Legfontosabb > Fürdő

Három módja van a csempe csiszolására otthon

A kerámia burkolólapok bármelyikének felépítése nem tökéletes, anélkül, hogy levágná. Különösen nagy lesz, ha valamilyen nem szabványos elrendezést használsz, például átlósan. Az utolsó cikkben azt mondtuk, melyik jobb választani az elrendezést annak érdekében, hogy egységes és gyönyörű vágás mindenütt. Most arról beszélünk, hogyan kell megfelelően csempézni a csempe otthon.

Mint ismeretes, a csempe sült agyagból készül, melyet felülről mázzal borítanak. Így hát a kezét nehéz megszakítani, de ha minden szabálytalanságra hazudik, akkor könnyedén megtörhet egy kis terhet. Ennek a folyamatnak a megkönnyítése és a szükséges törésvonal megkönnyítése érdekében meg kell lazítani a máz felső rétegét - vagyis le kell vágni, és ezért törekedni kell a törésre.

Ennek 3 fő módja van:

 1. Speciális szerszámok - kézi, elektromos csempevágó vagy speciális fogó.
 2. Bolgár.
 3. Egyéb rögtönzött éles szerszámok.


Beszéljünk többet a csempék minden módszeréről.

Gyors cikk navigáció

Csempézés kézi csempevágóval

Ez a legnépszerűbb lehetőség, amelyet mind a professzionális, mind az amatőrök használnak. A boltban 300 rubel és ennél nagyobb áron megtalálható, méretétől, minőségétől és további harangoktól és füttyektől függően, mint egy forgatható alap és egy beépített vonalzó, hogy könnyedén csiszolhasson 45 fokos szögben. Ebben az esetben a legolcsóbb modell jobb, ha nem vásárol, gyakran hibásan törik meg a lapkát, mert a rosszul fekvő csipesz a sovány bázisnak köszönhetően.

Hogyan működik a kézi csempevágó

 • A csempe be van helyezve a csemperavágóba, és a jelölést egy speciális jelzéssel kombinálják.
 • A fogantyú leereszkedik és az Öntől távol lévő irányba tart. Ugyanolyan sebességgel és egyenletes nyomással kell elvégezni, hogy a görgő egy mélységbe vágja a mázat. Elég, ha egy görgőt tartasz. Ha többször vezetsz, akkor a szünet rossz minőségű lesz.
 • A görgő mellett vannak speciális lábak, amelyek a csempe két részre esnek és törnek, miután éles nyomást gyakoroltak a karra. Ebben az esetben minden csempevágónak fémtuberkulája van az emelvényen, és puha bélés a széle mentén. Amikor megnyomja a lábszár éleit a mancsokkal, akkor a vágáskor a legnagyobb stressz keletkezik, ha megfelelően illeszkedik a béléshez, és egyenletesen oszlik el.

Nehéz magyarázni ezt szavakkal, így könnyebb megnézni egy videót, amely bemutatja, hogy hogyan kell egy csempe vágót megfelelően vágni:

Kiváló minőségű csemperavágók lehetővé teszik, hogy akár 10 mm vastag csempe is vágjon problémáik nélkül. És nem számít, milyen szögben vágta meg: legalább 45 fok, legalább 30.

Hogyan vágjunk le egy "G"

Mivel a cserépvágó csak egyenesen vághatja le a cserépet, soknak nehézsége van L-alakú hornyokkal. A legegyszerűbb lehetőség az, hogy ezt a lapkát két téglalap alakú részre osztja, de akkor egy extra csúnya varratot kap, ami elkapja a szemét.

Ez azonban elkerülhető, ha a rövid oldalt csiszolóval vágjuk, majd a hosszú oldalon csempevágóval.

Útmutatás a lépcsőn, hogyan készíts L-alakú bemélyedéseket a lapra

A második módszer: bármelyik rendelkezésre álló módszer használatával vágjon le a mázra, és a felesleg fokozatosan elszakadjon a fogóval. A szabálytalanságokat csiszolópapírral kezelik. Ez a lehetőség kerek metszést is biztosít a csatlakozókhoz.

Hogyan vágjuk meg a porcelánt

Úgy vélik, hogy a porcelán csempe a legnehezebb anyag, amelyből a padlólap készült. Ugyanúgy lehet vágni, mint egy hagyományos cserép.

Néha nehezebb egy egyszerű padlólapot vágni, mint a porcelán kő. Van egy edzett csempe, amelyen egy gipszvágó után szinte nincs metszés a mázban. És még a gyémántlemez a darálón sem veszi - a vágás szakadt, mint egy traktor után. Ilyen esetekben használnia kell a darálót, és a hátsó oldalról egy 2-3 mm-es hornyot kell elhelyeznie a törés helyének megjelöléséhez.

Cserépvágó fogók

A cserépvágó fogók a legolcsóbbak (200-400 rubel), és csak kis mennyiségű, vékony kerámia burkolólapokkal dolgoznak otthon.

A vágás után nyomja meg a burkolólapot a csipesszel.

 • Jelölje ki az összes rést és varratot (-5 mm).
 • Csatlakoztasson egy fém vonalzót a jelölő vonalhoz és fusson egyszerre a vágófejen. A nyomást közepesnek kell lennie, hogy látható szalagot képezzen. Vezesse őt a távolabbi él felé.
 • Helyezze a fogantyúkat a mancsokkal az elhanyagolási vonal mentén a széle közelében. A szivacsoknak a máz tetején kell lenniük, az alján pedig az egyenes részen. A hibajelnek középen kell lennie a felső állkapocs élei között.
 • Óvatosan nyomja meg a fogantyúkat, hogy megszakítsa a lapkát. Ne emelje fel magasra, különben megszakad egy esés után.

Elektromos csempe vágó

Ha nagy mennyiségű munkája van, akkor a leggyorsabb és legmagasabb minőségű metszést az elektromos csemperavágó készítette. Gyémánt kereket használnak, és vizet adnak a vágási pontnak, hogy lehűtse és eltávolítsa a port. A legolcsóbb amatőr osztályok 3-4 ezer rubelre kerülnek eladásra.

Kivágtuk a cserépdarabot

Néha vannak olyan esetek, amikor egy keskeny csempecsíkot kell levágni 0,5-2 cm-re, és a szokásos cserépvágó nem veszi, mert a lábai túl szélesek.

Ilyen esetekben meg kell húzni egy ceruzavágó vonalat, és egy italt kell bevinni egy gyémántlemezzel ellátott csiszolóval. De ha egy időben megpróbálod kivágni, akkor egy keskeny csík szakad el részekben. Ezért egyenletesen és nyomás nélkül kell körbejárnia a csiszológépet a jelölésnél, hogy kb. 2 mm-es vágási mélységet érjen el. A vonal mentén egy lemezre kell menni, de nem közvetlenül a vonal mentén, akkor a már keskeny szalag szélessége nem csökken.

Ugyanazt a módszert alkalmazva többször is ugyanazt a varratot futtatod, akkor szűk csíkot vágsz le. A második és a későbbi időpontokban gyorsabban vezetheti a darálót, de megpróbálja megnyomni a másik oldalon, akkor nem lesz forgácsolás.

