Legfontosabb > Tartozékok

Dekoratív vakolat a fürdőszobában - a használati jellemzők

A fürdőszobában lévő falak befejezéséhez használt anyagok folyamatosan vízzel érintkeznek cseppek, fröccsenések vagy vízgőz formájában. Az építõk szigorúan korlátozzák a dekoratív bevonatok választékát, így az évek során arra használjuk, hogy a csempe burkolólapokat leggyakrabban a fürdőszoba csempézésére használják.

Azok a projektek, amelyek végrehajtják ezt a döntést, a leggyakoribb, de "unalmas" lakástulajdonosok, akik észrevehető ízléssel rendelkeznek. A keresletre reagáló gyártók nagy nedvességállósággal új, befejező anyagokat gyártanak. A designban új szó volt a fürdőszoba díszítő vakolat, ami friss és eredetinek néz ki ebben a teremben.

Mikrohullámú fürdőszobával rendelkezik

A fürdőszoba egy komplex mikroklímájú szoba, amelyben a magas páratartalom állandó hőmérséklet-változással kombinálódik, ahol erős mosószereket használnak. A szakképzett kézművesek kiemelik a dekoratív vakolat bevonat következő előnyeit:

 • Kiváló páraáteresztő képesség. A dekoratív vakolat vízlepergető tulajdonságai ellenére nagyfokú páraáteresztő képességgel rendelkezik. A kerámia burkolattól eltérően elnyeli a vízgőzöket, amely telített levegőt a vízkezelések során, és felszívja a nedvességet, ha a helyiség levegője túl száraz. Ennek köszönhetően a dekoratív vakolat, a tükrök vagy a szemüvegek nem páraznak fel a fürdőszobában, kevesebb gőz keletkezik, kedvezőtlenebb feltételek keletkeznek a gomba kialakulásához.

Figyelj! A fürdőszoba díszítő vakolat falainak díszítése számos formát ölthet. Ebből az eredeti anyagból sima vagy dombornyomott bevonat készíthető, fényes vagy matt felület. A színes vakolat választása nem korlátozódik semmire, és a kreatív megközelítéssel rendelkező különböző stencilek lehetővé teszik, hogy valódi alkotásokat hozzon létre a saját kezével.

Előkészítő munka

A dekoratív vakolattal végzett munka egy hosszú, fáradságos és fáradságos folyamat, amelyet saját kezével végezhet vagy hivatásos mestert kölcsönzhet. A befejeződésre fordított idő több mint felét a dekoratív bevonat alkalmazásához szükséges falak készítése végzi. A munka eredményének minősége és tartóssága attól függ, hogy a színpad megfelelő-e a megfelelő technológiával.

Először is, a régi díszítő bevonatot eltávolítják a falakról az alapra. A kezelt felületen nincs ragasztóanyag, csempe, tömítőanyag. Ezután a falakat vakolják és tisztítják a fertőtlenítő vakolattal. Ez egy speciális fajta homok-cement keverék, amelyre szükség van:

 1. Vízszigetelő falak. Miután a fertőtlenítő vakolat a megmunkálandó falhoz való érintkezés helyén szárad, megszületett egy különleges film, amely megakadályozza a nedvesség behatolását.

Fontos! A fal díszítése közvetlen érintkezésbe kerül a vízzel, érintkezésbe a vízgőzzel, a fröccsenő vízzel és a leeséssel. Ezeknek a negatív tényezőknek a kombinációjával a falak felületén penészgomba, gomba és barnulás alakul ki, ami rontja a bevonat megjelenését és veszélyezteti az emberi egészséget. A dekoratív vakolat akril alapja védi ezt az anyagot minden külső hatástól, így vízálló.

A dekoratív vakolat típusai

Dekoratív vakolat a fürdőszobában egy speciálisan előkészített falfelületre van felhordva. A keverék alkalmazásához felszíni előkészítés a régi felhordó anyag szétszereléséből, a tisztító cement-homok keverék kiegyenlítéséből és alkalmazásából áll. Ha az előkészítő lépcső megfelelő, akkor bármilyen bevonatot használhat.

A felületi dombormintának megfelelően a dekoratív vakolat 2 típusra oszlik:

 • Sima. Az ilyen vakolatnak sima felülete határozott megkönnyebbülés nélkül. A díszítő bevonatok ezen csoportjának képviselője a velencei, sima, fényes gipsz, amelyet leggyakrabban a fürdőszoba befejezéséhez használnak. A fény a víz behatolásának további gátjává válik, mivel a falra csúsztat anélkül, hogy befolyásolná a bevonatot. A velencei díszítés utánozza a természetes kő megjelenését, így a színek kiválasztása természetes, természetes árnyalatokra korlátozódik.

Fontos! A dekoratív falburkolás kezdeti száradási ideje 3-5 óra, azonban több időt vesz igénybe ahhoz, hogy teljesen megszáradjon. A mesterek javasolják, hogy a fürdőszobát 3 napig korlátozzák, és ha az idő lehetővé teszi, akkor mind a 7 napot, mivel pontosan annyi idő van a gyártók szerint, hogy a dekoratív vakolat teljes polimerizációjára van szükség.

Dekoratív vakolat a fürdőszobában - már nem egzotikus

Egészen a közelmúltig a fürdőszoba dekoratív vakolatát észlelték, kissé kétértelműek. A fürdőszoba szokásos megjelenése alakult ki - az egész falat, vagy legalábbis a felét csempével borítják. Az új anyagok megjelenése tette ezt a képet már nem szükséges.

Mik a fürdőszoba jellemzői?

A válasz a felszínen van - a magas páratartalmú helyiségben. Minden, ami a fürdőszobában állandóan a nedvesség hatása alatt áll, még akkor sem, ha figyelembe vesszük azokat az eseteket, amikor közvetlen kapcsolatban áll a vízzel. Ez önmagában rendkívül komoly megoldást jelent a helyiség és a felhasznált anyagok befejezésére.

Továbbá, amint már említettük, a modern anyagok lehetővé teszik a felület befejezésének új módszereit, például dekoratív vakolatot a fürdőszobában. Az eredmény lesz megkönnyebbülés és gyönyörű felület, nem szabványos belső kialakítás és a leginkább tetszetős színű felületek. Érdemes megemlíteni a szoba díszítésének eme előnyös előnyeit:

 • a felületek jó páraáteresztő képessége;
 • a kedvező mikroklímát és a gombafejlődés feltételeinek hiányát;
 • a tükrök elcsúszása és a felesleges nedvesség felszívódása miatt a felület tulajdonságai miatt.

Mi használható a kikészítéshez?

Először is, a cementen alapuló univerzális keverékek, mint például a Rotband, amelyek bármilyen körülmények között és bármely felületen felhasználhatók. De most már léteznek új típusú anyagok - fertőtlenítő vakolat. Anélkül, hogy beleértenének összetételébe és megfogalmazásába, érdemes megjegyezni, hogy az általános keverékekkel szemben nagyobb szilárdságú, a fertőtlenítő vakolatnak más előnyei vannak:

 • létrehoz egy vízszigetelő réteget, amely a fürdőszobában használt díszítő vakolat használata esetén követelmény lehet;
 • felszívja a felesleges nedvességet és mikroklímát biztosít a fürdőszobában;
 • könnyen felhordható a felületen;
 • nem szakad meg idővel;
 • ökológiailag biztonságos és nem tartalmaz toxikus anyagokat.

Jó használni ezt a fertőtlenítő gipszet a felület és a vízszigetelés kiegyenlítésére, de más anyagok is szükségesek a fedőréteg létrehozásához.

Dekoratív vakolat a fürdőszobában

Mint ilyen anyagok használhatók különböző dekoratív keverékek. Általában a dekoratív vakolat fürdőszobájának dekorációja erősen kapcsolódik a "velencei" -hez, bár valójában a választás sokkal nagyobb.

Van még egy anyagkategória - texturált vakolat, amely lehetővé teszi a kivágandó felület érdekes megkönnyebbülését. Ugyanakkor a fal nem lesz sima, egy bizonyos megkönnyebbülés jön létre rajta a munkafolyamat során. A következő típusú felületek állíthatók elő:

 • barázdált durva (dekoratív vakolat kéreg bogár);
 • egyenletesen durva ("liba bőr", "gyapjú");
 • modellezés, így tetszőleges mintát kaphat.

A legfontosabb, hogy ezek az anyagok vízállóak.

Ne felejtsd el az úgynevezett homlokzati gipszet. Szintetikus anyagokat használnak előkészítésében, és képes ellenállni a legszigorúbb időjárásnak.

A dekoratív vakolat sablonjai segítenek létrehozni eredeti design elemeket.

