Legfontosabb > Dekoráció

Dekoratív vakolat a WC-ben: a használat és a fotó jellemzői

A közelmúltban a díszítő vakolatot egyre inkább használják befejező anyagként. Segítségével sima felületeket és hihetetlen rajzokat készíthet. Nem kevésbé releváns a dekoratív vakolat a WC-ben és a fürdőszobában. Megvásárolható bármely nagyobb hardverraktárban. Csak azokat a típusokat kell megérteni, amelyeken a bevonat élettartama és minősége függ. A cikk példákat mutat be a népszerû vakolatokra, amelyek közül választhat az árnak és az alkalmazási módnak megfelelõ lehetõséget.

Pozitív és negatív szempontok a befejező dekoratív vakolattal

Csak néhány évvel ezelőtt nehéz volt a WC-vel és a fürdőszobával ellátni a magas páratartalom miatt. A legmodernebb megoldások a befejező anyagok, amelyek közül a leginkább elfogadható a vécé és a fürdőszoba díszítő vakolat.

A nedvességállósághoz akril és különleges adalékokat adnak a dekoratív vakolathoz. Köszönjük nekik, hogy a művelet közben a felület megőrzi megjelenését, és nem illeszkedik a hőmérsékleti ingadozásokhoz.

A dekoratív vakolat előnyei

Különleges összetétele miatt a dekoratív keverék elnyeli a nedvességet és a gőzöket a levegőből, ha azok aránya meghaladja a normál szintet. Száraz levegővel a stukkó képes nedvességet felszabadítani, stabilizálva a nedvességet. Ezek a tulajdonságok hiányoznak a csempe, ami egy hagyományos anyag WC-dekoráció.

Könnyen törődhet. A dekoratív vakolat felülete ecsettel és tisztítószerrel tisztítható. Ezenkívül a modern technológiával összhangban a dekoratív vakolat alkalmazása után a felületet antisztatikus megoldásokkal kell kezelni, amelyek megakadályozzák a por és piszok elszenesedését.

A dekoratív vakolat hátrányai

Az első minőség, miért nem sokan hajlandók vásárolni dekoratív vakolat - a magas munka ára. Ha nem vagy a befejező szakember, akkor díszítőberendezőket kell bérelnie, akiknek a költségei ugyanolyanok. Mennyi és az anyag ára. Ha úgy döntenél, hogy megszabaduljon a díszítő vakolat formájától a WC-ben, akkor fel kell készülnie a poros folyamatra. Ez a mínusoknak is tulajdonítható.

A dekoratív vakolat típusai

A különböző vakolatok saját megkülönböztető tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezért, ha kiválasztja, akkor figyeljen erre a tulajdonságra.

Szilikát vakolat

Ez a megjelenés egyik legerõsebb fajtája. Az élettartama legfeljebb 60 év. Ez szilikátok alapján készül, amelyek a felületen magas nedvességállóságot és gőzáteresztő képességet biztosítanak. Tűzálló és a gomba terjedésének ellenáll. Mindezek a tulajdonságok ahhoz szükségesek, hogy kényelmes légkört teremtsenek a fürdőszobában.

Ásványi vakolat

Páraáteresztő képességének köszönhetően az anyag a fürdőszobák és a WC-k díszítő felületének bizonyult. Ezekben a helyiségekben normális mikroklímát tart fenn. Befejezi az utat, hogy megőrizze a tulajdonságait 30 évig.

Akril vakolat

Szerkezete szempontjából egy műanyag, amely a szárítás után nagy nedvességállósággal rendelkezik. 50 évig szolgál.

Hogyan kell alkalmazni a dekoratív vakolat célját?

A WC-ben lévő falak vakolásának folyamata nem különbözik a standard belső fal díszítésétől. A felhasználás különbözete csak a befejeződés utolsó szakaszában látható, nevezetesen a vízszigetelő tulajdonságokkal rendelkező vízszintesítő réteg alkalmazása során. Ezt különböző módon alkalmazzák.

Homogén durva felület

Olyan felületet hozzon létre, amely hasonló a bőrhöz, kis pattanásokkal, habszivacs használatával, műanyag zacskóba csomagolva, seprűvel vagy gyűrött papírral. Jellemző folyamat - a végső réteget egy nedves felületen alkalmazzák.

Striated felület

Egy friss réteget használnak, hogy a szalagokat spatulával is felhúzza. Az eljárás során tégla vagy falazás utánzat keletkezik.

Durva hornyolt felület

A munkaoldat alapja nagy frakciókkal hígítható, amelyek elemei nagy felületeket hoznak létre a felületen. A habarcsot vízszintes vagy függőleges vízszintes úszóval őröljük. Így alakulnak ki jellegzetes hornyok.

Felület egy velencei mintával

Ez a legnehezebb lehetőség a dekoratív vakolat befejezésére. A falakon a keverék különböző rétegeit alkalmazzák. A kész felületet következetesen fugázzák és forgácsolják. Ez természetes kőművesség utánzatának érzését kelti.

Lessing felület

A befejeződés lenyűgözi az ősi szokatlan textúrát és az ókori hatásokat. Elmosódott háttér jön létre.

Flock bevonat

Ennek eredményeképpen egy mozaik csempe utánzat jön létre.

A vakolat behelyezése

A vécé dekoratív vakolat alkalmazásának technológiája nem különbözik a más helyiségek hasonló folyamatától. Vannak olyan árnyalatok, amelyekre először is szükség van.

A fürdőszobában lévő falakat alaposan meg kell alapozni többször. Az oldat felszíni szilárdságot biztosít, és véd a nedvesség behatolásától. Miután az első rétegnek meg kell várnia a teljes száradást. A második réteget közvetlenül a vakolat használata előtt kell alkalmazni. A legjobb, ha egy primert kvarc-homokkal lehet használni. Tartalma miatt a díszített felülethez való tapadás többszörösre nő.

A talaj tampere után a vakolatot felhordják és megkönnyítik. Ehhez használjon kész bélyeget vagy egy hagyományos spatulát.

Legalább 72 órát vesz igénybe a vakolat száradása. Ha van lehetőség arra, hogy megtagadja a fürdőszoba használatát, jobb, ha a szárítási időt egy hétre növeli. Ez idő alatt a készítmény teljesen polimerizálódik, és megszerzi a szükséges jellemzőket.

Modern anyagok a WC befejezéséhez

Hagyományosan a WC kiszerelését gyorsan elvégzik, és nem igényel jelentős pénzügyi költségeket. A szoba sajátosságai miatt a díszítéshez használt anyagoknak jó nedvességállósággal, könnyű karbantartással, magas minőségi jellemzőkkel és esztétikai mutatókkal kell rendelkezniük. Miután áttekintette az anyagok fajtáit, megvizsgálva azok tulajdonságait és előnyeit, megtalálja az optimális megoldást arra a problémára, hogy hogyan kell a WC-t elvágni a fenti követelményeknek megfelelően.

Milyen anyagot választani a falakhoz?

Annak érdekében, hogy megválaszolják a falon lévő WC falának elvágásának kérdését, vegye figyelembe az erre a célra felhasznált anyagokat. Hagyományosan használt:

 • műanyag vagy MDF panelek;
 • festeni;
 • kerámia csempe vagy mozaik;
 • mosható tapéta;
 • díszítő vakolat.

