Legfontosabb > Dekoráció

Mosogató vagy mosdó?

Úgy tűnik, hogy ez a két szó nem egyezik meg, de hasonló céljuk van, és a sorsok eltérőek.

Valószínűleg a "mosdó" koncepciója hamarosan teljesen eltűnik a háttérben, mivel régóta egy teljesen más funkcióval foglalkozik, mint a mosás.

Korábban, a régi épületekben a mosdó egy fém leeresztő edényt tartalmaz az alsó rész felhalmozódásához és kisütéséhez, valamint egy csaptelephez, hogy túl hideg vizet szolgáltasson felülről. A medencék elődei még mindig megtalálhatók a falvakban, egy víztartály és egy csaptelep leállítja a vízellátást, és megnyomja a vizet. A raklap szerepe itt egy vízgyűjtő medencében történik, amelyet vízzel töltenek le.

Mivel nemcsak a mosdóban mostak, hanem vízforralókat, edényeket, mosott edényeket is ettek és mostak, és főleg a konyhába helyezték. Azaz valójában ez az univerzális eszköz egyszerre egy mosogató és egy mosdó, és egyáltalán nem külön-külön.

Mosogató és mosogató

Ami az ideiglenes teret illeti, a közelmúltban sokemeletes épületekben az antliluvian mosdók - mosdók és mosdók - leszármazottai üzembe helyeztek. A legfontosabb különbség az ilyen eszközök között az, hogy két pontjuk van a vízellátás (meleg és hideg) és egy keverő, amely egyesíti csapok.

A két termék hasonlósága nagyszerű, de a céljukban különböznek.

Egy konyhában, amelyben vizet húzanak a főzéshez, a gyümölcsök, a zöldségek, a hús és a mosogatás utáni fogyasztását követően, a konyhában van elhelyezve, és mosogatónak nevezik. Pontosan azért, mert elsősorban mosott benne, a "mosogató" szó; amennyire csak lehetséges, átadja lényegét.

A fürdőszobában rendszerint mosogatót szerelnek, amelynek segítségével napi gyakorlatot tesznek - személyes higiéniát tartanak fenn, és néha könnyű, apró dolgokat mosnak. A héj kapta a nevét annak a ténynek köszönhetően, hogy nagyon hasonlít a nyílt kagylóhoz, annak egy részéhez.

Őszintén szólva, jelenleg nagyon sok mosogató és mosogató modell létezik, amelynek alakja távol van a héttól. Ezek a termékek kerekek és négyzetek lehetnek gyémánt vagy ovális formában, de használatuk lényege nem változik. Az anyag, amelyből készültek a termékek is - fém, márvány, porcelán, kő, üveg, sőt fa.

És mégis, amikor a készülékeket a konyhában és a fürdőszobában telepítik, nem szabad elfelejteni, hogy a terhelés mértéke más. Például jobb, ha a konyhában vagy a rozsdamentes acélból zománc bevonattal ellátott fémtálcát telepít, és próbálja meg betölteni nem azonnal a ház minden edényében.

Ami a mosogatót illeti, a termék anyaga szinte lehet. És mégis ne tárolja az ágyneműt, vegye ki a gépből a mosás után, és ne essen nehéz, kemény tárgyakat is (hogy elkerülje a forgácsolást, ha a készülék üvegből vagy porcelánból készül).

A túlzott terhelés, mind a mosogatók, mind a mosogatók, a műanyag szifon (vízelvezető eszköz) gyors kopását eredményezheti és működésének megzavarását okozhatja.

Vízvezeték-szerelő és villanyszerelő Voronezh | A vízvezeték-szerelő és villanyszerelő meghívása a házba © 2015-2018

Hogyan különbözik egy mosogató a mosdótól?

A házban szüksége van egy eszközre a kézmosáshoz. Hogyan különbözik egy mosogató a mosdótól, véleményem szerint ugyanaz?

Nem fontos, de van különbség.

A mosogató egyfajta vízvezeték, és a mosogató egy lámpatest.

A héj mély, ovális vagy négyzet alakú, amelybe víz áramlik.

A mosdó viszont vízhez közvetlenül a kezekhez vagy eltávolítható tartályokhoz szállít.

3) Vízellátás:

A mosogató meleg és hideg.

