Legfontosabb > Tartozékok

Fa mosogatók: funkciók és lépésről lépésre

A modern termelési technológiák fejlesztésével az elmúlt másfél évszázadban megszoktuk a kerámiából és a fémből készült vízvezeték szerelvényeket, amelyekkel nem fogsz lepődni. A porcelán és a fajansz legkedveltebb modellei általánosakká váltak. Rozsdamentes könnyű acél a konyhai mosogatókhoz nehéz emelt öntöttvas helyett.

Annak érdekében, hogy az otthon kizárólagossága legyen, szokatlan anyagokat próbáljon szokatlanul használni vagy szokatlan teljesítményt használni. Tehát az üvegből vagy természetes kőből való mosogatók rendkívüli tervezési döntésnek számítanak. Nagyon drágák lehetnek. És mi a helyzet a fával? Sokak szerint a fa nehéz elképzelni a vízvezetékben - ez csak bútorként vagy dekoratív elemként szolgálhat. Ez azonban egy nagy hiba, és a modern tervezők sikeresen elpusztítják ezt a mítoszt.

Különlegességek

Az ősi idők óta fából készült tárgyakat és bevonatokat széles körben használnak a háztartási cikkekben. Ez kiváló anyag a házak, fürdők, mosókonyhák építéséhez. Nehéz elképzelni egy igazi orosz fürdőt fa víztartályok nélkül: hordók, kádak, betűtípusok. A fa jó kölcsönhatásban van a vízzel, és az anyag megfelelő feldolgozásával évekig is szolgálhat. A fa szálas környezetbarát, a terem egyfajta esztétika, valamint a belső kialakítás hangsúlyozásának képessége. Emiatt a mosogató fából készült mosdók a közelmúltban különösen népszerűek voltak. A kész formában a fából készült mosogató elegáns fényt kap. Ez a modell lehet a szoba egyik fő tervezési akcentusa.

Természetesen a fából készült mosogatónak elegánsnak kell lennie, és hosszú ideig meg kell őriznie az anyag funkcionalitását, ezért a fát különleges kezelésnek kell alávetni. Ezért az ilyen termékek előállítása során a polírozást többszörös réteggel védik lakkokkal és bizonyos vegyületekkel, ezáltal növelve a fa víz ellenállását.

A fából készült kagylók másik tulajdonsága az anyag tulajdonsága, hogy sötétebb árnyékot kapjon az idő múlásával. Minden egyes fajta esetében ez a tényező egyéni. Azok a gyártók, akik érdeklődnek termékeik minőségétől, biztosan felajánlják és tanácsot adnak a fa eredeti árnyalatainak fenntartására alkalmas eszközöknek. Egyes héjmodellek speciális olajokra kötelező időszakos feldolgozást igényelnek.

A fából készült mosogató gondozásának alapszabálya az, hogy elkerüljék a csiszolóanyagokat tartalmazó összetevőket.

anyagok

A fa természetes anyag. Mint minden élet a bolygón, vízhez kötődik. A napraforgómag növekedéséből kiindulva, fafeldolgozással befejeződött, a víz mindig ott van a közelben. A régi időkben a hajókat fából építették, a fákat lefelé folyók lebegtek, egyes faanyagokat áztatással vagy áradással kezeltek. Például, a tölgy hosszabb áztatás után különleges erőt kap, ezért a mítosz, hogy a fa nem kombinálható vízzel, nem bírja el a tények tesztjét.

Idővel a mesterek empirikusan meghatározták, melyik fafajok alkalmasak leginkább a vízzel való kölcsönhatásra. Manapság a kagylók a következő anyagokból készülnek.

Az egyik legtartósabb fafaj, amely további erőt nyer a vízből. Ez volt az, hogy az első vízvezetékeket a középkori Európában készítették. A tölgy széles választékát kínálja az árnyalatoknak, amelyek lehetővé teszik a tökéletes választást minden ízléshez.

DIY fa mosogató

Akril mosdó fából (!) Saját kezekkel

anyaga:

 • gyalult borovi 150x40,
 • PVA ragasztó D3,
 • akril kétkomponensű.


eszköz:

 • dekopírfűrész,
 • bolgár,
 • fúró
 • orbitális csiszoló,
 • hajtás a fa őrlőberendezésére (házi),
 • 2 véső,
 • csiszoló kerekek.

A fából készült héj elkészítésének fő lépései:

Ragasztjuk a lapokat PVA ragasztóval és sarokszorítóval.

Végezze el a méretek alkalmazását, és folytassa a horony vágását.

Próbáld meg a vízvezetéket: keverő és szifon.

Minden felület alaposan polírozott és kész.

Minden készen áll az akril réteg alkalmazására.

Ezt tettük. A héj lenyűgöző a szokatlanságával.

Do-it-yourself fa kád: szakmai tanácsadás

A rendszeres fürdő az öntöttvas jól ismert terméke, vagyis egy meglehetősen erős tartály, amely hűen szolgálta szüleinket. A modern iparág acél és akril modelleket kínál. Előnyeik és hátrányaik mindenki számára ismertek. Nos, mit mostak az emberek azelőtt? A gyermekkortól ismerős irodalom szerint "a kádban, a vályúban, a kádban".

De a felsorolt ​​konténerek fából készültek! Kiderül, hogy egy lakást épített és beépített, saját kezű fából készült fürdő nem mítosz. Sőt, ez egy nagy alternatíva az összes ipari modell. Végtére is, úgy lehet, hogy megfeleljen a saját igényeinek.

A fa fél a víztől?

Tudjuk, hogy a víz jelenléte a legfontosabb feltétele a földi élet létezésének. A fa növekedésének és fejlődésének időszakában is rendszeres öntözésre van szükség, és nagy mennyiségű folyadékot elnyel.

A tudósok szerint mintegy 200 millió fák nőnek még a mesterséges tározók alján is. És ez a világ erdőforrásának egy százaléka.

A környezetvédők úgy vélik, hogy a fa vízzel való szállítása káros a természetre, de eddig még használják

De még a fa levágása után is folytatódhat vízzel való kapcsolatai. Frissek és rönkök a folyók mentén rakódeszkán szállítják a további felhasználásra. Még az áradások is kezelik őket.

Például, tölgy, több év elteltével, amelyet tengeralattjáróban tölti, különleges erőt éri el. Még a feldolgozási szakasz előtt is nagyon magas az ilyen anyagok költsége.

Kiderült, hogy a fa teljesen összeegyeztethető a vízzel. De amit nem szeret, a gyakori változások a hőmérséklet és a páratartalom terén. Mindannyian tudjuk, hogy vízzel teli tölgyfa hordó van. Ha hosszabb ideig folyadék nélkül hagyja, akkor feltörhet és használhatatlanná válhat.

A fa modellek előnyei és hátrányai

Természetesen a fából készült kádnak bizonyos előnyökkel kell rendelkeznie. Ellenkező esetben a termelésre fordított összes erőfeszítés egyszerűen nem lenne értelme.

A fa meglepő tulajdonsága, hogy létező egész időszakában életképes erőt képes sugározni.

