Legfontosabb > Tervezés

Hogyan lehet fúrni egy lyukat egy kerámia csempe alatt az aljzat vagy a cső

A javítás folyamán gyakran szükség van egy lyuk létrehozására a csempe alatt az aljzat alatt, vagy például egy csőben. Ezenkívül egy ilyen igény jelenhet meg a lefektetés folyamán és a telepítés után. Fontolja meg, hogyan kell egy helyzetben és egy másikban fellépni, és milyen eszközöket használni.

Az elülső munkák alatt nem lehet fúrni csempék nélkül

Lyukak vágása

Leggyakrabban a lapka lyukra van szüksége a telepítés során. Míg a csempe nincs rögzítve a felületre, a legkönnyebb ezt a daráló segítségével elvégezni. Ez az eszköz gyakran hasznos a padló és a falak bélelése során. Alkalmas alakos vágáshoz a csempe szélén.

Hogyan készítsünk lyukat a cserépben egy daráló segítségével:

 1. Jelölje meg a kontúrokat.
 2. Vegyünk egy gyémántpengét a száraz vágáshoz.
 3. Kezdje el vágni kényelmes él. Mozgassa az eszközt simán az Öntől. Fogja meg a lapkát a kezével, ne felejtse el, hogy vigyázzon az ujjaira.
 4. Ha a munkaterület nem túl kényelmes, álljon meg a közepén, és vezesse a csiszolót a másik oldalról. Azonban fennáll a veszélye a vágott vonalak eltérésének.

Meg kell dolgozni a csempe elülső oldalán, hogy elkerülje a forgácsolást.

A csempe vágásához gyémántlemezt használnak.

Egy kirakós játék segítségével

Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy bármilyen formát levágjon az élről és a csempe közepéről. Az utóbbi esetben azonban szükség van egy fúróra, hogy a kezdeti lyuk legyen.

Hogyan készítsünk egy vágást a kerámia csempe kirakós játék:

 1. Rajzoljon kontúrt az elülső oldalról.
 2. Ha a megmunkálási terület az él szomszédságában van, indítsa el a vágást.
 3. Ahhoz, hogy a lyuk közepén legyen, egy fúró segítségével előfúrjon egy kis lyukat. Szúrja át a vágószálat, és állítsa a vágószerszámot a vágóélre.
 4. Lassan vezesse az eszközt a jelölésnek megfelelően. Tegye vissza a vonalat egy kicsit befelé, hogy ne vágjon ki túl sokat.

Helyezze el a szükséges lyukakat a csempe előtt - lefektetés előtt

kézimunka

Ha apró vágást szeretne készíteni a szélével, és a kirakós játék nem áll rendelkezésre, akkor van alternatív mód. Szüksége lesz üveg vágó és fogó vagy fogó. Mi a lényege a folyamatnak:

 1. Jelölje meg a lapkán a jövőbeli lyukak körvonalait.
 2. Az anyag lágyabbá tételéhez röviden fel kell itatni meleg vízben.
 3. Vegyünk egy üveg vágót, és anélkül, hogy a görgőt elszakítanánk a felületről, rajzoljon egy sort a megjelölt jelölésnek megfelelően. Alkalmazzon elegendő nyomást a barázdák kialakítására, de ne károsítsa a burkolatot, különösen akkor, ha fényes mázas csempe van.
 4. Hammer a vágási vonal mentén, hogy mélyebbé tegye a barázdát.
 5. A csipesz használatával kis darabokban szakítsa meg mindaddig, amíg nem távolítja el mindazt, ami felesleges, és egyenletes kontúr marad.
 6. Ha vannak kis fogások, csiszolja a széleit finom szemcsézett csiszolópapírral.

Fúrólyuk

Ha a csempe már le van fektetve, fúróra lesz szüksége. Kerámia burkolattal dolgoznak, speciális kúpos alakú fúrótornyokat vagy hagyományos spirálfúrót használnak.

Kilépés a műszaki kommunikáció során

Hogyan készítsünk lyukat egy egyszerű fúróval?

 1. Mivel a kerámia burkolat felülete meglehetősen csúszós és nagyon nehéz a szerszámot egy helyen elhelyezni, ragasztani a maszkoló szalaggal dolgozó területet. Megvédi a csempe a karcolásoktól, meggátolja a fúvóka forgácsolását és csúszását.
 2. Jelöljön ki egy pontot egy lyuk fúrásához.
 3. Lassan kezdeni a munkát.
 4. A fúró túlmelegedésének megakadályozása érdekében időnként nedvesítse meg vízzel. Spray maga a csempe, de csak miután eléggé elmélyült, hogy az eszköz ne csússzon le.

Ha nagy lyukat szeretne készíteni, egy kis lyuk fúrásakor használjon vastagabb fúrót. Fokozatosan növelje az átmérőt, minimálisra csökkentve a forgácsolás kockázatát.

Egy másik módja annak, hogy a furatok belső lyukaként a lyukakat egy lyukkal lehúzzák. Ezután óvatosan kopogtassa a közepét, és csiszolópapírral csiszolja a fogakat.

Speciális fúrócsúcsok

Speciális szerszámok vannak tervezve, amelyek csempével dolgoznak, és lehetővé teszik a nagy átmérőjű lyuk vágását. Az egyik ilyen balerina. Ez egy fúró egy további vágóelem.

Különleges fúrógép

Hogyan vágjunk egy kerek lyukat a csempe egy ballerina segítségével:

 1. Pontosan a közepén csinálj egy kis hornyot bármilyen módon.
 2. Helyezzen egy balerin a fúróra, és egy központi fúróval rögzítse a lyukba.
 3. A lassú körök elmélyülnek. Az oldalsó elemek megkarcolják a csempe, körvonalaként, mint a keringő.
 4. Amikor a munka fele befejeződik, fordítsa el a csempe felett, és tegye meg ugyanazt a hátoldalon, amíg a központ le nem esik.

Egy másik típusú fúvóka gyémánt bevonatú korona. Átmérője egy adott mérethez van kiválasztva.

Hogyan készítsek egy lyukat a cserépben egy koronával:

 1. Illessze be a maszkoló szalagot a kerámia burkolólapra.
 2. Jelölje meg a lyuk kontúrját.
 3. Csatlakoztassa a fúrót, és lassabb sebességgel kezd el mélyíteni.
 4. Nedvesítse meg a fúvókát vízzel, hogy megakadályozza a túlmelegedést.

A fúrógépeket fúrógépre kell vinni, figyeljen az árra és a minőségre. Jó munkát csak jó eszközzel lehet elvégezni.

Fúrási csempe: 5 módja annak, hogy egy lyukat otthon

A cserép cseréjekor gyakran vannak olyan helyzetek, amikor lyukat kell készíteni: a csaptelep csővezetékeit ki kell húzni, ki kell húzni az aljzatot vagy a kapcsolót, kalapálni a polcokon a polcra, telepíteni a WC-t, és így tovább. Ez a cikk megvitatja, hogyan kell fúrni csempe a kívánt átmérő.

Gyors cikk navigáció

A csempék fúrása

Csempevágó szerszámok

 • Különleges fúró a csempe. Segíti a kis átmérőjű lyukakat. A cserepes fúrónak nincsenek menetei, és a csúcsán hegyes forrasztás van. Vannak tetraéderes tippek (tollak), de rosszabbak, mivel szükség esetén nehéz lesz élesíteni. Használható mozaik vagy üveg fúrásakor is.
 • Fúrók, amelyeknek van egy gyeditovy hegye betonon. Szinte minden otthon van, nem szükséges speciális fúróvásárlás. Ha kemény ötvözet nélküli forrasztás nélküli fúrógépet használnak, akkor is használhatók, de a végét újra kell élesíteni, mint egy rendszeres fúrógépnél.
 • Önmetsző csavarok LM csúcsmal (ún. Bolhák). Mivel a falburkolat nagyon puha, fúrás nélkül fúrható ki az LM csúcs csavarjaival. Átlagosan egy lyuk 2-3 csavart tartalmaz.
 • Koronák a csempe gyémánt bevonattal. Lehetővé teszik nagy és kis átmérőjű lyukak készítését a dugókhoz vagy csövekhez, és egy WC-tálat helyeznek el. Fix átmérőjűek és 300-1500 rubel költséggel rendelkeznek, de elég hosszú ideig. A legkisebb átmérő 5 mm. Kiválóan alkalmas porcelánfúrásra is.
 • Körkörös fúrók (ballerinák a cserépen). A középső vezetőfúró éle hegyén kívül egy további mozgatható vágó a rúdon. Ez kényelmes, mivel beállíthatja a lyuk átmérőjét, és nem vásárolhat több koronát minden mérethez. Egy másik plusz az ára 300-500 rubel. A ballerinák jól illeszkednek egy lyuk fúrásához a csempe közepén, de ha túlnyúlik a szélén, rendkívül nehéz lesz.

