Legfontosabb > Dekoráció

Színkombinációk a fürdőszobában: 70 ötlet

A belső kialakításában, még akkor is, ha lehetőséged van saját fantáziád és kreativitás megvalósítására, nem lehet teljesen elégedett az eredménnyel. Ez gyakran előfordul, ha a színpalettát nem gondolták meg megfelelően, és egy bizonyos helyiségben való tartózkodás egy személynek más módon befolyásolja az általa kedvelt módon. A fürdőszobában minden reggel energiát rajzolunk, pihenünk esténként, és ezért kényelmesebbnek kell lennie. Vessünk egy közelebbi pillantást arra, hogy hogyan válasszuk ki a fürdőszoba belsejének színkombinációit!

A belső színek kiválasztásának szabályai

A színek kiválasztását nemcsak az egyéni ízlési preferenciák befolyásolják, hanem számos egyéb tényező is befolyásolja. Különösen figyelembe kell venni, hogy a tér vizuálisan érzékelhető. Senkinek nem titka, hogy a könnyű színek vizuálisan növelik a szobát, míg a sötétek csökkentik.

Szintén emlékezni kell a színskála pszichológiai érzékelésére. Emellett az árnyalatok kiválasztásakor a stilisztikai irányra kell összpontosítani. A stílus fogalma magában foglal bizonyos mintákat a színek kiválasztásában. A fürdőszobai tervezésre általános iránymutatásokat adhat meg.

Ne használjon három különböző színt vagy több mint öt színárnyalatot. Ellenkező esetben a belső tér nem lesz harmonikus. Leggyakrabban csak két tónusba kerülnek, amelyek gyakran vagy kontrasztosak vagy szomszédosak. Mindenesetre az egyik színnek hangsúlyoznia kell egy másik értékét. Azok számára, akik inkább egy színben szeretnének kialakítani, a legjobb megoldás az lenne, ha három árnyalatot használnának, lehetővé téve, hogy kiválassza a fürdőszoba minden részletét.

A megengedett fényerősség meghatározásakor a fürdőszoba mérete alapján kell irányítani. Ne feledje, hogy a legtöbb tipikus apartmanban a szóközöket kiterjesztő élénk színek használata releváns. Ez a fürdőszobák kis területének köszönhető. Ne feledje, hogy az élénk színek segítenek felidézni és felemelni a szellemeket, és egy nyugodt paletta hozzájárul a nyugodt légkörhez.

Pszichológiai felfogás

A tapasztalt tervezők tudják, mennyire fontos a fürdőszobai színséma helyes megválasztása annak érdekében, hogy vizuálisan nagyobb legyen, és kiemelje a szobában lévő ékezeteket. A kényelmes belső kialakításhoz figyelembe kell venni bizonyos funkciókat.

A világos árnyalatok nem csak a teret bővítik, hanem nyugodtabbá válnak, segítenek a szemének a pihenéshez és a pihenéshez. A pasztell gamma az optimális háttér, amely lehetővé teszi a dekoratív elemek számára, hogy előnyösebbekké váljanak.

A sötét színeknek más a hatása, mintha a fényt "lopnák", hanem azért, mert közelebb hozták a szobát. Ez azonban lehetővé teszi, hogy hangulatos, és bizonyos értelemben hangulatos környezetet alkosson. Ne feledje, hogy minél sötétebb a falak és padló díszítésére használt hang, annál nagyobbnak kell lennie a fürdőszobának. Ezenkívül meg kell fontolnia az intenzív világítás telepítését.

Színes kerék

A színek és árnyalatok kombinációjának kiválasztásával figyelembe vehet egy titkot, amelyet sok tervező használ. Bármely helyiség kialakításakor használhatja a színkerék szabályát, amely négy egyszerű képlethez kapcsolódik:

- A két leginkább kompatibilis árnyalat egymással szemben helyezhető el (például narancssárga és kék kombináció lehet).

- Egy ellentétes hármas formája. Válasszon egy olyan fő színt, amelyhez két árnyalatot szeretne hozzáadni a fő hanggal szemben. Például a fő lila, mész és világos sárga mellett kiválaszthatók.

- A klasszikus megoldás három színben. Választhat olyan színeket, amelyek azonos távolságra lesznek. Például piros és kék sárga.

- Analóg Triad Formula. Vegyen fel minden három hangot, ami a következő lesz. Sárga lehet sárga, tiszta sárga és sárga-narancssárga.

Színkombinációk

Mi több lehetőséget kínálunk a népszerű színes megoldásokhoz a fürdőszobában. Ne feledje, hogy mielőtt választaná az egyiket, meg kell határozni, hogy ez a paletta megfelel-e a szoba stílusának.

Fehér fürdőszoba

Az egyetlen szín, amelyet univerzálisnak tartanak, fehér. Ez adja a belső eleganciát és egyszerűséget, valamint ötvözi a többi színt is. Fehér fürdőszoba tágas és világos, ami fontos a kis lakások. Ezenkívül csodálatos háttér a különböző díszítőelemek számára. Ha attól fél, hogy egy szobát steril orvosi rendelőhöz rendelt, használjon más árnyalatokat, mint a tiszta fehér.

Meleg fürdőszoba

A meleg árnyalatok kiválóan alkalmasak a kis méretű kis négyzetek kialakítására, valamint a szabad helyiséggel rendelkező szobák. Az első esetben vizuálisan bővítheti a területet, és jobban megvilágíthatja a fürdőszobát. A második lehetőség lehetővé teszi a meleg színek használatát, hogy kellemes és hangulatos légkört teremtsenek egy nagy szobában.

Gyakran vannak elegáns fürdőszobák bézs és krém, rózsaszín és skarlát, homok és kávé hangok. Jól arany és barna is.

Ne felejtsük el, hogy a világos árnyalatok segítenek a tisztaság megőrzésében és elrejteni a különböző válásokat, amelyeket a legpontosabb tulajdonosok sem tudnak elkerülni. Ha kívánja, kombinálhatja a hangokat, és színes színekkel kombinálhatja a sötét és világos árnyalatokat.

Fürdőszoba hideg hangok

Ez egy közös lehetőség a fürdőszobai tervezéshez. Gyakran kék és kék fürdőszobát, valamint hűvös szürke árnyalatokat találhat. Ezeket a színeket néha fehér színnel kombinálják, ami a szoba frissességét biztosítja. Ebben az esetben használjon világos árnyalatokat, ha lehetséges, mert a sötétszürke és a kék kellemetlen érzést okozhat. Ha például a kék fényárnyalatokat veszi, akkor tiszta vízhez kapcsolódik, és frissnek érezhető.

