Legfontosabb > Tartozékok

Színkombinációk a fürdőszobában: 70 ötlet

A belső kialakításában, még akkor is, ha lehetőséged van saját fantáziád és kreativitás megvalósítására, nem lehet teljesen elégedett az eredménnyel. Ez gyakran előfordul, ha a színpalettát nem gondolták meg megfelelően, és egy bizonyos helyiségben való tartózkodás egy személynek más módon befolyásolja az általa kedvelt módon. A fürdőszobában minden reggel energiát rajzolunk, pihenünk esténként, és ezért kényelmesebbnek kell lennie. Vessünk egy közelebbi pillantást arra, hogy hogyan válasszuk ki a fürdőszoba belsejének színkombinációit!

A belső színek kiválasztásának szabályai

A színek kiválasztását nemcsak az egyéni ízlési preferenciák befolyásolják, hanem számos egyéb tényező is befolyásolja. Különösen figyelembe kell venni, hogy a tér vizuálisan érzékelhető. Senkinek nem titka, hogy a könnyű színek vizuálisan növelik a szobát, míg a sötétek csökkentik.

Szintén emlékezni kell a színskála pszichológiai érzékelésére. Emellett az árnyalatok kiválasztásakor a stilisztikai irányra kell összpontosítani. A stílus fogalma magában foglal bizonyos mintákat a színek kiválasztásában. A fürdőszobai tervezésre általános iránymutatásokat adhat meg.

Ne használjon három különböző színt vagy több mint öt színárnyalatot. Ellenkező esetben a belső tér nem lesz harmonikus. Leggyakrabban csak két tónusba kerülnek, amelyek gyakran vagy kontrasztosak vagy szomszédosak. Mindenesetre az egyik színnek hangsúlyoznia kell egy másik értékét. Azok számára, akik inkább egy színben szeretnének kialakítani, a legjobb megoldás az lenne, ha három árnyalatot használnának, lehetővé téve, hogy kiválassza a fürdőszoba minden részletét.

A megengedett fényerősség meghatározásakor a fürdőszoba mérete alapján kell irányítani. Ne feledje, hogy a legtöbb tipikus apartmanban a szóközöket kiterjesztő élénk színek használata releváns. Ez a fürdőszobák kis területének köszönhető. Ne feledje, hogy az élénk színek segítenek felidézni és felemelni a szellemeket, és egy nyugodt paletta hozzájárul a nyugodt légkörhez.

Pszichológiai felfogás

A tapasztalt tervezők tudják, mennyire fontos a fürdőszobai színséma helyes megválasztása annak érdekében, hogy vizuálisan nagyobb legyen, és kiemelje a szobában lévő ékezeteket. A kényelmes belső kialakításhoz figyelembe kell venni bizonyos funkciókat.

A világos árnyalatok nem csak a teret bővítik, hanem nyugodtabbá válnak, segítenek a szemének a pihenéshez és a pihenéshez. A pasztell gamma az optimális háttér, amely lehetővé teszi a dekoratív elemek számára, hogy előnyösebbekké váljanak.

A sötét színeknek más a hatása, mintha a fényt "lopnák", hanem azért, mert közelebb hozták a szobát. Ez azonban lehetővé teszi, hogy hangulatos, és bizonyos értelemben hangulatos környezetet alkosson. Ne feledje, hogy minél sötétebb a falak és padló díszítésére használt hang, annál nagyobbnak kell lennie a fürdőszobának. Ezenkívül meg kell fontolnia az intenzív világítás telepítését.

Színes kerék

A színek és árnyalatok kombinációjának kiválasztásával figyelembe vehet egy titkot, amelyet sok tervező használ. Bármely helyiség kialakításakor használhatja a színkerék szabályát, amely négy egyszerű képlethez kapcsolódik:

- A két leginkább kompatibilis árnyalat egymással szemben helyezhető el (például narancssárga és kék kombináció lehet).

- Egy ellentétes hármas formája. Válasszon egy olyan fő színt, amelyhez két árnyalatot szeretne hozzáadni a fő hanggal szemben. Például a fő lila, mész és világos sárga mellett kiválaszthatók.

- A klasszikus megoldás három színben. Választhat olyan színeket, amelyek azonos távolságra lesznek. Például piros és kék sárga.

- Analóg Triad Formula. Vegyen fel minden három hangot, ami a következő lesz. Sárga lehet sárga, tiszta sárga és sárga-narancssárga.

Színkombinációk

Mi több lehetőséget kínálunk a népszerű színes megoldásokhoz a fürdőszobában. Ne feledje, hogy mielőtt választaná az egyiket, meg kell határozni, hogy ez a paletta megfelel-e a szoba stílusának.

Fehér fürdőszoba

Az egyetlen szín, amelyet univerzálisnak tartanak, fehér. Ez adja a belső eleganciát és egyszerűséget, valamint ötvözi a többi színt is. Fehér fürdőszoba tágas és világos, ami fontos a kis lakások. Ezenkívül csodálatos háttér a különböző díszítőelemek számára. Ha attól fél, hogy egy szobát steril orvosi rendelőhöz rendelt, használjon más árnyalatokat, mint a tiszta fehér.

Meleg fürdőszoba

A meleg árnyalatok kiválóan alkalmasak a kis méretű kis négyzetek kialakítására, valamint a szabad helyiséggel rendelkező szobák. Az első esetben vizuálisan bővítheti a területet, és jobban megvilágíthatja a fürdőszobát. A második lehetőség lehetővé teszi a meleg színek használatát, hogy kellemes és hangulatos légkört teremtsenek egy nagy szobában.

Gyakran vannak elegáns fürdőszobák bézs és krém, rózsaszín és skarlát, homok és kávé hangok. Jól arany és barna is.

Ne felejtsük el, hogy a világos árnyalatok segítenek a tisztaság megőrzésében és elrejteni a különböző válásokat, amelyeket a legpontosabb tulajdonosok sem tudnak elkerülni. Ha kívánja, kombinálhatja a hangokat, és színes színekkel kombinálhatja a sötét és világos árnyalatokat.

Fürdőszoba hideg hangok

Ez egy közös lehetőség a fürdőszobai tervezéshez. Gyakran kék és kék fürdőszobát, valamint hűvös szürke árnyalatokat találhat. Ezeket a színeket néha fehér színnel kombinálják, ami a szoba frissességét biztosítja. Ebben az esetben használjon világos árnyalatokat, ha lehetséges, mert a sötétszürke és a kék kellemetlen érzést okozhat. Ha például a kék fényárnyalatokat veszi, akkor tiszta vízhez kapcsolódik, és frissnek érezhető.

A zöld szín természetes és természetes. Annak ellenére, hogy a belső tér használható a hűvös zöld színekben, segítenek kikapcsolódni, valamint vörös vagy narancs színnel kombinálva - frissíteni és javítani a hangulatot.

A hideg árnyalatok színes ékezetekkel és fényes kiegészítőkkel, különböző dekoratív részletekkel hígíthatók. Így a fürdőszoba még meleg és barátságos lesz.

Kontraszt fürdőszoba

Az egyik legkeresettebb színkombináció fekete, fehér. Első pillantásra úgy tűnik, hogy a két teljesen ellentétes színű, hangulatos szoba használata nem lehetséges. De éppen a nagy kontraszt a fekete-fehér, hogy ad kellemes hatása, és segít létrehozni egy stílusos belső. Fontos azonban helyesen használni.

