az esetben szükség van egy teljes fürdőkádra, vagy egy kompakt hidroboxra cserélhető, amely kevésbé élvezheti a vízkezelést.

Le a partíciókkal

Az optimális megoldás egy kis fürdőszobának a fürdőszobával való kombinációja lesz. Néha kiderül, hogy a folyosó és a konyha kárára kiterjesztik a területet - ilyen lehetőség csak üdvözlendő.

A belső elválasztás hiánya lehetővé teszi, hogy könnyen telepítse a mosógépet, a további bútorokat vagy egészségügyi berendezéseket.

Udvarias, hogy most, a két ajtó helyett a fürdőszobába, szüksége lesz rá, teljesen cserélhető egy csúszó szerkezettel - helyet takarít meg és esztétikusnak tűnik.

A globális szerkezetátalakítás sok munkát és pénzt igényel, de az eredmény megéri. A kis fürdőszoba belsejének felszerelésének lehetőségei nagymértékben kibővülnek.

Fürdőszoba WC nélkül

Egy lakóházban, ahol egy nagycsalád kisgyermekkel él, külön WC szükséges. És ha nem lehet a kombinált fürdőszobát kiegészíteni, akkor el kell felejtenie a két szoba egyesülését.

Diverzifikálja a design egy kis fürdőszoba nélkül WC van nehéz. Néhány négyzetméteren egy szabványos vízvezeték-felszerelést és bútorokat kell elhelyezni, milyen tér van a kreativitáshoz? Azonban nem minden olyan egyszerű.

 1. Határozza meg a stílust. Modern, minimalista vagy keleti stílusok alkalmasak a kamraterekhez, mivel egyszerű, tömör formákat, helyi színeket és szinte teljes hiányosságot jelentenek.

Figyeljen a japán stílusra - egy kis fürdőszobát belekóstolhat egy műalkotásba. A japánok jobban ismerik a kis területek ésszerű használatának titkait, mint bárki más, miért nem használhatják fel évszázados tapasztalataikat?

 • Fali szekrényeket használunk. Miért helyezhet el egy egyszerű tükröt a mosogató fölött, ha elrejthet egy lapos részt mögött? Így helyet takaríthatunk meg, és vizuálisan bővíthetjük a teret a tükörfelület rovására. A mosogató alá helyezett szekrény is jobban szerelhető. Ennek köszönhetően a kis fürdőszoba tágasabbnak és "levegőnek" tűnik.
 • Ha a mosogatónak van egy pultja, akkor a pereme is felborulhat a fürdőszobában, és így kényelmes helyet kap a fürdőszobai kiegészítőkhöz.
 • A sarokbútorok maximális teret engednek a helyiségnek, és diverzifikálják a kis fürdőszoba kialakítását. Nem csak a szekrények férnek hozzá, hanem nyitott polcokat is, vizuálisan bővítik a teret. Sarokmosó - egy másik kiváló megoldás a fürdőszoba ergonómiájának optimalizálására.
 • Az ajtó felett egy széles eltemetett polc helyezhető. Ez egy kényelmes hely a mosó- és háztartási vegyi anyagok tárolására.
 • Ajánlatos a fürdőszoba alatti helyiséget átalakítani a szekrény alá, ha nincs vágy a zuhanás helyére.
 • Egy másik kis konyhában egy mosógép a mosogató alá helyezhető. Ugyanakkor a készüléknek csak vízszintes terhelés mellett kell lennie.

Fürdőszoba kialakítása 4 m² területre

Az ilyen hely teljesen lehetővé teszi a kombinált fürdőszoba kialakítását, bár nagyon kompakt. A fő feladat ebben az esetben a szoba vizuális növekedése és a tágas raktárak szervezése lesz.

Néhány trükk egy 4 m²-es kis fürdőszobához.

 1. Javasoljuk, hogy több fényforrást - közös és helyi - telepítsenek egy térbeli játék létrehozására a szobában. Ugyanezt a feladatot tükrözi egymással szemben, például az ajtón és a mosdó felett.
 2. Jobb, ha világos színű bútorokat választanak fényes homlokzatokkal, a szoba tágabbnak tűnik.
 3. A terület teljesen lehetővé teszi, hogy egy kis fürdőszobában kétféle kivitelben használhassa. A fürdő területén kerámia csempe van, a szoba többi része vízhatlan festékkel vagy tapétával díszíthető. Figyelmet kell fordítani a "trükkökre", amelyek további perspektívát jelentenek. Nagyszerű ötlet egy kis fürdőszobába tapéta a természetes vagy a városi tájak. A kis szobákban a fekete-fehér képek elegánsabbak és lenyűgözőek lesznek, mint a szín.
 4. A függő bútorok, a mosdókagyló és a WC-tál könnyű érzést nyújtanak, és lehetővé teszik a háziasszonyoknak, hogy kevesebb időt takarítsanak meg.

Mini fürdőszoba 3m²-ben

A nagyon kis fürdőszoba kialakításának rendkívül tömörnek és elgondolkodtatónak kell lennie.

Egyes szolgáltatásokat kell adományozni.

 • Például a WC-szoba kamrában való elhelyezése esetén el kell hagynia a teljes fürdőt, és sarokkáddal kell felváltania.
 • A mosógép ezen belső terek, mint általában, nem az.
 • A kerámia csempék alkalmasak faldíszítésre, vagy a költségvetésben a műanyag panelek. A többi anyag használata nagyon kicsi, magas páratartalmú helyiségben kritikus.

A kis fürdőszobai dekorációs ötletek a finom részletekkel, a befejező anyagok minőségével, a formák és a vonalak tisztaságával kapcsolatosak. A legmegfelelőbb stílusok közül meg kell különböztetni a modern, az etno és a retro tendenciát. Szokatlan légkört teremtenek, kompenzálva a hely hiányát az eredeti kialakítással.

Fürdőszoba 5m²

Ilyen területen sokkal könnyebb felszerelni egy kényelmes és kifinomult szobát. Nem kell trükköket folytatnia a mosogatógép és a vízvezeték szerelésére, van hely, ahol bútorokat lehet elhelyezni, van még egy hely is a kellemes dolgokra, például egy mosdóból elválasztó díszítő válaszfal, gyönyörű mosodai kosár vagy széklet.

