Legfontosabb > Csapok

Esőzuhany: típusok és jellemzők

Az esőzuhany a zuhany alatt érdekes találmány az angol tudósok számára. A megjelenéshez hasonlít a szokásos, nagyméretű zuhanyfej, amely a zuhany felső határán található. Ha be van kapcsolva, úgy tűnik, hogy esik az eső alatt. Az a tény, hogy a trópusi zuhanyrendszerben van egy speciális vízellátó és elosztó rendszer.

A trópusi lélekben található vizet nem egy tömlő, hanem egy különleges rácson keresztül biztosítja, ráadásul levegővel keveredik - ezáltal a valódi esőcseppek érzését keltik a testén.

Mindent egybevetve a fénykibocsátó diódák esőzuhannyal vannak felszerelve, amely különböző fényerővel és különböző színekkel világít. Ezért mindenki egyedülálló hangulatot teremthet a zuhany alatt.

Esőzuhany - előnyök, változatok és vélemények

Mindannyian maximális kényelmet akarunk a fürdőszobában, mert a vízkezelés nemcsak higiénia, hanem pszichológiai és érzelmi relaxáció is. Esős ​​zuhany - divatos jelenség a fürdőszoba kialakításában. Hogyan működik egy ilyen eszköz, és milyen előnyei vannak?

Mi a trópusi zuhany?

Nagy eső alá esik, a boltba vagy az üzletbe - az incidens nem kellemes. De mindenki biztosan képes lesz arra, hogy felidézze a meleg nyári csapadék kellemes érzéseit, amelyek valahol a természetben találtak. A nagy rugalmas fúvókák az egész testet lemossák, mintha masszíroznák volna, és helyreállítják az életerőt és a jó hangulatot.

A trópusi zuhany olyan rendszer, amely csak egy ilyen zuhanyt imitál. A meleg viharos esőzések nem ritkaak az egyenlítői erdők számára, ezért a zuhanyzó trópusi. A saját fürdőszobájában telepített ilyen rendszer teljesen megváltoztathatja a napi ablúzió fogalmát, így még kellemesebbé és hasznosabbá teheti.

Hogyan működik egy ilyen rendszer? Ha a rendszeres zuhanyzó öntözés kis méretű lehet, és vékony, kemény vízcseppeket bocsát ki, akkor a trópusi zuhanyzó öntöződoboza sokkal nagyobb méretű - átmérője legalább 25 centiméter.

Az ilyen dimenziók miatt a víz áramlása egyenletesen lefedi az egész testet - nem kell oldalról oldalra irányítani. Ezenkívül a trópusi lélek fúvókái sokkal nagyobbak és lágyabbak, mint egy hagyományos öntöződobozban - a bőr masszírozásával, nem okoznak kellemetlen bizsergő érzést. A legtöbb rendszer egy további nyomásszabályozóval van felszerelve - "öntési" módra vagy az intenzitás csökkentésére.

Melyek a modern zuhanyrendszer fő előnyei?

 • A víz egyenletesen és folyamatosan mossa el az egész testet, nem szükséges az öntöződobozt megfordítani.
 • A nagy vízsugarak jó masszázs hatásúak, javítják a bőr állapotát és visszaállítják rugalmasságát.
 • A zuhany gyorsítja a vérkeringést, ezért nagyon hasznos az alacsony vérnyomással rendelkezők számára.
 • A készülék tökéletesen hangzik - ideális a reggeli gyors felébredéshez, és segít a kikapcsolódásnak esténként egy kemény nap után.
 • Egyenlítői zuhanyozás, melynek segítségével a saját fürdőszobájába állhat, hatékonyan kiküszöböli a stresszt, megszünteti a szorongást és nyugtalanságot, visszaadja a bizalmat és a jó hangulatot.

Bár a trópusi rendszer továbbra is újdonság a rendes fürdőszobákban, az egészet meglehetősen sokáig használják. Például általánosan használják szanatóriumokban - és az orvosok meggyőződnek tagadhatatlan előnyeikről.

Jelenleg minden fürdőszobához megfelelő rendszert talál. A zuhanytálcák típusonként különböznek egymástól, további funkciók jelenlétével, költséggel - megfontoljuk, hogy mi is.

A zuhanyrendszer típusai

Három fő típusa van a trópusi léleknek.

 • Zuhany panel Valójában csak ezt a kategóriát nevezhetjük valódi, teljes értékű trópusi zuhanynak. A panel egy nagyon nagy méretű, egyidejűleg esőzuhannyal és keverővel felszerelt. Leggyakrabban a panelek zuhanykabinokba vannak beépítve - kívánság szerint azonban a készülék fel lehet szerelni egy rendszeres fürdő fölé. A panelbe beépített öntözés a legnagyobb méretű, és a teljes testfelület teljes mosását biztosítja. Rendszerint a panelek hidromasszázzsal vannak felszerelve - ez a technológia speciális fúvókával indítható el. A panelben sokszínű lámpák, ozonáció, sőt rádió is lehet.
 • Tusoló állvány. Külsőleg a modell úgy néz ki, mint egy közönséges zuhanyrúd, amelyet a falon rögzítenek, és a trópusi zuhanyzó öntöződobja fel van függesztve. Az ilyen eszköz alkalmas a fürdőkád feletti telepítésre, míg a zuhanyfej rögzített fémcsőhöz vagy a szokásos flexibilis tömlőhöz van szerelve.
 • Trópusi lélek öntözõ kanna. Ez a legolcsóbb és legegyszerűbb fajta, ami egy közönséges zuhanyfejet jelent - de sokkal nagyobb átmérővel. Telepítéséhez nem kell drasztikusan újratervezni a saját fürdőszobáját - az öntöződobozt biztonságosan rögzíteni kell a régi tömlőn. Csak egy elegendő helyre van szükség a megújult lélek számára - ha az öntözés előtt a falra lehet függeszteni, akkor a széles méretei akadályokká válhatnak.

