Legfontosabb > Dekoráció

Hogyan lehet eltávolítani a fekete szerszámot szilikon tömítőanyagból a fürdőszobában?

Szilikon tömítőanyag volt. Hogyan kell kezelni, hogyan kell eltávolítani?

Az első lépés a természetes szellőzés munkája a fürdőszobában - a motorháztető. Fekete penész megjelenik a felesleges nedvességből és a napfény hiányából (piros és UV sugarak). Biztos vagyok benne, hogy nincs egy 2 cm-es rés az ajtó és a padló között - ezúttal. A hermetikus felhúzók zárva vannak, a szellőzőrács eltömődött, a régi rendszerben nincs húzás. A felfüggesztett mennyezetek és a műanyag panelek az egyik oka a nedvesség felhalmozódásának és a penészgenerációnak. Ha nem szünteti meg az okokat, akkor ez nem fog megzavarni, és újra megjelenik. Az aszpirin oldattal vagy egy speciális "Bio primerrel" mosható. Időnként kapcsolja be a kvarc vagy ultraibolya radiátor a fürdőszobában.

Ez a kérdés nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. És a monó kettéosztva. Az első az, hogyan kell eltávolítani. És tényleg lehet mosószert és kefét használni. De ahogy azt mondják, hol van a garancia arra, hogy a penész nem fog újra és újra megjelenni. De ez a kérdés bonyolultabb. Meg kell találnunk egy módszert, hogy megakadályozzuk a penészt, ahol minden szükséges körülmény létezik. És ebben az esetben van egy eszköz, amelyet régóta használnak a penész elleni küzdelemben. És ez a bórsav és a borax keveréke. Ezek az alkatrészek könnyen beszerelhetők. És elég, hogy egy 10% -os oldatot vegyen fel e keverékből vagy csak bórsavból, és kezelje a felületet, amelyen a penész kialakul. Itt az ilyen csomagok eladó bórsav.

De azt is hozzá kell adni, hogy a forma nem keletkezik, a helyiséget jól szellőztetni kell, és ehhez egy csuklyát kell követnie.

A leghatékonyabb a fekete penész elleni küzdelemben, távolítsa el a területet, amelyen fészkel. De ha a tömítőanyag még eltávolítható (még kívánatos is), akkor meg kell kaparni a felületet és újakat alkalmazni, majd a burkolólapokat és varratokat meg kell tisztítani. De a fekete formát nem kemény tárgyakba viszik be mélyen - teljesen le lehet nyögni.

Először is készen áll arra, hogy ezt a munkát ne "címezhetővé tegye" - csak ott, ahol látható, hanem a helyiségben és talán még a fürdőszobában lévő tárgyakon is (pl. A mosógép hátsó falán, a higiéniai tárgyaknál - tálcák, vödrök, dobozok stb..) Mivel csak egy integrált megközelítés segít megoldani a fekete penész problémáját, máskülönben nagyon gyorsan átterjed a megtisztított felületekre azon helyekről, ahol nem kaptál.

Vegye ki az összes elemet a fürdőszobából és vizsgálja meg őket. Azt kell mondanom, hogy a tömítőanyagot helyette cserélni, de ha nincs semmi, akkor nagyon óvatosan dörzsöljük le. Nagyon kívánatos tisztítani az egész fürdőszobát!

Mivel antiszeptikumok alkalmazhatók, a következő nem trükk kémiai vegyületek -

 • Réz-szulfát. Réz-szulfát, egy evőkanál feloldódott liter literenként, a folyadék teljes tömegét a kezelt felület területe alapján számítják ki. Ez az oldat nagyon koncentrált és helyileg alkalmazható a leginkább érintett területeken ecsettel. A falak és a padló megelőző kezelésére a megoldást gyengébbé kell tenni - egy evőkanál vitriolot egy vödör vízen.
 • Hidrogén-peroxid. A mechanikus tisztítás után kezelik a leginkább érintett helyeket is.
 • Ammónia vagy ammónia. Nagyon kellemetlen szagú, de nagyon hatékony a fekete penész.
 • A normál fehérség, amelyet mosáshoz vagy tisztításhoz adunk, szintén a legolcsóbb, de nem kevésbé hatékony, klórtartalmú gyógyszer a penészgomba számára a fürdőszobában.
 • Teafa illóolaj. Ez a pénz elég 10 milliliterenként fél literes edényben. Kezelje ezt a területet súlyosan érintett területekkel. Ugyanez a megoldás egy literes meleg vízzel, készen gyenge megoldást nyújt a falak, a padlók és a sarkok profilaktikus kezelésére.

A feldolgozás után a fürdőszobát jól száradni kell. Az öntőformák megelőzése érdekében a szellőzésnek jónak kell lennie. Mi személyesen még nem is teljesen zárjuk be a fürdőszoba ajtaját, és nem szárítjuk a ruháidat (még a törölközőt is).

6 ok a penész a fürdőszobában és 8 módszerek kezelésére

A háziasszony fürdőszoba egy többfunkciós szoba, amely kiemelkedő fontosságú a teljes életre. Ez és a mosóhely az egész család számára, és egy hely, ahol mosogatják vagy tárolják a szennyezett ruhát.

Az asszony a fürdőszobát kozmetikai és higiéniai eljárásokhoz, hajfestéshez, különböző napi tárgyak tisztításához és mosásához használja. Ne számolj bele minden olyan tevékenységet, amelyet a fürdő falaiban végzünk. A fürdőszobában száraz fürdőköpenyeket, frottírtörülközőket, takarítási és tisztítószerek arzenálját tároljuk.

Végül a fürdő a kellemes kikapcsolódás helyszíne a kemény napi munkának köszönhetően. Ideális esetben a fürdőszobának tisztának, illatosnak kell lennie az illatos testápolási termékek aromáival.

Azonban gyakrabban fordul elő a másik út: a ház legtisztább szobája a mocskos szag forrásává válik, és ennek csak egy oka van - a fürdőben megjelenő forma, ami nem olyan könnyű eltávolítani.

A patogén növényzet fertőzésének következményei

A legtöbben nem értik a közös probléma nagyságát. Gyakran a háziasszonyok egyszerűen törölik a fekete foltokat a felületről az aktuális vagy általános tisztítás alatt, kevés gondolkodás a nedvesség káros hatásairól a fürdőszobában.

Először is, a penészgombával, amely egy egysejtű gomba gyarmata, egy gomba jelenik meg - egy összetettebb organizmusrendszer. A gombaspórák mindenhol jelen lehetnek, de csak nedves környezetben szaporodnak.

Másodszor, a gomba virágzó tevékenysége számos komoly nehézséget okozhat, melyek közül a leginkább ártatlan lehet a fürdőkádak szörnyű szaga.

Itt van néhány, a bakteriális szennyeződés következménye a fürdőszobában:

 • az építőanyagok gyors megsemmisítése. Fekete vagy fehér gomba minden építési anyagot 1-2 év alatt zavarhat a talajra. Ha nem teszünk lépéseket, minden évben nagyjavítást hajtunk végre;
 • a levegőben spórázó spórák biztosan más helyiségekbe költöznek, és ha nedves helyeket találnak, ott elkezdenek szaporodni;
 • a kórokozó növénye szabadon bejut a személy légzőrendszerébe, allergiás bronchitist és szinuszitist, asztmát, súlyos tüdőkárosodásokat okoz, amelyeket nehéz diagnosztizálni;
 • a mikrobák spórái által érintett fürdő kiegészítők használata szúrás, szájgyulladás, sztreptoderma, allergiás dermatitis, lábmikózis és körmök okozzák;
 • a baktériumok kiválasztásának és vitalitásának állandó belélegzése befolyásolja az emberi gasztrointesztinális traktusokat, dysbacteriosist, hasmenést, hányást, gyengíti az immunrendszert.

Egy idő után újra megjelennek a bőrtisztító foltok és fekete csíkok a burkolólapon lévő homlokzati panelek között. Íme egy lista a penészesedés gyakori okairól.