Azonban még mindig van egy kis fürdőszoba, amely bizonyos stíluskorlátozásokkal rendelkezik. A modern trendek - a modern és a minimalizmus még mindig előnyösebbek a klasszikusok, art deco, ország vagy Provence számára, ahol több helyre van szükség. Nem fogsz fürdőszobát elhelyezni a szoba közepén öt négyzetméteren, és egy elegáns öltözőasztalra szűk lesz.

Ebben a kivágásban a bútorok és a vízvezetékek kiválaszthatók, összpontosítva egy kis fürdőszoba tervezésére - világos színek, ergonomikus modellek és minimális kiegészítők.

Üdvözlet a múlt: a fürdőszoba a "Hruscsov"

Az úgynevezett "Hruscsov" épület házaiban lévő fürdőszobák tulajdonosai egyszerre több problémával találkoznak:

 • rekord kis terület;
 • a kommunikáció kényelmetlen helyzete;
 • rossz minőségű épületszerkezetek - egyenetlen falak, ferde bevonatok és hasonlók.

Csak egy út van - egy külön fürdőszoba összekapcsolása, a kommunikáció mozgatása és a falak gondosan összehangolása, miközben a vízvezetékek legalább néhány részét elrejtik.

A "Hruscsov" kis fürdőszobájának kialakítása a színek, formák és textúrák árnyalataira épül. Nincs olyan hely, ahol a kontrasztok vizuálisan összezúzódnak a kamra térben.

A falak és a padlók esetében jobb kerámia burkolatot használni, és a plafon feszültségét elrejteni minden rendellenességének elrejtéséhez.

A szögletes zuhanykabin lehetővé teszi, hogy a lehető legnagyobb helyet takarítsák meg - ez a legkompaktabb modell. Van egy utat a hagyományos fürdőzés követői számára. A kis fürdőszobában lévő egyszemélyes sarokkád nem igényel sok helyet, és lehetővé teszi a felnőttek számára, hogy áztassa az illatos habot, vagy örömmel csobogjon a kiskorba.

A bútorok mennyiségének minimálisnak kell lennie, jobb tárolni a fürdőszobán kívül. Az ajtóknak csúsztatva vagy kifelé kell nyitniuk. A második esetben apró higiéniai és törölköző elemek szervezője az ajtólapra helyezhető.

További megoldások a "Hruscsov" itt találhatók.

Zuhanyzós fürdőszobák

A kis fürdő design kialakítása úszómedencéként egyre inkább kiválasztja a zuhanykabinot.

Előnyei a kis tereknek, különösen a sarokmodell esetében, nyilvánvalóak. Annak érdekében azonban, hogy az ilyen eszköz harmonikusan illeszkedjen a belső térbe, bizonyos feltételek betartására van szükség:

 1. A fürdőszobát modern stílusban kell tervezni: egy tetőtéri, modern, minimalista vagy high-tech do. A klasszikusok, és még inkább a Provence vagy az ország csillogó üveg és fém hidroboxing nem alkalmas.
 2. A legjobb megoldás azok számára, akiknek van egy kis fürdőszobája nyitott zuhanyzónak. Nincs két oldalpanel és a felső. A fülke a szétszerelt fürdő helyén található, a szoba sarkában van elhelyezve, és egy meglévő lefolyóhoz csatlakozik. A 800-as méretű modelleket 800 mm-es mélységben kell vásárolni olyan mély raklapon, amely vészhelyzetben megbízhatóan védelmet nyújt az árvíz ellen. A berendezés ajtóinak legyenek átlátszóak és csúszósak az esztétika és az ergonómia szempontjából.
 3. Zárt zuhanytálcák vagy dobozok kényelmesebbek, de több helyet foglalnak el. Legjobb a tágas szobákhoz.
 4. Kis fürdőszobai kialakításakor nem ajánlott kiemelni a zuhanyzópult helyét színnel vagy anyaggal. Éppen ellenkezőleg, ez a készülék lehetőleg össze kell egyeznie a környező térrel, mintha feloldódna benne, anélkül, hogy a helyiséget zavarná.

Sarokfürdő a belső térben

A sarokkád kisebb területet foglal el, mint a hagyományos társaik, emellett elegáns, modern megjelenésű, és képes lesz egy kis helyiség egyik fő "kiemelésére".

A modern modellek gyakran multifunkcionálisak, ami nemcsak a személyes higiéniát, hanem az egészség javítását is lehetővé teszi hidromasszázs vagy más hasonlóan hasznos eljárások segítségével.

A kis fürdőszoba kialakításának javítása érdekében a sarokkádakat a vízvezeték többi részének színével vagy átlátszó elülső falával kell egyeztetni.

Ha a konténer csempével néz szembe, jobb, ha világos árnyalatú mozaik paneleket használ.

A fürdés kényelméért kívánatos a helyi térvilágítás megszervezése a fürdő területén.

Kis fürdőszobák: tervezési jellemzők

Jelölje ki azokat a főbb pontokat, amelyeket a lakásban lévő kis fürdőszobák belsejének díszítésekor figyelembe kell venni.

 1. A helyiséget élénk színekkel kell tartani, minimálisan kontrasztos hangsúlyokkal. A tiszta fehéret leginkább elkerülhetjük, ha egy krémes, könnyű homokos vagy tejszerű árnyalat helyettesítjük, ami sokkal kellemesebb a szem számára.
 2. Helyesebb egy téglalap alakú, közepes méretű kerámialapot választani a dekorációhoz - ez nem torzítja a helyet. A mozaik csak kis panelek formájában vagy görbült felületekkel szemben jó.
 3. A fürdőszobához tágabbnak tűnt, a padlólap cseréje jobb, ha nem közvetlenül, hanem átlósan fekszik.
 4. A felfüggesztett bútorok és a vízvezeték előnyös.
 5. Jó szekrények fényes homlokzatokkal, díszítés és minta nélkül. Nyitott üvegpolcok tökéletesen kiegészítik a kis fürdőszoba belsejét.
 6. A minőségi MDF vagy műanyagból készült bútorok a kis fürdőszobában hosszabb ideig tartanak, mint a fa.
 7. Ne zavarja a tartozékokat az összetévesztés benyomásának megteremtése érdekében.
 8. A tükrök - és a fényes világítás vizuálisan "elterjeszti a falakat", és levegőt ad a szobának.

