Legfontosabb > Dekoráció

Hogyan zárja le a csöveket a fürdőszobában - a legegyszerűbb és leghatékonyabb módja annak, hogy álcázzuk

Amikor a javítás megkezdődik a fürdőszobában, lehetőség nyílik a csúnya megjelenésű kommunikáció elrejtésére, ami vonzóbbá teszi a belső térséget. Azonban, ha el akarja rejteni a csöveket, fontos, hogy hagyja el a lehetőséget, hogy ellenőrizze és javítsa azokat. Ez a probléma megoldható számos módon.

Miért dobja el a csöveket?

A fürdőszoba fontos része egy háznak vagy egy lakásnak, amelyet mindig arra törekszenek, hogy hangulatos és szép megjelenést biztosítson. De még a legmagasabb minőségű és divatos javítás sem fog örömet okozni, ha a csövek és egyéb kommunikáció látható marad. Ezenkívül a nem nedvesített csövek a helyiség magas páratartalmának köszönhetően gyakran vízcseppeket gyűjtenek. Az eredmény a csövek sötétedése az idővel.

A javításhoz szükséges a csövek megfelelő maszkolása, a helyiség tisztasága és stílusa - stílusos és modern.

Milyen csöveket telepítenek a fürdőszobában

Rendeltetésük függvényében a fürdőszobában lévő csövek utalhatnak a vízvezeték-rendszerre, fűtésre és szennyvízelvezetésre. A vízvezetékek eloszlása ​​kényelmesebb a telepítés és a csere érdekében, de csatornahálózatokkal történő munkavégzésnél mindig emlékezni kell a meredekségre a felemelő felé. Ha a fürdőszobában van egy fűtőtest, akkor az elfedő csövek kérdései is hatással vannak a fűtési rendszerrel kapcsolatos kérdésekre.

Amellett, hogy kinevezését csövek a fürdőszobában különböző anyagok. A fémcsöveket ma ritkán találják meg, mivel a modern műanyag csövek számos előnnyel rendelkeznek. Könnyen felszerelhetők, nem kell festeni, könnyen cserélhetők. Az ilyen csövek könnyűek, korrózióállóak.

Gyakran a fürdőszobában lévő csöveket meglehetősen erős és vastag polipropilén csövek használják. A PVC termékek kevésbé vastag falakon vannak, bár áron vonzanak. Azonban a magas hőmérséklet és a víznyomás miatt rosszabbul viselkednek. Ha a fürdőszobába való beszerelést választotta, legyen rövid időre elkészítve, és ne csukja be őket szorosan.

A polimerekből származó csövek mellett gyakran alkalmaznak fém-műanyag és acél hegesztett csöveket a fürdőszobában, de ezek drágábbak.

Mit rejthet el, és mit nem

Ha szándékosan lezárja a csövek álruháját, meg kell értened, hogy nem minden kommunikációt kell rejteni. Először is, nem alkalmas arra, hogy az X, T vagy G betűket tömítő szerelvényeket lefedje. Olyan pontok, ahol nagyobb a szivárgás kockázata. Szorosan ne zárja be azt a helyet, ahol méter, tisztító szűrő és egyéb vegyület található.

Acélcsövek hegesztett illesztésekkel, valamint keményforrasztott rézcsövekkel a falba bliszthatók. Nem ajánlott elrejteni az összes csőszerelvényt a falakba anélkül, hogy gyorsan hozzájutna hozzájuk.

Álcázási szabályok

Először is, amikor csöveket telepít a fürdőszobában, próbálja csökkenteni a csatlakozások számát. Ennek elérése elősegíti az illetékes berendezés elrendezését és gondos elrendezését.

Másodszor, ha az ízületeket biztosítják, akkor ugyanannak az anyagnak kell lenniük, amelyből a csöveket elkészítik. Fontos, hogy biztonságuk biztonsága azonos vagy magasabb legyen.

Harmadszor, a szelepek, számlálók, csaptelepek és más elemek gyors eléréséhez különleges kést kell hagynia.

Negyedszer, hogy megakadályozzák a kondenzáció kialakulását csöveken, használjon szigetelőanyagokat. Ha a csövek rejtve vannak a falban, akkor a szigetelés jelenléte lehetővé teszi a csövek kibővítését (ez különösen fontos azoknál a csöveknél, amelyeken forró víz áramlik).

Maszkolási módszerek

A fürdőszobában történő kommunikáció elrejtéséhez különböző módszereket alkalmaznak. Vízszintesen elhelyezkedő csövek további munkákkal elrejthetők a falakon, árnyékolással, majd a felület csempével vagy vakolattal történő vágásával. Továbbá, a csövek gyakran el vannak rejtve egy dobozban, amelynek építése gipszkartonból vagy rétegelt lemezből készül, és kiválaszt egy olyan anyagot, amely ellenáll a nedvességnek. Az ilyen dobozokat csempével vagy más anyaggal lehet bevágni.

A csövek elrejtéséhez olyan kialakításokat is létrehozhatunk, amelyek külsőleg hasonlóak a bútorszekrényekhez. Az ilyen szekrényekbe szerelt csövek csak a tér töredékét veszi fel, és a fennmaradó polcterület a háztartási tárgyak tárolására szolgál. Szintén népszerű választás, hogy a redőnykapu felszerelése a fürdőszobában. Az aranyos díszítéssel díszítik a szobát. És mindig van lehetőség a kreatív emberek számára - festeni a csöveket, fedezni a mozaikokkal, mesterséges növények, stukkók vagy egyéb ötletek alkalmazására.

A falon elrejtve

A falaknál ajánlatos csak a réz vagy polipropilén csövek elrejtése - hegesztett vagy hegesztett, menetes csatlakozás nélkül. Ily módon lehetséges az esztétikailag elrejteni a vízszintes csöveket. Előre vannak elhelyezve a hullámosságon, majd a lyukasztás után a falba fektetik, és felülről beton vagy cement betonozással kezelik. A szárított esztrichre laminált, csempe és egyéb bevonatot készíthet.

Fontos, hogy az esztrich teljesen száraz legyen a cső használata előtt. Ha a forró vizet nyers esztrichevel kapcsolja be, akkor a bevonat felszakad. A módszer meglehetősen költséges és időigényes (hosszú előkészítést igényel). Gyakran választják az új lakások (a "semmiből" javítások) vagy az átépítés esetén. A kivitelezéshez szükséges a csiszoló, véső, kalapács és más eszközök használata.

Mielőtt elkezdené a kipörgést, fontos, hogy készítsen egy bekötési rajzot papírra, amely optimális a fürdőszobában. Az ilyen rendszer kialakításakor figyelembe kell venni a csövek útját és átmérőjét, valamint a falak jellemzőit (alkalmasak borotválkozásra, vastagságra, megerősítésre, az esztrich vastagságára). A megfelelő helyeken (adapterek, csapok, pultok, faragás) gondoskodnak a megtekintési ablakokról.

Ne felejtse el, hogy a karcolás nem történik vízszintesen a panel falaiban. Továbbá az ilyen manipulációt nem hajtják végre féltégla falszélességgel.

Gipszkarton doboz

Ehhez a módszerhez használja a gipszkarton nedvességálló kivitelét. Ennek a maszkolási módszernek a népszerűségét egyszerűségének és alkalmazkodóképességének, valamint pénzügyi elérhetősége biztosítja.

A gipszkarton nemcsak a csöveket, hanem a teljes csatornarendszert is elrejteti, de jelentős hátránya a hasznos terület csökkentése, amely a kis fürdőszobák számára jelentősebb probléma.

