Legfontosabb > Dekoráció

Mint egy csempe tisztítása

A csempe az egyik legtartósabb padlóburkolat a fürdőszobákhoz, konyhákhoz és egyéb helyiségekhez, ahol időnként nedvesség jelenik meg. Tartós, esztétikus, különböző hatásokkal és anyagokkal szemben ellenálló, megfelelő gondossággal, a csempe évekig tart, és mindig újszerűnek tűnik. Ebben a cikkben elmondjuk, hogyan tisztítsuk meg a csempe a padlón a makacs szennyeződésektől, például javítás után vagy a rendszeres karbantartás hosszú távollétéig, hogy ne legyenek csúnya foltok, zúzódások, karcolások.

A csempeápolási alapszabályok

A kerámia lapok ismertek voltak az ókori Rómában. Köszönhetően azoknak az előnyöknek, amelyeket nem lehet túlbecsülni, a csempe még mindig díszíti otthonunkat. Annak meggyőződésére, hogy elegendő megismerkedni a divatgyűjtemények és a legjobb kerámia burkolólapok gyártóival.

Annak érdekében, hogy ez az egyedülálló bevonat a lehető leghosszabb ideig tartson, és ne veszítse el megjelenését, kövesse a következő szabályokat:

 1. Frissítse vagy vesse szét a padlót naponta, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket, az étkezési törmeléket és más szennyeződéseket, amelyek felhalmozódnak a padlón. A rongálás, amely hosszú ideig nedves helyiségben marad, piszokká válhat.
 2. Ha a bevonat nem rendelkezik foltokkal, elég időnként törölni nedves ruhával.
 3. Nedves tisztítás után sima vízzel vagy mosószerrel tisztítsa meg a padlót. Így nemcsak a por és a piszok gyors felgyülemlését akadályozza meg a csempe, hanem a csempe és a padló között. Ennek megfelelően kevésbé valószínű, hogy zavarba ejtette, hogyan kell tisztítani a csempe a padlón a szennyeződéstől.
 4. Törölje le azonnal az összes kiömlést. A gyümölcslé, a tea, a kávé vagy más folyadék minden kiömlése nemcsak a csempe közötti varratokba merül fel, hanem nagyon ragadósak is, ezért gyorsan felszívódnak a portól és a piszoktól.

Fontos! Használjon fertőtlenítőszert a veszélyes foltok ellen. Például, ha a kedvence a cserepeken defecált, vagy a nyers húsot lefedte a fedőlapra, majd fertőtlenítőszerrel permetezze le a szennyezett helyet, azonnal törölje le.

Ha a különböző helyiségekben lévő házban nemcsak a burkolólapok, hanem más anyagok is vannak, akkor mindegyiknek gondoskodnia kell. Ez elősegíti a bevonat és a szépség élettartamát. Olvassa el a következőket:

Hogyan kell lemosni a csempe a padlón?

Mielőtt megkezdené a csempe tisztítását, meg kell határozni a szennyeződés típusát, mivel az eszközök és eszközök megválasztása attól függ. Ha a csempézett padozatot néhány másodperc alatt ki lehet törölni, akkor az ízületekkel minden sokkal nehezebb. A varratok felhalmozják az összes szennyezést, vagyis ideális gomba- és penészesedéssé válnak. Ennek eredményeképpen felmerül a kérdés, hogy hogyan tisztítsuk meg a csempe a padlón a makacs piszoktól?

Leggyakrabban az ízületek a következő szennyeződésektől szenvednek:

 • Az alapok megmaradása, javítás utáni anyagok.
 • Élelmiszerdarabok.
 • Por, piszok hozott az utcáról.
 • Piszkos víz
 • A mosószerek maradványai.

Fontos! Idővel a működés közben a habarcs elkezd sötétedni, ráadásul idegen részecskék ragaszkodnak a szennyezett ízületekhez. Ha nem tisztítja a padlót időben, akkor a tisztaság problémája is csatlakozik a tisztaság és az esztétika problémáihoz.

A szerszámok, mint például a szerszámok, a padló alatti csempék tisztításához az őrölt piszoktól és a modulok közötti csatlakozásoktól eltérő lehet. Mindez az elhanyagolás mértékétől és a szennyezés típusától függ. Néha folk jogorvoslatokkal és rögtönzött anyagokkal tehetünk, és egyes esetekben csak a háztartási vegyszerek és a kemény ecset fogják megoldani a problémát.

Hogyan tisztítsuk meg a kerámia burkolólapokat a zsírtól és a szennyeződésektől?

Ha a padlón lévő fehér csempe már nem illik a friss megjelenéshez, használja a következő eszközöket:

 • Ecetet.
 • Citromsav.
 • Ammónia.
 • Mosogatószer.
 • Soda.
 • Fehérítés vagy "fehér".
 • Mosópor.
 • Kerozin.

Használja a fenti eszközöket az alábbiak szerint.

ecet

0,5 csésze ecetet hígítunk 4 liter vízben. Mossa meg a padlót egy oldattal. Öblítse le a fedelet tiszta, meleg vízzel, törölje szárazra.

Fontos! Ne használjon ecetet és egyéb kemény vegyszereket a márvány bevonat tisztításához.

Citromsav

A konyhai szivacsot óvatosan lemossza a citromsavba, és kezelje a problémás területeket, hogy tisztítsa meg a csempeit a padlón a makacs szennyeződéstől. Ezután öblítse le a területet tiszta vízzel, törölje szárazra.

Fontos! A citromsav alkalmazása akkor is hatásos, ha eltávolítja a foltokat a fugázásból. Ha azonban a burkolólapok közötti varratok nem védettek, akkor dobja ki a savakat - használjon enyhébb eszközöket.

fehérítő

Fehér csempe esetén használjon rendszeres fehérítőt vagy "fehérséget". Ha klórpor, akkor az utasításoknak megfelelően hígítsuk fel vízben. Az oldatot öntsük egy spray palackba, és rápermetezzük a felületre. 5 perc elteltével tisztítsa meg a problémát egy ecsettel. Öblítse le a padlót sima vízzel, törölje szárazra.

Fontos! Ha a felületet fehérítővel kezeli, kövesse a biztonsági óvintézkedéseket: csak gumi kesztyűvel dolgozzon, ne zárja be az ajtót a szobában, kapcsolja be a fedelet vagy nyissa ki az ablakot, hogy elkerülje a termék éles illatának hatását.

Mosópor

 1. Távolítsa el a foltokat a folyadékokból a mosószerből készült paszta segítségével:
 2. Öntsük a melegvizes mosóporba 1: 1 arányban.
 3. Használja a porlasztót, hogy dörzsölje a foltot a termékkel.
 4. 5-10 perc elteltével törölje át a területet egy puha szivaccsal és tisztítsa meg a padlót tiszta, meleg vízzel, hogy eltávolítsa a maradék mosószert.
 5. Szükség esetén ismételje meg a folyamatot, majd törölje le a padlót.

ammóniumkarbonát

A szerszámból készült csempe felszabadítja a folyékony ammóniát. Ő is segít megmosni a csempe a padlón a makacs piszoktól:

 1. Készítsünk oldatot: ammónia - 1 rész, víz - 1 rész.
 2. Viseljen gumikesztyűt a kéz védelmére.
 3. Vegyünk egy puha kefét, és törölje le a csempe a habarccsal.
 4. A penész feldolgozása és eltávolítása után öblítse le a felületet tiszta vízzel.

kerozin

A rozsdafoltok és az építőanyagok eltávolítják a kerozint. Viseljen gumikesztyűt és nedvesítse meg a rongyot kerozinnal. Törölje át a problémás területeket egy ruhával, és meleg vízzel öblítse le a felületet. Szükség esetén ismételje meg a folyamatot.

Hasznos tippek:

 1. Próbálja meg a ragasztót (habarcsot) a lehető leghamarabb lemosni durva, dombornyomott vagy sötét kerámia burkolattal. Ebből a célból ecet oldatot használjunk: minden liter vízhez - 50 ml ecetet. Alaposan törölje át a szennyezett területeket egy megoldással, különös figyelmet fordítson a csempe közötti ízületekre. A kezelés után öblítse le a felületet többször meleg vízzel és puha ruhával törölje le.
 2. Ha nincs speciális csempe kefe, akkor távolítsa el a száraz habarcsot egy könnyű gyapjúból vagy nemezből. A habarcs eltávolítása után tisztítsa meg a padlót ecettel.
 3. A fényes csempe a fugázás után nem tisztítható abrazív porokkal és fém kefékkel, mivel elveszíti a fényességet. Csak puha sörtékkel és folyékony termékekkel ellátott ecseteket használjon, amelyek nem károsítják a csempe felületét.
 4. Ne használjon olyan háztartási vegyszereket, amelyeket úgy terveztek, hogy tisztítsa meg a gáztűzhelyet és a fürdőszobai berendezéseket. A vagy a "kémia" alkalmazása előtt olvassa el a használati utasításokat.
 5. Annak megakadályozása érdekében, hogy a csempe közötti kötés sérüljön, a tisztítás és a felületkezelés során bevonja őket például epoxi festékkel. És ne feledje, hogy a nem védett varratok megsérthetik a savakat tartalmazó oldatokat.
 6. A csempe szárításához használjon mikroszálas vagy frottírt (bambusz) törölközőt.

