Legfontosabb > Dekoráció

Hogyan dörzsölje a csempe varratokat, ha nem használja a kész keveréket, akkor mi helyettesítheti őket?

Ha a feladat az, hogy megmentsük - a legegyszerűbb cementhabarcsot (fehér bevétel), mint korábban, amikor a Szovjetunió a habarcsra fektette a lapkát, és ugyanazt a megoldást "megdörzsölte", ezt a lehetőséget most már használják - csak megfelelő cement-homokhabot kell használni. A név azért van, mert hozzátették hozzá, és szitálták az építési homokot. A barátom egy egyszerű hazai cserépet helyezett a fürdőszobába, őszibarack színű volt. Így terjedt el a cement habarcs, hozzá egy pigment elérhető (nem nevetni, ez egy kis száraz festék és a maradványai a felesége smink), kiderült, hogy a tökéletes szín a fugázás - és annak ellenére, hogy ő házi, ő jól néz ki néhány évig, semmi penészes a varratokon.

De jobb volt a polimer hozzáadását a megoldáshoz - különösen akkor, ha a fürdőszobában dolgozik, annál hosszabb a nézet, és a nedvességállóság magasabb.

Nos, ha azt mondod, hogy kijátsz egy csempeburkolót (valami kívül, a szél és az eső számára elérhető), akkor adjunk hozzá egy epoxi - a legjobb megoldás (lehet, hogy egy polimer és egy epoxi együttes, nem rossz).

A csempék közötti kötések frissítése: tisztítás, festés, eltávolítás és a habarcs cseréje

A legtöbb esetben a zuhanyok, konyhák és más olyan területek javítása, ahol csempe van, cserélni vagy frissíteni kell a csempeburkolatot. Egy bizonyos idő elteltével a csempézett anyag elveszíti korábbi megjelenését, és nem lesz többé, mint a telepítés után.

Ez jelzi az új anyag behelyezését. Azonban nem szabad azonnal vásárolni egy új cserépet, és szétszerelni a régiet, elég lehet frissíteni a csemperagasztót. Mint a gyakorlat azt mutatja, a szennyezés a fő oka annak, hogy a cserép elavult és elhasználódott.
Ezért először gondosan meg kell nézni a csempeanyag varratokat, és ha észreveszi a sötétedést vagy a szennyezést, akkor itt az ideje frissíteni őket. Ebben a cikkben arról fogunk beszélni, hogyan frissítsük az ízületeket a padlóburkoló lapok között.

Előkészítő munka

A helyreállítási munkálatok megkezdése előtt meg kell szabadulnunk mindaztól, ami akadályozhatja a megvalósítást. Például el kell távolítania a fali szekrényeket és minden egyéb olyan elemet, amely blokkolja a hozzáférést a lapkához. Nem lesz helytelen a bútor kivétele, felszabadítva a padlót.

Ha a konyháról beszélünk, akkor jobb, ha szétszereljük a gáz vagy elektromos tűzhelyet. A fürdőszobában el kell távolítanod a vízvezetékberendezést, és talán még egy darabig ki kell venni a fürdőt.

Most meg kell gondolnia az egyéni védelem eszközeit, amelyek nélkül rendkívül nem ajánlott a ragasztóanyagokkal, savas tisztítószerekkel és cementhabarcsokkal dolgozni. Minden munkát szemüveggel és kesztyűvel kell elvégezni.

Szükséges védelmi eszközök

Festés és mázas varratok

A legegyszerűbb és majdnem azonnali módszer a csempe ízületek frissítésére a színezés. Ennek a módszernek van egy nagy hátránya - ennek hatása legfeljebb hat hónapig tart, és utána frissítenie kell a habarcsot. Továbbá a színes kompozíciók nagy része nem használható nedves környezetben.

Egy másik nem radikális mód a finomítás varrása, hogy alkalmazzon egy új simító anyagot az elavult. Ez a művelet csak megfelelően mélyen varratolt varratok esetén lehetséges. Az új habarcs körülbelül két milliméter mélységre lesz szüksége.

Minden szükséges kellékanyag megvásárolható bármely épületben vagy hardverraktárban.

Ha színes kompozíciókat szeretne használni, fontos tudni, hogy nemcsak a varratok frissítésére, hanem a sérült területek kijavítására is használhatók. Ez azt jelenti, hogy a festék nemcsak a régi habarcs felett alkalmazható, hanem egy simítóanyagként is használható, csak ehhez nagyobb réteget kell alkalmazni.

A festék használata elég könnyű. Az első dolog, hogy alaposan meg kell tisztítani a területet a lehetséges szennyeződésektől, pl. Plakk vagy penész. Ezután finoman festeni kell a csempecsatornát, és várni kell, hogy megszáradjon.

Ha a színezéshez kapcsolódt a csempe, akkor el kell távolítania a felesleges ruhát. A készítmény szárításához szükséges időt a csomagoláson feltüntetik. Ugyanazon a helyen talál néhány ajánlást a használatáról.

A régi habarcs cseréje

A fenti módszerek meglehetősen egyszerűek, és nem sok időt vesz igénybe a megvalósításhoz, de a hatás nem hosszú távú. A csempe frissítésének leghatékonyabb módja a simítóanyag cseréje. Az első lépés a régebbi anyag eltávolítása a varratokból. Ez többféleképpen is megvalósítható.

Friss habarcs eltávolítása

Abban az esetben, ha a habzóanyagnak még nem volt ideje megragadni és megkeményedni, azaz nem több, mint egy nap telt el a használat után, de már szükségessé vált annak helyettesítése, akkor csak vizet nedvesíthet.

Az új habarcs felhordása után fél órával meg kell szabadulnia a felületi feleslegetől, és törölni kell az ízületeket. Ehhez használjon tiszta szivacsot, jobb, ha újat készít. Ha gyakran csempével dolgozik, akkor valószínűleg megtalálja az összes szükséges eszközt, ha nem, akkor tudnia kell, hogy egy speciális vödröt vásárolhat spinákkal. Vele együtt a habarcs-folyamat sokkal gyorsabb lesz.

Ezután engednie kell, hogy az anyag megszáradjon, és csak a következő napon folytassa munkáját. Most el kell távolítania a fehér virágot egy fonott ujjal. Különleges úszókat is használhatunk feltűrt bevonattal, de nem alkalmas dombornyomott csempékre.

Friss habarcs eltávolítása

Ha minden munkát észlel valamilyen hiba, de a habarcs már megragadt, akkor távolítsa el őket csiszolópapírral, csőbe dobva.

Bizonyos esetekben a csempe megkönnyebbüléssel, vagy nagyszámú díszítőelemrel rendelkezik, ami nagymértékben bonyolítja a munkát. Amikor ilyen csempe fugázásakor jobb, ha az egész felületet polietilénnel és maszkolószalaggal ragasztja annak elkerülése érdekében, hogy szennyező anyagokat ne lehessen eltávolítani.

Ha a csempe már beszennyeződött folyékony anyaggal, akkor olajjal tisztítható (akár normál napraforgóolaj is) és frottírréteget.

A régi injektálószerkezet mechanikus eltávolítása

Az elavult simítóanyag eltávolítása ezzel a módszerrel radikális eszköz, és csak akkor szabad igénybe venni, ha nincs más lehetőség. Ez az eljárás megköveteli, hogy a munkavállaló rendkívül óvatos és szigorú legyen, mivel meglehetősen nagy a valószínűsége, hogy károsítja a csempe zománcát.

Ideális esetben ennek a műveletnek a végrehajtásához speciális kötőanyagot kell vásárolnia, amely éles pengével és fogantyúval rendelkező eszköz, de sikeresen helyettesítheti egy hagyományos éles kést.

Eltávolítva a régi habarcsot

Mielőtt frissítené a fürdőszobában lévő csempék közötti varratokat, tartsa a kést a csempe varrás mentén egyenesen, majd két oldalról két szöget zárjon be. Különös figyelmet kell fordítani a csempe sarkában lévő varratok kezelésére, mivel ezek az elemek a legkritikusabbak és nagyon könnyen károsíthatók.

Ha rákattint a http://vse-postroim-sami.ru/materials/8147_kak-vybrat-zatirku-dlya-plitki-sravnivaem-cementnyj-i-epoksidnyj-varianty/ linkre, megismerkedhet a különböző habarcsok előnyeivel és hátrányaival. Ebben a cikkben megtalálja a padlólap burkolásáról szóló információkat. Ön is érdekelt egy cikket arról, hogy hogyan zárja le a rést a fürdőszoba és a fal között.

