Legfontosabb > Fürdő

Fürdő lábazat - változatok és ragasztási szabályok

A helyiségek helyes elrendezése a vízkezelési eljárások elfogadásához azt sugallja, hogy a bútornak és a falaknak a vízvezetékek csomópontjainak összes rését gondosan lezárják. Ennek oka a nedvességnek a bélésanyagokra gyakorolt ​​negatív hatása.

A gomba és a penészképződés valószínűségének minimalizálása lehetővé teszi a fürdőkád lábát, amelyet a járdaszegélynek is neveznek. Megakadályozza, hogy a víz áthaladjon a betét és a függőleges felület közötti ízületeken, és a higiéniás terem dekorációját teljesen tökéletesítse.

A fürdőszobákban használt összes határt mennyezetre (filék), padlóra és falra osztják. Az első és a második típus termékei inkább díszítő jellegűek, mint gyakorlati feladatokat látnak el. Felülmúlja a befejező anyagok beszerelését követő réseket. A meglévő bélés színe szerint válogatnak, így harmonikus belsőséget biztosítanak az egészségügyi helyiségben.

A harmadik típusú alaplapok lezárják az ízületeket a falak és a fürdőszoba között. Ezek:

 • polietilén (öntapadó);
 • műanyag, akril (PVC);
 • kerámia.

Az első egy bizonyos szélességű polietilén szalag formájában készül. Varróoldalukon van egy réteg ragasztó, amely védőfóliával borított. Az ilyen termékek előnyei:

 • elfogadható ár;
 • egyszerű telepítés

Az öntapadó határok hiánya - rövid élettartam. A ragadós összetételt gyorsan vízzel lemossák, ami a lábazat tömítettségének megsértéséhez vezet. Rendszeresen változtatni kell. Ezért a polietilén termékek mindig rögzítésre kerülnek a falak befejeződése után.

A PVC-termékeket univerzálisnak tekintik. Különböző formákban, méretekben, textúrákban és színárnyalatokban kaphatók. Ezek a csempékre vannak szerelve, amelyek csempézett fürdőszoba vagy alatta vannak. Az ilyen lábazatok biztosítják az ízületek tömítettségét a gumi szűk betétek miatt, szorosan a védett felületek mellett.

A műanyag korlátok előnyei - a minimális ár, a hatalmas tartomány, a könnyed telepítés a saját kezével. Hátrányaik közé tartozik a rövid működési idő és a gondozás nehézsége:

 • Az akril alaplapok hajlamosak a gyors szennyeződésre. Azokat a kefékkel tisztítják, amelyek megkarcolják az anyag felületét. Ennek a repedésnek köszönhetően megformálták a fürdő megjelenését gumi oldalúakkal (betétek).
 • A PVC szerkezetek elvesztik vonzerejét a mosószer készítmények és a víz hatása alatt. 3-5 évente újakat kell kicserélni.

A kerámia határok, amelyeket gyakran sarkoknak neveznek, nincsenek ilyen mínuszok. Sült agyagból készülnek. Korlátlan élettartamuk jellemzi, és teljesen kizárják a vízszivárgás valószínűségét és az egészségügyi helyiség padlójával való érintkezést.

Az ilyen termékek különböző színekkel és geometriai paraméterekkel rendelkeznek. De a telepítés speciális szerszámokkal történik, és fokozott óvatosságot igényel. Egy pontatlan mozgás vágás közben, és kerámia repedések.

Kerámia alaplapok - a legjobb lehetőség a fürdésre

A fürdőszoba sajátos körülményei - állandó páratartalom, hőmérsékletváltozás, vízzel való érintkezés - igénylik a kiváló minőségű és megbízható dekorációs anyagokat. Kerámia fürdő alaplapok - csak egy ilyen anyag, a legmegbízhatóbb társaik között.

Kerámia alaplapok előnyei és hátrányai

A fürdő és a csempe közötti összekötőt védeni kell a víz behatolásától, különben a szivárgás helyén állandó páratartalom következtében magas a penészképződés valószínűsége. Ezt a lábazatot használják, amely műanyagból, polietilénből vagy kerámiából készülhet, fürödni is használható.

A kerámia lábazat különösen kedvelt minőségi jellemzői miatt:

 • tartósságot és erőt. Tökéletesen tolerálja a szélsőséges hőmérsékleteket, ellenáll a deformációnak és a sokknak;
 • alacsony nedvesség felszívódás és vegyi ellenállás. Mivel a fürdőszoba olyan helyiség, ahol a samponokat és mosószereket folyamatosan használják, fontos, hogy a kerámia alaplap évek óta megőrizze eredeti megjelenését;
 • számos lehetőség. A kerámia fürdőállvány különböző színválasztékban készül, sokféle méretben és textúrában áll rendelkezésre, így a fürdőszobát tetszés szerint alakíthatja ki.

És bár költsége magasabb, mint az analógoké, az ár / minőség arány a legjobb.

Kerámia talppal rendelkezik és hátránya - erős mechanikai igénybevétellel. Az ütközés helyszínén le lehet vágni vagy megrepedni. De még ilyen kellemetlen helyzet esetén is csak egy lemezt lehet kicserélni anélkül, hogy eltávolítaná az egész járdát.

Kerámia szegélylécek telepítésének módja

A kerámia fürdő alaplapok két fő módon vannak felszerelve:

 • csempe ragasztó vagy cementhabarcs segítségével. Ezt az opciót kell választani, ha a felület, amelyen a talapzatot lefektetik, még nem is, a talapzat segít a maszkolásban;
 • vízálló univerzális tömítőanyag használatával. Ezt az opciót leggyakrabban a vízvezeték szerelvényekbe történő beszereléshez használják. De a felületeknek tökéletesen laposnak kell lenniük, így nincsenek repedések.

Felszerelés a csemperagasztó jelentős hátránya - szükség van a habarcs az ízületek, ami végül, befolyása alatt nedvesség, elveszti eredeti megjelenését, héja és összeomlani. De mindig frissíthető.

Szerszámok és felületek előkészítése

Bármelyik stílusú opciót is választja, a telepítésnek fel kell készülnie a felület előkészítésével. Ha a kerámia lábazat kell fektetni a már csempézett, akkor le kell törölni egy nedves ruhával, majd száraz is, hogy távolítsa el a port. Ha a lábazat a falra van fektetve, akkor a felületet csiszolópapírral tisztítsa meg, távolítsa el a port és alapozza be.

Ha a fal és a fürdőszoba közötti helyiség kis méretű, akkor tömítőanyaggal van feltöltve. Ha a fürdőszoba és a csempe közötti sarok széles, akkor a megbízhatóság érdekében ajánlott a habarcs használatát.

A telepítéshez a következő eszközök és anyagok szükségesek:

 • csempe ragasztó;
 • primer;
 • szilikon tömítőanyag;
 • habarcs;
 • spatulák (fém és gumi);
 • ragasztó előkészítő tartály.

Maga a kerámia szegélyt előzetesen fel kell készíteni - a felszíni felület hosszának mérésével. A fali lábazatot külön-külön és csempével lehet megvásárolni, amelyet a falakra kell helyezni.

A telepítéshez a járdaszegély következő elemei szükségesek:

 • sarok (közvetlenül a megfelelő lemezek);
 • csillag vagy vágott 45 ° (a belső sarokban történő elhelyezésekor), általában egy készletet vásárolhat, de ellenőrizze a hangszínt. Ellenkező esetben a fő lábazat, mondjuk fehér lesz, és adja a belső sarok (csillag) kék vagy krémes, és mindez nem lesz harmonikus;
 • dugók - a végükön való szabad távolság érdekében.