Még több hasznos tippet talál egy külön cikkben a megfelelő cserépápolásról.

Hogyan mosható le a csempe között a varratok?

A varrások tisztításához a szerszámok teljes arzenálját használják. Természetesen mindez az attól függ, hogy mennyire elhanyagolható és milyen a szennyezés.

A padlózat csempe tisztításához az ízületek és varratok esetében szükség lehet a következő anyagok és eszközök beszerzésére:

 • Régi fogkefe.
 • Chabert.
 • Gumi spatula.
 • Radír.
 • Háztartási vegyszerek: por, spray vagy gél.
 • Mosogatószer.
 • Soda.
 • Bleach.
 • Hidrogén-peroxid.
 • Védőkesztyű.
 • Tiszta víz és kapacitás.
 • Szivacs.

Hogyan tisztítsuk meg az ízületek szennyeződését?

Ha a szennyezés nem túl súlyos, használja a rendelkezésre álló eszközöket:

 1. Radír. Ez a módszer alkalmas a varrás kis területének tisztítására. Vigye át a varratot egy radírral, és távolítsa el a foltot. Használjon fehér vagy rózsaszín radírt.
 2. Soda. Készíts egy paszta szódát és vizet. Alkalmazzuk a terméket a varratra egy régi fogkefével. Dörzsölje be a pasztát a varratba. Ha a szennyeződés öreg, akkor adja meg a paszta néhány percet, hogy süllyedjen a folt, majd kezdje dörzsölni. A szennyeződés feldolgozása és eltávolítása után öblítse le a varratot meleg vízzel.
 3. Bleach. Ha a csempe között fehér varrás van, használjon fehérítőt a tisztításhoz: hígítsa a terméket vízben, 3: 1 arányban. Használjon fogkefét vagy egy szivacs szélét, hogy megoldja a kötést. A feldolgozás után öblítse le a felületet meleg vízzel, hogy eltávolítsa a maradék fehérítőt, mihelyt a padló felülete megszárad, egy tömítőanyagot kell ráhelyezni a varratra, hogy a szennyeződés ne merüljön fel az ízületbe.

Fontos! Ne használjon fehérítőt a színes ízületekhez, mivel ez elszíneződhet. Amikor feldolgozza a közös fehérítőt annak biztosítására, hogy a szerszám ne eshessen a csempe felületére.

Hasznos tippek:

 1. A varrás megtisztításához vegyen egy speciális kefét az ízületekhez a háztartási vegyszerházban. Így könnyebb lesz megtakarítani a csempe a padlón a makacs szennyeződéstől.
 2. Ha könnyebben dolgozik háztartási vegyi anyagokkal, akkor speciális termékeket vásároljon nemcsak a burkolólapok, hanem a burkolólapok közötti kötésekhez is. Az ilyen termékeket tisztító por, spray vagy aktív gél formájában állítják elő. Alkalmazza a kiválasztott terméket a problémás területre, és hagyja néhány percig. Ezután távolítsa el a kémiai maradékot tiszta vízzel.
 3. A csempeburkolatok közötti frissítéshez és a fehérítéshez használja a következő keveréket: keverje össze a mosogatógélt, a hidrogén-peroxidot és a szódát, mielőtt krémes kávét készít. Az arányok megközelítőleg egyenlőek. Vegyük fel a vegyületet a varratokra egy fogkefével. Dörzsölje kicsit, és hagyjon néhány órát. A gél eltávolítja a zsírt és a szennyeződéseket, és a szóda és a peroxid biztosítja a varratok korábbi frissességét és visszaállítja a korábbi fehérséget. A feldolgozás után öblítse le a keverék többi részét tiszta vízzel.
a tartalomhoz ↑

Hogyan lehet megszabadulni a penész és a penész?

Annak érdekében, hogy megakadályozzák a csempe megütését a gomba, a felületet rendszeresen fertőtlenítő készítményekkel kell kezelni. De ha az ügy túl messzire ment, és a káros mikroorganizmusok már a sötét varrásokra telepedtek, akkor az egyszerű tisztítási módszerek tehetetlenek lesznek.

A padlózat padlózatának megtisztításához az eldugult szennyeződéstől és penésztől a következő eszközök találhatók megmentésre:

 1. Gombaellenes szer a varratok tisztítására. Szórja be a problémás területet a készítményrel és hagyja fél órát. Kezelés után alaposan öblítse le a területet meleg vízzel és törölje szárazra.
 2. Bleach. Hígítsa a terméket vízben 1:10 arányban. Törölje le a szennyezett területet és öblítse le vízzel.
 3. Borax. Készítsünk oldatot: egy pohár boraxot három liter vízben. Az oldatot piszkos felületre kell felhordani és dörzsölni a szivacs kemény oldalára. Ne mossa le a terméket, vegye le száraz ruhával.
 4. Soda. Tisztítsa meg a problémás területet szódával, és távolítsa el nem csak a szerszámot, hanem a mikroorganizmusok által hagyott kellemetlen szagokat is.

Hegesztés javítás

A penész és gomba elleni küzdelem legjobb módja az érintett terület teljes helyettesítése. A következőképpen járjon el:

 1. Tisztítsa meg a sérült területet egy kaparóval.
 2. Vigye át az ízületeket antiszeptikus impregnálással, hogy megvédje a padlót a kórokozók terjedésétől.
 3. Hagyja szárazon a készítményt.
 4. Hígítsuk fel a kis habarcsot.
 5. Fedje le a laza habarcsot.

Fontos! Frissítse a varratokat rendszeresen, mert a szennyezés mellett fokozatosan kiszivárogtatja és megsemmisíti az anyagot. Ez nemcsak az esztétikában, a vízállóságban, a felületi tartósságban, hanem a higiéniában is tükröződik.

Hogyan kell lemosni a burkolólapokat a padlóra a javítás után?

A javítások elvégzésének örömét a piszkos padlók és a tisztítás veszélyezteti, ha a kézművesek az építési munka minden szakaszában nem tisztelnek tisztaságot. Meg kell jegyezni, hogy a csempe azonnal meg kell tisztítani a cementhabarcsokkal való érintkezés vagy a "folyékony köröm" összetétele után. De ha az építőanyagok még mindig a burkolólapon vannak, akkor meg kell dolgoznia, hogy megszüntesse őket.

A padlózat csempe tisztítására szolgáló eszközök és módszerek kiválasztása a következő tényezők függvénye:

 • A csempe felülete.
 • A szennyezés jellege.
 • A foltok ideje a felszínen.

A javítás után a cserép tisztításához kövesse az alábbi irányelveket:

 1. Javítás után a burkolólapokat puha kefével vagy porszívóval kell eltávolítani. Ezt a lehető leghamarabb meg kell tenni, hogy a por és a piszok ne kerülhessenek a bevonat felületébe. Száraz tisztítás után nedves tisztítással járjon.
 2. Először távolítsa el mechanikusan az oldat darabjait egy sima, jól élesített vésővel vagy éles pengével, majd - kezelje a problémás területeket egy speciális oldószerrel.
 3. A cementet, a gitt és más hasonló anyagokat műanyag spatulával és vízzel kell eltávolítani a cserépről. Öblítse le a festéket oldószerrel.
 4. Keményített mész, távolítsa el az ecet oldatot. Alternatívaként - növényi olaj. Adjunk hozzá növényi olajat meleg vízhez, és oldjuk fel a fehér bevonatot a felületen. Ezután öblítse le a csempéket mosogatószerrel.
 5. Ha a javítás folyamán a csempe csak szennyezett az építési porral, majd tisztítsa meg tisztítószerrel, ecettel vagy ammóniával. Hogy hogyan használjuk ezeket az eszközöket, írtunk fent.
 6. Ha a bevonaton olyan bevonat marad, amelyet nem távolítanak el a mosószerektől, akkor a ragasztó egy fogantyúval érezhető a padra, és rázós eszközzel dörzsölje a felületet.
 7. Távolítsa el a csempézett ragasztót és más hasonló anyagokat a "Silit", "Cinderella" stb.
 8. Ha a csemperagasztó a csempe közötti hornyokba van beágyazva, akkor finomszemcsés zománcpapírral dolgozza fel a varratokat.