Kicsi fürdőszoba - 95 valódi fotótervezési ötlet

A modern új épületekben a fürdőszoba elegendő méretű a kényelmes használathoz. A régi házakban néha nem lehet olyan fürdőszobát találni, amely megfelelne ezeknek a feltételeknek. Az ilyen fürdőszobát igazolják a múlt században lévő kis épületekben, mert ha nagy volt, akkor mi lenne a lakóövezet?

A lakás minden szobája egy bizonyos egyensúlyban van, figyelembe véve a kényelmes tartózkodást. Ez a cikk segít megérteni, hogyan lehet javítani egy kis fürdőszobában, miközben fenntartja a maximális helyet.

És bemutatja az ötleteket a kis fürdőszoba tervezéséről. Gyakran előfordul, hogy a kis fürdőszobának köszönhetően a mosógép és a minimális tárolórendszer telepítése nem lehetséges.

Néha szélsőséges korlátozások esetén a fürdőszoba zuhanykabinnal való felváltására van szükség. Ebben a megoldásban van egy bizonyos előnye, hogy miután eltávolították a fürdőt a szobából, új helyet kaphat.

Az anyagok kiválasztása

A javításra való felkészülés kezdetén cselekvési tervet kell létrehozni, amely egyértelműen megmutatja a munkák teljes listáját. A kis méretű fürdőszobai tervben meg kell adnia a belsőépítészeti anyagok listáját.

A legnépszerűbb anyag a csempe. Csempe egy kis fürdőszobában lehet teljesen senki, a választás függ a személyes preferencia. Szüksége van egy kis fürdőszoba kialakítására.

A befejező anyagok nedvességálló festékekként szolgálhatnak, amelyek színpalettája felülmúlja a burkolólapokat.

A matt festékeken festett falak bizonyultak a napi vizs- gálatokban. Ezt követően a fürdőszobai falak újrafesthetők speciális anyagköltségek nélkül.

A modern belső tér jó, mert lehetővé teszi a különböző stílusok kombinálását. Például kombinálhatja a csempe és a nedvességálló festék a fürdőszobában, de a legjobb megoldás lenne, hogy összpontosítson ugyanazon az anyagon.

A fürdőszoba padlójához választhat csempe vagy fa lécek, fedett jacht lakkal. A fa lécek kiválasztásakor más minták másolatát másolja.

Amikor kiválasztják belső anyagok minták a fürdőszobában, meg kell ragaszkodni az egyszerű geometrikus motívumok, finom díszítés és a marokkói mozaik. Ami a fürdőszobai bútorok kiválasztását illeti, akkor el kell hagynia a fehér műanyag felületeket, még több természetes anyag irányába.

Szükséges tartozékok tükrök, lámpák. A tartozékok szintén szerepet játszanak az összbenyomásban. Különös figyelmet kell fordítani a kis dolgokra, mint például csapok, horgok és szekrény fogantyúk.

A szoba kicsinek számít, ha nem illik a mosógépbe és a fürdőbe, de ne ess kétségbe. A szakértők segítenek felmérni egy kis fürdőszobát, bár kitalálhatja magát.

A tervező vonzása lehetővé teszi számodra, hogy egy kis fürdőszobában elkészült fotót láthassák, még a felújítás előtt is. A kis fürdőszoba modern kialakítása változatos lehet, de a legfontosabb divatirányzatokon kell alapulnia.

A divatban különös figyelmet fordítanak a WC-tálak és zuhanykabinok kiválasztására, valamint a nyitott csövek elfogadhatatlannak. Ami a színeket illeti, divatos, hogy egy nagy, ritka mintával rendelkező, egyszínű színt használjon.

Modern design

A modern kis fürdőszobában használhatja a Japánból és Kínából érkező tervezési lehetőségeket. Ez a design magában foglalja a vízvezetékeket, amelyek méretei jóval kisebbek a szabványnál, és kényelmük és teljesítményük magas szinten van.

Helyhiány esetén kívánatos, hogy a fürdőt eltávolítsák a szobából, és helyezze el a zuhanyzó helyét. A megjelenített helyet mosogatógép vagy a szükséges bútorok foglalhatják el.

Egy másik megoldás a hely problémájára egy felfüggesztett WC-vel és mosdóval felszerelt, amely lehetővé teszi a tér illúzióját, valamint megkönnyíti a fürdő utólagos tisztítását. A csuklós mosogató alatt egy miniatűr szekrényt helyezhet el polcokkal, amelyek háztartási vegyi anyagok tárolására alkalmasak.

Ha valamilyen oknál fogva lehetetlen a felfüggesztett mosogató használata, akkor lehetőség van a felső tálba helyezésére, a pulton fel van szerelve. A kis helyiségekben kialakított fürdőszobákban egy kompakt mosogató nem szabványos méretű. Ez a megoldás nagyon hatásosnak tűnik.

Fürdőszoba - design (57 fotó), amellyel el fog felejteni egy kis négyzetet

A kis fürdő és díszítése sokak számára problémát jelent. De a bevált tervezési technikáknak és a kis trükköknek köszönhetően lehetetlen lehet egy kis helyet létrehozni. A cikkem ezeknek a pillanatoknak szentelt.

Nem mindenki szerencsés, hogy hatalmas fürdőszobája van, de még egy kis tér sem akadályozza a jó dekorációt.

Egyszerű trükkök a térkiemeléshez

Bõvítheti a helyet a lakás átalakítása nélkül

A fürdőszoba kialakítása - a WC-vel együtt - nem mindig felel meg a "szűk, de nem őrült" mondásnak. Néhány egyszerű trükkök segítenek a helyiség vizuális terjeszkedésében, és elfelejtik a korlátozott métereket.

Meg szeretném osztani őket:

Még egy apró szoba is ízlésesen díszített.

 1. A falak, a padló és a mennyezet díszítése érdekében használjon világos árnyalatokat és csak azokat. A merész színkombinációk elegendő megjelenést mutatnak elegendő kvadratúra jelenlétében. Ellenkező esetben nem javaslom a kísérletezést.

