Legfontosabb > Bútor

Mi a jobb - egy fürdő vagy zuhanyzó: a modern vízvezeték összehasonlító áttekintése

Kis helyiségben lévő fürdőszobában gyakran felmerülnek kétségek az egészségügyi felszerelések kiválasztásánál. A tulajdonosnak kényelmesnek, praktikusnak, gyönyörűnek kell lennie, és ugyanakkor kevés helyet kell elfoglalnia. Leggyakrabban a zuhanyzó és a kád között kell választani. Az első esetben a szoba tulajdonosa lehetőséget kap a helytakarékos megtakarításra, a második pedig a szokásos kényelem. Mindkét lehetőségnek előnyei vannak.

Mi álljon meg? Mi a jobb - fürdőkád vagy zuhanyzó? Milyen szempontokat kell figyelembe venni a vízvezeték-választás során? Hogy megtudja, el kell döntenie a prioritásokról és az Ön kívánságainak megfelelőnek kell lennie a kétféle eszköz rendelkezésre álló funkcióival.

Mindkét lehetőség előnyei és hátrányai

A fürdő és a zuhanytálca közötti választás szerint a vásárlók kétharmada az első lehetőséget választja. Ez annak köszönhető, hogy a piacon viszonylag hamar megjelenő zuhanykabinok vannak.

A legtöbb ember még mindig a szokásos vízvezetékeket választja. És mégis a fülkékben vannak tagadhatatlan előnyei:

 • helytakarékos (a vízvezeték kevesebb helyet foglal el a fürdőszobában);
 • racionális és célzott vízfogyasztás (mosáshoz, fürdéshez nem szükséges);
 • további funkciók (hidromasszázzsal zuhanyozhatsz és hallgathatod a rádiót);
 • a feszültsége (a kabinok szorosan lezárva vannak, és nem számít a víz mennyisége, nem esik le a padlón);
 • az üzem kényelme (elegendő hely áll rendelkezésre minden higiéniai eljáráshoz, semmi sem akadályozza a mozgást);
 • takarítson meg időt a higiéniára (nem kell megvárnia, amíg a fürdőkád megtelik a fürdéshez, csak be kell kapcsolnia a zuhanyt).

A zuhanyzók minden előnye nem alkalmas kézmosásra. Nehéz háziállatokat mosni. Abszolút nem alkalmasak a kisgyermekek fürdésére, míg egy ismerős fürdőben speciális eszközök használatával lehetséges. A hátrányok közé tartozik a magas költségek is.

Még a legkevésbé modest zuhanykabinok gyakran többletköltségek nélkül költenek többet, mint a hétköznapi fürdők. Ezen kívül a meleg vízben gyógynövényekkel, infúziókkal és habokkal való pihenés szerelmesei nem fogják tudni a megszokott örömöket.

Milyen funkciókat lehet felszerelni zuhanyzóval, akkor tanulni a videó:

A fürdők is előnyösek. A meleg víz jól ellazítja az izmokat, enyhíti a feszültséget, megnyugszik. A modern hidromasszázs fürdők igazi találatot nyújtanak az ilyen relaxáció szerelmeseinek. Az ismerős egészségügyi berendezések sok ember számára is "fizioterápiás terem" lettek.

A meleg fürdő remek korrekció a stressz, az idegesség és a fáradtság ellen. A zuhanykabinhoz képest a fürdőkád könnyebben karbantartható, ami sok ügyfél számára döntő tényezővé válik a választásban. A tulajdonos mindig megvásárolhatja a műanyag redőnyöket, és ugyanolyan szűkületet nyújt, mint a zuhanykabinok.

Zuhanykabin kiválasztása jobbra

A zuhanykabinokat különleges higiéniai eljárásokra tervezett vízvezeték-szerelvényeknek nevezik. Ezek három falszerkezet, egy ajtó és egy raklap. A modellek nagyon különböznek egymástól - az egyszerű csapatoktól a hátsó falak és a mennyezetig, a többfunkciós monoblokk rendszerekhez, számítógépes vezérléssel. Az elsőeket zuhanytálcáknak is nevezik, és úgy vannak felszerelve, hogy a fal falai falak legyenek.

Az utóbbiak nagyon egyszerűen felszerelhetők és hermetikusan tömítettek, teljesen felszereltek az összes szükséges "helyiséggel". A költség függ az építés típusától és a funkciók számától.

A zuhanykabinok formája és mérete nagymértékben változhat. A telepítés helyétől függően változnak. Tehát négyszögletes szerkezetek szerelhetők a falak közelében, szögletesek - a sarokban és kerek, ovális és sokszögű kabinok általában a fal melletti tágas fürdőszobákban vannak elhelyezve. Az egészségügyi berendezések minimális mérete 800x800x2050 mm. A kompakt kabinok tökéletesen elhelyezhetők bármilyen méretű fürdőszobában.

Vannak modellek sokkal dimenziósabbak. Tágas szobákat választanak. Vásárláskor feltétlenül győződjön meg róla, hogy a jövő tulajdonosának és családtagjainak nem lesz zsúfoltsága, mert a kabinok belső mérete 6-7 cm-rel kisebb, mint a külső.

Fontos funkciók

Egyes zuhanyzók jellemzői nem képesek a legmodernebb fürdőmodelleket is biztosítani. Például:

 • Trópusi zuhanyzó. A technológia lényege abban rejlik, hogy a vízsugarakat kis spray-kbe szétválasztják. Az ilyen zuhany alatt egy személy érzést kap, mint egy meleg nyári eső alatt. A kis cseppek finom érintései jól pihennek. Ez egy kiváló eljárás azok számára, akik pihenni akarnak.
 • Törökfürdő. A funkciót gőzgenerátorokkal felszerelt modellek biztosítják. A rendszer gőzzel szállítja a fülkét 45-60 fokos hőmérsékleten. Ez hozzájárul a pórusok megjelenítéséhez, a toxinok és toxinok eltávolításához a szervezetből. A rendszeres fürdőhöz hasonlóan a gőzfejlesztő pozitív hatással van az immunrendszerre, serkenti a nyirok áramlását és a vérkeringést. Miután izzadt, az ember a testében egész könnyedséget érez.
 • Aromaterápiás. A funkció olyan modellekben működik, amelyek a törökfürdő és a trópusi lélek módjában működhetnek. Ez a zuhanytálca falán található speciális olaj- és balzsamot tartalmazó tárolónak köszönhető. A tartályon áthaladnak vízcseppek vagy gőzök, aromákkal és hasznos anyagokkal telítettek, majd a zuhanytálca belsejébe kerülnek.
 • Szellőztetés. A gőz és a kis vízpermet növeli a nedvességtartalmat a vízvezeték szerelvény belsejében. A nedvesség egyenletes elosztására szellőztető szellőztető rendszert használnak.
 • Függőleges hidromasszázs. Vannak fürdőmodellek, amelyek hidromasszázs funkcióval vannak ellátva, de ez a hatás kissé eltérő. A zuhanyállomásokon forgó fúvókák helyezkednek el, amelyekből a levegővel kevert vizet áramlik. Kívánt esetben nem masszírozza az egész testet, hanem bizonyos területeket. A hidromasszázs tökéletesen ellazítja, enyhíti a fáradtságot és a stresszt.
 • Vízszintes hidromasszázs. Ez a funkció nagyon hasonlít a pezsgőfürdők számára. Kombinált fülkékben áll rendelkezésre, amelyeket a háztartási használatra szánt házi SPA központokként állítanak elő. Az ilyen modellek drágák, de lehetőségeik nagyon kiterjedtek.
 • Megvilágítás (krómterápia). A lámpák a zuhanytálcák felső részébe vannak beépítve, amelyek mind rendes lágy fényt, mind színes fényt képesek előállítani. A háttérvilágításnak köszönhetően a vízsugarak különböző színűek, és egyedi színvilágítást eredményeznek. A krómterápia tökéletesen ellazul, vagy a rendszer beállításától függően.

A fentiek mellett a kontraszt zuhany különösen népszerű. A rendszer automatikusan állítja be, és hideg és forró vízsugarat biztosít.

A kontrasztzuhany az egyik leghasznosabb higiéniai eljárásnak számít, mivel megerõsíti, kíméli, hangosítja az egész testet.

Mit kell keresni a vásárláskor?