Ezenkívül van még egy lehetőség, hogy egyedülálló pillantást nyújtson a fürdőszoba falaira. Ehhez sablonokat kell használni a dekoratív vakolathoz. Lehetővé teszik, hogy képet adjanak a gipszréteg fölé, ami egyedi és eredeti megjelenést kölcsönöz a falnak.

Hogyan lehet ezt tenni?

A projekt megvalósításához szükséges legfontosabb dolog a vágy. A folyamat meglehetősen hosszú és bonyolult. De ha úgy döntesz, hogy a falak falburkolása a legjobb befejező lehetőség, akkor mindennek megmarad az, hogy folytassa a terveket.

Ha eldöntöd, akkor folytasd!

Az első feladat az lesz, hogy meghatározzuk, mi legyen a célnak az egész és milyen anyagokat kell használni. Ebben az esetben előzetesen meg kell határozni egy védőbevonat használatát - a gipsz felületét a fürdőszobában gyakran bevonják viasszal, hogy a bevonat vízálló legyen.

Fürdőszobai dekoráció díszítő vakolattal

Nincs értelme részletesen leírni a bevonási technológiát, minden egyes vakolatnak saját tulajdonságai vannak, de a különböző anyagokra vonatkozó közös követelményeket is figyelembe kell venni.

Ha dekoratív vakolatot használnak, akkor ez egy fürdőszoba vagy bármely más helyiség, száraz és tiszta alapon alkalmazzák, anélkül, hogy az előző festékbevonat és olajfoltok nyomai lennének. A gipsz alkalmazása előtt a fürdőszobában lévő felületet speciális módon kell elkészíteni.

Hi-Tech változata dekoratív vakolat a fürdőszobában

Kezdetben vízszigetelő réteget kell alkalmazni. Ez megakadályozza a nedvesség és a só belépését a falakból, valamint akadályt jelent a penészképződés kialakulásához. A korábban már ismertetett fertőtlenítő vakolat nagyon alkalmas erre a célra. Ezenkívül kiegyenlíti a felületet, amelyet később díszítő vakolat alkalmaz.

A felület szintre helyezése után csak a dekoratív vakolat közvetlenül alkalmazható a csomagoláson található utasításoknak megfelelően.

Hogyan készítsünk egy gyönyörű belső tér a fürdőszobában díszes texturált vakolat segítségével: fotó példák

Sokan úgy vélik, hogy csak a csempe, műanyag panel vagy vízalapú festék használható a falak díszítésére a fürdőszobában. Azonban a dekoratív vakolat segít a divatosításában a belső térben, és megkönnyebbül. Ez a falburkolat nemcsak egy egyedi stílust hoz létre, hanem számos hasznos tulajdonsággal is rendelkezik. És hogy ilyen javítást végezzen bárki erejével. Részletesebben a dekoratív vakolat használatáról a fürdőszobában, ebben a cikkben beszélünk.

Milyen típusú dekoratív vakolat választani

A fürdőszobában nem használhatunk mindenféle vakolatot, mert az állandó nedvesség hátrányosan befolyásolhatja a falburkolatot. Tekintsétek azokat, akik képesek ellenállni a magas páratartalomnak:

 • Higiénikussátesz. Ez a porózus típusú vakolat alapja bármilyen falburkolatnak. Használható beltérben, ahol a falak vízzel érintkeznek. Megvédi a felületet a nedvességtől és a szulfát sóktól. Az ilyen vakolat két rétegből áll: a felső egységet fertőtleníti, megakadályozza a nedvesség behatolását, és az alsó porózus megtartja a vizet, megakadályozva, hogy behatoljon a falba. A vakolat tetején bármilyen dekoratív bevonatot alkalmazhat.
 • Gipsz. Alkalmas magas páratartalmú helyiségekhez, és nagyon könnyen alkalmazható. A nagy rugalmasságnak köszönhetően számlát lehet készíteni rajta, amíg megszárad.
 • Dekorációs homlokzat. Ez a vakolat tartós és ellenáll a legsúlyosabb időjárási körülményeknek. Azonban meglehetősen durva szerkezetű, de nem minden formatervezéshez igazodik. Megfelelő a minimalizmus stílusában kialakított helyiségekben.

Figyelem! Mielőtt ilyen gipszet vásárolna, ellenőrizze a kompozíciót. A keverék nem tartalmazhat toxikus anyagokat.

 • Velencében. A falak elegáns megjelenést kölcsönöznek egy gyönyörű fényűvé, a fürdőkádban klasszikus stílusban látványosnak tűnik. Ezzel imitálja a kő, márvány szerkezetét. Különböző lehetőségeket kaphat színes játékokkal vagy fali sablonokkal.

A fő előnyei dekoratív gipsz a fürdőszobában

Ez a bevonat páraálló. Nagy nedvesség felhalmozódásakor felszívja a felesleges vizet, és száraz levegőben, ellenkezőleg, többletet ad. Ez természetes mikroklímát teremt a szobában, ami megakadályozza a penész és a penész kialakulását.

 1. Nedvesség nem halmozódik fel az ilyen falakon.
 2. Egyszerű és egyszerű gondozás. A modern díszítő vakolat nem fél a súrolástól a szivacsokkal és a mosószerek kémiájával.
 3. Olyan gyönyörű, dombornyomott bevonatok készítése, amelyek utánozzák a természetes anyagokat.

Hogyan kell alkalmazni a dekoratív vakolatot

Először fel kell készíteni egy falat, és ehhez szüksége van:

 • Tisztítsa meg a régi bevonatból: padlólapok, festék, régi vakolat.
 • Ezután alkalmazza az első réteg vakolat, ezt a folyamatot nevezzük spray. Kezdetben a felületet vízzel nedvesítik, és 5 mm vastagságú vakolat oldatot alkalmaznak. Az alkalmazott réteget nem kell szintetizálni.
 • A "splash" felett egy rétegvastagságot alkalmaznak. Ha mész-vakolat készítményt használ, az alkalmazott réteg vastagsága 7 mm legyen, ha a cement - 5 mm. A rétegvastagságot egy 70-100 mm hosszúságú rácsos réteggel kell felhúzni és kiegyenlíteni.
 • A befejező vakolat előmelegített felületre kerül. A kompozíciót a spatula szélére helyezzük és 10-15 fokos szögben terjedünk a falra. Bár a megoldás nem száraz, különféle rajzokat és reliefeket hozhat létre.

Figyelem! Miután lefedte a bevonatot, néhány napig száradni kell. Ezért 2-3 napig a fürdőszobát nem lehet használni.

A vakolat befejezésének módjai

A dekoratív vakolaton segédanyagok segítségével a következő típusú megkönnyebbülés érhető el:

 • homorú. Az ilyen felületet puha szivacs vagy egy zúzott újság formájában lehet előállítani műanyag zacskóban. Ezekkel az elemekkel a teljes felületet kell kezelned, és könnyedén megérinted.
 • szikrázó barázdákkal. Ezt a technikát a gipsz "kéregbogár" segítségével végezzük, és hasonlít egy hígított fa hatására. Ezt olyan márványpakettekkel vagy más olyan granulákkal lehet előállítani, amelyek ilyen keveréket alkotnak. Minél nagyobb a morzs, annál nagyobb lesz a rajz.
 • barázdált. A megkönnyebbülés a spatulának a nyersanyag feletti megnyomásával történik. Ily módon a kő vagy a téglafal hatása keletkezik.
 • Velencei. Kiderül, hogy a különböző keverékek különböző árnyalatai keverednek.

Hogyan készítsünk egy durva felületet "kéreg bogár"

Annak érdekében, hogy a vakolat egyenletlensége, hornyok, a kompozícióban szilárd kis szemcséket kell hozzáadni, 1,5-2,5 mm-es méretben. A pályázati eljárás a következő:

 1. A vakolat egy alapfalát egy lapos falra helyezi, jól kiegyenlítve.
 2. Ezután a granulátumok keverékét egy vékony rétegre tesszük.

Tipp Ha korábban nem adott színt a gipsznek, akkor a szárítás után a befejezett fal festhető.

Venetian vakolat: fényűző és nehéz

Ez a fajta bevonat kifinomult megjelenést kölcsönöz a falnak, sima színeket játszik, klasszikus stílusban, rokokóban vagy barokkban. Ez nagyon kifogástalan folyamat, mivel 5-10 réteget kell elhelyezni, és várni kell az összes szárításra.

A márványmintát egy kis spatulával hozza létre. Minden új bevonatnak az előzőtől eltérőnek kell lennie. A kész megoldás gyorsan szárad, így gyorsan kell dolgoznia. Miután a rajz a kívánt formát veszi, a falat alaposan polírozzák. A bevonat nedvességtől és fénytől való védelme érdekében az utolsó lépés a fal megporlasztása. Miután megszilárdul, polírozható egy velúr ruhával.

