Legfontosabb > Tartozékok

Mennyibe kerül egy öntöttvas kád: szovjet, orosz és külföldi?

Ismeretes, hogy az öntöttvas fürdők egyik legfontosabb hátránya a súlyuk, gyakran két férfi számára is nagyon nehéz. A probléma súlyosbodik, ha szükség van egy ilyen fülke bejuttatására vagy kivételére magasépületben, teherfelvonó nélkül. A probléma megoldásához az öntöttvas fürdetés áthelyezésével és más elrendezésével kapcsolatban ismernie kell annak méretét és súlyát.

Mennyibe kerül egy szabványos öntöttvas fürdő

A standard fürdőképesség alatt négyszögletes tartályt értünk. Gyakran van kilátás a szokásos szovjet öntöttvas fürdőre.

 • A szovjet öntöttvas fürdő súlya / tömege 150 cm x 70 cm

Az ilyen fürdő tömege 80-90 kg.

 • Mérete 150x75 cm

Egy ilyen fürdő súlya 90-100 kg.

Az öntöttvas fürdő súlya és mérete 150 cm hosszú (1,5 m)

A hosszabb fürdők biztosan nehezebbek lesznek. És minél hosszabb a kád, annál nehezebb lesz a szobába helyezni, mozgatni, szétszerelni. Azonban ha fürdőt vásárolt és telepített, akkor a kényelme annak mérete, hogy visszanyerje az erőfeszítéseit és az idegeit.

Mennyibe kerül egy öntöttvas kád mérete 160, 170 és 180 cm, szélessége 70, 75, 80 és 85 cm

Adottunk tömegeket a szabványos, szovjet és orosz fürdőkből készült öntöttvasból, de ez az arány közel áll a külföldi gyártás súlyához és termékeihez.

Amint az a fenti táblázatokból látható, a fürdő hossza alapul (1,5 m, 1,6 m, 1,7 m és 1,8 m) - a leggyakoribb méretek és szélesség. A fürdők mélysége standardnak tekinthető. Ha azonban szeretne öntöttvas kádat vásárolni eredeti formájával és formájával, azt ajánlja, hogy a termék műszaki útlevelében és / vagy az eladónál adja meg a közelgő vásárlás méretét és súlyát.

Mennyibe kerül egy öntöttvas fürdő

A közeledő javítás egyik fő kérdése az, hogy mennyire súlya van az öntöttvas kádnak, és hogy a meglévő burkolata ellenáll-e. A kérdést másképp lehet feltenni - tetszik a forró vízben való fürdés? Ha igen, a válasz nyilvánvaló.

Az építőipari szupermarketek és a vízvezeték üzletek egyaránt kínálnak szabványos és újszerű termékekhez. De a fő paraméterük a vasnak a hőség megőrzése volt és marad.

Az öntöttvas fürdők előnyei és hátrányai

Különös jelentőséggel bír az öntöttvas fürdő 150 * 70-es szovjet időszaka, a régi épületek faházaként, ahol nincsenek betonpadlók. A legtöbb ilyen esetben a fürdet könnyebb akril vagy acél, különösen akkor, ha nincs lehetőség a hordozó elmaradása vagy a padló rendezésére.

Az öntöttvas fürdők fő előnyei a következők:

 • Nagy hőteljesítmény - az ötvözet hosszú ideig tartja a hőt. A tartály vízzel lassan, kb. 30-40 perc alatt lehűl. Ez idő alatt kényelmesen pihenhet és lazíthat a forró vízben.
 • Jó zajelnyelés. Az anyag elnyeli a folyó víz hangját.
 • Stabilitását. A terméket nehezen lehet megmozdulni vagy megfordítani.

Öntöttvas vasaló telepítéséhez nem szükséges külön pódiumot kialakítani, amely kizárja az alsó süllyedést.

Ha a házban élő embernek több mint 130 kg tömege van, akkor azt a kérdést, hogy mennyire súlyos az öntöttvas fürdő súlya, mindenképpen meg fog tartani. De ebben az esetben az acélfürdő alja deformálódik. Ráadásul a falhoz való csatlakozás hiányában könnyen átfordítható.

Jó megvilágítással a fürdőszobában, figyeljen a termék zománcozására - tökéletesen sima és sima, süllyedés és érdesség nélkül. Ennek a hatásnak a megszerzéséhez a zománcot a forró felületre közvetlenül az öntés után kell felhordani.

Az öntöttvas fürdők mérete és súlya

A modern öntöttvas fürdők 120 és 200 cm-es hosszban, 10 cm-es lépésekben, 70 cm-es és 85 cm-es szélességben, 5 cm-es szélességben kaphatók.

A legnépszerűbb termékek 150-170 cm hosszúak. Komfortosan és kényelmesen ültethetik a forró vizet. A standard szélesség 70 centiméter, elég ahhoz, hogy egy személy kényelmes legyen még nagy tömeggel is.

Az ültetőfürdők nem olyan kényelmesek, de saját vevőkkel rendelkeznek. Nagyon kicsi helyeken az ilyen termékek istenek. A 40-50 centiméteres térbeli nyereség miatt mosogatógépet vagy éjjeliszekrényt lehet elhelyezni a szobában. Az ülésfürdő hossza 120-130 cm.

Emlékezzünk arra, hogy a szovjet öntöttvas fürdő mennyire súlya 150 * 70 - körülbelül 110 kilogramm. A modern orosz gyártmányú termékeknek valamivel kisebb tömegük van, ami nem befolyásolja a tulajdonságait. Az öntvény vastagsága legalább egy centiméter, jól hőt takar, és elnyeli a hangot. Mindegyik hozzáadott öt centiméter bármely paraméterben 10 kilogramm súlyt ad.

Az importált öntöttvas fürdõk ambiciózusabb formákkal rendelkeznek, és kisebb a falvastagság csökkenése miatt. Ezenkívül a termék mélysége mindössze 30-35 centiméter. A honfitársaink számára, akik bizonyos kényelemre szoktak, ilyen kád túl kicsi lenne. Az orosz termék standard mélysége 45 centiméter. A 10 cm-es különbség a kisebb oldalon jelentős kellemetlenséget okoz egy személy számára.

A fő probléma, amikor vásárol egy fürdő öntöttvas - szállítás a padlóra. Fuvarozó lift hiányában több ember - általában legalább négy - segítségével kell beavatkozni. Különös nehézséget jelent az a tény, hogy a rakodóknak a fürdőt a levegőbe kell helyezniük, és szűk területeken kell áthúzniuk a korlátokon vagy fiókokon.

Öntöttvas kád vásárlása - választási szabályok


Az első és legfontosabb feltétel az, hogy a fürdőkádnak illeszkednie kell a helyiség méretéhez. Túl sok a rendetlenség a térben, és túl kicsi lesz kényelmetlen használni.

Vásárlás esetén minden oldalon ellenőrizze a terméket. A zománcnak egyenletesnek és egy színnek kell lennie. Ha az érdességet és az elkenődő területeket észleli, át kell vinnie a választást egy másik tárgyra. Az ilyen hibák a nedvesség behatolásához vezetnek az alapanyaghoz, az öntöttvas rozsdásodik, és jellegzetes foltok jelennek meg a zománcon. A külső oldalnak is szabadnak kell lennie a forgácsoktól, repedésektől és karcolásoktól. Ez különösen fontos olyan esetekben, amikor nem tervezi használni a dekoratív képernyőt.

