Legfontosabb > Bútor

Mi a jobb - egy fürdő vagy zuhanyzó: a modern vízvezeték összehasonlító áttekintése

Kis helyiségben lévő fürdőszobában gyakran felmerülnek kétségek az egészségügyi felszerelések kiválasztásánál. A tulajdonosnak kényelmesnek, praktikusnak, gyönyörűnek kell lennie, és ugyanakkor kevés helyet kell elfoglalnia. Leggyakrabban a zuhanyzó és a kád között kell választani. Az első esetben a szoba tulajdonosa lehetőséget kap a helytakarékos megtakarításra, a második pedig a szokásos kényelem. Mindkét lehetőségnek előnyei vannak.

Mi álljon meg? Mi a jobb - fürdőkád vagy zuhanyzó? Milyen szempontokat kell figyelembe venni a vízvezeték-választás során? Hogy megtudja, el kell döntenie a prioritásokról és az Ön kívánságainak megfelelőnek kell lennie a kétféle eszköz rendelkezésre álló funkcióival.

Mindkét lehetőség előnyei és hátrányai

A fürdő és a zuhanytálca közötti választás szerint a vásárlók kétharmada az első lehetőséget választja. Ez annak köszönhető, hogy a piacon viszonylag hamar megjelenő zuhanykabinok vannak.

A legtöbb ember még mindig a szokásos vízvezetékeket választja. És mégis a fülkékben vannak tagadhatatlan előnyei:

 • helytakarékos (a vízvezeték kevesebb helyet foglal el a fürdőszobában);
 • racionális és célzott vízfogyasztás (mosáshoz, fürdéshez nem szükséges);
 • további funkciók (hidromasszázzsal zuhanyozhatsz és hallgathatod a rádiót);
 • a feszültsége (a kabinok szorosan lezárva vannak, és nem számít a víz mennyisége, nem esik le a padlón);
 • az üzem kényelme (elegendő hely áll rendelkezésre minden higiéniai eljáráshoz, semmi sem akadályozza a mozgást);
 • takarítson meg időt a higiéniára (nem kell megvárnia, amíg a fürdőkád megtelik a fürdéshez, csak be kell kapcsolnia a zuhanyt).

A zuhanyzók minden előnye nem alkalmas kézmosásra. Nehéz háziállatokat mosni. Abszolút nem alkalmasak a kisgyermekek fürdésére, míg egy ismerős fürdőben speciális eszközök használatával lehetséges. A hátrányok közé tartozik a magas költségek is.

Még a legkevésbé modest zuhanykabinok gyakran többletköltségek nélkül költenek többet, mint a hétköznapi fürdők. Ezen kívül a meleg vízben gyógynövényekkel, infúziókkal és habokkal való pihenés szerelmesei nem fogják tudni a megszokott örömöket.

Milyen funkciókat lehet felszerelni zuhanyzóval, akkor tanulni a videó:

A fürdők is előnyösek. A meleg víz jól ellazítja az izmokat, enyhíti a feszültséget, megnyugszik. A modern hidromasszázs fürdők igazi találatot nyújtanak az ilyen relaxáció szerelmeseinek. Az ismerős egészségügyi berendezések sok ember számára is "fizioterápiás terem" lettek.

A meleg fürdő remek korrekció a stressz, az idegesség és a fáradtság ellen. A zuhanykabinhoz képest a fürdőkád könnyebben karbantartható, ami sok ügyfél számára döntő tényezővé válik a választásban. A tulajdonos mindig megvásárolhatja a műanyag redőnyöket, és ugyanolyan szűkületet nyújt, mint a zuhanykabinok.

Zuhanykabin kiválasztása jobbra

A zuhanykabinokat különleges higiéniai eljárásokra tervezett vízvezeték-szerelvényeknek nevezik. Ezek három falszerkezet, egy ajtó és egy raklap. A modellek nagyon különböznek egymástól - az egyszerű csapatoktól a hátsó falak és a mennyezetig, a többfunkciós monoblokk rendszerekhez, számítógépes vezérléssel. Az elsőeket zuhanytálcáknak is nevezik, és úgy vannak felszerelve, hogy a fal falai falak legyenek.

Az utóbbiak nagyon egyszerűen felszerelhetők és hermetikusan tömítettek, teljesen felszereltek az összes szükséges "helyiséggel". A költség függ az építés típusától és a funkciók számától.

A zuhanykabinok formája és mérete nagymértékben változhat. A telepítés helyétől függően változnak. Tehát négyszögletes szerkezetek szerelhetők a falak közelében, szögletesek - a sarokban és kerek, ovális és sokszögű kabinok általában a fal melletti tágas fürdőszobákban vannak elhelyezve. Az egészségügyi berendezések minimális mérete 800x800x2050 mm. A kompakt kabinok tökéletesen elhelyezhetők bármilyen méretű fürdőszobában.

Vannak modellek sokkal dimenziósabbak. Tágas szobákat választanak. Vásárláskor feltétlenül győződjön meg róla, hogy a jövő tulajdonosának és családtagjainak nem lesz zsúfoltsága, mert a kabinok belső mérete 6-7 cm-rel kisebb, mint a külső.

Fontos funkciók

Egyes zuhanyzók jellemzői nem képesek a legmodernebb fürdőmodelleket is biztosítani. Például:

 • Trópusi zuhanyzó. A technológia lényege abban rejlik, hogy a vízsugarakat kis spray-kbe szétválasztják. Az ilyen zuhany alatt egy személy érzést kap, mint egy meleg nyári eső alatt. A kis cseppek finom érintései jól pihennek. Ez egy kiváló eljárás azok számára, akik pihenni akarnak.
 • Törökfürdő. A funkciót gőzgenerátorokkal felszerelt modellek biztosítják. A rendszer gőzzel szállítja a fülkét 45-60 fokos hőmérsékleten. Ez hozzájárul a pórusok megjelenítéséhez, a toxinok és toxinok eltávolításához a szervezetből. A rendszeres fürdőhöz hasonlóan a gőzfejlesztő pozitív hatással van az immunrendszerre, serkenti a nyirok áramlását és a vérkeringést. Miután izzadt, az ember a testében egész könnyedséget érez.
 • Aromaterápiás. A funkció olyan modellekben működik, amelyek a törökfürdő és a trópusi lélek módjában működhetnek. Ez a zuhanytálca falán található speciális olaj- és balzsamot tartalmazó tárolónak köszönhető. A tartályon áthaladnak vízcseppek vagy gőzök, aromákkal és hasznos anyagokkal telítettek, majd a zuhanytálca belsejébe kerülnek.
 • Szellőztetés. A gőz és a kis vízpermet növeli a nedvességtartalmat a vízvezeték szerelvény belsejében. A nedvesség egyenletes elosztására szellőztető szellőztető rendszert használnak.
 • Függőleges hidromasszázs. Vannak fürdőmodellek, amelyek hidromasszázs funkcióval vannak ellátva, de ez a hatás kissé eltérő. A zuhanyállomásokon forgó fúvókák helyezkednek el, amelyekből a levegővel kevert vizet áramlik. Kívánt esetben nem masszírozza az egész testet, hanem bizonyos területeket. A hidromasszázs tökéletesen ellazítja, enyhíti a fáradtságot és a stresszt.
 • Vízszintes hidromasszázs. Ez a funkció nagyon hasonlít a pezsgőfürdők számára. Kombinált fülkékben áll rendelkezésre, amelyeket a háztartási használatra szánt házi SPA központokként állítanak elő. Az ilyen modellek drágák, de lehetőségeik nagyon kiterjedtek.
 • Megvilágítás (krómterápia). A lámpák a zuhanytálcák felső részébe vannak beépítve, amelyek mind rendes lágy fényt, mind színes fényt képesek előállítani. A háttérvilágításnak köszönhetően a vízsugarak különböző színűek, és egyedi színvilágítást eredményeznek. A krómterápia tökéletesen ellazul, vagy a rendszer beállításától függően.

A fentiek mellett a kontraszt zuhany különösen népszerű. A rendszer automatikusan állítja be, és hideg és forró vízsugarat biztosít.

A kontrasztzuhany az egyik leghasznosabb higiéniai eljárásnak számít, mivel megerõsíti, kíméli, hangosítja az egész testet.

Mit kell keresni a vásárláskor?

Miután eldöntötte a zuhanyfülke kívánt funkcióját, folytathatja a kívánt osztály modelljének kiválasztását. Sok éven át szolgálni kell, különös figyelmet kell fordítani a raklapra. Képesnek kell lennie arra, hogy ellenálljon a közelgő terhelésnek, anélkül, hogy hajlamos lenne a fürdőzés súlya alá.