A fürdőszoba és a WC kialakítása egy kis lakásban a legjobb az élénk színekben

 1. Ahhoz, hogy a szoba kissé szélesebb legyen, használjon vízszintes vonalakat a dekorációhoz. A mennyezet növelése segít a függőleges csíkoknak.

A szalag a belső térben "nyomja" a falakat

Alacsony mennyezetek? Vezessen függőleges vonalakat!

 1. A beépített polcok és szekrények a kis fürdő legjobb barátai. Minél több magányos álló bútor a szobában, annál kevésbé tűnik.

A beépített elemek nem csak a konyhában jók

A fürdő alatti helység maximálisan használható

 1. A fürdőszobának rendelkeznie kell egy bizonyos minimális szükséges tartozékkal, minden mást bátran ki kell dobni, vagy másik helyiségbe kell költözni. Nagyszámú apró elem létrehoz egy rendetlenséget, szükség van rá?

A fürdőszoba nem tárolóhelyiség, csak a legfontosabb dolgokat tartja benne. A hajszárító és a curling, megtalálja a helyet az öltözőben

 1. A modern tervezésnek a fürdőszoba tervezésénél meg kell említeni, hogy a háztartási készülékek (legyenek akár a mosógép vagy a vízmelegítő) jobban elrejthetők a réstől vagy a szekrénytől a kíváncsiskodó szemektől távol. Így kevésbé méretűnek tűnnek, és nem kezdik megsérteni a belső tér integritását.

A kézzel elrejtett mosógép kényelmes és szép

 1. A nagy tükrözött felület a kis fürdőszobák ügyes segítője. Mindenféle változatban használhatja - a fali szekrények díszítésétől a mennyezet vagy fal díszítéséhez.

A tükör növeli a mélységet a térben.

 1. Az elegendő világítás még a legelegánsabb belső térben is elpusztíthatja. Ezért a magányos lámpa helyett ajánlom a reflektorfényt a szoba kerületén.

A jó világítás kvalitatív módon átalakíthatja a szobát.

 1. A textíliákhoz, valamint a befejeződéshez jobb a könnyű anyagok használata.

A megfelelő stílus kiválasztása

"Mit kezd P..." nem, nem az anyaország, hanem javítás? A csövek és a vízvezetékek cseréje mellett - a belső stílusának meghatározásával, a csempék megválasztásával (mégis ez az egyik a legnépszerűbb dekorációs anyag) és kiegészítők. Szeretnék mindezen dolgokat megtartani. A sorrendben kezdem.

A belső stílus megválasztása fontos javítási szakasz.

Ahhoz, amennyire csak lehetséges, a rendelkezésre álló centiméterek eldobása segít a belső stílus stílusának jó választásában.

Kis kvadratúra jelenlétében a legjobb, ha előnyben részesítjük:

 • Art Nouveau;
 • minimalizmus;
 • Japán etnikum;
 • hi-tech stílusban.

Fő előnye a tömörség, racionalitás, egyszerűség és a szükséges kiegészítők minimális száma.

modern

A modern megjelenés a nagy és a kis szobákban egyformán jó

A modern stílusban egy sarokkád behelyezése a szobában vagy kompakt zuhany. Így felszabadít néhány hasznos centimétert és használhatja őket saját belátása szerint.

A zuhanyfülke helyet biztosít a mosógép számára.

Ezenkívül a moderneknél a dekoráció (de nem túl motley) és néhány nagyon eredeti tartozék egyszerre több színt használ.

minimalizmus

Tiszta formák és semmi extra

A legfontosabb szlogen a belső stílus minimalizmus "minimális részletek - maximális hely". Ez egy kis fürdőszobához illik.

A minimalizmus az egyik legjobb lehetőség a kis terek számára.

Tartozékok, beleértve a vízvezetékeket is, szigorú szigorú formában választhatnak. Nincs sok szín - egy, maximum két nyugtató árnyalat megengedett a befejezéshez.

Japán etnikai stílus

Annak ellenére, hogy a japán stílus aligha nevezhető költségvetésnek, növekszik a népszerűség. A drága erdők, selyem textilek és rizspapír használatával elért csodálatos légkör valóban lenyűgöző.

A bonsai vagy más növény békét hoz a belső térbe.

Ha a környezetbarát anyagok vagy más ázsiai tulajdonságok ára megfizethetetlenül magasnak tűnik, helyettesíthetők a tematikus minta (sakura ágak, jellegzetes japán házak) szabványos modelljeivel. Az ügyet elegáns függöny tölti be, rajta rajta a hieroglifák.

High tech

A sötét árnyalatokat nagyon óvatosan kell használni.

Egy másik jó lehetőség egy kis fürdőszoba befejezésére. Díszítsük üvegfelületekkel, adjunk hozzá króm tartozékokat, ne felejtsük el a nagy tükör és a tér megváltozik. Megfelelőnek és elegánsnak tűnik.

Az üvegmosó csodálatosnak tűnik.

Csempe titkai

Fürdőszoba - WC-vel kombinálva gondos anyagkiválasztást igényel. Nem is emlékszem arra, hogy praktikusnak és nedvességállónak kell lenniük, ne feledjük, hogy a rossz anyagok torzítják, "eszik" a helyet.

Csempe - a legnépszerűbb fürdőszoba kivitelben

A várt eredmények elérése érdekében tartsa be az alábbi irányelveket:

 • Minél kisebb a helyiség, annál kisebb a csempe mérete. Itt a pszichológiai aspektus fontos szerepet játszik, melynek köszönhetően nem a csempe méretét, hanem számát tekintjük. És minél többet, a szoba tágabbnak tűnik.

Kis csempe - nagy hely

A csempe mérete nem számít

 • A fenti hatással más módon játszhatsz. Ha a költségvetés lehetővé teszi, ügyesség és türelem, vágja a falat kerámiás mozaikokkal. Vigyázz azonban túl motley minták, tőlük a szoba szűk lesz.

A mozaik egy másik lehetőség a szoba vizuális kinagyítására.

 • Gyakran találkozom a tanácsokkal, hogy elterjedt a padló a fürdőszoba sötét csempe, míg a dekoráció a falak fényt. Számomra nem tűnik eléggé megfelelőnek - ilyen döntés osztja meg a teret, de ezzel ellentétes irányba kell állnia. Hagyja, hogy a padló csupán néhány tónus különbözzen a falak színétől, így a belső tér harmonikusabb lesz.

