Legfontosabb > Dekoráció

A küszöb kiválasztása és felszerelése a fürdőszobában

A küszöb a fürdőszobában - egy dolog, első pillantásra, egyáltalán nem kötelezõ, annyira sokan szeretnek nélküle. Valójában egy ilyen anya jelenléte - elengedhetetlen feltétel, amelyet az építési szabályzatok és szabályozások szabályoznak.

szükség

Ha például újépítésbe kezdett, amelynek következtében a padlószintek a fürdőszobában és a lakás többi részében azonosak lettek volna, akkor a KTF nem ért egyet ezekkel a változtatásokkal. Természetesen, ha nem fogsz részt venni a szállásodban, akkor nem kell aggódnia, hogy a felújítás hivatalosan jóváhagyott.

Azonban az élet nem áll meg, és meglepő módon felmerülhet az a gondolat, hogy egy lakást adnak el és új terméket vásárol. Az átépítéssel kapcsolatos nehézségek elkerülése érdekében a javításokat a legmegfelelőbb előírásoknak megfelelően végzik.

A fürdőszobában a küszöböt először is meg kell tenni annak érdekében, hogy a szivárgás megálljon, vagy legalábbis megállítsa a víz áramlását, és megóvja a többi helyiséget az árvízből. A hatás erősebb lesz, ha az alsó 15-20 cm falak a fürdőszobában vízszigetelést biztosítanak.

Tehát a fő funkciója az anya, hogy megakadályozza a terjedését "árvíz" az egész lakásban. Ezenkívül további hangszigetelést hoz létre, mivel az ajtó szorosabbra van rögzítve a nyílásban. A belső küszöb megakadályozza a fürdőszobába való behatolást, a kellemetlen szagokat és a port.

Meg kell jegyezni, hogy a küszöb elrendezésén kívül számos más megoldás is van erre a problémára. Így lehetőség van a fürdőszobában és a folyosón lévő padlószintek közötti különbség megszervezésére. Ugyanakkor a padló a fürdőszobában 15-20 mm-rel lehet a padló alatt a folyosón vagy fordítva. A küszöb helyett sima lejtést lehet építeni a fürdő felé. Mindezek a lehetőségek sokkal több forrást igényelnek tőled - az idő, a munka és a pénz, mint a belső küszöb beállítása, tehát ha nem vagy nagyon tapasztalt építő, akkor javasoljuk, hogy ne kísérletezzen, hanem a problémát a legegyszerűbb és leghatékonyabban megoldja.

követelmények

A fürdőszoba egy különleges szoba a házban, ezért a szoba összes berendezése és felszerelése rendkívül óvatosan kell válogatni. A fürdőszobát a magas páratartalom és gyakori hőmérséklet-változások jellemzik. Ennek következtében - a kondenzátum és penész kialakulása. A javítás során felhasznált anyagoknak nedvességállónak kell lenniük, ne féljenek a hőtől vagy a hidegtől, és speciális mosószerekkel való mosással kell jól elviselni.

Így a fürdőszobában a küszöb felépítését és befejezését nagyon jól át kell gondolni. Kívánatos, hogy ez monolitikus szerkezet, hézagok és repedések nélkül. Erősnek és tartósnak kell lennie, vízlepergető tulajdonságokkal kell rendelkeznie, ugyanakkor nem csúszósnak kell lennie. Ezenkívül tartós, kopásálló anyagokból kell készülni, és természetesen összhangban kell lennie a fürdőszoba és a folyosó díszítésével. A feladat nem könnyű, de kezelhetjük!

Anyag kiválasztása

Mindenekelőtt meg kell határozni, hogy mi lesz a küszöbünk.

Különféle anyagok felhasználásával készült porok előállítására:

 • Az acél talán a legtartósabb anyag. Az ilyen dió nagyon nehéz lesz károsodni vagy megtörni. Vásárolhatsz acélküszöböket a fém színétől, vagy bármely más színben festettek.
 • A rozsdamentes acélból készült ablakpárkányok meglehetősen ritkák, sokkal gyakoribbak a rozsdamentes acélból, köszönhetően gyönyörű ezüst bevonatú falaknak vagy bútoroknak
 • A bronz kizárólag a megrendeléshez készült, mivel ez az anyag nagyon drága. Azonban megvásárolható alumínium küszöbök, "bronz" festéssel. Sokkal kevesebbet költenek, és megjelenésük majdnem ugyanaz.
 • Sárgaréz - az anyag nem is olcsó, de nagyon szép. A küszöbök nagyon erősek és tartósak.
 • Alumínium küszöbök - könnyű és olcsó. Vannak különféle színek.
 • A leggyakoribb faoszlopok. Ez annak köszönhető, hogy egy ilyen küszöböt könnyű felvenni színes fából készült ajtón. A fa gyönyörű és környezetbarát anyag. A faszerkezetek könnyen elkészíthetők kézzel. A tölgy és a fenyő a legalkalmasabb erre. Ezek a kőzetek a legnehezebbek és tartósabbak.
 • Műanyag küszöbök - a leginkább megfizethető. A boltokban mindenféle szín és méretű műanyag termék megtalálható. Kedvezőek, esztétikailag tetszetősek, de életük nem túl hosszú, ezért fel kell készülni arra a tényre, hogy néhány éven belül az ilyen porokat meg kell változtatni.
 • A konkrét küszöb olyan tőketermék, amely árvíz esetén megbízhatóan megvédi a lakást. Lehetséges, hogy egy ilyen küszöböt saját maga hoz. A befejező bevonatot általában csempe vagy laminált anyagként használják.

A legnépszerűbb fa, fém, műanyag és beton küszöbök.

Küszöb a fürdőszobában. Hogyan készítsünk egy küszöböt a fürdőszobában?

Annak érdekében, hogy szellőzést biztosítson a fürdőszobában, egy küszöböt állítanak elő. A fürdőszobában vagy a WC-ben lévő küszöbérték lehetővé teszi a szoba kényelmes használatának javítását. A gyártás módszereiről és a küszöbérték funkcionális terheléséről további tárgyalásokat folytatunk.

Tartalomjegyzék:

A fő okok az építési küszöb a fürdőszobában

Annak a kérdésnek a megválaszolására, hogy szükség van-e egy küszöbértékre a fürdőszobában, lehetetlen határozni igen vagy nem. Mivel mindez attól függ, hogy milyen helyiségben található a fürdőszoba. De azok számára, akik úgy döntöttek, hogy beállítják a küszöböt, javasoljuk, hogy fontolja meg a fő funkcióit a fürdőszobában.

Számos fő oka van annak, hogy egy fürdőszobában szükség van egy küszöbértékre. Ezek közül az első a küszöb használata a víz kiáramlásának akadályaként, például ha egy cső megtörik a fürdőszobában. Így az összes víz ugyanabban a helyiségben marad, és nem kell több szobát kijavítani. Ezenkívül a küszöb megvédi a helyiséget a véletlenül kifolyt víz ellen, például gyerekek fürdésénél.

Az ilyen küszöbértékek kialakításakor fából készült gerenda, amely része az ajtó doboz. Viszont a magas páratartalmú helyiségben való használata nem praktikus. Ezért leggyakrabban a fürdőszobában a beton küszöbét, a dekoráció ugyanazokkal az anyagokkal, mint a padozat építésében.