Ezekhez a munkákhoz egy véső, egy fúró vagy egy fúrógép vékony fúróval tökéletes. A varróanyag mechanikus eltávolítása önállóan elvégezhető, mivel az eljárás meglehetősen egyszerű és nem igényel sok előkészítést.

Szilikon habarcs eltávolítása

Bizonyos esetekben a szilikon habarccsal kezelt csempecsuklókon megjelenik a penész. Ez a legtöbb esetben a helyiség elégtelen szellőztetésének köszönhető.

Ez az anyag nem mosható, így az egyetlen módja ennek a helyzetnek a teljes eltávolítása a szilikon és annak helyébe egy új simító anyag. A szilikon alapú injektáló anyag eltávolításának másik oka az utóbbi időben történő helytelen használata.

Az ilyen simító anyagot mechanikusan kell eltávolítani, éles késsel vagy építőipari lehúzóval. A fugázó anyag fő részének eltávolítása után a varrások körül egy porszívóval kell körbejárni, hogy teljesen eltávolítható legyen.

Vannak olyan speciális mosószerek is, amelyek feloldhatják és sikeresen eltávolíthatják a régi injekciót. Rendszerint egy kis rétegű szerelőpisztoly segítségével kell alkalmazni, majd kb. Egy napig hagyni.

Ez az idő szükséges ahhoz, hogy az anyag behatoljon és feloldja a szilikont. Akkor csak eltávolítani az oldott szilikon, a ruhával. Ezután alaposan meg kell törölni és eltávolítani a zsírt a varratok felületéről, hogy az új szilikonréteg szorosan megfeszüljön.

Távolítsa el a szilikon habarcsot

Mielőtt frissítené a burkolatok közötti kötéseket, ragasztóval ragassza be a széleit, hogy megakadályozza a szilikon megérkezését a zománcra. Ezután meg kell vágni a szilikon habarcs csúcsát úgy, hogy a réteg elegendő legyen az anyag egy passzáláshoz. Most a szilikonot a varratok felületére kell felhúzni egy szerelőpisztoly segítségével.

Ezután gyorsan le kell simítani a varratot, miközben még nem ragadta meg. Ehhez használjon speciális gömbölyű spatulát, vagy használja az ujjait és a szappanos vizet. A maszkoló szalagot csak a habarcs anyagának simítása után lehet eltávolítani.

Savtisztító

Bizonyos esetekben, különösen a régi épületek esetében, ahol a szovjet korszak javításait megőrzték, a csempe közötti ízületeket cement alapú vegyületekkel dörzsölték. Ebben az esetben meglehetősen nehéz megszabadulni a régi fugázóanyag rétegétől előzetes felépítés nélkül.

Savasító szer használata

Ehhez a művelethez savas tisztítószert és több kefét kell vásárolni, ne felejtsd el a gumikesztyűket. A cementhabarcs eltávolításához egy réteg tisztítószert kell alkalmazni az ízületekre, és várni kell, amíg a szerszám lágyítja a habarcsot. A várakozási idő a fogyóeszköz csomagolásán látható. Néhány idő elteltével az eszközt fel kell szívni, és a habarcsot nagyon könnyű eltávolítani.

További eljárások

Bizonyos esetekben a régi injektáló anyag eltávolítása után további műveletekre lehet szükség az ízületek felületének teljes tisztításához. Például kis darabok a régi fugázó vagy apró chipek törött csempe maradhat a varratok. Az eltávolításhoz csak egy szokásos porszívót használjon.

Miután a varrásokat egy porszívóval megtisztítottuk, meg kell mosni őket. Ehhez szappanon vagy nem agresszív mosószeren alapuló megoldást kell végezni, és óvatosan kezelni kell a varratfelületet, majd egy napig felfüggeszti a folyamatot, hogy időt hagyjon a varrások kiszáradására.

Ezt követően behatoló alapozó réteget kell alkalmazni. Az alkalmazáshoz szükséges utasításokat, valamint az anyag száradási idejét a csomagolás tartalmazza, és a gyártótól függően jelentősen eltérhet.

Új habarcs alkalmazása

Ebben az esetben a sebesség nagyon fontos, ezért nagyon intenzív módban kell dolgoznia, ideális esetben segédmunkával. Ez a rohanás annak a ténynek tudható be, hogy a csempézett varratok feldolgozására szolgáló készítmények nagyon gyorsan megszáradnak, így a késleltetés az ilyen anyagok nagyfokú fogyasztását eredményezheti.

Új habarcs alkalmazása

A kapott oldat konzisztenciájának folyadéknak kell lennie - így az oldat nem szárul túl gyorsan. A habarcsot egy gumiheveder segítségével kell alkalmazni. Az anyagot gondosan meg kell dörzsölni, és fel kell tölteni őket az összes varrattal együtt. Így sokkal hatékonyabb fogást érhet el.

Ne féljen egy kicsit megcsípni a habarccsal, miután megszáradt, a felesleges mennyiséget eltávolíthatja csiszolópapírral, és a túl kicsi varrás nagyon gyors cserére szorul.

Annak érdekében, hogy a varratot normális körülmények között alakítsuk ki, jobb, ha egy építési eszközt használunk. Bármely épületben vagy hardverraktárban megfizethető áron is megvásárolható. A készletben számos különböző alakú fúvókák segítik a varrásokat a kívánt megjelenéshez.

Ha nem új vagy ehhez az üzlethez, de nem rendelkezett ilyen eszközzel, használhat egy megfelelő méretű fémrudat lekerekített véggel. Ne használjon éles szerszámokat. Használhatja a régi ecset műanyag fogantyúját is.

A varratok kialakítása során a szerszámot úgy kell megtartani, hogy az megérintse az egymás mellé helyezett csempe széleit. A habzóanyag felvitele után távolítsa el a felesleges felületet a csempe felületéről. Ehhez használjon tiszta szivacsot, ugyanazt az eszközt, amellyel a habarcsot vagy egy egyszerű rongyot használta.

Most kb. Egy napig várnia kell, és alaposan át kell tekintenie a keletkező varratokat. Minden rendellenességet csiszolópapírral csiszolhatunk, majd a csempéket meg kell mosni.

Itt a legfontosabb az, hogy ne engedjük meg az anyag teljesen kiszáradását, mivel ez a habarcs nagyon nehéz eltávolítani a csempeanyag felületéről. A csempe tisztításához használjon nedves ruhát.

Most már tudja, hogyan cserélje ki a habarcsot a csempe között, és képes legyen megbirkózni ezzel a művelettel.

Fugázás spatulával

Cserép tisztítószerei

Az Edding 8200 színes kompozíció a varrófelület színezéséhez. Vízálló tintából áll. Ez egy marker formában készül a kényelmesebb alkalmazás érdekében. A fehér és a fekete jelölők legfeljebb 0,4 centiméter vastagságúak.

A Pufas cement-ex egy eszköz a cementhabarcs csempe eltávolítására. Használható hagyományos csempe, klinker és csempe teraszok. A szerszámot a fürdők és mosdók tisztítására is használják.

A színes folteltávolító eszköz a különböző súlyosságú és az oktatás természetétől függő szennyeződések tisztítására szolgál. Lehetőség van természetes kő porcelán és minden típusú márvány mosására is.

Pufas frische fuge. Ez egy színes kompozíció a varratok egyszerű felújításához. Nem ajánlott rendszeres használatra. Rendkívül kivételes fehér színben kapható, de színekkel kiegészíthető.

A Kiilto clean egy agresszív tisztítószer, amely különböző savakon alapul. A csempe tisztítására a súlyos szennyezés miatt kerül sor, ezért nem szabad naponta használni.

Fugázás injektáláshoz: folyamattechnológia

Minden épületben a szupermarket vagy a piacon könnyen megvásárolható a formatervezés és a színezésre alkalmas simító keverék, és a csempézett felület működési feltételeitől függően.

A simító keverék (fuga) úgy lett kialakítva, hogy kitöltse az illesztések közötti csomópontokat.

A választás valójában elég nagy. Itt és különböző gyártók, széles színválaszték, fugák, összetételük és céljuk, készenlétben lévő készítmények és készítmények előkészítése. Általánosságban elmondható, hogy a megfelelő simítógépet a helyiség befejezőlapjának minden egyes esetére választhatja ki.