Miután eldöntötte a zuhanyfülke kívánt funkcióját, folytathatja a kívánt osztály modelljének kiválasztását. Sok éven át szolgálni kell, különös figyelmet kell fordítani a raklapra. Képesnek kell lennie arra, hogy ellenálljon a közelgő terhelésnek, anélkül, hogy hajlamos lenne a fürdőzés súlya alá.

Ebben az esetben fontos az alak, az anyag és a külső csúszásgátló bevonat. A raklap jobb választani egy kompakt, de tágas. Ami az anyagot illeti, akkor a választás a személyes preferenciáktól függ. Mindannyiuknak megvan a maga előnye és hátránya:

 • Fajansz. Az anyag tartós, higiénikus és könnyen tisztítható, de könnyedén megrepedhet, ha egy nehéz tárgy ráesik rá.
 • Kő - mesterséges és természetes. A kőből készült palackok szinte örökek és státuszúak. Az anyag nagyon drága, az elit tervezői modellekben használatos.
 • Steel. A raklapok csak acél fürdőkben különböznek. Az előnyök és hátrányok megegyeznek. Fényes zománcokkal borított termékek. Gyönyörűek, de rövid életűek, és a felszínre eső cseppek hangos hangot adnak.
 • Akril. Az anyag nagyon praktikus, tartós, könnyen tisztítható. A hátrány az alacsony súly miatt alacsony stabilitás. Az akril raklapokat speciális keretekre szerelik fel, hogy növeljék a szerkezet merevségét.

Ami az ajtók (redőnyök) tervezését illeti, ezek lehetnek egy- és kétszárnyúak és tolóajtók. Az elsőek ugyanúgy nyílnak, mint bármelyik ajtó. Ez kényelmes, ugyanakkor a nyitott ajtó a fürdőszobában helyet foglal. Egy kis terület elhelyezéséhez jobb, ha tíz tolóajtóval rendelkező modellt választasz.

2, 3, 4, 6 szárnyra tervezhetők, amelyek mágneses mechanizmussal záródnak. Amikor vásárol, meg kell győződnie arról, hogy az ajtók simán, csendben nyílnak, és a mechanizmus nem zavar.

A drága modelleknél a gyártók temperált üvegfüggönyeket telepítenek. Az alacsony költségű fülkék polisztirol és plexiüveg ajtókkal vannak felszerelve. Üveg - a választás az emberek, akik szeretnék használni a standot évekig. Nem változtatja meg megjelenését, műszaki és működési tulajdonságait a teljes élettartam alatt.

A műanyag ajtók homályosak, átlátszanak. Az ilyen modellek azonban olcsóbbak, ezért mindig keresettek. Annak érdekében, hogy a változások ne legyenek észrevehetőek, sok vásárló választotta a zavaros, színezett vagy durva függönyöket.

A honfitársaink gyakran vásárolnak ilyen márkákat: az Eurosun, a Pegas, a Hyber, az Ammari, az Attoll, a MidoceanTeuco, a Niagara, az Üveg, a Coliseum, a Tarim, a Movida, az Avanta, az Appollo, a Fituche, az Eago, a Gruppo Treesse, a Jacuzzi. Ezeknek a vállalatoknak a termékei megbízhatóak lehetnek. Az alábbi videó pedig a zuhanyzók típusairól, a tervrajzok jellegzetességeiről, a kiválasztási kritériumokról szól:

A modern fürdő választásának titkai

Ha egy hagyományos fürdõt vásárolunk további funkciók nélkül, a kiválasztási kritériumok egyszerûek és világosak: anyag, gyártó, ár. De ez a vízvezeték nem hasonlítható össze egy többfunkciós zuhanyzóval.

Mit kínál a modern gyártók? Komplex vízvezeték szerelvények hidromasszázzsal. Nem csak a testből, hanem a csúcstechnológiájú elektronikus és mechanikus "töltelékből" is állnak:

 • pumpa;
 • légkompresszor;
 • fúvóka;
 • csövek vízhez és levegőhöz;
 • fertőtlenítő rendszer;
 • krómterápiás eszközök;
 • konténerek és eszközök aromaterápiához.

A funkcionalitás szempontjából az ilyen modellek nem rosszabbak a legjobb zuhanyozóknál. A rendszereket egy érintés vagy pneumatikus panel segítségével szabályozzák, amelynek segítségével meghatározható egy eljárási program. A vezérlőegység minden folyamatot irányít minden emberi beavatkozás nélkül.

A rendszer minden információt közöl a vízhőmérsékletről, a nyomásról, egy adott programról és a végrehajtás időpontjáról. A rendelkezésre álló funkcióktól függően a modellben lévő fúvókák száma változó.

A forró kádakban végzett eljárások nem csak kellemesek, hanem nagyon hasznosak is. A masszázs alatt az izmok és az izületek felmelegednek, a szervezet rugalmasságot nyer. Az anyagcsere gyorsulása hozzájárul a testsúlycsökkentéshez, a bőrfiatalításhoz, a narancsbőr dombjainak feldarabolásához.

A masszázs után a bőr és az izmok tonusban jól néznek ki, a mobilitás visszatér a korábban előfordult végtagokra. A hidromasszázs erősíti a véredényeket és felgyorsítja a vérkeringést. Ugyanakkor ellenjavallt is: urolithiasis, idegrendszeri betegségek, onkológia, néhány fertőző betegség.

Mi a választás?

Mi lenne jobb neked - fürdőkád vagy zuhanyozás? A kérdés megoldása szakemberhez szól:

A végső döntést meg kell győződnie arról, hogy a beszerzett vízvezeték-szerelő kivétel nélkül minden családtagnak megfelel. Ezért érdemes megvitatni velük ezt a kérdést. Azonban előfordul, hogy ellentmondások merülnek fel baráti családokban. Ha alapelvek, kompromisszumot kereshet mindkét típusú vízvezeték szerelvény megvásárlásával - fürdővel és zuhanyfülkével. A legfontosabb dolog, hogy mindenki kényelmes volt!

Fürdő vagy zuhanyzó - ami jobb? Összehasonlító értékelés

Vízvezeték szerelvények javításakor a lakástulajdonosok gyakran kérdéseket tesznek fel a vízvezeték szerelvények megválasztásáról.

Annak eldöntéséhez, hogy jobb-e kád vagy zuhanyozás, meg kell vizsgálni részletesen ezeket a népszerű vízvezeték-választási lehetőségeket, összehasonlítva azok tulajdonságait és specifikációit.

Különféle típusú fürdők

A hagyományos típusú vízvezeték szolgálnak fürdők, amelyek elterjedt az ősi időkben.

Napjainkban a kényelmes térfogatú úszómedencék nem veszítették el népszerűségüket, új épületekbe szerelték őket, és javítás után összeálltak.

Ma a piacot háromféle hasonló egészségügyi termék dominálja (öntöttvasból, akrilból, acélból), amelyek mindegyikének saját tulajdonságai vannak.

Milyen jó öntöttvas fürdők

A legszilárdabbak az öntöttvas fürdők, amelyeknek a következő előnyei vannak:

 • Tartósság. A zománcozás során az öntöttvas termék több évtizedig tart (általában a szavatossági idő 25 év).
 • A nagy hő kapacitás miatt hosszabb ideig melegen tartanak.
 • A deformációval szembeni ellenállás.
 • Könnyű tisztítás: a felületen nincs pórus, ami megkönnyíti a szennyeződést.
 • Az öntöttvas hangszigetelési tulajdonságai miatt az ilyen vízvezeték gyakorlatilag nem bocsát ki zajokat a vízfelvétel során.

Az ilyen egészségügyi berendezések hiányosságai közé tartoznak:

 • Nagy tömeg (átlagosan kb. 120 kilogramm), ami megnehezíti a szállítást és a telepítést.
 • Viszonylag magas költségek (a termelők befolyásolják az árakat).
 • A zománc súlyos károsodása esetén rendkívül nehéz otthon helyreállítani.

A hátrányok tulajdoníthatók, és a modellek kis választéka, köztük a klasszikus téglalap alakú termékek dominálnak.

Sanitary Steel Products

Ezeknek a termékeknek is megvannak a maga előnyei és hátrányai.

Pozitív tulajdonságok:

 • kis súly: az acélból készült fürdők 4-5-ször kisebb súlyt kapnak, mint a malac-analógok;
 • számos modell, a tartományban van egy vízvezeték különböző méretű és formájú;
 • elegendő tartósság: a minőségi modellek élettartama kb. 15 év;
 • mérsékelt költség.