Egy másik lehetőség a küszöb kialakításához a fürdőszobában kerámia burkolólapokkal való elrendezés. Ezzel egyidejűleg egy szokásos lapkát először telepítenek, majd egy másik réteget tetejére ragasztanak, küszöb formájában. A végdarabok beillesztéséhez használja a sarkokat.

A fürdőszobában a küszöb beállításának másik oka a szellőzés biztosítása. Ezt a folyamatot két módon végzik el:

 • több milliméternyi rés maradt, így szellőztetésen keresztül jutnak hozzá;
 • beépített rácsok az ajtó közelében, amelyek természetes szellőzést biztosítanak.

A küszöb fő típusai a fürdőszobában

A rendes helyiségek küszöbértékei általában egy ajtóval, azaz műanyaggal, fémmel vagy fával azonos anyagból készülnek. Ezek a küszöbértékek egységes, holisztikus kialakításúak, vonzó megjelenésűek.

Azonban a fa vagy műanyag küszöbök használata a fürdőszobában gyors romláshoz vezet, mivel a nedvesség és a mosás állandó hatása jelentősen befolyásolja az ilyen küszöbértékek teljesítményét.

Ezért ha nem kerüljük el a fa küszöb bevezetését a fürdőszobában, akkor ajánlott szilárd faanyagot gyártani, amelyet antiszeptikus és nedvességálló impregnálással kell kezelni.

Lehetőség van egy fém küszöb behelyezésére a fürdőszobában, de jelenléte ebben a helyiségben teljesen helytelen, mivel a nedvesség állandó hatása negatívan befolyásolja a megjelenését.

Lehetőség van egy konkrét küszöb kialakítására, amely később ugyanazt a felületet kapja, mint az egész fürdőszoba padlója. Ezek a küszöbök a legtartósabbak, nedvességnek nincsenek kitéve, és nagyon jól néz ki a fürdőszobában, mivel nem különböznek a padlóktól.

A küszöb mérete a tulajdonosok preferenciáitól, a helyiség méretétől és a funkcionális céltól függ.

Hogyan készítsünk egy küszöböt a beton fürdőszobájában?

A küszöb felépítése előtt pontosan meg kell határoznia a méretét. Ha a szoba lehetővé teszi, akkor jobb, ha egy ilyen hosszúságú küszöböt építünk fel, hogy teljes lábat képezzen rajta.

Ha a fürdőszobában végzett javítás már megtörtént, a küszöb felépítése a padlófelületen feltüntetett jelzéssel kezdődik. A küszöb helyét a szennyeződéstől és törmeléktől meg kell tisztítani, ha van ilyen, majd a korábban mért méretek szerint fel kell állítani a zsaluzatot.

A primer használatával kezelje a felületet, erős beton tapadást biztosít. A zsaluzat felszerelése kövesse az egyenletességét. A küszöb magassága nem haladhatja meg az ajtó alsó szélének magasságát, hogy ne zavarja meg a szabad megnyílást.

Folytassa az oldat elkészítéséhez, győződjön meg arról, hogy a cement, a homok és a víz kivételével olyan zsugorodási oldatokat vagy keverékeket használjon, amelyek rugalmasabbá teszik a tömeget. Győződjön meg róla, hogy a megoldás nem túl folyékony.

Amint a habarcs elkészült, azt az előzetesen elkészített zsaluzathoz kell önteni és kiegyenlíteni. Nézzük a levegő hőmérsékletét a helyiségben, ne legyen túl magas, hogy a repedések ne jelennek meg a küszöbön. Ajánlatos továbbá, hogy a küszöböt vízzel időnként nedvesítsük meg, a tartósabb kikeményedés érdekében. Teljes száradás után haladjon a küszöb végére, ezért kívánatos ugyanazt a burkolólapot használni, mint a padlón a fürdőszobában vagy a WC-ben. Miután egy konkrét küszöböt épített a fürdőszobában, több mint tíz éve szolgál majd. Ezek a küszöbértékek nem igényelnek különös gondosságot, nagyon tartósak és erősek, nem szivárognak nedvességgel és könnyen tisztíthatók.

Fa küszöbök telepítése a fürdőszobában és a WC-ben

A fából készült küszöb behelyezése a fürdőszobába vagy a WC-hez egy meglehetősen gyors folyamat, amely nem igényel nagy erőfeszítést, szemben a konkrét küszöb kialakításával. De még mindig keményen kell dolgoznia.

Fa küszöbök a fürdőszobában - nagyon gyorsan elhasználódnak, ezért gyakori helyreállításra vagy cserére szorulnak. De ha nincs konkrét küszöbérték kialakításának lehetősége, akkor biztonságosan haladjon a fa küszöb elrendezéséhez.

Annak érdekében, hogy ilyen küszöböt lehessen választani, hatalmas fajtákból álló fát válasszon, mivel a séta és a zárás, valamint az ajtó nyitása folyamatosan a küszöbön van.

Mielőtt egy új fa küszöböt telepítene, ha van egy régi küszöbérték, ellenőrizze, hogy hibás-e. Kevésbé káros, olcsóbb és könnyebb visszaállítani. Ehhez a bevonatot meg kell csiszolni, majd egy réteg lakkokkal és festékkel kell bevonni, amely olyan színű, mint maga a fürdőszoba.

Ha a helyreállítási küszöbérték nincs feltétlenül és ki kell cserélni, azt egy karral kell eltávolítani, amely fokozatosan eltömődik a küszöb felszínén. Ha a fa küszöb emelkedik a padló felett, engedje el előtte a rögzítőelemeket, majd csak ütögesse le egy kalapáccsal. A küszöbfűrés több részre történő fűrészelésének lehetősége, biztonságos eltávolítása érdekében.

Új küszöb bevezetése előtt ügyeljen a törmelék eltávolítására és a felület nedves ruhával történő törlésére. A kész küszöbértékeket a hardverraktárakban vagy a piacon értékesítik, csiszolt, festett, és könnyen telepíthető, miután korrigálta őket méretükben.

Saját gyártási küszöb esetén nagyobb erőfeszítést igényel, hogy felületét tökéletesen sima és szép legyen.

Tipp: Javasoljuk, hogy a küszöbérték hosszabb legyen a szükségesnél, mivel ajánlott az ajtó oldalain lévő korábban vágott hornyokban elhelyezni. Így a küszöbérték biztonságosan rögzített, és jobban megőrizhető.

A küszöböt az ajtó felületére rögzítik körmökkel. A faanyag repedése elkerülése érdekében fúrja elő a köröm lyukakat, majd rögzítse és szegelje a küszöböt. Festés és küszöb lakkal borítva - a telepítési folyamat befejezése. Ha a küszöb és az ajtó, vagy a küszöb és a padló között van egy kis rés, javasoljuk, hogy töltse fel vízálló tömítőanyaggal.

A küszöb a fürdőszobában és a WC-ben: hogyan kell csinálni magad

A küszöb a fürdőszobában és a WC-ben - miért kell? A küszöböt bizonyos esetekben bizonyos feltételek mellett adják meg. Bármely tulajdonos saját küzdelmével küszöböt készíthet oktató fotókkal és videó oktatóanyagokkal. Ebben a cikkben - mindent a készülék küszöbén a fürdőszobában vagy a WC-ben.