A mosdókban alapvetően csak hideg.

A mosdókagyló a mosogató elődjeinek tekinthető, a 20. század közepén sokan voltak - folyadék- és leeresztő tálcák a vízhez és egy csaptelep a lefolyóhoz. A víz mennyisége függ a tartálytól, amelyet rendszeresen meg kellett tölteni. A szobában egy klasszikusan elkészített mosdó került beépítésre, a központi csatornahálózathoz nem volt csatlakoztatva, hanem egy hagyományos vödröt használtak, melyet fa panelekből álló talapzattal zártak le.

Ráadásul a víz többnyire hideg volt, forró - csak akkor, ha ezt a vizet öntötték és azonnal felhasználják. A mosdó univerzális volt - amint azt a neve is sugallja - elsősorban személyes higiéniai célokra használták, de tartályként is használták: vízforraló, valamint edények és zöldségek gyümölcsökkel való mosogatására szolgáló eszköz.

Később megjelentek mosó- tartályok, amelyek meleg vízzel és hideg vízzel keveredtek. Az edényeket mosogatva használták, és ha a mosdót a fürdőszobába helyezték, mosogatónak nevezték (eredetileg alakja hasonlított néhány tengeri lény mosogatójához). A higiéniai vízkezelés végrehajtására szánták.

mosdótál

A szennyvízhálózatok a háztartási, ipari és légköri szennyvíz közvetlen befogadására szolgálnak az épületek belső csatorna-rendszerében. A mosdók, a WC-k és a vizeldék viszont nem nevezik helyesen mosogatóknak.

tartalom

A szennyvízelvezetők besorolása

Rendeltetésük függvényében a szennyvízelvevők a következőkre oszthatók:

 • háztartási szennyvíz-vevőkészülékek; - egészségügyi berendezésekben (fürdőszobákba) beépített egészségügyi berendezések; lakó-, köz- és ipari épületek;
 • Ipari szennyvíz vevőkészülékei - a technológiai folyamatokból származó szennyvízvíz-vevők, helyiségek vízszennyezése és szellőztető rendszerek; telepítse azokat ipari épületekbe és helyiségekbe;
 • légköri víztovábbítók - csapadékvíz-vevők;
 • A speciális célú vevők olyan szennyvízvíz-vevők, amelyeket különleges célú épületekbe (pl. orvosi intézményekbe) építenek.

A vevők funkcionális jellemzői alapján a következőket lehet felosztani:

 • időszakosan működőképes - először töltse fel a térfogatukat vagy gyűjtse le a csatornákat, majd engedje ki a szennyezett vizet a csatornahálózatba;
 • folyamatosan működőképes - átáramlás, a térfogat feltöltése nélkül.

Különböző mosogatók: mosdók és mosdók.

Mosogatók: típusok és célok

A mosogatók olyan csoportos vízvezeték-szerelvények csoportja, amelyek hulladékgyűjtést és -lefolyást terveznek.

Számos mosogató típus létezik: fürdőkádak, WC-k, mosdók, mosdók.

A célfajok miatt a fajok megkülönböztetése. A fürdők az egész testet mosják, ezek nagy, nagy mosogatók. Mosdókagylók - a test különálló részeinek mosásához. Mosogatók - háztartási cikkek (ételek, zöldségek) mosásához. Az a kérdés, hogy egy mosdó különbözik-e a mosdótól, így válaszolhat: a mosogatók közös nevek az összes mosogató számára, és a mosdókagyló egyfajta háztartási mosogató.

A mosdó az emberi test egyes részeinek mosására szolgál. Hagyományosan a kezében és arca a fürdőszobában van. A bidé szintén egy mosdó (személyes higiénia). A gyermekek egészségügyi táboraiban mosdókagyló kerül telepítésre az utcán. Gyakran a mindennapi életben a "mosás" kifejezést nevezzük olyan tárgynak, amely valami nagyon piszkos mosolyt tartalmaz - lábakat, zöldségeket, edényeket. Néha a konyhában a mosdót "mosdókagylónak" nevezik, nagyon piszkos kezekkel, amelyeket a kertben vagy a dagasztó tészta után kell mosni.

Mosdókagylók: anyagok és típusok

Anyagok mosdók

Mosdó beépítési séma.