A gyengeségek közé tartoznak a következők:

 • enyhe deformáció, amely a zománc bevonat károsodásához vezet;
 • jelentős vízszint a víz öntéskor;
 • magas hővezető képesség, ami miatt az acél fürdőkben lévő víz gyorsan lehűl.

Figyelembe kell venni, hogy a hátrányok elsősorban a vékony falú költségvetési opciókban vannak, míg a vastag fémek minőségi tulajdonságai közel állnak az öntöttvasokhoz.

Világos akril szaniterek

Az előnyöknek köszönhetően az akril tartályok a felhasználók körében legnépszerűbbekké váltak.

Sok szempontból hasonló vízvezeték a fémekhez hasonló pozíciók előtt áll:

 • Az akril fürdők hővezető képessége még alacsonyabb, mint az öntöttvas: hosszú ideig képesek megőrizni a hőt.
 • A legtöbb csendes termék típusa más típusokhoz képest.
 • A kár (ha nem túl súlyos) könnyen javítható.
 • Van egy csúszásmentes felülete, amely segít megelőzni a sérüléseket.
 • Könnyen mosható.
 • Van egy kis súlya.

Ezen kívül az akril tartályok széles modelltartományban vannak bemutatva, gyakran kiegészítik további lehetőségeket, például egy jakuzzit.

 • Elegendő törékenység az öntöttvas analógokhoz képest; az akril vízvezeték nem igazodik jelentős mechanikai terhelésekhez.
 • Az ilyen fürdők felületét könnyedén megkarcolják, ami miatt vonzó fényt veszít az idő múlásával.
 • A tartályokban mosható olcsó vízvezeték.

Hozzá kell tenni, hogy a jól ismert vállalatok akrilból származó minőségi termékei meglehetősen drágák.

A fürdők előnyei és hátrányai

Az évszázadok során számos előnyük járult hozzá a fürdők széles körű elosztásához.

Az ilyen termékek előnyei nyilvánvalóak:

 • A fürdőt illóolajjal, tengeri vagy aromás sóval, vagy vastag habanyaggal meg lehet tölteni. Sokan (és nem indokolatlanul) úgy gondolják, hogy az ilyen eljárás a legegyszerűbb módja a pihenni egy fárasztó nap után.
 • A forró fürdőbe merülés, ahol gyógynövényeket adhat hozzá, kiválóan alkalmas a megfázásokra. Egy hasonló módszer speciális anyagok (tej, méz, zabpehely) hozzáadásával kiváló kozmetikai eljárásnak tekinthető a test bőrének ápolására.
 • A fürdőben minden szennyeződés és izzadság a kiképzés után gyorsabban és alaposan lemossák.
 • A kapacitás tökéletes a gyermekek fürdéséhez, és a gyerekek számára akár medenceként is használható.
 • Szükség esetén a vízvezeték nagyformátumú tárgyakat, például ágytakarót vagy abroszt is mosható.
 • A fürdőben nemcsak az emberek, hanem a háziállatok, például a kutyák is moshatók.
 • A speciális fúvóka számos keverőben lehetővé teszi a fürdő és zuhanyozás használatát.

Az eszköz könnyen felszerelhető vízellátó rendszerrel is, amely minimális képzettséget és mérsékelt költségeket igényel.

A legfontosabb hátrányok között említhető:

 • Nagy méretű méretek, amelyek miatt a fürdő jelentős része a fürdőszobának.
 • Sokszor nagyobb, mint egy zuhany, vízfogyasztás (200 liter, szemben a 40-50 literes zuhannyal). Ezenkívül az eljárás időtartama alatt végzett mosás több energiát fogyaszt.
 • Nem ajánlott számos betegségnek, például magas vérnyomásnak, vénás, szédülésre, bőrproblémákra.
 • A nedves, sima felület okozza a sérülést.
 • Lassú töltés. Nem lehet fürödni azonnal, várnia kell egy ideig, amíg a víz meg nem tölti a tartályt.

Az idősek fürdők különösen nehézkessé válnak: nehéz belépni és elhagyni a betűtípust, ráadásul a testhelyzet hirtelen megváltozása szédülést és ájulást okozhat.

Zuhanykabinok

Az ilyen vízvezeték szerelvények sokkal később jelentek meg, mint a fürdőben. Jelenleg a zuhanyzók széles körben elterjedtek, különösen kis lakásokban.

Az osztályozásoknak több lehetősége van. A tervezési funkciók változatos nyitott és zárt fülkék. Az előbbieknek demokratikus értéke van, de csak részben vonják be a struktúrát.

A zárt modelleknek nem csak falai vannak, hanem egy tető is, amely lehetővé teszi a zárt tér létrehozását. Ennek köszönhetően használhatja a szauna hatását a kabinban, valamint egyéb funkciókat is.

A vizsgált egészségügyi létesítmények is különböznek azokban az anyagokban, amelyekből fontos elemek készülnek - raklap:

 • a sertés-vas különbözik a megnövekedett tartósságban, azonban nehéz és hosszú ideig hevül;
 • a kerámia elég törékeny, gondos kezelést igényel: egy nehéz tárgy leesése, megtörheti a tálat;
 • acél leghangosabb;
 • Az akril nagyszerűen felmelegszik, és gyorsan felmelegszik, de könnyedén elveszítik megjelenésüket a karcolások miatt.

A mély raklapok:

 • lapos (0-35 mm);
 • kicsi (100-180);
 • mély (180-450 mm).

A kényelmes lapos raklapokat különösen az idősek és a fogyatékkal élők számára ajánlották, mivel ebben az esetben maximálisan megkönnyíti a standhoz való hozzáférést.

A termékek különböző paraméterekkel rendelkezhetnek. A közös beállítások a méretek 90x90, 100x100, 120x80 cm, de más méretű formaterveket is találhatsz.

Célszerű olyan modelleket választani, amelyek hossza és szélessége meghaladja a 0,8 mm-t - kisebb paraméterekkel kényelmetlen a zuhanyzókabin használata.

A fülke kiválasztásánál fontos figyelembe venni mind a helyiséget, mind pedig a test méretét: kényelmesen kényelmesen kell a zuhanyozót használni.

Előnyei és hátrányai a zuhanyzási tervek tekintetében

Az ilyen egészségügyi termékek rajongói az alábbi előnyöket élvezik:

 • Az ilyen egészségügyi termékek területe kisebb, mint a hagyományos fürdő, ami helyet takarít meg. Az ilyen létesítményekben még a legösszetettebb vízvezeték-egységekben is van helye.
 • Az ilyen eszközök a biztonság. A raklapok csúszásmentes anyagból készülnek, ami csökkenti a sérülés esélyét.
 • A modern modellek gyakran sok további tulajdonsággal rendelkeznek. Ez lehet telefon, rádió, hidromasszázs, szaunamód. Néhány lehetőség terápiás eljárásokat tesz lehetővé: belégzés, aromaterápia.
 • Néhány zuhanyzós modellben padok vagy ülőhelyek is rendelkezésre állnak, ami megkönnyíti az idős emberek vagy a fogyatékkal élők számára a mosást.
 • A széles választéknak köszönhetően, amely különféle méretekkel, kialakítással, árral és számos kiegészítő funkcióval rendelkezik, mindig választhat egy olyan zuhanykabinat, amely megfelel a vevő igényeinek és lehetőségeinek.
 • Az ilyen eszköz higiénikusabbnak tekinthető, mint a fürdõ, mivel a mikrobákat vízárammal mossák, míg utóbbi esetben ezek a szervezetek a víztartályban maradnak.
 • A zuhanyozást bármikor használhatja, csak meg kell fordítania a csapot.
 • Jobb, ha a hajat egy vízáram alatt öblítik ki: ebben az esetben óvatosan eltávolíthatja a sampon és más mosószer maradványait.

Amint látja, az ilyen egészségügyi termékek előnyeinek listája meglehetősen lenyűgözőnek tűnik.