A sötét padló nem mindig alkalmas kisebb helyiségekre.

 • Mindig válassza ki az elsőt fényes és matt lapok között. Annak ellenére, hogy a fényes anyag gondozását egyszerűen egyszerűen hívják, ugyanolyan szerepet játszik, mint a tükörfelület - vizuálisan kiterjeszti a teret.

Glitter fényesség játszik a kezében a tér bővítésében

Mit kell keresni bútorok és kiegészítők vásárlásakor?

Szeretné megváltoztatni a kiválasztott bútorokat egy-két év múlva a javítás után? Ezután ellenőrizze, hogy nedvességálló-e.

A bútorok a következőkből állhatnak:

 • műanyagból;
 • MDF;
 • üveg;
 • laminált forgácslap;
 • természetes vagy dekoratív kő.

A fürdőszobai bútoroknak nem csak tömörnek, hanem nedvességállóaknak is kell lenniük.

Ami a japán etnikai stílusban igen népszerű természetes fát illeti: lenyűgözőnek tűnik, de teljesen valóságtalan a valósághoz. A 4-9 négyzetméteres szobában ez az anyag tökéletesen illeszkedik, csak néhány ember büszkélkedhet egy ilyen négyzetben a fürdőszobában.

A tartozékok kiválasztására vonatkozó utasítások az alábbi ajánlásokra vonatkoznak:

 1. A szabványos méretű szekrények helyett jobb, ha egy beépített tokot vásárol a mennyezetre. Nagyon tágas, de nem sok helyet foglal el.
  Nem felesleges lesz aranyos nyitott polcok helyezhető fel a WC-vel.

A kép meggyőző példa arra, hogy hogyan lehet a lehető legtöbb hasznos tárgyat egy kis helyre bevezetni.

Miért nem használhatja a WC feletti helyet?

Maximális használat minden centiméterrel

 1. A szárnyas szekrény természetesen jó, de egy lapos fal tükör jobb. Megemlítettem, hogy a tükörfelületek kibővítik a teret, ezért nem szabad félni a tartozék méreteivel. A legjobb illeszkedés a tükör teljes növekedésében.

A tükör jelentős szerepet játszik a beltérben

A két tükör kombinációjából nagyon érdekes hatás érhető el.

 1. Ha nem félsz a merész döntéstől, akkor rendezheted az egész tükörfalat. Annak érdekében, hogy ne töltsön minden szabad időt a felület foltoktól való mosásához, szükség van egy különleges tükör anyag kiválasztására, amelyet a gyártók speciális filmmel fednek le. Megakadályozza a ködképződést, és a magas páratartalomhoz igazodik.

Tükörfal - nagyon szokatlan döntés

 1. Ha nem tud mosni, akkor a szabványos modell helyett egy lábtartóval jobb választani egy csuklós modellt. A mosógépet kényelmesen el lehet helyezni.

Függesztett kompakt mosogató

Mosógép a mosogató alá - jó megoldás

 1. Ön is vásárolni és szerelt WC-vel. Egy esetleges kérdés megvitatásakor azonnal megjegyezném, hogy "igen, ellenáll", a WC-tálak szerelt modelljei képesek akár 200 kg-os tehernek is ellenállni, hogy ne kerülhessen rá. És ne engedje, hogy a mosógép ne illeszkedjen hozzá, egy ilyen tartozék nagyon kompaktnak tűnik.

Felfüggesztett toalettek sokkal erősebbek, mint amilyennek tűnnek

következtetés

Nos, miután elolvastad ezt az anyagot, felfegyverkeztél minden szükséges tudással, hogy vizuálisan bővítsd a teret. Számukra a csempék és a tükrök megválasztása, a fürdőszoba kiegészítők beszerzése - nem jelent problémát. A megszerzett tudás megszilárdulásaként javaslom a videó megtekintését ebben a cikkben.

Ha a fürdőszoba díszítése során tisztázó kérdései vannak, kérje meg őket a megjegyzésekben, örömmel válaszolok.

Kis fürdőszobai belsőépítészet + 53 fotó

2013.09.13 belső 33.266 megtekintés

Kis fürdőszobák - a modern masszív építés csapása. Nehéz találni egy lakást, amelyben nem lenne szó, hogy a fogakból származó, becses négyzetméteres fogakat el kell hunyasztania a szomszédos helyiségekből, hogy egy nagyobb fürdőbe illeszkedjen.

Azonban fizikailag ritkán lehetséges a fürdőszoba kibővítése - meg kell különböztetni a különböző trükköket, hogy a szükséges vízvezetékeket és bútorokat egy sűrített helyre illesszék. Hogyan készítsünk egy kis fürdőszobát hangulatosan és funkcionálisan?

Első lépés - fürdőszoba tervezés

Először is meg kell határoznia, hogy a fürdőszobában milyen bútorokat rendeznek. A tervezési lehetőségek sokak, és sikeresen összeállíthatók a legjobb eredmény elérése érdekében. El kell döntenie, hogy mit szeretne látni ennek eredményeképpen: egy praktikus helyiség vagy egy tervezőművészeti alkotás.

A belső tér bővítéséhez alkalmazhatja a tervezők által létrehozott módszereket a világ minden tájáról:

 1. Figyelembe véve az ázsiaiaknál rejlő minimalizmust és tömörséget. Felejtsd el az ívelt forró kádakat - csak egyenes szigorú vonalak és tökéletes geometriai alakzatok.
 2. Használjon sok fényt. A természetes világítás nem lesz elérhető, ha a ház építési fázisában nem biztosították a fürdőszobai ablakot, de a megvilágítás megfelelő megválasztása és a könnyű felületkezelés segít bizonyos mértékben megakadályozni a tömeget.
 3. Kiegészítők. Számos apró részlet, amely vonzza a szemet, elvonja a figyelmet a kis helyiség igazi térfogatának felméréséből - ha a fürdőszoba nem lesz nagyobb, akkor kevésbé szűknek tűnik.
 4. Díszek a falakon, különböző színű csempék kombinációja, a játék árnyalatával. A mintákra figyelve senki sem veszi észre, hogy nincs helye a fürdőszobában való megfordulásnak.
 5. A modern belső vízvezeték használata. Ma már teljesen szerény méretű fürdők, zuhanyzók és mosdók használhatók.

