Legfontosabb > Tervezés

Hogyan kell lemosni a cserépet a népi jogorvoslat ragyogására

Csempe a padlón - az egyik leggyakoribb bevonatok a lakó-és nem lakóhelyiségekben. Azonban a gyártó által garantált időszak csak akkor szolgál, ha az összes gondozási javaslatot betartják.

A szennyezés okai

Tisztítsa meg a szükséges foltokat, mivel előfordulási oka van. A leggyakoribb:

 • kemény víz Utána válságok vannak;
 • mosogatószert, amely nem teljesen lemosódik. Ezért sokan szokásos vízzel kezelik;
 • zsír. Először el kell távolítania a foltot, és az egész padlót mosni, hogy ne maradjon kövér nyomok az egész felületen;
 • piszkos rongy. Rendszeresen és nagyon óvatosan öblítse le;
 • piszkos víz Szükség van rendszeresen megváltoztatni, különben a padlók szárazak, piszkos cseppek maradnak és teljesen meg kell mosniuk mindent.

Kezelési szabályok

A tisztítás a száraz hulladékgyűjtéssel kezdődik. Ehhez porszívót, kefét vagy seprűt használhat. Különös figyelmet kell fordítani a varratokra. A por belekeveredett.

Akkor törölje le a foltokat. Ha szükséges, használhatja ezt a speciális mosószert. És csak ezután mossa le az egész felületet.

Az utolsó szakasz - ami ragyog. Természetesen ez nem vonatkozik a matt padlóra. Kérje ezt a háztartási vegyi anyagokat és népi jogorvoslatokat.

Tipp

Mosás után várjon, amíg a padló száraz, és nézze meg a különböző szögekből. Ha vannak hiányosságok, jobb, ha azonnal eltávolítod őket, mint várni a következő alkalommal.

Mi kell mosni

A kerámia csempe különböző felülettel rendelkezik, és ezen felül, és nem csak a szennyezés természeténél fogva attól függ, hogy a tisztítás hogyan történik.

Régi foltok eltávolíthatók az acetont, benzint stb. Tartalmazó standard oldószerekkel. De ehhez meg kell győződnie arról, hogy nem károsítják a padlót. Ehhez tesztet kell végeznie egy észrevétlen helyen.

A tisztítás során különleges figyelmet igényel egy matt felületű csempe. Még akkor is, ha finomnak tűnik, valójában durva. És a szabálytalanságokban szeretik a piszok részecskéit elfojtani. A mosás során az ilyen padló legyen különösen óvatos, hogy távolítsa el a törmeléket és a por, valamint nem használ fel porok és egyéb csiszolóanyagok. Ellenkező esetben zavarosság jelenik meg, amely nem távolítható el.

Háztartási vegyi anyagok

A csempe mosásához nem feltétlenül speciális eszközöket vásárolnak. A szokásos mosogatószer nagyon jól működik a zsírfoltok eltávolításával. Elegendő néhány percig felkérni. De a szivacs kemény oldala dörzsölni veszélyes. Lehet, hogy maradt mikrocukrok, amelyek minden egyes alkalommal egyre többre változnak.

Erős szennyeződés tökéletesen eltávolítja a mosogatók mosogatását és a WC-tálakat. A felületet egy ideig fel kell használni, majd nagy mennyiségű vízzel kell mosni.

A ketchupból, kávéból, teaből vagy vérből származó foltokat szódával távolítják el. A vizet vízzel keverni kell, és 3-5 percig kell felhordani a helyszínen.

Tipp

Távolítsa el a festett festéket rendszeresen nedves törlőkendővel.

Ha a csempe mázzal van bevonva, akkor egy speciális szerszámot kell vásárolni, amely masztixot tartalmaz. Ezután száraz tisztítás után csak a foltokat kell eltávolítani és a padlót tisztítani, feloldva az utasításoknak megfelelően. A masztika nemcsak segíteni fogja a fényt, hanem egy olyan védőfilm létrehozását is, amely megkönnyíti a következő mosást.

A háztartási vegyi anyagok közül mindenekelőtt:

 • Silit. Tökéletesen eltávolítja a foltokat, utal a költségvetési lehetőségre;
 • Amway. Drága, de nagyon hatékony;
 • Mr. Propper. Használható foltok eltávolítására és az egész padló mosására. Az első kiviteli alaknál szennyezést kell alkalmazni a helyszínen, és a másodikban vízzel hígítani az utasításoknak megfelelően.

Vegye figyelembe!

A melamin szivacs tökéletesen megtisztítja a burkolólapokat a padlón és hosszú ideig tiszta felületet biztosít.

Népi jogorvoslatok

A rögtönzött eszközök takarításhoz való használata lehetővé teszi, hogy az eredmények ne legyenek rosszabbak, és néha jobbak, mint a háztartási vegyi anyagok.

 • ammónia. Tökéletesen eltávolítja a szennyeződéseket, és folyamatosan ragyog a csempékhez. Lehetőség van a szemét elszívására és törlésére. Egy alig meleg vizet tartalmazó vödörben, hogy feloldja a kanál ammóniát, nedvesítse meg a rongyot és alaposan törölje le a padlót;
 • ecetet. Az előtisztítás után is érvényes. Az oldat elkészítéséhez hígítsunk fel 100 ml ecetet vagy 10 ml ecetsavat egy vödörben;
 • kréta papírral. Csak fényes csempékhez használható. Szükséges a telített fehér színű oldat elkészítése, a padlók törlése, majd dörzsölje őket papírral, hogy ragyogjon;
 • citromsav. Kiváló választás az expressz tisztításhoz. Söpörni. Öntsön egy oldatot egy csipet citromból és egy liter vízből egy spray palackba. Spray a padlón és törölje száraz ruhával vagy mop.

Fontos!

A felsorolt ​​eszközök használatakor védőkesztyűt és lehetőleg maszkot kell használni.

Mi nem mosható

Csempe - tartós és praktikus anyag. De ha az ellátás rossz, akkor az élet többször csökken. Ne mossa meg a csempéket:

 • szappannal. Ez az első dolog, amit emlékezni kell. Sok forrásban vannak ellentétes tippek. De a szappan elhagyja a legnehezebb foltokat. Mosás után legalább 5-8 alkalommal tiszta vízzel kell eltávolítani őket;
 • porok csiszolószemcsékkel. Károsítják a felületet. Első alkalommal, még néhány százszor is ez nem lesz észrevehető, de másfél év után a repedések szabad szemmel láthatóvá válnak. Igen, és a szennyezést egyre nehezebb eltávolítani;
 • kemény kaparók vagy rácsok. Ennek oka megegyezik a fent leírtakkal;
 • fehér. Ezt az eszközt gyakran használják a csempe mosásához, de csak fehér. A többiek miatt válást és felhajtást okozhat.

Hogyan tisztítsuk meg a burkolólapokat?

Az ilyen típusú padlóburkolatok különleges háztartási vegyi anyagok felhasználásával adhatók meg, valamint a citromsav, az ammónium-klorid vagy az ecet oldatának felhasználásával. De emlékeztetni kell arra, hogy az ilyen eszközök visszaélése nem éri meg. Ezek hátrányosan befolyásolják a csempe ízületek állapotát.

Egy biztonságosabb oldat az alkoholos oldat. 4 liter meleg vízhez 125 ml alkoholt kell szednie, és a kapott keverékben rongyot nedvesítsen, gondosan dörzsölje a tiszta padlót.

Hogyan tudok helyreállítani a javítás után?

A javítások elvégzése előtt a padlófelületet a lehető legnagyobb mértékben védeni kell minden lehetséges szennyeződéstől. De egyébként, miután alaposabb tisztítást kell végezni, mint a szokásosnál.

Távolítsa el a szilikon tömítőanyagot vagy ragasztóanyagot a cserépből ammónia oldatokkal. A késztermékeket hardverraktárakban értékesítik. Csak nedvesíteni kell egy darab ruhát, és törölni kell a foltot. Bizonyos összetett szennyező anyagok eltávolítására tervezett háztartási vegyi anyagok is működnek, különösen, ha oldószert tartalmaznak.

A láncindító vagy cement nyomai új habarccsal lesznek eltávolítva. Elképesztő, de tényleg működik. A régi folt feloldódik, és nagyon könnyű lesz törölni egy rendszeres rongyal.

A habarcsot sima vízzel lehet mosni. A legfontosabb, hogy ne késleltesse a tisztítást. Amíg a felső réteg nem kezd enyhülni, a habarcsot olyan egyszerűen eltávolítják, mint a fehérítő.

tippek

Miután a padlóburkolatot egy cserépként választották ki, rendszeres tisztításra van szükség. Sokkal könnyebb tisztán tartani a tisztaságot, mint sok időt és energiát eltölteni a szennyezett padlók és makacs foltok tisztítására.

Nagyon kényelmes papírtörlőt használni. Ha azonnal törölni fogja a piszkot, akkor nem lesz válás, és nem kell mossa az egész padlót.

Győződjön meg róla, hogy a csempék vásárlásakor az eladónak ajánlást kell tennie a gondozásra.

A padlózat burkolólapjai nem fogják elveszteni eredeti megjelenésüket oly sok év alatt. A legfontosabb az, hogy megfelelő és rendszeres gondoskodást biztosítson neki.

Hogyan lehet tisztítani a csempe burkolását a fürdőszobában?

Csempe a fürdőszobában tolerálja a magas páratartalmat és a hőmérséklet-változásokat. Azonban megfelelő gondosság nélkül mész, folt és penész borítja. Csak a rendszeres tisztítás védi a csempe a szennyeződéstől. Minőségileg mossa meg a csempéket a fürdőszobában népi jogorvoslatok segítségével, amelyek bizonyították hatékonyságukat.

Idővel a bélés elveszti eredeti megjelenését. A leggyakoribb szennyezési típusok azonosíthatók:

 1. 1. Mész betétek. A felületek érintése kemény vízzel történik. Ennek eredményeképpen a lerakódások felhalmozódnak a vízben lévő só lerakódásokra, és fehér virágzással borítják.
 2. 2. Penész. A magas páratartalomnak köszönhetően a csempeburkolatok közötti ízületek felhalmozódnak. Ezért a felületet rendszeresen, gombaellenes szerekkel kell kezelni. Ellenkező esetben a gomba bejuthat a cementhabarcsba, így meg kell változtatni.
 3. 3. A mosószerek maradványai. A csempefelhasználás során samponok, balzsamok, kozmetikumok és közönséges szappanok szappannal jelennek meg.

A csempe gyorsan tisztítható bizonyos ajánlások alapján:

 1. 1. A csempebe ütköző vízpermeteket azonnal törölje le száraz ruhával.
 2. 2. Ne használjon súroló tisztítószereket és durva keféket. A karcolásokat a fényes felületen hagyhatják.
 3. 3. Hetente egyszer törölje le a burkolólapokat egy puha ruhával.
 4. 4. Javasoljuk, hogy a csempék közötti kötéseket gombaellenes szerekkel kezeljék, mert a penész általában felgyülemlik a varratokon.
 5. 5. Ha a falakon lévő szennyeződés vastag vastag, az eltávolítás előtt párologtatható. Ehhez szorosan zárja be az ajtót a fürdőszobába, és kapcsolja be a forró vizet. A csempere telepített gőz lágyítja a szennyezést.
 6. 6. A tisztítás után a cserépet törölni kell. Ellenkező esetben a vízkő megjelenik a felületen.

Annak érdekében, hogy fényes finis, akkor törölje meg ecettel. A matt cserépeket speciális viaszokkal kezelik.

A padlólap burkolatának tisztítása: a fényes és matt felületek tisztítása a régi foltoktól

Kerámia, vagy úgynevezett csempe, vált nagyon népszerű anyag a padlóburkolat. A nedves helyiségek és helyek, amelyek a legsúlyosabban szennyezettek, leggyakrabban csempékkel vannak bevonva, így a padló bizonytalanul működik nehéz körülmények között és nem igényel magas karbantartási költségeket. De sajnos még egy ilyen tartós bevonat is elveszíti eredeti csillogását, a színek homályossá válnak, és hogy a tulajdonosok akarják-e vagy sem, elkerülhetetlenül felmerül a kérdés, hogyan lehet a csempe mossa a padlón, a folyosón vagy a konyhában annak érdekében, hogy visszatérjen eredeti megjelenéséhez és korábbi dicsőségéhez.

Tisztítási folyamat

A padlócsempe csempe viszonylag egyszerű eljárás, amely azonban bizonyos szabályok végrehajtását és speciális mosószerek használatát igényli. Maga a tisztítási folyamat több szakaszra bontható:

 • A törmelék felületét porszívóval vagy a legegyszerűbb seprővel tisztítsa meg;
 • Nedves előtisztítás, a "könnyű" szennyezés eltávolítása;
 • Az erős piszok helyi tisztítása, amely speciális módszereket igényel a csempe padlójának tisztítására, és a tisztítószer nem befolyásolja hátrányosan a felületet és a habarcsot;
 • Végső tisztítás tartósítószerrel szennyeződésgátló szerek használatával, amelyek lehetővé teszik, ha szükséges, hogy fényt biztosítsanak, és ezenkívül megvédjék a felületet a szennyezés hatásaitól.

A padlóburkolatokhoz használt különböző kerámiák nagyon eltérő alapfelülettel rendelkezhetnek, és más megközelítést igényelnek a tisztításhoz és a "tisztításhoz és takarításhoz".

Tömör padlólapok tisztítása

A matt felület speciális kezelést és speciális mosószerek használatát igényli, némi durvasággal, melyben a szennyeződések részaránya túlságosan elmarad. És mielőtt megfelelően lemossza a csempéket a padlón, óvatosan tisztítsa meg a legnagyobb szennyeződés helyeit, és távolítsa el a foltokat. A matt felület tisztításakor ne feledje, hogy a nagy csiszolóanyagok használata elfogadhatatlan. A szilárd részecskék hatása megváltozik a felszíni szerkezetben és a homályban, ami egyszerűen lehetetlen eltávolítani.

Szóval, hogyan kell tisztítani a matt padlólapon, hogyan kell mosni foltokat, hogy ne rontsák el a felületet? Koncentrált WC-tál tisztítószerek is használhatók. A benne lévő savak képesek eltávolítani a mélyen behatolt szennyező részecskéket is. A kis friss szennyezés esetében népi jogorvoslati lehet. Különösen fontos, hogy hogyan kell gondoskodni a matt felületről, és hogyan kell tisztítani a csempe a padlón a konyhában, ahol ki van téve a különböző szennyezések hatásainak.

Véletlenül a padlón fogva, a zsír könnyen eltávolítható mosogatógépben, és a kávé, fagylalt vagy koktél tea foltjai a szokásos szódabikarbónán alapuló detergens készítménnyel eltávolíthatók a matt felületről. Ha a foltok régiek, azt vízzel bevont szódaporral kell lefedni, majd nedves ruhával eltávolítani.

Hogyan kell lemosni a csempe a padlón az olaj, festék vagy lakk foltoktól? Ebben az esetben hagyományos benzin, aceton vagy akril oldószereket használhat.

Fényes felületek tisztítása

Néha a padlóburkoló készülékhez fényes vagy matt felületű kombináció. Első pillantásra a fényes felület nem szörnyű, nincs szennyezés, de valójában a fényes felület, bár kevésbé vonzza a szennyeződéseket, de sokkal nehezebb tisztítani.

Hogyan lehet mosni a csempe a padlón foltok nélkül otthon? A válások elkerülése érdekében tudnia kell, hogyan kell tisztítani a burkolólapokat a padlón, és milyen mosószereket kell használni erre. Nem használhat szokványos vagy folyékony szappant, mivel nagy mennyiségű zsírt tartalmaz, nagyon nehéz eltávolítani a fényes felületről, de az olajos hajhoz tartozó edény vagy sampon nagyságrendileg jobb eredményeket mutat. A padlón lévő fényes csempe mosása előtt alaposan meg kell tisztítani a szennyeződést puha kefékkel vagy különleges szalvétával. Az autók mosásához használt ideális eszközök.

Hogyan kell megfelelően lemosni a burkolólapokat a padlón, ha felületét egy mázas réteg borítja? Ez a csempe különös gondosságot igényel, ezért puhább savas szerrel kell kezelni. Amikor kiválasztja a padlózat burkolólapjainak csiszolását, úgy, hogy az üvegezett felület felcsillant, minden más feltétellel egyenértékűnek kell lennie, hogy előnyben részesítse a védő masztixokat tartalmazó tisztítószereket, amelyek nemcsak megújítják a burkolólapot, hanem védő réteget is képeznek a felületen, ami megakadályozza a szennyeződés felhalmozódását.

A porcelán tisztítása?

Habár a porcelán kőzet nagyon tartós anyagnak tekinthető, felülete rendszeres karbantartást is igényel. Hogyan lehet fehéríteni és hogyan kell lemosni a fényes porcelán csempe a padlón, ami a szükséges gondosság nélkül elvesztette frissességét? Közvetlenül a lefejtés után alaposan meg kell mosni a ragasztót a padlón lévő porcelán kőből és a beágyazó maradékokat, amelyek tartós plakkot képeznek, ami megnehezíti a megjelenést és megnehezíti a bevonat gondozását.

A tisztítást alacsony koncentrációjú sósavoldattal végezzük. Továbbá a porcelán-kőzet mosásához viaszos masztixokat alkalmaznak, amelyeket egy bizonyos ideig alkalmaznak, és védőfóliát hoznak létre a padló felületén. A masztix alkalmazása közötti intervallumokban a porcelán-kőzetet háztartási tisztítószerek hozzáadásával sima vízzel mossuk.

Annak ellenére, hogy a nagy szilárdságú porcelán, különösen polírozott, nem szabad mosni csiszolóanyagokkal, és ne késleltesse a természetes csiszolóanyagok eltávolítását az utcán a cipő talpán.

A padlón kerámia burkolólapok ápolása során nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a padlózat csempeinek tisztítása többszörös legyen, mint a padlózat csempeinek tisztítása, ahol jelentős mennyiségű szennyeződés képződött.

A fürdőszobában megmosjuk a cserépet, hogy ragyogjon

Nehéz napi takarítást biztosítani a csempe számára: egy nagy megjelenítési terület, vízkő, szappanos foltok és a penész a fürdőszobában lévő falak unalmas megjelenését okozzák. Hogyan lehet mosni a csempe a fürdőszobában, hogy a ragyogás visszajön hozzá?

Tisztítás előkészítése

Van egy kis titok, amely láthatóan megkönnyíti a munkát: néhány percig forró vízzel meg kell nyitnia a csapot, és becsukja a fürdőszobába vezető ajtót, hogy az így keletkező gőz a falra települjön és lágyítsa a plakettet. Ennek eredményeképpen sokkal kevesebb erőfeszítésre van szükség a szennyeződés és a penész eltávolításához.

Amíg a csap nyitva van, készíthet készletet:

 • Mikroszálas ruhák;
 • Gyapjú vagy rongyok, ez lehetséges flanel;
 • Nagy szivacs, mint a mosóautók;
 • Egy régi fogkefe intersticiális ízületek tisztítására;
 • Tisztább csempe (a boltból vagy rögtönzött).

Ha van egy gőztisztító, akkor a legjobb, ha felkészíti. Ezzel a készülékkel könnyedén megbirkózhat a burkolat bevonatával, valamint a formával, még a leginkább megközelíthetetlen területeken is - mikrotömbök és rések.

Mossa le a csempe a ragyogásra

A csillogás mindig csillogó, akkor meg kell mosni rendszeresen, amennyire a szennyezés - általában ez elég ahhoz, hogy megőrizze a megjeleníthetőség a fürdőszoba. Ha a fény nem tér vissza, akkor ne csak a szennyezéssel, hanem a kondenzátummal is harcoljon.

 • Közös alkohol. A szórópisztollyal permetezik, miközben dörzsölik a felületet, amelyet szivaccsal kell kezelni. A fürdőszoba ajtaja nyitva marad. Miután a csempe mosott, gondosan törölni kell egy flanel vagy mikroszálas anyaggal. Az alkoholnak köszönhetően nemcsak visszaállíthatja a fényt a felületekre, hanem a káros mikrobák elpusztítására is, amelyek magas páratartalmú körülmények között reprodukálódnak.
 • Ammónia oldat - 1 liter vízben adjunk hozzá 1 evőkanál. l. ammóniát és a kapott oldatot törölje le. Az ammóniáról ismeretes, hogy a tulajdonsága fényt ad, így gyakran látható a professzionális mosószerek és mosóeszközök összetételében.
 • 6% -os ecettel való kezelés. Ha az ecet helyett a lényeg, vízben hígítanak - 175 ml vizet 1 evőkanál. l. eszenciája. Az oldatot egy öntőedénybe öntjük és felvisszük a felületre. 5-7 perc múlva öblítse le hideg vízzel és törölje át egy mikroszálas ruhával. Az ecetsav rendszeres használata segít a penészképződés elleni küzdelemben is. Ugyanúgy mosogatják a csempeit citromsavval, és feloldják az egyik zsákját 1 c vízben.

Távolítsa el a formát és a gombát

Úgy tűnik, először is a sarkok és a felületek ízületein, majd fokozatosan növekszik, ha időben nem pusztul el. A háztartási vegyi anyagok és a népszerű receptek segítik a fürdőszobát a szerszámból megtisztítani.

A penészgomba kezelésének legjobb módja a szellőzés hatékonyságának növelése, mivel a gomba nem száraz helyiségben alakul ki. Más esetekben a gomba ártalmatlanítása csak ideiglenes.

 • Ecetet. Dörzsölnek falakat, varratokat, nehezen elérhető helyeket, és több óráig hagyják az ajtót bezárva. Ezután az ecetet vízzel leöblítik és a helyiséget levegőztetik.
 • A soda szóda jól tisztítja a padlót a fürdő és a fal között. Nagylelkűen feltöltötte a felszínre, és feltöltötte az ecetet. A két komponens kölcsönhatása következtében erőszakos reakció alakul ki, amely hatékonyan kiküszöböli a szennyeződést. A reakció leállítása után a falakat szappannal és vízzel mossuk.
 • A fekete penész elpusztításához készítsen egy ilyen megoldást: csatlakoztasson 2 evőkanál hidrogén-peroxidot, 4 evőkanál vizet, 1 asztali bórsavat, 2 evőkanál ecetet. Az oldatot jól keverjük és dörzsöljük az érintett felületet. Ezután mossa le vízzel.
 • Többet harcol a gomba klór tartalmú kémiával - Fehér, Domestos, Komet.
 • Réz-szulfát oldatot is használnak - 100 liter por / 10 liter víz.

Nyers betétek és foltok

A csempe megtisztításához ragyogjon először a mosószappan egyszerű megoldását. Ennek a módszernek a rendszeres használata megakadályozza a mész-lerakódásokat, szennyeződéseket szennyeződéstől, habtól és kozmetikumtól.

 • A fehér cserépet fehérítő hatású szóda hamutartalommal mossák. Ő tisztíthatja a csempe ízületeket, de nem ajánlott intenzív dörzsölni a csempe, mivel a szóda puha csiszolóanyag. A szóda hamu helyett szódabikarbóna vagy fogpor lehet.
 • A citrom természetes fehérítő. A darabjai dörzsölik a falakat a ragyogásra, de sokkal kényelmesebb a sajtolt citromlé vagy citromsav oldat alkalmazása. A falakat jól megtörjük egy oldattal, 10-15 percig hagyjuk, majd meleg vízzel mossuk. A fürdőszobában kellemes illatú bónusz lesz a tisztításhoz.
 • A borax természetes gátolja a penészgombákat. Ennek az anyagnak az oldatát 1 evőkanál. borax 2,5 liter víz. Az oldatot csempével kezeljük a fürdőszobában és más szennyezett felületeken, majd száraz ruhával töröljük le a felesleges nedvesség eltávolítására. Ezután nincs szükség a falak mosására, mivel a borax nem hagy jeleket és védőfóliát képez a nedvességtől és a penésztől.

Tisztítószerek

A csempe tartós anyag, de nem lehet porokkal tisztítani, dörzsölni őket kemény kefével és durva szivacsokkal. Tilos a csiszolóanyagokat tartalmazó készítmények tilalma. Jobb folyékony, gél vagy paszta-szerű tisztítószereket vásárolni, amelyek finoman tisztítják a felületet, miközben megőrzik annak integritását. Nem tilos a klórt használni - hasznos antibakteriális anyag, ugyanakkor gyorsan mész és rozsdás.

A csempe ellenáll bármely vegyi anyagnak. Az egyetlen kivétel a hidrogén-fluorid, amelyet a mindennapi háztartási vegyi anyagokban a toxicitás miatt nem találunk. Ezért biztonságosan használhat bármilyen kényelmes, de szándékolt tisztítószert.

háztartás

Jobb, ha olyan speciális készítményeket vásárolnak, amelyek célja a csempe gondozása a fürdőszobában. Gyenge oldószereket tartalmaznak, amelyek lebontják a szennyeződéseket, és könnyen eltávolíthatók, anélkül, hogy befolyásolnák az ízületek közötti habarcsot. A csempe karbantartására szolgáló speciális sorozatokon kívül felületek tisztítására klórt használnak, szemüvegek és edények mosásához és univerzális tisztítószerekhez.

 • A masszírozást a Mellerud, a HG csíkozásmentes, a Himitek Ceramic-Gloss, az Emsal Tile biztosítja.
 • Speciális antifungális szerekből megfelelő Savo, Astonish, Stop penész.
 • A plakk és foltok használata Mr. Muscle, City Bang, Cif, Ecover, Flat.

népszerű

A rendelkezésre álló arzenál népi receptjei jó alternatívát jelentenek a biztonságos tisztítószereket kedvelő hostesseknek és a családi költségvetés megmentésében. Az ilyen egyszerű összetevők:

 • szóda (szóda, élelmiszer),
 • citrom- és citromsav,
 • ammónia,
 • ecet,
 • mosodai szappan

Minden házban vannak. Alkalmazásuk módjai kicsit változhatnak, de a lényeg ugyanaz marad: a készítmény egyes összetevőinek erőssége.

Tippek a csempe gondozásához

A fürdőszobában mindig ragyogtak a lehető legkevesebb erőfeszítéssel, az alábbi tippek segítenek:

 • Ha lehetséges, röviddel azután, hogy megjelentek, törölje le a fröccsenő és a foltokat a falakon, hogy elkerülje az erős szennyeződést. Ezután az erős mosószereknek kevesebb lesz a használata;
 • Havonta legalább kétszer dörzsölje a csempe ragyogását. Az eszközök megválasztása a preferenciáktól függ, de célszerű speciális polírokat és impregnázást alkalmazni különböző felületekre, amelyek védő vizet és szennyeződést gátló filmeket hoznak létre;
 • A csempe tisztítása során a mosogatószert egy kis területre kell ráhelyezni, hogy nincs ideje megszáradni;
 • A törlőfelületek befejeződéséhez használjon olyan törlőkendőket, amelyek nedvszívó anyagokat tartalmaznak, és nem okoznak foltot és foltot. Cserép törölje száraz;
 • A maró hatású anyagokat kesztyűkkel és kaustikus füstökkel kell felvinni - légzőkészülékként;
 • A savas alapú termékeket nem alkalmazzák a cementhabarcsra, mivel ez elrontja.

A csempe tulajdonságai

A cserép egy kerámia csempe, amely alapján könnyebb agyag fekszik. Gyakran előfordul, hogy üvegezett felületű, melyet nehéz lemosni mészből, penészből és más foltokból. A csempe, mint kész anyagnak számos előnye van:

 • Nagy szilárdság, kopásállóság, tartósság a préselés és a tüzelés következtében;
 • Tűzbiztonság, a forrásanyag (agyag) súgatlansága miatt;
 • Környezetbarát, hipoallergén, csak természetes összetevők előállítása miatt;
 • A mechanikus terhelésekkel szembeni ellenállás, a rendkívüli dinamikus terhelések kivételével, amikor valami nehéz ütközik egy csempere;
 • Higiénia - könnyen tisztítható, mosható;
 • A különböző színek, textúrák, formátumok;
 • Nedvességállóság, különösen a zománcozott burkolólapokhoz képest;
 • Villamos energia elkülönítése.

Általában a csemegeszőlő kiválasztásakor csak a burkolat megjelenését és a gondozás bonyolultságát tekinti. De a csempe - azoktól az anyagoktól, amelyek könnyen tisztíthatók és megfelelő gondozással hosszú ideig megtartják a fellebbezést.

A csempe tisztítása nem annyira ijesztő, mint amilyennek tűnik, a hatékony tisztítószerek sokaságának köszönhetően. Ebben a folyamatban még élvezetet nyújt, mivel a ragyogó fürdőszoba a jó hangulat kulcsa.