 1. Helytelenül beszerelt szellőztető rendszer vagy fűtőrendszer. A jól fűtött helyiség és a nedvességtartalom a káros mikroflóra tenyésztésének előfeltétele.
 2. Természetes napfény hiánya, hiszen az UV sugárzás káros hatással van a gombák életére.
 3. Szegény tömítőpanel varratok. A sérült tömítőanyaggal a "harmatpont" elmozdulása a falakban hőmérséklet-csökkenéssel kondenzációt okoz, ami folyamatosan nedvesíti a felületeket.
 4. Sérült vízelvezető rendszer. Folyamatosan és észrevétlenül szivárgó csaptelep vagy cső a fürdő alatt lehetséges nedvességforrások; ne távolítsa el a gombát, amíg a sürgősségi terület nem lokalizálódik.
 5. A fürdés utáni mosás nem kielégítő. A párnák párolgása és nedvességtartalma, valamint a csempe és a polimer lemezek közötti tömítőanyag gondosan törölje le a zuhanyzás után.
 6. Használt törölköző szárítása a fürdőszobában. A gomba csak a nedvesség ilyen epicentrumait szereti. A nedves ruhákat csak szabad levegőn kell szárítani.

Elkezdjük tisztítani a fürdőszobát

Az általános tisztítás elindításával és annak meghatározásával, hogyan lehet hatékonyabban lemosni a formát a fürdőszobában, ismerkedjen meg a legnépszerűbb eszközök spektrumával.

Figyelem! Először mechanikusan meg kell tisztítani a fürdőszobát, és el kell távolítani a fekete foltokat és foltokat! Ehhez viseljen kesztyűt, légzőkészüléket, karját ecsettel és rongyokkal. Ezután elkezdjük tisztítani a fekete szennyeződéseket a különféle lehetséges csatlakozásokkal a falakkal antiszeptikus vízzel.

Ne felejtsd el a csöveket és a csapokat, tisztítsuk meg őket egy szivaccsal. A padlózat, a panelvarrások, a polcok alaposan át kell tisztítani. Minden rendelkezésre álló anyagot - szivacsot, rongyot - jobb tisztítás után dobni.

Ha sajnálja a kefét, többször felöntjük a forrásban lévő vizet, és klóroldattal áztathassuk. Csak a tiszta felületeket kell kórokozó mikroflórával kezelni.

 • Réz-szulfát. A jól ismert égkék por sikeresen alkalmazzák mind az építőiparban, mind a kertészkedésben. Nem rossz réz-szulfát is penészgéppel. Az oldatot 1/10 arányban tiszta folyóvízben hígítjuk, és a problémás területekre alkalmazzuk: csempék, a fal és a fürdőszoba ízületei között, a mennyezetcsuklókon stb. Legyen óvatos, az oldat mérgező, helyileg alkalmazza a megfelelő helyre keskeny ecsettel. 2-3 óra múlva meg kell mosni a kezelt felületeket.
 • Szódabikarbóna + ecet. A fekete gomba egyszerűen megsemmisíthető szóda hamutartalmú vagy szabályos szódával. Hozz létre habos folyadékot. Nagy mennyiségű forró vizet öntsünk a forró vízbe, kb. Fél liter szódát vagy 150 gramm nátrium-szódát szükséges körülbelül 5 liter vízhez, 100 g 9% -os ecetet öntünk. A keverék az összes funkcionális felületet feldolgozza. Mivel a szóda ártalmatlan, a legjobb eredmény elérése érdekében hagyhatja a következő betakarításig. Ugyanakkor az elülső és a lefolyó elemekkel együtt az évelő szennyeződést tökéletesen lemossák.
 • Hidrogén-peroxid. A gyógyszertárakban szabadon hozzáférhető folyadék tiszta formában használható a penész felületek eltávolítására. Érdemes felidézni, hogy a gyógyszer fehérítő hatású, ezért a feldolgozás előtt távolítsa el a színes függönyöket, törölközőket és a fürdőzőszőnyegeket.
 • Ammónia vagy ammónia oldat. Kiváló antiszeptikus, jól megöli a gombát és megelőzi annak előfordulását. Az ammóniának jelentős hátránya van - éles szag. Ezért feldolgozza a szobát, zárja be az ajtót az expozíció időpontjában. Az anyag átöblítése után megfelelően szellőztetni kell a helyiséget, hogy elkerülhető legyen a fejfájás és az émelygés. Ráadásul elfogadhatatlan az ammónia oldat és a fehérítő keverése, mivel kémiai reakciójukat toxikus gáz felszabadítása kísérte.
 • Borax. Ásványi por, egyedülálló gyógyhatású bolhák, csótányok, rozsda stb. A gyógyszert natrium-tetraborát néven ismerik, de kis palackokban értékesítik, gazdaságosabb a száraz por. Más eszközökkel ellentétben 5-10 percig használják, mivel károsíthatja a festett felületeket. Egy pohár boraxot feloldunk 4-5 liter vízre. Az öblítés szükséges, mivel a gyógyszer hatásos!
 • Klór-tartalmú termékek. Minden klórtartalmú anyag - klóramin, nátrium-klorit, fehérítő, a "Fehérség" tárolása kiváló antiszeptikumok. Ezt ékesszólóan igazolja kórházaink tartós illata. Klór-oldat, először eltávolíthatja közvetlenül az elszaporodott gombák telepeit, majd tisztítsa meg a tiszta felületeket. Nagyon kényelmes permetezőpisztolyt használni, tömény tömény klóroldatot feltölteni és a helyiséget öntözni.
 • Teafa illóolaj. Egy hatalmas formabombázó biztos, hogy örökre elpusztítja azt. Ehhez 10 ml folyadékot kell felszívni és 500 ml vízben feloldani. A kapott folyadékot a csempék, a mennyezet és a padlócsatlakozások között a leeresztő csövek felületén alkalmazzák. A teafaolaj sokáig maradhat. Ezután szellőztetni kell a fürdőszobát a jellegzetes szagtól. A pénzhiány - meglehetősen nagy költsége. Alkalmasak azonban a mosószerekre allergiás háziasszonyoknak.
 • Shop termékek. A gombát modern, kész anyagokkal lehet eltávolítani. A gazdasági piac elárasztja a speciális termékeket, megsemmisíti és megelőzi a kórokozó mikroflóra létfontosságú aktivitását. De ahogy a gyakorlat azt mutatja, a gyönyörű fényes címkék a palackokon nem csodaszer a bajunk miatt. Folk jogorvoslatok javulnak az évek során, receptjeik igazoltak, a biztonság nyilvánvaló. Ráadásul a buzgó háziasszony örömmel fog jelentősen megtakarítani a drága és nem mindig hatékony pénzeszközöket.

A penész megakadályozása

A penész és gomba termékek eltávolítása meglehetősen reális, szorgalommal és egy kis időt töltve. Sokkal fontosabb megakadályozni újbóli megjelenését. Ehhez figyelembe kell venni a szakértők egyszerű tanácsát. Ne hagyja nedves és nedves dolgokat a fürdőszobában, szárítsa meg őket az utcán.

Pihentető fürdő vagy nagy mosás után törölje le az összes felületet antiszeptikus szerekkel. Használjon egyszerű iránymutatásokat, és a fürdőszobája mindig a tisztaság és a frissesség oázisa.

Fekete forma a fürdőszobában: hogyan kell harcolni

A formák és a gomba gyakori jelenség a fürdőszobákban, mivel az ilyen helyiségek légköre a legjobb módja a mikroorganizmusok növekedésének elősegítésében. Amellett, hogy a fürdőszoba falain fekete és szürke foltok nem esztétikusnak tűnnek, a háztartás egészségére is potenciális veszélyt jelentenek. A gomba és a penész spórái a levegőn keresztül terjednek, bejutnak az emberi tüdőbe, ami allergiás betegségeket, candidiát, vagy akár asztmát eredményez. Ennek megfelelően lehetséges, sőt szükség van a penész elleni küzdelemre is, ezért sokféleképpen alkalmazhatók mind az ipari antiszeptikumok, mind a népi gyógymódok.