Így felsoroljuk főbb előnyeit:

 • Környezetbarát. A fa része a Föld természeti erőforrásainak. Természetes, mint maga a természet, és nem okoz negatív reakciókat az emberi testből. Az egyetlen dolog, amit figyelmet kell fordítanod a faszerkezet összeszerelésére, kiváló minőségű ragasztót használsz. Hogy elrontja a környezettervezést.
 • Tartósság. A fafürdõ sokkal hosszabb ideig tarthat, mint egy öntöttvas modell, ha megfelelõen gondoskodik. Ne feledje, hogy nedvesség hiányában az ilyen kapacitás megtörhet. Ezért ha hosszabb ideig nem fogja használni, töltse fel vízzel.
 • Gyógyító tulajdonságok. A faágazat megfelelően feldolgozott felülete olyan anyagokat bocsát ki, amelyek az ember számára hasznosak lehetnek a fűtött vízbe. Úgy gondolják, hogy a cédrusból vagy vörösfenyőből készült termékek kedvező hatással vannak az idegrendszerre, növelik az ember vitalitását.
 • Esztétikai öröm. Az ilyen fürdőkád jól kezelt felületén minden vonzódik: csodálatos tapintási érzés, kellemes szín és természetes szerkezet. Természetesen, a szokásos modellekhez képest, amit a fürdőszobában láttunk, a faanyagok nagyszerűek.

A fából készült modellek a modern civilizáció aero- és hidromasszázs, aromaterápiás és más eredményei révén is felvehetők. Beleértve a multimédiás szórakoztató rendszereket, világítást és távirányítást

Ahhoz, hogy tájékozott döntést hozzunk, nemcsak a jövőbeli akvizíció elülső oldalát kell látnunk, hanem a rossz oldalon is. Ezért beszéljünk a hiányosságokról. Nem sokan vannak, de léteznek is.

A csodálatos fürdőszobában nem annyira nehéz gondoskodni: használat után alaposan törölje le egy ruhával, és távolítsa el a felesleges nedvességet a felületről

 • Ár. Természetesen senki nem termel ilyen termékeket nagy mennyiségben, ezért minden ilyen modell kézzel készített. És ez azt jelenti, hogy az ár meglehetősen nagy lesz. Ha a saját kezével nem fürdik a fa, akkor a késztermék a jövőbeni tulajdonosnak nem olcsó.
 • Érdekel. Nem elég csak figyelni a szobahőmérsékletet, és tölteni a fürdőt vízzel, nem engedve, hogy összeomoljon. Annak érdekében, hogy különleges szerszámokat használjon a fa számára. Nem használhatja a szokásos kémiát a vízvezeték-tisztításhoz!
 • Cél. Ez az egészségügyi eszköz kizárólag fürdésre készült. És azok lesznek, akik fürödni fognak a fürdőben. A háziállatok károsíthatják a drága tételeket. A ruhákat egy ilyen edényben áztassa, és mosáshoz is felhasználható.

Lehet, hogy jobb, ha elkülönítjük a szennyeződéstől a testtől a mosodát a csodálatos lehetőségtől, csak hogy élvezzük a vízkezelést.

Semmi sem említette a "úszni" szót. Az a tény, hogy ennélfogva nem ajánlott alaposan mosni egy fürdőben, mivel ez paradox módon nem hangzik.

A piszkos emberi test elkülöníti a zsírokat, amelyek a fa belsejében elszivárgatják. Tehát a zuhanyzó a fürdőszobában egy fából készült betűtípus szükséges.

Válassza ki a forrásanyagot

Egyrészt a fürdõnek tartósnak kell lennie, másrészt fontos, hogy megjelenése a tulajdonosok számára esztétikai élvezetet nyújtson. Csak kellemes érzelmeket kell biztosítania. A következő fajták garantálhatják ezt a tulajdonságok kombinációját:

Milyen fából készül a fürdő rendkívül fontos. Nem csak az élettartama, hanem a drága egészség is attól függ.

Ezeknek a fajoknak a faja a kívánt formát viseli, nem hajlamos a rothadásra, nagy nedvességtartalmú. Nagyon fontos, hogy az egészségre ártalmas gomba vagy penész ne kezdjen a fürdőszobában.

A tálnak simanak, tisztának és tisztanak és teljesen tisztának kell lennie. Ebben az esetben az úszás örömet nyújt, és növeli az életerőt és a jó hangulatot.

Nem hiába próbáljuk meg magunkat körülvevő nemcsak kényelmes, hanem szép tárgyakkal is. Esztétikus élvezetet kapunk, meghosszabbítjuk életünket.

Egyes gyártók innovatív technológiákat alkalmaznak az anyagok egyesítéséhez, meglepően látványos kombinációkhoz. Például egy pohárból és fából készült tál úgy néz ki, mint egy nagy akvárium, amelyben napozóágy található.

A betűtípus ilyen modellje lehetővé teszi, hogy ne aggódjon a fa kiszáradása miatt. Szélsőséges esetekben egyszerűen cserélheti le a napágyat.

A fürdő fürdő alakja

A fürdő alakja általában a tulajdonos természetének felel meg. De mindenesetre ez a betűtípus egyfajta belsőépítészet, és ezért nem szabad a sarokban, hanem a központi részen, egy különleges talapzaton vagy állványon elhelyezni.

Egy ilyen fürdős hajóban merülni akarsz, és bezárod a szemedet, úszni, élvezni a kellemes melegséget és boldogságot, és minden problémát elhagyni

Leggyakrabban a következő formákat használják:

 • Rook vagy hajó. Ezek az úszókészülékek az emberi elmeben személyesítik a víz és a fa kapcsolatát. By the way, a kézművesek a hajó a szerzők az első betűtípusok fa. A modern Olaszországban a legnépszerűbb fafürdőket olyan cég készítette, amely korábban épített hajókat. A formanyomtatványokat nehezen gyártják és drágák.
 • Egy hordó Vannak olyan közös jellemzők, amelyek egyesítik a "hordó" típus valamennyi modelljét: a rúd és a rézfúvók együtt húzzák oldalukat és alját. A termék mindegyik elemét gondosan beállítjuk, és speciális összetevőkkel impregnáljuk: így a tartály szorosságát elérjük. A hordó alakú forma formája nemcsak kerek, hanem ovális vagy hasonló lehet a káddal ellátott fogantyúval. Röviden, a hordó különböző változatai lehetségesek. Ez a típus a leggyakoribb.
 • Szögletes. Az ilyen tál kevésbé gyakori, de nem azért, mert kevésbé kényelmes. Éppen ellenkezőleg, egy téglalap alakú kád a rendes öntöttvas vagy acél modellhez hasonlít. Különösen, ha a szerkezet szerkezete bevezetni egy belső ívelt betét, amely támogatja a hátsó a köret. Emiatt a téglalap alakú tál alacsony a kereslet. Ha valaki úgy döntött, hogy az eredeti, kiválaszt egy vízvezeték elem fából, ő szeretné, hogy a termék formája nem szabványos. Bár egy kis helyiségben a betűtípus téglalap alakja jobban néz ki, mint bármely más.
 • Ofuro. Ez a név a hagyományos japán betűtípus, amely leggyakrabban tölgy, cédrus vagy vörösfenyő. Azuro formája egy hordó és egy négyszögletes doboz között van. A régi hagyományok szerint 1,4 m hosszú, 1 méter széles és 81 cm mély. A tervezésen belül van egy speciális vetítés, amellyel kényelmesen elhelyezkedhet a szervezetben. A vízkezelés befejezése után a japánok gyakran használnak száraz hordót, amely fűrészport, fűszernövényeket és elpárologtató gyógyászati ​​olajokat tartalmaz. De ebben az esetben nem annyira a higiénikus, mint az egészségügyi eljárásokról beszélünk.

Így élvezheti a wellness kezelést egy fűrészporral töltött inuro fürdőben. Azt mondják, hogy ez nem csak nagyon kellemes, hanem hasznos is.

Az eredeti tányér mellett a fürdőszobát ugyanazon fafajból készült különféle kiegészítőkkel díszítheti. Az ilyen egyszerű vétel segítségével biztosítja a helyiség belső kialakításának integritását.