Ugyanakkor, nem is beszélve ezeknek az eszközöknek a hátrányairól:

 • A szűk ajtójú minőségi modellek általában eléggé terjedelmesek. Gyakran kisebbek a fürdőknél, és nem alkalmasak egy kis helyiségbe történő beépítésre.
 • A legtöbb kiegészítő funkció (pl. Trópusi eső vagy hidromasszázs) csak bizonyos víznyomással használható. Ha a házban vagy a padlón nem éri el az 1,5 bar értéket, akkor a lehetőségek nem lesznek elérhetők.
 • A zuhany alatt az izmok feszülnek: pihenni, miután az edzés jobb a fürdőszobában.
 • Az ajtókon és falakon lévő szárított permetezés következtében fehér virágzik.
 • A zuhanykabinok kifinomultabb ellátást igényelnek, mint a fürdők, mivel számos összetett konfigurációjú fémrész van.
 • Az istálló átlagos költsége magasabb, mint egy fürdő.
 • A hasonló vízvezeték szerelése bizonyos készségeket igényel. A rossz minőségű munka eredményeként a szerkezet szivároghat.
 • A zuhany alatt nincs lehetőség lefeküdni és pihenni.
 • Az ilyen termékeket nehezen lehet használni a fürdésre gyermekek számára (ez nagyméretű öntöttvas tálcán lévő kabinokban végezhető) vagy háziállatok.

Ugyanakkor a modern zuhanykabinok minősége meglehetősen magas, ami lehetővé teszi az ilyen vízvezetékek sok mínuszának simítását.

További zuhanyfunkciók

Az ilyen típusú szaniteráruk népszerűségét befolyásolja a berendezés olyan kiegészítő funkciókkal, amelyek lehetővé teszik, hogy egy közönséges zuhanyzót csábító eljárássá alakítsanak.

A leggyakoribb lehetőségek közé tartozik a kontraszt zuhany. A forró és jeges víz váltakozó ellátása rendkívül előnyös a test számára, megkeményíti és tonizálja a bőrt.

"Török fürdő". Ebben az esetben egy gőzfejlesztő van a kabin konfigurációjában, amellyel magas hőmérsékletet (45-60 o) és 100% nedvességtartalmat lehet létrehozni a térben. A forró gőzzel telített levegő javítja a vérkeringést és az immunitást; hatása alatt a pórusok kibontakoznak, ahonnan a toxinok együtt kerülnek eltávolításra.

Trópusi zuhanyzó. A fülke mennyezetén elhelyezett speciális fúvóka a vízáramot apró finom fröcskök forgószélébe szünteti, és nyári esőt imitál. Ajánlott egy hasonló eljárás, amely elősegíti a test relaxációját.

Aromaterápiás. Ezzel a funkcióval rendelkező modellekben a kabin hátsó falában speciális tartályt építenek az aromás anyagok számára. Amikor a gőzfejlesztő be van kapcsolva, a felhevített vízgőz áthalad a tartályon, és illatos gőzzel kitölti a helyet.

Szellőztetés. Ez a funkció lehetővé teszi a kabin fűtését. A "trópusi zuhany", "törökfürdő" opciókkal ellátott változatoknál egyenletesen osztható el a gőz a kabinban.

Függőleges hidromasszázs. Az eszközök forgatható beépített fúvókákkal vannak felszerelve, amelyekből vízfolyások kerülnek ki. Ha kézzel irányítja őket különböző irányokba, akkor gondoskodhat a lábak, a hát vagy a gallér területének hidromasszázsjáról.

Top / többszínű fények. A mennyezetre szerelt lámpatestek egyenletes puha fényt keltenek a kabinban.

A többszínű LED-ek jelenléte, valamint számos módozat lehetővé teszi a mosási eljárás kombinálását a vizuális effektusok szemléltetésével, amelyek a víztömegeket különböző színekben festik. Jótékony hatást gyakorol a szervezetre is, mivel a kromoterápia gyógyító hatása, azaz a könnyű kezelés hosszú ideig ismert.

A tükör. Egyes modellek tükrökkel kezelik a speciális ködképző szereket. Az ilyen tartozék különösen kényelmes kozmetikai eljárások (például maszkok) végrehajtása vagy borotválkozás közben.

Samponadagoló. Annak érdekében, hogy a palackok ne essenek le a polcokról, és ne okozzanak problémákat, célszerű megvásárolni egy olyan modellt, amelynek belső falán több adagoló van csatlakoztatva (sampon, gél, balzsam). A legutóbbi módosítások gyakran távirányítóval rendelkeznek a távvezérlővel, valamint érintőképernyőkkel, amelyek a kéz érintésére reagálnak.

A további funkciók jelenléte közvetlenül arányos a stand költségeivel, így a modell kiválasztásakor a vevőnek fontolóra kell vennie azt a kérdést, hogy mennyire fontos ez vagy az a lehetőség, hogy ne tegyen túlfizetést.

Fürdő vagy kabin: választhat

A fórumok és a közösségi hálózatok adatainak összegzése, ahol ezt a kérdést aktívan vitatják, a következő pontokat lehet kiemelni.

Ha a család nem található a fürdőszobában, akkor jobb a zuhany használata, ami nem csak helytakarékos, hanem jelentősen csökkenti a víz költségeit is.

Ha a családban olyan idősek vagy krónikus betegek vannak, akik nehezen használják a fürdőszobát, akkor jobb, ha az üléseken zuhanyozni akarnak. A kisgyermekes családok, valamint a kedvtelésből tartott állatok tulajdonosai kényelmes fürdővel rendelkeznek.

Kiválasztásakor jobb, ha előnyben részesítjük a megbízható vállalatok termékeit. A gazdaságos modellekben, több éves használat után az ajtók gyakran megrepednek, ami csökkenti a termékek tömítettségét.

Univerzális változat - Hydrobox

Van egy alternatív lehetőség, amely a fürdőt zuhanyzóval kombinálja. Ez a készülék elsősorban azt ajánljuk, hogy fontolja meg, hogy a család néhány tagja szeret-e pihenni a fürdőszobában, míg mások nem akarnak sok időt tölteni a vízkezelésben, inkább zuhanás alatt.

Hasonló modell is ajánlható kisgyermekes családok számára: tökéletes a kényelmes fürdős kisgyerekeknek. Számos további lehetőség (hidromasszázs, gőzszauna, trópusi eső) teszi ezt az eszközt igazi gyógyfürdővé.

Ugyanakkor nem volt hátránya nélkül: többek között:

 • szilárd méretek, amelyek miatt a hidroboxizálás alig alkalmas egy miniatűr fürdőszobában;
 • magas költségek: a hasonló termékek árai túllépik a zuhanyzópad költségeit;
 • a telepítést csak magasan képzett szakember végezheti;
 • bizonyos követelmények a vízellátás és a szennyvízelvezetés területén.

Ezenkívül a hidroboxizáció általában magas oldalakkal rendelkezik, ezért nem alkalmas az idősek vagy a mozgás problémájával küzdő emberek számára.

Hasznos videó a témában

A bemutatott videóról hallhatja a belsőépítész szakvéleményét a vízügyi eljárások két fő lehetőségének előnyeiről és hátrányairól.

Nem lehet egyértelműen meghatározni, mi a legjobb, fürdőkád vagy zuhanyozás. A fürdőszoba frissítésének tervezésekor figyelembe kell venni minden családtag véleményét, valamint számos objektív tényezőt, például az egészségügyi helyiség területét. A szaküzletekben bemutatott termékek széles skálája kompromisszumot kínál, kényelmes fürdőt, modern zuhanyozást vagy luxus hidroboxot választ.

Mi a jobb: fürdőkád vagy zuhanyzó? A tényekkel kapcsolatos érvek

Húsz évvel ezelőtt egy ilyen kérdés nem jelent meg a szovjet szovjet térben egy standard lakás tulajdonosa előtt. A kényelem és a tisztaság szinonimája a fürdő volt. A csaptelepet szükség esetén zuhanytálcával lehet zuhanyozni. Most, hogy a különböző funkciókat ellátó vízvezeték-modellek nemcsak a vevőt elriasztják, hanem a legnehezebb dilemmát is megoldják. Mi a jobb: fürdőkád vagy zuhanyzó? Meg kell oldanunk a kérdést a polcokon.

Milyen okok adódnak az emberek, amikor zuhanycsapot akarnak kapni:

1. Takarítson meg időt

Tegyen zuhanyzást sokkal gyorsabb, mint a tárcsázás és fürdés.

2. Víz mentése

Van egy ellentmondásos nyilatkozat. Azok, akik szeretik a tartós kontrasztos zuhanyzókat, trópusi vagy hidromasszázs záporokat, ugyanazt vagy akár többet költhetik, mint a normál fürdőtérfogat. Ezenkívül már léteznek fürdők eredeti formákból és kisebb méretekből, amelyek nemcsak értékes köbcentimétereket bocsátanak ki, hanem csökkentik a vízfogyasztást is.