Miért jelenik meg a penész a falak falán?

Számos tényező járul hozzá a gomba spórák megjelenéséhez és a penész fejlődéséhez.

 1. Magas páratartalom. A szoba funkcionális célja alapján mindig magas a páratartalom - csak akkor szabad megszabadulni, ha teljesen leállítja a fürdőszobát. Még akkor is, ha minden mosás vagy mosás után törölni akarja a fürdőt, a kondenzáció a falakon, mennyezeten, a csempe ízületében felhalmozódik. Ráadásul a háziasszonyok gyakran nem veszik figyelembe az olyan csikorgásokat, mint a fogkefe csésze - a víz gyakran felhalmozódik az alján, ami penészképződéshez vezet.
 2. A napvilágítás hiánya. Ha nincs olyan ablak a fürdőszobában, amelyen keresztül a napfény megérkezik, akkor ez is kedvező tényező lehet a mikroorganizmusok megjelenésében (az ultraibolya roncsolja őket).
 3. A légáramlás hiánya. A természetes szellőzés hiánya vagy helytelen működése a penész megjelenésének egyik tényezője, mivel ebben az esetben a nedves levegőt folyamatosan kényszeríteni kell a helyiségben.
 4. Hibák a befejező munkában. A fürdőszoba befedése gyakran olyan falak vagy anyagok kezelésére irányul, amelyek speciális antiszeptikus megoldásokkal rendelkeznek. Ha ez még nem történt meg, a gomba előbb vagy utóbb kedvező helyet talál.

Szerszámminta

Hogyan ismerhető fel a penész?

A penész egy kiterjedt fogalom, amely különböző mikroorganizmusokat tartalmaz. Meg kell jegyezni, hogy szinte mindenütt jelen vannak, de kis mennyiségekben nincs káros hatásuk. Azonban kedvező körülmények között (magas páratartalom és bizonyos hőmérséklet) a gomba elkezd szaporodni.

Az egész penész három csoportra oszlik, és minden esetben a gombáknak van egy bizonyos megjelenése és a "kedvenc" lokalizációs helyük.

 1. Moldy gombák. Általában beton, kő és festett felületeken helyezkednek el. Ezeknek a gombáknak viszont számos fajtájuk van: fekete, szürke és még fehér is. Legtöbbjük magas (harmadik vagy negyedik) patogenitási csoporttal rendelkezik, vagyis nagyon veszélyes az egészségre.
 2. Kék gombák. Leggyakrabban ezek a mikroorganizmusok megfertosítják a fát, és a fenyő a leginkább érintett.
 3. Porrid gombák. Úgy néznek ki, mint a fekete vagy barna csíkok, leggyakrabban a fa látható, és teljesen elpusztíthatja az anyagot.

Veszélyes fekete penész

Vagyis, ha furcsa foltok, pontok vagy különböző színű csíkok jelennek meg a falak falán, akkor azonnal kezdje velük harcolni, mert végül a penész más helyekre is átterjedhet, majd nagyon nehéz lesz felszámolni. Egy másik jel, amellyel a penész kimutatható (különösen, ha "nehezen elérhető helyeken" rejtőzik) a nedvesség szaga. Ebben az esetben alaposan meg kell vizsgálni az egész szobát, el kell távolítani a készülékeket és a bútorokat. Gyakran az öntőforma a mosógép, a zuhanytálca, a fürdő alatt stb. Alatt található.

Mold a mennyezeten a fürdőszobában

Gombaellenes szerek

Napjainkban számos gombaellenes hatóanyag van, így a tapasztalatlan fogyasztók nehezen tudják navigálni. Fontos, hogy a csomagoláson feltüntessék, hogy az eszközt kifejezetten a gombával való megsemmisítésre használják, nem pedig a megelőzésre, valamint az anyagok listájára, amelyeken alkalmazható.

Nagyon nehéz megmondani, hogy melyik eszköz hatékonyabb, ezért az anyag tulajdonságaira, a gombák elterjedési területeire és típusára alapozott döntést kell hoznia.

A gombaellenes szerekkel való munkavégzés szabályai

Mivel a legtöbb öntőformát elpusztító eszköz veszélyes az egészségre, a velük való munkavégzés során az alábbi biztonsági intézkedéseknek kell megfelelniük:

 • viseljen kesztyűt a kezedben, védje az orrát és a száját egy légzőkészülékkel, és a szeme - szemüveg, egyébként a gombák kémiai füstjei vagy spórái nyúlhatnak a nyálkahártyákba;

Munka közben személyi védőfelszerelés szükséges.

Használjon palackot

A szerszám használata előtt meg kell határozni, hogy a szerszám mennyire mélyen behatolt a falakba - néha a mélyebb rétegekbe jut be a beton vagy a tégla alapzatig. Ha a sérülés sebessége kicsi, akkor csak a gumiat kell lehúzni a felületről, fertőtlenítő és száraz porral kezelni. A szobát körülbelül egy nap alatt használhatja. Más esetekben, amikor a viták mélyen behatoltak, az intézkedések sorrendje teljesen más lesz.

 1. Szedd le jól a szobát, de anélkül, hogy egy közönséges házi ventilátort használna, különben a gomba spórái szétszóródnak az egész lakásban.
 2. Nedvesítse fel a felületet vízzel, hogy megakadályozza a spórák szellőzését.

Vízzel nedvesítjük a falat

Az ízületek eltávolítása

Ha helyesen történik, és eltávolítja a micéliumot, az öntőforma örökre eltűnik a fürdőszobából. Ezután időről időre szükség lesz megelőző felületkezelésre.

Ne felejtse el megelőző tisztítás végrehajtását

Népi jogorvoslatok

Folk jogorvoslatok, amelyek közé tartoznak a háztartási és háztartási vegyi anyagok, valamint az olyan közös termékek, mint az ecet vagy a szóda, szintén jól kezelik a penészt, különösen akkor, ha az érintett terület kicsi. Ugyanakkor emlékeztetni kell arra, hogy egyesek ártalmasak az egészségre is, ezért gondos és gondos hozzáállást igényelnek.

Réz-szulfát

Réz-szulfátot használunk

A réz-szulfát nagyon hatékony és könnyen kezelhető megoldás, azonban nagyon mérgező, ezért munka közben meg kell védeni a bőrt, a szemet és a nyálkahártyákat. A terméket vízzel (100 g / 10 l vízzel) kell felhígítani, ecsettel a felületre kell felhordani, és vastag réteget kell alkalmazni a gomba által érintett területekre. Várjon néhány órát, majd alaposan mossa meg a kezelt területeket, szárítsa meg és szellőzzön a helyiségben.

Réz-szulfát alkalmazása penész ellen

fehérítő

A hagyományos klóralapú fehérítő szinte mindenféle gomba eltávolítására képes. Megkapcsolja a spórákat és a mikroorganizmusokat, elpusztítja a mikroorganizmusokat és megvédi a felületet a megjelenésüketıl a jövıben. Ugyanakkor a klóroldatok alkalmazása gombaellenes szerekként bizonyos korlátozásokkal járnak. Ez hatékonyan elpusztítja a szerves lerakódásokat olyan felületeken, mint a csempe, üveg, beton stb. De porózus felületek (fa, gipszkarton) nehéz feldolgozni, mivel a klórvegyületek nem távolítják el a spórákat az anyag mély rétegeitől, és a vizes oldat abszorbeálódik az anyagba, ami megnöveli páratartalmát, és kedvező táptalajt teremt a gomba számára. Ezenkívül a fehérítő erős szagú és károsíthatja az anyagokat (pl. Akril).

A fehérítő használata előtt meg kell tenni a megfelelő biztonsági intézkedéseket (védje kezét, szemét, nyálkahártyáját, nyissa ki az ajtót, hogy a helyiség jól szellőző legyen). A fehérítést 1 - 10-es arányban vízzel feloldjuk, a keveréket szórásos palack vagy puha ronggyal felhordjuk a felületre. Nem szükséges a kezelt területek öblítése, mivel a fehérítő akadályt képez a mikroorganizmusok reprodukciójához. A kezelést követően a helyiséget jól szellőztetni kell.