Ennek a munkának a súlyánál jobb, így a rezgés kezébe kerül. Ha már látja, hogy a szalag hamarosan esik, ajánlatos valami lágyat tenni rajta, hogy ne szakadjon el.

Vágás csempe egy csiszolókoronggal, különleges gyémánt bevonatú lemezzel a csempe

Ügyeljen arra, hogy az őrlővel dolgozzon, szemüveget kell viselnie.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő lemezt a csempe számára

A fémlemezek vágásához a gyémánt bevonatú éleket használják. De különböznek egymástól: beton, tégla, kő. A járólapok nem rendelkeznek lyukakkal, egyenletesen forrasztják és simák. A betonlemezek forraszthatók a forrasztásra, és rezgés alatt csiszolják. Ha kerámia lapokat vágsz velük, akkor ezek a zsetonok repülhetnek az arcon.

Készíts egy gash 45 fokban

Kerámia szegélyléc "ceruza" a legalkalmasabb a csempe éles külső sarkainak védelmére

Ha professzionális elektromos csemperavágót használ, akkor egy hajlított emelvény segítségével könnyedén 45 fokos szöget zárhat be a csempe ferde felületén, de nem mindenki rendelkezik ilyen eszközzel. Függetlenül ezt a szöget ugyanazzal a darálóval "szemmel" könnyedén készíthetjük. A lemezt a vágási vonal mentén tartják, miközben kissé befelé kell billenteni.

A csempe alatt 45 fokos

Hogyan vágjuk le a csempe csempe vágó nélkül

Ha csak néhány csempét kell vágnia, akkor nem kell egy csempe vágóra költeni. Használhatja a megfelelő eszközöket:

 • Üvegvágó
 • Fúró. Kívánatos lehet a pobeditovym csúccsal, mivel jobb lesz a karcolás.
 • A köröm
 • Építő kés.

Csatlakoztasson egy fém irányítót a bemetszés helyére, és töltsön egy időt egy üvegvágóval vagy egy fúróval. A zománcra mély karcolás kell legyen. Ha késsel dolgozol, de többször kell végrehajtani.

Tegye a csempe a vágás helyére a sarkon, és éles mozgással nyomja le a széleit. A kivágás nem ideális esetben egyenlő, ellentétben a csempe vágóval, de nem kell több pénzt költeni.

A kerámiacsempék könnyebb megmunkálásához sok kézműves vízben kb. 1 órán át áztatja.

következtetés

A kerámia burkolólapok vágása nem nehéz, és több sikeres idő után meg fogod érteni. Ha nincs tapasztalata, mindig 10-15% -os árrést kell vásárolnia. Bizonyos hardverraktárakban a csempék a kívánt alakra és méretre nyújtanak szolgáltatásokat, de itt 100% -ban magabiztosnak kell lennie.

Mit és hogyan vágja meg a kerámia burkolatokat - a módszerek és eszközök áttekintése

A tetőcserép tervezésénél el kell döntenie, hogyan vágja meg a kerámia burkolólapokat. A burkolóanyag több változatban érhető el, és minden típusú csempe esetében van egy elsődleges módszer a vágáshoz. Hogy hogyan vágjunk le egy másik lapkát, és mi ennek az eszköze, többet megtudni.

A jelenleg gyártott csempefajták alapja a sült agyagkerámia. Az elülső oldalon a csempe vékony, de tartósabb vízálló bevonattal van ellátva, amely egyidejűleg esztétikus terhelést hordoz. A burkolóanyag kétféleképpen oszlik meg:

 • fal (függőleges felületek kikészítéséhez);
 • a padlófelülettel szemben.

A padlólapok lehetnek belsõ és külsõ (a fürdõkön, verandákon, teraszokon). A belsõ használatra szánt padlóburkoló anyagot általában sima homlokfelületen készítik, a külsõ csempe gyakran speciális csúszásgátló kiugrásokkal vagy durva felületekkel rendelkezik, amelyet figyelembe vesz a vágóeszköz kiválasztásakor.

Könnyebb a falburkolat kivágása, mint a padlóburkolat, mivel vékonyabb

A falburkoló anyag nem olyan egyszerű. A legelterjedtebb csempe mellett, amelynek sima dekoratív felülete van, egy csempe van egy megkönnyebbítő réteggel (beleértve a frize - elválasztó elemeket a fal panelrésze és a "felső" felülete között). Nem minden módja annak, hogy levágja a sima csempe, alkalmas hullámos felületre.

A csempe csiszolásának módját, vastagságát, szilárdságát, a tervezett bélés területét és a minta geometriájának összetettségét figyelembe veszik. A falburkolat vékonyabb, mint a padlólap, erőssége alacsonyabb, ezért rendszeres üvegvágó vagy kézi mechanikus csemperagasztó alkalmas vágásra. A padló felé néző anyag komolyabb szerszámot igényel, különösen ha durva vagy csúszásgátló felülete van. Ha sok bonyolult mintára van szükség (lyukak az aljzatokhoz, megkerülve a csővezetékeket), akkor gondoskodnia kell arról, hogy a készülékek elérhetők legyenek a figurázott csempe mintához.

Amikor eldöntöd, melyik otthoni csempe kivágásához szükséges felszerelést választja, fontolja meg a tervezett felület mennyiségét. A kis területek és az egyszerű minták illeszkednek egy egyszerű eszközhöz. Ha sok munka van, ésszerű, hogy kifinomultabb eszközöket használjunk a csempe vágásához, nem tartott tovább, mint feküdt.

A kerámia burkolólapokat több eszköz használatával vágják le, amelyek szerkezeti összetettségükben és funkcionalitásukban különböznek egymástól.

Ha kerámia burkolólapokat kell kinyitni otthon, míg a burkolat területe kicsi (pl. Egy konyhai panel), egy hagyományos üvegvágó működni fog Önnek. Ezek az egyszerű eszközök felszerelhetők vágóhengerrel vagy gyémánt hegyekkel. Válasszon egy üveg vágógépet, amely meg kell dolgoznia, vagy melyiket érzi kényelmesebbnek - a csempe bármilyen típusú eszközzel kivágható.

Ha kisebb mennyiségű csempe kell vágnia, akkor minden üveg vágó megteszi.

Hogyan vágja le a csempe az üveg vágó helyesen? A folyamat lényege megegyezik az üvegzel végzett munkával: meg kell karcolnod a barázdát az elülső felületen, ami lesz a törésvonal. Ehhez elõször el kell távolítanunk a telepítéshez szükséges töredék méretét, meg kell adnunk a megfelelõ jeleket az egész lapka dekoratív oldalán, és egyenes vonalat kell húznunk a tervezett vágásnak megfelelõ jelölõvel. A csempe egy olyan sík felületre van fektetve, amely kényelmes magasságban van a munkahelyen (asztal, munkaasztal). A közepes egyenletes nyomású üvegvágó munkadarabja a csempe túlsó végétől a felé halad.

Ennek világos, sekély hornyot kell képeznie megszakítás nélkül. Ahhoz, hogy a vágást a lehető legegyenletesebbé tegye, használhat egy vezetősávot. De jobb, ha vizuálisan ellenőrizzük a metszést, kombinálva a vágót egy vonalba. Kétszer nem kívánatos egy üveg vágó egy vonal mentén tartani - nagyon nehéz ugyanazon barázdába bejutni másodszor. Ennek eredményeként a bemetszés nem túl magas. Meg kell próbálnod egy barázdát egy mozdulattal.