Így a rendszer szinte semmiféle pénzügyi költséggel nem szerelhető fel - egyszerűen olcsó öntöződoboz vagy egy speciális súlyzó megvásárlásával. Ugyanakkor emlékeztetni kell arra, hogy a klasszikus esőzuhany csak funkcionális panel - megfelelő méretű, kiegészítő tulajdonságokkal rendelkezik, és nem kényszeríti Önt arra, hogy kompromisszumot használjon.

Esős ​​zuhany a fürdőszobai belsőépítészetben

A trópusi lélek hasznos jellemzőit tartottuk számon. És mi látszik egy ilyen eszköz a belső térben?

Az egészségügyi piacon bemutatott modellek sokfélesége miatt egy nem szabványos zuhanyberendezés egyáltalán nem pusztítja el a fürdőszoba kialakítását - és csak előnyösen hangsúlyozhatja előnyeit.

 • A zuhanyfejek számos tervezési lehetőségben készülnek. A választást mind négyszögletes, mind kerekített modellek képviselik. Az öntöződoboz egy széles felületből állhat - vagy két, három, négy különálló részre osztható, ami még inkább nem szabványos geometriát eredményez.
 • A rendszer, amely egy panel formájában készül, jelentősen megtakaríthatja a helyet egy kis fürdőszobában. A testet, amelyen a kezelőszervek találhatók, általában szinte síkban készülnek - akárcsak a mennyezet alá szerelt öntöződoboz felülete. Így a fürdőszoba fala szabad marad.
 • A drága zuhanycsalád-modellek nagy része LED-es világítással van felszerelve. Ez a teljes jelenlét hatását az esőerdőkben okozza - a tompított fővilágítást zöld, kék és fehér LED-ek hígítják. Amellett, hogy a fürdõszoba hihetetlenül gyönyörûnek látszik, a fürdõ könnyen elképzelheti magát az egyenlõtõ éjszakai erdõ meleg zuhany alatt.

A divatos rendszer a legmodernebb megoldások a modern belső térben, a minimalizmus, a hi-tech és a art deco stílusok terén. De ha akarod, harmonikusan integrálhatja szinte bármilyen formába - csak figyeljen a lélek alakjára és színsémájának megválasztására.

Felhasználói vélemények

Mit mondanak azok a személyek, akik már saját fürdőszobájukban felszerelnek ilyen eszközt? Egy trópusi lélekről szólnak?

Tavaly nagyméretűen felújították a fürdőszobát, úgy döntöttek, hogy felszerelik a fürdőszobát "a legújabb technológiával". Az esőzsákkal szeretett az ötlet. Nem pénzt takarítottak meg, hanem egy megvilágított, hidromasszázs és beépített rádióval ellátott zuhanypanelt vásároltak. Még mindig nem örülhetünk - nagyon kényelmes, stílusos, nem igényel több helyet egyáltalán. Kilépsz a fürdőszobából, mintha újjászületett volna - a zuhany nagyon kellemes a bőrön, egy teljes érzés, mintha az igazság esett volna.

A trópusi zuhanyzó először látta, hogy a szállodában tartózkodik - tetszett neki, úgy döntöttünk, hogy ugyanazt választjuk. Tartozzon egy teljes panelt eddig nincs pénz, nincs idő, így szerzett egy átlagos széles öntöződobozot. A benyomások csak pozitívak, egy ilyen zuhany alatt tényleg pihenni és melegedni. A víz egész testébe belép, nem kell állandóan öntöződobozt vezetnie. Nagyon kényelmes volt a hajmosás. Amikor javításra kerülünk, mindenképpen vegyünk egy zuhanytálcát - víz és világítás levegőztetésével.

Korábban mindig problémák merültek fel a fejem mosásával - a növekedés nagyon magas volt, bár a zuhanyfejet a bárszélességig mozgattam, még mindig le kellett hajlítani és kikerülni. A mennyezeti trópusi zuhanytelepítéssel a probléma eltűnt - nagyon kényelmes volt a mosás. Az egész fej gyorsan nedves lesz, és a test számára egy ilyen zuhany még kellemesebb - csak mozogni és teljesen pihenni tudsz.

A javítások során először egy trópusi zuhanyt állítottam fel a szüleimnek - nagyon kérték őket. Aztán többször jöttek, hogy meglátogassák őket, használják a fürdőszobát - és képesek voltak magukra becsülni a kényelmet. A víz áramlása sokkal szélesebb, azonnal megmossa az egész testet, és gyorsan szappant és habot mossa. Úgy érzi, hogy a sugárhajtók maguk is nagyon kellemesek, sűrűek, lágy masszázzsal - bezárja a szemét, és valóban a nyári eső alatt érez. Mi elvégezzük a javítást magunkban - telepítjük ugyanazt a csodálatos lámpatestet, és a test ellazul, és a hangulat emeli.

Hasznos cikk? Értékelje és adja hozzá könyvjelzőit!

Esős ​​zuhany a fürdőszobában: jellemzők, előnyök és hátrányok

A kemény napi munka után hazaérkeztünk, ezért a nyugalom és a pihenés légkörébe akarunk merülni. Ez hozzájárulhat a brit tudósok ilyen egyedülálló találmányához, mint egy trópusi zuhanyozáshoz. Mi ez és milyen modell választani? Próbáljuk megérteni mindent rendben.

Annak ellenére, hogy a közönséges nevet, többféle ilyen berendezés van a fürdőszobában.

A legfontosabb közös jellemző a nagy átmérőjű öntöződoboz jelenléte. Emiatt úgy tűnik, hogy ezen esőben állsz, és nem a saját fürdőszobádban.

panel

A legdrágább lehetőség, de ugyanakkor a leglátványosabb. A készülék egy panel, ahonnan a víz ténylegesen folyik. A tartozék alakja és mérete eltérhet. Különlegessége, hogy közvetlenül a mennyezetbe vagy falra van szerelve.