Fehérítő falak

ammónia

Az ammónia használatának jellemzői hasonlóak a fehérítő használatához - nem hatékony a porózus anyagok felületén a formák megnyilvánulásainak leküzdése. Semmi esetre sem keverhető klór-gyógyszerekkel, ezért nagyon korrozív gőzök képződnek, ami végzetes lehet az ember számára.

Ammónia - vizes ammónium-hidroxid oldat, színtelen átlátszó folyadék, csípős szaggal

Az öntőforma felületének tisztításához egyenlő arányban kell elkészíteni az ammónia vizes oldatát, az érintett helyet permetezővel alkalmazni, várjon néhány órát. Ezután öblítse le jól a kezelt területet és szellőzzön a fürdőszobába.

Öntse a folyadékot a palackba

Mold fal kezelés

Ennek az anyagnak számos előnye van: természetes gyógymód, nem keletkezik káros gázok és gyakorlatilag egészségre káros. A feldolgozás előtt szükség van a felületek vákuumozására egy jó porszívóval, hogy a spórák ne mozogjanak a helyiségben működés közben.

A gombák elleni küzdelemhez a következő gyógymódot kell előkészíteni: Egy pohár boraxot 2,5 liter vízben oldjunk fel. Kezeljük a felületet egy merev ecsettel, jól tisztítva a plakkból. A felesleges nedvességet és a maradék részecskéket törölje le a gombafelszínről úgy, hogy ne szétterüljenek a felület után. Nem szükséges az ügynököt lemosni, mivel ez megelőző intézkedésként szolgál majd az új telepek növekedéséhez.

Ecset és fugázza a falat

Hidrogén-peroxid

Ez az anyag a klór és az ammónia legjobb alternatívája, mert biztonságos, nem károsítja a felületet, és nem károsítja az egészséget. Emellett a peroxid antibakteriális, gombaellenes és antivirális tulajdonságokkal rendelkezik.

A falakon és a padlókon kívül vízvezetékhez, bútorokhoz, sőt ruhákhoz és törölközőkhöz is használható - ez a penész jó megelőzése a jövőben, mivel a mosdóban lévő textíliákban is felmerülhetnek viták. A gomba elleni küzdelemhez a szokásos 3% -os peroxidoldatot kell bevinnie, öntse a permetezőbe, és alkalmazza a penész által érintett területekre. Hagyja 10 percig, tisztítsa meg a foltok és pontok felületét, majd törölje száraz ruhával. Az eszköz hatékonyságának növelése érdekében egy kis ecetet adhat a peroxidhoz.

Hidrogén-peroxid alkalmazása a penészgombából

ecet

Mivel az ecet savas anyag, hatásos a gombafajok 80% -ánál. Nem mérgező, természetes és biztonságos termék, amely nem bocsát ki káros füstöket. A gombás kolóniák megszabadításáért fehér, desztillált ecetet kell vásárolni, amelyet háztartási részlegekben értékesítenek. A permetet egy permetezőbe kell önteni, a fertőzött területekre kell felhordani, és várni kell egy órát, majd mossa le a területet vízzel. Az ecet szaga eltűnik néhány óra alatt. Ez az anyag használható a penész megakadályozására is - a vízhez adódik, és a felületet nagy nedvességtartalmú helyeken mossa le.

Ecetkezelés ecettel

A rendszeres háztartási szóda gyakori termék a hostessek között, amelyet gyakran használnak a különböző szennyeződések, köztük a penész felületeinek tisztítására. Ez különbözik a háztartási vegyi anyagok egyéb típusától, mivel nem jelent semmilyen károkat egy személynél (bár a csiszoló részecskék megkarcolhatják a felületeket). Ezenkívül a szóda képes nedvességet felszívni, vagyis kedvezőtlen környezetet teremt a gomba reprodukciójához.

Vegyünk egy edényt egy spray palack, adjunk hozzá szóda aránya ¼ evőkanál egy pohár vizet (a hatékonyság növelése érdekében, akkor öntsünk egy ecetet), rázzuk fel, és feldolgozza a felület által érintett gomba. Ezután távolítsa el a plakkát ecsettel vagy kemény szivaccsal, mosson vízzel és ismételje meg a kezelést, ezúttal vízzel való mosás nélkül. A spray palack helyett egyszerûen nedves ruhát alkalmazhat a szódára, és mossa meg vele a szerszámot.

A falakat mosogatószeres oldattal mosogatjuk

Mosodai szappan

Reszelt szappan

A rendszeres mosószappan (barna) lúgot tartalmaz, ami szintén jól elpusztítja a gombaspórákat. A szappant dörzsölni kell egy durva rácsra, amelyet vízzel hígítanak egy vastag koncentrált oldathoz, majd lemossák a felületen, ahol a penész megtelik, majd vízzel mossák. Nem alkalmas porózus anyagok - például fa - feldolgozására.

Teafa illóolaj

Teafa illóolaj

A teafaolaj az egyik leghatékonyabb gombaellenes szer, amely nemcsak az emberi szervezet számára ártalmatlan, hanem gyógyító tulajdonságokkal és kifejezett, de nem pattanásos szaggal is rendelkezik. Az egyetlen hátránya az, hogy elég magas költség (a kívánt hatás elérése érdekében természetes termékre van szükség, nem pedig szintetikus helyettesítésére). A penész felületeinek tisztításához elég pénzre van szüksége, csak egy teáskanál hígítva egy pohár vízben. Az oldatot bármilyen módon felhordja a felületre, és hagyja megszáradni - ez nem szükséges a mosáshoz is. Az eszköz védőfóliát hoz létre, amely megakadályozza a penész újbóli megjelenését. A teafaolaj oldatát hosszú ideig és időről időre tárolhatjuk a megelőző feldolgozás érdekében, mivel hosszú ideig megőrzi tulajdonságait.

Grapefruit vetőmag kivonat

Grapefruit vetőmag kivonat

Egy másik természetes, hatékony és hasznos penészgépe, amely szintén nagyon drága, de ideális megoldás azoknak a helyiségeknek, ahol kisgyermekek vagy allergiák vannak. Az extraktum természetes módon pusztítja el a gomba spóráját, majd fertőtleníti és szagtalanítja a felületet. A penész megsemmisítéséhez adjunk hozzá 10 csepp anyagot egy pohár vízhez, öntsünk egy tartályba spray-palackgal, jól rázzuk és szórjuk rá a felületre. Öblítse ki a kivonatot, vagy kezelje a penész által érintett területeket - annál hosszabb ideig kerül kapcsolatba a gomba, annál hatékonyabban fogja elpusztítani a micéliumot. Mint a teafaolaj esetében, a grapefruit mag kivonatot hosszú időn keresztül és időről időre tárolhatjuk megelőző eljárások elvégzésére.

A penész megakadályozása

Mint minden más probléma, a penész sokkal könnyebb megakadályozni, mint a jövőben ezt a jelenséget kezelni. A penészgombák megelőzésére számos szabályt és körülményt kell követni.

 1. Bizonyos páratartalom a szobában. A penészgőz-nedvesség kialakulásának kedvezőtlen környezete nem haladja meg a 30% -ot, ezért ezt a szintet meg kell tartani. Jó megoldás a "meleg padlók" telepítése, de ha ez nem lehetséges, elegendő egy jó fűtött törölközőt vásárolni. Ezenkívül nedves ruhákat nem ajánlunk a fürdőszobában, mivel az elpárologtató nedvesség elősegíti a káros mikroorganizmusok megjelenését, amennyire lehetséges.

Ne szárítsa meg a mosodát a fürdőszobában

A fürdőszobában végzett szellőzésnek hatékonynak kell lennie.