A fürdőszoba kialakításakor nem csak a szoba tényleges kis méretét kell figyelembe venni. Figyelembe kell venni a fürdőszobát használó emberek számát, a szükséges szerelvényeket (a fürdőszobát össze kell kötni, van szüksége fürdőre vagy elegendő zuhanyra stb.).

A lakás belsejének átalakítása nehéz feladat még az új épületek állapotában is. Minden kommunikáció rögzített - ha valamit át akarsz rendezni, nem azt, hogy sikeres leszel. Ezenkívül a falak összehangolása nehéz lehet.

Szükséges figyelembe venni a nedves helyiség kialakításának sajátosságait - mivel a felületkezelő anyagoknak nedvességállónak kell lenniük, a rendelkezésre álló lehetőségek széles köre jelentősen csökken.

A prioritásokat a következőképpen kell meghatározni: gyakorlatiasság, tartósság, és csak ezután - esztétikai fellebbezés.

Bútorok és vízvezetékek tervezéséhez speciális számítógépes programokat használhat, vagy rajzot rajzolhat kézzel, jelezve a belső tér összes alapvető elemének elhelyezkedését. Formázz a fejében egy világos képet arról, hogy mit szeretne látni a végén - és csak akkor kezdjen dolgozni!

Hogyan illeszkedni mindennek?

A kis mosdó belsejének kialakításakor a tervezés fő elve minden fölösleges megszabadulni.

Felejtsd el:

 • a tárgyak helytelen elhelyezése - kozmetikumok, kozmetikai táskában vagy a trellis mellett, piszkos ruhák és mosóeszközök - külön szekrényben;
 • "tartalékban" felvetni a dolgokat - valójában nem kell 5 sampon sampon és 10 - tusfürdővel;
 • a fürdőszobának a rendeltetésszerű használatát.

Tanítsd meg magadnak a szervezetet és tárolj extra dolgokat a kamrában és különálló szekrényeket más, tágasabb szobákban. Különösen ez vonatkozik az elektromos készülékekre - hajszárító, curling vasalók stb. - a fürdőszobában való tartásuk nemcsak értelmetlen, hanem veszélyes is.

A szükséges elemek könnyebb illesztése a fürdőszobába, ha csak a valóban szükséges elemeket illik. Hogyan kell megszervezni egy minimális vízvezeték-elhelyezést?

Kombinált fürdőszoba

A legtöbb apartmanban a fürdőszoba külön - végül is az emberek általában családjukkal együtt élnek, és kényelmetlen a kombinált fürdőszobát használni. De a valóságban nincs semmi baj abban, hogy WC-t helyezzen el egy kis fürdő mellett. Még akkor is, ha a vízvezeték-tervezés két helyiséggel rendelkezik, célszerű kombinálni őket, hogy hatékonyabban használják a rendelkezésre álló négyzetmétereket.

Számos lehetőség van egy kombinált fürdőszobai szervezet kialakítására:

 • a fürdőt szélességre helyezzük, a berendezéseket és bútorokat a szoba hosszú oldalán végezzük;
 • a fürdő egy résen helyezkedik el, amelynek falai polcok elhelyezésére is felhasználhatók - ez több helyet is igénybe vehet, de kompenzálható a helyiség térfogatának csökkentése tükörrel a teljes falon.

Ha kényelmetlen a kombinált fürdőszobát használni - egy nagy család él a házban - a WC és a fürdő díszítő képernyővel osztható el, ami könnyen eltávolítható, ha senki sem mosogat.

Zuhanykabin

A kis méretű technika csökkenti a helyiséget a belső térben, és lehetővé teszi, hogy akár egy mosógépet is telepítsen. A minimalista technológia használatának egyik lehetősége a zuhanyozás.

A kabinok nagyon különbözőek - még akkor is megteheti magának, ha egy öntöződobozt és egy lefolyót szerel a fal mögé, a mosdó másik részéből egy üvegajtón keresztül. Kereskedelmi szempontból nincsenek padlófülkék, hanem lejtős fürdők, amelyek egyfajta üveggolyót tartalmaznak a tetején. A választás remek, és gondolkodni a fő design állványokon, kezdve attól a stílustól, amelyben az árusító kabin készült.

Corner fürdő

Ha nem akarja teljesen elhagyni a fürdőt a zuhany mellett, egy kis sarokkád kompromisszumos megoldás lesz. Tegye sokkal könnyebb, mint egy teljes ovális fürdő.

A sarokkád alakja nagyon különböző lehet:

 • ovális;
 • négyzet alakú;
 • kör - nem különösebben alkalmas kis fürdőszobának;
 • összetett alakú, hajlított élek - a maximális hasznos hely.

By the way, nem csak a fürdő, hanem a mosogató lehet szögletes. Egy kis mosdókagyló mosható - nincs szükség a teljes mosdókagyló méretű vízvezetékbe beépítésére. A függő stílust a mosogató alá helyezi.

És végül az ajtó. Ha a fürdőszobai ajtó befelé nyílik, jelöljön meg egy kedves szót a ház tervezőjével, és tegye vissza, hogy kinyíljon a folyosóra. Még jobb, cserélje ki a fürdőszoba ajtót a csúszó - így nem foglalja el a helyet egyáltalán.

Vizuálisan bővülő tér

Az emberi érzékelés megtévesztésének módszerei sokakat feltaláltak. Annak érdekében, hogy az agy úgy gondolja, hogy a fürdőszoba több, mint valójában:

 • világos színek használata a formatervezésben;
 • átlós fekvőlap;
 • a falak felhúzásával, a mennyezet felemelésével, a padló leeresztésével - a beton doboz nagyolásakor maximálisan megtakarítható;
 • a tér alakjának a térre való közelítésével - a hosszúkás négyszögletes alak nem becsapja;
 • sima átmenetet hoz létre a falak és a vízszintes felületek között - színes és kerek díszlécekkel dolgozik.

A klasszikus megoldás a fürdőszobának bővítéséhez nagyméretű tükrök használata. Nemcsak a fürdőszobai falakra akaszthatod őket - a szekrények tükörüvegei is segítenek. És a padlótól a mennyezetig terjedő helyet lóghatja szekrényekkel - ma sok kompakt bútor van, még a leginkább válogatós tervezők is képesek választani bármit.