Általában a fából készült fürdő jól néz ki a belső térben. Ezt ellenőrizze a videó megtekintésével:

Készítsen egy betűtípust a fából a saját kezével

Ha már megfontolja, hogy hogyan készítsünk egy egyszerű fából készült fürdőt a saját kezünkkel, elmondjuk neked néhány árnyalatot és ennek a nehéz munkának a sorrendjét.

A feladat valóban nehéz, de a kézművesek számára, akik speciális fafeldolgozó eszközökkel folyik és hajlandóak vállalni a kockázatokat, semmi sem lehetetlen.

Nehéz megmondani, mi a jobb: töltsd el a pénzt, vegyél egy fürdõt szakemberrel, vagy töltsél idõt és energiát, és készítsd el a legkülönlegesebb modellt

Mint az anyag, amelyből a tálat készítik, válasszon bükköt. Munkánkhoz nincs szükség fémre, csak dekoratív kivitelben, amelyről egy kicsit később beszélünk. A termék szegecselő elemei sikeresen kicserélik a fából készült tüskéket.

Ezenkívül vízálló és vízálló ragasztóanyagot és megbízható tömítőanyagot kell biztosítanunk a varratokhoz. És a teljes munka végeztével a terméket különleges vízálló lakkokkal kell bevonni. De a fürdőszoba legfontosabb eleme mindig minőségi fa volt.

A munka során szükséges eszközök

Minden eszköz, amire szükségünk van a munkánkban, kéznél kell. Ezért előzetesen fel kell készülniük.

 • marógép;
 • mérőszalag és jelölő;
 • szúrófűrészhez;
 • csiszolóeszközök;
 • fúró és egy sor fúró hozzá;
 • kalapács;
 • ragasztót, tömítőanyagot, ecseteket és lakkokat.

Ha a teljes hangszer össze van szerelve, és az anyag készen áll a működésre, akkor maga a folyamat is megy végbe. Először meg kell mérni azt a helyet, ahol a jövő fürdőjét tervezi telepíteni, és készítsen egy rajzot a szerkezetről.

Természetesen fel kell készülnie a munkára minden szükséges eszközzel, és győződjön meg róla, hogy rajzokat készít: nélkülük lehetetlen az anyagot részekre vágni

Fa fürdő gyártása fokozatosan

A kész rajz szerint a lemezeket öt centiméter vastagsággal kell vágni. Minden elemet alaposan csiszolni és csiszolni kell. Ez úgy történik, hogy az elemek a lehető legközelebb egymás mellett legyenek.

Az illeszkedő és minőségi ragasztó biztosítja a tégely tömítésének szükséges mértékét. Ne támaszkodjunk csak a fa tulajdonságaira, hogy megduzzadjon a víz hatása alatt.

A fürdőelemek összeszerelése gondos felszereléssel és ragasztással történik: ha nehéz a kemény munkára, jobb, ha nem indul el

A jövőbeni betűtípus a megfelelő időben kerül összeállításra. A termék összeszerelése az aljától induljon. Ne felejtsd el, hogy vízelvezetőt hagysz. Minden szintet gondosan kell kiválasztani és biztonságosan ragasztani. A termék szélén fúrólyukakat kell fúrni.

Fúrjon őket szögben. A mi modellünkben körülbelül 20 lesz. Mindegyik lyukba behelyezzük a tüskébe, előzetesen megkenve vízálló ragasztóval, majd a tüskét szorosabban kalapáccsal toljuk be.

A fafürdő részleteinek rögzítése nem történik fémes körmökkel, de fából készült tüskékkel, amelyeknek lyukaknak enyhe szögben kell elvégezniük

A fürdőszoba oldalait előzetesen össze kell kötni és ragasztóval ragasztani. Annak érdekében, hogy a csatlakozó részek közelebb kerüljenek egymáshoz, a vágásokat kissé szögben kell elvégezni.

Ez növeli az építési részletek érintkezési felületét. A varratokat tömítőanyaggal kell elkenni, nem szabad megfeledkezni arról, hogy feleslegessé váljon a folyamat során.

Különös figyelmet kell fordítani az őrlési szakaszra. A munka ezen szakaszában meg kell szüntetni a szerkezet kinyúló éleit és a ragasztókon maradt ragasztócseppeket. Ez a folyamat több őrlőgépet is magában foglal.

Végezzen durva csiszolást egy sarokcsiszolóval, speciális rongyokkal és tárcsákkal. A köszörülés folyamatában több lemezt fognak eltölteni.

Az időigényes őrlési folyamat megkönnyítése érdekében a fürdőt olyan helyzetbe hozhatja, hogy több helyet biztosítson a mester számára a manőverezéshez.

A befejező csiszolás jobb kézzel. Kezdjük azzal, hogy a felületet csiszolópapírral kezeljük, a kavics hatvan. A végső szakaszban kétszáz negyven lesz.

Annak érdekében, hogy az összeszerelt betű ne veszítse el alakját a ragasztószárítás időszakában, az asztalosipari rögzítőkkel meg kell húzni az építkezést. Most a termék önmagában hagyható, amíg a ragasztó teljesen megszárad, és az alkatrészeket előre meghatározott helyzetben rögzíti.

Míg a ragasztó nem száraz, meg kell próbálnia fenntartani a fürdő helyét. Erre a célra az asztalos fogantyúkat sikeresen használják: lehetővé teszik az anyagnak a mozdulatlanság megszáradását

Különös figyelmet fordítanak a tapasztalt kézművesek a termék díszítésére. Ehhez használhatja a kontrasztos színű fából készült betéteket, amint az a cikkben megadott példában történt. Ha ez nem lehetséges, egy másik eredeti dekorációra gondolhat.

Például használjon fémes figurákat rozsdamentes acél bevonattal vagy kerámia részekkel. Megújítják a kész modellt, megadják neki a szükséges személyiséget.

Ha az éppen befejezett nagyon nehéz munkának köszönhetően ilyen modell lesz, feltételezheti, hogy nem pazarolja az idejét, erőfeszítését és pénzt

További javításokat kell rögzíteni a szerkezetre, miután a terméket feldolgoztuk lakkokkal. A vízálló lakknak több rétegben kell fednie a felületet.

Minden további réteg csak akkor alkalmazható, ha az előző teljesen száraz. Ebben a szakaszban fontos, hogy ne kényszerítsük a munka befejezését, hanem a korlátozottságot.

Ha újra megfontolja a munka minden szakaszát, nézze meg a videót:

Fa mosdó mosdó és fürdőszoba

Nem nehéz találkozni egy fából készült fürdő a szaunában, ez a hely tele van az egészség és a természet körül. Egy másik dolog egy mosdókagyló, amely ritka vendég nem csak ilyen létesítményekben, hanem lakásokban is. Ez főként a vízvezeték magas költségeinek köszönhető. Ma megmondjuk, hogyan készítsünk egy fából készült mosdót a saját kezével, valamint egy fürdõt, miközben megtakarítanak egy jelentõs összeget.

Fotófából készült mosogatók

A fa természetes termék, kiváló szigetelő hatással. Ezért egy ilyen fürdőben a víz sokkal tovább melegszik.

A modern konstrukcióban mosogatókat hoznak létre, és az anyagot bárhonnan lehet kombinálni. A különálló kádak és mosdókagylók nagyon költségesek lehetnek.

A faházak faházakban való használata csak a tulajdonosok ízét hangsúlyozza. Az anyag környezetbarát, vízálló, érdekes kialakítású. Ha a ragasztott bambusz tömb gyártásához használják, akkor a mosogató bármilyen formát ölthet.

