Legfontosabb > Csapok

Fürdőszobai csempe - tervezési ötletek (70 fotó)

A falak díszítésére a fürdőszobában választhatnak fa, vakolat, tapéta, természetes és egy darab kő. De még mindig a legnépszerűbb és praktikusabb bélés a csempe marad. A minták és a színek széles választéka lehetővé teszi, hogy kiválassza azt bármely szoba és az ár - a legjobb megoldás kiválasztása nélkül.

Típusú fürdőszoba csempe - fotó

A piacon többféle csempe van. Közülük: kerámia, kő, üveglapok és porcelán. A legdrágább - üveg, más típusú ár kissé eltér.

Kerámia burkolólapok

Kerámia csempe az egyik legnépszerűbb hazánkban. Ez a legnagyobb költségvetés, kiváló ár-érték arány. Homokból és ásványi anyagokból készült agyagból. Mázzal borított, így különböző minták, minták és textúrák jönnek létre.

A kerámia lapok típusai:

Kő lapok

A természetes kőből készült kőlapok nagyon szépek. Környezetbarát, tökéletesen illeszkedik a modern belső térbe, és megfizethető áron kapható. Hátránya, hogy nem olyan tartós, mint a kerámia. A kőkorongon apró karcolások jelennek meg, és a baktériumok kockázata is enyhén magasabb.

Üveg csempe

Az üveglapokat viszonylag nemrég használták a fürdőszobai burkolatokban. Úgy néz ki, friss és modern. Az ilyen csempék segítségével könnyű, futurisztikus vagy minimalista kialakítást hozhat létre.

Porcelán kőagyag

A porcelán kő nagyon hasonlít egy kőhöz, de összetétele hasonlít a foszforra. Ennek a lapnak az előnye abszolút szilárdsága és ellenállása a nagy hőmérsékleti különbségeknek. Emiatt külső burkolatokhoz vagy padlóburkolatokhoz használják. A csempe másik megkülönböztető jellemzője a teljes nedvszívó képessége.

mozaik

A mozaikot kis csempéknek is nevezik. Felszíni szabálytalanságokat rejt, kisebb hibákat maszkol. A mesternek mozaikos fürdőszobával kell szembenéznie, mivel meglehetősen nehéz folyamat.

A mozaik szép, de vizuálisan csökkenti a szobát. Emiatt nem ajánlott csak egy kis fürdőszobát díszíteni, csak mozaikokkal. Jobb, ha nagy és közepes méretű csempe kombinálható.

Hogyan válasszuk ki a csempe a fürdőszoba

A fürdőszoba cserépének kialakítása segít kiválasztani a kész belső tereket. Ügyeljen a csempe típusára és a helyiség igényeire. Egy tipikus, közepes méretű fürdőszobához bármilyen bélés alkalmas.

Kis fürdőszobában jobb, ha a falakat nem túl kicsi csempe díszíti. A legjobb, ha közepes és nagy méretű lemezeket használnak. Nagyon kicsi csempe szűkíti a szobát.

A mosogató használata a kis fürdőszobai belső kialakításban elfogadható, de mindig egy nagyobb lapkával kombinálva. Ez lehetővé teszi a sima átmenetek létrehozását, vizuálisan bővítheti és zónáthatja a helyet. A dekoráció apró csempe nagyon érdekesnek tűnik, segítve rajzokat és fényes ékezeteket.

Kis fürdőszobákban könnyű színeket választani. Túl sötét színek szűkítik a kis helyiségek falát, a nagyszámú élénk színek kombinációja a helyiséget nyomasztó és túl agresszív. Jobb, ha semleges pasztell színeket választanak, és érdekes befejező anyagokkal, fényes kiegészítőkkel vagy elegáns elemekkel hígítanak.

Design csempe a fürdőszobában - fotó

A puha és buja színek használata a fürdőszobai dekorációban nem jelenti azt, hogy a design unalmas lesz. A színek és a burkolat típusának megfelelő kombinációja a belső tér kifinomult és vonzó. A képen a falak csempeit használták a fal aljára díszítésére. A padlón lévő kis csempe és a falak közepes méretű kerámia burkolatai mellett drága, fényűző formatervezést kapnak.

Ne féljen különböző anyagokat összeilleszteni. A fa jól keveredik a fémekkel, és a sötét csempe gyönyörűen hangsúlyozza a meleg árnyalatokat. Az azonos színtartományban és ugyanazon stílusban végzett kísérletek segítenek egyedi belső terek létrehozásában.

Ne féljen hozzá extravagáns és fényes elemeket. Elegáns csempe minták és fényes tartozékok, még egy csendes és diszkrét belsejében is, a fürdőszobát stílusosan és divatossá teszik.

Csempe egy kis fürdőszobában - fotó, design

Kis fürdőszoba esetén a megfelelő csempe kiválasztása kritikus pillanat. Ő az, aki egy gyönyörű és praktikus fürdőszoba tervezést biztosít, amely könnyen karbantartható és vizuálisan növeli a helyet.

Fürdőszoba minimalista stílusban - csempe design, fotó

A minimalizmus az egyik legnépszerűbb modern stílus. A fürdőszobában, ahol általában kevés hely van, fényűzőnek tűnik. A stílus helyet takarít meg és vizuálisan bővíti a szobát. Természetes és kiváló minőségű anyagok használata a minimalista fürdőszobát nagyon tartósítja.

Cserép a fürdőszobába - design, fotó

Cserép - gyönyörű és fényűző anyag. Használata a belső térben jó ízlést és jólétet jelent. Csempe a fürdőszoba kialakításában, hogy könnyedén gondolkodjon, segítsen fotózni. Ez az anyag nem tolerálja a túlzott pretenciát, de nem igényel sok dekorációt. A csempe klasszikus, tömör formatervezéshez alkalmas.

Kerámia csempe Del Mare (Uralkeramika, Oroszország) - ismertető

Megosztom tapasztalataimat (fotótervezés, mindent, a varázsló munkáját és a végleges változatot)

Szia mindenkinek A férjem és én már nagyon hosszú időre készültek a fürdőszobai javításra (különösen a költségvetés és a formatervezési preferenciák tekintetében). A város minden üzletét meglátogatta, megvizsgálták a fürdőszobák különböző formáit, amelyeket az interneten biztosított. Láttuk ezt a sorozatot a boltban, nagyon tetszett nekem, de attól tartottam, hogy a rajz gyorsan elfárad. Egy évvel később újra kiválasztottam a cserépet, és rájöttem, hogy a legjobban tetszik. És úgy döntöttünk.

✭ 1. ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK

 • Gyártó: Uralkeramika (Oroszország);
 • Gyűjtemény: "Del Mare";
 • Csempe mérete: fal 24,9 x 50 cm, teljes 41,8 x 41,8 cm;
 • Hivatalos oldal: itt

✭ 2. TELEPÍTÉSI OPCIÓ ✭

A csempe sok változatban van az elrendezésben. Az interneten kerestem mindent, amit megtaláltam, és meghatároztam, amit a fürdőszobámhoz akartam. Szerencsémre, a boltban, ahol csempéket vásároltunk, a tervezők dolgoznak. A szolgáltatások költsége 500 rubel volt, de ha megvásárolja ezt a gyűjteményt, akkor ezt az összeget levonják az ellenőrzésből, amikor fizetsz, és kiderül, hogy a tervezési projekt ingyen megy. Tervezőünk három lehetőséget teremtett a csempék gyártására, és pontosan meg tudtuk határozni kívánságainkat. Ez nagyon kényelmes, hiszen minden méretet figyelembe vettünk, és mindent megtalálunk. Például barna cserépet akartunk elindítani közvetlenül a fürdőszobából, de a kivitelezés során rájöttünk, hogy a mosdó oldalán nem láthatók díszítő elemek és a barna cserép szintje magasabb. A halmozási számítás elvégzésével megértheti, hány csempe kell vásárolnia.