Leggyakrabban egy gipszkarton doboz van telepítve az új épületekben, ahol a fürdőszobák tágasabbak, mint a "foglalatok" vagy a "hruscsok" hasonló helyiségei.

A doboz alapja egy fémprofil vagy fadoboz. Gipszkarton burkolattal van ellátva, amelyet tovább ízlés szerint díszítenek.

A gipszkarton vezetékeinek egyes részeihez való hozzáféréshez az ajtónyitó nyílásokra szerelt lyukakat kell kialakítani.

Bútor és képernyő maszkolása

Egy praktikus lehetőség, hogy elrejtse a csöveket a fürdőszobában egy bútorszerkezet létrehozása. Ezzel a belső tér gazdagabb és vonzóbb lehet. Jellemzően ez a kialakítás polcokkal ellátott szekrény.

A függőlegesen elrendezett csövek esetében a kész szekrénytáska egy változata alkalmas arra, hogy a hátsó falat el lehessen venni, és a polcokon kivágjon egy helyet a csövekhez. Azonban nem könnyű megtalálni azokat a bútorokat, amelyek hosszú ideig érintkezhetnek nedves csövekkel és nem romlanak. És a megvásárolt szekrény minden felületének kezelése a nedvesség elleni védelmet biztosító eszközökkel pénzt és időt tölt.

Ezért gyakrabban a maszkolási kommunikációs bútorterv létrehozása saját vagy megrendelés.

A fürdőszoba bútorozására szolgáló anyagot gyakran választják laminált forgácslapnak, amely ellenáll a nedvességnek. A szekrényben lévő ajtókat a vízvezeték elhelyezésétől függően - csúsztatva vagy csuklósan választják. Miután megterveztük a tervezést, minden repedést szilikonnal kezelünk nagyobb szorítás érdekében.

Az álcázás másik módja, amelyet könnyűnek és praktikusnak nevezhetünk - használjunk egy speciális képernyőt. Ez egy keret, amelyben gipszkarton vagy műanyag panelek vannak rögzítve 2 vezetőre. Ez a képernyő olcsó és szép. Könnyedén eltávolítható, egyszerűsíti a javításokat, de a mínusz ugyanaz, mint a gipszkarton doboz esetében - csökkentve a helyiséget.

Fürdőpódium

Ez egy érdekes megoldás a kommunikáció maszkolására, ami nem veszi el a hasznos teret. Mivel a legtöbb cső közelebb van a padlóhoz, elegendő egy kis lépést tenni ahhoz, hogy elrejtse a vízellátást. Ilyen pódiumra használják forgácslemezt feldolgozó víztaszító anyagokat.

redőnyök

Fő előnye a csövek, szűrők, mérők és a többiek könnyű elérésének lehetősége. A vécé és a fürdőszoba különféle anyagokból készül. Ezek a legjobb megoldás, ha a csövek résen vannak. Érdemes megjavítani őket javításra, akkor kerülni fogja az extra költségeket.

Előnye és hátránya

Abban az esetben, ha a falon maszkolás mínusz, akkor lehetséges a munkavégzésre vonatkozó korlátozás, mivel a panelházban vízszintes csillogás és vékony falak használata tilos. Továbbá, ha nem megfelelő és alacsony minőségű csövek rejtve maradtak a falban, fennáll a szomszédok áttörésének és áradásának veszélye. Még akkor is, ha megjelenítő ablakokat használ, a kommunikációhoz való hozzáférés továbbra is korlátozott.

Egy plusz lehetőség, hogy eltakarja a csöveket a falakon, a fürdőszoba esztétikája. A rejtett csöveket felülről fel lehet vágni, például csempézheti őket. Ezenkívül nem csökkentheti a munkaterületet.

A gipszkarton beállítás korlátozza a hozzáférést a javításhoz vagy a kommunikáció ellenőrzéséhez. A csövek cseréjekor a dobozt teljesen le kell szerelni, és újra kell telepíteni a javítás után. Ezenkívül a doboz felszerelése értékes centiméternyi helyet foglal el a fürdőszobában.

A redőnyök választása után ellenkezőleg, a maximális hozzáférést kapja. Ez egy praktikus és nagyon mobil lehetőség. Azonban mivel nagyon puha anyagokat használnak fel ezek előállításához, a redőnyök könnyen károsodhatnak (hajlítani vagy megtörni), ha soványodnak vagy ütnek.

A bútorcsövek maszkolásakor a nedvességgel érintkezik. Még vízálló anyag is romlik az idő múlásával, és meghosszabbítja a bútordarabot a fürdőszobában, gyakran törölni kell. A szilikon kezelt helyeket ilyen bútoroknál mindig ellenőrizni kell (úgy, hogy a szilikonréteg ne zavarja). Kerülje a karcolódást is. A bútorok használatának előnyei a csövek elrejtésének érdekében a szoba vonzó megjelenése, valamint a praktikum, mivel különféle tartozékokat tárolhat a szekrényben.

A csövek elrejtése a fürdőszobában: áttekintés a csővezeték elfedésének legjobb módjairól

Még a fürdőszobai belsőépítészet legeredetibb tervezési döntése sem tűnhet fel a figyelemfelkeltő, észrevétlen műszaki kommunikáció miatt. A helyzetet csak úgy távolíthatja el, ha eltávolítja a megjeleníthetetlen elemeket a látómezőből.

Hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában, miközben hozzáférést biztosít a rendszer karbantartásához, vessünk egy közelebbi pillantást.

Anyagbiztosítási követelmények a csőtömítéshez

Az első dolog, amit meg kell tennie, mielőtt elkezdi lezárni a csöveket a fürdőszobában - döntsön a megfelelő anyagról.

Az anyag kiválasztásakor irányadó kritériumok:

 • Könnyedség. Annak megakadályozására, hogy az építkezés ne korlátozza a már korláto- zott helyet, olyan anyagokat kell kiválasztani a rögzítéshez, amelyekre nincs szükség nehéz keretek létrehozására. Használhatja a szokásos fa léceket vagy fém profilokat.
 • Nedvességállóság. A fürdőben gyakoribb a páratartalom. Az építés során felhasznált anyagokat minden bizonnyal befolyásolja. Ezért előnyben kell részesíteni azokat a lehetőségeket, amelyek nem szívják fel a nedvességet, és deformálódnak, amikor a felületre telepednek.
 • Kémiai reagensekkel szembeni ellenállás. A háztartási "vegyi anyagok" használata nélkül a tisztaság tisztasága a fürdőszobában meglehetősen problémás. A helyiség általános tisztítása során minden függőleges és vízszintes felület feldolgozásra kerül. És mivel a bélésükre használt anyagok biztonságosan átadják a közvetlen kapcsolatot a háztartási tisztítószerekkel.

Díszítő MDF lapok, műanyag falpanelek és nedvességálló gipszkarton lemezek ideálisak a fürdőszobában történő kommunikáció elrejtéséhez.

Az elmúlt évek óta népszerű gipszkarton különböző paneljei fából, téglából, mozaikból és díszes mintákból válogathatnak a falakon.

Fontos pont: függetlenül attól, hogy a burkolat anyaga milyen típusú, a csövek lezárása előtt gondoskodnia kell arról, hogy megbízhatóak legyenek. A hiányzó csővezeték lezárása után nagy a kockázata annak, hogy a közeljövőben a szerkezet vészhelyzetben történő leszerelésére lesz szükség.

Lehetséges álcázási módok

Opciók, hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában, sok van. Ezek különböznek a felépítendő szerkezet formáján és célján, valamint a felhasznált anyagok típusain. Javasoljuk, hogy fontolja meg a legnépszerűbb közöttük.