Az okok a küszöb felépítéséhez a WC-ben vagy a fürdőszobában

Nem lehet egyértelműen megválaszolni azt a kérdést, hogy megfelelő-e a WC-ben vagy a fürdőszobában egy küszöbérték meghatározása, és minden esetben a hely tulajdonosai saját döntést hoznak ebben a kérdésben.

Természetesen a fürdőszobában vagy a WC-ben lévő küszöb bizonyos funkcionális feladatokat lát el:

 1. A vízszivárgás akadályai - rendellenes vészhelyzetek esetén, amikor szivárgások keletkeznek a vízvezetékekből, vagy túláradnak egy fürdőszobában, a küszöb segít elkerülni a lakás többi szobájának áradását, ami akadályozza a vízáramlást.
 2. Gyermekek vagy állatok fürdésénél a küszöb megakadályozza a víz más helyiségekbe való elterjedését.
 3. A kellemetlen szagok elterjedésének akadálya - amikor a WC-be záródott ajtó zárva van, a küszöb jelenléte növeli a WC-helyiség elszigeteltségét, megakadályozva a szagok terjedését.

Általában a küszöbértékek meghatározása magában foglalja az anyag azonos szerkezeti elemeinek elkészítését, mint amilyennek az ajtót maga készítette: a műanyag ajtólap műanyag küszöb, a fém ajtó egy fém küszöb, a faajtó egy fadarabból van. Az anyagok azonosítása lehetővé teszi, hogy a szobatervet ugyanolyan stílusban tartsa fenn, de a fa- és műanyag padlók rövid élettartamúak.

Fa küszöbök - az előnyök és hátrányok

Ha van egy fából készült ajtó a fürdőszobában, akkor a fadoboz küszöbje ideális egy ilyen ajtó számára, ha csak egy általános harmonikus kialakítás követelményeit követjük. A fa könnyedén felszívja a nedvességet, érzékeny a bakteriális és a gombás elváltozásokra, könnyedén megrepedt, és durvább és folyamatosan nedvességnek kitett. A WC és a fürdőszoba csak azok a szobák, ahol folyamatosan magas a páratartalom. Ezekkel a mutatókkal a fa küszöbét könnyedén repedések vagy penész borítja, elveszíti eredeti méretét és alakját.

Sürgősségi helyzet esetén, amikor a kádból víz vagy a csővezetékben bekövetkezett baleset következtében szivárgást vált ki, a fa küszöbérték az első árvíz után használhatatlanná válik.

Tipp A fa küszöbét, ha lehetetlen más anyagot használni, csak keményfából készülhet, fertőtlenítő impregnálással, víztaszító és tűzoltó vegyülettel kezelve.

Fém küszöbök - ellenben és ellenben

A fürdőszobában a fém küszöb ereje nem kielégítő. Az ilyen struktúrák sok évig képesek szolgálni, nem hajlamosak a repedésekre, nem változtatják meg az alakjukat. A fém küszöbök egyik jelentős hátránya a rozsda kialakulása, amely fokozatosan gátolja a fémeket, és ezáltal a küszöböt használhatatlanná teszi.

Fürdőszoba és WC - műanyag küszöb

A műanyag ajtókat gyakran használják a fürdőszoba vagy a WC helyiségeinek ellátásához, ezért egy ilyen ajtóhoz egy műanyag küszöbértéket javasolnak. A műanyag azonban rövid életű anyag. Könnyen repedés, törés, törés. Figyelembe véve a hatalmas terhet a fürdőszobában vagy a WC-ben, amikor minden családtag meglátogatja ezeket a helyiségeket, nem kétséges, hogy a küszöb gyorsan válik értéktelenné. A műanyag öregszik, néhány év múlva a küszöb összeomlik és összeomlik. Bizonyos esetekben az öregedés esetén a küszöb változik. A design színének megváltoztatása ugyanolyan stílusban disszonanciát kölcsönöz a belsőépítészetnek.

Beton küszöb - a legjobb megoldás a fürdőszoba és a WC számára

A betonküszöb kialakításának lehetősége a fürdőszobákhoz és a WC-khez leginkább megfelelő, a beton küszöböt könnyedén be lehet vágni, hogy megfeleljen az egész teremnek padlólapokkal. A beton küszöb magas kopásállóságot, tartósságot és szilárdságot jelent. A betonfelület nem változtatja meg az idegen tényezők geometriai méreteit és alakját. A betonküszöb legnagyobb előnye a magas nedvességállóság: a gőz és a nedvesség nem képes károsítani a beton küszöbszerkezetet.

A beton küszöbének befejeződése padlókerámia vagy kőburkolatból készült, amely könnyen felvehető a helyiség belsejébe.

Küszöbök a fürdőszobában vagy a WC-ben csinálják magukat - lehetőségek és trükkök

Kezdetben fontos megjegyezni, hogy a küszöbértéknek meg kell felelnie a helyiségnek, a funkcionális célnak és a helyszínnek.

Tipp Ne tegye a küszöbértéket nagyon szűknek - ez növeli a sérülés lehetőségét.

A küszöb gyártása a fürdőszobában padlókerámia vagy kőcserép felhasználásával, az első rétegben a szokásos cserépre van szerelve, a réteg tetején egy másik csempe van burkolva, amely maga is küszöbként szolgál. A végek keretezett sarkok.

Nem nehéz egy küszöbértéket létrehozni a beton fürdőszobájában, különösen ha bizonyos követelményeket követel:

 • a lépésszélességnek meg kell egyeznie vagy meg kell haladnia a lábak hosszát;
 • előzetesen gondos mérésekre és a padló felületének jelölésére van szükség;
 • a zsaluzatot szigorúan méretre kell szerelni, vízszintesen és függőlegesen igazítva;

Hogyan készítsük el a küszöböt a fürdőszobában és miért kell megbotláncolnunk: 6 csaló lapot válaszol

A küszöb képe a folyosó és a fürdőszoba között

Hogyan kell a küszöböt a fürdőszobában megfelelően kiépíteni, és miért van szükség erre? Egy napon, miközben ismét megbotlott rajta, felkértem magam egy második kérdésre, és amikor megtaláltam a választ, amire kíváncsi voltam, átváltottam az elsőre, amit azonnal kihasználtam a gyakorlatban.

Mi változtatta meg ezt a látszólag jelentéktelen bútorlapot? Ezután összeállítottem néhány egyszerű csalólapot minden szükséges információval azok számára, akiknek nincs ideje, hogy belevágjanak a leírt probléma tanulmányozásához a fejjel.

Cheat Sheet 1: És mindazonáltal szükség van rá

Lehetséges, hogy az én lábamon lévő nagy lábujj nem ért egyet az összes alábbi érvvel, de az agy a szükséges következtetések levonásával értékelte őket.

Szükségünk van egy küszöbre a fürdőszobában? Határozottan szükséges, mert:

 1. Anélkül, hogy nem is tudná eladni a lakást, mivel ez a belső elemnek jelen kell lennie a BTI normái szerint. Természetesen lehetséges, hogy nem tervezed ezt, de az élet nagyon változékony, ezért jobb, ha nem lesz probléma legalizálása a lakhatás átépítése esetén, ha sürgős szükség van az eladásra;
 2. Megakadályozza a víz elterjedését a fürdőszobából a többi helyiségbe árvíz esetén. A fürdőszobában a padlózat leggyakrabban vízálló csempékkel van bélelve, és ha betölti a keverőt sürgősségi vagy gondatlan használat esetén, akkor valójában elegendő csak a folyadék kinyerésére és a szoba száradására. De ha az árvíz meghaladja a nedvességálló zónát, akkor ennek következtében a jövőbeli javítások ára nemcsak a folyosó padlóburkolatából alakulhat ki, hanem az alatta lévő szomszédok mennyezetének és falainak befejezésével is;

A folyosó és a fürdő közötti küszöb árvíz esetén gát szerepet játszik

Annak érdekében, hogy a vízcsövek vagy más hasonló bajok megszakadásának lehetőségéből adódó lehetséges fenyegetés maximálisan lokalizálható legyen, azt javaslom, hogy a falakat legalább 200 mm magas vízszigetelő anyaggal borítsa be a fürdőszobába. Akkor biztosak lehetsz benne, hogy a víz nem fogja leküzdeni a szoba határait.

 1. Késlik a felesleges hangokat. A víz gyűjtésének zöme nagyon nyugtalan lehet, különösen, ha valaki késő este próbál aludni egy nehéz nap után, és valaki csak elkezdett vízkezelésre;
 2. Megakadályozza a piszkozatok kialakulását a fürdőszobában és a por behatolásával. Az első jelenlétének köszönhetően a forró kád elhagyása után könnyen elfogyhat a hideg, és a második jelenléte tönkreteszi a fürdés általános érzetét, és arra kényszeríti Önt, hogy gyakran tisztítsa meg az állandóan eltömődő kapucnivalot;

A fürdőszobában lévő küszöb hiánya negatívan hat majd a kapucnira is

Tehát van egy fürdőszobaajtó küszöbértékkel vagy anélkül? Ha biztos vagy benne, hogy örökségül átadja a lakását a gyermekeknek, nem kétséges a fürdőszobai berendezéseinek megbízhatósága, minden körülmények között elaludtál egy hősies álmoddal, jó egészséged van, hogy ne féljenek a rajzolástól, és hozzászokott a rengeteg porhoz, biztonságosan figyelmen kívül hagyhatja a vizsgált létesítményt a belső tér eleme.

Azt is tervezem, hogy a házat egy tágasabbra cseréljem, és nem rendelkezem az említett istállókkal, ezért nem tudom a küszöbértéket nélkülözni.

alternatív

Igaz, igaz, hogy a fürdőszobának a lakás többi részétől való megvédése hasonló hatással jár, és a lakás másik része a fürdőszobából más módon érhető el: a padló emelésére a folyosón, de ehhez további pénzügyi és munkaerőköltségekre van szükség, valamint "enni". Sokkal könnyebb és olcsóbb a két szoba határán lévő sáv elhelyezése a saját kezével.

Lehetséges, hogy a különböző szintű padlók drágábbak és nehezen megvalósíthatók

Cheat Sheet # 2: Az álmok küszöbe

Az a tény, hogy az ajtó behelyezése a fürdőszobába egy küszöbértéket a védelmi szempontok határozzák meg, egyértelmű, de milyen követelményeket terjesztenek elő közvetlenül a belső tér ezen elemeire? Ideális esetben az alábbiak mindegyikének meg kell felelnie:

A fürdőszoba és a folyosó közötti küszöbérték az idő, a nedvesség és a láb hosszadalmas vizsgálata után

Cheat Sheet 3: Tehát mi ez ugyanaz, amit csinálni

Az előző "csalólapon" meglehetősen szigorú követelményeket írtam le, de milyen anyagokat tudtak kielégíteni? Lássuk:

 • Steel. A legtöbb ellenáll a mechanikai igénybevételnek. Ugorj rá, téveszd, ő maradhatatlan abban a vágyában, hogy hűségesen szolgáljon. De azonnal felhívom figyelmedet, hogy egy ilyen párkányon megbotlik, különösen fájdalmas. Ne felejtsük el a korróziós folyamatok lehetőségét állandó nedvesség miatt;

Az acélanya nagyon erős, de rozsdásodhat

Acéltermék vásárlásakor azt javaslom, hogy ezt a választást lefedje a porfestékkel festett festékre, vagy saját kezdeményezésére ezt az eljárást elvégezheti. Ebben az esetben már nem félek a nedvesség káros hatásai miatt bekövetkezett idő előtti pusztulásának.

 • Rozsdamentes acél. Ebben az esetben egyáltalán nem kell aggódnia a vízért, de ez az anyag némileg drágább, mint az egyszerű fém. Ne feledje azonban, hogy a rozsdamentes acél a legmodernebb stílusok, mint például a high-tech és a modern;

Rozsdamentes acél "halhatatlan" küszöb

 • Bronz. Nagyon szép termék, hangsúlyozva a tulajdonosok gazdagságát, de ez is nagyon drága, és megköveteli a fürdőszoba megfelelő díszítését;
 • Brass. Az ilyen anyagokból készült termékek némileg olcsóbbak, mint a bronzminta, de különleges szépségükre és a közös belső tér követelményeire is büszkélkedhetnek;

A sárgaréz dió gazdagnak tűnik

 • Alumínium. Ez a fémtermékek legelterjedtebb képviselője, mivel viszonylag olcsó, nem fél a nedvességtől és kis tömege van, ami a szállítás és a beszerelés során kényelmes;
 • Fa. Gyönyörű és nagyon gyakori a lakásokban lehetőség, de itt, természetesen, meg kell emlékezni a legfontosabb hiánya a fa, ami a hidrofóbicitás. Vagyis egy fából készült minta egyszerűen elkezd rothadni magas páratartalmú körülmények között.

Ezért a tölgy vagy a fenyő küszöbét meg kell vásárolnia vagy meg kell vásárolnia, amelyek a legkönnyebben tolerálják a nedvességet és kiváló kopásállóságot mutatnak, és ne felejtsük el a nedvességálló bevonatot;

Fa küszöb jól illeszkedik az ajtóhoz és a padlóhoz a folyosón.

A fürdőszoba és a folyosó közötti küszöbérték

A küszöb a fürdőszobában - fontos dolgokat javítani

Elindította a javítást? Szeretne gyönyörű, kényelmes és otthonos otthonában? Fontolja meg a fürdőszoba javításának fontos pontjait, a csempék feldolgozásának részleteit, melyet jobb választani, nézzünk részletesen a régi szerkezeti elemek szétszerelésére és egy új telepítésre.

A minőségi munka érdekében figyelembe kell venni a jövő belsejének minden apró részletét. A fürdőszobai anyagok csak nedvességállóak, nem szabad félniük a hőtől, a hidegtől és az agresszív detergensektől. Miután elolvasta ezt az anyagot, világos tájékoztatást kap arról, hogy miként javíthatja a fürdőszobában a jó minőségű és hosszú évekig tartó javításokat. Hogyan helyezzük el a burkolólapokat, és logikus véget érjünk el, beleértve a javítás olyan fontos elemét, mint a küszöb a fürdőszobában, és teljes mértékben felkészüljünk a váratlan hazai bajokra.

A létesítmény fő funkciója, hogy megakadályozza a víz behatolását az egész házban árvíz esetén. Ez a design további hangszigetelést eredményez a szobában, és megakadályozza a por, a piszok és a kellemetlen szagok belépését a fürdőszobába. Amikor a küszöböt a fürdőszobában lévő ajtó küszöbére építik, akkor jobb, ha olyan anyagot használunk, mint a kerámia gránit. A hagyományos csempékhez képest nagyobb szilárdság jellemzi.

Fontos szempontok, amikor kiválasztunk egy ajtót a fürdőszobában

Ennek a kialakításnak az a fő feladata, hogy megakadályozza a víz bejutását a padlóba és a fürdőszobába. Ezért különös figyelmet kell fordítani a küszöb magasságára, jobb, ha magasabb a padlónál a folyosón és a nappaliban. Természetesen egy szint feletti magasság nem elegendő, és ami a legfontosabb, nem más, mint a többi. Fontos, hogy teljesen lecsökkentse a teljes padlószintet a fürdőszobában, így egy "különleges helyet" teremt a váratlan vízfelhalmozódáshoz.

Előkészítő munka a küszöb felállításához a fürdőszobában

A kényelem és a sérülés elkerülése érdekében elsősorban személyi védőeszközöket vásároljon. A hardverraktárban különleges védőszemüveget, kesztyűt, régi fejdíszt, zárt ruhát és használhatatlan cipőt találsz otthon. A dolgok valószínűleg elkényeztetettek, ezért a legjobb, ha valami olyat visel, amit a mindennapi életben nem használnak.

Javító eszköz

Szükséges eszközök a csempe és szivacs telepítéséhez a fürdőszobában:

 1. Építési szint az anyagok helyes vízszintes helyzetének megállapításához.
 2. Spatula: sima, fogakkal és gumival.
 3. Bolgár.
 4. Speciális tartály a keveréshez és a ragasztó munkájának előkészítéséhez.
 5. Szabály (az esztrich beállításához).
 6. Puncher.

A csempe és küszöb elhelyezése a fürdőszobában

A régi ajtókeret és az ajtó eltávolítása a fürdőszobában, ha van ilyen. Vessünk egy pillantást az ajtókeret és a küszöb lebontásának szakaszára. Ehhez lesz szüksége: kalapács; fémfűrész és törmelék közepes méretű. Vágja ki mindkét oldalán egy fűrészszalag a középső része a fürdőszoba ajtó és óvatosan kezdenek nyitni. Ezt nagyon óvatosan kell elvégezni, nehogy megsérüljön a doboz és az ajtó. Aztán egy kalapáccsal és egy törmelék segítségével kivonjuk a maradványokat, általában ami marad a küszöbnek. Tisztítsa meg a por felületét a felesleges por, piszok nedvességében, és alkalmazzon primert.

A burkolólapok előkészítése. Ebben a szakaszban meg kell mérni és fel kell készíteni a burkolólapot, azaz vágja be a kívánt darabokra a daráló segítségével. Nehéz használni a darálót a munkahelyén, azonban ennek az eszköznek a használatával a tojás minõsége a legjobb. Jobb, ha ugyanazt a cserét választja, mint a padlót, hogy elkerülje a minta eltérését és más kellemetlen helyzeteket.

A vágott vonalak jelölése a lapon

Csemperagasztót készítünk. Az utasításokat jól követjük, apró részletekben gyúrjuk és győződjünk meg arról, hogy ne keletkezzen csomók. A fogazott simító segítségével ragasztót alkalmazunk a csempe hátoldalán. Ez a típusú spatula lehetővé teszi, hogy gazdaságosan és egyenletesen elosztsa az anyag szükséges mennyiségét.

Dagasztó csemperagasztó

Porcelánt helyezünk és könnyedén nyomjuk. Ne felejtse el használni az épület szintjét a pontos vízszintes beállításhoz. A csempe behelyezése után használjon speciális összetételt a fugázáshoz. Ehhez szükséged van egy gumi spatulára, ennek az eszköznek köszönhetően nem okoz kárt a csempe elülső oldalán.

Az anya behelyezése a cserépből

A küszöbök különböző anyagokból készülnek. A legszélesebb körben használt küszöbök fából és műanyagból készülnek. Készíthet egy fából készült por a saját kezével, és a legegyszerűbben illeszkedik a ház belsejébe. Általában tölgyből vagy fenyőből készültek, mivel ezek a fafajok keményen és tartósan alkalmazkodtak. A leginkább megfizethető és megfizethető műanyag, hatalmas mínusz ilyen küszöbértékek - törékenység.

Fontos: egy fa küszöb felállításakor kövesse annak magasságát. Az ajtó és a küszöb közötti távolságnak legalább 5 mm magasságú résnek kell maradnia. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy a fürdőben lévő levegő jobban cirkuláljon, és biztosítsa a szellőztetés tökéletes működését.

Fa küszöb beépítés

Elkészítjük a helyet, tisztítsuk meg a szennyeződéstől és a portól, eltávolítsuk az összes felesleges elemet az esztrich után, és megoldjuk a felületet. Ne felejtse el az előkezelt felületet. A telepítést csak a megoldás teljes száradása után szabad elvégezni. Az ajtókeret alján az oldalsó oszlopok alján szükség van az anyacsavar tervezett magasságának hornyolására, és egy fából készült üveget készítsen. A megfelelő helyre tettük, kalapáccsal.

A fúró segítségével két, három lyukon keresztül egyenletesen végezzük a teljes hosszúságot. Eltávolítjuk a küszöböt, és a fennmaradó jeleknél a kalapácsokat ütköztetjük. Szerelje fel, rögzítse csavarokkal. És helyezze fel a megformált lyukakat. Kész!

Faanyák telepítése

Ne felejtsük el, hogy a lakásban lévő fürdőszobában magas a páratartalom, és a falburkolatok cseréje önmagában is nyilvánvaló, mivel nagy terhelésnek ellenállhat, nem fél a nedvességtől és az éles hőmérséklet-csökkenéstől. A rés a fürdőszobában biztosítja a megfelelő szellőzést, és kényelmesebb életkörülményeket biztosít.

A tapasztalatokkal rendelkező építők mindazonáltal javasolják a cementküszöböt, kerámia gránit béléssel. Ilyen struktúra az árvíz esetén lehet a legjobban visszatartani a vizet, és nem engedheti meg, hogy belépjen a lakásba vagy a házba, természetesen a tiéd a választás. Állítsa be a fürdőszobában egy funkcionális és kényelmes küszöböt - a feladat egyszerű. Mindazonáltal számos fontos árnyalatot figyelembe kell venni, és ügyelni kell arra, hogy minőségi eredményt érjen el.

Videó utasítás

Itt van itt Home »Minden a javításról» Poroshek a fürdőszobában - miért van szükség?

Puffok a fürdőszobában - miért van szükség?

Gyakran a javítási munka során felmerül a kérdés, hogy a készülék a fürdőszobai küszöbön van-e.
A javítási munkálatok befejezése után a lakásellenőrzés ellenőre megérkezik a lakásba, hogy ellenőrizze a javításnak az összes építési szabályzattal való megfelelését, és az egyik legfontosabb dolog, amire figyelmet szentel a lakás / fürdőszoba és a folyosó közötti küszöb jelenlétének.

Miért szükséges a küszöb?

Ha dokumentumokra támaszkodik, ez egy szabálykészletet igényel "Padlók. Műszaki követelmények és az eszköz szabályai, elfogadása, működtetése és javítása "(kiegészítések SNiP 2.03.13-88 és SNiP 3.04.01-87).

A 4.11 részben azt mondja, hogy a padlószint ezen helyiségekben 15-20 mm-rel alacsonyabb, mint a szobákban, vagy küszöbértéktől elválasztva.

Figyelembe véve jelenlétét és a vízszigetelő berendezést egy növényen, a falon 15-20 cm-nél, elegendő időt vehet igénybe a szivárgás észleléséhez és megszüntetéséhez.

Négyféle típusú eszközpárna vagy az SP szabályainak betartása lehetséges:

1. A fürdőszoba padlója ugyanolyan szinten van, mint a lakás emeletén:


A legáltalánosabb megoldás: ebben az esetben minden egyszerû - a fürdőszoba padlója és az azonos szintû folyosó, de egymástól 15-20 mm magasak. A javítások során vízszigetelést kell felszerelni.

2. Fürdőszoba padló a padló alatt a lakás:


Valamit kevésbé gyakori lehetőség - mivel nem sok tulajdonos akar lépni, még egy kicsit a fürdőszobában. Ezt a fürdőt fürdőkádnak vagy fürdőkádnak nevezik.

3. Fürdőszoba padló a padlószint felett a lakás:


Nagyon gyakori lehetőség, különösen akkor, ha a II-49. II-57. P3. P44. P44T stb. Ezeknek a házaknak az a jellemzője, hogy az egészségügyi kabinok falai meglehetősen könnyen lebontásra kerülnek, de a serpenyő nagyon szilárd és nehéz szétszerelni.

Ezért sok tulajdonos lebontja a falat, és hagyja el a raklapot. Ennek a lehetőségnek az a hátránya, hogy magának a fürdőnek a szintje magasabb, mint a padló szintje, és még mindig szükség van egy küszöbérték létrehozására, és ennek eredményeként csaknem teljes lépést lehet elérni.

4. A fürdő padlója alacsonyabb a lakó padlójánál, de nem egy küszöbértéket, hanem egy sima lejtést, hogy megfeleljen a közös vállalat követelményeinek:


De ez ritka eset, néhány tulajdonos ezt az opciót hajtja végre. Nem írja le bárhol, de elméletileg megfelel a közös vállalat követelményeinek.
Az anyacsavar jelenlétére van szükség, de az anyacsavar konfigurációja nincs feltüntetve.
És ha a követelmény teljesül, mert a padlószint a fürdőszoba és a fürdőszoba alacsonyabb, mint a teljes padlószint a lakásban, akkor elméletileg a küszöb lehet sima.

Fotók a megfelelő küszöbértékekről a fürdőszobában és a WC-ben:

Megsértés: A fürdőszobákban és a WC-kben hiányzó párnák:

Meg kell jegyezni, hogy a "küszöb" fogalma valós küszöbértéket jelent. Az alábbiakban a "dekoratív" küszöbökről készült fotók láthatók, amelyek nem helyettesítik a valódiakat.

Gyakran a tulajdonosok nem akarják a küszöböket a fürdőszobában megtenni és nagyon hasznos rendszereket telepíteni a vízszivárgásokból, amelyek szivárgás közben megakadályozzák a víz teljes vízelvezetését. Ezzel a rendszerrel úgy tűnik, hogy "küszöböli" a küszöbök hiányát. Mint például, miért van szükség, ha a rendszer még mindig szivárgás ellen dolgozik, és nem lesz árvíz.

De objektíven a helyzet úgy néz ki, hogy az összes koordináló testület olyan dokumentumok alapján dolgozik, amelyek nem olyan szivárgásvédelmi rendszerek telepítéséről szólnak, amelyeknek a feltalálója még nem született.

De a ponyókról mindent részletesen megírtak, ezért akkor is, ha telepíteni kívánja a rendszert.

És minden egyes felújítási projektben van egy szakasz, ahol ez a küszöb egyértelműen tükröződik:

A küszöbértékek felszínén gyakran felmerültek a különböző vélemények, és kizárni őket, kérelmet írtunk a lakás pékségének, és a válaszunk kimerítő és egyértelmű választ adott ki, amit alább láthatunk:

A küszöböt a fürdőszobában

Annak érdekében, hogy a fürdőszoba szép, kényelmes és kényelmes legyen, nagyon fontos, hogy helyesen és helyesen közelítse meg a javítás végrehajtását. Ez azt jelenti, hogy a helyiség (falak, padló, mennyezet) minden egyes elemét nem csak gyönyörűen, hanem nagyon magas minőségben is meg kell tenni. Ez lehetővé teszi a következő javítás későbbi elhalasztását. A falak, a padló és a mennyezet felé fordulva - ez egy nagyon nehéz feladat, amelyet a lehető legsúlyosabb megközelítéssel kell megközelíteni. Ez magában foglalja a küszöbérték létrehozását a fürdőszobában. Számos fejlesztő nem tartja komolyan, vagy fontosnak a küszöbérték létrehozásának eljárását, ezért nem számíthat rá komolyan. Ezt semmiképpen sem szabad elvégezni. A fürdőszobában egy küszöbérték létrehozása ugyanolyan szükséges és kötelező feladat, mint a vízszigetelés!

Küszöb a fürdőszobában

Különlegességek

Gyakran a fürdőszoba és a folyosó közötti küszöb csempe. És mindez azért, mert a csempe nem lenne alkalmasabb a magas páratartalmú szobákban, például a fürdőszobában. A csempe, mint ismert, nem fél a nedvességtől és a magas hőmérsékletektől, amelyek gyakoriak a fürdőszobában. Figyelemre méltó az is, hogy a kerámia burkolatok ellenállnak a nehéz terheknek. Ha nem szeretné használni a burkolólapokat a küszöb létrehozásakor, akkor a porcelán kőzetet is előnyben részesítheti, ami szintén nagyszerű ebben a célra. A porcelán-kőzetet a fürdőszoba minden jellemzője tekintetében nagyobb megbízhatóság jellemzi.

Minden alkalommal, amikor a fürdőszobát használja, a víz a padlóra esik. A háztartások óvatosságától függően ez a szám lehet nagy és nagyon kicsi. Ha nagyon kevés a víz, akkor könnyedén törölheti le egy padlóruhával, és nem lesz gond. Abban az esetben, ha sok víz van, könnyen elhagyhatja a fürdőszobát, és az ajtó és a padló közötti résen keresztül lehet a folyosón. Annak megelőzése érdekében, hogy a nedvesség ne kerülhessen a folyosóra, az építési előírások szerint a folyosó és a fürdőszoba között elegendően nagy küszöböt kell kialakítani.

Külön figyelmet kell fordítani arra, hogy az ajtónyitás szintjének emelése nem megfelelő, és még inkább a probléma minőségi megoldása. Ez az eljárás éppen ellenkezőleg, csak növeli a kizsákmányolás veszélyességi fokát, mert a süllyedés valószínűsége és a különböző súlyosságú sérülések száma sokszor nő.

Alacsony küszöb a fürdőszobában

Ezért kell a fürdőszobában lévő küszöböt másképpen felállítani. Építési kódok lehetővé teszik a padlószint enyhén csökkentését a fürdőszobában. Ez egy nagyon kényelmes platformot hoz létre a padlóra jutó víz tárolására. Ez a lehetőség egy küszöbérték létrehozásának kényelmesebbé, biztonságosabbá és természetesen teljesen kiküszöböli annak lehetőségét, hogy a víz kívül esik a fürdőszobában.

A fürdőszobában a küszöbértékek különbözőek. És a választás attól függ, milyen célokat követnek a telepítés során. A gyártási anyagok szerint a küszöbértékek a következők lehetnek:

 1. Wood. Ebben az esetben olyan anyagokat használnak, mint a fenyő és a fa. Ők híresek a tartósságukról és nagyon, nagyon hosszú ideig szolgálnak Önnek.
 2. Metal. Ezek a küszöbértékek lehetnek egyszintűek, többszintűek és akár szögletesek is. Fő jellemzője a kopásállóság.
 3. Műanyag. Az ilyen műanyag anyag alkalmas azoknak, akik gondoskodnak a küszöb rendes és könnyű megjelenéséről. Ne feledje azonban, hogy a műanyag meglehetősen törékeny anyag.
 4. Kő. Ezeket a küszöbértékeket helyesen lehet a legtartósabbnak tekinteni, de ugyanakkor a legdrágábbak is. Figyelmet kell fordítani arra a tényre is, hogy egy ilyen küszöb beiktatása a fürdőszobába egyáltalán nem lesz könnyű.
 5. Intelligens küszöb. A közelmúltban ez a küszöbérték nagyon gyakori. Nagy szilárdságú gumiból készült. Az ajtólapra úgy vágódik le, hogy amikor az ajtó nyitva van, a küszöb szinte észrevehetetlen.

A régi sokemeletes épületeknél a küszöb fő funkcióit az ajtókeret faeleme végzi. A panel típusú épületekben azonban a küszöbértékhez hasonló elem ugyanabból a betonból készül, mint a fürdő alja. Figyelembe kell venni azt a tényt, hogy az első változat (fa) hamarabb vagy később romlik (elkezd rothadni, elhajlani) a vízzel való érintkezésből. A második a víz és a magas hőmérséklet, semmi sem, és nagyon szép és esztétikailag kellemesnek tűnik.

Műanyag por a fürdőszobában

Felkészülés a létrehozásra

Mielőtt elkezdené létrehozni a küszöböt a fürdőszoba és a folyosó között, megfelelően fel kell készülnie. Tehát először is gondoskodni kell a jogorvoslat elérhetőségéről. Annak érdekében, hogy megvédjék magukat az építési mester alatt:

 • speciális szemüvegek, amelyek segítenek megakadályozni a port a szemébe;
 • kesztyű cementhez és egyéb anyagokhoz való munka;
 • olyan ruhák, amelyek biztosan fedezik a test minden részét;
 • cipők és fejfedők, amelyek nélkül az építkezésben nem lehet:

Miután felkészülsz a jövőbeli eseményre, fel kell készíteni egy helyet a küszöbértékre. Emiatt a régi ajtókeretnek és ennek megfelelően a régi küszöbnek minden bizonnyal le kell bontani. Ha a fenti elemeket már lebontották, alaposan meg kell tisztítani a jövő munkaterületét. Nagyon fontos, hogy előzetesen gondoskodjon az összes szükséges eszköz elérhetőségéről. Szükséged lesz:

 • tartály, ahol előkészíti a ragasztóanyagot;
 • kifejezetten a cementszilárdság kiegyenlítésére tervezett eszköz;
 • építési szint, amelynek segítségével a felületek síkosságát ellenőrzik;
 • három spatula: sima, gumi és behúzott;
 • Bolgár, amelynek különleges fúvókája csempék és porcelán lapok vágására;
 • perforátor, amellyel eltávolíthatja az összes felesleges töredéket;

Ne felejtsük el, hogy anyagot kell készíteni és befejezni. Ezt mérések elvégzésével lehet elvégezni, majd áthelyezik őket porcelán kandallólapra. Ehhez szükség van egy korábban készített bolgárra.

A bolgárnak telepítenie kell az anyát a fürdőszobában

A ragasztóanyagot elő kell készíteni. Ha porcelán kőből készült küszöböt szeretne készíteni, speciális keverékre lesz szüksége, amely segít a burkolat anyagának megbízható és ugyanakkor nagyon magas minőségben történő rögzítésében. Ez a hét, szinte minden hardverraktárban. Az előírásokat az utasításoknak megfelelően kell elkészíteni, amelyeknek a csomagolóedényben (vagy rajta) kell lenniük. Az utasítások szerint a készítményt vízzel kell keverni. Ezt egy speciális tartályban kell elvégeznie, amelyet korábban készítettél. A ragasztót kis részecskékbe öntse vízbe, miközben keverés közben segít a ragasztás jobb minőségének (csomók nélkül).

A küszöb felállítása előtt ellenőrizze a munkaterületet. Meg kell tisztítani a szennyeződéstől és a portól, és természetesen talajkompozícióval kell ellátni. Ez biztosítja az összes használt építőanyag magas tapadási fokát.

Összeszerelési folyamat

Ha a munkaterületen szabálytalanságokat észlel, vagy alacsony szinten van, akkor esztrichet kell elvégeznie. Speciális fából készült zsaluzatot kell kialakítani, amely megakadályozza, hogy a habarcs túlhaladjon a kívánt küszöbön.

Annak érdekében, hogy az építőanyag ne tapadjon a fából készült zsaluzathoz, lefedhető celofánnal vagy műanyag fóliával. Csak akkor lehet az előkészített teret tölteni habarccsal. Az emelt oldalakra támaszkodva a keveréket megfelelően kell szintetizálni. A létrehozott felület egyenességének és vízszintességének meghatározásához használja az épület szintjét.

Az esztrich teljes kikeményedése a munka befejezését követő néhány napon belül megtörténik. Ez alatt az idő alatt az esztricht folyó vízzel meg kell nedvesíteni. Ez kiküszöböli a repedés lehetőségét. Miután az anyag végül megragad, el kell távolítania a zsalut. Most kezdődik a küszöb a porcelán kőből, de mielőtt, a kapott felületet le kell fedni egy földi kompozíció.

A csempe hátsó oldalát lefektetés előtt egy ragasztóval kell lefedni. Az osztályokhoz szüksége lesz egy fogazott simítóval. Ez a technika lehetővé teszi, hogy egyenletesen oszthassa meg a megoldást a csempe felületén, ezzel megtakarítva a ragasztóanyagot. Most a kerámia gránit a cementbázisra kerül, és néhány másodpercig nyomódik. A porcelán burkolólapok ugyanolyan építési szinttel egyenrangúak. A fektetést és burkolást követően fugázás szükséges. Ebben az esetben speciális összetételt kell alkalmazni. A csempék ízületére egy gumi spatulával kerül alkalmazásra, hogy ne károsíthassa a porcelán kőlapátot. Amikor az anyag kiszárad, maradványait egy egyszerű szivaccsal távolítják el a cserépről.

Várjon, amíg az oldat teljesen megszárad, majd ellenőrizze a munkájának minőségét. Csak annyit kell tennie, hogy kopogtat a csempe. Ha nincs hang, ami jelzi az üregek jelenlétét, egyáltalán nem aggódhat - minden munkád megfelelően működik. Ez viszont azt jelenti, hogy az Ön által létrehozott küszöb hosszú ideig tart - sokáig.

Miért nem alkalmas az intelligens küszöb a fürdésre?

Egy ilyen küszöb mechanizmusa egyszerű és egyben egyedi. Amikor az ajtó becsukódik, a porozhek óvatosan leengedi az ajtót. A teljes leeresztés után a küszöb elrejti a rést a padló és az ajtó között. Amikor kinyitod az ajtót, az intelligens küszöb némán emelkedik. Meg kell jegyezni, hogy az intelligens küszöbnek a következő előnyei vannak:

 1. Az automatikus szintezés egyedülálló tulajdonságai egyenetlen padlón.
 2. Ez megkönnyíti az összes bérlő egyszerű és akadálytalan mozgását.
 3. Hozzájárul továbbá a hang- és hőszigeteléshez.
 4. Amikor az ajtók zárva vannak, soha nem fognak rajzolások.
 5. A mechanizmus nagyon kényelmes és biztonságos.

Ha az ilyen típusú küszöbnek olyan sok előnye van, miért nem használható a fürdőszobában? Az a helyzet, hogy az intelligens küszöb nem statikus. Vagyis ez a küszöb a szó szokásos értelemben, és az ajtóból merül fel.

Gyönyörű poróhek a fürdőszobában

Ha hirtelen árvíz van a fürdőszobában, amikor az ajtó becsukódik, akkor a víz nem kerül ki a fürdőszobából, de amint kinyitja az ajtót, a víz azonnal belerohan a folyosóra, mert már nem tart vissza.

Ezért a tapasztalt fejlesztők javasolják Önt, hogy a fürdőszoba és a folyosó cement küszöb között legyen, kerámia gránit béléssel.
Reméljük, hogy cikkünk segít abban, hogy kényelmes és funkcionális küszöböt hozzon létre a fürdőszobában. Ez a feladat meglehetősen egyszerű, de a közvetlen munkával sok árnyalatot kell figyelembe vennie. Ezért legyen óvatos és minden munkát elvégezzen magas színvonalon, így az eredmény nagyon, nagyon hosszú ideig kérheti Önt.

A küszöb kiválasztása és felszerelése a fürdőszobában

A küszöb a fürdőszobában - egy dolog, első pillantásra, egyáltalán nem kötelezõ, annyira sokan szeretnek nélküle. Valójában egy ilyen anya jelenléte - elengedhetetlen feltétel, amelyet az építési szabályzatok és szabályozások szabályoznak.

szükség

Ha például újépítésbe kezdett, amelynek következtében a padlószintek a fürdőszobában és a lakás többi részében azonosak lettek volna, akkor a KTF nem ért egyet ezekkel a változtatásokkal. Természetesen, ha nem fogsz részt venni a szállásodban, akkor nem kell aggódnia, hogy a felújítás hivatalosan jóváhagyott.

Azonban az élet nem áll meg, és meglepő módon felmerülhet az a gondolat, hogy egy lakást adnak el és új terméket vásárol. Az átépítéssel kapcsolatos nehézségek elkerülése érdekében a javításokat a legmegfelelőbb előírásoknak megfelelően végzik.

A fürdőszobában a küszöböt először is meg kell tenni annak érdekében, hogy a szivárgás megálljon, vagy legalábbis megállítsa a víz áramlását, és megóvja a többi helyiséget az árvízből. A hatás erősebb lesz, ha az alsó 15-20 cm falak a fürdőszobában vízszigetelést biztosítanak.

Tehát a fő funkciója az anya, hogy megakadályozza a terjedését "árvíz" az egész lakásban. Ezenkívül további hangszigetelést hoz létre, mivel az ajtó szorosabbra van rögzítve a nyílásban. A belső küszöb megakadályozza a fürdőszobába való behatolást, a kellemetlen szagokat és a port.

Meg kell jegyezni, hogy a küszöb elrendezésén kívül számos más megoldás is van erre a problémára. Így lehetőség van a fürdőszobában és a folyosón lévő padlószintek közötti különbség megszervezésére. Ugyanakkor a padló a fürdőszobában 15-20 mm-rel lehet a padló alatt a folyosón vagy fordítva. A küszöb helyett sima lejtést lehet építeni a fürdő felé. Mindezek a lehetőségek sokkal több forrást igényelnek tőled - az idő, a munka és a pénz, mint a belső küszöb beállítása, tehát ha nem vagy nagyon tapasztalt építő, akkor javasoljuk, hogy ne kísérletezzen, hanem a problémát a legegyszerűbb és leghatékonyabban megoldja.

követelmények

A fürdőszoba egy különleges szoba a házban, ezért a szoba összes berendezése és felszerelése rendkívül óvatosan kell válogatni. A fürdőszobát a magas páratartalom és gyakori hőmérséklet-változások jellemzik. Ennek következtében - a kondenzátum és penész kialakulása. A javítás során felhasznált anyagoknak nedvességállónak kell lenniük, ne féljenek a hőtől vagy a hidegtől, és speciális mosószerekkel való mosással kell jól elviselni.

Így a fürdőszobában a küszöb felépítését és befejezését nagyon jól át kell gondolni. Kívánatos, hogy ez monolitikus szerkezet, hézagok és repedések nélkül. Erősnek és tartósnak kell lennie, vízlepergető tulajdonságokkal kell rendelkeznie, ugyanakkor nem csúszósnak kell lennie. Ezenkívül tartós, kopásálló anyagokból kell készülni, és természetesen összhangban kell lennie a fürdőszoba és a folyosó díszítésével. A feladat nem könnyű, de kezelhetjük!

Anyag kiválasztása

Mindenekelőtt meg kell határozni, hogy mi lesz a küszöbünk.

Különféle anyagok felhasználásával készült porok előállítására:

 • Az acél talán a legtartósabb anyag. Az ilyen dió nagyon nehéz lesz károsodni vagy megtörni. Vásárolhatsz acélküszöböket a fém színétől, vagy bármely más színben festettek.
 • A rozsdamentes acélból készült ablakpárkányok meglehetősen ritkák, sokkal gyakoribbak a rozsdamentes acélból, köszönhetően gyönyörű ezüst bevonatú falaknak vagy bútoroknak
 • A bronz kizárólag a megrendeléshez készült, mivel ez az anyag nagyon drága. Azonban megvásárolható alumínium küszöbök, "bronz" festéssel. Sokkal kevesebbet költenek, és megjelenésük majdnem ugyanaz.
 • Sárgaréz - az anyag nem is olcsó, de nagyon szép. A küszöbök nagyon erősek és tartósak.
 • Alumínium küszöbök - könnyű és olcsó. Vannak különféle színek.
 • A leggyakoribb faoszlopok. Ez annak köszönhető, hogy egy ilyen küszöböt könnyű felvenni színes fából készült ajtón. A fa gyönyörű és környezetbarát anyag. A faszerkezetek könnyen elkészíthetők kézzel. A tölgy és a fenyő a legalkalmasabb erre. Ezek a kőzetek a legnehezebbek és tartósabbak.
 • Műanyag küszöbök - a leginkább megfizethető. A boltokban mindenféle szín és méretű műanyag termék megtalálható. Kedvezőek, esztétikailag tetszetősek, de életük nem túl hosszú, ezért fel kell készülni arra a tényre, hogy néhány éven belül az ilyen porokat meg kell változtatni.
 • A konkrét küszöb olyan tőketermék, amely árvíz esetén megbízhatóan megvédi a lakást. Lehetséges, hogy egy ilyen küszöböt saját maga hoz. A befejező bevonatot általában csempe vagy laminált anyagként használják.

A legnépszerűbb fa, fém, műanyag és beton küszöbök.