✭ 3. A VÁSÁRLÓ ÁRAK ÁRJA ÉS MENNYISÉGE ✭

 • Dekoráció egy piramis kövek VS9DM644 / DWUO9DLM644 - vettünk 2 darab 348, 85 rubel = 697 rubel (a hivatalos honlapon már 331 rubelt 1 darab);
 • Vásároltunk 7 darabot egy dekorációhoz 348, 85 rubel = 2441 rubel (a hivatalos oldalon már 331 rubel 1 darab);
 • Dekoráció korallal VSK9DM624 / DWUO9DLM624 - 2 darabot vásároltunk 348, 85 rubel = 697 rubel (a hivatalos oldalon 331 rubel 1 darab);
 • Dekoráció a növény VSK9DM634 / DWUO9DLM634 - 3 darabot vásároltunk 348, 85 rubel = 1046 rubel (a hivatalos honlapon 331 rubel 1 darab);
 • A díszléc a VSM9001 / DWUO9DLM001 tenyér tetején vásárolt 9 darabot 348, 85 rubel = 3139 rubel (a hivatalos oldalon 331 rubel 1 darab);
 • Corner palmitábla (50 x 74.7) VSPN9DM2 / PWU09DLM2 (3 tányér készlet) - 1051 rubelt vettünk (a hivatalos weboldal jelenleg 995 rubel / készlet);
 • Egy panel (100 x 24.9) VSPN9DM1 / PWU09DLM1 (két tányér készlet) - 702 rubelt vettünk (a hivatalos honlapon 662 rubel / készlet);
 • A St.-Beige csempe (24,9x50) PO9RL404 / TWU09RLX404 - 9,944 x 679,35 = 9755,16 rubelt vettünk (most a hivatalos oldal 607 rubel / m2);
 • A csempe bézs (24,9 x 50) PO9RL004 / TWU09RLX004 - 6,213 x 679,35 = 4220,80 rubelt vettünk (most a hivatalos oldal 607 rubel / m2);
 • A csempe bézs kék (24,9 x 50) PO9RL604 / TWU09RLX604 - 1,619 x 679,35 = 1099,87 rubelt vettünk (jelenleg a hivatalos oldal 607 rubel / m2);
 • A kék csempe (24,9 x 50) PO9RL606 / TWU09RLX606 - 0,868 x 679,35 = 589,68 rubelt vettünk (607 rubel / m2 a hivatalos oldalon);
 • Csempe a padlóhoz (41,8 x 41,8 cm) PG3AD404 / TFU03A sziget 3,241 x 660,99 = 2142, 27 (594 rubel / m2 már a hivatalos honlapon);

Összesen 27,578 rubelt költünk a fürdőszobai csempére.

✭ 4. SZEMÉLYZET ÉS MEGTAKARÍTÁS ✭

A boltban csak dekoratív burkolólapokat ellenőriztünk (és rengeteg van a gyűjteményben). Három csempét visszautasítottunk a végeken lévő zsetonokra, és azonnal cseréltük le. A többi rendben volt. A nem díszítő csempék dobozokba kerültek, nem néztük őket a boltban, valójában több hibás volt.

REMAINS: túlságosan egyenetlen falak voltak a fürdőszobában, a falak vakolását követően, az eredeti mérete 6 cm-rel csökkent, még mindig volt egy barnás csempe, két kék, bézs és világos bézs csempe és öt padlóburkolat. A díszítőelemek mind elmentek.

✭ 5. TELEPÍTÉS

Tilos minket mester. A szolgáltatásai 400 rubel / 1 m2-es, de a rubel minden lépésén alapultak. Ennek eredményeképpen 35 ezer rubelt fizetett a csempe lefektetéséért a fürdőszobában. A habarcs bézs színű (bár a fényképen fehérnek látszik), azt gondoltuk, hogy a bennünket barna színű, bézs színű, de megváltoztattuk a fejünket. A tervek még mindig egy zuhanyfejet és egy üveg függönyt telepítenek (de eddig ez az álom kategóriája)

Laying tiles a fürdőszobában - lépésről lépésre utasítások fotó példák

A fürdőszoba és a WC-szoba egyik legnépszerűbb befejezőanyaga ma a kerámia csempe.

A gyakorlatiasság és az esztétika optimális kombinációját a kényelem és az otthoni kényelem legtöbb ismerője élvezte.

A színes díszítésű színek és elemek kombinációjának köszönhetően minden fürdőszoba stílusos, eredeti és vizuálisan tágasabb lehet.

A kerámia burkolatok segítenek elrejteni bizonyos hiányosságokat a szobában, és elősegítik a teljes pihenést egy hétköznap után.

Kerámia csempe befejező módszerek

A csempe elrendezés kiválasztása előtt értékelje a fürdőszoba méretét, a mennyezet magasságát és a korrigálandó hibák jelenlétét.

A meglévő módszerek közül a következő:

A falpanel példáját követve. Ez egy hagyományos elrendezés, amely illuzíven kiterjeszti a helyet és csökkenti a mennyezetet.

A lényeg az, hogy először egy sötét csempe van lefektetve a padlóról, a fal magasságának kb. 1/3-át, majd a bélés könnyebb árnyékban folytatódik.

A sötét és könnyű csempe csomópontjának helyét kerámia szegéllyel díszítik. A padlók ugyanolyan színűek lehetnek, mint a fal alja, vagy sötétebbek.

Ennek az opciónak az értelmezésében lehetnek példák, amikor a tetejére sötét csempe és könnyű csempe van a tetején.

Néha a kontrasztos burkolólapok nem a padlóról vannak kialakítva, hanem közelebb a fal magasságának közepéhez, de ez a módszer csak a magas mennyezetű szobák esetében alkalmazható.

Vízszintes vonalak elrendezése. Olyan módszer, amelyben a kontraszt sávok világos háttéren vannak elhelyezve. Szűk lehet - díszítő elemekből, vagy széles - több csempéből.

Illusztrálisan ezek a vonalak nagyobb teret engednek a szobának, és koherenciát keltenek.

A függőleges vonalakkal szemben. Ez a lehetőség vizuálisan szűkíti a fürdőszobát, de magasabb mennyezetek érzését keltik. Csakúgy, mint a vízszintes csíkok szűk és szélesek, egy vagy több változatban.

A modern kialakításban a többszintű vonalak egyre gyakoribbak.

Kerítés a padlóról. Alapvető elrendezés, amelyben a csempe a padlóról, "jön" a fal mintegy 1-2 darab magas. Vizuálisan ez a példa kissé növeli a hangerőt, de a magasságot veszi fel.

A hangsúly elemei. Az egyik legnépszerűbb elrendezés. A lényeg az, hogy az általános, mint általában a világos, háttér a figyelmet az egyes funkcionális területek fényes elemeire összpontosítja.

Ez lehet egy csempe egy kontrasztos színű, akár díszes mintával, vagy egy kerámia panel. De nem szabad beleszólni az ékezetekbe, még a legtágabb fürdőszobában sem ajánlott több mint 3 darabot használni.

Használja egyenlő mennyiségű több színben. Ebben a kiviteli alakban a különböző színű csempe nem keveredik, és minden szín egy bizonyos területet díszít. Ebben az esetben megengedett a különböző színű, egymással összekapcsolt padlók díszítése (pl. A sakktábla típusától függően).

Szemben a "kaleidoszkóp" stílusában. Különösen alkalmas kreatív emberek számára. Az ebben a változatban található csempe különböző színekben használható, amelyek véletlenszerűen vagy meghatározott sorrendben váltakoznak.

"Spray". Az általános háttér monokromatikus, rendszerint világos, csempe, majd véletlenszerűen elrendezett kontrasztos színű csempe. A módszer csak tágas fürdőszobákra alkalmas.

Kerámia burkolólapok elhelyezése geometriai formák vagy minták. Ez a lehetőség nem ajánlott szűk helyiségekben való használatra.

Több lehetőség kombinálása egyidejűleg. Például a falpanel-módszer és az akcentus elemek vagy többszintű függőleges csíkok jól kombinálódnak. Minél nagyobb a szoba, annál több kombinációs lehetőség közül választhat.

Különös figyelmet kell fordítani a "képernyő" a fürdőszobában. Ugyanolyan stílusban kell díszíteni, mint az egész terem, vagy akcentussal válnak.

A legfontosabb, hogy a bélés eredménye kényelmesebbé, stílusosabbá és szemet gyönyörködtetővé tette a szobát.

Fürdőszobai csempe - melyiket válasszuk? 100 fotó a legjobb új termékek közül!

A fürdőszoba megjelenését nem csak a gyönyörű modern berendezések biztosítják, hanem a csempe választását és lefektetését is.

Ennek az anyagnak a különféle típusai, a különböző letelepítési módok kiválasztásának lehetősége lehetővé teszi, hogy a szoba igazi fellebbezést és egyediséget biztosítson.

A csempe előnyei és hátrányai

A csempe négyszögletes vagy négyzet alakú, homokból és ásványi anyagból készült agyag, majd égetés. Felülről egy speciális összetételű mázzal borítják.

Ilyen anyag a különböző méretű és színes árnyalatokhoz.

Kiválaszthatja a legfeljebb 5 cm hosszú oldalhosszú csempe, vagy akár 40x60 cm-es nagyobb méretű opciókat.

A csempe főbb előnyei közé tartozik a...

Nedvességálló, így a falak és más szerkezetek védve lesznek a megsemmisüléstől és a penészképződéstől. Ezért ajánlott alacsonyabb porozitású cserépet venni.

