Legfontosabb > Bútor

Mit kell keresni, amikor egy fürdőkádat választanak

Vásárláskor nem mindig lehet kideríteni, milyenek a kvarc fürdők és azok különbségei és hátrányai. Az üzletekben dolgozó tanácsadók gyakran elrejtik a vízvezeték gyenge pontjait, és színesen leírják az érdemeket. De a legtöbb ember érdekli a termék hátrányait, mert tudják, hogyan kell gondoskodni a kvári fürdőről.

Mi a quarian?

Az ezekből a fürdőkből készült anyag homok és akril szintetikus kombinációja. Ez a szintézis javította a termékek jellemzőit, mert az akril vízvezetékben rejlő törékenység eltűnt. A kvarchomok az anyagot erővel és tartóssággal látták el, és a második komponens plaszticitásától és külső esztétikájától szereztek.
A kőbányákból készült egészségügyi termékek gyártásánál az öntés speciális formák alkalmazásával történik. Ennek a módszernek köszönhetően a kész fürdő briliáns lakkal borított felületet kap, amely ugyanakkor csúszásmentes.

A keményfürdõk súlya nem éri el az akrilt, mivel speciális adalékok adják a termék erõsségét. A kész fürdő vastagsága eléri a 10 cm-t, így a tartószerkezet nélkül is elérhető.

A kvarc vízvezeték pozitív oldala

Összehasonlítva a már ismert tartálytípusokkal, a kvarc fürdők sok szempontból előnyösek. Ezt bizonyítják a fő különbségek a kvark fürdők, vagy inkább azok előnyei:

 1. A vízvezeték könnyű. Egy egyszerű felnőtt felemeli és mozgatja. A kvartilis fürdő nehezebb, mint az akril, de könnyebb az acélnál és az öntöttvasnál.
 2. A termék alacsony hővezető képességgel rendelkezik. Más szavakkal, a vízvezeték jól tartja a vizet. Korábban a vezető volt egy öntöttvas fürdő, de most ugyanaz a szint került ki vele.
 3. A vízvezeték nem kerül ki a mindennapi életben használt savakkal, klórral és egyéb vegyi anyagokkal. A tisztításhoz bármilyen mosószert és tisztítószert használhat, mivel a mennyiségek semmilyen módon nem reagálnak rájuk.
 4. A termékek UV-állóak.
 5. A kapacitások ellenállnak a mechanikai sérülésnek. Az erő és a speciális öntési módszer segít a kvarcfürdőnek, hogy bármilyen hatással járjon. Nehéz megtörni és karcolni.
 6. A termékek tisztaságának és karbantartásának egyszerűsége. A fürdőfelület olyan, hogy nincs szennyeződés, ráadásul még a zsírtartalmú részecskék semlegesek.
 7. Az elérhető telepítés és csatlakozás. Nincs szükség támasztókeretekre és egyéb eszközökre a kapacitási kapacitásra. Elég, hogy fürödjenek a lábakon, hogy a vízellátás és a szennyvíz áramlásának megfelelő összeköttetése legyen.
 8. A különböző színek. Szükség esetén megtalálhatja a kívánt árnyalat kapacitását.
 9. Többfunkciós kapacitások. Könnyedén csatlakoztathatja a legújabb innovatív technológiákat a vízkezelés kényelmes vételéhez, valamint a hidromasszázs és aero masszázs elvégzéséhez, valamint más olyan elemekhez, mint a fejtámlák és az eredeti tartók.
 10. A Quarilla fürdők tartósak. Szerkezete szerint ez az anyag műkő. Hosszú élettartam a tartósság miatt.

Mi zavarja a fogyasztókat?

A kvaniai fürdők hátrányai vannak. Sokkal kisebbek, mint az egykor népszerű akril és acélé, de ezt a szempontot nem szabad figyelmen kívül hagyni. A kvári fürdők tipikus hátrányai a következők:

 1. A magas költség a vízvezeték. A termékek gyártása során új drága technológiákat alkalmaztak, amelyek befolyásolják a költségeket.
 2. A gyártási módszer egy kicsit korlátozza a sokféleséget. A modern iparág azonban már kínálja a lehetőségeket a szabványos teljesítmény és méret mellett.
 3. A vízvezeték-típusok korlátai. Ma már csak fürdőkből és zuhanykabinokból származó kőbányák gyártása már elsajátított, ezért nehéz lesz egy harmonikusan megfelelő mosdó vagy WC-k megtalálása.
 4. A felszín lehetséges alakváltozása nagyon magas hőmérséklet hatására.
 5. A nagy részecskékkel és fémvázzal rendelkező dörzsölő tisztítószerek használata esetén a felületi réteg megrongálódásának valószínűsége.
 6. A legtöbb tank modell nem rendelkezik túlfolyó lyukakkal.

Vannak olyan cégek, amelyek a quarian fürdőket gyártják egy adott mintának megfelelően. De az ilyen kapacitás költsége túlságosan nagy.

A fürdőszobai szaniterek választékának finomságai

Amikor fürdőt vásárolnak, mindenki tudja, milyen méretű és milyen alakú legyen a kapacitás. Ha egy kvark termékéből választanak, akkor a vásárló törekszik arra, hogy többet megtudjon a meglévő besorolásról és a típusra és formára vonatkozó döntésekről.
A modern iparág kétfajta kvarc tartályt kínál a fogyasztóknak:

Az első kvári fürdők egyszerűen a lábakra vannak felszerelve. Az ilyen tervezési megoldások magukban foglalják a vidéki házakat és házakat, amelyek nagy teret kapnak a vízkezeléshez. Vannak lehetőségek az eredeti lábak vagy az eredeti állvány kiválasztására. Vannak olyan csésze alakú verziók, amelyeknek nincs "támogatja".

A beépített tartályokat leggyakrabban a lakóházakban használják. Egy speciális alapra van felszerelve, amelynek szerepe a téglák, lábak vagy oszlopok, egy kerettel támogatott. Ezután az eredményül kapott struktúra zárva van egy szitával vagy nedvességálló dekorációval.

A kvartilis termékeket a következő formák szerint osztályozzák:

 • hagyományos négyszögletes;
 • szögletes szimmetrikus vagy háromszög alakú;
 • szögletes aszimmetrikus;
 • ovális vagy csésze alakú;
 • zuhanytálcák;
 • ritka kerek.

Néhány tipp a kvarc fürdő kiválasztásáról:

 1. Szükséges figyelembe venni a helyiség méretét, ahol a kapacitás kerül telepítésre, így a vízvezeték méreteinek aránya a padlófelülethez kényelmes.
 2. Először meg kell határoznia a tartály típusát és elhelyezési módját. Ha a szállás egy standard lakóházban található, akkor semmi sem fog működni, kivéve a hagyományos négyszögletes kád falra szerelhető felszerelését. Ha a projekt egyéni, és a szoba a fürdőszoba alatt elég tágas, akkor összpontosítani a sarok és a sziget szállás.
 3. Figyelmet kell fordítani arra, hogy a terméken és hol vannak lyukak a túlcsorduláshoz, a lecsapoláshoz és a keverőhöz. Illeszkednek-e a meglévő vízellátó és csatornarendszerbe? Mint már említettük, vannak modellek túlcsordulás nélkül, de önállóan is megvalósíthatók.
 4. Javasoljuk, hogy gondosan ellenőrizze a tartályt. Ha karcolások vannak, vagy talán zsetonok és csomók, akkor egy ilyen vásárlást el kell hagyni, mert ez közvetlen bizonyíték arra, hogy megsértették a raktárakban a szállítási vagy szállítási szabályokat.

Amikor a tartályt választja a helyiségben a vízkezeléshez, nem figyelhet:

 • színegyensúly;
 • falvastagság.

Vannak-e különbségek a kvarcfürdő telepítésében?

Az értékesítés során számos kvarc-tartály modell létezik, amelyeknek nincs külön nyílása a túlfolyáshoz és a lefolyáshoz. Ez egyrészt megkönnyíti a vízvezeték szerelését, hiszen önállóan kivághatja őket a már elkészített víz- és szennyvízcsövek alatt. Másrészt időre van szükség a méréshez és a lyukak illesztéséhez.

Bár a kvarc termékek erősek, de lehetséges, hogy több lyukat is befogadnak a hagyományos elektromos szerszámok segítségével. Ez lehetővé teszi a korlátok, a hidromasszázs berendezések és egyéb eszközök további felszerelését.