Továbbá a következőket tesszük. Ha a vágó rész 3-4 cm-nél nagyobb, helyezze a lapkát az asztalra (felfelé) vagy egy másik kemény felületre úgy, hogy a vágási vonal egybeessen az állvány szélével. A szélesebb részt az asztalra helyezzük, egy keskeny szegmens lelóg. Az asztalon fekvő csempe részét erősen le kell nyomni a lógó darabra, aminek eredményeképpen a lefejtett barázda mentén elszakad. Ha a vágási töredék szélessége kicsi, akkor egy másik taktikát használnak - a csempe felesleges részét fokozatosan megszakítják speciális fogókkal. Ha nincsenek kéznél, használhatják ezeket a célokra rendes fogókat.

A csempe csiszolásához egy üveg vágó szükséges ügyesség és keménység. Ezeket a tulajdonságokat gyorsan megszerzik, ezért ne aggódj, ha a kívánt eredményt nem kapja meg először. Ahhoz, hogy gyorsan megszerezze a képességet, feláldozhatja az egyik lapkát, és sok különböző csíkot és téglalapot készíthet vele, így vágásokat végezhet egy üvegvágóval, majd továbbhaladhat a csempefragmentumok felépítéséhez szükséges mintákon.

Az üvegvágó csak sima csempékkel használható.

Az üvegvágó alkalmas sima falcsempékkel való munkára. A csempe hornyolt felülete ezzel az eszközzel nem vágható le. Nagyon kellemetlen, hosszú ideig kör alakú mintázatot használva üvegszerszámmal. Ehhez legalább egy órára áztassa a csempeit (áztassa a kerámia bázist), kör alakú vágással, majd keresse meg a megfelelő állványt, amely leginkább megfelel a tervezett lyuk geometriájának. A burkolólapot egy állványra fektetik, és fokozatosan enyhén nyomó erővel a vágott szakaszt elkülönítik a fő cserépdarabtól. A vastag és tartós üvegcserép csempékkel való megbirkózása problémás, ezért ha ilyen típusú csempere van szükséged, célszerűbb a fejlett szerszámok használata.

A kézi csempefűrész lényegében egy továbbfejlesztett üvegvágó, és a vágóelem ugyanolyan görgős, csak masszívabb és tartósabb, amelyet a nagyobb erőfeszítés hatására terveztek. Megnöveli a megfontolt készülékben a nyomás erejét, olyan karra, amely egyetlen mechanizmust alkot a vágókerékkel, és rögzítve van a kocsihoz, amely két párhuzamos futóút mentén mozog. A vezetők rögzítve vannak a kereten, alsó állvánnyal felszerelve, amelyen a vágott lapkát lefektetik. Az állványon a vágóelem menete beágyazott fém kiemelkedés, amely a burkolólapok megtörésénél kiemelten fontos. Egy speciális eszköz (prés) mozgathatóan van rögzítve a mozgatható kocsihoz a vágógörgő mellett, amellyel a nyomást a kartól a vágott csempe mindkét felére tolják át.

Számos kézi csemperavágó modell létezik, amelyek az alábbi jellemzőkkel különböznek, amelyek befolyásolják a készülék teljesítményét:

 • a cserélhető csempe maximális mérete;
 • a kocsi csúszó mechanizmusa vezetősín mentén (száraz futás, kenés, csapágyak);
 • a forgácsolóelem ütközője;
 • az eszköz fő részeit gyártó anyag;
 • felszerelés kiegészítő eszközzel körkörös lyukak vágásához.

A csempevágó gépek jobb teljesítménye miatt ezek költségei ennek megfelelően emelkednek, ezért a vágóeszköz kiválasztása érdekében meg kell érteni, hogy milyen célra van szükség. Ha viszonylag kicsi volumenben egy egyszeri munkát várnak a raklapok cseréjére, nem ajánlatos egy modellt vásárolni az átlagosnál magasabb áron - egy olcsó termék lesz. Amikor a tervek a nagy területek csempe - van értelme vásárolni egy modell drágább. Kiváló minőségű kézi csempevágók széles körben használják a munkájukban, még a professzionális cserépépítők is.

Annak érdekében, hogy megfelelően vágja le a csempe csempe vágó, kövesse az alábbi műveleteket:

 1. 1. Jelölje meg a vonalat az elülső oldalról az előzetes szükséges mérések elvégzésével.
 2. 2. A kockát a keretre helyezzük úgy, hogy a húzott vonal egybeessen a talp hosszirányú kiemelkedésével.
 3. 3. A kart használatával gondosan állítsa be a vágókereket a csempe távoli szélén (a vágónak meg kell egyeznie a tájolóvonal elejével).
 4. 4. Könnyen megnyomva a kart, folyamatosan mozgassuk magunk felé, amíg a kisméretű kerék le nem csúszik a csemperől.
 5. 5. Emelje fel a kart, és állítson be egyfajta kétoldalas nyomást a csempere körülbelül a vágási vonal közepén.
 6. 6. Nyomja meg a kart (nem túl kemény és sima), aminek következtében a burkolat két részre törik.

Kézi csempe vágó - egy praktikus eszköz, amely alkalmas egy meglehetősen vastag cserép feldolgozására

A készülék használatának kezdeti készségeinek megszerzése érdekében ajánlatos több kísérleti kísérletet készíteni.

Ha a csempe nagy (30 cm-nél hosszabb vágás), kívánatos, hogy többször nyomja meg a vágott lapkát, és a sajtót különböző helyekre mozgatja. Így a szakadék sima lesz, és nem kell módosítania.

A kézi csempe vágó kényelmes a munkához, de vannak korlátozások. Ez a készülék, valamint egy üvegvágó nem működik egy dombormű felületen, és bizonyos típusú padlólapok, különösen a külső, szintén kemények az eszközön. Ezenkívül a csempevágó nem képes 15-20 mm-nél kisebb csíkok vágására.

A vízfűrészt néha villamos csemperagasztónak nevezik, amely szerkezetileg emlékeztet a körfűrészre, és olyan szakszerű eszközökre utal, amelyek megfelelő képességekkel és költségekkel rendelkeznek. A készülék egy munkatáblával van ellátva, amelynek hosszanti furatában gyémánt bevonatú forgácsoló tárcsa forog. Az elektromos csempevágókészülék sajátossága, hogy a csempe vágása víz jelenlétében történik, ami bőven nedvesíti a lemezt. A bemetszés helyét egy speciális cső (drágább modellek) segítségével érik el, vagy a lemezt nedvesítik, részben vízzel lezárva.

A vízfűrész egy professzionális eszköz, amely bármilyen csempe vágására alkalmas.

A fűrészlap nagy sebességnél történő nedves vágása lehetővé teszi, hogy egy ideális vágóél legyen, amely nem különbözik a gyáratól (45% -os szögben). Az állandó nedvesítés miatt a vágás során nem keletkezik por, valamint a forgácslemez szélén a forgács. Lehetséges nemcsak egyszerű, hanem göndör vágás is, különböző kialakítású és méretű lyukak kialakítása. A csempe minősége és típusa csak a vágási sebességet érinti, és enyhén. A vízfűrész minden szélességű csíkot vág ki bármely csempefalról, padlóról és porcelánról. Az elektromos csempefűrész a legjobb megoldás a belső, vagyis a kültéri padlóburkolatok és a burkolólapok eltávolítására. Nem kell műanyag sarkokat alkalmazni a burkolat fedőburkolatának felhelyezésénél - elegendő a sarokcsukló kitöltése a csemperagasztóhoz.