Fontos! Először kipróbáld a tisztázás minden módját egy kevés észrevétlen helyszínen. Ha a burkolat felülete nem romlik, akkor a szerszámot az egész felületre kell ráhelyezni.

Videó felvétel

Rendszeresen ellenőrizze a csempe és az ízületek állapotát. Hetente egyszer, speciális eszközökkel tisztítsa meg a csempét a szennyeződésektől, és sok éven át meghosszabbítja a dekoratív padló élettartamát, ugyanakkor mentse a házat a gomba és a penész.

A csempe a konyhában mossuk a zsírt

A konyhai csempe díszítése nemcsak szép, hanem praktikus is. Úgy gondolják, hogy ez az anyag nem igényel különös gondosságot. A gyakorlatban kiderül, hogy ez messze a helyzet. A csempe minden egyes főzését követően zsírokat és sárga cseppeket juttatnak. Ha nem azonnal lemossza a szennyeződéseket, kiszáradnak. A jövőben, hogy tisztítsa meg a konyhai csempe zsírfoltoktól, sok erőfeszítést kell tennie, különösen a háromdimenziós képen.

Anyagjellemzők

Kerámia burkolólapok tisztításához leggyakrabban használt zselék ételekhez és szivacsokhoz szilárd alapon. Hasznos a gélek használata: mosogattam az edényeket és ugyanakkor töröltem a csempéket. Van azonban egy jelentős hátránya: a gélek erősen habosítják, miután ezeket felhordták, a felületet alaposan meg kell mosni, hogy a szappanfoltok ne maradjanak. Ami a tisztításhoz szükséges tartozékokat illeti, fém kefék nem ajánlottak közöttük, ami elborítja a burkolóanyag felületét.

A zsíros spray nem csak a csempe, hanem a csempe ízületekre is repül, ezért a szokásos tisztítószerek nem működnek. Alkalmazhat vegyi anyagokat, amelyek eltávolítják a szennyeződéseket a konyhában.

Kiválasztásakor figyeljen a következő árnyalatra: nem minden eszköz alkalmas egy bizonyos típusú csempe tisztítására. Amikor egy konyhaedre néző anyagot választasz, kérdezze meg az eladót, hogy milyen osztályú vegyi és savállósággal rendelkezik.

Tányér népi jogorvoslatok tisztítása

Mielőtt drága tisztítószereket használna, próbálja meg rongyos módon mosni a csempeit. Gyakran sokkal hatékonyabban és gyorsabban kezelik a zsíros bevonatot anélkül, hogy károsítanák a felületet.

Mossa le a csempe gyorsan és csíkok nélkül segít a keverék: 100 ml ammónia, 4 evőkanál. l. boraxot, 100 ml ecetet és 4 liter vizet. Meg kell nedvesíteni egy puha ruhadarabot, és finoman dörzsölje a csempe.

Segítségével szóda meg tudja tisztítani a szennyezést, elég, hogy feloldja 3 evőkanál. l. anyagok fél liter vízben. Ha a zsírpermet eléri a varratokat, használhat egy fogkefét. Egy csipet szódabikarbónát kell felhordani az ecsettel és dörzsölni a felületet. A varratok ismét az eredeti fehér színűvé válnak. A nehezen elérhető helyeket különösen gondosan kell feldolgozni, itt kezdődik a gomba fejlődése.

Tisztítás előtt a padlót zsírtalanítani kell (ezt alkoholt használják), meleg szappanos vízzel mossák (alulról lefelé mossa le, törölje az ellenkező irányba).

Használható a konyhai szappan szennyeződésének leküzdésében. Az eljárás a következő: 1 palack vágása, fél liter liter forralt víz hozzáadásával alaposan keverjük össze, amíg homogén konzisztenciát nem kapunk. A csempe felhordása fél óráig, öblítse le vízzel.

A cserépedényt egy citromszelettel tisztíthatja a konyhában: csiszolja le a cserépet, és hagyja, hogy a gyümölcslé pár percig áztassa. A zsír lágyul, és a maradék virágzás mosható vízzel megnedvesített puha szivaccsal.

A régimódi szennyezés segít eltávolítani a szóda és az ecet keverékét. A szódát először alkalmazzák, majd ecetet. Várja meg, amíg az összetevők reagálnak, távolítsa el a plakkot egy rongyal. Ecének köszönhetően a csempe nem csak tisztaságot, hanem fényességet is kap. A csempéket szennyezett vízzel, és vízzel hígított ammóniát hozva.

A felületi felület tisztítására szolgáló másik módszer a növényi olaj és a szóda keveréke.

Keverj fél pohár szódabikont két teáskanál olajjal. Vigyük fel a nedvest a szennyezett felületre. A zsírfoltok gyorsan eltűnnek. Ennek a módszernek az a hátránya, hogy zsíros betét marad az olajból, amelyet alaposan meg kell mosni mosószerrel.

A mustáros por segít a problémás területek tisztításában. Száraz mustár nedves ruhával megkenjük, szennyezzük a szennyezett területeket.

Ha ezt a csempe tisztítási módszert használja, akkor kesztyűt kell viselnie, mivel égethet. Szükséges a nyálkahártyák és az orrjáratok védelme az anyag bejutásától.

Három összetevő kombinációja: keményítő, citromsav és szódabikarbóna kiválóan alkalmas csempézett felület tisztítására. A részarányok 1: 1 arányban kell, hogy legyenek. 2. Alkalmazza a kompozíciót egy nedves szivacsra, dörzsölje a foltokat, fél óráig hagyja. Ezután öblítse le vízzel.

Az esetek futtatásához használjon marószódát. Ez egy erős alkáli, amelyet a háztartási áruházakban értékesítenek. 200 g szódát feloldottunk 1,5 csésze vízben. A kapott oldatot 25 perc elteltével a zsírfoltokra vigyük fel, majd öblítsük le vízzel.

Ha nincs ideje felszolgálni a recepteket a rögtönzött eszközökkel, használjon gőztisztítót. A készülék használata után törölje le a felületet egy puha, száraz ruhával.

A zsír eltávolítása fényes felületről

Segítsen a csempe tisztításánál speciális eszközöket a szemüvegek és a tükörfelületek mosásához: spray, gél, polírozó viasz ("Mr. Muscle", "Schumanite" és mások). Ne használjon durva részecskéket tartalmazó termékeket. Gyorsan és gyorsan eltávolítják a szennyeződéseket, de karcolják a csempe felületét. A szakszerű vegyi anyagok könnyen eltávolíthatják a sűrű zsíros vegyületeket, de jelentős hátrányaik vannak - drágák és hátrányosan befolyásolják az emberi egészséget (dermatitis, allergia, csökkent légzőszervi működés).

Különös figyelmet kell fordítani a csempe a padlón, akkor gyorsan piszkos, és elveszti eredeti árnyékában. A padlóburkolat felületét karcoló szemcsék, por, homok szemcsék kerülnek a varratokba. Porszívóval kell eltávolítani. Ezután nedves ruhával kell járnia a padlón. A foltok elkerülése érdekében törölje le a cserépet egy puha ruhával.

A felület tisztításakor meg kell jegyezni, hogy a vízhőmérséklet nem haladhatja meg az 50 fokot. Annak érdekében, hogy a burkolat érintetlen maradjon, melegítse meg a csempe meleg vízzel.

A fal- és padlólapokat melamin szivacs segítségével tisztíthatja. Ő népszerűbb háziasszonyokkal. A szivacs felülete egy radírhoz hasonlít. A szennyező anyagokat jól felfogja, és nyom nélkül eltávolítja őket. A zsíros folt tisztításához könnyebb volt, mielőtt a nedves szivaccsal járnának a padlón, és egy kicsit áztatnák a szennyezett területet. Ezután finoman dörzsölje a felületet.

Mi tisztítunk csempéket, hogy ragyogjanak a fürdőszobában

A kerámia burkolatokat megfelelően kell karbantartani, hogy a szoba mindig tiszta, friss és esztétikailag kellemes legyen. Távolítsa el a foltokat, könnyen megszabaduljon a penész és egyéb szennyezőktől. Ehhez megvásárolhatja az üzletben lévő pénzeket, vagy saját maga megoldhatja a megoldást.

Tisztítási módszerek

Tisztítsa meg a csempe a fürdőszobában lehet száraz és nedves módon. Minden lehetőségnek előnyei és hátrányai vannak, és a szennyezés összetettségétől függően alkalmazzák.

