Legfontosabb > Fürdő

Fürdőszobai csempe

A csempe a legkedveltebb megoldás a fürdőszobában, de nem olyan egyszerű választani, ahogy első látásra tűnik. Lássuk össze, hogy milyen típusú csempézés alkalmas a fürdőszobájára.

Csempe típusok

Minden csempe a gyártási módszer szerint többféle típusú.

1. "Bikottura" - kettős tüzelésű csempe mázas felülettel. Falra alkalmas, de nem padlóra.

2. A "Monokottura" egyálló tüzelőlap, melynek köszönhetően tartós és padlóburkolatként használható.

3. A tégla burkolat a legtartósabb, ezért a legnépszerűbb. Speciális technikával készül, és gyakran természetes vörösesbarna színben jelenik meg. Általában padlóburkolatokhoz használják.

4. A mozaik különleges típusú csempe, amely nem igényel gondos összeállítást. A mozaiklapok már ragasztottak a rácsra, és a háttérkép elvének tekercsében kerülnek értékesítésre. Ezért a telepítés gyorsan történik, és nem igényel különleges képességeket.

5. A porcelán csempe olyan mesterséges anyag, amely egy gránit vagy márvány vágását imitálja. Kiváló költségvetési pótlás a természetes anyagokhoz.

6. Metlahskaya csempe - nagyon erős anyag a kettős tüzelés, készült kőbánya agyag kiváló összetételű. Ideális falburkolatokhoz.

7. Üveg- és tükörlapok fal- és mennyezetdekorációhoz. Tartós és nedvességálló, de fél a mechanikai hatásoktól.

Mi van csempézve?

falak

A fürdőszoba a legkedveltebb. Nem csak egy hatalmas csempe választék minden ízléshez, hanem különféle betétekhez, szegélyekhez, panelekhez és más díszítő elemekhez is. Ez egy nagyon tartós anyag, amely sokáig tart. Ezért a csempe kiválasztását a legnagyobb felelősséggel kell megközelíteni, hogy évekkel később örömet szerezzen a szemének.

A padlóburkolat speciális, csúszásmentes burkolólapok segítségével. Ez egy kiváló nedvességálló bevonat, amely könnyen tisztítható. A leggyakoribb lehetőségek a kerámia burkolólapok, porcelán csempe és mozaikok, amelyek tartósak és vonzóak.

mennyezet

A mennyezeti burkolólapok használata nem túl gyakori, de ez a fajta dekoráció gazdag és eredeti megjelenést kölcsönöz a fürdőszobának, elegánsnak és modernnek tűnik.

A legdrágább, de megbízható, az extrudált csempe. A színek és méretek széles választékában jelenik meg, így a megfelelő választás nem nehéz. Sima felületű, így könnyen tisztítható.

Asztallap

A táblagép nemcsak a fürdőben lévő hasznos terület növelését, hanem a funkcionalitás növelését is lehetővé teszi. Ez a modern belső tér szerves része, amely a fürdőszobát tekintélyes megjelenésnek örvend.

A tartószerkezet legjobb megoldása a gipszkarton, amelyet később csempe, mozaik vagy kerámia gránit béleli. Általában ugyanazt az anyagot használják a falak és az asztallap befejezéséhez. Ez egy olcsó és gyors módja annak, hogy a mosogató alá helyezze a padlót, ami radikálisan átalakítja a fürdőszobát.

A fürdőszoba alja

A fürdőszoba alatt lévő nyitott tér teljesen vonzónak tűnik, ezért leggyakrabban tégla vagy gipszkarton burkol, majd csempe burkolólapokkal.

Különösen lenyűgözőek a mozaikos mozaik kompozíciók, amelyek simán mozognak a padlóról a fürdőbe és fordítva. Elvileg erre a célra a csempe, mint költségvetési lehetőség is használható.

Kombinált lehetőségek

Festéssel

A falfestmények a legegyszerűbb, leggyorsabb és legolcsóbb megoldás a falak falra cserélésére. És ha a csempeburkolatot kombináljuk a festéssel, nagyon praktikus megoldást is kapunk.

Általában a csempe a fal közepére vagy a padló 1/3-ának kell lennie, és a festmény a fenti felett kezdődik. Gyakran fektetve ilyen módon, simán válik egy padlóburkolat borítás, amely úgy néz ki, még harmonikusabb.

Tapéta segítségével

Háttérkép nem nevezhető praktikus lehetőség a fürdőszoba, de kombinálva a csempézett felület, lehet egy nagyon tisztességes lehetőség. Például csempézheti csak a zuhanytálcát vagy a fürdőt körülvevő helyet, és tapad háttérképet a fennmaradó falakra.

A fürdőszobában speciális tapétát kell használni, vagy ügyeljen arra, hogy fedezze a szokásos különleges víztaszító lakkot. Tematikus háttérképek, kollázsok vagy panelek, amelyek stílusa megfelel a fürdőszoba kialakításának, nagyon harmonikusnak tűnnek.

PVC panelekkel

A piacon viszonylag közelmúltban megjelentek PVC burkolólapok. A csempével együtt használhatók a fürdőszoba befejezéséhez olyan helyeken, ahol akadálytalan hozzáférést kíván biztosítani. Pl. Blokkolja a PVC falakat a falon, amelyen a csövek elhaladnak, hogy elrejtsék őket a kilátásból. Ezen anyag használata is megtakarít, mert a PVC panelek sokszor olcsóbbak, mint a cserép.

Fa panelburkolat

Ez egy költséges, de környezetbarát anyag, amely az ökoszisztémák kedvelői. A paneleket különleges lakkokkal kezelik, így nem félnek a nedvességtől, és a meleg természetes árnyalatok kellemes légkört biztosítanak a fürdőszobában.

A fából készült panelek kombinációja porcelán kővel nagyon látványosnak tűnik, amely falra burkolható, hozzá illő fürdőszoba vagy olcsó kabin.

Dekoratív vakolattal

A díszítő vakolat díszítése új design-trend, amely megmutatja kifogástalan ízlését. Ez a dekoratív kivitel lehetővé teszi, hogy hihetetlen domborított felületeket készítsen, és apró hibákat rejt a falakon. De ami a legfontosabb, akkor képes lesz megváltoztatni a fürdőszoba kialakítását anélkül, hogy nagy nehézségekbe ütközne. Elég lesz csak eltávolítani a régi vakolatot, és újakat alkalmazni.

A dekoratív vakolat jól illeszkedik a cseréphez. Az előző verziókhoz hasonlóan csak a fürdőszobában használhatja a burkolólapokat, majd dekoratív vakolatot használjon. Ezenkívül emblémázható gyöngyház vagy akril lakkal is - mindezt csak a képzeleted korlátozza.

Népszerű színek

A legtöbb fürdőszoba nem tud büszkélkedni egy nagy területen, ezért fontos, hogy válasszon egy színt, amely vizuálisan nagyítja a helyet.