Műanyag burkolat

A mosdó műanyag panelekkel történő lezárása az egyik legkedvezőbb árú és gazdaságos lehetőség. A műanyag jó nedvességállósággal, nagy tartóssággal és könnyű karbantartással rendelkezik. A szerkezet sikeres telepítéséhez a rackkeretet először a teljes helyiség peremére kell felszerelni csavarokkal, szigorúan a szintre. A panelek különleges zárakkal történő felszerelése lehetővé teszi, hogy biztonságosan rögzítse őket a kerethez anélkül, hogy sok erőfeszítést igényelne. A falak befejezéséhez ajánlatos egy merevebb anyagot előnyben részesíteni, figyelembe véve a terhelést (különféle akasztók és polcok használata esetén). A különböző színek lehetővé teszik a megfelelő árnyék kiválasztását és a harmonikus belső kialakítását.

A WC falainak díszítése műanyag panelekkel

Tipp Az MDF burkolat ugyanolyan elven működik, mint a PVC anyag.

A befejező keret módszer nem ajánlott kisebb négyzetméteres helyiségekben való használatra m, mert a keret telepítése további térfogatot igényel, ami a kis szobák kritikus fontosságú lehet.

szín

A WC-festék kitöltése sok szempontból megfizethető lehetőség. Maga a festés maga gyorsan elvégezhető, de szem előtt kell tartani, hogy a végleges kialakítás előtt tökéletesen illeszkedni kell a falakhoz a gipsz és a gitt segítségével. Ellenkező esetben a festés után minden hiba azonnal észrevehető. Az anyag kiválasztásakor jobb, ha a latex alapú különleges festékek előnyben részesítik azokat, amelyek könnyen karbantarthatók, nagyon ellenállnak a nedvességnek és a különböző szennyeződéseknek. A különböző árnyalatok lehetővé teszik, hogy megtalálja a legjobb megoldást egy kis helyiség kialakításához.

csempe szerelése

Az időigényes, de igényelt megoldás a lakás WC-s falának befejeződésére kerámia burkolólapok vagy mozaikok használata - tartós, megbízható, vízálló, higiénikus és könnyen kezelhető anyagok. A tervezési lehetőség kiválasztásánál figyelembe kell venni a tökéletesen sima alapot. A falakat kétféleképpen lehet szintre húzni: gipsz vagy vakolat cementkötésű forgácslapokkal. Azt is meg kell jegyezni, hogy a nehéz cserép nem ragaszkodik a falakhoz, ezért előnyben részesítse a könnyebb termékeket.

A csempe a WC-ben gyönyörű és praktikus

A lakásban lévő mosdó véglegesítéséhez nincs szükség drága anyagok használatára, főleg olyan helyiségekre szánták, amelyek kíméletlen működési körülmények között vannak. Vásárlás előtt győződjön meg róla, hogy az anyagfogyasztást a szoba méretének megfelelően számolja ki. A különféle formák és színek széles választékának köszönhetően eredeti és stílusos belső kialakításra lesz lehetőség. Például egy sikeres megoldás a monokróm kerámia csempe kombinációja egy mozaik vásznával, amely megfelel a színsémának.

tapétázás

A falak díszítésére a WC-helyiségben kívánatos mosható tapéta használata. A ruhákat folyamatosan kell választani a nedvesség, a hőmérsékleti különbségek és a kémiai összetételek hatása ellen. Ezeket a kritériumokat leginkább vinil ruhák és üvegszálas tapéta biztosítja.

Toalettpapír tapéta

A vinil biztonságos és tartós anyag, és a különböző textúrák lehetővé teszik, hogy a legjobb megoldást válasszuk a WC-k befejezéséhez a lakásban. Előnyben részesítjük a habot vagy a sima vásznokat, ami nagyban megkönnyíti a gondoskodást.

Üvegszálas tapéta, amely ellenáll a kemény működési feltételeknek, tartós, megbízható és tartós. A befejező eljárás nem okoz különleges nehézségeket - az üvegfestéshez való ragasztás nem igényel tökéletesen sima falakat, felületük kissé egyenetlen lesz a vakolattal és speciális ragasztókészítménnyel kezelhető.

A tapéta színe és mintája befolyásolja a beltér vizuális érzékelését, és vizuálisan is megnövelheti a WC-szobát, és csökkentheti

A színséma kiválasztásakor figyelembe kell venni a helyiség méretét. Ha vizuálisan szeretné bõvíteni a helyet, válassza a kis vásznokkal ellátott fényes vásznat, használhatja a háttérképet hosszanti vagy keresztirányú csíkkal.

Tekintsük a gyártó ajánlásait, amelyeket a tekercseken jelöltek meg, ezáltal elkerülheti a hibákat a WC-helyiség befejezésénél.

Dekoratív burkolat

A WC-helyiségben lévő falak eredeti formája a dekoratív vakolat, ami egy különleges keverék, amellyel gyönyörű felületet hozhat létre, remek megkönnyebbüléssel. A dekoratív vakolat jó páraáteresztő képességgel, nedvességállósággal, nem okozza a gomba fejlődését a működés során, ami fontos a magas páratartalmú helyiségekben. Alkalmazásához elegendő egy hagyományos spatulát használni.

Venetian vakolat fal dekoráció - luxus és nemesség a belső

A dekoratív vakolat hátrányai magukban foglalják a viszonylag magas költségeket és az előkészítő munka szükségességét - a falfelület beállítását.

Mennyezeti kivitelezés

Miután befejezte a tervezést a falak a szoba, akkor kezdheti befejezni a mennyezetet a WC-szobában. Az erre a célra használt leggyakoribb anyagok a következők:

 • feszítő szerkezetek;
 • gipszkarton;
 • rack vászon;
 • műanyag panelek;
 • vakolat.

A nyújtható struktúrák drága tervezési lehetőség, de esztétikus megjelenésűek, sima és egyenletes felülete megőrzi a mennyezet összes szabálytalanságát, nem bocsát ki mérgező anyagokat, a tartósság, a nedvesség, a magas hőmérséklet és a különböző szennyeződések megkülönböztetik őket. A szerkezet sikeres telepítéséhez egy keret kerül kialakításra a helyiség peremén. A filmlapot hőpisztoly segítségével melegítik és biztonságosan rögzítik a kerethez. A textilanyag használata során bizonyos készségekkel kell rendelkeznie, amelyek lehetővé teszik a telepítés sikeres elvégzését.

Stretch mennyezet ideális vizuálisan növeli a WC magasságát

A felfüggesztett gipszkarton rendszer sokkal praktikusabb és olcsóbb, mint az előző változat. A gipszkarton segítségével sikeresen elrejtheti a szabálytalanságokat és a kommunikációt. A befejeződés a festés vagy a tapétázás során csökken. A gipsz-mennyezet előnyei kiváló hang- és hőszigetelést, hőmérséklet-öregedést és könnyű karbantartást biztosítanak. A szerkezet felépítése olyan speciális sínek beépítését jelenti, amelyekhez a gipszkarton rögzítve van, aminek következtében a helyiség magassága csökken. Ahhoz, hogy sima és sima felületet kapjon, gondos kezelést igényel az ízületek.