Ha bármilyen módszert használ, ki kell kapcsolni a fúró / perforátor ütődési módját, és beállítani a minimális sebességet a forgácsolás elkerülése érdekében.

Diamond korona használata

jelölés

Kezdjük egy tipikus esetben, amikor egy lyukat kell fúrnunk a kerámia burkolólapon, hogy a csövek kiáramlása a fürdőszobában lévő csaptelephez jusson.

Ezeket a dolgokat az elrendezés szakaszában kell figyelembe venni, és megpróbálunk csempéket vágni a csempe közepén. Ezt úgy hajtja végre, hogy az elrendezést megváltoztatja, vagy a helyszínen a megfelelő helyre változtatja. Ha a daru pontosan a középpontba helyezi, nem működik, akkor próbálja elrejteni ezt a tényt, amennyire csak lehetséges, és ne rendeljen hozzá több díszítéssel vagy határokkal.

Logikus, hogy mindkét lyuknak ugyanolyan magasságban kell lennie. Ezért az első dolog, mielőtt a fúrás egy csempe, hogy mérje meg a távolságot a padlóról. Annak érdekében, hogy ne gyengítsük a függőlegeset, használunk egy szivárgást vagy egy buborék / lézer szintet.

A fal mérése és jelölése

A csempék jelölésekor fontolja meg a varrat méretét

unalmas

A fúrót a fúrási üzemmódba kapcsoljuk, és beállítjuk a minimális sebességet. A patronba egy gyémánt bevonattal ellátott koronát helyezünk. Különbözőek, például beton, fa vagy fém - ne keverjük össze őket a vásárlással. Keresse meg a gyémánt részt a munkadarabon, amennyire csak lehetséges. Javítani kell a koronákat egy központosító fúróval az elmozdulás veszélyének csökkentése érdekében.

Alaposan megpróbáljuk fúrni, kissé lenyomva a fúrógépet, de úgy, hogy ne mozduljon el. Ha a máz le van vágva, növelheti a sebességet és a nyomást.

A fúrás során szükség van a korona munkafelületének hűtésére. Bosch koronákkal rendelkezik, amelyek hűtőfolyadékkal (olívaolajjal) vannak, és együtt dolgozhat a száraz helyen.

Ha egy kis átmérőjű koronát használ a központosító fúró nélkül, használd a zsinórral az elmozdulás elkerülése érdekében. Készítheti saját kezét 1 perc vágólapon vagy rétegelt lemezen. Készítsen egy azonos átmérőjű lyukat benne, és használjon egy karmantyút a kezével.

Csempe rögzítés

A méretegyeztetés ellenőrzése

Ballerina használata

5 lépésben egy ballerina segítségével lyukat készíthet:

 1. A kör közepének jelölése.
 2. A fúrási átmérő beállítása.
 3. Vágjuk át a jegesedést.

Vágja el az első néhány milliméter mázzal

 • Vágja a lyuk végét az elülső részről.

  A ballerina körülbelül 20-30 lyukra elegendő, ami elég lesz otthoni használatra. A munkavégzés során ügyelni kell a biztonsági óvintézkedésekre és alacsony fordulatszámú fúrásra, hogy a fúró szigorúan merőleges legyen a csempe számára.

  Nagy furat

  Ha egy kerek (és nem csak) nagy átmérőjű lyukra van szüksége, amelynél nincs ballerina / korona, akkor a következő technikát használhatja.

  • Jelölje meg a középpontot, és húzza meg a szükséges átmérő körét. Ezt egy iránytűvel lehet megtenni, vagy a cérna középpontjával ragasztani egy ceruzával.
  • A fúrógépet egy kisméretű átmérőjű csempére (vagy keményfém betéttel ellátott betonra) fúrja a körben lévő vonal mentén. Próbálja meg egymásnak a lehető legközelebbet tenni.

  Fúrja át a jelölés mentén átmérőjű lyukak maximális számát

  Annak elkerülése érdekében, hogy a fúró ne csússzon át a máz felett, ragassza rá a maszkoló szalagot. Szintén kényelmes a munka során - papíron, könnyen készíthet jegyzeteket, amelyek tökéletesen láthatóvá válnak.

 • A fúrt részt eltávolítjuk, és a fennmaradó szabálytalanságokat kúszóval korrigáljuk (célszerűbb a pincér-papagáj használata).
 • Végül csiszolópapírral csiszolja a vágást.
 • következtetés


  Fúrjon lyukat a csempe lehet akár a szerelés előtt, és már a falon. Az egyedüli dolog, amikor az ültetett csempével dolgozik, ügyeljen arra, hogy ne sérüljön meg, és ne mordogassa a fúrót.

  Hogyan készítsünk lyukat egy cserépben?

  Gyakran előfordul, hogy szükség van lyukra a kerámia cserépben. A kerámiatárgyak befejeződésében a helyiségek felújítása során nem lehetséges a csempe csempék vágásához és fúrásához, aljzatokhoz, kapcsolókhoz, keverőkhöz és csövekhez.

  A helyiségek napi üzemeltetése során további elemeket és kiegészítőket kell rögzíteni a falra. A lyukak, helyek és csempeanyagok alakjától és méretétől függően különböző technológiákat és eszközöket használnak. Tekintsük a leggyakoribb helyzeteket.

  Furatfúrást speciális kerámiával és üvegrel

  A falon a csempe falán lévő lyuk

  Cserép fúrásához használjon speciális, úgynevezett tollfúrót, kemény ötvözetlemezzel, amely éles hegyű. A két, egymáshoz rögzített lemezzel ellátott fúrók nem praktikusak, mert nem lehetnek élesek.

  Könnyen megkülönböztethető színű szeszes jelölővel a vágás vagy a fúrás jelölése a kerámia sima felületén, amelynek nyomai könnyen eltávolíthatók alkoholos oldattal.

  A csúcs anyag keményebb, mint a máz, és nem csúszik át. Annak biztosítása érdekében, hogy a fúró a csempehez van rögzítve, egy maszkoló szalagot vagy ragasztószalagot ragasztanak össze, egy szalag helyét jelölték és fúrást végeztek. Miután áthaladt a kerámia burkolat rétegén, a fúróhegyet egy betéttel ellátott fúróval kell cserélni.

  Különféle átmérőjű koronák

  A 3-12 mm átmérőjű fúrólyukak lehetnek betonfúrók, amelyek gyakoribbak a hazai kézművesek körében. Jelölje meg a jelölőt a csemperán, tegyen be egy csapot, vagy érintse meg, és egy kalapács könnyű ütésénél vágjon egy vágót a kerámia mázára, hogy rögzítse a fúrógépet a fúrás megkezdése előtt. A fúrás alacsony fordulatszámon történik, a vésés mód csak akkor alkalmazható, ha a fúró elmúlt egy agyagréteget.

  A kisebb átmérőjű, kerámia burkolólapok kör alakú lyukakat önfúró csavarok segítségével önfúró csúccsal lehet csavarozni. Az ilyen nyílásokhoz tartozó csavarok fogyasztása 2-3 darab.

  A csempe lyukak a keverőkhöz, aljzatokhoz és csövekhez

  A fali lyukak fúrásához kerámia burkolólapokkal ellátott falaknál a gyémánt bevonattal ellátott fúrótornyokat használják. A koronák fém és fa fúrásához is szükségesek, ezért fontos, hogy a koronát csak cseréphez használja. A magfúrók lehetnek egy központosító fúró, amely megkönnyíti a fúrást és anélkül. Az első esetben a vágandó kör középpontja megcsavarodott, a központosító fúró a helyén van, és fúrás történik.