A falburkolat megválasztása a fürdőszobában nem csak a megjelenés függvénye, hanem az is, hogy mennyi ideig nem lesz szükség a javítások újbóli elvégzésére. A díszítő vakolat nemcsak azt teszi lehetővé, hogy gyönyörű mintákat készítsen saját ízlésének, hanem védi a falakat a nedvesség káros hatásaitól.

Típusú gipsz a fürdőszobában

A magas páratartalmú helyiségeknél csak jó nedvességállóságú anyagok alkalmasak. Bizonyos típusú vakolat tökéletesen illeszkedik a fürdőszobába, mivel nagy páratartalmat, hőmérsékletváltozásokat és háztartási vegyi anyagoknak való kitettséget enged. Az ilyen készítmények alaprétegként is alkalmazhatók a további kikészítéshez, valamint dekoratív fedőrétegként.

Különlegességek

A fürdőszobai dekorációk különleges igényeket támasztanak. A beltérben nem a legkedvezőbb működési feltételek jönnek létre. A magas páratartalom, gyakori hőmérsékletváltozások hátrányosan befolyásolják a felületet, és hozzájárulnak a nedvesség, a gombák és a penész megjelenéséhez. A sima vakolat nem alkalmas a fürdőszobák számára.

A vakolat keveréknek ellenállónak kell lennie a nedvességgel és a fertőtlenítő tulajdonságokkal szemben. Az ilyen készítmények díszítő rétegként is felhasználhatók, valamint a falfelületek felületének és a nedvesség behatolásának megakadályozására.

Előnye és hátránya

Gipsz a fürdőszobában többféle. A keverék teljesítményjellemzői elsősorban összetételétől függnek.

Azonban minden fürdőkreceptornak számos előnye van.

 • Jó páraáteresztő képesség.
 • A bevonat nem adja át a nedvességet, és nem veszi fel.
 • A mikroorganizmusok terjedésének ellenállása. Az ilyen bevonaton nem jelennek meg gombák vagy formák, még az állandó páratartalom és rossz szellőzés esetén is.
 • Mint a gipszkeverékekhez hasonlóan, a fürdőszobai kompozíciók jól maszkolják a falak és a mennyezet felületén fellépő hibákat, valamint az alapszintet.
 • Az építőiparban sok dekoratív nedvességálló kompozíció található, amelyek nem csak védő funkciót látnak el, hanem gyönyörű kivitelben is szerepet játszanak.
 • A vakolat szinte bármilyen anyagon alkalmazható.
 • A nedvességálló gipsz kezdõrétege festhetõ, csempézett, díszítõkeverékekkel vagy bármilyen más anyaggal bevonva.
 • Alacsony fogyasztás négyzetméterenként. Kivétel lehet dekoratív kompozíció. Bizonyos alkalmazási technikáknál több bevonat bevonat szükséges.
 • Jó tapadás.
 • Alkalmazás egyszerű.
 • Magas szárítási sebesség.
 • Ellenálló a repedéshez.

A fürdőszobai gipszek hátrányai főként az adott felhasznált anyag típusától függenek.

Tekintsük a legtöbb keverék legfőbb hátrányait.

 • A dekoratív vakolatok meglehetősen drága anyagok. Ezenkívül bizonyos alkalmazási módszerek nagy mennyiségű keverék fogyasztását igénylik.
 • A gipszkeverékek nem tolerálják a vízzel való közvetlen érintkezést és túl magas páratartalmat a helyiségben.
 • A legtöbb dekoratív kompozíció bizonyos készségeket és kivitelezést igényel az alkalmazásokhoz. A saját kezű munkálatok elvégzése nem egyszerű. Ha helytelenül dolgozik az anyaggal, akkor nem lesz képes megbízható és gyönyörű bevonatot létrehozni.
 • Nehéz ne csak díszítő keveréket alkalmazni a falakra, hanem szétszerelni őket.
 • A cement alapú vakolatok megrepedhetnek, ha helytelenül vannak elhelyezve vagy a réteg túl vastag.

Az építőiparban számos különféle gipszkeverék található a nedves helyiségekben. A fürdőszoba alap- és befejező kompozíciókban is kapható. A vakolat típusa technikai jellemzőitől és dekoratív tulajdonságaitól függ. A legtöbb készítmény cement vagy gipsz alapon készül. Dekoratív vakolat a fürdőszoba a kompozíciót lehet osztani többféle.

 • Mineral. Az ilyen keverékek különböző ásványi anyagok (leggyakrabban márvány vagy gránit forgácsok) alapján készültek, minőségi portland cement és mész hozzáadása mellett. Ezt a típusú vakolatot gyakran használják az épület homlokzatainak befejezésére, ami azt jelzi, hogy az anyag jó ellenállást mutat a külső negatív tényezőkhöz.
 • Akril alapú. A vakolat összetétele magában foglalja az akrilgyantát, amely a fő kötőanyag komponens szerepét játssza. Ezt a bevonatot nagy szilárdság és repedésállóság jellemzi. Ha helyesen alkalmazzák, az anyag több mint 25 évig tarthat a megjelenés és a műszaki jellemzők elvesztése nélkül.
 • Természetes szilikon alapú. Ez a kompozíció tökéletesen illeszkedik a falakhoz, és dekoratív bevonatként is játszik. A szilikon mellett ez a vakolat speciális összetevőket tartalmaz, amelyek meggátolják a mikroorganizmusok kialakulását és terjedését, valamint védik a kezelt alapot a nedvességtől, a gombáktól és a penésztől.
 • Szilikát. Az ilyen keverékek alapja a nátrium- és kálium-szilikátok vizes lúgos oldata antiszeptikus komponensek hozzáadásával. A vakolat nem romlik a vízzel való érintkezéstől, és jó nedvességállóság jellemzi.

A gipsz felszabadulásának formája készre kevert és száraz porra oszlik. A kész kompozíciók kényelmesek, mivel nem kell több időt töltenie a megoldás elkészítésében.

Velence

Az esztétika és a praktika kombinálja a velencei vakolatot. Az anyagot hidratált mész alapozza. További komponensként színezékeket, mikroalkalint, akrilt és más polimer adalékokat használnak. A talajmaradvány jelenléte miatt a bevonat tökéletesen utánozza a természetes kő szerkezetét. A mikrokalkalit, a gránit és az onyx por, a kvarc liszt vagy más töltőanyagok a velencei vakolat részei lehetnek.

A velencei keverékek nagyszerűek a kis területek dekoratív díszítéséhez. A csillámló bevonat könnyedén kitölti a kis szobát, amely lehetővé teszi a szabad tér vizuális növelését. Ez a fajta felület nem csak egy nagyszerű kilátás, hanem kiváló teljesítmény.

A velencei vakolat nem fél a nedvességtől és a hőmérséklet változásoktól, és nagy ereje is van. Ez a dekoratív berendezés ideális megoldás a fürdőszobák számára.

A befejező bevonat teljesítményének és díszítő tulajdonságainak javítása érdekében ajánlott speciális viasszal ellátni.

texturált

Ez a gipsz egy heterogén keverék, amely különböző természetes szálakat, apró kavicsokat, zúzott kőzeteket tartalmazhat. Az ilyen töltőanyagoknak köszönhetően a texturált bevonat különböző textúrákat képes utánozni. Ennek a felületnek a megkülönböztető jellemzője a felszínen kialakult megkönnyebbülés.

A texturált vakolat kiváló műszaki jellemzőkkel rendelkezik, lehetővé téve, hogy a helyiségeket kedvezőtlen üzemi körülmények között használják. A bevonatot háztartási vegyszerekkel lehet tisztítani vagy nedves ruhával rendszeresen törölni. Az anyag ellenáll a mechanikai igénybevételnek, és nem fél a vízzel való érintkezéstől.

gipsz

A gipsz vakolat környezetbarát anyag. A keveréket belső díszítésre használják annak érdekében, hogy előkészítse és felszínezze a felületet a kikészítés előtt. A kompozíciót vastag rétegre lehet felvinni a falra, amely lehetővé teszi, hogy álcázza szinte minden bázishibát. Ebben az esetben a falat korábban nem tették fel.

A gipsz vakolat gyakorlatilag bármilyen anyagon alkalmazható. A keverék jó adhézióval rendelkezik az oldat előállításához felhasznált speciális adalékok miatt.

Meg kell jegyezni, hogy a gipszkompozíció csak a közepes nedvességtartalmú helyiségekben alkalmazható. A nagy porozitás miatt a bevonat jól elnyeli a nedvességet.