Általános tisztítás

Az általános tisztítást néhány hónaponként legfeljebb egyszer kell megkezdeni. Ugyanakkor használnak ruhákat, mosogatószereket, fogkeféket, mopeket és melaminszivacsokat. Ez utóbbi tökéletesen megtisztítja a csempe ízületekben felhalmozódó szennyeződést. A készítményt a melamin uralja, amely vízzel érintkezve gazdag habot képez.

Gyors tisztítás

Gyors tisztítás a fürdőszobában történik a modern felszerelések - egy gőzfejlesztő segítségével. Ez a kezelés a szárazra vonatkozik. A gőztisztító használata segít megszabadulni az erős szennyeződéstől, penésztől és gombaiktól, további pénzügyi költségek nélkül.

Az ilyen módon történő feldolgozás több szakaszban történik:

 1. A felületre egy tisztítószert kell alkalmazni.
 2. Hagyja néhány percig.
 3. Mossa le gőzzel.

A csempecsatlakozásokhoz pontokat kell használni. A folyamat végén a falakat nedves ruhával töröljük, majd egy puha ruhával megszárítjuk.

Távolítsa el a plakettet

A raidet a fürdőszobában szakmai kompozíciók vagy népi módszerek távolítják el. A terméket a falra helyezzük és pár perc múlva nedves szivaccsal lemossuk. Az utolsó szakaszban a felületet száraz ruhával töröljük le.

Ami a raid elleni népi módszereket illeti, ezek közül a legnépszerűbbek a következők:

 • Lemon. Egy darab gyümölcsöt vágnak és dörzsölgetik őket egy problémás helyre. Ha a citromlevet vízben hígítja, akkor a kompozíció egy porlasztópisztollyal felhordható a falra.
 • Szóda ecettel. Hozzájárul a mész és a szappan lerakódásához. Először vízzel lágyított szódát alkalmaznak a falakra, és idő múlva az asztali ecetet rápermetjük.
 • Ammónia. Az anyagot vízzel hígítjuk 1:10 arányban, és a szennyezés összetételével kezeljük. Az ammónia még a tartós foltokat is eltávolítja.

A penész eltávolítása

A fürdőben a magas páratartalom miatt a penész megjelenhet a kerámia burkolaton. A kétségbeesés miatt nem érdemes, mivel könnyedén könnyen lemosható.

 • Gőz - a nagynyomású meleg levegő alatt a gőztisztító képes eltávolítani gomba, penész, zsír foltok.
 • A fehérítés enyhíti a penész, gomba, vízkő falát.
 • A kicsi koncentrációjú nátrium-klorid a legtöbb szennyeződéssel szemben áll.

Ha a penészgombákkal kapcsolatos minden módszer használhatatlan, az egyetlen módja annak, hogy megváltoztassuk a habarcsot. Miután az interplaque varratokat eltávolítottuk, a problémás területeket antiszeptikumokkal kezeljük, és egy új vegyületet alkalmazunk felül.

Az ízületek tisztítása a csempe között

Annak ellenére, hogy az injektáló anyagok ellenállása negatív tényezők, a magas páratartalom és a különböző agresszív anyagok miatt az interstitialis ízületek sötétednek és elvesztik esztétikumukat.

A habarcs tisztításához professzionális eszközöket használhat:

 • Cilit, Tündér, Cif. Ezeket a vegyületeket akkor használják, ha a varratok elvesztették színüket, nyomokban szennyeződtek.
 • A fehérséget és a Domesztot olyan esetekben alkalmazzák, amikor a penész vagy gomba megjelenik. A habarcsot 5 perc elteltével mossa le vízzel.

Ha egyes területeken nem szabadul meg a foltoktól, gondosan átfesthetőek a megfelelő színű, speciális fonott tollal. A varratok anyagokkal való feldolgozása után dörzsölnek őrölt papírral. Az ilyen intézkedések tiszta habarcsot tesznek majd ki, és a falak visszaadják a korábbi fellebbezést.

Tisztítószerek

A fürdőszobában lévő csempe tisztításához plakk, szennyeződés, foltok lehetnek a háztartási vegyi anyagok boltjaiban vásárolt szakmai eszközök és a hagyományos módszerek.

szakmai

A rendszeres napi takarítással a fürdőszobában a kerámiákat rendszeres időközönként speciális vegyszerekkel kell mosni. Ha kiválasztja őket, akkor figyelembe kell vennie a fugázó ízületek állapotát. Erősen agresszív anyagok fehérítőt, elszíneződést okozhatnak.

A professzionális készítményekben jelen vannak: izopropanol, ammónia és kíméletes oldószerek. Szórók, paszták, krémek, porok formájában kaphatók.

A leghatékonyabb megoldások közül a leghatékonyabbak közül a legegyszerűbb:

 • Ragyogó csempe;
 • Seth;
 • Cilitbang;
 • Domestos;
 • Mr. Muscle;
 • SunClean;
 • Schoeman.

A por cseréjekor történő kiválasztásakor rendkívül óvatosnak kell lenni. Ha a készítmény nagy csiszolószemcséket tartalmaz, karcolhatja az anyag fényes felületét.

népszerű

Annak ellenére, hogy a csempe különféle speciális eszközökkel rendelkezik, néha jobb választani házi készítésű szendvics, ecet, szappanoldat, citromsav receptek alapján. Nem kevésbé hatékonyak, nem károsítják az egészségre és a kezelt felületekre.

 • Szappanoldat. Napi használatra alkalmas. Jól szivárog a vízszivárgás, a felesleges hab, de erős mészkő és rozsda miatt ez az eszköz nem segít. Előkészítés: meleg vizet öntünk egy medencébe vagy bármely más tartályba, és kis mennyiségű folyékony szappant adunk hozzá. A falakat alulról felfelé dörzsöljük egy puha, az elkészített kompozícióban nedves ruhával. A felületet száraz, mikroszálas anyaggal kezeljük.
 • 9% ecet. A szerkezet még erős szennyezéssel is szembeszáll. Ezt a módszert alkalmazva az ecetet egy palackba öntjük 50 g / liter vízben. Ezt az eszközt piszkos helyen permetezik. Néhány perc múlva a burkolólapokat alaposan meg kell törölni egy nedves szivaccsal, és törölni kell.

Az ecet nemcsak foltokkal és szennyeződéssel takarít meg - fertőtlenít, eltávolítja a penészt, gombát, eltávolítja a vízkőzetet. Amikor anyaggal dolgozik, gumikesztyűt kell viselnie. Rendszeresen nem ajánlott ezt a módszert használni, mivel agresszív összetétel hátrányosan befolyásolja a varratokat.

 • Citromsav. Különböző szennyeződéseket takar. Kis mennyiségű sav van a nedves szivacsra, majd a falakat dörzsöljük. Ezután mossuk le a kezelt felületeket tiszta vízzel, és szárítsuk meg pamutszövet vagy mikroszálas ruhával. Annak érdekében, hogy a csempe ne kaparjon citromsav részecskékkel, az anyagot előzetesen kis mennyiségű vízzel kell hígítani.
 • Soda. Még a régi foltok ellen is kopog, de a szemek megkarcolhatják a célt. A piszok megszabadulása érdekében a szódát krémes zagyhoz hígítják, és egy problémás területre egy pamut törlővel alkalmazzák. Erős nyomás a felszínre nem éri meg, hogy ne károsítsa a dekorációt. Ezután a csempe száraz, puha ruhával törlődik.

A varratok közötti forma elkerülése érdekében ajánlott időről időre tisztítani egy fogkefével speciális gombaellenes vegyület vagy 9% -os ecetsav oldat alkalmazásával.

Csempézés

A fürdőszobában lévő falak gondozását rendszeresen kell végezni. Könnyebb megszabadulni a friss szennyeződésektől, mint a különböző tisztítási módszerek között. Az időben történő feldolgozás elhanyagolása azzal fenyeget, hogy kellemetlen barna árnyalat jelenik meg az anyag felületén, mész betéteken, penészen a varratokon.

A csempe gondozása során kövesse az ajánlásokat:

 • Mindig viseljen gumikesztyűt.
 • Tisztítsa alulról felfelé és törölje felülről lefelé.
 • A csempéknél csak puha szivacsot használjon csiszolóanyag nélkül.
 • Az új vegyszerek használata előtt kipróbáljon egy kis vizsgálatot az anyag érzéketlen helyre történõ reakciójára.

Milyen gyakran mossa a csempe a fürdőszobában

Annak ellenére, hogy a csempe hosszú ideig ellenáll a szennyeződéseknek, foltokat, penészgombákat és néha gombákat is mutat.