  A ballerina segítségével könnyen beállíthatja a lyuk méretét

  Ahogy a középső bit mélyebbre kerül, egy koronát fúrtunk. Ha a korona nincs középpontba helyezve, a kerámia csempe körkörös körvonalat alkalmaz, a kontúrra egy koronával ellátott fúró kerül felhelyezésre, az alacsony fordulatok be vannak kapcsolva, és a korona ellenkező szélein felváltva a horony a kontúr mentén fúrt, majd fúrt. Készíthetsz egy rézlemezt, amely egy átmérőjű korona egyetlen kör alakú faragott matricája. A falra falazólapot helyeznek, egy koronát helyeznek körbe, és fúrást végeznek, amelyen a sablon nem engedi a korona mozgását.

  Fúráskor a koronát rendszeresen le kell hűteni vízzel a túlmelegedés és a romlás megelőzése érdekében. A fúrókészülékek porcelán kőfúrás fúrásához is alkalmasak.

  A minőségi koronák költsége jelentős, ezért a falon lévő csempeburkolatok lyukai az aljzatok, csövek vagy csaptelepek alatt szintén beton eszközként szolgálhatnak. A körvonalazott kontúr mentén, anélkül, hogy túl akarnál, fúrni kell a lyukakat egy kis, 4-5 mm átmérőjű lyukkal a csavarozott pontok mentén a kívánt mélységig egy betonfúróval. Ezután az oldalvágókkal vagy csípőfogókkal össze kell törni a lyukak közötti válaszfalakat, miután a csemperagasztót egy vésővel le lehet ütögetni a falról, további lyukakat fúrhat a betonba, és a betont a konnektor aljzatába is ronthatja.

  Az ilyen nyílás alatti nyílás alatt lévő szerelődoboznak kell lennie a cement-homok habarcsnak. Szükséges a doboz és a kifolyó erős rögzítéséhez.

  Fúrólapok a falon történő fektetés során

  Ha szükséges, hogy a csempe lyukakat vágjon a szerelődobozok, csövek vagy keverők számára, miközben kerámiákat helyez a falra, akkor különféle módon fúrhatók.

  A kerámia burkolat elülső oldalán, egy szellem markert használva rajzoljon meg egy keretet a kívánt átmérővel és a kontúr mentén, a határokon túl is, fúrjon lyukakat a betonban, 3-4 mm átmérőjű, kis betűvel és a beton fúróval. Ezután egy 115 mm átmérőjű, kő vágására szánt csiszológép (csiszológépet) a vágáson keresztül 2-3 vágáson keresztül átszúrja a kivágásokat és levágja a felesleges töredékeket a csempebőrből. A széleket durva csiszolópapírral kezeljük, megfelelő átmérőjű kerek tárcsán helyezzük el, a zsetonok egyenletességéhez és hiányához.

  A következő módon a csempe körét egy csiszológép vágja egy horonyot a mázra felvitt kör kontúrja mentén, majd keresztmetszetben átmegy a kontúron belül, és apró darabokat levág. A lyuk szélén lévő forgácsokat durva csiszolópapírral vagy fájlokkal távolítják el.

  A lyuk fúrásakor egy koronát forgatva

  A csontozat előtt egy kerek lyuk is készíthető egy "ballerina" nevű speciális eszközzel. A fúvóka egy mozgatható vágó, amelyet egy rúdra szereltek fel, amelyet egy elektromos szerszámmal elfordítanak a centráló fúró tengelye körül. A "ballerinka" fúrási folyamat a következő részekből áll:

  • a kör közepének jelölése;
  • a vágót a vágási kör kívánt átmérőjére szereljük fel;
  • réselt máz;
  • rajzolva egy hornyot a csempe hátoldalán;
  • dorezka kör elejétől.

  A szerszámnak a rúd mentén történő mozgatásának köszönhetően az eszköz úgy van beállítva, hogy a kívánt átmérőjű lyukat vágja le a rúd hosszán. Ez kiküszöböli a különböző átmérőjű koronák vásárlásának szükségességét.

  Ballerinka - fúró a csempe számára

  A csempés aljzat alatt lyukakat is ki lehet vágni. A csempe körül körkörös körvonalat alkalmaznak egy markerrel, és 2-3 lyuk található egymáshoz közel, középen, majd a köztük lévő partíciókat aprítóval zúzza össze. Ezután egy kalapácsot használva, mint üllőt a padlóra, a véső tompa végének könnyű lökésével a lyuk szélét egy körben zúzzuk át, és a kívánt átmérőre tereljük.

  Az aljzatok és kapcsolók szerelvényei négyzetek, és ha nem egy kört, hanem egy négyzetet szeretnének kivágni, más eszközöket és technológiákat használnak. A téglalap alakú aljzatok dobozában lévő lyuk létrehozásához a mázzal kontúrvonalat helyeznek szellemjelölővel.

  Példák a csempék sikertelen fúrására az elektromos csatlakozókhoz

  A következő vágás során megakadályozza repedések kialakulását, ezért a négyzet sarkában 8-10 mm átmérőjű lyukakat kell átfúrni. Ezután a csempe rögzítése a fedélzeten egy csiszolótárcsa van a betonon a peremen keresztül a nyílásokon keresztül. A négyzet széleit és sarkait az aljzat alatt egy durva csiszolópapírral vagy söprűfűvel kezeljük.

  Homorítófűrész Bosch PST 800 PEL

  A bonyolult alakok számát gyémánt bevonattal ellátott karóra vágják fémfűrészbe.

  Nagy formátumú kerámia burkolatokon, kivéve a porcelán kőzeteket, a komplex dugványokat elektromos vágópálcával készítik. A porcelán vágás egy gyémánt bevonattal ellátott tárcsával történik.

  Annak érdekében, hogy a fúrás közben ne szakadjon meg a csempe, a furat peremétől a termék széléig tartó távolságnak legalább 20 mm-nek kell lennie.

  Hogyan készítsünk lyukat a csempe alatt a cső alatt: technológia, szerszámok és kiegészítők

  A kerámiákon végzett munka során szinte mindig szükség van különböző méretű lyukak vágására. Ezért meg kell oldani a problémát, mint egy lyukat a csempe a cső, kimenet, lámpa, szellőző tengely alatt. A feladat bonyolult azzal a ténnyel, hogy az ágazat számos különböző eszközt és eszközt gyárt a kerámia lyukak vágásához, és megfelelő eszközt kell választania nem csak a rögzítő fészek mérete miatt, hanem figyelembe véve a kerámia burkolólapok típusát is.

  A javítás vagy csempézés során a módszer kiválasztása attól függ, hogy a falra fektetett csempéket feldolgozzák vagy lyukakat vágnak a telepítés során. Bizonyos esetekben, a meglévő csővezetékek jelenléte esetén kombinált vágási módszereket kell alkalmazni a csempevágók és az elektromos kéziszerszámok különböző fúvókákkal.

  Fig.1 A csövek furatai csövekhez

  Tervezés a cserépfúrás előtt

  Mielőtt lyukakat csinálna a csempeben, határozza meg, melyik eszközt fogja használni a munka során. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a sarokcsiszoló olyan kerámiákon átvághat, amelyeket nem a falra fektetnek, miközben különböző fúvókákkal ellátott perforátort használnak, a lyukakat nemcsak a burkolólapon, hanem azzal is meg lehet fúrni.

  Hogyan készítsünk lyukat a csempe alatt a cső alatt

  A kerámia lyukakon keresztül történő átvágáshoz használjon háztartási és építőelemek széles választékát, amelyeket fúróval, kalapácsfúróval, csavarhúzóval, forgácstörővel és sarokcsiszolóval együtt használnak.