A modern fürdőszoba mosdója lehet igazi mesterművészet.

Különböző mosogatók előállításához felhasznált anyagok, 2 fő követelmény: vízállóság és tartósság. Ezen tulajdonságok jelenlétében tovább vizsgálják az alakzat esztétikáját, az ellátás igényeit és a költségeket.

A legelterjedtebb kerámia mosdókagylók. Nagyon tartósak a gondos kezelés mellett. Azonban a mosogató megtörheti vagy feltörheti, amikor eltalálja (amikor egy nehéz tárgy beleesik). Kerámia anyagok mosogatók gyártásához: porcelán és cserépáruk, szaniterek és szaniterek. Az első 2 meglehetősen drága, a második 2 anyag olcsóbb, míg minőségük és megjelenésük nem rosszabb, mint az első. Egyéb gyártási anyagok: kő, üveg és kompozitok.

A kő mosdókagylók a legdrágábbak és fényűzőbbek, természetes vagy mesterséges kőből készülnek (márvány, gránit vagy onyx). A mesterséges márványnak számos előnye van a természetes anyagokkal szemben. Ez nem csak olcsóbb, hanem simább felületet, kevesebb karbantartást és tisztítást is biztosít.

Átlátszó üvegmosó mosdók a legmodernebb tömeggyártású mosogatók. Ütésálló üvegből készülnek.

Nagyméretű mosdókagyló rajzolása.

A kompozit anyagokat nagy ütésállóság jellemzi. Készítsen összetett akril (kötőanyag) és töltőanyag (kőpor).

A fém mosdókagylók szinte használaton kívül vannak a fürdőszobában.

Különösen eredetiek nevezhetők fából készült mosogatók. A víztaszító anyaggal történő időszakos impregnálás szükséges a gyártásukhoz és működésükhöz.

Tányérok típusai

Napjainkban a fürdőszobákban több fő mosdókagyló tartozik. A köztük lévő különbségek a kötődés módszerei. A rögzítés fajtája szerint felszereléskor függő (konzolok), padló ("tulipán" és "medencék") és bútorok (beépített mosdók) vannak felosztva. Minden fajnak saját előnyei vannak. A falra szerelt mosdók - a konzolok általában csekélyek (a szerkezet súlyának csökkentése érdekében), a lehető legkisebb helyet foglalják el, és helyet takarítanak meg a fürdőszobában. A falon belül vízellátó és leeresztő csövek vannak szerelve: egyrészt helyet takarít meg - növeli a telepítési költségeket.

A kültéri mosdókagyló egy támaszon helyezkedik el: könnyebben telepíthetők, nagyméretűek és súlyosak lehetnek. A tulipán mosdókagyló egy keskeny lábon áll, ahol csövek és egyéb lehetséges kommunikáció rejtve van. A "medence" kialakítása extravagánsan különbözik. A kapacitás egy sima asztalon van, mint egy polcon. A mosdókagylók (kocka, golyó, kúp) alakja élesen kiemelkedik az asztal síkján, ez szokatlan megjelenést és az érzést, hogy csak a mosdót vegye és mozgassa.

A bútorok mosogatógépeinek extra felszereltségük van, az asztalra vagy a fürdőszobai bútorokba épülnek, a kádak tárolására szekrényeket és polcokat szerelnek. A bútorbevonatokban is kényelmesen elhelyezheti az összes összekötő kommunikációt a szekrény belsejében.

Mosogatók - típusok és beépítési módok

A konyhai mosogatók olyan tárgyak tisztítására használhatók, amelyek nem kapcsolódnak az emberi testhez (főleg ételek, zöldségek). A mindennapi életben mind a mosogató, a mosdó, mind a fürdőkád mosdóként is használható - ahol közelebb van a kezek mosása. A modern konyhai mosogatók leggyakrabban rozsdamentes acélból készülnek - nikkel és króm tartalmú acél.

A beépítés útján a konyhai mosogató lehet mortise vagy számla. A mosogatópultok a konyhai munkalapokba vannak szerelve. Különböző formák álcázik mosogató miatt, hogy a táblázat tetején lehet vágni a kívánt kerületet. A beépítésnél könnyebb telepíteni a fészket. A kész konyhai szekrény tetejére kerül (általában négyszögletes). Ráadásul a költségek jelentősen kisebbek.

A konyhai mosogató különféle konstrukciói a vevők számára kedveskednek. Egy-, két- és többkamrás mosogatók, szögletesek és falra szerelhetőek, téglalap alakúak, kerekek és oválisak, további vízszűrővel moshatók, újabb dugóval és lefolyószűrővel moshatók, különböző mélységben, méretben, falvastagságban.

A mai piacon hatalmas különféle mosdók vannak: mosdók, konyhai mosogatók. A vevő választása.

NYELŐ

Ushakov magyarázó szótár. DN Ushakov. 1935-1940.

Nézze meg, mi a "WASHBASIN" a többi szótára:

Mosdó - moydodyr, washstand Szótár az orosz szinonimákhoz. mosdó / lógó: mosdókagyló) Az orosz nyelv szinonimáinak szótárai. Gyakorlati útmutató. M.: orosz nyelv. Z. E. Alexandrova. 2011... Szinonimák Szótár

mosdó - WASHBASIN, mosdó, mosdókagyló... Az orosz beszéd szinonimáinak szótár-szinonimája

WASHBASIN - WASHBASIN, hm, férj. Mosogatóval egy mosogató csaptelepen, valamint egy speciális mosóeszközzel. Szótár Ozhegova. SI Ozhegov, N.Yu. Shvedova. 1949 1992... Ozhegov szótár

mosdókagyló - kis kapacitású egészségügyi eszköz és csaptelep vagy keverő az arc és a kéz mosásához használt víz összegyűjtésére és elvezetésére. [Építési terminológia szótár 12 nyelven (VNIIIS Gosstroi USSR)] Egészségügyi mérnöki témák EN...... Műszaki fordító referenciakirálya

Mosdó - Heb. Kior. Mosdó, réz tartály. és a sivatag és az égőáldozat oltára között helyezkedett el (Ézs 30: 18 és adta: 40: 7.30, és adta). Biblia nevek

a mosdó mosogatómedence (mosdó) egy hajó (kapacitás) egy szent (rituális) ablúzióhoz (Ex 30: 18; János 13: 5). Amikor vizet mosott a mosogatóból és a földre ömlött (Exodus 40:30 30). A templomban mindössze 10 literes mosogatót telepítettek...... Biblia. Régi és Újszövetség. Szinodális fordítás. Bibliai enciklopédia arch. Nikifor.

Mosdó - m. A mosóvízhez szükséges mosóeszköz. Magyarázó szótár Ephraim. T. F. Efremova. 2000... Modern Efremova szótár orosz

Mosdókagyló - Mosdókagyló, mosdókagyló, mosdókagyló, mosdókagyló, mosdókagyló, mosdókagyló, mosdókagyló, mosdókagyló, mosdókagyló, mosdókagyló, mosdókagyló, mosdókagyló (forrás: "Teljesen hangsúlyozott paradigma A. Zaliznyaku")... Szavak formái

WASHBASIN - kis kapacitású egészségügyi eszköz és csaptelep vagy keverő, melyet az arc és a kéz mosásához használt víz gyűjtésére és átadására terveztek (bolgár, Български) taller pit (cseh, Čeština) umyvadlo (német, német)...... Épület szókincs

WASHBASIN - Mosdókagyló-vezető. Zhargy. wk. Iskolai tisztító. (Record 2003). / em> K. Chukovszkij "Moidodyr" verséből... Az orosz mondások nagy szótárából

Mosogató kiválasztása a fürdőszobában

A fürdőszoba felújítása sok erőfeszítést igényel a lakástulajdonosoktól, amelyek nem csak a fizikai munkát, hanem a vízvezeték-választást is magukban foglalják, mert ez a szoba fő funkcionális eleme. Napjainkban nagy mennyiségű áru áll rendelkezésre szaküzletekben. Például, itt www.santehnika-online.ru több mint 50 ezer van. Hogy ne veszítsek el, és válasszon valamit ilyen széles körben? Erről szeretnénk beszélni ebben a cikkben.

Miért kell mosdó?

A mosogató a konyhában a mosogatónak nevezik, és a fürdőszobában - a mosogató. Elgondolkodtál már azon, mi okozta ezeket a különbségeket? Valójában a válasz nagyon egyszerű - az eszköz neve teljesen függ a céltól. Sőt, a fürdőszobában általában mossuk az arcunkat, és a konyhában - mossa meg az edényeket.

Mi a mosogató?

Nem számít, milyen kreatív ötletet szeretne felismerni a fürdőszoba javításakor, biztos lehet benne, hogy képes lesz kiválasztani a megfelelő mosdót. Valóban, az értékesítés ma a különböző modellek: kerek és négyzet, márvány és kerámia, fehér és fekete, horgász és felső, stb. Ha meg akarja érteni ezt a problémát, javasoljuk, hogy végezetül olvasd el a cikkünket, mert itt megnézzük a jövőbeli vásárlás paramétereit.

anyag

A legelterjedtebb anyag, amelyet egy fürdőszoba mosogatójának készítésére használnak, kerámia. A szanitereket és a porcelánt hozzá kell rendelni hozzá - közel azonos teljesítményjellemzőkkel rendelkeznek. A ma mesterséges vagy természetes kőből készült mosogatók egyre népszerűbbek. A márvány egyre inkább megjelenik a szerepében. Emellett az üzletekben egzotikusabb fajták találhatók - pl. Üvegből és fából készült vízvezeték.

alak

A termék formája talán az egyik legfontosabb paramétere a közelgő választásnak, mert a mosogató megjelenése meghatározza a helyiség kialakítását. A kerek, ovális, négyszögletes, négyszögletes, szögletes és aszimmetrikus modellek között kell meghatározni. Tekintettel erre a paraméterre, ne feledje, hogy a rossz döntés tönkreteheti a belső téredet. Például ne telepítsen volumetrikus kerek mosogatót egy kis fürdőszobába, éppen ellenkezőleg, sokkal jobb, ha itt egy szögletes vagy téglalap alakú négyzetet vásárol.

Teljes készlet

Valamennyi árucikk gyártói ma a lehető legjobban próbálják kielégíteni vevőik igényeit, és a vízvezeték gyártásával foglalkozó cégek nem jelentenek kivételt. A vásárlási folyamat megkönnyítése és az alkatrészek kiválasztásának elkerülése érdekében a "Kulcsrakész mosogató" -t - a modellt, amelyhez a keverő, a túlfolyó, a szifon és egyéb tartozékok is rendelkezésre állnak.

telepítés

A telepítés típusától függően az összes héj három fő típusra oszlik:

 • Felülettérfogat - meglévő felületre van felszerelve, mint egy tál;
 • Mortise - beépülnek a pultba;
 • Felfüggesztett - az ilyen modelleket speciális falra szerelik a falra.

Mi az a mosdó

A márványpadlóval ellátott mosdóban egy mosdó, egy vizes korsó és egy borotvapalack állt, melyet elfelejtettem.

Nekem úgy tűnik, hogy anyja nem különösebben ösztönözte a törekvéseit, és tudom, hogy otthon a mosdó szélén egy asztal helyettesíti.

Kis fürdőszobákban általában mosdókagyló felett lóg, de tágas szobákban bárhol lehet.

A "mosdókagyló" szó szinonimái

A "mosdó" szó társulása

Mi a "mosdó":

morfológia:

WASHBASIN, -a, m. Mosogató csaptelep vagy speciális edény csaptelepekkel, kifolyóval stb., Mosáshoz. A rönk falán egy mosdó volt. Alatta egy széken ülve egy medence állt. Chakovsky, Blockade. Egy kis, márványos mosdóval lemosta magát, majd a tükör elé tette a haját. Paustovszkij, az atlanti füst.

Forrás (nyomtatott változat): Az orosz nyelv szótára: B 4 t. / RAS, In-t nyelvi. kutatás; Ed. A. P. Evgenieva. - 4. ed., Sr. - M.: Rus. lang.; Polygraphs, 1999; (elektronikus változat): Alap Elektronikus Könyvtár

WASH BOWER'S, a, m. A mosóvízhez szükséges eszköz.

Forrás: "Az orosz nyelv magyarázószótára", amelyet D. N. Ushakov szerkesztett (1935-1940); (elektronikus változat): Alap Elektronikus Könyvtár

A szó térképének jobb összefogása

Üdvözlet! A nevem Lampobot vagyok, egy számítógépes program vagyok, amely segít egy szótérkép elkészítésében. Tudom, hogyan lehet tökéletesen számolni, de eddig nem értettem, hogyan működik a világ. Segíts nekem kitalálni!

Köszönöm! Egyre jobban megértettem a fizikai világot.

Már értettem, hogy a sboyka valami anyagi. Vagy inkább?

Hogyan válasszunk mosogatót, mosdót?

A mosogatók és mosdók már régen elvesztették a megkülönböztetésüket, és higiéniai eljárások elvégzésére használják: mosás, kézmosás. Rendszerint nem mosogatáshoz és mosáshoz használják. A mosogatók és mosdók nem csak funkcionálisak, hanem esztétikaiak is. A vízvezeték üzletek, mosogatók és mosogatók egy kategóriába sorolt ​​termékeket neveznek.

A mosogató felszedése minden szobában nem nehéz. A vízvezeték üzletek széles választékát kínálják a megbízható gyártóktól és az újonnan érkezőktől a piacra. A termékek árkategóriája tíz dollártól több tízezerig terjed, de ez nem a választás fő paramétere.

A mosdókendő célja

A mosdókagylók általánosak és különleges célok. Az általános célú termékek bármilyen helyiségben felszerelhetők és bármilyen körülmények között működtethetők. Ha speciális rendeltetésű mosdókagylókról beszélünk, akkor általában olyan termékek, amelyeket a fogyatékkal élőknek szántak, szűk helyeken vagy dinamikus körülmények között működtetnek.

Mosdó beépíthető a fürdőszobába. A napi higiéniai eljárások helyét tiszta állapotban kell tartani, biztonságos hozzáférést kell biztosítani minden egészségügyi berendezéshez, legyenek funkcionálisak és kényelmesek. Ezenkívül a tervezés és a színek bizonyos követelményei a fürdőszobába kerülnek. Ez azt jelenti, hogy a szobának minden elemének összhangban kell lennie egymással alakjában és színében, vizuálisan ki kell terjesztenie a teret. Ebben a zenekarban található mosdó játszik fő szerepet. Az első dolog, amit figyelembe kell venni a mosogató kiválasztásakor - a fürdőszoba belső kialakítása.

Ugyanúgy, mint a hosszú távú üzemeltetésre szánt építési termékek esetében, bizonyos követelményeket támasztanak a mosdókhoz. A mosogatóknak meg kell felelniük az anyagszerkezet erejének, és biztosítaniuk kell a megfelelő működési szintet és a könnyű használatot. Ugyanilyen fontos a szennyeződés gyors eltávolítása, így a mosogatófelületnek sima és ellenállónak kell lennie a vegyszerek és mosószerek számára. A terméket egy lyukkal lehet ellátni a keverő alatt, vagy hiányozhat, és ha szükséges, több lyukkal ellátott modelleket is készíthet - legfeljebb három. A szifont külön vásárolják meg vagy tartalmazzák.

Sink paraméterek

Annak érdekében, hogy navigálhasson az üzletek által kínált fajta között, figyelembe kell vennie az összes árnyalatot, hogy ne kelljen csere. A mosogatót az alábbi paraméterek alapján választják ki: a telepítés módja szerint a termékek hézagot képeznek, felett vannak felfüggesztve, a talapzatra a félpótkocsi univerzális.

Mortice héjak

A mosogató tálcákat egy előre elkészített méretű lyukba helyezzük a pulton.

overhead mosogatók

A felső szintek a felső szekrényeken helyezkednek el.

Lógó mosogató

Az egyik leginkább helytakarékos termék a felfüggesztett mosdókagylók, amelyek horgonyokkal vannak rögzítve a falhoz.

Talpas mosogató

A talapzat egy keskeny "láb", amely ugyanolyan anyagból készül, mint a mosogató, amelyen fel van helyezve. Az állvány a mosogatóval együtt szállítható, és külön megvásárolható.

Talpas mosogató

Univerzális mosogatók

Az alakzatnak köszönhetően az univerzális héjak a falon lóghatnak, vagy talpra vagy a szekrényre helyezhetők.

Shell formák

A mosogatók kicsiek, közepesek, nagyok. A hely nagysága függ a méretétől. A kis mosdókagyló kis fürdőszobákban van felszerelve, és nagyobb szobákban elveszítheti méretét. Megkülönböztetett kerek, félkör alakú, ovális, téglalap alakú, sarok és egyéni mosogatók és mosdók, munkalapok. A meghatározások önmagukért beszélnek, és választásuk csak a vevők ízétől és vágyától függ.

A mosogatók telepítési helyszíne és műszaki paraméterei

 • A termék telepítési helye és a helyiség funkcionális célja. Milyen gyakran működik a mosogató, attól függ, hogy választott-e. Vannak fürdőszobák, amelyeket minden családtag naponta használ, és vannak vendégfürdők, amelyek havonta többször működnek.
 • A technikai paramétereket általában szélességnek nevezik, amely 24 cm és 200 cm közötti, és a termék mélysége 20 cm és 72 cm közötti.

Shell anyag

A termék gyártásához használt anyag lehet fából, mesterséges vagy természetes kőből, fémből, üvegből, porcelánból, cserépedényből. A héj anyagának megválasztása attól függ, hogy a szoba kialakítása hogyan illeszkedik a termék megjelenésének, minőségének és intenzitásának.

A fából készült héjak meglehetősen ritkák és kivitelezhetetlenek, de drágának és szilárdnak tűnnek.

Ugyanez mondható el a színezett és texturált pohár mosogatóiról.

Üvegmosó

A legelterjedtebbek és legnépszerűbbek a kerámia és a fémhéjak - praktikussága és viszonylag alacsony költsége miatt.

A vízvezetékberendezések megválasztását komolyan kell venni, és figyelembe kell venni a helyes döntés elfogadását befolyásoló összes fenti tényezőt. Először meg kell határozni azt a helyet, ahol a mosdót telepítik. Ez általában a tervezési szakaszban ismert. Ezt követően meg kell határozni, hogy a termék hogyan lesz felhelyezve, ahol a csövek el lesznek rejtve, és hogyan választja ki a formanyomtatványt. Néhány feltétel korlátozhatja a mosogató méretének és alakjának megválasztását. A technikai kérdések megoldása után döntenie kell a készülék anyagáról: összhangban kell lennie más termékekkel - WC-kkel, vizeldékkel, bidével, fürdőszobával. Ha az összes vízvezeték szerelvény kerámiából készül, akkor a mosdónak kerámia kell lennie. Fém, üveg - ill. És az utolsó dolog, amit el kell döntenie a termék színéről. amely szintén nem tűnik ki az általános zenekarból.

Természetesen ne felejtsük el a tartozékokat, amelyek nélkül a mosogató működtetése lehetetlen - keverők, szifonok, talapzatok, talapzatok, törülközők, tükrök és polcok.

Mi a különbség a mosogató és a mosdó között?

Mosdó - Mosóhely. Lehet, hogy egy mosdó tükröt egy természetes leeresztő, egy üveg felfüggesztett egy fa az erdőben parkoló egy törülközőt a kurva, egy kancsó egy medence vagy egy mosdó csaptelep.

A mosogató esztétikus vízelvezető, nem feltétlenül a mosdó része. Lehet, hogy öntöttvas, fém, de a fürdőszobában gyakrabban fajansz, mint a WC, vizelde, bidé vagy üveg. Az edények mosogatásának műanyaga lehet, rozsdamentes acél (leggyakrabban) természetes vagy mesterséges kőből.

Mi az a mosdó

Julia72 2010. szept. 06. 3:38

A hirdetés

Re: Mi a különbség a mosogató, mosogató és mosdó között?

Natalya S. Mon. 06. 06. 2010 9:38

Re: Mi a különbség a mosogató, mosogató és mosdó között?

tulenin Szeptember 06, 2010 13:26

Re: Mi a különbség a mosogató, mosogató és mosdó között?

Natalya S. Május 06, 2010 18:41

Re: Mi a különbség a mosogató, mosogató és mosdó között?

Julia72 2010.07.07. Szombat 3:43

Re: Mi a különbség a mosogató, mosogató és mosdó között?

Marie Wue 2010. szeptember 14., 11:55