Ha vágókorongokra van szükséged, akkor előzetesen meg kell csinálni, önállóan, vékony gyémánt körökkel. Ugyanaz a szolgáltatás metszés lehet a fémműhelyben vagy az üvegműhelyben.

Fontos! Javasoljuk, hogy határrétegeket vásároljon egy margóval, hogy az egyik lemezen sérülés esetén cserét lehessen készíteni.

Telepítési eljárás

Ha a kerámia lábazatot folyékony körömre vagy tömítőanyagra ragasztják, akkor a szerelés nagyon egyszerű - a ragasztót minden egyes rúdra óvatosan alkalmazzák, és a felületre vannak felhelyezve. Szárítás után (általában minden második napon) a varratokat szilikon tömítőanyaggal vagy a kerámia burkolólapokkal lezárják.

Fontos pont! Ha megvan a lehetősége és készsége arra, hogy dörzsölje a habarcsot, akkor jobb használni, mert a habarcs jobban ellenáll a penésznek és a penésznek. Ha ez nem lehetséges, akkor a tömítőanyagnak higiénikusnak és gombaellenes tulajdonságokkal kell rendelkeznie.

Ha a fürdőalapot a csemperagasztóra helyezzük, az eljárás kicsit bonyolultabb lesz:

 • a cserépragasztót előzőleg elkészített tartályban hígítjuk;
 • a léceket vízzel megnedvesítik a fektetés előtt a jobb tapadás érdekében;
 • a heveder hátoldalán spatulával ragasztót alkalmaznak, a hevedert a felületre nyomják, a felesleges ragasztót eltávolítják;
 • a határ alábbi részeit ugyanúgy kell elhelyezni.

Egy nappal később, amikor a csemperagasztó száraz volt, a fürdőkád lábazata nagy réseknél volt látható. Ha igen, akkor töltse fel őket tömítőanyaggal, ha nem - akkor azonnal megkezdheti az ízületek ragasztását.

A fugázást gumihevedernél végezzük. A keveréket varrással töltöttük, a felesleget szivaccsal eltávolítottuk. A habarcs 6-8 óra. Ezt követően elkezdheti használni a fürdőszobát.

Hogyan kell ragasztani a járdát a fürdőben: a telepítési szabályok elemzése és a telepítési utasítások

Az egészségügyi berendezések értékesítésének statisztikája azt sugallja, hogy míg a fürdőszobák elrendezése során a felhasználók inkább fürdők. Kedvezőbbek, könnyebben telepíthetők, bár nem védik az épületszerkezeteket a nedvességtől, például a zárt zuhanyzókból vagy a hidroboxokból.

Ebben az esetben a nedvesség problémájának megoldása főként arra a kérdésre korlátozódik, hogy milyen anyagot és hogyan kell ragasztani a kádat a fürdőbe a megbízható vízszigetelés biztosítása érdekében.

Kiválasztás a járdára

Csak nem tudják lezárni az ízületet a fürdőszoba és a fal között - szokásos cement-gittet használnak, vagy ragasztanak műanyag sarkokat egy konyhaszekrényhez.

De kifejezetten ezekre a célokra tervezték:

 • Rugalmas ragasztószalag. Ezt ideiglenesen (egy vagy két évig) védik a nedvességtől;
 • Műanyag sarok. Olyan sokkal tartósabb szolgáltatásra tervezték, amely könnyen cserélhető, ha szükséges - a szoba felújításakor, a fürdő megváltoztatásakor vagy a termék sárgulása miatt.
 • Kerámia vagy természetes kőből készült határ. A legköltségesebb megoldás jó javításra szolgál, megbízható vízszigetelésként szolgál.

A fenti termékek mellett gyakran használnak habos vagy polisztirol habból készült határokat. Mivel azonban nem nedvességállóak, és nem a fürdők oldalára történő beépítésre szánják őket, nincs értelme tovább vizsgálni.

1. opció. Műanyag sarok a nedvesség védelmére

A falak és a fürdőszoba közötti csuklócsatlakozás a legpraktikusabb megoldás a műanyag járda. A termék élettartama nem túl hosszú, de ezt könnyen ellensúlyozza az a tény, hogy olcsó, könnyen telepíthető és leszerelhető.

Illeszkedhet a csempe és alatta. Az értékesítés során számos lehetőség áll rendelkezésre, különböző méretekkel, kötőelemekkel, bármilyen színnel és árnyalattal.

2. opció. Kerámia elemek kerete

A fürdőszoba kerámia sarkát gyakran csempével vagy külön-külön vásárolják meg - széles skálájuk jellemzi. Ez a határ megbízhatóan elszigeteli az ízületek szivárgását, hosszú élettartammal rendelkezik.

A kerámia határok előnyei közül a következőket jegyezheti külön:

 • a sárgulás ellenére;
 • nagy mechanikai szilárdság;
 • vegyi ellenálló képesség a mosószerekhez.

Lehetetlen kihagyni a kő - márvány, gránit figyelmét és határait. Ezeket akkor használják, ha korábban már használják ezt az anyagot a belső térben, például fürdőkád, mosdó vagy díszítő betét készítéséhez, amikor a falak felé néznek.

3. opció. Rugalmas szalag az ízületek szigeteléséhez

A szalag öntapadó elem a legegyszerűbb módja annak, hogy megóvja a fürdő mögötti helyet a szivárgásoktól. Ez egy polietilén szalag belső ragasztóval, amely védő réteggel van bevonva.

A szalag sarka nem áterzi a vizet, és képes kitartani a dinamikus terhelést a bővítés és a tömörítés során.

Az ilyen elem ideiglenes intézkedésnek tekinthető, amely előbb-utóbb cseréhez lesz szükség, mivel a ragasztókészítményre alkalmazott rétegek nem nagyon jó minőségűek. Ezenkívül a beépítéssel nehéz a sarkoknál a megfelelő ízületek elérése.

Általános szabályok a süllyesztési sarok számára

Bármilyen anyagot választanak a fal és a fal közötti ízületek tömítéséhez, van néhány alapvető formai részlet. Nélkülük, alig lehet sikeresen befejezni a telepítést és biztosítani a kiváló minőségű tömítést.

Felület előkészítése a telepítéshez

Függetlenül attól, hogy mikor és milyen fürdőszobai sarokból áll, gondosan elő kell készíteni a felületet: tisztítsa meg és zsírtalanítsa. Ezeknek a készítményeknek a használata nélkül nehéz lesz megbízhatóan beállítani a járókeretet a fal- és fürdőfelületekkel.

Először is tisztítsa meg a fürdő oldalát, távolítsa el a port, a szappanokat és a gombákat. Használhatja ezt a folyékony mosószert, szódát. Az asztali ecet vagy speciális vegyi anyagok segítenek a gombás kolóniák leküzdésében.

Zsírozza fel a felületet szóda vagy savalapú termékekkel (az anyagtól függően). A műanyag kanyarban jobb a fehér szellem vagy a benzin használata - nem oldja fel a műanyagot. Ezután a felületet vízzel mossuk és megszárítjuk.

Ettől a ponttól kezdve nem érheti meg a kezét. Minden munkát gumi kesztyűben végezzünk, és csak tiszta szivaccsal vagy súrolószerrel - a zsírt nem szabad megengedni a kezelendő felületre.

Ragasztószer alkalmazása

Ha a fürdőszoba és a fal közötti rés nagy, akkor azt meg kell javítani, mielőtt maga a gát magába foglalná. Ehhez nedvesítse fel a felületet vízzel, és nagyvonalúan töltse fel vízálló habra.

Annak érdekében, hogy ne foltolja azt a területet, amelyen a járdát lefektetik, maszkoló szalaggal védett. A hab felhordása után kissé megszórjuk vízzel, és egy napig hagyjuk, amíg meg nem erősödik. Ezután a felesleges anyagot éles késsel vágják le, és eltávolítják a szalagot.

Ha a kádat a fürdőbe rakja, ha nem öntapadó szalag (bár erősíthető), használjon folyékony szöget, szilikont vagy poliuretán habot. A fő dolog, hogy a ragasztóanyag nedvességálló, mert gyakran érintkezik a vízzel.

Szilikon tömítőanyagot használnak a rések és az ízületek vízszigetelésére. A legjobb, ha fertőzésgátló és fungicid hatású adalék anyagot használnak, amely ellenállhat a gomba ellen.

Akváriumokhoz használható tömítőanyagot használhatunk - ez a leginkább vízálló, nem öntött forma, viszonylag olcsó, és jól tapad a felülethez, mert még több száz literes tartályok előállítására is alkalmas.

A ragasztó alkalmazása előtt meg kell mérni a területet, meg kell vágni a kívánt méretű határoló elemeket, és fel kell ragasztani a telepítési helyre. Csak akkor, ha az ízületek és a méretek egymáshoz közelednek, ideális esetben egy sarok egy töredékét lehet ragasztani.

A ragasztót olyan módon alkalmazzuk, hogy egy vékony réteggel kitöltse a járda és a felületek közötti teljes térséget. A ragasztónak meg kell töltenie az összes szabálytalanságot - a burkolat vagy a műanyag burkolat ízületeinek behúzása.

Különös figyelmet fordítanak a sarkokra. Távolítsa el a felesleges szert és a ragasztó felületét egy gumi spatulával szintelje ki. Átlagosan egy fürdő körülbelül egy henger szilikon tömítőanyagot tartalmaz. De ha nagy hézagok és hornyok vannak, akkor kettő is használható.

Műanyag sark felszerelése

A sarok elhelyezését a sarkon indítja el. Egy bizonyos méretű elemet levágnak, a szöget 45 ° -ban levágják a test és a fémfűrész segítségével. A következő szegmenst azonnal felkészítheti és ellenőrizni tudja az ízületek helyességét és a szűk keresztmetszetet a felületen.

Ha a fürdőszoba és a fal közötti helyet korábban habbal töltötték, akkor bizonyos helyeken megzavarhatja a járda szabad illeszkedését. Ebben az esetben le kell vágni.

Tartsa a járdaszegélyt a kádban, ragassza fel rá a ragasztót (2 mm-rel magasabbra) a falon. Ugyanez a padló alján, a fürdő oldalán 2 mm alatt van. Ez a korlátozás nem teszi lehetővé a szilikon számára, hogy megfestesse a felületeket.

Ezután "folyékony körmöket" vagy összeszerelő habot helyeznek a telephelyre, és a sarokban több helyre nyomják.

Hosszú szakaszokon jobb kezelni négy kézzel. A sarkának vége, amely csupasz vágással végződik, lehajolhat, előmelegítheti meleg vízben, és ragasztóval rögzítheti.

Mielőtt a műanyag gátat a régi fürdő és a fal összekötő vonala mentén elhelyezné, töltse ki a rést, ha ott van.

A vízvezeték és a fal közötti rés kiküszöbölése után biztonságosan folytathatja a műanyag gurítás telepítését.

A határcsatlakozásoknál egy további szilikonos réteg tisztán alkalmazható és vár a polimerizációra. A szilikon tömítéssel végzett munkát +5 ° C és +40 ° C közötti hőmérsékleten végezzük. Az edzés 24-48 órán belül megy végbe.

Kerámia járda felszerelése

Annak ellenére, hogy sokan megijednek a csempézés bonyolultságától, ha akarja, akkor még mindig szakemberek nélkül végezheti el, és elvégezheti a telepítést. Miután tanulmányozta azt a tudnivalót, hogy miként lehet kerámia járdát kialakítani a fürdőszobában és folytatni a telepítést, meg fogod érteni, hogy ebben a kérdésben nincs semmi bonyolult.

Amire szüksége van a stylinghez

A kerámia szegélyek felhelyezése a burkolólapokon nem különbözik attól a műveletektől, amikor más területekről van szó. A burkolat tetején levő sarok "folyékony körömre" van felszerelve, maga a folyamat nagyon hasonlít egy műanyag termék beszereléséhez.

Mielőtt elkezdi, kiszámítja és megvásárolja az anyagot. Mivel a csempe csiszolása megszakadhat, a szükségesnél valamivel többet kell tennie. Az egyenes szakaszokon kívül sarkok és dugók is szükségesek.

A telepítéshez vízálló csempe ragasztót, tömítőanyagot, habarcsot kell készíteni. A szerszámokból egy speciális pisztoly alkalmazható hab, habarcs, simító és bolgár alkalmazására.

Phased job leírás

A kerámia gerendát a falak felé - más szavakkal "a csempe alatt" lehet egymásra rakni. Ebben az esetben a következő sor csempék megbotlik, miután lefektetett a sarkot, és először a legfelső sorban helyezkedik el, majd az alatta egy borda telepíthető. A pecsétet a következő sorrendben végezzük:

 1. Készítsen csempe ragasztót. Az előkészítés arányai és technikája különböző lehet minden egyes márka esetében, ezért kövesse az utasításokat.
 2. A telepítés sarkokkal kezdődik, és ezt a speciális szögelemet használja. A kerámia billet hátulján rakja fel az ilyen mennyiségű ragasztót egy spatulával, hogy kitöltse a helyet a járdaszegély alatt, és jöjjön fel egy kicsit. A felesleges ragasztót később egy spatulával távolítják el.
 3. A négyszögletes elemeket egyenletesen préselik a felületekhez, ha szükség van arra, hogy valamennyire "megfulladjanak" néhány oldalt, akkor egy gumicsapoccsal megérintik.
 4. A következő lapkát ugyanúgy kell elhelyezni. Ha kisebb méretű elemet szeretne behelyezni, akkor rögtönzött eszközök segítségével levágódik. Ez lehet csempevágó, gyémántlemezes daráló, vagy egy közönséges üvegvágó (mázzal vágják, és a csempe a vágási ponton simán megszakad). Helyezze a vágószeletet.
 5. A technológia szerint a következő napon ajánlott nedvesíteni a még nem teljesen fagyasztott határvonalat, hogy a ragasztó megfelelően megemészhessen.
 6. A bélés befejezése után, amíg a ragasztó száraz, törölje le a burkolólapokat nedves ruhával.
 7. Amikor a ragasztó a határ alá kerül, vízzáró habarcsot vagy szilikon tömítést alkalmaznak a varratokra. Miután ezt a járdát megint törölje.

A fürdőkád véletlenül leeső nehéz elemek megóvása érdekében kartonpapír dobozokkal (lehetőleg az egész felületen) borítják. Szalaggal rögzítheti őket.

Hogyan lehet ragasztani egy rugalmas szalagot?

Minden rugalmas, öntapadó határon végzett munkát 10 ° C alatti hőmérsékleten kell elvégezni. Magát a terméket nem szabad nulla hőmérsékleten tárolni. Vásárlásával figyeljen az eltarthatóságra is - a lejárt termék elveszíti ragasztási tulajdonságait.

A termék szélességét a kötés méretétől függően választjuk ki. A fürdőszoba és a fal közötti hézagok lezárásának előkészítése után a felület tisztításához és zsírtalanításához vegye ki a méretet a fürdőből, és vágja el a sarkokat 0,5-1 cm-rel hosszabb ideig, mint a kívánt hosszúság.