A magas hőmérséklet hatására felszívódik a felesleges nedvesség, és gyorsan szárad. Azonban nedves állapotban a gipsz bevonat delaminálható. Érdemes ezt a keveréket használni az alapvető falburkoláshoz a fürdőszobában csak akkor, ha jó szellőzés van a helyiségben, és a kezdő burkolat vízálló anyaggal készült.

cement

A cement alapú vakolatok felülmúlják a vakolat keverékeket műszaki jellemzőikben. Ez a bevonat tartós és tartós. Az anyag ellenáll a nedvességnek és a szélsőséges hőmérsékleteknek.

A cement vakolat összetétele a következő típusokra oszlik:

A fürdőszobák esetében a legmegfelelőbb megoldás egy cement-homok keverék. A legtöbb cement vakolat összetétele speciális adalékanyagokat tartalmaz az anyag teljesítményének javítása érdekében.

Sanitizing megoldások

Az anyagok, úgynevezett fertőtlenítő oldatok, két vagy három összetevőből állnak.

 • Primer oldat. A primer helyett egyes gyártók alapvető gipszeket készítenek a keverék tisztítására.
 • A vakolat összetételének tisztítása.
 • A gitt bevonat bevonatának befejezése. Ez az összetevő nem kötelező, és nem szerepel a gyártók összes tisztítási rendszerének összetételében.

Ezek a rendszerek szükségesek a falak és a befejező anyagok nedvességtől való védelmére. A vakolat megtartja a vízben lévő sókat, ami hozzájárul a nedvesség gyors elpárologtatásához. A vakolat bevonat porózus szerkezettel rendelkezik, amely megakadályozza a sófelhalmozódások és a falak és falak deformációjának felhalmozódását.

A fertőtlenítő oldatok könnyen felhordhatók a felületre, és gyorsan száradnak. Ez a bevonat ellenáll a külső negatív tényezőknek, és nem repedt. A vakolat anyagának tisztítása nem a befejező dekorációhoz tartozik, hanem csak védőrétegként használható. Ez a felület lehet festett, csempézett vagy más anyag.

A gipsz falaknál nem ajánlott a fertőtlenítő rendszer. Az ilyen vakolat alá tartozó alapoknak hosszú élettartamúnak kell lenniük. Az oldatot csak a tiszta, zsírtalanított, tisztított régi felületi réteg felületén lehet alkalmazni. Az elegy több rétegben is alkalmazható, amelyek vastagsága nem lehet kevesebb, mint 2 cm.

Milyen típusú választani?

A fürdőszoba vakolat típusának kiválasztásakor meg kell ismerkednie a műszaki jellemzőkkel, valamint figyelembe kell vennie az egyes típusok előnyeit és hátrányait. Nagy szerepet játszik az elkészítendő alapítvány típusa.

Betonfalak esetén a cement alapú vagy polimer alapú vegyületek tökéletesek. Mind a cement, mind a vakolat megoldások jól feküdnek a téglaalapokon. A cellás beton befejeződéséhez ajánlott speciális anyagokat vásárolni.

És fontos annak eldöntése, hogy a vakolat a befejező bevonat vagy az alapréteg szerepét játssza-e tovább a befejezéshez. Speciális dekoratív keverékek állnak rendelkezésre a befejeződéshez, amelyek kiváló esztétikai tulajdonságokkal és magas műszaki jellemzőkkel bírnak.

A fürdőszobában használt gipszkeverékeket óvatosan kell használni. Az ilyen vakolat nem tolerálja a nedves környezetnek való kitettséget. A felszíni víz felszínén a gipsz feldarabolódhat.

Egyes gyártók nedvességálló gipszkeverékeket gyártanak. Az ilyen bevonat szerkezete azonban még porózus, ami hozzájárul a nedvesség felszívódásához és a bevonat teljes megsemmisítéséhez vezethet. A fürdőszobákon a cementen alapuló megfelelőbb keverékek.

Bármelyik vakolat típusát is választja, fontos figyelembe venni számos tényezőt, amikor anyagot vásárol.

 • Szükséges alaposan tanulmányozni a készítmény leírását és jellemzőit a csomagoláson. A terméken meg kell jelölni, hogy a vízálló anyagok kategóriájába tartozik.
 • Annak érdekében, hogy a bevonat megbízható, tartós és tartós legyen, nem szabad pénzt megtakarítani a fürdőszobai vakolat vásárlására. Először megismerkedhet a népszerű gyártók minősítésével és a termékeik értékelésével.
 • A vásárláskor fontos figyelembe venni a termék eltarthatóságát is. A lejárt eltarthatósági időtartamú anyagok nem felelhetnek meg a deklarált tulajdonságoknak, mivel részben elvesztik műszaki jellemzőiket.

technológia

A vakolat alkalmazásának technológiája a kiválasztott anyagtól és a kezelendő felülettől függ. A befejező vakolat keverékek közel azonosak, függetlenül a kompozíció típusától. A dekoratív megoldások alkalmazása nagyszerű tervezési lehetőséget biztosít a különböző befejező technikák használatának lehetősége miatt.

Előkészítés és alkalmazás

A vakolat összetétele előtt elő kell készíteni az alapot. A felületet a régi befejező rétegről megtisztítják. Ha az oldatot festett, fehérített vagy korábban vakolt felületre helyezi, akkor az új befejező réteg teret enged a régi bevonatnak. Egy idő után a régi befejezése az új réteggel leeshet.

Ha a falban mély repedések vannak, azokat cementtel és homokkal kell tisztítani és lezárni. Ezután a falakat por, szennyeződés és zsírfoltoktól tisztítani kell. Ha egy téglafalat vakolni fog, akkor a munka befejezése előtt a téglaszerkezetnek 0,5 cm-re kell mélyíteni a jobb tapadást.

Javasolt 0,4 centiméteres mélységű mélyedések kialakítása túlságosan sima téglákon vagy betonalapokon. A tapadás javítása érdekében ajánlott a felületet egy alapozóval kezelni. A legjobb, ha antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkező primert választunk.

Bizonyos esetekben világítótestek telepítésére lehet szükség. Világítótornyok szükségesek, ha a fürdőszobának meglehetősen nagy területe van, és a szabálytalanságok több mint egy centiméter. Ez a folyamat a perforált T alakú profilok rögzítéséből áll. A rögzítést gipszhabarccsal végezzük, amely kis függőleges vonallal elosztva kerül kiszerelésre. A profilokat 1 - 1,5 méteres lépésekben préselik a gipszkeverékbe.

obryzg

A permetezést a vakolatnak az alaphoz való megbízhatóbb tapadásával végezzük. A permetezésnek köszönhetően a falfelületre repedések, forgácsok és egyéb hibák vannak kitöltve. Ez a folyamat egy folyékony cement-homok habarcs használatát foglalja magában. A keverék előkészítéséhez a cement egy részét három rész homokkal kell összekeverni és vízzel hígítani a tejföl konzisztenciájához.

A megoldás alkalmazása előtt ajánlatos vízzel nedvesíteni a falat. A keveréket az alap teljes felületén szórással gipszvakolóval szórjuk. A folytonos réteg vastagsága 0,5 és 0,9 cm közötti lehet.

Vázlat réteg

Miután a permet egy kicsit megragadt (ez nem tarthat tovább három óránál), a keveréket fel kell készíteni a rétegvastagságra. Ebben az esetben az oldatnak kissé vastagabbnak kell lennie, mint a fröccsenésnél. Készítsünk cement és homok keverékét 1 és 3 arányban.

A kapott kompozíció az előző szegély nélküli réteg tetejére kerül. Ha beaconokat telepítettek, a keveréket két szomszédos profil között alkalmazzák. Ezután az alumínium szabálynak meg kell szintelnie az alkalmazott kompozíciót. A mozgást profilokat kell végrehajtani.

A cél befejezése után a rétegvastagságnak kissé kiszáradnia kell, miután a jelzőfények eltávolításra kerülnek. A profilokból a megmaradt mélyedéseket cement-homok habarccsal töltötték és spatulával simították.

Befejezés színpad

A befejező szakaszban a vakolat további bevonása vagy az utolsó díszítő bevonat eloszlása ​​előtt alkalmazható. A különbség a keverék vastagsága lesz. Az alapréteg nem haladhatja meg a 2 millimétert, ha a bevonatréteg 4-7 mm vastagságú.

Minden munkát a durva felület részleges száradása után végezzünk. Ha a rétegvastagság sikerült jól keményedni, javasoljuk, hogy nedvesítse fel a felületet vízzel. Egy keskeny spatulával egy gipszkeveréket alkalmaznak egy széles szerszámra. Legfeljebb 20 fokos szögben egy nagy spatula terjeszti az oldatot a fal felületén. A mozgásnak egyszerre legyen sima és sima.