Végtére is, a fúga az erõn felül jó vízállósággal is kell, és természetesen hangsúlyozza a csempe méltóságát. Így már megvásárolhat bármilyen megfelelő kompozíciót, de a cikk célja más. Beszéljük, hogyan kell megfelelően fugálni, és hogyan kell hígítani a habarcsot, hogy hosszú ideig szolgálhasson anélkül, hogy nagyobb gondot okozna a varratoknak.

Közös Gyárilag készített Fugó

A kiskereskedelmi hálózat kétféle simítógépet kínál:

cement

Régóta ismert, a leggyakrabban használt fuga. Az alap, ahogy azt a név is jelzi, finomra őrölt cement, és a finom frakciók homok töltőanyagként működik. A kívánt tulajdonságok és tulajdonságok átadása érdekében adalékokat és lágyítószereket adunk a keverékhez, és a szín kívánt színű.

Nem nehéz a keveréket készen állni a felhasználásra, elegendő ahhoz, hogy a készítményt vízzel vagy latexzel olyan mértékben hígítsa, hogy a konzisztencia hasonlít a gitthez. A cementhabarcs legnagyobb előnye a használatuk egyszerűsége és kényelme, valamint a megfizethető ár.

Epoxi keverékeket alkalmaznak az alacsony vízfelszívódású anyagok közötti ízületek kitöltésére.

A hátrányok közé tartozik a kapott hegesztés porózus és durva szerkezete, amely miatt a habarcs jobban szennyezett, és a cementfugók elégtelen víztaszító tulajdonságai.

Ha a simító nem vízzel készült, de latex használatával a fuga sokkal rugalmasabbá válik, jobban kitölti a kötést, és a habarcs nedvességálló tulajdonságokkal rendelkezik.

epoxi

A modern fugák epoxigyanták és keményítő alapúak. Magas páratartalmú és agresszív környezetben, valamint mechanikai igénybevételnek kitett helyeken használják. A csempézett munkalapon vagy konyhai kötényen történő fugázás helyes lesz epoxi fugákkal is. A varratok esztétikai vonzereje és az eredeti kialakítás megteremtése érdekében a habarcs összetétele csillogó, gyöngyház vagy színes festékkel tölthető.

A kész edényben vásárolni a boltban minden bizonnyal jó lehetőség, de lehetnek objektív okok, amelyek nem teszik lehetővé. Például egy korlátozott költségvetésnek vagy fúganak olyan különleges tulajdonságokkal és tulajdonságokkal kell rendelkeznie, amelyek nem azonosak a társaik tárolásában, és általában kísérletet kértek és kreatív gondolatokat mutattak. Ilyen esetekben meg tudod csinálni a habarcsot.

A fúga lehetővé teszi a hibák maszkolását

Házi készítésű habarcsok

Számos olyan fugó kompozíció van, amely könnyen elvégezhető. A habarcs alapját képező komponens szerint:

 • Cement. Egy egyszerű és olcsó megoldás egy fugu készítéséhez egyenlő arányban keverje össze a cementet és a homokkal, majd vízzel hígítja fel a keveréket. Ebben az esetben a használt cement fehér, és a homok a lehető legkisebb. A kompozícióban színezéket is adhat a varrás kívánt színének megadásához.
 • Gipsz. A gipszből saját kezű fugázólapokat is nem nehéz végrehajtani, de figyelembe kell vennie az anyag rövid időtartamát, ezért ne készítsen túl sok keveréket. És helyes, ha a mészben vagy 2% -ban bármilyen állati eredetű ragasztót hozzáadunk a keverékhez, akkor a lágyító szerepe lesz, ami kevésbé hatásosvá teszi a fugázást, és enyhén növeli a kompozíció keményedési idejét.
 • Alabástrom. Ez az anyag egyfajta gipsz, amely csak hőkezelésen ment keresztül, ezért a simító simítót az előző verzióhoz hasonlóan kell elkészíteni.
 • Clay. Ahhoz, hogy előkészítsünk egy fugu-t az anyagból, kis mennyiségű hidratált mészet kell hozzáadni a plaszticitáshoz és pl. A plaszticitáshoz, és egy kis cementhez a kompozíció erősítéséig.

Az elkészített habarcsot egy közönséges, fehér színű fúga is tekintheti, melynek összetétele összetéveszthető. Ha a burkolatnak a burkolat felépítésének megfelelően átláthatónak kell lennie, akkor a csillogó habarcs folyékony üvegből készülhet.

Fugázási követelmények

Nyilvánvaló, hogy az otthoni fugák nehézkesen versenyeznek az ipari fugázással, de mégis a lehető legközelebb állnak a kívánt paraméterekhez, teljesen valós. A habarcs felhígítása előtt bemutatjuk a fugák tulajdonságainak követelményeit:

 • a fugu-t olyan módon kell főzni, hogy rugalmasabbá váljon, és könnyen elosztható a varratok mentén;
 • az ízületek feltöltése és a kompozíció keményítése után a habarcs nem szakadhat meg, és összeomolhat a cserépápolás folyamatában;
 • a tömeg beállítási ideje biztosítania kell legalább egy méteres négyzet alakú felület feldolgozását;
 • ha a fugát nedves helyiségekben használja, azokat a nedvességállóságra vonatkozó követelményeknek kell alávetni;
 • a ragasztott háztartási vegyi anyagokhoz való alkalmazhatóság, különösen a csempézett felületek és varratok kezelésére;
 • A habarcs esztétikai megjelenésének összhangban kell lennie a helyiség általános kialakításával, ezért jobb, ha a fugu fehér vagy színtelen, és csak akkor töltse meg a kívánt színt vagy csillogást.

A megfelelően megtervezett fuga segít kis méretű csempék és esetleges jelentéktelen hibák kiküszöbölésére a kerámia szerelésében. Ezzel szemben, rosszul kivitelezett habarcs, még tökéletesen tönkretette a burkolólapokat.

Fúga - közbenső ízületek töltőanyaga - dekoratív és funkcionális terhet visel

Milyen fugázók vannak, hogyan készítsük el őket, és milyen tulajdonságokkal rendelkezzenek, kiderítettük. A cikk végén továbbra is ajánlásokat kell tennie, amelyeket nem szabad megtenni a fugázó masztixok kötésekor:

 • a padlóburkolatok és a szennyeződésnek kitett helyek tömítéséhez ne használjon fugu könnyű színeket;
 • Ne csiszoljon csempe cementkötésű kompozíciókkal és gipszkeverékekkel, mivel a fugázó test porózusnak és elég gyorsan összeomlik;
 • ha a pép már megragadt, akkor nem lehet hígítani vízzel további felhasználásra;
 • a betonozás befejezése után hosszú ideig nem szükséges a csempézett felület tisztítását eltávolítani a ragasztó maradványaitól és a fugától.

Hát, milyen ijesztő? Ahogyan azt mondják, a szemek félnek, és a kezeik annál inkább emlékeznek arra, hogy házi készítésű meghibásodás esetén mindig van esélye és lehetősége arra, hogy orvosolja a már használt anyagot.

Gyors és jó minőségű cseréje csempefugázás

Az egyik leginkább kellemetlen csempével járó munka a csempeburkolat ízületek cseréje. És sok mester, amikor megtudják, hogy ezt is meg kell tennie, jelentősen növeli szolgáltatásainak költségeit. Hogyan cserélje ki a habarcsot a cserépen?

Fő eszközlista

Dremel eltávolítás

 • Festék kés
 • Dremel vagy elektromos szél
 • Csavarhúzó vagy fúró
 • Fúvókás kefe
 • Fúvókaszám
 • Speciális lámpatest

Különböző módszerekkel történő helyettesítés

Ha a burkolólapot a lehető legkedvezőbb módon kívánja cserélni, hagyományos festékkést használhat.

Azonban mielőtt elmondanánk, mi a fő szabálya ennek a folyamatnak, tisztázzuk a csere sajátosságait.