Valójában, ha kinyitod a vizet, az az érzés, hogy egyenesen a mennyezetről önt. Emiatt a trópusi eső ilyen lenyűgöző hatása volt.

További előnye a fürdőszobában jelentős megtakarítás lesz, hiszen a berendezés a fal és a mennyezet mögött lesz.

Ez a lehetőség mind a zuhanyzóban, mind a fürdőszobában felszerelhető. Előfordulhat, hogy kapcsolatba kell lépnie a szakemberekkel, mert nehéz lehet a rendszer rejtett telepítését kezdőknek. Csak kellemes eljárásra van szüksége, hogy segítsen visszanyerni az erejét.

A gyártók különböző lehetőségeket kínálnak ehhez a készülékhez. Néhány közülük speciális lámpákkal van felszerelve, ami a mágia és a rejtély légkörét teremt. A falba épített egyéb lehetőségek, amelyek hidromasszázs funkcióval rendelkeznek. Mint szép bónusz, egyes modellek termosztáttal is felszerelhetők.

állvány

Ez egy megfizethetőbb és megfizethető lehetőség. A telepítéshez nem igényel sok erőfeszítést és tudást. A berendezés egy rack (rúd) nagy átmérőjű öntöződoboz. Az az előnye, hogy nem kell egy öntöződobozt tartani a kezedben. Rögzítse az állványra egy kényelmes helyzetben, és kapcsolja be a vizet. Ugyanaz a sáv jól rögzített a falhoz. A kiválasztás és a telepítés során fontos, hogy a bár magassága minden családtag számára kényelmes legyen.

Ez a típus ma a legkedveltebb. Mindez a működtetés kényelméről, a demokratikus árról és a telepítéssel kapcsolatos nehéz kiegészítő munkák hiányáról szól.

Egy másik előny az eszköz sokoldalúsága. Ez könnyen felszerelhető mind a zuhanyzóban, mind a fürdőszobában vagy a tálban.

Trópusi Rainfall fürdőszobai csaptelep

Mindannyian legalább egyszer életünkben egy fürdőszoba csapot választottunk, és képzeljük el, mi az. Tehát legközelebb figyeljen a modellre, amely a közelmúltban jelent meg a piacon, nevezetesen: egy keverő trópusi zuhany hatásával.

A megszokotttól csak számunkra különbözik tőlünk. Bár a "Trópusi eső" panel még messze van. Az átmérő nem haladja meg a 25 cm-t, ami nagyobb, mint a szabványos méret, de kisebb, mint a beágyazott modelleknél. Az előnyök közül kiválaszthatja az alacsony árat és az összes telepítési munkát.

kannával

A legegyszerűbb és legolcsóbb módja annak, hogy érezze, mi a trópusi zuhany a városlakásban. Az ilyen típusú telepítéshez nem kell megtörni a falakat, vagy akár a keverőt is megváltoztatni. Látogasson el a vízvezeték üzembe, és válasszon egy nagy átmérőjű öntöződobozt. Néhány modellen feltüntetik, hogy ez egy trópusi zuhany, és néhányuknak csak egy szabványos cikkük van a gyártótól.

A telepítéshez távolítsa el a régi öntöződobozt, amely a tömlőhöz van rögzítve, és telepítse ezt a modellt. Trópusi eső - gyors és olcsó. Természetesen nem olyan lenyűgöző, mint egy panel, de többszöröse kevesebb.

Különlegességek

A klasszikus trópusi zuhany még mindig beépített panel. A többi faj trópusi esőhatású modellek.

Itt fogunk beszélni ennek a fajnak a jellemzőiről.

 • Öntöződoboz forma. Kerek, négyzet vagy téglalap alakú lehet. Nincs különösebb különbség köztük. Úgy vannak kialakítva, hogy sikeresen illeszkedjenek a fürdőszobába.
 • Állítható vízáramlás és különböző üzemmódok.
 • Mivel ez egy szokásos zuhany beépített módosítása, gyakorlatilag nem látható, amikor ki van kapcsolva.

Előnyök és hátrányok

A trópusi zuhanás kétségtelenül érdekes és hasznos eszköz, de minden olyan jó, mint a gyártók? Ezen innovatív termék használata bizonyos nehézségekkel járhat. Nyilvánvaló előnyök a következő tények.

 • A széles öntöződoboz használata kényelmesebb, mint a szabvány. Amikor az áramlás iránya a testen, akkor egy nagy területet fed le.
 • Az áramlás erejének szabályozására képes Néhány eszköz még olyan egzotikus módokat is kínál, mint a tavaszi és az őszi eső.
 • Háttérvilágítást. Ha a tudósok hittek, akkor a fény befolyásolhatja kedélyünket és jó közérzetünket. Ebben az esetben a zuhany nemcsak jó egészséghez, hanem esztétikai élményhez is vezethet.
 • Az önellátás lehetősége. A készenlétben egy szabványos eszközkészletet fel tudsz szerelni a rendszerhez.
 • Masszázs hatás. A hidromasszázs már régen orvosi eljárásnak számít. Az esőzuhany felszerelésével minden nap otthon élvezheti.

Nem sok hátrány van, de még mindig rossz lenne, ha nem jelezném őket.

 • A beágyazott modellek magas költsége.
 • Készülj fel arra a tényre, hogy rendszeres használat mellett az átlagos vízfogyasztás növekedni fog. Kapcsolja be az itt tárolt vékony vizet, nem fog működni.

gyártók

A piacon most már megtalálhatók a jól ismert és bevált márkák drága árszegmensei. Az ilyen modellek kétségtelenül sokáig kérik Önt hibátlan munkával. Kínai és koreai kollégák is vannak. Legyen óvatos velük. Az ilyen alkudozás öröme gyorsan elmúlik, mert a minőségi, alacsony költségű modell megtalálása nagyon nehéz.

Azok a gyártók, amelyek bebizonyították magukat ezen a piaci szegmensben, a következő márkák szerepelnek.

 • Wasserkraft. Egy német cég, amely többek között sárgaréz-esőzuhanyt is gyárt. Ez a választott anyag nem véletlen. Az a tény, hogy tartós anyag, amely nem korrodál. Ez kulcsfontosságú pont a víz állandó érintkezésében.
 • Grohe. Az előállítása során használt anyagok csak kiváló minőségű. A cég termékcsaládjában innovatív és nem triviális megoldások találhatók.
 • Hansgrohe. Német fürdőszobai kiegészítők gyártója. Ez a cég már 1901 óta jelen van a piacon. Nem meglepő, hogy ilyen hosszú ideig sikerült magas minőségű berendezések megbízható gyártójává válni. A németek számára minden termék tömör, modern kialakítású és tartós.
 • Kaiser. Egy másik német márka, amely otthoni és háztartási készülékeket gyárt. A termelés Kínában van. Ezért nem szükséges beszélni a tiszta német minőségről.
 • Gappo. Az orosz piacon, a vállalat viszonylag nemrég, 2002 óta. Különböző típusú keverőket gyárt. A legkedveltebb ez a cégmodell érintésvezérléssel.
 • FRAP. A kínai gyártó, amelynek modelljei nagyon hasonlóak a globális márkák gyártásához. A piac költségvetési szegmensére utal.
 • Ganzer. Egy másik német márka, de az összes termelés Kínában van. Meg kell mondani, hogy a legtöbb felhasználó megjegyzi, hogy az árak túl magasak és ugyanakkor a termékek alacsony minősége is.

Az online áruházak szerint ez az, amit a gyártók eső zuhanyai állnak. Ennek a minősítésnek a vezetője a Wasserkraft vízvezeték- és fürdőszobai berendezések gyártásával foglalkozik. Megbízható és bevált gyártó. Ezt megerősítik a termékeik tulajdonosainak számos, a speciális internetes erőforrásokra felkerült véleménye.

Telepítés és hibaelhárítás

A választott típustól függően a berendezés telepítési lépései változhatnak. Az ilyen típusú trópusi zuhanyzókhoz, például egy öntöződobozhoz és egy csaptelephez, a telepítés során nem igényelnek különösen bonyolult manipulációkat.

A legfontosabb dolog az, hogy kiváló minőségű alkatrészeket válasszunk, így a telepítés és az üzemeltetés során nem fog csalódni a választása szerint.

 • Öntözés Csak válassza ki kedvenc modelljét, és cserélje át a régiet egy újra.
 • A keverő. Cserélje el a régi csapot egy új trópusi zuhany hatására a hagyományos technológiával, és tegye a rendszert működésbe.
 • Fogadás. Döntsd el, hogy a racket ugyanazon a helyen helyezzük el, ahol csaptelep volt, vagy kényelmesebb lenne mozgatni. Az utóbbi verzióban további csöveket kell elhelyezni. Ha mindennel elégedett, akkor körvonalazza azt a vonalat, amely mentén a rack fut, telepíti a keverőt és használja.
 • Panel. Ehhez a beállításhoz a csöveket a javítási szakaszban kell elhelyezni. Bár ha a fürdőszobája 10 évig nem lát javítást, talán itt az ideje, hogy átgondolják a bíboros átalakulást? Ebben az időben telepíted ezt a csodálatos rendszert. Érdemes megjegyezni, hogy a háttérvilágítással rendelkező lehetőségek további villamos kábel vagy hosszabbító kábelezést igényelhetnek.

A híres gyártók hosszú garanciát vállalnak a felszerelésükre. A másik kérdés az, hogy a rendszer telepítése megsértette-e a telepítési szabályokat. Egy másik probléma lehet a víz alacsony minősége, amelyben különböző szennyeződések vannak. A nehézfémek, sók és egyéb anyagok hátrányosan befolyásolhatják a legmagasabb minőségű fürdőszobai berendezések munkáját. Mi a teendő?

Ha a hiba a gyártó hibájából következett be (gyártási hiba észlelhető), forduljon a szervizhez. Ebben az esetben a készpénzkompenzációra (a termékért fizetett összeg visszatérítése) vagy új modellekre történő helyettesítésre számíthat.

Gyakran a felhasználók gyenge víznyomással panaszkodnak. Arra számítasz, hogy valódi trópusi eső fog megjelenni minden megnyilvánulásában, és csak egy nyomorúságos patakot lát, amely alig fekszik át a hegyi résen? Talán az egész a vízellátás nyomása alatt. Nem titok, hogy a különféle vízellátó rendszerekben a lakóépületekben a padlón a nyomás növekedhet vagy csökkenhet. Próbálkozzon a szolgáltatóval vagy az alapkezelővel.

Egy másik lehetőség az öntöződoboz lyukainak eltömődését okozhatja. A gyártónak semmi hibája nincs. A nehézfémek és egyéb üledékek idővel felhalmozódnak, és akadályt képeznek a vízáramlásnak. Nem valószínű, hogy egyik napról a másikra megoldani tudja a vízminőségi problémát, ezért szedje szét és tisztítsa meg az öntöződobozt.

Esős ​​zuhany: ez nem luxus, hanem egyedülálló hidromasszázs eszköz

A modern egészségügyi berendezések már régóta nem végeznek higiéniai funkciót, sokan gyógyító, pihentető, élénkítő és egyéb tulajdonságokkal rendelkeznek. Az esőzuhannyal rendelkező fürdőkádak és zuhanyzók egyike azon innovatív technológiáknak, amelyeket a fogyasztók nagyon szeretnek, de a legtöbbnek csak egy homályos elképzelése van arról, hogy mi az eső zuhany, és miért olyan nagy dicséret.

Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk, hogy mi az, az eszköz működési elve, annak jellemzői, előnyei, mi ennek a rendszernek a használata. Hadd mondjam el, hogy saját fürdőszobájában esőzsákot készítsen a saját kezével.

A működés jellemzői és elve

Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy egy trópusi esőt saját otthonában újrateremtsenek, ami a meleg eső cseppjeit imitálja, mivel ez a hasonlóság miatt a rendszer "trópusi zuhany". Ez a készülék nem csak gyönyörűnek és eredetinek tűnik, de terápiás hatása van: a vízcseppek segítenek csökkenteni a stresszt és lazítani a testet.

Beállíthat egy esőzuhanyt a fürdőszobában, de a zuhanykabin jobban felszerelt. Ez a típusú vízvezeték a felső zuhanyrendszerhez tartozik, mivel a víz lágy cseppekkel felülről esik, és nem nyomás alatt álló fúvókák. A cseppek körülbelül 2 méter magasságban esnek a testre, ami ugyanolyan hatást gyakorol a meleg trópusi esőre.

Ennek a rendszernek a megkülönböztető jellemzője egy nagyméretű zuhanyfej egy zuhanykabinhoz, amely külön vízellátó és elosztó eszközökkel van felszerelve. Az öntöződoboz különböző geometriai alakú lehet, szinte minden modern rendszernek van egy speciális megvilágítása, ami növeli a pihentető hatást. Néhány modellnek van egy vezérlőpultja, amely lehetővé teszi a vízellátás intenzitásának megváltoztatását.

Egészen a közelmúltig egy ilyen zuhany csak egy gyógyfürdőben, szanatóriumban vagy egy privát aquaparkban vehető igénybe. De ma, az ilyen rendszerek gyakran felszerelt magánházak, vidéki házak, akkor gyakran talál trópusi zuhany a fürdőszobában egy városi lakás.

Trópusi zuhanyrendszer előnyei

A nyári eső, mint a trópusok, kellemes érzéseket kelt, mert egy személy vízenergiát kap, és cseppek segítenek az izmok relaxálásában, a szorongás megszüntetésében, a stressz csökkentésében, ezért a trópusi zuhanást pozitív érzelmek záporának is nevezik. Hidromasszázs hatása van a test bőrén is, mivel a keverőben a vizet további levegőztetésnek vetik alá.

Ennek eredményeképpen a trópusi esővel ellátott zuhanyzás csökkenti az izmok feszülését, javítja a perifériás vérkeringést, javítja a hangulatot és élénkíti. Az enyhe hidromasszázs kényelmesebbé és rugalmasabbá és feszesé teszi a bőrt. A háttérvilágítás külön pozitív hatással van az emberi testre.

De a trópusi felszerelésű fürdőszobában vannak más, világibb előnyök:

 • Eredeti és gyönyörű design. A trópusi zuhanyt tartalmazó öntöződoboz csodálatosnak tűnik, csodálhatja egyedülálló stílusát és méretét. A minőségi trópusi zuhanyrendszer egy kis fürdőszobát alakíthat a trópusok egyik sarkába.
 • A lefedettség széles területe. Ezért a zuhanykabin jobban illeszkedik ehhez a rendszerhez, és a fürdőt jó függönyökkel vagy képernyővel kell felszerelni, mert egy nagy öntöződobozban lévő eső felhője nem hagyja centiméteren száraz testet.
 • További lehetőségek. Ez a berendezés számos olyan opcióval rendelkezik, amelyek hangulata szerint bekapcsolhatók. Választhat: pihentető puha cseppecskék, frissen hulló eső vékony folyók formájában, intenzív hidromasszázs pulzálás stb.
 • Az öntöződoboz mérete. Minél nagyobb az öntöződob átmérője - annál kényelmesebb a zuhany. A legjobb modellek átmérője 20-25 cm, a nagy vízszintes öntözés egyenletesen lokalizált vizes lyukakkal óriási tapintási érzetet biztosít.

Ezért sok fogyasztó hajlamos arra, hogy a trópusi zuhanás alatt újjá alakítsa a fürdőszobáját.

Trópusi eső rendszerek

A gyártók több fajta eső zuhanásgátló rendszer közül választhatnak:

 1. Panel - egy nagyszerű lehetőség mind zuhanyozásra, mind fürdőre. Könnyen szerelhető a mennyezetre és még a falra is, ezáltal növelve a fürdőszobai vagy zuhanyzó funkcionalitását: hidromasszázs, rádió, termosztát, világítás stb. Előnye az öntöződoboz és a keverő testének kombinációja. Az egyetlen hátránya az ár, mivel a panel a legdrágább típusú trópusi zuhanyrendszer.
 2. Rack - a legjobb lehetőség a minőségre, az árra és a funkcionalitásra. Univerzális kialakítás, amely a zuhanyzóba és a fürdőbe telepíthető. A rack egy sáv, amely a falra van szerelve és a hozzá csatolt öntöződoboz egy trópusi zuhanyhoz. A víz az öntöződobozba egy hajlékony tömlőt vagy egy álló csövet hozhat a készülék kialakításakor. Mínusz - csak a felső esőzuhany lehetséges, egy ilyen rendszer nincs rögzítve a falhoz.
 3. Egy eső csaptelep csaptelep - ez egy nagyobb átmérőjű hagyományos öntöződoboztól különbözik. Azonban ez a minta a vízáramlás kis szélességének köszönhetően nem biztosítja a trópusi eső teljes hatását, mivel nem képes az egész testet vízsugarakkal lefedni. Ugyanúgy, mint az állványhoz, a víz öntöződobozba hajlékony csővel vagy rögzített csővel érhető el.
 4. A "trópusi" öntözés - egy trópusi zuhanás utánozhatja - egy nagyméretű zuhanyfejet egy szabványos keverőhöz. A legolcsóbb lehetőség, de a trópusi eső tényleges hatása nem érhető el.

Érdemes megemlíteni a legjobb gyártókat is: Otler (Anglia) - 20 000-ről 70 000 rubelre, Hansgrohe (Németország) - 30 000-ről 370 000 rubelre, Novellini-re (Olaszország) - 60 000-ről 150 000 rubelre.