A szaniterek telepítése a kőbányától nem különbözik az acél, öntöttvas és akril fürdők hasonló eljárásától. Minden művelet megegyezik:

 1. Tisztítsa meg a tartály alatti felületet törmelék és szennyeződésektől.
 2. A termék felső vonala vízszintesen igazodik a lábak vagy az alap magasságának beállításával.
 3. A vízvezetékcsövek (keverők) és a leeresztett lyukak készen vannak. Ebben az esetben ne felejtsük el a speciális adaptereket.
 4. Ellenőrizni kell a csatlakozások tömítettségét. Meg kell tölteni a tartályt vízzel, hagyja el egy ideig, majd ellenőrizze, van-e szivárgás. Ha szivárgás következik be, azt el kell távolítani.
 5. A beépített fürdő dekorációját előre megterveztük.

A fürdőkád telepítése nem igényel speciális ismereteket és készségeket, és mindenki számára elérhető. De ajánlatos szakembert meghívni legalább a víz és a szennyvíz összekapcsolására.
Kicsi a különbség és a kvarc kapacitása. Elég ehhez:

 • A mosás után azonnal engedje el a fürdőt, ami megakadályozza a só lecsapolásának és szennyeződésének lecsapódását, enyhén öblítik;
 • Használjon speciális kvarc-zseléket vagy egyéb puha termékeket a tisztításhoz;
 • Győződjön meg róla, hogy a tartály szellőztetés miatt megszárad.

A kvarcfürdő újdonság a vízvezeték területén. Ha nem veszi figyelembe a termékek magas költségeit, akkor szinte nincs hibája. A csiszolószemcsék által okozott károsodás lehetősége enyhe tisztítószerek használatával kerülhető el. Előfordulhat, hogy megakadályozza a hő torzulását úgy, hogy a tartályt hűvös vízzel töltse elő. Ugyanakkor a vásárlók szilárd és tartós vízvezetékeket kapnak, amelyek felülete minimálisra csökkenti az esés valószínűségét.

Melyik fürdőt jobb vásárolni? Öntöttvas, acél, akril, akvarikus vagy kerámia - a választás a tiéd

A fürdőszoba belsejének elrendezésével kapcsolatos döntések meghozatala során különös figyelmet kell fordítani annak fontos elemére - a fürdőre.

Az ilyen típusú termékek széles választéka áll rendelkezésre, és a fürdőkúra megfelelő választása érdekében először tudnia kell, hogy milyen típusúak, milyen előnyeik és hátrányaik vannak, mit kell külön figyelmet fordítania a vásárlás előtt, majd eldönteni, hogy mi A fürdőt jobb vásárolni.

Nézze meg a videót, hogyan válasszon fürdőt

Ha figyelembe vesszük az anyagot, amelyből készültek, mindegyik a következő típusokra osztható:

- kerámia vagy kő.

Öntöttvas fürdők

Az ilyen úszómedencék nagyon híresek. Természetesen a hosszú élettartam a fő előnyökhöz köthető. Alacsony hővezető képességük, a vízgyűjtés során keletkezett zajszint és a megfelelő szilárdság szintén alacsony. A nagy súly, amely nehézségekbe ütközik a szállítás során és az ilyen terméknek közvetlenül a felhasználási helyre történő utólagos beszereléséhez, fő hátránya.

Míg gondoskodik róluk, csak olyan termékeket kell használni, amelyeket zománcozáshoz kívánnak használni. Ami az ilyen öntvényből készült modern fürdõtartályokat illeti, számos rugalmas polimert alkalmaznak ezek fedésére. Az alakban ovális és téglalap alakúak.

Acél fürdők

Az ilyen típusú termékek az alábbi előnyökkel rendelkeznek:

- sokkal könnyebb az öntöttvas hasonló termékeihez képest;

- olcsó.

Hátrányaik nyilvánvalóvá válnak abban, hogy a vízgyűjtés során erős zaj keletkezik, és a víz gyorsan elveszíti hőmérsékletét. Ez kellemetlenséget okoz. Ezek elkerülése érdekében további "szigetelést" végezhet el az ilyen termékek falán, de nem minden vásárló örülni fog ennek az ötletnek.

Kis súlyuk további nehézségeket is okozhat, mivel az ilyen típusú fürdõtartályok megbízható rögzítést igényelnek. Az alakban kör alakúak, ovális és szögletes formában.

Akril fürdők

Az akril fürdõtartályok a legmodernebb termékek közé tartoznak. Rendelkeznek az optimális árral, valamint a termelés méretével és formájával.

Tömegben még könnyebbek is, mint az acéllemezek, nagy erőfeszítés nélkül telepítik őket, és természetesen a szükséges szabályok betartása mellett kellően hosszú élettartamúak.

Ezek előnyei:

- alacsony hővezetési fok;

- elegáns megjelenés;

- Az egyszerű restaurálási munka lehetősége.

A következő hátrányokkal rendelkeznek:

- rendszeres karbantartás során olyan típusú eszközöket kell használni, amelyek kizárólag ilyen típusú bevonatokra vonatkoznak;

- felületük nem képes ellenállni a mechanikai sérüléseknek, ezért nem ajánlott különböző tárgyakat elhelyezni ilyen termékben, beleértve a műanyagokat is;

- a magas hőmérséklet kedvezőtlenül befolyásolja az állapotukat.

Kőbányák

Kvarc és akril keverékekből készülnek. Az ilyen termékek fő erősségei a következők:

- nem félnek a fújástól;

- alacsony zajszint és alacsony hővezető képesség;

- különböző formában.

Ők öntéssel készülnek. Mivel ezeknek a termékeknek a falvastagsága körülbelül 10 mm, ezek telepítése tetszőleges keret használata nélkül végezhető el. Ezek a fürdőkádak a legfunkcionálisabbak.

Ezenkívül megállapítják:

- fejtámlák és karfák;

- Beépített rádió és egyéb lehetőségek.

Az ilyen típusú fürdetéshez különféle fertőtlenítőszereket használnak, de gyakrabban a felület szokásos vízzel történő mosása elegendő.

Kerámia vagy kőfürdő

Márványból és műkőből készültek. Az ilyen fürdõtartályok alacsony hõvezetõképességûek.

Csendesek, nem félnek a mechanikai sérüléstől, és persze soha nem alkotnak rozsdát.

A tartósság különbözik. Gyengeségeik közé tartoznak a törékenység és a súlyos súly. Leggyakrabban az ilyen termékeket a megrendelés alapján vásárolják meg, tekintettel a fürdőszobai design egyéniségére, ami következésképpen közvetlenül befolyásolja az értéküket.

Mit kell figyelni a fürdő kiválasztása előtt?

Bármilyen típusú fürdõtartályt, vagy a kívánt opciónak kell tekinteni, közvetlenül a vásárlás elõtt, gondosan ellenõrizze a terméket hiba esetén.

A zsetonok, mély karcolások, fúvókák és egyéb károk jelenléte kategorikusan elfogadhatatlan, mivel egy új termékről beszélünk. Az ilyen ellenőrzést követően biztonságosan vásárolhat.

Miután figyelembe vette az egyes fürdőkád minden erősségeit és gyengeségeit, elkezdheti alkalmazni a megfelelő fürdőszobai termékek megfelelő kiválasztását.

Quartile fürdők (48 fotók) - új vízvezeték szó

Sokan közülünk jól ismertek az akril fürdőben.

A Quarilla fürdők logikusan folytatják a fejlesztéseket, melyek célja az akril fürdők jelentős hátrányainak - a karcolásnak és a kerékpár felépítésének szükségességének - elmaradása.

Tehát mi a kőfejtő? Ez egy modern anyag, amely helyettesíti a jól bevált akrilt, jelentősen növelve a termékek mechanikai károsodásának ellenállását.

A Quarille kvarc homokból és akrilból áll, így tartósabbá teszi.

A keményedésből származó modern fürdők nehezebbek, mint az akril, a keményítő adalékanyagok miatt, de könnyebb öntöttvas. A termék falvastagsága kb. 10 mm, amely lehetővé teszi a tartós fürdők kialakítását a keret nélküli telepítéshez.

A többiek örökölte elődjének minden előnyét:

 • viszonylag könnyű;
 • alacsony hővezetőképesség;
 • gyönyörű megjelenés;
 • bármely forma megadása.