Ha nem áll rendelkezésre ilyen eszköz (ami nem meglepő), de különböző típusú csempéket kell vágnia, különböző formájú és méretű lyukakat vágva, használhat egyetemes elektromos szerszámot, amelynek egyik modellje valószínűleg megtalálható minden otthoni kézműves arzenáljában.

Sarokcsiszolók (csiszolók) vagy csiszolók - univerzális szerszámok a mindennapi életben és a kis iparágakban széles körben alkalmazható. A darálót különféle típusú csempék vágására is használják, speciális "csempézett" tárcsákkal vagy szokásos kerekekkel ellátva betonon (nem volt nagy különbség a kerámia lapok vágása során ezeknek a tippeknek a eredménye között).

A csiszológép bármilyen csempét is vághat, de a vágóél tökéletlen lesz

Ha nincsenek cserépvágó és egyéb speciális szerszámok, a csempe vágható darálóval. A daráló vágja le a csempefalat, padlót, porcelánt. Ugyanakkor a burkolat felületi duzzasztása, szilárdsága és vastagsága nem játszik szerepet. A vágóél nem annyira sima és problémamentes, mint az elektromos csemperagó használata esetén, de figyelembe véve a csempefugázó vagy műanyag sarkok használatát a csempeburkolásnál, kisebb hibák megengedettek.

Annak érdekében, hogy csempét csempevágó nélkül csiszoljon csiszolókészülék segítségével, ajánlatos kis szögletes csiszolókészüléket használni, amelyek 125 mm-es tárcsaátmérőig vannak tervezve. Ezek sokkal kényelmesebbek a munkához, különösen akkor, ha figurális vágást és lyukak kialakulását a csempe. De vegye figyelembe, hogy a kis tárcsaátmérőjű forgácsolók általában nagy fordulatszámmal (3600 fordulat / perc és magasabbak), amelyeknél a csempe túlmelegszik a vágóhelyen, repedéseket és sok forgácsot okozhat, ezért célszerű a sarokcsiszolók használata csempék kezeléséhez.

A csiszológép alkalmas a csempe vágására, de a folyamat számos hátrányát tárja fel:

 • sok port keletkeznek - lehetetlen dolgozni egy zárt kis szobában;
 • vágáskor sok apró darab kerámia elrepül, ezért a folyamatnak meg kell felelnie a biztonsági előírásoknak és az egyéni védőfelszereléseknek (szemüveg - szükségszerűen légzőkészülék - lehetőleg);
 • Lehetséges áramütés, és általában a bolgár veszélyes eszköz.

Annak érdekében, hogy a csempéket egyenes vonalban vágja el a sarokcsiszolók segítségével, a szükséges méréseket végezzük, és a szükséges szelvényt egy tájolási vonal jelöli, majd a lapkát sík felületre helyezzük, de nem túl kemény (lemez, rétegelt lemez, OSB). A csempe teljes vastagságára csak a keskeny szalagok kivágása esetén van szükség, más esetekben csak dekoratív réteget vágnak, majd a fent leírt módon megtörik a csempe. A lyukaknak a körkörös vagy téglalap alakú csiszolókészülék által történő becsípődése a hátoldalról történik - ezáltal kevesebb csíkot és más kárt okoznak a csempe elülső oldalán.

Az LBM-et a csempék vágásához csak új, sértetlen lemezeket szabad használni. Az elhasználódott munkakörök nagyszámú hibát okoznak, ugyanakkor fennáll a veszélye annak, hogy megsemmisül a súlyos sérülésekkel járó munkafolyamat.

A lecsapolt csempék szétválasztására szolgáló eszközöket ritkán használják elszigetelten - célszerű kombinálni különböző módszerek használatát. Például, ha falburkolatokat készítenek egyenes vonalú darabok vágásához, jó egy olcsó manuális csempevágó vagy akár egy üvegvágó használata (gyorsan, nem hagyhatja el a szobát), a figurázott minta és a vékony szalagok kivágása esetén néha bolgár helyett szabadtéren dolgozhat.

Módok és technológiák, hogyan lehet levágni a kerámia burkolólapokat otthon, cserép nélkül

Amikor befejező munkát végez a cserép használatával, mindig szükség van a csempe darabokra vágására, valami vágására. Ehhez használjon speciális szerszámot, és hogyan kell vágni egy csempe csempe vágó nélkül? Sokan azt gondolják, hogy ez lehetetlen, de vannak cserélhető eszközök, és a cserép nem kivétel. A csempe rögtönzött eszközökkel van vágva, csak türelmesnek és időnek kell lennie.

Csempe vágott különböző módszerekkel

Alternatív eszközök, funkciók

Rengeteg lehetőség van a csempe csempelésére a következő eszközökkel:

Vágószerszámok

Az LBM egy csiszolóegység, amely a gyémánt bevonattal ellátott speciális szerszámok használatával vágja le a csempe és egyéb anyagok (még padlólapok, porcelán kőzet) számára.

Üvegvágó - golyóstoll méretű eszköz, és kiváló munkát végez a csempe, de a munkában bizalom és tisztaság szükséges.

Fúró - alkalmas kerekítésekre, lyukakra, különböző fúvókák (fúró, ballerina, korona) használatakor.

Fogók - az eszköz széle vágja le a lapok felső rétegét, törést okoz. Gyakran használják a számok vágására.

Ezen eszközök mellett használjon fűrészt is porelszívóval, kirakós, akár egy köröm.

Figyelem! A csempékkel végzett munkák során gyémánt bevonatú fúvókákat használnak - mások nem kezelik, elrontják az anyagot.

A munka technológiája

Cserép csiszolásához egy üveg vágóval

A kézi üvegvágó használatát, amely ugyanolyan elv szerint működik, mint egy mechanikus üvegvágó, megfizethető egyszerű módszer a csempék vágásához, csak manuális műveleteket végeznek. A gyémántból és az erős ötvözetből készült hengerekből álló eszköz a legmegfelelőbb a munka teljesítményéhez.

Az üveg vágó megfizethető módja a csempék otthoni vágására.

A munkák elvégzése során betartandók egy adott sorozathoz:

 • Az első lépés a vágás megjelölése az elülső oldalon egy markerrel vagy ceruzával.
 • Fektesse egy szilárd, sima felületre.
 • Egy vonalzó csatlakozik a jelöléshez.
 • A kézi üvegvágó a távoli pontra kerül.
 • Ha a vonalzóra húzza (hogy ne mozduljon) és az üvegvágó egységen, egyenletes nyomás mellett egyenletes mozgást húzzon rajta a távoli éltől a magasságig. Ebben az esetben a vágó nem ér nagy nyomást. Amikor tartja a vonalat, hallani egy crunch, a végén az üveg vágó le kell ugrani a csempe.

Figyelem! A metszési vonal úgy van kialakítva, hogy a látható nyom a zománcon maradjon. Ehhez csak egyszer, mert amikor a csempe újrahasznosítása egyenetlenül szünetel.