Ebben az esetben fontos az alak, az anyag és a külső csúszásgátló bevonat. A raklap jobb választani egy kompakt, de tágas. Ami az anyagot illeti, akkor a választás a személyes preferenciáktól függ. Mindannyiuknak megvan a maga előnye és hátránya:

 • Fajansz. Az anyag tartós, higiénikus és könnyen tisztítható, de könnyedén megrepedhet, ha egy nehéz tárgy ráesik rá.
 • Kő - mesterséges és természetes. A kőből készült palackok szinte örökek és státuszúak. Az anyag nagyon drága, az elit tervezői modellekben használatos.
 • Steel. A raklapok csak acél fürdőkben különböznek. Az előnyök és hátrányok megegyeznek. Fényes zománcokkal borított termékek. Gyönyörűek, de rövid életűek, és a felszínre eső cseppek hangos hangot adnak.
 • Akril. Az anyag nagyon praktikus, tartós, könnyen tisztítható. A hátrány az alacsony súly miatt alacsony stabilitás. Az akril raklapokat speciális keretekre szerelik fel, hogy növeljék a szerkezet merevségét.

Ami az ajtók (redőnyök) tervezését illeti, ezek lehetnek egy- és kétszárnyúak és tolóajtók. Az elsőek ugyanúgy nyílnak, mint bármelyik ajtó. Ez kényelmes, ugyanakkor a nyitott ajtó a fürdőszobában helyet foglal. Egy kis terület elhelyezéséhez jobb, ha tíz tolóajtóval rendelkező modellt választasz.

2, 3, 4, 6 szárnyra tervezhetők, amelyek mágneses mechanizmussal záródnak. Amikor vásárol, meg kell győződnie arról, hogy az ajtók simán, csendben nyílnak, és a mechanizmus nem zavar.

A drága modelleknél a gyártók temperált üvegfüggönyeket telepítenek. Az alacsony költségű fülkék polisztirol és plexiüveg ajtókkal vannak felszerelve. Üveg - a választás az emberek, akik szeretnék használni a standot évekig. Nem változtatja meg megjelenését, műszaki és működési tulajdonságait a teljes élettartam alatt.

A műanyag ajtók homályosak, átlátszanak. Az ilyen modellek azonban olcsóbbak, ezért mindig keresettek. Annak érdekében, hogy a változások ne legyenek észrevehetőek, sok vásárló választotta a zavaros, színezett vagy durva függönyöket.

A honfitársaink gyakran vásárolnak ilyen márkákat: az Eurosun, a Pegas, a Hyber, az Ammari, az Attoll, a MidoceanTeuco, a Niagara, az Üveg, a Coliseum, a Tarim, a Movida, az Avanta, az Appollo, a Fituche, az Eago, a Gruppo Treesse, a Jacuzzi. Ezeknek a vállalatoknak a termékei megbízhatóak lehetnek. Az alábbi videó pedig a zuhanyzók típusairól, a tervrajzok jellegzetességeiről, a kiválasztási kritériumokról szól:

A modern fürdő választásának titkai

Ha egy hagyományos fürdõt vásárolunk további funkciók nélkül, a kiválasztási kritériumok egyszerûek és világosak: anyag, gyártó, ár. De ez a vízvezeték nem hasonlítható össze egy többfunkciós zuhanyzóval.

Mit kínál a modern gyártók? Komplex vízvezeték szerelvények hidromasszázzsal. Nem csak a testből, hanem a csúcstechnológiájú elektronikus és mechanikus "töltelékből" is állnak:

 • pumpa;
 • légkompresszor;
 • fúvóka;
 • csövek vízhez és levegőhöz;
 • fertőtlenítő rendszer;
 • krómterápiás eszközök;
 • konténerek és eszközök aromaterápiához.

A funkcionalitás szempontjából az ilyen modellek nem rosszabbak a legjobb zuhanyozóknál. A rendszereket egy érintés vagy pneumatikus panel segítségével szabályozzák, amelynek segítségével meghatározható egy eljárási program. A vezérlőegység minden folyamatot irányít minden emberi beavatkozás nélkül.

A rendszer minden információt közöl a vízhőmérsékletről, a nyomásról, egy adott programról és a végrehajtás időpontjáról. A rendelkezésre álló funkcióktól függően a modellben lévő fúvókák száma változó.

A forró kádakban végzett eljárások nem csak kellemesek, hanem nagyon hasznosak is. A masszázs alatt az izmok és az izületek felmelegednek, a szervezet rugalmasságot nyer. Az anyagcsere gyorsulása hozzájárul a testsúlycsökkentéshez, a bőrfiatalításhoz, a narancsbőr dombjainak feldarabolásához.

A masszázs után a bőr és az izmok tonusban jól néznek ki, a mobilitás visszatér a korábban előfordult végtagokra. A hidromasszázs erősíti a véredényeket és felgyorsítja a vérkeringést. Ugyanakkor ellenjavallt is: urolithiasis, idegrendszeri betegségek, onkológia, néhány fertőző betegség.

Mi a választás?

Mi lenne jobb neked - fürdőkád vagy zuhanyozás? A kérdés megoldása szakemberhez szól:

A végső döntést meg kell győződnie arról, hogy a beszerzett vízvezeték-szerelő kivétel nélkül minden családtagnak megfelel. Ezért érdemes megvitatni velük ezt a kérdést. Azonban előfordul, hogy ellentmondások merülnek fel baráti családokban. Ha alapelvek, kompromisszumot kereshet mindkét típusú vízvezeték szerelvény megvásárlásával - fürdővel és zuhanyfülkével. A legfontosabb dolog, hogy mindenki kényelmes volt!

Fürdő vagy zuhanyzó - ami jobb? Összehasonlító értékelés

Vízvezeték szerelvények javításakor a lakástulajdonosok gyakran kérdéseket tesznek fel a vízvezeték szerelvények megválasztásáról.

Annak eldöntéséhez, hogy jobb-e kád vagy zuhanyozás, meg kell vizsgálni részletesen ezeket a népszerű vízvezeték-választási lehetőségeket, összehasonlítva azok tulajdonságait és specifikációit.

Különféle típusú fürdők

A hagyományos típusú vízvezeték szolgálnak fürdők, amelyek elterjedt az ősi időkben.

Napjainkban a kényelmes térfogatú úszómedencék nem veszítették el népszerűségüket, új épületekbe szerelték őket, és javítás után összeálltak.

Ma a piacot háromféle hasonló egészségügyi termék dominálja (öntöttvasból, akrilból, acélból), amelyek mindegyikének saját tulajdonságai vannak.

Milyen jó öntöttvas fürdők

A legszilárdabbak az öntöttvas fürdők, amelyeknek a következő előnyei vannak:

 • Tartósság. A zománcozás során az öntöttvas termék több évtizedig tart (általában a szavatossági idő 25 év).
 • A nagy hő kapacitás miatt hosszabb ideig melegen tartanak.
 • A deformációval szembeni ellenállás.
 • Könnyű tisztítás: a felületen nincs pórus, ami megkönnyíti a szennyeződést.
 • Az öntöttvas hangszigetelési tulajdonságai miatt az ilyen vízvezeték gyakorlatilag nem bocsát ki zajokat a vízfelvétel során.

Az ilyen egészségügyi berendezések hiányosságai közé tartoznak:

 • Nagy tömeg (átlagosan kb. 120 kilogramm), ami megnehezíti a szállítást és a telepítést.
 • Viszonylag magas költségek (a termelők befolyásolják az árakat).
 • A zománc súlyos károsodása esetén rendkívül nehéz otthon helyreállítani.

A hátrányok tulajdoníthatók, és a modellek kis választéka, köztük a klasszikus téglalap alakú termékek dominálnak.

Sanitary Steel Products

Ezeknek a termékeknek is megvannak a maga előnyei és hátrányai.

Pozitív tulajdonságok:

 • kis súly: az acélból készült fürdők 4-5-ször kisebb súlyt kapnak, mint a malac-analógok;
 • számos modell, a tartományban van egy vízvezeték különböző méretű és formájú;
 • elegendő tartósság: a minőségi modellek élettartama kb. 15 év;
 • mérsékelt költség.

A gyengeségek közé tartoznak a következők:

 • enyhe deformáció, amely a zománc bevonat károsodásához vezet;
 • jelentős vízszint a víz öntéskor;
 • magas hővezető képesség, ami miatt az acél fürdőkben lévő víz gyorsan lehűl.

Figyelembe kell venni, hogy a hátrányok elsősorban a vékony falú költségvetési opciókban vannak, míg a vastag fémek minőségi tulajdonságai közel állnak az öntöttvasokhoz.

Világos akril szaniterek

Az előnyöknek köszönhetően az akril tartályok a felhasználók körében legnépszerűbbekké váltak.