Referenciaként: a kvarc mikrostruktúra egy kerek akril kapszulában elhelyezett kvarc homok homokja, és a kapszulák közötti tér szintén tele van akrilnal.

A Quarilla fürdőket speciálisan előkészített formában öntik.

Ovális keretes fürdő Quarille VilleroyBoch Cetus

A modern anyag jellemzői

Az akril fürdőktől eltérően, amelyek nem használhatók acél keret nélkül, a quarian termékek lehetővé teszik, hogy mind keretmodellt, mind keret nélküli képet alkosson.

Ezt a falak és alap vastagságának növelésével érik el, aminek eredményeként létrejön egy kvári fürdő, ami a modern öntöttvas termékének tűnik.

Ne feledjük, hogy a kvartilisből készült termékek nehezebbek, mint az akril, de könnyebb, mint az öntöttvas.

Az öntési technológianak köszönhetően a kvarc fürdők is büszkélkedhetnek:

 • geometriailag szabályos formák, míg az akril termékek csak lekerekített sarkokkal rendelkeznek;
 • magas tartósság, mert káros kvarc fürdők szinte lehetetlen. Még egy nehéz tárgy leesése esetén sem a repedések, sem a karcolások nem jelennek meg a felszínen;
 • kitűnő akusztika: a kvarner fürdőjének felszínén levő eső víz hangja a gazdagság és a karmolás által megkülönböztethető, míg az akril felületén lévő víz hangja éles és ürességet ad.

Keret és keret nélküli fürdők szerelése a kőbányából

A beépítési technológia különbözik - a kvarcfürdők, ellentétben az akril fürdők telepítésével, lehetővé teszik a helyiség nélküli, elektromos keret nélküli telepítést.

A standard lakásokhoz tervezett Quarilla modellek speciális lábakkal vannak felszerelve, és maga a szerelés hasonló az acél fürdők felszereléséhez:

 • az állítható talp (láb) miatt a fürdő vízszintes helyzetbe állításával érhető el;
 • a lefolyó csatlakozik a csatornarendszerhez;
 • meleg és hideg vízcsapokat szerelnek fel;
 • az oldalfalak rétegeltlemezekkel (csempe) vagy műanyag panelek (fürdőkádak) vannak bevonva;
 • a szélein a fürdőszoba illeszkedik a falburkolat.

Lyuk létrehozása a víz túlcsordulásához a kőzetfürdőben

Quarian fürdő oldalsó túlcsordulással és leeresztőnyílással a központban

A kőbánya modern fürdők felállításának érdekes tulajdonságai is vannak:

 1. A kvarcfürdõ nem rendelkezik lyukkal a túlcsorduláshoz, és egyes modellekben nincs vízelvezetõ nyílás. Ezt kifejezetten arra a célra választották ki, hogy a szennyvízcsatorna-rendszerhez a telepítés helyén leginkább megfelelő módon válasszanak;
 2. A kvarc fürdők lehetővé teszik a forró és hideg víz csapok (csapok) telepítését az egyik oldalon. Ez kényelmes, ha kis helyeken van telepítve, mivel több helyet biztosít manőverezésre a fürdő helyének megválasztásával;
 3. a fürdő pontosabb geometriai formái, valamint a tartóssága lehetővé teszik minimális varrás elérését a fürdőkád szélén és a csempe között.

Nyilvánvaló, hogy a beágyazott modellek összekapcsolását a legjobb szakemberek bízzák meg, akik rendelkeznek a kőfejtő fúrásához szükséges összes eszközzel.

Ha modern anyagból készült, önálló technológiai lyukakból álló, önálló fürdőkkel beszélünk, akkor önállóan telepíthetők.

Fürdõ VilleroyBoch pódiummal

A termék telepítése meglehetősen egyszerű:

 1. létrehozunk egy alapot egy fürdőszoba tál alatt;
 2. a szint használatával beállítottuk a szükséges magasságot, a csapok helyének vezérlése forró és hideg vízzel és szennyvízzel;
 3. telepítse a kvarcfürdőt a pódium alján;
 4. a kádat a csatornacsövön keresztül csatlakoztatjuk a készletből készült műanyag adapterekkel;
 5. telepítse és csatlakoztassa a csapokat;
 6. ellenőrizzük a feszességet, amelyre vízfürdőt gyűjtünk;
 7. ürítse ki a vizet és rögzítse a dobogó oldalpaneljét;
 8. Szerelje be a dekoratív dobogó elülső paneljét.

Fürd a pálya dobogóján


Következtetések: A modern anyagokból készült fürdőkádak praktikusabbak és funkcionálisabbak, mint az akril. A formák plaszticitása és a kifinomultabb formák visszafolyásának lehetősége miatt is meghaladják az öntöttvas fürdőt. Számos modell áll rendelkezésre keret nélküli alapon, amely lehetővé teszi az egyszerű telepítést.

Kőbányák: a modern anyag előnyei és hátrányai

Viszonylag nemrégiben új anyag jelent meg a vízvezeték-piacon - kvark. Ebből a cikkből megtudhatja, mi az, a főbb különbségek a hagyományos, jól bevált termékekkel szemben. Milyen előnyei vannak a kőfürdőknek és hátrányaiknak? Adja hozzá a tulajdonosok releváns releváns véleményeit.

Mi a kvóta, annak tulajdonságai

Quaryl® (Quaryl®) egy modern összetett anyag, amely akril, kvarc és környezetbarát polimer adalékokat tartalmaz. A Villeroy európai cég kifejlesztette és szabadalmaztatta. Boch. Kezdetben fürdők javításához és felújításához használták. De később az új nyersanyag teljes potenciálja jól fejlett és tanulmányozott. Most a kőbányát kádak és zuhanytálcák gyártásához használják. Kiváló teljesítményt nyújtó egyedi anyag.

A Quaril 60% -os kvarcot és speciális akrilgyantát tartalmaz. Az anyag rugalmas és műanyag feldolgozás, de végső soron nagy keménységet és sűrűséget biztosít. Az alkotók büszkék arra, hogy sikeres kombinációt kaptak egy innovatív termékhez, különböző tervezési megoldásokkal. A műanyag lehetővé teszi a legmerészebb ötletek megvalósítását. A termékek falvastagsága 8-18 mm lehet.

A gyártók hangsúlyozzák a pórusok hiányát az egységes felületen, ami megkönnyíti a karbantartást. A termékek készítésének technológiája nagy pontosságú refluxot jelent speciális mátrixokban. Ennek megfelelően a kész fürdők nem rendelkeznek varrással, egyenletes vastagságban különböznek egymástól. Ezen kívül lehetnek különböző formájúak, geometrikusak vagy simaak.

A szabadalmaztatott adalékanyagok, amelyek a kőbánya összetételében szerepelnek, és amelyek célja az akril pozitív tulajdonságainak javítása. Javítják a tulajdonságokat, mint például:

 • telített egységes szín;
 • ragyog;
 • rugalmasságát;
 • sima, de csúszásmentes felület;
 • hangszigetelés.

Az anyag átadta az összes szükséges vizsgálatot a hőszigetelésre, csúszásgátlásra, szilárdságra és más paraméterekre. A termékek teljes mértékben megfelelnek a modern európai biztonsági és környezetvédelmi követelményeknek.

Fontos! Teljes mértékben támogatva az új anyag egyedülálló tulajdonságairól szóló állításokat, a quarian fürdők gyártói hosszú garanciát vállalnak - 10 évig.

A quarian fürdők fő előnyei

Az alkotó munkájával az alkotók törekedtek arra, hogy megszüntessék az akril hátrányait, miközben a lehető legnagyobb mértékben megőrizzék és erősítik pozitív aspektusait. Így a kvartilis összetételébe bevezetett kvarc tartósságot és ellenállást biztosít a forgácsoláshoz és a karcoláshoz. Ez lehetővé teszi a nehezebb fürdők gyártását vastag falakkal is. Ha az akriltermékek feltétlenül szükségessé teszik egy elektromos keret beszerelését, akkor egy új anyag már nem igényli ezt a feltételt. Különálló kőzetfürdők széles választéka készül.

A műanyag alapanyagok hagyományos vagy nem szabványos formatervezési mintákból készülhetnek. A következő fürdő lehetőségek jelenleg rendelkezésre állnak:

 • kerek;
 • ovális;
 • szög;
 • ferde oldalával;
 • hatszögletű.