 • A megjelenő törésvonal az üvegvágó üvegfogantyújával ütközik.
 • A cserépet úgy kell beállítani, hogy része legyen a lombkorona.
 • Az asztalra vagy más lapos felületre helyezett csempe nyílt szélén a nyomógombok megnyúlnak, és felszakadnak a vonal mentén. Ha a vonal elég mély, akkor a szakadékot forgácsolás nélkül, finom, sima lesz.

Lehetséges, hogy egy terméket törésvonal mentén elszakítunk, ha szegfűket, egy csempe alatt illeszkedünk, vagy két oldalról nyomjuk meg. Ez a törési módszer kedvelt számos vágási időt takaríthat meg a csempe lapos felületen való átadására törések esetén.

Ily módon 5 cm-nél hosszabb szalagokra vágnak, de a kisebb szalagok minőségi leépítése nehéz. Ehhez egy sávot használnak otthon, egy bilincset: a keskeny részt befogják, és széles, lefelé irányuló mozgást törnek a széles részről.

Kézi üvegvágó használható, ha néhány csempét vágni szeretne. Nagyszámú vágás esetén kívánatos egy speciális szerszámcserép vágógépet használni, amelynek nagy kereke mély vágást eredményez.

Csempecsiszoló vágása

Kezdetben a bolgár márvány, porcelán vágására használták. A daráló csiszolás zajos munka, de ez a módszer széles körben elterjedt. Ezzel az eszközzel még a nehéz sarkokat is kivágják a csempeből. A munkának elő kell készítenie az eszközt:

Függetlenül attól, hogy milyen típusú csempe (kerámia vagy porcelán kő), a jelölés először történik. Ehhez használjon vonalzót, épület sarkot, szalagot, markert vagy ceruzát.

Ha egy olyan eszközzel dolgozik, mint egy bolgár, akkor ne felejtse el figyelmen kívül hagyni a biztonsági óvintézkedéseket: a gépet védőburkolattal kell ellátni, amely esetben a fő ütőerőt fogják felvenni. Ügyeljen arra, hogy biztonsági szemüveget viseljen. Figyelembe véve a biztonsági előírásokat elfogadják a munkához.

Mielőtt elkezdené a munkát, ellenőrizze a gyémánt keréknek az orsóon való rögzítésének megbízhatóságát. Más típusú lemezek ezzel a feladattal nem fognak megbirkózni. Miután bekapcsolta a gépet, várjon addig, amíg fel nem gyorsítja a sebességet. Ezután csak továbbhaladjon a tervezett vonal mentén.

Az anyagot az elülső oldalra vágja magára, azaz a lemez irányában. Az autót "fejjel lefelé" tartják, hogy elinduljon "magamtól". Közvetlen vágáshoz a sarokcsiszolókat egyenesen tartják. 45 fokos vágás érdekében a szerszámot oldalra rögzítik. A nagy lemezsebesség miatt a vágás sima és tiszta.

Figyelem! A csempe legyen jól rögzítve, hogy semmi ne akadályozza meg a vágóelemet, a csempe ne mozduljon, és a tartó felületén helyezkedjen el. Ügyeljen arra, hogy a rögzített bilincseket kézzel oldja.

A vágás több megközelítésben is elvégezhető, fokozatosan mélyebben süllyesztve a fűrészeket, anélkül, hogy lendületet vesztenének, ezért ne nyomja meg. A jobb vágás érdekében minden egyes megközelítés előtt a vágóvonalat bőven nedvesítik vízzel.

Tipp A vágási minőség javulni fog a választott vágási módszertől függetlenül, ha a csempe, például: a padlóért, a munka előtt egy órával a vízben marad.

Alternatív vágóeszközök

Ha a házban nincs üvegvágó, sarokcsiszoló, tartós éles tárgyat használhat a barázda jelölésére. ruha:

 • vágó;
 • élesített fájl;
Vágás fúróval
 • fúrófej;
 • építő kés;
 • ötvözött acél, egyéb.

A legfontosabb dolog -, hogy egy ilyen tárgy kezében tartsa a barázdát. A vágószerszámhoz a késnek néhányszor be kell vonulnia.

Sürgősségi esetekben körkörös fűrészt használnak, bár kis fordulatszámúak. A megfelelő lemezt kiválasztják (szórással), a tengely felgyorsul a maximális sebességre. Ezután lassan, nyomás nélkül vágás történik a kívánt vonal mentén. A vágás vízbe merül, hosszirányú, szükségképpen a vágási pont vízzel nedvesít.

A csempe vágása

Néha a csempe kell formázni lyukak elhelyezése mellett a cső, vízvezeték. Ez a következőképpen végezhető el:

 • egy fúró;
Képes kivágások
 • daráló;
 • fogó;
 • kirakós;
 • üveg vágó.

Hogyan kell vágni a csempe csiszoló, üveg vágó tiszta - és hogyan kell dolgozni a fogó? Rajzolj egy vágóvonalat a csempere. Ezután a fogók kis darabokat törnek ki. Ezzel a feladattal a klipszel ellátott kapcsok jó munkát végeznek. A felső keményfém bilincs megszakítja az üvegezett felületet, az alsó pedig az alsó részen tartja a terméket.

A fúró használata esetén hagyományos fúrókat használjon a kontúrok készítéséhez, majd az extra részeket fogókkal törjük le. Hatékonyan hajlított vágóanyag segít mindenféle fúvóka: toll, korona és mások.

Figyelem! Nem szabad harapni nagydarabokat - a szegély szélén rossz minőségű lesz, csúnya. Ezenkívül a csípőfogókkal végzett munkát követően használjon speciális csiszolópapírt, egy fájlt a szabálytalanságok levágására.

A cserepek furatai lyukfűrészből készülnek, amelynek keményfém hegye van a kerek lyukak készítéséhez. Ívelt csempe vágásokat hoz létre. A szerszám alkalmas kemény és puha csempékre. A fűrészek lassan gyűjtenek rengeteg port körül. Ezért a terméket vízbe kell meríteni.

Mindegyik módszer speciális vágószerkezetek nélkül kiválóan működik. A terméket az elérhető eszközök segítségével vághatja le. Természetesen a teljesítmény alacsony lesz, de kis mennyiségben gazdaságos kiút.

Porcelán csempe vágása: hogyan és mit vághat otthon porcelán cserép

Fotók az oldalról: jetkit.ru

A modern építőanyagok piacának változatosságát és hatalmas skáláját nehéz alábecsülni. Nap mint nap új és új árucikkek vannak, amelyek feldolgozása nem könnyű, különösen a nem hivatásos otthoni kézművesek számára. Az egyik új anyag, amely viszonylag elterjedt és széles körben elterjedt, a kerámia gránit (porcelán kő), amely forradalmi tulajdonságaival és tulajdonságaival még természetes kő is elhomályosítja. Számtalan fogyasztó tapasztalat nélkül érdekli, hogy mit és hogyan vágja meg a porcelán csempe otthon. Ez a kérdés, amit válaszolunk a cikkünkben.

Anyagjellemzők: tartós kivitel korosztály számára?