  Fúrás kerámia fúróval

  Általában a konyha vagy a fürdőszoba falai mázas kerámiával vannak ellátva, puha talpon és tartós és sima mázzal (csempe) rendelkező felső réteggel. Fúrásához kifejlesztettek speciális lapátos hegyes hegyes hegyes hegyes hegyes hegyes hegyes hegyes hegyes hegyű hegyes hegyű hegyes hegyű hegyes hegyű hegyes fúrógépeket, amelyek gyakorlatilag használhatatlanok, ha bármelyikük szilárdabb csempeanyaggal (porcelán kőagyag) dolgozik.

  2. ábra: A fúrólyuk furatának fúrásának módja

  A fúrók alkalmazásának fő problémája a máz felső rétegének eltávolítása, amelyen a csúcs csúszik. Ehhez illessze be a maszkoló szalagot az üvegezett felületre (több réteget is ragaszthat), és jelölje meg a jövőbeli lyuk pontját. A csempézett fúró segítségével egy nagy sugarú csíkot készíthet a peremén számos lyuk létrehozásával, bár a csúcspont gyorsan meghibásodik.

  Fúrási furatok keményfém fúróval betonon

  A betonhoz használt vákuumos fúrógépeket széles körben használják kis lyukak készítéséhez egy megterhelt lapkában, a háztartási fúrógépnek állítható fordulatokkal kell rendelkeznie. A cserépen végzett munkának néhány szabályt kell követnie:

  • A fúrás jobb az alacsony fordulatszámnál.
  • Annak érdekében, hogy elkerülje a burkolat felületének felosztását, fúrjon lyukat óvatosan perforálás nélkül.
  • Szintén minimális nyomást kell gyakorolni az elektromos fúrógépre vagy kalapácsfúróra, ami a csempe réteg áthaladásával nő.

  Ábra. 3 Fúrólapok elektromos szerszámokkal és poizditovyh fúrókkal

  Gyémántfúrt lyukak lyukakban

  A gyémánt permetezéssel ellátott koronák az egyik kényelmes módja annak, hogy a megfelelő átmérőjű csavarokat a megfelelő henger kiválasztásával hozzuk létre.

  A lyuk koronával történő vágásához az alábbiak szerint járjon el:

  1. Illessze be a maszkoló szalagot a csempe mázas oldalán, amelyen a lyuk középpontját jelölték.
  2. A fúró segítségével mélyen a lyuk középpontjába kerülnek, és nemcsak a készletből, hanem a fúrásból is használhat fúrógépet, majd egy teljes készletből álló termékkel helyettesítheti.
  3. Alacsony fordulatszámnál vágjon koronafelületet egy koronával, amíg a kör kontúrja elég mélyre nem esik. Nem szükséges teljesen vágni, könnyedén kiiktatható egy hiányos mélyedéssel.

  Ábra. 4 Korona gyémánt bevonattal és velük való munka

  Fúrás kör alakú fúróval csempével vagy ballerinnal

  A ballerinka olyan eszköz, amely a fúró tengelyére merőleges rúdon mozgó vágóelemből áll. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően a lyuk átmérője nagy pontossággal kerül kiválasztásra.

  A ballerinák gyakran szerepelnek a cserépvágó gépekben, de sokkal olcsóbbak, mint a koronák, de nem nagyon kényelmes a nyílások csökkentése a segítségükre az alacsony vágási sebesség és a vágó gyors meghibásodása miatt.

  Az őrlő használata

  A cserépvágó mellett a bolgár a csempe fő eszköze, amely helyettesítheti nemcsak a ballerinát vagy a gyémánt bevonatú koronát, hanem magát a csempefűrészt is. Ez annak köszönhető, hogy a sarokcsiszoló kemény és törékeny porcelánból vág, ami nehezebb más szerszámokkal történő gépeléshez.

  A csiszolók kerámiákban bármilyen átmérőjű kört vághatnak, nem fektetve a falra, a módszer fő előnye nagy sebességgel. Az anyagban egy kis lyuk létrehozásához az alábbiak szerint járjon el:

  1. A csempe belsejéből a felületet rétegenként levágják a kívánt ponton a minimális vastagságig.
  2. A vágás végén a csempe felületét belülről fogókkal vagy könnyű kalapáccsal próbálják meg lyukasztani - ily módon egy kis nyílást kapnak.

  A köszörűgépek könnyen átméretezhetően alakíthatják körüket egy ilyen átmérőjű csempe számára, így az ilyen munkák elvégzéséhez célszerű kisebb méretű betonokat használni körbe. Számos technika van a nagy lyukak vágására darálóval, a csőlapok vágása a következő módszerrel az egyik leggyorsabb:

  1. Vágja át a sarokcsiszolót a belsejéből keresztmetszetű vonalakon keresztül.
  2. Vágja négy széleit, hogy megkapja a megjelenő körbe írt négyzetet.
  3. A négyzet széleit belülrõl egy erõs hígításra vágja, majd a fogantyúkkal meghajolva adja meg a kívánt lekerekített alakot.

  5. ábra: A fúvókák balerina formájában

  Egy kirakós játék segítségével

  Egy másik elektromos szerszám, amellyel kerámiával dolgozhat, elektromos szúrófűrész. Amikor dolgozik vele, egy speciális késsel gyémánt bevonattal használják, a nyílás a következőképpen történik:

  1. A kivágott kör szélén egy lyukat fúrnak, hogy a fűrészlap a játékgépből bejusson.
  2. Hajtson végre egy vágást egy kör vagy más kívánt alak körül.

  Ábra. 6 Elektromos vágólap és vágólap csövekhez

  Lyukak vágása kerámia burkolatokkal a kézi szerszámokkal

  Mint már említettük, a csempék gyártásában meglehetősen puha anyagokat használnak, amelyek a legtöbb háztartási eszközzel feldolgozhatók. A folyamat nagymértékben leegyszerűsödik, ha a kerámiát egy ideig vízben tartja, a következő kerámiatárgyakat és háztartási szerszámokat használhatja.

  Fúrók fémből. A puha cserépben lyukakat fúrták a szokványos fúrókkal a fémfeldolgozáshoz, a legfontosabb az, hogy nagyon alacsony fordulatszámon fúrót vagy perforátort használnak, és hűtsük le a fúrót. A folyamat során rendszeresen erodálni kell a pontját - a penge forgácsoló élének ütközését - ellentétben a gyümölcsök vagy a gyémánt fúrókkal - sokkal gyorsabban történik.

  Ábra. 7 Hogyan készítsek lyukat a csempehúrokban?

  Fogó. Gyakran van olyan helyzet, amikor a lyuknak a szélén kell lennie. Ebből a célból elegendő egy orrfogót vagy speciális kapcsot használni, aminek segítségével apró darabokat szétszaggatnak a kívánt vágásig.

  Gyémánt húrok. A vágáshoz használt húrok használatához háztartási fémfűrészre lesz szükség ahhoz a fémhez, amelybe a zsinór rögzítve van, a vágás a kivágott tömb kontúrján keresztül történik, kis fúrt lyukon keresztül.

  Üvegvágó Az üvegvágó sikeresen vághat ki egyenes vágást, ha csempékkel tömíti a falakat a benne lévő vízvezetékekkel, ha a kivágási terület a csempe körvonalán van. A lyuk létrehozásához a csiszolandó vágást a vágandó rész középpontjában kell végezni, majd a kívánt lyukat fogók segítségével kell meghajtani. Kívánt esetben az üvegvágó vágását szinte észrevehetővé teheti - ebből a cserép belsejéből ragasztott ragasztó kerámia ragasztóval, majd szárítás után csempe ragasztóval ragasztva a falra.