A Quarilla fürdő alacsony hővezető képességgel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a víz lassan lehűl. A felület mindig meleg, kellemes tapintású. A termékek eltérnek a fényerő és a színtelítettség terén. A speciálisan kifejlesztett technológia csúszásmentes. A gyártó garantálja az ütésállóságot, a tartósságot és a karcolásérzetet.

A fürdőt könnyen tisztítható, nem igényel különösebb gondosságot. Ajánlott szappanos tisztítószerek, amelyek nem tartalmaznak csiszolószemcséket. Az alkotók azt állítják, hogy a felületnek sincs pórusai, kristályszerűen. Nem alkot mikrotömböket, ami azt jelenti, hogy a szennyezés nem hatol be belsejébe. Az anyag higiénikus, UV-sugárzásnak ellenálló.

A standard modell súlya sokkal kisebb, mint az öntöttvas, de nehezebb, mint az akril. Körülbelül 50 kg. A polimer termék kiváló hangszigeteléssel rendelkezik. A cseppfolyó víz beszivárgása nem lesz idegesítő, és a szomszédok többsége nem fogja hallani. A kvári fürdő kialakítása lehetővé teszi a keverő felszerelését a fedélzetre.

A kőfürdők hátrányai

Minden nagyon érdekes és egyedülálló tulajdonsággal, az ilyen háztartási tárgyaknak nem lehet negatív oldala. Valószínűleg a quark fürdő legjelentősebb mínusz a magas ár. Jelentősen meghaladja a hagyományos anyagokból származó analógokat. Mivel ezt a terméket eddig csak Európában gyártották, szinte nincs verseny. És a termelési folyamat pozitív jellemzői és magas költségei igazolják az ilyen magas piaci értéket.

A Quarille sokkal erősebb, mint az akril, de rosszabb ebben a vasban vagy acélban. Azonban csak egy nehéz tárgy keményen ütődhet. A mindennapi életben ez a lehetőség szinte kizárt. Akril fürdőkhöz hasonlóan a kvarc termékek rosszul reagálnak a nagyon magas hőmérsékletekre. Ha gyakran és hosszú ideig forró vízzel tölti meg, akkor a termék képes deformálódni.

Fontos. A kvári fürdõk számos modellje nem rendelkezik nyílásokkal a leeresztéshez és a túlfolyáshoz. Ez azért van, hogy alkalmas helyre helyezhesse őket. Gyakran egy készletben a sablon és egy fúvókavágó önálló fúráshoz van csatlakoztatva.

Eddig csak fürdők és zuhanytálcák készültek e modern anyagból. Lehetséges, hogy egy készletet mosogató, WC vagy bidé alakjában vegyen fel. Az egyik stílus és színes megoldás ellenáll, de ugyanabból a nyersanyagból készült egyéb vízvezeték-termékeket nem talál.

Tulajdonos véleménye

Mivel a queue fürdők nem olcsó újdonságok, a tulajdonosok nem annyira sok véleményét. Legtöbbjük pozitív, a felhasználók megjegyzik, hogy a kezdeti fényesség és fényesség nem elveszett a működés folyamatában. És a tisztítás valóban nem nehéz.

A tulajdonosok finoman tapadnak a tapintó felületre, majdnem azonnal felmelegítik a víz hőmérsékletét. A kifinomult európai formatervezés nem hagy el közömböset, mint az olyan emberek, akik már vásároltak kvári fürdőket, és szándékoznak ilyen akvizíciót készíteni. Az új termékbe vonzza, hogy szinte minden modell felszerelhető hidro- és aero-masszázsrendszerrel.

A tulajdonosok azt írják, hogy a termékeknek nem csak érdekes megjelenése van, de nagyon kényelmes, hogy benne legyenek. A gyártók mindent megtettek annak érdekében, hogy a vízkezelés a lehető legnagyobb kényelmet biztosítsa. A kőzetfürdők kapacitása magasabb, mint az akrilalkatrészek, ez a tulajdonság bizonyos potenciális vevők megvásárlására ösztönöz. A modellcsalád kettős fürdőt tartalmaz.

De vannak negatív vélemények. Néhányuk telepítési nehézségekkel jár. Ezért javasoljuk, hogy bízza ezt a szakemberekkel. Egyéb negatív megjegyzések a nem megfelelő munkaközvetítő szolgáltatásról. Ha szeretne tanácsot kérni a gyártóktól vagy a hivatalos forgalmazótól, az emberek nem várnak választ.

A Quarilla fürdők, amelyek újdonságnak számítottak, már elfoglaltak egy bizonyos rést. Az innovatív anyagnak számos egyedi tulajdonsága van. Az európai tervezők élvonalbeli megoldásainak változatossága meggyőző. A fürdőrészleg tulajdonosai kiváló minőségű, kényelmes és esztétikai élményt nyújtanak.

A legjobb kőfürdők 3 típusának áttekintése

A Quarille egy kvarc és akril legkisebb részecskék keverékén alapuló anyag, amely egy kötőanyag és burkoló homokszemek, hogy egységes és monolit szerkezetet hozzon létre.

A Quarille erősebb és megbízhatóbb, mint az akril, mely különböző kialakítású fürdők gyártásában használatos, optimális a tervezői eredeti termékek előállításához.

eszköz

A kvarc részecskék jelenléte miatt a keményfémeket nagy nyomószilárdság jellemzi, amely nagy nyomás- és sokkterhelést képes ellenállni, az akril fürdőktől eltérően nem igényel erősítést.

A termékeket úgy alakítják ki, hogy folyékony anyagot egy formába öntünk, majd melegítéssel sajtolnak, hogy a felület sima legyen, pórusok és szabálytalanságok nélkül.

Különböző formákhoz használt minták előállításához: négyszögletes fürdők, ovális, háromszög alakúak, a falak összetett geometriájával és a fenék különböző szintjeivel.

A monolitikus szerkezetek közvetlenül a padlóra vagy egy speciálisan elkészített dobozba vannak szerelve. A készletben külön fürdőszobák vannak.

A Quarill betűkészletek számos előnnyel rendelkeznek az akril, acél vagy öntöttvas fürdőkhöz képest:

 • Erő, nincs szükség a keret tartó elemek rögzítésére;
 • Tartsa a hőmérsékletet tartva a meleg vizet;
 • Könnyű karbantartani és karbantartani - a tisztításhoz standard tisztítószereket használnak csiszolóanyag nélkül.

A monolitikus pórus nélküli felület nem teszi lehetővé a gombák, a penész és a baktériumok szaporodását.

Alapvető és fejlett funkciók

A Quaril termékek exkluzív termékek, amelyek szabványos és fejlett funkciókkal rendelkeznek.

A modelltől függően a következő funkciókat biztosítja:

 • Whirlpool;
 • Aero masszázs;
 • A lefolyó elülső vagy oldalsó elhelyezése, túlfolyó;
 • A keverő elülső vagy oldalsó elhelyezése.

További funkciók jelenléte lehetővé teszi a megfelelő opció kiválasztását, figyelembe véve a kívánt opciókat és a költségkeret szintjét.

A szükséges vízvezetékberendezést külön választják ki, a vízvezetékgyártók ugyanazon vagy hasonló stílust kínálnak a padlóalakú csaptelepek és zuhanycsészék gyűjteményeinek.

Hogyan válasszunk

Amikor kiválasztja, először figyelmet kell fordítania a tervezésre és a megjelenésre. Néha nehéz kiválasztani egy másik, kapcsolódó vízvezeték-WC-t vagy mosdót, valamint olyan bútorokat, amelyek stílusosan megfelelnek a betűtípusnak.

A belső tér a fürdőszoba körül kialakítható, stílusa alapján, vagy szabványos modellekből álló termék kiválasztásához.

Jellemzők, amelyeket figyelni kell a választáskor

 • Melyik szállás alkalmas - fal, sarok, sziget;
 • A keverő elhelyezése, túlfolyó lefolyó - figyelembe kell venni a vízellátást és a szennyvizet a helyiségben;
 • Méretek - a hossz és a szélesség aránya, figyelembe véve a helyiség méretét és a kényelem mértékét a használat során;
 • A felület simasága - a forgács és a karcolás azt jelzi, hogy a raktározási körülmények nem voltak tiszteletben tartva, vagy a szállításból károsodott.