Az öntapadó ragasztószalaggal a fürdőköteg lezárásához kövesse az alábbi lépéseket:

 1. A szalag a hosszirányú vonal mentén hajlik, ami kifejezetten erre szolgál.
 2. Ragasszon rugalmas sarokba, fokozatosan távolítsa el a védőfóliát a saroktól kezdve. Azonnal távolítsa el az egész filmet nem szükséges - hosszú szalag tapad a kapura, és a ragasztó bevonat romlik. Annak érdekében, hogy az elemet jobban helyezzük el, a hosszirányú kanyar helyén sík tárgyra nyomjuk, például egy spatulával, és megpróbáljuk károsítani.
 3. A sarok elhelyezésével ismét átmegy, szorosan megnyomva a kezét a fürdő felé. Ne vasalja meg a szalagot, hogy megakadályozza a nyújtást. Egész idő alatt ellenőrizni kell az illeszkedés sűrűségét, különösen a csempe ízületek mélyítésénél.
 4. A következő szegmens is elkezd ragasztani a sarokból, átfedve az előzővel, átfedésben. Miután a második elemet biztonságosan rögzítették a teljes vonal mentén, a szalagok egymásra helyezve szét vannak vágva. Egy éles kés, a saroktól kiindulva, a késsel 45 ° -os szögben vezeti a vágást.

24 órát vesz igénybe a ragasztó rugalmas szalagon történő szárításához. Ebben az időben nem használhatja a fürdőszobát, és megengedheti, hogy a víz bejusson a járdára.

A falnak és a fürdő felületének jobb tapadásához, a fektetést követően fodrászszárral kell felmelegíteni, és a kezével egész hosszában ismét megnyomva tartja. Semmilyen körülmények között ezt nem teheti meg, különben a szalag el fog nyúlni és deformálódni fog.

A műveletek sorrendje és a beépítési technológia megtalálható a műanyag gátfutó telepítésének leírását bemutató részben - teljesen azonosak.

Hasznos videó a témában

Hogyan szereljünk be műanyag gátat:

Jó példa és néhány árnyalat rugalmas öntapadó szalag felszerelésére:

Nem számít, mennyire jól lezárt a csukló, és a lépcsőnek a fürdőre történő felszerelésének lépéseit elvégezték, még mindig fennáll a nedvesség behatolása a pórusokba vagy repedésekbe. Hogy megakadályozzuk a gomba fejlődését, amely nehéz lesz a harcban, meg kell tartanod a sarkokat, és próbáld meg nem hiányozni a megjelenését. A kezdeti szakaszban könnyű vele megbirkózni - elegendő a sarkokat időről időre törölni rendszeres asztali ecettel.

Kerámia fürdőszobai beültetés

A fürdőszobai kerámiatartály megbízhatóan biztosítja az ízületek vízáramlásának védelmét. Ezzel a fürdőszobában és a falakon lévő ízület blokkolva van. Ezenkívül a járda felszerelése simaabbá teszi a falakról a fürdőszobába való átmenetet, így a szoba kialakítása kellemesebb és tisztább.

Különlegességek

A műanyag szegélyezéshez képest a kerámia pozitívabb tulajdonságokkal rendelkezik:

 • Környezetbarát és biztonságos, növekvő hőmérsékleten nem bocsátanak ki veszélyes vegyületeket;
 • Sok vegyszer ellenáll, beleértve az oldószereket, tisztítószereket és tisztítóporokat;
 • Tartós, kopásálló és nem gyúlékony;
 • Könnyen tolerálható a hőmérséklet változás, a méret és a forma megváltoztatása nélkül;
 • Ne felszívja a vizet, mivel alacsony nedvszívó tényezőkkel rendelkezik, különleges bevonat (zománc, máz) köszönhetően.

A műanyag szegélyekkel ellentétben a kerámia több mint 15 évig tarthat. A műanyag alaplapok minőségétől függően legfeljebb 1-2 évig tarthatnak. A kerámiahatárok nem változtatják színüket a teljes élettartam alatt, és nem félnek a magas hőmérsékletektől. Kemény szivacsokkal tisztíthatók.

Különböző kerámia határok különböző színű fürdőszobákhoz

A kerámia alaplapok fő hátránya a törékenység. Ha egy nehéz tárgy leesik a járdára, akkor feltörhet vagy megrepedhet.

Típusok és méretek

A fürdőhöz többféle kerámia alaplap található:

A ceruza egy hengeres alakú vékony kerámia csíkot jelent a külső oldalról. Ez nagyon kis rések, vagy csak dekoratív elemek lezárására szolgál. Például egy ceruza osztja a szobát zónákra, vagy egyetlen elemre bontja őket. E határokon számos virág különféle virágokat ad ki. A hossz leggyakrabban 20 cm, szélessége 1,5 cm.

A sarokkerámia alaplap háromszög keresztmetszetű. A szobában és a fürdőben egyaránt jól illeszkedik. Ezt a típust leggyakrabban az ízületek lezárására használják. Szilárd, többszínű, lapos vagy ömlesztett lábazatokban kapható.

Hosszúsága 20-25 cm, szélessége 3,5-5,5 cm. Egyes gyártók előredezett szegélyekkel állítják elő a sarkokat. Más változatoknál a szegélyek kis sarokelemekkel vannak kiegészítve - csillagok, vagy külön kell megvásárolni. Vannak olyan dugaszok is, amelyek lefedik az alaplapok éleit.

A frieze egy kerámia szegély, amelynek szélessége megegyezik egy szabványos cserépdarabokkal. Különböző színű, hullámosított lábazatok, beleértve a mintákat vagy a mintákat.

Hogyan számoljuk ki a megfelelő összeget és hogyan vágjuk le

Annak érdekében, hogy megtudja a szükséges kerámia határok számát, meg kell mérnie az összes oldalát, amelyet meg kívánsz vágni. A kerület kiszámítása után (minden oldal hosszának hozzáadásával) egy lábazat hosszát kell osztani. Az eredmény felkerült.

Vágja le a kívánt hosszúságot vagy szöget egy csiszolóval, gyémánt tárcsával vagy fogóval. A vágás a lábazat hátoldalán történik. Az első opció használata esetén a vágás sima és sima lesz, és gyakorlatilag nem szükséges törölni csiszolópapírral vagy csiszológépvel.

A darab szépen apró darabokra csíp. Ezután állítsa be az éleket. Ezzel az eszközzel nagyon ügyelnie kell arra, hogy ne károsítsa az egész szegélylécet.

Hogyan készítsünk egy sarokot

A sarokövezet befejezéséhez két szegély szükséges, egyik oldal kivágva. Annak érdekében, hogy a lábazaton egy sarok legyen, 45 ° -os szögben egy egyenletes vágás egy gyémántlemezzel ellátott csiszolóval történik. Ezután egy őrlőgép vagy egy csiszolópapír felülírja. Szintén eladták a befejezett sarkokat.

Hogyan kell ragasztani és ragasztani?