Sok szempontból hasonló vízvezeték a fémekhez hasonló pozíciók előtt áll:

 • Az akril fürdők hővezető képessége még alacsonyabb, mint az öntöttvas: hosszú ideig képesek megőrizni a hőt.
 • A legtöbb csendes termék típusa más típusokhoz képest.
 • A kár (ha nem túl súlyos) könnyen javítható.
 • Van egy csúszásmentes felülete, amely segít megelőzni a sérüléseket.
 • Könnyen mosható.
 • Van egy kis súlya.

Ezen kívül az akril tartályok széles modelltartományban vannak bemutatva, gyakran kiegészítik további lehetőségeket, például egy jakuzzit.

 • Elegendő törékenység az öntöttvas analógokhoz képest; az akril vízvezeték nem igazodik jelentős mechanikai terhelésekhez.
 • Az ilyen fürdők felületét könnyedén megkarcolják, ami miatt vonzó fényt veszít az idő múlásával.
 • A tartályokban mosható olcsó vízvezeték.

Hozzá kell tenni, hogy a jól ismert vállalatok akrilból származó minőségi termékei meglehetősen drágák.

A fürdők előnyei és hátrányai

Az évszázadok során számos előnyük járult hozzá a fürdők széles körű elosztásához.

Az ilyen termékek előnyei nyilvánvalóak:

 • A fürdőt illóolajjal, tengeri vagy aromás sóval, vagy vastag habanyaggal meg lehet tölteni. Sokan (és nem indokolatlanul) úgy gondolják, hogy az ilyen eljárás a legegyszerűbb módja a pihenni egy fárasztó nap után.
 • A forró fürdőbe merülés, ahol gyógynövényeket adhat hozzá, kiválóan alkalmas a megfázásokra. Egy hasonló módszer speciális anyagok (tej, méz, zabpehely) hozzáadásával kiváló kozmetikai eljárásnak tekinthető a test bőrének ápolására.
 • A fürdőben minden szennyeződés és izzadság a kiképzés után gyorsabban és alaposan lemossák.
 • A kapacitás tökéletes a gyermekek fürdéséhez, és a gyerekek számára akár medenceként is használható.
 • Szükség esetén a vízvezeték nagyformátumú tárgyakat, például ágytakarót vagy abroszt is mosható.
 • A fürdőben nemcsak az emberek, hanem a háziállatok, például a kutyák is moshatók.
 • A speciális fúvóka számos keverőben lehetővé teszi a fürdő és zuhanyozás használatát.

Az eszköz könnyen felszerelhető vízellátó rendszerrel is, amely minimális képzettséget és mérsékelt költségeket igényel.

A legfontosabb hátrányok között említhető:

 • Nagy méretű méretek, amelyek miatt a fürdő jelentős része a fürdőszobának.
 • Sokszor nagyobb, mint egy zuhany, vízfogyasztás (200 liter, szemben a 40-50 literes zuhannyal). Ezenkívül az eljárás időtartama alatt végzett mosás több energiát fogyaszt.
 • Nem ajánlott számos betegségnek, például magas vérnyomásnak, vénás, szédülésre, bőrproblémákra.
 • A nedves, sima felület okozza a sérülést.
 • Lassú töltés. Nem lehet fürödni azonnal, várnia kell egy ideig, amíg a víz meg nem tölti a tartályt.

Az idősek fürdők különösen nehézkessé válnak: nehéz belépni és elhagyni a betűtípust, ráadásul a testhelyzet hirtelen megváltozása szédülést és ájulást okozhat.

Zuhanykabinok

Az ilyen vízvezeték szerelvények sokkal később jelentek meg, mint a fürdőben. Jelenleg a zuhanyzók széles körben elterjedtek, különösen kis lakásokban.

Az osztályozásoknak több lehetősége van. A tervezési funkciók változatos nyitott és zárt fülkék. Az előbbieknek demokratikus értéke van, de csak részben vonják be a struktúrát.

A zárt modelleknek nem csak falai vannak, hanem egy tető is, amely lehetővé teszi a zárt tér létrehozását. Ennek köszönhetően használhatja a szauna hatását a kabinban, valamint egyéb funkciókat is.

A vizsgált egészségügyi létesítmények is különböznek azokban az anyagokban, amelyekből fontos elemek készülnek - raklap:

 • a sertés-vas különbözik a megnövekedett tartósságban, azonban nehéz és hosszú ideig hevül;
 • a kerámia elég törékeny, gondos kezelést igényel: egy nehéz tárgy leesése, megtörheti a tálat;
 • acél leghangosabb;
 • Az akril nagyszerűen felmelegszik, és gyorsan felmelegszik, de könnyedén elveszítik megjelenésüket a karcolások miatt.

A mély raklapok:

 • lapos (0-35 mm);
 • kicsi (100-180);
 • mély (180-450 mm).

A kényelmes lapos raklapokat különösen az idősek és a fogyatékkal élők számára ajánlották, mivel ebben az esetben maximálisan megkönnyíti a standhoz való hozzáférést.

A termékek különböző paraméterekkel rendelkezhetnek. A közös beállítások a méretek 90x90, 100x100, 120x80 cm, de más méretű formaterveket is találhatsz.

Célszerű olyan modelleket választani, amelyek hossza és szélessége meghaladja a 0,8 mm-t - kisebb paraméterekkel kényelmetlen a zuhanyzókabin használata.

A fülke kiválasztásánál fontos figyelembe venni mind a helyiséget, mind pedig a test méretét: kényelmesen kényelmesen kell a zuhanyozót használni.

Előnyei és hátrányai a zuhanyzási tervek tekintetében

Az ilyen egészségügyi termékek rajongói az alábbi előnyöket élvezik:

 • Az ilyen egészségügyi termékek területe kisebb, mint a hagyományos fürdő, ami helyet takarít meg. Az ilyen létesítményekben még a legösszetettebb vízvezeték-egységekben is van helye.
 • Az ilyen eszközök a biztonság. A raklapok csúszásmentes anyagból készülnek, ami csökkenti a sérülés esélyét.
 • A modern modellek gyakran sok további tulajdonsággal rendelkeznek. Ez lehet telefon, rádió, hidromasszázs, szaunamód. Néhány lehetőség terápiás eljárásokat tesz lehetővé: belégzés, aromaterápia.
 • Néhány zuhanyzós modellben padok vagy ülőhelyek is rendelkezésre állnak, ami megkönnyíti az idős emberek vagy a fogyatékkal élők számára a mosást.
 • A széles választéknak köszönhetően, amely különféle méretekkel, kialakítással, árral és számos kiegészítő funkcióval rendelkezik, mindig választhat egy olyan zuhanykabinat, amely megfelel a vevő igényeinek és lehetőségeinek.
 • Az ilyen eszköz higiénikusabbnak tekinthető, mint a fürdõ, mivel a mikrobákat vízárammal mossák, míg utóbbi esetben ezek a szervezetek a víztartályban maradnak.
 • A zuhanyozást bármikor használhatja, csak meg kell fordítania a csapot.
 • Jobb, ha a hajat egy vízáram alatt öblítik ki: ebben az esetben óvatosan eltávolíthatja a sampon és más mosószer maradványait.

Amint látja, az ilyen egészségügyi termékek előnyeinek listája meglehetősen lenyűgözőnek tűnik.

Ugyanakkor, nem is beszélve ezeknek az eszközöknek a hátrányairól:

 • A szűk ajtójú minőségi modellek általában eléggé terjedelmesek. Gyakran kisebbek a fürdőknél, és nem alkalmasak egy kis helyiségbe történő beépítésre.
 • A legtöbb kiegészítő funkció (pl. Trópusi eső vagy hidromasszázs) csak bizonyos víznyomással használható. Ha a házban vagy a padlón nem éri el az 1,5 bar értéket, akkor a lehetőségek nem lesznek elérhetők.
 • A zuhany alatt az izmok feszülnek: pihenni, miután az edzés jobb a fürdőszobában.
 • Az ajtókon és falakon lévő szárított permetezés következtében fehér virágzik.
 • A zuhanykabinok kifinomultabb ellátást igényelnek, mint a fürdők, mivel számos összetett konfigurációjú fémrész van.
 • Az istálló átlagos költsége magasabb, mint egy fürdő.
 • A hasonló vízvezeték szerelése bizonyos készségeket igényel. A rossz minőségű munka eredményeként a szerkezet szivároghat.
 • A zuhany alatt nincs lehetőség lefeküdni és pihenni.
 • Az ilyen termékeket nehezen lehet használni a fürdésre gyermekek számára (ez nagyméretű öntöttvas tálcán lévő kabinokban végezhető) vagy háziállatok.