Nem számít, amikor kiválasztottad

 • A falvastagság, ellentétben a puffasztott akrilnal, monolitikus szerkezettel rendelkezik a kőbánya számára, ezért a termék szilárdsága és a hőátadás szintje továbbra is magas, 10 mm vagy annál nagyobb falvastagsággal;
 • A felület színének egyenletessége - mivel a pigment közvetlen hozzáadásra kerül az összekötő elemek összetételére, a szín mindig egyenletes.

A hosszú vízkezelések kedvelői számára nagy mennyiségű megfelelő termék, fejléccel, melyben lazíthat és nyugodt lehet.

A kényelmes fürdő a következő jellemzőkkel bír:

 • Hossz - 180 cm vagy több;
 • Szélesség - 75 cm;
 • A mélység nem kevesebb, mint 50 cm;
 • A falvastagság legalább 10 mm;
 • Kényelmes fejtámla és az oldalfal szöge.

A hidromasszázs és az aero masszázs funkciója további lehetőségeknek tekinthető. Az ezzel a funkcióval felszerelt modellek drágábbak, mint a szabványosak, amelyeket figyelembe kell venni a kiválasztás során.

nyalánkság

A kőbányák fürdők egyre népszerűbbek. Az elegáns design, a tartósság és a megbízhatóság növeli a termékek versenyképességét. A termékek a következő előnyökkel járnak:

 • Alacsony súly az acél és az öntöttvas fürdőkhöz képest;
 • A falak nagyobb szilárdsága, a varratok és az ízületek hiánya az akril termékekkel ellentétben;
 • Alacsony hővezető képesség - a víz hosszú ideig hűl;
 • Hangelnyelés - a falak nem rezegnek a víz nyomásától, ami azt jelenti, hogy az összeszerelt fürdő zajt nem fogják hallani;
 • Sima felület;
 • A monolitikus felület nem szívja fel a szennyeződéseket, a szagokat, a forró víz vízkőjét.

hiányosságokat

A fent felsorolt ​​előnyök ellenére a termékek számos hátránnyal rendelkeznek, amelyekről tudnia kell vásárlás előtt:

 • Viszonylag kis méretű modell, nehéz választani a fürdőt a kész belső térben;
 • A tartósság ellenére az anyag koptató hatású, ha csiszoló tisztítószert használ. Ha karcolások tűnnek, hogy megszabaduljanak tőlük, használhat egy speciális javítópaszta otthon;
 • Az árak - drágábbak, mint a vas, acél és akril, a bonyolultság és a magas termelési költség és a nyersanyagok miatt.

ülő

A fal kvarcfürdők népszerűek az univerzális felszerelés miatt, bármilyen helyiségben, ergonómikus kialakításban.

Előnyök:

 • Kis helyigényű, helytakarékos;
 • Kombinálja a fürdõ- és zuhanyfunkciókat;
 • Téglalap alakú és háromszög alakú sarokfürdők készülnek.

hátránya:

 • A legtöbb terméknek ugyanolyan magassága miatt sekély mélységűnek kell lennie;
 • Csak elülső beépítési opció mixer.

A fali modellek kis helyiségekben való használatra alkalmasak, és a standard, tipikus elrendezésű apartmanok számára jó választás lehetnek: a fürdőszobák aszimmetrikus vagy klasszikus formák.

Szabadon álló

A szigetvári fürdőt a szoba közepén történő felszerelésre tervezték.

Ezek egy darabból készültek, a padlóra vagy egy felkészített kötényre vannak szerelve, vagy különálló lábakból öntöttvasból vagy nagyszilárdságú acélból készülnek.

Előnyök:

 • Eredeti design stílusos belső terekhez;
 • A modelleket magas oldalakkal vagy fejtámlával gyártják, nagyobb szélességűek és hosszúak, megfelelő méretű választékot biztosítanak;
 • A keverő elülső vagy oldalsó felszerelése, túlfolyó leeresztő.

hátránya:

 • Magas ár az eredeti design és egyedi méretek miatt;
 • A kis helyigényű helyiségek telepítése nem lehetséges.

A szigeti betűkészletek alkalmasak egy nagy helyiségre. Az ilyen vízvezeték-berendezéseket a magánházakban vagy lakásokban lévő fürdőszobák elrendezésében használják. A magas költségek megfizethetővé teszik azokat az embereket, akik átlag feletti jövedelemmel rendelkeznek.

A piacon forgalomba hozott fürdőket a VilleroyBoch gyártja, akinek szakemberei fürdőket és az azokon alapuló egészségügyi termékek gyártására szolgáló technológiát fejlesztettek ki.

négyszögletes

VilleroyBoch Oberon

A legkedvezőbb ár a szegmensében, a kvarcfürdő akril áron, a gyártási technológiával összhangban készült minősített anyagokból.

 • Hosszú, szélesség, mélység - 170х75х60,
 • Alak - négyszögletes,
 • Típus - egyszemélyes.

Hidromasszázzsal

VilleroyBoch La Belle

A rozsdamentes acél fúvókák irányított vízsugarakat hoznak létre, finoman masszírozzák és pihentetik a testet, többféle működési mód létezik.

 • Hosszú, szélesség, mélység - 180х80х50,
 • Alak - négyszögletes,
 • Típusú,
 • Állítható lábak készlet.

Szabadon álló

VilleroyBoch Aveo új generáció

A leginkább ergonomikus és kényelmes formája az ügyfelek véleményének. A nagy mélység és a magas fejléc lehetővé teszi, hogy kényelmesen üljenek, vastag falak hosszú ideig megtartsák a víz kezdeti hőmérsékletét.

Ezt a modellt a modern és a fényűző belső kialakításnak megfelelő finom kivitel jellemzi.

 • Hosszú, szélesség, mélység - 194x95x83,
 • Forma - ovális,
 • Típus - önálló,
 • Telepítés - padló.

A fürdőkád választása pusztán egyéni megoldás, de tudva, hogy mire kell figyelmet fordítania, kiválaszthatja az egészségügyi berendezést, amely kényelmesen használható és gyönyörű a belső térben.

Termosztatikus csaptelepek, csapok és zuhanyrácsok is vásárolhatók. A modern szaniter termékek széles választékának köszönhetően minden kádban megfelelő csaptelepet választhatnak.

Mi a jobb akril vagy kvaril

Majdnem mindenki tudja, mi van az akril fürdőszobában, de csak kevesen ismerik a "quarian bath" kifejezést. A legtöbb fogyasztó számára a quartiles "titokzatos" anyag marad - ez nem meglepő, hiszen a fürdőszobák csak pár éve jelentek meg a piacon.

Mi a jellemző kvark? Ez egy szintetikus anyag, amely kvarc és akril kombinációjából áll. A kvarcból ez az anyag kölcsönözte a keménységet és az akrilból - gyönyörű megjelenés. Az eredmény meglepően tartós és esztétikailag vonzó fürdőszoba.

Ki találta fel ezt a fürdőt?

A modern finnek kitalálták a fürtöket, Finnországban pedig a fürdők gyártási technológiája tökéletesítette a tökéletességet, így az európai lakosok számára a fürdõszoba nem újdonság. By the way, kezdetben quarian használták helyreállító anyagként, alternatívaként akril. És csak akkor bölcs finnek döntöttek el - miért kell megjavítani a régi akrilát, ha azonnal erõs és ugyanakkor szép fürdőt készíthet.

Hogyan készítsünk kvári fürdőket?

Ez az anyag szerkezete szerint műanyag kapszulákból áll, kis kvarcos szemcsékkel. A kapszulák közötti tér tele van akrilnal. Így keletkezik tartós anyag, amely nem igényel megerősítést, és nem igényel más "megerősítést", amely biztosítja a fürdőszoba merevségét.

Designer "kiemelni" fürdőszoba

Tekintettel arra, hogy a KVAR egy tartós anyagból készül, nem más, és több jó „hajlékonyság” - feldolgozás az anyag kerülhet sor anélkül, hogy speciális vonalak görbülete, mint ahogyan azt a mi megszokott akril kád. A Quarille lehetővé teszi, hogy tiszta és egyenes vonalakat hozzon létre - egy ilyen fürdőszobát áldásul szolgálnak azok számára, akik szigorú klasszikus és tömör stílust preferálnak. Ráadásul az egyenes és tiszta fürdőszobai vonalak minimálisra csökkentik a öltések számát, és a csempe pontosabb lesz. Az alakja miatt a fürdőszoba egy kis helyiségbe illeszkedik és néhány négyzetmétert megtakarít. Egy másik külső előnye egy ilyen fürdőszoba - vastagsága a falak csak 1 centiméter, ami azt jelenti, hogy nem kell keret telepítés.