Higiénia - a lemezek nem igényelnek komoly gondozási és tisztítási erőfeszítéseket, azonban fertőtlenítőszerekkel tisztítani és rendszeresen meg kell mosni őket. Ezért tanácsos olyan anyagot kiválasztani, amely ellenáll a vegyi támadásnak ("AA" típus).

Mechanikai igénybevétellel szembeni ellenállás - a burkolólapnak nem csak esztétikailag vonzónak kell lennie az élettartam alatt, hanem meg kell védeni a kopástól.

A fürdőszobát II. Osztályú PEI lemezekkel lehet bevonni. De nem szabad megfeledkezni arról, hogy a falak és a padlók különböző lehetőségeket használnak, a szilárdságtól és a mechanikai kopástól való ellenállás függvényében.

Csökkentett elektromos vezetőképesség statikus elektromosság nélkül.

Természetes eredetű és környezetbarát.

Különböző tervezési kivitelezés.

Ugyanakkor vannak olyan funkciók, amelyeket figyelembe kell vennie, amikor ezt az anyagot választja a fürdőszobájához:

 • hogy a burkolólapot esztétikailag és megbízhatóan lefektetették, tanácsos a létesítménybe bízni a tapasztalt szakembereknek;
 • az anyag ára és a munka költsége meglehetősen magas;
 • a lemezek közötti varrások feldolgozásának szükségessége.

Milyen típusú stílust választani?

A fürdőszobában egy eredeti helyzet megteremtéséhez kiválaszthatja a különböző típusú csempe-telepítést:

A varrásnak a varrásba való behelyezése meglehetősen egyszerű lehetőség, amely lehetővé teszi a mennyezetek vizuális felemelését, ha a négyszögletes lemezeket függőlegesen szerelik fel. És a vízszintes irány vizuálisan bővíti a fürdőszobát.

Az átlós kivitel 45 fokos szögben a szakemberek bevonását igényli. A csempe behelyezése ebben az irányban, elrejti a szabálytalanságokat a felületen.

A sakk sorrendje eredeti, de végrehajtásához két különböző színű négyzet alakú cserép szükséges. Lehetőség van ilyen lapok elhelyezésére mind a varratokon, mind átlósan.

A mozaik időigényes módszer a fürdőszoba felületének elrendezésére apró kerámiákból összeállított lemezek használatával.

A különböző színű csempék elválasztására díszítõtáblát használhatunk kép vagy díszítéssel.

Színváltozat és stílus

A klasszikus kialakítás a fürdőszobában a fehér csempe, mely vizuálisan elválasztható világos dekorációval, szegéllyel vagy betétekkel.

A fekete szín nem nagyon népszerű, mert kissé komor, de stílusos hátteret teremt. A lépcsős rakodással jól ellensúlyozhatja a fehéret.

A piros szín lehetővé teszi az eredeti megjelenést, de agresszivitásának köszönhetően csökkentheti a kényelmet a szobában. Javasoljuk, hogy ne csempézze az ilyen burkolólapokat a fürdőszoba egynél több falára.

Zöld árnyalatai a vidámság miatt a szoba eredetiségét és nyugalmát adják.

A tervezők a csempe színek kombinációját ajánlják.

A klasszikus sakkverzió mellett a kék és a sárga csempe, a piros és a fekete csempe kombinációja a fehér lemezek hozzáadásával is népszerű. A kék-fehér bélés kombinációk szintén jól néznek ki.

A csempe kiválasztása

A választás során figyelembe veendő fő tényezők az apartmanok tulajdonosainak árai és ízei. De a fürdőszoba mérete fontos szerepet játszik.

Nagy téglalapok csak nagy területeken használhatók. De ha a fürdőszobád kicsi vagy nagyszámú hajlított felületet tartalmaz, akkor jobb, ha közepes méretű vagy mozaikos cserépre áll.

Végtére is, ha nagy méretű lemezeket vásárolsz, akkor vágni kell őket, és ez a minta integritásának megsértéséhez vezet. A kis fürdőszoba vizuális terjeszkedéséhez megvásárol egy fényes opciót.

Vásárláskor gondosan vegye figyelembe az alábbiakat:

 • a felületen nem lehet károsodás, sem kisebb, egyenetlen árnyékolás vagy eltérés a rajzok mentén;
 • a sima csempe legyen sima, anélkül, hogy a két lemez közötti rések létrejöhetnek;
 • a lemezek sarkának egyenesen kell lennie, és a méreteknek meg kell felelniük a jelölésnek.

Hogyan lehet kiszámítani a csempék számát?

A probléma megoldásához szakemberek szolgáltatásait, kézzel vagy online számológépen végezheti el az interneten. Figyelembe kell venni a tervezett tervezést, a fektetés módját, a színtani jellemzőket, a határok és dekoráció jelenlétét.

Kézi számításhoz a következő számításokat kell elvégezni:

 • mérje meg az összes felület hosszát és szélességét az ajtók vagy ablakok területének kivonásával;
 • kiszámítja a felület nagyságát;
 • határozza meg az 1 négyzetméterenkénti szilárd lemezek számát. m;
 • 10% -kal növelni a vágás, kár vagy javítás mennyiségének növekedését.

Javasoljuk továbbá, hogy minden oldalról lefektethessük a fektetést. Ez költséges lesz, de a jövőben segíteni fog sok probléma megoldásában.

Csempézés

A fürdőszobát szappanos vízzel tisztítják. Javasoljuk, hogy meleg mosóoldatot használjunk, és alulról felfelé kell helyezni.

Az azonnali tisztítás előtt néhány percig meleg vizet hagyhat a fürdőszobában. A felületen kialakuló gőz jobb tisztítást tesz lehetővé. Törölje le a falakat fentről lefelé.

Alaposabb tisztításhoz használjon folyékony ammóniát vagy oldott ecetet egy liter vízben, 200 ml térfogatban.

A varratokat és cserépeket antibakteriális szerekkel is kezelni lehet a penész eltávolítása érdekében.

A padlót először porszívóval tisztítják, majd puha ronggyal tisztítják.

A megfelelő anyag kiválasztása a legmegfelelőbb stílushoz a fürdőszobában segít eredeti megjelenés létrehozásában. Ehhez azonban szakképzett cserépet kell készíteni, és rendszeresen gondoskodni kell a felületek kezeléséről.

Kerámia csempe a fürdőszobában. Design és fotó

Meg lehet díszíteni egy fürdőszoba különböző anyagokkal, amelyek sokasága ma nagyszerű, az egyik állandó vezetőjük közöttük kerámia csempe. Ez praktikus, lehetővé teszi, hogy létrehozzon egy stílusos design, hogy megoldja néhány problémát a szobában.

Világoskék csempe a fürdőszoba belsejében mintákkal

A nedvességgel szembeni ellenállás, a színpaletták hatalmas választéka, a méretek teszik az anyag ideális megoldást a fürdőszobába. Az egyéni tér kialakításának lehetőségei egy csempe segítségével nagyszerűek: a színek, az elrendezések, a formák kombinációja teljesen más vizuális felfogást biztosít a szobának. Döntse el, hogy a design segít a fotók kész javításában.

Lila cserép

Hogyan válasszuk ki a megfelelő csempe

A kerámia csempe az egyik legnépszerűbb anyag a fürdőszoba design. A választást a tervezett tervezés vezérli, valamint a szoba használatának jellemzőit. Leggyakrabban a megjelenésen túl figyelni kell a végrehajtás méretére, anyagára.

Világos fürdőszoba, mintás a falon

Csempe mérete

Az előnyös értéket a fürdőszoba területétől és geometriájától függően határozzák meg. Meg kell választani egy olyan opciót, amely létrehozza a kívánt vizuális effektust, de nem okoz kellemetlenséget a tojásoknál. A csempe alakja befolyásolja a felszerelés és a dokkolás költségeit.

Szokatlan formatervezett fürdőszoba

A kiválasztott méret közvetlen hatással van a telepítés bonyolultságára. Minél kisebb a csempe, annál drágábbak és kevésbé költségesek a munkák. A mozaik kiépítése sokkal több időt vesz igénybe, és készségre lesz szüksége. De segít az eredeti tervezés elérésében, valamint a nem szabványos felületek feldolgozásában.

Fényes, hangulatos fürdõ, élénk színekkel

A nagyobb lemezek sokkal kényelmesebbek és gazdaságosabbak, de teljesen alkalmatlanok a különféle elrendezésekhez, rengeteg könyökkel és résszel. A nagy számú varrás hiánya vonzza és praktikusabbá teszi a fürdőszoba belsejét. Az illesztéseket megfelelően lezárni, nedvességálló impregnálással kell kezelni, hogy ellenőrizzék az egészségügyi állapotukat. A csempék közötti nagyszámú varrás hiánya miatt a felület egyenletes, természetes.

Csempe képek a fürdőszobában

Különböző méretű kombinációk használata jelentősen csökkenti a költségeket, valamint elegáns és szokatlan designt. Kombinálva a hangszínek változatosságaival, az eredeti ötletek megvalósítása lesz.

Világoszöld kerámia csempe

Teljesítményanyag

A fürdőszobákkal szemben teljesen különböző anyagokból készült csempe készül. A legnépszerűbb nevek a következők:

 • standard kerámiák;
 • kerámia gránit;
 • kő (természetes és mesterséges);
 • üveg.
Kerámia burkolattal a belső tér könnyen megváltoztatható!

Nem kell festeni a standard kerámiák előnyeit. Ez a befejező anyag, amelyre mindannyian megszoktuk. Meg kell jegyezni, hogy a közelmúltban a javasolt tartomány nagyon felnőtt. A gyártók különböző textúrák, színek, formák, matt és fényes, nagy és kicsi burkolólapokat kínálnak.

A gyönyörű formatervezés a befejező anyag kiválasztásával és számításával kezdődik.

A porcelán cserép jelentős előnyt jelent a tartósságban. Különösen népszerű nézet, a természetes textúrák megismétlése. A fa, kő durva érdes felületű utánzata lehetővé teszi, hogy különféle stílusokban szokatlan belső tereket hozzon létre.

A modern személyiség egy nagyon fontos hely a házban.

Természetes kő drága, de hihetetlenül szép és praktikus. Az ilyen helyiség magas környezeti teljesítménye remek bónusz lesz. Kívánt esetben az anyagot mesterségesen lehet kiválasztani. Nem sokkal rosszabb a természetes testvérnél.

A színek megfelelő kombinációja a belső térben

Az üvegből készült csempe szintén érdekes lehet a falburkolatok számára. A szokatlan színek texturált vagy sima felülete erőteljes fantáziát kínál. A fotónyomtatás valószínűsége jelentősen megnöveli a tervezési lehetőségeket.

Példa egy kis szoba elegáns belsejére

A csempe kiválasztása a szoba méretétől függően

A fürdőszobai burkolat méretétől függően eltérő. A tervezés tervezésének színét, formáját, méretét és telepítési módját végezzük.

A színes csíkok váltakozása a falakon nagyon szervesnek tűnik

Egy kis fürdőszobához kedvezőbb a könnyű árnyalat, kisebb ékezetek lehetségesek. A rögeszmés minta nem fog működni. A nagy szerszámok vizuálisan csökkenthetik a helyiséget. Az eredeti textúra mozaikja ideális a szerény fürdőszobában. Különböző típusú lehetséges kombinációk.

A sötét anyag használata monokróm rajzokkal kombinálva nagyon elegánsnak tűnik.

A függőleges kerámia burkolólapok elhelyezése a helyiség vizuális megnyújtását segíti elő, és a vízszintes elhelyezés hozzájárul a fürdő térfogatának növekedéséhez.

Egy kis fürdőszobához illik a klasszikus változat a telepítéshez. Figyelembe kell venni, hogy az összes látható felületet teljes csempéknek kell alakítani, darabok és töredékek segítenek pénzt megtakarítani, de csökkenti a területet. Érdekes hatás érhető el az átlós vagy sakk-összerakásból.

Többféle anyag felhasználásával

A kerámia burkolatokkal rendelkező területek nagyszerű megoldást jelentenek egy kis fürdőszobában. Itt a kocka színe vagy dimenziója segít. Különös figyelmet kell fordítani a világításra. A többszintű zóna-megvilágítás előnyben részesül.

A fürdőszoba belseje fényes stílusban

A tágas szobában nincsenek korlátozások a tervezéshez. Itt bármilyen ötletet megvalósíthat. A sötét, zamatos árnyalatok eredeti vízvezetékkel kombinálva csodákat tehetnek. Rendszerint nagyméretű fürdőszobákban nagy méreteket használnak, az ékezeteket figurált változatok segítségével rendezik, összetett területeket mozaikokkal töltenek meg. A fotó a legérdekesebb tervezési ötleteket mutatja.

A bézs és a bíbor megjelenése jól látható

Mágikus szín

A kerámia burkolólapok legszélesebb választékával kapcsolatban sokan sietnek, hogy elmozduljanak a jól megalapozott fürdőszobai tervezési szabványoktól. Egyetlen fekete-fehér tér már nem divatos. A design eredetisége határozott döntéseket, érdekes kombinációkat ad. Válasszon stílust, hangulatot mindegyik erejéig. A klasszikus a modern értelmezésben vagy az informális dinamikában nagyban függ a színskálán.

Fürdőszoba fából

1. Hófehér kivitel

A burkolólapok világos választéka mindig a fürdőszobában érvényes. A fehér a tisztasággal, frissességgel társul, lehetővé teszi a határok vizuális kiterjesztését. Az ilyen paletta sikeresen kombinálható mindenféle színekkel, textúrákkal, anyagokkal. A befejeződések, a bútorok, a tartozékok kiválasztásának korlátozása egyszerűen nem létezik. A csempe világos árnyalatai nem igényelnek óvatos gondosságot - kevésbé látható foltok, mész betétek.

Lila fürdőszoba gyönyörű mintával

Gyakran megpróbálnak fehérre fordulni, mert félnek a formalitás kellemetlen hatásától, a "sterilitástól". Annak elkerülése érdekében, egy ilyen kép segít kompetensen kiválasztott "cég": bútorok, dekoráció. A fénytervezés nem feltétlenül hófehér, a bézs árnyalata kiváló választás: elefántcsont, vanília, krémes. A természetes anyagok utánzó csempék tényleges változatai: kő, fa.

Fürdőszoba élénk színekkel csempével

Hígítsuk fel a fehérséget, kapjuk a lédús árnyalatokat kis mennyiségben. Különböző méretek, domborművek, textúrák, matt és fényes felületek váltakozása is segít. A nagy kiegészítők enyhítik a belső tér súlyosságát.

Fürdőszoba arany mintákkal

2. Nemesfehér

Úgy tűnik, hogy a fekete szerencsétlen megoldás a korlátozott térben, de ez nem teljesen így van. A csempe sötét színe tökéletesen hangsúlyozza a helyzet tiszteletét, a szoba megjelenését drága, kecses.

A barna és a bézs színek bármilyen belső térre alkalmasak.

A fehér, piros, szürke színű, hígított fekete a stílusos design okos kivitelezésévé válik. Ha ez a szín az egyetlen beltér a belső térben, akkor komor, halálos lesz, függetlenül a helyiség méretétől.

A fekete kerámia sikeresen kiegészíti a grafikát. A telepítést az akcentussal lehet elhelyezni. A csempe nagy mintája tökéletes megoldás egy sötét környezetben. Kiváló szövetséges lesz a fényes fém vagy tükörfelület.

Nagy kép a fürdőszobában

A fekete szín nemcsak a helyet rejti el, hanem a fényt is. Szükség van a villanyszerelők elhelyezésére. A fürdőszobában nem szabad a fényesség hiánya. Ideális kombinációja sötét felületű burkolólapok természetes világítással.

Fényes csempe egy pásztázó mintával

Ne zavarja fel a fekete fürdőszobát. A legjobb választás a minimalizmus lenne. Fel kell adnia további részleteket - nincs szükségük sötét képre. Így fog megjelenni, hogy elérje a sovány csempe nemes hangját.

Csempe szokatlan színű a fürdőszobában

3. Szenvedélyes piros

A piros mindig a szenvedély viharát okozza: érzelmek, érzések, mozgások. A szín aktív, dinamikus jellegű. Azok, akik hajlamosak a nyugalomra és a nyugalomra, kellemetlenek és bosszantók lehetnek. Amikor a piros "szóló", a reggeli a fürdőszobában ébred és izgat. A nap örömteli kezdete pozitívummal fog feltölteni, és beállítja a megfelelő hangulatot.

Fürdőszoba fából

A világos szín önmagában jó, de nem mindent összevonnak egy helyre. A piros csempe különböző árnyalatú lehet: bordó, cseresznye, terrakotta. Ebben az esetben a textúra még nagyobb változatosságot eredményez. A tökéletes szövetségesek fehérek, feketeek, szürkeek lesznek. Ez nem cselekvésre vonatkozó utasítás. A kísérleti terület mindig létezik. Az egyéni felfogás eltérhet az általánosan elfogadottól, így jobb, ha megvizsgálja a megtestesült ötletek fényképeit és személyes véleményt alkot.

Világos zöld csempe a fürdőszoba belsejében

4. Így különböző kék és lila

Kék, a pszichológusok szerint, a legalkalmasabb a fürdőszobában. Csillapít, ellazul, kellemes társulást hoz létre a vízi környezet, az égbolt, a tenger kiterjedéseivel. Pihenjen egy ilyen színű kerámia csempével díszített szobában, ami enyhíti a feszültséget és érzelmi felszabadulást biztosít.

Meleg, sárga csempe a fürdőszobában mintákkal

A kék, kék, fehér, szürke kombináció vizuális hangerőt biztosít. Ezt az érzékelést a méretek közelsége növeli: a mozaikok nagy elemek mellett. Finom kerámia burkolólapokat lehet elhelyezni panelek vagy díszíteni a vízvezeték területet.

Fehér, fehér skandináv stílusú csempe

Violet a népszerűség csúcsán. Ezzel egy nem szabványos megoldást talál a fürdőszoba számára. A lila vagy lila színes csempe kombinációja fehér, fekete, bézs, valamint sok más színnel kiváló megoldás.

A fürdőszoba díszítése csempével díszíti mindenkinek. A széles választék lehetővé teszi, hogy szokatlanul elegáns hangulatot hozzon létre. A fényképen bemutatott díszítési lehetőségek segítenek meghatározni a fürdőszobát a legjobb választás szerint.

Fürdőszobai csempe: tervezési ötletek

A fürdőszoba egy bensőséges szoba, ezért bizonyos jellemzőkkel kell rendelkeznie: az egyszerűség, az eredetiség és, ami a legfontosabb, a kényelem. Ezeknek a tulajdonságoknak a legfontosabb elemei a padló és a falak kikészítése. Rengeteg lehetőség van itt, azonban a csempe befejezése a leginkább bizonyított lehetőség lett.

A cserép jellemzői

Miután úgy döntött, hogy megválasztja a fürdőszoba befejeződésének lehetőségét, a cserép megvásárlásakor figyelembe kell venni a jellemzőket:

 • műszaki szabványok (itt van szem előtt a kopásállósági osztály 1-5, a fürdőszobák esetében pedig nem lehet alacsonyabb a 3. osztálynál);
 • csempe hozzárendelés;
 • bevonási paraméterek.

A lapok típusai a rendeltetési helyig

A legtágabb értelemben a burkolólapokat falak vagy padlók esetében használják, de bizonyos esetekben a lépcsők és mennyezetek cseréjének feladata. Mégis jellemzői szerint csak két típus áll ki - a falak és a padlók számára. A falburkolat kevésbé ellenáll a kémiai reagensekkel és a felületi réteg koptatásával, hanem meglehetősen magas a nedvesség felszívódása - akár 20%. Az ilyen típusú csempe bevonata mázas, matt, dombornyomott és más anyagok utánzata lehet.

Az első padlóburkolat erősebb, mint a falazatok; másodszor, alacsony nedvességelnyeléssel rendelkezik - 5-6% -ig; harmadszor, a csempefelület mindig matt csúszásmentes kivitelben készül.

anyagok

A cserépgyártáshoz használt anyagoktól függően négyféle csempe különböztethető meg:

- kerámia burkolólapok. A legolcsóbb, de ez nem jelenti azt, hogy a megjelenésnek vannak hibái. Pusztán technikai jellemzői révén más típusú anyagokra is képes;

- gránit. A természetes kőhöz hasonló anyag, de kevésbé hajlamos a törésre és a hasadásra. A kompozíció közel áll a porcelánhoz. A nedvesség ellenállása közel van a nullahoz, nem félek a fagytól és a hirtelen hőmérsékletváltozásoktól. Leggyakrabban a padlók befejezéséhez;

- természetes kő. Az építőanyag-feldolgozás technológiáinak fejlesztésével az ilyen típusú csempe népszerűbb lett az alacsonyabb árak miatt. A tiszta természetes anyag azonban gyengébb a porcelán kőfelhasználással szembeni kopásállóság szempontjából. Az is érzékenyebb a különböző baktériumok felszíni fejlődésére;

- üveglap. A bemutatott sorozatok legdrágább öröme, amely a fürdőszobában a legártalmasabb képzeleteket testesítheti meg. Ez a típusú csempe nem csak falak és padlók, hanem díszítésre is használható.

Színpaletta

Amikor kiválasztja a csempe színeket a fürdőszoba elhelyezéséhez alapvetően egy fontos pontot kell figyelembe vennie - a szoba világítását. Minél sötétebb a szoba, annál világosabb a csempe kiválasztása. A tervezők azonosítják a fürdőszobában a legsikeresebb színpalettákat:

Fehér és fekete hangok

Ez a választás a stílus kedvelõinek szól. Az ilyen színek mindig divatosak - ez klasszikus. A tiszta fehér és fekete színnel kombinálva, bármilyen akcentussal, kellemes hangulatot kelthet a design tökéletesítésében. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy a fehér szín hideg érzést és komfortérzetet okozhat, ezért különös figyelmet kell fordítanunk az akcentus falakra. Ezenkívül a monoton lapokat gyakran kell tisztítani (mosás, törlés), mivel még a legkisebb szennyeződés, szappanfolt vagy csepegtető is látható.
Kék és zöld hangok

Ezek a színek vezetők a fürdőszoba tervezésében. Kék - a szín a víz és több, mint bármely más alkalmas a fürdőszobában. Zöld - nem irritálja, nyugtatja és harmonizálja a belső állapotot. Azonban itt nem szabad elfelejtenünk az akcentust: a különböző halak, kagylók vagy hajók a kék színben vagy a zöld békák zölden adnak hozzá ízt a szoba általános kialakításához.

Sikeres alternatív színpaletták

A virágos színek meglehetősen esztétikusnak tűnnek. Lila vagy barackos paletta, rózsaszín paletta - fiatal lányok, piros hangok - a felnőtt önbizalmú nők és férfiak számára. Ha folyamatosan hideg, akkor a sárga a legjobb választás. Ez a hő, a nyár és a nap színe. Egy ilyen szobában nem fagyasz meg még egy fagyos téli napon sem.

Csempe mérete és alakja

Annak ellenére, hogy sokféle színstílus és csempe anyaga van, a csempe méretének és alakjának megválasztása nem az utolsó hely a befejezőben. A méretosztályozás szerint kiválaszthatja a szabványos, nagy, kicsi és mozaikos lapkákat.

A szabványos csempe mérete 20 x 30 cm, ezért a nagyobb, mint ez a méret a nagy, és kisebb, mint a kicsi. Emellett egy mozaik is kiemelkedik, ami egy 2-3 cm-es négyzetet alkot.

A befejező zuhanásai

A fürdőszoba befejeződéséhez a közepes méretű csempe választása a legoptimálisabb lesz - nem tűnik túl nagy méretűnek, másrészt nem lesz sok zavaró ízület.

A fürdőszobának kényelmesnek, melegnek és kényelmesnek kell lennie, ezért a színek kiválasztásakor nagyobb figyelmet kell fordítani a fényes, meleg színekre. A kisméretű helyiség vizuális kinagyítása érdekében ajánlatos egy csillámot fényvisszaverő üvegezett felületre vagy tükörlemezre használni.

A csempe behelyezésekor fontos szempont a tájékozódás: vizuálisan megnövelni a helyiség magasságát a függőleges függőleges változatban. A padlók előnyösebbek, ha átlósan terjednek a tér növelése érdekében.

zónázás

A szoba burkolatának eredetiségének megteremtése érdekében használhat valamilyen zónát, vagy lefedheti a helyiség bizonyos részeit csempével. A kezelendő területtől függően három lehetőség közül választhat:

 • az egész szoba csempézése;
 • egy bizonyos pontig. Annak érdekében, hogy pénzt takarítsanak meg, néhány lakástulajdonos csempézett egy szobát a magasság felénél;
 • az érintkezési zónák befejezése. Például a mosdó vagy a fürdőszoba fölötti zóna.

Meg kell jegyezni, hogy a kis, kompakt helyiségek körülményei között csak az első két lehetőség fog alkalmasnak lenni, mivel a harmadik lehetőség használatával egyes fragmensek vizuális fúziója bekövetkezhet, és "heap-effektus" fordulhat elő. Tágas szobák, amelyek a három lehetőség közül választhatnak.

Klasszikus fürdőszoba

A klasszikus stílus választéka mutatja a földesúr arisztokráciáját. Annak érdekében, hogy a klasszicizmus stílusa a fürdőszoba belsejében ne legyen elegendő egy falburkolattal díszített csempével - itt van szükség a márvány és onyx kombinációra. A legfontosabb szempont az antik bútorok jelenléte, csempével kombinálva. Különös figyelmet kell fordítani a kis dolgokra, ugyanazokkal a csempeikkel a határon, apró részletekkel vagy díszítéssel bronz elemek formájában. Meg kell értened, hogy ez a stílus csak a tágas, magas terek számára alkalmas.

Minimalizmus stílusa

Maga a stílus neve maga azt mondja, hogy minden ebben a teremben minimálisra kell használni. A falak, mennyezetek és padlók díszítésénél legfeljebb 2-3 színt kell használni, és egy hangnemben. Legalábbis bútorok kellenek, ezért a falakat tökéletesen, egyszerűen és egyben eredeti formában kell készíteni. Ennek a stílusnak a következtében a teremben további terület felszabadul, a szoba tágasabb és kényelmesebb lesz.

Ország stílusa

Az utóbbi években egyre több lakástulajdonos preferálja a szobák tervezését a country zene stílusában. Ez a stílus egyesíti a természetes anyagok (vagy imitálás) és a természetes színek használatát. A csempe fel lehet venni egy fa vagy egy kő alatt. Jobb, ha barna, kávé, bézs és zöld árnyalatokban élnek. Különös figyelmet kell fordítani a kiegészítőkre, amelyeket a falak és mennyezetek kialakításával kell összekötni.

A szoba kialakítása egy kis fürdőszoba

A kis helyiség kialakításának fő tényezője a térbeli vizuális növekedés. Ehhez vannak olyan technikák, amelyeket a tervezők fejlesztenek és tapasztalataik vannak:

 • a színek a designban világos színek;
 • egy téglalap alakú helyiségben a csempe mérete jobb, ha 20x30 cm-t nem szabad kiválasztani, négyzet alakú helyiségek esetén - 20x20 cm;
 • vizuálisan növeli a függőlegesen beállítandó csempe magasságát, növelve a szélességet - vízszintesen;
 • nem ajánlott dombormező használata - vizuálisan csökkenti a helyet;
 • a csempe felületének fényesnek, üvegezettnek vagy üvegnek kell lennie, de semmiképpen sem matt. Fényes - vizuálisan növeli a szobát, matt felület - csökkenti.

Csempe a tágas fürdőszobában

Ha Ön egy nagy fürdőszobában van, akkor a kis szobák tervezésére vonatkozó korlátozások automatikusan elvetésre kerülnek, és Ön szabadon dönt a döntéseiben és a design örömében. Itt a színek, formák, anyagok és akcentuselemek játékát csak a képzeleted korlátozza. Azonban ebben az esetben túlságosan túlerődhet, és a helyiség túlságosan nyirkos lesz, és maga a díszítés "összetörik", ennek következtében a szoba kellemetlen lesz, és a sikeres fürdőszoba kialakításának egyik meghatározó tényezője a kényelem, a kényelem és a kényelem.

A fent említett tippek és ajánlások alkalmazása a fürdőszoba tervezésénél fogva kényelmesen kényelmes légkört teremt a szobájában, amely különféle eredeti kialakítású és funkcionális kényelmet biztosít mindegyik elemnek, ami a belsőépítészet folyamatának legfontosabb eleme.

Fürdőszobai csempe (150 fotó)

Fürdőszoba - bensőséges hely. Ezért a kialakításnak teljes mértékben be kell fejeznie az egyszerűséget, kifinomultságot, de ami a legfontosabb - a kényelem. A csempével ellátott fürdőszoba befejeződése messze nem új találmány, hanem lehetővé teszi, hogy a legmerészebb és legmodernebb megoldásokat a kényelem veszélyeztetése nélkül valósítsa meg. Az alábbi fotó a legjobb megerősítés.

Az előnyöket a csempe kiválasztásához a falak és a padló felé néznek a fürdőszobában

A fürdőszobában a javítás során különös gonddal kell eljárni. A nappali többi szobájával ellentétben (beleértve a konyhát is) a fürdőszobának nemcsak gyönyörűnek, érdekesnek, stílusosnak kell lennie, hanem különböző hatásoknak is ellenállnia:

 • Magas páratartalom
 • Magas hőmérséklet
 • Csiszolóanyagok és tisztítószerek

Mindez azért fontos, mert a fürdő sajátos mikroklímája miatt nagy a valószínűsége, hogy baktériumok és gombák szaporodnak, ami rendkívül káros az emberi egészségre (különösen a kisgyermekek, akik mindannyian ízlelnek)! Ennek elkerülése érdekében egyfelől minimálisra kell csökkenteni ezt a valószínűséget, másrészt pedig - annak biztosítása érdekében, hogy a tisztítás során a formatervezés ne romoljon és ne alakulhasson ki egy megjeleníthető megjelenés.

Ezen az alapon az anyagokat, amelyeket a fürdőszoba belsejének kialakításához használni kíván, az alábbiaknak kell megfelelniük:

 • Ellenáll a nedvességnek és a szélsőséges hőmérsékletnek
 • Higiéniai és környezeti biztonság
 • Könnyen tisztítható

A befejező anyagok modern gyártói sokféle anyagot kínálnak a falak díszítésére. Lehet nedvességálló üvegfalpapír, műanyag panelek, gipszkarton és dekoratív vakolat. Azonban a legnépszerűbb és legnépszerűbb anyag a fürdőszobai falak díszítésére több mint egy évtizede a csempe.

1. Ár. A hatalmas gyártási mennyiségek lehetővé teszik, hogy mindenki számára feltétlenül megtalálja az ár és a minőség tökéletes kombinációját. Még korlátozott költségvetéssel is megtalálhatja, amire szüksége van.

2. A cserép nem okoz allergiás reakciókat, nem toxikus. A kötelező pörkölésnek köszönhetően minden lehetséges allergén és toxin elpusztul, ezért hosszú ideig tartó érintkezés esetén sem a szervezet előre nem látható reakciói, sem pedig nem lehetnek. Ez különösen fontos a fiatal szülők számára, mert a gyermekek immunitása különösen érzékeny.

3. A csempe teljesen ökológiai tiszta anyag, ezért termelése során a környezet nem szennyezett.

4. A csempe termesztése során a magas hőmérséklet hatására minden ártalmas mikroflóra elpusztul. Ezért a gombákkal bélelt fürdőszobában a gombák és baktériumok reprodukciójának valószínűsége alacsonyabb, mint más anyagok használata esetén.

Gombák és baktériumok jelenhetnek meg a csempe ízületeiben, mivel a házak falát nem dolgozzák fel. Annak érdekében, hogy a fürdő falán lévő formai hígítás kockázatát nullára csökkentse, a csempeburkolatoknál speciális gombaellenes vegyületeket használjon.

5. A csempe nem fél a víztől és a nedvességtől. Ezért nem veszíti el megjelenését, és az ízületek megfelelő lezárásával védi a szomszédokat az áradástól.

6. A csempefelület nagyon könnyen tisztítható, nem fél a tisztítószerek hatásától. A speciális bevonatoknak köszönhetően a szennyeződés és a zsír könnyedén eltávolítható a csempeből, emellett nem porít fel por (például szőnyeg vagy vinil tapéta). Ugyanezen okból gyakran ajánlott konyhai csempéket használni.

7. A kiváló minőségű gyártás és a helyes lefektetés több mint egy évtizedig tart. Inkább meg kell változtatnia azt a tényt, hogy belefáradt a fürdőszobai tervezésbe, és nem azért, mert a csempeburkolat megbomlott.

8. A padló (és egyéb felületek) padlóburkolatának kopásállósága megvédi a külső megjelenést a bútorok átrendeződése, a sarokkarcolások és egyéb mechanikai hibák miatt.

9. A kerámia burkolólapok nagy szilárdsága ellenáll a nagy nyomásnak és súlynak (például öntöttvas fürdőnek).

10. A csempék használata növeli a tűzbiztonság szintjét. Ez annak köszönhető, hogy nem éghető és megakadályozza a tűz terjedését. A kötényzet konyhájának burkolatát nagyrészt e megfontolások miatt használják.

Ha hirtelen tűz kijön a lakásban, és nincs esély arra, hogy kijutni belőle - a csempézett falak burkolatának fürdőe a legbiztonságosabb hely lesz, amíg a tűzoltók meg nem érkeznek. A csempe menteni fogja a szobát a tűz terjedésétől, és a hideg zuhanyt - a túlmelegedéstől és az éles füsttől.

11. A modern csempe lehet igazi műalkotás. A 3D-s csempe, amely az egész falat és a festményeket alkotja az egész falon, a ház igazi díszítésévé válik.

Fürdőszoba burkolólap - 50 kortárs példa

A fürdőszobában egy modern ember egy kis időt tölt, de ez a szoba képe teszi a napot, jó hangulatot hozva és segíthet harmóniát találni este. A megfelelő érzelmek megszerzése előtt kompromisszumot kell találni a személyes preferenciák és a tervezett költségvetés között, nem szabad elfelejtenünk, hogy figyelembe vesszük a helyiség területét. Hozzon létre egy gyönyörű belső tér, figyelembe véve az összes árnyalatot, segít a design a csempe a fürdőszobában.

A platócskák népszerűségének oka a fürdőszoba felületeket befejező egyéb anyagok előtt nyilvánvaló: erő, tartósság, praktikum, és ami a legfontosabb, sokoldalúság. A méretek, textúrák és színteljesítményű minták lenyűgöző válogatása megkönnyíti a stilisztikai irányba való illesztést. A modern gyűjtemények a legmodernebb belsőépítészeti trendeket tükrözik. A bemutatott lehetőségek sokféleségének megértéséhez elegendő a szükséges információk birtoklása, majd a végeredmény megfelel a fogantyúnak.

Funkcionális cél

A fürdőszobák különleges körülmények: magas páratartalom, hőmérsékletváltozás, agresszív és gyakori expozíció a háztartási vegyi anyagokkal szemben.

Minden fajnak bizonyos jellemzőkkel kell rendelkeznie:

 • Nedvességállóság. Különös hangsúlyt kell fektetni a higiéniai szabványokra, mivel a baktériumok, gombák fejlődése az anyag egy különösen porózus szerkezetében nem szerepel a javítási programban. Nedvességállóság 8 csoportba: a fürdőszoba kialakításához optimalizálják az 1., 2., 3. mintát;
 • Viseljen ellenállást. Ezt a szemantikai céltól függően választja ki. Külön piktogramok és erőosztályok segítenek kitalálni magadnak. A tenyér sziluettje - csak a falakhoz alkalmas, puha anyag, az első osztály optimális, a túlzott fizetés nélkül a nagyobb erősségre. A láb sziluettje - fejezze be a padlót. A szakértők javasolják, hogy hagyják abba a választást a második vagy a harmadik, nem túlfizető extra pénzt, mert a negyedik után - a tartóssági díj jelentős lesz, ami a nyilvános helyeken (repülőterek, úszómedencék) való fokozottabb használatát sugallja;
 • Súrlódási együttható A kritérium releváns a padlóburkoláshoz használt kerámia burkolólapok esetében. A csupasz csempe csupasz lábának csúszásának traumás kockázatának kiküszöbölése érdekében a B osztályú ajánlott termékeket;
 • A háztartási vegyi anyagokkal szembeni ellenállás. Az "AA" jelzés védelmet nyújt az agresszív környezeti mosószerek és fertőtlenítőszerek ellen;
 • Az ultraibolya sugárzásnak való kitettség - abszolút nem releváns, ha nincsenek ablakok, valamint a jellegzetes "fagyállóság".

Csempézett anyaggal szemben

Függetlenül attól, hogy a tervezett design a csempe, a funkcionalitás szerint, három részre oszlik: fal, padló, díszítő elemek, amelyek mindegyike teljesen más anyagokból készül. Ilyen egyszerű, első pillantásra a kerámiák 2 típusra oszthatók a tüzelés számától függően: monocottura (egy tüzelés), bicotour (két szakasz). Az utóbbi fajta számos jellemzője gyakran pozitív választást vált ki kedvezően: alacsony költségű, kész díszítőelemek díszítő elemekkel és elrendezéssel szemben.

A Clinker egyre népszerűbb - mégis csodálatos képessége megőrzi megjelenését, erejét és tartósságát minden körülmények között. Néhány tervezési ötlet (loft style, ethno) ideális esetben csak klinker segítségével valósítható meg. Képes megváltoztatni a fürdőszoba vizuális geometriáját, csak egy alternatív megoldás segítségével.

A porcelán csempe, amely egyfajta kerámiatermelés technikai módszere, külső jellemzői szerint, sikeresen és sikeresen váltotta fel a kő hosszú ideig Csakúgy, mint a kőburkolat, akkor szolgál majd egy nagyon hosszú ideig, ha megfelelően végezni szerelési munkát, amelynek ára jelentősen drágább, mint amikor a fürdőszobai falak csempe. Néhány év alatt gondoskodni kell az ilyen csempék felújításáról - kőcsiszolásra lehet szükség.

A táblázat segít Önnek egy csempe kiválasztásában, figyelembe véve az anyag legfontosabb jellemzőit:

minden felületen

Méret és alak

A csempe mérete fontos a tágas fürdőszoba kialakításánál, és kis számára nagyon fontos. A professzionális tervezőknek javasoljuk, hogy mindig kövessék a következő ajánlásokat, amikor kiválasztják a csempe méretét, amely akár a tér geometriáját is megváltoztathatja:

 • Csempék használata háromszög alakú téglalap alakjában: a helyszín oldalán, szükség esetén annak biztosítása érdekében, hogy a szoba vizuálisan szélesebb legyen;
 • Nagy méretű csempe egy kis felületen - csak néhány darab egy sorban. Leggyakrabban további varratok szükségesek: a zúzódás, a burkolólapok elosztása nehéz szakaszokon, sarkok. A falfelületek esztétikájának aranyszínvonala - legalább 6 db egymás után;
 • Az esztétikailag szép, ha a csapok, gombok, tartók a csempézett szegmens közepén helyezkednek el;
 • A padlóburkolatok méretei legalább 2,5 * 2,5 cm-tõl a lenyűgöző 60 * 60 cm-ig terjednek, az extravagáns fürdőszobában a padlólap divatos parkettája nem szabványos méretű: 36,5 * 12 cm;
 • A klasszikusok rajongóinak, de modern hajlítással a tervezők ugyanabból a négyzetből álló design kombinációjával jöttek létre, de különböző méretű szegmensekben.

A túl kicsi csempe mérete automatikusan növeli a öltések számát. Nedvességálló habarcsot és időszerű, állandó antiszeptikus kezelést igényelnek.

A modern fürdőszoba kialakítása gyakran különböző formájú csempe használatát jelenti. Négyszögek, négyzetek és téglák - ez csak egy kis része a tartománynak, amelyek csempézett gyűjtemények. Az ívelt élek lehetővé teszik, hogy a formált csempe a "nedves zóna" fő dekorációjává váljon.

Fényes vétel: a kontrasztjavítást úgy érhetjük el, hogy az akcentust falon csiszoljuk a fülbemászó színekkel, pl. Méhsejtek formájában, a nyugodt, semleges hangok klasszikus mintáihoz képest. A csodálatos hatszögek az év egyik fő áttörésévé váltak, mivel sokféle stílusban használják őket.

stílus

A fürdőszobai tervezés ugyanazt a hatalmas választékot kínálja stilisztikai irányoknak, mint a többi szoba belső megoldásai. Modern kerámia csempegyűjtemények lehetővé teszik, de a leggyakoribb a klasszikus. Előnyök: nagyméretű, teljes méretű és kis fürdőszobákhoz.

Szín: egy standard, win-win verzió a kétszínű palettának a designja, és a sötét komponens az alábbiakban található. Az elhatárolásnál olyan szegélyt használ, amely elvégzi a színteljesítmény kötési funkcióját. Vitalizmussal egészítse ki a fürdőszobát dekoratív él mellett a következő előadásban:

 • Virág dísz;
 • Geometriai minta;
 • Kifinomult fotónyomtatás.

A műfaj klasszikus színei - fehér, kék, bézs színárnyalatok, arany és bronz árnyalatokkal kiegészítve.

A különleges luxus a mediterrán stílusú elemeket hozza, mivel díszítő pillanatok jellemzik panelek, mozaikok formájában. Kényeztette a nyugodt színek - a part természetes jellegzetes színei a fürdőszobában: természetes zöld, kék, homok, mély terrakotta.

A maximális praktikusság és a funkcionalitás szurkolóknak figyelembe kell venniük a modern stílusokat, például a csúcstechnológiát. Elsődleges színek: fehér, szürke, fekete, ezüst. Tükrözi a modernitás segít az egyes elemek - csempe formájában fém betétek, tükör kerámia. A szecesszió a díszítéssel, a panelek használatával, a mozaik aktív befogadásával jellemezhető, nemcsak a falakon, hanem a vízvezeték, a tükrök és a zuhanyzó területén is. A színteljesítmény nyugodt, pasztell árnyalatú, de a hangsúly mindig fényes.

A keleti stílus stílusa egyre népszerűbbé válik - a design megadja a szükséges exotikumokat, de mérik: a fürdőszobában a személy nem annyira időt tölt, mint más helyiségekben. Ezért bonyolult motívumokat használhat, különösen a piros, sárga, zöld, türkizszínű színeket. Egyiptomi, arab stílus jöhet létre, és kis méretű "nedves zónák", ha a díszek (hieroglifák, török ​​"uborka", más jellegzetes részletek) dózisban vagy csak a járdákon használhatók. A tényleges design is azok számára lesz, akik bőséges aranyat érnek a belső térben - itt bátran és bármilyen mennyiségben felismerheti, rossz félelem nélkül, a "giccs". Ezért azok, akik "gazdagabbá" szeretik a barokk, Art Deco-t a pretenciával, a szerénység hiányával.

Nyugodt retro, az ország segít romantikusabb és békésbbé válni. A "textil alatt" csempe megjelenése segíteni fogja ezeket a stilisztikai irányokat. Az ökot és az etno stílusokat is a gyűjtemény fejlesztői nem veszik észre. Meg akarok érinteni egy csempe kígyó, krokodil bőr utánzatával. Különösen jól néz ki a nyugodt, természetes árnyalatok hátterében, különösen divatos a szezonban:

 • Földes, bézs;
 • Szürkeskála, beleértve a grafitot is - az "új" szürke;
 • Ehető: szarvasgomba, cappuccino, mocha;
 • Zöld, különösen - a fiatal lombok színe.

Kedvenc stílusának kiválasztásánál sokan a karakteres színek irányítják, melyek mindegyikük különös. De a csempe színpalettájának megválasztása mellett figyelembe kell venni az általános harmonikus kombinációt egy adott fürdőszobai szerelvényekkel, a padlófelülettel. Egy fekete-fehér monokróm jön a mentésre, amely sokáig nem veszíti el népszerűségét.

Ennek a "nem színes" megoldásnak a sokoldalúsága a fürdőszobai stílus különböző stílusaihoz igazodik:

 • Minimalizmus, hi-tech - aktuális tömörség;
 • Gótikus, neobarokk, glamour - arany elemek hozzáadásával, a dekoráció bőségével, fényes téglákkal.

Egy egyszerű megoldás az lenne, ha egy színkulcsot tervezne: ez elkerülheti minden részlet további kidolgozását, különösen a bútorok gondos kiválasztását, mint a kontrasztos kialakítás esetén. A nyugodt, világos színek lehetővé teszik, hogy zökkenőmentesen végezzen elegáns elrendezést. A világos színek, mint pl. A vörös, megtalálják az art deco stílusú, a keleti, az avantgarde rajongókat, de nem csak a csempézés, hanem az összes többi fürdőszoba elem, tartozék és dekoráció kombinációja segítenek egy szerves hangulat elérésében. Növelje a fényerőt, hogy a mélység mindig lehetséges a csempe anyagának textúrájával.

Cserép vásárlásakor az anyag 15% -át a számított mennyiséghez kell vezetni. Abban az esetben, ha előre nem látható pillanatokat tapasztal, hogy bármilyen javítás annyira híressé válik, problémás lesz egy hasonló beszerzés - nagy a valószínűsége annak, hogy az árnyalatok nem egyeznek.

Dísz és más egzotikus

A szabványos gyűjtemények közé tartoznak a díszítő elemek bevitele, de az egész fajta közül választhat, amely képes felismerni a mintázatos, tipikus belső térséget:

 • határok
 • Mosaic. Az ajtó körül kialakított kialakítás szépnek tűnik, a design ötlet folytatásaként. A kis zárványok gyakorlatilag nem befolyásolják a költségvetést és a szoba térfogatának vizuális, meglehetősen aljas csökkenését;
 • Frízek. A különleges területek kialakítása - például a mosogatózóna - a belső térséghez is hozzá fog járulni;
 • Tükör szegmensek. Kétségtelen, hogy helyet és problémákat okoz a gondozáshoz és a polírozáshoz.

Ez a szépség az ajtó előtt, az emberi szem szintjén vagy kissé alacsonyabb (150-160 cm) - a figyelem maximális koncentrációja.

A formatervezés maximális kifejeződése nem szabványos lehetőségekkel érhető el, amelyek sokféleségét érinti:

 • Panelek. Ideális egy nagy, közepes terület számára, hogy képes legyen eredeti, exkluzív verziót készíteni a költségvetés ártalmai nélkül;
 • A majolika egy kézzel készített, kézzel készített fajta, egy bizonyos díszítéssel és elképesztő kék színnel, amely lehetővé teszi a tervezők számára, hogy a falak kizárólagos "ruháját" öltözzék;
 • Faience - a régi, szüreti stílushoz, az ország egyszerűen elengedhetetlen;
 • A porcelán egy drága anyag, de lehetővé teszi bizonyos ötletek megtestesítését;
 • Az üveg egy modern trend, amely lehetővé teszi a divatos kombinációt egy átlátszó zuhanytálcával, válaszfalakkal, így a szoba tágas és tágas;
 • Cotto - egyfajta monocottura, gyakrabban a vörös agyag különleges színe hozzáteszi az eredetiséget és a hitelességet a fürdőszobába;
 • Fa. A sikeres utánzás lehetővé teszi, hogy ne sérüljön a stílus, például az egész lakás vagy ház öko-belseje. A természetes színek hozzájárulnak a maximális relaxációhoz, lehetővé téve ezzel a gyógyfürdővel való analógiát.

Phototile és egyéb technológiák

Különös figyelmet fordítanak a korszerű technológiákra, amelyek megragadták a csempepiac szegmensét. A szublimáció, a matrica, az UV nyomtatás lehetővé teszi egyedi dizájnok létrehozását, amelyek megfelelnek a szokásos, klasszikus dizájnokra vonatkozó követelményeknek:

 • Nagy stabilitás;
 • Kiváló színvisszaadás;
 • Extrém tisztaság bármilyen méretben.

Egyértelmű előny - egyedi rajzot rendelhet a kiválasztott anyaghoz.
Bármilyen méretű fürdőszobába illesszen be egy fotócsempe, és a 3D-effektus miatt is növelheti a teret, ha egy harmadik dimenziót hoz létre: a tengeri téma az óceán tetején. Konvex kompozíciók: hullámos gerincek, alakzatok, ferde kontúrprofilok egyszerűen a fürdőszoba központi dekorációjává válnak. A háttérükön a csapok és szerelvények nagyon különlegesek. A kompetensen kiválasztott 3D-minták bármilyen stílusban illeszkednek, kezdve a minimalizmussal, és véget vetnek a bűbájnak: szereti a selfie-eket az ilyen falak hátterében.

5 árnyalat díszíti a kis fürdőszobát

 1. A Fényes a fényvisszaverődés kiegészítő funkciója, de a teljesen fényes fürdőszobák tulajdonosai a legfinomabb kényelmetlenséget okozhatnak;
 2. A csempézett szegmensek optimális mérete: négyzet - 20 * 20, 30 * 30; téglalap - 15 * 30, 30 * 60. A fürdőszoba alakját figyelembe veszik - keskeny vagy négyzet alakú;
 3. Dobja ki a porcelán kőzetet - ez nagyon nehéz anyag a vágáshoz, és egy kis szobában a zúzódás nyilvánvaló lesz;
 4. Fehér kétségtelenül növeli a hangerőt, de provokálni lehet a kórházzal való egyesülést. Ennek elkerülése érdekében a fényes ékezetek vagy alternatívák alkalmazása a márvány felületek zárványainak formájában segítenek;
 5. A kék Kohler érzékeli a szabadságot és a végtelenséget, a természetességet - az ég és a tenger színét. A mélység lehetővé teszi a sötétkék, Marsala bevonását.

Összhangban az idõkkel

Miután tanulmányozta a legmodernebb trendeket a formatervezett belső terek és a gyártók által kínált új termékek terén, az ismerős minták megtörésével egyedi fürdőszobát hozhat létre. A fürdőszobai belsőépítészet fontosságának megértése az egész ház átfogó kialakításában ösztönzi a kivételes csempék kialakítását.

Ebben az évben az utánzatok maximális változatosságát hozták:

 • Utánzata a tapéta textúrája;
 • Metal, amely azonnal alkalmazást kapott a high-tech, a minimalizmusban;
 • Javított gyűjtemények a fa, utánzata az idős tégla, ami fontos a tetőtéri, rusztikus stílus;
 • Pamut, szatén, hímzés - figyelembe véve az újdonságokat, nehéz elhinni, hogy ez csempézett anyag.

A különleges előadások tekintetében az új szezon bemutatja a sokszínűséget: az alacsony kulcsú skandináv stílus, a futurisztikus belső terek optikai illúziói. A kétségtelen tendencia még mindig az etno-motívumok kézzel festett utánzata, ugyanakkor hangsúlyozva az ilyen fürdőszobák tulajdonosainak kozmopolitizmusát. A harmonikus és tömör hangulatú rajongók szeretik az origami művészetét, ami a karakteres négyzetekben tükröződik.

Graffiti csempe az egyszínű színű partnerekkel együtt megtalálja követőit is. A kerámia granit rajongók szeretik a gyártók döntését, hogy ezt a népszerű anyagot új méretű szegmensekből készítsék: 30 * 90 cm, mindezt arra ösztönözheti, hogy saját stílusát keresse meg, hogy testre szabhassa a fürdőszobát olyan alapanyaggal, mint a cserép.