Ugyanakkor a modern zuhanykabinok minősége meglehetősen magas, ami lehetővé teszi az ilyen vízvezetékek sok mínuszának simítását.

További zuhanyfunkciók

Az ilyen típusú szaniteráruk népszerűségét befolyásolja a berendezés olyan kiegészítő funkciókkal, amelyek lehetővé teszik, hogy egy közönséges zuhanyzót csábító eljárássá alakítsanak.

A leggyakoribb lehetőségek közé tartozik a kontraszt zuhany. A forró és jeges víz váltakozó ellátása rendkívül előnyös a test számára, megkeményíti és tonizálja a bőrt.

"Török fürdő". Ebben az esetben egy gőzfejlesztő van a kabin konfigurációjában, amellyel magas hőmérsékletet (45-60 o) és 100% nedvességtartalmat lehet létrehozni a térben. A forró gőzzel telített levegő javítja a vérkeringést és az immunitást; hatása alatt a pórusok kibontakoznak, ahonnan a toxinok együtt kerülnek eltávolításra.

Trópusi zuhanyzó. A fülke mennyezetén elhelyezett speciális fúvóka a vízáramot apró finom fröcskök forgószélébe szünteti, és nyári esőt imitál. Ajánlott egy hasonló eljárás, amely elősegíti a test relaxációját.

Aromaterápiás. Ezzel a funkcióval rendelkező modellekben a kabin hátsó falában speciális tartályt építenek az aromás anyagok számára. Amikor a gőzfejlesztő be van kapcsolva, a felhevített vízgőz áthalad a tartályon, és illatos gőzzel kitölti a helyet.

Szellőztetés. Ez a funkció lehetővé teszi a kabin fűtését. A "trópusi zuhany", "törökfürdő" opciókkal ellátott változatoknál egyenletesen osztható el a gőz a kabinban.

Függőleges hidromasszázs. Az eszközök forgatható beépített fúvókákkal vannak felszerelve, amelyekből vízfolyások kerülnek ki. Ha kézzel irányítja őket különböző irányokba, akkor gondoskodhat a lábak, a hát vagy a gallér területének hidromasszázsjáról.

Top / többszínű fények. A mennyezetre szerelt lámpatestek egyenletes puha fényt keltenek a kabinban.

A többszínű LED-ek jelenléte, valamint számos módozat lehetővé teszi a mosási eljárás kombinálását a vizuális effektusok szemléltetésével, amelyek a víztömegeket különböző színekben festik. Jótékony hatást gyakorol a szervezetre is, mivel a kromoterápia gyógyító hatása, azaz a könnyű kezelés hosszú ideig ismert.

A tükör. Egyes modellek tükrökkel kezelik a speciális ködképző szereket. Az ilyen tartozék különösen kényelmes kozmetikai eljárások (például maszkok) végrehajtása vagy borotválkozás közben.

Samponadagoló. Annak érdekében, hogy a palackok ne essenek le a polcokról, és ne okozzanak problémákat, célszerű megvásárolni egy olyan modellt, amelynek belső falán több adagoló van csatlakoztatva (sampon, gél, balzsam). A legutóbbi módosítások gyakran távirányítóval rendelkeznek a távvezérlővel, valamint érintőképernyőkkel, amelyek a kéz érintésére reagálnak.

A további funkciók jelenléte közvetlenül arányos a stand költségeivel, így a modell kiválasztásakor a vevőnek fontolóra kell vennie azt a kérdést, hogy mennyire fontos ez vagy az a lehetőség, hogy ne tegyen túlfizetést.

Fürdő vagy kabin: választhat

A fórumok és a közösségi hálózatok adatainak összegzése, ahol ezt a kérdést aktívan vitatják, a következő pontokat lehet kiemelni.

Ha a család nem található a fürdőszobában, akkor jobb a zuhany használata, ami nem csak helytakarékos, hanem jelentősen csökkenti a víz költségeit is.

Ha a családban olyan idősek vagy krónikus betegek vannak, akik nehezen használják a fürdőszobát, akkor jobb, ha az üléseken zuhanyozni akarnak. A kisgyermekes családok, valamint a kedvtelésből tartott állatok tulajdonosai kényelmes fürdővel rendelkeznek.

Kiválasztásakor jobb, ha előnyben részesítjük a megbízható vállalatok termékeit. A gazdaságos modellekben, több éves használat után az ajtók gyakran megrepednek, ami csökkenti a termékek tömítettségét.

Univerzális változat - Hydrobox

Van egy alternatív lehetőség, amely a fürdőt zuhanyzóval kombinálja. Ez a készülék elsősorban azt ajánljuk, hogy fontolja meg, hogy a család néhány tagja szeret-e pihenni a fürdőszobában, míg mások nem akarnak sok időt tölteni a vízkezelésben, inkább zuhanás alatt.

Hasonló modell is ajánlható kisgyermekes családok számára: tökéletes a kényelmes fürdős kisgyerekeknek. Számos további lehetőség (hidromasszázs, gőzszauna, trópusi eső) teszi ezt az eszközt igazi gyógyfürdővé.

Ugyanakkor nem volt hátránya nélkül: többek között:

 • szilárd méretek, amelyek miatt a hidroboxizálás alig alkalmas egy miniatűr fürdőszobában;
 • magas költségek: a hasonló termékek árai túllépik a zuhanyzópad költségeit;
 • a telepítést csak magasan képzett szakember végezheti;
 • bizonyos követelmények a vízellátás és a szennyvízelvezetés területén.

Ezenkívül a hidroboxizáció általában magas oldalakkal rendelkezik, ezért nem alkalmas az idősek vagy a mozgás problémájával küzdő emberek számára.

Hasznos videó a témában

A bemutatott videóról hallhatja a belsőépítész szakvéleményét a vízügyi eljárások két fő lehetőségének előnyeiről és hátrányairól.

Nem lehet egyértelműen meghatározni, mi a legjobb, fürdőkád vagy zuhanyozás. A fürdőszoba frissítésének tervezésekor figyelembe kell venni minden családtag véleményét, valamint számos objektív tényezőt, például az egészségügyi helyiség területét. A szaküzletekben bemutatott termékek széles skálája kompromisszumot kínál, kényelmes fürdőt, modern zuhanyozást vagy luxus hidroboxot választ.

Zuhany vagy kád - ami jobb: minden előny és hátrány

Bármelyik tulajdonos a fürdőszobáját maximális kényelemmel és funkcionalitással kívánja felszerelni. Ezért a legmegfelelőbb választás: fürdőszoba vagy zuhanytálca tűnik gyakran. Ennek megoldásához gondosan meg kell fontolnia az egyes vízvezeték szerelvények előnyeit és hátrányait.

Zuhanykabin: mi jó?

Ez a típusú vízvezeték egyre népszerűbb. A zuhany legfontosabb előnyei:

 • Talán a legfontosabb előny, amellyel egy bódé megvásárolható, helytakarékosság, mert ez a szanitáris modern találmány kompakt kialakítású kis fürdőszobába vagy szomszédos fürdőszobába helyezhető;
 • A víz kevesebbet fogy el, és csökkentett számlák fizetésére;
 • A fedélzeti ajtók hermetikusan zárva vannak, így még a legkisebb vizet is befedik a padlón és a falakon. Nincs szükség további szőnyeg és függöny megvásárlására;
 • A különböző méretek lehetővé teszik a kabin felszedését nemcsak a helyiség területére, hanem a testméretekre is;
 • A csúszásmentes raklapnak köszönhetően (kiválaszthatja annak alakját és mélységét), a víztisztítás kényelmesebb lesz az idősek és a fogyatékkal élők számára;
 • Néhány modellen belül van egy beépített tükör, amely nem gőzölgeti a gőzt és a forró vizet, hanem speciális fürdőszobai adagolók (gél, folyékony szappan, sampon). Nagyon kényelmes.

És azok számára, akik szeretnek zuhanyozni, számos további funkcióval rendelkeznek:

 • A "trópusi eső" - a mennyezetbe beágyazott fúvóka, a víz áramlását kis fröccsenésekbe permetezi, ami a nyári eső hatását eredményezi. Ez az eljárás segít a stressz enyhítésében, megnyugtatni és nyugodni;
 • "Törökfürdő" - a gőzfejlesztő 60 fokos hőmérsékletet teremt, lehetővé téve a test felmelegedését, a toxinok tisztítását és a keringési rendszer működésének javítását;
 • "Aromaterápia" - egyes modellekhez csatlakozó van, amely tele van aromás füstölővel. A gőz, áthaladva, kellemes illatot és pihenést segíti;
 • Hidromasszázs - a karok, a lábak, a nyak és a hátfelület felületére fokozott energiával táplálják a vizet, mivel speciális fúvókákkal lehet önállóan beállítani és a kívánt irányba küldeni;
 • Csatlakozhat a pilótafülke rádiójához és zenélheti a zenét. Csatlakoztathatja azt a telefonhoz is, ami lehetővé teszi, hogy ne hagyjon le egy fontos hívást a vízfolyamatok során.

Az előnyök óriási felsorolása ellenére ennek az eszköznek hátrányai vannak:

 • A fő hátrány a közvetlen vízfogyasztási nyomás függése. Ez a probléma különösen akut a sokemeletes épületekben. Ezért a felszerelés megvásárlása előtt jobb konzultálni egy szakképzett vízvezeték-szerelővel;
 • Nagyon nehéz elvégezni a vászon kézi mosását egy sekély tálcán;
 • A kisgyermekek fürdéséhez vagy a háziállatok mosásához meglehetősen problémás;
 • A vízszintesen fekvő nagy mennyiségű víz vagy hab nem működik;
 • A vízvezeték szerelvények meglehetősen magas költsége. Ha sok további funkciót biztosítanak, az ár tovább emelkedik;
 • A termék élettartama a megfelelő gondossággal is legfeljebb 10 év. Különösen gyors szennyezés fordul elő olyan régiókban, ahol nagy mennyiségű szennyeződés van a vízben.

Bath: a szokásos jobb?

Sokan még mindig kedvelik a már ismert jó minőségű vízvezetékeket, és nem akarják megváltoztatni azt a modern. A következő fürdőszobai előnyök megkülönböztethetők:

 • Ideális hely a kikapcsolódásra - a fürdőszobában kényelmesebben pihenhet, enyhíti az izom feszültségét, és vízszintes helyzetben megnyugodhat. Ön kiegészítheti a vízkezeléseket gyógynövényekkel, aromás szerekkel vagy tengeri sóval;
 • Jobb lemosni, bőséges mennyiségű habban feküdni. Ez segít a szennyeződésnek és a verejtéknek a testből való kimosódása után a testmozgás vagy a kemény fizikai munka után;
 • Könnyebb a vízi eljárások végrehajtása a gyermekekkel, és a vízzel és a keményedéssel való tapadás;
 • Könnyebb a háziállatok mosására;
 • Egyszerűség a távozáskor és hosszabb működési idő;
 • A fürdő vásárlása és felszerelése sokkal olcsóbb.

A két legfőbb hátrány a megnövekedett vízfogyasztás és a nagy terület telepítésének szükségessége.

A még jobbbbá váló viták - a zuhanyzó és a kád - mindig így lesz. De mielőtt választaná, óvatosan mérlegelje a fenti "For" és "Against" szavakat, és válassza ki a kívánt opciót.

Mi a választás - fürdőkád vagy zuhanyzó

A fürdőszoba kialakításakor elkerülhetetlenül kisebb és nagyobb gondok és gondok fordulnak elő. És azonnal szembe kell nézned a vízvezeték felszerelés választékával. Fürdő vagy zuhanyzó - ami jobb, ha minden háztartást megkóstolna? El kell döntenie, hogy meg kell vizsgálnia mindkét lehetőség előnyeit és hátrányait, össze kell hasonlítania ezeket a vízvezeték szerelvényeket.

Foglalt terület

Apró fürdőszobák, sajnos, még mindig a fő probléma a mi apartmanok. De ezt a helyiséget nem csak a mosáshoz használjuk, ezért mosogatógépet, koszos vászon kosarat, és mindenféle polcot és szekrényt akarok elhelyezni az összes szükséges tároláshoz. Fel kell adni valamit? Hagyja fel a fürdőt a zuhany mellett, majd még egy szerény méretű fürdőszobában is biztos lehet benne, hogy mindezek a helyek.

Különösen olyan fürdőkádnál, ahol pihenhet, lábát nyújtva gyakran egyszerűen nincs elegendő mérőeszköz: az ilyen "baba" apartmanok tulajdonosai, mint általában, egy csésze közepes méretű tartalommal kell rendelkezniük, ahol nem lehet lefeküdni. Ha az építészek a projekt megteremtésénél valamit gondoltak, de nem a jövőbeli lakók kényelméről, akkor a fürdőszobának hosszúnak, de szűknek bizonyult, a zuhanycsúcs az egyetlen elfogadható megoldás.

A zuhanytálcát általában hirdetik, mint egy remek lehetőséget a helytakarékosságra, és elvben. Azonban a végső döntés meghozatala előtt javasoljuk, hogy látogasson el a vízvezeték üzembe, és nézze meg közelebbről a zuhanytálakat. Jó lesz, ha az eladók beleegyezésével megkapod a kabinban, amelyet meg akarsz vásárolni. Nagy valószínűséggel meg fogja találni, hogy egy szerény kabin nem túl kényelmes az Ön számára, és a tágas már olyan nagy, hogy az áhított helytakarékosság elkerülhetetlenné válik.

Emellett ne felejtsük el, hogy a zuhany magassága nem kevesebb, mint két méter. A tipikus lakás fürdőszobájába helyezve, ahol a mennyezet általában alacsony, szűkület érzést ad, még akkor is, ha maga is egy kis területet foglal el.

Emlékezzünk az olyan jólétre is, mint a samponok, a zselék, a bozótok, a maszkok, a krémek... Azt akarom, hogy a mosás közben kézben legyen. A fürdőszobán túl egy polccal fel lehet függeszteni, és nem csak egy, és maga a fürdő oldalán is sok edényt és csövet helyezhet el. Természetesen a zuhany alatt is lefüggesztheti a polcokat, de először is sok helyen "enni" egy már szűk kabinban, másrészt fel kell készülnie arra a tényre, hogy a szűk hely miatt rendszeresen mossa valamit érinteni és cseppenteni.

Jó alapot a gondolkodáshoz...

Vízáramlás

Az egyes vízmérő eszközök széles körű bevezetése arra kényszerített bennünket, hogy végül komolyan gondolkodjunk a megtakarításon és a vitában a fürdőszoba és a zuhany között, új érv szólalt fel. Az átlagos fürdőméret körülbelül 200 liter. Ez az a vízmennyiség, amelyet az úszásra költ. Este az eljárás sokszorosára történő ismétlése túl drága lehet.

Azok, akik inkább zuhanyozni száradnak, három-négyszer kevesebb vizet töltenek, ami azt jelenti, hogy a zuhanytálcák telepítése jelentősen csökkenti a közüzemi számlákat, ami azt jelenti, hogy előnyös a családi költségvetés számára.

A "de" szó újra itt jelenik meg... Az "öblítés" igét valamilyen oknál fogva használtuk, vagyis néhány percet eltölteni a lelkedben, csak azért, hogy lemossa a szennyeződést és a test izzadtságát. Ha nem szeretne senkit sem sietni, ha imádja, hogy a zuhanyzóban énekeljen, ha hosszú ideig szűk vízsugarak alatt szeretne állni, akkor ez azt jelenti, hogy minden alkalommal, amikor kevesebb vizet töltesz, mint amennyit be kell töltened. Természetesen itt sem lehet beszélni a megtakarításról.

többfunkciós

Mi a fürdő? Természetesen víz- és higiéniai eljárásokhoz. A válasz helyes, de nem teljes. Az orosz emberek általában olyan dolgokat és tárgyakat keresnek, amelyeknek látszólag jól meghatározott funkciói vannak, és a fürdő sem kivétel. Tehát úgy gondoljuk...

Először is, a kád mosható. Természetesen szinte minden otthonban van mosógép. Néha azonban szükség van valamilyen ömlesztett és nehéz tárgy mosására - függönyök, ágytakarók, téli ruhák stb. És itt jön a kád nagy tál. Itt egy medencét helyezhet el olyan finom anyagból, amelyet sok háziasszony egyszerűen nem mer bízni a mosógépben.

Másodszor, a fürdőszobában, ha szükséges, megmoshatja az edényeket. Természetesen ilyen célokra konyhai mosogató van. De hogyan tisztíthatom meg, nem öntsem vizet a padlóra, sütőlapot? Vagy mossa meg a tíz literes edényt, a mosogató egyszerűen nem illik?

Harmadszor, a fürdő nélkülözhetetlen dolog a kutyatenyésztők számára. A piszkos háziállatokat időnként meg kell fürödni, és minden séta után meg kell mosni a lábát. És ha megpróbálsz fürödni egy chihuahua, játék terrier vagy pekingese a medence, akkor hogyan kell a tulajdonosok a nagy kutyák?

Negyedszer, a fürdő lehetővé teszi, hogy szükség esetén tárolja a vízellátást. Hazánkban egy bejelentés a tervezett vagy sürgősségi vízmegszakítás bejáratának ajtajára szinte egy közös dolog. Előfordul, hogy a hideg vizet egy napra kikapcsolják, vagy még többet. És víz nélkül, ahogy tudjuk, sem tudy, sem syudy. Mi a teendő A közelgő "szárazság" felkészüléséhez csak töltsön be egy fürdőkádas tálat.

Ötödször, a fürdő segít a hosszabb élettartam virágok. Végtére is, néha csokrot adnak neked? Nos, legalábbis egy nagy esemény, például egy évforduló alkalmából? (Biztos, hogy még mindig vannak olyan romantikusok, akik semmilyen ok nélkül rózsákkal befedik a nõiket...) Mennyi ideig tartani akarja ezt a ragyogást? És ezért virágok, amelyek a vázában állnak a nap folyamán, a legjobbak maradnak hűvös vízben éjszaka. És itt is segít a fürdőben.

És hogyan, a mosás mellett használhatja a zuhanyzót? A fenti helyzetek közül melyik tudna menteni? Sajnos, az ilyen multifunkcionalitású zuhany nem büszkélkedhet...

Ha a fürdőkádat és a zuhanyzást összehasonlítjuk, megemlíthetünk még egy fürdõfunkciót: a zuhanyzó szerepe.... Ha nincs időnk vagy vágyunk arra, hogy a meleg vízben felszedjen, zuhanyozhat a fürdőszobában. Ehhez csak egy függöny van, amely megakadályozza a víz öntését az öntöződobozból a padlóra. A közvetlen versenytárs helyettesítésének lehetősége egyirányú: zuhanyozhatsz a fürdőszobában, de nem tudsz úszni a zuhany alatt.

Mi a legjobb a gyerekeknek?

A kisgyermekes családok esetében a "Mi a választás - fürdőkád vagy zuhanyozás?" Kérdés sem merül fel. A fiatal szülők számára a válasz nyilvánvaló - határozottan fürdés.

Nehéz elképzelni, hogyan lehet fürödni egy újszülött csecsemőjében, ami különösen óvatosan kezeli a kényes bőrt. Az egyszerű ablúzió a vízsugarak alatt nem teszi lehetővé teljesen. Ráadásul a fürdőzést a zuhany mellett előnyben részesítik, elvetik az első medence morzsáját, és az úszás nagyon hasznos az izomrendszer erősítésére.

És akkor? Egy év alatt, három, öt év alatt? Hosszú ideig a babának szüksége lesz az anyukák vagy apák segítségére a mosás során, hogy megvédje a hátát, öblítse le a hajat, tönkretegye a térdét a földről csúszkálva, és a hasát, amelyet feltűnő tollakkal festett... és ne öntsd a padlót a kabin mellé. Figyelmeztetjük azokat, akik csak tervezik, hogy gyermekük legyen: néhány óvodás gyakran piszkos, hogy csak a tartós áztatás a fürdőszobában mentheti a napot.

És most megpróbáljuk megvizsgálni ezt a kérdést egy gyermek szemében. Mit gondolsz, mi a kedvenc gyermeked? Kétségtelen, hogy a gyerek sokkal inkább hajlandó játszani a fürdőszobában, mint zuhanyozni. Végül is, a fürdõ nem csak vízzel teli edény, hanem egy kis tenger öröm és öröm forrása. Győződjön meg arról, hogy a gyerek nem cserél kicsit fürdőre.

Hozzáférhetőség a fogyatékkal élők számára

Beszéltünk a gyerekekről, itt az ideje, hogy emlékezzenek a szüleikről. A legtöbb idősebb ember kétségtelenül inkább a zuhanyzást. A tény az, hogy az évek során az ízületek mobilitása csökken, az izomerő csökken, és az idősek számára egyre nehezebbé válik egy olyan akadály leküzdése, mint a fürdő oldala. Ugyanaz a probléma a különböző mozgásszervi sérülésekkel és betegségekkel küzd. A fürdéshez számukra lehet túlterhelő és veszélyes feladat is.

A zuhanykabin bejutása sokkal könnyebb. Szükség esetén visszautasíthatja még egy alacsony raklapot is, és a padló szintjén elrendezi a lefolyót. Ha a közeledő személy nehezen tartózkodhat a zuhany alatt, akkor egy zuhanyzó kabinat is vásárolhat. Ezenkívül egy ilyen ülés lehetővé teszi, hogy ne aggódjon, hogy az öregember hirtelen szédülést érezhet a vízzel végzett eljárások során.

Emlékezzünk arra is, hogy egyes betegségekkel való fürdő minden esetben a tabuk listájába esik. Először is a magas vérnyomással és / vagy a szív- és érrendszeri betegségekkel foglalkozókról beszélünk. A forró vízbe való merülés súlyos egészségkárosodáshoz vezethet, de a zuhanyzás nem ellenjavallt számukra.

pihenés

Semmi sem jobb, mint a víz lehetővé teszi, hogy pihenjen és lazítson egy nehéz nap után. A relaxáció hatékonysága nagymértékben függ attól, hogy milyen vízi eljárásokat választott.

A zuhanykabin egyszerűen biztosítja Önnek a lehetőséget, hogy lazítsa testét és lelkét. Helyezze a fáradt izmaidat az irányított fúvókák alatt, a fúvókák erős nyomása alatt, és néhány perc alatt éppoly csodálatos lesz, mint egy professzionális masszázs után. By the way, a fúvókák felszerelhetők különböző szinteken, amelyek lehetővé teszik minden családtag, beleértve a legfiatalabb, hogy rendszeresen élvezze ezt a hidromasszázs. A fejtámlából folyó víz enyhe nyomása a nyári eső hatását és a túlzottan gerjesztett idegek megnyugtatását eredményezi. Néhány modell gőzfejlesztővel van felszerelve, amely lehetővé teszi a fürdőkád mikroklímáját a zuhanykabinban.

Amint látod, teljesen le lehet pihenni a zuhany alatt. De hogyan lehet ez összehasonlítani a fürdő által kínált lehetőségekkel? Csak a fürdőszobában nyugodtan feküdhetsz, zárt szemmel és lábakkal kinyújtva. Csak a fürdőszobában áztassa az illatos habot, és élvezze az illóolaj illatát. Csak a fürdőszobában mélyen párologtatja a bőrt, ami garantálja a rugalmasság és a virágzó megjelenés megőrzését, és megkönnyebbülést és jó hangulatot ad. Csak a fürdőszobában, végül, nyugodhat a kedvenc könyvével - itt senki sem fog elvonni.

A fürdőszobában pedig kellemes pillanatokat tölthet egyedül a lelkigyakorlatoddal. Lehetséges, hogy lelkében élvezze a gyertyák csillogását? Inni pezsgőt? Hagyja a rózsaszirmokat a hullámok felett? Végül is intim beszélgetések? Nem valószínű, hogy a zuhanyzót választja, ha még mindig van egy kis románc.

Felszerelt további funkciók

A funkcionális fürdő gazdagsága nem hasonlítható össze a modern zuhanyzóval. Az első csak egy hófehér kapacitás, semmiféle csillogás nélkül, a második egy kicsit olyan, mint egy űrhajó. A zuhanykabin kezelőpaneljén található gombok segítségével beállíthatja a víz hőmérsékletét, a nyomást és a szállítási módot.

Az intelligens érzékelők megadják a parancsot, hogy kiadják a folyékony szappan egy részét, amint a kezét az adagolóhoz kapja. A gyártók gondoskodtak azokról is akik szeretnek énekelni, rugalmas vízsugarak alatt állva: a vízhatlan hangszórók kellemes zenével töltik be a zuhanykabinot. Egyes zuhanyzók könnyen átalakíthatók egy igazi szaunak - speciális hőszigetelő anyagokkal vannak ellátva, amelyek gőzfejlesztőkkel vannak ellátva és ellenőrző rendszerekkel vannak felszerelve.

Természetesen, minél több kiegészítő funkció van a zuhanykabinban, annál nagyobb a költsége. De arról, amit csak meg fogsz érezni magadnak a víz urának.

Ápolás és tisztítás

Minden háziasszony azt szeretné, ha a higiéniai eljárások elvégezhetők, csillogó tiszta, de sajnos nem mindenki rendelkezik ingyenes percekkel a fényezéshez. Mi könnyebben tisztítható - a fürdetés sima felületét vagy a zuhanyfülke technikai elemeinek számos kivetítését, amelyeknek magas falai is vannak? A válasz, úgy gondoljuk, nyilvánvaló.

A zuhanycsarnok átlátszó falán vízcseppek, ha nem kerülnek ki időben, kis esztétikai foltokká válnak. Azonban a víztestek falainak és ajtóinak törlése után minden egyes vízkezelési munkamenet után nem korlátozódhat. Minden alkalommal, amikor a kabinet alaposan meg kell szárítani: a nem megfelelő szellőztetés zárt térben különböző mikroorganizmusok gyors reprodukcióját eredményezi, és ennek következtében gomba, penész és kellemetlen szagok megjelenése következik be.

Fürdő vagy zuhanyzó: mi a jobb?

Újabban a fürdő fő eleme maga a fürdő, függetlenül az anyagtól, a formától és a méretétől. De a piacon megjelentek a zuhanykabinok - kényelmes, praktikus, nagy és kicsi, sok funkcióval. És azonnal felmerült egy dilemma - mi jobb választani?

Mi a jobb: zuhanyzó vagy kád?

A fürdők és zuhanyzók széles választéka most hatalmas, minden ízlésre és költségkeretre választhat, de nem mindig könnyű eldönteni. Jó, ha a szoba nagy, és a pénzügyi lehetőségek lehetővé teszik mind a kabin, mind a kád egyidejű felszerelését, de hogy mit tehetnek azok, akiknek nincs ilyen lehetősége? A probléma megoldásához össze kell hasonlítani főbb jellemzőit, valamint többet kell megtudni az összes árnyalatról - előnyeiről, hátrányairól, a telepítés jellemzőiről.

A fürdő és a zuhany kiválasztása

Tervezési különbségek

Fürdő eszköz

Minden fürdõ egy monolit tál, magas oldalakkal és egy lyukkal a víz elvezetésére. A kivételek az akril és az üveg kombinált modelljei, amelyek hermetikus varrásokkal rendelkeznek az ügyben. A fürdők nagy kapacitásának köszönhetően nemcsak mosni, hanem pihenni, élvezni a fürdőzést is.

Különböző anyagok fürdők

A szabványos modellek ovális és téglalap alakúak, amelyek lehetővé teszik az ember számára, hogy kényelmesen feküdjön és igazítsa a lábát, ha persze a méret megfelelően lett megválasztva. A kicsi helyiségekben sarokmodellek vannak, amelyekben kényelmesen ülve fekszenek. És van olyan ülőfürdő is, amely nem olyan régen jelent meg, de már keresett. Kompakt, ergonomikus, ideális az idősek és a fogyatékkal élők számára.

Szokatlan formájú fürdők

Fürdők az idősek és a fogyatékkal élők számára

A fürdők különböző méretűek, az oldalak magassága, a kiegészítő tartozékok jelenléte. Sok modellnek vannak lábai, amelyek megkönnyítik a csatorna csatlakozását. A könnyűszerkezetes szerkezeteknek támogató keretre van szükségük, amely általában dekoratív képernyővel van lefedve.

A fürdők alakja és mérete

A fajták típusától függően a falhoz, a sarokba vagy a szoba közepén helyezkednek el, ráadásul beépíthetők a padlóba is.

Egy szabványos téglalap alakú kád méretei:

 • hosszúsága 150-180 cm;
 • szélessége 70-85 cm;
 • az oldalak magassága 40-75 cm.

Az anyagtól függően a termék tömege igen széles tartományban változik - 25 kg (akril) és 1200 kg (természetes kő) között.

Szabadon álló ovális fürdő

A fürdőkben használt masszírozó rendszerek

Zuhanykabin eszköz

A fürdőtől eltérően a zuhanyzó berendezés több elemet is tartalmaz: falak, zuhanypanelek, zuhanytálca és fedőlapok. Háromféle ilyen struktúra van - nyitott felső, teljesen zárt és kombinált.

Zuhanykabinok

A fedél nélküli fülkék (nyitott) - ez a legköltséghatékonyabb lehetőség. A fülke a fürdőszoba egyik sarkában történő összeszereléséhez egy serpenyőt szerelnek be, csatlakoztatják a szennyvízcsatornához, falakat és ajtót építenek be az alumínium profilra a szélén nyílt oldalról.

A zuhanykabin ma már nem csak egy alternatíva a fürdőhöz, hanem egy belső részlet is, amelyet harmonikusan kell keverni a fürdőszobával

A csaptelep és a zuhanyfej a fürdőszoba falához van rögzítve. A kialakítás egyszerűsége miatt a kabin mérete saját belátása szerint választható, és a telepítés nem igényel speciális ismereteket. De vannak nyitott kabinok és hátrányok: a felső fedél hiánya miatt nem lehet további lehetőségeket felszerelni gőzfejlesztő, több zuhanyzó és ozonáció formájában, és az eljárások során a nedves párolgás elterjed az egész helyiségbe.

Zuhanykabin - kényelmes és praktikus

Egyszerű zuhany

Zárt modellek - önálló tervezés, elszigetelve a fürdő mikroklímájától. Palettából, ajtó falakból, felső bázisból és többfunkciós panelből áll. Az ilyen kabin tetszőleges helyre helyezhető, a legfontosabb dolog a vízellátó rendszerhez és a leeresztő csőhöz csatlakoztatni. A fürdőszobának vagy áttelepítésnek köszönhetően a szerkezet könnyedén leszerelhető és összecsukható, és még egy laikus számára sem lesz nehéz telepíteni.

Zuhanyzó tető

Zárt zuhanytartó

Kombinált szerkezetek vagy zuhanytálcák paletta helyett fürdőkádak vannak felszerelve, és a falak a tál oldalán vannak elhelyezve. A modelltől függően nyitott és zárt kivitelben készülnek. Minden előny, kabin és kád kombinálva van, például egy kádas zuhanyzóval vagy egy Charcot zuhanyzóval egy jacuzzi mellett. Építési hátrányok: magas ár és nagy méret (a hagyományos kabinhoz képest).

Kombinált fürdő és zuhanyzó

Standard méretű zuhanyzók:

 • nyitott és zárt szimmetrikus modellek - 80x80, 90x90 és 100x100, 120x120 cm;
 • aszimmetrikus formák - 100x80, 120x80, 110x90, 120x90 cm;
 • magasság - 170-240 cm.

A zuhanyzókabin méretei (méretei)

Gyártási anyagok

Melyek a fürdők

A fürdőkészítés során felhasznált anyagok listája meglehetősen széles:

 • akril;
 • kVAR;
 • zománcozott acél;
 • öntöttvas;
 • edzett ütésálló üveg;
 • réz;
 • cserép;
 • természetes kő;
 • öntött kő;
 • egy fa.

A legelterjedtebbek és megfizethetőek az acél és akril termékek, majd öntöttvas kádak. Nem tudnak különleges dekoratív hatással büszkélkedni, de mégis az ilyen vízvezeték-berendezések megjelenése nagyon esztétikus, a felület könnyen tisztítható, és a megfelelő gondossággal hosszú ideig megőrzi vizuális vonzerejét.

Értékeljük: az öntöttvas fürdők pozitív aspektusait

Az üveg, a réz, a fajanszmodellek és a mesterséges kőből készült termékek sokkal hatékonyabban néznek ki, és bár áron jelentősen meghaladják a hagyományos kádakat, szintén jelentős igényeket igényelnek. Amellett, hogy díszítő, akkor nagy teljesítményű, hosszú szolgálni, könnyen használható.

De a legfényesebb és gyönyörű fürdők fából és természetes kőből - márványból, gránitból, onyxból készülnek. Ezeknek az anyagoknak saját megkülönböztető mintájuk van, aminek köszönhetően a késztermékek nagyon elegánsnak, eredetinek és elegánsnak tűnnek.

Az ilyen különféle anyagok és formák lehetővé teszik, hogy a fürdő bármely belső, még a legkülönlegesebbé váljon. Számos gyártó készít szanitereket az egyedi tervezés érdekében. A tálak falai művészi festéssel, kovácsoltvas kovácsolt állvánnyal vagy alakos lábakkal díszíthetőek - sok lehetőség van.

A fürdőre rajzolva

Dekoratív fürdő lábak

Mit csinálnak a zuhanyzókabinok?

Minden kabin egy előre gyártott szerkezet, amelyben minden részlet egy adott anyagból készül. A legnagyobb fajta ebben a tekintetben a zuhanyzó tálcák, amelyek előállításához öntöttvas, akril, zománcozott acél, fajansz, mesterséges és természetes kő használják.

 1. A öntöttvas raklapokat a legmegbízhatóbb és tartósabbnak tartják. Ellenállnak, nem félnek a mechanikai terheléstől és ütésektől, amelyek nem kopásnak vannak kitéve. Az öntöttvas hőteljesítménye miatt nagyon kényelmes a mezítláb ilyen raklapon állni, a felület hosszú ideig nem hűlni. Az öntöttvas termékek egy mínusz - nagyon nehéz.

Öntöttvas zuhanytálcák

A fotó - akril gyanta - zuhanytálca

Fajansz tálcák: gyönyörű, masszív és környezetbarát

Kőből készült zuhanytálcák

A leglátványosabb része a fülke és az ajtó. A termék kiválasztását meghatározó szerkezet megjelenése attól függ. Ezek az elemek temperált üvegből, plexiből és polisztirolból készültek, kiegészítve a krómozott szerelvényeket.

 1. A polisztirol átlátszó vagy matt műanyag vastagsága 3 mm. Színtelen vagy különböző színű, sima és megkönnyebbülési mintával festett. Ez az anyag sokkal könnyebb az üvegnél, ami megkönnyíti a szerkezet szállítását és felszerelését, és olcsóbb, aminek köszönhetően a polisztirol kabinok költségvetési lehetőség. Ami a hiányosságokat illeti: a polisztirol rövid élettartamú, könnyen károsodik, a felület végül csillapodik, és kisebb karcolásokkal és rángásokkal borítja.
 2. A falakhoz és ajtókhoz való üveg vastagsága 4-8 mm, és nagyon nehéz megtörni. Ha ez megtörténik, a sérülés veszélye nulla, mivel a töredékeknek éles élei nincsenek. A szemüveg átlátszó és színezett, különböző mintákkal, dombornyomott vagy sima felületekkel. Ez az anyag megbízható, tartós, nagyon higiénikus, mivel a penész és más mikroorganizmusok nem fejlődnek az üvegen. Az anyag hátrányai közé tartozik a nagy tömeg és a magas költségek.
 3. A plexiüveget akrilgyanta alapú szintetikus polimernek nevezik. Ez az anyag erősebb, mint a polisztirol és könnyebb mint az üveg, tökéletesen tolerálja a hőmérsékleti ingadozásokat és a magas páratartalmat, rendkívül sok textúrával és széles színválasztékkal rendelkezik. Emiatt a plexi zuhanyzók nagyon dekoratívak lehetnek.

Üveg zuhany

Zuhanykabin üvegajtókkal

Berendezések és funkcionalitás

Milyen kényelmes fürdő

A modern fürdő nem csak fürdőkád. A kiegészítő berendezéseknek köszönhetően ideális hely a kikapcsolódásra és a kikapcsolódásra. Az ilyen berendezések magukban foglalják:

 • hidromasszázs fúvókák;
 • aero masszázs rendszerek;
 • víz alatti világítás;
 • vezérlő panelek;
 • fejtámlák;
 • fürdőkádak és fogantyúk;
 • a száraz indítás elleni védelem érzékelői;
 • automatikus tisztító eszközök.

A pezsgőfürdővel felszerelt fürdőkádak és a beépített masszázsrendszer magas költséggel jár, ezért nem mindenki engedheti meg magának ezt a vásárlást. De egy kényelmes ergonomikus fürdőszobai fejtámla hozzáadásához az ülés vagy a fogantyúk nem lesznek túl drágák. Ezek a termékek nem mindig szerepelnek a kádcsomagban, de széles körben elérhetők a piacon. A különböző modellek lehetővé teszik a legmegfelelőbb felszerelés kiválasztását bármilyen típusú és anyagú vízvezetékhez. A krómterápiás LED háttérvilágítások szintén nagyon népszerűek. Minden fürdőre telepíthető, de a legkényelmesebb az akril felületeken történő felszerelésre. A háttérvilágítás különböző árnyalatokkal, vízálló tokokkal és kompakt méretű, ezért nem zavarja meg az úszást.

Bath Chromotherapy

Az aromaterápia kedvelői számára a hidromasszázs rendszereket különleges tárolókkal kezdték gyártani, amelyekbe az eljárás megindítása előtt aromás olajokat öntöttek. Miután a fürdőt vízzel töltötték fel, a tartályokból származó olajat kis adagokban szállítják, ami azt jelenti, hogy az expozíció hatása egész idő alatt élvezi a fürdést.

A pihentető és higiénikus eljárások mellett a fürdő egyéb funkciói is vannak. Például kényelmes egy kis fürdőt elhelyezni benne, ha gyermek van a házban. Tehát a víz nem csapódik le a padlóra, így időt takarít meg.

A baba fürdő tökéletesen illeszkedik a fürdőbe

A fürdőszobában kényelmesen fürödni az állatokat, áztatni a ruhákat és nagy tárgyakat mosni. Ha hirtelen megszakad a vízellátás, ez a legjobb vízellátási kapacitás.

Jobb az állatok fürdésére öntöttvas és acéltartályokban.

Zuhany funkciók

Az egyszerű nyílt kabinok csak a legszükségesebbek - egy keverő, egy öntöződoboz és egy standard világítás. A zárt és kombinált modellek ellenkezőleg nagyon jól felszereltek és egyszerre több különböző funkciót is tartalmaznak. A drága dizájnban ezek a funkciók elektronikus vezérlése egy speciális konzol segítségével, digitális kijelzővel.

A zuhanyfülkék népszerű funkcióinak listája a következőket tartalmazza:

 • Charcot zuhanyzós, kaszkádos és trópusi;

Csoda hidromasszázs "zuhany Charcot"

Zuhanykabin gőzfejlesztővel

Különböző zuhany módok biztosítják az öntöződobozokat és a fúvókákat, amelyek egy meghatározott sorrendben vannak a fülke mennyezetén és falain. Például egy trópusi zuhany módja nagy számú nagyon vékony, vízszintesen függőleges vízsugár.

A kaszkád zuhany üzemmódban 35-36 ° C hőmérsékletű víz legalább 1 méteres magasságból egy erős vízfolyással, vízesés formájában kerül kiszállításra.

A Charcot zuhanyzókat különböző irányban irányított különböző intenzitású fúvókák jellemzik.

Az ózonterápia a legkisebb légbuborékok bőrének kitettségét jelenti. Ez az eljárás tökéletesen hangosítja a testet, elősegíti a káros anyagok eltávolítását, megfiatalítja a bőrt. Egy mély serpenyő jelenlétében ez a mód lehetővé teszi, hogy a zuhanykabinat jacuzziként használja.

Hidromasszázs fúvókák működés közben

Az aromaterápiához egy kisméretű, olajtartályokkal és gombokkal ellátott készülék van felszerelve a kabin falaira. Zuhanyzással csak nyomjuk meg a megfelelő gombot, és a kabin feltöltődik a kiválasztott aromával.

A gőzfejlesztő funkciója lehetővé teszi a fürdőkád mikroklímáját a zuhanyzóban. Az eljárás megkezdése után érzett érzés pontosan ugyanaz lesz, mint egy igazi gőzfürdőben való meglátogatás után. A kényelem érdekében a kabin felszerelhető ülés, ergonomikus fogantyúkkal, lábtartóval.

Üljön a zuhany alatt

Zuhanykabinok

A kombinált kabinok az összes vízkezelés teljes skálája. A felső öntöződobozok különböző módon szállítanak vizet, a hidromasszázs fúvókák mind a fürdőben, mind a kabin falain épülnek fel. Vannak eszközök aroma és ózon terápia, LED világítás és egyéb technológiai felszereltség.

LED Rain Shower

Az ilyen kabinok legtöbb modellje puha fejtámaszokkal, összecsukható ülésekkel, kompakt polcokkal rendelkezik piperecikkek, korlátok számára.

Zuhanykabin korlátokkal és polcokkal

A zuhanytálcák a funkcionalitás szempontjából mind a fürdőkád, mind a zuhanykabinban felülmúlják. Itt gyorsan felmelegedhet kontrasztos zuhanyzóval, áztassa a pezsgőfürdőt, enyhíti a fáradtságot a Charcot zuhany alatt, miközben élvezi az illóolaj kellemes illatát, és kedvenc zenéjét hallja.

Félköríves zuhanykabin (zuhanykabin)

DIY telepítési technológia

A telepítés bonyolultságának foka szintén fontos szerepet játszik a fürdőkád és a zuhanyzás között. Ha mindent magának tervezel telepíteni, előzetesen meg kell vizsgálnia az árnyalatokat, hogy a vásárlás ne okozzon további problémákat.

Fürdő telepítése

Minden fürdő ugyanazon az elven működik, de némi árnyalattal, a gyártás típusától és a gyártás anyagától függően. Például egy akril fürdőhöz szükség van egy tartókeretre, ellenkező esetben a tál egy személy súlya alá süllyed. A fémfürdő lábát stabilan kell rögzíteni a padlóra, a stabilitás növelése érdekében, valamint az öntöttvas, természetes és öntött kő modellekhez nagyon erős alapra van szükség. Falra és sarokfürdõk a falhoz közel helyezkednek el, a süllyesztett szerkezetet a padlóra kell mélyíteni, vagy egy speciális dobozt kell felállítani a tálak peremén.

Tekintsük a telepítési eljárást egy szabványos acél fürdőkádra lábakkal és védőablakkal.