A kerámia burkolólapok lépésről lépésre történő telepítési utasításai:

 1. A falakat és kádakat szennyezik, zsírtalanítják és szárítják;
 2. A jelölés, amelyen kerámia határok fognak maradni, megtörtént;
 3. Miután minden száraz volt, a szilikon tömítőanyagot egy pisztoly segítségével helyezték el az ízületbe. A spatula illessze be és zárja be a fennmaradó apró repedéseket;
 4. A kerámia szegélyek ragasztására ragasztóanyagot használnak, amely ellenáll a penésznek és a gombáknak. Hígítani kell a gyártó utasításai szerint;
 5. A kerámia szegélyezés a sarokban kezdődik. A lehető legközelebb vannak egymáshoz úgy, hogy az ízület minimális. Ragasztás a lap hátoldalán spatulával történik. Beépítés után a kiálló oldatot azonnal eltávolítják;
 6. Ahhoz, hogy megfékezze a falhoz és egymáshoz közelebb húzódjanak, óvatosan kopognak egy gumi botkart;
 7. A lábazatok között helyezkedjen el ugyanaz a műanyag kereszt, amelyet a csempék gyártásakor kell használni;
 8. A burkolólapok és a járdák felszerelése után a varratokat azonos megoldással dörzsölje.
Csempék telepítése

Kerámia burkolólapok telepítési útmutatója:

 1. A falat megtisztítják, a fürdőt és zsírtalanítják;
 2. Miután minden megszáradt, a fal és a fürdőszoba összekötése szilikonnal van lezárva;
 3. Javasoljuk, hogy a folyékony köröm segítségével rögzítse a burkolat határait. Ragassza fel a ragasztót az alaplap hátoldalára, majd erősen nyomja a falhoz;
 4. A behelyezett zárókupak szélén;
 5. A szegélyek felszerelése után az ízületeket átlátszó szilikon tömítőanyaggal dolgozzák fel.

Lehet ragasztani az akril fürdőt

Kerámia bordák bármilyen fürdőre felszerelhetők, beleértve az akril is. A telepítéshez szilikon tömítőanyagot (akvárium) kell használni, de semmiképpen sem szabad fugázni, mert megreped.

Kerámia kerámia akril fürdőkád

Mennyit

A különböző gyártóktól származó kerámia szegélyek árai:

Kerámia fürdő lábazata: beépítési technológia csempézett járda

A fürdőkád kerámia alaplapja (néha egy járdaszegély vagy egyszerű sarok) a fürdőszoba mögötti hely védelmére szolgál. Ezenkívül ez a részlet szemmel láthatóan korlátozza a tálat, így a helyiségtervezés teljességét biztosítja.

Természetesen annak érdekében, hogy a lábazat megfelelően végezhesse feladatát, azt megfelelően kiválasztani és telepíteni kell.

A víz megóvásának megakadályozása érdekében a rést le kell zárni

Bath Curb felülvizsgálata

Kerámiák és alternatívák

A modern építőanyag-piac széles skáláját kínálja a termékeknek, és a fürdőkádak sem kivételnek számítanak.

A legnépszerűbb fajták a következők:

 • Műanyag alkatrészek - a leginkább megfizethető és meglehetősen egyszerű telepíthető. A műanyag alaplapok széles színválasztékban készülnek, ezért elég egyszerű választani egy olyan modellt, amely megfelel a belső színnek. Hátrányok: viszonylag rövid élettartam és alacsony feszesség.

Tömítőszalag a tömítés lezárásához

 • Az öntapadó szalagok megoldást kínálnak azok számára, akik értékelik a gyárthatóságot. A polietilén alapú öntapadó réteggel ellátott szalag gyorsan fel van szerelve a kerettel, ugyanakkor nem enged át vizet. De az ilyen szalagok megjelenése nem vonható be különösen a több hónapos működés után.

Kerámiaáruk

 • Kerámia sarkok - a legmegbízhatóbb és tartósabb. A fürdőszobában elhelyezett kiváló minőségű kerámia lábazat évtizedekig tart, de nem veszíti el vonzó megjelenését.

Előnye és hátránya

A kerámia részek elemzésén dolgozunk.

Melyek a méltóságuk?

 • Először is, meg kell jegyeznünk a magas mechanikai szilárdságot. A kiváló minőségű kerámiák jól ellenállnak a statikus terhelésnek, és gyakorlatilag nem kopásnak vannak kitéve az idő múlásával.

Keretes sarkok

 • Az ilyen határok deformációi szintén nem fenyegetettek, mivel egyszer telepítve, nem kell frissíteni a tömítő réteget.
 • A kerámia kémiailag semleges, ami azt jelenti, hogy a talapzat nem reagál sem állandó nedvességre, sem a mosószerek hatásaira.

Mindezek a tulajdonságok hosszú élettartamú kerámia korlátokat biztosítanak - akár több évtizedig is.

Ha a hiányosságokról beszélünk, a legfontosabbak lesznek:

 • Magas ár
 • Alacsony ütésállóság. Azonban, ha alaposan gondoskodik a talpazatról, akkor sokáig tartja eredeti megjelenését.

Szerelési technológia

Előkészítő munka

Ebben a részben megmagyarázzuk, hogyan kell ragasztani a kerámia alaplapot a fürdőbe. Ez a feladat meglehetősen egyszerű, és szinte mindenki meg tudja csinálni, de az utasítás nem lesz felesleges.

 • A szegélylécek a rés teljes átfedéséért, valamint minden további részletért (sarok és véglemez) átcsúsznak.
 • Szilikon alapú tömítőanyag.

Tipp
A tömítőanyag kiválasztásánál érdemes olyan szendvics-adalékanyagokkal kezelni a fajtákat, amelyek meggátolják a penészedést.

 • Ragasztó a csempe számára. (Lásd még a cikket: Milyen ragasztót kell használni a plafonhoz)
 • Emery.
 • Spatula vagy gránát csempe ragasztó.

A munkát a következő algoritmus szerint végezzük:

 • Először meg kell töltenünk a rés a kád szélének és a falnak. Ezt megelőzően a rést alaposan meg kell tisztítani a portól és a szennyeződésektől, majd papírszappanokkal kell szárítani. A szilikonfelület jobb tapadásához zsírtalanítható.

Töltse fel a rést tömítőanyaggal

 • Bemerítse a henger fúvókáját szilikon tömítőanyaggal a résbe, és töltse ki a szabad helyet, ügyelve arra, hogy ne legyenek üregek. Állítsa be a szilikont egy nedves spatulával.
 • A szilikon megkötése közben csempe ragasztót készítünk. A ragasztókeveréket alaposan összekeverjük egy fúróval 10 percig tartó fúróval, majd hagyjuk ülepedni és ismét 15 percig keverjük.

A szerelés előtt a lábazat részeit méretre kell vágni:

 • A határolójel határolja a vonalat, amelyen a vágást végezzük.
 • Nyomjuk le a járdaszegélyt a padra vagy az asztalra, és vágjuk le a felesleget egy csiszolótárcsával a lemezen. Ilyen lemez helyett gyémántpengét használhat a száraz vágáshoz.
 • A vágási vonalat csiszolópapírral vagy bárral óvatosan csiszolják.

Ragasztja a járdát a fürdőszobában

Amikor minden készen áll, elkezdheti ragasztani a talpát. Ha követi az alábbi ötleteket, könnyedén elvégezheti ezt a munkát saját kezével, és nagyon kevés időt vesz igénybe. (Lásd még a cikket)

Az algoritmus ebben az esetben:

 • Nedvesítse meg a csempe alaplap belsejét, hogy a legbiztonságosabb legyen.
 • Egy spatulával ragasztót ragasszunk a csempe belsejébe kb. 5 mm vastagságig. Óvatosan állítsa be a ragasztó keveréket.
 • Helyezzük a részt a megfelelő helyre, és a felületre nyomjuk, hogy a ragasztó kissé kiugorjon a járda alá. A felesleges ragasztókeveréket egy spatulával eltávolítjuk.

Tipp
A legszebb esztétikai eredmény biztosítása érdekében próbálja meg összeilleszteni az ízületeket a csempe varratok között.

 • A következő elem pontosan ugyanúgy rögzíthető, de ragasztót alkalmazunk az oldalsó felületre. A fektetésekor ügyeljünk arra, hogy a szegélylécek közötti rés minimális legyen.
 • Miután az összes részletet lefektetett, hagyja legalább egy napig letörölni az alaplapot. Kívánatos, hogy ez alatt az idő alatt ne tegye ki jelentős terhelésnek.

Ragassza fel a lábazatot és dörzsölje a rést

 • 24 óra múlva minden ragasztóvarrat bőven nedvesítünk, ami maximális szilárdságot biztosít. Annak érdekében, hogy a ragasztó száraz legyen, ideiglenesen lefedheti a járdaszegélyt műanyag burkolattal.

Egy nappal később elkezdheti lezárni a varratokat. A fehér vagy átlátszó szilikon tömítőanyag a legalkalmasabb erre a célra.

Falra szerelhető

Fotó a beépített járdaszegélyről

 • Először zsírtalanítsd fel a csempecsíkot, amelyhez az alaplapot rögzítik.
 • Ezután vízálló ragasztót helyezzünk a kötés helyére. Tökéletesen alkalmas "folyékony köröm" típusú ragasztó - és könnyű megtalálni, és a rögzítés megbízható.
 • Nyomja a lábazati részt a ragasztóréteghez, ügyelve arra, hogy az alsó él és a fürdőfelület közötti rés minimális legyen.
 • A ragasztó végső száradása után töltsön ki minden rést szilikon tömítőanyaggal.

következtetés

Amint látja, a fürdőszoba kerámia alaplapjait egyszerűen összeszerelik. Természetesen ennek az anyagnak a kezelése bizonyos finomságot igényel, de ha követi a telepítési szabályokat, akkor a fal mentén lévő rés évek óta védve lesz a szivárgástól. Igen, és az új kanyarogás csodálatos lesz. (Lásd még a Duropolimer Plinth jellemzőit)

A videó ebben a cikkben segít vizuálisan látni a fentieket, nézd meg!

következtetés

Amint látja, a fürdőszoba kerámia alaplapjait egyszerűen összeszerelik. Természetesen ennek az anyagnak a kezelése bizonyos finomságot igényel, de ha követi a telepítési szabályokat, akkor a fal mentén lévő rés évek óta védve lesz a szivárgástól. Igen, és az új kanyarogás csodálatos lesz. (Lásd még a Duropolimer Plinth jellemzőit)

A videó ebben a cikkben segít vizuálisan látni a fentieket, nézd meg!

A fürdőszobai járdaszegély kiválasztása és a ragasztás módja

A legegyszerűbb és leggyorsabb módja annak, hogy lezárják a fürdőszobában lévő varratokat, amelyek elkerülhetetlenül a vízvezeték és a fal között vannak, egy speciális szalagot kell ragasztani. Ez az anyag szintetikus alkatrészekből áll, költséghatékony és kényelmes.

Számos egyéb lehetőség van a fürdő ízületek tömítésére a falra rögzíthető kerámia alaplapokkal vagy műanyag termékekkel. Hogyan illeszthetjük be a kádat a járdán? Érdemes megérteni részletesebben.

A járókerék kiválasztása a rés lezárásához

A mosogató közelében lévő repedések hiánya, a tömítés nélküli fürdő csak a falak, a padló tökéletes összehangolásával, a vízvezeték-szerelés és a csempe telepítés pontos beállításával érhető el. Nem mindig reális, hogy minőségi munkát végezzen, és sok tapasztalat nélkül szinte lehetetlen. Még a csempe és kád mesterek telepítése után is gyakran vékony rés marad. Jelentősen megnövekszik a vízbefolyás, a páratartalom és a penészedés veszélye.

A varratok szigetelésére szolgáló anyagok kiválasztása nem túl nagy, az eladásra számos lehetőség van a szegélyekhez. Legnagyobb költségvetésük öntapadó szalag, annál drágábbak a kerámiából, természetes vagy mesterséges kőből készült termékek. Szükséges a megfelelő szélességméret kiválasztása. A hossz kiválasztását az ilyen ajánlások vezérlik:

 • kerámia termékek - a csempe szélessége;
 • műanyag alaplapok - az oldal hossza mentén;
 • gátlószalag - a varrás teljes hosszát.

Az elemek vagy ragasztószalag szélessége a rés méretétől függ. Ha ez utóbbi kisebb, mint 3 mm, akkor fehér varratot használhatunk a varrat lezárására. Az 5-6 mm-es lyukakat 3 cm széles, nagyobb méretű - 3-6 cm-es szegély zárt, ha a hézagok nagyok, előzetesen lezárva összeszerelő habtal vagy betonoldattal vannak lezárva, a lehető legszélesebb körben zárva.

Rugalmas öntapadó szalag

Szalagfüggöny vagy szalag - az eredeti anyag, amely lehetővé teszi az ízületek tömítését a fürdőszoba és a fal között. A szalagot önmaga összeállíthatja, erre nincs szükség különleges képességekre. Az ilyen határ hátránya viszonylagos törékenységnek (átlagos élettartam - 3 év) nevezhető, de olcsósága miatt nem lesz nehéz megváltoztatni. A szennyeződéstől és a nedvességtől való védelem mellett a korbács szalagot a helyiségnek tökéletes megjelenéséig használják - a szalag ragasztása befejezi a javítást. A szegélyléc kiválóan használható az akril fürdőkádhoz - melyet jobb választani, akkor dönthet az alakjáról (ovális, négyzet).

A fürdőben elasztikus alaplemez egy speciális műanyagból készült, különböző polimer adalékokkal. A hátoldalon folyékony butil ragasztót alkalmaznak, amelyet lefejtett fóliával borítanak. Az anyagot 3,5 méteres tekercsekben adják el, alakjában szögletes és alakos. A megadott hosszúság elég ahhoz, hogy beilleszkedjen a standard fürdőbe. Egyes gyártók alkalmaznak készleteket applikátorokkal és vágó késekkel, valamint néhány sarkon. A készítményben gömböcskéket és antiszeptikumokat és fungicid adalékanyagokat állítanak elő.

Műanyag fülek

A műanyag sarok egy olyan költségvetési lehetőség, amely a fal melletti csúnya repedést zárja le. A legmagasabb minőségű műanyag határok utánozzák a kerámia felületet. Számos típus létezik:

 • belső, a csempe alá helyezhetők;
 • külső, az ízületekre szerelve a falburkolat befejezése után;
 • két részből álló profilok a szinttartóból és a felső díszítőelemből.

A műanyag határok mérete általában 3-5 cm széles, az egyes elemek hossza - 1-3 méter. A standard fürdõ elég 2 db, 1,8 m vagy egy három méteres elemhez. Beépítés előtt az alaplemezeket a kívánt méretek szerint vágják le. Ezenkívül meg kell vásárolni a zárókupakokat és a lánckerékeket a sarokba történő szereléshez. A műanyag profilok eltérő árnyalatúak lehetnek - bézs, zöld, rózsaszín, kék. Sajnos, az idő múlásával az anyag sötétedik a vízből és a háztartási vegyi anyagokból, néhány év alatt meg kell változtatni.

Kerámia határok

A fürdőszobában lévő kerámia alaplapok jobban illeszkednek a többihez. Nem fél a víztől, évtizedekig nem veszíti el a fényét, egyedülálló kopásállósággal rendelkezik. Az anyag további előnyei:

 • ökológiai tisztaság, ártalmatlan az ember számára;
 • fagyállóság (ellenáll a nagy hőmérsékleti különbségeknek);
 • tűzállóság - a kerámia nem ég, nem bocsát ki káros anyagokat.

Az anyag jó védelmet nyújt a szivárgás ellen, a fürdőszobában a magas páratartalom mellett nem lehúzódik, míg a kontraszton lévő minta nem veszíti el a fényerőt. Az alaplap tökéletes lesz, még akkor is, ha nagy a rés a fürdőszoba és a fal között. Ebben az esetben a rést tégla zárja, majd dekoratív elemekkel borítja. A kerámia határok idővel nem sárgulnak, és a szappanburkolatot könnyű tisztítani. A termékcsalád nagyon gazdag, sokan tökéletesen illeszkednek a csempehez, és egy sor készletet adnak hozzá. Nemcsak funkcionálisak, hanem esztétikaiak is:

 • hangsúlyozzák a csempe geometriáját;
 • kiegészíti a tematikus rajzot;
 • hozzárendelje a fürdõ peremét.

Természetes kőburkolat

Ezeknek a termékeknek a jellemzői hasonlóak a kerámia burkolólapokhoz - megbízhatóak és tartósak. Igaz, a fürdőszoba kialakításának megfelelőnek kell lennie - szilárd, különben a kőfaragók nem fogják a legjobban megjeleníteni. Vannak olyan termékek, amelyek turistaosztály (moszkvai, ukrán) és drágább. Gyönyörű megjelenés márványból és gránitból készült profilokból, a travertin elemei fényűző megjelenést mutatnak. Az ilyen belső teret csak egy szakember adhatja ki; a kőfaragók önszerelése nem ajánlott.

Ragasztó a határokért

Minél jobb ragasztani a padlót, ha nem öntapadósak? Általában a mester azt tanácsolta, hogy szilikonnal tömítsen, míg a ragasztást rendszeresen megváltoztatja. A víz sötétebb tömítőanyagai (2-3 év után) fokozatosan elmaradnak a fal mögött. Meg kell távolítanunk a beillesztett szegélylécet, tisztítsuk és fertőtlenítsük a falat és a kád szélét, és rögzítsük újra az anyagot. A tömítőanyag gyenge minőségével az élettartama 4-8 hónapra csökkenthető, ami a fürdőkád működésének intenzitásától és a szellőztetés típusától függ.

Van megoldás, követnie kell ezeket a tippeket:

 1. Alkalmazza a "helyes" tömítést, amelyet akváriumokhoz terveztek. Az antiszeptikus adalékanyagoknak köszönhetően különleges forma, nem sötétedik, nem befolyásolja a penész hatása.
 2. Válasszon egy fehér vagy átlátszó eszközt (az utóbbi általában többet költ).
 3. Csak drága márkanevű tömítőanyagot vásároljon. Ha a kompozícióban MS-polimerek vannak, akkor ez nagy víztaszító tulajdonságú (például "Crystal Moment").
 4. A tömítőanyag rugalmasságának magasnak kell lennie, ez lehetővé teszi a szerszám számára a feddhetetlenség fenntartását, a kád enyhe előrehaladásával.

Ha nincs tömítőanyag, más módszereket is használhat. Megfelelő tapadókompozíció a nagy nedvességállóságú és az akril, szilikon, polimerek hozzáadására alkalmas szegélyekhez. Alkalmas "folyékony köröm", csemperagasztó.

Felület előkészítés és előzetes munka

A fürdőkád körül fekvő területek eltérőek lehetnek, de az alap készítése kötelező. A fürdők falát és széleit jó minőségű, kiváló minőségű tisztítószerrel tisztítsa, majd öblítse le vízzel, zsírtalanítsa. Ez utóbbi célra szóda hamut használnak, ha nincs jelen - hétköznapi szóda, alkohol. Mielőtt ragasztaná az alaplapot, meg kell száradnia a felületet. Ehhez törölje le az alapot szöszmentes ruhával, vagy szárítsa meg hajszárítóval. Ha újra be kell ragasztani az előlapot, óvatosan meg kell ragadnia a régi ragasztó maradványait.

A járda ragasztásához hasznosak lehetnek az ilyen eszközök és anyagok (a profilok típusától függően, néhány esetben nincs szükség):

 • ragasztó vagy tömítőanyag;
 • rögzítőpisztoly;
 • szint, előnyösen lézer;
 • gumi spatula;
 • csiszolópapír a sávon;
 • fogó;
 • bolgár;
 • mérőszalag;
 • épület scotch szalag;
 • éles kés;
 • a kívánt hosszúságú profilok.

Ragasztószalag

A legegyszerűbb módja annak, hogy a taposószalagot a csomópont helyett helyezze el. A figurák kissé eltérnek a saroktól - közepes hosszanti szektorban ragasztókompozíció nélkül. Előzetes jelölést kell készíteni. A szegélyt a kívánt magasságú papírszalaggal kell ragasztani, mivel a ceruza vagy jelölő nehezen mossa le a csempefelületről. A szalag végén eltávolítható.

A szegélyt a telepítés előtt le kell választani. Hagyja 2 cm-t a fürdő minden egyes részéhez, majd a profilt a megfelelő helyen hajlítsa meg, majd forró szárítóval melegítse fel. Amint rugalmas lesz, megszerezheti a kívánt alakot. Ez azért is szükséges, mert a szalag az idő előtt nem húzódik le. A telepítési utasítások a következők:

 • kezdje el a munkát a sarkon;
 • finoman szétválasztja a filmet a szalagról, 15 cm-es apró részletekben;
 • egyidejűleg nyomja meg a profilt egy applikátorral, ezt a lehető legnagyobb mértékben kell elvégezni (akkor a ragasztószalag ragasztása erősebb lesz);
 • figyelmet kell fordítani a termék és az illesztések közötti érintkezési helyekre;
 • a sarkokban, hogy egy határ a legnagyobb körültekintéssel, az hatással van az általános formája a fürdő (sarok szalag tetején marad sima, az alsó bemetszett szögben 45 fok körülbelül középen);
 • tömítőszalag tömítések;
 • Ne használja a fürdőszobát 24 órán keresztül, majd lemorzsolódás esetén ragassza őket "folyékony körmökkel".

Műanyag lábazat felszerelése

Szükséges a műanyagból készült határvonal felszerelése, de előkészítő intézkedések hasonlóak. Ezután mérje meg a fürdőkád hosszát mérőszalaggal, jelölje meg a járdaszegélyt, vágja le az anyagot. A legegyszerűbb módja a fürdő két oldalának megfelelő elemek levétele. Sarkok 45 fokos szögben. Ezután ragasszuk fel a papírszalagot 2 mm-rel a jövő sarka felett és alatt, hogy ne ragadjon meg ragasztóval.

A munkák sorrendje a következő:

 • csatoljon egy fékpadot a falhoz, nyomja meg;
 • hajlítsa a sarkot felülről, és hagyja a fal és a járda között helyet;
 • helyezze be a pisztoly csúcsát, nyomja be a tömítést vagy a "folyékony szöget" a nyílásba;
 • finoman sima tömítőanyag spatulával;
 • ugyanígy járjon a járda aljával is;
 • erősen nyomja meg a sarok;
 • néhány perc múlva távolítsa el a szalagot.

Ha úgy döntenek, hogy műanyag határt helyeznek a csempe alá, akkor ez a telepítés szakaszában történik, de csak csempével helyettesíthető. Az anyag törékenysége miatt ezt a technikát szakemberek nem javasolják.