A legfontosabb dolog a quarian fürdő erényei

A különleges gyártási technológiának köszönhetően az ilyen fürdőszoba fő előnye - nagy szilárdságú. Öntöttvas fürdő is erős, mondja. Igen, de nem olyan szép és hófehér, nem olyan tartós és praktikus. Számos előnnyel rendelkeznek a mennyezeti fürdőszobában:

 • Annak a ténynek köszönhetően, hogy a fürdőszoba falai meglehetősen vékonyak, a térfogata és a tál mérete nagyobb lesz (mint az ugyanabban az akril fürdőszobában)
 • A forró víz a fürdőszobában lassan lehűl, és az anyag maga nem érzi hidegnek az érintést, hanem éppen ellenkezőleg, kellemesen érzi a meleget
 • A Quarille ellenáll a vegyi anyagoknak és a korróziónak
 • Az anyag nem sárgul és nem homályosodik meg
 • A Quarille nem zajt, amikor víz esik
 • Nehéz ezen anyag mechanikai sérüléseket okozni - nehéz tárgyak előtt "ellenállni".
 • A fürdőszoba szigorú egyenes alakú lehet, és lekerekített sarkokkal rendelkezik
 • Annak köszönhetően, hogy ez az anyag hosszú ideig megőrzi fehérségét és fényességét - a fürdőszoba mindig vonzónak tűnik

Egy ilyen fürdőszoba esélyt ad minden akril modellnek, és elhomályosítja az elődök érdemeit. Természetesen, a többi fürdőszobához képest, a költő drágán fog kerülni, de nem lesz néhány év, de néhány tucat. Ugyanakkor a quartiles valóban képes megőrizni minden "eredeti" varázsát.

Mint nélkülük - a mennyezeti fürdőszoba hátrányai.

Bármilyen anyagnak hátrányai vannak, a quarian nem kivétel. Mi bosszant egy ilyen fürdőszobát?

 • Karcolások - ezek egy nehéz tárgy leomlása után jelentkezhetnek. Azonban eltávolíthatja a karcolást a speciálisan erre a fürdőszobai paszta létrehozására
 • "Nem szeretem" a csiszoló tisztítószereket
 • Különféle formák és tervezési megoldások hiánya
 • Magas ár
 • Egyedülállósága - igen, és ez a tény felborulhat. Mivel csak a fürdőszobák kőbányából készülnek, problémát jelent, hogy egy mosdót vagy WC-t vegyen "egybe"

A jó hír az, hogy a kvári legtöbb hibája csak az anyag újdonsága. Még egy-két év - és az egész fürdőszobát megvásárolhatjuk a fürdőszobából, a legközelebbi boltban (karcolások esetén) és a finom tisztítószerekből speciális pasztákat szerezhetünk.

Német minőség és francia finomítás - Villeroy fürdőszobák Boch

A német Villeroy Boch vállalat vezető szerepet tölt be a kőfejtők gyártásában. Eddig egyetlen gyártó sem kínál ilyen modelleket. A Villeroy Boch paplanos fürdővel a német rövidség és a "jó minőség", valamint a külsőleg francia finomítás társul. Ez a márka sokak számára ismert - nem kevesebb, és 250 éve a cég porcelán- és kerámia szaniteráruk gyártásával foglalkozik. Tehát nem meglepő, hogy ezek voltak az elsőek, akik olyan "know-how-t" termelnek, mint egy quaker fürdőt.

A cég arzenáljában két technológia létezik, amelyek mindegyikének sajátos sajátossága van:

 1. Kerámia Plus technológia - lehetővé teszi, hogy egyedi sima felületet kapjon, amelyen a por és a mechanikai szennyeződés nem oldódik meg
 2. Acivecare technológia - ilyen fürdőszobában antiszeptikus felület lesz ezüstionokkal. Mivel a mikrobák reprodukciójának valószínűsége minimálisra csökken

A Villeroy Boch tűző fürdője:

 • Épített vagy szabadon álló
 • Víz- és aero masszázzsal felszerelve
 • Hihetetlenül vékony - fürdőszoba falak lehet 8 mm vastag
 • Biztonságos - kiváló csúszási ellenállás miatt
 • UV ellenálló
 • Pontos, éles sarkokkal és szélekkel készült.

Mi ennek a márkának a kiemelkedő fürdője - hosszú távú garancia. Gyakorlatilag minden modellnél a cég 10 éves garanciát vállal, így 100% -ban biztos lehet a minőségben. Mint minden márka, a Villeroy Boch saját népszerű modelljével rendelkezik - Oberon.

Ez a fürdőszoba alakjában más - ez egy ovális alakú téglalap alakú, ami egyszerűen bármilyen stílusú és méretű szobába telepíthető. Saját öntapadós lábai és speciális fúrója is van, hogy a megfelelő helyre öntöző lyukat hozzon létre. Általában a vállalat gondoskodott nemcsak a szépségről, hanem a meglepően megfontolt telepítési kényelemről is.

VK Lakásjavítás

Hogyan válasszunk fürdőt?

Melyik fürdőt választja: akril vagy kvarc?

Az emberiség történetében az első fürdők fából készültek. Ez a fajta fürdő kiváló teljesítményt nyújt a hővezetőképesség szempontjából. Eddig Japánban az ilyen fürdőket masszív ablúziók vezetésére használják.

A mi korunkban vas, acél vagy még modern: akril fürdők. Végül érdemes maradni a lehető legnagyobb mértékben

Az akril fürdők kényelmesek, mivel kényelmes, sima, görbe vonalakat biztosítanak, amelyeket csak egy módon érnek el - az akrilgyanta, vagy pontosabban a polimetil-metakrilát vákuumformázása révén. A végeredmény lenyűgöző - 5-6 mm falvastagságú hófehér fürdő. Fürdők Az ilyen típusú megkülönböztetni az alacsony súly, könnyen telepíthető bármilyen helyen, akkor lehetséges több hidraulikus szivattyúk és azok eltérnek jó fokú hővezető, szemben a vas vagy acél fürdők. És ha figyelembe vesszük, hogy teljesen leállítják a leeső víz hangját, amikor a keverőcsap nyitva van, világossá válik, hogy az akril fürdők a technológiai haladás csúcsán vannak.

De az ilyen típusú fürdőknek saját alapvető hátrányaik vannak:

Először is, rendkívül könnyű (általában 20 kg-nál nem nagyobb), ami miatt a fürdőző könnyedén felborulhat.

Másodszor, rendkívül hajlamos a karcolásokra és a kémiai színezékekre.

Ebben az értelemben a quariens fürdők mentesek a fenti hátrányoktól, mert A gyártók nem csak tiszta akrilgyantát használnak gyártásuk során, hanem kvarc homok formájában is.

Végül kiderül, hogy rendkívül tartós, nem karcolódott és sérült anyag. Ezt a típusú fürdőt meg kell tisztítani abrazív tisztítószerekkel. Tekintettel arra, hogy az ilyen fürdők kialakítása jobbra változott - vannak négyzet alakú fürdők is, nyilvánvalóvá válik, hogy az ilyen fürdők bármilyen fürdőszobában használhatók. A négyzet alakú kialakítás miatt tetszőleges típusú csempe burkolható, amely a kijáraton lehetővé teszi a varratok teljes minimalizálását. Ennek eredményeképpen az ilyen fürdők nem csak funkcionálisak, hanem rendkívül fényűek is.

Mi a quarium fürdő: típusok, előnyök és hátrányok, beépítési árnyalatok, vezető gyártók

Az akril termékek fő hátránya a törékenység - megbízható keret nélkül, a polimer fürdők nem használhatók. A helyzet helyrehozására irányuló kísérletek, az akril előnyeinek fenntartása mellett, egy módosított anyag megjelenéséhez vezettek.