 • Ahhoz, hogy a falak tökéletesen tisztíthatók legyenek, különböző kompozíciókkal kell tisztítani és rendszeresen csiszolni.
 • Annak megakadályozása érdekében, hogy a falak el tudják választani a túlzott nedvességtől és a túlzott kondenzátumtól, tisztításuk után zuhanyozni kell. Tehát nincs szükség arra, hogy erős anyagokat használjon a makacs szennyeződések eltávolítására.
 • A kondenzátumból, samponból, szappanból származó friss foltokat puha ronggyal és minden mosószerrel eltávolítanak. Ha elhagyod őket, hamarosan mészká válnak, ami sokkal nehezebb lesz megszabadulni.

A kerámia lapok napi gondozásánál ne használjon professzionális szerszámokat csiszolóanyagokkal. Megkarcolják az anyagot, és tönkreteszik a megjelenését. A folyamatos feldolgozáshoz elegendő egy egyszerű szappanoldattal nedvesített puha ruhával törölni a falakat.

Ha gondosan kezeli a fürdőszoba dekorációját, minőségi és rendszeres gondoskodást biztosít, a falak és a padló mindig tiszta lesz.

Hogyan lehet tisztítani a csempe burkolását a fürdőszobában?

Csempe a fürdőszobában tolerálja a magas páratartalmat és a hőmérséklet-változásokat. Azonban megfelelő gondosság nélkül mész, folt és penész borítja. Csak a rendszeres tisztítás védi a csempe a szennyeződéstől. Minőségileg mossa meg a csempéket a fürdőszobában népi jogorvoslatok segítségével, amelyek bizonyították hatékonyságukat.

Idővel a bélés elveszti eredeti megjelenését. A leggyakoribb szennyezési típusok azonosíthatók:

 1. 1. Mész betétek. A felületek érintése kemény vízzel történik. Ennek eredményeképpen a lerakódások felhalmozódnak a vízben lévő só lerakódásokra, és fehér virágzással borítják.
 2. 2. Penész. A magas páratartalomnak köszönhetően a csempeburkolatok közötti ízületek felhalmozódnak. Ezért a felületet rendszeresen, gombaellenes szerekkel kell kezelni. Ellenkező esetben a gomba bejuthat a cementhabarcsba, így meg kell változtatni.
 3. 3. A mosószerek maradványai. A csempefelhasználás során samponok, balzsamok, kozmetikumok és közönséges szappanok szappannal jelennek meg.

A csempe gyorsan tisztítható bizonyos ajánlások alapján:

 1. 1. A csempebe ütköző vízpermeteket azonnal törölje le száraz ruhával.
 2. 2. Ne használjon súroló tisztítószereket és durva keféket. A karcolásokat a fényes felületen hagyhatják.
 3. 3. Hetente egyszer törölje le a burkolólapokat egy puha ruhával.
 4. 4. Javasoljuk, hogy a csempék közötti kötéseket gombaellenes szerekkel kezeljék, mert a penész általában felgyülemlik a varratokon.
 5. 5. Ha a falakon lévő szennyeződés vastag vastag, az eltávolítás előtt párologtatható. Ehhez szorosan zárja be az ajtót a fürdőszobába, és kapcsolja be a forró vizet. A csempere telepített gőz lágyítja a szennyezést.
 6. 6. A tisztítás után a cserépet törölni kell. Ellenkező esetben a vízkő megjelenik a felületen.

Annak érdekében, hogy fényes finis, akkor törölje meg ecettel. A matt cserépeket speciális viaszokkal kezelik.

A mosdócsempe mosása és a penész kellemetlen szaga megszüntetése

Tervezési javítás, senki sem gondolja a falak befejezésének lehetőségét, csak vegye fel a csempe a fürdőszoba stílusának és méretének megfelelően. Gyönyörű fényes falak tükrözik a fényt, tágasabbak egy kis szobát, és segítenek felébredni reggel a vízfolyás alatt. Az idő múlásával a gőz és a szappan a gonosz cselekedeteket, a raid megjelenését és az ébredés fényes ünnepeit teszi. A penész és a pálmafüst vizes illata van. A fürdőszobában lévő csempe mosásához tegye vissza a ragyogását és a frissességét. Hogyan visszaküldjük az erőteljes aromát a fürdőszobába, és tisztán tartsuk.

Hogyan kell lemosni a csempe a fürdőszobában, és mit kell használni

A fürdőszoba egyedülálló hely a falak és a padló burkolatát elpusztító tényezők szempontjából. A csempe ellenáll a hőmérséklet változásainak, a nedvességnek és a kozmetikának, a különféle haboknak és mosószereknek. Idővel virágzik, és elveszíti a vonzerejét, csalódva a hostesset. Hogyan kell tisztítani a csempe a fürdőszobában, és visszaadja a frissesség. Számos eszköz és módszer létezik minden hardverraktárban. A konyhában minden háziasszonynak van szóda és ecete, amelyet étellel főzni és mosogatni szokott. Csak egy adott esetre van szükség a legjobb eszköz kiválasztásához.

A csempe félt a durva kefék, fémszivacsok és egyéb csiszolóanyagoktól

Megjelenésében a tartós és ellenálló lapok nem félnek semmit. Tökéletesíti a vizet, kitart a gőz és hirtelen hőmérsékletváltozások, szilárdak és tartósak. De a falak és a padló univerzális díszítése gyenge pontja. Mint tisztítani a csempe a fürdőszobában, és nem árt. Számos olyan anyag van, amely elpusztítja a bevonatot, és nem használható fel:

 • savas mosószerek;
 • csiszolóanyagok;
 • durva ecsetek;
 • fémgyapot;
 • kézmosó porok;
 • mosogatógépek tisztítására szolgáló készítmények;
 • kályhák és mosdók tisztítása;
 • a WC-tálat jelenti.

Mint mosogató a fürdőszobában. Tömeges beállítások: puha mosogatórongyok, fogkefék, mikroszálas törlőkendők, természetes szálakból készült törülközők és frottír törölközők. Vegyél speciális kész tisztítószereket, különösen olyan falakhoz, amelyekkel a falak és a padló találkozik. Természetes házi készítésű anyagok, például kenyérsav, a zsír, az ecet, az illékony ammónia széles körben használt ellensége.

A csempe bármely termékkel való megtisztítása után öblítse le az egész felületet vízzel és törölje szárazra. Leöblítheti, szivaccsal vagy ruhával nedvesítheti a vizet, és a zuhanyzóból a diffúzorból önthet. Törölje le egy természetes puha ruhával, amely nem veszíti el a nap. Akkor nem lesz válogatás és gyönyörű fény lesz.

A csempe mosása után tisztítsa meg tiszta vízzel és törölje szárazra.

Hogyan kell lemosni a csempe a fürdőszobában, hogy ragyogjon. Vannak eszközök a sima felületek tisztításához, amelyek nem igényelnek tisztítószereket. Elég, hogy törölje a problémás területeket egy melamin szivaccsal, távolítsa el a foltokat egy mikroszálas ronggyal.

A csempe agyagból készül, különféle lágyítókkal. Az elegyet préseljük és hőkezeljük. A kopás elleni védelem érdekében egy impregnáló és lakk védő réteget alkalmaznak. Együtt festéssel és rajzokkal. A bevonat integritásának megsemmisülése repedés kialakulását és a bevonat típusának elvesztését eredményezi. A hostess feladata, hogy távolítsa el a tartós makacs plakettet, sáros filmet, és tartsa meg a csempeburkolatot. Ezért lehetetlen csiszoló és agresszív anyagokat használni.

A savak elpusztítják a bevonólapok szerkezetét, mert ezek alapulnak az átlátszó keverékekhez. Számos alkalmazás után elszíneződő foltok és mikrotömbök keletkeznek, por roncsolódik, a szennyeződés behatol. Még gyorsabb, a sav megsemmisíti a cement és a kátrány alapú habarcs-összetételt, összeomlik és elesik.

Fontos megőrizni a csempe megjelenését.

A csiszolótermékek, a fémszalagok és a merev sörtékkel ellátott ecsetek megkarcolják a felületet, és a fürdőszoba csempe tisztítása otthon nem működik. Már nem ragyog. Még a puha kristályokból álló kenyérsavakat is először vizes vízzel kell nedvesíteni a zabkás állapotra vagy egy nedves szivacsra, majd dörzsölni.

A csempe szennyeződése között van egy virág a mosodai mosószerből, ezért a szappanos film egy része nem szünteti meg a mosószereket, és nem a mosogatócsempe mosásának kérdése, hogy a por glisten.

A WC más anyagból készül, savakkal és lúgokkal szemben ellenálló bevonat. A tisztítás eszközei túl agresszívek a csempe számára. Szigorúan tilos ezeket használni. Hasonlóképpen a mosogatógép és a mosógép méretarányos tisztításával kapcsolatos előkészületekkel. A falon kialakított raid ugyanolyan összetételű, de a felszínre, amelyhez hozzá van kötve, nem fém.