Tehát, ha a fugázó csempecsatlakozások cseréjét a szobába, amelyben a berendezést több mint 15 éve szerelték fel, és nem szedik le, akkor nagyon óvatosnak kell lenni. Gyakran ez a régi habarcs - ez az egyetlen kötés, amely még mindig a csempe a falon, és amint eltávolítja, a csempe esik le hangos bumm. És elég jó:

 • Először is előfordulhat, hogy nincs ilyen tartaléklapja, akkor hogyan kell továbbmentened az egész ágyazást?
 • Másodszor, a törött darabok egy csempe, miután visszapattant, okozhat Önnek egy sérülés, hogy lehetett volna elkerülni.

Szóval, ha óvatosnak kell lennie, amikor eltávolítja a régi injektort, akkor folytassa a folyamatot.

Eltávolítás festő késsel

Szóval, hogyan lehet eltávolítani a habarcsot a csempe között egy festő késsel? Ez egyszerű:

 • Tartsa a kést egyenesen a varrás mentén;
 • A következő mozgás ugyanazon varrás mentén van, de már a szalag egyik szélétől a másikig, a harmadik pedig - a szögben, de most a másik irányban.
 • A régi keverék leesik, és ugyanazokkal a késekkel megtisztítja a maradékokat.

Fontos! Nem nagyon felgyorsul a folyamat, mert ha nem sétálsz nagyon körültekintően a csempe sarkán, könnyedén leütheted őket, és a túlzott fanatizmus még repedéseket és zsetont is okozhat a varrás mentén, ezért legyen türelmes és gondosan, monotonul.

A második módszer - elektromos

Így a csempe közötti habarcs eltávolítása a legoptimálisabb, de az eszköz költsége valószínűleg elidegeníti sok mindent, főleg, ez az eszköz még mindig nem elegendő ahhoz, hogy mire van szüksége, egy másik dolog, ha mester vagy, és fektetsz és csempézsz durván beszélve a kenyérről.

Ebben az esetben a dremmel ideális megoldás, amely segít gyorsan megszabadulni a régi fúga a varratok.

Az eszköz némileg hasonló a méhhez, amelyben a lemez felső része fedett, és a kis lemez a vágás.

Ez a lemezzel van és a varrásokon kell vezetni, eltávolítva a régi fúga.

Figyelem! A csempe és a széle sarkai nem érintkeznek, ellenkező esetben a szerszám megrongálhatja!

Az egyetlen dolog, amit biztosra kell venned, hogy védőszemüveg, mert sok szemetet fog találni, és ha valamilyen injektáló folyik, és a szemébe esik, kevés kellemes lesz.

Fugázás eltávolítása csavarhúzóval

Annak érdekében, hogy csavarhúzóval lecserélhessék a csempe burkolatát, speciális fúvókát kell vásárolnia. Ez egy lemez, amely "drót" bolygóval van felszerelve.

Ezt a csatolót egy csavarhúzóra vagy egy fúróra helyezzük, és közepes sebességgel óvatosan merítsük a szőrzetet az összekötő helyre.

Ismét, ha a csempe minősége sok kívánnivalót hagy maga után, akkor ez a módszer nem használható, mivel a sörték könnyedén elrontják a lapkát, ami persze nem kívánatos.

Fúga alkalmazás

Miután eltávolította a habarcsot a csempék között, ennek megfelelően új mintát kell alkalmazni.

Anyagok és alkalmazási eszközök

 • fúga
 • Tenyésztési kapacitás
 • Fúró vagy csavarhúzó (ha nagy a munka mennyisége)
 • Fúvóka - keverő
 • Gumitermék, rács vagy kúp közül választhat
 • Víz vagy speciális hígító folyadék

A keverék hígítása

A keverék hígításához használja a csomagoláson feltüntetett arányokat.

Fontos! Hígítás után először adjunk hozzá az előírt rész vízmennyiségét, és csak ezután - apránként - a maradékot, figyelembe véve, hogy a keverék konzisztenciája eléggé sűrű, nem folyékony.

Ha nagy területet ültet be, akkor kényelmesen hígíthatja a keveréket egy vödörben vagy más tartályban, ugyanazzal a fúróval, közepes sebességű fúvóka-keverővel.

De ha kis munkákhoz (például a konyhában egy kötényt) lehet, hogy manuálisan megbirkózhatunk egy apró tartályban.

Tehát, mihelyt a csempe között helyettesíti a habarcsot, összekevered egy új keveréket, adjon időt az infúzióra - 10-15 perc elég lenne.

Fúga alkalmazás

Ezután a keveréket az alábbiak szerint helyezzük az ízületekbe: miután a habarcsot összegyűjtöttük a gumi spatulán, áthaladunk a varraton, a "gerinc" -et nyomva, majd azonnal megyünk, eltávolítjuk a felesleges keveréket.

Fontos! Erõfeszítéssel kell cselekednie, és a keveréket úgy kell megnyomni, hogy a varrás minden helyét megragadja.

A gerenda elve - másik, a keverék fugirovaniya keverékének a csempére történő felhelyezése, átlósan mozdítja a simítólapot a csempe fölött, óvatosan járva a varratokat. A többletet lőni, mozogni már, párhuzamosan a lapok oldalán.

De egy kúppal ugyanúgy dolgozunk, mint a főzéshez. A keveréket lezárt zacskóba töltöttük, és nyomjuk meg, hogy kihúzzuk, egyenesen a varratokba.

Így megtanulta az alap módját, hogyan cserélje ki a habarcsot, és most, a csere után, biztonságosan megdörzsölheti a varratokat egy új megoldással, amely, ha megfelelően alkalmazzák és védik, évtizedekig szolgál majd Önnek!

A habarcs cseréje a csempe ízületeiben. Csiszolni a habarcsot

Hogyan dörzsölni egy csempe fugázó más színű?

Ha úgy döntesz, hogy a habarcs színe, amellyel dörzsölte a kerámia burkolólapok (vagy porcelán kőzet) varratját, amit nem szeretsz (vagy nagyon kopott, és frissíteni szeretnéd), akkor nem lehet ideges - mindent megoldott.

Önnek (csak valami) érdekesnek és izgalmasnak kell lennie ahhoz, hogy a napot guggolva kijusson a régi habarcsból.

Ha valaki azt reméli, hogy "átfesteti" a régi habarcsot, és egy kicsit új (friss) habarcsot tetejére helyezi, akkor felborzolhatok - semmi sem fog származni.

Az új habarcs nem fog a régi tetején tartani - annak érdekében, hogy ne lehessen kijutni, a "varrás" -nak kell lennie.

Tehát a mi ügyünk. A padlóburkolat csempe ízületének fugázó színe "túl sárga" lett, ezért úgy döntöttek, hogy egy másik (több bézs) anyaggal helyettesítik.

Mit csinálunk? Vegyünk egy építő késet, felállítunk új pengékre (mert sok mindent elveszünk), ülj oda-vissza!

By the way, ha úgy döntesz, hogy ugyanazt a trükköt epoxi habarcs, akkor egy különleges Dremel akkor nem. Vegye azonnal a perforatorot, és mereven távolítsa el a teljes cserépet a habarccsal együtt.

Vegyünk egy porszívót és összegyűjtjük ezt a szemetet.

Ezeket a varratokat kapjuk.

Tisztítsa elég 1,5-2 mm mélységig. Ez a mélység elegendő ahhoz, hogy az új habarcs jól megtartsa a varratot.

Ezután minden, amint azt a csempék fugázásáról szóló cikk írja le.

Megkapta ezt a színt (nem teljesen száraz, tehát nem teljesen megvilágosodott).

Frissítse az ízületeket a csempe között

A csempe közötti ízületek frissítéséhez el kell távolítania a régi injektort. Ez a folyamat még a mester-kályhák között is a leginkább kellemetlen és időigényesnek tekinthető. De semmi sem lehetetlen. Ha kiválasztja a megfelelő eszközt, és megtanul valamit az elméletről, bárki képes lesz függetlenül megérteni a frissítést a csempe ízületek között. Tehát, hogyan történik ez a gyakorlatban, akkor részletesen leírják.

Mi ez a cikk?

A régi fugázógép kotrási módszerei

Mielőtt eltávolítaná a fugázólapot a csempék között, tisztáznia kell a folyamat egyes munkadarabjait. Néha a helyiségben, ahol a csempe kb. 15 évvel ezelőtt történt, a fugázás helyettesítésére van szükség. Ugyanakkor senki nem fogja szétszerelni a csempe. Ebben a helyzetben különös gonddal kell eljárni. Gyakran ez a régi habarcsréteg - ez az egyetlen alkatrész, amely megtartja a csempe falát. És amint eltávolítják, maga a csempe eltűnik. Mit tehet ez? Először is, az a tény, hogy a bukott arcot újra kell cserélni, de nem létezik. Mi a teendő? Szereljük le az összes kerámia bevonatot?

Másodszor, a szóródási töredékek traumatikusak, vághatják vagy karcolhatják meg a bőrt, amit el lehetett volna kerülni.

Tehát az óvintézkedésekkel minden világos. Akkor meg kell mennie közvetlenül a csatlakozás folyamatának tanulmányozásához.

Az egyik módszer - a legnagyobb költségvetés. Magában foglalja a festő kés részvételét

A műveletek sorrendje a következő:

 1. Fogja a kést a kezében, és tartsa őket a csempe varratai mentén;
 2. A második lépés a következő vágás végrehajtása ugyanazon öltések mentén, de a penge enyhe lejtésével - egy csempe végétől a másikig, a harmadik mozdulat is ferde, de a másik irányba.

A régi keverék összeomlik, maradványait ugyanazzal a pengével megtisztítják.

Ügyeljen arra, hogy a fúrólyukak lassú vágása szükséges, hogy a kerámia szélei ne érintkezzenek a gyors ütemű munkákon túl, a csipszek és repedések kialakulásához vezethetnek a varratvonal mentén. Ezért azonnal türelmesnek kell lenni, és monoton és mért tempóban manipulálni kezd.

A második út. Munka elektromos gőzössel

A csemperagasztó habarcsának frissítése érdekében jobb választani az elektromos kereket. Azonban az egyszeri munka egy szerszám beszerzésére nincs értelme. Ez egészen más dolog, ha később részt vesz más típusú házi javításokban. Ezután megvásárolhatja, és a szerszámot saját otthoni műhelyének arzenáljába helyezheti. És többször is hasznos lesz, ha frissítenie kell a különböző helyiségekben vagy különböző felületeken lévő csempe közötti varratokat. A Dremel nagyszerű megoldás. A lemez felső része fedett, az alsó pedig egy kis vágólemez. Ez a lemezen keresztül vezetnek a varrás mentén, kiválasztják a fugu-t, amely az életét szolgálta.

Kérjük, vegye figyelembe: elektromos gőzössel történő munkavégzés esetén tilos a kerámia végeinek megérintése. Ellenkező esetben a készülék károsodását nem szabad elkerülni. A Dremel használatakor elengedhetetlen a személyes biztonsági intézkedések betartása - olyan szemüveget viselni, amely védi a szemét a régi habarcs szóródási részecskéitől.

A harmadik út. A fúga egy csavarhúzót szed. Mielőtt frissítené a csempe varrásait ezen az eszközön, meg kell vásárolnia egy speciális fúvókát, amelyet ecsetnek neveznek. Ez nem más, mint egy hálókábellel felszerelt lemez.

A szerszámfúvókát viselve és az átlagos teljesítményfordulatok bekapcsolásával a hajszálakat alaposan átengedik a varratba. Itt van egy hasonló megjegyzés, amelyet az elektromos villamos heveder esetében tettünk meg - ha a kerámia bevonat minősége már nem tökéletes, akkor jobb, ha elhagyjuk ezt a módszert és kiválaszthatunk egy másikat. És mindez azért, mert a csempe szőrszálai képesek helyrehozhatatlan kárt okozni a rossz minőségű és kopott bevonatokban. Ami rendkívül nem kívánatos.

Miután eltávolította a régi habarcsot a csempék között, folytassa a következő lépcsőfokot - a feltöltött hézagok friss összetételű betöltésével. És akkor nem lesz fölösleges információ arról, hogy az ilyen célokra használt összetétel leginkább a csempéscsukló közötti törléshez használható.

Néhány javaslat a habarcs kiválasztására

A csempe összes simítószerkezete 4 fő típusra oszlik:

 • nincs hozzá homok;
 • homok adalékkal;
 • epoxi gyantán alapuló kompozíció;
 • akril-latex keverék.

A négyféle fúga megfelelő összetételének kiválasztásához meg kell határozni a csomózott sorok közötti varrás méretének megadásával. A 3 mm-nél nagyobb értéknél előnyös a habarcs homok adalékkal. Szűk rések (kevesebb mint 3 mm) jelenlétében válasszon egy fuless fúga vagy a kompozíciók másik két változatát.

A homokkompozíció nem javasolt márvány burkolólapokkal kombinálva. Mert a homok karcolhatja a márványt. Ebben az esetben hatásosabb lesz egy nem szezámmakészítmény vagy egy akril-latex keverék beszerzése.

A konyhában lévő csempézett munkatálcához használt habarcs jobb választani, amely tartalmaz antibakteriális adalékokat és adalékanyagokat, amelyek ellenállnak a festékeknek.

Az újabb habarcs varrataiban történő lefektetés sorrendje

Annak érdekében, hogy megújítsák a csempék és egy új simító keverék között a varratokat, a rést kiürítik először nedvesítve. A felesleges vizet puha ruhával töröljük le.

A Zatirochny-összetétel előre jelez. Ha a falra spatulával történik. Minden manipuláció itt hasonlít az új bevonat varratainak kitöltésekor. Az elemek közötti varrások végén szükségszerűen igazodnak. Ez egy különleges lámpatest segítségével történik.

Mit kell felkészülned arra, hogy kitöltsd a csempézett réseket:

 • simító keverék;
 • edények mutató keverékhez;
 • dörzsölő eszköz (csavarhúzó vagy fúró);
 • keverőfúvóka;
 • gumi spatula, kúp vagy gerenda.

Az első dolog az összetételre utal. Figyelembe veszi a gyártó által a termék csomagolásán feltüntetett arányokat.

Megjegyzés: ha vizet kever, akkor először öntsön ki a teljes térfogat ¾-át, majd fokozatosan adja hozzá a többiet. Ugyanakkor a kívánt konzisztenciafokozat keverékének létrehozása ellenőrizhető - sűrűnek és nem elterjedtnek kell lennie.

Amikor nagy mennyiségű munkára keverjük a keveréket, célszerű a keveréket egy nagy tálba irányítani - például egy vödröt. És a rázás érdekében használjon egy fúrógépet egy keverőfúvókával, közepes sebességgel forgatva.

Kis mennyiségű munkához (például, ha a konyharuhákban varratokat ragasztanak), akkor nagyon kevés a keverék, amit egy kis edényben indukálnak.

Miután megmutatta a friss simító keveréket, kb. 10-15 percig hagyja sütni.

Hézagok kitöltése

Ezután a csempehézagokat ebben a sorrendben az indukált vegyülettel töltjük meg. A gumi-spatula alapjául szolgáló oldatot összegyűjtve nyomja be a "kereszt" varrásba, majd ismét egy spatulával haladjon át a vonal mentén, gondosan vegye be a rés határain túlnyúló simítóvegyületet.

Megjegyzés: az oldat sajtolásakor kis erőt alkalmazzon, hogy a kompozíció a varróüregben kerüljön elosztásra.

A rántás kicsit másképp működik. A keverék egy részét a munkafelületen helyezzük el, a készüléket átlósan mozgatjuk, és alaposan átsétálunk a varratokon. A keletkező többlet eltávolítása, a mozgás már mentén, ami párhuzamos a csempe végeivel.

Ha kúppal dolgozik, minden műveletet ugyanúgy végzünk, mint a főzéshez tartozó társa. Miután betöltötte a keveréket a zsákba, nyomja rá, és próbálja meg a keverék szalagját egyenesen a varratok közé helyezni.

A hézagok kitöltése után a fúga ideje megragadni. A munka tiszteletben tartja a gyártó utasításait. Ha a habarcsot a fürdőszobában vagy a fürdőszobában lévő cserépre cserélték, akkor a keverék szárítása után az ízületeket tömítőanyaggal kezelik.

Ezután a kerámia felületet nedves ruhával töröljük le. Adnak időt a csempe szárítására, felületén füstös plakettet kell megjeleníteni. Ezután a kerámiákat száraz törölközővel polírozzák, amíg a plakk teljesen eltűnik.

Ha a habarcsváltás a keverék összeomlása miatt szükséges intézkedés volt, és ugyanakkor az új fúga pontosan ugyanazt mutatja, akkor meg kell keresnie mindent, ami történik. Talán ez hozzájárul az alap felületének érdességéhez vagy a szobába való fokozott páratartalomhoz. Mindenesetre nem lesz szükség felesleges konzultálni egy szakemberrel ebben a kérdésben.