A kiskereskedelmi fürdőben található javaslatok többsége számunkra négyszög alakú. Az elmúlt néhány évben az iparág kezdte a göndör termékek előállítását, a kezeléseket a könnyű használhatóság érdekében, és az alsó részeken a nagyobb biztonság érdekében.

Ha két abszolút azonos öntöttvas fürdőt láttál az ablakon, de más áron, ez azt jelenti, hogy az egyiket jobb és drágább zománc borítja. Ahogy kihasználja, a lefedettséget időről-időre frissíteni kell, de maga a termék nagyon hosszú ideig tart. Az élettartamot a gyártók határozzák meg 200 év alatt - ha nem véletlenül dobja le a kalapácsot vagy más nehéz tárgyat, amely elősegíti a repedések kialakulását.

Ne felejtse el vásárolni fürdő lábát. Ha a padló a helyiségben tökéletesen egyenletes, akkor választhat szabályozatlan lábakat, de ha nem, akkor szükséged lesz egy csavarásra, hogy a legnagyobb stabilitást elérje.

Az egész struktúrához az esztétika hozzáadásához díszítő burkolatokat lehet vásárolni a lábakon.

Öntöttvas fürdő felszerelése saját kezével - videó

1. rész

2. rész

Ha azonban először meg kell hagyják el a helyiséget, és teljesen pontosan tudja, hogy mennyi súlyt a szovjet vas kád, hívja a barátait, bérelt Győztesek és tárgyalni export - ez egy külön kiadási tételek miatt.

Kezdetben a kádat a lábakra csavarták speciális csavarokkal a konzolhoz. A terméket fejjel lefelé kell fordítani, és puha hordozóra - kartonra, régi szövetre, bármely polimer alapra kell helyezni.

A kipufogórendszerek összegyűjtése külön történik, és először a kádba helyezik a lefolyóba és a felső túlfolyóba. Ezután az alsó meredekség beállítása vízszintesen történik. Csak ezután csatlakozik a szennyvízcsatorna berendezéshez.

Kötelező lépés az egész rendszer tömítettségének ellenőrzése, beleértve a felső leeresztő túlfolyást is. A tartályt teljesen fel kell tölteni vízzel, vegye le a leeresztő dugót, és ellenőrizze az összes csatlakozást és csatlakozást.

A fürdőnek teljesen szabadon kell lennie a fal mellett, szabad hely jelenlétében, tömítőanyaggal kell elkenni.

Mennyire súlya van egy öntöttvas fürdőnek?

Az akril fürdők sokfélesége ellenére az öntöttvas modellek nem adják fel pozícióikat és a kereslet továbbra is a vízvezeték-piacon maradnak. Ez a szerkezet megbízhatóságának és tartósságának, vonzó műszaki jellemzőinek köszönhető. Az öntöttvas fürdő megkülönböztető jellemzője a nagy tömeg, az ötvözet nagy sűrűsége miatt. Miért fontos figyelembe venni nemcsak a méretek, hanem a szerkezet súlyát is, hogyan lehet meghatározni egy szabványos vagy általános font közelítő súlytartományát? Értsük meg.

Anyag jellemzői és súlya

Az öntöttvas fürdőket a termék jellemzői miatt nagy biztonsági ráta jellemzi. Alapja a grafit vagy cement által képviselt szénhidrogén vegyület. A megbízhatóság és a mechanikai károsodással szembeni ellenállás közvetlen hatással van az öntöttvas termékek élettartamára. A legtöbb gyártó a 30 éves üzemidőt hívja. A gyakorlatban azonban ez az időszak gyakran 2-3-szor hosszabb.

Az öntöttvas edény ellenáll a terheléseknek és rezgéseknek. Ez lehetővé teszi a hidromasszázs berendezésekkel történő kombinálását. Érdemes megemlíteni az anyag magas hőszigetelési tulajdonságait. A víz ebben a fürdőben nagyon lassan lehűl. Az öntöttvas betét zománcozott bevonata sima és pórusokat nem tartalmaz. Ez biztosítja a termék magas antibakteriális tulajdonságait, valamint a felület öntisztító képességét. A fürdő kellemes tapintású, gyorsan felmelegszik.

A készítmény jellemzői nagy mennyiségű öntöttvas fürdőt okoznak, amely ritka esetekben kevesebb, mint 100 kg. Ha a vízzel töltött méretű betűkészletről beszélünk, súlyuk elérheti az 500 kg-ot.

A termék súlyát nemcsak a vásárolt fürdő költségének és jellemzőinek kiszámításánál kell figyelembe venni. Sokkal fontosabb a padlók teherbírásának kiszámítása. A nehéz öntöttvas fürdőt nem lehet olyan épületekbe építeni, ahol rongyos és fapadlós padlók vannak.

A kis fürdő komoly kihívást jelenthet a fapadlók számára. Egy standard kád súlya 110 kg. Ha vízzel tölti fel, akkor a tömeg 160 kg. Hozzáadásához egy felnőtt ember súlyát, aki egy tálat kíván használni, további 80 kg. Kiderül, hogy a padlón lévő terhelés ebben az esetben 240 kg. Az olyan padlóburkolatok, amelyeknek nincs külön padlójuk, képesek 16-240 kg-ot ellenállni. Más szavakkal, a szabványos fürdő megvásárlása és felhasználása kritikus terhelést okozhat a padlón.

Ne tekintsen sok súlyt csak hátrányként. A lenyűgöző tömegű öntöttvas tálak tartósak, tartósak és ellenállóak. Nem fordulnak fel, és nem repednek fel a falakkal való összeköttetésben a rezgések hatása alatt.

Az öntöttvas fürdő nagy tömege az ötvözet magas sűrűsége (7200 kg / m3) következménye. Azonban a szén jelenléte az ötvözetet törékennyé teszi, így az öntöttvas fürdők vastag falak (legfeljebb 8-10 mm).

Szabványos paraméterek

A fürdő súlya a mérettől és a tálatól függ. A méreteknek megfelelően három típusú öntöttvas tálat különböztetünk meg.

Kicsiek

A 120x70 cm-es méret az ilyen termékekre jellemző, ezek a kompakt modellek optimálisak a kis helyiségek számára, különösen akkor, ha saroktálakat használnak. Súlyuk 77-87 kg, tálak térfogata 145-155 liter.

standard

A hossza ilyen fürdő jellemzően 150 cm, vannak olyan termékek, amelyek hossza 160 cm. Standard méretek kell tekinteni indikátorok vagy 150h70 160h70 cm. Az ilyen szerkezetek alkalmasak fürdőszobák standard lakások, teszik fürdés egy sokkal kényelmesebb eljárást. Ha a felhasználó kénytelen ültetni egy kis betűtípussal, a standard fürdőkben egy fekvő helyzetben lehet. Az ilyen készülékek tömege 92-120 kg, 160-182 l-es tálkamérettel.

nagy

Ezeknek a betűknek a mérete általában 170x70 (170x75 cm) és 180x80 cm, hossza 170 cm-től kezdődik, és eléri a 200 cm-t, egy ilyen tál 120 kg súlyú. A csökkentett tömeg a "csupasz" öntöttvas tömege. Szereléskor adja hozzá a vízvezeték súlyát (ha a csaptelep fel van szerelve a fürdőszobában), további felszerelés (pl. Hidromasszázs rendszer), víz és egy személy. A szabvány egy 1,5 literes fürdő, amelynek térfogata 162-169 liter. A súlya 90-97 kg között van.

A betű hosszának és szélességének növelésével, annak mennyiségével és súlyával. Az azonos méretű öntöttvas fürdők általában eltérnek a modelltől. A legkisebb súly a falak téglalap alakú szerkezete. A sarokbetűk, az önálló ovális és kerek betűkészletek nagy tömeggel rendelkeznek.

A régi modellek súlya

Az importméretek többnyire 15-20 kg-nak könnyebbek, mint a hazai társaik. Ez általában nem a fürdők méretének csökkenése miatt következik be. Például, a mélység fürdő európai márkák ritkán éri el a 40 cm-es (általában a hosszát az alsó a túlfolyó 35-38 cm), míg a mélysége az orosz analóg a 45-60 cm-t. A falvastagság import analógok néha 2-szer vékonyabb falvastagságú fürdők Orosz termelés. Átlagosan 6-7 mm. Ha olcsó kínai modellekről beszélünk, akkor 5 mm-t érhet el.

A súlyt a falvastagság is befolyásolja. A Szovjetunió idejének régi modelleit a vastagabb falak különböztetik meg. A modern minőségi modellek azonban elegendő 1 cm-es falvastagsággal rendelkeznek, a régi szovjet fürdők súlyát a GOST szabályozta. 150 x 70 cm méretű fürdőhöz 102 kg tömegű anyagot terveztek. A 98 kg súlyú modellek könnyű verziói is voltak.

Így a szovjet és a modern hazai társaik közötti különbség a különböző falvastagságok miatt alakul ki (modern modellek, a falak vékonyabbak) és a zománcozott bevonat (jelenleg kevésbé alkalmazható). Ebben a tekintetben a modern edények súlya 6-8 kg-mal csökkent. Az azonos méretű termék súlya különböző gyártóként változhat. Például a "Laguna - Lux" (Oroszország) cég által gyártott 150 × 70 cm méretű fürdő súlya 104 kg. Ugyanez a termék a "Roca" márkája 73 kg súlyú.

Ma kapható könnyű öntöttvas fürdő eladó. 10-50 kg-os könnyebbek lehetnek a hagyományos öntöttvas tálaknál. Ennek oka a falak és az aljzat vastagságának csökkenése.

Ha ilyen modellt vásárol, meg kell érteni, hogy rövidebb élettartama 10-15 év, és mechanikai károsodásnak van kitéve. A különbség ismerete azonban lehetővé teszi a vevő számára, hogy jobban megközelítse a minőségi termék kiválasztásának kérdését.

Mit válasszon?

Öntöttvas fürdő modell kiválasztásánál ügyelni kell a fürdőszoba területére és a padlóburkolat sajátosságaira otthon. Amikor egy kis fürdőt vásárolsz, nem aggódhatsz. Súlya faházakra érvényes. Fontos figyelni a termék mélységére.

Túl mély lesz kényelmetlen az idősek, a gyermekek és a fogyatékkal élők számára. Az optimális mélysége e személyek tartják, hogy indikátora a termék 35-37 cm. Egy felnőtt kényelmes mélysége 50-60 cm. Úgy véljük, hogy a fürdő nem tart tovább, mint 1/3 a szoba, és nem tagadhatja meg a falakat, vagy más vízvezeték.

Vásárlásakor vegye figyelembe a termék felületét. Sima, sima, egyenletes legyen a fürdő teljes felületén. A leeresztő cső nyílásának összhangban kell lennie a tálca kommunikációival. Ügyeljen a súlyra, a tál méreteire és az ilyen méretű fürdetésre vonatkozó hozzávetőleges követelményekre.

Egyes gyártók megtévesztik a vevőt, jelezve a fürdő teljes súlyát a lábakkal és a tartozékokkal együtt. Ez lehetővé teszi, hogy a tömegarány növekedését elérje, sőt még a szovjet fürdők teljesítményét is meghaladja. Ez azonban nem helyes. A potenciális vevő méretének és súlyának ismeretében hasznos tudni a csésze falainak vastagságát. Ha 5-6 mm-esek, és a gyártó jelzi a 95 kg-os, egy és fél méteres standard fürdő súlyát, ez a termék alaposabb kutatása lehet.

Próbálja megtalálni a kísérő dokumentumokban az alkatrészek és a vízvezeték súlyát (ha van benne). Ha ez az információ nem áll rendelkezésre, akkor a vevőnek tudnia kell, hogy miért nem hallgatott a gyártók ezekről a mutatókról. Ez azt jelenti, hogy már tartalmazta a tartozékok és alkatrészek súlyát a fürdő teljes tömegében.

gyártók

Az alacsony minőségű fürdő vásárlási kockázatának megszüntetése lehetővé teszi egy jól ismert, megbízható fogyasztói márka táljának megszerzését. Ezek közül a gyártók közül néhányat meg lehet jegyezni.

 • Roca (Spanyolország). A gyártó edényei vastag falak, egy zománc bevonat titán hozzáadásával, amely további szilárdságot és csúszást nem eredményez. A standard 150 x 70 medence átlagosan 73 kg súlyú.
 • Jacob Delafon (Franciaország). A márkát különböző modellek képviselik, amelyek többségének ismerős mélysége van az orosz fogyasztók számára, 40 cm vagy annál több. A tál súlya 90-145 kg.

Mennyire súlyos az öntöttvas kád: a beépítési jellemzők

Ez a cikk az öntöttvas fürdőkről és azok előnyeiről és hátrányairól fog szólni, mindenekelőtt arról, hogy az öntöttvas fürdő súlya, pozitív vagy negatív jellemzői.

A szovjet időkben a minőségi öntöttvas fürdők nem voltak versenyben. Napjainkban nagyon népszerűek a meglehetősen elkényeztetett fogyasztókkal szemben, és a keresletük meglehetősen stabil, mivel az öntöttvas fürdők erőssége és tartóssága messze meghaladja a többi fürdőkét.

Az egyetlen olyan árnyalat, amely gyakran zavarba hozza az öntöttvas fürdőt érdeklő személy számára, hogy mennyire súlyos ez a termék, hiszen sokan úgy vélik, hogy ez a nagy tömeg a mínusz ilyen fürdő.

Természetesen a fürdés gondos kiválasztásával számos mutató nagy szerepet játszik, beleértve a súlyt is - egy öntöttvas fürdőnek megfelelő méretei és alakja lehet, de tömege jelentősen gátolhatja a szállítást.

A szovjet időkben szokásos lakások összeszerelésénél szokásos 150x70-es öntöttvas fürdőt használtunk - súlya 100-120 kilogramm volt.

A külföldi termelés modern társainak lényegesen kevesebb súlya van, mint az öntöttvas szovjet vagy modern orosz fürdők.

Tegyük fel, hogy összehasonlítjuk egy standard hazai és importált öntöttvas fürdő 150x70-esét - a hazai modell súlya mintegy húsz kilogrammal meghaladja az importált tömegét.

Ez annak köszönhető, hogy a külföldi gyártók megpróbálják megtakarítani az anyagot, azaz olyan mutatókat, mint a fürdőkád minőségét és az erőt és a hővezetést.

Ráadásul a külföldi gyártók által képviselt öntöttvas fürdők gyakran meglehetősen kis méretűek. Például egy kültéri fürdő mélysége mindössze 35-37 centiméter, ami bizonyos kellemetlenségeket okoz egy átlagember számára, aki egyszerűen nem illeszkedik bele.

A másik dolog - egy öntöttvas kád, „Nosztalgia” termelt Novokuznetsk: ő súlya emlékeztet a súlya a szovjet vas fürdő, de a fürdő mélysége 45 cm.

Vegyük például példaként, hogy mennyire súlya van Jákób öntöttvas fürdőjének a modelltől függően:

 • JACOB DELAFON SOISSONS E2941-00: Méret - 150x70 cm, súly - 80 kg, térfogat - 80 l;
 • JACOB DELAFON SOISSONS E2931-00: Méret - 160x70 cm, súly - 84 kg, térfogat - 85 l;
 • JACOB DELAFON PARALLELE2947-00: Méret - 170x70 cm, súly - 121 kg, térfogat - 82 l;
 • JACOB DELAFON SOISSONSE2921-00: Méret - 170x70 cm, súly - 90 kg, térfogat - 88 l;
 • JACOB DELAFON MELANIEE2925-00: Méret - 170x70 cm, súly - 90 kg, térfogat - 82 liter;
 • JACOB DELAFON PARALLELE2948-00: Méret - 170x70 cm, súly - 121 kg, térfogat - 82 l;
 • JACOB DELAFON REPOSE2915-00: Méret - 170x80 cm, súly 139 kg, térfogat 119 liter, stb.

Öntöttvas fürdő

Ha abbahagyja választás egy öntöttvas kád, vegye figyelembe, hogy a fürdőszoba nyomást gyakoroltak az átfedés jön nem csak a saját, hanem a nagy súly, de a súlya beviszik a kád vízben és az ember tisztítsa meg.

Példák számítási átfedés alatt vasfürdő: például, súlya 100 kg, kád víz - 50 kg-os személy súlya 100 kg - teljes súlya 700 kg.

Tekintettel arra, hogy a fürdő 1,1 m 2, és a terület a csapágyazása - 2,2 m 2, azt találjuk, hogy a fürdő nyomást hoz létre négyzetméterenként egyenlő 320 kg, ami elfogadható érték betonozott.

A megerősítés nélküli faanyag átfedése 150-250 kg-ot képes ellenállni, az öntöttvas fürdő pedig csak kiegészítő erő alkalmazásával faszerkezetben telepíthető.

A mai napig a vasfürdő súlya nem hátrány, mivel sok gyártó már régóta vékony, de erős ahhoz vasfürdő jó termikus kapacitása, a fal vastagsága, amely általában kisebb, mint 1 cm.

Nyilvánvaló, hogy szinte lehetetlen gyártani például egy csillag alakú fürdő öntöttvasból - a leggyakoribbak az öntöttvas négyszögletes fürdők. De ebben az esetben sok tervezési megoldás létezik, például színárnyalatok, fürdőfogantyúk és egyéb kiegészítők.

Függetlenül attól, hogy milyen súlyú - időről-időre öntöttvas kád szükségessé teszi a fürdéshez zománccal való bevonást, ami a működés során megszakad. Ezért egy öntöttvas fürdő beszerzésénél figyelni kell a felületének egyenletességére és a túl erős "színkoncentrációk" hiányára. Nyilvánvaló, hogy az új fürdőben lévő zománcfoltok hiányoznak vagy lecsapódnak.

Az öntöttvas fürdő előnyei és hátrányai

Tekintsük az öntöttvas fürdők fő előnyeit:

 • Nagy szilárdság és tartósság;
  Súly vasfürdőt képest más fürdők gyakorlatilag kiküszöböli a rezgéseket, ami lehet észrevehetetlen az emberre, de lehet szivárgásmentes ízületek és a falak, a fürdő, ami a nedvesség behatolását és fejlesztése penész;
 • Az öntöttvas képes megtartani a víz hőmérsékletét, mint az acél, de nem addig, amíg az akril.
  Ezenkívül az acél fürdőkre jellemző fürdő kád feltöltésekor a vízsugár nem esik zajcsökkenéssel;
 • Egyszerűség és egyszerű gondozás. A zománcozott öntöttvas fürdők kiváló minőségűek, ami ellenáll a magas hőmérséklet és háztartási vegyi anyagok hatásainak;
 • Az öntöttvas fürdő élettartama szinte korlátlan, a gyártók három évtől 25 évig garanciát vállalnak a termékeikre.

Fontos: a jó öntöttvas életének valódi élettartama általában eléri a 25 évet.

Az öntöttvas fürdő fő hátránya a súly, ami nemcsak előnyös. Az ilyen fürdõk súlya 120 kg vagy annál több lehet, ami a szállítás során a szállítók szolgáltatásainak megfizetését teszi szükségessé.

Hasznos: Példaként összehasonlíthatjuk a vasfürdő akril kád: tömeg vasfürdő tartományok között 80 és 150 kg, míg a fürdők akril súlya átlagosan mintegy 30 kg.

Ráadásul az öntöttvas fürdők vonzereje a méretek és formák kis méretének és méretének köszönhetően csökken.

Öntöttvas fürdőméretek

Számos szabványos méretű öntöttvas fürdő található:

 • A fürdő hossza 120, 150 vagy 170 centiméter lehet;
 • A szélesség leggyakrabban 70 vagy 75 cm.

Az öntöttvas fürdő egyéb jellemzői a mérettől függenek: mennyi a súlya, a falvastagság stb.

Fontos: A fürdőmagasság európai szabványa 40-42 cm láb nélkül, mélyebb modelleknél - 40-46 cm.

Fürdőkád, fogantyúval

A klasszikus formán túl öntöttvas kádak is vannak, amelyek speciális kezeléseket tartalmaznak a nagyobb kényelem érdekében. A biztonság fokozása érdekében speciális csúszásgátló szerek is elvégezhetők az ilyen fürdők alján.

A modern piacon különböző osztályú és árú öntöttvas fürdőkádak széles választékát kínálja. Például egy magasabb osztályba vasfürdőt - a tömeg lehet ugyanaz, mint a súlya a olcsóbbak analóg, de használható lakkozással jobb minőségű, amely megtartja az eredeti megjelenését sok éven át.

Hasznos: Kínai hamisítványok széles választéka van az európai gyártók modellek számára alacsonyabb áron.

Öntöttvas fürdő beszerzése

A fürdő kiválasztásának, telepítésének és használatának megkönnyítése érdekében számos kérdésre kell döntenie:

 • A fürdő szükséges mérete (figyelembe véve a személyes kívánságokat és a helyiség méreteit);
 • A csere esetén - mi volt az öntöttvas kád súlya?
 • Milyen fürdő alakra van szükség;
 • Az az összeg, amit egy új fürdő vásárlásához költhet.

Ezután eljuthat a vízvezeték-áruházba, vagy rendelhet egy online áruházba, amely gyakran hasonló minőségű vízvezeték-felszerelést kínál.

Ráadásul a modell kiválasztásánál nem szükséges vásárolni és raktáron keresni - csak hívni és eldönteni anélkül, hogy elhagyná otthonát, ahol pontosan a fürdőt vásárolják.

A modell kiválasztásánál ajánlott tisztázni a különböző tulajdonságait, valamint meg kell határoznia a vásárolt fürdő szállítási feltételeit, amely meglehetősen súlyos. Szintén kívánatos annak feltárása, hogy lehetséges-e a meglévőt kivonni, figyelembe véve a régi öntöttvas fürdő jelentős tömegét is.

Öntöttvas fürdő felszerelése

Röviden vizsgáljuk meg az öntöttvas fürdő telepítésének főbb szakaszait:

 1. A fürdőbe lépni kell a helyiségbe, mielőtt megkezdenék a telepítést.
 1. Az öntöttvas kádat a lábakra szerelik fel, amelyek a kádban található speciális tartóelemekhez vannak rögzítve, fejjel lefelé.

A vízelvezető berendezés csatlakoztatása

 1. Következő szerelt lefolyó szerelvények, beleértve a szifont és a lefolyó túlfolyását. A kivezető nyílás az alsó nyílásba van behelyezve, és a beütött fúvóka csavarja be a póló alsó végébe, és behelyezi a szifoncsatlakozóba.

Telepítési hely

 1. A fürdőt nem kell a leeresztőnyíláshoz dönteni, de a beépített fürdő lejtését vízszintesen kell beállítani egy szinttel. A fürdőkádak állíthatóak a hatékony vízelvezetés érdekében, és biztosítják a fürdő stabilitását.
  A fürdőt szorosan a falhoz kell rögzíteni, és a csatlakozási helyeit tömítőanyaggal kell lezárni.

Csatlakoztassa a csatornába

 1. Ezután kösse össze az átfolyó szerelvényeket a csatornarendszerrel. A vízzárócsap a kipufogószelepre van szerelve, amelyhez a kád és a csatorna összekötő kiömlőcső van.
 2. Az is kívánatos, hogy végre fürdő föld összekötő egyik végét az elektromos vezeték rendszer kiegyenlíti potenciálok vagy PE-busz, és a többi - a spetsprilivu kádban testet.
 1. A végső lépés a tömítések szoros ellenõrzése a vízfürdő teljes kitöltésével. Ez megvizsgálja mind a kád és a szennyvízcsatorna összekötését, mind a túlfolyó- és kimeneti csatlakozásokat. Dale távolítsa el a leeresztő dugót, és ellenőrizze az összes ízületet, ügyelve arra, hogy ne legyen szivárgás.

Hasznos: a beépített fürdő működésének megkezdése előtt 5-7 liter hideg vízzel kell tölteni, majd csak forró vizet öntsön.

Vásárláskor vagy szállításkor gondosan ellenőrizze a fürdőkád felületét különböző hibák és károk esetén.

A felszínen mentesnek kell lennie repedések és chipek zománc, amellett, ellenőrizze a csomag tartalmát, amely gyakran tartalmaz egy fürdőbe, ehhez a lábak és a rögzítő elemek. Beszél, hogy mennyi súlyt öntöttvas kád, emlékeztetni kell arra, hogy mennyi súlyt lehet tekinteni, mint hátrány, és előnyt.

Mennyibe kerül egy öntöttvas fürdő

Annak ellenére, hogy számos innovatív anyag jelent meg a vízvezetékiparban, az öntöttvas még mindig igen népszerű. Igaz, sok fogyasztó zavart az a tény, hogy az öntöttvas termékek sokat mérnek, és ez okozhat bizonyos kellemetlenségeket a fürdőkádak telepítésekor.

Mennyibe kerül egy öntöttvas fürdő

Nagy súlyt jelent komoly hátrány, és miért kell ezt a jellemzőt figyelembe venni a formatervezés kiválasztásakor?

Nagy súly: előny vagy hátrány?

Mennyire súlya van egy öntöttvas fürdőnek?

Az öntöttvasból készült termékek lenyűgöző súlyát alig lehet plusz vagy mínusznak mondani, mivel pozitív és negatív pontjai vannak. Az öntöttvas fürdő hátrányai a következők:

 • időigényes szállítást és szerkezeti felépítést - nagyon nehéz felemelni őket az utolsó emeletre, szerelni vagy szétszerelni őket;

Egyedül, hogy egy ilyen fürdet még a második emeletre is hozni, nem valószínű

Rajzolás - fürdő szállítás

Az átfedést az öntöttvas fürdő tömegére kell kiszámítani.

Öntöttvas fürdő - fotó

Ha az öntöttvas előnyeiről beszélünk, többek között megjegyezhető:

 • nagy tömeg garantálja a tartósságot és az anyag szilárdságát;

Az öntöttvas fürdő nagyon tartós

Az öntöttvas kádak ellenállnak és ellenállnak a legerőteljesebb úszásnak

Öntöttvas fali fürdő - fotó

Vízvezeték felvásárlásakor fontos figyelembe venni, hogy a fürdők különböző modelljei jelentősen eltérhetnek a gyártótól, méretétől és egyéb jellemzőitől függően. Emellett vannak különbségek a modern dizájn és a több évtizede elkövetettek között.

Mennyire súlya van egy öntöttvas fürdőnek?

A design kiválasztásánál szem előtt kell tartani, hogy vízzel és emberrel sokkal többet fog mérni, mint "tisztán". Az épületek betonpadlói általában ilyen súlyos ellenállást mutatnak, de a fából készülteket tovább kell erősíteni.

Az öntöttvas fürdők méretei és súlya

Öntöttvas kádak fogantyúval és anélkül

Kattintson a paraméter melletti négyzetre, és válassza ki az árkategóriát

/ Kattintson a "Recruitment"

Itt van egy videó utasítás

A 150x70-es és 170x70-es öntöttvas fürdők az egészségügyi berendezések klasszikusai. Az ilyen termékek egyszerűen telepíthetőek szinte minden fürdőszobában, miközben a vízkezeléshez szükséges kényelmet biztosítják. Kényelmesen ülhetnek, üldögélve a legtöbb embert.

Az öntöttvas fürdő előnyei

Az ilyen termékek vitathatatlan előnyei a következők:

 • megbízhatóság és tartósság;
 • stabilitás;
 • tökéletes zománc bevonat;
 • magas hőszigetelés - a víz nagyon lassan lehűl;
 • kiváló hangszigetelés - a folyó víz hangjai szinte ismeretlenek.

A modern technológiák lehetővé teszik a fürdő ergonomikusabb kialakításának és a termék súlyának csökkentését.

Teljes fürdő fogantyúval

150x70 cm-es és 170x70 cm-es öntöttvas kádak fogantyúval vagy anélkül értékesíthetők. A fogantyús modellek különösen kényelmesek az idősek számára, az izomrendszer, a terhes nők és a gyermekek problémái. A biztonság érdekében a kádaknak csúszásgátló bevonata van.

Mennyibe kerül az öntöttvas fürdő 150x70 és 170x70?

Sok vásárló nem hajlandó megvásárolni egy ilyen fürdet, mert a nem teljesen megérdemelt "dicsőség" a súlyosságát.

A 150x70 és 170x70 öntöttvas fürdő tömege a gyártótól, a térfogattól és más méretektől függ. Például a Jacob Delafon francia márkája olyan termékeket kínál, amelyek tömege 100 kg körül van.

A finn gyártó Timo nehezebb öntöttvas fürdőket gyárt, 100-160 kg-os komplett méretekben mérhet.

Mennyire súlyos az öntöttvas kád: a beépítési jellemzők

Ez a cikk az öntöttvas fürdőkről és azok előnyeiről és hátrányairól fog szólni, mindenekelőtt arról, hogy az öntöttvas fürdő súlya, pozitív vagy negatív jellemzői.

A szovjet időkben a minőségi öntöttvas fürdők nem voltak versenyben. Napjainkban nagyon népszerűek a meglehetősen elkényeztetett fogyasztókkal szemben, és a keresletük meglehetősen stabil, mivel az öntöttvas fürdők erőssége és tartóssága messze meghaladja a többi fürdőkét.

Az egyetlen olyan árnyalat, amely gyakran zavarba hozza az öntöttvas fürdőt érdeklő személy számára, hogy mennyire súlyos ez a termék, hiszen sokan úgy vélik, hogy ez a nagy tömeg a mínusz ilyen fürdő.

Természetesen a fürdés gondos kiválasztásával számos mutató nagy szerepet játszik, beleértve a súlyt is - egy öntöttvas fürdőnek megfelelő méretei és alakja lehet, de tömege jelentősen gátolhatja a szállítást.

A szovjet időkben szokásos lakások összeszerelésénél szokásos 150x70-es öntöttvas fürdőt használtunk - súlya 100-120 kilogramm volt.

A külföldi termelés modern társainak lényegesen kevesebb súlya van, mint az öntöttvas szovjet vagy modern orosz fürdők.

Tegyük fel, hogy összehasonlítjuk egy standard hazai és importált öntöttvas fürdő 150x70-esét - a hazai modell súlya mintegy húsz kilogrammal meghaladja az importált tömegét.

Ez annak köszönhető, hogy a külföldi gyártók megpróbálják megtakarítani az anyagot, azaz olyan mutatókat, mint a fürdőkád minőségét és az erőt és a hővezetést.

Ráadásul a külföldi gyártók által képviselt öntöttvas fürdők gyakran meglehetősen kis méretűek. Például egy kültéri fürdő mélysége mindössze 35-37 centiméter, ami bizonyos kellemetlenségeket okoz egy átlagember számára, aki egyszerűen nem illeszkedik bele.

A másik dolog - egy öntöttvas kád, „Nosztalgia” termelt Novokuznetsk: ő súlya emlékeztet a súlya a szovjet vas fürdő, de a fürdő mélysége 45 cm.

Vegyük például példaként, hogy mennyire súlya van Jákób öntöttvas fürdőjének a modelltől függően:

 • JACOB DELAFON SOISSONS E2941-00: Méret - 150x70 cm, súly - 80 kg, térfogat - 80 l;
 • JACOB DELAFON SOISSONS E2931-00: Méret - 160x70 cm, súly - 84 kg, térfogat - 85 l;
 • JACOB DELAFON PARALLELE2947-00: Méret - 170x70 cm, súly - 121 kg, térfogat - 82 l;
 • JACOB DELAFON SOISSONSE2921-00: Méret - 170x70 cm, súly - 90 kg, térfogat - 88 l;
 • JACOB DELAFON MELANIEE2925-00: Méret - 170x70 cm, súly - 90 kg, térfogat - 82 liter;
 • JACOB DELAFON PARALLELE2948-00: Méret - 170x70 cm, súly - 121 kg, térfogat - 82 l;
 • JACOB DELAFON REPOSE2915-00: Méret - 170x80 cm, súly 139 kg, térfogat 119 liter, stb.

Öntöttvas fürdő

Ha abbahagyja választás egy öntöttvas kád, vegye figyelembe, hogy a fürdőszoba nyomást gyakoroltak az átfedés jön nem csak a saját, hanem a nagy súly, de a súlya beviszik a kád vízben és az ember tisztítsa meg.

Példák számítási átfedés alatt vasfürdő: például, súlya 100 kg, kád víz - 50 kg-os személy súlya 100 kg - teljes súlya 700 kg.

Tekintettel arra, hogy a fürdő 1,1 m 2, és a terület a csapágyazása - 2,2 m 2, azt találjuk, hogy a fürdő nyomást hoz létre négyzetméterenként egyenlő 320 kg, ami elfogadható érték betonozott.

A megerősítés nélküli faanyag átfedése 150-250 kg-ot képes ellenállni, az öntöttvas fürdő pedig csak kiegészítő erő alkalmazásával faszerkezetben telepíthető.

A mai napig a vasfürdő súlya nem hátrány, mivel sok gyártó már régóta vékony, de erős ahhoz vasfürdő jó termikus kapacitása, a fal vastagsága, amely általában kisebb, mint 1 cm.

Nyilvánvaló, hogy szinte lehetetlen gyártani például egy csillag alakú fürdő öntöttvasból - a leggyakoribbak az öntöttvas négyszögletes fürdők. De ebben az esetben sok tervezési megoldás létezik, például színárnyalatok, fürdőfogantyúk és egyéb kiegészítők.

Függetlenül attól, hogy milyen súlyú - időről-időre öntöttvas kád szükségessé teszi a fürdéshez zománccal való bevonást, ami a működés során megszakad. Ezért egy öntöttvas fürdő beszerzésénél figyelni kell a felületének egyenletességére és a túl erős "színkoncentrációk" hiányára. Nyilvánvaló, hogy az új fürdőben lévő zománcfoltok hiányoznak vagy lecsapódnak.

Az öntöttvas fürdő előnyei és hátrányai

Tekintsük az öntöttvas fürdők fő előnyeit:

 • Nagy szilárdság és tartósság;
  Súly vasfürdőt képest más fürdők gyakorlatilag kiküszöböli a rezgéseket, ami lehet észrevehetetlen az emberre, de lehet szivárgásmentes ízületek és a falak, a fürdő, ami a nedvesség behatolását és fejlesztése penész;
 • Az öntöttvas képes megtartani a víz hőmérsékletét, mint az acél, de nem addig, amíg az akril.
  Ezenkívül az acél fürdőkre jellemző fürdő kád feltöltésekor a vízsugár nem esik zajcsökkenéssel;
 • Egyszerűség és egyszerű gondozás. A zománcozott öntöttvas fürdők kiváló minőségűek, ami ellenáll a magas hőmérséklet és háztartási vegyi anyagok hatásainak;
 • Az öntöttvas fürdő élettartama szinte korlátlan, a gyártók három évtől 25 évig garanciát vállalnak a termékeikre.

Fontos: a jó öntöttvas életének valódi élettartama általában eléri a 25 évet.

Az öntöttvas fürdő fő hátránya a súly, ami nemcsak előnyös. Az ilyen fürdõk súlya 120 kg vagy annál több lehet, ami a szállítás során a szállítók szolgáltatásainak megfizetését teszi szükségessé.

Hasznos: Példaként összehasonlíthatjuk a vasfürdő akril kád: tömeg vasfürdő tartományok között 80 és 150 kg, míg a fürdők akril súlya átlagosan mintegy 30 kg.

Ráadásul az öntöttvas fürdők vonzereje a méretek és formák kis méretének és méretének köszönhetően csökken.

Öntöttvas fürdőméretek

Számos szabványos méretű öntöttvas fürdő található:

 • A fürdő hossza 120, 150 vagy 170 centiméter lehet;
 • A szélesség leggyakrabban 70 vagy 75 cm.

Az öntöttvas fürdő egyéb jellemzői a mérettől függenek: mennyi a súlya, a falvastagság stb.

Fontos: A fürdőmagasság európai szabványa 40-42 cm láb nélkül, mélyebb modelleknél - 40-46 cm.

Fürdőkád, fogantyúval

A klasszikus formán túl öntöttvas kádak is vannak, amelyek speciális kezeléseket tartalmaznak a nagyobb kényelem érdekében. A biztonság fokozása érdekében speciális csúszásgátló szerek is elvégezhetők az ilyen fürdők alján.

A modern piacon különböző osztályú és árú öntöttvas fürdőkádak széles választékát kínálja. Például egy magasabb osztályba vasfürdőt - a tömeg lehet ugyanaz, mint a súlya a olcsóbbak analóg, de használható lakkozással jobb minőségű, amely megtartja az eredeti megjelenését sok éven át.

Hasznos: Kínai hamisítványok széles választéka van az európai gyártók modellek számára alacsonyabb áron.

Öntöttvas fürdő beszerzése

A fürdő kiválasztásának, telepítésének és használatának megkönnyítése érdekében számos kérdésre kell döntenie:

 • A fürdő szükséges mérete (figyelembe véve a személyes kívánságokat és a helyiség méreteit);
 • A csere esetén - mi volt az öntöttvas kád súlya?
 • Milyen fürdő alakra van szükség;
 • Az az összeg, amit egy új fürdő vásárlásához költhet.

Ezután eljuthat a vízvezeték-áruházba, vagy rendelhet egy online áruházba, amely gyakran hasonló minőségű vízvezeték-felszerelést kínál.

Ráadásul a modell kiválasztásánál nem szükséges vásárolni és raktáron keresni - csak hívni és eldönteni anélkül, hogy elhagyná otthonát, ahol pontosan a fürdőt vásárolják.

A modell kiválasztásánál ajánlott tisztázni a különböző tulajdonságait, valamint meg kell határoznia a vásárolt fürdő szállítási feltételeit, amely meglehetősen súlyos. Szintén kívánatos annak feltárása, hogy lehetséges-e a meglévőt kivonni, figyelembe véve a régi öntöttvas fürdő jelentős tömegét is.

Öntöttvas fürdő felszerelése

Röviden vizsgáljuk meg az öntöttvas fürdő telepítésének főbb szakaszait:

 1. A fürdőbe lépni kell a helyiségbe, mielőtt megkezdenék a telepítést.
 1. Az öntöttvas kádat a lábakra szerelik fel, amelyek a kádban található speciális tartóelemekhez vannak rögzítve, fejjel lefelé.

A vízelvezető berendezés csatlakoztatása

 1. Következő szerelt lefolyó szerelvények, beleértve a szifont és a lefolyó túlfolyását. A kivezető nyílás az alsó nyílásba van behelyezve, és a beütött fúvóka csavarja be a póló alsó végébe, és behelyezi a szifoncsatlakozóba.

Telepítési hely

 1. A fürdőt nem kell a leeresztőnyíláshoz dönteni, de a beépített fürdő lejtését vízszintesen kell beállítani egy szinttel. A fürdőkádak állíthatóak a hatékony vízelvezetés érdekében, és biztosítják a fürdő stabilitását.
  A fürdőt szorosan a falhoz kell rögzíteni, és a csatlakozási helyeit tömítőanyaggal kell lezárni.

Csatlakoztassa a csatornába

 1. Ezután kösse össze az átfolyó szerelvényeket a csatornarendszerrel. A vízzárócsap a kipufogószelepre van szerelve, amelyhez a kád és a csatorna összekötő kiömlőcső van.
 2. Az is kívánatos, hogy végre fürdő föld összekötő egyik végét az elektromos vezeték rendszer kiegyenlíti potenciálok vagy PE-busz, és a többi - a spetsprilivu kádban testet.
 1. A végső lépés a tömítések szoros ellenõrzése a vízfürdő teljes kitöltésével. Ez megvizsgálja mind a kád és a szennyvízcsatorna összekötését, mind a túlfolyó- és kimeneti csatlakozásokat. Dale távolítsa el a leeresztő dugót, és ellenőrizze az összes ízületet, ügyelve arra, hogy ne legyen szivárgás.

Hasznos: a beépített fürdő működésének megkezdése előtt 5-7 liter hideg vízzel kell tölteni, majd csak forró vizet öntsön.

Vásárláskor vagy szállításkor gondosan ellenőrizze a fürdőkád felületét különböző hibák és károk esetén.

A felszínen mentesnek kell lennie repedések és chipek zománc, amellett, ellenőrizze a csomag tartalmát, amely gyakran tartalmaz egy fürdőbe, ehhez a lábak és a rögzítő elemek. Beszél, hogy mennyi súlyt öntöttvas kád, emlékeztetni kell arra, hogy mennyi súlyt lehet tekinteni, mint hátrány, és előnyt.

Mennyibe tud egy öntöttvas kád mérete és a tervezési jellemzők

Az öntöttvas fürdők népszerűsége az ősi idők óta. Pontosabban, a XIX. Században, az öntöttvas fürdők mellett, nem volt más eszköz a fürdőkamrák kezelésére. A szovjet öntöttvas fürdők mintegy 45 évvel ezelőtt jelentek meg a piacon. Megjegyezzük, hogy az öntöttvas típusú fürdők nem kevésbé igényesek, mint más típusúak. Sokak szerint lehetetlen ugyanazt az erőt és megbízhatóságot igénybe venni.

A legtöbb fogyasztó, aki úgy dönt, hogy öntöttvas fürdőt vásárol, megkérdezi: "Mennyire súlyos az öntöttvas kád?" Az öntöttvas kád súlya a készülék fő hátránya. A fő hátrány mellett ez a kapacitás számos előnnyel jár.

Öntöttvas súly

Az öntöttvas fürdő fő hátránya szintén előnyös. A nagy öntöttvas fürdők stabilak, tartósak és megbízhatóak. Felszerelés után a készülék határozottan "ül", és a fal és a fal között nem jelennek meg szurdokok és rések. Természetesen, ha a fürdőt többszintes épület felső szintjére kell szállítani, akkor nem nagyon kényelmes erre. Lehetetlen megbirkózni a szállítással, ezért fel kell bérelned egy mozdulatot, vagy segítséget kérhetsz a barátaidtól.

A szovjet gyártási módszer lehetővé tette az öntöttvas fürdők tartós, de nehéz termesztését. A modern technológiák felhasználásának köszönhetően a tartály súlya jelentősen csökkent. A készülék szabványos modelljének súlya 1,50 × 0,70 méter, 120 kilogramm. Még a legkisebb másolatok is, amelyek kapacitása nem több, mint 40 liter, súlya körülbelül 80 kilogramm. Megjegyezzük, hogy egy hasonló méretű akrilfürdő kb. 30 kilogramm súlyú, amely könnyen szállítható és akár önállóan is szállítható. Sok vásárló is érdekli a kérdést: "Mennyire jó az öntöttvas fürdőszobája?"

A modern konstansok, amelyeket külföldi vállalatok gyártanak, körülbelül 20 kg-val kevesebbet mérnek, mint a szovjet időkben készült modellek. Ez annak köszönhető, hogy az ilyen anyagok piacán gyakran vásárolnak hamut, amelyet Kínában gyártanak, amelynek termelése jelentősen megtakarítható az elhasznált anyagoknál. A hamisítások nem rendelkeznek a szükséges szilárdsággal, stabilitással, hővezető képességgel és más műszaki jellemzőkkel, ellentétben az eredeti termékekkel.

Ezenkívül az importált fürdők olyan miniatűr méretekkel rendelkeznek, amelyek nem mindig megfelelőek a fogyasztók számára. Különösen, az ilyen termékek mélysége csak 37 cm lehet, ami nem túl kényelmes az átlagos személy fürdőfolyamatok elvégzéséhez.

Fontos tudni, hogy egyes cégek olyan minőségi anyagokat gyártanak, amelyek műszaki jellemzőivel büszkélkednek. Ezért öntöttvas fürdő vásárlásakor ügyelni kell a gyártóra. Például a spanyol fürdő Roca kiváló műszaki jellemzőkkel és megjelenéssel rendelkezik. Az ilyen szerkezetek méretei eltérőek, átlagosan a tartály mélysége 42 centiméter. Általában csak az ősi időkből származó bevált gyártóknak kell keresni. Az importált termékek kiváló minőségűek lehetnek - vékony anyagból készülnek, ezért nehéz lesz betölteni és könnyen szállítható és összeszerelni. A fém vastagsága általában nem haladja meg az 1,0 cm-t.

Az öntöttvas fürdők előnyei és hátrányai

Az öntöttvas termékek előnyei a következők:

 • megbízhatóságát, tartósságát és tartósságát. A minőségi szempontból összeszerelt termék megbízhatóan támaszkodik, külön rögzítés csak bizonyos esetekben szükséges. termékek
 • öntöttvasból nem lehet deformálódni és megereszkedni;
 • az öntöttvas termékben lévő víz sokkal hosszabb ideig hűl, mint az acélkannában lévő víz, de az akrilfürdőben lévő víz kb. kétszer annyira lehűl, mint az öntöttvas fürdőben;
 • az öntöttvas terméket lefedő zománc meglehetősen esztétikusan és vonzónak tűnik;
 • a bevonat ellenáll a vegyi anyagoknak, ezért nem igényel különleges gondozásra szolgáló eszközöket;
 • A legtöbb fogyasztó számára elfogadható a szovjet és korszerű vasöntvények ára.

Természetesen az előnyök mellett minden terméknek egyedülálló hátrányai vannak.

Az öntöttvas kapacitás hátrányai a következők:

 • amikor a fürdőt vízzel tölti fel, akkor némi időbe telik felmelegedni, mivel az öntöttvas hideg az érintőfémhez;
 • zománc bevonat nem eléggé ütésálló. Nagyon egyszerű az öntöttvas öntése egy darabból. Ezért a fürdőt védeni kell a jelentős csapásoktól és a nehéz tárgyak konténerétől való leeséshez;
 • az öntöttvas termék kicsit kényelmetlen a szállításhoz és összeszereléshez;
 • Mivel az öntöttvas öntése összetett folyamat, szinte lehetetlen geometriailag sima alakú szerkezet létrehozása.

Öntöttvas fürdő méretek

Mennyit jelent az öntöttvas kád a mérettől függően, ami sokak számára érdekes. A termékek súlya az általánosan elfogadott és szabványos méretektől függ. A szovjet idők óta a gyártók 120, 150 és 170 cm hosszúságú termékeket gyártottak. A modern gyártók 80 és 180 centiméter közötti fürdőhosszat készítenek. A fogyasztó választhatja azt a terméket, amely kényelmes lesz számára, és ideális a belsőépítészet számára.

A fürdő szélessége a legtöbb esetben 70-75 cm. A modern cégek 60-80 centiméteres termékeket gyártanak.

A termék mélysége általában 40-50 cm. A modern gyártók olyan modelleket vásárolnak, amelyek mélysége eléri a 60 centimétert. A fürdők súlya a falvastagságtól függ.

Néhány példa az öntöttvas fürdőkre:

 1. Novokuznetsk növény termel - "Nosztalgie". A termék súlya 114 kg, mérete 170 × 75 cm;
 2. A Kirov-erőmű a Laguna Luxet gyártja, amely 104 kilogramm súlyú és 150 × 70 centiméteres méretű;
 3. A "Roca Continental" súlya 73 kg. Mérete 150 × 70 cm;
 4. "Jacob Delafon" - standard fürdőméret 170 × 70. A súly 121 kg.

Az öntöttvas fürdők majdnem ugyanolyan alakúak, de a gyártók sikeresen hozzá tudnak adni néhány löketet. A piacon kaphat hidromasszázs, üldöző és egyszerű fürdő. Ezeknek a termékeknek a sorozata egyenletes színű. A termék felületét borító zománc a bézs színtől a kékig változik, de egyes gyártók bármilyen színben termékeket mutatnak be a társadalom számára.

Mint már említettük, minden tervezési megoldás könnyen alkalmazható az öntöttvas termékre. Például a Kohler gyártója sikerült kiadnia egy szögletes fürdőt, ami korábban minden gyártó számára lehetetlennek tűnt.

Természetesen a tervezési modellek többszörösen drágábbak, mint a szabványméretek egyszerű modelljei. Talán a jövőben a fogyasztók képesek lesznek bármilyen formájú, bármilyen méretű termék kiválasztására.

Az öntöttvas kád helyreállítása, hogyan lehet ezt megtanulni az oldalon található kiadványunkból.

Hogyan válasszuk ki és telepítsünk egy vízmelegítőt, ezt a cikket olvashatja.

Mit kell keresni a vásárláskor?

Mivel az anyag erősen van felszerelve, hosszú ideig telepíteni kell. Ezért kell figyelni a termék gyártójára, a termék minőségére és megjelenésére.

Hogyan válasszunk öntöttvas fürdőt?

 1. Az első dolog, amelyre figyelni kell, a felület minősége, amelyet zománc borít. Tökéletesnek, simanak és normál esztétikai megjelenésűnek kell lennie. A felszínen semmilyen repedést nem szabad észlelni. A zománc színe tiszta legyen, fényes. A vásárlás előtt érdemes kézzel átadni a termék felületét. Zökkenőmentesnek kell lennie, habarcsok és dudorok nélkül, és ha rendelkezésre állnak - jobb, ha más modelleket is nézni.
 2. A vásárlás előtt el kell döntenie a fürdő méreteit: a súlyt, a hosszúságot, a szélességet és a magasságot, mivel a fürdőnek meg kell felelnie az otthoni fürdőszobai műszaki követelményeknek. A termék szállítás közben könnyedén bejuthat az ajtóba. A vásárlás előtt a méretek meghatározása azért fontos, mert a megvásárolt termék nehezen térhet vissza a boltba.
 3. Ha a tartószerkezet a padlón, egyenetlen felületen történik, akkor a termék modelljének megvásárlását támogassa (speciális lábak);
  annak érdekében, hogy ne vásároljon olcsó kínai hamisítványt, konzultálnia kell az eladóval a gyártóval kapcsolatban, és garanciális kártyát és minden szükséges tanúsítványt igényel.

A fenti szabályok betartása mellett nem lesz nehéz megtermelni a kiváló minőségű öntöttvas termékeket még azoknál a tulajdonosoknál is, akik tapasztalatlanok a javítási munkákban.