Fotók a helyszínről: mastermozaik.ru

Az innovatív anyagok egyike tartós és kemény kerámia gránit, amelynek népszerűsége ma már csak lendületet kap. Az ilyen anyagok költsége nagyságrendileg alacsonyabb, mint a természetes gránit, még inkább a márvány, de technikai jellemzői tekintetében jelentősen felülmúlta természeti "versenytársait", mert nagy a kereslet. Azonban a porozitás hiánya, vagyis az anyag forradalmi sűrűsége miatt felmerül a kérdés, hogy miként lehet kikészíteni a porcelán kőművességet, mivel a régóta rendelkezésre álló rögtönzött eszközök nagy része erőteljes lesz előttük.

A porcelán csempe nemrégiben, a múlt század hetvenes években alakult ki. Ezt nagynyomású száraz préseléssel állítják elő agyagok, kvarc homok és földpatak keverékéből. Az anyaghoz különböző színeket biztosítanak, a készítményhez további összetevőket, például fémoxidokat adnak. Fejlesztett keramoranit a természetes kő cseréjeként és ezzel a feladattal, amennyire csak lehetséges.

A kőzet előnyei

A legtöbb fogyasztó a technikai tulajdonságok és jellemzők miatt a porcelán kőzetburkolatot választja a burkolatburkolathoz, de ne felejtse el a megjelenést. Az ilyen bélés a legjobban hasonlít a természetes kőre, elegáns és gazdag a javítás. De ez nem feltétlenül szükséges ahhoz, hogy megtudja, hogyan vágja le a kerámia-gránit csempe a padlóra, és nem csak.

Fotók a helyszínről: kharkov-remont.com

 • A tartósság és a kopásállóság az anyag legfőbb előnye. A befejezése hosszú ideig tart, szinte anélkül, hogy elveszítené a megjelenését. Azonban, pontosan a speciális szilárdsága és a mechanikai károsodással szembeni ellenállás miatt sokkal nehezebbé válik.
 • Nincsenek krémmel krémes foltok, amelyeket nem lehet súrolni, és egyáltalán nem fél az agresszív médiától.
 • Az anyag környezetbarát, mert összetételében és termelésében csak természetes összetevőket használnak. Ezen túlmenően a baktériumok és a mikrobák vonakodva szorzódnak rá, ami szintén fontos.
 • A porcelán kőzet vágásainak és széleinek egyértelműsége lehetővé teszi, hogy szükség esetén legegyszerűbb felületet hozzon létre ízületek nélkül.

A ceramoranite bevonatok hátrányai

Ha megtanulja megtudni, hogyan vágja le a porcelán csempeit a padlóra és más bevonatokra, nem fáj, hogy megismerje hiányosságait.

Fotók az oldalon: smart-cons.ru

 • A fogyasztók úgy vélik, hogy a porcelán kőzet fő hátránya meglehetősen magas költség, bár sokkal olcsóbb a természetes kőhöz képest.
 • Nem mindenki szereti a hideg kőburkolatot, de ez a hátrány könnyen megoldható padlófűtéssel.
 • Egy másik hátránya egy nagyon csúszós felület, különösen akkor, ha a víz cseppent rá. Ezért a fürdőszobák számára jobb, ha ilyen anyagot nem sima, de durva textúrájú anyaggal szállítanak.

Amint látja, kevésbé vannak hátrányai, mint az előnyök, és még azok is könnyen kijátszhatók, ha alaposan gondolkodnak. Még csak arra kell rájönnöd, hogyan lehet otthon porcelán csempéket vágni, mivel ez nem könnyű feladat.

A legjobb módszerek a porcelán csempe otthoni vágására

Fotók az oldalon: gidpoplitke.ru

Sok hazai kézműves úgy véli, hogy mivel a porcelán kőzet úgy néz ki, mint egy rendszeres kerámia csempe a gyártási módszer, akkor nem lesz nehéz megcsinálni, de ez egy téveszme. Valójában kipróbálhatja a porcelánlapok vágását például egy üveg vágóval, természetesen, de nem lesz elég eredmény. De a porcelán csempe csiszolásának módszerei még mindig léteznek, és otthon használhatók, ezért vegyük össze.

Univerzális bolgár: egyszerű megoldások

Egy ilyen többfunkciós eszköz, mint egy bolgár, szinte minden kézműves számára elérhető, mert ennek segítségével számos feladat elvégezhető. Elképzelhető, hogy a porcelán csempe csiszolással csiszolható, a legfontosabb, hogy megfelelő módon közelítsük meg a problémát, megvesszük az összes szükséges összetevőt, és pontosan kövessük a folyamattechnológiát. Először is győződjön meg róla, hogy a gyémánt bevonattal ellátott lemezt választotta ki, például a "szilárd gránit", "kerámia", "beton" és hasonlók különleges tulajdonságokkal rendelkezőek.

Fotók az oldalon: YaPlitka.ru

Ne felejtsük el a biztonságot is, mivel a darálót mindig zaj és sok por kíséri. Érdemes olyan különleges öltönyt kapni, amelyben az ujjakat rögzítik, kesztyűt, légzőkészüléket, valamint építőszemüveget, lehetőleg sárga színű. Érdemes megfontolni, hogy ha ceramoranitot vágunk ezzel az eszközzel, feltétlenül előfordul a forgácsolás, ezért a vágott felületet fájlba kell vinni, de jobb, ha egy különleges csiszoló teknős lemezt vásároltunk.

 • Rajzolj a csempere a vonalat, amelyen a kerámia gránitot egy szilárd, sima felületre vágni és elhelyezni. Minden munkát kizárólag az elülső oldalon hajtanak végre, mivel másrészt a hibák és a forgácsok maximális száma figyelhető meg.
 • Ha van egy asszisztens, akkor készen áll egy porszívóval a kezedben, ez segít megszabadulni a felesleges törmelékektől, és könnyebb lesz dolgozni, ha a vágás tiszta és jól látható.
 • Biztosítsa a csempe rögzítését szorosan vagy határozottan nyomja a felületre.
 • Hajtsa át az őrlőket a vonal mentén a távolabbi élről maga felé, simán halad előre, próbálja elkerülni a rándulást.

Fotók az oldalon: gidpoplitke.ru

Fontos, hogy a porcelán egy mozdulattal történjen, így a hibák száma és a forgácsolás minimális. Ha szükséges, a szakadt és egyenetlen széleket csiszolópapírral kell csiszolni és bármilyen módon kiegyenlíteni, ami sokáig eltart egy csiszoló gyémánt kerékig.

Körfűrész és kirakó

Ha rögtönözött eszközökről beszélünk, akkor a háztartás gyakran olyan eszközzel rendelkezik, mint a körfűrész, különösen azok esetében, akiknek saját kertjellegük van. Kerek segítségével, ahogyan azt az emberek kedvesen hívják, lehetséges a porcelán kőzet kivágása a szükséges vonal mentén. A szerszám fogaskereke azonban cserélni kell gyémánt bevonattal. Úgy cselekedj, mintha vágna fát, és vigyázna az ujjaira, akkor pontosan úgy fog működni, ahogy kellene.