A rackszövet tökéletes a mennyezet díszítéséhez bármilyen helyiségben, függetlenül a helyiség méretétől. Az anyag tartós, ellenáll a különféle károknak, nedvességállóságnak és tűzállóságnak. A telepítés nem igényel különleges készségeket és az alap előkészítését, elegendő egy rögzítő rendszer felszereléséhez és a szerkezet összeszereléséhez (vegye figyelembe, hogy a kötőelemek felszerelése csökkenti a helyiség magasságát). A megfelelően megválasztott árnyalatok vizuálisan kibővítik a teret, és harmonikus belső teret hoznak létre. Az anyag költsége meglehetősen magas.

Műanyag panelek - gazdaságos és megfizethető anyag a mennyezet felújításához a WC-szobában. A műanyagnak jó nedvességállósága, ütésállósága, tartóssága, vegyszerállósága kiváló hang- és hőszigetelési tulajdonságokkal bír. A panelek telepítése nem igényel különleges készségeket, és a speciális berendezések jelenléte, valamint a színek széles választéka lehetővé teszi, hogy megtalálja a legsikeresebb megoldást. Az anyag egyetlen hátránya a magas hőmérsékletnek való kitettség, ezért a befejező eljárás kiválasztásakor figyelembe kell venni a biztonsági szabályokat.

Műanyag panelek - gazdaságos megoldás a mennyezet befejezéséhez, amellyel elrejthetők a kommunikáció és a felületi rendellenességek

Gipsz - a legegyszerűbb módja annak, hogy befejezze a mennyezetet. Ez a technika lehetővé teszi, hogy tűzálló, hőálló és nedvességálló, tökéletesen sík felületet hozzon létre. Kívánt esetben a vakolt felület nedvességálló festékkel festhető. Nagyszerű textúrájú vagy velencei gipsz-mennyezet fog kinézni. A hátrány az, hogy lehetetlen elrejteni a kommunikációt.

Padlóburkolat

A padló befejezése - a javítási munka utolsó szakasza. A padlózat megfelelő anyagának kiválasztására vonatkozó fő kritérium a jó gőz és vízszigetelés. A WC-ben lévő padló hagyományosan csempézett, amelyet a könnyű karbantartás, a kiváló nedvességállóság, a higiénia, a magas gyakorlatiasság és a tartósság jellemez. A csempe nagy szilárdsággal és elegendő vastagsággal kell, hogy bírja a jelentős terhelést.

Kérjük, vegye figyelembe! A WC-ben nem lehet a padlót vékony és törékeny anyagcsempékkel terjeszteni, ez tele van a padlózat gyors károsodásának lehetőségével.

A telepítési folyamat jelentős fizikai és időbeli költségeket igényel, de az eredmény biztosan tetszeni fog. Kis helyiségű helyiségek esetén jobb választani egy csempe világos árnyalatát, ezáltal vizuálisan bővíteni a helyet. A minta és egy érdekes díszítésű csempe használatával egyedülálló és eredeti belső teret hozhat létre.

A wc-k befejezésének bemutatott lehetőségei saját tulajdonságokkal rendelkeznek, de az anyag kiválasztásának fő kritériumai a személyes preferenciák és pénzügyi lehetőségek.

Típusú gipsz a fürdőszobában

A magas páratartalmú helyiségeknél csak jó nedvességállóságú anyagok alkalmasak. Bizonyos típusú vakolat tökéletesen illeszkedik a fürdőszobába, mivel nagy páratartalmat, hőmérsékletváltozásokat és háztartási vegyi anyagoknak való kitettséget enged. Az ilyen készítmények alaprétegként is alkalmazhatók a további kikészítéshez, valamint dekoratív fedőrétegként.

Különlegességek

A fürdőszobai dekorációk különleges igényeket támasztanak. A beltérben nem a legkedvezőbb működési feltételek jönnek létre. A magas páratartalom, gyakori hőmérsékletváltozások hátrányosan befolyásolják a felületet, és hozzájárulnak a nedvesség, a gombák és a penész megjelenéséhez. A sima vakolat nem alkalmas a fürdőszobák számára.

A vakolat keveréknek ellenállónak kell lennie a nedvességgel és a fertőtlenítő tulajdonságokkal szemben. Az ilyen készítmények díszítő rétegként is felhasználhatók, valamint a falfelületek felületének és a nedvesség behatolásának megakadályozására.

Előnye és hátránya

Gipsz a fürdőszobában többféle. A keverék teljesítményjellemzői elsősorban összetételétől függnek.

Azonban minden fürdőkreceptornak számos előnye van.

 • Jó páraáteresztő képesség.
 • A bevonat nem adja át a nedvességet, és nem veszi fel.
 • A mikroorganizmusok terjedésének ellenállása. Az ilyen bevonaton nem jelennek meg gombák vagy formák, még az állandó páratartalom és rossz szellőzés esetén is.
 • Mint a gipszkeverékekhez hasonlóan, a fürdőszobai kompozíciók jól maszkolják a falak és a mennyezet felületén fellépő hibákat, valamint az alapszintet.
 • Az építőiparban sok dekoratív nedvességálló kompozíció található, amelyek nem csak védő funkciót látnak el, hanem gyönyörű kivitelben is szerepet játszanak.
 • A vakolat szinte bármilyen anyagon alkalmazható.
 • A nedvességálló gipsz kezdõrétege festhetõ, csempézett, díszítõkeverékekkel vagy bármilyen más anyaggal bevonva.
 • Alacsony fogyasztás négyzetméterenként. Kivétel lehet dekoratív kompozíció. Bizonyos alkalmazási technikáknál több bevonat bevonat szükséges.
 • Jó tapadás.
 • Alkalmazás egyszerű.
 • Magas szárítási sebesség.
 • Ellenálló a repedéshez.

A fürdőszobai gipszek hátrányai főként az adott felhasznált anyag típusától függenek.

Tekintsük a legtöbb keverék legfőbb hátrányait.

 • A dekoratív vakolatok meglehetősen drága anyagok. Ezenkívül bizonyos alkalmazási módszerek nagy mennyiségű keverék fogyasztását igénylik.
 • A gipszkeverékek nem tolerálják a vízzel való közvetlen érintkezést és túl magas páratartalmat a helyiségben.
 • A legtöbb dekoratív kompozíció bizonyos készségeket és kivitelezést igényel az alkalmazásokhoz. A saját kezű munkálatok elvégzése nem egyszerű. Ha helytelenül dolgozik az anyaggal, akkor nem lesz képes megbízható és gyönyörű bevonatot létrehozni.
 • Nehéz ne csak díszítő keveréket alkalmazni a falakra, hanem szétszerelni őket.
 • A cement alapú vakolatok megrepedhetnek, ha helytelenül vannak elhelyezve vagy a réteg túl vastag.

Az építőiparban számos különféle gipszkeverék található a nedves helyiségekben. A fürdőszoba alap- és befejező kompozíciókban is kapható. A vakolat típusa technikai jellemzőitől és dekoratív tulajdonságaitól függ. A legtöbb készítmény cement vagy gipsz alapon készül. Dekoratív vakolat a fürdőszoba a kompozíciót lehet osztani többféle.