Ha a fehér a fekete fölött áll, akkor ez hozzájárul a szoba vizuális bővítéséhez. Ennek megfelelően, ha jobban szereted a feketét, és a fehér háttérbe szorul, akkor a fürdőszoba vizuálisan kevésbé fog kinézni.

A fehér és a fekete kombinációja stílusos és szigorú, ugyanakkor hangulatos hangulatot teremt. Ez a legjobb lehetőség azok számára, akik mindenekelőtt saját egyéniségüket szeretnék kifejezni. A pszichológusok szempontjából a fehér eleganciát és tisztaságot jelent, a fekete pedig szorongást és ürességet jelent, ezért vigyázzon a befejeződések és a vízvezeték kiválasztásakor. Fontos, hogy ne csak a steril helyiséget teremtsük meg, hanem az elnyomó légkört is.

A színek kombinációja a fürdőszobában - fotó

A megfelelő kombinációk elemzése a fürdőszoba belsejében nem végezhet kísérleteket. A gyakorlati alkalmazásban különböző színes megoldások különböznek a számítógépes vizualizálás eredményeitől. Annak érdekében, hogy megtudja, hogyan valósulnak meg a különböző textúrák és árnyékok kombinációi, meg kell nézni a fotókat, amelyek valós körülmények között készültek. Számos különböző lehetőséget választottunk Önnek a fürdőszoba tervezéséhez, amelyek között megtalálhatja az optimális színes megoldást!

Fürdőszoba színei - válassza ki a megfelelőeket

Amikor egy adott fürdőszobához színes megoldást választanak, az emberek gyakran az interneten korábban látott lehetőségekre támaszkodnak, megpróbálva kiküszöbölni minden hátrányt, figyelembe venni az összes hibát és a legmegfelelőbb színkombinációhoz jutni.

A színt nem csak a szoba általános kialakításánál, hanem minden részletében is figyelembe kell venni. A tervezők, akik csak a színek cseréjével dolgoznak, nagyon gyorsan elérhetik egy bizonyos stílust.

kiválasztás

Az egyik legfontosabb kritérium a fürdőszoba színének megválasztása, mivel hatással van a fürdő egész légkörére és vizuálisan javítja a helyet. Például, egy kis szobát nem szabad sötét színekkel festeni, csak tovább csökkenti. A nagy szobák, éppen ellenkezőleg, fantáziát és kísérleti területet kínálnak.

A második fontos kritérium azt jelenti, hogy az összes stílust egységes stílus jellemzi. Például egy elfogadhatatlan mennyiségű modernitás a "Provence" vagy a "klasszikus" stílusában. Az ilyen belső megoldás zavarossá válik, és nem eredményez jó eredményt. Fontos egyértelműen meghatározni azt a stilisztikai keretet, amelyre nem szabad beavatkozni.

A következő kritérium természetesen nagyon fontos a saját színeinek érzékelésében. Itt meg kell választania egy színt, nem csak a személyes szeretetére összpontosítva, hanem valóban fel kell mérnie, hogyan illeszkedik egy adott helyiségmérethez. Figyelembe kell venni a használt fényforrást. A tengeri színű fürdőszobák falai például rosszul világítanak, mint a penészesedés.

A színes megoldás megtalálása nagyon nehéz feladat. Ha úgy döntesz, hogy olyan belteret választasz, amely több évtizedet szolgálhat, akkor tanulmányozd az összes közelgő irányzatot, vagy dolgozz a klasszikusokkal.

Fogadások a terület vizuális növekedéséhez

A fürdőszobához tervezett szobák gyakran kis méretűek. Ilyen helyzetekben a tervezést leginkább gondosan kell megvizsgálni, vizuálisan növelni a területet. Megfelelően tervezett kialakítás, nem csak kényelmet hozhat a szobába, hanem megszervezi működését.

Néhány technika a szoba vizuális terjeszkedéséhez:

 • a burkolólapokat átlósan helyezik a padlóra és vízszintesen a falakon
 • a fenti és alatti falak pereménél előnyösebb a kontrasztos árnyalatok csempe használata a szoba magasságának vizuális növeléséhez
 • ha csak sarkokat, kontrasztos csempeeket helyez el, a szoba tágabbnak tűnik

használjon tükrözött mennyezeteket vagy fényes nyújtást

függőleges frieze, kontrasztos csíkok a falakon

A fürdő színe és stílusa - hogyan lehet harmonikus és eredeti belső tér kialakítása?

Ha egy fürdőszobai tervezési projektet egy professzionális tervező készít, akkor a befejező, a vízvezeték és a bútorok ökológiai szempontból egy képre vannak behajtva, így a szoba vizuálisan nagyobb és tágasabb.

Sok lakástulajdonos a javítás megkezdése előtt azon gondolkodik, hogyan lehet úgy kinézni a belső térben, mint a divatlapok által közzétett képen. Valójában minden nagyon egyszerű, elegendő választani a fürdőszobában a színek megfelelő kombinációját, előre meghatározni a szoba stílusát, majd pontosan követni a tervezés tervezett vektorát.

Színérték

Nehéz túlbecsülni a belső színes megoldás fontosságát a szoba vizuális érzékeléséhez. A tapasztalt tervezők tudják, hogy a fürdőszobában megfelelően kiválasztott színek vizuálisan tágasabbak, többek segítenek kiemelni a kulcsfontosságú pontokat, kiemelni a fontos területeket. A fürdőben lévő összes szín kombinációjához vegye figyelembe a következőket:

 • A festék világos színei vizuálisan kibővítik a fürdőszobát, észrevétlenül nézik, hagyják a szemét pihenni, pihenni. A fürdőszoba belsejében lévő falak pasztell árnyalatai jó hátteret alkotnak, amelyen más a dekoráció.

Ne feledjük, hogy nem csak a szín befolyásolja a szoba vizuális érzékelését, hanem az anyag felületének jellegét is. Fényes, fényes felület, különösen akkor, ha nagy területe van, jól tükrözi a fürdőszobában lévő fényt, így világosabbá válik a helyiségben, vizuálisan tágasabb.

Színkombináció

A fürdő színe és stílusa és helyes választása szorosan összefonódik. Kiválasztása egy adott irányt a tervezés, akkor korlátozza magát bizonyos konkrét árnyalatok, amelyek támogatják és felfedik esztétikáját. Azonban, ha csak egy árnyékot használ, akkor egy szerény, lapos és unalmas belsőséget kaphat, ami amatőrnek tűnik. Ezért a fürdőszoba kialakítása azonnal több szín alapján készül. A színek kombinálhatók a következő elvek szerint:

 1. A kontraszt elve alapján. A belső világosabb megjelenítéséhez kontrasztos színeket használhat. A világos árnyék ebben az esetben olyan háttér szerepét játssza, amelyen sötétebb, domináns díszítés lesz. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy hatékonyan zóna a fürdőszobában.

Ne feledje, hogy a fürdőszobák stílusát a terület, a geometria alapján választják ki. A kis méretű szobák díszítésére nem ajánlott erőteljesen kontrasztos színek használata, mivel vizuálisan elrejtik a szabad helyet.

A stílus és a szín viszonya

A fürdőszoba stílusai sokfélék, változatosak, különböző időkben, különböző országokban gyökereznek. Elég egyszerű választani egy fürdőszoba design koncepciót, a legfontosabb dolog meghatározni ízléseit, szükségleteit és pénzügyi lehetőségeit. A fürdőszobában a legmegfelelőbb stílus - a lakástulajdonos számára kellemes, nem fog unatkozni. A stílusnak megfelelően színes megoldást választhat:

 • Arab, török, indiai, marokkói stílusok felszívták a keleti gazdagságot, élességet és fényességet. A fürdő ezekben a stílusokban tele van gazdag, de természetes árnyalattal. Piros, türkiz, smaragd, arany szőtt minták.

Ne feledje, hogy a fürdőszobai stílusok nagyon különböznek egymástól. Annak érdekében, hogy a belső harmonikus, akkor válassza ki a befejező anyagok, fürdőszoba bútorok, fürdőszobai felszerelések, dekoráció megfelelő kialakítású, egyébként egységes képet a szoba nem nő együtt.

Fürdőszoba: a színek kombinációja, amit a tervezők javasolnak

A fürdőszoba színkombinációinak kiválasztása nagyon nehéz feladat sok ismeretlennél. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a fürdőszobában általában nincs ablaknyitás - a természetes fény egyszerűen nem esik bele a lakásod vagy házának e félreeső sarkába. A szín a mesterséges világítás miatt nagymértékben megváltoztathatja árnyékát. És még ha tetszett neked, hogy ez a félpótlás a boltban lévő mintavevőkre nézett, ez nem jelenti azt, hogy a fürdőszobában jól néz ki.

Színegyeztetési módszerek

 1. A színek és a kombinációk kiválasztásánál nagyon fontos figyelembe venni a fürdőszobában lévő összes színszondát, amelyet átalakítani kíván. Még egy meleg és semleges színű, például szürke, mesterséges megvilágítással vörös lila színárnyalatot is kaphat, ami tönkreteheti a belső teret. Ha nem biztos benne, hogy milyen színt szeretne választani a falakhoz, akkor kezdje el a padló befejezésével. Sokkal könnyebb választani a falak kívánt színét a padló meglévő árnyékolására. Meg fogja tudni, milyen színtartományban indul el, hogy a szoba általános légköre harmonikus és szilárd legyen. A színkombinációk kiválasztásának ez a módja a legésszerűbb, és az összes használt félvezető jól néz ki, és nem versenyez egymással a felületeken történő alkalmazásra.
 2. Ha ön nem tudja eldönteni a színkombinációk preferenciáit, akkor a legjobb megoldás megtalálása érdekében nézze meg, milyen színeket mutat különösen népszerű a jól ismert belsőépítészekkel. Ha az építészek, az építészek vagy a tervezők igénylik a színes megoldásokat, ez azt jelenti, hogy ez a szín jól néz ki a mesterséges világítással. Séta a magazinok belső oldalain, vagy nézze meg a híres bloggerek és tervezők webhelyeit. Ne keressen a színkombinációkról szóló cikkeket, hanem a fürdőszobák legnépszerűbb stílusairól és belső teréről. Ilyen cikkekben feltétlenül említik a színes megoldásokat, amelyeket a fürdők befejezésénél a lehető leggyakrabban használnak. Nagyon gyakran alá van helyezve az aláírás a belső térben, ami a tervezett színárnyalatot jelzi.
 3. Ha többféle színes megoldást szeret, akkor vegye fel ezeket a színeket, és festse a fal egy kis részét. Így könnyebb eldönteni, melyik kombináció fog kinézni a lehető legkényelmesebbnek és kellemesebbnek. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy olyan árnyékot találjon, amely kedvezőbb lehet a fürdőszobában. Ha a kívánt szín kiderül, hogy túl sötét vagy világos, akkor válasszon egy színt, amely egy félárnyalatosabb vagy sötétebb.
 4. Használja a színes kereket. A legtöbb kombináció az eszköz szabályai szerint van kiválasztva. Például, miért jó a sárga és a lila? Mert a színes kerékben egymással szemben helyezkednek el és kiegészítik egymást. A zöld és a kék a közelben van, és hasonló színeknek számít. Ezért választani a színkombinációkat a lehető leggyorsabban és helyesen, használja a színes kereket.
 5. A háromszínűség szabálya. A színkombinációk kiválasztásának fő elve a három szín szabálya. Válasszon egy semleges, a második - telített és a harmadik - akcentust. Ahhoz, hogy a színek kombinációja megfelelően működjön, használja a 70:20:10 arányt. Ez azt jelenti, hogy a legkönnyebb árnyalat a fürdőszobának 70% -át, 20% -ot a mélyebb árnyékoláshoz, és az akcentust az utolsó 10% -ot megtartja.
 6. Keverjünk két semleges színt 70:30 arányban. Alapvetően a semleges színek keveréke segít a nyugalom és nyugalom légkörének megteremtésében. Például egy fehér és szürke kombináció egy érdekes színséma, amely soha nem lesz unalmas. Ha egy ilyen belső térbe felvesz egy kiemelést, helyezzen egy csempe a "fa" mintájára a padlón.
 7. A második szabály három szín. Függetlenül attól, hogy milyen kombináció van a fejében, kövesse a másik három szabályt: ha színt választasz, használd háromszor a fürdőszobában. Például ugyanazt a színt ismételje meg a törülközőkben, a mosogató és a bútorfrontok színében.

Színkód

A kijelölt szín növelheti vagy csökkentheti a fürdőszobát, bizonyos hangulatot hozhat létre és jellemezheti tulajdonosát. Ha színkombinációkat keres, figyelembe kell vennie szobájának méretét. A mi valóságunkban ritkán találhatók a nagy paraméterekkel rendelkező fürdők, ezért elégedetlennek kell lennie egy kisméretű és kényelmetlen fürdőzési lehetőséggel.
Szóval, milyen színek lesznek a legmegfelelőbbek és gyönyörűek egy kis és gyenge megvilágítású fürdőszobában? Az ilyen helyiségekben a tervezők javasolják, hogy válasszanak hűvös árnyékokat, de néha nagyon fárasztóak és komorak a mesterséges megvilágítás alatt. Néhány meleg színek szimulálják a napfényt. Ugyanakkor vegye figyelembe, hogy ezek a színek vizuálisan kisebb helyiséget hoznak létre. Ha van egy nagyon kompakt fürdőszoba és nem tudsz eldönteni egy színes megoldást, akkor válassz egy hűvös árnyékot. Csak keressen egy nem túl sötét vagy meleg, félkövér, ami nem fog túl sokat emelkedni. Mindig válasszon egy színt egy kis ragyogással, ami lehetővé teszi egy kicsit nagyobb helyet.

Fehér színű

A kicsi és sötét fürdőszobában a legnépszerűbb színes megoldás fehér. Ez egy kedvenc klasszikus. Ha tiszta, élénk fehér szín túlságosan szigorúnak tűnik, válasszon fehér színt rózsaszín, barackszínű vagy sárga árnyalattal. Ez a lehetőség melegebbé teszi a fürdőszobát. Például a fehér szín a könnyű csokoládéval és világoszöld színnel kombinálva klasszikus, hűvös és elegáns megjelenést kölcsönöz. A fehér, barna és világos zöld színű, sárgás fényű kombináció a fürdőszobai belsőséget energikus és inspirálóvá teszi.

Válasszon színt a fürdőszobában

tartalom

Nehéz túlbecsülni a szín fontosságát a fürdőszoba kialakításában. Ez a helyes gamma-választás, segít elrejteni a szoba hátrányait, és kiemeli az érdeket. A stílusos és látványos belső tér teljesen különböző színekkel készíthető, melyek mindegyikének saját előnyei és tulajdonságai vannak. De ne felejtsük el, hogy a lakásnak kényelmesnek kell lennie a lakástulajdonosok számára, ezért a színes megoldás kiválasztásánál ne csak a tervezők általánosan elfogadott szabványait és ajánlásait, hanem azon emberek kívánságait is meg kell felelnie, akik ebben a belső terekben élnek.

Fehér fürdőszoba

A fehér szín sajátossága, hogy vizuálisan növeli a helyet. Ez a megoldás ideális kis méretű fürdőszobákhoz. A fehér csempék és szaniterek használata azonban túlságosan hideg és beleszólhat a műtőbe. Az ilyen nem kívánatos hatás elkerülése érdekében a tervezők javasolják, hogy előnyben részesítsék a fehér árnyalatokat: gyöngyöt, tejterméket és egyéb dolgokat. Egy másik módja annak, hogy "felújítsuk" a belső teret, hogy vegyen fel egy csempe egy érdekes textúra, ritmus vagy utánzás. A fehér fürdőszoba nagyon frissen fog megjelenni, ha az alapszínt hígítja néhány ellentétes részlet. Használhatja mind a színes vízvezetékeket (sokkal többet költ, mint a szokásos fehér), és hozzá lehet adni a kontrasztos színű ruhákat, függönyöket és személyes higiéniai elemeket a belső térben. Ezután nemcsak tágas, hanem ízlésesen berendezett szobát is kap.

Fehér fürdőszoba - fotó

Zöld fürdőszoba

Ez a szín a tavaszhoz és a természethez kapcsolódik, nyugalmat és energiát kölcsönöz. A zöld az egyik legjobb színválaszték a fürdőszobában. De saját sajátosságai is vannak, amelyeket figyelembe kell venni. A világos és sötét árnyalatok vizuálisan csökkentik a helyiséget, ezért egy kis fürdőszobában jobb, ha nem használják őket, vagy nem kombinálják őket világos színekkel.

A zöld belső terekben nagyszerű természetes anyagok: kő, fa, üveg. De a fényes, krómozott felületek nem kombinálódnak.

Zöld fürdőszoba - fotó

Bézs fürdőszoba

A klasszikus stílus mindig a divat, a bézs szín továbbra is az egyik legkedveltebb fürdőszobai megoldás. Ez a bézs különleges hatásáról szól az emberi pszichére: ellazítja és enyhíti a stresszt, nyugtatja és nyugtatja. Ezenkívül ez a háttérszín tökéletesen illeszkedik minden lehetséges befejező anyaghoz, bármilyen stílushoz. Ebben a fényben árnyalatok vizuálisan növelik a helyiség méretét, ami nagyon fontos a kis szobák belső terében.

De van egy bézs és hibái - ez nagyon szennyezett szín. A vízből visszamaradt foltok és foltok még egy nem túl figyelmes személy számára is észrevehetők. Ennek megbirkózása segíteni fog a heterogén textúrák és minták csempézésében, előnyben részesítve az absztrakt mintákat, elkerülheti a bézs szín negatív tulajdonságait.

Bézs fürdőszoba - fotó

Kék fürdőszoba

Az ég és a víz színe, úgy tűnik, tökéletes a fürdőszoba befejezéséhez. A kék pihentető és nyugtató hatást gyakorol az emberekre. De ugyanakkor a fürdőszoba ebben a színben lehet hideg és kényelmetlen. Minél telített a választott hang, annál nehezebb lesz kényelmet teremteni. Ezért a tervezők javasolják a kék és a fehér semlegességhez való kombinálását, vagy az élénk színek használatát a "telítettség" érdekében.

Remek módja annak, hogy a fürdőszobát kényelmesebbé tegyük, hogy a belső térbe beleszámítson a természetes fából. Mind a homlokzatok, mind a dekoratív elemek lehetnek. A kék és a fa kombinációja hozzáadja a mediterrán stílus jellegzetességeit.

Kék fürdőszoba - fotó

Narancssárga fürdőszoba

Ha egyedülálló, lédús és világos belső terét szeretne létrehozni a fürdőszobában, akkor figyeljen a narancssárga színre. Stílusos és látványos, energiával és pozitívummal telíti a szobát. Egy ilyen fürdőszobában sokkal könnyebb lesz a reggeli folyamatokban felébredni. Az Orange jó hangulatot és jó hangulatot kölcsönöz a lakástulajdonosoknak. Csak azoknak, akik hosszú távon szeretnek a fürdőben feküdni, ilyen színtartomány nem lesz megfelelő választás. Az a tény, hogy a narancssárga gumiabroncsok bõsége, a hosszú távú szemkontaktus nem erõsít és kiválasztja azokat.

Egy kis fehér szín segít kiegyenlíteni ezt a hatást. De egy valóban látványos és kontrasztos belsőépítészek létrehozásához a narancs és a fekete kombinációja előnyös.

Narancssárga fürdőszoba - fotó

Lila fürdőszoba

A közelmúltban a lila szín népszerűvé vált. Mindketten hangsúlyozhatóak romantikusak és élesek, és fokozott figyelmet kapnak. A fürdőszobák regisztrálásához főként az első lehetőséget használták fel. Nemcsak a stresszt enyhítheti, hanem a szemét is megnyugtatja, de még az ember önbecsülésének növelésére is képes.

Lila fürdőszoba - fotó

Rózsaszín fürdőszoba

A világos rózsaszín árnyalatok segítenek egy romantikus és finom belső kialakításban. Még a legegyszerűbb fehér vízvezeték is benne fog kinézni, ráadásul kiegészíti azt, és hangsúlyozza a rózsaszín "szelídségét". De a világosabb színek negatívan befolyásolhatják a helyiség vizuális érzékelését: csökkentik annak méretét, túlságosan telítettvé teszik. Ebben az esetben a tervezők azt javasolják, hogy a belsőséget hígítsa fehérre.

Rózsaszín fürdőszoba - fotó

Kék fürdőszoba

A mély és stílusos kék színek ritkán találhatók a fürdőszobák belsejében. Több oka lehet: erős hatással van az emberi pszichére, és túlzott "hidegséget" ad a szobának. Ugyanakkor a kék fürdőhely ideális a magas vérnyomású betegek, valamint a stressz és a nehéz terhelésnek kitett emberek számára. Ez a szín nagyon gyorsan megnyugtatja az embert, és segít az érzelmi egyensúly elérésében.

Kék fürdőszoba - fotó

Piros fürdőszoba

Rendszerint a csendes és világos árnyalatú fürdőszobák regisztrálásakor el kell távolítani a stresszt és harmóniát kell adni. De ha szüksége van egy belső, hogy energizes, akkor válassza a piros. Ez azonnal helyreállítja a vitalitást, felerősíti és kiváló reggeli ingerré válik. A piros vérnyomáscsökkentő, aki komoly célokat tűzött ki.

Vörös fürdőszoba - fotó

Fekete-fehér fürdőszoba

A két kontrasztos szín kombinációja nemcsak elegáns megjelenést kölcsönöz a belső térnek, hanem a gazdagság és a luxus hangulatát is. A kis fürdőszobákban a tervezők a háttérben használják a fehéret, a fekete pedig az ékezetekhez. Ha a terület lehetővé teszi a kísérletezést, akkor a falak, a padló és a mennyezet fekete lehet. De vegye figyelembe, hogy ez a szín nagyban csökkentheti a szoba méretét vizuálisan. Továbbá ne felejtsük el, hogy egy fekete-fehér helyiségben külön világítást kell választanunk, amely segíteni fog az ilyen kialakítás minden előnyének kihangsúlyozásában.

Fekete-fehér fürdőszoba - fotó

Milyen színű a fürdőszoba? Ossza meg a megjegyzéseket!

A színek kombinációja: minőség és tulajdonságok

"A szín nyugodt és izgathat, harmóniát hozhat és sokkot okozhat. Csodák várhatók tőle, de katasztrófát is okozhat. " Jacques Vienot.

Fürdőszobai szín

Minden, amit látunk, saját színnel rendelkezik, és befolyásolja hangulatunkat, állapotunkat és még egészségességünket is. A fürdőszobát elrendezve gondosan és kompetensen kell megközelíteni a színpalettát. A spektrum minden színének hatása van, és ezért harmonikus hangulatot teremtve a fürdőszobában lévő színek kombinációjával, tudnia kell, milyen hangulatot szeretne reggel és este tölteni - ebben az időben örömmel maradunk tovább ebben a szobában.

Videó: tiltott színek a belső térben

A szín pszicho-érzelmi tulajdonságai

A színterápia során ez a szín a nők szépségét, ifjúságát, pozitív hangulatot ad. A férfiak energizálják eredményeit és eredményeit. A szín második neve az arany, amely az élet és a gazdagság energiáját adja. A sárga árnyalatú fürdőszobák segítenek reggel ébredni, és este enyhíteni a fáradtságot. A meleg színekre utal.

Arany fehér fürdőszoba

Az energia színe, növeli a vitalitást és az immunitást, stimulálja a szívet, pszichológiailag alkalmazkodik a célok eléréséhez. De ha hosszú ideig egy intenzív piros színű szobában maradsz, akkor túlcsordulhat, agresszív villanás, ezért a piros jelenlétét adagolni kell. Ez egy meleg szín a palettán.

Piros szín a fürdőszobában

Ez a szín kapott sárga és piros színek erejét. Fő jellemzője a kreativitás ösztönzése. Az éghajlatunkban, ahol majdnem fél éve felhős és hideg, narancssárga, tökéletesen "felmelegszik", örömöt érzünk a komor napokon. A fürdőszoba belsejének színe segít leküzdeni a depressziót, az álmatlanságot és a kékeket. Ezzel örömmel nézheti meg a világot, és energiafüggetlen személyré válhat.

Fürdőszoba vörös és narancssárga árnyalatokban

Az emberi szem legszebb színe. A természet - levelek, gyógynövények, virágok. Mint senki más nem hozza életre harmóniáját, nyugodt bizalmát, biztonságérzetét, kemény munkáját és optimizmusát. Zöld segít abban, hogy a pozitív realista szemében megnézze a világot, és tréfásan küzdjen a nehézségekkel, depresszió és félelem nélkül. Ez egy semleges szín.

Fürdőszoba zöld

A bölcsesség és a béke színe, az egyik este az esti égbolton. A kék elnyeli az összes riasztást, enyhíti a félelmet és beállítja a problémákat. Pszichológiailag ez a szín hűsítő hatást gyakorol egy személyre, könnyen és gyorsan nyugodjon bármilyen idegi feszültséggel. A kék szoba mindig hűvösebbnek tűnik, mint amilyen valójában. (Fürdőszoba belső kék színű)

A kék kőzetek

Csillogó és örömteli, ahogy megnyitja a személyiség belső határait, segít felfedni minden lelki minőségét. A kék a természet egyik színe: az ég, a tenger, a tó - ami a szemnek tetszik és visszatér az élet eredetéhez. A szín nyugtatja az elme, az élet és a problémák filozófiai nézeteihez igazodik, kristálytiszta tisztaságot ad a gondolatokban és a szobában, kiterjeszti a tudat határait és a szobát.

A kék és fehér kombinációja a fürdőszoba kialakításában

A kék és piros kék, lila mély, szinte misztikus töltettel rendelkezik. Nem véletlen, hogy a királyok szeretik ezt a színt, és kedvelik az embereket kreatív hajlamokkal. Az ibolya segít megvizsgálni az élet minden aspektusát, és nem rémülni, elmosódni a valóság és a miszticizmus vonala között, aktiválja a memóriát és ellazítja a pszichéet.

Szokatlan design, lila

Az egyik kényelmes szín. Ez az érthető jelenségek és tárgyak színe - fa kéreg, kávébab, föld, csokoládé. Brown segít abban, hogy meggyőzzön a képességeiről, meghatározza a prioritásokat, segít a problémák megoldásában és kényelmes biztonságot nyújt.

Csokoládé színű fürdőszoba

A teljes színspektrumot abszorbeáló semleges szín kiváló háttérszínt nyújt bármely téma számára, és kiegészíti egymás színét. Fehér kiterjeszti a teret, megszünteti a falak és tárgyak éleit, megszünteti a korlátozásokat, és lehetővé teszi a háttérben bármilyen kép vagy belső tér létrehozását. Folyamatosan változó tárgyak fehér alapon, a tervezési ötletek elképesztő mobilitását érheti el, mert a fehér a kreativitás háttere. A fehér minden színt kombinál: árnyalatok, hígítások, fokozza az elsődleges szín megjelenését.

Fehér kőburkolat

Mivel az antipóda a fehér, fekete elmosódott, mintha elnyeli a túlzott fényerő minden szín, a háttér, amelyre áll. Sok fekete a szobában okozhat depressziót és rázza az egészséget, de a világ nem létezhet fekete nélkül, mindenhol. A fekete beléptetett használat a bizalom megszerzéséhez, a talaj lába alatt érezni fogja a gondolatait.

Fekete természetes fehér ékezetekkel.

Optikai színminőség

Sárga - kiterjeszti a helyet, telített napfénnyel.
Piros - hozza az objektumokat, elnyomja.
Narancs - kitölti a helyet, szűkíti a szobát.
A zöld semleges színű.
Kék - a szoba kisebb és hűvösebb.
Kék - kiterjeszti a helyet, és a falakat elszakítja.
Purple - csökkenti a szoba térfogatát.
Barna - csökkenti és bezárja a helyet.
Fehér - kibővíti és törli a helyet.
Fekete - nagymértékben csökkenti a szobát.

Színegyensúly

Harmonikus belső kialakításhoz legfeljebb három szín van, amelyek közül kettő alapvető és egy további. Fontos, hogy egyensúlyt találjunk a hideg és a meleg színek között a fürdőszoba kialakításában. A jó segítség ebben a színkörben vagy színkörben van jelen.

Kerek színkombináció

A körkörös elrendezésre való összpontosítás meglehetősen egyszerű, színes megoldást és harmóniát talál a teljes paletta között.

A helyiség megörökítésével érdemes megjegyezni, hogy a vízvezeték a legtöbb esetben fehér, ezért elsődleges vagy másodlagos színt használjon. A fehér vonalú felületek, a fehér vízvezetékkel együtt könnyű és súlytalan fürdőszobai belső teret hoznak létre. Bármelyik másik szín a fürdőszobában beleszólhat.

Akcentus Piros a Fehér Fürdőben

Mivel az ékezetek kisebb belső tárgyakat készíthetnek - szőnyeget, törölközőt, fürdőszobai kiegészítőket, bútorokat. A többszínű kiegészítőkre való fogadást kap, lehetőséget kap a szoba hangulatának megváltoztatására a szezontól vagy a hangulattól függően, mivel a kis részleteket könnyű változtatni.

Romantikus fekete-fehér fürdőszoba

Ha vonzóbbá válik egy alaposabb megközelítéshez, válasszon két elsődleges színt, például barna és türkiz fal- és padlóburkolatokhoz. A fehér vízvezeték további színként szolgál, amit a kiegészítőkben meg lehet ismételni.

Design türkizkék színben

Válassza ki a színek kombinációját a fürdőszobában belül, a legközelebb a vizuális érzékeléshez és állapotához. Új napra való bejutáshoz vagy az elmúlt nap aggodalmainak elhagyásához a fürdőszobának kényelmesnek kell lennie, beleértve a színpalettát is.

Milyen színek közül választhat a fürdőszobában: belső képek

A színpaletta választása - a design egyik fő feladata. És ha beszélünk a színek kombinációjáról a fürdőszobában vagy a fürdőszobában, akkor nincs határozott válasz. De néhány ajánlás, tipp, ötlet és fotó minden bizonnyal segít a legjobb megoldás kiválasztásában.

Természetesen vannak olyan helyzetek is, amikor a hosszú távú javítás nem szerepel a legközelebbi tervekben, és csak enyhe felújítás szükséges. Vagy a festés része a kombinált felületnek. Mindenesetre el kell döntenie a színeket, árnyalatokat és azok lehetséges kombinációit.

Hogyan válasszunk színt a fürdőszobának

A színpaletta választását mindig nemcsak a személyes preferenciák befolyásolják, hanem más, ugyanolyan fontos tényezők is:

 • A tér látványos érzékelése. Ismeretes, hogy a könnyű árnyalatok hozzájárulnak a szoba vizuális növekedéséhez, sötétek, éppen ellenkezőleg, csökkentik a vizuális élményt.
 • A pszichológiai érzékelés a szín által ember.
 • Megfelelő stílus. Minden stílusnak megvannak a saját színei és árnyalatai, amelyek megfelelnek koncepciójának.

A szín értéke a belső térben, pszichológiai érzékelése

fehér

Egyrészt tiszta klasszikus, de másrészt egyszerűnek, hidegnek tűnik. De érdemes megjegyezni, hogy sok fehér árnyalat van: gyöngyház, tejszerű, elefántcsont, füstös mások, és ha kombináción dolgozik, akkor a fehér belső tér jól néz ki mind a tágas fürdőszobában, mind a kis szobában. A fehér szín univerzális, minden más színnel és árnyalattal kombinálva.

zöld

A zöld pozitív hatását a világ összes pszichológusa ismeri el. Rendszerint élénk, friss és egyedi belső tereket hoz létre. A zöld szín nyugtató hatású, ugyanakkor más színekkel kombinálva pozitív érzelmi hozzáállást biztosít. Tökéletesen összhangban a fehér, a narancssárga és a sárga.

fekete

Fekete szín a belső térben nem nagy igény. Csak tágas helyiségekben és nagyon óvatosan használható, mert a túlzott feketeség negatívan befolyásolja egy személy mentális állapotát. Azok számára, akik nem szeretik a klasszikus kombinációt fehér, fekete lehet kombinálni szürke, arany, őszibarack. Nagyon kifejező, vörös vagy sárga.

piros

Más vörös árnyalatokkal együtt mindig meghatározó szerepet játszik. Aktiválja, élénkíti és izgatja, ezért egyáltalán nem alkalmas arra, hogy a fürdőszobában pihenjen és nyugtázzon egy oázist. A legsikeresebb vörös szín egy olyan helyiségben lesz, ahol nincs helyhiány. Kombinálhatja fehér, szürke vagy narancssárga színnel.

kék

Sokak számára a kék hidegnek és kényelmetlennek tűnik, de valójában nagyszerű a fürdőszoba belsejében. A legfontosabb dolog a megfelelő meleg hang kiválasztása. Kombinálhatja fehér, narancssárga, bézs színnel. A fa és más természetes anyagok tökéletesen illeszkednek a kék belső térbe.

narancs

Nem csoda, hogy meleg és barátságos narancssárga választás gyakran a fürdőszobák számára. Kis szobákban könnyű barack jobban néz ki, és tágabbaknál telített, mély hangok is megfelelőek lesznek. Kombinálhatja a narancssárga fehér, zöld, szürke, krém vagy kék.

sárga

A sárga a nap, a hő és az energia színe, de egy ilyen világos fürdőszoba beállítása nem mindenki számára. A pozitív szín kiváló kiegészítő lehet a többi árnyalatnak is, de ezt csak ritkán használják fő háttérként.

Violet és árnyalata

A lila bársonyos árnyalat nagyon finoman és nyugodtan néz ki a belső térben, tökéletes kis szobák számára. Az ilyen környezet nem lesz túl fárasztó vagy érzelmes. Minél nagyobb a fürdőszoba területe, annál mélyebb és világosabb az árnyalat. Ha kombinációkról beszélünk, akkor az ibolya árnyalatai harmonikusan össze vannak hangolva egymással, zöld, sárga vagy fehér színnel.

barna

Barna meleg és barátságos, jól illeszkedik az összes kapcsolódó árnyalat és fehér. Az egyéb lehetőségek sokrétűsége miatt azonban a barna belső térségek kevésbé gyakoriak.

Feng Shui színpaletta választása

A közelmúltban sokan létrehoznak egy olyan tervet, amely a keleti geománia alapelveire épül, azaz a Feng Shui szerint a fürdőszoba színe és elrendezése.

Szerint a taoista tanítások fürdőszoba van kialakítva, hogy megtisztítsa a személy a fáradtság, a stressz, és meggyógyul, így a fal itt nem kell nagyon világos, és a mennyezet maradt fehér és sima. A legjobb színek zöld, kék, lila és fehér pasztell árnyalatok. A fekete, a szürke és a barna nemkívánatos. Nagyon fontos, hogy a kontrasztot hangsúlyozza. A falakon, bútorokon díszíthet, szegélyezhet vagy frizgethet. Számukra kiválaszthatja a sárga, piros, zöld, kék vagy lila árnyalatokat.

A lehetséges színkombinációk: a tervezők titka

A tervezőknek van egy titka, amely lehetővé teszi számukra, hogy mindig a színek és árnyalatok megfelelő kombinációját válasszák, akár fürdőszobát, akár más belső festményt - ez az úgynevezett Johansen-Itten kör. Ahhoz, hogy együtt dolgozzon, elegendő négy egyszerű képletet ismerni.

 • A két legegyszerűbb szín egymással szemben áll (például kék és narancssárga).
 • Klasszikus három szín. Válasszon egyenlő távolságú színeket (például kék, piros és sárga).
 • Analóg triad. Válasszon ki bármelyik 3 árnyék közül a következőt (például: sárga-narancssárga, sárga és sárga-zöld).
 • Kontraszt-hármas. Az egyik szín jelentős, és hozzáadtunk két árnyalattal, amelyek szomszédosak az ellenkező (például bázikus ibolya és a további: sárga-narancs és sárga-zöld).

Fontos! A nedvességre hajlamosabb felületeken (a kád, a mosdók, a zuhany közelében) javasoljuk, hogy több nedvességálló anyagot használjunk, például a festést csempével vagy műanyag panelekkel kombinálva.

A falak festésének technikái a fürdőszobában

A fürdőszobában lévő falak festése ritkán egy árnyalatot foglal magában, ami azt jelenti, hogy az elsődleges színek kiválasztásánál gondolni kell arra, hogyan fogják össze a belső térben.

 • A két szín vízszintes szétválasztása egyenletesen íves, hullámos, stb. A szegély más anyagokkal díszíthető: lécek, lécek, öntés, mozaik.
 • Színes betétek. A falak festettek a fő színnel, és szárítás után bármilyen díszítőelemet végeznek, ezek lehetnek geometriai alakzatok, vízszintes és függőleges csíkok, minta vagy rajz.
 • A hangsúly fala. A fürdőszobában három fal semleges árnyalatú, a negyedikben mélyebb színt használnak.
 • Necsek, kiugrások, nyílások sötétebb színben vagy bármilyen kontrasztban.

És az utolsó pillanatban, ha színt választasz, kérdezz magadnak egy kérdést: "el fogom fáradni ebből a színből egy-két hónapon belül", mert a fürdő színének megváltoztatása annyira nehéz.

Szín a fürdőszobában: lehetőségek, kombinációk, fotók

Egy személy számára egy városi, modern fürdőszoba nem csak egy higiéniai helyiség. De a hiúság felmondásának helye. Minden itt hozzá kell járulnia a béke, a pihenés és az erő felhalmozódásához. Paletta - beleértve.
De mielőtt elindulna a boltba egy csempe a kedvenc színe, akkor ne feledkezzen meg az általános szabályok, amelyek lehetővé teszik, hogy elkerülje a gyakori hibákat.

A szoba mérete. Ez a szabály nem csak a fürdőszobára vonatkozik: túlságosan intenzív, gazdag színezéssel kis helyiséget hozhat létre, amely nagyon kicsi és komor.
A nem triviális, világos színű bútorok vagy vízvezetékek is képesek "enni" a területre, vizuálisan csökkentve a helyiségfelvételeket.

A fény mennyisége. Annak ellenére, hogy a fürdőszobában általában hiányzik a természetes fény, itt van, a tükör előtt, az emberek mossák, fésülnek, borotválkoznak, alkalmaznak sminket... Ezért a fő alapszín nem szívja fel a világítást, hanem éppen ellenkezőleg, szaporodjon és eloszlassa.

A szoba sajátosságai. A fürdőszobában ezenkívül magas páratartalom is szükséges, így a festékekre is szükség van, hogy ne aggasztják a nedvesség és a hidegség érzését.

Location. A fürdőszoba közös, és egy, külön hálószobával is kiegészíthető. A második esetben köteles harmonizálni a stílust és a színt.

Megfelelő stílus. Ha úgy döntöttél, hogy a lakás (ház) általános stílusa, akkor a fürdőszobában természetesen nem szabad kijutni belőle. Túl modern, "díszes" fürdőszoba lesz idegen a házban, berendezett vidéki stílusban, és buja, a kifogások a luxus, a fürdőszoba nevetséges lesz egy lakásban berendezett minimalizmus szellemében.

A fürdőszoba színének és árnyalatainak száma

A csempe és festék felvásárlása előtt el kell döntenie a monokróm vagy többszínű tartományt is (lásd a Színtervezést).

Az első lehetőség azt jelenti, hogy a fürdőszobát egy színben kell díszíteni, de számos árnyalatában.
A második esetben kombinálhat különböző, esetenként kontrasztos színeket.

Mekkora a hangzások száma a fürdőszobában?
A tervezők nem kevesebb, mint három és legfeljebb hat. Ebben az esetben maga a fürdő, egyéb vízvezeték, bútorok nem keverednek színben a padlóval és a falakkal. Egy ilyen hiba teszi a szobát arc nélkül és élettelen.

Egy közös, klasszikus paletta egy háromszínű belső tér, amely a legkönnyebb hangzást, telítettséget (közepes hangot) és világos színt foglalja magában az akcentus szerepében.

A többszínű, egy mozaikos mozaikos fürdőszoba opcióval, amit amatőrnek hívnak. A mérsékelt temperamentummal rendelkező ember érezhet bosszúságot és szorongást egy ilyen belső térben. Mindenesetre a színek eltérése megakadályozhatja a relaxációt.

Fürdőszobai tervezés kék

Tartalom:

A kék szín és árnyalatai mindig a vízelemhez kötődnek. Elősegítik a relaxációt, enyhítik a stresszt és a mentális feszültséget, normalizálják a nyomást. Ebből arra következtethetünk, hogy a kék színű fürdőszoba kialakítása közös jelenségnek számít, mivel ehhez minden előfeltétel létezik, de valójában nem olyan gyakori.

Miért? Nagy mennyiségben, az indigó és az ultramarine telített árnyalata depressziósan hat, szorongást, apátságot és fáradtságot okozhat. Ezenkívül a spektrum hideg részéhez tartoznak, és a tudatalatti szinten alacsony hőmérsékletek társulnak. Nem mindenki akarja fürödni a fürdőszobában, ahonnan a falakon hideg van.

Ez azt jelenti, hogy a kék fürdő álmait el kell hagyni? Természetesen nem, de nagyon óvatosan kell kiválasztani minden részletet, hogy a szoba hangulatos legyen és pozitív energiával teli.

A "tengeri" tartományban lévő fürdőszobák további példái a fotóban:

Fürdőszobai tervezés kék

Néhány fontos szabály:

 1. A telített kéket meleg sötétséggel kell hígítani. Az alternatíva a fehér szín - ez is segít a színegyensúly létrehozásában a szobában.
 2. A legjobb az összes tengeri vagy ég kék természetes fa együttes. Meleg színskála a hideg színek hangulatát és pszichológiailag kényelmes hangulatot kölcsönöz. Nem kevésbé szerves a kék fürdőszobában a szőlőből vagy a rattanból származó termékek.
 3. Mély sötét árnyalatok: kobalt, ultramarin, zafír, porosz kék ajánlott nagyon nagy adagokban vagy jó természetes fényű fürdőszobákban. Ellenkező esetben a szoba majdnem fekete színű lesz.
 4. A kisméretű helyiségeket világoskék színben kell tartani, a kék pedig a tartozékokra hagyva.

A befejező anyagok. Mi a legkedvezőbb

A falakhoz választhat:

 • csempe
 • mozaik
 • nedvességálló vízalapú készítmények
 • tapéta

Az első és a második opció optimális. Az eredeti kialakításon kívül a mozaik vagy csempeburkolat segít a falak kisebb hibáinak elrejtésére, mint mások.

Tipp: A kék színű fürdőszoba kicsi, fényes csempe több mint egy nagy, ami szilárd tömbként értelmezhető és nyomasztóan működik. A különböző árnyalatok csempe vagy mozaik elemeinek kombinációja sokkal érdekesebbé válik, mint a monokróm bevonat. A hatás fokozásához kontrasztos határokat és betéteket használhat egy mintával.

A luxus és az elegancia egy belső tapétát ad hozzá egy kék alapon. Természetesen csak tágas, jól szellőző helyiségekre alkalmasak (gyakran fürdőszobával kombinálva), de ne felejtsük el ezt a díszítést.

De a festék, valamint a vakolat ebben az esetben tökéletes felkészülést igényel a falakon. A hideg színek, különösen telítettek, hangsúlyozzák a legkisebb szabálytalanságokat, és rájuk koncentrálva a figyelmet.

Tipp: legalább részben fedje fel a felszíni hibákat nem fényes, de matt vagy szerkezeti festékkel.

A padlókat leginkább a fából készítik, vagy hasonló textúrájú lapokat. A fürdőszobában kék alapzat mintaüveges csempékből néz ki szép (falakkal díszítve). Egy másik érdekes megoldás egy mozaik, amely lehetővé teszi, hogy egy mintát hozzon létre.

A kék színű fürdőszoba befejező változatai az alábbi ábrán láthatók:

Vízi és fürdőszobai bútorok a "tengeri" tartományban

Ha a természetes fából készült bútorok nem ellentétesek a belső tér koncepciójával, akkor ezek közül kell választani. A bútorok gyarmati és klasszikus stílusban, több rétegű lakkal fényezve vagy bevonva, jól néz ki a háttérben, matt festékkel vagy tapétával díszítve.

Éppen ellenkezőleg, a rusztikus irányú durva, szándékosan kézzel készített termékek tökéletesen kiegészítik a kék fürdőszobában lévő fényes csempe.

A szecessziós stílusban a természetes fa nem mindig megfelelő. Ehhez a trendhez, valamint a retro, alkalmasabb fehér bútorok tömör formában.

Számos fényes kiegészítővel, szekrények és szekrények próbálnak láthatatlanul festeni a falak színét, és egyfajta "háttér "vé válni.

Ami a vízvezetékeket illeti, a legjobb fehér hagyományos modellek a "tengeri" fürdőszobában nem találhatók. Alternatívaként az átlátszó üvegből készült kék kagylókat is figyelembe lehet venni. Gyönyörű duettet készítenek könnyű fából készült bútorokkal.

világítás

Sok kék színváltozás mesterséges megvilágítás mellett, meleg vöröses hangot kapva. És a kék, szürke, égszínkék és más hasonló színek szürkének tűnnek, mintha unalmasak lennének.

A szobának a lehető legkisebbre való színezéséhez a világításnak a lehető legközelebb kell lennie. Jobb, ha egyenletes, elég világos, de diffúz.

Kék fürdőszoba design kis területen

 1. Használjon gazdag árnyalatokat a tenger és az ég között töredékekben, például a zuhanyfalak díszítéséhez, bútorokhoz vagy textil kiegészítőkhöz.
 1. Válasszon egy finom, fehér és kék tartományt, melynek köszönhetően a szoba tágabbnak és könnyebbnek tűnik.
 1. Aktívan használjon fényes felületeket, jól visszaverő fényt.

A hideg színekben lévő kis fürdőszobák ritka kivételnek számítanak, amikor nem kell megtagadniuk a tartozékokat, hanem éppen ellenkezőleg, töltsék be őket belső térrel. Fonott kosarak, fából készült padok és polcok, korallok héja és korona, világos festmények, valamint más hasonló részletek melegséget és kényelmet kölcsönöznek.

Mi legyen egy kis kék fürdőszoba, a következő fotók kiválasztása látható:

Stílus megoldások a kék fürdőszobában

Változó telítettség, színárnyalat és a szín százalékos aránya a teremben tetszőleges stílust hozhat létre. Vannak azonban előnyös irányok.

Nautikus stílus

Az egyik a népszerűség, amikor a fürdőszoba design kék. A kívánt képet elsősorban tematikus kiegészítők teszik ki: tükrök egy kapu formájában, "tengeri" dekoráció, horgony képei, világítótorony, a víz alatti királyság lakói stb.

A díszítéssel természetes kavicsokat és táblákat lehet használni, utánozni a hajó burkolatát.

A kiváló döntés mind a felnőtt, mind a gyermekek számára (lásd a fotót):

klasszikus

Kerülje el a túl világos, piercing kék árnyalatokat.

 • sápadt búzavirág kék
 • sötét azúrkék
 • királykék
 • Niagara vízesés
 • galamb színű

A díszítésre szolgáló, tejfehér elemek, bronz és aranyozott kiegészítők jelenléte kötelező.

Keleti stílus

A hiteles arab belső terekben gyakran talál gazdag ultramarin és zafír árnyalatokat. A többszínű oriental díszítéssel együtt nagyon lenyűgözőnek tűnnek, ahogy az alábbi fotók ékesszólóan tanúsítják. Akkor miért nem ismételjük meg a fürdőszobában valami hasonlóat?

modern

A legszebb, szinte "kozmikus" képek itt születhetnek, köszönhetően a textúrák és a szokatlan világítás ellentétes kombinációjának.

A kék kombinációja más színekkel

A különböző fehér árnyalatokkal rendelkező duett a műfaj klasszikusa, egy olyan megoldás, amely megfelel minden stílusnak és mindenféle befejezésnek.

Fontos: Ne válassza párosítani a kék hófehér színt. Jobb, ha meleg árnyalatain laknak: tej, tojáshéj, krém, elefántcsont.

Minél nagyobb a fürdőszoba, annál kevésbé fehér kell benne, és fordítva. Az elsődleges és a másodlagos színek optimális aránya 1: 3.

A tiszta kék fürdőszoba a felismerésen túl fog változni, ha egyszerre sötét és világos árnyalatokat használ a tengerbe vagy az égbe. A Nuanced gamma nagyon arisztokratikus.

A kizárólag kék árnyalatú fürdőszobák elegánsnak tűnnek.

Kék és zöld tandem kapcsolódik a tengerhez és a titokzatos vízalatti világhoz. Ez a kombináció minden bizonnyal felkeltheti a kalandok és a hosszú távú utazások szerelmeseit.

Tipp: a zöldnek meleg, enyhén sárgás színűnek kell lennie.

Sötétkék, sárga, hihetetlenül pozitív kombináció, amely a nyárra emlékeztet és szórakoztató tengerparti üdülést jelent.

A szürke lágyítja a kék árnyalatokat, hogy nyugodt, semleges környezetet teremtsen:

A fekete nagyon nemkívánatos, hogy összekapcsolódjon más telített színekkel. De ha a fürdőszoba belseje fehér is jelen van, akkor nagyon érdekes kombinációnak tűnik a retro szellemében.

A kék színű fürdőszobai formatervezést erős személyiségek választják ki, akiknek erőteljes vezetői tulajdonságai vannak, mindkettő igényes és diplomáciai. Képesek tudatosan beállítani az életet, időt keresni a munka és az aktív pihenés (gyakran extrém).

Az ilyen embereknek mindig valami rendkívülire van szükségük, beleértve otthon is. És a "tengeri" fürdőszoba is válhat elemévé.