Az 1. módszer. A csővezeték építése

Gipszkarton - praktikus és könnyen használható anyag, amellyel sok problémát megoldhat a belsőépítészet és a helyiség felújítása. Ez az anyag hasznos lehet a fürdőszobában lévő csövek esztétikai lezárása érdekében is.

A legfontosabb különbség a nedvességálló gipszkarton a hagyományos ellenpárja: bevonata impregnált impregnált és gombaellenes vegyületekkel. Külsőleg az anyag csak színben különbözik: nedvességálló, zölden festett HL.

A gipszkarton doboz alapja a 27 x 60 mm-es méretű állványprofilokból és a 26 x 27 mm méretű vezetékekből álló keret.

A dekoratív doboz több lépcsőben épül fel:

 1. A jelölés a padló és a fal felületén történik. Miután meghatározta a függőleges felületen lévő kommunikáció legfeltűnőbb pontját, 3-5 cm távolságra hátulról, és rajzoljon vonalat. Ugyanezt az elvet használják a vízszintes felület jelölésére.
 2. A vonal mentén a tüskékkel rögzítse a vasalatok vezető profilját. Számukra rögzítik a kereszttartók profilját. Az elemek rákos szorítók felszerelésével vannak összekötve, 15-20 cm távolságban elhelyezve.
 3. A szerkezet pihentetése érdekében speciális szalagot helyeznek el azokon a helyeken, ahol a keret kapcsolódik a kommunikációhoz.
 4. A keret gipszkarton csíkkal van bevonva. A lemezek rögzítéséhez fontos, hogy az elülső rész kívül legyen. A csavarok meghúzása során a kupakokat 1 milliméteren belül "vízbe kell helyezni" az anyagban.
 5. Vedd ki az ajtót a dobozhoz. A kész kivitelben vágj egy lyukat a műszaki kikötő alatt. Annak érdekében, hogy láthatatlanná váljon, a kivágott ajtó üres a csuklópántokra ültetve és a doboz testével bevonva, befejezve.
 6. A doboz felszínét dörzsöljük egy résszel és vakoljuk, gondosan lezárjuk a varratokat.

A doboz sarkainak erejének növelése érdekében a gitt alkalmazása előtt célszerűbb, ha perforált sarkokat szerelnek fel. Ahhoz, hogy a kompozíció jobban illeszkedjen a lapok csatlakozóihoz, ajánlatos eltávolítani a lapok éleiből egy kis letörést a munka megkezdése előtt.

Ha a dobozt fűtési vagy melegvíz rendszer csővezetékének díszítésére használják, a felső részen több lyukat kell készíteni. Ezeken keresztül meleg levegő áramlik a szobába.

Annak érdekében, hogy szivárgás esetén gyorsan fel lehessen érzékelni, a doboz alján kis lyukat kell biztosítani.

Amikor a profilt rögzíti a padlóra, fontos, hogy kipróbálja, hogy a fúrás idején ne legyen elmozdulás, mivel bármely hiba hatással lehet a szerkezet minőségére.

Ha a falak és a fürdőszoba padlóburkolata csempékkel van bélelve, rendkívül óvatosnak kell lenni a bevonat fúrásakor, mert a sajtolás és a forgás mozgása közben összeomlik. Az ilyen kellemetlenség kiküszöbölése érdekében a fúróterületen egy ragasztószalagot kell ragasztania, és fúróval történő munka során csökkentse a fordulatszámot.

2. módszer. Díszítés csempével

Ez a módszer nagyon hasonló a gipszkarton vakoláshoz. De ez több munkát jelent. A burkolólap fő előnye az esztétikai tulajdonságok és a kiváló nedvességállóság sikeres kombinációja. Fontolja meg, hogyan zárja le a csatorna és a vízcsöveket a fürdőszobában kerámia burkolattal.

A dobozok gyártásának alapja lehet fa vagy fém keret. Amikor a munka megkezdése előtt faanyagot használ, azokat víztaszító anyaggal kell kezelni.

A feladat egyszerűsítése és a telepítési hibák elkerülése érdekében jobb, ha a jövőbeli struktúra vázlatát készítené, amelyen meg kell adnia a dimenziókat, és meg kell jelölnie az elemek rögzítési pontját.

Indikatív eljárás:

 1. Végezze el a víz és a csatorna átjáró zónájának mérését.
 2. Fa lécekből vagy fém profilokból egy keretet építenek, rögzítik a padlóra, a mennyezet falaira.
 3. A keretet nedvességálló rétegelt lemez vagy forgácslemez lapokkal kell bevonni.
 4. A szerkezet elején helyezkedjen el egy lyuk a technikai nyílás alatt.
 5. Rétegelt lemez ragasztása megerősítő hálón.
 6. A rácskészlet tetején. Ragasztja és kiszolgálja a kikötőt is.
 7. A belső varrások dörzsölnek és lefedik a gombaellenes maszkolást.

Az emelt doboz alakja nagymértékben meghatározza a csőrendszer típusát. Építhet egy párkányt, amely alatt kényelmesen elrejti a csatornacsöveket a kombinált fürdőszobában. Ebben az esetben még lehet beépíteni egy beépített modellt a tartályba.

Kívánt esetben a doboz teljesen eltávolítható a mosogató szintjére. Egy ilyen döntés lehetővé teszi, hogy ne csak elrejtse az összes csúnya kommunikációt, hanem további helyet biztosítson a háztartási vegyi anyagok palackainak tárolásához.

Az ellenőrző nyílás elrendezése szükséges feltétel, ha a csővezeték elemét szeleppel, méterrel vagy egyéb felszereléssel kell felszerelni.

3. módszer. Műanyag zár

A műanyagból készült dekoratív panelek egyszerű és olcsó megoldást kínálnak a kommunikáció elrejtésére. Bemutatva az építési piacon a kiviteltípusok, színek és változatok széles választéka lehetővé teszi, hogy olyan kialakítást hozzon létre, amely harmonikusan kiegészíti a már berendezett belső térséget.

A műanyag panelek egyetlen hátránya alacsony tűzállóság. Bár számos gyártó garantálja a termékek önkioltását, nem kevésbé félnek a füsttől, mint egy nyílt tűz. Ezért a fürdőszobában, amelynek csöveit műanyag panelekkel díszítik, nem csak a tüzet, hanem a szokásos dohányzást is ügyelnie kell.

A műanyag panelek felszerelése előre összeállított kereten történik, amelynek alapja a gyártás, amely ugyanolyan fémprofilok. Mielőtt elhúzza a keretet, először csavarokkal rögzítik. Annak érdekében, hogy a csavarfej ne legyen látható, a rögzítés a polcon keresztül történik, amelyet a következő panel fedez.

Előre vágott billetlapok váltakozva vannak beillesztve a sávba, a "stringing" sort soronként. Minden panel maximálisan a végéig nyomódik, a megbízhatóság érdekében, a szabad oldalt csavarokkal rögzítve.

A szomszédos panelekhez való csatlakozáskor fontos, hogy a széleik szorosan illeszkedjenek a beépített elemek záraiba.

A telepítés végső szakaszában telepítse a külső fröccsöntést. Ugyanazok a csíkok vágják a keret ízületét a mennyezetre és a padlóra.

A 4. módszer. Vak opció

A kommunikációs csöveket láthatatlanná szeretné tenni, de továbbra is szabad hozzáférést biztosít számukra? Vakok és redőnyök segítenek a probléma megoldásában. A kapu vagy a pult elérése érdekében a kaput egy kézmozgással kell felemelni, biztosítva a teljes hozzáférést a berendezéshez.