Csempével dolgozni

A belső tér a fürdőszoba hagyományosan használt csempe. Természetesen van vízálló gipsz, és speciális gipszkarton, akkor is befejezni a falakat természetes kőből. De a bővítése a szoba csempe - a kétségtelen vezető.

A csempe méretének a fürdőszobában kicsinek kell lennie. Minél kisebb, annál inkább összezavarodik az agy - nem néz ki az egyes elemek területére, hanem teljes számukra. Az asszociatív tömb egyszerű: sok csempe, ami azt jelenti, hogy a fürdőszoba nagy. Ha nem kapcsolja össze a tudatot, a hatás kiváló. Még több nem-kontrasztos mozaik segít, amely a simaság megteremtéséhez nemcsak a falakat, hanem a fürdőszobai mennyezetet is meg tudja határozni.

Ami a belső színt illeti, az árnyalatokat világosnak, de nem fehérnek kell alkalmazni - ez a "kórházi" szín nemcsak pszichológiai oldalról van szó, hanem nehezen törődhet vele is - a fehér csempe majdnem naponta mosható.

A világosságnak minden helyiséget meg kell tennie - a falak alsó felének lefaragása ellenkezőleg rossz döntés lesz, mert megosztja a szobát és megöli a terjeszkedés teljes hatását. Az egyetlen tervezési stílus megengedett, hogy sötét függőleges csíkok.

A csempe jobb, hogy fényes, sima. Tükrözi a fényt, párban dolgozik tükrökkel, és tovább növeli a helyet. Kivételt képez a padló, biztonsági okokból matt anyaggal van ellátva. Vagy legalább egy gumi szőnyeget helyezzen a sima padlóra - a nedves fényes csempe csúszása könnyebb, mint valaha.

A burkolólapok elhelyezése egyenletesen legyen a padlóról a fürdőszobába. Ne használjon határokat, küszöböket, elválasztó vonalakat - vonzza a figyelmet és megmutatja a fürdőszoba tényleges méretét.

Egy kicsit többet a fürdőszobai padlóról. Teljesen választható a csempe használata - a minta vagy fotónyomtatással ellátott ömlesztett polimer burkolat a formatervezés kiváló változatosságává válik. A mélység hatásának létrehozása a segítségével egyszerű, a kis fürdőszoba pedig nagyobb lesz. A falfestészet a természetes megvilágítás utánzatát is létrehozhatja.

Színszabályok

Könnyű színek - üdvözülés egy kis fürdőszobában. Éles színek feszítik a szemét, és a fürdőszobában, amit el akarnak pihenni. Sötét színek csak akkor használhatók, ha a fürdőszobát erőteljes fényforrással látják el, amit később fogunk beszélni.

A színes diszharmónia egy kis fürdőszoba minőségi tervezésének fő ellensége. A falakat, padlókat, mennyezeteket és minden berendezéseket stílusosan és árnyékban kell elhelyezni. Ez nem jelenti azt, hogy mindent egy színben kell festeni - frissnek és íztelennek fog tűnni. Az enyhe kontraszt mindig hasznos, de a fürdőszobában elért előnyöket könnyű, pasztell színekkel kell ellátni.

A fehér, bézs, tejszínes (de nem tiszta fehér) árnyalatok ideálisak a fürdőszobai belső térben. Ők a tisztaság érzését és a terem bővítését szolgálják.

Ha díszítjük a fénycsempe díszét (akril vízálló festéket használhatunk erre a célra), akkor létrehozhat bizonyos motívumokat a szobában - például japánul. Sakura ágak és szirmok egy könnyű cserépen, bútorok természetes fából - a keleti sark készen áll!

Egyéb lehetséges színek halványkék és világoszöld. Ne felejtse el a telítettség és a fényesség tilalmát. Ezek a színek pozitív hatással vannak egy személy pszicho-érzelmi állapotára, javítják a pihentető forró fürdő hatását. Ezek a vízhez, a természethez és a tisztasághoz kapcsolódnak. Nem rossz a fehér fajanssal együtt.

A piac széles skáláját kínálja a térfogatos csempe és csempe texturált felülettel. Nem szabad használni - a burkolatok és a stukkók a fürdőszobát elfogyasztják és elnyelik a fényt, így a fürdőszoba kis méretét még ennél is szerényebbé teszik.

A színek kombinációja a fürdőszobában - egy lehetőség a bátor formatervezők számára. Ez teszi egyedivé a belső térséget, de legyen óvatos: egy kis szobában csak három különböző árnyalat használható.

világítás

Így a kis fürdőszoba belső kialakításának legjobb verziója a világos árnyalatok és a természetes fény kombinációja. De az ablak a fürdőszobában egy megfizethetetlen luxus a mi körülmények között, és próbálja megtalálni legalább egy ilyen lakás a házak a tervezett fejlődés.

A villamosítási csodákat a lehető legnagyobb mértékben kell használni. Az elektronika a fürdőszobában veszélyes üzlet, de fény nélkül nem lehet. A kábelezést a lehető legjobban el kell rejteni, és meg kell védeni a nedvességtől - a legjobb, ha eltávolítani a csempe alatt.

A lámpák lámpák találni ma nem nehéz. A modellek választéka hatalmas, és meg kell próbálnia választani a lehetőséget egy stílusban. A világítási eszközök száma és ereje - az Ön ízlése szerint, próbálja meg a fürdőszobát minél fényesebbé tenni. De ahhoz, hogy pihentető, romantikus környezetet biztosítsunk, érdemes elgondolkodni a csendes fényről. Ideális - állítható fényintenzitású lámpák.

Az erős fény lehetővé teszi a sötét színek használatát akár egy kis fürdőszobában is. De a fény elsötétítése a sötét helyiséget egy igazi lyukává változtatja, amelyben a nagy tükör miatt szintén félelmetes lesz.

Nagyszerű választás a fürdőszobai mennyezetbe épített világítás. Biztonságban van, és a falakon lógó lógók nem foglalnak helyet. Ha a mennyezetet feszítik vagy felfüggeszti, akkor még megfigyelhető vagy LED-es világítás is lehetséges.