3. Helytakarékos

Ha egy gyermektelen házaspár egy apró fürdőszobában lévő kis lakásban lakik, a kérdést gyakran egy kis zuhany mellett választják. Elvégre egy mosógépet vagy egy mosdót is elhelyezhet a szabad helyre. Ugyanakkor emlékeznünk kell arra, hogy vannak olyan zuhanyzók (különböző funkciójú hidroboxok), amelyek hosszabbak és szélesebbek, mint a hagyományos kádak. Tehát mielőtt mindent megvenne, gondosan meg kell mérni és mérlegelni kell.

4. Telepítse a telepítési időt

Valamilyen oknál fogva sokan úgy gondolják, hogy a zuhanycsap telepítése olyan egyszerű, mint a vízforraló dugója a konnektorba. Valójában sok probléma merül fel a kabin falainak ízületének vízszigetelésével, raklappal. Ha a doboz világos, kapucnival, rádió stb. Van, akkor villamos energiát kell csatlakoztatnia. Ezenkívül le kell ütni a csempe, igazítani az ívelt falakat és a padlót, újra lefektetni a cserépet. Ha a paletta nélküli zuhanyozás előnyben részesül (a víz közvetlenül a padlóra áramlik), akkor biztosítani kell a padló vízszigetelését és a víz természetes leeresztését a lefolyóba.

5. Megtakarítások

Sokan őszintén elmennek a boltba, azzal a vágyattal, hogy a legolcsóbb fülkét választják. De a jó tanácsadókat gyakran kísértik számos funkció, amelyekért meg kell fizetnie a tisztességes akrilfürdő költségének kétszeresét vagy háromszorosát. Tehát azt akarja, hogy a zuhany alatt rádió, kenhető krumpli készítsen sürgős hívásokat, függőleges és vízszintes masszázst, színes lámpákat, jacuzzit és egy törökfürdőt belélegzéssel és aromaterápiával. De a legtöbb funkciót vagy lehetetlen használni a nyomás és a vízminőség miatt, vagy nem akarnak.

6. Bath már régen kifogyott a divatból

A legújabb divatos trend az önálló fürdő és az eredeti formák fürdőkádja. Tehát biztonságosan használhatja a fürdőszobát anélkül, hogy attól tartana, hogy retrográdnak fogják nevezni.

7. Hidromasszázs funkció

A zuhanykabinban függőleges és vízszintes hidromasszázs funkciókat (vízsugárzás, nyomáscsökkentés) végez. A fürdők egyes modelljeiben háromféle masszázs létezik: víz, aero (vízfolyások a vízen keresztül) és kombók. Ezenkívül a szokásos fürdő mellett hidromasszázs zuhanytálcát vásárolhat vagy fúvókákat építhet be a falba.

8. Orvosi okokból.

Egyes esetekben az orvosok tiltják a fürdőzést: egyes szív- és érrendszeri és nőgyógyászati ​​megbetegedéseknél, terhesség alatt. Az idős korban sokkal könnyebb és biztonságosabb zuhanyozni, mint fürdeni. Másrészt néha gyógyfüvekkel kell fürödni, és nagyon kényelmes a kisgyermekek fürdéséhez is.

Sajnos nincs semmi végleges válasz a válaszra: "Mi a jobb: fürdés vagy zuhanyozás?". Mindenet a családtagok igényei, a fürdőszoba mérete és az elkülönített költségvetés határozza meg. De ha legalább egy háztartástag elégedetlen a meghozott döntéssel, érdemes megfontolni a köztes lehetőségeket: egy fürdőt műanyag vagy üvegajtókkal, valamint kombinált fürdőt zuhanyzósarokkal.

Mi a választás - fürdőkád vagy zuhanyzó

A fürdőszoba kialakításakor elkerülhetetlenül kisebb és nagyobb gondok és gondok fordulnak elő. És azonnal szembe kell nézned a vízvezeték felszerelés választékával. Fürdő vagy zuhanyzó - ami jobb, ha minden háztartást megkóstolna? El kell döntenie, hogy meg kell vizsgálnia mindkét lehetőség előnyeit és hátrányait, össze kell hasonlítania ezeket a vízvezeték szerelvényeket.

Foglalt terület

Apró fürdőszobák, sajnos, még mindig a fő probléma a mi apartmanok. De ezt a helyiséget nem csak a mosáshoz használjuk, ezért mosogatógépet, koszos vászon kosarat, és mindenféle polcot és szekrényt akarok elhelyezni az összes szükséges tároláshoz. Fel kell adni valamit? Hagyja fel a fürdőt a zuhany mellett, majd még egy szerény méretű fürdőszobában is biztos lehet benne, hogy mindezek a helyek.

Különösen olyan fürdőkádnál, ahol pihenhet, lábát nyújtva gyakran egyszerűen nincs elegendő mérőeszköz: az ilyen "baba" apartmanok tulajdonosai, mint általában, egy csésze közepes méretű tartalommal kell rendelkezniük, ahol nem lehet lefeküdni. Ha az építészek a projekt megteremtésénél valamit gondoltak, de nem a jövőbeli lakók kényelméről, akkor a fürdőszobának hosszúnak, de szűknek bizonyult, a zuhanycsúcs az egyetlen elfogadható megoldás.

A zuhanytálcát általában hirdetik, mint egy remek lehetőséget a helytakarékosságra, és elvben. Azonban a végső döntés meghozatala előtt javasoljuk, hogy látogasson el a vízvezeték üzembe, és nézze meg közelebbről a zuhanytálakat. Jó lesz, ha az eladók beleegyezésével megkapod a kabinban, amelyet meg akarsz vásárolni. Nagy valószínűséggel meg fogja találni, hogy egy szerény kabin nem túl kényelmes az Ön számára, és a tágas már olyan nagy, hogy az áhított helytakarékosság elkerülhetetlenné válik.

Emellett ne felejtsük el, hogy a zuhany magassága nem kevesebb, mint két méter. A tipikus lakás fürdőszobájába helyezve, ahol a mennyezet általában alacsony, szűkület érzést ad, még akkor is, ha maga is egy kis területet foglal el.

Emlékezzünk az olyan jólétre is, mint a samponok, a zselék, a bozótok, a maszkok, a krémek... Azt akarom, hogy a mosás közben kézben legyen. A fürdőszobán túl egy polccal fel lehet függeszteni, és nem csak egy, és maga a fürdő oldalán is sok edényt és csövet helyezhet el. Természetesen a zuhany alatt is lefüggesztheti a polcokat, de először is sok helyen "enni" egy már szűk kabinban, másrészt fel kell készülnie arra a tényre, hogy a szűk hely miatt rendszeresen mossa valamit érinteni és cseppenteni.

Jó alapot a gondolkodáshoz...

Vízáramlás

Az egyes vízmérő eszközök széles körű bevezetése arra kényszerített bennünket, hogy végül komolyan gondolkodjunk a megtakarításon és a vitában a fürdőszoba és a zuhany között, új érv szólalt fel. Az átlagos fürdőméret körülbelül 200 liter. Ez az a vízmennyiség, amelyet az úszásra költ. Este az eljárás sokszorosára történő ismétlése túl drága lehet.

Azok, akik inkább zuhanyozni száradnak, három-négyszer kevesebb vizet töltenek, ami azt jelenti, hogy a zuhanytálcák telepítése jelentősen csökkenti a közüzemi számlákat, ami azt jelenti, hogy előnyös a családi költségvetés számára.

A "de" szó újra itt jelenik meg... Az "öblítés" igét valamilyen oknál fogva használtuk, vagyis néhány percet eltölteni a lelkedben, csak azért, hogy lemossa a szennyeződést és a test izzadtságát. Ha nem szeretne senkit sem sietni, ha imádja, hogy a zuhanyzóban énekeljen, ha hosszú ideig szűk vízsugarak alatt szeretne állni, akkor ez azt jelenti, hogy minden alkalommal, amikor kevesebb vizet töltesz, mint amennyit be kell töltened. Természetesen itt sem lehet beszélni a megtakarításról.

többfunkciós

Mi a fürdő? Természetesen víz- és higiéniai eljárásokhoz. A válasz helyes, de nem teljes. Az orosz emberek általában olyan dolgokat és tárgyakat keresnek, amelyeknek látszólag jól meghatározott funkciói vannak, és a fürdő sem kivétel. Tehát úgy gondoljuk...