  Ábra. 8 Fogókkal kerámia nyílásokhoz

  Hogyan lehet fúrni egy lyukat egy nagy átmérőjű csempe - lépésről-lépésre útmutatót

  A javítások során gyakran nagy átmérőjű, 100 mm-es lyukakat kell beszerelni. szennyvízcsatornák vagy létrák létesítéséhez a padlókban. Az ilyen méretű koronákat és ballerinákat házi használatra nehéz megtalálni a piacon, a fúrások sokáig tartanak, ezért a legjobb módszer egy sarokcsiszoló használata. A kerámia vágása az alábbiak szerint történik:

  1. Először is, a por csökkentése és a vágás megkönnyítése érdekében a csempe egy ideig a vízbe esik. Figyelembe kell venni, hogy az összes ragasztószerkezetet száraz csempe ragasztására tervezték, így a lyuk vágása után némi időt vesz igénybe ahhoz, hogy megszáradjon. A munkához való felgyorsítás érdekében sok csempész nem nedves kerámiát, és azonnal megragadja a darabot.
  2. Belső oldalán a vágandó rész kontúrját markolattal vagy ceruza jelöli. Sok üvegkezelő ezt a mázas oldalról teszi, ami tovább vezet a máz kavargásához és alacsony minőségű élekhez jut.
  3. Készítsen kerek töredéket belülrõl. A lyuk nagy átmérője lehetővé teszi, hogy közvetlenül a kontúr mentén végezzük el, anélkül, hogy a középen elágazó vágások és a négyzetek kivágása lenne. Ugyanakkor az őrlőgépet a kör közepére merőleges szögben tartják, először kis mélyedés készül, amelyet minden egyes lépésnél megnövelnek. A vágandó kör sugara néhány milliméterrel kisebb, mint a kívánt méret.
  4. Miután a köszörű a körkörös körön keresztül több lépést tett, meg kell határoznia azt a pillanatot, amikor a kört könnyedén ki lehet vágni, a megbízhatóság érdekében bizonyos helyeken szilárd vágásokat hagyhat.
  5. Mivel a kör belsejétől vágott, a belseje élei nagymértékben hígulnak - ez megkönnyíti a megfelelő geometriai alakzatot fogókkal vagy fogóval.

  9. ábra A középső lyukdaráló vágása

  A csempék egyszerű vágásához

  A csempézés során a kerámiákat egyenes vonalban vágja le az alábbi speciális szerszám segítségével.

  Üvegvágó

  Az üvegvágó alkalmas falazólapok vágására, a kemény padlóburkolatot nehéz vágni, a görgős üvegvágóval történő munkát a következő sorrendben végezzük:

  1. A terméket lapos, kemény felületre helyezzük, és az uralkodó vonalat húzza maga felé.
  2. A csíkot éles kemény szögben meg kell szakítani a vonal mentén.

  Kézi csempe vágó

  A szabványos cserépvágó gumírozott felületű ágy, amely felett két vezetőt helyeznek el - amelyeken a vágóelem rögzítve van, a fogantyúra rögzítve. A lemezt a készülék belsejébe helyezzük az alapra, a vágást a vágókerék sima mozgása a felületen enyhe nyomással történik. A járat végén a fogantyú leereszkedik, és egy speciális kar nyomja meg a lemezt, megszakítva a vágóvonal mentén.

  A kényelem érdekében minden csempe vágó egy szögletes vonalzóval van ellátva, amely lehetővé teszi az azonos méretű darabok vágását, a kiváló minőségű, drága csemperavágóknak van egy úszó keretük és egy tömör vezetőjük, amelyek kiváló minőségű élekkel vághatnak.

  Ábra. 10 Eszközök kerámiák vágásához egyenes vonalban

  Elektromos csempe vágó

  A készülék fő elemei egy villanymotor, amelynek tengelye gyémánt bevonattal ellátott tárcsa van felszerelve, és egy víztömlő vízbe és betápláló folyadékba merülve a lemez munkafelületébe merítés közben.

  Az elektromos csemperagasztó meglehetősen drága eszköz, amely a csempék jobb minőségű és éles sarkok nélküli porszívózásához szolgál, 10 mm széles alatti, keskeny sávok vágásához, ami nehéz egy hagyományos mechanikus cserépvágó gépen.

  A csővezetékek lyukainak vágása során egy tapasztalt daráló csak egy csiszológépet igényel, amelynek betonhoz egy gyémánt tárcsa van. A falakon át mélyedő lyukak fúrása érdekében speciális koronákat vagy fúróbetéteket kell használni a betonhoz. A belsõ körülmények között sarokcsiszoló hiányában a lyukak furatai speciális fúvókákkal készülhetnek a fúrólyukon, tollfúrók, ballerinák és koronák formájában, miközben az utóbbi ára túl magas az eldobható háztartási használathoz.

  Hogyan készíts egy lyukat a csempe a saját kezét

  A fürdőszoba felszerelése, nagyon gyakran szükség van lyukak fúrására a csempe, amely falakkal van bélelve. Ez lehet, hogy szükség van egy fürdőszoba polc vagy más kiegészítő a mindennapi életben, vagy csak azért, hogy lyukak a kerámia cserép, amikor a falra vagy a padlóra. Meg fogjuk érteni a kérdést, hogyan kell a cserepek furatát fúrni részletesen.

  Milyen átmérővel van szüksége, különböző vágóeszközöket használnak. De bármi is volt a lyukakkal, a forgácsoló szerszámot elektromos fúróval kell forgatni.

  A fúrási lyukak számát több szempontból is fontolóra veszik. Az 1. és 2. módszerek alkalmasak kis átmérőjű lyukak (10-12 mm-ig terjedő lyukak) fúrására, a 3. és 4. módszerrel az átlagos átmérőjű lyukak (10-től 80 mm-ig terjedő lyukak) megmunkálásához. És az 5. számú módszer - lyukak, amelyek átmérője több mint 80 mm.

  1 utas - fúrás kerámia csempével

  A mázas csempe fúrásának fő nehézsége egy nagyon tartós felső bevonat - máz. Ráadásul ez a réteg nagyon csúszós, ezért a nagy sebességű acélból készült hagyományos fúró nem fog működni - ez hamis lesz.

  A kis átmérőjű fúrólapok esetében a legjobb a speciális fúrók alkalmazása csempe számára.

  A fúró fő jellemzője a vágó rész alakja, amelynek hegyes keményfémlapja van, amely lehetővé teszi a fúrási folyamat pontosabb rögzítését. Hasonló fúrógépeket használnak az üvegfúráshoz - még csúszósabb anyaghoz.

  A helyes jelölés helyén történő pontosabb találathoz a fúrás során ajánlott a fúrás helyét megjelölni és egy ragasztószalagot ragasztani erre a helyre. Vagy ragasszon el egy darab maszkoló szalagot, és jelölje meg a fúrás helyét.

  Mind az egyik, mind a másik módszer lehetővé teszi, hogy elindítsuk a cserepek furatának fúrásának folyamatát rögzített helyen eltérés nélkül. A fúró nem csúszik, és forgás közben hagyja el a jelölési pontot. A munka befejezésekor a szalagot vagy a maszkoló szalagot eltávolítjuk.

  2 irányban - fúrás lyukak keményfém fúró betonon

  Ez a módszer nagyon gyakori a mindennapi életben, mivel a forgácsolószerszámok - a keményfém csúcsú fúrók - magas szintű rendelkezésre állása és széles körű felhasználása miatt. Gyakorlatilag minden mester otthon tartja a tartalékot, és természetesen különböző átmérőjű és különböző hosszúságú.

  A fúrás ezzel az eszközzel szintén nem jelent bizonyos nehézséget, amikor a fúrópontot a fentiekben ismertetett bemeneten tartja. A kerámia burkolólapok fúrásának fő alkalmazási módja az, hogy el kell kezdeni a fúró kerámiákat az elektromos kéziszerszám nagyon alacsony fordulatszámánál.

  Az első és a második módszert leggyakrabban a lyukak fúrására használják a tüskékhez, és különböző belső elemeket rögzítenek.

  3 módú - fúrólyukak gyémánt bevonattal ellátott koronákkal

  Ezt az eljárást akkor alkalmazzák, amikor szükséges a dugók, a csaptelepek kimenete, a fürdőcsap telepítése stb.

  A fúrás a vezetőfúróra helyezett koronát forgatja. És a lyuk minősége és pontossága a gyémánt bevonat minőségétől és a szemcsemérettől függ. Ennek a módszernek a legfőbb hátránya maga a korona magas költsége, amely 30 dollárról 80 dollárra terjed.

  4 módú - fúrás kör alakú fúróval csempével vagy "ballerinával"

  Ennek a módszernek az a lényege, hogy a rúdra szerelt mozgatható vágó egy elektromos szerszám segítségével forgatható egy vezetőfúróval együtt. A szerszám mozgatásának és a rúd mozgatásának képessége miatt a szerszám a rúd hossza mentén bármilyen kívánt furatátmérőhöz igazítható. Nagyon kényelmes és lehetővé teszi, hogy ne vásároljon például különböző átmérőjű koronák széles választékát.

  Egy másik jelentős előnye ennek az eszköznek a használata az ára, ami kicsi, és a 10 és 15 dollár között mozog.

  A fúrási folyamatot több lépcsőben állítom elő:

  1. Jelölje meg a kör közepét;
  2. A körfúrót a szükséges átmérőhöz igazítom;
  3. Átvágtam az üvegezett réteget;

  4. A csempe hátoldalán egy hornyot készítek;

  5. Elvágtam egy lyukat az elülső részből.

  Sok előnye mellett ez a módszer hátrányai is vannak:

  Először is, ez az eszköz nem úgy tervezték, hogy nagyon nagy számú vágást eredményezzen. Az ilyen fúrógép élettartama 30-40 lyuk, bár otthoni használatra ez elég.

  Másodszor, az eszközt nagyon óvatosan kell használni, és vágáskor alacsony sebességet kell alkalmazni. Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, akkor a vágási ponton a csempe csiszolásának valószínűsége magas.

  5 irányban - nagy átmérőjű furatok

  Nagy átmérőjű lyukak beszerzéséhez az alábbi módszert használhatja.

  - megkeressük a központot és rajzoljuk meg a szükséges átmérő körét;

  - az elektromos fúrógépet egy kis átmérőjű kerámiával (vagy egy közönséges betonfúró fúrógépen) töltsük be, amelynek segítségével a lyuk belsejéből a teljes kerület mentén fúrunk. A lehető legközelebb kell lenniük egymáshoz.

  - távolítsa el a fúrt belsejét. Csapos vagy fogó használatával távolítsa el a megmaradt barázdákat a lyukból.

  - végül csiszolópapírral vagy csiszoló kővel csiszolja a belső átmérőt.

  Ha ezeket a módszereket használja, soha ne használjon ütőhangszereket. Használata szétválogatáshoz vezethet, mert nagy merevséggel és keménységgel, nagyon törékeny.

  Most már tudod, hogyan kell fúrni lyukakat a csempe a saját kezét segítségével különböző vágóeszközök.

  Videó: Hogyan készítsünk lyukat a cserépben körkörös fúróval?

  A jövőben azt tervezem, hogy folytatom a csempékkel kapcsolatos cikkek sorozatát, és a következő cikket arra fogják fordítani, hogy miként tilos a falakon falat csempézni.

  Kerámia burkolólapok fúrása - a szerszámot és a fúrót a szabályok szerint választjuk ki

  Amikor a falakon és a WC-ben lévő falak új csempével ragyognak, kedves nézni őket. De a javítás még nem fejeződött be - szükség van a polcok rögzítésére és a tükör rögzítésére. De nem mindenki tudja, hogyan kell megfelelően fúrni a kerámia burkolatokat a véletlen forgácsolás elkerülése érdekében. Sajnos, nagyon könnyű károsítani a törékeny kerámiákat, majd egy kiváló javítás leesik a lefolyóba. Annak érdekében, hogy ne birkózz le, ahol dobott a csempe helyett elkényeztetett is, tudnia kell, hogyan kell vele dolgozni. Olvassa el tovább.

  A fúrólapok alapelvei

  Az első dolog, amire szükséged van egy fúró kiválasztásához. Nem lehet sokk vagy nagy sebesség, mivel a csempeit nagyon óvatosan kell kezelni. Tehát az alábbi szerszámok alkalmasak a csempe lyukainak kialakítására:

  • Minimális sebességű elektromos fúró;
  • egy akkumulátortípusú csavarhúzó, amelynek fordulatszáma legfeljebb 800-1000 fordulat / perc;
  • kis sebességű akkus csavarhúzó.

  És a csempefúróknak különlegesnek kell lenniük. Ezek egyáltalán nem olyanok, mint a fából, betonból és fémfelületekből álló szerszámok. A csempe fúrásának elve más: súrlódás csiszolóanyag segítségével. A gyémánt vagy pobedit fúró nyíl alakú vagy korona alakú. A csempe pedig az úgynevezett "ballerinákkal" fúrható - speciálisan beállítható átmérőjű eszközök.

  Amikor a szükséges eszköz készen áll, munkába állhat.

  Néhány pontot figyelembe kell venni:

  1. Nem lehetséges sem a fúró, sem a csempe túlmelegedése. Ellenkező esetben a csempe felső rétege olyan repedésekkel jár, amelyek megoszthatják a lapkát. A munkafelület lehűlése érdekében elegendő időközönként vízzel hűteni.

  2. Próbálja ki a fúró optimális nyomóerejét. Nem lehet túl gyenge vagy túl erős. Az első esetben a lyuk nem fúrható ki, a másodikban a csempe megszakadhat.

  3. A fúrási lapok műveleteinek fordított üzemmódja elfogadhatatlan. A fúró lassan és csak az óramutató járásával megegyező irányban forgatható. Egyébként az anyag megreped.

  4. Ha a lyukakat a csempék közötti varrás során fúrni kell, fúrjon különös figyelmet. A lyuk középpontjának a varrat közepén kell lennie. Ha fúrt egymás mellett fúrással, akkor a fúró általában a varratba csúszik. A csempe szélén nincs védőréteg, és darabja le van vágva.

  Vannak, akik tanácsot adnak a csempék mázolásának megcsapolásával vagy kopogatásával a fúrás helyén bármilyen eszközzel, erről erősen javasoljuk. Ez a szovjet irodalom tanácsa. Modern fúrók jelenlétében ez az eljárás nem feltétlenül szükséges, mert nagyon könnyű megtörni a burkolólapokat, és nagyon nehéz kicserélni őket egy újabbakkal.

  Hogyan kell kis lyukakat fúrni a tüskékhez

  A kisméretű polcot a fürdőszobában vagy a konyhában kell lerakni, ezért gyakran szükséges a falhoz ragasztott lapka lyukává tenni. Annak érdekében, hogy a polc tartsa szorosan, szükség van egy megfelelően mély lyuk behatolására a falon is. Ezután behelyezik egy nejlonból készült csavart csavart.

  Általában elektromos fúrót használnak erre a célra, majd a lyukat perforátorral végzik. A fúró forgási sebessége alacsony legyen.

  Milyen fúró a csempe számára

  1. A gyémánt bevonattal ellátott szerszám a legjobb teljesítményt mutatta a csempék fúrása során. Ez elég drága, és nem mindenki engedheti meg magának. És nincs értelme megvásárolni, hogy két vagy három lyukat készítsen. De egy profi, aki gyakran fúrni csempéket, általában az arzenálban van néhány ilyen különböző átmérőjű fúrók. Ebben az esetben gyorsan fizetnek.

  2. A zsebcsavarokat kifejezetten kerámia burkolólapok fúrásához tervezték és csökkentették a burkolólapok felosztásának kockázatát. A speciális élesítésnek köszönhetően a nyíl alakja megakadályozza a csúszást a munka elején. A vágóél éles szögének köszönhetően csökken az érintkezési felületek területe. Emiatt kevésbé erőfeszítéssel dolgozhat a fúróval - ez azt jelenti, hogy a csempék repedése valószínűleg nem fog megjelenni.


  Pisztoly alakú fúrók, magasabbak vékony hegyekkel, alacsonyabbak gyémánt bevonattal.

  3. Ha egyáltalán nincs semmi, kérem vegyen egy fúrót a keményfémből készült betonhoz. Nagyon meg kell élesíteni, vagy győznie kell. Ne felejtsük el - rendkívül óvatosan kell dolgozni egy ilyen eszközzel, mivel nem a csempe, hanem teljesen más konfigurációjú.


  Fúró és fúró betonhoz.