Miután megtanulta a régi simítócsere cseréjének alapvető módjait az egymásba épített terek között, biztonságosan le lehet foglalni az üzletet. Sikeres javítás.

A sérült csemperagasztó helyének cseréje

A javítás utáni idő után még a legmagasabb minőségi habarcs a csempék között elkerülhetetlenül elveszti eredeti megjelenését. Ez szennyezett, elszíneződött és részben megsemmisült. Gyakran sötét foltok jelennek meg rajta - penészgombák és zuzmók alakulnak ki.

Még a legmagasabb minőségi fugázás a csempe között, idővel, akkor vissza kell állítania az eredeti megjelenést.

Számos oka lehet a határfelületi ízületek megsemmisítéséhez:

 • a csempék telepítésekor a technológia megsértése;
 • a burkolólapokat és a varratokat a javítás után nem kezelik speciális védőfelszereléssel;
 • a nem megfelelő anyagok használata a javítás során;
 • a fürdőszobában egy teljes körű szellőztető rendszer hiánya vagy működésének megzavarása.

Mindenesetre, ha az ízületekben nyilvánvaló hibák vannak, ki kell cserélni a habarcsot és vissza kell állítani az egész vászont. De ha a fugázószerkezet megsemmisítésének kezdeti oka nem szűnik meg, hamarosan meg kell kezdeni a javítást.

Az intézkedések sorozata a habarcs cseréjekor.

Mielőtt megváltoztatja a habarcsot, meg kell vizsgálnia az egész falburkolat állapotát. Lehetséges, hogy a varratok gyengülésével párhuzamosan néhány egyedi csempe is kijutott. Vegye fel a panel szélét a kés vagy a csavarhúzó hegyével. Ha a csempe felemelkedik, akkor a ragasztó, amelyen fel volt szerelve, elvesztette eredeti tulajdonságait. Az ilyen megbízhatatlan elemek ésszerűbbek is helyettesíthetők.

Az ilyen helyzetekkel kapcsolatos várakozások szerint a csempe általában 5-6% -kal több, mint a javításhoz szükséges. Ésszerűbb az otthoni építőanyag több csomagjának tárolása, mint találni olyan helyzetben, amikor egy laza vagy repedt panelnek nincs semmi cseréje. Az a tény, hogy néha bizonyos csempe gyűjtemények megszüntethetők. És egyetlen eladó sem garantálja, hogy ez nem fog megtörténni a megvásárolt csempével. Szükséges figyelembe venni azt is, hogy az árnyékban mindig különbözik az anyag különböző tételei.

Ha a cserép cseréje nem merül fel, akkor csak a habarcsot távolíthatja el és helyreállíthatja a varratokat.

A régi vegyület eltávolítása a varratokból

A habarcs cseréje előtt készítsen minden olyan eszközt, amire szüksége van a munkához:

Példa a spatula használatára a csempe közötti kötések fugázásakor.

 • speciális fűrész varratokhoz (cserélhető egy meglehetősen vékony, de tartós és rugalmas fémrúddal vagy kötőtűvel);
 • egy öreg ecset a fogak fogmosásához és egy ecsettel, merev sörtékkel (lehetőleg drótokkal);
 • keskeny gumiheveder;
 • lapos fém spatula;
 • háztartási habszivacs;
 • rongyok vagy szalvéták.

Ezenkívül szüksége lesz egy alapozóra és egy száraz keverékre, hogy kitöltse az ízületeket a csempe között.

Ne feledje, hogy a burkolólapok eltávolítására irányuló munkát védőszemüvegben és kesztyűben kell végrehajtani.

A nagyon összetett kompozíciók repedése súlyosan károsíthatja a kezeket és a szemeket. Ezért nem érdemes kockáztatni a saját egészségét.

A habarcs megváltoztatásához el kell távolítania a régi kompozíciót. Ezt a következő módszerekkel lehet elvégezni:

Grout számítás a közös cserépformátumokhoz.

 1. Ha a varrás eléggé idős és könnyen összeomlik, citromsavval meg kell nedvesíteni, vagy használjon speciális eszközt a boltból, amely az építési és javítási termékeket értékesíti. A feldolgozás után a csempe között lágyított habarcsot fűrész vagy fém hegyes rúddal távolítják el.
 2. Ha tömítőanyagot használtak a csempecsuklók fugázóanyagaként, akkor levágható egy hagyományos lapos késsel a papír vágásához.
 3. Ha a varrat szerszámmal borított, de ugyanakkor szorosan tartja, akkor szükséges egy fúrógép használata. A munkához válasszon egy vékony fúró kúpos alakú hegyével.
 4. Ha a csempézett padló drága, és nem lehet eltávolítani a habarcsot az ízületekbe a rendelkezésre álló szerszámok segítségével, akkor célszerűbb egy speciális szerszám használata. A fúvókákkal különböző vastagságú varrások feldolgozásához. Egyes üzletek értékesítenek építőipari eszközöket, bérbe őket. Ebben az esetben bölcs dolog lenne igénybe venni egy ilyen szolgáltatást.

Olyan személy számára, aki nem rendelkezik különleges képességekkel, a legösibb módja annak, hogy eltávolítsák a régi injekciós tollat, hogy a vegyületet egy fúróval lehúzzák.

Vegye ki a régi habarcsot egy fúróval

Először a varratokat alaposan meg kell nedvesíteni. Ehhez készítsen víz és ecet oldatot 2: 1 arányban. Alkalmas és szerszám a vízvezetékhez, amely savakat tartalmaz. De ezeket a géleket óvatosan kell használni, mert károsíthatják a csempe díszburkolatát. A szivacs segítségével az egész falat bőven nedvesítik egy kész anyaggal, amely 20-30 percig marad.

A fúró fúróját óvatosan kell kiválasztani. Ha túl vastag, fennáll annak a veszélye, hogy a csempe szélét feldarabolják. A legjobb, ha egy új, nem fúrt fúrógépet veszel. Ebben az esetben biztos lehet benne, hogy a csúcsa nem szakad meg, és nem törik meg a lapkát. Ehhez a munkához használhatja a vésőt, de ezáltal túl hosszú és fáradságos, hogy eltávolítsa a habarcsot a csempék között.

Ha a varratok elegendően telítettek ecettel, elkezdheti tisztítani a régi habarcsot. A fúrás a legalacsonyabb sebességgel működjön. A kezében lévő szerszámot szorosan kell tartani, hogy a fúró ne csússzon ki a horonyból. Ésszerűbb, ha munka előtt sűrű, például gumit, kesztyűt helyezünk. Óvatosan hajtsa fel a fúrógépet, kiürítve a régi habarcsot.

Miután kiválasztotta a burkolatok burkolatát, távolítsa el a maradványokat egy fémrúddal, és a szükséges varratokból teljesen kiürítse a maradványokat. Ha biztos abban, hogy a habarcsot eltávolították, finom részecskéket, port és szennyeződést kemény kefével tisztítsa meg. Ezután törölje le az összes hornyot egy nedves, kettős hajtású ruhával. Most megváltoztathatja a régi injekciót egy újabbakra.

A csempe közötti kötések tömítése

Ha a régi injektálószert teljesen eltávolítják, a csempe közötti kötéseket újra kell tölteni. Ezt megelőzően a ragasztót lazítsa meg vagy cserélje ki a sérült és repedt paneleket. Ne felejtsük el, hogy a cserepek alatti ragasztót a helyükön lévő helyeken legalább olyan óvatosan és óvatosan kell eltávolítani, mint a régi habarcsot.

Miután a felület és a varratok a csempézett anyagot tisztítják szennyeződés és habarcs maradványok, minden ízületek kell alapozni. A szerszámot egy kis ecsettel, óvatosan promazyvaya résekkel és hornyokkal alkalmazzák. Az alapozót 2-3 órán át hagyjuk megszáradni, majd újra felvisszük a készítményt.

Az alaplapot a csempe elülső oldalán azonnal le kell törölni. A termék szárítása után nem lesz könnyű eltávolítani.

Ezután a csempe közötti csomópontokat egy új simítóvegyülettel kell feltölteni. A száraz keveréket vízzel hígítjuk a gyártó által a termékcsomagolás címkéjén lévő utasításokban meghatározott arányban. Legegyszerűbb a készítményt egy közönséges villa vagy egy fém spatula keverésével keverni. Ezután egy gumi spatulával a habarcs feltölti az interglaciális teret, és apró adagokban hozzáadja. Vigyázni kell arra, hogy ne maradjon légbuborék a megoldásban. Ehhez az újonnan kialakított varratot kissé el kell távolítani egy régi fogkefével. Szükség esetén hozzáadódik a hiányzó összetétel. Egy jó varrásnak a csempe között kell lennie.

Miután törölte az üregeket, a felesleges oldatot el kell távolítani. Ezért a munkát szakaszosan kell végrehajtani, ugyanakkor legfeljebb 1 m² területet kell kezelnie. A modern gitt 24 órán belül száraz, és nagyon nehéz tisztítani őket a cserépből. Speciális zseléket használhat a habarcs eltávolításához.

Körülbelül 24 órával a fő munka befejezése után kezelje a varratokat profilaktikus szerekkel, amelyek megakadályozzák a penészgombák és a herpesz megjelenését. Az ilyen impregnálásnak a fertőtlenítőszereken kívül víztaszító tulajdonságai is vannak.

Ha a habarcs csak részleges cseréjét teszi, a kompozíciót úgy kell kiválasztani, hogy megfeleljen a régi varratok hangjának. Általában ebből a célból fehér színű keveréket kapnak, és színező pigmentekkel a kívánt hangra festik.

A csempe helyreállítása és a habarcs cseréje egyszerű feladat. Nem igényel különleges tudást és készségeket. De gondosan kell végrehajtani, ügyelve arra, hogy a csempézett vászon érintetlen maradjon, és a varratok simák voltak.

A habarcs cseréje a csempecsatlakozások között

A habarcs cseréje a csempecsatlakozások között

A habarcscsere a csempecsuklók között óvatos és felelős folyamat. De nem szabad úgy gondolni, hogy csak a szakembereknek van kitéve - bizonyos erőfeszítésekkel, a munkát önállóan lehet elvégezni. A legfontosabb az, hogy kövessük a szabályokat és az ajánlásokat.

Érdemes eltávolítani a régi habarcsot?

Mielőtt elkezdi eltávolítani a régi habarcsot, próbálja meg csak megpróbálni megmosni a varratokat, a legtöbb esetben működik. Használhat speciális szerszámokat, vagy készítse el önmagát - ezért csak keverni kell a szódát, a citromlevet és az ecetsavat, hígítsuk fel a keveréket vízzel. Válassza ki magának a megoldás koncentrációját - annál nagyobb a szennyezés, annál magasabbnak kell lennie a koncentrációnak.

Ha speciális eszközökről beszélünk, akkor a legtöbb költségvetési lehetőség a Pemolux. Az eszköz használatához nedvesítse meg a csempe vízzel, és óvatosan dörzsölje 3-5 percig. Ezután hagyja el Pemolux-ot a varratokon további 10-15 percig. Ha a burkolólapok közötti fugahézag nagyon piszkos, az eljárást többször meg kell ismételni.

Ha nem sikerült egyszerűen letörölni a varratokat, folytassa a mechanikus eltávolítást.

Hogyan távolítsuk el az öregedést az ízületekről?

A régi habarcs eltávolításának folyamata meglehetősen egyszerű. Munkavégzéshez használjon speciális szerszámot - a szerszámot (a kép alatta látható). A szokásos kést éles pengével lehet használni, de legyen óvatos - ne károsítsa a cserépet.

Eltávolítási lépések:

 • használjon savas lágyítót az ízületekhez, különösen az idõsebb idõsödésekhez;
 • most megfelelő szerszámok (késsel vagy kötőanyaggal, vagy egy kis lapos csavarhúzóval) óvatosan távolítsuk el a régi injektort;
 • vákuumos varratok (ajánlatos egy építési porszívót használni);
 • mossa le a varratokat koncentrált szappanoldattal a piszok és por eltávolítására;
 • szárítsuk meg a varratokat és alkalmazzunk egy áthatoló alapozót (főként 1-2 rétegben lévő akril alapozó segítségével).

Megpróbálhatja eltávolítani a habarcsot elektromos fúróval, de a módszer meglehetősen kockázatos, különösen akkor, ha nem tudja jól használni az eszközt - könnyen károsíthatja a cserépet, ezért nagyon óvatosnak kell lenni!

A mechanikai eltávolítási módot szélsőséges esetekben javasoljuk, ha a varratok nem vonzó megjelenést mutatnak, a gomba és a penész megütötte őket.

Szilikon habarcs eltávolítása

Az ilyen modern anyagok, mint a szilikon habarcs, idővel is meghibásodnak - sötétedni fog, és helyenként lezuhan. Nem oldódik fel semmilyen módon, és nem mossa ki, ezért az eltávolítás egyetlen módja mechanikus:

 • a varratokat tűzővel tisztítják;
 • a szilikon maradékokat porszívóval tisztítják;
 • a teljes tisztításhoz speciális szerszámot kell használni. Az egyik legnépszerűbb eszköz a Penosil (gyártó). Ezt a szerszámot a varrásokra szerelik fel. 24 óra elteltével távolítsa el egy ruhával vagy papírtörölközővel (vagy csak papírral).

Ha érdekli, hogyan lehet eltávolítani a régi injektort az ízületek lágyabb módszerekkel, akkor itt több lehetőséget is megvizsgálhat.

A habarcs eltávolítására szolgáló eszközökön.

Mit keres?

Mielőtt kiválasztaná a habarcs-eltávolítót, keresse meg a készítményt és a gyártót. A kiváló minőségű fugázás nagyon nehéz eltávolítani, egyszerűen nem reagálnak semmilyen kompozícióra, és a legtöbb esetben csak mechanikusan távolítható el.

Ha meg akarja próbálni a szerszámot a régi habarcs eltávolítására, válasszon megoldásokat nagy mennyiségű savval. Óvatosan használja a szerszámot, tartsa be a személyes biztonsági intézkedéseket - védőszemüveget és kesztyűt viseljen. A megoldást óvatosan kell alkalmazni a varratokra, várjon az utasításokban megadott időtartamra. Ez alatt az idő alatt a habarcs lágyabbá válik, és könnyebben eltávolítható. Ha a habarcsot le kell venni a csemperől, akkor vegye fel a terméket alacsony savtartalommal, ellenkező esetben károsíthatja a felületet.

Eszközök epoxi habarcs eltávolítására.

Az epoxi habarcs eltávolítására szolgáló eszközöket kifejezetten választják. Drágák! Az epoxi habarcs nagyon tartós, és nem lesz könnyű eltávolítani, még akkor sem, ha különleges szerszámokat használ.

A legnépszerűbb epoxi habarcs eltávolítók:

Liton (a cikk írása idején a Liton Pro körülbelül 1300-1800 rubel volt 0,5 literre.)

Diamant (az íráskor a Diamond Plus Light körülbelül 800-900 rubelt tartalmaz).

Kérjük, vegye figyelembe: az eszköz kiválasztásánál figyelmesen olvassa el a használati utasításokat, és vásárláskor forduljon az eladóhoz. Az eszközök rossz megválasztása, vagy nem gondos felhasználása rendkívül kíméletlen következményekhez vezethet!

Távolítsa el a régi habarcsot a csempefelületről

Előfordul, hogy a habarcs a csempere kerül (különösen gyakran az ízületek fugázásakor). Szükséges óvatosan eltávolítani, hogy ne sérüljön a felület (zománc, jegesedés).

Fontos: ne használjon fém keféket és csiszolóanyagokat, amikor eltávolítja a habarcsot a GLOSSY csempe felől - ez károsodást okozhat (későbbi csere esetén, mert a burkolat elveszítheti megjelenését)!

Ha a habarcs még nem szárított, 10 percen belül nedves szivaccsal vagy ruhával eltávolítható.

A habarcs eltávolításának fő lépései a csemperől:

 • távolítsa el, használjon olyan eszközöket, amelyek megfelelnek az Ön típusának (lehetőleg nem csiszoló);
 • Óvatosan vegye fel az eltávolítót a szennyeződésre, várjon néhány másodpercet és törölje le egy ruhával;
 • minden munkát azonnal elvégezni (anélkül, hogy várakoznánk, amíg a csemperagasztó teljesen száraz).

A csempe közötti csomópontok helyreállítása

A régi habarcs eltávolítása után helyre kell állítani az ízületeket a csempék között. Ehhez speciális eszközre van szüksége - gumi vagy spatula (vagy spatula puha műanyag csempe). A szokásos fém spatula is alkalmas, de a vele való munkavégzés kevésbé kényelmes, és ha nem gondosan használják, lehetséges a kár károsodása. A habarcsnak elegendően folyékonynak kell lenni ahhoz, hogy kényelmes legyen a munka. A vastagabb konzisztencia gyorsan megáll, és a varratok egyenetlenek lesznek.

Óvatosan helyezzen be új ragasztót az ízületek közé egy spatulával. Ugyanakkor a mélyedést mélyebben be kell "vinni" a varratba, hogy minden üreg megtelt legyen. Dörzsölés után. Ha megérinti a cserépet, azonnal vegye le nedves szivaccsal. Ha a készítmény kissé kiszárad, de nem szárad le teljesen, alaposan mossa meg a csempe meleg szappanos vízzel (vagy adj egy kis kompot a vízbe). Várja meg az utolsó szárítást.

HOGYAN MŰKÖDIK A FÓLIAHELY.

A habarcs teljes száradása 24-48 óra. Ezúttal a helyiség nedvességétől, a keverés összetételétől és a helyiség hőmérsékletétől függ. A legszárazabb 24 órán belül szobahőmérsékleten (19-25 fok), de még mindig javasoljuk, hogy legalább 2 napig várjon a végtakarítás és a csempe mosása előtt.

Tudnia kell: nem szükséges a csempéket azonnal a telepítés után dörzsölni - legalább 2 napot kell várnia a ragasztó megszárításához. Ellenkező esetben fennáll annak a veszélye, hogy eltávolítja a már megterített csempe!

A DOKUMENTÁCIÓK KÖZÖTT.

A fugázási munkák végeztével a csempe közötti csomópontok enyhén színbe állíthatók. Ezt vékony ecsettel kell elvégezni. Kiválaszthat bármilyen festéket, például egy jó lehetőséget - PUFAS FRISCHE FUGE fehér színű (nagyszámú csempe kompozícióra alkalmas), de a színösszeállítás hozzáadása megengedett.

A varratok színezésének főbb szakaszai:

 • távolítsa el a szennyeződéseket és idegen anyagokat a csempéből;
 • zsírtalanítsa a felületet;
 • primereket kell alkalmazni a varratokon;
 • festéket alkalmazzunk.

Ha egyszerűsíteni szeretné a folyamatot, csak vegyen egy speciális jelet a kívánt színre. Könnyű és nagyon kényelmes használata, további előkészítésre nincs szükség. Használhatja a markert a gyártó Edding (számos színben).

Minden munka befejezésekor ajánlott védőszerkezetet alkalmazni a csempere és tömíteni a varratokat. Erre azért van szükség, hogy az új habarcs szolgáljon minél hosszabb ideig, és ne sötétedjen, és néhány hónap elteltével ne szakadjon meg. Ez a lépés opcionális!

A burkolólapok elhelyezése nem olyan bonyolult folyamat, amelyet még a kezdő is képes kezelni, különösen, ha követi a megfelelő tippeket és ajánlásokat. A burkolatok nagyon kreatívak, amelyek segítenek kibővíteni az építési készségeket.

Amikor egy habarcsot választanak a céljának megfelelően. Ma a piacon különböző típusú habarcsokat kínál a csempe ízületekhez. Ezért a termék megvásárlása előtt meg kell ismerkednie az összetételével, amely a cementen kívül olyan alkatrészeket is tartalmazhat, mint a furángyanták, a latex és a további impregnáló alkatrészek.

Minden otthoni művésznek tudnia kell, mekkora mennyiségű szilikon tömítőanyag szárad. Főleg konyhabútorok, fürdők és más, nem lakóövezetek magas páratartalmú területein használják. Az egykomponensű tömítőanyag a legelterjedtebb anyag a különböző ízületek lezárásához a nedvesség, a rovarok, a por, a homogén vagy különböző anyagok összekötése ellen. Csak a tömítőanyag használata esetén garantálja a magas minőségű vízszigetelést vagy az oldalak, zsákok, alaplapok stb. Rögzítését. a felszínre.

A fürdőszoba nem a megfelelő kísérleti hely. A folyamatos hőmérsékletváltozás és a nagy páratartalom következtében nagy a valószínűsége a gomba és a penész kialakulásának. A varrások tömítése ilyen körülmények között rendkívül jó minőségű eszközök.

Fontos, és ami a legfontosabb, szükséges eljárás a csempe közötti csomók frissítése. A csempék közötti szennyeződés nemcsak a fürdő vagy a konyha megjelenését rontja, hanem a szoba falaiban is hozzájárul a gomba és egyéb csúnya megjelenéséhez.

6 megjegyzés

Bálint

És ne mondd meg, hogyan kell lemenni a szilikon habarcsot a kezedről? pontosabban, mint kényelmesebb a mosáshoz))) a víz rosszul lemosódik))).

admin

Valentine, hello!
A habarcs összetételétől és alapjától függően számos lehetőség közül választhat a szilikon habarcs eltávolításához:
• Ha a habarcs még nem szárított a végéig - forró melegítse a kezét (lehet csapvízzel működtetni, de ne melegítse) víz -> szappan -> törölje kemény szivaccsal vagy tömény kővel (óvatosan). Mossa meg alaposan a kezét.
• Használjon acetont vagy benzint tartalmazó oldószert. Alkalmazzon kis mennyiségű oldószert pamutpárnára vagy törlőruhára és törölje le.
• A legtöbb szilikon habarcs és tömítőanyagok ecet alapúak! Kezdéshez vigyen el egy darab ruhát, ecét áztasson, törölje le a szennyezett területet. Ha nem "veszi" - használja az ecet lényegét (koncentrátum, nem hígítva), de javasoljuk, hogy először hígítsa vízzel.
• Az Interneten is))) gyakori a műanyag zacskóval ellátott módszer. Ha a tömítőanyag már megszáradt a kezek bőrén - meleg vízzel melegítse -> törölje le egy ruhával és amíg a tömítőanyag le nem hűlt, törölje le a kezét műanyag tasakkal. Miután a kezét szappannal mossa, és szükség esetén ismételje meg az eljárást. Ha a tömítőanyag még mindig "friss", és nem volt ideje megragadni - ugyanezt tennie, egyszerűen ne melegítse fel a kezét)).
• A szilikonos habarcs eltávolításának másik "lehetséges" módja a technikai alkohol (alkohol, amely nem hígítva vodkával)). De ez a szilikon módszer nem túl hatékony).

Vladimir Beresnev

Üdvözlet minden barátomnak! A fugázógép rovására. Meg fogják győződni. Egy vékony lapos csavarhúzó (3-4 mm), egy orr, valami más hasonló. Természetesen ez még mindig öröm, és ezt tisztán és módszeresen kell elvégezni, anélkül, hogy egyszerre megpróbálná tisztítani az egész habarcsot - akkor nem verte meg a csempe, különben fennáll annak a veszélye, hogy a máz lebeg, különösen a sarkoknál. A habarcsot a nagyon csempe ragasztóra kell vinni.
3 napig, az úton, a habarcs még nem vált monolit, és nem lesz különösen nehéz, de időbe fog telni, ahogy kellene.

Alexander

Köszönöm a cikket, nem tudtam azt gondolni, hogy a szóda ilyen univerzális tisztítószer. Személy szerint használhatok szódát, mint a háztartási vegyi anyagok, amelyek veszélyesek lehetnek. Köszönöm!

Élő és tanulni. Néhány hónapig néztem a csempe a fürdőszobában. Megpróbáltam lemosni a varratokat szódával és mosogatószerekkel az ételekhez, az eredmény nem túl. Megpróbálom a cikkben javasolt receptet: szóda + citrom + ecet.

Svetlana

nagyon időszerű olvasni a cikket. A fürdőszobában a burkolólapok között kialakult varratok között sötét foltok jelentek meg, az ismerős mester azt mondta, hogy el kell távolítani a régi habarcsot, és újat kell elhelyezni. És ez egyfajta vízálló paszta volt, amely megvédi a varratokat a penésztől. Talán elmondja nekem, hogy milyen eszközöket használ ez jobb.