Legfontosabb > Dekoráció

Fúrási csempe: 5 módja annak, hogy egy lyukat otthon

A cserép cseréjekor gyakran vannak olyan helyzetek, amikor lyukat kell készíteni: a csaptelep csővezetékeit ki kell húzni, ki kell húzni az aljzatot vagy a kapcsolót, kalapálni a polcokon a polcra, telepíteni a WC-t, és így tovább. Ez a cikk megvitatja, hogyan kell fúrni csempe a kívánt átmérő.

Gyors cikk navigáció

A csempék fúrása

Csempevágó szerszámok

 • Különleges fúró a csempe. Segíti a kis átmérőjű lyukakat. A cserepes fúrónak nincsenek menetei, és a csúcsán hegyes forrasztás van. Vannak tetraéderes tippek (tollak), de rosszabbak, mivel szükség esetén nehéz lesz élesíteni. Használható mozaik vagy üveg fúrásakor is.
 • Fúrók, amelyeknek van egy gyeditovy hegye betonon. Szinte minden otthon van, nem szükséges speciális fúróvásárlás. Ha kemény ötvözet nélküli forrasztás nélküli fúrógépet használnak, akkor is használhatók, de a végét újra kell élesíteni, mint egy rendszeres fúrógépnél.
 • Önmetsző csavarok LM csúcsmal (ún. Bolhák). Mivel a falburkolat nagyon puha, fúrás nélkül fúrható ki az LM csúcs csavarjaival. Átlagosan egy lyuk 2-3 csavart tartalmaz.
 • Koronák a csempe gyémánt bevonattal. Lehetővé teszik nagy és kis átmérőjű lyukak készítését a dugókhoz vagy csövekhez, és egy WC-tálat helyeznek el. Fix átmérőjűek és 300-1500 rubel költséggel rendelkeznek, de elég hosszú ideig. A legkisebb átmérő 5 mm. Kiválóan alkalmas porcelánfúrásra is.
 • Körkörös fúrók (ballerinák a cserépen). A középső vezetőfúró éle hegyén kívül egy további mozgatható vágó a rúdon. Ez kényelmes, mivel beállíthatja a lyuk átmérőjét, és nem vásárolhat több koronát minden mérethez. Egy másik plusz az ára 300-500 rubel. A ballerinák jól illeszkednek egy lyuk fúrásához a csempe közepén, de ha túlnyúlik a szélén, rendkívül nehéz lesz.

Ha bármilyen módszert használ, ki kell kapcsolni a fúró / perforátor ütődési módját, és beállítani a minimális sebességet a forgácsolás elkerülése érdekében.

Diamond korona használata

jelölés

Kezdjük egy tipikus esetben, amikor egy lyukat kell fúrnunk a kerámia burkolólapon, hogy a csövek kiáramlása a fürdőszobában lévő csaptelephez jusson.

Ezeket a dolgokat az elrendezés szakaszában kell figyelembe venni, és megpróbálunk csempéket vágni a csempe közepén. Ezt úgy hajtja végre, hogy az elrendezést megváltoztatja, vagy a helyszínen a megfelelő helyre változtatja. Ha a daru pontosan a középpontba helyezi, nem működik, akkor próbálja elrejteni ezt a tényt, amennyire csak lehetséges, és ne rendeljen hozzá több díszítéssel vagy határokkal.

Logikus, hogy mindkét lyuknak ugyanolyan magasságban kell lennie. Ezért az első dolog, mielőtt a fúrás egy csempe, hogy mérje meg a távolságot a padlóról. Annak érdekében, hogy ne gyengítsük a függőlegeset, használunk egy szivárgást vagy egy buborék / lézer szintet.

A fal mérése és jelölése

A csempék jelölésekor fontolja meg a varrat méretét

unalmas

A fúrót a fúrási üzemmódba kapcsoljuk, és beállítjuk a minimális sebességet. A patronba egy gyémánt bevonattal ellátott koronát helyezünk. Különbözőek, például beton, fa vagy fém - ne keverjük össze őket a vásárlással. Keresse meg a gyémánt részt a munkadarabon, amennyire csak lehetséges. Javítani kell a koronákat egy központosító fúróval az elmozdulás veszélyének csökkentése érdekében.

Alaposan megpróbáljuk fúrni, kissé lenyomva a fúrógépet, de úgy, hogy ne mozduljon el. Ha a máz le van vágva, növelheti a sebességet és a nyomást.

A fúrás során szükség van a korona munkafelületének hűtésére. Bosch koronákkal rendelkezik, amelyek hűtőfolyadékkal (olívaolajjal) vannak, és együtt dolgozhat a száraz helyen.

Ha egy kis átmérőjű koronát használ a központosító fúró nélkül, használd a zsinórral az elmozdulás elkerülése érdekében. Készítheti saját kezét 1 perc vágólapon vagy rétegelt lemezen. Készítsen egy azonos átmérőjű lyukat benne, és használjon egy karmantyút a kezével.

Csempe rögzítés

A méretegyeztetés ellenőrzése

Ballerina használata

5 lépésben egy ballerina segítségével lyukat készíthet:

 1. A kör közepének jelölése.
 2. A fúrási átmérő beállítása.
 3. Vágjuk át a jegesedést.

Vágja el az első néhány milliméter mázzal

 • Vágja a lyuk végét az elülső részről.

  A ballerina körülbelül 20-30 lyukra elegendő, ami elég lesz otthoni használatra. A munkavégzés során ügyelni kell a biztonsági óvintézkedésekre és alacsony fordulatszámú fúrásra, hogy a fúró szigorúan merőleges legyen a csempe számára.

  Nagy furat

  Ha egy kerek (és nem csak) nagy átmérőjű lyukra van szüksége, amelynél nincs ballerina / korona, akkor a következő technikát használhatja.

  • Jelölje meg a középpontot, és húzza meg a szükséges átmérő körét. Ezt egy iránytűvel lehet megtenni, vagy a cérna középpontjával ragasztani egy ceruzával.
  • A fúrógépet egy kisméretű átmérőjű csempére (vagy keményfém betéttel ellátott betonra) fúrja a körben lévő vonal mentén. Próbálja meg egymásnak a lehető legközelebbet tenni.

  Fúrja át a jelölés mentén átmérőjű lyukak maximális számát

  Annak elkerülése érdekében, hogy a fúró ne csússzon át a máz felett, ragassza rá a maszkoló szalagot. Szintén kényelmes a munka során - papíron, könnyen készíthet jegyzeteket, amelyek tökéletesen láthatóvá válnak.

 • A fúrt részt eltávolítjuk, és a fennmaradó szabálytalanságokat kúszóval korrigáljuk (célszerűbb a pincér-papagáj használata).
 • Végül csiszolópapírral csiszolja a vágást.
 • következtetés


  Fúrjon lyukat a csempe lehet akár a szerelés előtt, és már a falon. Az egyedüli dolog, amikor az ültetett csempével dolgozik, ügyeljen arra, hogy ne sérüljön meg, és ne mordogassa a fúrót.

  Hogyan lehet fúrni egy átmérőjű lyukat egy kerámialapban

  A falak és a padlózat befejeződésekor a kerámia csempe a választott anyag. Csempe nélkül lehetetlen nedves eljárással rendelkező helyiségekben dolgozni, és ahol a padlót nehéz terhelésnek vetik alá, gyakran le kell mosni. Tehát a fürdőszoba, a konyha és a folyosón kerámia csempe a padlón és a falakon a szoba - nem ritka. De ha a felületi burkolat ezzel a vízálló, higiénikus, tartós és gyönyörű anyaggal egyszerű, akkor a kerámia burkolólapok fúrásához bizonyos tapasztalatokra és ismeretekre van szükség. Mivel nincs lyuk nélkül, mert le kell akasztania a polcokat, kommunikálni és telepíteni a foglalatokat, a fúrólapok technológiájával kapcsolatos információk minden tulajdonos számára hasznosak lesznek.

  Csempe és repedésvédelmi intézkedések

  A kerámia burkolólapok fúrásának elkerülése érdekében próbáljon lyukakat fúrni a felesleges csempeburkolatokon. Csak miután minden tökéletes, tudsz továbblépni a befejező munkába.

  A repedések, forgácsok és egyéb fúrás elkerülése érdekében kövesse ezeket a szabályokat:

  1. Nagyon gyakran egy jól élesített fúró csúszkál ki az anyag sima felületéről, ezért a fúrás pontosan a tervezett ponton nehéz. Ennek megakadályozása érdekében a csempe felületét a fúrás helyén ragasztószalag ragadja meg.
  2. A csempe megóvásának megakadályozása érdekében ajánlott vízben egy órán át áztatni, vagy a hátsó oldalon megszórni.
  3. A fúró lyukak a csempe jobb teljesítményét alacsony sebességgel. Az optimális tartomány 100-400 rpm. A pontos szám a fúró átmérőjétől, típusától, anyagától és vastagságától függ. A szükséges frekvenciát empirikusan határozzák meg.
  4. Mielőtt fúrógépet fúrt egy ütésfunkcióval, feltétlenül ellenőrizze, hogy ez az opció le van-e tiltva.
  5. Ha a vágószerszám a működés közben nagyon forró, akkor a kerámia anyag repedésekhez vezet. Jobb lassan elvégezni a munkát a motorolaj fúrójának időszakos hűtésével. De a falon levő csempés esetében ez a hűtési eljárás nem megfelelő, mivel az olajcseppeket nehéz eltávolítani a sima simaságból. A professzionális mesterek egy jig-ot használnak kényszerített folyadék befecskendezésével hűtésre.

  Tipp: vízszintes felületek fúrásakor használja a "helyi hűtés" módszert. Ehhez, a jövőbeli lyukak körül, készítsen egy agyagot, és töltse fel a kapott edényt vízzel.

  1. Helyezze a fúrótestet merõlegesen az anyag felületére. Ezeket a célokat könnyebb használni speciális támasztóeszközökkel, mivel nehéz magától ellenőrizni a fúró merőleges helyzetét.
  2. Válassza ki a fúró optimális nyomását. Ha nagyon gyenge, akkor egy lyuk fúrása nem fog működni. És a túlzott erőfeszítéssel a csempe megreped.
  3. Ne használja a fordított üzemmódot csempék fúrásakor. A szerszám csak az óramutató járásával megegyező irányba forgatható. Ellenkező esetben a hibák valószínűsége.
  4. Ha a cserepek furatai a varrás közelében vannak, akkor jobb, ha a középpontja a varratra vált, mivel a fúrófej lecsúszik a termék széléről. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a csempe szélén a védőréteg nagyon vékony, a forgácsok jelennek meg.
  5. Indítsa el a fúrást minimális sebességgel, fokozatosan növelve őket, miközben a szerszám mélyül a bevonatba.
  6. Ha nem csak a csempe, hanem a fal egy része is fúrni kell, hogy egy lyuk legyen a szereléshez, akkor először alaposan fúrja át a csempét, majd helyezze be a fúrófejet a beton felületére, és fúrja tovább. Betonfúrás esetén megengedett ütős üzemmód használata.
  7. Ha a lapkában egy lyukat készítünk (mielőtt azt a padlóra vagy a falra rakjuk), akkor a termék alá helyezzünk egy fa táblát vagy egy gipszkartonból.

  Alapvető eszközök

  Most beszéljünk arról, hogyan fúrja csempe a padlón és a falon. A munkához szüksége van néhány eszközre a következő listából:

  1. Elektromos vagy kézi fúrógép. Ehelyett illesszen be egy minõségi csavarhúzót egy önálló energiaforrással.
  2. A csempékhez fúrólyukú fúrókések ideálisak kis lyukak készítéséhez. Ezeknek a termékeknek a farkája hengeres (fúrófejhez) vagy hex (egy csavarhúzóhoz).

  Fontos! A lándzsás fúrók nem túl tartósak. A szokásos cserépben akár három tucat lyuk fúrása is lehetséges, és kerámia gránitban nem több, mint három.

  1. Keményfúrók az egyik oldalon szögletes élesítéssel. Nagyon tartósak és jól illeszkednek a felső sűrű anyagréteghez.
  2. A foglalatok és kapcsolók szereléséhez koronákra van szükség a kerámia burkolatok lyukainak fúrásához. Ez a professzionális eszköz alkalmas porcelán és csempe. A korona vágóélén korund vagy gyémánt lerakódás található. Az értékesítés során professzionális készletek különböző átmérőjű koronákkal, keményfém-volfrám bevonattal.

  Tipp: az egyszeri munkához sokkal nyereségesebb a ballerina vásárlása. Ennek a terméknek a segítségével 3-9 cm átmérőjű lyukakat készítenek, egy beépített ballerina néhány csempevágóban.

  1. A vezetékek speciális eszközök, amelyek a csempe felületéhez tapadókoronggal vannak összekötve. Szükséges a pontos és sima lyukak pontos elvégzéséhez. A vezetők nem engedik meg, hogy a fúró a munka elején oldalra menjen.
  2. Hűtőfolyadék-fúvókészülékekre van szükség, amikor a szerszám a működés során túlmelegszik. A nyomóvizeket a fúrási helyre szállítják.

  Kis átmérőjű furatok

  A konyhában vagy a fürdőszobában a falra szerelhetõ tükör, polcok, kiegészítõk használatához használjon olyan tûket, amelyek átmérõje legfeljebb 1,2 cm, ebben az esetben a falra kerámia burkolólapok fúrását azzal a feltétellel végzik el, hogy a bevonat alatt lévõ ragasztó már fagyott.

  Fontos! Válasszon egy szerelési helyet a szerelvényekhez úgy, hogy a lyukak ne legyenek 1,5 cm-nél közelebb a csempe szélétől. Ezzel elkerülhető a forgácsolás és a repedés.

  A következő sorrendben dolgozunk:

  • a fúró átmérőjének 1-2 mm-rel nagyobbnak kell lennie, mint a dübel átmérője;
  • a fúrógépet pontosan a jelölés középpontjába helyezze, és alacsony sebességgel kezdjen el dolgozni;
  • a burkolólap áthaladása után a fúrót eltávolítják, és a falak lyukasztására szolgáló eszközzel cserélik (az átmérőjének meg kell egyeznie a dugós keresztmetszettel);
  • Fontos gondoskodni arról, hogy a lánc nem okoz kárt a lapkának;
  • majd óvatosan hajtsa be a csavart és csavarja be a csavart.

  Nagy lyukfúrás

  A 2 cm átmérőjű lyukak fúrása és gyakrabban kerül sor a burkolóanyag behelyezése előtt. Először is a jövő furatának jelölése a lapon történik, majd a terméket egy gipszkartonra vagy egy faburkolatra helyezzük.

  A fúrási technológia a használt fúró típusától függ:

  1. Ha egy labdát használnak munkához, a műveletek sorrendje a következő:
   • a jövő lyuk közepén egy átmenő lyuk van egy kis szakaszos fúróval (3-4 mm);
   • mozgassa a ballerina lábát a kívánt méretre (egyenlő az átmérő felével);
   • a zárócsavart nagyon erősen csavarták úgy, hogy a láb ne mozduljon el centrifugális erő hatására;
   • a fúró merőleges a csempere, és alacsony fordulatszámon bekapcsolva, miközben a szerszám kis egyenletes nyomását biztosítja (a túlzott erőfeszítés a fúró megzavarásához vagy a csempe forgatásához vezet);
   • Nézze meg a vágás mélységét az egész kerületen, ugyanolyan legyen;
   • ha szükséges, a furat élei csiszolópapírral vagy fogóval lehajtva lesznek.

  Tipp: a vibráció elleni védelem érdekében ajánlott egy ballerinát használni műanyagból készült biztonsági burkolattal.

  1. Amikor fúrószerszámként dolgozik, a folyamat nagymértékben leegyszerűsödik:
   • ha a koronának van egy irányító középpontja, akkor a tervezett ponton van felszerelve és kis fordulatszámon fúrja kis erőfeszítéssel (sima széleket kap, amelyekhez nincs szükség további összehangolásra);
   • a kicsi koronáknak nincs központi fúrója, ezért a munkát jig segítségével végzik, a tapadókoronghoz a kerámia felülethez van erősítve, hogy a jövő lyuk pontosan a megjelölt középpont felett helyezkedjen el.

  Fontos! A karmester helyett rétegelt lemezből kivágott sablont használhat. A szalag a csempehez kapcsolódik. Miután a korona néhány milliméterre belekerül a csempebe, a sablon eltávolításra kerül és a munka folytatódik.

  1. Ha nem találta a kívánt átmérő koronáját, akkor használja a "népszerű" nagy lyukfúrás módszerét:
   • egy sor kis átmérőjű furat van fúrva a megjelölt kerület mentén;
   • ezután a központi töredék finoman kitört;
   • A kör szélén fájl, csiszolópapír vagy fájlok módosulnak.

  Gyakori hibák

  A csempék fúrása nem okozott bosszantó hibákat repedések és zsetonok formájában, kezdjen el tanulni más mesterek hibáiból. Próbálja meg elkerülni a következő hibákat a munkában:

  1. A ceruza vagy a marker erejével nem kell közvetlenül a csempere feliratkoznia. Először is, minden ceruza nem hagyhat jelet a sima kerámián. Másodszor, ez a jel könnyen törölhető kellemetlen mozgással. A fúrás területét előzetesen le kell tömíteni a maszkoló szalaggal, és fel kell tüntetni a jelölést.
  2. Egyes mesterek megpróbálják maguk középpontba állítani a jövő lyukat, így a fúró nem csúszik le a felületről. De még akkor is, ha éles fájdalommal vagy keményített tűvel van ellátva, akkor fennáll a kár károsodása, repedés vagy akár forgácsolás. Ha a felület maszkoló szalaggal van lezárva, a fúrófej nem csúszik le.
  3. Ne használja a hagyományos keményfém fúrót. Alig haladnak át a legfelsõ, legtartósabb rétegben, és ütõerõs terhelésre tervezték.

  Mivel a nagy átmérőjű lyukak fúrásakor a kerámia burkolólapon apró darabok szétnyílnak, ne hagyja figyelmen kívül a szem- és kézvédő intézkedéseket. És a helyes fúrás a lyukak a kerámia cserép segít a videó.

  Kerámia burkolólapok fúrása - a szerszámot és a fúrót a szabályok szerint választjuk ki

  Amikor a falakon és a WC-ben lévő falak új csempével ragyognak, kedves nézni őket. De a javítás még nem fejeződött be - szükség van a polcok rögzítésére és a tükör rögzítésére. De nem mindenki tudja, hogyan kell megfelelően fúrni a kerámia burkolatokat a véletlen forgácsolás elkerülése érdekében. Sajnos, nagyon könnyű károsítani a törékeny kerámiákat, majd egy kiváló javítás leesik a lefolyóba. Annak érdekében, hogy ne birkózz le, ahol dobott a csempe helyett elkényeztetett is, tudnia kell, hogyan kell vele dolgozni. Olvassa el tovább.

  A fúrólapok alapelvei

  Az első dolog, amire szükséged van egy fúró kiválasztásához. Nem lehet sokk vagy nagy sebesség, mivel a csempeit nagyon óvatosan kell kezelni. Tehát az alábbi szerszámok alkalmasak a csempe lyukainak kialakítására:

  • Minimális sebességű elektromos fúró;
  • egy akkumulátortípusú csavarhúzó, amelynek fordulatszáma legfeljebb 800-1000 fordulat / perc;
  • kis sebességű akkus csavarhúzó.

  És a csempefúróknak különlegesnek kell lenniük. Ezek egyáltalán nem olyanok, mint a fából, betonból és fémfelületekből álló szerszámok. A csempe fúrásának elve más: súrlódás csiszolóanyag segítségével. A gyémánt vagy pobedit fúró nyíl alakú vagy korona alakú. A csempe pedig az úgynevezett "ballerinákkal" fúrható - speciálisan beállítható átmérőjű eszközök.

  Amikor a szükséges eszköz készen áll, munkába állhat.

  Néhány pontot figyelembe kell venni:

  1. Nem lehetséges sem a fúró, sem a csempe túlmelegedése. Ellenkező esetben a csempe felső rétege olyan repedésekkel jár, amelyek megoszthatják a lapkát. A munkafelület lehűlése érdekében elegendő időközönként vízzel hűteni.

  2. Próbálja ki a fúró optimális nyomóerejét. Nem lehet túl gyenge vagy túl erős. Az első esetben a lyuk nem fúrható ki, a másodikban a csempe megszakadhat.

  3. A fúrási lapok műveleteinek fordított üzemmódja elfogadhatatlan. A fúró lassan és csak az óramutató járásával megegyező irányban forgatható. Egyébként az anyag megreped.

  4. Ha a lyukakat a csempék közötti varrás során fúrni kell, fúrjon különös figyelmet. A lyuk középpontjának a varrat közepén kell lennie. Ha fúrt egymás mellett fúrással, akkor a fúró általában a varratba csúszik. A csempe szélén nincs védőréteg, és darabja le van vágva.

  Vannak, akik tanácsot adnak a csempék mázolásának megcsapolásával vagy kopogatásával a fúrás helyén bármilyen eszközzel, erről erősen javasoljuk. Ez a szovjet irodalom tanácsa. Modern fúrók jelenlétében ez az eljárás nem feltétlenül szükséges, mert nagyon könnyű megtörni a burkolólapokat, és nagyon nehéz kicserélni őket egy újabbakkal.

  Hogyan kell kis lyukakat fúrni a tüskékhez

  A kisméretű polcot a fürdőszobában vagy a konyhában kell lerakni, ezért gyakran szükséges a falhoz ragasztott lapka lyukává tenni. Annak érdekében, hogy a polc tartsa szorosan, szükség van egy megfelelően mély lyuk behatolására a falon is. Ezután behelyezik egy nejlonból készült csavart csavart.

  Általában elektromos fúrót használnak erre a célra, majd a lyukat perforátorral végzik. A fúró forgási sebessége alacsony legyen.

  Milyen fúró a csempe számára

  1. A gyémánt bevonattal ellátott szerszám a legjobb teljesítményt mutatta a csempék fúrása során. Ez elég drága, és nem mindenki engedheti meg magának. És nincs értelme megvásárolni, hogy két vagy három lyukat készítsen. De egy profi, aki gyakran fúrni csempéket, általában az arzenálban van néhány ilyen különböző átmérőjű fúrók. Ebben az esetben gyorsan fizetnek.

  2. A zsebcsavarokat kifejezetten kerámia burkolólapok fúrásához tervezték és csökkentették a burkolólapok felosztásának kockázatát. A speciális élesítésnek köszönhetően a nyíl alakja megakadályozza a csúszást a munka elején. A vágóél éles szögének köszönhetően csökken az érintkezési felületek területe. Emiatt kevésbé erőfeszítéssel dolgozhat a fúróval - ez azt jelenti, hogy a csempék repedése valószínűleg nem fog megjelenni.


  Pisztoly alakú fúrók, magasabbak vékony hegyekkel, alacsonyabbak gyémánt bevonattal.

  3. Ha egyáltalán nincs semmi, kérem vegyen egy fúrót a keményfémből készült betonhoz. Nagyon meg kell élesíteni, vagy győznie kell. Ne felejtsük el - rendkívül óvatosan kell dolgozni egy ilyen eszközzel, mivel nem a csempe, hanem teljesen más konfigurációjú.


  Fúró és fúró betonhoz.

  Mi fúrja csempe a szabályok szerint

  Mielőtt megkezdené a fúrás egy csempe, egy jelző jól kiemelkedik az első felületén, hogy a jelek a megfelelő helyeken. Ne feledje, hogy a fúrógép, miközben nem hatolt be a csempe belsejébe, általában megpróbálja csúnyán csúszni sima felületére. Ennek megakadályozásához egy ragasztószalagot vagy papírszalagot kell ragasztani a fúró helyén.

  Kezdetben, amikor a csempefelületet fúrni kell, a fúró sebessége a lehető legkisebb. Amint a fúró elég mélyen van a csempeben, lendületet adhat. Nem feltétlenül nagyon lelkesnek kell lennie - lassan és óvatosan kell dolgoznia. Ne felejtse el, hogy szigorúan tilos a fúrótorony vagy a perforátor ütős módja. Egyébként szomorú lesz a csempefoltok összegyűjtése.

  Ha fúrni szeretnénk a fúrni kívánt csapot és a fal egy részét, két lépésben dolgozunk. Először fúrja át a cserépet a megfelelő eszközön keresztül. Ezután kapcsolja ki a fúrót, és cserélje ki a fúrót a betonfelülethez megfelelőre. Itt már a fúró vagy perforátor ütőereje nem zavarja, különben a kemény beton nem lyukasztható.

  Videó: Hogyan és mit fúrni kerámia lapok

  Hogyan készítsünk egy nagy lyukat egy aljzatba vagy egy csőbe

  Amikor a csaptelep megváltozik, egy elektromos csatlakozót helyeznek be, vagy új csövet hoznak létre, akkor szükséges egy megfelelő méretű, megfelelő átmérőjű lyuk kialakítása. Ugyanakkor sokan kíváncsiak: milyen fúró a kerámia csempék fúrásához? Két lehetőség közül választhat:

  • Korona keményfémből.
  • Kerek fúró típusú ballerina.

  Ami jobb: korona vagy ballerina

  1. Vannak speciális vágókorongok gyémánt bevonattal, elég drága, és mindig nincs értelme vásárolni. Az eszköz használatakor ne felejtsd el nedvesíteni azt vízzel. A fúrókeretek nem a magas koronák félnek a túlmelegedéstől.


  A koronák fajtája a gyémántporral.

  2. Ugyanakkor egy egyszeri munkához olcsóbb opciót használhat. Ez egy korona, amelyen a győzelem fogai vannak. Hátránya, hogy 20 lyuk után a koronát biztonságosan eldobhatják - erőforrása kimerül. A koronák átmérője legfeljebb 15 centiméter, ami még a csatorna alatt lévő lyuk számára is elegendő. De nagyon óvatosan kell kezelni a koronával, anélkül, hogy hirtelen mozgatnának, míg a lyuk szélei még mindig csiszoltak és egyenetlenek lennének.


  Korona dobozokkal a beton fúrásához.

  3. A ballerina egy fúró, amely lándzsával vagy hengerrel van ellátva, amelyben egy tartóelem van a farokszakaszhoz rögzítve. Ez viszont egy másik lándzsás fúró. A konzolon mozgatva megváltoztathatja az eredményül kapott lyuk átmérőjét. Jobb, ha a központosító fúró nem lesz hengeres - ez nem egy jó lehetőség, hanem hatszögletű. A ballerina olcsó, nem több mint 300 rubel, így minden házi mester könnyen megvásárolhatja.


  És így néz ki a ballerina

  Mi fúrja csempe a szabályok szerint

  A fúrás előtt a burkolólapot lefektetik, és szükség esetén egy papírragasztót vagy ragasztót ragasztanak a fúró helyére. Ezenkívül a könnyebb indítás érdekében kivághat egy sablont a keményfa vagy rétegelt lemezből, majd szorosan nyomja be a csempe számára a fúrás megkezdéséhez. Ha olyan falakat kell fúrni, amelyek még nincsenek a falon, akkor sima felületre kell helyezni. Alacsony fordulatszámon fúrás közben elkezdjük fúrni anélkül, hogy megnyomnánk. Maga a koronát meg kell próbálni, hogy párhuzamosan maradjon a csempével, úgyhogy amikor a fúrófej belefullad a csempebe, akkor még az egész kerítés körül kezd csípni. Éles mozgások egyik oldalról a másikra sem engedélyezettek.


  Fúrás kezdődik koronával és gyémánt bevonattal.

  Ha meg kell dolgozni a gyémánt koronát, akkor gyorsan elkészíthet egy lyukat, nagy sebességgel dolgozva. Csak melegítés közben, sajnos, nem lehet elkerülni. És ez tele van a gyémántszemcsék égetésében (égése) a bevonaton, ami lecsökkenti a szerszám minőségét. Ezért, ha gyorsan akar dolgozni - ügyeljen arra, hogy a vizet nedvesítse meg melletted. Vagy fúrni száraz, de alacsony fordulatszámon.

  Ha azonban a korona nem rendelkezik gyémánt bevonattal, jobb a fúrás "nedves" módját használni. Ez különösen igaz az üveg mázzal burkolólapokra. Igen, és a szokásos cserépnél ez a lehetőség előnyös - és a fúró egyidejűleg tovább tart, és nem keletkezik por. Ezenkívül, amikor a műszert vízzel nedvesítik, a lyuk sokkal gyorsabbá tehető.


  Egy kicsit után vízzel nedvesítünk.


  Folyamatosan fúrunk, időnként nedvesítjük a csempe felületét vízzel.


  Miután a lyuk készen van, egy ilyen korong lesz.

  Ha balerinként kell dolgozni, először állítsa be a szükséges átmérőt. A középső és oldalsó fúrók közötti távolság kétszer kisebb, mint a kívánt lyukátmérő. Aztán a tervezett helyen alacsony sebességgel fúrunk. A csempe stabilan tartja, hogy a fúrótermékek repült darabjai nem fognak senkit károsítani. A biztonsági szemüveg szükséges elővigyázatosság. Tartsa egyenesen a fúrót, ne billentse meg. Ne zavarja az állványt a rögzítéshez.

  Szóval, hogyan kell fúrni csempe helyesen, akkor most tájékoztatták. Amint látja, ez nem különösebben nehéz. A legfontosabb az idő, hogy gondosan és gondosan dolgozzon egy speciális eszközzel. És tárolja a vizet a nedvesítéshez.

  Hogyan kell fúrni kerámia csempe a fürdőszobában

  Amikor a lakás javítása befejeződött, jó látni a munkát. Új csempe a fürdőszobában vagy a konyha szikra a falakon, de gyakran van szükség, hogy egy lyukat a cserép, hogy tegye egy tükör vagy törülközőtartó, egyéb kiegészítők.

  Kerámia burkolólapokat fúrunk a fürdőszobában

  Nem mindenki tudja, hogyan és hogyan fúrja meg a kerámia burkolólapokat, hogy ne károsítsa az integritását. A törékeny kerámiák elrontásához rendkívül könnyű, elkerülni ezt, képesnek kell lennünk dolgozni vele.

  A fúró kerámia burkolólap alapelvei

  Kerámia burkolatokkal való munkavégzés során nagyon fontos figyelembe venni paramétereit (vastagság, hossz). A fúrási folyamatot a lehető legnagyobb gondossággal és pontossággal kell kezelni. Ügyeljen arra, hogy fontos tényezőket vegyen figyelembe:

  • a csempe és a fúró túlmelegedése nem megengedett, - ez a kerámiák megszakítását okozhatja;
  • a munkasíkot le kell hűteni, rendszeresen vízzel megszórva;
  • a mechanizmusra gyakorolt ​​nyomást optimálisnak, nem túl erősnek, de nem alacsonynak kell választani. Az első esetben a csempe valószínűleg megszakad, a másikban a lyuk nem fog működni;
  • amikor a lyukak fúrása a cserépben a fordított üzemmód elfogadhatatlan. A fúró fordulatának lassúnak és szigorúan az óramutató járásával megegyező irányban kell lennie;
  • ha a lyuk a varratból készül, ügyelni kell. A kerámia burkolat szélén nincs biztonsági réteg, ezért a lyuk közepét szigorúan a varrat közepén kell elhelyezni.

  Fontos, hogy a csempe helyesen felcsavarható legyen, nehogy feltörjön.

  Eszköz kiválasztása

  A kerámia burkolat megbízható és nedvességálló anyagként írta le magát. A fürdőszobában és a konyhában falak és padlók használatosak. A csempe tökéletesen védi a falakat a nedvességtől.

  Egy példa a kerámia burkolólapra

  A színpalettának köszönhetően könnyedén kiválaszthatja a csempe bármely lakóépülethez.

  Fürdőszobabútor bézs kerámia burkolólapok

  Mivel a kerámia burkolólapok keménysége eltérő, a fúrást különböző szerszámokkal lehet elvégezni:

  • perforáló drilling módban "ütközés nélkül";
  • kézi fúró;
  • elektromos fúró;
  • csavarhúzó hálózati vagy akkumulátortípus.

  A perforátort gyakran használják a javítás végrehajtásában. Fő célja, hogy lyukakat fúrjon különféle anyagokban.

  Mielőtt megkezdené a kerámia burkolatok fúrását, meg kell határoznia a munka sorrendjét.

  1. Általában van egy jelölés az eszköz felületén egy fúró ikonra. Ehhez a pozícióhoz forgatni kell.
  2. Munkavégzés közben tilos a perforátor ravaszt lenyomni. Az extrém dübörgés, agyrázkódás, kopogás hiányzik.

  Hogyan helyezzen be egy fúrót a lyukba

  A kézi fúró a legegyszerűbb mechanizmus, amely keretből és patronból áll. Ahhoz, hogy lyukakat hozzon létre a burkolólapon, egy fúró kerül be a patronba, és a készülék elkezdi működni. Lassan működik, szükség van a lyuk kialakítására. Az eszköz előnye a villamos energiától való függetlenség. A kézi fúrót leggyakrabban kisebb lyukak készítésére használják.

  Kézi fúró (zárójel)

  Villamos fúró - néhány másodpercen belül megoldani a feladatot. 220 wattos hálózatból működik. A szerszám alacsony fordulatszámú kerámia burkolatokban lyukakat fúr, könnyű előtolással. A munkaterületet rendszeresen vízzel le kell hűteni.

  Hogyan válasszunk ki egy fúrót

  Csavarhúzó - két típus létezik. Ahhoz, hogy lyukakat hozzon létre a lapkában, egy csavarhúzót (lehetőleg akkumulátortípus) kell használni, amelynek fordulatszáma nem haladja meg a 900 fordulat / perc értéket. A hálózati tápegységnek alacsony sebességű üzemmódban is lennie kell.

  Kerámia burkolólapok

  Speciális szerszámokat használnak kerámiával való munkához. Alapvetően különböznek a beton, fa, fém fúrásához. A csempe másikra kifejtett cselekvés elve - a csiszolóanyagon keresztül fúró súrlódása van. A megnövekedett erővel a fúró képes a fűrészlap ellenálló síkjának fúrására.

  A fúrók több csoportra oszthatók.

  1. Csempefúrók - fő cél: lyukak gyártása az agyagbevonatban. Az ilyen típusú koronák 12 és 80 mm közötti lyukakra alkalmasak.

  Fúrja meg a pobeditovy hegyes lándzsát

  Csempevágó

  Kerek fúró a csempe

  Kerek fúró a csemperán védő rácskal

  Lehetőség van egy fúró felszedésére, amelyet a következő táblázat vezérel.

  Hogyan készíts egy lyukat a csempe a saját kezét

  A fürdőszoba felszerelése, nagyon gyakran szükség van lyukak fúrására a csempe, amely falakkal van bélelve. Ez lehet, hogy szükség van egy fürdőszoba polc vagy más kiegészítő a mindennapi életben, vagy csak azért, hogy lyukak a kerámia cserép, amikor a falra vagy a padlóra. Meg fogjuk érteni a kérdést, hogyan kell a cserepek furatát fúrni részletesen.

  Milyen átmérővel van szüksége, különböző vágóeszközöket használnak. De bármi is volt a lyukakkal, a forgácsoló szerszámot elektromos fúróval kell forgatni.

  A fúrási lyukak számát több szempontból is fontolóra veszik. Az 1. és 2. módszerek alkalmasak kis átmérőjű lyukak (10-12 mm-ig terjedő lyukak) fúrására, a 3. és 4. módszerrel az átlagos átmérőjű lyukak (10-től 80 mm-ig terjedő lyukak) megmunkálásához. És az 5. számú módszer - lyukak, amelyek átmérője több mint 80 mm.

  1 utas - fúrás kerámia csempével

  A mázas csempe fúrásának fő nehézsége egy nagyon tartós felső bevonat - máz. Ráadásul ez a réteg nagyon csúszós, ezért a nagy sebességű acélból készült hagyományos fúró nem fog működni - ez hamis lesz.

  A kis átmérőjű fúrólapok esetében a legjobb a speciális fúrók alkalmazása csempe számára.

  A fúró fő jellemzője a vágó rész alakja, amelynek hegyes keményfémlapja van, amely lehetővé teszi a fúrási folyamat pontosabb rögzítését. Hasonló fúrógépeket használnak az üvegfúráshoz - még csúszósabb anyaghoz.

  A helyes jelölés helyén történő pontosabb találathoz a fúrás során ajánlott a fúrás helyét megjelölni és egy ragasztószalagot ragasztani erre a helyre. Vagy ragasszon el egy darab maszkoló szalagot, és jelölje meg a fúrás helyét.

  Mind az egyik, mind a másik módszer lehetővé teszi, hogy elindítsuk a cserepek furatának fúrásának folyamatát rögzített helyen eltérés nélkül. A fúró nem csúszik, és forgás közben hagyja el a jelölési pontot. A munka befejezésekor a szalagot vagy a maszkoló szalagot eltávolítjuk.

  2 irányban - fúrás lyukak keményfém fúró betonon

  Ez a módszer nagyon gyakori a mindennapi életben, mivel a forgácsolószerszámok - a keményfém csúcsú fúrók - magas szintű rendelkezésre állása és széles körű felhasználása miatt. Gyakorlatilag minden mester otthon tartja a tartalékot, és természetesen különböző átmérőjű és különböző hosszúságú.

  A fúrás ezzel az eszközzel szintén nem jelent bizonyos nehézséget, amikor a fúrópontot a fentiekben ismertetett bemeneten tartja. A kerámia burkolólapok fúrásának fő alkalmazási módja az, hogy el kell kezdeni a fúró kerámiákat az elektromos kéziszerszám nagyon alacsony fordulatszámánál.

  Az első és a második módszert leggyakrabban a lyukak fúrására használják a tüskékhez, és különböző belső elemeket rögzítenek.

  3 módú - fúrólyukak gyémánt bevonattal ellátott koronákkal

  Ezt az eljárást akkor alkalmazzák, amikor szükséges a dugók, a csaptelepek kimenete, a fürdőcsap telepítése stb.

  A fúrás a vezetőfúróra helyezett koronát forgatja. És a lyuk minősége és pontossága a gyémánt bevonat minőségétől és a szemcsemérettől függ. Ennek a módszernek a legfőbb hátránya maga a korona magas költsége, amely 30 dollárról 80 dollárra terjed.

  4 módú - fúrás kör alakú fúróval csempével vagy "ballerinával"

  Ennek a módszernek az a lényege, hogy a rúdra szerelt mozgatható vágó egy elektromos szerszám segítségével forgatható egy vezetőfúróval együtt. A szerszám mozgatásának és a rúd mozgatásának képessége miatt a szerszám a rúd hossza mentén bármilyen kívánt furatátmérőhöz igazítható. Nagyon kényelmes és lehetővé teszi, hogy ne vásároljon például különböző átmérőjű koronák széles választékát.

  Egy másik jelentős előnye ennek az eszköznek a használata az ára, ami kicsi, és a 10 és 15 dollár között mozog.

  A fúrási folyamatot több lépcsőben állítom elő:

  1. Jelölje meg a kör közepét;
  2. A körfúrót a szükséges átmérőhöz igazítom;
  3. Átvágtam az üvegezett réteget;

  4. A csempe hátoldalán egy hornyot készítek;

  5. Elvágtam egy lyukat az elülső részből.

  Sok előnye mellett ez a módszer hátrányai is vannak:

  Először is, ez az eszköz nem úgy tervezték, hogy nagyon nagy számú vágást eredményezzen. Az ilyen fúrógép élettartama 30-40 lyuk, bár otthoni használatra ez elég.

  Másodszor, az eszközt nagyon óvatosan kell használni, és vágáskor alacsony sebességet kell alkalmazni. Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, akkor a vágási ponton a csempe csiszolásának valószínűsége magas.

  5 irányban - nagy átmérőjű furatok

  Nagy átmérőjű lyukak beszerzéséhez az alábbi módszert használhatja.

  - megkeressük a központot és rajzoljuk meg a szükséges átmérő körét;

  - az elektromos fúrógépet egy kis átmérőjű kerámiával (vagy egy közönséges betonfúró fúrógépen) töltsük be, amelynek segítségével a lyuk belsejéből a teljes kerület mentén fúrunk. A lehető legközelebb kell lenniük egymáshoz.

  - távolítsa el a fúrt belsejét. Csapos vagy fogó használatával távolítsa el a megmaradt barázdákat a lyukból.

  - végül csiszolópapírral vagy csiszoló kővel csiszolja a belső átmérőt.

  Ha ezeket a módszereket használja, soha ne használjon ütőhangszereket. Használata szétválogatáshoz vezethet, mert nagy merevséggel és keménységgel, nagyon törékeny.

  Most már tudod, hogyan kell fúrni lyukakat a csempe a saját kezét segítségével különböző vágóeszközök.

  Videó: Hogyan készítsünk lyukat a cserépben körkörös fúróval?

  A jövőben azt tervezem, hogy folytatom a csempékkel kapcsolatos cikkek sorozatát, és a következő cikket arra fogják fordítani, hogy miként tilos a falakon falat csempézni.

  Hogyan kell fúrni egy csempe: válassza ki a megfelelő fúró

  Számos ok van arra, hogy kerámia burkolatot készítsenek:

  • vízvezetéket kell tartania;
  • telepítse a kimenetet;
  • lerakja a polcot a falon;
  • beágyazott törölközőmelegítő.

  A lyuk fúrása nem jelent problémát, de az a tény, hogy a fúrólapok fúrásának folyamata megtörni vagy felszakadni, gondot okoz. Felállítva maguknak a feladatot, hogyan kell megfelelően fúrni cserépcserépet annak érdekében, hogy ne károsítsa az integritását, a szakemberek és a kézművesek sokféle módon próbálkoztak.

  Kerámia burkolólapok fúrásának folyamata

  Milyen eszközökre van szükség a kerámia lapok fúrásához?

  1. Villamos fúró, a fúrás minimális sebességgel történik.
  1. Akkus csavarhúzó, maximális fordulatszámmal 800-1000.
  1. Csavarhúzó kis sebességgel.
  2. A kézi fúrógép 12 mm-es kis furatátmérő fúrásához használható.

  Mi a teendő a csempe, amikor a fúrás nem szakad

  1. Amikor a lyukakat fúrja a csempe, akkor a kerámia szélétől legalább 15 mm-re kell visszavonni. Ebben az esetben a repedés veszélye minimális.

  A fúrás helyének kiszámítása

  1. Mielőtt fúrni egy lyukat a csempe, akkor áztassa a csempe 30-60 percig vízben. Ez segít csökkenteni a forgácsolás vagy repedés lehetőségét.
  2. A fúrás helyét egyszerűen vízzel nedvesítheti, ennek az elővigyázatosságnak köszönhetően elkerülhető a burkolólap felosztása vagy a falazott falazat cseréje.
  3. A legjobb megoldás az lenne, hogy lyuk alakuljon ki a csempe között. Ebben az esetben a kerámia burkolólapok felosztásának kockázata minimális. De ez a módszer nem mindig lehetséges.

  Kerámia burkolólapok fúrása a dugók alatt

  Fúrás funkciók

  Hogyan lehet fúrni egy lyukat egy cserépben? Ilyen kérdés merül fel, amikor a csempékkel, szekrénnyel, lámpákkal, polcokkal vagy egyéb fürdőszobai kiegészítőkkel bélelt falon kell lógni.

  Ha a csempe, amelyet fúrt, szakadt vagy repedezett, akkor meg kell változtatnia az egész szektort.

  Ha lyukat kell fúrnod a csempe - akkor egy kis trükköt kell használnod.

  A cserép megmunkálása előtt fontos, hogy két nem túl kellemes pillanatot vegyen figyelembe:

  • a csempe felülete nagyon csúszós, a csempe pedig folyamatosan lecsúszik;
  • a csempékhez, a téglákhoz és betonokhoz nem alkalmasak, mert osztják.

  Az első probléma egyszerűen megoldható: szükség van a maszkolószalag felvételére és a csempefelületre ragasztására, hogy a fúró ne fékezzen.

  A maszkolószalag alkalmazása a fúró elcsúszásának elkerülése érdekében

  Mi fúrni?

  Fúrjon lyukat egy cserépbe, hogyan és hogyan lehet ezt tenni? Ehhez vegyen egy fúrógépet, amelyben a vágó rész szélesei sokkal keményebb, mint a kerámia lapok felülete.

  Tehát milyen fúrókra van szüksége?

  1. Fúrjon egy gyémántporral. A fúrólapok ilyen fúróval a legdrágább és leghatékonyabb módja.
   Nem mindenki engedheti meg magának, hogy vásároljon ilyen fúrógépeket, hogy néhány lyukat készítsen. Érdemes megvásárolni a fúrótornyokat egy gyémánt hegyével, ha szakszerűen meg kell tennie a lakásjavítást, akkor elég gyorsan fizet.

  Gyémánt lerakódás a fúrógépen

  1. Fúró a gyeditovy hegyével. Csempézés ilyen fúró fog kerülni sokkal kevesebb, mivel ez a fúró olcsóbb, mint a gyémánt. Meg lehet vásárolni egy speciális boltban vagy a piacon.
  1. Speciális fúrók csempe a fürdőszoba és az üveg. Hasznos lehet a mindennapi életben, ha a pénzügyek lehetővé teszik, akkor megvásárolhatja.

  A lyukak fúrási folyamatának sorozata a tüskék számára

  1. Azon a helyen, ahol a lyukat fúrja, ragasszon el egy darab maszkoló szalagot.
  2. Jelölje keresztre a pontot, ahol fúrásra lesz szükség.
  3. Helyezze be a szükséges fúrógépet (gyedit, gyémánt vagy speciális) a lyukasztóra vagy a fúróba.
  4. Alacsony fordulatszámnál fúrjon lyukat a cserépben.
  5. Miután a burkolólapot fúrták, ki kell cserélni egy betonhoz szokásos fúrót. A méret a dugó méretétől függ.

  Tipp: a kívánt mélységig a furatig speciális ütközőt alkalmazhat, vagy egyszerűen egy kis darab elektromos szalagot ragaszthasson a fúróra, miközben megmutatja a kívánt mélységet.

  1. Fúrja le a furatot a végére, távolítsa el a fúrót.
  2. Távolítsa el a lyukat a beton és a porrém eltávolításához.
  3. Helyezzen be egy dugót a lyukba, és néhány milliméterre be kell lépnie a csempebe.

  Fontos: ez a módszer lehetővé teszi maximum 15 mm átmérőjű lyuk fúrását.

  Cserépfúrók

  Fúrólapok az aljzat vagy a cső alatt

  Hogyan kell fúrni a csempe, milyen eszközöket lehet használni ehhez?

  Gyémántfúrású perforátor

  A gyémánt bevonattal ellátott koronák ára közvetlenül a minőségétől függ, de ez még mindig drága öröm.

  Tipp: Koronát használhat speciális povitovymi fogakkal, amelyeknek elégnek kell lenniük 15-30 lyukra.

  1. A cserép megmunkálása előtt lapos, nem túl kemény felületre kell fektetni (lehet fa).
  2. A csempejelzés elülső oldalán egy fúrás helyét.
  3. A lyukasztó fúró segítségével a kívánt méretű lyuk.

  Ez a módszer a leggyorsabb és legbiztonságosabb.

  Fúrjon egy gyémántot

  Hogyan kell fúrni egy csempe?

  A következőket kell tennie:

  1. Jelölje meg a lyuk helyét.
  2. Fúrja ki a fúrócserét a csempe elülső részéből anélkül, hogy túl nagy nyomást gyakorolna a fúróra.
  3. Ha a korona gyémánt bevonattal jó állapotban, két-öt percig, akkor egy lyukat a kívánt átmérő.

  Fúrólapok fúróval

  Fúrás kör alakú fúróval - "ballerina"

  Mit kell fúrni csempe, ha meg kell fúrni egy lyuk egy nem szabványos méretű?

  1. Állítsa be a szükséges furatátmérőt (például 5 cm-re, majd a távolságot a fúrók között 2,5 cm-re kell állítani).
  2. Ismertesse a fúrás helyét.
  3. Indítsa el a fúrólapokat.

  Tipp: a balerina alacsony fordulatszámmal fúrja meg a csempeit, és határozottan fogja a csempeit, hogy a fadarabból kifolyó lapok darabjai ne okozzanak ártalmat, biztonsági szemüvegeket is kell használni.

  Tipp: a fúró fúrásának folyamata nem tud lengetni, egy speciális állványt használhat a fúróhoz.

  Fúrás fúróval, gyémánt hegyével

  Ez a módszer alkalmazható abban az esetben, ha nem lehet koronát kapni.

  Hogyan kell fúrni a cserépet?

  1. A csempe előlapján a kívánt lyuk átmérője legyen. Ha ez egy kapcsoló vagy aljzat, akkor egy bizonyos méretű dobozt vegyen fel, csatolja a csempehez és rajzoljon rajta egy ceruzát.
   Ha a lyuk a vízcső alatt, használhat egy iránytűt.
  2. Fúrja a fúrót a furat teljes kontúrján, úgy, hogy a szél legalább 1-2 mm-rel a tervezett vonalon túlnyúlik (legfeljebb 20 lyuk átmérője 4-6 mm).
  3. Óvatosan ütés.
  4. A fennmaradó fogakat meg kell törni fogóval vagy fogóval.
  5. A vágott felület csiszolása.

  Ez a módszer a leghosszabb, és jelentős türelmet és készségeket igényel.

  Kontúrfúrás

  Fúrás volfrám magfúróval centráló fúróval

  Ez a módszer alkalmas abban az esetben, ha a csempe már le van fektetve.

  1. Annak megakadályozására, hogy a korona lecsússzon és csússzon a fúrási folyamat során, ajánlatos egy különleges sablont használni a kívánt lyukátmérővel.
  2. Nyomja meg a sablont a falhoz.
  3. Nyomja le a fúrót a bitgel és készítsen lyukat.


  A kerámia burkolólapok fúrásához sokan elég nehéz, mert nem tudják, hogyan és hogyan fúrja a csempe.

  Leggyakrabban meg kell fúrni a már a falra vagy a padlóra fektetett csempe, ezért óvatosan kell eljárnia, nehogy károsítsa az egész falazatot. A legfontosabb dolog a helyes fúró kiválasztása, amely a tervezett céloknál jobb, mint a többi.

  Hogyan lehet fúrni egy lyukat egy csempe: a szabályok és árnyalatok a munka, a tippek a mesterek

  Figyelem! Weboldalunkon online 3D konyha tervezőt szerzett. Megismerkedhet vele és álmaid konyháját tervezheti teljesen ingyen!

  Azonban a kezdõ mestereknek gyakran van kérdésük a kerámia burkolólapok fúrásával kapcsolatban - az anyag, különösen az üvegezett felület miatt, nagyon törékeny és hajlamos a forgácsolásra és a repedésre. Ezenkívül erős koptató hatást gyakorol az alkalmazott szerszámokra.

  Ha nincs lehetősége vagy vágya arra, hogy kapcsolatba léphessen a professzionális javítóművekkel, akkor a technikát saját maga tudja elsajátítani.

  Hogyan fúrja csempe: az előkészítő munka

  Megvizsgálni a kérdést, hogyan kell megfelelően fúrni csempe, kezdve, akkor kell gyakorolni a termelési hulladék vagy anyagok maradnak szemben a falak. Az első alkalommal sikeresen fúró a csempe valószínűleg nem sikerül.

  Fontos, hogy pontosan megjelölje a kezelendő területet. Ehhez használjon egy darab maszkoló szalagot. Nem minden jelölőceruza marad a jelölésen a csempe felett, és a feljegyzett jelek többsége "elkenődő" lehet a gondatlan mozgással. A tapadószalag egy részét a kezelendő területhez ragasztják, és a jelölést már elvégezték.

  A ragasztószalag használata megkönnyíti a fúrást is - maggal történő munkavégzéskor, a csempe károsodásának és a forgácsképződésnek a valószínűsége továbbra is fennáll.

  A cserepek fúrásának legjobb módja a munkálatok elvégzése. Ezt megelőzően alaposan fel kell készíteni a munkahelyet: elegendő helyet kell biztosítani ahhoz, hogy olyan anyagot helyezzen el, amely nem akadályozza a vetőgép áthaladását. Mint ilyen anyagok használhatók:

  • egy fa;
  • lemez;
  • gipszkarton.

  A munkálatok megkezdése előtt minden egyes szükséges eszköz rendelkezésre állását előre kell aggódnia.

  Fúrási lyukak: a szükséges eszközök

  Nagyon nemkívánatos az ilyen csempék fúrásával sokkoló munkákkal ellátott szerszámok használata - a munkaterületen helyrehozhatatlan károkat okozhatnak.

  A következő eszközöket használják a fúráshoz:

  • elektromos fúró vagy erőteljes csavarhúzó: fontos, hogy e mechanizmusok használatakor a fúró fordulatszámának növekedése egyenletes;
  • kézi fúró: ahhoz, hogy apró lyukakat alakítsanak ki a kerámia burkolatban, elegendő egy kézi mechanizmus, és a fordulatszámok száma önállóan állítható;
  • szabványos keményfém fúrókoronák: ezeket a szerszámokat a cserép legnehezebb rétegének áthaladása után ajánlott használni;
  • lándzsás fúrószárak a csempékkel való munkához a legkényelmesebbek a kis lyukak kialakításához a tüskékhez;
  • kemény rétegű acélszögű élezésű fúrók - a leghatékonyabb a fúrólapok fúrásához, elég ahhoz, hogy elegendő mennyiségű munkát végezzenek;
  • Gyémánt bevonatú fúrófejek: leggyakrabban a szakemberek; a nagy átmérőjű lyukak létrehozásakor kényelmesen működik velük; különleges lyuk van a megsemmisült cserépmaradványok visszavonásához;
  • drill- "ballerina": alkalmas újoncok ritka munkáira, három-kilenc centiméter átmérőjű furatok fúrásához;
  • vezetők: fúráshoz használt "nem játszott" a nagyobb pontosság érdekében; a falra szerelve speciális tapadókorongok segítségével, és ne engedje, hogy a szerszám "ugorjon le" a munkahelyről;
  • vízfúvók: akkor használják, ha a fúró erőteljesen túlmelegszik a hűtőfolyadék (víz) fúrás helyére történő bejuttatására;
  • védőszemüvegek és kesztyűk.

  Fúrás: általános ajánlások

  A fúráshoz ne használjon túl nagy fordulatszámot: elegendő, ha a szerszám fordulatot hoz létre 100-400 fordulatszámmal. A kívánt fordulatszám függvénye az anyag típusától és bevonásától függ.

  Ne tegyen túl nagy nyomást a munkagépre - ez a csempe megsemmisüléséhez és túlmelegedéséhez vezethet.

  Vízfúvók és vízszintes felületen végzett munkák esetén a helyi hűtési módszert alkalmazhatja. Ehhez a munkaterületen a penészgomba tömlőt, amely hideg vízzel van töltve.

  A felület megfelelő fúrásához mindig fúrót vagy csavarhúzó fúrt kell elhelyezni a munkaterületre merőlegesen. Speciális eszközök nélkül ezt a paramétert függetlenül kell felügyelni.

  Soha ne hagyja figyelmen kívül a védőeszközöket - a fúró kerámia burkolatokon végzett munkákat mindig kis darabok szétszórása kísérte, amelyek különösen veszélyesek, ha szemmel érintkeznek.

  Hogyan kell fúrni egy kis lyukat

  A falak fúrása - a leggyakrabban használt munka típusa. A fürdőszobák vagy az egészségügyi helyiségek üzemeltetése során gyakran új tartozékot kell felakasztani a már csempézett felületen. Ilyen célból, hozzon létre lyukakat a falak a kis átmérőjű, amelyek helyezett tiplik.

  A fúrás előtt fontos, hogy a helyes jelöléseket a falra helyezzük: nem kívánatos, hogy a lyuk 15 mm-nél közelebb kerüljön a csempe széléhez - nagy a forgácsolási valószínűség és a bevonat egyéb károsodása.

  A méreteknek meg kell haladniuk a dugó átmérőjét 1-2 mm-es dugóval. Miután áthaladt a csempe vastagságán, kívánatos, hogy a fúrót a szokásos szerszámra cserélje a falak lyukasztására, hogy ne kerüljön jobb részre. A folyamat során óvatosan gondoskodnia kell arról, hogy a fúró ne menjen lefelé, és ne károsítsa a cserépet. Ezután óvatosan kalapálni kell a csavart a falba.

  Hogyan kell fúrni csempe: létrehozása lyukak nagy átmérőjű

  A nagyméretű lyukak létrehozásának módja, amelyet a javítóberendezések használnak, régóta a leginkább időigényes. Ha a szükséges méret teljes kerületén van, először kis lyukakat fúrjon. Ezután a felületet csavarhúzóval, fájlokkal és kalapácsokkal "módosították". A lehetséges szabálytalanságokat csiszolópapírral tisztítják.

  A legegyszerűbb módja a fúrók helyett a koronák alkalmazása. Nagyon könnyebb a vezetők használata. Ez utóbbit a falra szereljük fel, a mester csak gondosan fúrja meg a kívánt átmérőjű lyukat.

  Nem lehet egyszerű módszert hívni egy "ballerina" fúró használatára. A munka elején egy kis lyuk van fúrva a kör közepén, amelybe a szerszám középponti fúrója be van helyezve. Fontos a balerina mozgatható lábának beállításakor, hogy ne feledje, hogy ebben az esetben a sugarat, nem az átmérőt módosítják (azaz a méretet fel kell számolni). Ezután erősen rögzítse a reteszelőcsavart, hogy a szerszám ne mozduljon el.

  Ha ezt az eszközt használja, akkor ellenőrizni kell a kis fordulatokat és a sima nyomást a csempefelületre. Szükséges továbbá annak biztosítására, hogy ugyanaz a mélység fennmaradjon a kör minden részében végzett fúrásnál. Általánosságban a "ballerina" használata megköveteli a lyuk éleinek kitöltését csiszolópapírral.

  Az ilyen jellegű munkák látszólagos összetettségével akár egy kezdő mester is képes lesz ilyen csempék fúrására. Csak a szabályok betartását és a javítás során jó minőségű eszközöket kell használni.