Figyelje a vízvezetékeket és cserélje ki a csöveket

Vigyázzon a fürdőszoba megfelelő befejezésére

Tisztítsa meg gyakrabban

Háztartási levegő ionizáló

Ezek az egyszerű szabályok segítik a normál mikroklímát a fürdőszobában, ahol a penész vagy gomba soha nem fog kedvező helyet találni magának, ami azt jelenti, hogy a szoba esztétikai megjelenése és a háztartás egészsége teljes biztonságban lesz.

Hogyan lehet megszabadulni a forma a mennyezeten a fürdőszobában?

Gyakran előfordul, hogy ilyen kellemetlen jelenséget tapasztalunk, mint a füles foltok a mennyezeten a fürdőszobában - ez a penész. Azon a tényen túl, hogy a szoba megjelenése megromlik, a penész az emberi egészségre árt.

A létfontosságú tevékenységének termékei mérgezőek, és belélegzés után a személy allergiás reakciókat válthat ki és rontja egészségi állapotukat. Bár a penész és a kemény harc, de szükségszerűen meg kell tennie, és megbirkózni vele lehetséges.

Mindenféle veszély

A levegőben állandóan spórák keletkeznek, de csak kedvező körülmények között kezdenek fejlődni. A beton, tégla és egyéb felületeken fekete, zöld vagy kék lehet.

A penész típusai:

 • fekete forma, megjelenése a fejlődés színpadától függ;
 • a falon lévő fehér penész ritka, gyakran zavaros a sózással, de ha kézbe veszi, felmelegszik és a vysol összeomlik;
 • a kékesség, a fa felületekhez ütközik;
 • az aktinomycetes az algák és a gombák közötti kereszt, szintén befolyásolja a fából készült tárgyakat;

Ha a penészre adott humán válaszról beszélünk, a következő csoportokra osztható:

 • Allergiás, különösen veszélyes a légzőszervi betegségekben szenvedők számára, gyakran az allergiás nátha miatt.
 • Pathogén, különböző betegségeket okozhat, erős immunitással rendelkező emberek általában képesek megbirkózni vele, gyermekeknél, időseknél és gyengén immunitási betegségeknél, betegségek, például tüdőgyulladás, hörghurut stb. Alakulhatnak ki. Ez szürke és fekete telepeket képez.
 • A mérgező fajok súlyos szövődményeket, sőt halált is okozhatnak. Az ilyen penész okozta problémák lehetnek irritáció, egyéb megnyilvánulások és még a rák kialakulásához is vezethetnek.

A penészesedésből származó leggyakoribb betegségek az asztma, tüdőgyulladás, egyéb légzőszervi megbetegedések, emésztési zavarok, különböző bőrkiütések, fejfájás.

A kórokozó fajokkal való hosszas kitettség esetén a személy belső vérzést, vese-, máj- és tüdőbetegségeket okozhat. Amikor a penész belépett az emberi testbe, úgy nevezik mycosisnak, a diagnózis érdekében szakemberrel kell kapcsolatba lépni.

A penész okai

Annak érdekében, hogy a forma kialakuljon a fürdőszobában, a következő feltételeknek kell teljesülniük:

 1. a spórák jelenléte a levegőben;
 2. tápközeg jelenléte;
 3. kedvező éghajlat: magas páratartalom, 15 fokos hőmérséklet, rossz szellőzés, egyenetlen melegítés és fagyasztás.

A fő ok a penész a fürdőszobában:

 • rossz szellőztetés, ha nem lehetséges a fürdőszobában hathatós elszívó felszerelése, gyakrabban szellőztetni kell a fürdőszobát;
 • a vízellátásnak és a szennyvízproblémáknak köszönhető nedvesség jelenléte;
 • rossz vízszigeteléssel, a nedvesség behatolhat a házba az alapozáson keresztül;
 • a szoba sarkában lévő hőveszteség a rossz falszigetelés miatt;
 • fagyasztó falak;
 • a vízelvezető rendszer helytelen működése.

Az okok megszüntetése

Mielőtt elkezdi harcolni a penészgombákkal szemben, először ki kell küszöbölnie azokat a körülményeket, amelyek a fejlődéshez vezettek. Ha ezt nem teszed meg, akkor sem modern, sem népi gyógymódok nem segítenek megszabadulni a gombától, mivel ez egy idő után újra megjelenik.

A gombák okainak felszámolása a következő lépésekből áll:

 1. Meg kell szabadulni az állandó páratartalom forrásától, vagyis meg kell javítani a csatornarendszert és a vízvezetéket, ha vannak szivárgások.
 2. Normális szellőztető rendszer létrehozása a szobában. Ehhez ellenőrizze a szellőzőcsövet, amely le lehet zárva, ezért tisztítsa meg. A fürdőszoba szellőztetésének egyik módja egy légtelenítő, kompakt szellőztetés telepítése, falra szerelés és friss levegő biztosítása. Ha a helyiség műanyag ablakkal rendelkezik, akkor javasolt szellőzőcsatornákat felszerelni.
 3. A fürdőszobában meg kell őrizni egy állandó hőmérsékleti rendszert, hogy elkerülhető legyen a nagy hőmérséklet-csökkenés. Ehhez kiváló minőségű falszigetelést kell végezni, fűtött törölközőtartót kell telepíteni, meleg padlót kell készíteni a csempe alatt.

A penész eltávolítása

Az öntőforma eltávolítása a fürdőszobai mennyezetről, mind a megvásárolt, mind a népi jogorvoslati lehetőségeket használhatja, de használat előtt először kezelje a felületet. Eltávolítják a felső réteget, és mindent kiszárítanak egy építőszárítóval, a szellőztetett levegőnek száraznak kell lennie.

A népi jogorvoslatok közül a leggyakrabban használt:

 • a réz-szulfát (10% -os oldat) hatékony módja, de vegye figyelembe, hogy ez az anyag mérgező, ezért kesztyűvel és légzőkészülettel kell dolgoznia, a készítményt több órán keresztül ecsettel kell felhordani, majd lemosni;
 • fehérítő oldatot, 10% -ot is teszünk, kefével vagy szivaccsal alkalmazzuk, de a felületet nem kell öblíteni, a fehérítő jelenléte nem teszi lehetővé a gombák újbóli kifejlődését, az alkalmazás után a helyiséget jól szellőztetni kell;
 • a szóda és az ecet oldata szintén hatékony eszköz, az alkalmazás után a mennyezet felületét meleg vízzel és szappannal kell mosni;
 • 2 teáskanál teafaolaj és 2 pohár vizes oldat, spray-pal töltve, és nem kell lemosni;
 • hidrogén-peroxid, víz, bórsav és ecet tartalmazó oldat, amely 2: 4: 1: 2 arányban van összekeverve, és ezzel a kompozícióval törölje le az érintett felületet.

Van egy másik hatékony módszer - a levegő ionizációja. Ebben az esetben speciális eszközt használnak, ionokkal és nyomelemekkel telített levegőt szolgáltat, amely segít megszabadulni a penész és a rovaroktól, ezáltal a levegőt a helyiségben tiszta és egészséges.

Ha megvásárolt termékekről beszélünk, akkor rengeteg van, egyetemes lehet és egy bizonyos gombafajta számára tervezhető. A legnépszerűbb és leghatékonyabb jogorvoslat a következő:

 • Az "Atlas Mykos" hatékonyan segít megszabadulni a penészgombától és a mohától, vízzel hígítva 1: 2 arányban;
 • "Teflex Anti-mold Express" fa, beton, tégla, műanyag feldolgozására;
 • A "SZAVO" -t hatékonyan alkalmazzák olyan helyeken, ahol magas a páratartalom, szárítás után nem hagy nyomot a felszínen;
 • A "Belinka" egy egyszerű és hatékony eszköz, nem csak a szobában belül, hanem kívül is használható;
 • Ezen kívül sok más eszköz létezik: "Spectrum Fungicide", "Antialga B25", "Mellerud", "Well Done", "Snow Snow Impregnation", "Boramon C30", "Titan Fungicide", "Boramon" stb..