Fotók az oldalon: ytimg.com

A második lehetőség - kirakós játék, amelynek speciális összetevőket kell vásárolnia gyémánt menet formájában. Ilyen forgácsoló élnél hajlított vágásokat lehet elérni, és nem csak egyenes. Csak húzza meg a kívánt alakot, majd óvatosan fűrészelt porcelán kőzetet, lassan és simán halad előre. Semmiképpen ne engedjük meg a szüneteknek és a rándulásoknak, különben nem csak a csempe ronthatja, hanem megsérülhet, ha a szál megszakad, ami elfogadhatatlan.

Mechanikus cserépvágó: nehéz, de lehetséges

Az otthoni kézművesek "arzenáljába" gyakran megtalálható közös eszközök között vannak kézi mechanikus csempevágók. Ez a hasznos és kényelmes szerszám használható kerámia granit csempe vágására is. Itt fontos kiválasztani a megfelelő cserépvágót, mert a porcelán cserép általában eltér a csempe vastagságától és méretétől. Érdemes figyelni a vágóelem teljes méretére, vastagságára és az ágyra, a fogantyú hosszára és erejére, a simaságra és más paraméterekre. Még több hasonló arról, hogy hogyan válasszon egy csempe vágó már van egy cikk a honlapunkon.

Fotók az oldalon: keramtile.ru

 • Rajzolj egy vonalat, amelyen be akarsz vágni, majd állítsd be a csempe, hogy a szerszámhengerek csak feküdjenek rajta.
 • A kar egyszerű mozgásával az Öntől távol eső irányba vágjon a porcelán kőből.
 • Élesen engedje le a kart, ezáltal megtörve a csempét a kívánt vágásnál.

Szükséges több kísérletet végezni, mielőtt a porcelán csempe csempe vágó tisztítása megtörténne. A különböző anyagok eltérő sűrűségűek és vastagok lehetnek, ezért érdemes megvizsgálni az anyagot ugyanabból a tételből.

Elektromos csempe vágó: folyamat automatizálás

A legegyszerűbb módja a porcelán otthon otthoni vágására olyan kifejezetten erre a célra tervezett elektromos berendezéssel. Az elektromos csemperavágók kompakt, egyszerű és konzolos. Az első két típus olcsóbb, de a legegyszerűbb az utóbbival együtt dolgozni, mivel még gyönyörű göndör darabokat is csinál, ami aligha lehetséges egy másik eszközzel otthon. Ez a szerszám jobb nedves típusú vágással járna, így kiküszöböli a felesleges port és a különböző irányú repedéseket.

Fotók az oldalon: YaPlitka.ru

 • Az innovatív csemperavágók automatikus vízellátással vannak felszerelve, ami nagymértékben leegyszerűsíti a munkát és lehűti a lemezt. Azonban ne feledjük, hogy a vizet rendszeresen kell cserélni, hogy a csiszoló részecskék ne rontsák a permetezett kört.
 • Válassza ki azokat a modelleket, amelyeknek a vize a serpenyőben van, és a lemezt folyamatosan beleveti.
 • Ha a tervezés egy vízszivattyút tartalmaz, akkor figyelmet kell fordítania egy ilyen modellre, azóta nem kell figyelnie a folyadék szintjét és tisztaságát.

Egyszerűen szerelje fel a cserépet a rögzítő konzolra, amelyet kifejezetten erre a célra tartanak fenn, és vágja el a felületét egy vágóélen, vagy táplálja a burkolólapot, mert a kialakításától függően rögzített tárcsát vág. Itt nincs semmi bonyolult, hogy bárki, aki többé-kevésbé ismerős egy ilyen eszközzel, megbirkózik a feladattal.

Professzionális vízlágyító berendezés

Fotók az oldalon: rekada.ru

A kerámia burkolólapok otthoni vágása vízsugaras gép használatával aligha lehetséges, mivel ez egy csúcstechnológia, terjedelmes és legfontosabb, rendkívül drága eszköz. Ennek ellenére figyelmet kell fordítani rá, mert néha szükséges kivágni a hihetetlenül összetett számokat egy kerámia kőből, és más eszközök nem képesek megbirkózni ezzel a feladattal. Ráadásul az elnyert anyag minősége biztosan fel fog tűnődni, mert a szelet élei szinte ugyanolyanok, mint a gyári préselés során.

Az ilyen gép működési elve meglehetősen egyszerű, a tervezés bonyolultsága ellenére. Egy speciális keskeny fúvókán keresztül áramlik a legkisebb koptató részecskékkel keverve óriási nyomás. Ez a víz megdönti a legtartósabb, kemény és viszkózus anyagokat is, fémekig. Ezért nagyon könnyű levágni a porcelán cserépet egy ilyen gépen.

Fotók az oldalon: avtom1.ru

Mivel nem mindenki tudja megvásárolni az ilyen berendezéseket otthonról, kiderítheti például, hogy kiválaszthatja porcelán kőzetét a városban egyszerűen kéréssel bármely keresőmotorhoz. Kis díjakért tökéletesen vágott lapokat kaphatsz, pontosan a méréseid vagy mintázatod szerint, ezért érdemes megfontolni ezt, a legkevésbé időigényes megoldás.

Kerámia burkolólapok vágására szolgáló eszközök és módszerek

Helló, kedves barátaim.

Amint azt az előző cikk a padlólap burkolásáról szóló lapra ígérte, ezt a cikket szeretném felvenni a csempék vágására. Ha falra vagy padlóra csempét készít, akkor ez egy olyan művelet, amely nélkül lehetetlen.

Kerámia burkolólapok beszerzése

Az üvegezett kerámia burkolólapok, mint ismert, sütőedényből készültek, mázzal borítva. Az agyag egy meghatározott alakra van öntve, megszáradva megszilárdítva a kötetet. A sütőben egy mázas réteget alkalmaznak és égetnek. Az égetés eredményeképpen a csempe nagyobb erőt kap, tartósabbá és szép esztétikai megjelenésű. Kész formában nem alakul ki deformálódás és hajlítás, bár nagyon törékeny és könnyű.

Mindezen tulajdonságok alapján, és különböző vágási módszereket alkalmazzon. Mindegyik módszert röviden meg kell vizsgálnunk, és részletesen meg kell fontolnunk, hogyan kell csempézni a csempéket a saját kezével otthon, kis mennyiségű munkával.

Hogyan vágja meg a csempeit saját kezével otthon

Vágjuk a csempe hordozható elektromos plitkorezom

Ez a legmagasabb minőségű és legtermékenyebb vágási mód. Ha ezt a szerszámot vágjuk egy gyémántvágó kerékkel és ellátunk vizet a vágási helyre, nagyon tiszta és kiváló minőségű vágást kapunk. Ennek a módszernek az a másik előnye, hogy nem képződik por, és fizikai erőfeszítésre sincs szükség.

Ez a vágószerkezet nagyon nagy elülső munkával ajánlott. A hatalmas előnyökkel együtt egyetlen hátrány is van - ez maga az elektromos csemperagasztó ára. A professzionális osztály modellek ára 700 dollárból indul.

Cserépet vágunk kézzel álló csempevágó berendezéssel

Ez a következő eszköz, mint a kerámia csempe vágása - a legáltalánosabb, mind a szakemberek, mind az emberek között, akik a saját kezüket javítják.

A vágási technológia nagyon egyszerű: jelölje meg a csempe, vágja el az irányt tőled. A könnyű terhelés hatására a burkolatot két részre osztjuk.