Úgy gondolják, hogy a legjobb szín ennek a célnak fehér, de ez egy általános tévhit. Világosabbá teszi a teret, de a legtöbb embernek nincs kényelmes élménye. Ezért a fehéret más színekkel kell kombinálni.

A fürdőszoba díszítéséhez a legjobb a zöld, sárga vagy kék szín színeinek felhasználása, különböző árnyalatok kombinálása egymás között. Szintén nagyon meleg és barátságos megjelenésű terrakotta, világos rózsaszín, bézs, őszibarack, elefántcsont.

Ha frissességet és könnyedséget kíván létrehozni, használjon krémet, gyöngyöt, ezüstöt, levendulát, égszínkéket. Fényt adnak a szobának, és pozitív érzelmeket kapnak.

Színkombináció

A virágok kombinációja megfelelő a fürdőszobában, ami több mint 2 km. Ebben az esetben a tömör felület túl unalmas lesz.

Kombinálja az egymáshoz közel álló árnyalatokat:

 • levendula és rózsaszín;
 • kék és kék;
 • csokoládé és krém.

Szintén nagyszerű játék a kontrasztokon:

 • sárga és kék;
 • lila és sárga;
 • piros és fehér.

Minél kisebb a fürdőszoba, annál kevésbé világos színűnek kell lennie. Például a fürdőszoba összes csempe kék lesz, és több kompozíció véletlenszerűen - sárga. Egy másik vízszintes vonalat hozhat létre a mosogató vagy a mennyezet területén. Szintén további szín is nyírhatja a táblát.

Lehet, hogy a kiegészítő színből bármilyen díszet elrendel. Például a fürdőszobában a kávé és a bézs színek nagyszerű mintát fognak látni az afrikai stílusban.

Ha nem két színt szeretne használni, hanem három vagy négyet, akkor inkább egy csempe, hanem egy mozaik esetében ne célozza meg. A kis mozaiklapok segítenek a tér kibővítésében, így a motley színek nem csökkenthetik.

Ne felejtsd el a fő szabályt: a padlónak sötétebbnek kell lennie, mint a falaknak, de a padló alatti csempe színének valahol máshol kell lennie. Lehet, hogy kicsi foltok, csíkok vagy minták, amelyeket fent írtunk.

Styling lehetőségek

Fényes felső és sötét alsó

Ez a módszer a csempe fel lehet nevezni klasszikus, mert a leggyakoribb. Ennek az opciónak az az előnye, hogy nem kell kitalálnia a legsikeresebb csempe elrendezést, és még kiszámítja a szükséges mennyiségű anyagot. A gyártó és az értékesítési asszisztens az üzletben mindent megtesz Önért.

Ennek a módszernek a hátránya, hogy vizuálisan csökkenti a helyet, még a fényes tetejénél is. Ezért javasoljuk, hogy egy függőleges sávszalagot helyezzen a két szín közötti határon, ami kiterjeszti a helyet.

Diagonális kialakítás

Ez a változat ma ritka, így nehéz lesz megtalálni a mestert, aki minőségi és gyönyörűen képes rá. Ez egy meglehetősen összetett technológia, amely megfelelő jelölést és megfelelő indítást tesz szükségessé. A kezelőnek elég tapasztaltnak kell lennie ahhoz, hogy megfelelően helyezze el az első diagonyt, amely az összes munka kiindulópontja.

Az ilyen típusú telepítés fő előnye, hogy az átlós csíkok vizuálisan szélesebbé és magasabbra teszik a szobát. Ebben az esetben el kell hagynia a frieze és minden más világos kiejtését.

Kombinált stílus

Nagyszerű lehetőség nagyméretű fürdőszobákban. Ugyanakkor többféle módon is alkalmazható: átlós, egyenes, díszítéssel, frízzel, díszítéssel, táblával és más díszítőelemekkel. De nemcsak egy külön mozdulatos töredéknek, hanem jól átgondoltnak kell lennie.

A kombinált halmozás legnépszerűbb módja egy csempe vagy mozaik panel. Készítheted magad, vagy megvásárolhatod kész formában, ami nagyban leegyszerűsíti a lefektetés folyamatát.

Sakkészlet

A telepítés ezen változatának nevével kitalálhatjuk, hogy a két vagy három színű csempe egymásra vannak helyezve oly módon, hogy a fal egy sakktáblához hasonlít. Ez a módszer alkalmas mind az átlós, mind a szokásos lerakási módszerre. Az egyik egyszerű, de nagyon érdekes lehetőség.

Stílus irányok

Öko stílus

Az öko-stílus fő jellemzője a természetes anyagok, formák, színek és árnyalatok használata. Csak egyszerű tömör formák, puha vonalak, fuzzy geometria. Növényi anyagokat széles körben használnak: fa kéreg, kövek, héjak és így tovább. Sok élő zöldnek kell lennie!

Ebben az esetben használhat porcelán kőtáblákat, fa paneleket vagy bambusz tapétát falburkolathoz. Szintén alkalmas természetes kerámia burkolólapok. A fém kiegészítők használatát minimálisra kell csökkenteni, ha azokat fával vagy kővel cserélik.

High tech

A hi-tech stílus fő jellemzője konstruktív, urbanisztikusnak nevezhető. Vagyis a modern kommunikáció, technológiák és anyagok maximális kihasználása. A fő dekoratív elemként a gerendák, támaszok, csövek és egyéb szerkezeti elemek szolgálnak, általában megjelenítésre kerülnek. A befejező munkáknál csak modern anyagokat használnak - műanyag, üveg, fém.

A fürdőszobának annyi fényes felületet kell kapnia, amennyit csak lehet. Ha a falburkolatot tematikus kialakítással használják, a mennyezet üveg vagy tükörfelület lehet. A városi színek: szürke, fekete, ezüst árnyalatai. Fehér, piros, fukszia foltok lehetségesek.

skandináv

A skandináv stílust "hangulatos minimalizmusnak" nevezhetjük. Mindent a lehető legnagyobb mértékben tartanak, de nem annyira aranyos hangulatos részletek nélkül. A skandináv stílus fő jellemzői a fény és a levegő sokasága, a tervezés egyszerűsége és a természetes anyagok használata.

Leginkább pasztell, szükségszerűen természetes színek, a fő szín - fehér, amelyet higgadt fényes színű ékezetekkel. Elég apró, tiszta elemek - színes törölközők, mosodai kosarak vagy fényes kompozíció a falon, csempék használatával.

Fürdőszobai csempe

A fürdőszobai csempék katalógusában nem csak olyan csempeeket kapunk, amelyek teljes mértékben megfelelnek az ár, minőség, méret és színkombinációknak, de tetszőleges áron lehet kapni. Gyors szállítást biztosítunk, lehetőséget biztosítunk arra, hogy a gyárban szállítási időszakban a fürdőszobát szűkös csempeinket lefoglaljuk, érdekes árakat adunk a csempe és a porcelán széles skálájához. Előre fizetés nélkül dolgozunk, az árak a wannaya.ru webhelyen aktuálisak, a kiskereskedelemben.