Esős ​​zuhany a fürdőszobában

A trópusi zuhany kiváló minőségű rendszere képes lesz a fürdőszobát díszíteni, és a fő hangsúly a belső térben lesz. Kívánatos a panelt egy nagyméretű fürdőszobába helyezni. És ha a szoba kicsi, akkor jobb, ha egy trópusi zuhanyt választanak a vizes rekeszek zuhanyzókra. Az öntöződoboz és a keverő formáját a beltér általános stílusát figyelembe véve kell kiválasztani.

Vegyünk néhány hideg fürdőszobai belsőépítészeti ötletet egy trópusi esővel:

Különleges figyelmet érdemel a trópusi zuhanyzó fényt, amely lehetővé teszi, hogy a vízkezelésektől ne csak a fizikai előnyöket, hanem az esztétikai élvezetet is megkapja. A háttérvilágítás egy LED, amely egy panelbe van szerelve, és bekapcsolva van a víz nyomása alatt. A panel nem kapcsolódik az elektromos hálózathoz, így a háttérvilágítás teljesen biztonságos.

A háttérvilágítás beállításai és színe a falak harmonikus kiegészítője lehet, vagy ellentétben a fürdőszobai díszítéssel. A fény túlcsordulása segít a helyiség megváltoztatásában, a színek változása függhet a vízhőmérséklettől. Például ha hideg vizet biztosít (akár +31), a háttérvilágítás kék lesz, a meleg víz (+32 +38) rózsaszínű lesz, és forró (+39) pirosra vált.

Ugyanakkor a háttérvilágítás kromoterápiás hatással is járhat: a piros a hangot, az energiát és az életerőt növeli; zöld - pihenjen és gondoskodjon a rendben; kék - nyugodt, és lehetővé teszi, hogy békét érezhess; sárga - aktiválja az agyat és fokozza az immunitást; rózsaszín - erősíti az egészséget; narancssárga - segít a stressz leküzdésében.

Telepíthetek egy esőzuhanyt a saját kezemmel?

Ha jól felkészülsz, és minőségi anyagokat vásárolsz, akkor magad is egy trópusi zuhanytartót telepíthetsz. Lehetséges a kommunikáció nyílt megnyitása, de jobb, ha minden cső rejtve van a falban. A rejtett telepítést azonban a javítás során kell elvégezni, mivel a falakat össze kell vonni.

Összesen 5 lerakatot kell készíteni, a középen egy - a keverő felszereléséhez. Négy további van a központi öblítőhöz: kettő csövekhez, amelyek vízhez jutnak a keverőhöz, egyet a vízhez a vízben, és még egy vizet az öntöződobozba. Miután a csöveket behelyezte a hornyokba, az öntöződoboz és a keverőkar van felszerelve. Ezt követően befejezi a munkát a fürdőszobában.

Nézze meg a videót, amely egyértelműen bemutatja, hogyan kell egy esőzuhanyt a saját kezével felszerelni:

Zuhanyzó trópusi eső

A "trópusi eső" egzotikus névvel rendelkező zuhanyzó gyógyító hatása van, és aktívan használják szanatóriumokban és pihenőhelyekben. Különleges öntözés biztosítja a vihar víz áramlását, csepp, amely masszírozza a testet, ami egyfajta nyugalom és nyugalom.

Zuhanyzó trópusi eső

Egészségügyi felszerelés A "trópusi eső" a felső zuhanyzók csoportját jelenti. Az öntöződobozok sokszínűségének köszönhetően létrehozhat saját "paradicsomot" a vízkezelések elfogadásához.

Zuhanyfej

A működési elv és a szivárványtípusok "trópusi eső"

A "Trópusi eső" zuhanyzó megkülönböztető jellemzője, hogy a vízellátást egy különleges rendszer szerint végzik el, amely elosztja az áramlást a rács egész területére, amelynek méretei igen jelentősek lehetnek. Az öntözés formája és formája nagyon különböző lehet. Vannak olyan modellek, amelyek víznyomásszabályozó rendszerrel rendelkeznek, amely a beállításoktól függően mind pihentető, mind élénkítő hatású lehet.

Az öntöződoboz alakja nagyon különböző lehet

Népszerű öntöződobozok LED-es megvilágítással, amelynek színe a patak hőmérsékletétől függően változik. Az ilyen rendszerek fokozzák a terápiás hatást, mivel bármely színárnyalat az emberi pszichére hat. Az egyszerű beállításkezelő rendszer lehetővé teszi a kívánt eredmény elérését.

Megvilágított öntöződoboz

Öntöződoboz LED háttérvilágítással

Háttérvilágítású zuhanyzó

Az öntöződobozok folyamatosan frissülnek. Az egyik újdonság a zuhanykomplexum, amely trópusi növények illatával rendelkezik.

A víz kellemes és kellemes illata

Egyes modellekben lehetőség van véletlenszerűen kiválasztani a fejét. Ezért a zuhanyozás alatt a valóságos esőzésekben rejlő kiszámíthatatlanság érzetet ad.

A fej és a sugárhajtás iránya megváltoztatható

Anyagok, anyagok és méretű öntöződobozok

A "Tropical Rain" zuhanyfej kerek, ovális, négyzet alakú, téglalap alakú lehet. Kis méretű zuhanyzók mind a nagy, mind a miniatűrök számára. A választás attól függ, milyen hatása van a vízkezelésektől. Nagyméretű öntöződobozok használata esetén a trópusi vihar érzete realisztikusabb.

Négyszögletű öntöződoboz

Az öntözés a "trópusi eső" lehet acél, krómozott, sárgaréz, nikkelezett. A modell kiválasztása során meg kell értened, hogy a zuhanyrendszer legfontosabb eleme a keverő és a vízellátás komponense. A trópusi eső bármilyen rendszerre telepíthető.

Esős ​​zuhany rendszer

A Premium szegmens modellek maximális számú opcióval rendelkeznek. Ezek közé tartozik a levegőztetéstechnika (levegőellátás), távvezérlés, többszínű megvilágítás, ásványlerakódások elleni védelem, szabályozott és többirányú vízáramlás. Az ilyen zuhanykomplexumok a legdrágábbak.