A felület sarkában történő feltöltése megkönnyíti a keverék eloszlását, vízszintesen mozgatja a spatulát. A sarkok mellett elhelyezkedő területek a legegyszerűbb mód a vágás függőleges mozgatására. A gyengén keményített bevonatot úszóval kezeljük a vakolathoz, és körkörös mozgást végezünk az óramutató járásával ellentétes irányba. Azokon a területeken, ahol kialakult a kidudorodás, a súrlódás szükségessé válik.

Texturált keverék használata esetén a pályázati eljárás némileg eltérő lesz. Fő eszközként keskeny fémspatulát kell használnia. A szerszámmal történő mozgatáshoz szükséges irány a dekoratív vakolat alkalmazásának választott módjától függ.

Ha meg szeretné tudni, hogyan vakolja be a falakat a fürdőszobában, nézze meg a következő videót.

Hasznos ajánlások

Ha a vakolatot a fürdőszobában használják alaprétegként, akkor egy ilyen bevonat további vízszigetelést igényel. Különösen a gipszkeverék esetében, ami fontos ahhoz, hogy megbízhatóan védje a közvetlen vízzel való érintkezéstől. Az építőanyagok piacán speciális polimerek hozzáadásával speciális cement alapú szerszámokat vásárolhat.

A dekoratív vakolatokkal való munkavégzéshez a legtöbb esetben tökéletesen egyenletes bevonat szükséges. A legnehezebb a velencei keverékekkel együtt dolgozni. Ha egy ilyen kompozíciót a bázisra hibákkal lát el - a vakolat befejező rétegen keresztül láthatók. Az oldat vékony rétegekben kerül eloszlásra a felszínen, amelynek hossza elérheti a tízet.

Dekoratív vakolat a fürdőszobában

A tudatlan személy számára a dekoratív vakolat használata a fürdőszobában meglehetősen problémásnak tűnik. Először is, nagyon gyakran a helyiség díszítő vakolatát zavarja a folyékony tapéta, másrészt széles körben elterjedtnek tartja, hogy a fürdőszobában használt díszítő vakolat sok pénzt fog fizetni, és általában az ideális mikroklímájú helyiségekben használják.

A valóságban a folyékony tapéta és a dekoratív vakolat a jellemzőkben különböznek, bár sok közösségük van. Ezenkívül ezt a dekorációt sikeresen használják az épület homlokzatainak és külső falainak viszonylag kevés pénzre történő befejezéséhez.

Dekoratív vakolat alkalmas fürdőszobának?

A fürdőszobában díszítő gipsz díszítése már régóta nem szokatlan. Olyan gyakran használják, mint cserép vagy műanyag. A másik dolog pontosan az, amit a gipsz díszítéssel használnak a szoba kialakításában. Az elérhető áron és felhasználási lehetőségeken alapuló tervezési projektek közül az amatőrök gyakran választhatnak ilyen lehetőségeket:

 • Dekoratív vakolat polírozott természetes kővel;
 • Az anyag rendezett felépítésével befejezve;
 • Velencei vakolat lehetőségek;
 • Vakolat egyéni listával és relief rajzokkal.

Általában nem ajánlott homlokzati gipsz opciókat használni, bizonyos típusú szerkezeti elemeket, mint például a "kéreg bogár", "kameshkovye", granit, bazalt, gabbro alapú töltőanyagokkal. Ezek a típusú dekoratív burkolat nagyszerűen működnek a ház külső falain, de nem alkalmasak a falak falaira. Néhány olyan homlokzati vakolat anyag, amely tökéletesen fenntartja az alacsony hőmérsékletet és az esőt, elveszíti minőségét a fürdő meleg és párás légkörében.

Ennek a dekorációnak az a fő hátránya, hogy jelentős mennyiségű kondenzátumot képes felvenni és megtartani.

Dekoratív vakolat a fürdőszobában

A fenti vakolatdekoráció bármelyike ​​tökéletesen áthalad a vízgőzön, és ezáltal szabályozza a helyiségben a páratartalmat. Ám a fürdőszobában fennálló körülmények radikálisan különböznek a más helyiségek mikroklímájától, így a leginkább "lélegző" gipsz nem képes rendkívül magas páratartalomra. Ezért a legjobb megoldás a vízszigetelő lakkok és masztixek használata. Ebben az értelemben a legmegfelelőbb megoldás a természetes csiszolt kő utánzása.

Marble trim

Különálló típusú velencei vakolat, utánzást befejező kő a legalkalmasabb a használatra a fürdőszobában. Az ilyen dekoratív vakolat a fürdőszobában saját kezűleg néhány napon belül el lehet helyezni, a munkák nagy részét a felkészülés és a végső befejezés szenteli.

A márvány vagy kalcit utánzat polírozott felülete a legmegfelelőbb a fürdőszobában. Bizonyos esetekben márványfalak és belső tér, antikból készültek, nagyon szép és organikus fürdőszobai designt kapnak, mint a fotón.

Ha ilyen dekoratív falakat próbál újra létrehozni csempével, műanyaggal és mosogató tapétával, akkor sokkal nehezebb és költséges lesz e hatás elérése, de lehetetlen, hogy ez lehetetlen.

A márvány díszítés a falak nagyon magas színvonalú kiegyenlítését igényli, hiszen a polírozott felületen minden hiba jól látható lesz: dudorok, felhúzódások, szabálytalanságok, ívelt sarkok. Ezért a gittkészítés és az építési felület szintjének elérése érdekében a kívánt minőségre van szükség. Ezen kívül, mielőtt a dekorációs falat kétszer kezelték egy mély penetrációs alapozóval. 4-5 óra elteltével elkezdheti alkalmazni az alapréteget.

A legfontosabb lépés nem a maradék alatt lévő struktúra kialakítása spatulával és gipsztömeggel, hanem a festék és a viaszmaszk bevonatának helyes megválasztása, amelyet később polírozni kell. A mesterséges márvány befejeződése viszonylag egyszerű, de tapasztalatot és gyakorlati készségeket igényel.

Ez a dekoratív vakolat puha szivacsos és ecsettel tisztítható szennyeződéstől. A lakk bevonat lényegesen rosszabb a csempe keménységében, így a fürdőszobában végzett javítási munkák elvégzésekor a falfelületet vastag műanyag burkolattal vagy kendővel kell lefedni.

Szerkezeti és velencei művészi vakolatok

Természetes kő utánzat nem az egyetlen lehetőség a fürdőszoba dekorációjára. Nagyon érdekes tervezési lehetőségeket használhat a velencei vakolat alapján a művészi rajz elemeivel. Legtöbbször egy ilyen festményt saját stílusában hajtanak végre, amely megfelel a szoba általános kialakításának. A dekoratív vakolat fürdőszobájának ilyen díszítése lehetővé teszi a tervezési projekt megvalósítását, figyelembe véve a szoba egyéni jellemzőit.

A színes megoldás kiválasztásakor nem szükséges kizárólag kő vagy művészi tervezési projektek utánzására koncentrálni. A fürdőszobában sikeresen alkalmazható dekoratív gipsz bélés sokféle fajtája, kiemelkedő szerkezettel. Lehetőség lehet a hengerelt homok, földi márvány, fémporok, természetes vagy szintetikus anyagok mikrofibreiőinek töltőanyagával. Az ilyen vakolat alkalmazásának szokásos módja mellett egy másik műveletet is fel kell venni - dekoratív védőbevonattal.

következtetés

A fürdőszobai díszítő vakolat használatánál a legnehezebb nem az anyag és az alkalmazási mód kiválasztása, hanem a falak textúrájának harmonikus kombinációja és a szoba általános kialakítása. Ezt a fajta felületet hosszú ideig alkalmazzák a falakon, mivel ezt a díszítést hosszú ideig kell használni: ezt figyelembe kell venni a belső térben történő változtatások tervezésekor, pl. Vízvezeték cseréjekor vagy új dekorációs elemek hozzáadásakor.

Fürdőszobai vakolat

A fürdőszoba befedése ritkán megy gipsz falak nélkül, mert ez a legpraktikusabb módja annak, hogy felkészítse a festmény alapjait. Ezenkívül a fürdőszoba vakolat díszítő lehet, a hagyományos anyagok alternatívájaként. Valójában, és egy másik esetben a vakolat összetételét a helyiség sajátosságainak figyelembevételével kell kiválasztani.

Texturált vakolat a fürdőszobában

Gipszkeverék követelmények

A fürdőszobában használt összes anyagnak fokozott ellenállással kell rendelkeznie a nedvességgel szemben. A vakolási megoldások esetében ez különösen fontos, mivel ezek alapul szolgálnak a befejezéshez. Ha a vakolat telített nedvességgel és duzzadt, akkor a csempe leesik, és a festék lehámul és megreped. Az ilyen hibák kiküszöbölése érdekében új javításra lesz szükség, ezek többletköltségek, és nagyon fontosak. Ugyanez vonatkozik a dekoratív vakolatra is: az alacsony vízállóság duzzanatot és hámlasztást eredményez a befejező rétegben.

Dekoratív vakolat a fürdőszobában

A második feltétel a mikroorganizmusokkal szembeni ellenálló képesség. A nedvesség és a hő hozzájárul a gombák megjelenéséhez, amelyek a legkisebb repedésekbe és résekbe jutnak. A gombák nem csak elriasztják az esztétikai megjelenést, hanem nagyon károsak az emberek számára. Ezért a vakolat kompozíciónak erőssége, zsugorodási és repedési ellenállása, valamint antiszeptikus tulajdonságai vannak. A gipszkartonokhoz készült kész keverékek teljes mértékben megfelelnek ezeknek a követelményeknek.

A dekoratív vakolatnak ezenkívül jó sűrűsége és kopásállósága kell, hogy legyen. A piszkos plakk, a por, a hab és a hab könnyen behatolnak a porózus felületekbe, és mindent megtisztítani, gyakran meg kell mosni és törölni kell a falakat. Helytelenül választott vakolat ilyen körülmények között gyorsan elveszíti vonzerejét, elkezd mosni és összeomlani.

A vakolatok típusai

A gipszkeverék gipsz és cement alapon készül. A kötőanyag és a töltőanyag mellett különféle adalékokat is adagolunk a készítménybe, amelynek célja a minőségi jellemzők javítása. Azonban a vakolat alapvető tulajdonságai a kötőanyag típusától függenek.

A fürdőszobák díszítésére használt vakolat megoldásokat ritkán használják, mivel a gipsznek higroszkópos tulajdonságai vannak. A módosító adalékoknak köszönhetően ezek a tulajdonságok jelentősen csökkenthetők, de óvatosan kell használni őket a fürdőszobában. Például egy tágas, jó szellőzésű szoba nagyon alkalmasak, de ha a fürdőszoba kicsi, és ha sok falat telepítenek, akkor a gipsz vakolat nem használható.

Gipsz vakolat

A cementgyártók ellenállnak a hőmérséklet és a páratartalom változásainak, vízzel való érintkezést nem pusztítják el, ezért a legjobb hely a nedves helyiségekben. A cement és a homok mellett hidrofób adalékokat és lágyítószereket is adnak az oldatokhoz, hogy megkönnyítsék a vakolási folyamatot. A habarcs öngyártása során figyelembe kell venni, hogy a minőség három tényezőtől függ: a cement, a homokszemcsék és az összetevők helyes aránya. A kezdő számára könnyű itt hibát követni, ezért jobb, ha optimális arányban választja ki a kész gyári keveréket.

A dekoratív vakolatok a következő típusúak:

 • ásványi - cement, mész vagy gipsz kötőanyagként működik, finom őrölt gránit vagy márvány töltőanyagként szolgál;
 • akril - alapja a polimer akrilgyanta, a töltőanyag üvegszilánkok, márványliszt és más ásványi anyagok;
 • szilikon - szilikongyanta alapú, a töltőanyag megegyezik az akril kompozíciókkal;
 • szilikát - az alap a kálium- és nátrium-folyékony üveg, a töltőanyag finoman őrölt ásványi összetevők.

A dekoratív vakolat textúrája

Relief dekoratív vakolat

Kivéve a mész- és gipszkartonokat, mindegyik a fürdőszobák számára kiváló. Az ilyen vakolatok könnyen alkalmazhatók, jó tapadást mutatnak minden felületen, nem deformálódnak, és nem nedvesek, ha tisztíthatóak.

A vízálló vakolatok összehasonlító jellemzői

Dekoratív vakolat a fürdőszobában (39 fotó): már nem egzotikus

A közelmúltban dekoratív vakolat a fürdőszobában (és valójában - a vakolat, mint a fürdőszoba befejezésének módja) meglehetősen egzotikus módon végződött.

Azonban a jelenleg rendelkezésre álló vízálló anyagok a falak vakolásához lehetővé teszik a díszítő vakolat használatát a fürdőszoba - falpanelek hagyományos kivitelezésével. Festék és csempe.

A dekoratív vakolat előnyei a fürdőszobában

A dekoratív vakolat érdemei a fürdőszobában általában hosszú ideig beszélgethetnek, mert ha felmerül a kérdés, hogy hogyan kell díszíteni a falakat a fürdőszobában, akkor ez a fali díszítés rendkívül népszerű.

A dekoratív vakolat gyönyörű dombornyomott felületeket hoz létre, jól maszkolja a falak kis szabálytalanságait, lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen színsémában festse a szobát.

Azonban mi a jó a fürdőszobában dekoratív vakolat?

 • A dekoratív vakolat egyik fő előnye - páraáteresztő képessége. A finiser anyagának ez a tulajdonsága nagyon fontos, mivel a fürdőszoba magas páratartalma magas követelményeket támaszt az anyag minőségével szemben.
 • Páraáteresztő képességének köszönhetően a dekoratív vakolat kedvező mikroklímát hoz létre a fürdőszobában, és megakadályozza a gomba fejlődését.
 • Nos, és az utolsó - de nem annyira jelentős, de fontos előny.
  Amikor a fürdőszobában falakkal díszítik a dekoratív vakolatot, a tükrök és az üveg gyakorlatilag nem verejtenek el - a felesleges víz a felület abszorpciós tulajdonságai miatt eltávolodik.

Dekoratív vakolat a fürdőszobában

Minél jobb a gipsz?

Vakolat átdolgozása

A fürdőre díszítő vakolat alkalmazható a beton alapra, azonban a szükséges felületi minőség biztosítása érdekében ajánlott a vakolat falon történő bevonása.

És itt egy teljesen természetes kérdés merül fel - mi a helyzet egy fal falának vakolásával a fürdőszobában?

Az első és meglehetősen nyilvánvaló válasz az univerzális keverékek (pl. Rotband vakolat), amelyeket gyakorlatilag bármilyen felületre terveztek.

Mindenesetre a cement, és nem a gipsz, kötőanyagként működik az ilyen keverékekben, ezért alkalmasak a nedvességálló dekoratív vakolat alatt lévő fürdőszobák vakolására.

A második lehetőség, amely viszonylag nemrégiben jelent meg a hazai piacon, az úgynevezett fertőtlenítő vakolat.

Ezek tartósabbak, mint az univerzális keverékek, de számos előnye van:

 • Hozzon létre egy vízszigetelő réteget, ami fontos a fürdőszobában,
 • Nagy szulfit ellenállással rendelkeznek
 • Adja fel a felesleges nedvességet és optimalizálja a mikroklímát a fürdőszobában
 • Könnyen felvihető a bázisra
 • Ne okozzon repedéseket idővel
 • Ne tartalmazzanak mérgező anyagokat

Ezek a keverékek tökéletesek egy igazítási réteg létrehozásához. De a befejező kivitelben még mindig különleges dekoratív vakolatot kell használni.

Venetian vakolat a fürdőszobában

A fürdőszobában használt dekoratív vakolat legáltalánosabb típusa, természetesen, velencei vakolat.

A márvány felületének imitálásával valóban felejthetetlen benyomást kelt a fürdőszobában.

A dekoratív vakolat a következőképpen kerül alkalmazásra:

 • Egy száraz falon, amelyet egy fertőtlenítő gipszel vagy egy cementhabarcs-keverékkel egyenletesen állítanak elő, vékony alapozóréteggel díszítenek.
  Alkalmazásakor megpróbáljuk olyan módon elhelyezni az anyagot, hogy a spatula-szakaszok közötti vonalak ne legyenek láthatóak.

Gipsz réteg alkalmazása

Miután a réteg megszáradt, egy második díszítő réteget alkalmazzon.

 • A díszítő rétegen keskenyebb spatulával a texturált réteget alkalmazzuk. A keskeny simító levágja a csíkokat, amelyek egyedi mintát alkotnak.
 • A szárított texturált rételt zománcpapírral kezeljük, és a nedvességtől való védelem érdekében még mindig a fürdőszobában dolgozunk! - különleges vákuumkompozícióval díszítjük a dekoratív vakolatokhoz.
 • Csiszolópapír

  A fürdőszobai dekorációval készített gipszkarton befejezése nagyon lenyűgöző eredményeket hozhat: a viasz bevonatú falak textúrája és csillogása természetes polírozott kőre jellemző.