Az ilyen szerkezetek fő előnye, hogy nem "eszik fel" a fürdőszobát, ezért alkalmasak bármilyen méretű helyiségekre.

Ha az átfedéses nyílás szélessége kisebb, mint 52 cm, akkor a rendszer legegyszerűbb verzióját használják. Tágabb nyílásoknál - rugós mechanizmusokkal ellátott rendszerek. A motoros rendszer felépítésének tervezése az elektromos ereszekre, a kialakítás úgy van kialakítva, hogy a motort zárt helyiségben helyezzék el.

A redőnykapu felszerelésének támogatása a következőket jelentheti:

 • gipszkarton építése;
 • műanyag doboz;
 • hamis falak

A telepítésnek két lehetősége van: a doboz belsejének elhelyezésével és külső telepítésével. Az első abban az esetben használatos, ha megfelelő nyílást lehet létrehozni a nyílásban. A második olyan helyzetekben kerül kiválasztásra, amikor a kommunikáció a nyílás közvetlen szomszédságában található.

Az építkezés kisebb mértékű torzítása sem teszi lehetővé a vászon szabad mozgását a sínek mentén, ami gyors rendszerhiányt okozna. Ez a probléma megakadályozható a felületek kiegyenlítésével vagy egy doboz létrehozásával.

Ha kézi meghajtású kézi modelleket telepít, először a gyártó utasításainak megfelelően szerelje össze a dobozt, és szerelje be a belső tengelyt. Ezután rögzítse a kazettát a mennyezeten vagy a falon lévő nyílások jellemzőitől függően.

A vízszintes csatornarendszer áthaladásához a nyílás fenekének lezárásához egy részletet készíteni könnyű. A forgácslap munkadarabjának nyílásának szélességével összhangban szükséges. Fel kell szerelni egy mélyedést a WC-hez való elszállításra.

Az alkatrészek magasságának meghatározásakor a vászon hossza irányítja. Tehát egy 240 cm hosszúságú, 180 cm-es vásznat tartalmazó dobozt tartalmazó szerkezet hosszának megfelelően 240-180 = 60 cm-es magasságot kell vágni.

Radikális módja a csövek elrejtésére

A csövek felszerelése a falba az egyik leginkább időigényes. De lehetőséget ad arra, hogy "két kölyköt megöljék egy kővel": rejtsd el a csúnya kommunikációt, és tágasabbá tedd a fürdőszobát.

A módszer legfontosabb hátrányának összetettsége mellett a vészhelyzet esetén a csőhöz való gyors bejutás nem képes. Ezért végrehajtásakor nagyon fontos olyan intézkedések meghozatala, amelyek minimalizálják a szivárgás kockázatát:

 • a falon nincs levehető csatlakozás;
 • polipropilénből készült csövek és szerelvények alkalmazására, amelyek kényelmesen egy darabból vannak forrasztva;
 • a forró és hideg csövek felállításának lehetősége miatt a lökéseket thermoflex vagy hab gumidugókkal kell felszerelni.

A szigetelőanyagból készült hüvely alkalmazása csökkenti a hidegcsöveket a kondenzátum képződéséből, és lehetővé teszi a forró csövek expozícióját a hőmérséklet hatása alatt.

Vízszintesen lefektetett csövek maszkolása

A vízszintes vízszintes kommunikáció legegyszerűbb azáltal, hogy ugyanazt a forgácslapot, rétegelt lemezt vagy műanyagot építik. Az ilyen szerkezet felépítéséhez a fal ellentétes szakaszain végezze el a jelölést.

Egy vezetőprofil az önzáró csavarokkal a jelölési vonal mentén van rögzítve. A jumpereket behelyezzük, egyenlő távolságra tartva 60 cm-t, előkészített billeteket rögzítünk az összeszerelt kerethez.

Kívánságra kivehető formatervezést is létrehozhat. Ehhez a csövek magasságának és szélességének megfelelően a táblákat vágják, hogy függőleges és vízszintes síkot hozzanak létre. Egy merőleges "sarokkal" együtt vannak rögzítve. Az összeszerelt szerkezet egyszerűen a csővezeték felett helyezkedik el.

Hasznos videó a témában

Csövek elrejtése, megfelelő anyagok, pl. Műanyag panelek, gipszkarton lapok vagy vakok. A következő videókban felszerelheti a formaterveket.

Zárja be a cső gipszkartonját

Egy doboz műanyag panelek készítése:

A szekrény szerelése rolókkal:

Egy kis képzelőerővel és erőfeszítéssel lefordítva elrejtheti vagy elrejtheti a csúnya kommunikációs rendszereket, amelyek eredeti belső dekorációvá válnak.

Hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában - Tippek és trükkök a profikból! (79 kép)

Kommunikáció a fürdőszobában vagy a konyhában, olyan bosszantó rokonoknak, akik megzavarják az általános megjelenést és csökkentik a kényelmet a szoba egész területén.

Így történik, hogy a tulajdonosok hosszú és kemény munkát végeznek egy igazán szép és stílusos belső kialakításában.

Azonban a csövek és a felszállók hűtlenül törekszenek arra, hogy minden erőfeszítést lecsapjanak a lefolyóban, kiemelkedjenek az általános képből, és figyelmetlen figyelmet vonzanak magukra.

Az esztétikus piszkos trükkök mellett az ilyen alkatrészek még különbözőek lehetnek, például a hidegcsövek jelentősen csökkenthetik a fürdőszobában lévő hőmérsékletet, és ezzel párhuzamosan megnövelhetik a helyiség nedvességtartalmát.

A folyamatosan képződő kondenzáció miatt rájuk csapódik le, és rendszeresen törölni kell.

Annak érdekében, hogy a fürdőszobát tisztán és rendben tartsuk, miért teremthetünk ilyen nehézségeket magunknak, ha egyszerűen álcázzuk a "belsejét" azzal, hogy megbízható befejező anyagokkal elrejtjük őket.

Harmonikusan átfedik az átfogó dizájnt, miközben holisztikus képet készítenek a reggeli díjakról kedvenc munkájáért.

A kommunikáció elrejtésének módjai

Számos módja van a feladat megoldására.

A legegyszerűbb helyzet azonban az, hogy amikor a helyiségben végzett javítás a semmiből történik, és az összes apró dolgot figyelembe veszik.

A megvalósítás kezdetben elgondolható, így később nem lesz probléma.

Szerelés a csempeburkolat alatt

A fürdőszobában meg kell készíteni a csővezetéket, mielőtt a vakolat elkészül. Annak érdekében, hogy a gipsz egyenletes rétegét ne tegye túl vastagnak, a kommunikációt a falba kell "fulladni", amelynél a csövek alatt csövek vannak.

Ez alapvetően történik - a daráló könnyű mozgásaival, a vágások a vízellátó rendszer párhuzamos lefektetésének eredetileg rajzolt mintázatának megfelelően készülnek. A mélység és a szélesség figyelembe vétele a csövek vonatkozó paraméterei alapján történik.

Miután a "vágásokat" elkészítették, folytassa a keletkező csatornák sztrippelését. Ezt vésővel vagy perforátorral lehet elvégezni. Az eszközök megválasztása attól függ, hogy mennyit szeretsz és értékelsz a szomszédaid számára, akik kétségtelenül értékelik az építőipari berendezések dallamát.

Érdemes megjegyezni, hogy a modern műanyag kommunikáció nem igényel további hőszigetelést és a fal vakolását követően lehetőség nyílik a kerámia szépségének telepítésére.

Hogyan kezeljük a csatornarendszereket?