Újdonság a vízvezeték-piacon - a kvarc fürdõ, különbözõ elõdje sûrûsége és keménysége miatt. Ez kibővíti a telepítési lehetőségeket - önálló tálat keret vagy beépített tartály nélkül.

Quaril: az összetett anyag jellemzői

A Quarille egy innovatív kompozit anyag, amelyet az akril termékek helyreállítása céljából hoztak létre. A gyakorlatban a szintetikus kompozíció bizonyította erejét és sokoldalúságát, és a vállalkozó szellemű európaiak kibővítették hatáskörét. Manapság az egészségügyi berendezések, különösen a zuhanytálcák és a kádak, a kőbányából készülnek.

A kvarner fő összetevői: kvarc, akril gyanták és szabadalmaztatott adalékok. A kvarc homok az anyag összetételében a késztermékek szilárdságát, tartósságát és merevségét biztosítja. Az akrilgyanták a teljes tömeg mintegy 60% -át teszik ki. A polimerek felelősek a rugalmasságért a duktilitással a feldolgozási fázisban.

Az adalékanyagok egységes, telített színű, csúszásgátló tulajdonságokkal, fényességgel és simasággal vannak ellátva. Az összetétel megfelel az európai biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak, az anyagot tesztelték és jóváhagyták az egészségügyi berendezések gyártásához.

A tál falainak vastagsága 0,8-1,8 cm, a kád alja legfeljebb 2,5 cm, a polimerizáció előtt megolvadt összetételű műanyag plaszticitása lehetővé teszi a fürdő különböző formáihoz való alakítását: sima vagy szigorú geometriai vonalak.

A módosított akril vízvezeték előnyei

A Quarilla fürdő nemcsak elnyelte az akril előd előnyeit, hanem meg is szüntette meg néhány hátrányát. A kompozit fürdőnek számos előnye van.

Alacsony hővezető képesség. Az összetett tartályban lévő víz lassan lehűl - az öntöttvas fürdők tulajdonságainak megfelelő mutató. A bevonat gyorsan felmelegszik és megőrzi a hőt, miközben a vízkezelés kényelmes hőmérsékletet biztosít.

Különböző teljesítménystílus. A kvartilis vízvezeték lenyűgözi a lehetséges alakzatokat és színeket.

Tartósság. A keménység a kőbánya hasonlítható egy mesterséges kő. Az erős szerkezeti kötések kialakulásának köszönhetően minden irányban megnő a rezisztencia: nincsenek mély karcolások rajta, a burkolat nehezen megtörhető vagy megszakad. Kiváló tulajdonságai és nagy vastagsága miatt a fürdõ hosszú ideig tarthat, vonzó kezdeti megjelenést biztosítva.

A Quarilla nem fél a korrozív folyamatoktól, az anyagot jól viseli a forró víz hatása a higiénikus hőmérsékleti eljárások feldolgozásához és a háztartási vegyi anyagok feldolgozásához.

Sérülésbiztonság. A tál belső felülete teljesen sima, durva élek nélkül. Azonban a tartály falai és alja nem csúszós.

Könnyű az építés. A standard modell súlya sokkal kisebb, mint az öntöttvas analóg. Azonban az akril tálhoz képest - a kvarc minták valamivel alacsonyabbak. Az alacsony tömeg könnyíti meg a szállítást és a beszerelést.

Jó zajszigetelés. Ez a tulajdonság, mint az előző, összetett polimer tálakból örökölt.

A telepítés változékonysága. A kvark vízvezeték szerelését egy elektromos keret használatával vagy anélkül végezzük. A módszer a tál tervezési jellemzőitől és konfigurációjától, valamint a tervezési ötlettől függ.

Könnyű gondozás. Az ízületek hiánya, a sima vonalak és a simaság miatt a szennyeződést gyakorlatilag nem tartják az egészségügyi tartály felületén. A betétek megjelenésének megakadályozása érdekében a fürdőt fürdés után vízzel le kell öblíteni, és rendszeresen tisztítószerekkel kell kezelni.

A hidromasszázs opciókat a kőfejtőhöz csatlakoztathatja, praktikus támasztékokat, kényelmes fejtámlákat és más eszközöket tud kényelmesen használni.

A kvári kapacitás negatív oldala

Majdnem tökéletes a működtetés, a dekoráció és a gyárthatóság szempontjából a vízvezetéknek vannak hátrányai. A kőfejtők hátrányai a következők:

 • magas költségek;
 • a rendkívül magas hőmérsékletektől való félelem;
 • a termékek tisztítására vonatkozó követelmények;
 • korlátozott termékek.

Ár. Kőbánya fürdőkád - újdonság az egészségügyi berendezések piacán. A magas költségek a szűkös kínálatnak köszönhetőek - a kőfejtőkével működő vállalatok száma korlátozott.

Az árkategóriákban a kvarccsészék még jobbak az öntöttvas fürdőknél, de alacsonyabbak a drága exkluzív természetes kőmintáknál.

Termikus félelem. Az akrilhoz hasonlóan a kompozit polimer hosszú ideig tartó érintkezést okozhat magas hőmérsékleten. A mínusz meglehetősen feltételes, mivel a fürdés forráspontú vízzel való valószínűsége alacsony. A normál fürdési hőmérséklet (35-40 ° C) a kvarner problémamentesen tolerálható.

Óvatosan. Annak ellenére, hogy a polimertermék tisztításakor egyszerű a szolgáltatás, legyen óvatos. A túlzott erőfeszítés a foltok tisztító-csiszoló anyagokkal való eltávolításakor csökkenti a felület kezdeti fényét, és durvábbá teszi.

A vízvezeték-termékek korlátozása. Egyedülálló technológia szerint elindították a zuhanyzók és fürdőkádak gyártását. A kombinált fürdőszoba kialakításánál nehéz a harmonikus trió "fürdő-WC-mosogató" kiválasztása, ahol minden elem ugyanolyan stílusnak felel meg.

A viszonylagos hátrány nevezhető a kvár erősségének. Az öntvényhez és acélhoz képest az összetett termékek elvesztik, de az akril háttér miatt a módosított polimer jobban ellenáll a mechanikai igénybevételnek.

Lehetséges, hogy kárt okoz a kvarntározóban rosszindulatúan, ha súlyos tárgyat talál. A mindennapi életben, tipikus üzemi körülmények között a deformáció és forgácsolás veszélye nagyon alacsony.

Különféle modelltartomány

A kvarc termékeket három fő tulajdonság szerint osztályozzák: a szerelési módszer, a zománcburkolat jellemzői és a tál alakja. Egy adott modell kiválasztása a szoba általános tulajdonságaitól és a felhasználó személyes preferenciáitól függ.

A fürdők típusai elhelyezési módszer szerint

A beépítési technológián alapuló összes kompozit fürdők két csoportra oszthatók: beépített és szabadon álló.

Beágyazott modellek. Szabványos szerelési lehetőség - a tálat a keretre vagy a lábakra szerelik és díszítő képernyővel zárják.

Beágyazott lehetőségek:

 • kompakt elhelyezési - fal modellek igényelnek minimális helyet, megtakarítva használható fürdőszobát;
 • praktikusság - a dekoratív képernyő és a tálca között tusolóeszközök és háztartási vegyi anyagok tárolására szolgálnak;
 • a beágyazott módosítások ára alacsonyabb, mint az "önálló" modellek költsége, de telepítésük több munkaigényes, és további pénzügyi befecskendezéseket igényel a dobogós, keretes vagy föld alatti kommunikáció biztosítása érdekében.

Fürdőszobai telepítés. Különálló tálak elegánsak és exkluzívek. Azonban az ilyen vízvezeték alkalmas helyet egy tágas szobában. A szabad szálláshely fürdõje drága választás.

Technológiai megoldások fürdőfelület

A Sanitary Plumbing VilleroyBoch cég vezető gyártója két bevonatfeldolgozó technológiát fejlesztett ki:

 1. ActiveCare. Kerámia antibakteriális zománc pozitív ezüstionokkal. A szintetikus felület meggátolja a baktériumok megszaporodását - csökkentik a fürdő fertőtlenítésének szükségességét.
 2. Kerámia Plusz. Rendkívül sima polírozott bevonat, amely a lehető legnagyobb mértékben csökkenti a porszivárgást és a felület szennyeződését.