Érdekes fából készült mosogató

A belső térben

Miközben találkozik a fából készült mosogatók a belső teret ritkaság. Úgy tűnhet, hogy ezek általában nem kompatibilisek a vízvezetékkel, de ez nem így van, amihez elegendő példa van.

Amikor nem volt fajansz és porcelán, szinte minden a fából készült, nem is beszélve a levesekről, hordókról és vályúkról. Ezután lehetőség nyílt meglepetésre a fürdőszobában lévő vendégektől az öntöttvasból, de nem fából.

A mai nagy-nagyapáinknak ismerős anyag csodálatos sokak számára. Ugyanakkor a természetes és környezetbarát belső terek szerelmesei úgy vélik, hogy ez egy elegáns és drága helyiségtervezés kötelező tulajdonsága.

Sarokmosó

Régóta hozzászoktunk az értékes fa és a padló bútoraihoz, így ha tényleg meglepetést szeretnénk tartani a barátainknak és a lélek mélyén találni, akkor készítsen vagy vásároljon fából készült mosdót.

A készségnek köszönhetően minden formának átalakítható:

Ezek a következők:

 1. A faanyagok gyártása során különleges kezelést kell végezni, amely polírozással, többrétegű védelemmel, lakkal és foltokkal történik.
 2. Használjon olyan speciális anyagot is, amely lehetővé teszi a víz ellenállóképességét.
 3. Mindez lehetővé teszi a forma, nedvesség és kellemetlen szagok megszabadulását.

Tipp: bár a faanyag mosása és a gondozásban nem szokványos, kerülje a tisztítószerek csiszolószemcsékkel való összetételét.

Mosdókagyló alja nélkül

A gyártók gyakran meglepetést mutatnak a modelljükön, néha kábultsággal. Például a "Lago" cég egy fából készült héj változatát javasolta, amelyben "nincs alja". Természetesen ez csak egy optikai illúzió, és jelen van, de egyet kell értenünk azzal, hogy egy ilyen nem konvencionális megközelítés örömet és zavarodást eredményezhet.

Mosogató "nincs alsó"

Ha tanulmányozzuk a modell tervezését és kivitelezését, azt mondhatjuk, hogy saját kézzel reprodukálható. Ehhez 80-90 mm vastag asztallapra van szükség, amely fából készült fából készült. Szükség lesz egy téglalap alakú lyuk létrehozására, amely mosogatóként szolgál.

Tipp: ne felejtsük el, hogy az állandó vízfelhasználásból származó faanyagot speciális összetevőkkel kell védeni.

Ehhez a konstrukcióhoz tartsa a fa szerkezetet sértetlenül, és fedje le a tabletta felületét több rétegű lakkal. Nem felejtette el, hogy a legérdekesebb ebben a modellben alul van elrejtve?

Számára készítsen tiszta üvegt, amelybe például 3D-s képeket készít. Így érdekes vizuális effekteket kaphat.

Ha nem használsz semmit, akkor megkapod az illúziót az alul hiányzó illúziótól. Ami szintén érdekes lehet.

Általános nézet a mosogató a belső

Az összes felsorolt ​​hatás eléréséhez speciálisan kialakított vízelvezetés megengedi. Nem megy az aljától, mint a közönséges kagylóknál, de átmegy az alsó hátsó falán elhelyezett nyíláson, majd átfolyik a csúszdán a szifonba.

Ennek köszönhetően sikerült:

 • szilárd alsó burkolatot készítsen;
 • meglepetés ismerősök és barátok az "alul hiánya" a mosogató, ha elrejti a szifont, és használja a tiszta üveg.

Mosogató tömörfa

Ez az opció azt mutatja be, hogyan készítsünk el egy fából készült mosdót a saját kezével egy sor ragasztott rúdban.

Az alábbiakban egy folyamat utasítás:

 1. A rudakat össze kell ragasztani. A vastagság csak az Ön kívánságaitól függ.

Fa gerendák ragasztva

 1. Jelölje meg őket rájuk.

Erről a jelölésről

 1. Vegyünk egy körfűrészt, és vágjuk bele a kívánt mélységbe.
 1. Vegyünk egy vésőt és egy kalapácsot, és távolítsuk el a felesleget.

Távolítsa el a felesleget kalapáccsal és vésővel

 1. A kapott tartályt homokja fel.

Vegyünk egy fúrógépet egy köszörűkerékkel, és csiszoljuk az alját

 1. Furat készítése a vízelvezetéshez.

A fúvóka fúrt egy leeresztő lyukat

 1. Vegyük az epoxi ragasztót és keverjük össze a kapott héjat.

Ragadja meg a mosogatót epoxi ragasztóval

Fa kád

Most beszéljünk egy nagyobb mosdóról - egy fürdőszoba. A kiskereskedelmi láncok ára alacsonyabb, ezért ne csináld magad, ha van időd és vágyad?

A folyamatot nem lehet egyszerűnek nevezni, de még mindig megtehető.

Tipp: válasszon egy téglalap alakú konfigurációt, könnyebb gyártani és könnyebben lezárható.

 1. Készítsenek speciális fafeldolgozó szerszámokra is.
 2. A művelet elve egy dolog - egy zárt fadobozot kell készítenie. Amire szükség van, a szerkezet fából készült elemeinek minőségi illeszkedése egymáshoz. Nem szabad azt remélni, hogy a víz a vízből duzzad és bezárja a repedéseket.
 3. A fából készült fürdő fontos pillanat a csiszolt felület végét képező polírozott felület. Ellenkező esetben nem biztos, hogy vízi eljárásokat vesznek benne.

Tipp: a fürdőn kívül bármilyen módon védeni kell, de belül csak polírozás megengedett, a lakkozást nem alkalmazzák.

következtetés

A természetes anyagok mindig díszítik a belső térséget, különösen akkor, ha a termékek önállóan készülnek. A fentiek alapján megtanultad, hogyan készül a mosdókagyló fából készült mosogatója, valamint egy fából készült kád (lásd még a "Süllő márványban: természetes kő és mesterséges párna" című cikket).

Még akkor is, ha nincsenek bizonyos készségeid, a vágyad elegendő lesz ahhoz, hogy pozitív eredményt érj el. A jelen cikk videója lehetőséget nyújt a fenti témakörre vonatkozó további információk megtalálásához.

Fából készült mosogató: mit tegyünk. Az ellátás különlegességei

Megszoktuk azt a tényt, hogy a házban vagy a lakásban leggyakrabban a konyha és a fürdőszoba mosogatói vagy mosogatói kerámiából, acélból és műkőből készültek. Ugyanakkor van még egy olyan anyag, amelyet ma ritkán használnak ilyen termékekhez - ez a fa. A megfizethető, nagyon távoli múltbeli kategóriákból az elit osztályba költözött, nem mindenki úgy döntött, hogy házat vásárol és telepít. A termékek költsége már régóta eljutott a "demokratikus" határokon, és az ápolásra van szükség.

A fából készült héjok különböző formájúak lehetnek.

 • egészségügyi fából készült mosogatók;
 • hogyan készíts el egy fából készült mosdót magadban;
 • milyen eszközökre és készségekre van szükség ehhez;
 • Milyen gondoskodásra van szükség egy fürdőszoba vagy konyha késztermékéhez?

A fából készült mosogatók jellemzői

Mit kell tudnia, mielőtt megvásárolná a fából készült vízvezetékeket:

 1. Gyakran előfordulhat, hogy a termék a legmegfelelőbb lehetőség egy bizonyos beltér létrehozására a fürdőszobában. A természetes anyag, az elegancia az űrlapok, a szépség és az eredetiség az anyag tervezése lehetővé teszi, hogy nem csak kiemelni a státuszát, hanem bemutatni a kiváló ízét a tulajdonosok a ház.