Valószínűleg már rájöttél, hogy ebben az esetben valószínűtlen, hogy a hatalmas átmérő miatt a cső a vízbe fújható. Kevésbé radikális, de nem kevésbé hatékony módszerekre van szükségünk, nevezetesen dekoratív, beton, zsíroldó és fürdőszobai részekre.

Rendszerint olyan keretet kell készítenie, amely egy doboz, amely keretezi a csatorna területét, és díszítőanyaggal borítja azt a faldíszítéshez használt típusnak megfelelően.

A keret alakja eltérő lehet, de a nagyobb kényelem érdekében jobb, ha a doboz téglalap alakú keresztmetszetét használja, legalábbis azok számára, amelyek vízszintesek. Felhúzókhoz vagy függőleges csövekhez egy kerek, félkör alakú vagy ovális keresztmetszetű doboz készíthető.

Keretes keret

Hasonlóképpen megteheti az egész vízellátó rendszert is. A keret minden felületre felszerelhető, elrejti az összes csövet, de ebben az esetben a helyiség területe csökken. Ha nem félsz egy ilyen kimeneteltől, akkor biztonságosan folytathatod.

Azonban meg kell említeni olyan fontos részleteket, mint a vízellátás szigetelése. Az a tény azonban, hogy még a legmodernebb műanyag termékek sem biztosítottak a kondenzáció kialakulása ellen, még akkor is, ha nincs jelentős nedvességképződés, ami oka lehet a túlzott nedvességnek olyan helyiségben, ahol a páratartalom már jelentősen megnőtt.

A fenti romboló vagy legalábbis kellemetlen folyamatok megelőzése érdekében a csöveket hőszigetelő anyaggal, például rugalmas gumival vagy üveggyapotokkal kell lezárni.

Annak érdekében, hogy a keretben (a szó jó értelemben) befejezzük a keret használatát, nedvességálló anyagokat kell használni, amelyek a vízelemekkel szemben nem fognak löketelni és ellenállni a támadásnak, megtartva eredeti megjelenésüket.

Az ilyen célok tökéletesen illeszkednek:

 • műanyagból;
 • PCB;
 • Kiterjesztett polisztirol cserép (1-2 cm vastag);
 • kerámia;

A kerámiák kivételével a fentiek mindegyike egy keretre van szerelve hagyományos önbefogó csavarokkal, míg a sarkokat és az illesztéseket álcázzák a szilikonra szerelt dekoratív lemezek. A doboz csempével való bezárásához először ki kell építeni egy biztonságos alapot.

Ehhez speciális nylon- vagy acélhálót kell használni, 2x2 mm-es cellamérettel. Ezután a kapott felületet csempe ragasztóval borítják, és egy nap után folytathatja a csempe lefektetését, úgy viselkedve, mintha nincs háló, és a kerámia rendszeres falon nyugszik.

Hogyan zárja le a csöveket a fürdőszobában saját kezűleg?

A modern apartmanok sok tulajdonosának gyakran van kérdésük, hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában saját kezűleg. Végül is a kényelmet ebben a teremben a bútorok és a vízvezeték-berendezések hozták létre. Nem lehet beszélni a szépségről, ha ugyanakkor gyönyörű csempe látható, és a háttérbe szorul a rozsdás csövek. Hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában a csempe alatt? Tekintsünk több lehetőséget a probléma megoldására.

Hogyan lehet elrejteni a csöveket

Egy felújított lakásban lehetetlen elrejteni a csöveket a fürdőszobában, és nem az alomba helyezni. Hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában? Jobb, ha ilyen munkát végez a javítási szakaszban. A falba rejtheted őket. Hogyan kell tisztítani a csöveket a falon? Ez nem lesz lehetséges 110 mm átmérőjű termékekkel. A fal 50 mm mélyre vágható. De nem minden benne lehet rejtve. A csővezeték rendszerek:

Hegesztett öltöny, hogy elrejtse őket a falba. Az idő múlásával elakadhat. A falak ebben az esetben nedvesek. Gombák és egyéb káros mikroorganizmusok indulnak a hornyokban (a falon lévő hornyok). A hornyokat cementhabarccsal kell lezárni. Távolítsa el a csöveket a falba, és rögzítse őket speciális rögzítőelemekkel. A hornyok forognak egy perforátort és körfűrészt.

Hogyan csukja le a csöveket a fürdőszobában más módon? Ezt egy gipszkarton vagy műanyag doboz segítségével teheti meg. Ez a módszer kiváló megoldást jelenthet azokban az esetekben, amikor nagy átmérőjű felszállóágyakat vagy napozóágyakat kell elhelyezni. A dobozban még sok vékony cső is elrejthető. Gipszkartonból vagy műanyagból készült.

A műanyag doboz könnyen összegyűlik és megért. Alkalmas régi csővezetékek bevonására, melynek ereje és minősége kétségeket vet fel. A gipszkarton ajánlott új csövek lezárására. Ez annak köszönhető, hogy a gipszkarton általában ragasztott a csempe. A szükséges dobozok gyártásához:

 • UD profil - 4 db;
 • CD profil - 1-2 db;
 • gipszkarton vagy műanyag panelek;
 • tüskék és csavarok;
 • drill;
 • kalapács;
 • csavarhúzó vagy csavarhúzó;
 • építési szint.

Útmutatók a falakhoz vannak rögzítve. Pozíciójukat szintenként szabályozzák. A kész keret műanyag panelekkel vagy gipszkarton lapokkal van bevonva. A műanyag doboz felszerelését a többi befejező munkálat befejezése után lehet elvégezni. Gipszkarton a gazdaság előtt. A keret nekik ugyanaz. A gipszkartonban gondolkodni kell és építeni egy megtekintési nyílást a csővezetékek gyors eléréséhez. Ezután a rejtett és álcázott csövek mindig ellenőrizhetők, és nem károsítják a burkolatot.

Más módon álcázni

Hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában?

 • A fürdőszobában lévő csöveket át lehet álcázni egy olyan résen, amelyet az építők gyakran hagynak. Ha ez így van, nem kell feláldozni a helyiséget. A csempe a rés szélére kerül, 2-3 cm-t nem ér el. Műanyag alkatrész - a szélekhez ragasztva van egy csatlakozó. Műanyag paneleket helyeznek be. Ha a csővezeték új, akkor gondoskodjon az összes gipszkartonról. Ez valamivel nehezebb megtenni, mint a műanyag behelyezése. Az ellenőrző nyílást a résen kell hagyni. Ez különösen akkor szükséges, ha számlálók és más mérőberendezések vannak elrejtve mögötte.

Amikor bármilyen módszert fejlesztesz, gondolnod kell az összes cső, eszköz, kötés és fordulás elhelyezésére. Célszerű ezt mind a falon, mind a padlón megjelölni. Ez lehetőséget ad arra, hogy kevesebb időt töltsön a gyakorlati munka során, mert egyes termékek a padlóra esnek. Alatta nincsenek falak.

A töltelék alatt fűtőkör, vízvezeték szerelhető. Ha a csövek a fürdőszobában el vannak rejtve a dobozban, akkor külön kell őket elszigetelni egy réteg habot, ásványgyapotot, majd zárja be őket gipszkarton vagy műanyag panelek segítségével. A gipszkarton jobb nedvességállóságot igényel.