Megelőző intézkedések

Sokkal könnyebb megakadályozni a forma kialakítását a fürdőszobában, mint kezelni. Ha nem végez megelőző intézkedéseket, akkor is megszabadulhat a penésztől, és egy idő után újra megjelenik, hogy ez megtörténjen, ajánlott betartani a következő szabályokat:

 1. a helyiségnek alacsony nedvességtartalmúnak kell lennie, ezért telepítse a fűtött törölközőt;
 2. jó szellőzést, erős ventilátort szerel be, szellőztetni a fürdőszobát;
 3. a javítás során ügyeljen arra, hogy a falakat gombaellenes szerekkel kezelje;
 4. kiküszöbölje a szivárgásokat a vízellátásban és a csatornarendszerben;
 5. ne szárítsa ruhát a fürdőszobában;
 6. Olyan helyeken kell kezelni, ahol a víz beléphet a tömítőanyaggal.

következtetés

Ha az alapvető megelőző intézkedéseket követi, védje a helyiséget a hipotermiából, ne hagyja nagy hőmérséklet-csökkenést és jó szellőzést biztosítson, akkor soha nem lesz formája a fürdőszobában. Ha úgy tűnik, győződjön meg arról, hogy megállapítja az okokat, megszünteti őket, és csak akkor folytatja ezt a parazitát.

Hasznos videó

Hogyan lehet eltávolítani a szerszámot mindig videó esetén?

Fekete foltok a fürdőszobában

köszönjük minden gyereknek!

kérdés az ismeretekkel rendelkező emberek számára. Ma felfedeztem, hogy a zománcozott fürdőt szürke, kitörölhetetlen foltok borítják. Megértem, hogy ez a zománc károsodása.

Hogyan tudok gyorsan és olcsóbban megoldani? (Lakást bérelek, nincs sok diákpénz). Még ha nem is sokáig.

különböző festékekre nézett - mindenütt különböző drága helyreállítási formulák. Lehet-e valaki egy olcsóbb és gyorsabb módszert javasolni? Köszönöm. Megjegyzés a hátrányos helyzetbe.

 • Legjobb
 • Először a tetején
 • tényleges felső

36 megjegyzés

Néha az öreg fürdõk festettek (porózus felületûek), amikor mossa vagy mossa valami fadinget. És a mosás nagyon problémás. Egy ilyen fürdőszobával töltöttem 10 éve. Próbálja ki, amint azt tanácsolták, egy klórral, nevezetesen a "fehérséggel". Jelenleg gél formájában készül, így sokkal kényelmesebb. Tegyen egy szivacsot, tegye fel az egész fürdőszobát, és hagyja 20 percig, ha csak folyadékot talál, az algoritmus ugyanaz - öntsön sok vizet a felületre, és dörzsölje a szivacs kemény oldalával, de ne a fémre. Mielőtt elkezdené, próbálja meg a szerszámot valahol egy nem feltűnő darabban. És még mindig - kesztyűben dolgozik, ellenkező esetben a keze hosszú ideig bűzlik a fehérítőtől, és ha lehetséges, próbálja meg, hogy ne legyen a fürdőszobában, amíg a szerszám működik, mivel a füstjeinek légzése nagyon kellemetlen. Ammóniaoldat (ammónia) lehet egy másik fehérítőszer. A munka szabályai ugyanazok. Egy másik plusz, hogy ez a kémia olcsó, körülbelül 100 rubel.

A holttest feloldódott benne, vagy mi?

nem nézett komolyan? műanyagban meg kellett csinálni!

Hogyan lehet eltávolítani a formát a fürdőszobában a tömítőanyagon?

Szilikon tömítőanyag nélkülözhetetlen új fürdőszoba felszereléséhez, valamint különféle javítási munkákhoz. A szilikon alapú tömítőanyag tökéletesen védi a felületeket a nedvességtől, különleges összetétele miatt. A tömítőanyag tartós és ugyanakkor rugalmas bevonatot képez, amely ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek és az agresszív mosószereknek. Vannak speciális egészségügyi szilikon tömítések is, amelyek fungicid adalékanyagokat tartalmaznak, amelyek megakadályozzák a penészesedést és a gombát - ezek a problémák gyakran a magas páratartalom mellett következnek be. A fürdőszobában történő használat esetén ajánlatos megvásárolni ezt a speciális tömítőanyagot.

Ha bekövetkezik, hogy egy fekete öntőforma keletkezik a felületen, amelyet a tömítőanyaggal kezelnek, azonnal el kell kezdeni a harcot. Az intézkedések meghozataláról olvassa el a mai cikkünket.

Miért jelenik meg a penész a tömítőanyagon?

A formák fő oka minden típusú felületen túlságosan nedves levegő a helyiségben. A penész aktív növekedéséhez hozzájáruló további tényezők lehetnek a jó szellőztető rendszer hiánya, a nem megfelelően felmelegített falak, a panelek közötti ízületek rossz tömítése.

Ha a felszínen megjelenik a penészgomba-tartalmú szilikon tömítőanyaggal kezelt forma, akkor az ok valószínűleg a termék gyenge minőségében rejlik. Ha egy megbízható gyártóból származó tömítőanyagot használt, amelyről biztosak vagyunk, akkor más okból is meg kell keresnünk. Például az öntőformák a szakszerűtlenül végrehajtott munkák eredményeképpen jelennek meg a varrat lezárásakor vagy repedések és forgácsok jelenléte miatt a munkaterület szerkezetében.

Mi a veszélyes forma a fürdőszobában?

A penész egy csodálatos szervezet, amely képes az emberek javára és kárt okozni. Az a fajta forma, amely a házunk felületén telepszik, az utóbbi típusú. Ezért ha a lakást vagy nem lakóterületen a penészgombásodás első jeleit találja, minél előbb szabaduljon meg.

Ismeretes, hogy az öntőforma spórák segítségével terjed - mikroszkopikus részecskék, amelyek szabadon szóródhatnak a ház körül, egyre több új területet töltenek be. Még akkor is, ha sikerült megszabadulni a penész fő forrásától, a spórák, amelyek az egész lakásban terjednek, új fókusz növekedését okozhatják.

Az emberi testhez penészgés nem azonnal észrevehető. A levegőben lélegeztetett spórák súlyos megbetegedéseket okozhatnak a légzőrendszerben, a nazofarynxben, az emésztőrendszerben és más létfontosságú szervekben. Az allergiás betegek és az immunhiányos betegek fokozott veszélyt jelentenek.

Szerszám eltávolítása a felületről

A szilikon tömítőanyagon megjelenő penész elleni küzdelem módja a probléma nagyságától és a megjelenés hosszúságától függ. A "friss" penész kis területét egyszerűen le lehet mosni, majd antiszeptikus felületen kezelni. Ha van időnk gyorsan cselekedni, akkor valószínűleg a penész nem fog visszatérni. Ellenkező esetben szükség van egy radikálisabb módszerre.

Hogyan kell megfelelően eltávolítani a szerszámot szilikon tömítőanyagból?

 • Tegyen meleg vizet egy kis tartályba és öntsön (töltse fel) minden fürdőszobai tisztítószerrel. Keverjük össze jól az oldatot.
 • A kapott keverékben egy szivacsot törölni, törölni a problémás területet. Alaposan öblítse le a penészt a felületről.
 • A mosószert bőséges tiszta vízzel öblítse le.
 • Most a penész által érintett felületet fertőtleníteni kell, hogy a többi spóra ne növekedjen. Minden otthoni fertőtlenítőszer, mint a fehérítő, alkalmas erre.
 • Fehérítőszert alkalmazzon szilikon tömítőanyagra. A legjobb hatás érdekében hagyja 12-14 percig. Ezután a tömítőanyag nem csak fertőtlenített, hanem fehér színű lesz.
 • A fertőtlenítőszer mosása előtt dörzsölje a felületet szivacsjal vagy ecsettel, hogy behatoljon a mikrotömbökbe, és elpusztítsa az összes rejtett penészgombát.
 • Ezután öblítse le a fehérítőt és szárítsa meg a szilikon tömítőanyagot.

Mi van, ha a penész visszatér?

Előfordul, hogy az eltávolítás utáni idő elteltével a forma ismét ugyanazon a helyen jelenik meg, és a problémás terület gondos kezelése hatékony eszközökkel sem segít. Ebben az esetben a szaporítási középpontot nem a szilikon tömítőanyag felületén kell keresni, hanem alatta. Ha igen, majd a kandallóhoz érkezik, egy tömítőanyag réteget el kell távolítani.

 • Távolítsa el a régi szilikon tömítőanyagot csak mechanikusan. Ezért csavarja le a kést, és kezdje el a szilikon tömítőanyagot a varrás felső és alsó szélén.
 • A vágást követően vegyen fel egy szilikonréteget az egyik végéről, és húzza ki a karmantyú tömítőanyagot a varratból. Legjobb a régi szilikon tömítőanyag azonnali elvetése, mivel a penészgombák szilárdan meg vannak szilárdítva a szerkezetében.
 • A varraton belül valószínűleg találsz penészt, apró törmeléket és más szennyeződéseket. Mindezt gondosan meg kell tisztítani ugyanazzal a késsel.
 • Most a tisztított területet fertőtleníteni kell, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a penész nem jelenik meg újra. Az egyik leghatékonyabb eszköz az izopropanol. Öntse be a varratba, és hagyja 20-30 percig.
 • Ezután törölje száraz ruhával a varratot, és hagyja egy napig, amíg teljesen megszárad. Egész idő alatt a fürdőszobát nem lehet használni.
 • A száraz felületet szilikon tömítőanyaggal kell újra kezelni. Próbáljon jó minőségű egészségügyi betétet választani a fürdőszobában, amely adalékokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák a penész megjelenését.
 • Helyezzen be egy csövet egy tömítőanyaggal egy speciális pisztolyba, vágja ki a kifolyót megfelelő szögben, és egyenletesen eloszolja a terméket a varrás során.
 • Annak érdekében, hogy a szilikon teljesen megszáradjon, várnia kell egy másik napot.

Népi jogorvoslatok

A penész elleni küzdelemben használhatja a népszerű recepteket, amelyek közül sok sokkal hatékonyabb, mint a drága áruházak. Az alábbiakban bemutatjuk a háziasszonyok sokféle módját, amelyekkel eltávolíthatók a formák a fürdőszobában.

A nátrium-tetraborátot (közismert nevén "borax") feloldjuk vízben 1 csésze mennyiségben 2 1/2 liter vízre. Ezzel a megoldással nedvesítse meg a régi fogkefét és óvatosan törölje le a helyet, amelyet egy penész okoz. Ezután gyűjtsük össze a maradék oldatot egy tiszta, száraz ruhával. Az oldatot nem szükséges öblíteni, mert védő réteget képez a penész ellen.

A fehér ecet hatékony, és ami a legfontosabb, megfizethető eszköz a fürdőszobában lévő penész ellen. Elég, hogy szórja meg az öntettel borított helyeket, hígítatlan ecettel megszórja egy spray palackon keresztül, és 60 perc múlva vízzel megnedvesített szivaccsal mossa le. Szükség esetén ismételje meg az eljárást másnap. Az ecet erős szaggal rendelkezik, és gőzei hátrányosan befolyásolhatják jólétüket, ezért ne felejtse el a fürdőszobát szellőztetni minden egyes alkalommal.

A hidrogén-peroxid valószínűleg az elsősegély-készletben van. Ez a készítmény nélkülözhetetlen nem csak a sebek kezelésére, hanem a penészes területek sterilizálására is. A Hydroperitol tablettákat vízzel kell hígítani az utasításoknak megfelelően, és a kész oldatot hígítatlanul kell felhordani. Jobb kezelni a kesztyűt, mivel hosszantartó érintkezés esetén a hidrogén-peroxid károsíthatja a kezek bőrét. Az oldatot nem kell öblíteni, néhány perc múlva csak a kezelt felületet száraz szivaccsal vagy ruhával törölje le.

A szokásos szódabikarbóna is szembeszáll a penész eltávolításával. Abszolút biztonságos az ember számára, ez egy fillért jelent, és mindenki házában megtalálható. A tisztítószer elkészítéséhez egy negyed liter teáskanálnyi szódát kell keverni 250 ml meleg vízzel. Dörzsölje az eredményül kapott oldatot merev ecsettel az öntőformára, majd öblítse le. Erősítse meg a hatást a művelet megismétlésével.

Az illóolajok nagyon hatékonyak a penész elleni küzdelemben. A teafaolaj különösen hatásos, nemcsak kellemes aromája, hanem jó antiszeptikus tulajdonsága miatt is. Egy teáskanál illóolajat egy pohár meleg vízben fel kell hígítani, és megoldási problémával kell kezelni. Az öblítés nem szükséges. A megoldás alkalmazása után a teafa illóolaj intenzív illata egy ideig fennmarad, de néhány nap múlva elhalványul.

Küzdelem a penész a fürdőszobában

Ha azonban a fürdőszobában megjelenik a fekete penész, hogyan lehet megszabadulni tőle, mi a népi, kémiai eszköz, hogyan kell lemenni a gombát a varratokról, falakról és mennyezetről? Úgy tűnik, elég ahhoz, hogy dörzsölje a fekete területeket, varratokat, és a probléma megoldódott. Sajnos, annak ellenére, hogy megszüntették a probléma fő forrásait, a gomba szereti visszatérni. Néhány hónap múlva csalódás következik be - a csúnya foltok újra láthatóvá válnak. Ennek a széles körben elterjedt problémának a kezelése gyakran időigényes és költséges. Annak érdekében, hogy a fürdőszobának ne legyen a gomba otthona, érdemes alaposan tanulmányozni a fekete bevonat eltávolításának problémáját, hogy ne jelenjen meg újra!

Mi a veszélyes forma?

A mikroklíma még a legtisztább fürdőben is hozzájárul a gombák, a penész fejlődéséhez. A raid megjelenik:

 • a fürdőben,
 • zuhanykabin
 • szilikon tömítőanyagon,
 • a kád és a fal találkozásánál,
 • a csempe varratokon,
 • a mennyezeten
 • más helyeken.

A jelenség gyakori okai:

 1. magas páratartalom
 2. elégtelen szellőzés,
 3. ritka takarítás
 4. nem megfelelő befejező anyagok használata.

A falon lévő gomba nem csak esztétikai probléma. A szürke, zöld, fekete foltok veszélyeztetik az egészséget.

A penész káros hatásai:

 1. Néhány fajta gombatípus: a Penicillium, a Claviceps, az Aspergillus, a Fusarium, a Rhizoctonia, a Stachybotrys káros mikotoxinokat termel a szervezetbe a szájon keresztül, légzés közben, például porrészecskékkel. A gombák által termelt toxinok akut vagy krónikus mérgezést okozhatnak.

Érdekes tény. Az Aspergillus nemzetség génjeit, amelyek Tutankhamon sírjában találhatók, megtalálták a kincskeresőket, akik behatoltak a sírba.

 • A falon a penész nem patogén, nem okoz klasszikus gombás fertőzéseket, amelyek "ragadnak" a medencében, szaunában, de olyan toxinokat termelnek, amelyek számos problémát okozhatnak. A gombák által termelt toxinok megtámadják a légutakat, gyengítik a szervezet ellenállását, különböző betegségeket okozva.
 • A mikotoxinok az orr, a torok, a hörgők, a tüdő gyulladását okozhatják, hozzájárulhatnak az asztma, az allergia kialakulásához.
 • Néha a mikotoxinok fejfájást, izmokat, ízületi fájdalmat, bőr allergiát okoznak.
 • Folyamatos ingerlékenység, fáradtság, álmatlanság, csökkent koncentráció, memória, depresszió, szintén összefüggésbe hozható a penész, gomba élettartama káros hatásaival.
 • Néha a toxinok bizsergést, zsibbadást okoznak a végtagokban.
 • A gasztrointesztinális traktusban az anyagcsere zavart okoz, ami elhízáshoz vezet.
 • Különösen a terhes nőknek, a gyermekeknek kerülniük kell a penészes helyiségeket.
 • Még egy kis gombafoltot sem szabad alábecsülni.