A zöld szín természetes és természetes. Annak ellenére, hogy a belső tér használható a hűvös zöld színekben, segítenek kikapcsolódni, valamint vörös vagy narancs színnel kombinálva - frissíteni és javítani a hangulatot.

A hideg árnyalatok színes ékezetekkel és fényes kiegészítőkkel, különböző dekoratív részletekkel hígíthatók. Így a fürdőszoba még meleg és barátságos lesz.

Kontraszt fürdőszoba

Az egyik legkeresettebb színkombináció fekete, fehér. Első pillantásra úgy tűnik, hogy a két teljesen ellentétes színű, hangulatos szoba használata nem lehetséges. De éppen a nagy kontraszt a fekete-fehér, hogy ad kellemes hatása, és segít létrehozni egy stílusos belső. Fontos azonban helyesen használni.

Ha a fehér a fekete fölött áll, akkor ez hozzájárul a szoba vizuális bővítéséhez. Ennek megfelelően, ha jobban szereted a feketét, és a fehér háttérbe szorul, akkor a fürdőszoba vizuálisan kevésbé fog kinézni.

A fehér és a fekete kombinációja stílusos és szigorú, ugyanakkor hangulatos hangulatot teremt. Ez a legjobb lehetőség azok számára, akik mindenekelőtt saját egyéniségüket szeretnék kifejezni. A pszichológusok szempontjából a fehér eleganciát és tisztaságot jelent, a fekete pedig szorongást és ürességet jelent, ezért vigyázzon a befejeződések és a vízvezeték kiválasztásakor. Fontos, hogy ne csak a steril helyiséget teremtsük meg, hanem az elnyomó légkört is.

A színek kombinációja a fürdőszobában - fotó

A megfelelő kombinációk elemzése a fürdőszoba belsejében nem végezhet kísérleteket. A gyakorlati alkalmazásban különböző színes megoldások különböznek a számítógépes vizualizálás eredményeitől. Annak érdekében, hogy megtudja, hogyan valósulnak meg a különböző textúrák és árnyékok kombinációi, meg kell nézni a fotókat, amelyek valós körülmények között készültek. Számos különböző lehetőséget választottunk Önnek a fürdőszoba tervezéséhez, amelyek között megtalálhatja az optimális színes megoldást!

Fürdőszoba színei - válassza ki a megfelelőeket

Amikor egy adott fürdőszobához színes megoldást választanak, az emberek gyakran az interneten korábban látott lehetőségekre támaszkodnak, megpróbálva kiküszöbölni minden hátrányt, figyelembe venni az összes hibát és a legmegfelelőbb színkombinációhoz jutni.

A színt nem csak a szoba általános kialakításánál, hanem minden részletében is figyelembe kell venni. A tervezők, akik csak a színek cseréjével dolgoznak, nagyon gyorsan elérhetik egy bizonyos stílust.

kiválasztás

Az egyik legfontosabb kritérium a fürdőszoba színének megválasztása, mivel hatással van a fürdő egész légkörére és vizuálisan javítja a helyet. Például, egy kis szobát nem szabad sötét színekkel festeni, csak tovább csökkenti. A nagy szobák, éppen ellenkezőleg, fantáziát és kísérleti területet kínálnak.

A második fontos kritérium azt jelenti, hogy az összes stílust egységes stílus jellemzi. Például egy elfogadhatatlan mennyiségű modernitás a "Provence" vagy a "klasszikus" stílusában. Az ilyen belső megoldás zavarossá válik, és nem eredményez jó eredményt. Fontos egyértelműen meghatározni azt a stilisztikai keretet, amelyre nem szabad beavatkozni.

A következő kritérium természetesen nagyon fontos a saját színeinek érzékelésében. Itt meg kell választania egy színt, nem csak a személyes szeretetére összpontosítva, hanem valóban fel kell mérnie, hogyan illeszkedik egy adott helyiségmérethez. Figyelembe kell venni a használt fényforrást. A tengeri színű fürdőszobák falai például rosszul világítanak, mint a penészesedés.

A színes megoldás megtalálása nagyon nehéz feladat. Ha úgy döntesz, hogy olyan belteret választasz, amely több évtizedet szolgálhat, akkor tanulmányozd az összes közelgő irányzatot, vagy dolgozz a klasszikusokkal.

Fogadások a terület vizuális növekedéséhez

A fürdőszobához tervezett szobák gyakran kis méretűek. Ilyen helyzetekben a tervezést leginkább gondosan kell megvizsgálni, vizuálisan növelni a területet. Megfelelően tervezett kialakítás, nem csak kényelmet hozhat a szobába, hanem megszervezi működését.

Néhány technika a szoba vizuális terjeszkedéséhez:

 • a burkolólapokat átlósan helyezik a padlóra és vízszintesen a falakon
 • a fenti és alatti falak pereménél előnyösebb a kontrasztos árnyalatok csempe használata a szoba magasságának vizuális növeléséhez
 • ha csak sarkokat, kontrasztos csempeeket helyez el, a szoba tágabbnak tűnik

használjon tükrözött mennyezeteket vagy fényes nyújtást

függőleges frieze, kontrasztos csíkok a falakon

Válasszon színt a fürdőszobában

tartalom

Nehéz túlbecsülni a szín fontosságát a fürdőszoba kialakításában. Ez a helyes gamma-választás, segít elrejteni a szoba hátrányait, és kiemeli az érdeket. A stílusos és látványos belső tér teljesen különböző színekkel készíthető, melyek mindegyikének saját előnyei és tulajdonságai vannak. De ne felejtsük el, hogy a lakásnak kényelmesnek kell lennie a lakástulajdonosok számára, ezért a színes megoldás kiválasztásánál ne csak a tervezők általánosan elfogadott szabványait és ajánlásait, hanem azon emberek kívánságait is meg kell felelnie, akik ebben a belső terekben élnek.

Fehér fürdőszoba

A fehér szín sajátossága, hogy vizuálisan növeli a helyet. Ez a megoldás ideális kis méretű fürdőszobákhoz. A fehér csempék és szaniterek használata azonban túlságosan hideg és beleszólhat a műtőbe. Az ilyen nem kívánatos hatás elkerülése érdekében a tervezők javasolják, hogy előnyben részesítsék a fehér árnyalatokat: gyöngyöt, tejterméket és egyéb dolgokat. Egy másik módja annak, hogy "felújítsuk" a belső teret, hogy vegyen fel egy csempe egy érdekes textúra, ritmus vagy utánzás. A fehér fürdőszoba nagyon frissen fog megjelenni, ha az alapszínt hígítja néhány ellentétes részlet. Használhatja mind a színes vízvezetékeket (sokkal többet költ, mint a szokásos fehér), és hozzá lehet adni a kontrasztos színű ruhákat, függönyöket és személyes higiéniai elemeket a belső térben. Ezután nemcsak tágas, hanem ízlésesen berendezett szobát is kap.