A hagyományos higiéniai termékekben jelen levő pórusméreteket a lehető legnagyobb mértékben kiegyenlítik - a kültõ részecskék számára nehéz a bevonatra rögzíteni. A Ceramic Plus technológiának köszönhetően a fürdőszobai ellátás sokkal könnyebbé válik.

Betűtípusok formátuma és mérete

A fürdő méreteinek megválasztása a szoba felvételétől és a háztartás növekedésétől függ. Az egészségügyi tartály szabványos hossza 170 cm, mélysége - 50 cm.

A kompozit fürdő alakja nagymértékben meghatározza a helyét. A Quarill tálak az alábbi konfigurációkban készülnek:

Négyszögletes edények. Univerzális modellek - teljes méretű és ülő modellek készülnek. Telepítve van a fürdőszoba sarkában vagy a fal mentén.

Ovális. Az egészségügyi létesítmények sima vonalai a béke és a harmónia terét biztosítják. Az ovális tálak lehetővé teszik a különböző fogalmi belső ötletek megvalósítását. A félgömb alakú harmonikusan fényűző keleti, hagyományos, klasszikus, kifinomult japán, természetes skandináv vagy minimalista stílusban néz.

Az ovális kompozit fürdők jellemzői:

 • túlbecsült költség a négyszög alakú vízvezetékhez képest;
 • a hosszúkás konfigurációjú modellek eléggé telítettek, de a telepítéshez több hely szükséges, mint a "helyes" kontúrok tartályának felszerelése;
 • a tál jobban néz ki egy tágas szobában - ahol az "ovális" szépsége különböző szögből csodálható.

Round. A fürdők sok szabad helyet igényelnek. Az átmérő 150-210 cm-es tartományban változhat, egyedi megrendelés esetén pedig kettőre tervezett tálat készíthetünk.

A kerek fürdők a legjobb megoldásnak számítanak a hidromasszázs fúvókák felszereléséhez és használatához. Az ilyen vízvezeték-felszerelést rendszerint a SPA-szalonokban és a magánházakban pihenő eljárásokhoz tervezték.

Háromszög. A sarokkádok és a rendszeres háromszög alakú modellek általában erre a csoportra vonatkoznak. A két szomszédos fal melletti kvázi fajok számos előnnyel rendelkeznek:

 • helytakarékosság - a sarokba helyezésével a tágas tartály, mosógép vagy mosdóhely telepítésére szolgáló terület felszabadul; egy sarokedény kompakt méret kiváló lehetőség a kis méretű kombinált WC-khez;
 • a teljes fürdő zuhanyzóval való összekapcsolásának lehetősége;
 • különböző tervezési megoldások - jobb és baloldali modellek, szimmetrikus és aszimmetrikus fürdők.

A sarokkád tágas, kör alakú, ezért gyakran hidromasszázs berendezések rendezésére is használják.

Technológiai telepítés kvarilovoy vízvezeték

A szerelési munka szinte teljesen megegyezik a más anyagokból készült fürdők felállításával. A kapacitási kapacitás egyik fontos jellemzője a túlfolyó és leeresztő lyuk hiánya. Ez némileg bonyolítja a telepítést, de lehetővé teszi, hogy önállóan meghatározza a kapcsolat kommunikáció helyét.

Beépített fürdők telepítése

Az első szakasz az elhelyezés módjától függetlenül a lefolyó lyukak jelölése és előkészítése. Még a tervezési szakaszban is meg kell határozni a fürdő telepítési helyét, a csatornarendszer helyét, a keverőt, a korlátokat, a fúvókákat és egyéb berendezéseket.

 1. Helyezze a tálat egy megtisztított alapra.
 2. Állítsa be a tartály vízszintes helyzetét, csavarja meg és állítsa be a támasztó lábak magasságát.
 3. Telepítse a keverőt a fürdő oldalán vagy a szomszédos falra szerelhető csapokon. Alternatív megoldás a padlócsaptelep telepítése a tálatól.
 4. Csatlakoztassa a szifont, csatlakoztassa a leeresztő rendszert a csatornába.
 5. Értékelje az ízületek tömítő ízületének minőségét. Töltse fel a tálat vízzel, hagyja néhány órát. Szivárgás esetén - távolítsa el a távolságokat.
 6. Állítson be egy dekoratív képernyőt. Szükség esetén az elülső lapot furnérozással töltsük be.

Befejező szakasz - tömítés ízületek a fal és a fürdőszoba között. A kvantummodellek egyik előnye a pontos geometriai formája. Ezért a vízvezeték és a burkolat szélének közötti varrás minimális, a fal síkosságának függvényében.

Egy szabadon álló edény elhelyezése

Külön helyezett fürdő - kétségtelenül domináns a belső teremben. A telepítéshez ajánlatos egy helyet választani, hogy a tartály falától a környező tárgyakig terjedő távolság legalább 50 cm legyen. Fontos az aszimmetrikus vagy axiális belső kompozícióhoz való ragaszkodás.

A különlegesség telepítésének sajátossága, hogy a padló vastagságában vízellátó és szennyvízcsöveket kell elhelyezni. A tálban nincs elegendő hely a szifon és a kommunikációs rendszerek csatlakoztatásához, mint például a hagyományos falra szerelhető vízvezeték szerelése. Az esztrichpadlós tengelyeknél csöveket helyeznek el a csatornákba.

 1. Helyezze a vízvezetékcsövet a padló vastagságába.
 2. Helyezze a mérőedényt állványra, például párhuzamos rudakat. A fürdő felemelése lehetővé teszi a bázishoz való hozzáférést a csatlakozáshoz.
 3. A tálca kommunikációval való összekapcsolása után távolítsa el az állványt, és telepítse a rejtett lábakra.
 4. Igazítsa a fürdő vízszintes helyzetét.
 5. Ellenőrizze az ízületek tömítettségét és szerelje be az elülső paneleket.

A kvarcfürdő bevezetésének ésszerű módja egy dobogó felállítása, amely mögött az összes vízvezeték-felszerelés el fog rejteni. A döntés egyszerűsíti a javítási munkákat és hatékonyan hangsúlyozza a vízügyi eljárások elfogadásának zónáját.

Összetett vízvezetékgyártók áttekintése

Az összetett fürdők gyártásának kétségtelen vezetője a német márkájú egészségügyi felszerelés, edények és háztartási kiegészítők - VilleroyBoch. A cég úttörő szerepet tölt be a kőfürdők gyártásában.

A VilleroyBoch kvarkjának döntő előnyei:

 • a nagy pontosságú öntési technológia lehetővé teszi egyedi tervezési megoldások bevezetését;
 • az anyag kiválóan alkalmas az öblítős hidromasszázs rendszerek beágyazására;
 • az UV sugárzással szembeni ellenállás;
 • Bowl ütésállóság - falvastagság 8-18 mm;
 • a csúszásgátlóval ellátott burkolat simasága.

Legkedveltebbek: szabadon álló gömbölyű fürdők, ovális, téglalap és szögletes lehetőségek.

A VilleroyBoch kompozit vízvezeték gyártók mellett:

Jacob Delafon. Egy francia cég gazdag történelemmel és hírnevével, mint kiváló minőségű gyártó. A fő szakterület a gyönyörű szaniterek és fürdőszobai bútorok gyártása. A Jacob Delafon az akril, öntöttvas és mesterséges kádak széles választékát kínálja.

A Jacob Delafon kompozit fürdők BioCote antibakteriális bevonattal vannak felszerelve - az anyag ezüstionokat tartalmaz. A dekorációhoz oldalsó és elülső panelek állnak rendelkezésre.

PAA. A balti országok vezető egészségügyi termékeinek gyártója Kelet- és Nyugat-Európára kiterjedő exporthálózattal. A GRP-kompozitokból álló különálló fürdőkád sokféle választékából.

Plumbing PAA - az ergonómia, a funkcionalitás és a művészi érték jó kombinációja.

Hasznos videó a témában

A videó felülvizsgálatában számos lehetőség van a kvarc betűtípus elhelyezésére és a vízvezetékszerelés harmonikus összekapcsolására a fürdőszoba kialakításával:

Az innovatív vízvezetékek költsége magas, a termékeket kizárólag európai márkák képviselik, amelyek garantálják termékeik megbízhatóságát és tartósságát. A kvarc termékek már egy bizonyos résszel rendelkeznek a termékek csoportjában, és hamarosan egyre keresletbe kerülnek az árak fokozatos csökkenése miatt.