  Lerontott falak fénykép

  A gomba elleni küzdelem módjai

  A penész kialakulása és fejlődése hozzájárul a magas páratartalomhoz, a napfény és a hőmérséklet hiányához a 20-35 Celsius fokos tartományban. Ezért a legkiszolgáltatottabb nedves helyiségek ablakok nélkül, rossz szellőzéssel:

  A gomba jelenléte sajátságos piszkos szagot jelez. A szag megjelenésével a falakon plakettet találhatunk, általában apró szürke foltok láthatók a varratokon. Fontos, hogy azonnal elkezdjük eltávolítani a fekete patinát, ellenkező esetben nehéz lesz később harcolni.

  Fekete, barna, még fehér lerakódások a varratok felületén, a raklap sarkai azok a tünetek, amelyekkel azonnal el kell indítani a harcot. A korai beavatkozás segít megelőzni a kellemetlen jelenség további elterjedését és az ezt követő költséges javításokat.

  Kritikus helyek

  Gomba, ömlesztett ömlesztett ásványi anyag az építőanyagokban. Leginkább fogékony:

  Mindkét paraziták gyakran duettként jelennek meg, de a gombák a legtöbb kárt okozzák. A fokozatos behatolás az anyagi okokra:

  • fehérítő varratok;
  • krakkoló vakolat;
  • peeling festék;
  • a tapéta leesése;
  • gipsz eltávolítása;
  • a mély leválás elpusztíthatja az ízületeket a téglák között;
  • elpusztult, rothadó fa szerkezet.

  Ezért különösen veszélyes, ha a gombák megtámadják a ház szerkezeti elemeit - a pilléreket, a mennyezeti gerendákat, amelyek erőt veszítenek.

  Otthoni jogorvoslatok a penész megsemmisítésére

  Hogyan kezeljük a makacs gombát, anélkül, hogy nagy kárt okoznánk másoknak? Vannak házi jogorvoslatok, de ezek nem mindig hatékonyak. A következő eszközök népszerűek, mint a penész öntésére a saját kezével:

  • szódabikarbóna,
  • citromlé
  • mosópor
  • mosogatószer
  • ecet,
  • fogkrém.

  De gyakran nem elég ahhoz, hogy egy fekete patinát törölje szivacsjal, ruhával, kefével egyszerű házi jogorvoslatokkal. Látható a felületen plakk - csak a tünete a probléma, amely a varratok, szilikon tömítések, a legrosszabb esetben - falak, mennyezet.

  Soda szóda

  Soda - a tökéletes tisztítószer. Segítségével szóda tisztított különböző felületek, amelyek nem félnek a karcolásoktól. Tisztítási lépések:

  1. megszórjuk a szódát a szennyezett felület felett
  2. hagyja 20-30 percig
  3. ecset törölje
  4. távolítsa el a szódát nedves szivaccsal, kefével.

  ecet

  Az ecetet arányosan fel kell hígítani: az ecet egy részét - két rész vizet. Az oldat eltávolítja a gomba felületét:

  Nagyon szennyezett varratok tisztításakor szilikonokat, szódát adunk az ecetoldatba. A termék felhordása után várjon 10 percet, majd ecsettel tisztítsa meg a felületet.

  fogkrém

  A fogkrém segít meglágyulni a varratokat. A paszta alkalmas az újonnan megjelenő öntőforma eltávolítására az ízületek, szilikon tömítőkön. Nagy mennyiségű paszta kerül a szennyezett felületre, dörzsölve ecsettel.

  Kémiai szabályozó szerek

  Ha kis mennyiségű szerszámot észlelünk, egy durva ecsettel távolítsuk el klór, ammónia vagy szódabikarbóna oldattal, majd alaposan szárítsuk meg, például hajszárítóval. A rendelkezésre álló vegyi anyagok (öntőformák) nagy koncentrációban tartalmaznak aktív klórt.

  Hogyan lehet eltávolítani a gomba a háztartási kémia? Használhatja:

  • folyékony mosószert
  • fehérítő toalett.

  Ne felejtse el a légzőszervek, a szemek, a bőr aggresszív kémia védelmét.

  Hogyan távolítsuk el a gombát a varratokon, tömítőanyag?

  1. Mielőtt elkezdené eltávolítani a formát a varratokból, meg kell szüntetnie az érintett és a szomszédos területeken található összes varratot.
  2. Ezután vágja le a formát a tömítőanyagon a lehető legmélyebbre egy éles kést.
  3. Hogyan lehet megölni a gombát a varratokon? Az előkészített helyeket egy speciális formázó vagy gombaölő szerek borítják. Az üres, tiszta varrást gondosan, legalább kétszer gondosan, a fungicid hatóanyagot lefedni kell. Az eszköz kikapcsolja a fertőzött területeket, segít az érintett területek teljes eltávolításában. A gombaölőnek teljesen száraznak kell lennie, majd a mikroorganizmusok spórái megsemmisülnek, a probléma nem tér vissza, hiába próbálja minden erőfeszítést megtennünk. A fekete öntőforma speciális gyógymódja biztosítja a csempe biztonságát, amely közvetlenül érintkezik a varratokkal.
  4. Ezután a tisztított, zsírtalanított varratoknak új szilikont és habarcsot kell alkalmazniuk. Fungicid tulajdonságokkal rendelkező termékeket kell kiválasztani, amelyek megakadályozzák a gomba növekedését.

  Megelőző intézkedések

  A szerszám szinte minden fürdőszobában megjelenik, függetlenül a tisztítás gyakoriságától. Szegény szellőzés, az elégtelen szellőzés serkenti a gomba megjelenését. Mi a teendő a megelőzés érdekében?

  1. Szabad levegőáramlást kell biztosítani: az ajtókban lyukakat kell kialakítani, az alsó részen kis réseket kell kialakítani. Az ajtóhoz egy speciális grill is behelyezhető, ha van egy ablak a szobában - mesterséges szellőzés.
  2. A megfelelő nedvesség megőrzése kedvezőtlen feltételeket teremt a gombafejlődés szempontjából. A magas páratartalom és a hő ideális körülmények között biztosítja a gomba növekedését. A nedvességtartalom nem haladja meg a 60% -ot, hogy gyorsan reagáljon a túlzott nedvességre utaló jelekre.
  3. A nem megfelelő ízületi töltés a penész gyakori oka. A szilikon töltött helyeken alaposan tisztítsa meg, szárítsa meg, zsírtalanítsa. Ellenkező esetben a nedvesség behatol belőlük, ideális körülmények alakultak ki a spórák, micélium kialakulásához.
  4. Szakszerűtlen csempézés, vízvezeték szerelés - a gomba gyakori oka. A víz szabadon áramolhat, nem szabad felhalmozódni a hornyokban, az illesztésekben, a szilikon tömítőanyagok kitéve, a gombák támadásaihoz.
  5. A falak és a padlók tartós nedvességtartalma jelentős átépítéshez vezethet, ami az egyetlen esély a probléma megoldására.

  A víz felhalmozódásának következményei a fürdő helytelen beüzemeléséből, fotó

  Mindenki álma ideális otthon, ártalmas mikroorganizmusoktól mentesen. Mindenki igyekszik fenntartani a rendet, a higiénikus tisztaságot. De a fürdőszoba különösen kedveli a penészt. Ha a jelenség első jelei észrevehetők, ne tévessze meg, ha tanácsot szeretne megtudni arról, hogyan kell tisztítani a fürdőszobai cserépet a szerszámból kefével és szivacsokkal. Csak a gyomorral elfoglalt varrások és tömítőanyagok cseréjét célzó gyors műveletek védik a gomba súlyos elterjedését, és segítik az ellenség örökre történő eltávolítását.

  Vélemények és tippek

  Ha saját tapasztalataidat szerezted meg, hogyan lehet eltávolítani a gombát, kérem, ossza meg ismereteit másokkal megjegyzések formájában.