Ragasztó kerámia sarok

A kerámia sarkok nehezebbé tétele, de általában egy kis edzést követően is kezdőknek dolgozik. A csempe anyaga a következők szerint van felszerelve:

 • egy réteg tömítőanyagot kell alkalmazni a fürdőszoba és a fal között, egyenletesen kitöltve a rést, a spatulával vagy nedves kézzel;
 • gyúrja a csemperagasztót az utasításoknak megfelelően;
 • termés szegélykő az ízületek és sarkok 45 fokban egy daráló, csempézett kés (használhatja „nibble” fogó, miután csiszolt felület nazhdachkoy);
 • kezdje el a munkát a sarkon;
 • tegye a csempézett ragasztót a határok hátsó oldalára, ragassza össze a kötéshez, távolítsa el a felesleges alapokat spatulával;
 • folytassa a telepítést, minimális távolságot hagyva az elemek között;
 • másnap vízzel a sarkokat vízzel lezárja a ragasztó, egy nappal később alkalmazni egy tömítőanyagot vagy fugázó az ízületek.

A cserépen a szegélyt más módon szerelik fel. A falat "folyékony körmökkel" kell feldolgozni, a kerámia sarkot a falra kell nyomni, hasonló műveleteket kell végrehajtani más elemekre (ne felejtsd el alkalmazni a szintet). Miután a ragasztó szárazon van, töltse fel az ízületeket tömítőanyaggal.

A lábazat kellemetlen szaga

Az anyag behelyezése után lehet a szaga, amely a járda alá esik. Ez történhet a ragasztási technológia megsértésével, amikor a víz mikroszkopikus repedésekkel szivárog a víz alatt, ami végül bomlást okoz. Ennek elkerülése érdekében fontos, hogy az ízületeket speciális eszközzel előzetesen lezárja, majd egy járdaszegélyt állítson be. Így a víz bejutása a résbe kizárásra kerül, és a kellemetlen szag nem zavarja a tulajdonosot.

Fürdőfelület - mondjuk nem a gomba és a penész

Szükséges eszközök és anyagok

Az időben történő javítás logikus következtetésre jut. És még mindig nagyon fontos kérdés - a fürdőalátét. Végül is ez a végső elem igényel figyelmet, mert a szoba általános nézete a megfelelő kiválasztástól és telepítéstől függ.

A szegélyléc - a fürdőszoba dekorációjának fontos eleme

Mindenki emlékezteti az időt, amikor minden nagyon egyszerű volt a fürdőszobában - a minimalizmus stílusát figyelték meg: mosogató, fürdőkád és esetleg egy kis mosógép került beépítésre. Tekintettel az építőanyagok kevéssé változatos jellegére, a minőség javítása igen nehéz volt. Leggyakrabban a falakat egyszerűen festették vagy csempére szerelték, a padlóburkolatokat egyáltalán nem használták, és az anyagok közötti csatlakozókat cementhabarcsgal és festékkel lezárták.

Mivel ez a szakasz szükséges volt a nedvesség szivárgásának megakadályozásához, évente többször kellett festeni a varratokat. Természetesen egy ilyen cementkötés meghaladta az idejét, és helyébe a korszerűbb és kiváló minőségű anyagok kerültek, beleértve a kerámia és műanyag alaplemezeket. Természetesen különböznek műszaki jellemzőikben és költségeikben, de úgy vannak megtervezve, hogy bizonyos feladatokat hajtsanak végre: megakadályozzák a víz bejutását az ízületek közé a fal és a fürdőszoba között, megakadályozva a dekorációs anyagok károsodásának veszélyét és növelve a fürdő vonzerejét.

Fürdő lábazat: a padló és a mennyezet

A lábazat feltételesen fel van osztva a fürdőszobában és a padlón egy álmennyezetre, falra néz, amely a mosdó (kád) és a fal közé van rögzítve. Feladata, hogy megakadályozza a folyadék bejutását, a szennyeződéstől és a penésztől való védelmet, mert ismert, hogy a fürdő a "gombák" első előfeltétele, amely a magas páratartalom miatt jelentkezik. Ez az anyag egyszerűen gondoskodik - ugyanazokat az eszközöket használják, mint magának a padlónak a tisztításakor. Ebben az esetben racionálisabb a műanyag lábazat használata, mivel egyszerű és könnyen kezelhető.

A fürdőszobához tartozó mennyezeti és padlóburkolatot inkább díszítő célokra használják, de segítenek megakadályozni a vizet a "csupasz falakba" való belépéshez, ami penész és gomba kialakulásához vezethet. Természetesen a legfontosabb itt döntenünk az anyagokról előre, lehetőleg a felújítás megkezdése előtt, hiszen a padlólapoknak meg kell felelniük a terem általános kialakításának, valamint a kiváló minőségű és megbízhatóságú funkcionális feladatok teljesítésében.

A lábazat kiválasztása: típusok, jellemzők és jellemzők

A modern piacon számos kiváló minőségű finiser áll rendelkezésre a fürdőszobában, amely megoldja a fal és a mosdó közötti szivárgás problémáját. Ezek közé tartoznak márvány és kerámia szegélyek, sarkok a PVC fürdőszobákhoz és különleges szalagok. Természetesen fontos, hogy gondosan válassza ki a javítást, hogy a javítás jó minőségű legyen - sok éven át.

A fülek és a sarkok típusai:

 • PVC szegélyek. Ez a befejező anyag praktikus, változatos eredeti formatervezés. Örülök, hogy a telepítés mind a csempe, mind a csempe alatt elvégezhető, pl. Különböző telepítési módokat választhat. Ezzel megbízhatóan védi az ízületeket a szivárgásoktól, és az egyedi kialakítás eredeti megjelenést kölcsönöz. Természetesen nem hibák hiányában - ilyen alaplapok rövid életűek, különösen a kerámia és márványanyagokhoz képest.
 • A kerámia sarkok és a padlódeszkák segítségével a víz, a penész és a penész ízületét eredeti és kiváló minőségű módon megvédheti. Ebben az esetben az ilyen anyagok alkalmasak bármilyen stílus elhelyezésére, és nagyszerű megoldást jelentenek a javítások végrehajtása során. Ezenkívül számos telepítési mód - a csempe és alatta - elégedett lesz. Annak ellenére, hogy ez az anyag évtizedekig tarthat, nem fog mechanikus sérülést okozni, ami azt jelenti, hogy nagy gonddal kell kezelni.
 • A márványfödémeket a megjelenés és a fenséges megjelenés, a hosszú élettartam és a minőségi védelem jellemzi. Azonban van egy mínusz itt is - a nehézségek más építőanyagokkal együtt, hiszen fel kell venni őket a járda alá, és nem fordítva.
 • Az egyik legmegbízhatóbb anyag a poliuretán. Fő előnyei közé tartozik a nedvességállóság, rugalmasság, könnyűség, tartósság. Nem fél a nedvességtől, hanem azért, mert könnyen fel lehet szerelni a fürdőszobában magas páratartalom mellett. Ezenkívül könnyű feldolgozni, és a poliuretán határok rugalmasságának köszönhetően bármilyen stílusban fürdőszobai belső teret hozhat létre, mivel az anyag színe könnyen megváltoztatható, csak a megfelelő festék kiválasztása szükséges. Ez az opció azonban meglehetősen drága, ami az anyag egyik hátránya.
 • Egy másik népszerű anyag a polisztirol vagy a polisztirol hab - ezek a padlólemezek szintén különböző megkönnyebbüléssel és alakzattal rendelkeznek. 98% -ban levegő, ezért olyan könnyűek, hangszigeteléssel szolgálnak, és nem félnek a nedvességtől. Természetesen vannak hátrányai. Ezért nagyon óvatosan kell dolgoznia az anyaggal, mert mechanikusan megtörik. Nemkívánatos az is, hogy az alaplapot a világítóberendezések közelében szereljük fel, mert az anyag színe hamar elgyengül.