Bútorválaszték

A kis fürdőszobák tulajdonosai többé-kevésbé kényszerítik a bútorokat a nagy és tágas vízvezeték javára, ami nem hordoz különösebb hasznos terhet. Ne tegye ezt - még egy szerény helyiségben is van hely a szekrényekhez és a polcokhoz.

A vízvezetékek és bútorok kiválasztásának alapelveit már közzétették:

 • figyeljen a szögletes fürdőkre és mosdókra, zuhanykabinokra, átalakító berendezésekre;
 • használja a falak teljes magasságát a szekrények elhelyezéséhez;
 • a tükrökkel ellátott szekrények ajtaja részben kompenzálja az evett fürdőszobát;
 • a mosógép elrejthető a mosdó alatt;
 • hagyja el a falak a cserép, vastag függönyök és képernyők mellett üveg.

Mindez lehetővé teszi, hogy a mosdó alatti polcokat a sampon alatt helyezzük el, ahelyett, hogy a palackokat samponná tennénk, a borotválkozási zseléket és minden más utat a fürdőszobában.

Bútortervezés

Bármi legyen is a fürdőszoba stílusa, függetlenül attól, hogy milyen kicsi, egy szabályt mindig tiszteletben kell tartani - minden bútornak nedvességállónak kell lennie.

Ne feledje, hogy a tartósság fontosabb, mint az esztétika - egy gyönyörű fürdőszoba nagyszerű, de kevéssé fog használni, ha minden rothad, és újra meg kell csinálni újra néhány év múlva.

A közös anyagok közül a következőkre figyelhetünk:

 • MDF, forgácslemez, laminált - mindig vízhatlan impregnálással;
 • műanyag - nem gondolom, hogy kinézni olcsó, modern műanyag tárgyak elég jól néz ki;
 • az üveg nemcsak praktikus, hanem viszonylag észrevétlen is, aminek köszönhetően vizuálisan több szabad teret takar;
 • kő.

Szeretném alkalmazni a természetes tömör fát a lakberendezésben, de ez nem ajánlott. Gyönyörűnek tűnik, de az ilyen fürdőszobai bútorokat nagy, jó szellőzésű szobákhoz tervezték.

Szerény szobáinkban a nedvesség aktív koncentrálódik, a forró gőzök tönkreteszik a fát és a festéket is impregnált fát. Tekintettel a magas költségekre és az elkerülhetetlen átépítéshez, a fa pénzpazarlás.

Beépített bútorok

A tükrözött ajtókkal ellátott kompakt szekrények használhatóak, de a legjobb megoldás egy beépített szekrény, melynek padló-mennyezeti magassága van. Beágyazhatja egy fürdőkádat körülvevő rést. Még jobb - üveg vagy fém polcok.

Hol helyezze el a ruhát?

Gyakran előfordul, hogy piszkos ruhát visel a kosárba a fürdőszoba mellett vagy közvetlenül egy mosógépben. Nagyon rossz gyakorlat. A mosdó a fürdőszobában romlik a folyamatos nedvességnek való kitettség miatt, nem is beszélve arról, hogy a kosár jelentős mennyiségű szabad helyet fogyaszt.

A legjobb, ha elrejti a mosodai kosarat a kamrában. Ha nem, menjen a beépített szekrénybe. A mosógépnek is érdemes rejtőzködnie - enyhíti a kísértést, hogy további tételeket tároljon rajta.

Belső részletesen

Tükrök és kiegészítők egészítik ki a fürdőszoba képét, és lehetővé teszik, hogy a méretétől eltérjenek. A kis részletekkel való túlzás azonban nem éri meg.

Minél nagyobb a tükör, annál jobb - a tér megduplázódik, ha tükörképet készít az egész falról.

A tisztítás egyidejűleg sok erőfeszítést igényel, de speciális filmmel borított tükröket is vásárolhat - elnyomja a szappan fröccsenését, és nem teszi lehetővé, hogy az üveg köd legyen. Ezenkívül hosszabb ideig tart, mivel a nedvesség és a forró gőz még az üvegt is elpusztítja.

Stílusos fürdőszoba létrehozásakor a tartozékok nélkül nem lehet. Mindegyiknek elegánsnak és rendezettnek kell lennie - szándékos hanyagság csak egy nagy területen megengedett. Minden kell a helyén, és kiegészíti a belső, anélkül, hogy túlzott jellegét.

Ha minimalista fürdőszobát készítesz, a dolgoknak kisebbeknek kell lenniük. Megszabadulni mindentől felesleges, és koncentrálni a stilisztikai jellemzői a lakberendezés a színes design, bútorok, vízvezeték-és dísztárgyak.

A sampon és a szappan palackjai, a fogkefék üvegei, a tükör keretének összhangban kell lennie a szoba színsémájával, anélkül, hogy egy fényes foltból kiütötte volna. Ez vonatkozik a törülközőkre és a fürdőköpenyre is: ha rózsaszínű lány vagy, nem szabad a bolyhos rózsaszín törölközőt lefedni egy zöld fürdőszobában. A férfiak e tekintetben könnyebbek lesznek.

A kis kiegészítőknek és dekorációknak a fürdőszoba témájába kell esniük. A polcok tengeri kagylóval, fátyolos borostyánnal vagy egy másik termofil növényzettel rendelkezhetnek, egy kis képen. Hangsúlyozza a stílus és az egyéniségét, nyugodtan kísérletezzen: elvégre a kiegészítők nem csempék, és mindig rossz döntést hozhat.

Nehéz egy modern, klasszikus vagy Provence stílusú lakást létrehozni egy lakás egy kis területén - egy komplex kialakítás sok darabot igényel, és néha olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek nem valósíthatók meg a fürdőszobában.

A minimalizmus és a csúcstechnika a belső terekben ideális helyszínek. Az üveg és a fém ezek nélkülözhetetlen tulajdonságai. A szoba stílusos és kényelmes lesz, anélkül, hogy elvesztené funkcionalitását.

Azonban senki sem tiltja a kockázatokat - ha szereted Provence-t, próbáld meg a fonott kosarakat, porcelánt és természetes anyagokat a fürdőszobában. Óvatosan és gondosan tanulmányozva a lakás belsejét, akkor sikeres lesz!