Exkluzív fadoboz a mosdó alá a fürdőszobában ARPY

Tipp: győződjön meg róla, hogy az ilyen vízvezetékeket speciális anyaggal kezelték, amely nem engedte, hogy nedvesség érjen kívülről a fa belsejébe.

 1. A termékek különleges figyelmet igényelnek:
  • a tisztításhoz nem használhat hagyományos tisztítószereket, ahol vannak csiszoló alkatrészek;
  • Ne használjon nagyon savas vagy lúgos környezetet.

Vannak olyan modellek, amelyek speciális olajokkal történő állandó kezelést igényelnek a fadarabok impregnálásához.

Felső és talapzat a fa mosogató alá

Csináld magad

A fából készült héj létrehozására számos lehetőség van:

 • lehet fadarabokból vagy rúdból ütögetni, jól ragasztva egymáshoz;
 • vágott egy speciális famegmunkáló gépen;
 • nemzeti csapat létrehozása, azaz a héj nem lesz független, de a másik külső burkolatának része lesz. A megjelenésben nehéz lesz megkülönböztetni.

Az első esetben sok időre és erőfeszítésre lesz szükséged a második és a harmadik helyen - bizonyos készségek és ismeretek, valamint drága eszközök. De hagyjuk a harmadik pozíciót - összegyűjtjük mosogatónkat több részből, ahol a fő lesz, természetesen, az alsó.

Tipp: A gyors és pontos gyártáshoz CNC megmunkálás szükséges.

Az alábbi utasítások meglehetősen eredeti verziót fognak kezdeményezni:

 1. A mosogató alapjaként beton munkalap használható.
 2. Távolítsa el a fenék jövőjének pontos méreteit. A mi esetünkben 1 "vastag, egymással ragasztott lapokat fogunk használni, amiből a 400 és 650 mm közötti" borítót "kell készíteni.
 3. A CNC-gép segítségével alakítja ki az alsó felületet, irányítva a vizet a lefolyó lyuk felé. A széle és a lefolyó középpontja körülbelül 12 mm legyen.

A képen - az alsó fedél készen lévő felső részén

 1. Használjon fűrészlapot a leeresztő lyuk készítéséhez.

Csatorna egy fából készült mosogatóban

 1. A lemezek 1 "vastagságúak, oldalfalakat készítenek, és a szerkezetet összeillesztik a fa ragasztásával. Hagyja megszáradni, mielőtt folytatná a következő lépést.

Tipp: győződjön meg róla, hogy homokfúvót csiszolópapírral csiszolja el a szélek eltávolításához.

Kész fa mosogató beton munkalapon

 1. A végső szakaszban a kész szerkezetet epoxigyantával, majd poliuretán lakkal kell kinyitni, ami segít vízhatlan réteg kialakításában.
 2. A fából készült héj csatlakoztatása a leeresztő rendszerhez nem nehéz, és könnyen megteheti önmagát.

Van egy meglehetősen vonzó és eredeti fából készült mosdó a saját kezével, ami nagyon kevés zaj a víz alá. Valószínűleg a barátaid és ismerőseid tetszeni fognak.

Mit tehetsz?

Tehát a mosdókagyló készülhet:

Fa mosogató gondozás

 1. Rendszeresen használjon antibakteriális szappant és szivacsot.
 2. Ne használjon agresszív oldatokat, például fehérítőt, mivel károsíthatja a termék megjelenését.
 3. Ne tegyen forró tételeket a mosogatóba.
 4. Rendszeresen használja a karbantartást (általában 1 alkalommal 3 hónap alatt) különleges termékek.
 5. A szín megőrzéséhez használjon speciális faolajat.

következtetés

Ha álmod van - telepíteni egy természetes fából készült mosdót az otthonában, ezt a fenti tippekkel teheti meg. Ezt megelőzően meg kell érteni, hogy ez a termék a szokásos rozsdamentes acélból vagy cserépedényektől eltérően különbözik. Különleges gondosságot és karbantartást igényel. A jelen cikk videója lehetőséget nyújt a fenti témakörre vonatkozó további információk megtalálásához.

Környezetbarát és látványos: a saját kezű fából készült fürdő

Bizonyára senki sem vitatja, hogy a fa a leginkább környezetbarát anyag. Napjainkban sok olyan tárgyat, amelyek viszonylag nemrég készültek fából, más anyagból készültek - fém, műanyag stb.

Az ilyen "csere" egyik legszembetűnőbb példája a fürdő. Természetesen az acél, az öntöttvas vagy az akril fürdők sokkal olcsóbbak és praktikusabbak, mint a faszerkezetük, de a fából készült fürdetés közben felajánlott páratlan öröm nyilvánvalóan érdemes több pénzt fizetni, vagy időt és energiát töltene fürödni magad. Igaz, azonnal azt kell mondanom, hogy ez meglehetősen bonyolult kérdés, és nagyon jó készségeket igényel a fafeldolgozással kapcsolatban.

A fából készült fürdők típusai

Számos fafürdõtípus létezik. Vegye figyelembe mindegyiküket részletesebben:

 • Bath-hordó. Amint az a névből világossá válik, az ilyen fürdők gyártási technológiája teljesen megismétli a hagyományos fa hordók gyártási technológiáját. A kádcsövek formája nagyon változatos lehet - ovális, kerek, "nagy vályú" formájában és így tovább. Röviden, egy ilyen fürdő mérete és alakja kizárólag a mester képzelőerejétől és preferenciáitól függ; A fürdőkádak gyártási technológiája teljesen megismétli a hagyományos fa hordók gyártási technológiáját.
 • Négyszögletes kádak. Ezek a fürdők valójában egy lezárt fadoboz. Nem különböznek külön formai eredetiségüknél (bár ez ízlés), ám a legegyszerűbb a gyártás. Ezért cikkünkben csak egy ilyen téglalap alakú fürdő létrehozását írja le; A négyszögletes fürdők a legegyszerűbbek.
 • Lyukasztott kádak. Ha a két korábbi típusú fürdõt külön táblákból készítik, az üreges fürdõk egyetlen fából készültek. Az egyik előnye a 100% -os tömörség és a fürdőkád, akár a legösszetettebb alakja. A hátrányok meglehetősen magasak az anyagi költségek és a gyártási komplexitás miatt; A hornyolt kádak rendkívül szokatlanok. Biztosan hozzá fognak járulni a belső téred.
 • Fürdők, hajók. Ez a fajta fából készült fürdő kétségtelenül a "zászlóshajó" az osztályban. Ezek a fürdők olyan technológiával készülnek, amely hasonló a valódi hajók előállításához, és általában megfelelő "hajó" alakú. Ezek a fürdők igazi művészi munkák (bár megfelelő értékűek), ezért szinte mindig a fürdőszobában központi helyet foglalnak el, és egy speciális talapzaton helyezkednek el. Ez a fürdő teljesen hajó formájú, csak a vitorlák hiányoznak

Fák kiválasztása

A fából készült hajók építése óta ismertté váltak a faanyagok, hogy a vízzel való érintkezés során nemcsak romlani, hanem erősebbé és tartósabbá válni. Először is ilyen fajta teak, valamint vörösfenyő, wenge és mahagóni. A fából készült fürdő gyártására alkalmas másik faanyag tölgyfa, amely "jól bevált" a híres tölgyfahordók gyártása során. Sajnos minden fent említett fajtípusnak meglehetősen magas költsége van, és emellett további feldolgozást igényel, mielőtt azokat egy fából készült fürdő előállítására használnák.