Hogyan kell mosni a csempe a fürdőszobában modern módon

Mint tisztítani a csempe a fürdőszobában a raid otthon, és adja meg a felületet ragyog. Használja a modern felszerelés lehetőségét. Egy gőzfejlesztő és egy gőzmosó, még egy gőzölős vasaló is lehetnek fúvókák a csempe mosásához és az ízületek tisztításához a csempe között. Ez nem vonatkozik a legolcsóbb modellekre, de a fúvóka külön megvásárolható. A költségek igazolják a jogorvoslatot. Csak az marad:

 1. Öntsön desztillált vizet a gőzegység tartályába.
 2. Öltözz fel egy különleges fúvókát.
 3. Kapcsolja be és várja meg a munkanyomás megteremtését.
 4. Csempe mosásához a berendezéshez tartozó utasítások szerint.

Steam gyorsan megszabadulni a probléma, hogyan kell tisztítani a csempe a fürdőszobában a raid. Mindig alaposan törölje le mindent egy száraz törölközővel. A tisztaság világosabbá tétele. Ha a felület nem elég ragyog, akkor ecettel oldatot fújhat fel vízzel és törölje szárazra.

A rozsda és a penész elfogyasztott foltjain először speciális vásárlási eszközt vagy kenyérsavót használt. Vegyünk további 15 percet, majd a felületet pároljuk.

Gőzcsempe tisztítása

A fürdőszobában és a gőzben lévő padlózat tisztításához csak speciális fúvókákra van szükség. A mások használata nemcsak a csempeburkolatot ronthatja, hanem az alapot is elpusztíthatja.

Hogyan tisztítsuk meg gyorsan a fürdőszobai burkolólapokat?

A rendszeres gőz megkönnyíti a szennyeződést. Hogyan kell gyorsan lemosni a csempéket a fürdőszobában - forró ködöket hozzon létre. 10 - 15 percig elegendő teljesen kinyitni a csapot, bekapcsolni a forró vizet, zárni az ajtót. Ha a szellőztetés erős, akkor ki kell kapcsolni vagy a rácsot le kell zárni.

A forró vízből származó gőz a falra települ, és nagyban leegyszerűsíti a tisztítási folyamatot. Csak az ecetet kell mosni és gyorsan törölni. A melamin szivacsot vagy mikroszálas anyagot anélkül használhatod, hogy bármilyen módon alkalmaznád. A párolt piszok gyorsan elhagyja a felületet.

A mikroszálas csempe biztonságos

Az ecet gőzölésének és permetezésének módszere hatékonyan működik, ha a falakat nem sokáig mosta, és megoldódott az idő hiánya - hogyan kell gyorsan tisztítani a csempék fürdőszobáját a raidből, anélkül, hogy költeni kellene őket.

Hogyan kell tisztítani a csempe a fürdőszobában a raidből?

Különböző szennyeződési minták halmozódnak fel a fürdőszobai falakon:

 • vízből és gőzből származó mész betétek;
 • csepp szappanoldatot, sampont és gélt;
 • a felülethez tapadó por;
 • mosható elemek szennyeződése;
 • borotvahab és kozmetikumok;
 • penész.

A szennyezés más lehet.

Mindez vegyes, szilárdan a felületen tartja, és eszik be a varratokba és repedésekbe. Hogyan tisztítsuk meg a csempét a fürdőszobában a raidből. Készüljön fel készpénz vásárlására. Ezek a vegyes típusú szennyeződést szolgálják, amely a fürdőszobában lévő falakon van. Ezenkívül a gyártók hozzátesznek hozzá fertőtlenítőszereket, amelyek megölik a gombaikat és megoldják a problémát, mint hogy tisztítsák meg a fürdőszobai csempe a plakettről, irritáló foltokról és szappanfilmről.

Az értékesített mosószerek választéka hatalmas. Fel kell hívni a figyelmet a feliratokra a hátoldalon. Ott van a bevonat típusa és az anyag összetétele. A savakkal és a tisztító készítményekkel azonnal félretesszük. A többit, olvassa el az utasításokat, hogyan kell tisztítani a csempék a fürdőszobában a raid otthon ezzel a kábítószerrel. Előnyben részesítse a gélt. Gyorsabban oldódnak vízben, könnyebben alkalmazhatók a felületre, hatékonyabbak, mint a folyékonyak és a szárazak.

Mint tisztítani a csempe a fürdőszobában, hogy ragyogjon. A folyékony ammónia alapú üvegek. Ha rendszeresen mossa le a csempe, vagy használja a gőzölési módot a gőzölgő iszap meleg vízzel, akkor gyorsan megbirkózni a tisztítással. Spray folyadék ablakok kis területen, gyorsan törölje le egy törülközővel, és folytassa a következő szakaszt. Ne kezelje az egész falat egyszerre. Az ammónia eltűnik, és a cserép megszárad. Újra kell hidratálni.

Melamin szivaccsal tisztítsa meg a felületet.

Hogyan kell tisztítani a csempe a fürdőszobában otthon. A melamin szivaccsal további pénzeszközök nélkül lehet piszkálni. Csak nedvesíteni és törölni kell a szennyeződéseket. Ezután öblítse le a burkolólapokat vízzel leöblítve, törölje le. Nem lesz válás, ha a víz felülről lefelé öblít. Törölje száraz, ellenkezőleg, kezdve az alján, és törölje a cseppek. A kéz mozgatását száraz törölközővel vízszintesnek kell lenni, párhuzamosan a padlóval.

Népszerű módja a csempe tisztítására a fürdőszobában

Mint egy csempe mosása a fürdőszobában, házi eszközökkel. A szappant meleg vízben oldja fel. Könnyebb folyadékot használni. Gyorsan feloldódik és jól mosson. Nedvesítse a szivacsot a habarcsban és dörzsölje a falakat. Ezután az összes friss vizet le kell mosni és szárazra kell törölni.

A mosdócsempék tisztítása a raidből. A konyhában minden háziasszonynak szódabikarbóna van. Meg kell nedvesíteni és alkalmazni kell a szivacsot, amely a cserép felületét súrolja. A szóda eltávolítja a kellemetlen szagokat, rozsda a vízből, sárga foltok. Szükség van enyhén dörzsölni, anélkül, hogy erőteljesen nyomja a szivacsot.

Használja a szódabikarbónát

Mint egy csempe mosása, ez ragyogott. Feloldja a zsírt és ragyog, hogy sima felületeket asztali ecetet. Ha a falak nagyon piszkosak és a vízkőzetet nehézségekkel mossuk, permetezzük az ecetet a szóda mosása nélkül. Az anyagok reagálnak, eltávolítják a piszok maradványait az út mentén. Ezután tisztítsa meg tiszta vízzel, törölje szárazra.

Hogyan kell tisztítani a csempe a fürdőszobában, ha elhalványult, és frissíteni kell:

 1. Hígítsunk 10 ml ammóniát egy liter vízben. Öntsük a spray palackba.
 2. Nedvesítse fel a felületet és 2-3 perc elteltével törölje szárazra.

Az ammónia eltávolítja egy kis patinát és egy vékony filmet a szappanból, ami a felületet ragyogni fogja. Ha a szennyezés erős, ammónia oldatot helyezünk egy szalvétával, hagyjuk állni egy ideig, és törölje száraz ruhával.

Készíts egy oldatot ammónia vízzel, ami a csempe ragyog

Mint egy csempe mosása egy ragyogó fürdőszobában. Használjon klórt és megoldását - fehérség. A jogorvoslat mérgező, ezért kesztyűt és maszkot kell viselnie. A fehér jól illeszti a varratokat, és tisztítja a cserépet. Szivaccsal és tiszta egy perc után. Törölje szárazra.

Hogyan tisztítsunk meg egy cserépedényt egy matt felületű fürdőszobában

A matt felületnek tiszta is kell lennie plakk nélkül. Különleges gondosságot igényel, mivel a felület textúrázott, nem egyenletes, mint a fényes társaiknál. Mint mosni csempe ragyogni. Különleges emulziókat hoznak létre a matt béléshez. Szükség van a falak tisztítására, a csomagoláson feltüntetett ajánlásoknak megfelelően. Súlyos szennyeződés esetén a bevonat egy részét ammónia keverékkel lehet eltávolítani. Végül tisztítsuk meg az emulziót egy matt csempe számára. Megtartja a fényes, elegáns megjelenést a fonott falon.

A ragyogás és a gyors szennyeződés elleni védelem érdekében egy polírozó viaszt helyezünk száraz, matt felületre, és dörzsöljük. Vannak, akik olcsóbb polírozó anyagot használnak - viasz a karosszéria polírozásához. Jól védi, de gyorsabban lemossák, ha forró víz és gőz injekciózódik.

A matt csempe tisztítása segít az ammónia keverékében

A matt padlólapok eltérő bevonattal rendelkeznek. Nem kell gyantázni.

Hogyan kell tisztítani a csempe a fürdőszobában a gomba

A nedvesség és a hő kiváló feltételeket teremt a gomba reprodukciójára. Ha fekete sávok jelentek meg a sarkokban, és szaga van, mint a penész, indítsa el a gomba elleni küzdelmet szellőzéssel és csövekkel. Szükséges a helyiség jó szellőztetése. Ez megakadályozza a mikrobák új telepeinek kialakulását.

A csőcsatlakozásoknál a csővezeték áramolhat vagy egyszerűen lecsapódhat a hőmérséklet csökkenéséből. Szükséges a felesleges nedvesség eltávolítása.

Ezt követően el kell dönteni, hogyan kell a csempe tisztítását a fürdőszobában a gomba kolóniáinak növekvő feketéjéből. A hazai jogorvoslatok közül a fehérség a leginkább fertőtlenítő felület. Ez tisztított és mosott felületre kerül.

Megszabadulni a penész és a penész fehérség segít

Mint tisztítani a csempe a fürdőszobában fekete foltok. A kenyér szóda eltávolítja a piszkot és a szagot. Képes a mikrobák elleni küzdelemre a felszínen. Meg kell önteni egy szivacsra és dörzsölje jól, hagyja egy ideig. Ezután szórja meg az ecetet és hagyja állni. Minden mosd le és nedves a gomba sérült sarkában Belize. 10 perc múlva mosson vízzel, törölközéssel szárítsa meg, majd hajszárítót használhat.

A gombák legjobb gyógymódja a magas hőmérséklet, pontosabban a gőz. Ha van egy gőzfejlesztő, használd, ez a legjobb megoldás.

Hogyan kell lemosni a csempe a padlón lévő fürdőszobában

Paulnak is figyelmet kell szentelnie. Víz folyik rajta, különböző tárgyak esnek szappanoldatokra. A piszkos csúszós padló sérülést okozhat. Hogyan kell tisztítani a csempéket a fürdőszobában a raidből? Először meg kell törölnie a nagy törmeléket, vagy vákuumozza le a padlót, ha száraz. Ezután használjon gőzölközőt. Ha nem, mosd le szappanos vízzel, vízzel öblítse le, egyszerűen a csapból, és törölje le egy ruhával.

Nagy szennyeződés esetén nedvesítse meg a padlót, és szórja meg a szódát, dörzsölje ecsettel. Egy idő múlva permetezzünk egy ecet oldatot. A maradék anyagokat a padlóról távolítsa el mopszel, törölje szárazra.

Erős szennyeződés esetén ecsetet használhat.

Húzzon fel 50 ml mosogatószert egy vödörben, és mossa fel a padlót egy szivaccsal. Ismételje meg tiszta vízzel. Száraz ruhával törölje le.

A padlólap burkolatának csúszásgátló bevonata van. Próbálja meg törölni a padlót amint a víz ráfolyik rajta. Ezután könnyebb lesz mosni a ragyogásra.

Bleach varratok

A csempék közötti helyet a cementen alapuló különleges összetétel tölti be gyanták, viasz és ragasztó hozzáadásával. A felület durva és gyorsan szennyezi. Fehéressé teheti őket egy csempe, nedvesítő szivacs vagy permetezéssel.

A varratokat, amelyeken a szennyeződés megmarad, fogkrémmel és ecsettel tisztítják. A halom be van nedvesítve, egy kis pasztát présel rá, és az ízületek mentén elosztják az ízületek mentén. Ezután egy szivaccsal lemossák. A hámozott és szárított varratokat akrilfesték borítja. Ez létrehoz egy filmet, és nem teszi lehetővé, hogy szennyeződés áztassa a megoldást.

Szürke, nem alkalmas a fehérítésre és a varratok tisztítására. Törölje a felső réteget. A lazításhoz ugyanazt az ecetet használjuk. Megszakítja a kötéseket cementhabarcsokban. Erõsebb eszközök nem használhatók, a csempe megrongálódhat.

A habarcsot a csempe közötti száraz, tisztított résekre kell felvinni a kiválasztott összetételre vonatkozó utasításoknak megfelelően. Eltávolított többlet. Egy idő után, gondosan festeni akril festékkel. A falakon stílusosan megnézzük a varratokat néhányszor könnyebbre, mint a kép hátterében. A padlón éppen ellenkezőleg, az ízületek sötétebb színekkel vannak aláhúzva.

Hogyan kell tisztítani a csempe a fürdőszobában - a tökéletes csempe titkait

Ebben a felülvizsgálatban meg fogjuk érteni, hogyan kell a csempék mosni a fürdőszobában, és milyen tevékenységeket tesz lehetővé, hogy a felületet tökéletesen tartsa hosszú ideig. Gyakran foglalkozom a csempe a gyakorlatban, így egyszerre megértettem, mi befolyásolja az anyag megjelenését és hogyan érhető el tisztaság a szobában minimális idő és erőfeszítés. A népi jogorvoslatokra összpontosítok, mivel gyakran kevésbé hatékonyak és hozzáférhetőbbek.

A képen: csillogó falak és tiszta varrások - ez a fürdőszobának kell lennie

A fő munkalehetőségek áttekintése

Minden tevékenységet két nagy csoportra oszthatunk: mész és más szennyeződések tisztítására, harcoló gombák és gombák elleni küzdelemre. Természetesen a második eset bonyolultabb, de ha nem futtatod a fürdődet, akkor valószínűleg nem kell foglalkoznod vele. Az alábbiakban elmondom, hogyan lehet megakadályozni a penészt.

Speciális szerszámokkal a mészkő mérete

Amikor az emberek felteszik a kérdést: "mit kell mosni a csempe a fürdőszobában, hogy ragyogjon", az esetek 90% -ában azt jelenti, "hogyan kell eltávolítani vízkő". És ez nem meglepő, mert azért van, mert a felület elveszíti fényét, és a víz minősége hazánkban olyan, hogy egyszerűen nem lehet megszabadulni ettől a bajtól.

A maguk mellett maguknak szivacsokat, ecseteket és szalvétákat kell készíteniük.

Felsorolom a legnépszerűbb lehetőségeket, és mindegyikről részletesebben és részletesen ismertetem, de el kell kezdeni az üzletekben értékesített speciális eszközöket.

Nincs értelme felsorolni a neveket - sok reklámban már széles körben hallhatóak, ugyanolyan hatékonyságúak és jó munkát végeznek friss érintéssel, de ha van egy nehezebb eset, akkor a következő lehetőségeket ajánlhatom:

Ez a lehetőség nagyon hatékony, különösen, ha nem futtatja a fürdőszobát.

Mivel a tisztítószerekről beszélünk, nem csak a minőségi kérdéseket vetik fel. Sajnos gyakran vannak olyan hamisított termékek, amelyek jellemzői miatt messze vannak az eredeti termékektől, hogy ne hamisítsanak be, próbáljanak meg néhány egyszerű szabályt követni:

 • Csak olyan üzletek vásárlása, amelyek már régóta a piacon vannak, és a vevők között bizonyultak. A piac és a kioszkok azok a helyek, ahol a legvalószínűbb, hogy alacsony színvonalú választékot vásárolnak;
 • Ügyeljen a csomagolásra - az eredetiben mindig rendben van, hibák és hibák nélkül;
 • Óvatosan ellenőrizze a címkét, legyen világos, minden címke jól olvasható. Találtam olyan lehetőségeket, amelyekben hibák voltak a címkén, itt a termék eredete azonnal világos.

Emlékezz az egyszerű igazságra: az eredeti termék a piacon nem sokszor olcsóbb, mint egy boltban. A nagykereskedelmi áron ne hallgassa meg a vásárlási garanciákat, a boltok összehasonlíthatatlanul többet vesznek, és a logikát követve alacsonyabb árat kell fizetni.

Minden speciális termék kémiai összetevőket tartalmaz, ezért kesztyűkkel együtt kell dolgoznia

A plakett elleni küzdelem rögtönözött

Sokan közülük, akik nem tudják tisztítani a csempét a fürdőszobában, nem akarnak különleges eszközöket használni az emberi egészségre való kémiai agresszivitásuk és bizonytalanságuk miatt. De vannak olyan kevésbé agresszív ügynökök, akik kiváló munkát végeznek a virágzással és a csempe ragyogását:

Megnézheted a hűtőszekrényt, és megtalálhatsz egy csomó fürdőszobai tisztítószert.

 • A citrom - a gyümölcslé a virágzással szembeszáll, és a csempe ragyogó, nem javaslom a falak dörzsölését ezzel a gyümölcsökkel, sokkal könnyebb levenni a gyümölcslevet, hígítani vízzel, és ez a keverék a falak és a padlót öblíteni, a tisztaság kivételével pedig természetes frissséget kap a fürdőszobában. A citrom helyett használhat citromsavat, amelyet használat előtt meleg vízzel hígítanak;
 • Vigye az ecet lényegét, hígítsa és öntsön egy spray palackba, majd szórja a tisztítandó felületre. A kezelést 2-3 percenként ismételjük meg, számos alkalmazás után törölhetjük a felületet, és élvezhetjük a tisztaságot és a ragyogást. Ezen lehetőség további előnye az, hogy az ecet hatékonyan küzd a penészgombbal és megakadályozza annak fejlődését rendszeresen;

Az ecet lényege - kiváló csempeeszköz

 • Az üvegházak és a tükrök tisztításakor gyakran alkalmaznak ammónia oldatot, de nem kevésbé hatékony a csempe tisztítása során. Ehhez az oldatot felvisszük a felületre, és néhány perc elteltével a csempe törlődik, az alkohol feloldja a plakettet, és a tulajdonsága, hogy felvegye a ragyogást, jól ismert szinte minden háziasszony számára. Az egyetlen negatív a kompozíció nem kellemes illata, ezért jobb légzőkészülékben dolgozni, vagy jól szellőzni a helyiséget;

Hogyan kell lemosni a csempe és üvegezés nélkül? Ammónia, hogy segítsen

 • Ammónia (lényegében az ammónia gyenge ammónia oldat): ezt a készítményt használják, ha szükséges a nagy szennyeződések megtisztítása. Nem valószínű, hogy légzésvédő nélkül dolgozni lehet, de a hatékonyság szempontjából ez a lehetőség számos speciális vonaton esélyt ad, így kényelmetlenné válik, ha a legjobb eredményt szeretné elérni;
 • Korábban az otthoni tisztítást leggyakrabban szokásos fehérítővel végezték. Ez a kellemetlen szagú por, amellyel csak kesztyűkkel kell dolgozni, továbbra is keresett, amikor összetett szennyeződést tisztít. Ezenkívül az összetétel megöli az összes baktériumot, ami fontos a gomba kialakulásának megakadályozásához a fürdőszobában;

Ne légy túlságosan buzgó a fehérítővel - ez károsíthatja a csempe felületét, és enni a fugu a varratokon

 • Végül egy olyan megoldás, amelyet az egyik leghatékonyabbnak tartok a régóta fennálló vízkő és a makacs szennyeződés tekintetében. Az összes szennyeződés eltávolítása érdekében először vízben áztatott szódabikarbónát kell felhordani, majd öntsük az ecetet a tetejére. Az erőszakos reakció nagyon jól tisztítja a csempe, és nyilvánvaló különbséget fog látni, miután alkalmazta ezt a gyógyszert;
 • Egy másik jó eszköz a szóda és a hidrogén-peroxid keveréke, ha nem tudod, hogyan kell tisztítani a szennyeződéseket a csempék között, próbáld meg ezt a megoldást. Szódát kell a tartályba önteni és peroxiddal hígítani egy pépbe, amelyet ezt követően minden nehéz területre fel kell használni, 10 perc elteltével könnyedén dörzsölheti a felületet egy szivacs segítségével, leggyakrabban a szennyeződés kezelésére.

A peroxid a szódás csodákkal

Arra lehet következtetni, hogy amikor a csempe, a válasz arra a kérdésre, hogy mi mossa le a ragyogni minden olyan lehetőség, amely eltávolítja a vízkő, mert ez miatt a kerámia elhomályosítja.

Szerszám eltávolítás

Ha fekete foltok jelentek meg a fürdőszobában, sok erőfeszítést kell tennie, hogy eltávolítsa őket, mivel ez penész. Ha nem foglalkozik vele, akkor idővel a probléma csak óriási arányokat ér el, és minden problémát el kell távolítania és számos kezelést meg kell tennie annak érdekében, hogy megszabaduljon ettől a problémától.

Penész - ez sokkal bonyolultabb, mint a vízkő

Meg fogjuk találni, hogyan kell megtisztítani a felületet a penésztől, hogy teljesen megszabaduljunk a problémától. Beszélni fogok azokról a leghatékonyabb módszerekről, amelyek bizonyították hatékonyságukat:

 • A legmegbízhatóbb megoldás egy olyan speciális gőztisztító, amely nagy nyomás alatt forró gőzöket szállít, és eltávolítja a gombát és a penészt az anyagból, ugyanakkor elpusztítja a spórákat. Nem mindenki rendelkezik ilyen felszereléssel, de jobb szakembert találni és felvenni, mert véleményem szerint a penész eltávolításakor semmi sem hatékonyabb, mint a gőz.

A gőz segítségével nagyon gyorsan és nagyon minőségi módon eltávolíthatja a formát a felületről.

 • Korábban senki sem gondolt arra, hogyan kell tisztítani a szerszámot: a fehérítő már ismerős volt számunkra, képes baktériumok elpusztítására és a plakk eltávolítására a felszínen, pontosan az, ami a gombafertőzetek teljes eltávolításához szükséges, hacsak természetesen nem értek bele az anyagba;
 • A kőlapok közötti varratok a saját kezűkkel eltávolíthatók szóda hamuval. Ez a habarcsra vonatkozik, amely után az egész bevonatot ecsettel távolítják el a felületről, az eljárás hosszú és bonyolult, de ha úgy dönt, hogy megszabadul a gombától, akkor sok időt és energiát kell eltöltenie.

Ne feledje, hogy kizárólag védőkesztyűben kell dolgoznia

Ha a fenti intézkedések egyike sem segítene, akkor az egyetlen lehetőség lenne a habarcs teljes cseréje, a munkamódszerek így néznek ki:

A munka nem túl nehéz, de sok időt töltött nekik

 • Először is meg kell szüntetni az összes fertőzött habarcsot, mert ez a legegyszerűbb egy cserélhető pengével ellátott speciális eszköz használata, amely segít az ízületek gyors és hatékony tisztításában.

Ez a lehetőség sokkal könnyebb, mint egy csavarhúzó, kések és egyéb szerszámok.

 • A merev kefe segítségével a kompozíció többi része megtisztul, erőteljes porszívóval járhat a lehető legtöbb szennyeződés eltávolítására. Ezután a varratokat fertőtlenítőszerrel kezeljük, fontos, hogy azt belülre helyezzük, hogy minden felületre kerüljön;
 • Ha a kompozíció száraz, új fúga alkalmazását kezdheti, a varratokra és dörzsölésre alkalmazható. A fürdőszobát azonnal átalakítják, és ha nem futtatod, akkor hasonló problémák elkerülhetők.

Hogyan lehet megelőzni a problémákat?

Ha nem akarsz birkózni azzal, hogy mi a legjobb módja a kemény eltávolításnak és a felületi fény helyreállításának, akkor néhány egyszerű ajánlást kell követnie:

 • Javasoljuk, hogy a csempe felületét nedves ruhával törölje át, mivel a friss bevonat bármilyen módon eltávolítható. Ezt legalább akkor, ha a víz leggyakrabban a felületet érinti, és nagyon hosszú ideig nem lesz probléma a vízkővel;
 • Ha a fürdőszobában nincs jó minőségű szellőztető rendszer, a nedvességet folyamatosan a helyiségben tartják, ami a magas hőmérséklet mellett idővel meggátolja a penész növekedését. Ezért a javítás során ügyeljen arra, hogy olyan ventilátort telepítsen, amely erőteljesen kihúzza a nedves levegőt;

Ha úgy gondolja, hogy a szellőzés és a formázás a fürdőszobában nincsenek kapcsolatban, akkor téved

 • Hetente egyszer a felületet alaposan meg kell tisztítani, hogyan lehet mosni a csempe a fürdőszobában, kitaláltuk, ki kell választania a legjobb megoldást és használni.

Javasoljuk, hogy a habarcsot néhány éven belül meg kell változtatni az ízületeken, hogy megakadályozzák a penész fejlődését.

következtetés

Ha rendszeresen megtisztítja a lapkát és minőségi eszközöket használ, akkor a makacs plakk problémája soha nem fog megjelenni. A jelen cikkben szereplő videó segít abban, hogy még jobban megértse az árnyalatokat, és ha kérdései vannak a témával kapcsolatban, kérdezze meg őket a megjegyzésekben.