Fehér fürdőszoba - fotó

Zöld fürdőszoba

Ez a szín a tavaszhoz és a természethez kapcsolódik, nyugalmat és energiát kölcsönöz. A zöld az egyik legjobb színválaszték a fürdőszobában. De saját sajátosságai is vannak, amelyeket figyelembe kell venni. A világos és sötét árnyalatok vizuálisan csökkentik a helyiséget, ezért egy kis fürdőszobában jobb, ha nem használják őket, vagy nem kombinálják őket világos színekkel.

A zöld belső terekben nagyszerű természetes anyagok: kő, fa, üveg. De a fényes, krómozott felületek nem kombinálódnak.

Zöld fürdőszoba - fotó

Bézs fürdőszoba

A klasszikus stílus mindig a divat, a bézs szín továbbra is az egyik legkedveltebb fürdőszobai megoldás. Ez a bézs különleges hatásáról szól az emberi pszichére: ellazítja és enyhíti a stresszt, nyugtatja és nyugtatja. Ezenkívül ez a háttérszín tökéletesen illeszkedik minden lehetséges befejező anyaghoz, bármilyen stílushoz. Ebben a fényben árnyalatok vizuálisan növelik a helyiség méretét, ami nagyon fontos a kis szobák belső terében.

De van egy bézs és hibái - ez nagyon szennyezett szín. A vízből visszamaradt foltok és foltok még egy nem túl figyelmes személy számára is észrevehetők. Ennek megbirkózása segíteni fog a heterogén textúrák és minták csempézésében, előnyben részesítve az absztrakt mintákat, elkerülheti a bézs szín negatív tulajdonságait.

Bézs fürdőszoba - fotó

Kék fürdőszoba

Az ég és a víz színe, úgy tűnik, tökéletes a fürdőszoba befejezéséhez. A kék pihentető és nyugtató hatást gyakorol az emberekre. De ugyanakkor a fürdőszoba ebben a színben lehet hideg és kényelmetlen. Minél telített a választott hang, annál nehezebb lesz kényelmet teremteni. Ezért a tervezők javasolják a kék és a fehér semlegességhez való kombinálását, vagy az élénk színek használatát a "telítettség" érdekében.

Remek módja annak, hogy a fürdőszobát kényelmesebbé tegyük, hogy a belső térbe beleszámítson a természetes fából. Mind a homlokzatok, mind a dekoratív elemek lehetnek. A kék és a fa kombinációja hozzáadja a mediterrán stílus jellegzetességeit.

Kék fürdőszoba - fotó

Narancssárga fürdőszoba

Ha egyedülálló, lédús és világos belső terét szeretne létrehozni a fürdőszobában, akkor figyeljen a narancssárga színre. Stílusos és látványos, energiával és pozitívummal telíti a szobát. Egy ilyen fürdőszobában sokkal könnyebb lesz a reggeli folyamatokban felébredni. Az Orange jó hangulatot és jó hangulatot kölcsönöz a lakástulajdonosoknak. Csak azoknak, akik hosszú távon szeretnek a fürdőben feküdni, ilyen színtartomány nem lesz megfelelő választás. Az a tény, hogy a narancssárga gumiabroncsok bõsége, a hosszú távú szemkontaktus nem erõsít és kiválasztja azokat.

Egy kis fehér szín segít kiegyenlíteni ezt a hatást. De egy valóban látványos és kontrasztos belsőépítészek létrehozásához a narancs és a fekete kombinációja előnyös.

Narancssárga fürdőszoba - fotó

Lila fürdőszoba

A közelmúltban a lila szín népszerűvé vált. Mindketten hangsúlyozhatóak romantikusak és élesek, és fokozott figyelmet kapnak. A fürdőszobák regisztrálásához főként az első lehetőséget használták fel. Nemcsak a stresszt enyhítheti, hanem a szemét is megnyugtatja, de még az ember önbecsülésének növelésére is képes.

Lila fürdőszoba - fotó

Rózsaszín fürdőszoba

A világos rózsaszín árnyalatok segítenek egy romantikus és finom belső kialakításban. Még a legegyszerűbb fehér vízvezeték is benne fog kinézni, ráadásul kiegészíti azt, és hangsúlyozza a rózsaszín "szelídségét". De a világosabb színek negatívan befolyásolhatják a helyiség vizuális érzékelését: csökkentik annak méretét, túlságosan telítettvé teszik. Ebben az esetben a tervezők azt javasolják, hogy a belsőséget hígítsa fehérre.

Rózsaszín fürdőszoba - fotó

Kék fürdőszoba

A mély és stílusos kék színek ritkán találhatók a fürdőszobák belsejében. Több oka lehet: erős hatással van az emberi pszichére, és túlzott "hidegséget" ad a szobának. Ugyanakkor a kék fürdőhely ideális a magas vérnyomású betegek, valamint a stressz és a nehéz terhelésnek kitett emberek számára. Ez a szín nagyon gyorsan megnyugtatja az embert, és segít az érzelmi egyensúly elérésében.

Kék fürdőszoba - fotó

Piros fürdőszoba

Rendszerint a csendes és világos árnyalatú fürdőszobák regisztrálásakor el kell távolítani a stresszt és harmóniát kell adni. De ha szüksége van egy belső, hogy energizes, akkor válassza a piros. Ez azonnal helyreállítja a vitalitást, felerősíti és kiváló reggeli ingerré válik. A piros vérnyomáscsökkentő, aki komoly célokat tűzött ki.

Vörös fürdőszoba - fotó

Fekete-fehér fürdőszoba

A két kontrasztos szín kombinációja nemcsak elegáns megjelenést kölcsönöz a belső térnek, hanem a gazdagság és a luxus hangulatát is. A kis fürdőszobákban a tervezők a háttérben használják a fehéret, a fekete pedig az ékezetekhez. Ha a terület lehetővé teszi a kísérletezést, akkor a falak, a padló és a mennyezet fekete lehet. De vegye figyelembe, hogy ez a szín nagyban csökkentheti a szoba méretét vizuálisan. Továbbá ne felejtsük el, hogy egy fekete-fehér helyiségben külön világítást kell választanunk, amely segíteni fog az ilyen kialakítás minden előnyének kihangsúlyozásában.

Fekete-fehér fürdőszoba - fotó

Milyen színű a fürdőszoba? Ossza meg a megjegyzéseket!

Fürdőszobai szín (54 fotó): kiválaszthatjuk az optimális megoldást

A fürdőszoba színe kellemes vagy bosszantó, pihentető vagy élénkítő, melegítő vagy hűthető. A fürdőszobának kell lennie, ahol a személy jól érezheti magát.

Ebben a cikkben megismerjük, hogy melyik szín a legalkalmasabb a szobában.

A fő elemek a design kiválasztásakor:

De milyen színű a fürdőszoba, hogyan kell pontosan kiválasztani azokat a színeket és árnyalatokat?

A szoba színterve speciális megközelítést igényel, és néhány pontot figyelembe kell vennie.

 1. A fürdőszoba egy magas páratartalmú helyiség. Ezért nem kell lennie nedvesnek és nedvesnek, ezért ebben a helyzetben a szín nagyon fontos szerepet játszhat.
 2. A fürdőszoba többnyire nem túl nagy. A szín pedig egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik ahhoz, hogy vizuálisan befolyásolja a méret észlelését, ezért rossz választás esetén ez a szoba szűknek, kicsinek és kényelmetlennek tűnik.
 3. A fürdőszobában az emberek mossák, borotválják, fésülik a hajukat, csinálnak sminket, ezért mindezen eljárásokhoz nagyon sok fényre van szükség, és ez közvetlenül függ a padló, a falak, a bútorok színének telítettségétől.
 4. A legtöbb ember számára a fürdőszoba egy otthoni mini SPA szalon. Az ember itt nyugodt test és lélek.
  Ezért milyen színűnek kell döntenie a fürdőszobát minden egyes ember, mind a kényelem, mind a tulajdonos általános állapota attól függ.

Hogyan befolyásolja a szín egy embert?

A fürdőszoba színsémája változatos lehet, így ismernie kell bizonyos színek különleges tulajdonságait és tulajdonságait.

 1. Piros a fürdőszobában fokozza a vitalitást. Ő a vitalitás forrása, cselekvésre szólít fel.

Piros fürdőszoba

Narancssárga fürdőszoba

Tipp: a sárga szín képes vizuális helyhiányt teremteni, torzítja a perspektívát, ezért jobb használni nagyméretű fürdőszobákban.

Sárga fürdőszoba

 1. A zöld szín javítja az energiát, erősíti, bizalmat és stabilitást biztosít. A zöld fürdőszobában lehetőség nyílik a gondolatok összegyűjtésére és a fizikai és érzelmi állapot egyensúlyozására.

Fürdőszoba tervezés zöld színárnyalatokban

Fürdőszoba türkizkék színben

Kék fürdőszoba

Fürdőszoba lila színekben

Fürdőszoba szürke színben

Tipp: a fekete leginkább másodlagos vagy kiegészítő lehet.

Fekete extra hang

Mit kell figyelembe venni a színpaletta kiválasztásakor a fürdőszobában?

 1. Stílusban.
  A szín kiválasztásánál figyelembe kell venni a fürdőszoba helyét. Ha a hálószobában van, akkor a fürdő színének és stílusának meg kell felelnie a szobának.
  Ha egy házban vagy lakásban lévő közös fürdőszobáról beszélünk, akkor tetszőleges stílusban és minden ízléssel rendezhetjük.
  Például, ha a lakást teljesen rusztikusan vagy klasszikusan díszítik, akkor a kád színe és stílusa az ultramodern trendekkel összhangban kerül kiválasztásra. Ezt mondhatjuk a tulajdonosok ízlésének hiányáról.
  Ha a lakás kialakítása modern, akkor a fürdő színe és stílusa is modern lehet, például a "modern" (városi modern stílus) vagy high-tech stílusa.

Hi-tech fürdőszoba

Tipp: a legsötétebb és legfényesebb színeknek legalább háromnak kell lenniük.

Monokróm belső tér

  • Többszínű beltér.
   Ebben a belső térben legalább három színt és árnyalatot kell venni, de legfeljebb hat.
   Például a szürke fürdőszobát sikeresen kiegészíti egy hófehér szín (vízvezeték) és két árnyalatú bézs: könnyű tej és finom krém.

Tipp: a fürdőszobai bútorok nem keveredhetnek a padlóval és a falakkal. Egy dolog megengedett, de nem egyszerre.

Többszínű fürdőszoba

 1. A fürdőkád mérete és a bútor színe.
  A vizuálisan megnövelni kívánt fürdőszobában meg kell állítanod a választást fehér, krémszínű és más világos színű bútorokkal, mert a színes és világos bútorok vagy a sötét fából készült bútorok nagyon nehézkesnek tűnnek.
  Emiatt a fürdőszobát szűk és zsúfolt helyiségnek fogják érzékelni. Ez vonatkozik a vízvezeték-berendezésekre és a háztartási készülékekre is.

Fehér bútorok a fürdőszobában

A fürdőszoba színsémájának kellemes gondolatokkal, megemelt állapotokkal és jó hangulattal kell rendelkeznie. A fürdőszoba belsejében a színt nem csak a divatirányzatok figyelembevételével, hanem a háztartás ízlésének és kívánságainak is választani kell.

Fürdőszoba kialakítása 100 fotó

Hogy kényelmesebbé és fényesebbé tegyük a fürdőszobát, és a design egyedülálló - nem könnyű feladat. De mindig van kiút. Különféle stílusok és árnyalatok közül választhatnak a fürdőszobai dizájnfotók. A fürdőszoba tervezésénél fogva az első kérdések egyike a színösszeállításról szól. Talán ez a legfontosabb, mert minden más összetevőre beállítja a feltételeket.

Ha nem tetszik a színséma, akkor minden munkát negatívan észlel, és nem lesz vágy, hogy ilyen fürdőszobába kerüljön.

De a megfelelő választás, nem csak kényelmes légkört teremthet, de elrejti a terem néhány hibáját, például ha a fürdőszoba túl kicsi. Ebben az esetben a káprázatosan tiszta fehér szín a legjobb.

Milyen színek közül választhat a fürdőszobában: belső képek

A színpaletta választása - a design egyik fő feladata. És ha beszélünk a színek kombinációjáról a fürdőszobában vagy a fürdőszobában, akkor nincs határozott válasz. De néhány ajánlás, tipp, ötlet és fotó minden bizonnyal segít a legjobb megoldás kiválasztásában.

Természetesen vannak olyan helyzetek is, amikor a hosszú távú javítás nem szerepel a legközelebbi tervekben, és csak enyhe felújítás szükséges. Vagy a festés része a kombinált felületnek. Mindenesetre el kell döntenie a színeket, árnyalatokat és azok lehetséges kombinációit.

Hogyan válasszunk színt a fürdőszobának

A színpaletta választását mindig nemcsak a személyes preferenciák befolyásolják, hanem más, ugyanolyan fontos tényezők is:

 • A tér látványos érzékelése. Ismeretes, hogy a könnyű árnyalatok hozzájárulnak a szoba vizuális növekedéséhez, sötétek, éppen ellenkezőleg, csökkentik a vizuális élményt.
 • A pszichológiai érzékelés a szín által ember.
 • Megfelelő stílus. Minden stílusnak megvannak a saját színei és árnyalatai, amelyek megfelelnek koncepciójának.

A szín értéke a belső térben, pszichológiai érzékelése

fehér

Egyrészt tiszta klasszikus, de másrészt egyszerűnek, hidegnek tűnik. De érdemes megjegyezni, hogy sok fehér árnyalat van: gyöngyház, tejszerű, elefántcsont, füstös mások, és ha kombináción dolgozik, akkor a fehér belső tér jól néz ki mind a tágas fürdőszobában, mind a kis szobában. A fehér szín univerzális, minden más színnel és árnyalattal kombinálva.

zöld

A zöld pozitív hatását a világ összes pszichológusa ismeri el. Rendszerint élénk, friss és egyedi belső tereket hoz létre. A zöld szín nyugtató hatású, ugyanakkor más színekkel kombinálva pozitív érzelmi hozzáállást biztosít. Tökéletesen összhangban a fehér, a narancssárga és a sárga.

fekete

Fekete szín a belső térben nem nagy igény. Csak tágas helyiségekben és nagyon óvatosan használható, mert a túlzott feketeség negatívan befolyásolja egy személy mentális állapotát. Azok számára, akik nem szeretik a klasszikus kombinációt fehér, fekete lehet kombinálni szürke, arany, őszibarack. Nagyon kifejező, vörös vagy sárga.

piros

Más vörös árnyalatokkal együtt mindig meghatározó szerepet játszik. Aktiválja, élénkíti és izgatja, ezért egyáltalán nem alkalmas arra, hogy a fürdőszobában pihenjen és nyugtázzon egy oázist. A legsikeresebb vörös szín egy olyan helyiségben lesz, ahol nincs helyhiány. Kombinálhatja fehér, szürke vagy narancssárga színnel.

kék

Sokak számára a kék hidegnek és kényelmetlennek tűnik, de valójában nagyszerű a fürdőszoba belsejében. A legfontosabb dolog a megfelelő meleg hang kiválasztása. Kombinálhatja fehér, narancssárga, bézs színnel. A fa és más természetes anyagok tökéletesen illeszkednek a kék belső térbe.

narancs

Nem csoda, hogy meleg és barátságos narancssárga választás gyakran a fürdőszobák számára. Kis szobákban könnyű barack jobban néz ki, és tágabbaknál telített, mély hangok is megfelelőek lesznek. Kombinálhatja a narancssárga fehér, zöld, szürke, krém vagy kék.

sárga

A sárga a nap, a hő és az energia színe, de egy ilyen világos fürdőszoba beállítása nem mindenki számára. A pozitív szín kiváló kiegészítő lehet a többi árnyalatnak is, de ezt csak ritkán használják fő háttérként.

Violet és árnyalata

A lila bársonyos árnyalat nagyon finoman és nyugodtan néz ki a belső térben, tökéletes kis szobák számára. Az ilyen környezet nem lesz túl fárasztó vagy érzelmes. Minél nagyobb a fürdőszoba területe, annál mélyebb és világosabb az árnyalat. Ha kombinációkról beszélünk, akkor az ibolya árnyalatai harmonikusan össze vannak hangolva egymással, zöld, sárga vagy fehér színnel.

barna

Barna meleg és barátságos, jól illeszkedik az összes kapcsolódó árnyalat és fehér. Az egyéb lehetőségek sokrétűsége miatt azonban a barna belső térségek kevésbé gyakoriak.

Feng Shui színpaletta választása

A közelmúltban sokan létrehoznak egy olyan tervet, amely a keleti geománia alapelveire épül, azaz a Feng Shui szerint a fürdőszoba színe és elrendezése.

Szerint a taoista tanítások fürdőszoba van kialakítva, hogy megtisztítsa a személy a fáradtság, a stressz, és meggyógyul, így a fal itt nem kell nagyon világos, és a mennyezet maradt fehér és sima. A legjobb színek zöld, kék, lila és fehér pasztell árnyalatok. A fekete, a szürke és a barna nemkívánatos. Nagyon fontos, hogy a kontrasztot hangsúlyozza. A falakon, bútorokon díszíthet, szegélyezhet vagy frizgethet. Számukra kiválaszthatja a sárga, piros, zöld, kék vagy lila árnyalatokat.

A lehetséges színkombinációk: a tervezők titka

A tervezőknek van egy titka, amely lehetővé teszi számukra, hogy mindig a színek és árnyalatok megfelelő kombinációját válasszák, akár fürdőszobát, akár más belső festményt - ez az úgynevezett Johansen-Itten kör. Ahhoz, hogy együtt dolgozzon, elegendő négy egyszerű képletet ismerni.

 • A két legegyszerűbb szín egymással szemben áll (például kék és narancssárga).
 • Klasszikus három szín. Válasszon egyenlő távolságú színeket (például kék, piros és sárga).
 • Analóg triad. Válasszon ki bármelyik 3 árnyék közül a következőt (például: sárga-narancssárga, sárga és sárga-zöld).
 • Kontraszt-hármas. Az egyik szín jelentős, és hozzáadtunk két árnyalattal, amelyek szomszédosak az ellenkező (például bázikus ibolya és a további: sárga-narancs és sárga-zöld).

Fontos! A nedvességre hajlamosabb felületeken (a kád, a mosdók, a zuhany közelében) javasoljuk, hogy több nedvességálló anyagot használjunk, például a festést csempével vagy műanyag panelekkel kombinálva.

A falak festésének technikái a fürdőszobában

A fürdőszobában lévő falak festése ritkán egy árnyalatot foglal magában, ami azt jelenti, hogy az elsődleges színek kiválasztásánál gondolni kell arra, hogyan fogják össze a belső térben.

 • A két szín vízszintes szétválasztása egyenletesen íves, hullámos, stb. A szegély más anyagokkal díszíthető: lécek, lécek, öntés, mozaik.
 • Színes betétek. A falak festettek a fő színnel, és szárítás után bármilyen díszítőelemet végeznek, ezek lehetnek geometriai alakzatok, vízszintes és függőleges csíkok, minta vagy rajz.
 • A hangsúly fala. A fürdőszobában három fal semleges árnyalatú, a negyedikben mélyebb színt használnak.
 • Necsek, kiugrások, nyílások sötétebb színben vagy bármilyen kontrasztban.

És az utolsó pillanatban, ha színt választasz, kérdezz magadnak egy kérdést: "el fogom fáradni ebből a színből egy-két hónapon belül", mert a fürdő színének megváltoztatása annyira nehéz.

MirTesen

Válassza ki a csempe színét és méretét egy kis fürdőszobához.

A kis fürdőszobák gyakran megtalálhatók a modern elrendezésű apartmanokban. Annak érdekében, hogy a szoba vizuálisan kinagyítható legyen, meg kell választani a megfelelő színes megoldást és az anyagot.

Ahhoz, hogy valóban kibővítsük a fürdőszobát, jelentős áttervezésre van szükség. Ez a lehetőség meglehetősen drága és nehézkes lehet a csövek lebontása során.

Az optimális megoldás a szoba vizuális terjeszkedése, ami lehetővé teszi kerámia burkolólapok használatát egy kis fürdőszobában, amelynek kialakítása azonnal megváltozik. És ennek fő eszköze lesz a szín.

Csempe egy kis fürdőszobához, fotó

A kis méretű fürdőszobában a mozaikos üvegezés tökéletesen illeszkedik a falakra az eredeti textúra miatt, de a szokásos kerámia burkolatokhoz hasonlóan csak könnyű árnyalatok férnek hozzá.

Ha ez nem lehetséges, akkor használhat kis kerámia burkolólapokat. A fürdőszoba kialakításakor nem szabad felesleges elem. Különböző esetek és szekrények fognak kinézni a legjobban a sarkokban.

Anyagkiválasztás

A kis méretű fürdőszobához tartozó burkolólapokat olyan paraméterekkel kell kiválasztani, mint a méret, a textúra, a szín és az anyag, ahonnan készült.

Kis fürdőszoba kialakításakor a nagy cserép használata vizuális csökkenést okoz, mivel a varratok erősen kiemelkednek és előtérbe kerülnek. Ezért a legjobb, ha 20x30 cm-es méretű kerámia anyagot kapunk.

A vizuális tágulást magasság, hosszúság és szélesség jellemzi. A legfontosabb az, hogy emlékezzünk arra, hogy a vizuális hatás attól függ, hogy be akarja-e adni.

Ha a helyiséget fel kell húzni, a téglalap alakú lapkát függőlegesen kell elhelyezni. Az oldalakhoz való terjeszkedéshez használjon vízszintes lefektetést. A mosdó kezdeti paramétereit kell vezérelni.

A helyiség alakja és a csempe mérete

Milyen csempe méretet kell választani egy kis fürdőszobától függően?

Keskeny. Abban az esetben, ha a fürdőszoba túl hosszú és keskeny, tágabbnak kell lenni. Érdemes megtagadni a kardinálisan sötét árnyalatokat, és ebben az esetben a csempe mérete meglehetősen nagy lehet. Ha a szobában lévő feltételes vonalak kicsit kicsit lesznek, akkor a tágas szoba vizuális hatása létrejön.

Az ilyen fürdőszobai paraméterekhez megfelelő legjobb méretek a 15x30, 30x60, 45x45, 30x30, 60x60 méretű lapok. A szürke és a világos bézs árnyalatok jól fognak kinézni a teljes designban.

Tértől. A csempe lehet közepes méretű és négyzet alakú. Elég 45x45 és 50x50 lesz. A legfontosabb az, hogy a színeket helyesen ötvözzük, majd a szoba szellős lesz.

szín

Úgy gondolják, hogy egy kis fürdőszobában a legjobb választani a fehér színt, de ez nem teljesen így van. A felesleges fehér, egy ilyen szoba nem csak egyszerű, hanem unalmas, és egyesek is társulások egy egészségügyi intézmény.

Érdemes megjegyezni, hogy a terület növelésének hatása nem lesz észrevehető: csak a megvilágítás növekszik.

A tervezők nem javasolják a sötét árnyalatok használatát kis fürdőszobákban, hiszen az életben komor és lehangolónak tűnnek, ami többször is vizuálisan csökkenti a helyet.

Ezért, ha a belső sötét árnyalatok tervezése vágyakozik, akkor nem túl sötét hangokat kell választania. Ez mélységet ad. Például egy sötétkék vagy Marsala szín tökéletesnek tűnhet, de mindkét színnek jelentős hátránya van: hosszú ideig tartó használat esetén a cseppecskékből származó vízkőzet láthatóbbá válik egy ilyen bevonaton.

Kerámia csempe kis fürdőszobához: design, fotó

A fürdőszobák belsejében az ideális megoldások: világoskék, világoszöld, elnémult zöld, tengerfehér, elefántcsont, szürke gyöngyházfényű, világos vagy citromsárga, halvány rózsaszín, barack, terrakotta, homokos, lila és levendula.

Ha a szoba területe kevesebb, mint két négyzetméter, használja a fenti árnyalatok egyikét.

Ha a fürdőszobája még mindig nem olyan kicsi, jobb kombinálni azokat a színeket, amelyek közel vannak a hatótávolsághoz. Például puha lila és rózsaszín, kék és kék kombináció lehet.

Csempével díszített kis fürdőszoba: fotó, design

Azok számára, akik inkább a fényes és szokatlan árnyalatokat választják, a kontrasztos színeket használhatja: kék és sárga vagy narancs, sötét lila. A lényeg az, hogy a fő hangnak dominánsnak kell lennie.

A szaftos színeket, például a narancsot, elnémítani kell: a fürdőszobát nem szabad egy fényes foltba helyezni.

Kerámia csempe egy kis fürdőszobához: fénykép

A nagyon kis fürdőszobákat leginkább két színű, ugyanolyan színű díszíti. Például, ha a falak rövidek, akkor egy könnyű árnyalatú kerámia csempe van, és a hang sötétebb - a hosszú oldalon. Ennek a technikának a használata jelentősen megnöveli a helyiség méretét.

Ha négy színt akar egyszerre használni, a mozaikot előnyben kell részesíteni.

Mindenesetre a legjobb, ha a csempe egyszínű vagy semleges árnyalatú, ha azt tervezi, hogy színt a vízvezeték egy minta.

stílus

Egy másik fontos tényező, hogy figyeljen a stílus a szoba. Minden irányban különböztetik meg a színtartományát, és figyelembe kell venni.

Csempézés kis fürdőszobában, fotó

Érdemes megjegyezni, hogy bármilyen stílus még egy kis fürdőszobában is használható. A klasszikus stílus például világos sárga, homokos és zöld árnyalatokat igényel. A japán az őszibarack használatát jelenti, barna, néha elhomályosítja a vörös színnel elszórt designot.

A francia stílus a fehér, a mediterrán - kék, kék és fehér.

Az ország vidéki stílusa, mint a fenti képen, barna és fehér tónusok használatát jelenti, és az avantgarde kontrasztokkal élénk színeket fogad.

Tükörlap

Annak ellenére, hogy sok szakértő nem tanácsolja, hogy egy tükörképhez tartozó csempe helyett inkább a fürdőszobában használható.

A legfontosabb dolog - ne fedje le teljesen a falakat.

Az ilyen csempe opció egy kis fürdőszobához jól néz ki, ha a szokásos anyaggal kombinálják.

Ne felejtsük el, hogy a tükörlemezt tökéletesen megtisztítják a szennyeződésektől, ellentétben a durva felületű csempékkel.

Mindenesetre ne féljen kísérletezni és használni a kedvenc színeidet egy duettben azokkal, amelyek alkalmasak egy kis fürdőszoba kialakítására.

A megfelelő csempe kiválasztásához figyelembe kell vennie néhány olyan árnyalatot, amelyek egy pillanatra meghatározóak lehetnek. Nagyon fontos, hogy ne csak a szükséges mennyiségű anyagot szerezzük meg, hanem a tartalékot is aggódjunk. A készlet biztosítja, hogy a fürdőszoba tökéletes.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy egyes csempe károsodhat vagy vághat.

Fontos, hogy a munka megkezdése előtt válasszon, és további részleteket tartalmazzon, amelyek magukban foglalják a sarkokat is: néhányan keresztként ismerik. Leggyakrabban műanyagból készülnek, és külső és belső lehetnek. A második típus konvex alakú, a második, éppen ellenkezőleg, homorú. Fontos, amikor a munkát mindent megteszünk, hogy ne tűnjön ki a tömegből.

Csempeosztályozás

Jelenleg többféle csempeosztály van a piacon. Mindegyiküket a tulajdonságai különböztetik meg, hasznos lehet még a fajták megismerése még a csempével ellátott kis fürdőszoba díszítése előtt is.

A fő kritérium, amely szerint anyagot kell választani, annak eltávolíthatósága és vegyi anyagokkal szembeni ellenálló képesség, amely lehetővé teszi a padló vagy a falak tisztítását anélkül, hogy aggódnának a csempe állapotától. A nemzetközi szabványoknak megfelelően vannak ilyen kategóriák:

 1. Első osztályú. Ezt az anyagot olyan helyeken használják, ahol az emberek ritkán mennek. Vagyis a fürdőszoba kialakítása jó lehetőség.
 2. Második osztály. Ezt a cserépet leggyakrabban házakban és alacsony forgalmú helyeken használják. Azonban felülete instabil a kémiai kompozícióknál, de olcsóbb.
 3. Egyéb kategóriák. Egyéb opciós anyagok nem alkalmasak a fürdőszoba díszítésére.

Érdemes megkülönböztetni a lapkát a céltól függően. A kültéri anyag különbözik attól, hogy jobban ellenáll a nagyobb súlynak, sokkal kopásállóbb.

Kis paraméterekkel rendelkező helyiség esetén csak kisméretű csempéket választhat a szállítás szempontjából. A nagy négyzetek sokkal károsabbak lesznek, mint a kis és közepesek.

A kiváló minőségű felületek kiválasztása

Az anyag tulajdonságai természetesen a gyártó márkájától függenek. A minőségre vonatkozó ilyen fontos jellemzőt nem csak az alkalmazott anyag, hanem a gyártás során használt berendezések is befolyásolják. A gyártó kiválasztása előtt olvassa el a többi felhasználó véleményét.

Az is fontos, hogy a márka jól ismert: ez minimálisan garantálja a termékek magas színvonalát, amelyet sok felhasználó tesztelt az idő múlásával.

A különböző formatervezési minták és csempe opciók széles választékának köszönhetően bármelyik közül választhat, a legfontosabb, hogy figyelembe vegye az ajánlásokat, a személyes preferenciákat és a fantázia használatát.

Érdemes felidézni, hogy minden szobában fontos a színek megfelelő kombinációja, a méret és a geometria arányának tiszteletben tartása.

Fürdőszobai tervezés kék

Tartalom:

A kék szín és árnyalatai mindig a vízelemhez kötődnek. Elősegítik a relaxációt, enyhítik a stresszt és a mentális feszültséget, normalizálják a nyomást. Ebből arra következtethetünk, hogy a kék színű fürdőszoba kialakítása közös jelenségnek számít, mivel ehhez minden előfeltétel létezik, de valójában nem olyan gyakori.

Miért? Nagy mennyiségben, az indigó és az ultramarine telített árnyalata depressziósan hat, szorongást, apátságot és fáradtságot okozhat. Ezenkívül a spektrum hideg részéhez tartoznak, és a tudatalatti szinten alacsony hőmérsékletek társulnak. Nem mindenki akarja fürödni a fürdőszobában, ahonnan a falakon hideg van.

Ez azt jelenti, hogy a kék fürdő álmait el kell hagyni? Természetesen nem, de nagyon óvatosan kell kiválasztani minden részletet, hogy a szoba hangulatos legyen és pozitív energiával teli.

A "tengeri" tartományban lévő fürdőszobák további példái a fotóban:

Fürdőszobai tervezés kék

Néhány fontos szabály:

 1. A telített kéket meleg sötétséggel kell hígítani. Az alternatíva a fehér szín - ez is segít a színegyensúly létrehozásában a szobában.
 2. A legjobb az összes tengeri vagy ég kék természetes fa együttes. Meleg színskála a hideg színek hangulatát és pszichológiailag kényelmes hangulatot kölcsönöz. Nem kevésbé szerves a kék fürdőszobában a szőlőből vagy a rattanból származó termékek.
 3. Mély sötét árnyalatok: kobalt, ultramarin, zafír, porosz kék ajánlott nagyon nagy adagokban vagy jó természetes fényű fürdőszobákban. Ellenkező esetben a szoba majdnem fekete színű lesz.
 4. A kisméretű helyiségeket világoskék színben kell tartani, a kék pedig a tartozékokra hagyva.

A befejező anyagok. Mi a legkedvezőbb

A falakhoz választhat:

 • csempe
 • mozaik
 • nedvességálló vízalapú készítmények
 • tapéta

Az első és a második opció optimális. Az eredeti kialakításon kívül a mozaik vagy csempeburkolat segít a falak kisebb hibáinak elrejtésére, mint mások.

Tipp: A kék színű fürdőszoba kicsi, fényes csempe több mint egy nagy, ami szilárd tömbként értelmezhető és nyomasztóan működik. A különböző árnyalatok csempe vagy mozaik elemeinek kombinációja sokkal érdekesebbé válik, mint a monokróm bevonat. A hatás fokozásához kontrasztos határokat és betéteket használhat egy mintával.

A luxus és az elegancia egy belső tapétát ad hozzá egy kék alapon. Természetesen csak tágas, jól szellőző helyiségekre alkalmasak (gyakran fürdőszobával kombinálva), de ne felejtsük el ezt a díszítést.

De a festék, valamint a vakolat ebben az esetben tökéletes felkészülést igényel a falakon. A hideg színek, különösen telítettek, hangsúlyozzák a legkisebb szabálytalanságokat, és rájuk koncentrálva a figyelmet.

Tipp: legalább részben fedje fel a felszíni hibákat nem fényes, de matt vagy szerkezeti festékkel.

A padlókat leginkább a fából készítik, vagy hasonló textúrájú lapokat. A fürdőszobában kék alapzat mintaüveges csempékből néz ki szép (falakkal díszítve). Egy másik érdekes megoldás egy mozaik, amely lehetővé teszi, hogy egy mintát hozzon létre.

A kék színű fürdőszoba befejező változatai az alábbi ábrán láthatók:

Vízi és fürdőszobai bútorok a "tengeri" tartományban

Ha a természetes fából készült bútorok nem ellentétesek a belső tér koncepciójával, akkor ezek közül kell választani. A bútorok gyarmati és klasszikus stílusban, több rétegű lakkal fényezve vagy bevonva, jól néz ki a háttérben, matt festékkel vagy tapétával díszítve.

Éppen ellenkezőleg, a rusztikus irányú durva, szándékosan kézzel készített termékek tökéletesen kiegészítik a kék fürdőszobában lévő fényes csempe.

A szecessziós stílusban a természetes fa nem mindig megfelelő. Ehhez a trendhez, valamint a retro, alkalmasabb fehér bútorok tömör formában.

Számos fényes kiegészítővel, szekrények és szekrények próbálnak láthatatlanul festeni a falak színét, és egyfajta "háttér "vé válni.

Ami a vízvezetékeket illeti, a legjobb fehér hagyományos modellek a "tengeri" fürdőszobában nem találhatók. Alternatívaként az átlátszó üvegből készült kék kagylókat is figyelembe lehet venni. Gyönyörű duettet készítenek könnyű fából készült bútorokkal.

világítás

Sok kék színváltozás mesterséges megvilágítás mellett, meleg vöröses hangot kapva. És a kék, szürke, égszínkék és más hasonló színek szürkének tűnnek, mintha unalmasak lennének.

A szobának a lehető legkisebbre való színezéséhez a világításnak a lehető legközelebb kell lennie. Jobb, ha egyenletes, elég világos, de diffúz.

Kék fürdőszoba design kis területen

 1. Használjon gazdag árnyalatokat a tenger és az ég között töredékekben, például a zuhanyfalak díszítéséhez, bútorokhoz vagy textil kiegészítőkhöz.
 1. Válasszon egy finom, fehér és kék tartományt, melynek köszönhetően a szoba tágabbnak és könnyebbnek tűnik.
 1. Aktívan használjon fényes felületeket, jól visszaverő fényt.

A hideg színekben lévő kis fürdőszobák ritka kivételnek számítanak, amikor nem kell megtagadniuk a tartozékokat, hanem éppen ellenkezőleg, töltsék be őket belső térrel. Fonott kosarak, fából készült padok és polcok, korallok héja és korona, világos festmények, valamint más hasonló részletek melegséget és kényelmet kölcsönöznek.

Mi legyen egy kis kék fürdőszoba, a következő fotók kiválasztása látható:

Stílus megoldások a kék fürdőszobában

Változó telítettség, színárnyalat és a szín százalékos aránya a teremben tetszőleges stílust hozhat létre. Vannak azonban előnyös irányok.

Nautikus stílus

Az egyik a népszerűség, amikor a fürdőszoba design kék. A kívánt képet elsősorban tematikus kiegészítők teszik ki: tükrök egy kapu formájában, "tengeri" dekoráció, horgony képei, világítótorony, a víz alatti királyság lakói stb.

A díszítéssel természetes kavicsokat és táblákat lehet használni, utánozni a hajó burkolatát.

A kiváló döntés mind a felnőtt, mind a gyermekek számára (lásd a fotót):

klasszikus

Kerülje el a túl világos, piercing kék árnyalatokat.

 • sápadt búzavirág kék
 • sötét azúrkék
 • királykék
 • Niagara vízesés
 • galamb színű

A díszítésre szolgáló, tejfehér elemek, bronz és aranyozott kiegészítők jelenléte kötelező.

Keleti stílus

A hiteles arab belső terekben gyakran talál gazdag ultramarin és zafír árnyalatokat. A többszínű oriental díszítéssel együtt nagyon lenyűgözőnek tűnnek, ahogy az alábbi fotók ékesszólóan tanúsítják. Akkor miért nem ismételjük meg a fürdőszobában valami hasonlóat?

modern

A legszebb, szinte "kozmikus" képek itt születhetnek, köszönhetően a textúrák és a szokatlan világítás ellentétes kombinációjának.

A kék kombinációja más színekkel

A különböző fehér árnyalatokkal rendelkező duett a műfaj klasszikusa, egy olyan megoldás, amely megfelel minden stílusnak és mindenféle befejezésnek.

Fontos: Ne válassza párosítani a kék hófehér színt. Jobb, ha meleg árnyalatain laknak: tej, tojáshéj, krém, elefántcsont.

Minél nagyobb a fürdőszoba, annál kevésbé fehér kell benne, és fordítva. Az elsődleges és a másodlagos színek optimális aránya 1: 3.

A tiszta kék fürdőszoba a felismerésen túl fog változni, ha egyszerre sötét és világos árnyalatokat használ a tengerbe vagy az égbe. A Nuanced gamma nagyon arisztokratikus.

A kizárólag kék árnyalatú fürdőszobák elegánsnak tűnnek.

Kék és zöld tandem kapcsolódik a tengerhez és a titokzatos vízalatti világhoz. Ez a kombináció minden bizonnyal felkeltheti a kalandok és a hosszú távú utazások szerelmeseit.

Tipp: a zöldnek meleg, enyhén sárgás színűnek kell lennie.

Sötétkék, sárga, hihetetlenül pozitív kombináció, amely a nyárra emlékeztet és szórakoztató tengerparti üdülést jelent.

A szürke lágyítja a kék árnyalatokat, hogy nyugodt, semleges környezetet teremtsen:

A fekete nagyon nemkívánatos, hogy összekapcsolódjon más telített színekkel. De ha a fürdőszoba belseje fehér is jelen van, akkor nagyon érdekes kombinációnak tűnik a retro szellemében.

A kék színű fürdőszobai formatervezést erős személyiségek választják ki, akiknek erőteljes vezetői tulajdonságai vannak, mindkettő igényes és diplomáciai. Képesek tudatosan beállítani az életet, időt keresni a munka és az aktív pihenés (gyakran extrém).

Az ilyen embereknek mindig valami rendkívülire van szükségük, beleértve otthon is. És a "tengeri" fürdőszoba is válhat elemévé.