További módok egy cső elrejtésére a fürdőszobában:

 • Jó módja az, hogy lezárja a csöveket a fürdőszobában, szekrény bútorokkal, amelyeket a saját kezével tehet meg. A polcok zárt ajtókat. A háztartási vegyi anyagok boltját képezte.
 • Fel lehet maszkolni a habos díszléceket, a színes mozaikokat, a művirágokat és a szőlőt, csak festeni a megfelelő beltéri színt. A redőnyöket is használják (fém redőnyök). Teljes hozzáférést biztosítanak a rejtett eszközökhöz, és lehetővé teszik a polcok háztartási vegyi anyagokhoz való felszerelését. A telepítés nem nehéz, a színt bármelyik választja.

Maszkolási módszerek

Álcázás csövek a fürdőszobában lehet:

 • stukkó;
 • mozaikok
 • redőnyök;
 • fémrudak;
 • hamis falak.

Stukkó öntés olyan anyag, amely nem igényel különleges képességeket a munkához. Nagyon praktikus a tervezésben, könnyen eltávolítható és beilleszthető, könnyen kezelhető.

Mozaik - egy exkluzív megoldás. A terméket egyszerűen beillesztheti a dekor vagy a csempe színébe. De a mozaikokat meglehetősen nagy dolgokkal és nagy átmérőjű csövekkel használhatja.

Rolling redőnyök vagy redőnyök vízvezeték - egy másik lehetőség, hogy elrejtse a csövet. Ugyanakkor díszítőelemek. A redőnyök nagyon praktikusak, könnyebben juthatnak el a csővezeték bármely rejtett részéhez. Felszerelhetők kézi vagy mechanikus hajtással. A Rolleta a tartósság és a kényelem között különbözik. A hátrányok közé tartozik a magas költségek.

A fém rácsokat egy beépített keretre szerelik fel. Hozzáadják a változatosságot a szoba kialakításában. A hamis falak ugyanabban az időben képesek több műanyag vagy acéltermék elrejtésére. De a fürdő hasznos területének részét képezik. Gipszkartonból készültek, és elrejték mindent, ami ott van.

következtetés

Már rájöttünk, hogyan lehet elrejteni a vízvezetékeket és egyéb csöveket a fürdőszobában. Ez különböző módon történhet. A legfontosabb, hogy elhagyja a megtekintési csatornát a menetes csatlakozások, mérők, szelepek és szerelvények ellenőrzéséhez és javításához. A szelepekhez való hozzáférésnek mindig nyitva kell lennie.

Kívánatos, hogy az összes terméket vízszigetelő anyag réteggel borítsa be. Ez úgy történik, hogy ne izzadjon. A rejtett kommunikációhoz a legjobb a polipropilén termékek használata. A padló alatt mennek. Valamennyi vegyület jobban forrni kezd. Mielőtt a terméket a padlóra helyezi, egy hullámos tömlőbe kell helyezni. Felülről mindent lefektetett egy réteg cement vagy beton öntés. Rétegvastagság - legalább 2-3 cm-rel a csövek felett. A csempe lefektetett csempe, linóleum, laminált panelek.

A fürdőszobában lévő csövek egy résszel vagy egy falban helyezkednek el. A padlóburkológépekhez általában egy csiszolót használnak gyémántlemezzel és perforatorral vagy vésővel. A polipropilén vagy acéltermékek rejtettek a hornyokban, és a hornyokat cementtel vakolták. A legáltalánosabb módja - elrejteni egy gipszkartonban vagy műanyag dobozban. Ezeknek a rendszereknek rendelkezniük kell az ellenőrző nyílásokkal.

Hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában?

A házban végzett javítások során sokan érdeklődnek a csövek elrejtésére a fürdőszobában, hogyan rendezik a fürdőszobát úgy, hogy az autópálya és más kommunikáció ne érje a szemét.

Hozzá kell tenni, hogy fontos nemcsak a csövek lezárása, hanem azért is, hogy a hálózathoz való hozzáférés bármikor szabad.

A lakhatás megszervezésében mindent alaposan át kell gondolni, és a fürdőszobában ez különösen fontos. Ennek oka a szoba sajátosságai, amelyek lényegében nem túl nagyok, ezért össze kell kötni a csatorna- és vízvezeték-kommunikációt, a bútorokat stb.

A fürdőszoba sajátosságai arra a következtetésre jutottak, hogy itt van a vízvezetékek elrendezése, a fürdőszobából, a mosdóból, a WC-ből történő leeresztéshez.

Ha új házat tervez, akkor előzetesen meg kell fontolni a csatorna vagy a vízvezetékek lezárásának kérdését.

A cikk összefoglalása

Megtanuljuk, hogy milyen csövek rejtve lehetnek

Mielőtt döntést hozna, alaposan meg kell értenie a vegyületek néhány jellemzőjét. Néhányan közülük nem igényelnek külön figyelmet, mert megbízhatóak. Félelem nélkül el lehet rejteni.

Egyes típusú csatlakozásoknál folyamatos karbantartás szükséges. A fürdőszobában lévő csövek lezárásának lehetőségei a fényképen láthatók. A végső döntés meghozatala előtt tanulmányozni kell őket.

Teljesen elrejthető:

 • Acélcsövek és ízületek hegesztéssel;
 • Forrasztott rézcső;
 • Préselt szerelvények fémből, sajtolt speciális atkák. És csak jó minőségűeknek kell lenniük;
 • Forrasztással szerelt műanyag vízvezetékek.

De vannak olyan típusú csövek, amelyekről nem tanácsos elrejteni:

 1. Bármely csőcsatlakozás acélból vagy más anyagból készült csövekhez;
 2. Menetes rögzítés fém műanyagon, csavarkulccsal felszerelve.

Húzza el a csöveket saját kezével a falba

Zárja be a falat. Ez a módszer a legnépszerűbb. Annak érdekében, hogy megbirkózzon az ilyen munka nem nehéz, ebben a helyzetben, akkor nem segít a szakemberek.

Mielőtt elkezdené, elő kell készíteni a szükséges eszközöket. Ha vízvezeték, akkor meg kell akadályozni, ha csatornavezeték, akkor semmi más nem szükséges.

Ezután ki kell dolgoznia egy elrendezést az autópályán, és anyagot kell vásárolnia a béléshez.

A jelölések a falon készülnek, és a kapuk továbbhaladnak. A méreteit úgy számítják ki, hogy a vízvezeték szabadon illeszkedjen.

És a forró víz ellátásához a strobe-t kicsit többet csinálják, mert ha felmelegszik, akkor kibővülhet.

A kész csövet az előkészített mélyedésbe helyezzük és rögzítjük. Ezek a kötőelemek bármely építőanyag-tárolóban megvásárolhatók

Ez egy nagyon egyszerű módszer. De ez a munka sok port és piszkot tartalmaz. Végül is, mielőtt eltakarja a vízvezetékeket a fürdőszobában, a falat darálóval kell vágni. De ha a pénzügyi oldalról nézed, ez a módszer a leginkább jövedelmező.

FONTOS! Fontos megjegyezni a következő hiányosságot. Ha szivárgás következik be, akkor a javításnak le kell szednie a falat.

Csővezeték gipszkarton szerelése

Hogyan zárja le a szennyvízelvezetőt a fürdőszobában? A legtöbb esetben ez egy gipszkarton doboz segítségével történik, amelynek telepítését saját kezűleg lehet elvégezni.

Milyen szép a vízcső tömítése a gipszkartonban? Mindenekelőtt anyagokat és eszközöket kell készíteni a telepítéshez:

 • gipszkarton és fém keretelemek;
 • ceruza;
 • kés és olló fémhez;
 • csavarhúzó;
 • mérőszalag;
 • szinten;
 • fúró és csavarhúzó;
 • önmetsző csavarok;
 • gon.

A munka teljesítményének sorrendje:

Amikor a keret rögzítési pontjait a helyiség falaira jelöli, használjon olyan szintet, amely biztosítja a szerkezet függőleges helyzetét. A kommunikációkat el kell rejteni, legalább 1 centiméterre mélyedni a keretbe.

 1. A jövő doboz fém keretének felszerelése.

Használja pontosan a fémkeretet a doboz felszereléséhez, mivel a fa nedvességre érzékeny és gyorsan összeomlik. A rögzítést tűcsavarokkal és önmetsző csavarokkal végezzük, a kötőelemek rögzítését 50 cm-es lépcsővel végezzük.

 1. Gipszkarton lemezek vágása és rögzítése.

A gipszkarton rögzítését a keretre 30 cm-enként kell elvégezni.

 1. A daruk és egyéb fontos elemek (mérők, csavaros csatlakozások stb.) Elhelyezése a gipszkarton dobozán, így a javítások szükség esetén gyorsan és olcsó módon hajthatók végre.
 1. Tömítőcsuklók.

A doboz a gipszkarton lehet kész minden anyagot: festék, csempe, tapéta.

Maszkolás gipszkarton alatt

Ez a módszer eddig jelentősen növelte támogatóinak számát. Mert technika és egyszerű.

Hogyan lehet lezárni a vízvezetékeket a fürdőszobában gipszkarton, világosan mutatja a fényképet. Látható, hogy a gipszkarton burkolat nagyon esztétikusnak tűnik. Ugyanígy lehet lezárni és a csatornacsatornát is.

Ennek a módszernek a hátránya, hogy a helyiség elveszíti méretét. Az ilyen módon, hogy eltakarja a csatorna csövek a fürdőszobában gipszkarton kiváló egy egyszerű ház, ahol a tulajdonosok maguk döntenek, hogyan kell elhelyezni a belső partíciókat.

A csővezeték ilyen módon történő elrejtése nem fizikailag nehéz, és a szakmai készségek és ismeretek nem szükségesek ehhez. A régi Hruscsov és a panel házaknál ez a módszer is megtalálja alkalmazását.

Műanyag panelek használata

Ez a módszer az egyszerű telepítés miatt népszerűvé vált. A munkamódszer hasonlít a gipszkartonozáshoz. Ebben az esetben szintén építsenek egy fémprofilot, majd műanyag bevonattal.

FONTOS! Nem ajánlott csatornarendszereket vagy vízvezetékeket elhelyezni az állványprofilban. Itt csavarok károsíthatják őket.

Hogyan zárjunk be egy rést

Gyakran sok lakásban víz- és szennyvízelvezető csöveket szerelnek be. Ha van, akkor nagy szerencsésnek tartják.

A kommunikáció elrejtése ebben az esetben nagyon egyszerű. A fő előnye ennek a helyzetnek az, hogy minden munkát elvégeznek, anélkül, hogy helyet hagynának.

Ennek a módszernek a lényege, hogy a csempeit áthelyezik egy rés szélére. Néhány centiméterrel át kell haladnia a szélén.

Miután a ragasztó megszáradt, a varratokat dörzsöljük a csempere. A szélek mindkét oldalán, amely kiálló, a műanyag közvetlen csatlakozása ragasztva van.

Tele van panelekkel. Vízszintesen vannak elhelyezve. Ha nem tervezi, hogy valamit felakaszthatja a falra, akkor nem adhat hozzá további merevítőket.

Ha szüksége van valamire, ami a falon lóg, akkor olyan helyeken, ahol tervezik, profilokat kell elhelyezni. Közvetlenül a falhoz vannak rögzítve.

A leírt módszert olyan esetekben alkalmazzák, ahol gyorsan megközelíteni kell az autópályát. Ha a hálózat kiépítésének minősége kifogástalan, akkor a fülke gipszkartonhoz van kötve.

Ez a munka egy kicsit bonyolultabb, mint a műanyag. Mert a rés szélén a vezető profilok vannak felszerelve. A jumpereket rögzítik rájuk. Ezután az épület gipszkartonra van burkolva.

FONTOS! Feltéve, hogy van egy vízmérő egy rést, érdemes megjegyezni, hogy el kell hagyni a nyílást. A legegyszerűbb megoldás a szükséges méretű réses lyuk, amelybe a nyílást ragasztják.

Csövek elrejtése a padlón

A kommunikációs módszerekről szólva érdemes megemlíteni egy másik érdekes módot. Bezárhatja a padlót.

A probléma ilyen megoldását vonzza az a tény, hogy nincs szükség sablon végrehajtására. Csöveket fektetnek a lemezre, és rögzítik őket. Ezután öntsük az esztrichbe.

Ennek a módszernek a hátránya, hogy a csatornahálózat nem rejthető el a padlón. A szokásos öreg módszert kell kötniük - a shtroby-ban.

Vízvezeték redőnyök

A fürdőszobában lévő csövek lezárására szolgáló módszereket keresve, amelyeket nem találtunk fel, a fotók különféle módon mutatják ki a helyzetet.

És nem lehet mondani egy másik jó és egyszerű módszerről. A lényege egyszerű - vízvezeték redőnyöket használ. Ebben a helyzetben számos funkciót látnak el:

 1. Közeli kommunikáció;
 2. Csökkentse a vízvezeték szerelvények zaját;
 3. Növelje az épület esztétikájának szintjét;
 4. Teljes hozzáférést biztosít.

Ennek az eljárásnak az előnye az arcon. A redőnyök nem rejtik el a helyet, az összeszerelt állapotban a dobozban vannak, és a kibontott helyzetben bezárják a mögöttük lévőeket.

A kommunikáció megközelítéséhez csak egy kézmozdulatra van szükség.

Bútorok elrejtése

Ha a fenti módszerek nem használhatók a fürdőszobában, akkor van még egy nagyon egyszerű módszer. A bútorok tervezésénél célszerű a kommunikációt elhelyezni.

Ez a javítás elvégzése után elvégezhető. Ez a legjobb megoldás, ha a szekrényeket, a tükröket lógatják, a hüvelykujjokat telepítik.

A bútorok ebben a helyzetben nemcsak a kommunikációt álcázzák, hanem a rendeltetésükhöz is használják. Nagyon kényelmes, hogy szükség esetén mindig teljes hozzáférést biztosít a csövekhez.

FONTOS! Magas páratartalom a fürdőszobában további követelményeket támaszt a bútorok számára. A nedvességálló anyagok drágák, és nem mindenki tud ilyen fülhallgatót vásárolni. Ebben az esetben ajánlott mechanikus szellőztetést alkalmazni. Így beállíthatja a mikroklíma teljesítményét és biztosítja a szükséges légcserét.

Számos elképzelés létezik arról, hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában. Melyik út, mindenki maga dönt. Mindez az egyes emberek preferenciáitól és képességeitől függ.

A lényeg az, hogy szándékosan megközelítjük ezt a problémát, és kiválaszthatjuk azt az opciót, amely alkalmas egy adott helyiségre. Akkor értékelni fogja a fürdő új, továbbfejlesztett belsejét.

Hogyan lehet elrejteni a kommunikációt a hamis falakkal?

Ha egy új helyiség felújítása vagy egy régi komplett felújítása során minden kommunikáció egy fal mentén nyomható, akkor a legjobb megoldás a gipszkarton falfalainak telepítése, amelyek mögött minden csövet elrejthetnek.

 1. Egyszerű felszerelés és leszerelés.

A gipszkarton falfalainak telepítése a maszkolási kommunikációhoz sok szempontból egyszerűbb, mint egy ugyanazon anyag dobozának telepítése, hiszen legtöbbször teljes vagy nagy méretű anyagot helyeznek el a helyiség falán, nem kell sok darabot végrehajtania.

 1. Alacsony tömeg.
 2. Tartósság.
 3. A nehéz teher ellenállóképessége.

A gipszkarton hamis falán számos egészségügyi felszerelést, polcot és egyéb tartozékot lóghat, anélkül, hogy félne a biztonságáért.

Hogyan lehet a kinyúló vízellátó csöveket lezárni a fürdő csapjaihoz? Bizonyos esetekben a vésőfalak tilosak, mivel ez hátrányosan befolyásolhatja a zárt szerkezet tartóképességét. A gipszkarton falát bármikor, bárhová telepíthetjük.

 1. Kiterjedt befejező lehetőségek.

A hamis gipszkartonra bármilyen bevonatot alkalmazhatunk: festék, tapéta, csempe. Ha ezt az utóbbit választja, akkor a gipszkarton feletti rögzítés maximális megbízhatósága érdekében speciális rácsot telepítsen.

A kommunikáció maszkolásának egyetlen jelentős hátránya a helyiség térfogatának csökkenése. Ez a hátrány kiküszöbölhető úgy, hogy a polcokat a gipszkarton hamis falában tárolják.

Podium a fürdőszobában a kommunikáció bezárásához

Gyakran a rendszerek legelterjedtebb része a tálba kerül. Természetesen a lábára állíthatja, és díszítő képernyőt vagy képernyőt is felvehet, de a kifutópálya felszerelésének legjobb módja a csésze alatt a kommunikáció elrejtése.

Mindenekelőtt a dobogó tervezésénél meg kell választanod az anyagot, ahonnan készül. A fürdőszoba egy magas páratartalmú szoba, így nem mindenféle anyag alkalmas a dobogóra. Használhatja:

 • Kiváló minőségű gipszkarton, amely ellenáll a hosszan tartó nedvességnek.
 • Tégla.
 • Habblokkok.

A legmegfelelőbb megoldás a gipszkarton, hiszen az anyagot nagy sebességgel és minimális komplexitás jellemzi. Az anyag kiválasztásakor a legfontosabb, ha figyelembe vesszük, hogy egy fürdőkád akár 250 kilogrammot is mérhet, ami azt jelenti, hogy olyan szerkezetet kell választania, amely bármilyen probléma nélkül képes elviselni egy ilyen súlyt.

Hogyan lehet elrejteni a kommunikációt a mosogató alatt?

Hogyan zárja le a csöveket a mosdó alá a fürdőszobában? Ötletek, amelyek a legnépszerűbbek és érdekesebbek:

 • A gipszkarton beépítése a mosogató alá.

Ez az opció lehetővé teszi, hogy elérje a legmegfelelőbb mosogató stílusú szobát.

 • A mosogató talapzatának felszerelése.

A legolcsóbb és legegyszerűbb módja. Ugyanakkor a szennyvíz és a vízelvezetők egy helyen találhatók, a legfontosabb a szennyvízcsatorna minimális lejtése.

 • Függesztett mosogató beépítése hátsó kijárattal és rejtett telepítés a gipszkarton dobozában (vagy hamis falában).
 • Bútor beépítés beépített mosdóval.

A legnépszerűbb módja, mivel jelenleg nagyon sokféle bútor található minden típusú mosogatóhoz.

Lehetséges hibák

Mielőtt bezárná a mérnöki rendszereket a fürdőszobában vagy a WC-ben, először gondoskodnia kell arról, hogy a kiválasztott kommunikáció szabadon hozzáférhető legyen. Például számlálja a forró vízellátást vagy a menetes csatlakozást, amelyben a szivárgás valószínűsége a legmagasabb.

Ezenkívül meg kell győződnie arról, hogy a rendszerek elrejtése során nem sérültek a rendszerek. Gyakran sokan elfelejtik a szennyvízrendszer szükséges lejtését, amikor egy gipszkarton dobozba rejtik.

A szennyvízcsatorna és a vízrendszerek eltakarásának hibáiból eredő leggyakoribb problémák.

 • A darukhoz való hozzáférés hiánya.

Ha a rendszert még a közvetlen hozzáférést igénylő elemek helyén is el akarja álcázni, helyezzen be speciális ellenőrző nyílást. Jelenleg az ilyen elemek nagy választéka van, eltérnek a nyílás és a formatervezés módjától (például nyílások vannak lezárva, csempékként álcázva).

A vízellátó rendszer legveszélyeztetettebb pontja a menetes csatlakozás. Biztosítsa az ízületek tömítettségét és a felhasznált tömítő minőségét, és szükség esetén a gyorsabb javítás érdekében hagyja el az eljárási nyílásokat.

 • Nehéz installáció további elemek.

A helyiség javítása előtt határozza meg az összes háztartási készülék helyét. Ellenkező esetben, ha elrejti az összes elemet, új eszköz (például mosógép) csatlakoztatása meglehetősen problémás.

A szennyvízcsatornák és vízvezetékek telepítésekor a legfontosabb a minőségi anyagok használata és a munkavégzés pontossága. Ellenkező esetben az összes szabály betartása szivárgáshoz vezethet, amelyet a költséges javítások követhetnek.

Egy kicsit az elrendezés típusairól

A fő szabály - hogy a csöveket egy bizonyos sorrendben helyezték el. Még azok is, akik ezt először csinálják, könnyen elvégezhetik ezt a munkát saját kezükben.

De a szekvenciális elrendezésnek számos hátránya van. A legfontosabb az, hogy az ilyen rendszerekre nehezedő nyomás egyenetlenül oszlik el. Ez azt jelenti, hogy nem ajánlott egyszerre több fogyasztóban bekapcsolni a vizet.

A kollektor bekötése

Ebben az esetben a vízellátás egy külön szakaszát használják minden készülékhez. Ez hozzájárul az egyenletes eloszláshoz, a víz mozgásához az egész rendszerben.

Nem kell aggódnia a fürdőzőktől, ha be akarja kapcsolni a mosógépet vagy mosogatógépet.

A kollektor bekötése azt feltételezi, hogy a szelepet külön-külön telepítik az egyes csövekre.

Ha bármelyik rész meghibásodik, akkor nem szükséges az egész struktúrát szétszerelni.

A fő hátrány az, hogy az ilyen rendszerek elrendezése nem áll rendelkezésre a kezdőknek. És a szükséges anyag sokkal több, mint a soros kábelezésnél.

Jobb valódi szakembereket felkérni az ilyen problémák megoldására.

Számos jellemzőt kell figyelembe venni, függetlenül attól, hogy melyik módszert választották egyik vagy másik módon.

 1. A rendszert a lehető legteljesebb mértékben meg kell őrizni.
 2. A törzsben a kanyarokban és csomópontokban kell lennie a minimális számnak.

A hideg és melegvíz csövek nem ajánlottak a kötéshez. Az autópálya rendszerének egyetlen egységnek kell lennie, mint egy egyszerű eszköz.

Szükséges kiszámítani, hogy hány pont van a rendszerben a csövek eltávolításához. Ezt az opciót a magántulajdonosok határozzák meg. Minden attól függ, hogy milyen készülékek vannak a fürdőszobában, hány van ott.

Mosógép, víztartály, mosdó és kád - a főbb pontok. Még egy dolog, ha hozzáadjuk a fürdőszobát.

Most már majdnem mindenféle módon elrejted a csöveket a fürdőszobában a saját kezedben. Csak arra van szüksége, hogy meghatározza az Ön számára megfelelő és az üzlethez jutni.