 • Mineral. Az ilyen keverékek különböző ásványi anyagok (leggyakrabban márvány vagy gránit forgácsok) alapján készültek, minőségi portland cement és mész hozzáadása mellett. Ezt a típusú vakolatot gyakran használják az épület homlokzatainak befejezésére, ami azt jelzi, hogy az anyag jó ellenállást mutat a külső negatív tényezőkhöz.
 • Akril alapú. A vakolat összetétele magában foglalja az akrilgyantát, amely a fő kötőanyag komponens szerepét játssza. Ezt a bevonatot nagy szilárdság és repedésállóság jellemzi. Ha helyesen alkalmazzák, az anyag több mint 25 évig tarthat a megjelenés és a műszaki jellemzők elvesztése nélkül.
 • Természetes szilikon alapú. Ez a kompozíció tökéletesen illeszkedik a falakhoz, és dekoratív bevonatként is játszik. A szilikon mellett ez a vakolat speciális összetevőket tartalmaz, amelyek meggátolják a mikroorganizmusok kialakulását és terjedését, valamint védik a kezelt alapot a nedvességtől, a gombáktól és a penésztől.
 • Szilikát. Az ilyen keverékek alapja a nátrium- és kálium-szilikátok vizes lúgos oldata antiszeptikus komponensek hozzáadásával. A vakolat nem romlik a vízzel való érintkezéstől, és jó nedvességállóság jellemzi.

A gipsz felszabadulásának formája készre kevert és száraz porra oszlik. A kész kompozíciók kényelmesek, mivel nem kell több időt töltenie a megoldás elkészítésében.

Nagyszerű ötlet a javításhoz - dekoratív vakolat a fürdőszobában

Véleményünk szerint a fürdőszoba befejező anyagok kiválasztása műanyag panelekre, festésre és cserépre korlátozódik. Az új fejlesztések évente új nedvességálló bevonatokat hoznak piacra, amelyek a hagyományos cserépnek kiváló alternatívává váltak. A fürdőszoba dekoratív vakolatának tisztítása az egyik olyan befejező módszer, amely "lélegzik" és normalizálja a nedves helyiségek mikroklímáját. Egyes fajták további védelmet igényelnek a nedvességtől való károsodástól, de ez nem zárja ki a gipszeket a fürdőszobákban vagy a WC-kben javasolt béléscsomagok listáján.

Fürdőszoba belső dekoratív vakolat és dekoratív tégla

Díszítő falak a fürdőszoba dekoratív vakolat zöld

A mozaik csempék kombinációja a fürdőszobában

A fürdőszoba vakolásának jellemzői

A fürdőszobákban és a fürdőszobákban, még jó szigetelés esetén is, a túlzott nedvesség miatt különleges körülmények állnak rendelkezésre. Ha a vízszigetelés hiányzik vagy hiányos, jóhiszeműen hajtja végre, a gőz és a só betétek behatolnak a befejező anyagokba, és fokozatosan elpusztítják őket.

A fő feltétel - díszítő vakolat a fürdőszobában kell hatékonyan ellenáll a nedvességet. Egyébként, ilyen környezetben a penész könnyen feltekerhető, a mikroorganizmusok fejlődnek, a gombák előrehaladnak. A magas páratartalmú helyiségekkel szembeni modern vakolati keverékek fungicideket tartalmaznak - olyan gombaellenes keverékeket, amelyek gátolják a káros mikroflóra kifejlődését. Ez fontos az allergiában szenvedőknek és a mikotoxinokra és gombaspórákra érzékeny emberek számára.

Díszítő vakolat betonhoz a fürdőszoba belsejében

A falak díszítése a fürdőszobában díszítő vakolattal végezhető el

Van egy másik előnyös előny a levegőminőségre érzékeny emberek számára. A texturált vakolat érzékelhetetlenül felszívja a felesleges nedvességet, és fokozatosan elhagyja azt, amikor a mutatók stabilizálódnak. Az asztmások és a magok számára, akik nehezen maradnak nedves szobában, ez a megoldás előnyösebbnek tűnik.

A vakolt hideg falon nincs kondenzáció, pl. Műanyag paneleknél és csempeanyagoknál. A fürdőszobai díszítő vakolat díszítése esztétikus felületet biztosít a hibátlan működéssel.

Lehetséges, hogy a dekoratív vakolat végül piszkos vagy elveszíti eredeti megjelenését a tisztítási folyamat során. Ez normális minden texturált felület esetében. Ez festhető festékkel, meghosszabbítva a működési időt. Így le lehet vonni a nagyjavítást és frissíteni a fürdőszoba vagy fürdőszoba színes megoldását.

Ha a vakolt fal egy fürdőkád vagy egy jacuzzi mellett helyezkedik el, kétség merülhet fel a burkolat praktikusságával, védőbevonat nélkül. Az egyik megoldás azoknak szól, akik kétségbe vonják, hogy a konténer melletti fal egy részét porcelán kőből, csempéből vagy mesterséges márványból kell lefedni, a többi gipsz.

Azokban az esetekben, amikor a fürdőszobában van egy zuhanykabin, egy ovális "betűs" a szoba közepén, vagy egy dobogós mini-medence, díszítő vakolat díszíti a fürdőszobát.

A dekoratív vakolat tökéletes a fürdőszobában

A fal dekor díszítő vakolatból készül

A fürdőszobában díszítő díszítő vakolat készül

Mi a fontos tudni?

A gyönyörű textúrájú felület egy alapkivitelű fürdőszobai design alapja a városi lakóházban és egy magánházban. Kívánt esetben bármilyen színt hozzáadhat száraz vagy elkészített keverékhez, hogy megkapja a kívánt árnyalatot.

Ha a jövőben tervezik a texturált felületet, jobb fényt választani, majd telítettségre váltani. Például a könnyű lila színű falakat könnyű átszínezni a jövőben rózsaszín (fukszia), kék, lila, vörös vagy bordó. A tejes háttér könnyen átalakítható bézs, arany, barna vagy zöld alma színre.

Ne feledje, hogy a textúra egy része nem tud teljesen festeni, így az alap nem esik ki az általános palettából. Ha a kéregbogár vakolatra, nem pedig porlasztóra, hanem hengerre használja, kétféle színű falú volumetrikus textúrával rendelkezik.

A dekoratív vakolat bármilyen színű

Rugalmas kő tökéletes a falak falához

A gipsz további védelme céljából a vízemulzió alapján ajánlatos a szárított felületet a viaszvegyület után befejezni, vagy speciális nedvességálló lakkal meg kell nyitni. Ha nem víztartalmú vakolatot használ, akkor nem olyan érzékeny a nedvességre.

A fürdőszobában használt dekoratív vakolat száraz keverékeinek összetétele környezetbarát anyagokhoz tartozik. Minimális mennyiségű kémiai adalékanyagot és stabilizálószert tartalmaznak, amelyek a munka után jelen vannak kötve.

Fontos előnye - a fürdőszoba dekoratív vakolat tökéletesen kombinálható más felületekkel. Tökéletes összhangban van minden csempézett béléssel, díszítő nedvességálló panelekkel és üvegfestővel a festéshez. Ezenkívül lehetőség van arra is, hogy különböző textúrájú felületeket lefedjenek ugyanazzal a festékkel - egységes formatervezési koncepció keretében.

Megjegyezhető továbbá, hogy a magas páratartalmú helyiség dekoratív vakolatának gondos működését nem érintik szennyeződés. Ugyancsak különbözik az egyszerű ellátás, elegendő egy ecsettel járni szappanos vízzel és nedves szivaccsal. A csiszoló tisztítószerek még mindig nem ajánlottak.

Tetőtéri fürdőszoba

Dekoratív stukkó rozsda hatással

A fürdőszobában díszítő díszítő vakolat készül

A dekoratív vakolat előnyei a magas páratartalmú helyiségekben

Azok, akik úgy döntenek, hogy a kondenzációval és csepegtetéssel lemondanak a hagyományos cserépfelületről, emlékezzenek a fürdőszoba dekoratív vakolat előnyeire:

 1. Megfelelő gőzáteresztő képesség - túlzott nedvesség felszívódik és elpárolog a falak felületéről, nem engedve a kis medencék felhalmozódását a padlón.
 2. További védelem a patogén és a gombás mikroflórák ellen, mely nedves környezetben fejlődik ki.
 • A kondenzátum minimális felhalmozódása tükrökön, fémeken és polimer felületeken.
 • A tartós, hibátlan kivitel több mint egy tucat évig tart, később könnyű újrafényképezni.
 • Nagy textúra - egyedülálló kialakítása a helyiség higiéniai eljárások, pihenés és eldugott pihenés.
 • Lehetőség van arra, hogy ne csak a dekoratív vakolat hagyományos textúráit válasszák, hanem olyan "kivágást" is készítsen, amely nem ismételhető meg.
 • A bevonat olyan tartós, hogy nehéz eltávolítani a falról.
 • Az alap nem pusztulhat ultraibolya hatására, nem tartja fenn az égést és tökéletesen érintkezik a fűtési rendszerekkel.
 • A vakolt felület elég meleg ahhoz, hogy megérintse, hosszú ideig tartja a beállított hőmérsékletet még a fűtés kikapcsolása után is.

Nagyon szokatlan fürdő design

A fürdőszoba design csokoládé színben készül

A finiselő keverékeket előkészített és jól előkészített felületeken alkalmazzák. Ha a falnak nincsenek komoly hiányosságai, a kisebb javításokat a dekoratív vakolattal el lehet takarítani előzetes felkészülés nélkül, ami jelentősen csökkenti a javítás költségeit. Ez még egy vitathatatlan előnnyel jár, azonban a jobb tapadás érdekében még mindig nem szabad megtagadni a betonon vagy egyéb, meglehetősen lapos falon lévő alapozó keverékek használatát.

Kevés hátrány van, de fel kell tüntetni. Ha szakembereknek kell fordulnia, az ilyen munka drága lesz. Ha nem tetszik valami, nehezen lehet átalakítani vagy eltávolítani egy réteg dekoratív vakolat a fürdőszobában. Ahhoz, hogy a saját kezével dolgozzon ki a falakkal, meg kell szereznie a tapasztalatát, mert az alap gyorsan megragad, és ezt nehéz megváltoztatni. Ajánljuk az erkélyen vagy a loggián, a WC-n vagy a kamrán való gyakorlást.

A fal dekorációval díszítő vakolat használata nagyszerű megoldás.

A vakolat különböző színű rétegekben alkalmazható.

Áttekintés a díszítő vakolat a fürdőszobában fotó példák

A fürdőszoba komplex mikroklímájú hely, ezért a dekorációs anyagok ne féljenek a nedvességtől, a mikroorganizmusoktól és a gombáktól. Nem kivétel és gipsz a fürdőszobában, ez a réteg tartósságot, megbízhatóságot, esztétikát és a javítás tartósságát biztosítja.

A cikkben elmondjuk, milyen típusú vakolatok elfogadhatóak a fürdőszobában, melyik alapot jobb választani a csempe, festés, tapéta alatt, és részletesen elemezni azt a kérdést, hogy dekoratív vakolat lehetséges-e a fürdőszobában.

Milyen dekoratív vakolat alkalmas a fürdőszobában

A fürdőszobai javításhoz használt anyagoknak nedvességállónak kell lenniük - ez a legfontosabb szabály a burkolat megválasztásában a nehéz körülmények között működő helyiségekben. Annak érdekében, hogy a dekoratív gipszkartonban lévő falak díszítése ne jelenjen meg kellemetlen meglepetéseket fekete foltok, hámlás, buborékok formájában, alaposan tanulmányozza összetételét, és válasszon nedvességálló típusokat hatalmas tartományból, lehetőleg kültéri munkához. Ezek közé tartozik: szilikát, ásványi, akril, szilikon.

Klasszikus fürdőszobai belső tér modern és hagyományos dekorációs anyagokkal

ásványi

Az ásványi dekoratív vakolat az egyik leginkább vízálló, az összetételében lévő vízálló töltőanyagoknak köszönhetően. A bevonat textúrázott, páraáteresztő, olyan helyiség, amelyen a "lélegzik". A fő összetevők a cement és a mész, néha márványosak, minél nagyobb a frakció, annál fényesebb a bevonat megkönnyebbülése. Működés közben a vakolt felületet meleg vízzel lehet mosni háztartási vegyi anyagok hozzáadásával, kefével és csiszolószivacsokkal dörzsölve. A hátrányok közé tartozik a kis rugalmasság, ezért az új épületek fürdőszobájában és a vibrációnak kitett házakban történő használata nem ajánlott.

Dekoratív vakolat a fürdőszobában, a képen a kész réteg az ásványi összetétel

akril

A polimer dekoratív vakolat az akril alapú fürdőszobában egy kész keverék, amely hamu elemekből, szintetikus gyantákból, kis üveg vagy márvány frakciókból áll. Ez a vakolat bármilyen színben színezett, ezért különösen érdekes a tervezők számára. Az akrilkeverék nagyfokú nedvességállósággal rendelkezik, de összetételében lévő polimerek megnehezítik a levegő cseréjét, ezért amikor ezt a készítményt választják, gondoskodnia kell a jó szellőzésről.

Akril bevonatú textíliák példái

szilícium

A szilikongyanta-alapú vakolat a fürdőszobai felületkezelés egyik sokoldalú anyaga. A kompozíció rugalmas, így a fürdőszobában a saját kezű szilikon dekoratív vakolat könnyedén alkalmazható a falra, magas hidrofób jellemzőkkel rendelkezik, páraáteresztő, meggátolja a mikroorganizmusok, penészgombák, gombák kialakulását. A fürdőszobában lévő szilikon gipsz nem tűnik el az ultraibolya sugárzás hatására, ami elengedhetetlen a magánházak fürdőszobái számára, ahol ablak van.

Szilikon bevonat alkalmazási módjai, kis méretű textúrák a kis szobákhoz

szilikát

A fürdőszobában lévő szilikát nedvességálló vakolat kálium (folyékony) üveg alapján készül. A fürdőszobában lévő falak szilikátkeverékkel bevonva nem engedik át a vizet, és megakadályozzák a penész és a gombák képződését. Az oldat páraáteresztő, ami hozzájárul az oxigéncseréhez és a kedvező mikroklíma megőrzéséhez. A színárnyalatok széles szegmense lehetővé teszi a megfelelő szín kiválasztását bármilyen belső stílushoz. A szilikát keverék egyetlen mínusz a magas ár, de több mint esztétikával és tartós kivitelezéssel borított.

Szilikált textília, ideális az akcentussal vagy nagy szobákhoz

Alkalmazási technika

A dekoratív vakolat mindegyik típusát speciális módon lehet alkalmazni, hogy az eredeti minta elkészüljön. A fürdőszobában a legfontosabb:

 • Szőrmekabát vagy Liba bőr - sima rétegben egy vastag papír vagy cellophane gyűrött egy labdát, ami különös megkönnyebbülés.
 • Bark bogár - építési úszókkal, nagy frakcionális zárványok keverékében lehetséges.
 • Furrows - spatulával vagy spatulával rajzolódik, téglát vagy falazatot imitál.
 • A velencei vakolat a fürdőszobában - a legkedveltebb és legcsodálatosabb díszítési módszer, a rétegezéssel, különböző árnyalatokkal, kaparással és tömörítéssel érhető el. Az eredmény - a felület megbízhatóan utánozza a márvány és más kövek.

Dekoratív vakolat a fürdőszobában, fotó kombináció a különböző anyagok belsejében

Típusú keverékek fürdőszoba alá a csempe

A falak díszítése a fürdőszobában alapos előkészítéssel kezdődik: a régi felület tisztítása, a gombák megsemmisítése, szennyvízkezelés, fertőtlenítőszeres alapozás, vízszigetelés. Kívánatos a padló- és falburkolatok 2 rétegben folyékony maszkírozással történő feldolgozása. A padlón, az esztrich alatt kell egy vastag vízszigetelő film, átfedve a falra.

A legmegbízhatóbb, legegyszerűbb és legegyszerűbb megoldás - cement-homok vakolat a csempe alatt a fürdőszobában, 1: 3 arányban. A homokkő közepesen szemcsés, agyagtartalmú, karrier.

Tipp: Ha a homokot vagy a folyót megmossák, akkor javasoljuk folyékony szappan hozzáadását az oldathoz, ez adja a keverék plaszticitását, 1 vödör / 4 kanál.

Gipszkarton fürdőszoba festéshez

A fürdőszobában lévő cement alapú vakolat sokáig szárad, majdnem egy hónapig telik el teljesen. A fürdőszobában vastag réteg gipszeket alkalmaznak időközönként több lépcsőben, hogy megoldást alkossanak: permetezés, vázlat (szintezés), befejező réteg. Ha a vastagság meghaladja a 30 mm-t, akkor egy megerősítő hálós eszközre van szükség.

A jó szellőzésű fürdőszobában száraz vakolatot használhat. Sokkal könnyebb dolgozni, gyorsan száradni, fertőtlenítő hatással bírnak. Miután a gipszhabarcs megszáradt, biztonságosan csempét készíthet, vagy dekoratív vakolattal finomíthatja.

A WC-ben lévő falak: 6 népszerű fürdőszobai megoldás

A képen - a WC-vel kombinált fürdőszoba.

Nemrégiben a legidősebb fiammal vitatkoztam arról, hogy hogyan lehet a WC-k falát levágni. Ő is követte lépteimet, és most egy magasabb építészeti képzést kap. Tehát a vita velünk, néha komolyak.

Hosszú ideig vitattuk meg, hogyan kell ragasztani a falakat a mosdóban, függetlenül attól, hogy lezárható-e a műanyag panelekből, mi a teendő, ha megtöri a falat a WC és a fürdőszoba között. Néhány példány törött, és még mindig nem jöttünk közös nevezőre.

Ezért úgy döntöttem, hogy elmondom a legkedveltebbnek, az én szempontból, a dekoratív díszítő módszerek csak a WC-hez, és ha a falat a WC és a fürdőszoba között lebontották, az egész szaniter szobát.

Ez nem egy utasítás a befejezéshez, hanem a meglévő funkciók áttekintése. Elolvasása után a legmegfelelőbb lehetőséget választja magának. Végtére is, a legvalószínűbb, hogy a másik fele már tervez javításokat a közeljövőben.

Népszerű falfestmények a mosdóban

Azonnal foglaljon helyet, felajánljam kedvenc módjaimat a befejezésnek, és azokat, amelyeket a fiú preferál. Ezért, hogy megkönnyítse az Ön számára a választást, mint a WC tisztítását, mindegyik lehetőség előnyeit és hátrányait megadom.

A befejezés előtt meg kell választani a falak felületét.

A honfitársaink túlnyomó többsége fürdőszobával és WC-vel rendelkezik - a legkisebb helyiségek a lakásban. Éppen ezért sokan azt kérdezik, hogyan kell levágni a partit a WC és a fürdőszoba között, hogy még egy tágas terem legyen.

Azonban a felhasználás sajátosságai és a belső mikroklímának köszönhetően, amelyet a magas páratartalom és a jelentős hőmérsékleti ingadozások jellemeznek, a WC-k javításához szükséges befejező anyagokat kell használni, amelyek nemcsak a falakat díszítik, hanem védik őket a káros külső tényezőktől is.

1. lehetőség - Tapéta a falakon

A szoba befejeződésének ez a módja az első. Elvben többször is találkoztam a takaróval fedett toalettekkel. Azonban ennek a különleges módszernek a sajátossága, hogy a háttérképet nem szabad drága és gyönyörűvé tenni, és azokat, amelyek ellenállni fognak a WC-ben végzett műveleteknek.

Számos háttérképtípust különböznek egymástól, nem az ár és a megjelenés, hanem a technikai jellemzők. Gyors áttekintést kaptam a kereskedelemben kapható fajtákról az alábbi táblázatban.

Szeretnék néhány szót szólni a vinil szalagról. Igen, könnyű ragasztani, és jól mosson. De hidd el nekem, nem valószínű, hogy elégedett leszel a mosdó megjelenésével az ilyen kikészítés után.

Még a rendkívül tartós nedvességálló tapéta megvásárlása esetén javaslom, hogy a fal egyes részeit más anyagokkal (csempék, műanyag) is kijavítsák. Különösen olyan helyeken, ahol gyakori vízzel való érintkezés várható. Végtére is, sem a vinil, sem a papír, sem az üvegszálas egyszerűen nem bírja ezt a kezelést.

Személy szerint ezt mondhatom. Ha már eldöntötte, hogy befejezi a WC-háttérképet, akkor kövesse az üvegszálas alapú termékeket. Ez az egyetlen módja a technikai jellemzők és a megjelenés optimális arányának elérésében. De ennek a megoldásnak a költsége elég magas lesz, így más anyagokat is kiválaszthat.

Az egyetlen dolog, amire ügyelned kell, hogy a falak szintje és különleges ragasztót vásárolj. És jobb, ha egy tapasztalt mestert bérelnek ehhez az üzlethez. Végül is nagyon szomorú lesz, ha a drága építőanyag megsérül.

2. lehetőség - Liquid Wallpaper

Kiválasztottam ezt a befejezési opciót egy speciális szakaszban, mivel a folyékony tapéta, bár a tapéta néven semmi köze sincs a falra ragasztott papírcsíkokhoz. De nagyszerűek a WC-k befejezéséhez - jól tolerálják őket, és remekül néznek ki.

Folyékony tapéta a falon a WC-ben.

Egy másik előny, amely megvesztegetni engem, a befejező folyamat egyszerűsége. Minden felületre alkalmazhatók:

 • tégla;
 • gipsz;
 • gipszkarton lapok;
 • Kerámia burkolólapok;
 • üveg.

A folyékony tapéta... száraz por formájában kerül forgalomba, amelyből a gyártó ajánlásai szerint speciális megoldást készítenek. Az anyag azonnal játssza a gipsz szerepét, kitöltve a repedéseket és a szabálytalanságokat, így nincs semmi előtti szint.

Javaslom folyékony tapéták használatát új lakásokban (amelyek még nem adtak konstruktív zsugorodást). Ahogy a fal geometriája megváltozik, a cél nem fog feltörni vagy hámozni. Jelentős hőmérsékleti ingadozások a díszítésben is nem szörnyűek, ezért többször is egy vidéki kunyhóval ellátott WC-vel díszítettem, ahol télen nem kellett bekapcsolnia a fűtést.

Ennek a háttérképnek az előnye a színek és textúrák sokfélesége. Gyakran hozzáadva a tapéta cellulóz szálak, pamut, gyapjú, és így tovább. Én is találkoztam lehetőségek mellett a csillám.

Ha kompetens módon használja a bemutatott lehetőségeket, akkor valóban csodálatos belső tereket hozhat létre. A festmény és a csempe nem hasonlítható össze.

Használat előtt folyékony tapéta.

A tapéta egyedülálló képessége, úgy vélem, hogy felszívja a vízgőzt, és egészségesebb beltéri légkört teremt. Ugyanakkor a falakon kellemetlen szagok nem felhalmozódnak. Ezért, ha rendszeresen mossa a falakat, akkor mindig tiszta marad és a levegő friss.

Ez a tapéta nincs ragasztva, és a falra spatulával van felhordva. Aztán kiegyenlítik, és a wc készen áll (ha minden nagyon egyszerű).

3. lehetőség - Csempe

Ez a módszer klasszikusnak tekinthető. A WC-ben lévő falak kikészítésére szolgáló kerámia csempe elviseli a mechanikai terhelést és a magas páratartalmat (beleértve a vízzel való közvetlen érintkezést). Egy másik előny, amelyet sokféle méretnek, színnek és textúrának neveznék. És ha ehhez hozzáadja a frízeket, akkor a tervezési lehetőségek még sokat eszembe jutnak.

WC csempézett.

Nos, és persze, nem fogom meglepni senki, ha azt mondom, hogy a csempe a WC-ben sokkal hosszabb, mint minden más típusú befejezi.

A csempék hátránya csak a falburkolat összetettségének nevezhető. Először is ez jelentős tapasztalatot igényel, másrészt maga a folyamat nem tisztít tisztasággal, és harmadszor, meg kell tudni, hogyan lehet a falak felületét a csempe alá helyezni és előkészíteni őket.

Vagyis a következő sémában kell eljárnia:

 1. Illessze a falakat a szobában. Először gipszt, majd gittot, majd primert használ. És csak a végén mindent elkezdhetünk dobogatni.
 2. A mérnöki kommunikáció álcázása. Ezt meg kell tenni, mielőtt elkezdené szembenézni. Gyakran a víz és a csatorna eltakarására gyakran használtak gipszkarton lapokat a dobozon. És már rajta van a csempe.

Csökkentse a munka bonyolultságát csövekkel, beépített WC-vel a falba. Ebben az esetben speciális installáció van vele, így nem gondolhat a csövek összekötésére a tartályra és a mandzsetta felszerelésére a WC-vel.

 1. Fektesse a csempe. Itt különleges szakértelemmel kell rendelkeznie, hogy pontosan és ugyanolyan távolságban legyen a csempe.
 2. A varratok törlése. Ehhez használjon speciális habarcsot. By the way, kiválasztva egy fugu (habarcs) egy bizonyos szín, akkor kellemesen diverzifikálja a design a csempézett falak a WC.

A burkolólapok elhelyezése a WC-ben - a folyamat nem könnyű.

A mozaikot ugyanarra a befejező módszerre utalnám. Valójában ugyanazok a kerámia burkolatok, de nagyon kis méretek. Gyakran összetett alakú hajlított felületeket kellett kovácsolnia.

Maga az anyag hosszú élettartammal rendelkezik, és különböző színek és árnyalatok váltakozó elemei, igazi művészeti alkotásokat hozhat létre a WC falain.

Egyébként, ha nem tudod, a mozaik különböző geometriai formákban jön:

 • klasszikus tér;
 • kerek;
 • háromszög.

A boltban különböző fajtákkal találkoztam, amelyek színe és mérete eltér egymástól.

Mozaik csempe a WC-ben.

A mozaik elhelyezése meglehetősen nehéz. Bár nem külön csempékként értékesítik, hanem tekercsek formájában, ahol minden apró részletet a rácshoz csatolnak. Természetesen az előkészítő munkát teljes egészében végre kell hajtani.

Ha az üzemeltetés során egy vagy több mozaik elemet dobott le, akkor a "folyékony szögek" segítségével könnyedén rögzíthető a falhoz.

Én magamtól néhány márkájú tippet szeretnék adni. Biztosan értékelni fogják őket, ha úgy dönt, hogy kerámia burkolatokat használ a saját WC-k befejezéséhez:

 1. Ne használjon padlólapokat a falburkolathoz. A padló kerámiák túl nehézek, és gyakran tartalmaznak extra erős díszítő elemeket. A csempe felhelyezéséhez használt ragasztó nem tartalmaz ilyen elemeket, és leesnek (nos, ha nem egy új toalettre vagy anyósok kedvenc macskájára).
 2. A falak burkolatának ellenkezője nem illeszkedik a padlóhoz. Túl vékony és törékeny. A padlóra helyezés veszélyes, mert nincs csúszásgátló bevonat. A legkisebb nedvesség - és kap egy nagy "boom" a szekrényben, amikor valaki összeomlik a padlóra.
 3. Nem szükséges olyan drága csempéket vásárolni, amelyet intenzív használatra terveztek (például nyilvános WC-khez) a házhozzáféréshez. Figyelembe véve, hogy még sokan menni fognak az öltözőszobájába (még akkor is, ha Riga rokona érkezik), a rendszeres cserép ereje elég lesz.
 4. Mielőtt cserépet vásárolna, azt javasolnám, hogy készítsen egy alaprajzot méretekkel, majd menjen a boltba. A legtöbb szalon segít megtervezni a csempe elrendezést a számítógépen. Gyakran ez a szolgáltatás ingyenes.

A csempe kiválasztását nagyon felelősségteljesen kell megközelíteni.

4. opció - Műanyag panelek

Azt javaslom, hogy a falakhoz és a WC-khez műanyag paneleket használjanak azok számára, akik nem akarnak sok pénzt költeni a javításokra. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a mellékhelyiség csúnya és nem higiénikus. A polimer panelek nem szennyezik a vizet, könnyen tisztíthatók és vonzó megjelenésűek.

A falak műanyag panelekből készülnek.

A boltban megvettem mind a monokróm, mind a többszínű paneleket, többször is díszítettem a mosdót térfogatképekkel. Nagyon semmi sem derült ki. Azonban a szokásos szupermarketben ez nem található meg, egyedileg kell megrendelnie.

Nyilvánvalóak a műanyag panelek használatának előnyei a fürdőkádak tisztítására:

 1. Az anyag hosszú élettartama. Továbbá minden műszaki jellemzője változatlan marad, függetlenül a nedvességtől és a WC hőmérsékletétől.
 2. A panelek változatlanul megtartják színüket.
 3. A sima felület miatt a termékek könnyen tisztíthatók és moshatók normál háztartási tisztítószerekkel.
 4. A fényt tükröző fényes felületekkel rendelkező panelek vizuálisan növelhetik a WC-határokat.
 5. Kívánt esetben nagyméretű szélességű paneleket vehet fel, és zökkenőmentesé teheti a WC-falakat (csak a sarkok sarkában lévő összekötő sarkokkal).

A műanyag befejezheti a falakat és a mennyezetet.

Valamennyi polimer panel opció a piacon kiválóan alkalmas a WC-k javítására. Csak néhány olyan tippet adhatok, amelyek számomra fontosak:

 1. 8 mm-es vastagságú termékeket vásárolok. Ezek elég erősek ahhoz, hogy fennmaradjanak az integritás erős mechanikai hatással (például ha valaki a mellékhelyiség falán nyugszik).
 2. Sokkal könnyebb telepíteni a paneleket, mint a kerámia burkolólapok csempeburkolásához vagy tapéták ragasztásához. Nem kell előre beállítani, mivel az alkatrészeket fel kell szerelni a lábszárra.
 3. A PVC panelek antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkeznek. Vagyis a ládákon belül, ellentétben a közhiedelemmel, a penész és a gombák nem fognak növekedni, ami allergiát vagy súlyosabb betegséget okozhat.
 4. A panelek nem csak falakra, hanem a mennyezetre is használhatók.
 5. A falak alatt egy ilyen finomsággal elrejtheti a műszaki kommunikációt könnyen és többletköltség nélkül.

Ha a WC-falak egyszer kiegyenlítettek, akkor soha nem zavarja a betét felszerelését. A paneleket egyszerűen egy előre tisztított felületre ragasztással rögzítheti.

Az erő ellenére a műanyag megrázza a hatást. Ezért azt tanácsolom, hogy ne edzze meg a bokszoló lyukakat a WC-ben.

5. opció - Festék

Ez a módszer az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb. Alig van olyan ember, aki nem tudja, hogyan kell festeni ezt a felületet a kezével. Ismét a festészeti tervezést is csak a képzeleted korlátozza. Különböző színeket és textúrákat, stencileket és mintákat használhat, és így tovább.

Festett falak a WC-szobában.

Gyakran előfordult, hogy a gyakorlatban találkoztam olyan esetekkel, amikor a WC-szobán lévő falakról lefestették a festéket, és felkapaszkodtak. Ennek megakadályozása érdekében, azon kívül, hogy tudod, hogyan kell festeni a falakat, tudnod kell, hogyan készítsd el őket helyesen.

Mindig elkészítem a falakat a következő sorrendben:

 • egyenetlen falak vakolását a világítótoronynak;
 • Elkészítettem egy gittből álló réteget, amely jelentős hibákat okoz;
 • Fedezem a falat egy befejező gittal;
 • a felületet egy speciális hálóval tisztítjuk;
 • Festek

Elvileg nem annyira egyszerű a munkaerő-intenzitás szempontjából, de pénzt takaríthat meg itt, mert a festék olcsóbb, mint pl. Csempe vagy folyékony tapéta.

6. lehetőség - Tervező kivitel

Nos, az utolsó lehetőség a befejező - tervező felújítása a WC. A név önmagáért beszél. Csak azok az emberek, akik nem pénzhiánnyal rendelkeznek, megengedhetik maguknak egy ilyen tervezési lehetőséget a vízvezetékházak számára.

Tervezési opció befejező vízvezeték egység.

A rajzrajzot egy belső díszítő szakember végzi. Munkájában minden rendelkezésre álló anyagot felhasználhat. Segítettem javításokat végezni a WC-kben, amelyek díszítését használták:

Természetesen itt nem a szokásos városi lakások szűk helyiségeiről beszélünk. A tervezők lefedik a WC-ket, amelyek a tágas vidéki házak részét képezik. Ennek eredményeként képzeletük nem korlátozza a területet és más hasonló tényezőket.

A tervezők befejezték a különböző kiegészítők használatát. Láttam a WC-ben, a függönyökben, a fényekben és más termékekben.

Hasznos tippek

És még néhány pontot, amire nincs jogom, hogy ne említsem. Ezek hasznosak lesznek a javítás során, függetlenül attól, hogy melyik lehetőséget választja a falak befejezésére:

 1. Még akkor is, ha nem fogja megváltoztatni a WC-t, a munka megkezdése előtt el kell távolítani. Tehát kényelmesebb lesz az Ön számára a munka, és a fajansztermék még teljesebb lesz.
 2. Mielőtt bármilyen típusú bevonatot telepítene, azt javaslom, hogy a falakat speciális antiszeptikumokkal áztassa.
 3. A falak és a padló közötti ízület kialakításának köszönhetően titkos szerelést vásárolnak. Esztétikusabbnak tűnik bármilyen kombinációval kombinálva.
 4. Ne keverjen össze több mint két befejező anyagot egy WC-vel. Kiderült durva és csúnya.
 5. A javításhoz szerszámok szükségesek. Ha nem vagy építő, nem kell megvásárolnia őket. Könnyebb bérelni. Most sok üzlet kínál ilyen szolgáltatásokat. És nagyon olcsó.

A szerszámok bérelhetők a boltban.

 1. Ha van egy kisméretű toalett, javaslom, hogy a monokromatikus színeket inkább mintázzák.

Nos, az utolsó. Ne lusta és ne pénzt takarítson meg, és a szennyvíz- és vízvezetékeket polimerre cserélje (ha még nem tette meg). Végtére is nagyon csalódást okoz, hogy tönkreteszi a szépségét, amelyet Ön létrehozott a csatorna áttörése esetén.

következtetés

Férjünkkel vitatkoztunk az ilyen lehetőségekről a falak díszítésére a WC-ben. Nem értek el határozott következtetést, mivel mindegyik lehetőségnek mind előnyei vannak, mind pedig hátrányai. Ha már befejezte, vagy csak tervezi javítani a vécé, írja be a megjegyzéseket, mint úgy döntött, hogy vágja le a falakat. Érdekes lesz sok olvasó, talán hiányzott valami érdekes.

És ha nem szeretne írni, nézze meg a videót ebben a cikkben. A javításhoz sok érdekes pont található.