Ez az eszköz átlagos munkamennyiséggel és vastag és tartós kerámiák (pl. Padló) vágása esetén ajánlott. A vágókerék nagy átmérője miatt a mázban lévő horony nagyobb, és a burkolat könnyebb lesz.

Jelenleg az ilyen típusú eszközök árai nagyban különböznek a minőségtől függően. A jó minőségű kézi csempevágók, merev vázszerkezettel és támogató részekkel együtt, 40 dollárról 300 dollárra kerülnek.

Hengeres üvegvágóval

Ez a legprimitívebb és nem túl kényelmes módja. Csak olyan kerámiák vágásához használható, amelyek nem nagyon kemények vagy nagyon vastagok. Nagyon problémás a padlóburkolat kivágása. De mégis ez a módszer a hely, ahol és amikor falazólapok elhelyezése jól használható.

Vágott csempe csempevágóval - fogó: utasítás

Ezzel a módszerrel szeretnék részletesebben megmaradni. Ezt az eszközt használtam, mert Saját kötetem nagyon kicsi volt, és a 8-15 dolláros eszköz költséghatékonysága finom volt velem.

 • a vágás helyét jelöljük;

A jelölésnél figyelembe kell venni a fal és a vágott csempe közötti rés méretét és a sorok közötti varrások méretét. Csökkentse a hosszt az ilyen méretek összegével. Például: ha a fektetett csempe és a fal közötti távolság 150 mm, a varratok közötti rés 2 mm. és 3 mm. a vágott csempe és a fal közötti rés, majd 150-2-3 = 145 mm. Készítsen 145 mm-es jelölési szélességet.

 • vágj le;

A kijelölt helyeken egy vágógépet készítünk közepes nyomással, a távolabbi irányból a magunk felé. A vágás eredményeképpen egy látható csík keletkezik, és átmegy a külső üvegezett rétegen, ahogy az az alábbi képen látható.

 • különítse el a levágott részt;

Helyezze a fogantyúkat a vágási vonal mentén egy csempefogóval, amint a fenti képen látható. A mázas réteg tetején lévő hordozóval egy szivacsot indítunk, alul egyenes szivacsot indítunk. A hibavonalnak egyértelműen a felső támasztó szivacs közepén kell lennie.

Finoman nyomja meg a csipeszeket, amíg teljesen meg nem szűnik, míg a vágandó rész nem lehet nagyon magas a felületen, így az elválasztás és az esés után nem szűnik meg.

Nagyon erős vagy vastag (például padlóburkoló) kerámiák vágásakor a következő technikát alkalmazhatom.

Miután átvágta az elülső mázas réteget egy vágóval, a hátsó oldalon a megszakítási pontot jelölik, mint az alábbi képen.

A kijelölt vonalon a csiszológép hátoldalán 2-3 mm mélységben vágja át a darálót.

A hiba helyzete határozottan ellazul és a hiba iránya keletkezik.

Ezután különítse el a levágott részt. Ez a technika lehetővé teszi a keskeny szalagok 1-2 cm széles vágását.

Előfordulhat, hogy a csempe nem egyenes vonalban van, hanem például a sugár mentén, ha a szomszédság a felszállóhelynél van, vagy kiválaszthat egy adott szegmenst. Ebben az esetben előzetesen elrendezem és lazán választom a csempéket a kívánt méretre fogókkal vagy kapcsokkal.

Ezután a helyet csiszolt kővel vagy durva csiszolópapírral csiszolhatjuk, és finom, sima felületet készíthetünk.

Ne feledje, hogy az ajánlások kizárólag üvegezett kerámia burkolólapokra vonatkoznak, és nem fognak kő, porcelán vagy mázatlan kerámiákhoz használni.

Tipp: ha először próbálja meg csempézni - vásároljon 4-5 darabot. Bizonyos készségek megszerzése után nem nehéz megcsinálni a gyönyörű vágásokat.

Sokak számára a csempék vágásának kérdése bonyolultnak tűnhet, és nagyon, nagyon hűs szakemberek kérdése. Tény, hogy a kerámia burkolólapok lecserélése és a vágás leállítása minden nehézség eltűnik, és az egész folyamat önállóan, harmadik fél szakemberek bevonása nélkül is elvégezhető. Egy kis gyakorlat után meg fogja találni, hogy könnyebb, mint gondolná.

Hogyan vágjuk le a lapkát: röviden és anélkül mondjuk meg

Hogyan vágjuk meg a csempe - ez a kérdés gyakran előfordul, mielőtt otthoni kézművesek gyakran. Miért? Igen, mert a csempe a legismertebb és legkényelmesebb a befejező anyag munkájában. Természetesen a csempe árának elérhetősége fontos szerepet játszik a választása során. Gyakran kifinomult eszközöket a csempék megmunkálására nem tartanak otthon a kézművesek. Legfeljebb kézi csempefűrész van a kezében, de a vágási folyamat nélkül is lehetséges.

Hogyan vágjuk meg a cserépet csempevágó nélkül

Miután úgy döntött, hogy megkezdi a burkolólapokat, és nem rendelkezik speciális eszközökkel, azonnal elkezdi gondolkodni arról, hogy hogyan vágja le a cserépeket csempevágó nélkül. Ha nincsenek speciális eszközök, használhat olyan üvegvágót, amelyet sokan a szokásos szerszámkészletben használnak.

Ne feledje: a csempe megmunkálása előtt be kell áztatni, és kb. Negyven percig hagyja őket a vízben.

Éles jelölő előtt jó látható jelölés készül.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a csempe vágóvonal és a széle közötti távolságnak több mint egy centiméternyinek kell lennie.

A cserép vágása csak egyszer történik ismétlés nélkül. Szükséges, hogy a vágás során keletkező nyomás csökkentése állandó legyen. Ezzel elkerülhető a csempe szélén kialakuló hibák kialakulása.

A bemártott burkolatot gondosan meg kell szakítani. Ennek két módja van.

Az első módszert alkalmazva a csempe úgy van elhelyezve, hogy a vágás egybeessen az asztal szélével. Amikor rákattint a lógó élre, a burkolat könnyedén megszakad, a vágási vonal után.

Ha a második vágási módszert használja, akkor egy kis tárgyat helyezünk el (ceruza, köröm). A törés a levehető elemek egyidejű megnyomásával történik.

Hogyan vágjunk meg egy cserépcserépet

Most elmondjuk, hogyan vágjunk meg egy cserépet egy csempe vágóval.

A készülék működési elve hasonló az üvegvágóhoz. A különbség a vágókerék méretétől függ. Sokkal nagyobb, ami a bemetszés nagyobb mélységéhez és nagyobb pontosságához vezet.

Hogyan vágjunk meg egy cserépdarabot egy csempevágóval - ez az, amit megfigyelhetsz a videóban, amit alább rögzítünk.

A csempe vágó kényelmes egy különleges eszköz jelenlétében, amely lehetővé teszi az incised csempe megtörését.

Szóval röviden elmondtuk, hogyan vágjuk meg a csempéket, ha csempét kell elhelyeznünk, és csak a legkisebb és egyszerű eszköze van az Ön rendelkezésére.

És hogyan vágja meg a csempe? Mondja el nekünk ezt, kérjük, a megjegyzésekben.

És ez az ígért videó a csempecsere lehetséges módjairól: