Legfontosabb > Dekoráció

Limes feltöltötte a fürdőszobában: hogyan lehet megszabadulni?

Szinte minden embernek, akinek tetője van a feje fölött, akaratlanul meg kell tanulnia, hogyan vezethet csótányokat egy lakásból, legyekből, és ha nem is szerencsés, hogyan lehet megszabadulni a faiskoláktól a fürdőszobában. Az ilyen undorító teremtmények egyik típusából a vécébe vagy a fürdőszobába való vágyakozás eltűnik. Elviselni őket, nincs vágy, hanem hogy tisztítsák meg a házat a jelenlétükből?

Néha a fürdőszobában van egy kellemetlen rovarfa fa.

Ha a százlábú megtöri legalább egy lábát, akkor nem fog feltérképezni

Mik azok a faiskolák és mit eszik

Mokritsa - a rákfélék egy részéből származó rovar. Ha látod, akkor azonnal felismeri, hogy a test ovális, enyhén konvex a tetején, a héj szegmensekre osztva. A szemek az oldalán, 7 pár láb és több antenna. Színes - szürke vagy barna, fehér fenyőfa is van. 20 mm - a rovarok testének minimális mérete, de legfeljebb 1 cm lehet.

Limes a fürdőszobában inkább a szállás okból. Ezek a természeti lények nedves talajon élnek: a tározók partjainál, függetlenül attól, hogy sós vagy friss. A napsugárzás sugaraitól a kövek, fák és más hasonló tárgyak alatt rejtőznek. Időük az éjszaka. Amikor a sötétség leereszkedik a földre, a fa tetvek kimerészkednek a félreeső menedékhelyeikről, és vadászni fognak - elsősorban a növények számára. Növények rovarok bármilyen formában elnyelnek: friss vagy már kissé rothadt. A zöld takarmány minden része megy a gyomorba - a gyökerektől a levelekig és magokig.

A természet ciklusa: minden vadász számára van egy ragadozó. Tehát a fa tetvek tápláló táplálékforrás a nagyobb méretű rovarok számára - különböző bogarak, darazsak és pókok. Kis kígyók, békák, gyíkok, patkányok és csigák, különösen az éjszakai madarak, takarmányok a faérben. Egyszer egy éhes ragadozó éber pillantása alatt a rákfélékből származó lények feltekernek egy csőbe és úgy tesznek, mintha halottak lennének, ami nem sokat segít nekik.

A fürdõszobában élõ erdeiek messze nem tartoznak e veszélyekhez. Az emberek lakóhelyén (fürdőszoba, WC, pince, konyha) megtalálják az optimális élőhelyet maguknak. Itt nem fenyegeti őket a baglyok, sok az élelmiszer és a kedvenc nedvesség.

 • A városi ház pincéiben a fák a penész és a zuzmó számára táplálkoznak. És a szerencsések, akik a magánlakások alagsorában telepedtek le, zöldségeket ünneplik. Pincék - a legjobb hely a biztonságos életre és a tenyészgombákra. Ha a földszinten élsz, és nem érted, honnan származnak a szörnyű robotok hordái, akkor tudnia kell, hogy az alagsorból jöttek. Ez nagy baj, mert a rovarok elleni harc ilyen körülmények között kétségbeesett lesz.
 • A Mokritsa csak akkor fekszik le a fürdőszobában vagy a WC-ben, ha a csövek állapota annyira szánalmas, hogy egyetlen vízvezeték-szerelő sem veszi fel a javítást. Komolyan szólva vannak olyan erdei fenyők a szobában, ahol szivárgott csövek és falak zúzódnak. Ezért az első kérdés arra a kérdésre, hogy "mi a teendő a faggyúval", az egészségügyi helyzet javítása. A kíméletes rovarok a házban keresztül szellőztetéssel és repedésekkel oldódhatnak meg, ha az ökológiája nem tér el a fürdőszobától.

A házban megtalálhatók a faiskolák is, amelyek megerősítik a növekvő szervezeteket - a rothadó mikroorganizmusoktól a WC-ben és a fürdőszobában, a szemétkosárban elkényeztetett termékekig. Ne felejtsük el, hogy ezek a rovarok megeszik a növényeket, hogy otthon virágokba kerülő cserepekbe teljesen megtalálhatók.

Mokritsa könnyen felismerhető a jellegzetes "shell", amely lefedi a testét

A legjobb módja annak, hogy legyőzze a fa tetű

A rovarok elleni küzdelem legjobb eszköze az, hogy elrontsa az élőhelyüket:

 1. A gúnyolók szeretik a nedvességet? Vigyék el. Rögzítse a szivárgó csöveket, száraz, függőleges és vízszintes felületeket száraz ruhával vagy ventilátorral. Ne felejtsd el rendszeresen megismételni az általános tisztítást, szellőztetni a szobát - mindez elfogadhatatlan feltételeket teremt a fürdőszobában és a ház egy másik részén lévő faültetvények számára, és nem lesznek láthatóak. Vásároljon páramentesítőt a boltban, segít fenntartani a rendet.
 2. Távolítsa el az erdei táplálékot azáltal, hogy elpusztítja az összes lehetséges forrást: szemetet, maradékot, különféle más szennyeződéseket, amelyek a fürdő alatt felhalmozódtak. Limes jelenhet meg a nappaliban vagy a konyhában, és ennek elkerülése érdekében figyelje a beltéri virágokat - távolítsa el a talajt, és kifújja a vizet. Tartsa tisztán a konyhaszekrényt, ne hagyja, hogy megteljen a morzsákkal, a vacsora maradékával vagy kiömlött italokkal. A szennyeződést azonnal törölje, miután megjelenik.
 3. Tegyen be minden olyan repedést, amelyen keresztül a rovarok behatolhatnak a házba: ne törődj a szilikon tömítőanyaggal, ha nem akarsz találkozni rákokkal újra.

A fürdőszobában meg kell tisztítani a rothadás és nedvesség

Népi élmény

Mokritsy bosszantotta és bosszantja az emberiséget, és az emberek mindig keresik a módját, hogy ki tudják hozni őket. A módszereket hagyományosan a boltban vásárolt toxikus vegyi anyagok és hagyományos otthoni megoldásokra osztják. Ez utóbbi tagadhatatlan méltósága az, hogy nem kell pénzt költeniük rájuk, és pontosan tudni fogja, mire készülnek és mennyire veszélyesek a család egészségére. A másik dolog az, hogy a népi jogorvoslat hatékonysága alacsonyabb, mint a vegyi anyagoké.

 • Az első a listán - só és bórsav. Szétszórjuk őket olyan helyeken, ahol erdei. Plusz só és bórsav: egyszerű használat, a megoldás nem szükséges. Mínusz: a rovarok nem veszik észre, hogy önt öntöttek nekik. És ha észreveszik, ahelyett, hogy kúsznának, az élőhely vízszintes síkját a függőleges helyre cserélik.
 • Keverjünk össze 1 ½ evőkanál fehérítőt egy liter vízzel és öblítsük le a padlót és a falakat a mosesben.
 • Adjunk hozzá 0,5 liter vizet egy teáskanál bórsavhoz, majd kezeljük a rovarok által választott megoldási területekkel.
 • A következő recept bonyolultabb, három összetevőből áll: kalcinált szóda, pirospaprika (föld) és dohány. Keverje össze ugyanannyi összetevőt (kb. Fél kanál), majd egy liter meleg vízzel hígítsa. A fürdőszobában minden falat és padlót házi készítménnyel kell kezelni, majd hosszú ideig hagyni - 1,5 óra múlva, majd a gyógyszert klórozott vízzel leöblítik.
 • A jó öreg eszköz, amelyet nemzedékek bizonyítottak: egy vödör égetett vízzel töltött vödör. Hagyja a szobába, és becsukja az ajtót, három napig aludjon barátaival. Ezekben a napokban nem mehet át a ház küszöbén.

Édesvíz és víz - radikális módszer a faérák problémájának megoldására

vegyi anyagokkal

A faiskolák pusztítása a fürdőszobában szent dolog, de súlyos következményekkel jár a gyermekek és háziállatok egészségére nézve, ha kémiai készítményekre kényszerül. Óvatosan olvassa el a vásárolt méreg címkéjét, és szigorúan kövesse az utasításokat. A kisbabák és kis testvéreink védelme érdekében küldje el nekik, hogy egy ideig rokonokkal maradjanak. Védje és egészségét.

 • Gél a német vonalból Shabengel - az egyik legjobb eszköz a csemegék, csótányok és más hazai paraziták megsemmisítésére. Kezelje a szobákat gélen, és különösen azokon a helyeken, ahol a fenyők áthatolnak;
 • Tarax - a talapzat ugyanazon a lépcsőjén van, az előző szerszámmal. A Tarax-ról szóló felmérések között szinte lehetetlen negatív eredményeket találni. Mi a teendő a gyógyszerrel? Hígítsuk fel vízzel az utasításoknak megfelelően és kezeljük a felületre. Mokritsa letelepedett a fürdőszobában, gyorsan felemelte a lábát. Vigyázzon: a gyártók biztosítékai a gyógyszer biztonságosságáért az emberek számára nem egyértelműek: a fogakra való próbálkozás nem ajánlott az állatok és az életkorú emberek számára;
 • Egyéb hatékony inszekticid hatóanyagok: "Varan" és "Tetrix".
 • A bentlakásos növények megmentéséhez más eszközöket kell vásárolni, mint például a "Thunder" vagy az "Aktara", azok a földön vannak.

És mi van akkor, ha az erdei fa a fürdőszobában olyan szorosan telepedett volna, hogy nem akarja elhagyni azt, a tettek ellenére?

Kétféleképpen lehet: az egyik lassú, a második gyors. Az első az, hogy eladja a házat, és vesz egy újat. Ennek a módszernek a hátránya nyilvánvaló - ki fog védeni a rovaroktól egy új lakásban? A második út a szakemberek hívása.

A fertőtlenítők gondosan kezelik a helyiségeket a rovaroktól, így nem lesz nyomuk, és ha a fák visszatérnek, akkor újra kezelni fogják őket. Készek a rákfélék gyors és hatékony előállítására. Mínusz - meg kell fizetni a munkájukért, plusz - a kártevők nélküli házban, az alvás édesebb és erősebb.

Nedves a fürdőszobában: hogyan lehet megszabadulni, a leghatékonyabb eszközökkel

Nagyon kellemetlen látvány - többlábú bogarak feltérképezése a fürdőszobában. A szoba mindig steril, tökéletesen tiszta és biztonságos környezet legyen az emberi egészség számára. Mielőtt eltávolítanád a fa tetűket, meg kell értened, hogy milyen fajta teremtmények származnak egy lakásban vagy házban, milyen veszélyt jelentenek az embereknek, és milyen módszereket kell őket megsemmisíteniük. Nincs olyan probléma, amelyet nem lehetett megoldani, ugyanaz a fertőzés a fürdőszobában, feltérképező bugokkal. Alkalmazhatja a népi jogorvoslatok módszereit, és professzionálisabb előkészületekkel befolyásolhatja őket.

Milyen jelenség - bogarak a fürdőszobában nevű "faérc"

Hiba azt hinni, hogy egy faérc rovar. Az úgynevezett csak a szokás, a népi módon. Valójában ezek az őrök közvetlenül részt vesznek a rákfélék alrendjében és az izopódák egységeiből állnak. Valójában a tetveknek van egy olyan testük, amely megbízhatóan védi a héjat, és a lábai pontosan 7 párból állnak, amelyek kellően fejlettek és elég erősek ahhoz, hogy gyorsan elmeneküljenek az ellenségektől. A faimád teste hosszúkás, kititikus szegmensekkel borított, melyek közül 8 a fej, a hát, a hát, egymáshoz kapcsolódva, valamint a has, ahol szabad. A szegmentált bevonatnak köszönhetően teljesen szabadon koagulálhat vagy csorgathat.

Néha fekete kagylószínt talál, néha vörös, barna, sárgás, és egyes fajokban is vannak minták a hátán. A sűrű héj és nagy számú lábak mellett a teremtménynek két pár antennája is van. Az alsó állkapocsra gyengébb, alacsonyabb fejjel kialakuló első pár erős csápokkal, mint a felső pár, amely közel háromszor hosszabb az alsónál, a felső állkapocson helyezkedik el. A bogár légzőrendszerét kopoltyúkkal látják el, amelyek a kopoltyúk külső ága fölött vannak védve. Ez csak egy dolgot jelenthet - a rovar-szerűek nagyon belélegezhetnek a víz alatt, és ezért nem süllyednek el vagy nem veszik el. Ez nem zavarja a faéleket még a csatornacsatornákban és a folyosókban is!

Honnan származnak és mit eszik

A csemegek világa mintegy 3500 faj van, így mindegyiket nem lehet számolni. Mindazonáltal nem mindegyik képes létezni a lakás körülmények között. Csak két faj élhet az emberek, lakások vagy házak között: armadillo tetvek és durva szemek. Sok szempontból hasonlítanak egymásra. Csak abban a tényben különböznek egymástól, hogy az első a golyóba esik, amikor a veszély közeledik, és a második egyszerűen megdönti a kis testét. Az első feketék, a második pedig a kitinikus réteg sárga, vörös, sötétbarna színű.

Hogyan juthat be a lakásba

 • fürdőszoba;
 • víz vagy csatorna;
 • szellőzőnyílások a csatornákon keresztül;
 • szomszédoktól ablakokon vagy ajtókon;
 • a folyosótól, ahol a fertőzött szemétvonal;
 • a ház nedves pincéjéből, pincéből, babakocsiból, raktárakból és más tartályokból;
 • garázsoktól, erkélyektől, loggiáktól, beleértve azokat is, amelyek engedély nélkül engedélyeztek egy lakásfalakat (a SNIP-k építési követelményeinek megsértésével);
 • nyers padlásokról, ahol a tető rendszeresen áramlik;
 • hazahoztak a rothadt gyümölcsökkel, zöldségekkel, bogyókkal vagy gyógynövényekkel;
 • haza hozott a táskák, ruhák, cipők és egyéb kiegészítők a személy;
 • hazavitték a háziállatok haját (nagyon ritkán, de ez megtörténik).

Az apartmanokban a faültetéshez való étkezés a következőket keresi

 • élelmiszerek és élelmiszerek maradványai bomlási jelekkel;
 • elkényeztetett zöldségek és gyümölcsök;
 • piszkos edények;
 • bin - a vödör tartalma;
 • por a falakon;
 • némi nyálka a padlón, a falakon és a mennyezeten - például ha halakat tisztítasz (mondjuk ponty), vannak mérgező nyálka ragadós anyagok maradványai;
 • álló víz;
 • penész, gomba a fürdőszobában;
 • bármely más finom mikroflóra, amely alkalmas az ételükre.

A Woodlice a következő helyeken és eldugott sarkokban élhet a lakásban:

 • folyamatosan nedves talaj virágcserépben;
 • olyan helyek, ahol a fürdőben gyakran kondenzálódnak;
 • sötét helyen;
 • a fürdőszobában, ahol gyakran megtalálják a nedvességet;
 • a mosdó alatt, ha van egy szekrény alatt, szorosan lezárva és rosszul szellőztetve;
 • a WC-k mögött a csövek között;
 • a mosógép mögött;
 • a szellőző tengelyen.

Mi veszélyes az emberek számára, ha tenyésztik a fürdőszobában?

A licks nem harap, nem támadja meg a személyt, és nem tartozik a vérszívók csoportjába. Ezért nem várható közvetlen fenyegetés számukra. Veszély van azonban egy másikban, melyik faanyag hozhat, és a következő ártalmatlanítási rendszerekből áll:

 1. A beltéri virágokat elpusztítják, a földön élnek és a testükkel kalapálni annyira, hogy a szükséges levegőcsere zavart okoz a talajban.
 2. Ha a lakóházakban élők télen tárolják a pincében lévő raktárakban zöldséget és gyümölcsöt, elrontják a betakarítást.
 3. Baktériumokat, penészgombákat, gombákat hordanak a lábukon, így a fürdőszobát ilyen típusú behatások befolyásolhatják. És ahogy ön tudja, a penész vagy gombák jelenléte a fürdőszobában közvetlen járat a különböző betegségekhez.