  Mi fúrja csempe a szabályok szerint

  Mielőtt megkezdené a fúrás egy csempe, egy jelző jól kiemelkedik az első felületén, hogy a jelek a megfelelő helyeken. Ne feledje, hogy a fúrógép, miközben nem hatolt be a csempe belsejébe, általában megpróbálja csúnyán csúszni sima felületére. Ennek megakadályozásához egy ragasztószalagot vagy papírszalagot kell ragasztani a fúró helyén.

  Kezdetben, amikor a csempefelületet fúrni kell, a fúró sebessége a lehető legkisebb. Amint a fúró elég mélyen van a csempeben, lendületet adhat. Nem feltétlenül nagyon lelkesnek kell lennie - lassan és óvatosan kell dolgoznia. Ne felejtse el, hogy szigorúan tilos a fúrótorony vagy a perforátor ütős módja. Egyébként szomorú lesz a csempefoltok összegyűjtése.

  Ha fúrni szeretnénk a fúrni kívánt csapot és a fal egy részét, két lépésben dolgozunk. Először fúrja át a cserépet a megfelelő eszközön keresztül. Ezután kapcsolja ki a fúrót, és cserélje ki a fúrót a betonfelülethez megfelelőre. Itt már a fúró vagy perforátor ütőereje nem zavarja, különben a kemény beton nem lyukasztható.

  Videó: Hogyan és mit fúrni kerámia lapok

  Hogyan készítsünk egy nagy lyukat egy aljzatba vagy egy csőbe

  Amikor a csaptelep megváltozik, egy elektromos csatlakozót helyeznek be, vagy új csövet hoznak létre, akkor szükséges egy megfelelő méretű, megfelelő átmérőjű lyuk kialakítása. Ugyanakkor sokan kíváncsiak: milyen fúró a kerámia csempék fúrásához? Két lehetőség közül választhat:

  • Korona keményfémből.
  • Kerek fúró típusú ballerina.

  Ami jobb: korona vagy ballerina

  1. Vannak speciális vágókorongok gyémánt bevonattal, elég drága, és mindig nincs értelme vásárolni. Az eszköz használatakor ne felejtsd el nedvesíteni azt vízzel. A fúrókeretek nem a magas koronák félnek a túlmelegedéstől.


  A koronák fajtája a gyémántporral.

  2. Ugyanakkor egy egyszeri munkához olcsóbb opciót használhat. Ez egy korona, amelyen a győzelem fogai vannak. Hátránya, hogy 20 lyuk után a koronát biztonságosan eldobhatják - erőforrása kimerül. A koronák átmérője legfeljebb 15 centiméter, ami még a csatorna alatt lévő lyuk számára is elegendő. De nagyon óvatosan kell kezelni a koronával, anélkül, hogy hirtelen mozgatnának, míg a lyuk szélei még mindig csiszoltak és egyenetlenek lennének.


  Korona dobozokkal a beton fúrásához.

  3. A ballerina egy fúró, amely lándzsával vagy hengerrel van ellátva, amelyben egy tartóelem van a farokszakaszhoz rögzítve. Ez viszont egy másik lándzsás fúró. A konzolon mozgatva megváltoztathatja az eredményül kapott lyuk átmérőjét. Jobb, ha a központosító fúró nem lesz hengeres - ez nem egy jó lehetőség, hanem hatszögletű. A ballerina olcsó, nem több mint 300 rubel, így minden házi mester könnyen megvásárolhatja.


  És így néz ki a ballerina

  Mi fúrja csempe a szabályok szerint

  A fúrás előtt a burkolólapot lefektetik, és szükség esetén egy papírragasztót vagy ragasztót ragasztanak a fúró helyére. Ezenkívül a könnyebb indítás érdekében kivághat egy sablont a keményfa vagy rétegelt lemezből, majd szorosan nyomja be a csempe számára a fúrás megkezdéséhez. Ha olyan falakat kell fúrni, amelyek még nincsenek a falon, akkor sima felületre kell helyezni. Alacsony fordulatszámon fúrás közben elkezdjük fúrni anélkül, hogy megnyomnánk. Maga a koronát meg kell próbálni, hogy párhuzamosan maradjon a csempével, úgyhogy amikor a fúrófej belefullad a csempebe, akkor még az egész kerítés körül kezd csípni. Éles mozgások egyik oldalról a másikra sem engedélyezettek.


  Fúrás kezdődik koronával és gyémánt bevonattal.

  Ha meg kell dolgozni a gyémánt koronát, akkor gyorsan elkészíthet egy lyukat, nagy sebességgel dolgozva. Csak melegítés közben, sajnos, nem lehet elkerülni. És ez tele van a gyémántszemcsék égetésében (égése) a bevonaton, ami lecsökkenti a szerszám minőségét. Ezért, ha gyorsan akar dolgozni - ügyeljen arra, hogy a vizet nedvesítse meg melletted. Vagy fúrni száraz, de alacsony fordulatszámon.

  Ha azonban a korona nem rendelkezik gyémánt bevonattal, jobb a fúrás "nedves" módját használni. Ez különösen igaz az üveg mázzal burkolólapokra. Igen, és a szokásos cserépnél ez a lehetőség előnyös - és a fúró egyidejűleg tovább tart, és nem keletkezik por. Ezenkívül, amikor a műszert vízzel nedvesítik, a lyuk sokkal gyorsabbá tehető.


  Egy kicsit után vízzel nedvesítünk.


  Folyamatosan fúrunk, időnként nedvesítjük a csempe felületét vízzel.


  Miután a lyuk készen van, egy ilyen korong lesz.

  Ha balerinként kell dolgozni, először állítsa be a szükséges átmérőt. A középső és oldalsó fúrók közötti távolság kétszer kisebb, mint a kívánt lyukátmérő. Aztán a tervezett helyen alacsony sebességgel fúrunk. A csempe stabilan tartja, hogy a fúrótermékek repült darabjai nem fognak senkit károsítani. A biztonsági szemüveg szükséges elővigyázatosság. Tartsa egyenesen a fúrót, ne billentse meg. Ne zavarja az állványt a rögzítéshez.

  Szóval, hogyan kell fúrni csempe helyesen, akkor most tájékoztatták. Amint látja, ez nem különösebben nehéz. A legfontosabb az idő, hogy gondosan és gondosan dolgozzon egy speciális eszközzel. És tárolja a vizet a nedvesítéshez.

  Hogyan lehet fúrni egy lyukat egy csempe: kerámia, vágja el a dugót, a keverő a cső

  Fontos tudni, hogyan kell fúrni a csempe, mert a lyukak, egyik vagy másik, lesz szükség, gyakran a fürdőszobában szükség lehet egy extra polcra, vagy egy törülközőtartó. Hogyan kell telepíteni, hogy ne rontsák el a bevonatot? Különösen óvatosan kell megközelíteni ezt a pillanatot abban az esetben, ha az egész szoba csempézett.

  Hogyan készítsek lyukat a cserépben?

  A saját kezével lyukakat fúrhat a cserépbe, de fel kell venned: egy szerszámot, egy fúró helyet és egy speciális fúrógépet. A hagyományos fúrók nem alkalmasak itt, és ha megpróbálja használni őket - ez károsíthatja a burkolat megjelenését. Lehetséges, hogy csak egy szerszám segítségével készítsen lyukat a cserépben, amelynek vágóéle keményebb, mint a cserép.

  Fúrás esetén ne alkalmazzon túlzott terhelést, vibrációs műveletet, nagy számú fordulatot a szerszámon.

  A legjobb megoldás a fúrók kiválasztása, amelyeken a gyémánt lerakódás.

  Nem könnyű elfúrni a megfelelő lyukat, de sok pénzt kell költeni, mivel a termék ára nagyon magas. Nem kevésbé rossz lehetőség lenne egy fúró, amelyen a csúcs visel. Az ár sokkal olcsóbb. Vannak speciális tollfúrók is, amelyeket kifejezetten lyuk kialakításához terveztek.

  Természetes, hogy kéznél lehetetlen a lyukba csavarni, és különleges felszerelés használatát igényli. A lyukat egy fúró segítségével vághatja le vagy fúrhatja, amelyen a forgási sebességet megfelelően szabályozni kell. Néhány csavarhúzóval történik a fúrás. Készíthet lyukat és kézfúrót, de a lehető legügyesebbnek kell lennie. Ajánlatos egy speciális állvány megvásárlása, amely lehetővé teszi a berendezés telepítését egy bizonyos szinten, és kizárja annak megdöbbentését a működés során.

  Tippek: hogyan kell lyukakat vágni a csempékben a keverő alatt, nem szakítva

  Kerámia burkolatok esetén bizonyos esetekben kivágja a keverő kimenetét.

  Maga a fúróknak nagy szilárdságú anyagokból kell készülniük, amelyek sűrű szerkezetűek és megfelelő kialakításúak vagy élesek

  nevezetesen:

  • Csak akkor lehetséges, ha a bevonat teljesen száraz;
  • Csak megfelelő előkészítéssel;
  • Lehetőség van csempék telepítésére a falon;
  • Kívánatos, hogy minimális ismeretekkel rendelkezzen az elektromos berendezésekkel való munkavégzésről.

  Ha a csempe még nincs lefektetve, meleg vízzel kell áztatni egy medencében. Egy kerek lyuk vagy négyzet létrehozása sokkal könnyebb lesz, mint amikor a vászon a falon és függőlegesen helyezkedik el. Ezután a csempe fából készült rudakra kerül, ügyeljen arra, hogy felfelé nézzen. A burkolólapon meg kell ragasztani egy ragasztószalagot. Ez megakadályozza a szerszám csúszását a fúrás során.

  Az a hely, ahol a furat elkészül, előzetesen megjelölve, és a fúró világosan fel van tüntetve a sorban. Először is, az anyagot kis sebességgel fúrták, és a fúró bevezetésével nő.

  Ha a csempe beszerelését már elvégeztük, például a durva felületen, akkor be kell ragasztani a szalagot, és meg kell jegyeznünk, hogy hol lesz a vágás. A fúrót csak a felületre merőlegesen kell tartani. A cserépben lévő lyukat folyamatosan vízzel kell nedvesíteni. Szigorúan tilos az 1,5 cm-nél közelebb eső furatok fúrásához.

  Fontos! Miután a fúrás a csempe megtörtént, és mélyebbre kell fúrnod a falat, cserélned kell a fúrófejet a cserépre betonra vagy téglára. Vékonyabb vastagságú, így elkerülve a burkolólapokat. Annak érdekében, hogy a szükségesnél mélyebben ne fúrjon lyukat, nem ritka, hogy közvetlenül a fúrólyukon ragasztószalagot használjon.

  Amint a munka befejeződött, a lyukat be kell fújni és egy műanyag csappal kell meghajtani. A falon lévő egyéb lyukak ugyanilyen módon készülnek. Ezután csak a keverő vagy a polcok felhelyezhetők.

  Nuances: hogyan kell vágni egy lyukat a csempe alatt aljzat

  Hogyan készítsünk lyukat a csempe alatt a cső alatt vagy a foglalatok beépítésénél?

  Ha nagy átmérőjű lyukakat kell készíteni, akkor nyereségesebb lesz egy speciális fúrógép megvásárlása - "ballerina"

  Ez szokatlan fúrást igényel, és:

  • Fúró-kör;
  • Fúró ballerina;
  • Nagy fúrógép.

  A ballerina egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi, hogy nagy méretű lyukakat készítsen átmérőjétől függetlenül, és annak jellemzője a lyuk szélességének beállítása. Azonban ahhoz, hogy együtt dolgozzon, minimális tapasztalattal kell rendelkeznie az ilyen termékekkel, hogy ne sérüljön a bevonat biztonsága és integritása. A szakértők javasolják a kezdőnek, hogy olyan körkörös fúrógépeket használjon, amelyek úgy néznek ki, mint egy hengeres fúvóka, egyik oldalán vágóél. Az átmérőnek kissé nagyobbnak kell lennie, mint az alsó. A korona eltérő élű lehet.

  Vannak kör alakú fúrók, amelyeken a volfrám porlasztása, és van egy szaggatott szél.

  Annak érdekében, hogy a szerszámot a fúrótokmány üregébe helyezze be, a készülék kis fordulatánál kissé nyomja be. A fúrás során vízzel meg kell nedvesíteni, és a folyamat befejezése után ugyanaz a fúró használható téglák és beton fúrására. A legjobb választani egy kis átmérőjű szerszámot, és fokozatosan elvégezni a fúró elmozdulását, mivel nagy fúróval történő munkavégzés esetén nagy valószínűséggel repedés keletkezik a burkolólapon. A csempék fúrásához minden embernek képesek lehetnek, még akkor is, ha soha nem kellett ilyen eljárással foglalkoznia. Az embernek csak azt kell megfelelően előkészítenie, ami szükséges, és követi a bemutatott ajánlásokat.

  Részletek: Hogyan készítsünk lyukat a cserépben?

  A csempecsiszolás folyamata gyakorlatilag az egyik legfontosabb dolog a csempe elrendezésében. A polcok, keverők és hasonló igényekhez néha fúrólapok szükségesek. Más módon egyszerűen nem lesz lehetséges felszerelni a szükséges tartozékokat, mivel a mindenki előtt ismert tapadókorongok nem a legmegbízhatóbbak, különösen a polcok, ezért ilyen rögzítőre nem lehet felszerelni.

  Ha van lehetőség (nincsenek felesleges csempe darabjai), akkor érdemes kezdeni egy kis edzést. Amikor minden megkezdődik, akkor elindulhat a kívánt feladat végrehajtásához.

  A fúrólapok nem egyszerű feladat, hiszen az anyag:

  Ezek a mutatók a maximális pontosságot igénylik munka közben, hogy ne zavarják a bevonatot, és ne rontsák a szoba megjelenését. Annak érdekében, hogy ne keletkezzen repedés a helyiség már befejezett befejeződésénél, érdemes furatokat fúrni a beszerelés előtt. Így könnyebb lesz nem csak lyukak készítése, hanem a feldolgozás során megrepedt csempe rögzítése is. Ezenkívül a még nem ragasztott csempe sokkal könnyebb áztatni, mivel egyszerűen csak a medencébe helyezheti.

  Fontos! Ha a burkolólapok túl nagy varrások, de kisebb lyukakat kell készíteni a rögzítésekhez, akkor a varratok fúrása megengedett.

  Olyan könnyebb telepíteni. A falon lévő csempe lyukak fúrásakor maximális pontosságra van szüksége, és a szakértők szakember felvételét javasolják. Olcsó lesz, de nem lesz szükség a következmények kiküszöbölésére repedt bevonat formájában, amely messze nem egyszerű és súlyosabb költségeket okozhat.

  Néhány a tapadószalag helyett a csúszós bevonat használata szigetelő szalag, amely megjelölt. A legjobb, ha egy világos, sötét színű jelzőt jelöl, amely jól tapad a szalagon.

  A kiváló minőségű szerszámok és fúrások lehetővé teszik a folyamat jelentős leegyszerűsítését és a telepítés gyorsítását. Gyémánt bevonatú fúrók nagy mennyiségben jönnek forgalomba, és a legmegfelelőbb megoldás megtalálása nem nehéz. Ne keverje össze a fúrógépet egy kirakós játékkal, mert a kirakós játéknak túl sok rezgése van, és lehetetlen tisztán levágni a lapkát zsetonok és szaggatott szélek nélkül. A törékeny burkolatot fokozatosan és célszerűen le kell állítani, amelyek között a termék felülete szükségszerűen nedves. Nem ajánlott a csempékhez fúrógépet alkalmazni, hogy betonhoz vagy téglához tudjon dolgozni, mert ettől homályos lesz, és még deformálódhat is.

  Hogyan készítsek lyukat a kerámia lapkában (videó)

  Eléggé elfogadható az ilyen jellegű munkák önálló elvégzése, de a biztonsági óvintézkedések betartása szükséges, hiszen a fúrók nagyon élesek és egyértelműek ahhoz, hogy a berendezést sérülések és vágások nélkül végezhessék. Általánosságban elmondható, hogy a telepítés több mint fél órát vesz igénybe, ha minden a közelben van.