Megpróbálják helyettesíteni az ajánlott fafajtákat az olcsóbbakkal - ez az eredmény negatív, így a képzeletbeli "megtakarítások" időt, erőfeszítést és pénzt eredményeznek.

Anyagkészítés

A fadobozokat a kád összeszerelése előtt megfelelően fel kell készíteni. Miután azokat előkészített rajz szerint vágják, óvatosan csiszolni kell őket. Ehhez jobb használni a darálót, mivel nagyon nehéz és fáradságos lesz a lapok homokszórásával kézzel csiszolópapírral.

Ne feledje, hogy a fürdő belső felülete nem lesz lakkozva, így a fán maradt bármilyen sorja később karcolódást okozhat.

Miután a lemezeket vágják és őrlik, különleges védőszerekkel kell kezelni őket. A védő alapozó kiválasztásakor nem szabad pénzt megtakarítani, mivel a fa gyakori érintése vízzel megköveteli a maximális védettséget. Ezért jobb, ha csak egy jól ismert, jó hírű gyártót vesz igénybe.

Amikor a primer teljesen felszívódik és megszárad, közvetlenül a fürdő szerelvényéhez juthat.

Építsen egy fából készült fürdőt

Mint említettük, egy téglalap alakú fürdőt gyűjtünk össze, mivel a legkevésbé nehéz a gyártás.

Amikor eldönti a jövő fürdőjének méretét, ne feledje, hogy a fa minden oldalról "lélegezni" kell, ezért nem ajánlott a fürdőt a falakhoz felszerelni.

A táblákat fából készült chopik tüskékkel kell rögzíteni.

Kezdje a szerelést a fürdő aljától. A táblákat fából készült csopik tüskékkel kell rögzíteni egymáshoz, amelyeket előzetesen előkészített lyukakba kell behelyezni, amelyeket korábban ragasztóval fésültek.

Annak ellenére, hogy összeszerelés után minden varratot tömítőanyaggal kezelünk, javasoljuk, hogy az összeszerelés során vékony réteg tömítőanyagot használjunk az egyes lapok végére. A felesleges tömítőanyag, a csatlakozólapok után beszélve, azonnal szárazra kell vinnie egy tiszta rongyal.

A nagyobb megbízhatóság érdekében a fenék alját fixen rögzítik, amelyek merőlegesek a fedélzetekre merőlegesen a fürdő alja teljes hosszában. A "lépés" a rudak között legfeljebb 10 centiméter lehet. Ezenkívül nagyon fontos, hogy a fát minden egyes aljzatra szegezd. Egy speciális fúvóka használata a fürdőkád alján található fúrólyukon egy lyuk a vízáramhoz. Ezenkívül az alsó hátsó részen rögzíteni kell a botokat, amelyeken a kád később támogatható.

A lábak magasságát a fürdőkádba beépített szifon modell szerint határozzák meg.

Ugyanezen elv szerint a fürdőszoba oldalai is össze vannak építve. Az egyetlen felszólalás az, hogy annak érdekében, hogy a sarkok jobb összekapcsolódást érjenek el, az egyes oldalak legkülső lapjának belső végeit 45 fokos szögben kell vágni. Az egyik oldalán ne felejtsd el, hogy lyukat készítsen a szifon felszereléséhez.

A tömítőanyagot minden ízületnek el kell hagynia.

Most meg kell csatlakoztatni a fürdő és az alsó oldalát, nem szabad megfeledkezni arról, hogy alaposan megkenje az összes ízületet szilikon tömítőanyaggal.

Amikor a fürdő össze van építve, a varratokat ismét tömítőanyaggal kezelik, majd a fürdő teljes belső felületét gondosan csiszolják újra.

A fürdő külső részét több (legalább három) réteg akril lakkal kell bevonni. Ne feledje, hogy minden következő réteg csak akkor alkalmazható, ha az előző teljesen száraz.

Ezután még egy szifont kell felszerelni a fürdőben, amelyen a fafürdő összeszerelésére irányuló munkát befejezettnek lehet tekinteni.

Fa fürdő ellátás

A fából készült fürdő hosszú ideig szolgálja Önt, néhány működési és karbantartási műveletet kell követnie.

Tisztításnál csak faápolást használjon.

 • A fürdőszobát használva minden vízt el kell távolítani, és a belső felületet szárazra kell törölni. Ellenkező esetben a fa vízzel való folyamatos érintkezése jelentősen lerövidíti az élettartamát, annak ellenére, hogy a fürdő gyártása során különleges védőeszközöket használtak;
 • Csak speciális faáruk használhatók fa kád mosására és tisztítására, mivel a szokásos tisztítószerek károsíthatják a fürdő belső felületét az általuk tartalmazott csiszolószemcsék miatt;
 • Ne fürödjenek egy háziállatokkal ellátott fából készült fürdőszobában, mivel a karmuk karcolásokkal hagyhatják a fürdő alját.

Video a fából készült fürdőkről a belső térben

Végezetül pedig felkéri Önt, hogy nézzen meg egy rövid videót, amelyben a fa kádak különféle modelljeit mutatják be a belső térben.

By the way, ha egy fa kádat építesz a fürdőszobába, logikus lesz, hogy a belső térbe még néhány elemet készítsen ugyanabból a fafajból. Sok szerencsét a javítással!

Fürdőkád egy fáról: eszköz, típusok, paraméterek, utasítások független gyártásban

Érdekes megoldás - fürdőkád. Az ilyen eredeti mozdulat meglepni fogja a vendégeket és ismerősöket, és különleges légkört teremt. Az egyik probléma - a faáruk költsége meglehetősen magas. A vízvezeték elhelyezéséhez 5000 és 25 000 euró nem mindenki képes.

De ha igazán akarsz, akkor a lehető legjobb megoldást találod ki a helyzetből - készítsd el a terméket a saját kezedben.

Egy fafürdő eszköz és paraméterei

Miután meghozta a döntést egy eredeti, színes fából készült higiéniai eszköz létrehozásáról, többet szeretne megtudni eszközéről és paramétereiről. Ez nem egyszerű feladat - egy ilyen termék nem fog megjelenni a piacon. Büszkék vagyunk a jól ismert szaniteráruk gyártóinak több évtizede.

Hogyan működik ez a típusú vízvezeték?

A fából készült fürdő funkcionális tartály, amelyet úszásra terveztek, valamint acél, akril, öntöttvas munkatársait. Ezért rendelkezik az ilyen jellegű termékekkel jellemezhető elemekkel - egy lyuk a leeresztéshez, túlcsorduláshoz, lábakhoz.

Ezenkívül a modelltől függően kiegészítő eszközökkel is felszerelhetők - fúvókák hidraulikus eljárásokhoz vagy aero masszázshoz, fénykromatográfiához, zenéhez, távirányítóhoz és egyéb funkciókhoz.

A fürdő modell különböző telepítési lehetőségeket javasolhat. Néha talapzat vagy fa lábak szükségesek. Az első esetben nagy helyiségnek kell lennie, ahol a csésze elfoglalja a központi helyet. És a másodikban - egy szerényebb szobában lehet.

Fa fürdő paraméterek

A fából készült fürdőtartály különböző méretű, súlyú, alakú, falvastagságú lehet. A jellemzők a modell minőségi jellemzőitől függenek.

Ha ez a termék hordó formájában van, akkor az oldalak és az átmérő magasságáról beszélünk, amelyet a kapacitás - egy, kettő, négy, hat vagy több ember befolyásol.

A fából készült vízvezeték-modelleket kínáló olasz társaságok a fejlesztésre és a különleges technológiára összpontosítanak, amellyel egy tálat hoznak létre, amelynek falvastagsága a szélén áll - ez egy remek vékony falú fürdő.

Alapvetően eltérő megközelítés a gyártók számára, akik hangsúlyt fektettek a durva struktúrákra, amelyek a rusztikus vagy primitivizmus stílusában igényt tartanak a vidéki házak belsejének kialakítására.

Az ilyen anyagok fürdőjének hossza 1,8-2 m vagy annál nagyobb lehet, a szélessége pedig 70-76, 78, 90, és ez nem a határ. A fő jellemző, hogy a legtöbb tálak rendelésre készültek. Ezért a gyártási folyamat során figyelembe veszi az ügyfél kívánságait.

A termék súlya teljes mértékben a méretétől függ, és 60 kg-ról 300-ra és annál is több lehet. Ha a kívánt változat súlya kevesebb, mint 30 kg, akkor fontolja meg a fás eredetű - valószínűleg a ravasz eladó próbál eladni egy polimer fürdő egy fa áron.

Ami a térfogatot illeti, a méretek is befolyásolják - akár 280, akár 500-700 liter lehet, például ha a kapacitást 3-4 személyre szánják.

Meglévő típusok és formák

Annak érdekében, hogy a saját kezű fából készült kád, a szemet gyönyörködtető és az eljárások fogadására örömet szerezzen, nagyon ismerősnek kell lennie a termékek jelenlegi formáival és tulajdonságaival.

Az Ön által választott változat megvalósítható - ezek közül néhány a famegmunkáló gépek segítségével csak az asztalosmunka keretében reprodukálható.

Az egészségügyi tartályok formái az ablúziók számára nagyon eltérőek.

Az ovális téma egyik változata a termék formájának tekinthető, és megismétli az úttörvény körvonalait - itt a rugalmas vonalak és az úszás kecsessége kombinálódik az anyag természetes szerkezetével, ami leírhatatlanul könnyedséget és természetességet ad.

A szokatlan formák mellett a gyártók különböző anyagok kombinációját kínálják fából - polimerekből, üvegből, fémből.

Néha egy polimer terméket helyeznek a fa keretére, és kiegészítik azt egy díszlécekkel, amelyek megkönnyítik a belsejében lévő tál belépését.

Az űrlapon kívül a termékek az anyagtípusonként különböznek egymástól - az eredeti tartály gyártásánál nem mindig, hogy szilárd fát hoznak.

Megjelenésként ezekből az elemekből származnak a fa fürdők:

 • tömör fa törzs;
 • nagy darabok;
 • brusochkov;
 • kis lemezeket, vagy más néven szegecseltek;
 • furnérből.

Az utóbbi lehetőség olcsóbb termékekre vonatkozik. Természetes és mesterséges furnér hozzárendelése. Az első esetben a termék természetes anyagokkal van összefüggésben. Sőt, a dekoráció a luxus jachtok is használják furnér értékes fa.

De a második olyan modern technológiák, amelyek lehetővé teszik, hogy létrehozzon egy fa szerkezetet. Ez a fürdőnek előnyei vannak, de semmi köze a fahoz, kivéve a polimer bevonat mintáját, ami utánozza a fa szerkezetet.

Ahhoz, hogy felismerjük az utolsó lehetőséget, meg kell vizsgálnunk a cég javaslatát - ha ugyanazt a modellt kínáljuk különböző színekben - kőris, tölgy, cseresznye, dió és más változatok, és az ár majdnem ugyanazon a szinten van, akkor a jövőbeni terméknek semmi köze a fahoz.

Az egészségügyi termékek költségeiről

Gyakran a természeti fából készült fürdő kipróbálása hihetetlen értékű. Nem minden felhasználó könnyen kaphat $ 25,000 / eurót egy pénztárcából, és fizet egy fürdőtartályért. Hagyja az eredeti, kézi munkával készült.

A megmentés vágya hamis vásárláshoz vezethet. Egy dolog, ha valaki tudatosan megy erre a lépésre, de egészen más, amikor szilárdan meg van győződve arról, hogy természetes fából készült álló tárgyat vett.

A következő jelek megtévesztik a következőt:

 • egységes ismétlődő minta;
 • meglehetősen könnyű;
 • gyanúsan alacsony költségek;
 • különböző színű modelleket kínálunk - dió, cseresznye, arany tölgy vagy vasfém utánzás.

Egy ilyen javaslat riasztó lesz - a tál gyártásához a szokásos és egzotikusabb fák kőzetét használják. Ráadásul a legjobb megoldás egzotikusnak számít, szokott magas páratartalmú körülmények között élni.

A kezelés fő célja az anyag vízzel szembeni ellenálló képességének biztosítása. Ideális esetben olyan értékes kőzetet használjon, amelyet sok évig tartó árvíz elszenvedett. Bár e drága anyag hiányában mesterséges módszereket alkalmaznak.

A fürdés előtt végzett minden eljárás drága és sok időt vesz igénybe. Ráadásul az anyagköltség - egyes fajták elárasztják a képzelet árát 1 méterre.

Nem meglepő, hogy a kullancs sárgás-narancssárga fája, sötét csíkok, a vörösesbarna mahagóni masszív, vagy a fekete-barna eben hang csak arra szólít fel, hogy a termelés megőrizze az anyag természetes színét és textúráját.

Olcsóbb anyagok - vörösfenyő, tölgy, cédrus, hárs, fenyő. Mindegyik kiválóan alkalmas úszómedencék építésére. Sikeresen alkalmazzák őket, mert képesek rosszul felszívni a vizet.

Útmutató az öntermeléshez

Ha úgy döntenek, hogy díszítik a fürdőszobát az eredeti betűtípussal, és nincs elég pénzük ahhoz, hogy megvásárolhassák az Önnek tetsző opciót, akkor meg kell kapnia az utasításokat arra vonatkozóan, hogyan készítsünk fafürdõt olcsó fából a saját kezünkkel. Különösen azért, mert ez tényleg otthon történik.

Fürdhetnék a saját kezemmel?

A famegmunkáláshoz asztalosipari szerszámokat, többek között darálót, többfunkciós famegmunkáló gépet igényel. Szükséges lesz olyan eszközök megvásárlása, amelyek lehetővé teszik a jövőbeli kapacitáshoz szükséges jellemzőket - impregnálás, alapozó, tömítőanyag, ragasztó, fa lakk.

Fontos, hogy az előállítás során felhasznált keverékek ne tartalmazzanak mérgező szennyeződéseket, és könnyen érintkezhetnek egy körülbelül 70 fokos folyadékkal. Valóban, a jövőben, hogy töltse a fürdő meleg vízzel.

A fürdőtartály legegyszerűbb módja egy fa hordó összeállítása. Itt nincs szükség további vegyületek feldolgozására - elegendő a szegecsek rögzítése és a fém heveder rögzítése.

Fa kád: 5 tipp a választáshoz

Kényelmes rendszeres vízkezelést végezni egy eredeti fából készült fürdőkádban, amely a természetes építőanyag, amelyet az emberiség idők óta használ. Napjainkban, amikor a lakóépületek tervezése során az emberi és környezeti szempontból biztonságos anyagokat használják, a fa visszanyeri korábbi népszerűségét. Ez a tendencia nem lépte át a fürdőszobákat: a modern egészségügyi létesítményekre egyre inkább felszereltek fából készült szaniterek. Mit kell fontolóra venni, amikor fát fürdünk és hogyan készítsünk vezetéket a saját kezünkkel - olvasd el a cikket.

Fürdőkád: előnyök és hátrányok

A fából készült fürdő fő előnye a környezetbarát jelleg: a fa olyan természetes anyag, amely nemcsak abszolút biztonságos és hipoallergén, hanem a keleti orvoslás hívei szerint is képes gyógyítani a testet.

A tisztítást és a polírozást a lehető legjobban kell elvégezni, majd a terméket nedvességálló lakkokkal kell bevonni

Azonban a fából készült fürdő számos más előnye van:

 1. Látványos megjelenés. A fából készült fürdőkád egyedülálló és felejthetetlenné teszi beltéri berendezéseit: a fából készült fürdőkádak modern gyártása különböző alakú és méretű modelleket kínál, mivel a fa sokkal könnyebben feldolgozható, mint például az öntöttvas.
 2. Tartósság. A fa meglehetősen tartós anyag, melyből a megfelelő kezeléssel a tulajdonosok több mint egy tucat évig örülhetnek.

A fa kádak hátrányai magukban foglalják a költségeit: a jó minőségű fa vonzó vízvezetéke sokba kerül. Tehát egy vörösfenyő fürdő 50 ezer rubelt fog fizetni, és egy teak termék ára hozzávetőleg 100 ezer.

A házat hosszú ideig a fa kádból hagyja, a tartályt vízzel kell kitöltenie. Így megvédi a vízvezetéket a kiszáradástól és a repedések kialakulásától a fapadlóban.

Ezenkívül a faszerkezetnek számos korlátozása van a működtetés és az ellátás terén: nem ajánlott mosni ruhát vagy fürdeni a háziállatokat egy fafürdõben, mivel a fa elszívja a szagokat és a vegyszereket, és a vízvezetékeket csak különleges faipari termékekkel lehet tisztítani.

Fa plumbing: tippek a választásról

Ha van egy különleges mosógépe, vagy megszokta a dolgokat a száraz tisztításhoz, és külön tartályt rendeltek a kedvenc háziállatok fürdéséhez, akkor biztonságosan léphet a fa kád kiválasztására.

A termékek tartóssága a magas nedvességállóságú faanyag használatától függ: tölgy, wenge, cédrus, vörösfenyő

Annak érdekében, hogy a fa építése minden elvárásnak megfeleljen, a vízvezeték megválasztása a következő legyen:

 1. Az apartmanok és a vidéki házak fürdőszobáiban olyan fajtájú termékeket kell választani, amelyek magas nedvességállósággal és vonzó megjelenéssel rendelkeznek (például teak, wenge).
 2. Az állandóan növekvő hő- és páratartalmú fürdőkhöz és fürdőszobákhoz az egzotikus fa megfelelőbb, amely nehézségek nélkül megbirkózik az ilyen körülményekkel és több mint egy évig tarthat (például mahagóniában, zebranóban, ebenában).
 3. Ügyeljen a bevonat minőségére: a lapok, a csomók, az érdesség, a repedések nem lehetnek, a fa legyen sima, ugyanolyan színű, és a termék kívülről - bevonva.
 4. A fürdő méretének kiválasztása során figyelembe kell venni, hogy a kialakításnak nem szabad a falakra támaszkodnia, mivel a fa "lélegezni" kell.

Ezenkívül a fából készült fürdőnek tökéletesen illeszkednie kell a szoba stílusához. Így a rusztikus stílusú belső térben tökéletes a kerek modell - falakkal ellátott hordó, nagy szegecsekkel összekötve. A modern fürdőszobák ideális választást jelentenek a sötét vagy vöröses fa körkörös vázlatú, sötét vagy vöröses faanyagból és dekoratív elemek hiányából.

Egyszerű fából készült fürdővel csináld magad

Mielőtt saját kezűleg fürdik a fa, akkor válasszon anyagokat építéshez. Először is, a fa: jobb, ha előnyben részesítjük a klasszikus kopásálló fajtákat: teak, vörösfenyő, wenge és mahagóni. A nyersanyag-megtakarítások azt eredményezhetik, hogy a tervezés nem fog megbirkózni a feladatával, vagy gyorsan nem lesz alkalmas.

A munkánkban szükséges eszközöknek kézben kell lenniük. Ezért előzetesen fel kell készülniük.

Az alap ragasztó könnyedén átlépheti a fafürdő előnyeit. Ezért a szerkezet összeállításához ragasztót kell használni magas nedvességállósággal és környezetbarát módon. Ugyanez vonatkozik a tömítőanyag és a lakk kiválasztására is.

A saját kezű faház összeszerelése a következő lépéseket tartalmazza:

 1. A rajz elkészítése. A legegyszerűbb megoldás a független munka számára egy téglalap alakú fürdõ, amelyre a mélység, a szélesség és a hosszúság értékei fontosak (egy rajzot készítenek és egy anyagot számítanak ki).
 2. Mintaanyagok. A fürdőkádak optimális szélessége - 50 mm. A vágás után az anyagot bőrték és alaposan polírozzák, mivel belülről a fürdőt nem fedik le a lakk, és a szabálytalanságok a higiéniai eljárások során károsíthatják a bőrt. Ezenkívül a táblákat a lehető legszorosabban fogja fel.
 3. Építsd az alját. A fürdõt az alsó szintrõl szerelték össze: a lapokat egymáshoz rögzítik fából készült chopik segítségével, amelyeket beillesztenek a megfelelõ lyukakba, és felhelyezik a ragasztóra. A megbízhatóság érdekében további 10 cm-es hosszon rögzítheti a táblákat a bárokban.
 4. Összekötő oldalfalak. A fürdő oldalai az alsó elv szerint vannak összeállítva. Gyakran előfordul, hogy sűrűbb kötést kapnak, a szélső lapok végeit 45 fokos szögben vágják.
 5. Build tervez. Az alsó és az oldalak szilikon tömítőanyaggal vannak összekötve és bevonva.
 6. A betét belsejét csiszoljuk, és a fürdő külső részét lakkozni kell több rétegben, közbenső szárítással.
 7. Szifon telepítés. A víz elvezetésére szolgáló lyuk a fürdőkomponensek összeszerelési szakaszában készül. A szifon mind az alsó részen helyezhető el, mind a fürdő oldalfalába beágyazva.

Ugyanezt az elvet fából készült japán fürdő a fürdőkádban vagy a gyógyfürdőben.

DIY fa mosogató

A mosdókagyló lehet kerek, ovális vagy téglalap alakú. Az utóbbi forma a legalkalmasabb az öntermelésre. Általánosságban elmondható, hogy a fából készült héj összeszerelése nem különbözik a fürdő gyártásától, sokkal kevesebb időt és energiát igényel. A különbség az, hogy gyakran a tálca belseje lakkozott és kívül is van: ez a rész nem kerül érintkezésbe a testtel, így a szerkezet használata kényelmesebbé válik, és a fa biztonságosan védett a nedvesség káros hatásaitól..

Az eszközök használatával, hogy egy fából készült mosogató nem nagyon nehéz, csak választania kell az Önnek megfelelő anyagot.

A fent említett faanyagok mellett a héj gyártásához többet is választhat, például nyír, körte, juhar.

Modern fa kád (videó)

Az a sztereotípia, hogy a fa és a víz két összeférhetetlen dolog, teljesen elhúzódnak a modern fürdőszobai belső terekben. Ma már találkozhatunk erős, tartós fürdőkádakkal és fából készült mosdókkal, amelyek a belső eredeti és a higiéniai eljárások hihetetlenül kényelmesek és biztonságosak. Készítsen kész fa-modelleket vagy készítsen fa-vízvezetéket saját kezével, és élvezze a természetes anyagok előnyeit!