Először is, a kád mosható. Természetesen szinte minden otthonban van mosógép. Néha azonban szükség van valamilyen ömlesztett és nehéz tárgy mosására - függönyök, ágytakarók, téli ruhák stb. És itt jön a kád nagy tál. Itt egy medencét helyezhet el olyan finom anyagból, amelyet sok háziasszony egyszerűen nem mer bízni a mosógépben.

Másodszor, a fürdőszobában, ha szükséges, megmoshatja az edényeket. Természetesen ilyen célokra konyhai mosogató van. De hogyan tisztíthatom meg, nem öntsem vizet a padlóra, sütőlapot? Vagy mossa meg a tíz literes edényt, a mosogató egyszerűen nem illik?

Harmadszor, a fürdő nélkülözhetetlen dolog a kutyatenyésztők számára. A piszkos háziállatokat időnként meg kell fürödni, és minden séta után meg kell mosni a lábát. És ha megpróbálsz fürödni egy chihuahua, játék terrier vagy pekingese a medence, akkor hogyan kell a tulajdonosok a nagy kutyák?

Negyedszer, a fürdő lehetővé teszi, hogy szükség esetén tárolja a vízellátást. Hazánkban egy bejelentés a tervezett vagy sürgősségi vízmegszakítás bejáratának ajtajára szinte egy közös dolog. Előfordul, hogy a hideg vizet egy napra kikapcsolják, vagy még többet. És víz nélkül, ahogy tudjuk, sem tudy, sem syudy. Mi a teendő A közelgő "szárazság" felkészüléséhez csak töltsön be egy fürdőkádas tálat.

Ötödször, a fürdő segít a hosszabb élettartam virágok. Végtére is, néha csokrot adnak neked? Nos, legalábbis egy nagy esemény, például egy évforduló alkalmából? (Biztos, hogy még mindig vannak olyan romantikusok, akik semmilyen ok nélkül rózsákkal befedik a nõiket...) Mennyi ideig tartani akarja ezt a ragyogást? És ezért virágok, amelyek a vázában állnak a nap folyamán, a legjobbak maradnak hűvös vízben éjszaka. És itt is segít a fürdőben.

És hogyan, a mosás mellett használhatja a zuhanyzót? A fenti helyzetek közül melyik tudna menteni? Sajnos, az ilyen multifunkcionalitású zuhany nem büszkélkedhet...

Ha a fürdőkádat és a zuhanyzást összehasonlítjuk, megemlíthetünk még egy fürdõfunkciót: a zuhanyzó szerepe.... Ha nincs időnk vagy vágyunk arra, hogy a meleg vízben felszedjen, zuhanyozhat a fürdőszobában. Ehhez csak egy függöny van, amely megakadályozza a víz öntését az öntöződobozból a padlóra. A közvetlen versenytárs helyettesítésének lehetősége egyirányú: zuhanyozhatsz a fürdőszobában, de nem tudsz úszni a zuhany alatt.

Mi a legjobb a gyerekeknek?

A kisgyermekes családok esetében a "Mi a választás - fürdőkád vagy zuhanyozás?" Kérdés sem merül fel. A fiatal szülők számára a válasz nyilvánvaló - határozottan fürdés.

Nehéz elképzelni, hogyan lehet fürödni egy újszülött csecsemőjében, ami különösen óvatosan kezeli a kényes bőrt. Az egyszerű ablúzió a vízsugarak alatt nem teszi lehetővé teljesen. Ráadásul a fürdőzést a zuhany mellett előnyben részesítik, elvetik az első medence morzsáját, és az úszás nagyon hasznos az izomrendszer erősítésére.

És akkor? Egy év alatt, három, öt év alatt? Hosszú ideig a babának szüksége lesz az anyukák vagy apák segítségére a mosás során, hogy megvédje a hátát, öblítse le a hajat, tönkretegye a térdét a földről csúszkálva, és a hasát, amelyet feltűnő tollakkal festett... és ne öntsd a padlót a kabin mellé. Figyelmeztetjük azokat, akik csak tervezik, hogy gyermekük legyen: néhány óvodás gyakran piszkos, hogy csak a tartós áztatás a fürdőszobában mentheti a napot.

És most megpróbáljuk megvizsgálni ezt a kérdést egy gyermek szemében. Mit gondolsz, mi a kedvenc gyermeked? Kétségtelen, hogy a gyerek sokkal inkább hajlandó játszani a fürdőszobában, mint zuhanyozni. Végül is, a fürdõ nem csak vízzel teli edény, hanem egy kis tenger öröm és öröm forrása. Győződjön meg arról, hogy a gyerek nem cserél kicsit fürdőre.

Hozzáférhetőség a fogyatékkal élők számára

Beszéltünk a gyerekekről, itt az ideje, hogy emlékezzenek a szüleikről. A legtöbb idősebb ember kétségtelenül inkább a zuhanyzást. A tény az, hogy az évek során az ízületek mobilitása csökken, az izomerő csökken, és az idősek számára egyre nehezebbé válik egy olyan akadály leküzdése, mint a fürdő oldala. Ugyanaz a probléma a különböző mozgásszervi sérülésekkel és betegségekkel küzd. A fürdéshez számukra lehet túlterhelő és veszélyes feladat is.

A zuhanykabin bejutása sokkal könnyebb. Szükség esetén visszautasíthatja még egy alacsony raklapot is, és a padló szintjén elrendezi a lefolyót. Ha a közeledő személy nehezen tartózkodhat a zuhany alatt, akkor egy zuhanyzó kabinat is vásárolhat. Ezenkívül egy ilyen ülés lehetővé teszi, hogy ne aggódjon, hogy az öregember hirtelen szédülést érezhet a vízzel végzett eljárások során.

Emlékezzünk arra is, hogy egyes betegségekkel való fürdő minden esetben a tabuk listájába esik. Először is a magas vérnyomással és / vagy a szív- és érrendszeri betegségekkel foglalkozókról beszélünk. A forró vízbe való merülés súlyos egészségkárosodáshoz vezethet, de a zuhanyzás nem ellenjavallt számukra.

pihenés

Semmi sem jobb, mint a víz lehetővé teszi, hogy pihenjen és lazítson egy nehéz nap után. A relaxáció hatékonysága nagymértékben függ attól, hogy milyen vízi eljárásokat választott.

A zuhanykabin egyszerűen biztosítja Önnek a lehetőséget, hogy lazítsa testét és lelkét. Helyezze a fáradt izmaidat az irányított fúvókák alatt, a fúvókák erős nyomása alatt, és néhány perc alatt éppoly csodálatos lesz, mint egy professzionális masszázs után. By the way, a fúvókák felszerelhetők különböző szinteken, amelyek lehetővé teszik minden családtag, beleértve a legfiatalabb, hogy rendszeresen élvezze ezt a hidromasszázs. A fejtámlából folyó víz enyhe nyomása a nyári eső hatását és a túlzottan gerjesztett idegek megnyugtatását eredményezi. Néhány modell gőzfejlesztővel van felszerelve, amely lehetővé teszi a fürdőkád mikroklímáját a zuhanykabinban.

Amint látod, teljesen le lehet pihenni a zuhany alatt. De hogyan lehet ez összehasonlítani a fürdő által kínált lehetőségekkel? Csak a fürdőszobában nyugodtan feküdhetsz, zárt szemmel és lábakkal kinyújtva. Csak a fürdőszobában áztassa az illatos habot, és élvezze az illóolaj illatát. Csak a fürdőszobában mélyen párologtatja a bőrt, ami garantálja a rugalmasság és a virágzó megjelenés megőrzését, és megkönnyebbülést és jó hangulatot ad. Csak a fürdőszobában, végül, nyugodhat a kedvenc könyvével - itt senki sem fog elvonni.

A fürdőszobában pedig kellemes pillanatokat tölthet egyedül a lelkigyakorlatoddal. Lehetséges, hogy lelkében élvezze a gyertyák csillogását? Inni pezsgőt? Hagyja a rózsaszirmokat a hullámok felett? Végül is intim beszélgetések? Nem valószínű, hogy a zuhanyzót választja, ha még mindig van egy kis románc.

Felszerelt további funkciók

A funkcionális fürdő gazdagsága nem hasonlítható össze a modern zuhanyzóval. Az első csak egy hófehér kapacitás, semmiféle csillogás nélkül, a második egy kicsit olyan, mint egy űrhajó. A zuhanykabin kezelőpaneljén található gombok segítségével beállíthatja a víz hőmérsékletét, a nyomást és a szállítási módot.

Az intelligens érzékelők megadják a parancsot, hogy kiadják a folyékony szappan egy részét, amint a kezét az adagolóhoz kapja. A gyártók gondoskodtak azokról is akik szeretnek énekelni, rugalmas vízsugarak alatt állva: a vízhatlan hangszórók kellemes zenével töltik be a zuhanykabinot. Egyes zuhanyzók könnyen átalakíthatók egy igazi szaunak - speciális hőszigetelő anyagokkal vannak ellátva, amelyek gőzfejlesztőkkel vannak ellátva és ellenőrző rendszerekkel vannak felszerelve.

Természetesen, minél több kiegészítő funkció van a zuhanykabinban, annál nagyobb a költsége. De arról, amit csak meg fogsz érezni magadnak a víz urának.

Ápolás és tisztítás

Minden háziasszony azt szeretné, ha a higiéniai eljárások elvégezhetők, csillogó tiszta, de sajnos nem mindenki rendelkezik ingyenes percekkel a fényezéshez. Mi könnyebben tisztítható - a fürdetés sima felületét vagy a zuhanyfülke technikai elemeinek számos kivetítését, amelyeknek magas falai is vannak? A válasz, úgy gondoljuk, nyilvánvaló.

A zuhanycsarnok átlátszó falán vízcseppek, ha nem kerülnek ki időben, kis esztétikai foltokká válnak. Azonban a víztestek falainak és ajtóinak törlése után minden egyes vízkezelési munkamenet után nem korlátozódhat. Minden alkalommal, amikor a kabinet alaposan meg kell szárítani: a nem megfelelő szellőztetés zárt térben különböző mikroorganizmusok gyors reprodukcióját eredményezi, és ennek következtében gomba, penész és kellemetlen szagok megjelenése következik be.

A zuhanytálca vagy a fürdőszoba jobb.

Mi a 90-es 90-es zuhanytálca vagy egy 1,5 m-es fürdőszoba, mi több, és kényelmes mosogatni a zuhanytálban?

Ui Mindig csak a zuhany alatt mosakodom.

És ez egy ilyen ember!
Mint mondják - Az íz és a szín - nincs barát.

2Vadim131 Gyakorlati és kényelmes - a kádban.. Használat után megmagyarázom a fürdőt - mossam le édes illatot - és mindent.. És a zuhanytálban - a zsúfoltság mellett - számos olyan felület is van, ahol a vízből, a rozsda és a szárított szappan maradványai felhalmozódnak az idő múlásával.. és más kaka. És mossa meg a kabinet (a fal0 általában gimor, amit láttál az idegen kenyérben, így a szobalányok tisztítják a kabinot ott.

2parsjukin A mosdóban nem szükséges mosni egy fal a fürdőszobában, ugyanaz a vérzés.
Szeretném hallani azokat a véleményeket, akik már használtak a fülkéket

2parsjukin Valaha megmosta a fürdőszoba csempe? Hát akkor talán nem kell lemosnia a fülkét.
Csak a szállodákban használható. Nagyon kényelmes, bár a méretek nem mérik, talán több mint 90x90.
Ha soha nem fürödik, ne áztassa a mosodát a fürdőben, akkor miért ne. Tehát nem fogok dönteni erről. Igaz, évente négyszer fürödök, de nem állok készen arra, hogy lemondjak róla 4 alkalommal - néha ilyen izgalom!
Egy másik érv - barátaink káddal és zuhanyzóval - egy nagy lakásban. A fürdőben csak a kutya lábát mossák, és a kis unokahúga is fürdik. A család többi tagja, és 5 közülük, a csúcsforgalomban, néha még akkor is vitatkoznak, hogy ki fog zuhanyozni. Bár a fürdő ingyenes - menjen és zuhanyozhasson ott - de nem akarják, azt mondják, hogy kényelmesebb a bódéban.

a legjobb dolog csak egy zuhanyzó a fürdőszobában, egy lefolyó a padlón. nincs tömeg, tér, skála és szépség. Így van
ps - a zuhanytálca hátborzongató, nem olyan zümmögés, mint egy üvegben ülve

streetcleaner írta:
a legjobb dolog csak egy zuhanyzó a fürdőszobában, egy lefolyó a padlón. nincs tömeg, tér, skála és szépség.

És bezárja a függönyt? Véleményem szerint ezért fülkék készülnek, hogy megszabaduljanak ezektől a moronikus függönyöketől. Hogy gyűlölöm őket!
Különösen, ha a zuhanyzó nincs tálban, közvetlenül a padlón, akkor minden körülötted nedves lesz.
Egyébként lehet-e hasonló ajtókat készíteni egy közönséges fürdőhöz? Azt mondják, készen állnak, de csak drága fürdőknél láttam.

Nos, először a függönyök különböznek, nem feltétlenül ez a "csúnya polietiléndarab". Barsky opció - üveg. Úgy gondoltam először. akkor _vremeni_ megvásárolt egy drága függönyt, és most nem akarok üvegeket - az üveg a fürdőszobát két kis zónába osztja, és most már van egy nagy. nagyon tetszik. úgyhogy a padlón nem volt minden nedves, egy kis por készült, amelynek belsejében a _ egészségtelen_ nem polipropilén függöny lefagy.

üvegajtók a fürdőszobákban. sokan közülük. nézzen az internetre. de ők, mint minden exkluzív, egyáltalán nem olcsó.

Tegye be a fürdőszobát, távolítsa el, te vagy a családtagjaid, elveszíted a fürdés lehetőségét, és ez a fülke nem helyettesítheti. A zuhanykabin kényelmes, ha nagy, legalább másfél és fél méter.

tvmaster írta:
elveszíti a lehetőséget, hogy fürödni

és miért van szükség?

Van tapasztalatom a zuhanyzás működésében. Mindez a preferenciáktól függ. Maga a kabin kissé nehezebb a fürdőszobához képest fenntartani. Szükséges az üveg speciális mosószerekkel való rendszeres mossuk a kalcium lerakódások eltávolítására. A kabin kiválasztásakor jobb egy 40-45 cm-es raklapot venni az átlagos mélységtől, figyelni az akril vastagságára (vastagabb, megbízhatóbb) és szifon jelenlétére (ez rosszabb lehet szivárgás nélkül is).

By the way, a méret, méter méterenként elég, ha normális méretű.

a méreteim minden rendben van! Úgy gondoltam, hogy 90 * 90-et, vagy pedig molovata vsetaki lesz?

streetcleaner írta:
Nos, először a függönyök különböznek, nem feltétlenül ez a "csúnya polietiléndarab".

Igen, hosszú ideig nem használtam a polietilént. Valami rongy. De egy rongy, rongy. Nem szeretem őket. Igen, és nem fogsz hermetikusan zárni, az oldalról ugyanazok a repedések maradnak.

streetcleaner írta:
és miért van szükség?

Gyerekek, hogy a hab és a hajók játszani. Felnőttek, hogy lágyuljanak a lábuk nélkül.
A zuhanyzó egy kifejezett szemetes (a mosogató szóból), ha nincs idő fürdésre.

streetcleaner írta:
a legjobb dolog csak egy zuhanyzó a fürdőszobában, egy lefolyó a padlón. nincs tömeg, tér, skála és szépség. Így van
ps - a zuhanytálca hátborzongató, nem olyan zümmögés, mint egy üvegben ülve

Ez egy remek ötlet - amikor Finnországba mentem, nagyon boldog voltam a számukra - az egész fürdőszobában - egy nagy kabin! És a padló egy enyhe lejtővel és leeresztőnyílással egy félelmetes ötlet, különösen akkor, ha nem volt.

Sanfis írta:
Ez egy remek ötlet - amikor Finnországba mentem, nagyon boldog voltam a számukra - az egész fürdőszobában - egy nagy kabin! És a padló egy enyhe lejtővel és leeresztőnyílással egy félelmetes ötlet, különösen akkor, ha nem volt.

tehát mi és a beszéd. soha nem láttunk ilyen embereket, nem tudják, ezért felmászik a standokon, ahol nem tudnak megfordulni, majd panaszkodni

Meg fogom mondani a megfigyeléseimet a zuhany használatának 20 évéről, még a stagnálás idején is, amikor az ajtó helyett az ajtó alatt egy szivárogtató film volt (nem lehet eldobni a fürdőt):
A Pro - 1 különösen öreg (nem kell emelni a lábad)
2 nem fogsz esni (hányszor flips egy fürdőszobában)
3territory tisztítás sokkal kisebb, mint a többi lehetőségnél (törölgetve mosogatóronttal mosogatóronnyal
és vízzel lemossuk)
Ne fulladjon meg magadnak (ha hirtelen elveszti az eszméletét vagy elaludt.)
5A víz áramlása kicsi, gazdaságos (különösen akkor, ha nincs központosított szennyvíz)
6 könnyű létrehozni egy mikroklímát (amikor a fürdőszobában a hőmérséklet + 17-18 év a szezonon kívül)
7 Nos, a terület kevesebb
Hátrányok: ha szüksége van egy terápiás fürdőre, akkor vegyen egy medencét
Ami a finneket illeti, miért van mosdó helyett egy padló a csatornarendszerrel?

Vadim131 írta:
Mi a 90-es 90-es zuhanytálca vagy egy 1,5 m-es fürdőszoba, mi több, és kényelmes mosogatni a zuhanytálban?

Ps mindig mossa csak a zuhany alatt.

A legváltozatosabb megoldás egy 90x150-es, szétcsúsztatható kád, melynek csúszó üvegszéllel és normál zuhanytálcával rendelkezik.
Az első hely több, mint a fülkében.
Másodszor, ha kisgyerekek vannak, akkor nincs semmi fürdés nélkül.

Nagyon örömömre szolgál a 25 sput (fürdő, szita, csaptelep).
Ezenkívül a fürdő hidromasszázzsal is felszerelhető.

Slots, protrusions, rail, stb. zuhanytálca-páraágy nedvesség a lakásban, piszok, csírák, penészgombák, nyálkahártya, gombák, rothadásszagok, csúnya mészkőméret Az üvegajtók súlyosan megsérülhetnek A műanyag mérgező anyagokat és rákkeltő anyagokat tartalmaz.
Csak egy öntöttvas fürdő és egy textil könnyű, vízálló és azonnal folyó és szárító függöny (gyorsan szárad, nem ártalmas, szemben a nagy üvegajtókkal).
Száraz, tiszta, higiénikus, szellőző és nagyon szép.

Két szélsőséges úgy döntött, hogy kijönni fog, az egyik mindig kifogást keres a kínaiak számára, hogy megnyújtják a hirdetést, a másik pedig csak egy makacs retrográd.
És a témában - mindenkinek a sajátja, a fizikai, anyagi és érzelmi állapotot figyelembe véve.

Az új lakásban a feleségem és én nem volt hajlandó fürödni (bár elég hely van), mert nagyon nehéz emlékezni, amikor utoljára fürödtem. És nem vagyunk egyedül.
Helyezzen egy jó ülőhelyet egy "üléssel" (minden tűzoltó számára - olyan, mint egy feleség, aki meggörbíti a lábát, vagy mosni, nehéz lesz állni stb.)

Van otthon kád.
Az utóbbi néhány évben rendszeresen tartózkodtam a szállodákban, ahol több zuhanyzó van.
Ha előtte gondoltam egy zuhanyról, akkor használat után soha nem kereskednék egy fürdőkádat.
Ez lesz a mérete másfél méter.

Ami még mindig meglepetést okoz a zuhanyzókban, a keverő elhelyezése. Milyen idióták tették őket a fal közepén?
Gyakran véletlenül fáj.

A fürdőben állva zuhanyozhat.
És zuhanyozás után nem fogsz fürödni.

És a 90 * 90-es években nem is igaz, hogy kényelmesen mossa le a lábát. Szorítás.
A feleségével ismét a fülkében nem fogsz felzárkózni. Baba mosoly kényelmetlen. Kutya - kényelmetlen. Kerékpár - szinte irreális. Stb

. Igen, a kerékpár mindent elront, minden mentális kísérlet a leszereléshez. bár a házastársak és a fürdők is különbözőek. mondják

A mikrobák zuhanykabinja, nyálka, szag, penész és penész a lakásban, az üveg súlyos és traumatikus, a műanyag mérgező a rákkeltő anyagokkal szemben.
Öntöttvas vagy a legrosszabb acélfürdőben.
De nem csak egy zsúfolt, piszkos, sötét, veszélyes kínai műanyag zuhanytálca. A mosás érdekében mászni kell a büdös doboz szűk műanyag bőrébe, mint üvegtartóban, mint egy tartályban Br-rr-r.

rossz a kínai standon, határozottan, de az acélkádból kilátva a "horizont" sem bővül, hanem a tartályban

YT írta:
rossz a kínai standon, határozottan, de az acélkádból kilátva a "horizont" sem bővül, hanem a tartályban

A kádban hűvös, kabriószerű, tiszta, száraz és higiénikus.
Szoros, sötét, műanyag, mérgező és muggyos fülkében hülyeség állni, mint a földalatti vagy a trolibusz óráiban.

IMHO - a fürdő praktikusabb. A lényeg nem csak feküdni, különösen egy standard 150-70 cm-es fürdőben, és még egy standard kombinált fürdőszobában is, ugyanazon a mélységben 150 cm-es, és egy kicsivel több, mint a szélesség, nem tudsz feküdni magasságban 160, 170, 180 stb. - a fej kijön az ajtón
Csak azt, hogy a fürdő szélesebb körben használható, a zuhany mellett a TROLL is (szorosan, könnyen feltölthető vízzel, könnyen leereszthető, nem folyik), mossa meg valamit benne vagy valakiben. A fontos pillanat - szokásos házaink a kádból való leeresztéshez, könnyebb telepítéshez, könnyebb karbantartáshoz, pótalkatrészekhez, könnyen tisztíthatóak.
Ezért legalább 130 cm-es fürdőt kívánok fürödni, de a fürdő egyszerű, mint egy 110 cm-es 110 cm-es zuhanykabin, a belsejében nagyon kényelmes, szemben a 90-es 90-tel. Ez a kabin azonban sokkal több helyet foglal el, mint egy kád 130 70 éves korában, és nem lesz semmilyen előnye, csak zuhanyozni. Igen, problémákat okoz a telepítés, karbantartás, tisztítás stb. Az ismeretlen részek nem lesznek, és mennyit.
A javítás önmagában nem vége, hanem egy bosszantó dolog, ami elvonja az életet, így egyszer meg akarja csinálni, és már nem szárnyalni, tehát fürdeni.

A probléma az, hogy a "kabinok" általában olcsó és elterjedt formatervezést jelentenek mindazokkal, amik magukban foglalják.
Például 8 évvel ezelőtt egy kunyhót kaptam egy 120cm-es leágazó fürdővel. Miután elegendő tapasztalattal rendelkezett a fürdők és kabinok felszerelésében, nem kétlemeztem a fürdő használhatatlanságát, sokkal kevésbé olyat, és azt, hogy szükség van egy jó, de egyszerű kabinra.
A fürdőszoba összekötése 190-re 190-ra bővült, de a kabinat (kerítés + függöny, tető nélkül) 90-ről 90-re tette. Háromszor élünk. A gyermek, amikor elég kicsi volt, tegyen egy műanyag kádat az átlón a raklap belsejébe, de lehetetlen felügyelet nélkül hagyni, és miután bezárta a kabin ajtaját, megengedheti, hogy örülhessen. Amikor tisztítom a kabinat, még mindig olyan, mint az új, bár vettem egy kis busz az olcsó. Gyönyörű és kényelmes. Teuco 181.
A fürdő akkor szükséges, ha a bérlők "meghalnak" nélküle. De nem öntöttvas, nem acél, hanem minőségi akril. És minden rendben lesz. A kertben lévő faluban nyáron egy centenárium pezsgőfürdő van, akril, melyet az objektum elhagyása után helyreállították. Négy évvel ezelőtt, a samponok mellett a gyerek szórakoztató és buborékolt. A napfényben állva. Winters a garázsban. Eddig nincs vádemeléssel kapcsolatos állításom, polírozhatom és polírozhatom, és minden sugárzásával ragyog. Minden kemény és kényelmes. Bár egy objektumról érkezve szomorúnak tűnt, az emberek elkezdték és nem hittek benne.
Mint mindig, a fő ötlet - nem kell vásárolni olcsó árukat. A vezetőfülke jobb az építési teljesítményben. Az összetevők kívánatosak a legismertebb ismert gyártóktól, és nem az érthetetlen "Timo", "AMPM" és más hasonló dolgoktól, az elkészített sólyomtól.
A fürdőt akrilfóliából kell készíteni, és nem abs-akrilból, nagyon vékony felületi réteggel.
Ellenkező esetben igen, vasaló! És így a kerékpár bekapcsolódott.