A zuhanyzó LED-es megvilágításával esik

Zuhanyfej Lumière - Quadro

A levegőztető rendszer lehetővé teszi, hogy a víz cseppecskékre törjön, ami különösen értékes a trópusi esőben. A (rendszer) működésének elve egy hidraulikus turbina pontcsapágyakra épül. A közepén van egy lyuk, amelyen keresztül levegő húzódik. A turbinák kései, forgatva, keverik a vizet és a levegőt, aminek következtében cseppecskék képződnek. A forgatási mód beállításával nagy és kicsi cseppeket kaphat.

Zuhanyfej

Az öntözés "Trópusi eső" lehet beépítve a beágyazott és a beépített zuhanyrendszerbe. A beépítési mód lehet fal vagy mennyezet. A második típus modelljeit "felső zuhany" -nak nevezik.

Minta felső zuhany

Az öntözés kiválasztására és megszerzésére vonatkozó szabályok "Trópusi eső"

Az első dolog, amit figyelni kell a trópusi eső öntöződoboz kiválasztásakor, annak mérete (átmérője a kerek modelleknek).

Zuhanyzó állvány kiválasztása

Ha a berendezés üveg vagy műanyag mennyezetet tartalmaz, ellenőrizni kell a forgácsokat és repedéseket. A mennyezeti lámpák minden modelljének van egy középső részének bemélyedése, amelybe egy öntöződobozt kell felszerelni. Ezért a mennyezeten lévő vízszintes hornyok átmérője és az öntözés azonos lehet.

Szétszerelt öntöződoboz

Szükséges az alkatrészek rendelkezésre állásának ellenőrzése. Az összes trópusi eső öntöző dobozok egy speciális hüvelyvel vannak ellátva, amely az öntöződoboz hátulján található beömlő csavarja. Ez a hüvely átmeneti kapcsolat a zuhanyzó teteje és az öntöződoboz között. A hüvelyt a csővel ellátott zuhanytálca (csőcsatlakozója) egy anyával vonzza. Az is szerepel minden modell csomagjában.

Felső esőzuhany, öntöződoboz

Ha a modell háttérvilágítással rendelkezik, a vízellátó rendszerhez való csatlakoztatás mellett csatlakoztassa a hálózati csatlakozót a transzformátor egységhez.

Esős ​​zuhany zuhanyzóval

Az öntözés telepítése "Trópusi eső"

Az öntözés "Trópusi eső" lehet telepítve:

 • egy csuklós zuhanyrácson;
 • a panelen a zuhany alatt;
 • egy rugalmas tömlőre, amely a keverőhöz csatlakozik (kézi zuhany);
 • a beépített zuhanytálca rendszeren (rögzített tartó).

A kiválasztott modelltől függően kétféleképpen telepíthető a Tropical Rain rendszerek.

 1. Felfújható vagy mennyezeti zuhany (beágyazott rendszerek).

Felső vagy felső zuhany

Trópusi zuhanás

A trópusi eső öntöző kanna felszerelése nem okoz nehézséget. A fő feladat egy zuhanyrendszer telepítése. Beágyazott modellek esetén a falon és a mennyezeten csőfektetés szükséges. A szerelt modellek nem igényelnek ilyen időt igénylő és költséges munkákat, és állítható rúdmagasságuk van.

A zuhanyrendszer kiválasztott modelljétől függően a trópusi esődobozok tartósan rögzíthetők vagy eltávolítható tömlőkkel. A szakértők mindkét módszert javasolják, mivel lehetővé teszik a zuhanyrendszer lehető leghatékonyabb használatát.

Az ilyen típusú öntöződobozok minden modellje mozgatható konzolokkal van felszerelve, amelyek lehetővé teszik a fém perforált lemez billentését bármilyen irányba. A konzol alatt, az öntöződob mélyén egy durva vízszűrő. Az adaptercső és a persely, a díszítő gyűrű szerepel minden modell csomagjában.

A trópusi eső öntözési kanna felszerelése egyszerű és egyszerű. Bármely tulajdonos megbirkózik ezzel a feladattal.

A zuhanyzó telepítésének szakaszai "Trópusi eső"

Trópusi zuhany felszerelése

Hogyan készítsünk csővezetéket a rendszer "Trópusi zuhany"

1. lépés: Az öntöződobozban lévő hüvely csavarja be a zuhanyrendszer kimenetét (mennyezeten vagy falon). Először egy díszítő gyűrűt helyeznek a hüvelyre, amely elrejti a rögzítés helyét, és esztétikailag vonzóvá teszi.

2. lépés A beépített hüvely csavarja az adaptercsövet (tartó).

Az öntöző kanna a vízcsatlakozáshoz egy ilyen mellbimbó segítségével van rögzítve

3. lépés A tartóhoz a csavarozással rögzítse a "Trópusi eső" zuhanytálcát.

Mi a trópusi zuhany, és hogy vásárolni

Az esős zuhany az egyik legfontosabb trend a modern fürdőszobai szerelvényekben.
Mindenhol hirdetik, szinte csodálatos terápiás tulajdonságokkal.

De tényleg mindez annyira rózsás és mi ez a titokzatos trópusi zuhany még mindig.
Próbáljuk kitalálni.

Mi az?

Az esőzuhany egy opció a mennyezeti zuhanyfejek számára, melyet speciális fúvókával lehet elérni.

A szokásos függőleges zuhanyzóval ellentétben a trópusi víz kis cseppekkel van ellátva, és előzetesen telített levegővel van ellátva.

Ennek köszönhetően a zuhanyzat lágyabbá válik, és a bőr ugyanúgy érezhető, mint egy szép nyári eső. Ráadásul a vízfogyasztás átlagosan 20-30% -kal csökken.

A trópusi zuhanyfúvó fúvóka fő jellemzői a nagyméretűek és a levegőztetők (levegőbemenetek) jelenléte.

Mi a hatás?

A trópusi zuhanyzás a lehető legközelebb esik az esőhöz, ezért természetes és az emberi test által pozitívan érzékeli.

Kellemes, és szó szerint élvezheti a vízcseppek alatt töltött minden pillanatot. Ráadásul ez nem túlzás, a trópusi lélek szedésének érzékelése valójában kellemes, különösen akkor, ha egy személy fáradt.

A terápiás hatás a vizes eljárások során a maximális relaxációban fejeződik ki. Ez kissé eltúlzott a vízvezetékgyártók gyártói számára, de még mindig kézzelfogható és pozitív hatással van a pszichológiai állapotra, lehetővé téve Önt, hogy sikeresen térjen vissza a kemény munkanaptól.

De a mosás alatt eső zuhany nem túl kényelmes. A normál zuhanyfej folyamatos folyása elszivárog a szennyező anyagokat, és a szappan sokkal hatékonyabb és gyorsabb. Ezért a kézi és a felső zuhany használata ajánlott párban, az első a mosás, a második az öröm.

Alternatív megoldásként megvásárolhat egy többszöri vízellátási móddal ellátott felső zuhanyzót is - intenzív mosáshoz és trópusi pihenéshez. Sok gyártónak mindkét módja van (Grohe, Hansgrohe, BelBagno, Rav Slezak stb.).

felszerelés

Ha esős zuhany alatt akarsz felszívódni és rendbe hozni az idegeit, akkor megfelelő felszereléssel kell megvásárolnia az egészségügyi felszerelést.

Ráadásul valami minőségi is kívánatos, mivel a költségvetési kínai modellek általában nem adják meg a kívánt hatást. Gyakran a vásárlás pénzpazarlás.

Sok fajta felszerelés létezik trópusi zuhany funkcióval.
Az összes javasolt eszköz kombinálása nem a legalacsonyabb ár, és ez talán az egyetlen hátránya a "mesterséges esőnek".

Felfedező zuhany

Többféle típusú felső zuhany:

 1. A tartó segítségével a falra szerelhető.
 2. A mennyezetre szerelhető.
 3. Beágyazás a mennyezetbe (speciális fémkeret szükséges).

Az első lehetőség a legkönnyebb telepíteni, mivel nem igényel vezetékes kommunikációt a mennyezeten. A csatlakozás általában a beépített keverőhöz tartozik. A csövek a falba bujkálnak. A költségvetés öntözésének költsége 2150 rubel lehet, az európai költség 10.000 rubel.

A felső zuhanyzók mennyezeti típusai sokkal ritkábban használatosak, mivel beépítésük felfüggesztett vagy feszített mennyezetet igényel. És ezt a fürdőszobában is nagyon kevesen akarják.

A telepítéssel járó nehézségek mellett vannak más kellemetlen pillanatok is, különösen az ár. A mennyezeti konzervdobozok a legtöbb ember számára elérhetők (3000 rubelből), de a mennyezetbe épített panelek nagyon drágák.

Egyes modellek költsége eléri a 200-250 ezret. És érdemes megjegyezni, hogy az árat nem indokolja néhány szuperkompetens eszköz vagy drága anyagok használata.

Tusoló állványok

A zuhanyállványok kényelmesek, mivel már kéz és kézizuhany is vannak.

Vagyis nem kell semmit sem vásárolnia és telepíteni. Ha pedig egy keverővel ellátott rack-et vásárol, a telepítés egyáltalán nem fog többet igénybe venni.

A "trópusi eső" típusú kész zuhanyzók szintén fontosak az ország nyári zuhanyozásánál. Ez az egyik legegyszerűbb, de egyúttal hatékony módszer a vízügyi eljárások elfogadására.

Lehetséges, hogy 14-19 ezer rubel körüli ragyogó trópusi zuhanyozót vásárolnak, de az idővel ellenőrzött olaszok és németek még mindig drágábbak lesznek - 22 ezer rubelenként.

Zuhanypanelek

A tetején található trópusi zuhany, kézi öntöződoboz és beépített keverő mellett a zuhanypanel hidromasszázs fúvókákat is tartalmaz. A hidromasszázs funkció miatt a panelek rendkívül érzékenyek a víz minőségére, ezért ajánlott szűrővel használni őket.

Szükség van közepes vagy nagy nyomásra a vízellátásban, ha nincs ott, akkor egy további vízszivattyút kell telepíteni, nemcsak hideg vízhez, hanem forró vízhez is.

Egy másik korlátozás a magas költségek, a jó modellek 35 ezer rubelrel kezdődnek, bár jó Kína 15-20 ezer dollárra tehető.

Mixer kiválasztása

Úgy vélik, hogy a trópusi zuhanás lehetőségével rendelkező berendezéseket olyan termosztatikus keverőkkel kell használni, amelyek képesek fenntartani a kívánt vízhőmérsékletet, függetlenül a vízellátó rendszer nyomásától.

Ez az ajánlás meglehetősen logikus, mivel a trópusi zuhanyt pihenésre tervezték, a mosás közben a vízhőmérséklet változása, valamint a kar vagy a szelep hosszú beállítása tönkreteheti az egész hatást.

Azonban a termosztatikus keverők csak a hidromasszázs kádpanelre kötelezőek. De a fejzuhany és az állvány használható termosztát nélküli keverővel.

Természetesen azzal a feltétellel, hogy a lakás normál vízvezeték-rendszerrel rendelkezik, és ha a csap a konyhában van bekapcsolva, a fürdőszobában a víz nem forró vagy hideg.

A felülvizsgálat árai az online áruházból (http://sansmail.ru) származnak, amely a vezető európai, orosz és kínai szaniteráruk hivatalos forgalmazója, trópusi zuhanyozással.

Hogyan válasszunk trópusi zuhanyt, lásd a szakértők tanácsát a következő videóban: