Legfontosabb > Fürdő

Hogyan cseréljék fel a zsetonokat a fürdőben

Mi a teendő, ha a fürdetés csípősnek tűnik? Gyakran előfordul, hogy ez megtörténik a javítás során, egy csempe vagy kalapács véletlenül az otthon vagy az objektumra esik. Vagy a szállítás során új fürdő érkezik a falra vagy ajtónyílásba, és egy zománcdarab leesik. Ez szégyen.
De legyen ez, ahogy lehet. A baj történt. Hogyan távolítsuk el a chipet? Fürdő, mert egy chip nem akar zománcozni, és a bélés, hogy tegye vagy vesz egy újat annál is inkább.

Három módja a forgács forgácsolásának javítására.

Az első módszer

Az első módszerrel megvásárol egy kész Remkomplektet, amely mindent tartalmaz a hasítás (gitt, csiszolópapír) javítására, majd a későbbi festéshez (spray-doboz különleges zománccal).

Második út

Ebben a készülékben önállóan szerelik össze a javító készletet, hogy lezárják a fürdőszobában a hasadást (autóipari gitt, aceton, stb.) A szükséges anyagok beszerzésével a szokásos háztartási áruházakban.

Harmadik út

Ebben a megrendelésben a szolgáltatás lezárja a hasítást és a zománc későbbi helyreállítását az egész fürdőben. A forgácsolás teljes eltávolítása a fürdőben. Így nem volt látható nyom.

Az első módszer - a legkönnyebb - kész fürdőjavító készletet vásárol.

A hazai termékek gazdagok mindenfajta készletet találnak a "házi" készítéshez. És a kereslet, ahogy tudjuk, kínálatát hozza létre.
Az orosz gyártók javaslata nem feltétlenül a legrosszabb minőségű, de az ellenőrzés és az érthető tanúsítás hiánya miatt nem hitelesek.
Talán valakit, aki hisz az üzletemberek altruizmusában és őszinteségében, hasonló analógokat kereshet. Ebben a cikkben megemlítem a háztartási fürdők háztartási termékek legelismertebb gyártóját, amely a Cramer márkanév alatt a fürdőkben való forgalomból való készletet készíti. Cramer német cég, amely kizárólag vízvezeték-hibák javításával foglalkozik.
Így találkozunk. Kit "Keramik-Email-Acryl Reparatur-Set"

A forgácsoló készlet tartalmazza:

 • maga a gitt keverék (a képen egy üvegedény és egy műanyag cső).
 • Spatula, a gitt keveréséhez a keményítővel.
 • Csiszolópapír, kétféle akril (szürke) és zománcozott (barna).
 • Hát, permetezz speciális zománccal. Alkalmas kerámia, zománcozott és akril fürdők bevonására.

Mindent kihúzzuk a dobozból, és folytatjuk a chip leállítását, ha az alábbi utasítások érdekelnek a spoiler alatt.

+ A spoiler felfedése:

Első lépés - sweep.

Először is megtisztítjuk a chipet.
Nem mosakodtunk mosóporral, de óvatosan tisztítsuk meg a szennyeződéseket, ha rozsdásodunk benne, azt is eltávolítjuk. Javasoljuk, hogy a bontási helyet a Sanoks WC-kkel töltsék be, és várják, amíg az aktív komponensek enyhén elenyészik a hasadást.
Sanox mosással végzett mosás után zsírtalanítsuk fel sima szódabikarbónát és szárítsuk.
Ha van aceton otthon, ne bánja meg, és kezelje a chipeket és azokat.

A második lépés a gitt keverék előkészítése.

Az óntartalom (gitt) és a műanyag cső (keményítő) tartalmát 30: 1 arányban kell összekeverni egymással.
Annak érdekében, hogy könnyebben megértsük, mérjük ki a gitt méretét dió, és a keményítő borsóval. A csip méretétől függően mérje meg az anyák és a borsó felét.
Ne feledje. Ebben az esetben a keményítő kisebb mennyisége jobb, mint feleslege.
Alapos keverés után a keveréket egyenletesen fel kell használni a csipre.

A harmadik lépés. Kaparás.


Fél óra várakozás, és csiszolópapír csiszolja a gitt. Nincs külön tanács, csak győződjön meg róla, hogy nem érzi át a fürdő és a gitt közötti átmenetet az ujjaival. Ahogy az építők "flush" -nak mondják. Használjon szürke csiszolópapírt, ha van akril kád, barna, ha a zománc fürdő.

A negyedik lépés. Festés.

Itt azt hiszem, minden világos is. 15 - 20 cm távolságban permetezze a permetet a hasítás helyére. Jobb, ha ehhez egy sablont használsz.
Ne próbálja meg a hasadási helyet egy "passzban" festeni, permetezni a permetet 1-3 percenként. Rétegenként.
Ha megállítja a színek megkülönböztetését a fürdőszoba és a chip helyén, a javítás végét jelenti.
2 óra múlva megérintheti a kádat. És a zománc teljesen megszárad 48 órán belül. De ne feledje, az utasítás csak 4 nap után igényli a fürdőszobát.

Egyébként ezzel a készlettel nemcsak egy fürdőkádban rejthetjük el a chipeket, hanem egy mosogatóba, mosogatóba vagy akár sütőbe vághatók, ahogy a gyártó a tűzhelyen állítja.

Második módszer - Összeszereljük a készletet.

"Sanoks", aceton, szóda

Annak érdekében, hogy eltávolítsa a forgácsot a piszoktól és az úgynevezett "szappannal" (vékony réteg zsírozott szárított szappan, sampon), szükségünk van mosószerre.
Vásárolunk az egyik legnagyobb költségvetési források "Sanoks" az ára 2016 augusztusában körülbelül 50 rubel. Oxálsavat tartalmaz, és jól elfogy a rozsda.
Egyszerű, szódabikarbóna.
Aceton.

Gépi gitt

Hogy majd lezárja a fürdőben. Nincsenek alapvető követelményei. Ha a fürdő csak egy pár zsetont, akkor jobb, hogy válasszon egy kisebb tubust és lehetőleg világos színű, sötét színű nem mutatják az új fürdő zománc. (költség 50-90r.).
Véleményünk szerint az üvegszálas gitt megőrzi a hőmérsékletet. Személy szerint, amikor a fürdőkádban felszedjük a chipeket, ezt használjuk, de egy drágább gittért is költ.

csiszolópapír

Csiszolópapír, a legolcsóbb. Különleges minőségre nincs szükség, ezért a "flush" gitt polírozása a fürdőszobából és puha. A fürdőkád egyik részének lezárásához elegendő lesz egy pár levél. Egy 80 grit, egy kicsit kisebb. Nincs értelme a nedvességálló papír felvételéhez, egyszerűen elvégezni. (18-20 p.)

Fürdő zománc

Tűzzománc fürdők jönnek a különböző mennyiségek természetesen lezárására 1-2 zseton akkor nem kell egy liter üveg „Reafleks50” vödör vagy „folyékony akril.” Tehát menj a santekh boltba, és kérj zománcot a zsetonok lezárására. Kis csövekben értékesítik őket, ami elég 3-4 zsetonnal. Az egyértelműség kedvéért ezek közül néhány a következő képen látható:

A bemutatott zománcok közül a legjobb a "Rust-Oleum" "Tub" zománcának tekinthető Tile "(a képen zöld a jobb oldalon) Az igazság és az ára ez a készlet körülbelül 900 rubel (ez Moszkvában Leroy Merlin).
Hogyan kell a gitt-chipet és a festéket?

Az egyetlen hátránya ennek a két módszernek a lezárása a repedések vagy spalling a fürdőszobában az, hogy mivel nem próbálja meg, és a helyén a spall is látható lesz. Nem sok, de mégis észrevehető lesz. Az alábbiakban néhány fényképes példát láthatsz, amennyire láthatod:

A fenti képen a chipet egy spray zománc javító készletbe ágyazták. Az első dolog, hogy látható, hogy maga a chip is jól megcsinált, egy másik dolog az, hogy a zománc színe nem egyezik a fürdő gyári burkolatának színével. Erről világosan látható.

Ebben a fotón a fürdőt ecsettel zománccal festették. Minden pontosan ugyanaz, mint az első fotón. A zománc színe nem egyezett a zománc gyári színével. És ez 10 esetből közel 9 esetben fordul elő. Ezért javasoljuk ezt a módszert csak azoknak, akik maguk fürödnek. Vagyis felelősek a munkájukért.
Ha a fürdő új vagy mester vagy, és el kell venned egy tárgyat, akkor ez a módszer biztosan nem fog működni az Ön számára, mert észrevehető lesz. Csak a harmadik és az utolsó módszer segíthet Önnek - olvassa el alább.

A harmadik út. Hogyan készítsünk tökéletesen a fürdőben a kavicsot?

Fotó először: Szóval. Van egy kád, lecsapott. Skol nagy, piszkos. Ehhez valamit meg kell tennie.
Először is, mindenekelőtt tisztítunk mindent a szennyeződéstől és a rozsdától. Scrub, hogy a chip belsejében a lehető legtisztább legyen. A chipbe öntse egy kicsit "Sanox" -ot és alaposan csiszolópapírt. Miután alaposan lemosták a vizet és a szódát (oltsa le a savat, hogy részecskéi ne maradjanak a gittréteg alatt.

Skol mosott. Rendben, száraz.
Van idő - bőven lemosni egy csipet forró vízzel, és várni, amíg a víz elpárolgott, és a csipke szárított, ha van egy hajszárító, szárítsa meg vele - időt takarít meg.


Most szárítsd meg a gitt. 20-30 percig és a gitt készen áll a sztrippelésre


Előfordul, hogy az első alkalommal a gitt nem tökéletesen illeszkedik, és benne vannak "hornyok", ez nem ijesztő, csak egy másik réteget használjon.


Ne felejtsd el, minél finomabb a lakkot a fürdőszobában finomítani, annál egyenletesebb lesz a hely. Így egyáltalán nem lesz észrevehető.


Végül az egész fürdőszobát új, zománcozott réteg borítja. Ez minden. Csak ez a módszer garantálja a szín abszolút "egyenletességét".

Hogyan leplezni a chipet a zománcozott fürdőre otthon?

Az újonnan telepített kádak kifogástalan tisztasággal és a felület tökéletes simaságával kellemesek a szem számára, de az idő múlása miatt a fokozatos kopás látható jelei. Chip - a szaniterberendezés zománcának hibája, amely mechanikus ütközés, ponthatás vagy nehéz tárgyak esése esetén jelentkezik. Szerencsére a hasítás megjelenése még nem indokolja, hogy időigényes és drága eljárást hajtson végre a fürdő cseréjéhez. A legtöbb esetben a zománc repedései és kopásai otthon könnyen javíthatók, rendelkezésre álló eszközök és eszközök segítségével.

Zománc károsodás

A zománcokat a gyárban elektrosztatikus módszerrel alkalmazzák, amelyet pörkölés követ, így a bevonat tartós és kopásálló, legalább 7-10 évig megfelelő kezeléssel. A zománcfürdők felületén való elszennyeződés mechanikus ütés vagy ütődés eredménye, amely sérti a szaniterek felső rétege integritását. Ha a hibát nem javítják időben, a következő problémákhoz vezet:

 • A rozsda megjelenése. A fürdőben nem lehet elkerülni a vízzel való érintkezést, ezért a zománchullás elkerülhetetlenül rozsdát okoz. Az oxidatív reakció, amely a fém és az oxigén között megtörténik, a tál falainak további megsemmisítését eredményezi.

Figyelj! A zománcozott tálca fenntarthatóságának felmérése érdekében megbecsülheti a hibák és elváltozások számát és skáláját. A javításokat akkor hajtják végre, ha a zsetonok és a repedések felületes jellegűek, átmenő lyukakkal, ésszerűbb a kád akril béléssel történő helyreállítása.

Felület előkészítés

A zománcfürdők javításának minőségi elvégzése és a forgácsok javítása érdekében gondosan elő kell készíteni a kezelt helyet. A hőmérséklet, a víz és a káros anyagok minőségének, tartósságának és tartósságának függvényében a technológia megfelel. A zsetonok lezárásához a következő műveleteket kell végrehajtania:

 1. A hasítás körüli terület szépen, de alaposan megtisztítva a szennyeződéstől és rozsdától. Távolítsa el a fürdőt a szennyeződésektől lúgos mosószerrel, és a korrózió eltávolítható rozsdás átalakítóval.
 2. A rozsda maradványainak megszüntetése és a zománc felületének egy forgács körüli összehangolása finom szemcsézett csiszolópapírt használ.

Vegyük úgy, hogy a chipek beépítéséhez felkészült idő közvetlenül függ a múlt által okozott kár mértékétől, ezért jobb, ha a fürdők zománcát azonnal megjavítjuk, anélkül, hogy várnánk a rozsda jelentős fókuszának megjelenését.

A hibák eltávolítása rögtönzött eszközökkel

Ha a zománc felületén lévő csipke friss, és még nem "rothadt" a rozsdával, akkor a rendelkezésre álló eszközök segítségével javítható, anélkül, hogy nagyszabású helyreállítást igényelne. Természetesen az ilyen fellendülés eredménye kisebb lesz, de a költségek többszörösek lesznek. Ha a kád már több mint 15 éves, és a szétzúzható zománc mellett mész és sárga bevonattal is rendelkezik, nagyobb javításra lesz szüksége. Egyszerűbb esetekben az alábbi módszerek valamelyikét használhatja:

 • BF-2 és fehér ragasztó segítségével. Ragasztás és zúzott mészkő vagy kréta szükséges a forgácsolás ilyen módon történő fedésére. A fürdő előzetesen elkészített felületén egy ragasztót alkalmaznak, amelyet porított krétával vagy porral szórnak. A beállítás után az eljárást megismételjük mindaddig, amíg a repedés egyenlő a zománc felületével. Ez egy meglehetősen egyszerű, költséghatékony technológia, amely lehetővé teszi a zománcozáshoz használt fürdők javítását. Vegye figyelembe, hogy a ragasztó teljes száradása legalább 4 napig tart.

A tapasztalt kézművesek úgy vélik, hogy a mosóedények zománcozásának időben történő javítása a rendelkezésre álló szerszámok segítségével, feltéve, hogy az alapos előkészítő munka védi a terméket a további károktól, valamint a rozsda elterjedésétől.

Helyreállítás speciális eszközökkel

Nagyon tartósabb, hosszú távú eredményt érhetünk el, ha a fürdők zománcrétegének helyreállítását speciális eszközök segítségével végezzük. A repedések beágyazására szolgáló készlet tartalmaz: speciális nedvességálló gitt, zománc aeroszol formájában, spatula, finom szemcsés zománcpapír. A tál felületén lévő hibák kiküszöbölésére a következőket alkalmazva:

 1. A kendőt az utasításoknak megfelelően hígítjuk, hogy vastag, homogén keveréket kapjunk, majd a chip felületére helyezzük úgy, hogy egyenlő legyen az ép sima zománccal.

Vegye figyelembe, hogy a legfényesebb tapintópaszta használata ajánlott a zománcozott fürdők felületén repedések repedésének lezárására, mivel a sötét színű tónusok fényt kelthetnek a festéken.

Hogyan lehet kijavítani a fürdést

A háztartási fürdők meglehetősen tartós anyagokból készültek, amelyek ellenállnak a mechanikai károsodásoknak és hosszú távú működésre tervezték.

De a rossz ellátás vagy erős ütés miatt repedések, karcolások és egyéb károk jelentkezhetnek a zománcfelszínen, és itt megnézzük, hogyan javítsuk meg a forgácsot a fürdőn saját erejével. A zsetonok eltávolításának folyamata nem igényel speciális készségeket, ezért csak javítási anyagokra és szabadidőre lesz szüksége.

A fürdők típusairól és a károkról

Az otthoni fürdők leggyakoribb típusai az akril és az öntöttvas zománc. Vannak fából készült, márványos, üveges fürdők is, de a mindennapi életben ritkán használják őket.

A zománcozott öntöttvas fürdők hajlamosabbak a forgácsolásra. Az akril karcolások és repedések gyakrabban jelentkeznek.

Ha a zománc nem időben kijavítja a sérülést, rozsdásodni kezd és növekedni fog. A fürdő teljesen elveszti esztétikai megjelenését, és minél hosszabb lesz ebben az állapotban, annál nehezebb lesz visszaállítani.

A repedések és az akrilfoltok felszakadásakor a mikrobák eltömődnek. Az akril nem ad a rozsdába, a sérülések csak idővel sötétednek, csak kellemetlen látványt váltanak a fürdő arcának.

Sérülésminták és ajánlások

Nem minden aprítás a fürdőben egyszerűen és egyszerűen elvégezhető a saját kezével. Amikor eldönti, hogy mi a teendő a sérült felületen, nézze meg néhány hasznos tippet a szakértőktől:

 • Ha a zománc nem mechanikus sérülésektől kezdett lehúzódni, hanem önmagában is, ez azt jelenti, hogy hasznos élettartama eltűnt. Szükséges a bevonat tökéletes tisztítása és frissítés. Az ilyen munkát szakembereknek kell bízni.
 • Az egész felület több mint 30% -át kitevő károkért a szakértők a fürdő teljes területének frissítését javasolják.
 • A nagy forgácsokat nehéz lesz eltávolítani speciális szerszámok nélkül (fúrók, csiszolókorongok, hajszárítók építése).
 • Bizonyos esetekben a helyreállítás nem igazolja az erők és a pénzek kiadását, könnyebb új "betűtípust" vásárolni.

Tekintsünk több lehetőséget arra, hogy önállóan kiküszöbölhetőek-e a kis hibák az akril és zománcozott felületen.

Építsd fel csiszolt csináld magad egy akril fürdő

A szükséges munkához:

 • A folyékony akrilát (amelyet hardverraktárakban értékesítenek, egy polimerből álló készletben kapható).
 • Csiszolópapír (finom és durva abrasiveness).
 • Gumi spatula.
 • Zsírtalanító.
 • Polírozó paszta.
 • Törje meg vagy oszd meg a csiszolópapírt (először nagy, majd kicsi). Ha a kár mély, akkor tisztítsa meg egy fúróval.
 • Ezután mossuk le a felületet szappanos vízzel és tiszta vízzel a maradék piszok és por eltávolításához. Várja meg, amíg száraz, vagy szárítsa meg a területet épületszárítóval.
 • Kezelje a területet zsírtalanítóval.
 • Hígítsa az akrilátot az utasításoknak megfelelően, próbálja meg gyorsan reagálni, az anyag néhány percen belül keményedik.
 • A ragasztót helyezzük a sérülés helyére egy spatulával, és töltsük fel vele minden repedést. Próbálja meg szintre felhúzni az anyagot a felszínnel, különben hosszú időbe telik ahhoz, hogy megfigyelje.
 • Hagyja a fürdőt 10-12 órán át, hogy befejezze az akril teljes polimerizációját.
 • Egy idő után homokot vágjon a javított terület közepes homokkal, majd finom csiszolópapírral.
 • Végezze el a folyamatot egy speciális pasztával polírozva.

Közvetlenül a polírozás befejezése után a felújított fürdő készen áll a használatra.

Zománcfürdő javítása

Most megtudhatjuk, hogyan javítsuk meg a chipet vagy megpróbáljuk megjavítani a zománcozott fürdőt. Számos módszer van itt.

Gépi gitt

Az automata gitt kiváló anyag a kis apríték beágyazásához, meg kell jegyeznie, hogy vízállónak kell lennie.

 • A megsérült területet csiszolópapírral csiszolja el a rozsda és a szennyeződés eltávolítására.
 • Mossa le és szárítsa meg a hasítást.
 • A felületet zsírtalanítóval kezelje.
 • Hígítsa a gittet a megfelelő mennyiségnek megfelelően.
 • A réteget egy spatulával töltsük a fürdőbe, és a sérült területet lezárjuk.
 • Várja meg, amíg az anyag teljesen száraz (különböző vállalatokból származó gitt különböző keményedési idővel).
 • Hántolja a helyreállító helyet, hogy tökéletesen simává váljon.
 • Ahhoz, hogy a töltőanyag színét a fürdő felületével meg lehessen festeni, vízálló autós zománcot aeroszol formájában festeni.

A fürdőszobát egy nap alatt használhatja.

Epoxi és porcelán

Ez meglehetősen régi módszer a csiszolt és repedt fürdőszobák fugázására, de még ma is érvényes.

Szüksége lesz epoxi gyantára (eladva az épületben és a hardverraktárakban) és porcelán (régi, felesleges eszközök), hogy illeszkedjen a fürdőszoba zománcához.

 • Porcelán darálás porrá. Ezt a következőképpen teheti: csomagolja a csészealjat vagy a csészét több réteg vastag papírra, és vágja le a terméket kalapáccsal.
 • Sérült zománcozott eljárás csiszolópapírral, öblítéssel, szárítással.
 • Az egész területet zsírtalanítóval kezelje.
 • Alkalmazzon epoxi réteget a forgácsra, a porcelán morzsára, és óvatosan dörzsölje meg egy spatulával. Hagyja a masszát kissé megszáradni, és alkalmazzon egy másik epoxidréteget.
 • Az anyag végleges kikeményedése után a helyreállítási területet teljesen sima legyen.

Ragasztó BF-2

A módszer hasonló a fentihez, csak epoxigyanta helyett csak BF-2 ragaszt használnak, és a porcelánmorzs helyett szokásos meszelt vagy zúzott kréta.

A felületet standard módon készítik el: fugázás, öblítés, zsírtalanítás.

Ezután a ragasztót a fehér porral homogén rúd állapotába keverjük, és spatulával vagy spatulával megkenjük.

Az anyag végső kikeményedését követően a felületet csiszolják és polírozzák.

Kis karcolások

Ha a fürdő kicsi, sekély repedést vagy karcolást eredményezett, akkor a szokásos vízálló zománcot megteheti.

Az előkészítést szabványos módon végezzük: csiszolópapír, zsírtalanítás.

Ezután csak egy zománcburkát alkalmazzon a sérülés felett, hagyja megszáradni, és ismételje meg a cselekvést. Tehát rétegenként, zárja be a karcolást, amíg a zománc teljesen eltömíti. Végül csiszolja a felületet finom csiszolópapírral és fényezze le.

Ezek voltak a rendelkezésre álló módszerek arra vonatkozóan, hogy miként lehet lezárni a felosztást a fürdőben az otthonban. Nagyon egyszerűek, és még az, aki először találkozik ilyen problémákkal, képes lesz elvégezni a munkát. Az ilyen sérülések elkerülése érdekében tegye meg a megelőző intézkedéseket: ne használjon fém kefét a fürdő tisztításához, ne helyezzen nehéz fémtárgyakat, ne érintkezzen a zománcozott savas folyadékokkal. Ne felejtsük el, hogy gondos használat mellett mindegyik kádnak megvan a saját életét, majd cserélni kell.

Hogyan csavarni zúzott zománcot a fürdőszobában

A fürdőszoba, mint más háztartási cikkek, megfelelő gondosságot igényel. Hiányában vagy hiányában a fürdő megjelenése rosszabbodhat. Ráadásul a gondatlan kezelése különböző károkat okozhat.

Annak érdekében, hogy ne vásároljon új fürdőt, amely gyakran nem elég pénz vagy idő, meg tudja kijavítani az ebből eredő hibákat. A csiszolt zománcozott fürdők javítása - olyan egyszerű eljárás, amelyet bárki elvégezhet.

A lehetséges károk típusai

A fürdő és anyaga típusától függően a kár is eltérő lehet. A leggyakoribbak az akril, öntöttvas és acél fürdők. Mindegyiknek hasonló károkat okozhat, amivel meg tudja javítani magát. Üveg, fa és márvány fürdők nem javíthatók: az ilyen modellek kizárólagosnak számítanak, és szakember segítség nélkül mindent megtehet.

A leggyakoribb károsodás:

 • A forgácsolás meglehetősen gyakori károkozási lehetőség. Jobb, ha azonnal bezárjuk, és nem várjuk meg a növekedést;
 • karcolások - ez a probléma az akril fürdők számára a legsúlyosabb, mivel a mély karcolások a fürdőszobát elválthatják;
 • split - csak akril fürdőkre utal, és lehet egy mély karcolás vagy túl vékony fürdő;
 • rozsda - szinte minden fürdőben jelen lehet;
 • lyuk-hiba, a legtöbb időt igényel a javításhoz. Csak szakember vagy speciális bélés segíthet itt.

A kár megelőzése

A különféle hibák elkerülése érdekében minden fürdőkészülékre vonatkozó utasításokat be kell tartani. A termék összes követelményének megfelelően hosszú évekig tökéletes a megjelenése. A szakemberek kádak megfelelő működésének alapvető szabályai:

 • hogy a fürdőbe és annak éleiben ne fektessenek be fémeket és egyéb tárgyakat, amelyek károsíthatják a zománcot;
 • a tisztítónak enyhenek kell lennie, mindenféle csiszolóanyagtól mentesnek kell lennie, és elfogadhatatlan a klórral történő fehérítő használata is;
 • védje meg a fürdőt éles tárgyaktól, ha lehetséges;
 • a javítás során a fürdőt vastag filmből kell lezárni;
 • ne használjon tisztításra és ne öntsön olyan anyagokat, amelyek savakat tartalmaznak a terméken;
 • a fürdőszobának kellően vastag falakkal kell rendelkeznie;
 • Nem tudsz ugrani a fürdőszobában, még egy gyerek sem.

Chip a fürdőben

Az ilyen kár nagyon gyakran éppen a termék használatára vonatkozó követelmények be nem tartása miatt jelenik meg. A megjelenő törés nagyon gyakran figyelmen kívül hagyott, ami rossz. Néhányan azt gondolják, hogy nagyon nehéz ezt megtenni, mások -, hogy ez nem éri meg. Ennek eredményeként a chip nagyobb és szembetűnőbb lesz.

Valójában, ha önállóan javítja a chipet, akkor az eredeti megjelenést még mindig nem lehet visszaállítani a termékre. A fürdők nagyon magas hőmérsékleten készülnek, és ugyanazon felületet nem lehet otthon létrehozni. És ha ez az eljárás helytelenül zajlik le, hamarosan a folt elkezd rozsdásodni vagy teljesen leesik. Ezért fontos, hogy a csipke zománcfürdőt saját kezével helyesen javítsák, figyelembe véve az összes részletet. Maga a folyamat nem sok időt vesz igénybe, és csak gondot és vágyat kíván a jó eredmény elérésére.

Felkészülés a javításra

Az előkészítés nagyon fontos szakasz, amelyet nem szabad kihagyni. A megvalósításától függ a javítás minősége és élettartama. Amint azt korábban említettük, azonnal meg kell javítani a korongot. Ha ez nem történik meg, rozsda alakulhat ki, amelyet el kell távolítani. Ha a chip friss, akkor az előkészítés ezen szakasza kihagyható.

 1. Rozsda eltávolítás. Ez olyan eszközöket igényel, mint a kés, a tű, a csavarhúzó. A rozsda eltávolítására használhatók. Az eltávolításhoz speciális szerszámot is használhat, amelyet a háztartási vegyi anyagok boltjaiban értékesítenek. Ha nincs jelen, akkor egy közönséges tisztítószer lesz. Minden manipuláció után a hasított rozsdából kitisztított folyadékot jól le kell öblíteni vízzel.
 2. A szennyezettség eltávolítása háztartási vegyi anyagokat is alkalmazhat. Nem szabad elfelejteni, hogy az ilyen eszközök nem tartalmazhatnak csiszolóanyagokat.
 3. Alapos tisztítás után a javítási hely jól mosható és alaposan megszárítva hajszárítóval. A felületnek tökéletesen tisztának és száraznak kell lennie.
 4. A zsírtalanítás szükséges eljárás, amely nélkül a vetésállóság jelentősen csökken. A zsírtalanítást acetonnal végezzük, majd ismét hajszárítóval szárítjuk.

A készítmény teljesnek tekinthető. Az előkészítési folyamat minden fotóját és videóját megtekintheti ebben a cikkben vagy a weblap galériájában. Ezt követően megkezdheti a csiszolt zománcfürdő javítását. Ez többféleképpen is elvégezhető, és különböző anyagokat használhat, amelyeket az alábbiakban ismertetünk.

Kötelező anyagok

 1. A fő és a legfontosabb anyag az autós gitt. Egy kicsit vesz igénybe, és a színe a lehető legkisebb legyen. Van egy speciális üveg az üvegszálas, amely szintén alkalmas. Előnye a hőállóság, de az ára magasabb.
 2. Csiszolópapír. Szüksége van egy kicsit, legfeljebb 1-2 lapra. Kisebb legyen, a legolcsóbb.
 3. Speciális aeroszol, amelyet a forgácsok közvetlen javítására terveztek. Színének meg kell egyeznie a fürdő színével. Az árkategória nem számít, de ha van lehetőség arra, hogy jobb modellt válasszunk, akkor jobb, ha aeroszolt választunk hő- és vízállósággal.
 4. Ahelyett, hogy aeroszol, akkor használjon zománc fürdők. Már minden szükséges tulajdonsággal rendelkezik.
 5. Csiszoló polírozó paszta. Szükséges a javítás nyomainak maszkolásához.

Annak érdekében, hogy az összes komponenst ne vásárolja meg külön-külön, azonnal készletet vásárolhat a zsetonok lezárására. Az ilyen készletek jellemzően a következő összetevőket tartalmazzák: gitt, simító, csiszolópapír, spray és / vagy zománc.

Hogyan zárjuk le a zománc forgácsát a fürdőszobában - egy kész készlet vagy egyéni anyagok segítségével - nem számít.

Chip megszüntetése

Beszerzési gitt. Ehhez meg kell keverni a gyantát és a keményítőt, és a gyantának harmincszor kell többet lennie. A masszát egy spatulával keverjük össze, és azonnal felszúrjuk a forgácsra. Ugyanakkor jól kell tompítani. Tudsz egy kicsit többet, mint amire szükséged van: az összes felesleget először ugyanazzal a spatulával lehet eltávolítani, és a kikeményedés után szintre őrölni. Ha a mennyiség nem elegendő, akkor valószínűleg a javításokat újra végre kell hajtani.

 1. A keveréknek kb. Fél órát kell keményednie. Pontosabb időt kell felírni a gipszcsomagon.
 2. Csiszolás. A fürdő minden egyes bevonata megegyezik a csiszolószemcsék méretével, melyet előre kell megvásárolni. Az eljárást addig kell folytatni, amíg a felület teljesen le nem süllyed. Nincsenek legkisebb szabálytalanságok. Ha egy akrilfürdőt meg kell javítani, akkor a javítás során jobb, ha lezárja vagy lezárja azokat a helyeket, amelyek a csiszolópapír véletlenül megsérülhetnek.
 3. A festészet egyszerűbbé és pontosabb és minőségi eredmény érdekében ajánlott egy stencilt használni. A beágyazott felület alakjában van vágva, és szükség esetén rögzített.
 4. A festendő felületet újra zsírtalanítják. Ezt követően festéket alkalmazhat, amelyet alaposan meg kell rázni.
 5. Festés után a sablon elhagyható. A festék rövid ideig szárad, amit a csomagoláson fel kell tüntetni. De a saját fürdőszobához való használata jobb, mint négy nap. Ez biztosítja a gipsz legerősebb ragasztását a fürdőszobában.
 6. Négy nap elteltével polírozógépet használhat a lakk zománcozásához.
 7. Megtekintheti a zsetonok eltávolításának folyamatát ebben a cikkben vagy a weblap galériájában. Itt a szakemberek megtudják, hogyan kell mindent helyesen és biztonságosan megtenni. Fotó- és videóanyagaink segítségével könnyebb elvégezni a javítást.

Crack javítás

Kis repedések

A legfeljebb egy milliméter vastag repedések valamivel könnyebbek, mint a szélesebbek. Ez egy kicsit könnyebb, mint felállítani a zománcot a fürdőbe. Minden munkát szellőztetett területen és védőfelszereléssel kell elvégezni, mivel az epoxi gitt veszélyes az emberi egészségre.

 1. Helyezze a csiszolópapírral megtisztított repedés közelében.
 2. A repedés mindkét végén lyukakat fúróval fúrták, hogy megakadályozzák az elterjedését.
 3. A javítóhelyet alaposan megmossák, zsírtalanítják és szárítják.
 4. Az epoxi-gittet spatulával kell felvinni a repedésre és a furatokra. A keveréket szintetizáljuk, és a felesleget spatulával tisztítjuk.
 5. A 12 órakor bekapcsolt állapotban megkezdheti az őrlést. Az eredménynek olyan sima felületnek kell lennie, amelyen nem szabad szabálytalanul lenni.

Mély repedések

Kezdetben, mint a múltban, a felületet csiszolópapírral tisztították, furatokat fúrtak, az eljárást zsírtalanították és szárították. Felgyorsíthatja azt rendszeres hajszárítóval. Ezután vágjon egy darab építőszalagot, amely egy kicsit több, mint egy repedés. A szalagot ragasztva kell ragasztani és jól sima lesz, eltávolítva a felesleges levegőt az alatta.

A javítások teljesnek tekinthetők, de csak szárítás után: a ragasztott szalagnak legalább három órán keresztül száradnia kell, majd a fürdőt használhatja.

Lyukakon keresztül

A fürdőben egy átmenő lyuk súlyos sérülést okoz, de nem szabad cserélni a fürdőt. Ön meg tudja javítani. Ehhez először fúrtak lyukakat a sérülés végén. Ha nem rendelkezik repedés formájában, akkor ez nem szükséges. Ezután egy elektromos fúró segítségével a károsodási helyet a kráter formájába feldolgozzák. Amikor ez látható fém fürdőszoba. A kényelem és az ilyen "kráter" jobb javítása érdekében a lehető legegyszerűbbnek kell lennie. Most ezt a helyet alaposan öblítik, zsírtalanítják és szárítják.

A használt epoxi-gitt tömítésére. Miután összekeverték az összes alkatrészt, a súlyt egy nyílás szélein alkalmazzák. Ezután erősítő szalaggal ragasztják, és tetejére egy másik gittréteget alkalmaznak. Ezt az eljárást meg kell ismételni, amíg a lyuk teljesen meg nem javul. A szárított gittnek csiszolópapírral kell csiszolni. Ezután a felületnek tökéletesen sima legyen. Kívánt esetben a felület külön zománccal vagy aeroszolral festhető ugyanúgy, mint a chip bezárásakor.

Chip a fürdőben: mit kell csinálni, mint leplezni és festeni.

Chip zománc a fürdő -, hogy megszüntesse

A kádban a forgácsolás rendkívül egyszerű - a bevonat nem ellenáll a mechanikai igénybevételnek. Leggyakrabban egy súlyos tárgy elcsúszásáról beszélünk, mely magasságból esett. Ez lehet például egy csavarkulcs, amelyet a keverőcsere alatt csökkent. Még egy kedvelt tusfürdős üveg is károsíthatja a fürdőt, ha a bevonat sok kívánnivalót hagy maga után. Az ilyen problémák különösen gyakran várják az acéltermékek tulajdonosát.

Az ilyen hibák jelenlétét figyelmen kívül lehet hagyni, ha nem zavarja túl sok dolgot, de van néhány "de".

 • Rust. A vas oxidációja következtében rövid idő alatt nemcsak "díszíti" a zománc károsodását, hanem tovább erodálja a terméket. Ebben a szobában nem lehet elkerülni a nedvesség állandó nedvességet.
 • A Spall egy kis depresszió, ahol különböző szennyeződések és zsírok halmozódnak meg irigylésre méltó szabályossággal. Hiányzik a fürdőszobai ellátás szempontjából, és kedvező környezetet biztosít a káros mikroorganizmusok számára.
 • Esztétika. És egy kicsit a szépségről. Ha készen állsz arra, hogy egy kicsi hibát kapj sötét folt formájában, akkor aligha leszel hűséges egy nagy rozsdás folthoz.

És ne mutasson fürdőt mint az egészségügyi művészet modelljét, aggódnia kell a hosszú élettartam és a vonzerejétek magának és családtagjainak. Ezt különböző módokon lehet elvégezni.

Hogyan javítsuk meg a chipet a fürdőben - előkészítő munka

Nem elég tudni, hogy mit kell felvenni a chipen. Szükséges megérteni, hogyan kell ezt tenni, hogy az eredmény hosszú ideig kellemes legyen a szem számára. És először gondoskodjon az előkészítő munkáról. Ezek mennyisége közvetlenül függ a kár állapotától és a kialakulásának idejétől. Ha a chip megjelent 15 perccel a gondatlanság miatt, akkor a rozsda eltávolításának szakasza nyilvánvalóan nem a te eseted.

 • Rozsda eltávolítás. Ehhez szükség van: egy késsel, egy csavarhúzóval, különböző tűkkel. Segítségével távolítsa el, amennyit csak tud. A fürdőfelület 100% -át nem tudja tisztítani, ezért egy rozsdás átalakítóval fel kell készíteni. Használja szigorúan az utasításoknak megfelelően! Ez könnyen megtalálható a hardverraktárakban, de szélsőséges esetekben használjon háztartási tisztítót a megfelelő célból. Tegye meg ezt a lépést alaposan öblítse le a tiszta vízzel kezelt területet.
 • A szennyeződés eltávolítása. Itt ugyanazok a háztartási szerszámok széles választékából készülnek - a mosószerektől a jól ismert tündérig. A kivétel csak azok lehetnek, amelyek nagy csiszolószemcséket tartalmaznak. Tisztítás után a fürdő felületét mosni és hajszárítóval szárítani kell.
 • Zsírtalanító. A hasítási felületet jól zsírtalanítani kell, amelyhez acetont használnak. Miután ezeket az egyszerű manipulációkat ismét használják hajszárító.

Ezután a fürdő részleges helyreállításához az alábbi módszerek egyikét kell alkalmazni.

A forgács kiküszöbölése a fürdőben - hogyan takarja le és festse át

A csiszolt zománc felszeletelésére a fürdőszobában használhatja a "nagyapák" vagy a modern módszerek közül választhat. Az első a helyreállítás:

 • BF-2 ragasztó és meszelés (kréta, por, stb.);
 • epoxigyantával és porcelánmorzsával.

Az első esetben ragasztót alkalmaznak a chip tisztított felületére. Ez egy vékony fehér réteggel van bevonva, amelyet gondosan kiegyenlítenek egy szabályos ecsettel. Várja meg, amíg megragadja ezt a "javítást", és ismételje meg az eljárást. Az ismétlések száma a kár mélységétől függ. Az utolsó helyreállító rétegnek az érintetlen részen kell lennie. A munka nem a leginkább időigényes, jó eredményt ad, de nagyon sok idő telik el teljesen - legalább 4 napig.

Az epoxigyanta és a porcelán morzsák elve ugyanaz. Előzetesen azonban gondoskodni kell, és keresse meg a zománc színével megegyező porcelánfoltokat. Porra porítják, és az alkalmazott gyantarétegre megszórják. Szükség esetén a hasítócsap felületét spatulával egyenlítjük ki. Ez a módszer nem a leghatékonyabb, mivel a porcelán tapasz nem tart sokáig, és nem mindig könnyű porcelánt választani.

A sokkal jobb és tartósabb eredményt a modern speciális eszközök biztosítják. Ezek közé tartoznak az egészségügyi vakolat és a zománc. Megvásárolhatja őket az úgynevezett javító készletben. Általában:

 • gitt;
 • zománc (általában spray formájában);
 • spatula;
 • csiszolópapír a kész "patch" polírozásához.

Azonban egy ilyen készlet nem található mindenütt, még a nagyvárosokban sem, nem beszélve az ország távoli sarkáról. Ezért a javító készletet önállóan kell összegyűjteni. Ne lepődj meg, de leggyakrabban ezekre a célokra ajánlott az autoshopra menni. Ott megtalálható a gitt és a zománc a test javítására, amely ellenáll a rendszeres nedvességnek, hőmérsékletváltozásoknak és mechanikai igénybevételnek a fürdőben való expozíciójával. Íme néhány tipp:

 • Válasszon kemény kendőt a lehető legkönnyebben úgy, hogy ne jelenjen meg a bevonatrétegen.
 • Óvatosan válassza ki a fürdő zománcszínét. Olyan aeroszol formájában kell lennie, amely nagyban megkönnyíti a munkáját, és lehetővé teszi vékony rétegek alkalmazását.
 • A zománcnak ellenállnia kell a magas hőmérsékletnek és a nedvességnek! Erről kérdezze meg külön az eladótól és olvassa el a csomagolás címkéit.
 • Az emerypapír a legfinomabb.

A vásárlás és az előkészítő munka elvégzése után elkezdheti lezárni a hasadást.

 1. Az utasítások szerint hígítsunk (ha szükséges), és alkalmazzunk egy rétegréteget.
 2. Körülbelül egy óra elteltével a felső réteg be van állítva, és csiszolópapírral kezdheti a csiszolást. Tegye meg oly módon, hogy ennek következtében nem érezheti az ujjaival a "tapasz" helyett egy dombot vagy lyukat.
 3. Ezután festékezzen zománccal. A legjobb eredmény érdekében tegye ezt fokozatosan, több rétegben.
 4. Miután megszáradt, használjon csiszolópapírt és polírozza a "tapasz" felületét.
 5. 2-4 napon belül (az utasításoktól függően) a szokásos módon használhatja a fürdőszobát.

Így a fürdőben megjelenő hasadást nem nehéz megjavítani. Nem igényel speciális készségeket, csak egy kis türelmet, időt és pénzt.

Hogyan és hogyan lehet megjavítani a forgácsot a fürdőben?

Chip zománc a fürdőben - nem a leggyakoribb, de nagyon bosszantó hiba. Fel fogja hívni a tulajdonos szemét, amíg végül úgy dönt, hogy megszünteti. Ez nem olyan bonyolult művelet, amely különleges képességeket vagy tudást igényel. Meg fogjuk érteni részletesebben, hogyan lehet megszüntetni a csiszolt zománcot a fürdőszobában.

A zománcfürdő károsodásának természete

Az öntöttvas fürdők akril zománccal borítják a korrózió elleni védelmet, valamint az esztétikai megjelenést. A régi fürdők zománc rétege kicsi - nincs mechanikai sérülés elleni védelem. A zománc a sarkokban szétzúzódik, amelyet gyakran dörzsölnek, vagy bármi más helyen, amikor kemény tárgyat találnak. Például egy acélvessző esett a fürdőbe, és a kiöntő egy darab bevonatot szét.

A csupasz fém kitett része sebezhetővé válik a vízzel szemben. Vannak rozsda, káros mikroorganizmusok vagy gombák.

Gyorsan megtudhatja, hogyan javíthatja a zsetonokat, valamint hol kaphatja meg a szükséges anyagokat, ha internet-hozzáféréssel rendelkezik. És mielőtt elkezdené a munkát, meg kell vizsgálnia a károkat. Az értékelést követően világossá válik, hogyan kell eltávolítani a fürdőben a hasadást, milyen eszközöket kell alkalmazni, és mit kell tenni a régi kedvenc fürdőjével.

Olvassa el a szakértők ajánlásait a munka megkezdése előtt:

 1. Karcolások, repedések vagy apró lyukas lapkák sikeresen megjavítva, ha autót használnak. A gitt nem igényel további feldolgozást, így a kád azonnal felhasználható a száradás után.
 2. A régi bevonat lefejtése azt jelenti, hogy meg kell változtatnia. Ha kár, hogy kivesszük a régi fürdőt, mert mindenkinek megfelel, kivéve a zománc károsodását, majd a fürdő fedele helyreállítása szükséges.
 3. A régi zománc eltávolítása a fürdőszobában meglehetősen időigényes folyamat, előkészíteni kell. A munka technológiájától és az utasítások betartásától függően a fürdő tulajdonosának garantáltan jó és tartós eredményei lehetnek.
 4. A fürdõben zománc, amelynek nagy vagy közeli csiszolása van, polimer zománcokat kell használni, ezt követi őrlés. Ha a sérülés területe jelentős, akkor az öntöttvas fürdő zománcát újra kell festeni vagy átönteni a Stakril technológiával.

A zománcfürdőben nem keletkezik plakk és rozsda, ezért a bevonat tisztaságát zománcréteggel kell fenntartani. A zománcfürdőben levő csíkot önmagában is kiküszöbölheti. Minden szükséges elemet értékesítenek minden építési piacon vagy egy raktárban.

Néha a zománc károsodása túl nagy. A zománcot teljesen frissíteni kell. A modern technológiák lehetővé teszik maguknak, és nagyon gyorsan és olcsón.

Felület előkészítés

Ha a fürdő tulajdonosának egy hófehér fürdőben fáradt a rozsdás folt, és elkezdi keresni a fürdőfelület javításával kapcsolatos információkat, akkor a helyreállítás megkezdése előtt ezt kell tennie.

 1. A fürdőben lévő zsetonokat megvizsgálják. Ha rozsda van jelen, akkor vegyileg vagy mechanikusan kell eltávolítani. Ha a hasított terület fekete lett, akkor valószínűleg baktériumok indultak benne. Ebben az esetben a chipet antiszeptikus készítménysel kezelik.
 2. Ha a régi zománc elkezd lemaradni az öntöttvas mögött, akkor a fürdő zománccal való újbóli festése előtt teljesen fel kell tisztítani egy csiszológépet és egy fúvókát, aminek csiszolópapírja van a fémre.
 3. Egyetlen chipet is csupasz fémre vágnak. Ehhez csiszolópapírt vagy vastag drótból készült fém keféket kell alkalmazni. A kefét óvatosan kell alkalmazni, hogy ne károsítsa az egész zománcot.
 4. A szükséges eszközök készen állnak, a szükséges komponens beszerzése a zsetonok rögzítésére szolgál. Nem lesz szükség felesleges vízvezeték-javító készlet beszerzésére, ha gumi tömítést veszít, amikor eltávolítja a tartozékokat, és lekapcsolja a fürdőt.
 5. A fürdőt alaposan mossák lúgos mosószerrel és teljesen megszáradnak.
 6. Ha a zománcot teljesen kicserélik, a fürdőt leválasztják a vízvezetékből és minden tartozékot eltávolítanak.
 7. A fürdő felületét aceton vagy alkohol tartalmú szerrel zsírtalanítják. Ezután hagyja teljesen megszáradni a fürdőt.

Mindezek a manipulációk után a fürdő készen áll a zsetonok megszüntetésére. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a zománc előzetes helyreállítása gyorsabb lesz, és sokkal hosszabb ideig tart, mint nélküle.

A kis egycsillagok jól lezárták az autóipari gittal. Egy ilyen chip majdnem láthatatlan.

Hogyan és mit kell megszüntetni

Hogyan lehet megjavítani a forgácsot a fürdőben? A zománc helyreállítása a területen és a sérülés mélységétől függően eltérő lehet. Az ilyen javítások önállóan végrehajthatók. Szélsőséges esetekben szakemberek igényeit mindig igénybe veheti.

A megosztott chip, ha a technológia szerint készült és figyelembe veszi a gyártók összes ajánlását, alig látható a fürdő felületén. Az alábbiakban vázoljuk a zsetonok javításának leggyakoribb és leghatékonyabb lehetőségeit a fürdőszobában.

Autóipari gitt alkalmazás

Az automata gitt kiválóan alkalmas a zsetonok és repedések zárolására a tulajdonságai miatt. A technológia öt egymást követő szakaszból áll:

 1. A tésztát összekeverjük és megkeményedjük.
 2. A Scol újra zsírtalanított
 3. A gipszvékony réteget a zománcdarab helyére helyezték
 4. A szakadt zománc helyén egy kis magasság keletkezik, amelyet alaposan meg kell őrölni, miután a gitt megszáradt. A csiszolt gitt nem szakad el, mert nem fog működni és nem fog fájni.
 5. Hagyja, hogy a gitt száraz legyen, távolítsa el a gipsz felesleget, gondosan homokozza fel a felületet.

A videóban: a festék zománcokat auto zománc.

Zománcfestés az egyetlen zsetonból

A kisméretű és punctate chipek esetében a fürdő zománcburkolása elegendő ahhoz, hogy ecsettel festse és tisztítsa meg a chipet. Így gyorsan és megbízhatóan visszaállíthatja a zománcot. Ez a módszer nem alkalmas a repedések lezárására. A munka fontos elemei:

 1. A módszer lényege, hogy több rétegben vékony ecsettel gondosan festse át a csiszolt felületet.
 2. Minden egyes zománcozási rétegnek ki kell száradnia. A nemkívánatos rétegek a csomópontok kialakulását eredményezik a csipsz éle mentén, a felszakító zománc és a középső üregek helyén.
 3. A zománcot 3-4 rétegű vékony rétegekben alkalmazzák. Tehát a chipet nagyon óvatosan lezárják. Az utolsó réteg megszáradása után a zománcot teljesen kiegyenlítik.

A zománc öntéssel történő teljes cseréje

A zománc súlyos károsodása esetén nincs más módja, mint a fürdésre. Különösen elhanyagolt esetekben a régi zománcot teljesen eltávolítani kell. Néha az ilyen munkák költsége meghaladhatja a fürdő saját költségét. Ezért a munka megkezdése előtt meg kell mérnie az előnyöket és hátrányokat.

Ilyen munkákhoz szükség van a kád teljesen elválasztására a lefolyóból, ugyanakkor oka lehet a régi javító készlet beszerzésének és a gumibetétek cseréjének.

A régi vasfürdőben lévő betétel olyan mélyen esik, hogy szinte semmit sem mossa le. Ha a zománc nem sérült (csak frissíteni kell a kád megjelenését), akkor alkalmazhatja az ömlesztett fürdő technológiáját. Ebben az esetben a régi bevonatot nem távolítják el, de csak zsírtalanítják és csiszolják.

Ha a plakett mellett sok hiba van, akkor van egy lehetőség - a zománc teljes cseréje a régi réteg eltávolításával. Az így javított fürdő több évig használható.

Stakril technológia

Mi lenne még a fürdőszoba? A Stakril egy speciális polimer gyantán alapuló regeneráló zománc, amelyet a fürdő felületére öntünk és fokozatosan megkötődik. Kiderült, hogy az akril "héja", amely a fürdő egész területét lefedi. Ha korábban fürdőként aprították meg a zsetont, és ezután kis szabálytalanságok maradtak, akkor egy új, vastag akrilfólia teljesen elrejti őket.

A kész bevonat minősége közvetlenül függ a gondos előfeldolgozástól. Az interneten megtalálhatja a stakril házasság következményeit, amelyek a gondatlan hozzáállásból erednek.

Az üvegből bevont fémpadok leállítják a vizet, és megszerzik a legjobb hőszigetelési tulajdonságokat.

A népszerű módszerek használata

Ha hirtelen nincs különálló gitt a kezében, és az üzlet zárva van, és nem kaphat javító készletet, akkor az elérhető eszközöket kell használni. Vannak népi módszerek, amelyek még mindig sikeresen orvosolják a fürdőkben lévő zsetonok hibáit.

 • Az első út: a BF-2 ragasztó és a krétapor keveréke lesz. Abban a helyen, ahol a zománc eltűnt, a ragasztót elkenik és finom porral megszórják, majd a felesleget egy spatulával eltávolítják. Az eljárást addig ismételjük, amíg a csip felszíne megegyezik a zománccal. Ez egy meglehetősen tartós összetevő, amely 5-6 hónapig tart. Az ilyen módon helyreállítandó felületet 4 napon át száradni kell.
 • A második módszer az epoxigyanta és a porcelánmorzs keveréke. Az alkalmazás módja ugyanaz, mint a kréta ragasztóé. A festék festék a zománc sérült felületén és összeomlik. Ez a "javítás" tartósabb változata, amely körülbelül egy évig tart.

Ne felejtsük el, hogy ezek a módszerek átmenetiek és a gyári alkatrészeket átdolgozzák. De ha szükséges a sürgősen visszaállítani a chipet, akkor ezeket fel kell használni. De a leghatékonyabb módja az epoxigyantával való zománcozás.

Chip on the bath: 3 módja a helyreállított zománc és bónusz recept helyreállítására Baba Glasha módszere szerint

A fotó - egy chip a fürdő felületén.

Ne feledje, nem is olyan régen elmondtam magáról, hogy a szomszédom, Glasha lakásában levő linóleumot tisztítottam és cseréltem. Miután befejezte a munkát, hálásan töltötte el, és táplálta a pitét, de körülbelül egy hónappal később hozzám jött, és azt mondta, hogy van egy chip a fürdőben.

És ezért hibáztatta. Állítólag a padló tisztítása és cseréje során nem vigyáztak gondosan vödröket és egyéb szerszámokat, aminek következtében károsítottuk a zománcot.

Nem kezdtem vitatkozni vele, azzal érvelve, hogy a fürdõje ugyanolyan korú volt, mint az én korom és a hasítás, valószínûleg már régebben jelent meg. Ehelyett úgy döntöttem, hogy saját kezemmel javítom meg a fürdő zománcát. Sőt, van némi tapasztalatom, de nem akarok megbántani egy idős embert. Igen, és a sütemények finomak voltak.

Megmondom Önnek, olvasóknak, hogyan lehet megszüntetni az azonosított hibákat a fürdő fedélzetén anélkül, hogy sok erőfeszítést és pénzt költene rajta.

A hibák okai

Kezdjük, megmondom, hogy honnan merülnek fel zománchipek az acélfürdőben. Természetesen Baba Glasha nem hallgatott rám, de szerintem érdekes lesz számodra.

Az esetek túlnyomó többségében (legalábbis a gyakorlatomban) az ilyen hibák a külső mechanikai beavatkozás eredménye. Bármelyik, még nem túl nehéz tárgy, a fürdőszoba alá esett, ennek oka lehet a baj. Micsoda szomszéd kihasználta.

A javítás során nagyon könnyű károsodást okozni egy új fürdőben.

Az öntöttvas zománcozott fürdőjén gyakrabban jelenik meg a forgács. Bár ez nem jelenti azt, hogy Ön teljesen biztosított tőlük. Ezért annak ellenére, hogy a nagymamának acélszerkezete van, azt is elmondom neked, hogyan kell önállóan öntöttvas kádban helyreállítani a kardot. Tehát nem aggódhat.

By the way, hibák gyakran megjelennek egy új, újonnan telepített fürdő. Ezt mondom azoknak a szerencsétlen építőknek, akiknek a fogók, a kerámia csempe és még a kalapács semmit sem költenek a fürdőszobába. Ezért javaslom a telepítés után a törékeny terméket rögtönzött anyaggal lezárni.

Használhatja mindazt, ami kéz a kézben van:

 • vágólapok;
 • gipszkarton darabok;
 • régi takarók vagy párnák;
 • buborékcsomagolás a csomagolásból;
 • habgumi vagy hab.

A javítások során a fürdőt rögtönzött eszközökkel kell védeni.

Baba Glasha szavai szerint a fürdőszobában a hasadékok fő oka lettem, amikor vigyáztam a vödrökre a linóleum mosása közben. Nem bűnösnek vallottam, de a büntetést nem lehetett elkerülni. A szomszéd bosszantóan beszélt: "Tudtam, hogyan kell elrontani a fürdőt, tudom, hogyan kell javítani." Erre nem volt semmi válasz, ezért üzletre kellett mennem.

A kár helyreállításának szükségessége

Mielőtt a zománc chipet felhelyezném a fürdőszobába, azt akarom, hogy elgondolkozzam, hogy elvben el kell-e végezni. Különösen azért, mert ezt a kérdést nagyon gyakran megkérték.

Vannak, akik úgy gondolják, hogy nem lesz képes visszaállítani a bevonat minőségét, mások azt mondják, hogy a fürdőszoba maga rozsdásodik tovább a tapasz alatt, mások panaszkodnak a bonyolult bevonat-restaurációs eljárásra.

Annak érdekében, hogy a fürdőt ne hozhassák be ilyen állapotba, időbeli hibák kiküszöbölése érdekében szükséges.

Elmondhatom neked, hogy ha tudod, hogy mit fedj fel a kárról és hogyan kezeljem, akkor kell cselekednie. Természetesen nem lehet helyreállítani a tökéletes zománcozott bevonatot, mivel ez magas hőmérsékletet és különleges körülményeket igényel. Azonban, hogy megakadályozzák a forgácsolást és visszatérjenek a fürdőszobába, vonzó megjelenés meglehetősen reális.

Néhány kézműves a zománcozott fürdő felosztása előtt felmelegíti a felületet fúvókával vagy gázégővel. Állítólag, annak érdekében, hogy az öntapadt tapasz olvadjon a zománc többi részéhez. Erősen javaslom, hogy ne tegye ezt, mivel ez az eljárás csak a zománcozott réteg további hámlását eredményezi.

Ami a korróziót érintette a sérült területen, ez a folyamat teljesen attól függ, hogy mi festeni és hogyan javítani a chipet. Ha egyszerűen egy tömítőanyagot használ a folt kezelésére, akkor a víz áthatol és rozsdát okoz. És akkor el kell döntenie, hogyan kell eltávolítani a fürdőből.

Ennek elkerülése érdekében tisztában kell lennie azzal a pontos technológiával, hogy hogyan javíthatja a chipet a zománcozott fürdőben. Maga a folyamat egyszerű, és szigorúan be kell tartania egy bizonyos cselekvési sorozatot, amelyet a következő szakaszban ismertetem.

A fürdőszobában megrepedt javítás módja

A zománcozásos fürdő hibáinak helyreállításához javaslom szakemberek szolgáltatásainak használatát. A munkájuk ára meglehetősen megfizethető, és nem kell aggódnia a felesleges részletekkel.

A zománc javítása különböző módon történhet.

Ha azonban szeretne mindent magával csinálni, vagy mint alázatos szolgáját nyomta a Glasha szomszéd nõi nyomás alatt, akkor semmi nem maradt hátra, hogy válasszon az alábbi módszerek egyikének:

 1. Porcelán zseton használata.
 2. A karcolás száraz, fehérítővel ragasztva.
 3. Helyi zománcozott tál fürdőszobája.

Ezeken a módokon kívül többször is megjavítottam a régi fürdőket az akril bevonatok belsejében vagy folyékony akril keverék alkalmazásával. Mindazonáltal javaslom ezeket a módszereket abban az esetben, ha a fürdõ teljesen megtört és régi. Akkor gyorsabban, jobbul és olcsóbb lesz.

Minden más esetben elég és pont javítás. Az egyes elemekhez tartozó műveletek sorrendjét külön-külön megmondom.

1. módszer - Porcelán morzsa

Nagyapám egyszer elmesélte ezt a módszert. Pontosabban, elmondta az apjának, és még mindig kisfiú voltam, de minden fontosnak emlékszem, és én magam is többször használtam.

Mielőtt megjavítaná a hibát a zománcburkolatra, meg kell szakítani a porceláncsészét vagy csészealjat. És nem kék vagy zöld, hanem a színes, a fürdőszobához illő, azaz a legtöbb esetben fehér.

Porcelán a zománc javításához.

A következő munkamódszer a lehető legegyszerűbb:

 1. Szükséges alaposan zsírtalanítani a bevonat felületét, amelyen megtalálta a chipet. Ehhez használhat kerozint, benzint, fehér szellemet és más hasonló eszközöket.
 2. A sérült területet csiszolópapírral kezelje.
 3. Ismételten törölje le a tisztított foltot egy zsíroldószerrel, hogy megszabaduljon a finom portól.
 4. Porcelán csésze vagy csészealj apróra vágott darabjait.
 5. Ezután keverje össze a kétkomponensű epoxi ragasztót a címkén feltüntetett arányokban. Ezután alkalmazza a kompozíciót a sérült területre.
 6. A ragasztófolt felett porcelán morzsákat kell porni, és körültekintően kell a területet spatulával felfelé helyezni.
 7. Az epoxi készítmény végleges megszilárdulása után, ami rendszerint 2-3 órát vesz igénybe, a fürdőszobát a szokásos módon lehet használni.

Potenciális áldozat a fürdésre.

Baba Glasha nem merte adományozni a porceláncsészét a zománcburkolat helyreállításához, így a választás más javítási módszerek mellett is kedvezett. Én azonban többször alkalmaztam ezt a technikát, és őszintén mondom, az eredmény elég kielégítő.

Ily módon lehetséges, hogy nemcsak a maszkolt maszkot, hanem az elhasználódott zománc bevonat helyreállítását is lehetővé teszi.

2. módszer - Száraz fehér

Ez a módszer azokra az esetekre vonatkozik, amikor kár, hogy porcelán csészét használjanak a fürdőszoba javítására. Ebben az esetben a porcelán zsetonok szerepe száraz kandírozás. Csak azt kell keverni, nem epoxi, hanem a BF ragasztó, amely megvásárolható szaküzletekben.

A következő munkamódszerek:

 1. A fehéret és a ragasztót össze kell keverni egy pépes konzisztenciára.
 2. Csiszoljuk le és zsírtalanítsuk azt a területet, ahol a zománcburkolat hibás volt a fürdőszobában.
 3. Az eredményül kapott méregvegyületet spatulával (jobb gumi) kell felhordani, és gondosan mérsékelni.

Csináltam egy kicsit másképp. Az elkészített területet ragasztóval feldolgoztam, aztán könnyedén fehérre porították. És többször is megismételte, amíg az új zománcos réteget helyre nem állították.

Ne feledje azonban, hogy egy új réteget csak akkor kell alkalmazni, ha az előző teljesen megragadta. Ezért az egész eljárás nagyon sokáig tart. De a minőség méltó.

3. módszer - Akupunktúra zománcozás

Azt tanácsolom, hogy használja ezt a módszert, ha a fürdőben lévő hiba nagy területet foglal el (centiméterről többre). Nem rögtönözött eszközöket, hanem különleges anyagokat kell használni a bevonatok helyreállításához. Ezek értékesítése vízvezeték üzletek.

Hasonló eszközöket használtam. Könnyen kezelhetőek és nemcsak csiszolt zománccal, hanem a tálban lévő hornyokkal is képesek megbirkózni. Például olyan hibák miatt, amelyeket a kalapács a fürdőbe dobott.

Megfelelő képességgel és készséggel az ilyen vegyületek segítségével a lakkozást egy csempe vagy háztartási készülékek (konyhai tűzhely, mosó stb.) Maszkolhatja. Tehát azt javasolnám, hogy vásárolj egy üveged magadért és tartsd "csak abban az esetben".

Helyreállítási séma zománc bevonó fürdő.

A kompozícióval való munka nagyon egyszerű:

 • a hiba területét csiszolópapírral csiszoljuk, zsírtalanítsuk és alaposan megszárítjuk;
 • ecsettel, zománccal, egyenletesen elosztva a sérült terület felett (a rétegnek a lehető legvékonyabbnak kell lennie, mivel bázisként használják);
 • akkor a fő réteg kerül alkalmazásra, amely a bevonatok szintetizálására szolgál.

A teljes beállítás körülbelül 24 órát vesz igénybe. Az adott időszak a kiválasztott összetételtől függ, a csomagon olvasható. Akkor azt javaslom, hogy alaposan öblítse le a fürdőt forró vízzel, majd használhatja.

Javító készlet a fürdő zománc helyreállításához.

Kisebb hibák kiküszöbölése

Az előzetes felderítés azt mutatta, hogy a Baba Glasha problémája némiképp feltalálódott, hiszen a fürdőben egy pár repedés nem haladta meg a centiméter hosszúságot. Úgy döntöttem, hogy nem merészelnek filozófizálni és károkat kijavítani epoxi ragasztóval.

A zománcozásban kis hibák kiküszöbölése.

A rendszer a lehető legegyszerűbb. Én így tettem:

 1. Mint minden más esetben, amiről már elmondtam, a károkozás helyét tisztító papírral tisztítottam.
 2. Egy kis átmérőjű csavarhúzó egy kicsit fúrta a repedés csúcsát (ahogy a nagyapám megtanított nekem, ezt úgy végezzük, hogy a hiba ne növekedjen a további működés során).
 3. Ezután óvatosan mossa le és szárítsa meg a jövőbeli javítás helyét.
 4. A sérült és előkészített területet gőzölgővel ellátott kerozinnal zsírtalanították.
 5. Dörzsölje a gitt keveréket epoxigyantával. Két összetevőből áll. Nem tudok részletesebb utasításokat adni, mivel az a ragasztó típusától függ.
 6. Aztán egy spatulával javította a repedést.
 7. A kompozíció megszilárdulása után finom szemcsés csiszolópapírt vett igénybe, és gondosan csiszolta a javított repedéseket.

Így történt, hogy még az aprólékos szomszéd is nehéz helyzetbe hozta a kár helyét. És boldogan aláírta az "Elfogadási Tanúsítványt", miután a konyhába futott, hogy megcsípje a pite-ket, amiről már elmondtam.

Lyukakon keresztül

A gyakorlatban többször is foglalkoztam a kádok végponttól végpontig történő károsodásával. Ebben az esetben a hiba kiküszöbölése érdekében nagyszerű munkát kell végezni. Nemcsak a dekoratív burkolatot kell helyreállítani, hanem megoldást kell találni a repedésre, amelyen keresztül a víz elfolyik.

Először is elmondom neked, hogyan lehet lezárni a chipet a fürdőszobában a fémhez. Személy szerint nem használtam házi készítésű eszközöket, hanem javító készleteket, amelyeket a kedvenc épületem szupermarketben adnak el.

A komoly forgácsok javítására speciális javító készleteket használnak.

Az akciók sorrendje ebben az esetben egy kicsit hosszabb:

 1. Annak érdekében, hogy elkerülje a repedés további növekedését, javaslom, hogy a furatok végét fúróval készítsék. Elegendő 2-3 mm átmérőjű fúrót használni.
 2. Ezután tisztítsa meg a sérülést csiszolópapírral. A bőrt kis frakcióval használom, hogy ne karcolja meg az egész zománcot. Végül, a finom por eltávolítása érdekében egy alkoholtartalmú rongyot törölni fogok.
 3. Ezután készítsen epoxi ragasztót. Ehhez keverje össze a folyadékokat a két buborékból, amelyek vele együtt járnak. Az arányokat a használati utasítás határozza meg, azokat szigorúan be kell tartani.
 4. Ezután kenje meg a fürdőben a repedést az elkészített ragasztókompozíció rétegével. Ezt követően egy tömítőanyagot használnak, amely a javító készlet része. Meg kell nyomni a réteg a ragasztó és a repedés magát.
 5. Miután elvégezte ezt a műveletet, várjon, amíg a ragasztóanyag száraz lesz. Az ehhez szükséges idő a javító készlet használati utasításában is szerepel.
 6. A következő szakaszban a javított területet ismét megtisztítják és zsírtalanítják. Ezt követően egy speciális paszta kerül fel a tetejére, helyreállítva a zománc bevonatot.
 7. A munka befejezése a javított terület alapos polírozása, puha flanellel.

Ha nem tudod, hogy mit kell csinálnod az akril fürdővel történő forgácsolással, biztonságosan használhatod a fent leírt technológiát, de vegyél egy javító készletet a polimer bevonat helyreállításához, a zománcozás helyett.

A kár megelőzése

Mint korábban mondtam, Baba Glasha hibáztatta a fürdőszobájában megjelenő hibákat. De ha nincs megfelelő jelöltünk, javaslom a repedések és a zsetonok megjelenésének elkerülése érdekében néhány egyszerű tippet:

 1. Zománcfürdõk mosására olyan enyhe háztartási tisztítószer használata ajánlott, amely nem tartalmaz csiszolószemcséket. És függetlenül a frakció méretétől.

Fürdőszobai tisztító.

 1. Kívánatos, hogy ne engedje, hogy a zománcfelület érintkezzen kemény tárgyakkal (pl. Fémmedencével). Különös figyelmet fordítsunk a biztonságra, amikor javításokat végzünk a fürdőszobán vagy annak közelében.
  Ha például vágyunk arra, hogy a polcot tetejére lehessük, először fedjük le a törékeny felületet takarókkal vagy tegyünk egy táblát (karton) a tetejére.
 2. Semmilyen esetben ne öntsön a kád savas készítményekbe. Veszélyes nem csak a zománc, hanem a csatornarendszer számára is. Túl koncentrált oldat égethet a műanyag csatorna-kommunikáción keresztül, ami, hidd el nekem, nem ad hozzá jó hangulatot.
 3. Ne karcolja meg a zománcot késsel vagy más éles tárgyakkal. Ha ily módon tisztítani szeretnéd a foltokat, akkor semmi jó nem lesz. Jobb, ha megvásárol egy megfelelő szerszámot az üzletben, hogy később ne zavarjon zománc restaurálással.

Ne használjon fehérítőt ("Fehérség") a fürdéséhez. Csak porcelán vagy fajansz WC-t tud elviselni. Az ebben az anyagban lévő alkálifém ugyanolyan destruktív hatást fejt ki a fürdő felületére, mint sav.

 1. Ne csinálj akrobatikát a fürdőszobában. Még akkor is, ha vékony lány vagy, nem javaslom ezt, különösen a műanyag szerkezetekben.

A fürdőzéshez nem kell ugrani, különben repedések jelennek meg.

Azt is szeretném megemlíteni egy dolgot akril fürdők. Vásároljon meglehetősen vastag falú termékeket. Néhány olcsó kínai modell összeomolhat, mert túl sok vizet vett be.

következtetés

Most már tudod, hogyan tisztítsd a forgácsot a kádban. És nem egyszerre, de többször egyszerre.

És ki tudja, hogyan kell csinálni valahogy másképp, meséljen erről a megjegyzésekben. Hirtelen Baba Glashának van társa, és a tanácsod hasznos lehet valakinek. Viszonzásképpen, a megjegyzése hálás olvasója küld rágócédulát futárral.

A vasalóban lévő zománcban egy chip volt, 2x2 mm, nem is rozsdásodtam, úgyhogy jobb megoldani.

Igor, vízvezeték üzletek eladják a javító készleteket ilyen esetekben. Epoxi ragasztót, akrilfestéket és spatulát tartalmaz. Először helyezze az epoxidot a csipre, csiszolja le a chip helyét, majd festse át rajta.

Jó estét! Van egy kérdésem: minél jobb és olcsóbb megjavítani egy régóta álló és már rozsdás chipet egy acélfürdőben a lefolyó közelében

Valentine, Modern anyagok lehetővé teszik, hogy megszüntesse a forgácsolást a zománcfürdőn, így a kár helyszíne majdnem észrevehetetlen. Legalábbis nem fog rozsdásodni a chipen. A legmegfelelőbb és megfizethetőbb az autóipari gitt és zománc. Még keményebb körülmények között is dolgozniuk kell - az autó vékony fém karosszériája meggyűrődik és rezeg, a hőmérséklet csökkenése ötven fokos, a nedvesség és az út reagensek folyamatosan támadnak. Ezért kényelmesen képesek lesznek ellenállni a puha működésnek egy kényelmes otthoni környezetben. A legfontosabb az, hogy megtartsuk a technológiát.

1. A chipet alaposan megtisztítják. Egy régi chip, amelynek rozsdásodása különleges előkészítést igényel. A laza rozsdát megfelelő szerszámokkal távolítják el - egy késsel, egy csavarhúzóval, tűvel. Nem lehet teljesen eltávolítani az oxidokat a fém felületéről. Ezért a hasítást szépen körbeveszi egy műanyag szegély és néhány csepp folyékony rozsdás átalakítóval kezeljük. Használhatja az "Elkon-P", "páncél", "Mail" és más hasonló rozsda-átalakítót. A feldolgozást az eszközhöz mellékelt használati utasítás szerint végezzük. A csipet, használhatja a tisztább Cillit Bang. Miután ezt a hasítást alaposan mossuk vízzel, és a maradék átalakítót ecsettel távolítjuk el.

2. A lemezt mosószerrel mossuk, amely eltávolítja a zsírt és más szennyeződéseket. Ebben az esetben nincs sok különbség - lehet hirdetni Fairy, vagy a legegyszerűbb mosószer. Ezután a hasítást ismét vízzel mossuk és hajszárítóval szárítjuk.

3. Skol jól zsírtalanított acetonnal, jól hajszárítóval szárítva, a fürdő felületét felmelegítve.

4. A chip fel van töltve automata gitttel. Gyakorlatilag bármilyen, a testfelületekhez igazított gitt.

Ha a felület egyenetlenül alakul ki, finoman finom szemcsés csiszolópapírral finoman kiegyenlíthető. Ha üregek képződnek, a gitt egy második réteggel is felvihető. Ebben a formában a fürdő már biztonságosan kiaknázható. Legalábbis itt nem lesz rozsdásodás.

6. Az esztétikus megjelenés megteremtése érdekében a csiszolt zsetonfestéket autós zománnyal lehet festeni. A legegyszerűbb esetben - javító festék színű "ceruza" megfelelő színű. Még jobb - kétkomponensű akril zománc. A zománc erõssége alacsonyabb, mint a töltõanyag, ezért a színt néhány évenként meg kell ismételni.