  Tehát az eredmény megéri az erőfeszítést!

  Gipszkészlet a fürdőszobában, a rajzok lehetőségei és jellemzői

  A fürdőszobában nagy páratartalmú helyiség található. Ez a tény vitathatatlan, ezért figyelembe véve a befejezést, számos tényezőt figyelembe kell venni. A legtöbb mester, szakember és különféle szakértő, akiknek még a kis tudás is egyetértenek ugyanazon a véleményen - a csempe lesz az ideális alkalmazás.

  Ma azonban érdekli a gipsz a fürdőszobában a csempe alatt, beleértve a betonfalakat is, mert mint a csempe, képes megoldani a hőmérsékletváltozásokat, ellenállni a hatalmas nedvességnek és a gőz agresszív hatása alatt maradni.

  Milyen vakolatot kell használni a fürdőszobában, hogyan kell a munkafolyamatot megfelelően megtervezni, mely pillanatok a legnagyobb koncentrációt érdemlik? Válaszolunk.

  Sanitizing megoldások.

  A csempe alá tartozó fürdőszobának szaniter tulajdonságai vannak. A modernitás hatalmas számú különböző kompozícióval rendelkezik, amelyek megfelelnek ennek a követelménynek, így a megfelelő választás egyszerű feladat.

  A gyártók felelősségteljes hozzáállást tanúsítanak a termékeik megteremtéséért, amelyek kielégítik az ügyfeleket, nagyvonalúan töltik be lágyítókkal és adalékanyagokkal. Javítják a minőséget, hogy a falak vakolását a fürdőszobában könnyű legyen.

  A száraz vakolat és a cement-homok között nem szabad megfeledkezni arról, hogy az első sokkal könnyebb alkalmazni, a repedések rendkívül ritkák és gyorsabbak, mint a második.

  Miután csak egy héttel az alkalmazás után, a munka a fürdőszobában továbbra is csempe vagy gitt szemben.

  Többek között érdemes megemlíteni hatalmas pozitív pontot:

  • A csapágyfalak és az alapozás a sók és nedvesség által okozott elmosódás miatt képesek elpusztítani a nézetet, de a saját kezű fürdőszobában levő tisztító dekoratív vakolat a figyelmen kívül hagyva ezeket a fenyegetéseket kezeli. Gyorsan védi az összes réteget. A fürdőszobában lévő cement és gipsz vakolat nem megfelelő.
  • A gipsz felújítása a fürdõszobában megrongálódott, a falra tapadt kifolyás megjelenésével.
  • Megjeleníti a meglévő vizet a falakon, ami gyönyörű kilátást és hosszabb élettartamot biztosít.
  • A szobák kiváló vízszigetelő védőfalaival rendelkezik.
  • Könnyen áthalad a gőzön keresztül.
  • A keményedési és felhasználási folyamatban elkerülhető repedések, még akkor is, ha a velencei vakolat a fürdőszobában sűrű rétegben kerül alkalmazásra.
  • Természetes összetevőkből készült.
  • Nagy ellenállóképességű a különböző sók hatásaival szemben.

  Érdekes: tilos ezeknek a keverékeknek a gipszalapokra, alapokra (talajvíz hatásoktól) és vízszigetelő talapzatok formájában történő felhasználására.

  Előkészítés és alkalmazás.

  A fürdőszobában lévő vízálló vakolat a fal megfelelő előkészítésével kezdődik, a megjelenés és a munka minőségétől függően. Meg kell szüntetni a régi festék- és gipszkartonok maradványait. Ami az új épületeket illeti, zsíros foltok és szennyeződések jelenléte elkerülhetetlen, így az új házak különösen alapos tisztítást igényelnek:

  • A régi festék maradványainak legegyszerűbb eltávolítása fúvószerszám segítségével, azonban ezt úgy kell megtennie, hogy védő maszkot visel, hogy elkerülje a mérgezést és a nyálkahártya esetleges kisebb égési sérülését. A festéket könnyedén el lehet távolítani. Vegyünk 8 rész mészkeveréket, és keverjük össze 2 rész nátrium-hidroxid-oldattal.
  • A túl lapos felületű falak kívánatosak a vágás vagy vágás kezelésére. Ennek köszönhetően a megoldás sokkal erősebb.

  Fontos: a felsorolt ​​feldolgozási módszerekkel együtt sandblaszter feldolgozás is lehetséges. Hála neki, a munka sokkal gyorsabb lesz.

  A töltött varratú téglafalak tulajdonosainak elővigyázatossággal kell megtenniük, hogy kb. 1,5 cm-es mélyedésekkel karcolják meg a keletkező porokat. Azok számára, akiknek a falai kitöltetlen varrásokkal rendelkeznek, biztonságosan felveheti az alkalmazást, mert az érdesség már elég lesz.

  Obryzg.

  A permetezésre azért van szükség, hogy a keveréknek a fal felszínéhez tapadjon a legnagyobb tapadási ereje, mindenféle repedés és más szabálytalanság feltöltése révén.
  Az első dolog, hogy kétségtelenül egy csobbanás. Ehhez folyékony oldatot használ, konzisztenciája a tejfölhöz hasonló:

  1. Először az alapot alaposan meg kell nedvesíteni vízzel.
  2. Ezután a szokásos "dobás" módszerrel keverékkel fedik le a falat. A vastagságnak 5 mm-en belül kell lennie.
  3. A permetezéssel kapott réteget úgy kell hagyni, ahogy kiderült.

  Érdekes: A faalap több figyelmet igényel, és a vastagsága 9 mm-re növelhető.

  Durva réteg.

  • Felölelik a permetet. Azok, akik a mész-gipsz-habarcsot választják, elegendő 7 mm vastagság eléréséhez, a cement-keveréket egy 5 milliméteres szórással lehet bevonni.
  • Vannak esetek, amikor az első alkalmazás elégtelen. Ez az eset egy második, legvastagabb alkalmazást igényel, közvetlenül az első beállítás után.
  • A speciális rétegvastagsággal dolgoznak, 70 cm-ről 1 méterre. A mozgás iránya üdvözlendő, nincs hatalmas szerepe.

  Befejező réteg.

  A befejező rész kétféleképpen osztható meg: a falak feldolgozása keverékkel a további befejeződéshez (ez akkor jelentkezik, ha a vakolat egy csempe alatt lévő fürdőszobához szükséges), vagy dekoratív anyagként használják.
  A legfontosabb különbség ezen lehetőségek között: az anyag gondos megválasztása és az alkalmazott oldat vastagsága. A fürdőszobában használt díszítő vakolat vastagsága 4-7 mm, a szokásosnál kevesebb, mint 2 mm:

  • Először is fontos nedvesíteni a gipszréteget.
  • Ezután a szakemberek egy széles spatulát vesznek fel, amelynek szélén a kész keveréket ragadják meg, és egy egyenletes réteget helyeznek a falra. A spatula 15-20 fokos szögben tartása a legjobb hatást érheti el.
  • Layer, még nem volt ideje megragadni, dörzsölni egy rántással. Körkörös mozdulatokban.

  Fontos: A dörzsölésnél fontos, hogy szorosabbra nyomja a rácsot, dörzsölje a hornyokat, enyhén nyomja.

  • Amikor a fürdőszobában textúrázott vakolatot tervezünk, ne feledjük, hogy a rétegvastagságnál a textúrát egy keskeny simítóval (8-12 cm) kell alkalmazni. Sokkal könnyebb vele dolgozni, egyedi mintákat és dísztárgyakat hozva létre. A spatulát kell mozgatni, azonban az irány ebben az esetben kis szerepet játszik, így tetszés szerint teheti meg.

  Kötelező: Azok, akik művészi munkájukat a fürdésükből akarják, minden bizonnyal emlékezzenek a saját egészségükre, különben nem lesz csodálatos. Ezért fontos, hogy kesztyűt és gézköteget használjunk, különösen akkor, ha a gipsz vakolatot választjuk a fürdőszobában.

  Többek között ellenőrizze a páratartalmat és a hőmérsékletet, mert nyilvánvaló, hogy magasabb hőmérsékleten a vízálló gipsz a fürdőszobában sokkal gyorsabban szárad.
  Minden technológiai folyamat befejezésekor a szerszámokat meg kell mosni, és a fennmaradó anyagot kényelmes helyen, zárt formában kell elhelyezni.

  Árnyalatokat.

  A szilárd alap minden munkának fontos részlete, köszönhetően a fürdőszobában lévő falak vakolásának köszönhetően öröm. Miután a falról eltávolították a zsírokat és a tapéta maradványait, bónuszt kaphat a munka szépsége, ereje és stabilitása érdekében.