Saját, vagy tervező segítségével kiszámolja a csempék számát, amelyek a fürdőszoba felé néznek. A helyesen elvégzett számítással sok probléma merül fel a javítási folyamatban. Számításakor vegye fontolóra az olyan pillanatokat, mint a fürdőkád, a fürdőkád, a technikai nyílások mögött, a padlólap felszerelése stb.

Ne feledje, hogy a burkolólapokat mindig meg kell rendelni, mivel a burkolólapok nehézségei, hibás lapok esetleges jelenléte (legfeljebb 5% csomagonként megengedett), stb., Javításra van szükség (több csempe).

Ha nincs elég csempe, a vásárlás nehézsége nem az eladónál keresendő, hanem abban a tényben, hogy a cserép olyan mutatókkal rendelkezik, mint a hang és a kaliber, amelyek tételenként változnak. A hang a csempe árnyalatának eltérése a referenciamintától. Kalibrátor - a csempe méretének eltérése a referenciamintától. Mi a kockázata több csempe felvásárlásának? Az a tény, hogy a csempecsomag a nap folyamán változhat, például az orosz Cersanit gyárban, a cserépet félóránként ellenőrizni minden fél óra megváltoztathatja a pártot. Ezért javasoljuk egy nagyon felelősségteljes hozzáállást mind a számításhoz, mind annak szükségességéhez, hogy egy bizonyos mennyiségű cserépet vásároljanak.

Rendeléskor feltétlenül jelentse be a gyártó nevét, a termékek, termékek (ha vannak ilyenek), a termékek nevét a weboldalon feltüntetett módon. Ez annak köszönhető, hogy számos gyűjtemény neve megismétlődik a különböző gyártóknál, egyes webhelyek hibás képet adhatnak a termékről. Erősen arra szólít fel, hogy rendeljenek meg nevünket és részszámunkat.

A modern technológiák 100% -os pontossággal nem képesek közvetíteni a csempe színét és szerkezetét a monitoron. Ezért vásárlás előtt célszerű megnézni a cserépet. De a csempe csemeteinek megtekintésekor negatív szempontok vannak. Összekapcsolódnak azokkal a hangokkal, amelyekről Above-t írtuk. Végtére is, a csempe ragasztott a kiállítóteremben, teljesen más időben készült, mint a kereskedelmi forgalomban. Ha látott valami alig észrevehető kiáramlást, vagy nagyon érzékenyek a bézs, rózsaszín virágok színátmenetére stb. - valószínűleg a megrendelés kézhezvételekor ezek az árnyalatok nem lesznek. Csak fordítsd figyelmedet arra, hogy szinte az összes különböző világítású csempe másnak tűnik. Ugyanaz a csempe, hideg fehér és meleg sárga fényben, teljesen másnak tűnik. Ha a kiállításon nincs lehetőség a kollekció megtekintésére - nézzük meg alaposan a gyűjtemények belsejét, hogy megértsük, hogyan illeszkednek egymáshoz a díszítőelemek, stb.

A megrendelés kézhezvételekor alaposan ellenőrizze. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a csempe belsejében lévő zsetonok (a hátsó oldalon, ahol nincs máz) nem házasság vagy nem szabványos. A dokumentumoknak megfelelően ismételje meg a csempék számát. Ne feledje, hogy a mennyiségi és házassági igények (harc) csak akkor fogadhatók el, amíg az árukat át nem adják a Vevőnek.

Erősen nem javasoljuk, hogy különböző típusú csempéket készítsenek egymás mellé. A névleges méretben bekövetkező különbségek jelentősek lehetnek és néhány mm-t tesznek ki. Ha úgy dönt, hogy ezt a lépést megteszi, akkor a mester megkötése előtt meg kell mérnie a csempe méretét, és a különbségek alapján válassza ki a közbenső burkolat szélességét, hogy ilyen különbségeket állítson be.

Mivel egy nagy választékkal egyszerűen nem tudjuk megőrizni a katalógusban szereplő összes csempét Moszkvai raktárban. Ezért a gyűjtemények nagy része közbenső raktárakban van a moszkvai régióban, ahonnan a szükséges mennyiségeket szállítjuk a szállítási raktárba megrendelésének megfelelően. Az áruforgalom általában 1 napig tart.

Gyakran vannak olyan esetek, amikor egyáltalán nem a raktárban érdekes csempe neve. Ebben az esetben, ha lehetősége van arra, hogy megvárja a csempe átvételét, javasoljuk, hogy készítsen előrendelést. Ebben az esetben az árut az út során foglalják el Önnek, és garantáltan megkapja. A kézhezvétel becsült időpontjáról mindig felhívja a kezelőt telefonon. Ez hozzávetőleges az átmenő késésekkel, a vámvisszatérítésekkel (az importált árukkal kapcsolatban), az áruk raktárakban történő kiküldetésében. Azonban általában az áru érkezik korábban. Az áru átvételének időpontjában erről tájékoztatjuk Önt. Bizonyos megrendelések esetén szükség lehet előtörlesztésre.

A hiányos megrendelések és az 5000 rubelnél kevesebb megrendelés esetén előre kell fizetnie a megrendelést. Ez annak köszönhető, hogy a kis megrendelések nagyszámú hibát okoztak. Azt kérjük, hogy ezt a tényt megértéssel kezeljük, mivel Számos hiba jár többletköltséggel, ami elkerülhetetlenül befolyásolja a csempék költségeit minden ügyfelünk számára. És szeretnénk ügyfeleinknek a lehető legjobb feltételeket kínálni a kerámia burkolólapok megvásárlásához.

Dekoratív csempe a fürdőszobában

Méret: 200x300, 302x302 mm

Méret: 402x402, 250x400 mm

Méret: 400x150, 402x402 mm

Méret: 402x402, 250x400 mm

Ez a termék látható.

Méret: 150x074 mm

Méret: 250x400, 402x402 mm

Ez a termék látható.

Méret: 250x750 mm

Ez a termék látható.

Méret: 600x150, 600x600, 300x300, 300x895, 300x895 mm

Ez a termék látható.

Méret: 200x200, 402x402 mm

Ez a termék látható.

Méret: 300x600, 600x300 mm

Ez a termék látható.

Méret: 502x502,750x250 mm

Ez a termék látható.

Méret: 333x333, 350x250, 326x326 mm

Méret: 250x350, 333x333, 250x350, 326x326 mm

Méret: 420x420,440x200 mm

Méret: 440x200, 333x333, 326x326 mm

Ez a termék látható.

Méret: 350x250, 330x330, 326x326 mm

Méret: 600x200, 420x420 mm

Méret: 420x420, 600x200 mm

Méret: 600x200 mm

Méret: 418x418, 330x330, 450x250 mm

Méret: 450x250, 330x330, 250x450, 418x418 mm

Méret: 418x418, 450x250, 330x330, 450x250 mm

Méret: 450x250, 418x418, 330x330, 250x450 mm

Méret: 418x418, 330x330, 250x450, 450x250 mm

Méret: 418x418, 330x330, 330x330, 450x250 mm

Méret: 418x418, 450x250, 330x330, 330x330, 418x418, 450x250 mm

Méret: 450x250, 418x418, 330x330 mm

Méret: 418x418, 450x250, 330x330 mm

Méret: 450x250, 418x418, 330x330, mm

Méret: 418x418, 450x250, 330x330, 450x250 mm

Méret: 330x330, 450x250, 418x418 mm

Méret: 418x418, 330x330, 450x250 mm

Méret: 330x330, 450x250, 418x418, 450x250 mm

Méret: 450x250, 418x418, 330x330 mm

Méret: 450x250, 418x418, 330x330, 450x250, mm

Méret: 418x418, 450x250, 450x250, 330x330, mm

Fürdőszobai csempe (200 fotó)

Minden házban a fürdőszoba egy higiéniai eljárás. És sokak számára ez is olyan hely, ahol önmagaddal egyedül lehetsz, pihentetést vagy gyógykezelést szervezhetsz. Éppen ezért a tervezésnek elsősorban kényelmesnek, egyszerűnek és elegánsnak kell lennie.

Csempék a fürdőszobában - ez nem új. Ezzel egyidejűleg az anyag segítségével bátran és eredeti módon rendezheti a szobát, négyzetméteres károsodás nélkül. Mindenki meggyőzhet róla, miután látta a fürdőszobai csempe befejezésének fényképét.

A csempe előnyei

Gondos figyelem és aprólékos figyelem szükséges a fürdőszoba befejezéséhez. A ház többi szobájának javításával összehasonlítva a higiéniás helyiség javítását úgy kell kialakítani, hogy gyönyörű, kényelmes és kényelmes legyen, és minden árnyalatot és finomságot meg kell fontolni, mert ilyen helyiségben, mint szabály:

 • fokozott páratartalom;
 • magasabb hőmérséklet;
 • különböző tisztítási és mosási csiszolóanyagokat használnak.

Egy ilyen helyiségben különleges mikroklíma uralkodik, és jelentős esély van a gombák és baktériumok reprodukálására, amelyek nagyon károsak az emberi szervezetre nézve! Ez különösen igaz a kisgyermekekre, akik általában szeretik a felületek csicsergését vagy nyalását.

El lehet kerülni a "bajt". Ehhez meg kell fontolnia a fürdőszoba cserép kialakítását, hogy az ne romolhasson az idő múlásával, és folyamatosan (rendszeresen) is fenntartsa a higiénikus helyiség tisztaságát.

Arra lehet következtetni, hogy a fürdőszoba befejezéséhez szükséges anyagnak bizonyos tulajdonságokkal kell rendelkeznie:

 • ellenáll a magas nedvességtartalomnak.
 • ellenáll a rendszeres hőmérsékletváltozásoknak.
 • higiénikus.
 • környezetbarát.
 • nagyon egyszerű mosni és tisztítani.

Napjainkban nagyszámú kerámia csempe gyártója van. Mindegyik a mennyezet és a fürdőszoba falainak széles választékát kínálja. Kiválaszthatja a tapadót is magas nedvességállósággal, és talán panelekből, gipszkartonból vagy speciális gipszből készült paneleket a mennyezet és falak díszítésére.

De a fürdőszobák díszítéséhez a csempe elnyerte a legtöbb ember bizalmát. Az ilyen anyagot már több mint egy tucat éve használják!

A fürdőszoba csempe tulajdonságai

 • Költség. Annak a ténynek köszönhetően, hogy az anyagot hatalmas termelési területeken gyártják, és nagyon széles választékban, mindenki képes választani magának pontosan az opciót, amely inkább hasonlít vagy alkalmas az árra. Még az anyag megvásárlásának készpénzkorlátja esetén is pontosan felkínálhatod, amire szüksége van egy kiváló ár-teljesítmény arány mellett.
 • A csempe egy hipoallergén anyag, teljesen nem toxikus. A gyártási folyamat során az anyag alkalmas az égetésre. Ebben a pillanatban minden méreg vagy allergén elpusztul. Ezért biztos lehet benne, hogy még az anyaggal való tartós érintkezés esetén sem lesz allergiás reakció.
 • Ezenkívül, amikor csempe termel, nem keletkeznek káros anyagok, mivel ökológiai anyag. Ennek megfelelően nincs környezeti szennyezés.
 • A befejező anyag a magas hőmérséklet hatására keletkezik. Természetesen a termelés során bármely mikroflórt egyszerűen megölik. Ennek megfelelően, ha van egy csempe a padlón és a falak a fürdőszobában, akkor lesz a legkisebb esélye, hogy a baktériumok és gombák szaporodnak, mint a többi alapanyag.

Csak abban a hézagban van, hogy penész és gomba alakulhat ki a csempe között. Ez annak köszönhető, hogy a házak vagy lakások falai nem dolgoznak semmit. A hasonló alakzatok elkerülése érdekében a jövőben speciális gombaellenes vegyületeket kell alkalmazni a lemezek felhelyezésére.

Mi az előnye a csempe?

 • A cseréplemezek nedvességállóak. Ráadásul nem veszítik el eredeti megjelenésüket az évek során (különösen a megfelelő gondossággal!), És ha az ízületek megfelelően lezárva vannak elhelyezve, majd elárasztják helyiségüket, vagy rosszabbak, a szomszédok alul vannak, az esélyek nulla.
 • A csempe a fürdőszobában nagyon könnyen tisztítható és mosható. Teljesen nem fél a termékek és mosószerek tisztításáért. Mivel speciális bevonata van, nagyon könnyen eltávolítható a szennyeződés vagy zsírfolt. Ráadásul ez az anyag gyakorlatilag nem vonzza a port. Ezért használják díszítésre és a konyhában.
 • Ha helyesen és hatékonyan készít tetőcserépet, évtizedekig szolgál majd! A leggyorsabb, amit megváltoztatni akarsz, mert olyan okok vannak, mint: fáradt vagy elavult design, pall, stb., Nem pedig sikertelen lesz és alkalmatlanná válik.
 • Az ilyen anyag nagyon kopásálló. Megvédi a külső megjelenés károsodását, például a bútorok átrendeződése és mozgása során a karcolásoktól és a mechanikai hatások egyéb kisebb hibáitól.
 • A nagy szilárdság miatt a csempe képes ellenállni a nehéz terheléseknek (súly, nyomás). Például ugyanaz a fürdõvas öntöttvas!
 • Az anyag tűzálló. Végtére is, a csempe nem éghető anyag, és még képes megakadályozni a láng terjedését! Ezért a konyhában is nagyon gyakran használnak ilyen anyagot a kötény befejezéséhez.

Abban az esetben, ha a tűz az apartmanban, a kád, csempe bélelt - a legbiztonságosabb hely!

A 2016-os fürdőszobai csempe gyűjteménye lehetővé teszi a kreatív művészet igazi mesterműveinek bemutatását, valamint egy hosszú életű álom megvalósítását a kényelmes és elegáns higiénikus helyiség kialakításában.

Ha összehasonlítjuk a különböző anyagok árkategóriáját, meg lehet jegyezni, hogy a fürdőszoba burkolatának kialakítása a legköltségesebb anyag, mint a kő-, üveg- és porcelángyártmány, amely szintén használható egy fürdőszobában.

Kerámia csempe

Kerámia lapok - ez a leginkább költséghatékony és a leggyakoribb anyag a fürdőszoba felé néz. Viszonylag alacsony árszintet ért el. Agyagból és homokból készül, a felső rész mázzal borított, ami miatt az anyag sokféle design textúrát, virágot vagy dísztárgyat vesz fel.

Alapvetően az ilyen kerámiatípusok megkülönböztethetők:

A különleges katalógusokban a kerámia burkolólapon lévő különböző képek megtekinthetők.

Megjegyezhető, hogy a tervek létrehozásakor nem mindig csak egy típusú lapot használnak. Két vagy három különböző típussal is kombinálhatók egymással - ez a design jól néz ki. A legfontosabb az eredeti színkombináció kiválasztása.

Porcelán kőagyag

Ez a típusú csempe nagyon hasonlít összetételében - porcelán, de ugyanakkor, mint egy kő. Az ilyen anyag különlegessége a nedvesség és a folyadék felszívódásának képtelensége. Ennek megfelelően ő sem félek semmilyen vízbefolyásról vagy hőmérsékletváltozásról. Emiatt gyakran használják külső burkolatokhoz.

A kerámia gránit szerkezete nagyon hasonló a kőhöz. Kevésbé a repedések, a forgácsok és a mechanikai károsodások előfordulásának vannak kitéve. Ez egy nagyszerű lehetőség a padló díszítésére, mivel a porcelán csempe nagyon tartós anyag.

Kőlapok

Az ilyen anyag csodálatos, és természetesen környezetbarát és természetes. Kőlapok a fürdőszobában 2016-ban - már sokkal olcsóbb, mint a régi időkben, amikor nagyon drága anyag volt.

Az egyedi kialakítás miatt a tervezők teljesen egyedi kialakításokat készíthetnek a fürdőszobai burkolatok számára.

De hibái vannak. Vagyis a kő csak bizonyos mértékig képes ellenállni a mechanikai sérülésnek. És nagyon kis repedésekkel is átfedhető. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a kőlapok nem esnek ilyen kezelésre, például csempézett állapotban, sokkal nagyobb a gombák és baktériumok reprodukciójának kockázata.

Üveg csempe

Ha elhatároztad, hogy a fürdőszobád belseje futurisztikus stílusát hozza létre, akkor az ideális megoldás a szoba munkálatainak nézéséhez. Nemcsak a falakat díszítheti, hanem teljesen díszítheti is a padlót. A kikészítéshez használt üveg átlátszó vagy színes, fényes vagy matt, sima vagy texturált lehet.

Üveg csempe segítségével a fürdőszobában elválaszthatja a partíciókat, és elég stílusos! Opcióként más megvilágítást is maszkolhat.

De ne használjon ilyen anyagot, hogy megpróbálja elrejteni a csöveket, pultokat, szelepeket stb.

Csempe méret kiválasztása

Annak ellenére is, hogy a csempézett burkolólapok közötti tömítésnek a beágyazás színterme meglehetősen széles tartományban van, lehetetlenné teszi őket teljesen láthatatlanná, bármennyire is keményen próbálkozz. Ezért fontos a nagyméretű lemezek mérete a fürdőszoba befejezéséhez.

Szabványos csempe

Ez az anyag mérete 20 x 30 cm. Legjobb designja a nagy vagy közepes méretű fürdőszobák elhelyezése, hiszen a varratok gyakran találhatók meg. Ezenkívül, ha a csempe függőleges vagy vízszintes helyzetbe kerül, vizuálisan megnövelheti a szobát, vagy nagyobb magasságot hozhat létre a mennyezeten.

Nagy lemezek

Ha egy csempe mérete meghaladja a 25 x 40 cm-t, akkor már nagynak tekinthető. Gyakran ezeket a lemezeket padlók lefektetésére használják, ritka esetekben - a falakon. Ha nagyobb méretű lemezeket szeretne használni, akkor használja őket, ha nagy fürdőszobával rendelkezel. Vagy használhatja azt, hogy díszítsen néhány elemet. De csak akkor, ha kisebb méretű csempékkel kombinálják.

Legjobb ilyen csempe kiválasztása, hogy ne kelljen vágni.

mozaik

Úgy is nevezik finom csempe. Ilyen anyag használata esetén nagyon egyszerű a beállítások akkor is, ha a falak vagy a padlók felülete nem tökéletesen lapos. De hátránya, hogy vizuálisan csökkentheti a helyiség méretét. Ezért összekapcsolható közepes méretű csempével.

7 anyag a fürdőszoba befejezéséhez: a cseréptől a tapétaig

Mielőtt megkezdi javításait a fürdőszobában, nagyon komolyan kell kezelnie a befejező anyagok kiválasztását. Nemcsak gyönyörűnek és stílusosnak kell lenniük, hanem praktikusak is, és számos tulajdonsággal rendelkeznek egy adott szobában való használatra. Nézzük meg a főbb lehetőségeket a fürdőszoba befejezéséhez.

1. Kerámia burkolólapok

Természetesen a fürdőszobában a falak befejezéséhez leggyakrabban használt anyag a kerámia csempe. Már klasszikus lett a tulajdonságai (nedvességállóság, környezetbarátság, tartósság, könnyű karbantartás) és viszonylag alacsony költség mellett. És ha nem kívánja a baktériumok tenyésztését, a csempe a legjobb anyag a szennyvízelvezetés szempontjából.

Fürdőszobai csempe

Tile kategóriák

kinevezés

márka

Felszíni szerkezet

felületi

ország

méret

Válasszon ki egy méretet a listából

alkalmazási körét

A porcelánlapok típusai

Extrák. paraméterek

Az a döntés, hogy a falak díszítik a kerámia burkolólapokat a fürdőszobába és a fürdőszobába, gyakorlatilag nincs alternatívája. Nehéz más finomanyagot választani, amely versenyezhet a burkolattal a jellemzők - tartósság, vízállóság, könnyű karbantartás stb. Szempontjából. Ha az esztétikai komponensről beszélünk, akkor itt a csempe komoly fejjel indul minden más anyaghoz. De mégis - milyen követelményeknek kell megfelelnie a csodálatos befejező anyagnak?

A kerámia burkolólapok előnyei a fürdőszobában

A fürdőszoba és a fürdőszoba olyan helyiségek, ahol a magas páratartalom állandóan uralkodik, és néha a vízbefúvás nagylelkűen a falakra repül. Ebben a teremben a tisztaságra és a higiéniára különösen nagy a követelmény, mivel a magas páratartalom és a hő ideális körülmények között mindenféle baktérium, gomba és penész fejlődéséhez. Szerencsére a kerámia burkolatok teljes mértékben megfelelnek a szigorú üzemeltetési követelményeknek, mert:

 • szilárd, alacsony porózus felülettel rendelkezik, amely a víz számára át nem eresztő, ezért a nedvesség nem szivárogjon a falakba;
 • a magas hőmérsékletű tüzelés miatt, amely ellenáll a hőmérséklet változásának;
 • tökéletesen ellenáll a kémiailag agresszív lúgos és savas vegyületekkel való mosással, és még enyhén dörzsölő porokkal is tisztítható;
 • a felület simasága és a tartós máz nem teszi a mikroorganizmusoknak esélyt a fejlődésre;
 • nem fakul, és nem veszít fényes ragyogás évtizedekig.

Ezért sok évszázados kerámia burkolólapokat használnak fürdőszobák, fürdők, medencék, fürdők és egyéb higiéniai eljárásokra tervezett szobák díszítésére.

Kerámia csempegyártók

A fürdőszoba minőségi burkolólapját ma számos vállalat végzi Oroszországban, Fehéroroszországban, Európában és a külföldön. Ebben a térségben a hagyomány szerint a spanyolországi trendteremtő, ahol több száz gyár létezik, amelyek különböző típusú és gyűjtőcsempéket állítanak elő. Nem kevésbé értékelik az olasz gyárak burkolólapát, amelynek megtervezésekor vannak olyan stílusok, amelyek az első osztályoktól a féktelen avantgárdig terjednek. Az orosz és a belorusz gyártók gyakran vezető európai vállalatok engedélyével dolgoznak ma, és a fogyasztók számára megfelelő minőségű és kiváló minőségű designt kínálnak megfizethető áron.

 • A Cersanit (Oroszország) egy jól ismert lengyel gyártó részlege, amelyet a fogyasztó szereti az integrált tervezési megoldásoknak és a kiváló minőségű termékeknek a megfizethető áron.
 • A Kerama Marazzi (Oroszország) a világhírű márkanév Kerama Marazzi gyártmányú csempe. A legjobb belsőépítészek kidolgozzák a vázlatokat a csempe új gyűjteményei számára. A modern felszerelés és a technológia szigorú betartása kiváló eredményeket nyújt a minőségben.
 • AZORI (Oroszország) egy közös olasz-orosz vállalkozás, amely fényes, lenyűgöző gyűjteményeket készít, ahol az orosz vad képzelőerő szervesen összefonódik az olasz kifogástalan művészi ízléssel.
 • A Keramin (Fehéroroszország) 65 éves hagyományokkal és hagyományokkal rendelkező társaság, amelynek termékeit a hazai fogyasztók több generációi ismerik és élvezik jól megérdemelt bizalmukat.
 • A Shakhtynskaya csempe (Oroszország) egy harminc éves fejlődéstörténeti vállalat, amelynek termékei ma az egyik legnépszerűbb Oroszországban és a környező országokban. A legjobb tervezési trendek, a modern gyártóberendezések és az ügyfélszolgálat a Shakhty csempe sikerének középpontjában áll.

Ezek és más, a helyszínen bemutatott legszélesebbek csempéket gyártanak, melynek minősége képes megfelelni a legigényesebb vásárlónak. A Mira Ceramics szakemberei a lehető legszigorúbb választást teszik lehetővé, figyelemmel kísérve az egyes gyűjtemények minőségét és minden egyes tételét.

Fürdőszoba tervezési tippek

A Kerámia világában bemutatott fürdőszobai csempék gyűjteménye ma már szinte minden mai irányt mutat. Rendszerint minden gyűjtemény egy vagy több változata a háttércsempék és dekoráció, ugyanabban a színben és stilisztikai módon. A fogyasztóknak csak a döntéshozatallal és az árnyalatok méretével kell dönteniük, hogy végső döntést hozzanak.

 1. Csempe mérete A Hruscsov-apartmanban lévő kis fürdőszobában nem érdemes nagyméretű cserépet választani, mivel vizuálisan szűkíti a helyet. Ellenkezőleg, a kicsi vagy közepes csempe megfelelőnek tűnik.
 2. A fürdőszoba kis mérete korlátozza a színek kiválasztását, kiküszöböli a szín sötét színeit. Egy tágas fürdőszobában megengedett a világos és a sötét hangok bármely kombinációja.
 3. A formatervezés klasszikus fekete-fehér változatához jó megvilágítást kell tervezni, mivel homályos fényben a belső kontrasztos szerkezet teljes vizuális hatása elvész.
 4. Díszítő betétek, válaszfalak, fülkék, színes vagy textíliás burkolatokkal kiemelve lehetővé teszi a tér zónáját, a tágas benyomást keltik, vagy a kényelmes sarok pihenését.
 5. Amikor egy fürdőszoba árnyalatát választja, ne felejtse el a vízvezetékeket, melynek összhangban kell lennie a csempegyűjtemény színpalettájával.
 6. A kisebb fürdőszobákhoz a tervezők javasolják, hogy a fő falburkolatot fényes felületű csempe választja. A tágas szobák matt matracokkal, valamint bőr, fa, természetes kő, stb.
 7. Nem szabad túl fényes, csillogó színeket befejezni. A fürdőszoba olyan helyiség, ahol pihenhetünk, lazíthatunk egy kemény nap után. Itt csendes pasztell árnyalatok lesznek a legmegfelelőbbek.

A csempe nagy választéka kedvező feltételek mellett

A "Kerámia világa" online áruház nagyméretű kerámia burkolatot kínál a gyártóktól Moszkvai raktárból. Megtudhatja áruink katalógusát honlapunkon vagy bármely üzletben. Új csempegyűjteményeket kínálunk vonzó áron. Végtére is mindenki hozzászokott ahhoz a tényhez, hogy a jó lapka méterenkénti ára kegyetlenül magas. Cégünk olcsó vásárolni kerámia burkolólapokat a mosdóba és a moszkvai régióba. A falak és a padlóburkolatokkal szemben a fürdőszoba nem csak szép és könnyen tisztítható, hanem tartós is. Végtére is, ha a fazekasságot helyesen gyártják, az összes szükséges feltételnek megfelelõen nagyfokú megbízhatóság jellemzi. A szokásos fürdőszoba csempe mellett a választékunkban sokféle nagy csempe, mint például a mozaik és még sok más. A kerámia burkolólapok jó választékának köszönhetően megengedheti magának, hogy a fürdőszobájában vagy a zuhanyzón belül a belsőépítészet legmerészebb ötleteit felismerje. Légy bátor az ötleteidben, és hagyd magadnak az álmaidat.