A falon vagy a fürdőszobában máshol levő por szintén a fa tetvek tápláléka. Különösen gyakran a mosogató, fürdőszoba vagy mosógép alatt jelenik meg. Egyébként az élelmiszerek - különösen a növényi eredetű - rothadás minden olyan tárolásra is vonatkozik, ahol vannak - az erkélyen, a konyhában vagy akár a fürdőszobában (soha nem tudhatod, hogy valaki átmenetileg tárolni egy zacskó burgonyát a fürdőszobában). A fürdőszobában ezenkívül csak kellemetlen látvány a szoba használata, amikor egy ilyen rákfélék a lábuk mentén kúszhatnak.

A Crimea-i faiskolák inváziója:

A fürdőszobában lévő faggyút megszabadulni

Ha olyan népi jogorvoslati lehetőségeket szeretne találni, amelyek segítenek megszüntetni a faiskolákat a fürdőszobában, akkor pontosan ugyanazok, mint a lakásban élő kártevők elleni küzdelemben. Ezeket a módszereket megtalálhatja a lakásban lévő erdeiek (mérlegek) megszabadulásáról szóló cikkben. A kellemetlen rákfélék kezelésének általános módszerei a következő alapvető intézkedéseket foglalják magukban:

 1. A fürdőszoba általános tisztítását havonta legalább 1 alkalommal kell elvégezni. És amikor ezeket a lényeket felderítik, azonnal meg kell tenni.
 2. A fürdő gyakori szellőztetése kevésbé kényelmes lesz a fafű életkörülményei szempontjából.
 3. Távolítsa el a nedvesség forrását. A nedves sarkok szárítása a ventilátor mellett.

A legkedvezőbb csemegeszőlési lehetőségek

Javasoljuk, hogy vizsgálja meg a gyógyszerek több lehetőségét, amelyek könnyedén segítenek megbirkózni a fanyarokkal, vagy megszüntetik az ételük forrását. Ez különösen igaz a penészre. Ezért az utolsó készítmény a penészgomba, eltávolítása a fürdőszobából. A vélemények segítenek navigálni a feladat végrehajtásakor, milyen gyógyszert vagy eszközt választani.

Közös gyümölcshús

 1. Kiadja Oroszországot.
 2. Form - por vagy csomók formájában.
 3. Az égetett fajta típusa - a fürdőszoba feldolgozásához nem szabad vásárolni az építési mészet, a legjobb, ha vásárolni törmeléket vagy feldolgozásához kert vagy zöldség.
 4. A mésznek köszönhetően nemcsak a kártevők tisztítják, hanem fertőtlenítik a helyiséget a szobában, megelőzve a gombák és a penész kialakulását.
 5. Az árak eltérőek, attól függően, hogy a csomagok súlya - átlagosan 23 rubel. 1 kg, legfeljebb 150 vagy több rubel. egy nagyobb mennyiségű keverékhez.

Svetlana, Szentpétervár. Lime tenyésztett faiskolák, amelyek a lakásban lévő fürdőszobába léptek. Tegye a vödröt az éjszakára. De aztán úgy döntöttem, hogy egy-két napig tartok. Így történt, hogy az összes tetű maga elszaladt valahol, látszólag, és aki nem volt ideje, a fürdőszobában halt meg. A halott seprűvel söpörtem le őket. A szerszám egyszerű, akár bármilyen ötletes megoldás.

Dichlorvos IVF

 1. Teszi Oroszországot.
 2. Form - inszekticid folyadék egy hordóban nyomás alatt.
 3. Térfogat - 190 ml.
 4. A toxicitás átlagos.
 5. Spray az érintett területeket és hagyja 30 percig, majd mossa és tisztítsa meg mindent.
 6. Átlagos ár - 56-75 rubel.

A "Dichlorvos ECO" felülvizsgálata:

Sasha, Minszk. Nem is számítottam arra, hogy a dichlorvosok akár olyan csúszkákat is ölhetnek, mint a faggyút. Kiderül, hogy ez az anyag nemcsak a repülő vagy vérszomjas ugró rovarok ellen, hanem a rovarok feltérképezése ellen is - a fa tetvek. A fürdőszobámba raktam. A csövek között a WC-ben összecsaptak. Mindenki halott!

"Abedis 06" gombaellenes szer

 1. Oroszországot és FÁK országokat gyárt.
 2. Az áruk formája - koncentrátum.
 3. Toxicitás - mérsékelt, veszélyes gyermekek és állatok számára.
 4. Szükséges formában használni, hígítva az utasítás szerint.
 5. Hozzávetőleges ár - 750 rubel.

Visszajelzés az "Abedis 06" -ről:

Natalia Ivanovna, Moszkva. A fürdőszobában ilyen használtam. Abedis egy időben eltávolította a penészt, még azt sem gondolta, hogy minden gyorsan megy. Ezért a dohány és a só keverékét mérgezik meg. Mert a fürdő alatt néha futottak. Most már valahol 6-7 hónap van, és nem találok penészt vagy hibákat. Jó eszköz, ajánlom!

Hogyan lehet megszabadulni a fa tetvek: a házban, a fürdőszobában, a lakásban. Miért jelentek meg a faiskolák a lakásban, ami hatékonyabb a kiutasításuknál

Nem valószínű, hogy legalább egy ember lesz, aki nem látta ezeket a kellemetlen rovarokat a fürdőszobájában.

Ma beszélünk a fa tetvekről, vagy ahogy a tudósok hívják őket, ezüstszínű.

Nem képesek károsítani egy személyt, ám ártanak a beltéri növényeknek, és valószínűleg nem okoznak pozitív érzelmeket valakinek.

Hol származik a tetvek és miért?

A fő ok a túlzott páratartalom. Ezért, mielőtt elkezdené megszabadulni ezekből a kellemetlen rovarokból, meg kell vizsgálnia a szennyvízcsatorna, a fedél és a vízvezetékeket a házban károkért, ezek lehetnek a tetvek forrása.

Az ezüstös kacsa inkább nedves és sötét helyeken lakik, ott egész nap ott maradhatnak, reggelente pedig kint járnak az ételt keresve. Ezek a rovarok nem csak a víztestek közelében élhetnek, hanem olyan lakóépületekben és apartmanokban, ahol nedves környezet van, gyakran fürdőszoba vagy konyha.

A faiskolák élettartamának legfontosabb feltétele a víz, az élelmiszerek tekintetében minden egyszerű: bármely ökológiai és növényi élelmiszerhulladékot elfogyaszthat minden otthonban. Még a padlólapon is megtehetik a plakettet a fürdőszobában. Ezért ha rendszeres tisztítást nem hajt végre, ne figyelj a fürdőszobában és a csővezeték nedvességtartalmán, az ezüstszínű kagyló nagyon gyorsan megjelenik a házban.

A tetvek szintén okozhatnak:

repedések és rések rejtett sötét helyeken;

a nedvesség, amelyet ezeknek a rovaroknak normálisan kell lélegezniük;

szerves maradványok (például egy szemétkosár, amely egy csővezetékben lévő otthonban vagy élelmiszer-maradékban stagnált).

Más szóval, tartsa szemmel a ház tisztaságát és ne keverje össze a nedvességet, akkor nem fog felmerülni a "hogyan lehet megszabadulni a faéktől".

Hogyan lehet megszabadulni a fa tetvek: milyen veszélyt hordoznak ezek a rovarok?

Az ezüst-kék megjelenését leginkább az emberek bántják, akik otthon szeretik a szobanövényeket, mert ha nem időben elpusztítjátok őket, búcsút mondhat a virágoknak.

Honnan származnak? Leggyakrabban a fürdőszobában, virágcserépben, hordóban vagy más olyan helyen helyezkednek el, ahol kedvező környezetben vannak a por, a moha és az elesett levelek. A Woodlice a legtöbb kárt okozhatja a trópusi növényeknek, amelyek nagyon kedvelik a nedvességet. Orkhidákról, kaktuszokról és páfrányokról beszélünk. Rendkívül finom és vékony gyökérrendszerük van, és ezeknek a növényeknek a rovarokban való megjelenése nagyon pusztító az utóbbi számára.

A talajtömörítés pusztító hatású a beltéri növények számára is, amelyek szintén jelzik a fa tetvek megjelenését. A talajban oxigénes éhezés következik be, és a növény egyszerűen fullad. Ezenkívül mindig fennáll a veszélye annak, hogy különböző vírusfertőzések keletkezhetnek ezüstös halakkal. Így ezek a kis rovarok, ártalmatlan megjelenésük ellenére, képesek súlyos kárt okozni a kedvenc beltéri növényeknek.

Hogyan lehet megszabadulni a fa tetvek segítségével a népi jogorvoslat

Mivel a modern lakásokban nincs olyan helyiség, ahol magasabb a páratartalom, mint a fürdőszobában, akkor először a fát leveszünk róla. Az első dolog, hogy megfosztják a rovarok kedvenc nedvességtől és az élelmiszer-forrásoktól. Nézz körül, ha a csövek szivárognak, ha a szennyvízelvezető rendszer nincs eltömődve, vagy háziállatok vagy háztartási papucsok hoztak fennmaradt ételeket. Ha a fenti problémák bármelyike ​​jelen van, azonnal meg kell oldani őket, vagy ha ez nem lehetséges, a lakás- és segédprogramokon keresztül. Annak érdekében, hogy ne kezdjenek újra, próbálják nyomon követni a szobák tisztaságát, különösen a fürdőszobát és a konyhát illetően, ne hozzon saját kezűleg kedvező környezetet e rovarok reprodukálásához.

Ha nem tudod eltávolítani a puszta kézzel, használhatja az egyik népi jogorvoslat.

1. 0,5 liter forrásban lévő vízben 100 g száraz kvászot hígítunk, és a keletkező elegyet olyan helyre permetezzük, ahol az ezüstöskömény a leginkább koncentrált.

2. A szokásos durva sót veszünk és vastag szivattyúba helyezzük olyan helyeken, ahol lyukak vannak a fürdőszobában.

3. 0,5 ts piros borsot, a dohány kalcinált sóját vesszük, például az olcsó cigarettákból. Ezt az elegyet 1 liter forró vízben forraljuk, és permetezzük a fürdő padlójára. Egy órával később öblítse le a padlót fehérítővel vagy fehérséggel.

Ha a fa tetvek elváltak, és a hagyományos módszerek már nem mentenek meg, akkor erősebb vegyi anyagokat kell alkalmazni, amelyeket ma bőségesen eladnak minden háztartási vagy kertészeti üzletben.

Hogyan lehet megszabadulni a fa tetvek (a házban, a fürdőszobában, a lakásban) háztartási vegyi anyagok

Az induláshoz meg kell próbálnod megszabadulni a mérlegtől a normál dichlorvosokkal, amelyekkel általában mérgezünk csótányokat és más rovarokat. A csótányokból származó egyéb aeroszolok, például a Tetrix és a Tarax szintén nagyon hatékonyak lehetnek. Csak végy egy aeroszolos edényt és szórja azokat olyan helyekre, ahol általában a fa tetvek összegyűlnek.

Ha a kedvenc beltéri növények ezüst-kóros szenvednek, ebben az esetben használhatja a "Thunder" és az "Ideal" előkészületeket.

A fent említett vegyi anyagok mindegyike igen hatékony a faggyú és egyéb rovarok elleni küzdelemben, de ezeknek egy nagy hátrányuk van - nagyon mérgezőek. Ezért a kezelés megkezdése előtt el kell távolítania az összes háztartást és háziállatot a házból vagy a lakásból, és egy ideig hazatérés után nyissa ki az összes ablakot, hogy minden kellemetlen szag elmenjen.

Hogyan lehet megszabadulni a fa tetvek: megjelenés megelőzése

Természetesen sokkal inkább nehezebb megszabadulni a farkasok bejutásától az otthonába, mint megakadályozni az előfordulást. Annak érdekében, hogy ezek a kellemetlen rovarok soha ne jelenjenek meg a lakásában, számos egyszerű higiéniai szabályt kell követnie:

1) A tisztítás közben alaposan törölje le a padlót, különösen a fürdőszobában és a konyhában;

2) A csöveket jó állapotban tartsa, törés és tönkremenetel esetén ne habozzon;

3) Ne felejtse el időről időre tisztítani a szellőzőnyílásokat;

4) A helyiségek legalább napi néhányszor levegőztetése;

5) Nedves tisztítás, vízszintes mosogatás mindenütt, még olyan helyeken is, ahol az emberek nehezen érhetik el: az ágy alatt, a kanapé mögött stb.

6) Használjon szárítógépeket;

7) Vigyázzon a vízvezeték szerelhetőségére;

8) A padlóban, a falakon és a padlólemezek közelében minden lyuk és repedés tömítése;

9) Illessze be a tapétát a falból;

10) Ne felejtsd el időben kivenni a szemetet;

11) Ne zavarja el a konyhát piszkos edényekkel, távolítsa el a konyhából az élelmiszerek maradványait, törölje ki a kiömlött vizet vagy a teát az asztalról;

12) Ne szárítsa meg a mosodát a fürdőszobában, jobb, ha az erkélyen vagy az utcán;

13) Távolítsa el a talajt a tálcákból a virágcserepekhez, törölje őket nedvességtől.

A fenti pontok betartása szinte garantálja, hogy a lakásban nemcsak a fa tetvek, hanem más rovarok is hiányoznak.

Szakmai segítség

Ha túl sok ezüstszínű hal van az Ön lakásában, és nem az egyik hagyományos vagy kémiai eszköz megtakarít, akkor kérjen segítséget a speciális szolgáltatásoktól. Kérhet segítséget az egészségügyi epidemiológiai állomás alkalmazottaitól vagy egy fertőtlenítéssel foglalkozó szervezettől.

A hívó szakemberek előnyei tagadhatatlanok:

használjon olyan biztonságos termékeket, amelyek szagtalanok és nem hagynak nyomot a bútorokon;

dolgozzon fel minden felületet és minden lehetséges helyet, ahol a nők élhetnek;

a munkák garanciája 3-6 hónapon belül ingadozik. Ha ezek a rovarok a jótállási időszak alatt jelennek meg, az újrafeldolgozás ingyenes.

Ha tetvek jelentek meg a házban, és javítani fogsz, akkor a munka megkezdése előtt szakemberre kell hívnia. Az a tény, hogy a javítások egy ideig levághatják a fa tetűket, és a velük szembeni küzdelem bonyolult lehet.

Összefoglalva, azt kell mondani, hogy a faérmék magas páratartalmú lakásokat vonzanak. Ezeknek a rovaroknak a kedvenc szobái a fürdőszoba és a konyha, amelyekben a legkényelmesebbek. A problémák elkerülése érdekében nézze meg a ház nedvességtartalmát és tisztaságát, a fát nem érezheti kényelmetlenül, és elkezdi elhagyni házát.

Mokritsa a fürdőszobában

A bérlők egyik kellemetlen bajkeverője a fürdõszobában ültetvények, amelyek csak jelenlétük által mérgezõdtek meg. A kellemetlen emberek egy kis fény és magas páratartalom jelenlétében érzik magukat, ezért gyakran megjelennek a fürdőszobák, pincék és padlások helyiségeiben.

Ebben az esetben a háziasszonyok nem hibáztatják magukat a türelmetlenségért, a fürdők a falba vagy a mennyezeten lévő mikrotömbökön keresztül behatolnak a helyiségbe. Megjelenésüknek ritkán kell lemosniuk a padlót, el kell dobniuk a higiénikus szemetet vagy gondosan kitölteniük kell a repedéseket. Ezeket a lényeket a szerves anyag maradványai és a szinte teljes fény hiánya vonzza. Fürdőszoba és toalett a tartózkodásukhoz - a legkedvezőbb környezet.

Hogy néz ki, és mit képviselnek?

Sok ember szerint a faérvek nem rovarok. Ezek a pikkelyes rákok családjához tartozó állatok. Leggyakrabban a csoport képviselői barna vagy szürke színűek, de vannak fehérje egyének. Ovalos, domború háttámlával rendelkeznek, amelyet szegmentális csontpajzs véd.

Több évszázaddal ezelőtt a teremtmények csak a vízi környezetben éltek, az evolúció folyamán a kisállatok a földi élethez igazodtak. Az orosz használatban lévő faérc nevét magánszemélyek kapták meg, mivel szükségük van a víz és a nedvesség állandó közelségére. Az angol szótárban a fordítás szó szerint "fás bolhát" jelent, ami magában foglalja a lények aktív életét a nedves és pusztító fa törmelékben.

A fürdőszobákban és WC-kben élő állatok főbb összetevői a szerves maradékok:

 • kis darab papír és szennyeződés;
 • plakett a csempe;
 • szappanbetétek;
 • mikroszkopikus gombák.

A legtöbb időt az alkotás inkább a sötétségben tölti el, éppen ez volt az ideje, hogy élelmet keressenek. A fény bekapcsolása számukra stresszes helyzetbe kerül, jelezve a veszélyt. A kritikus pillanatokban az egyének koagulálnak.

Érdemes megjegyezni: az emberi egészség szempontjából a szürke és a fehér fa tetvek teljesen biztonságosak. Kisebb károkat okozhatnak csak a beltéri növényeknél, amelyeket gyakran nem szoktak a fürdőszobák és a WC-helyiségek területén létrehozni, vagy aligha látják a befejezés elrontását.

Honnan származnak?

Ha egy erdei lakás egy lakásban jelenik meg, a szobatulajdonosok gyakran csoda, honnan származnak. A létezésükhöz szükséges feltételek egy házban vagy egy adott helységben találhatók. A kényelmesebb helyek keresése érdekében a mikroszkopikus egyének - annak ellenére, hogy kis méretük van - képesek gyorsan és aktívan mozogni.

Az ilyen lények figyelmét felkeltő fő tényezők a mikroklímának és az egészségügyi előírásoknak való meg nem felelésnek minősülnek. Az ilyen körülmények kialakulásának okai lehetnek:

 • a házak építése során megszegték a szabályokat;
 • a szellőztető rendszerek meghibásodása;
 • hibás vízvezetékberendezés;
 • szivárgó csövek jelenléte.

Az áradások, a tetőszivárgások és az esővíz belsejébe bejutó lakások a leggyakrabban kényelmetlenné teszik a leírt lényeket.

Érdemes megjegyezni: a fenyők nem jönnek a házba a reprodukcióhoz. Ha a lakásban mérsékelt páratartalom van, minden egészségügyi és higiéniai szabályt betartanak, ennek az állatnak a megjelenése a terület ellenőrzésének tekinthető.

A rákfélék képviselőinek egy lakásba jutása meglehetősen egyszerű. Behatolnak a helyiségbe az ablakon és az ajtónyílásokon, szellőzőnyílásokon, repedéseken és repedéseken a mennyezeten, falakon és padlóburkolatokon keresztül.

Titkos élőhely

Mielőtt megválaszolnánk azt a kérdést, hogyan lehet a fürdőszobát megsemmisíteni a fürdőszobában, meg kell határozni az élőhelyüket. Ezek a lények szeretik elrejteni csempék, műanyag panelek, egészségügyi csövek mögött, az ideális helyet a mosogató, a fürdőszoba vagy a WC alatt. Ön is találkozhat velük az ízületek a varratok, rések, különböző bútorok belsejében belül.

Érdemes megjegyezni: ha a fürdőszoba egy faházban van, gondosan ellenőrizni kell, hogy a felület nedves vagy rothad. A fa repedései - ideális hely megosztani.

Hogyan küzdjünk meg - megelőzési módszerek

hogyan lehet megszabadulni a fürdőszobából a fürdőszobában

A pikkelyes rákok előfordulása jobb megelőzés, mint a következmények kezelése. Annak érdekében, hogy megszüntesse a fürdőszobák oktatásának lehetőségét, a beltéri klímát figyelemmel kell kísérni. A szobákat alaposan kiszáradni és levegőztetni kell. Ha lehetséges, szereljen be egy elszívó ventilátort egy visszacsapó szeleppel vagy egy elektromos fűtött törölközőtartóval, feltéve, hogy nem állnak rendelkezésre.

A megelőzés érdekében fontos figyelembe venni a következő szabályokat is:

 • száraz mosoda erkélyen vagy utcán;
 • időben kiküszöbölje az összes szivárgást és kondenzációt a vízvezeték szerelvényeken;
 • a tõke vagy a kozmetikai javítások során csak nedvességálló és víztaszító anyagokat használjon a simításhoz;
 • törölje le az összes felületet a tisztítás után, higiénikus eljárásokat vegyen igénybe.

A mikroklíma javítása segít a padlófűtés rendszerének telepítésében. Az ilyen szerkezetek felszerelése jó szellőztetés mellett történik.

A harc népi módszerei

Hogyan lehet eltávolítani a fa tetvek a fürdőszobában és WC folk módszerek? A kezdeti szakaszban a szoba alapos kiszáradásához szükség van a kellemetlen lények megszabadulására. Ez bonyolítja az állatok életkörülményeit, és az alacsony páratartalom mellett is elhagyhatja a szobát.

Ha a tetvek továbbra is elrontják a hangulatot, hatékony népi jogorvoslatokat használhat:

 • A vödörben vízzel öntett mész kerül a helyiségbe, majd az ajtók szorosan becsukódnak. Három nap múlva beléphet a szobába, és elpusztíthatja az elhalt állatokat. A módszer hatékony, de egészségre veszélyes. Ugyanakkor nem minden bérlőnek van lehetősége arra, hogy ne használja a fürdőszobát erre az időre.
 • Só szétszóródik a szoba sarkában. Nedvesség hatására elkezd feloldódni, kedvezőtlen környezetet teremtve az állatok számára.
 • A fürdő közepén helyezkedik el az előfúrt lyukakkal felaprított alma vagy burgonya. Egy éjszakára maradt. Reggel a fészek felhalmozódnak a mélyedésben. Elég az eltávolított gyümölcsök vagy zöldségek eltávolítása. Az eljárás biztonságos, többször megismételve.

Meg kell jegyeznünk, hogy az összes felület klórral vagy ecetsavval történő kezelése hatékony megoldás a fürdőszobában levő fa tetvek számára. Az egyetlen és legfontosabb hátrány az, hogy veszélyezteti az embereket. Falak, padlók és mennyezetek kezelésénél fontos, hogy védőfelszerelést - kesztyűt, légzőkészüléket viseljen - kivéve a bőrön lévő oldatok belégzését és a felső légúti behatolását.

A probléma kulcsfontosságú megoldása

A hagyományos népi módszerek használata, hogy megszabaduljanak a fenyőktől, gyors visszatéréshez vezethetnek. A modern piacon különböző vegyi anyagokat vásárolhat a leírt személyek ellen. A leggyakoribbak a Mole, Gett, Forsyth. Alaposan feldolgozzák az összes felületet, illesztést, alaplapot, az alkalmazott kompozíció 2 órán át marad a felületeken. Az inszekticidek használatát 5-6 nap múlva ismételjük meg.

Meg kell jegyezni, hogy a Tetriex hatóanyag a legerősebb vegyi anyag. Hatékonyan használják nemcsak a faggyút megszabadulni, hanem számos rovarokat is.

Ha a kis, idegesítő állatok nem mennek el, vagy számuk jelentősen megemelkedik, szükség van szakosodott vállalatok szolgáltatásaira. A fertőtlenítési szolgáltatások kompetens és professzionális megközelítést fognak találni a probléma megoldására. Minőségi eredmény elérése érdekében komplex eljárásokat fognak végrehajtani nem csak az ügyfél lakásában, hanem a szomszédokkal együtt is.

Hogyan távolítsuk el a fanyarokat a fürdőszobában és a WC-ben

A faiskolákat az otthonuk egyik bajkeverőjének tartják. Ezek a kicsiek, mintegy 20-100 mm-es méretűek, feltűnésszerű megjelenésűek, és a helyiségeknek a lábukon, a lábukon, a lábukon és a csótányokkal összehasonlítva, általában ártalmatlannak tűnnek. Azonban nem mindenki szereti ezt a szomszédságot.

Ezek a fürdősök a fürdőszobában kezdődhetnek

Mokritsa, vagy még mindig egy hülye?

Tény, hogy a népszerű név "fa tetvek" utal rákok, más néven "fa tetvek". A rákok közül a faérmek a leginkább "szárazföldi" képviselők. Egyébként vannak olyan rákok is, amelyek még a sivatagban is élnek, épp ellenkezőleg, egész életüket a víz alatt töltik. Ezeknek a modern ízeltlábúaknak a távolabbi ősei, mint egy rákot, nem kúsztak ki a vízből. A modern lélek ősei közül az atmoszférikus léghólyagokhoz illesztették be őket, amelyek a légcsarnokok lélegeznek, a szobákban vagy más magas páratartalmú helyiségekben laknak. Ezért nem találhatók a földi rákok napközben. Az élelmiszerek fő forrása a szerves anyag maradványai. Rendszerint egy rothadó fák, melynek kéreg alatt fafaragó klasztereket talál. Ez a tény megmagyarázza, hogy miért faültetvénynek nevezzük a faültetvényt. Az emberi élőhely zónájában a rákfélék nedves és sötét pincében találhatók, a fürdőszobában és a fürdőszobában, a mennyezetben és a vízvezetékekben, a padsorban, a padláson.

Nem veszélyes az ördög, vagy veszélyes a faültetvény?

Ha egy másik személy ("tetvek", "cockroaches", "bedbugs", "kullancsok") bizonyos veszélyt jelent az egészségére, elrontja az ételt, akkor a faérc teljesen ártalmatlan ebben a tekintetben. Nem okoz harapást, nem fertőző betegségeket, nem pusztítja el a szerkezetet, és nem rontja el az élelmiszereket. Ez kellemetlenséget okozhat a megjelenésével. Ráadásul egy rákfélék megjelenése a házban azt jelzi, hogy a cső alatt cső keletkezik a ház alatt, vagy elégtelen a fűtés, ami megnöveli a levegő páratartalmát. Ha a lakás száraz, nem találhatók a fa tetvek. A szorongás megakadályozhatja a virágtermesztőket. A fazékban lévő nedves talaj vonzza ezeket a lényeket, és az élő szerves anyagok - növények, maradványaik - táplálékként szolgálnak. Van egy másik nézet: a rákok, a pincékben és a nedves ládaakon közlekednek, sok végtagukon vírusokat, gombaspórákat és baktériumokat hozhatnak, amelyek veszélyeztetik az emberi életet a lakásba.

Észrevett egy ilyen rovar a WC-ben - ez is egyike a fa tetvek

A házak vagy lakások behatolásának módjai

Mielőtt eldönti, hogyan lehet megszabadulni a faiskoláktól a fürdőszobában, meg kell találnod a behatolás módját. Általában a lények a házon át költöznek, és elfogadható élőhelyet keresnek maguknak. Ezek a kád és a szellőzőnyílás lefolyónyílásából, a csatornacsatornákon keresztül mozoghatnak. A felső tetőtérben a felső lakásokba behatolnak a faimadarak.

Megjegyzés. Mielőtt eltávolítaná a faiskolákat a fürdőszobában, meg kell határoznia az élőhelyüket. Ez lehet egy lábazat a fürdőszoba mögött és nedves sarkok, a padló alatt a padló, a vízvezeték csövek, a szekrény nedves fürdő kiegészítők. Sok helyen a szájfoltok szivárognak.

Ez már komoly fertőzés - szükségintézkedésekre van szükség.

Megszabadulni a rákféléktől

Mivel a fa tetvek csak olyan nedves környezetben élhetnek, amelyben a légzőszervek (kopoltyúk) normálisan működhetnek, intézkedéseket kell tenni a helyiségek kiszáradására.

 • Ha a faültetvény a fürdőszobában tenyésztett, először csökkentenie kell a páratartalmat, növelnie kell a légcsere sebességét, és további kényszerített vagy természetes szellőzést kell biztosítania.
 • Javítás szivárgások, javító csapok, tömítések cseréje, keverők beállítása stb.
 • A szoba felmelegítéséhez további fűtőtesteket telepítenek a fürdőszobában.
 • Távolítsa el az összes maradékot a készletekben - a lehetséges faeledel-forrást.
 • Ne viseljen nedves ruhát a szobában, ne hagyja nedves ruhát.
 • Rendszeresen szellőztesse ki a szobát, és tartsa nyitva az ajtókat.
 • A kád vagy a WC emeletén található interglaciális helyet a padlólemezeken lévő nyílásokat nedvességálló szilikon tömítőanyaggal kell lezárni, blokkolva azokat az ösvényeket, amelyekből a lények kívülről érkeznek.
 • A szellőzőnyílásokat és tengelyt ellenőrzik, és szükség esetén tisztítják a törmelékről.

A fenyőfa kezelésének módszerei

Számos módon lehet ártalmatlan a lakás lakói számára, így otthoni ízeltlábúak eltávolítását teszi lehetővé. Egyetlen faérzék észlelésekor egy személy radikális "megsemmisítőeszközt" alkalmaz - otthoni papucsokat. Neki akarjuk, hogy önkéntelenül összeszedjük a szemét, és meglátjuk a szörnyeteg szörnyet. A nagyszabású harcot komolyabb módszerekkel kell folytatni.

A bórsavat szintén erdők ellen használják

 • Nedves sarkokban sózzuk meg a sót, vagy tegyük a tartályokat sóoldattal.
 • A rákok felhalmozódásának helyszínei rendszeresen feldolgozzák az egyik eszközt: alum, bórsav, fehérség, barna.
 • Ha a faérmek a WC-ben feltűnnek, a felületeket a mosdó alá, a csatornába és a vízvezetékek síkjába kell tisztítani.
 • A gyógyszertári láncban értékesített bórsavat a padló, a falak törlésére szolgáló megoldásként alkalmazzuk, vagy egyszerűen csak diszperzális módszerrel alkalmazhatjuk a faanyag legnagyobb vagy valószínűleg felhalmozódott problémás területeire.
 • Ugyanaz a bórsav alakja a pálya alatt a fürdőszobában, a padló alatt a mosogató mosogató.
 • Száraz, kvassot vásárolni, vízzel 0,1 kg és 0,5 l forrásban lévő vízzel hígítani. A keveréket egyenletesen permetezzük a repedésekbe, a vízvezeték szerelvények alatt. Ha a fürdõszoba megjelent a fürdőszobában, akkor meg kell dolgoznia a falakat és a mennyezetet is. 7-8 óra elteltével a fürdőszobát vagy a WC-t a halott erdőből tisztítják és mosják.
 • Ha népi jogorvoslatokkal küzdenek a faanyag rovarokkal, akkor az egyes konyhában elérhető fűszerek hasznosak: pirospaprika és só. 5 grammot kell bevennie, annyi dohányt vagy dohányt kell hozzáadni, ragaszkodniuk kell a készítményhez 1000 ml vízben. Alkalmazás permetezéssel.

Kémia segíteni

Rendszerint az ilyen feldolgozás elegendő ahhoz, hogy megszabaduljon a faanyagtól. De a lakás nagyon elhanyagolt állapotában és a rákfélék nagy népességében a vegyi anyagok feldolgozása gyorsan és hatékonyan zajlik.

 • mert a fürdőszoba belépésének fő módja a leeresztő lyukon keresztül történik, és a Mole is beleöntött.
 • A kémiai összetétel önmagában is előállítható fél csésze fehérítő és 1 liter víz keverésével.
 • Az eredmények csaknem 100% -át a "Thorax" biztosítja. Ez nem csak a fa tetvek elpusztítását, hanem más lakossági paraziták elpusztítását is jelenti. A cselekvés elve - kapcsolat. A mérgező hatóanyag fokozatosan gátolja a karpátot, és egyidejűleg mérgező hatást fejt ki a fertőzött mokitokkal való érintkezésre.
 • Rovarirtó szer aeroszolos formája - "Varan". Permetezéssel viselt, ami lehetővé teszi, hogy kezelje a nehezen elérhető helyeket. Szagtalan. Útközben megsemmisíti az összes rovarokat, amelyek "repülnek" és "a földön".

Univerzális aeroszol rovarok ellen a házban

Figyelem! Szigorúan az utasításnak megfelelően, kémiai preparátumokkal végzett dezinszekciót kell végezni, és nem haladhatja meg az ajánlott normákat. Nem ez a helyzet, ha "minél több, annál jobb". A gyógyszerek bármelyike ​​mérgező, és ha nem lehetséges a gyermekek és állatok elkülönítése a kezelés időtartama alatt, súlyos mérgezést okozhatnak.

És mégis, a radikális módszerek elkerülhetők. Elég, hogy fenntartsák a megfelelő életkörülményeket, biztosítsák a helyiség szellőztetését és biztosítsák, hogy száraz legyen. És akkor az ízeltlábúak maguk hagyják el a lakásodat, nem fognak zavarni a nem túl látványos megjelenésükkel.

Mokritsa a fürdőszobában - 5 leghatékonyabb módja a harcnak

A fürdőszoba magas tisztaságú és higiénikus hely, így a rovarok megjelenése, és még kevésbé faélesek rendkívül kellemetlenek. Fehér tetű a fürdőszobában megjelenésüknél általában félelmet kelt a lakosoktól, és undorral jár. Azonban nem szabad idegesíteni, mert ezek az ízeltlábúak nem veszélyesek, ráadásul könnyű megszabadulni tőlük.

Mokritsa gyakori vendég a fürdőszobában

Ebben a cikkben elmondom neked az öt leghatékonyabb módját, hogyan lehet megszabadulni a fa tetvekről.

Néhány szó a fa tetvekről

A rovarok leírásával kezdem, mivel, ahogy mondják, látnod kell az ellenségedet. Bár pontosabban a faérc nem rovar, hanem rákfélék. De amikor foglalkozunk velük, ez nem jelent különbséget.

Tehát a fa tetvek ovális alakúak, héjjal borítva. Ez utóbbiak különböző színekkel rendelkezhetnek - fehéres, szürke vagy barna. A veszély láttán a faérvek hajlamosak lesznek felhúzódni, és úgy tesznek, mintha halottak lennének.

Ha a nap folyamán könnyű a fürdőszobában, akkor nem látja ezeket a rovarokat, mivel nem tolerálják a napfényt, mint a mesterséges fény. De a sötétben ezek a lények elhagyják a titkos menedéküket, hogy élelmet keressenek.

Piszok és nedvesség - a fa tetvek kedvenc élőhelye

Mit eszik a tetvek? Kedvenc ételük mindenféle szennyeződés, amelyet a szoba sarkában és a csempék, valamint a szappanbevonatok, papír és más törmelékek közötti hézagokban halmoztak fel.

És mint minden rákfélék, szeretik a nedvességet. Így amikor a fürdőszoba száraz és tiszta, a faérc soha nem fog elindulni. Valójában ez egy mutató, amely a vízvezeték, a vízvezeték vagy más olyan problémák rossz működését jelzi, amelyek a páratartalom növeléséhez vezetnek.

Ezért, mielőtt a faanyaggal foglalkozna, meg kell szüntetni a nedvességforrásokat. Ezek lehetnek:

 • áramló keverők;
 • nyomáscsökkentett csatornacsövek vagy vízvezeték csatornákkal;
 • állandó nedvesség a padlón a helyiség rossz szellőztetése miatt;
 • a fürdőszoba és a fal közötti nyomáscsökkentő rés.

A fürdőszoba és a fal közötti hézagokat le kell zárni.

Bizonyos esetekben a kagyló a szomszédokból vagy az alagsorból kijuthat a szobába. A probléma megoldásához újra meg kell győződni a fürdő teljes szűkösségéről.

A fürdőszobában a normál nedvességtartalom biztosítása érdekében ne felejtse el levegőztetni a vízkezelést követően, és próbálja meg ne szárítani a ruháját itt.

Ezzel a rákfélék élőhelyével és "adagolásával" foglalkozunk. De persze sok ember még mindig érdekli - milyen ártalmas a fürdőszobában? Emberek és állatok nem harapnak, de a beltéri növények, ha a fa tetvek kapnak hozzájuk, szenvedhetnek.

Azt is feltételezzük, hogy különböző lábfertõket hordozhatnak. Ennek ellenére nincs pontos információ. De mindenképpen nincs helye a fürdőszobában, ezért harcolni kell velük.

Megszabadulni a fa tetvek

Jelenleg különleges rovarriasztók vannak a boltokban. Rendszerint azonban káros vegyi anyagokat tartalmaznak. Ráadásul ezen alapok ára meglehetősen magas.

Ezért tovább fogunk fontolóra venni. Hogyan lehet megszabadulni a faiskoláktól a fürdőszobában a leghatékonyabb népi módokon, amelyek teljesen biztonságosak az ember számára? Ezek a következők:

Az alábbiakban részletesen megnézzük ezeket a módszereket.

1. módszer: Pirospaprika oldat

Ennek a megoldásnak a elkészítéséhez a forró piros paprikán kívül a következő összetevőket kell elkészíteni:

 • 3 gramm szóda hamu;
 • 3 gramm dohány.

Az erdõkészletek ilyen módon való megszabadulására vonatkozó utasítások rendkívül egyszerûek:

 1. hígítsuk a dohányt meleg vízben, majd adjunk hozzá borsot az oldathoz 1: 1: 1 arányban;
 2. Öntsük a kapott oldatot egy tartályba permetezéssel, például permetezhetjük a beltéri virágok vagy a mosó- és tisztítószerek maradványaihoz;
 3. most a kompozíciót rá kell permetezni az alaplapra, a szoba sarkában és más olyan helyeken, ahol a csemegek felhalmozódhatnak;
 4. Egy nap után a kezelt felületeket vízzel és klórral alaposan meg kell tisztítani.

Nyírfa seprű - csemege a fa tetvek számára

2. módszer: nyírvadakból készült csapdák

Ha elmulasztotta azt az időszakot, amikor a fürdőkád csak megjelent a fürdőszobájában, és a lakosságuk sikerült növekedni, akkor csökkentheti azt a nyírfa seprű segítségével. Ehhez csak éjszaka gondoskodjon a fürdő sarkain.

A rákok örömmel fognak élni az új finomsággal, és felmászni fognak a seprű ágaiba. Az ön feladata, hogy hajnal előtt távolítsa el a seprűket a fürdőszobából, és dobja el, vagy rázza le őket az erkélyről.

Ahhoz, hogy teljesen megszabaduljon a tetvekből, az eljárást többször meg kell ismételni.

A kenyérváz káros a faérveknél

3. módszer: kenyérkvász

Most fontold meg. hogyan lehet elpusztítani a fa tetőket a szokásos kvász használatával. Az a tény, hogy a fenyők nagyon félnek az italtól. Ezért a probléma megoldásához kövesse az alábbi lépéseket:

 1. először meg kell szakítani a kvasszot. Ehhez 100 gramm tároló kvasszot kell forró vízzel önteni, és hagyja állni egy ideig;
 2. ezt követően a folyadékot be kell önteni a permetező tartályába és kezelni kell a rovar felhalmozódásának helyére;
 3. Egy nap után a felületet vízzel és klórral kell mosni. Szintén alkalmas erre a célra mosodai szappan.

4. módszer: só

Egy másik egyszerű és meglehetősen hatékony megoldás, hogy a saját kezűkkel kezeljük a fanyarokat, hogy a sóoldatot olyan helyekre permetezzük, ahol a "meghívott vendégek" összegyűlnek. Az oldat elkészítéséhez 5-7 evőkanál sót oldjon fel egy liter vízben.

Ön is csak öntsön sót a sarkokba és a sávokba. Ez veszélyes környezetet teremt a büfé számára. Haláluk ebben az esetben elkerülhetetlen.

A fotóbórsavban

5. módszer: Bórsavoldat

Egy másik régi bizonyított "nagymama" módja a rovarok elleni küzdelemnek a bórsavoldat. Ezt a következőképpen kell alkalmazni:

 1. a bórsav 10 g-os zacskójának tartalmát kis mennyiségű vízzel kell hígítani, például egy csészealjban;
 2. majd a kapott megoldást, hogy permetezze a sarkokat a szoba, és más helyeken a rovar felhalmozódása.

A bórsav nemcsak a fenyőféreg ellen használható, hanem más rovarokkal szemben is, például csótányok és hangyák ellen.

Azt kell mondanom, hogy még a megoldást sem tudjuk végrehajtani, hanem egyszerűen csak porlasztjuk a porot a faanyag felhalmozódásának helyén. Ezután garantáltan meghalnak.

Valójában minden információ arról, hogyan lehet eltávolítani a fa tetőket a fürdőszobából.

következtetés

Amint kiderült, egyszerűen egyszerűen eltávolítjuk a faiskolákat a fürdőszobából. Ehhez használhatod a fenti módszerek valamelyikét. Azonban jobb, ha nem engedik meg őket. Ehhez győződjön meg róla, hogy a fürdőszoba mindig tiszta és száraz.

További információért lásd a videót ebben a cikkben. Ha bármilyen kérdése van az anyag elolvasása után, kérdezze meg őket a megjegyzésekben, és örömmel válaszolok.

Mi az oka, ha a fürdőkészülék indult a fürdőben, és hogyan lehet megszabadulni tőlük?

A házban található különféle rovarok legelterjedtebb élőhelyei, különösen a fa tetvek, a WC és a fürdőszoba. Ez abból a tényből ered, hogy a bemutatott helyiségekben fokozott a páratartalom, ami kedvező környezetet biztosít a reprodukcióhoz és az élőhelyhez. Ezután közölje velünk, hogy lehet-e segítséget megszabadulni, vagy nem kell felhívni a megfelelő szolgáltatást. És hogyan lehet megakadályozni az ízeltlábúak újra invázióját.

Megjelenés és leírás

Annak ellenére, hogy szinte minden embert fahéj rovar rovarnak neveznek, ők nem. Az arthritis az ízeltlábúak közé tartozik, és a magasabb rákok osztályába tartozik, amelyekhez biztonságosan rákfélék lehetnek.

A hiányokat meglehetősen különleges megjelenés jellemzi: ovális alakú testük van, amelynek felső része enyhén domború. Két pár bajusz van, az első pár nem teljesen kifejlesztett, ennek eredményeként az antennák nagyon kicsiek, a második pár jól fejlett. A szemek szeme a fej bal és jobb oldalán található. A rákok is bemutatásra kerültek 6 pár hasi lábak jelenlétében.

Mi az oka a megjelenésüknek?

A mosdóban vagy a WC-ben lévő faimadarak megjelenésének fő oka a szobahőmérséklet magasabb páratartalma, amely a következő esetekben fordulhat elő:

 • szivárgó cső vagy keverő van;
 • a csőkötéseket hosszú ideig nem javították;
 • a fürdés után a pocsolyák maradnak a padlón;
 • a fürdőszobában vagy a WC-ben hosszú ideig nem volt tisztítás, aminek következtében nagy mennyiségű szemetet halmoztak fel;
 • fürdőzés után nedves marad.

Ha nem engedélyezi a fenti eseteket, akkor a házaknál a tetvek valószínűsége jelentősen csökken.

Mit eszik és hogyan élnek?

Mokritsy inkább éjszakai, és a nap folyamán látni őket a fürdőszobában vagy WC-ben szinte lehetetlen. A bemutatott rákfélék a legsötétebb sarkokban élnek, padló alatt vagy nedves törülközők alatt, nedves gumitömítés alatt helyezkednek el. Ezért, ha szükséges annak megállapítása, hogy a fűrészáru jelen van-e a helyiségben, először ajánlott megvizsgálni a felsorolt ​​helyeket.

Ami a rákfélék által előállított élelmiszereket illeti, az a felhalmozott piszok részecskéi, apró töredezett papírok és sáros szappanmaradványok. Ha a konyha hosszú ideig nem távolítja el a szemétet, akkor a faimport a fürdőszobából a konyhába költözik, és megemészti az emberi táplálék maradványait.

Nézze meg a házias rákfélék fényképét, amelyeket a WC-ben tenyésztenek és másznak:

Hogyan küzdeni: disszektort vagy önmagukat?

Mivel a fa tetvek nem gyakorolnak közvetlen negatív hatást egy személyre, nincs szükség megsemmisítőre. Lehetőség van magukra, ami sokkal olcsóbb.

A rovarok elleni küzdelem szakemberének igénye abban az esetben is felmerül, ha a lakás tulajdonosai már megpróbálták megszabadulni a faiskoláktól, de rövid idő után újra megjelentek.

Ennek eredményeképpen meg lehet különböztetni a megsemmisítővel szembeni hívás következő pozitív aspektusait:

 • a lehető legrövidebb időn belül megszabadulni a fa tetvektől;
 • garantálják, hogy a közeljövőben már nem jelenik meg a fenyőfa.

A hátrányok között csak a rovarok megsemmisítésének magas költségei vannak.

Ami a rákfélék önellátását illeti, itt meg lehet különböztetni a jelentős megtakarításokat és az olyan összetevők használatát, amelyek teljesen embertelenek. A hátrányok közül kiemelkedik a fenyőfa újra előfordulásának nagy valószínűsége.

Alapokat tőlük

Ha a kérdés, hogy hogyan kell elpusztítani a rákfélék a WC, úgy döntöttek, hogy függetlenül megszabadulni a leírtak a lakásban, akkor ebben az esetben a kérdés, hogyan lehet eltávolítani őket, akkor mind a kémiai és népi jogorvoslat.

vegyi

Között a népszerű vegyi anyagok bocsátanak ki egy kábítószer nevű Tetrix, hogy egyesíti a bél és az érintkezés akció, nagyon mérgező.

Ennek használatához a következő műveleteket hajtják végre:

 1. Gumikesztyűt kell viselni, ruhát cserélni (lehetőleg eldobni vagy alapos mosogatásnak alávetni), maszkot vagy légzőkészüléket és védőszemüveget kell viselni.
 2. Az eszközöket az utasításoknak megfelelően permetezzük a helyiségbe.
 3. Miután elvégezte a fürdőszoba feldolgozását, néhány órára hagyja el a lakást, és egy meghatározott idő elteltével levegőt takarítson meg és alaposan tisztítsa meg a padlót.

A Taraxot kissé eltérő módon használják, de a hatás nem csökken:

 • a hatóanyagot vízben hígítjuk, majd ecsettel vagy fecskendővel alkalmazzuk a kívánt élőhelyekre;
 • idővel a víz elpárolog, és az anyag vékony filmje marad és 4 hétig fennmarad.

Szintén a fa tetvek megsemmisítéséhez Varan és GET drogokat is használhatunk, hasonlóan a Tetrix eszközhöz.

népszerű

Meg kell jegyeznünk, hogy az erdők elleni küzdelem népi jogorvoslatai kevésbé hatékonyak, mint a vegyi anyagok, de ha kis mennyiségű rákot találtak a fürdőszobában vagy a WC-ben, akkor ezek a módszerek használhatók.

A csemegekukorica pusztításának népszerű módja a dohány, a pirospaprika és a szóda keveréke, amely az alábbi lépések végrehajtásához szükséges:

 1. Az ismertetett komponensek mindegyikét 3 gramm mennyiségben vettük fel, majd az elegyet egy liter vízben hígítottuk.
 2. Az elkészített oldat a falak összes repedésének és más, a faérének feltételezett élőhelyének kezelésére szolgál.
 3. A szoba zárt és 8 órán keresztül nem használható.

A megadott időtartam után alaposan lemosni a fürdőt egy gyenge fehérítő oldattal.

Nyírfa seprűt is használhat:

 1. Este a fürdőkád sarkaiba helyezzük a nyírfürtöket (meglehetősen vonzó illatúak és ízléseik vannak a faarákra, így nem tudnak ellenállni egy ilyen finomságnak).
 2. Reggel (napkelte előtt) a seprűket összegyűjtik és megégetik.

Ezen kívül sok háziasszony, hogy megpróbálja megszabadulni a fanyarszórással megszórja a sókat a sarkokban, ami nem túl hatékony, de képes lesz megsemmisíteni több embert.

A videóról megtudhatja, hogyan lehet megszabadulni a faéktől a WC-ben és a fürdőszobában:

megelőzés

Ha a lakás tulajdonosai sikerült megszabadulniuk az erdőktől, akkor az újbóli megjelenés megakadályozása érdekében bizonyos szabályokat kell követnie:

 1. A fürdőszobában vagy a WC-ben gondosan figyelemmel kell kísérnie a fontosság fontosságát. Figyelnie kell a szellőzés működésére, függetlenül attól, hogy a csövek sértetlenek-e. Javasoljuk, hogy hagyja abba a mosás szokását fehérnemű fürdőszobában.
 2. Meg kell őrizni a tisztaságot. Semmiképpen semmi nedves rongyot ne helyezzen a fürdő sarkaira. Esetenként általános tisztítást kell végezni.
 3. Figyelje a falak és a sarkok állapotát. A legkisebb repedések esetén haladéktalanul el kell távolítani őket.

Hogyan lehet, ha a nedvességből újra megjelennek?

Abban az esetben, ha a csemegek újra megjelennek otthonában, ellenőrizni kell, hogy az összes megelőző intézkedést betartották-e. Ha minden intézkedést betartunk, akkor professzionális fertőtlenítőkhöz kell fordulnunk. Ha az intézkedéseket nem követték mindegyik esetben, meg kell szüntetni azt az okot, amely az erdei terület újbóli megjelenését okozta és bármely hatékony módszerrel megsemmisítené.

Ha alaposan figyelemmel kísérik a fürdőszoba és a WC tisztaságát, és nem engedik meg, hogy a páratartalom emelkedjen, akkor a fa tetvek biztosan nem fognak lakni otthonában.