  Mindig különös figyelmet kell fordítanod a kezdeti munkára, ebben az esetben rendkívül fontos előre megszabadulni a gyenge pontoktól. A falakon repedések, sok gyűlölettel, csak a fürdőszobában vízálló gipsz esetén nagyon fontos szerepet töltenek be, hogy fokozatosan szeressenek belőlük. Általában még kívánatosak is elmélyülni és kibővíteni.

  A rongálásnak a falakon való csúnya kiáradása teljesen meggondolatlanul le kell törniük őket acélkefével, és a különleges területeken lebegő efflorescensek genocídiumosak lehetnek egy csiszolóval, hogy egyedül hagyják el a ház falát. 24 órával a lakások falának vakolását megelőzően egy falat permetezni kell, egy leckét olyan hasznosnak, mint a szórakozást.

  Egyébként nem szabad elfelejteni a megerősítő hálót, mert anélkül, hogy a gipsz falak bizonyos fajtái nagyon gyengeek lesznek, köztük gipsz vakolatot különböztetnek meg. Azok számára, akik érdeklődnek, hogy milyen gipsz van a fürdőszobában, könnyű azonnal válaszolni, hogy bármit használhat, de a vakolat kerülendő.

  Általánosságban elmondható, hogy a csempe a gipszen a fürdőszobában ritkán van felszerelve, mivel az ízületek között fennáll a vízveszély, és újra kell újra felszívni. A folyadék egyszerűen "áthalad" az egész gipszrétegen.

  A száraz keverék összekeverésekor használjon tiszta, lehetőleg ivóvizet. A megengedhető Celsius fok 15 és 20 közötti tartományba esik. Lassan, a keverék adagolásával párhuzamosan, tökéletes konzisztencia érhető el.

  A szükséges rétegvastagság alapján a keverék vastagsága szabályozott. Nagyon könnyen beállítható, csak víz hozzáadásához. Egyébként kívánatos, hogy 20 percen belül elkészítsünk egy kész oldatot, mivel a hosszú inaktivitás a minőség és a porozitás romlásához vezet.

  Ami a téglafalat illeti, van egy ilyen finomság: először a varratokat levágják, majd azonnal bevonják a vakolat egy fő rétegébe. A megoldást különböző módon alkalmazzák, manuálisan vagy egy vagy több látogatás során speciális eszközök segítségével.

  Ügyeljen arra, hogy kövesse a vakolat szárítását, ezt a folyamatot nem korábban, mint 24 óra elteltével kell elvégezni.

  Dekoratív vakolat a fürdőszobában.

  Elmúltak azok a napok, amikor egy gyönyörű kerámia csempe volt az egyetlen, nem alternatív lehetőség, a WC-kben és a fürdőszobákban díszítve. Ma a csempe mellett könnyű megvenni a különböző lehetőségek széles választékát, például a fürdőszobában használt velencei vakolat sok ember álmának számított.

  A felhasználási módokra vonatkozó korlátozások teljesen hiányoznak. Az egyetlen dolog, amit feltétlenül figyelembe kell venni a nedvességállóság a vakolat.

  Mielőtt a fürdőszobában díszítő vakolattal díszítené a falakat, a falak további vízszigetelését, speciális alapozóval történő munkát követően, a munkaterület áztatásához szükséges.

  A természetes viaszokat tartalmazó készítmények pozitív tulajdonságokkal rendelkeznek, ezért előnyben kell részesíteni őket, így a megjelenés évek óta elégedett. Ma az egyik leginkább alkalmazható strukturális homlokzati keveréknek nevezhető, mivel hihetetlenül ellenáll a magas páratartalomnak.

  Először meg kell tisztítanod a falat, el kell távolítani a port, a szennyeződéseket, az olajfoltokat, csak alapozva, de a falburkolat legvégén, hogy a fürdőszoba dekoratív vakolatának legfontosabb előnyeit megkapja, különleges intézkedéseket kell tennie. Közvetlenül az oldatnak a falon való teljes száradása után fontos, hogy maszkírozással borítsuk le. Úgy tervezték, hogy növelje a kopásállóságot, és a hatása a nedvességgel kapcsolatos problémák kiküszöbölésére irányul.

  A maszk fő összetevője a természetes viasz. A gyártás során a keverék gyártásánál alkalmazott különleges kezelésnek köszönhetően megtartja csillogását és játékát. Ezért van az a bázis, amelyre a fürdőszobában alkalmazott dekoratív vakolat megjelenik egy sima, fényes felületen, amely hozzáadódik.

  Többek között bárki, aki ilyen vakolatot szeretne használni, lehetősége nyílik szinte bármilyen rajz vagy textúra kiválasztására. Az egyetlen probléma, amellyel találkozhatunk, az a saját képzelőereje, de kreatív gondolkodású emberek biztosan megtapasztalják a munka élvezetét.

  A legfontosabb dolog az, hogy a fürdőszobában lévő vakolat valóban képes hűségesen szolgálni sok éven keresztül, pl. Díszítő gipszkartonként a csempe és a fal díszítése a fürdőszobában, a foglalkozás meglehetősen egyszerű. Fontos, hogy kövesse a fenti utasításokat és utasításokat a fal készítéséhez.

  Texturált vakolat a fürdőszobában.

  Azok, akik azt gondolják, milyen dekoratív gipsz a fürdőszobában a legjobban néz ki, javasoljuk, hogy fordítsanak figyelmet a texturált vakolatra. Tartalmazza a kötőanyagokat és a töltőanyagokat. A töltőanyagok szerepe: granulák, kavicsok és még sok más. Köszönjük őket, hogy rendkívüli eredményt kapnak, ami úgy néz ki, mint a selyem gipsz, vagy a kő ereje, akár fémes hideg is.

  Ez a keverék egyszerűen csak a falon fekszik, hosszú ideig és hatékonyan fog tartani, a költségek meg fogják kérni, de az alkalmazás során meg kell mutatni a maximális gondosságot és éberséget. Vannak felügyeletes esetek, amelyeket sok kicsi, de kellemetlen hiba követ. Fontos, hogy gondosan mérsékelje a munkaterületet.

  Azok, akik az idő múlásával kozmetikai javításokat kívánnak készíteni, nehéz lesz eltávolítani a bevonatot. Ez egyfelől kétségtelenül kiváló, a minőségről beszél, de ha a 2-3 évente elvégzett javítások normálisak, akkor gondolnia kell arra, hogy szükség van-e extra erőfeszítésekre és a szükséges erőforrásokra.

  A javaslatok közül 2 lehetőség van erre a vakolatra - a dombornyomott henger és a rácsos alatt. A minta a korábban felsorolt ​​töltőanyagok miatt jelenik meg. Fontos, hogy gondosan mérlegeljük a töltőelemek alakját, mivel a kör a hornyokat és a hornyokat formázza, az éles elemek karcos mintát és foltokat alkotnak.

  Venetian vakolat.

  Ez a gipsz a fürdőszobában kizárólag rétegekben alkalmazzák. A velencei vakolat alkalmazása nagyon különbözik a megszokottól, mert különös gondosságot igényel, csak áttetsző rétegekből származó vékony rétegben alkalmazható.

  A transzlucencia hatás az, ami vonzza a velencei embereket. Látszólag hozzáadja a helyiséget, a hangerőt és a mélységet minden helyiséghez, mivel közel áll a fal tökéletes, tükrös fényéhez. A velencei vakolattal rendelkező hatalmas tapasztalattal rendelkező szakemberek szó szerint tükörstíjat hozhatnak a munkaterületről!

  A velencei érintkezés más anyagokkal, például üveg vagy kerámia burkolattal, nedvességálló anyagokkal kell kezelni. Ez a feladat egyszerűen elvégezhető a hagyományos tömítőanyaggal, az ár kicsi, és a segédprogram óriási.

  Teljes mértékben kiküszöböli a nedvesség behatolásának kockázatát. A kész felületnek síknak kell lennie, különben fontos, hogy azonnal megszüntesse a hiányosságokat, míg a megoldás kijavítható.

  Népszerű kérdések.

  Lehetséges a vakolat vakolat a fürdőszobában? Kétségtelen, lehetséges, de érdemes felidézni, hogy fennáll a veszélye annak, hogy a nedvesség bejut a varratokba. A vakolat vakolattal nagyon veszélyes, mert a víz repedéseket okoz, és minden leeshet. Lehetőség van a gipszkarton burkolására a fürdőszobában? A válasz egyszerű - igen!

  Gyakran megkérdezik, hogy milyen gipszet kell a falak falához igazítani, de a figyelmes olvasók könnyen arra a következtetésre jutnak, hogy a cement alapú vakolat a fürdőszobában valóban tökéletes lesz!