Kiváló feltételek minden ügyfél számára

A boltunk katalógusában megtalálhatja és megrendelheti mindent, amire szüksége van ahhoz, hogy valóra váljon az álma. Pl. Csempe a falon vagy a padlón, amely megfelel a tervezési beállításainak. Örömmel segítünk Önnek kiválasztani a legmegbízhatóbb és minőségi termékeket az online áruház honlapján bemutatott katalógusból. Hazai szállítást végezhetünk Moszkvában és a moszkvai régióban, vagy használhatjuk az önszedési szolgáltatást. További információ a "szállítás és fizetés" fejezetben található.

Választhatja a szükséges terméket, vagy lépjen kapcsolatba velünk. Határozottan segítünk és válaszolunk minden kérdésre. Például, mennyi kell ehhez vagy ehhez az anyaghoz, és annak végső költségéhez. Katalógusunk kínálatában nem csak a padlólap burkolatát, hanem a zuhanyzót, a fürdőszobát és a konyhát is megtalálja. Tekintettel arra, hogy a bemutatott áruk ára meglehetősen vonzó, és a minőség az egyik legjobb, minden ügyfelünk elégedett a porcelán-kő, a mozaikok, a kerámia burkolatok és még sok más vásárlásával.

Fürdőszobai csempe

A "Art Real" szalon több mint 500 gyűjteményt kínál kerámia csempékhez a fürdőszobában vagy a zuhanyzóban.

Kiválaszthatunk egy csempe a falak és a padló külön-külön, vagy vesz egy sor fal és padlólapok egy sor dekoráció, egy erő.

A termékskála egy olasz, spanyol és német elit fürdőszobai csempe, valamint magas színvonalú hazai kerámiák áron.

Szinte minden katalógus termék raktáron van, a szállítási idő 2-3 nap.

Üzletünkben 398 rubel / m² áron vásárolhat kerámia burkolólapot a fürdőszobában. 912 kerámia csempe gyűjteménye található.

Milyen csempe vásárolni a fürdőszobában?

Döntés, hogy olasz vagy spanyol fürdőszobába kerámia burkolólapot vásárol, megmenteni fogja magát attól, hogy a falhoz megfelelő padlólapot válasszon. Ezek az országok rendszerint gyűjteményekbe vagy sorozatokba kerámia burkolólapokat gyártanak. A gyűjtemény a falak háttércsempe több színét tartalmazza, ugyanolyan színű padlóburkolatok, dekoratív betétek, határok és néha mozaik. A kedvelt gyűjteményből származó elemek megfelelő kombinációjának kiválasztásához használja az ingyenes tervezési projektet (elrendezés) a "Art Real" szalon szakembereivel.

Ha a falak és a padlólapok csempeit szeretné kiválasztani, akkor kísérletet tehet a kerámia gránit, mint a padló és az üvegezett kerámia cserép kiválasztása a falakra. Ebben az esetben fordítson figyelmet a padlóra csúszásmentes.

A csempe széles választéka a fürdőszobában az Art Real katalógusban

A kerámia csempe nem csak praktikus anyag, hanem fürdőszobai dekoráció is. A befejező kerámiák színeinek modern választéka a legigényesebb ízeket is kielégíti.

 • a legkülönbözőbb színek - a fürdőszobában mázas csempe. Klasszikus és modern stílusban jön. A legjobb kombináció a fényes határok és a dekoráció. A legnépszerűbb kék és fehér csempe - általában vásárolni olcsó.
 • A márványozott csempe klasszikus. Az ő választotta és a rajongók az alacsony kulcs elegancia, és a szerelmesek az interiőrök az öko stílusban. Sokféle méretben kaptuk.
 • A tendencia ebben a szezonban - texturált falburkolat a fürdőszobában, utánozva beton, agyag, fa.

Megtudhatja, hogy mire van szüksége, segítsen a weboldalunkon lévő fürdőszobai belső képekről. Tekintse meg a legnépszerűbb európai márkájú csempék fényképét: FAP Ceramiche, Rex, Vallelunga, Gardenia, Peronda.

A szalonban rendszeres promóciók és kedvezmények állnak rendelkezésre, amelyek olcsó áron jó minőségű csempéket vásárolnak.

Hogyan rendelhetek?

Mint a csempék megvásárolhatók a szalonban vagy az online áruházban. A weboldalon történő megrendeléskor egy számológép a kosárban segít kiszámolni, hogy hány lapot kell készíteni méterben és darabokban.

A legtöbb katalógusgyűjteményből származó minták megtekinthetők a szalonban. És megtalálhatja a szükséges elemek árát és elérhetőségét telefonon vagy e-mailben.

Szalonunkban is megrendelheti a vásárolt cserép vágását.

Hírek és kapcsolódó cikkek

Ebben a cikkben gyűjtöttünk példákat a kerámia burkolólapok és a porcelán csempék gyűjteményére, amelyek sok évig továbbra is keresnek, a divatirányzattól függetlenül.

Ebben a cikkben 7 sablongyűjteményt gyűjtöttünk össze. Vessen egy pillantást - talán ideje frissíteni a fürdőszobát, a konyhát vagy a nappalit?

Örömmel kínálunk Önnek három új csempegyűjteményt, melyeket befejező kőből stilizált: Naxos Lithos, Coem Reverso és Coem Reverso-2.

Bemutatjuk, hogy milyen anyagokat inspiráltak a kerámia lapkák tervezői ebben az évben és milyen új textúrák láthatók a Cevisama 2017 kiállításon.

Ebben a cikkben gyűjtöttünk példákat az új, szokatlan kerámia csempékre és porcelán kőzetekre, amelyeket a Cevisama 2017 kiállításon láthatunk, és reméljük, hogy az eredeti újítások ösztönözni fogják Önt a belső tér változtatására!

Meghívjuk Önt, hogy tekintse meg a kiállításon szereplő fotókat, és tájékozódjon a kerámia burkolólapok világának új fejleményeiről 2017-ben.

Tekintse meg az Azteca spanyol kerámia lapok új gyűjteményeit a katalógusunkban: Settecento, London Lux, Moonland.

Ne hagyja ki a látványos újdonságokat a mi katalógusunkban: Pastorelli Komi, Emigres Madeira, Keope Elements Lux.

A Mapisa Eden Garde és a Saloni Civis egy remek klasszikus stílusú fürdőszobát kínál.

Vessen egy pillantást az új termékekre: GayaFores Brooklyn porcelán kő, Ibero Zero kerámia és Metropol Track porcelán kő.

Hogyan válasszuk ki a dekorációs csempe a fürdőszobában, és díszítjük?

A kerámia csempe klasszikus anyag a falak, padlók vagy akár a fürdőszoba mennyezetére nézve. Optimálisan alkalmas olyan helyiségekben, ahol ilyen összetett mikroklíma van, mivel nagy kopásállósággal, nedvességállósággal és toleranciával rendelkezik a gombás mikroorganizmusok hatásaival szemben.

A csempével ellátott káddal szemben egy meglehetősen hagyományos, szabványos tervezési technika, de a darabos és betétes elemekkel való dekoráció miatt mindig frissnek és újnak tűnik. Ebben a cikkben leírjuk, hogyan kell megfelelően alkalmazni a dekorációs csempe a fürdőszobában, hogy a szoba vizuálisan nagyobb, tágasabb.

A dekoráció típusai

A fürdőszoba burkolata hagyományos módon befejezi a falak, a padló, vagy akár a mennyezet a szobák magas páratartalom, amely anyagokat nehéz elkerülni a közvetlen vízzel való érintkezés. A kerámia burkolatok tökéletesen ellenállnak a nedvesség hatásának, agresszív háztartási vegyi anyagoknak a fürdőszobába, a magas hőmérsékletre és a gőzök fertőtlenítésére, így élettartama meghaladja a 25 évet. Az egyszínű csempe azonban homályosnak és monotonnak tűnne, ha csak sorokban lenne elhelyezve. A tér érzékelésére és vizuális megváltoztatására a helyiséget a következő elemek díszítik:

 • Dekoratív határok. A kis méretű téglalap alakú csempe vagy sarkok határoló elemei a függőleges és a vízszintes felületek közötti fektetéshez használhatók annak érdekében, hogy kiemeljék a helyiség bizonyos értelemszerű területeit. Ezek az elemek általában színben, textúrában vagy mintázatban eltérnek a fürdőszobai falaktól.
 • Panelek. A dekoratív panelek egy bizonyos számú csempere felvitt kép vagy minta. Általában a fal közepén helyezkednek el a fürdő közelében, hogy kiemelje a szoba ezen részét.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a kerámia burkolólapok mindegyike magában foglalja a padló- és falburkolatot, a határokat és a sarkokat, valamint 2-3 különböző díszítőelemet, amelyek lehetővé teszik, hogy egyéni fürdőszobai designt hozzanak létre, amely figyelembe veszi a szoba jellemzőit és a tulajdonosok ízléseit.

Laying módszer egyfajta dekoráció

A fürdőszobai csempe díszítése különböző módon történhet, így a bélés végeredményének megjelenése függ a tojáselemek technológiájától. Helyesen válassza ki a falak vagy a padló alátámasztásának módját a csempe alakjának és méretének megfelelően, figyelembe véve a helyiség geometriáját. Kerámia burkolólapok elhelyezése a következő:

 1. Sor módszer. Ez a technológia abban rejlik, hogy a padlózat vagy a falak burkolólapjait sima sorokba helyezzük, elmozdulás nélkül, így különálló sejtek képződnek. Ez a lerakási mód alkalmas négyszögletes és négyzet alakú csempékhez, azonban tökéletesen összehangolt falakat igényel.

Fontos! A telepítés módja befolyásolja a helyiség vizuális érzékelését. Ha a fürdőkád padlócsemperménnyel végzett befejeződése a falak legkisebb egyenlőtlenségeire hívja fel a figyelmet, akkor a burkolólapok meghibásodása ellenére a burkolólapok ragasztási technológiája ellentétes módon elrejti.

Színtartomány

A kerámia burkolólapok díszítése a termék színsémaként szolgálhat. Vannak olyan esetek, amikor a fehér, a bézs és a kék az egyetlen lehetséges színeket jelentették a fürdőszoba befejezéséhez, és most a gyártók óriási választékot kínálnak különböző árnyalatok, minták és minták terén. Mindazonáltal a csempe színtartományát gondosan kell kiválasztani:

 • A nagy szobák felé nézve tetszőleges árnyalatú csempe lehet, beleértve a sötét és telített színeket, amelyek vizuálisan még zsúfolt és sötétebbé teszik a helyet. Ha a fürdőszoba mérete elég nagy, a tervező előtt nagy lehetőségek vannak a díszítésre, mivel nem tartalmaz semmilyen korlátozást. A panelek, mozaikok, texturált csempék és számos dekorációval nagyméretű toaletteket lehet befejezni anélkül, hogy túlterhelt volna.
 • Kis méretű fürdőszobák befejeződéséhez nem ajánlott sötét és világos tónusú csempe használata, mivel a szoba vizuálisan közelebb, zömeg és sötét. Ha mindegyiknek gazdag árnyalatot kell használnia, akkor fényt kell hígítani, és ne felejtse el a világos világítást. Kis fürdőszobák esetén a csillogó, csillogó, pasztell árnyalatú, monokromatikus, fényes felület és nagy mennyiségű dekoráció nélkül alkalmas.

A tapasztalt tervezők úgy vélik, hogy amikor "kontrasztokon játszanak", vagyis a sötét és világos árnyalatok kombinációját egy belső térben, akkor könnyű hibát követni, ha a szobát még keskenyebbé, szűknek tekinti. A fürdőszoba díszítésének jelenlegi trendje a burkolólapok cseréje, fa vagy kő utánzása, világos bézs vagy más természetes árnyalatokkal.

A varratok szélessége és színe

Talán meglepődhetsz, de a csempeösszehúzások szélessége és színe a fürdőszoba díszítésének eleme is. A padló ugyanabban a burkolólapban van elhelyezve, de eltérő vastagságú és különböző fugázószerkezetek használata révén úgy tűnik, mintha különböző lapokat használtak volna a befejezéshez. A varrás színének és vastagságának megválasztására a következő szabályok állnak rendelkezésre:

 1. Minél szélesebb a varrat, annál közelebb és kisebb a szoba. A csempecsatlakozások standard vastagsága 1-2 mm távolság.
 2. Minél nagyobb a kerámia lapok mérete, annál vastagabbak lehetnek elemek között.
 3. A kontrasztos színű varratok a fal felületén fellépő összes szabálytalanságot emelik ki, hangsúlyozzák a felületen fellépő hibákat és vizuálisan is szűkítik a helyiséget.
 4. Az ugyanolyan színű, csempével ellátott varratok egységesek, szabadok és nyitottak, ami vizuálisan kiterjeszti a fürdő területét.
 5. A fürdőszobában lévő csempe közötti széles összekötők kevésbé kényelmesek a működtetés és a karbantartás szempontjából, mivel ezek gyenge pontja a penész vagy penész expozíciójának.
 6. A fürdőszobában a legjobb megoldás a közepes vastagságú varrásoknak tekinthető, és fertőtlenítő adalékokkal a habarcsot a csemperagasztással simították.

A fürdőszoba egy nagy forgalmú helyiség, ezért gyakran kell tisztítani a szobát. Ha a fürdőszoba csempézett padlója fényes ízületeket tartalmaz, akkor az időben történő gondoskodás esetén is gyorsan sötétedni fog. Azonban nem érdemes díszíteni azt sötét csempe sem, mivel a por jól látható rajta, nyomokban a vízcseppek.