Legfontosabb > Tartozékok

Hogyan kell tisztítani a kerámia burkolólapokat otthon

A csempézett kerámia csempe - az optimális megoldás egy fürdőszoba vagy konyha befejezéséhez a nedvesség és tartósság, a környezetbarát és univerzális, a vonzó megjelenés miatt. Ezt az anyagot az egyszerű gondozás és a szín, forma, méret és formatervezés széles választéka jellemzi.

Idővel azonban plakk alakul ki a csempe, és a termékek megrepedhetnek. Ennek megakadályozása érdekében megfelelő anyagi ellátást kell biztosítani. Ebben a cikkben megnézzük, hogyan tisztítsuk meg a kerámia és a csempe a fürdőszobában vagy a konyhában.

Hogyan kell tisztítani a cserépet?

Először is, speciális tisztítószereket használhat a cserép- és porcelán-kőedények mosásához. Természetes vagy szintetikus viaszt tartalmaznak, amelyet az anyag felületén spatulával kell felhordani és földelni.

A kezelést követően a készítményt szokásos vízzel mossuk. Ezt az eljárást évente egyszer hajtják végre. Megakadályozza a repedések előfordulását, és megnöveli a termékek élettartamát.

Rendszeres gondozással tisztítsa meg a csempe meleg vízzel és rendszeresen puha ruhával. Minden egy-két héten belül használhat speciális vagy univerzális enyhe tisztítószereket semleges pH-val.

Ezenkívül a folyékony mosogatószerek és a szemüvegek és tükrök tisztítására szolgáló spray-k nagyok. Megbízható eredmény elérése érdekében az összetételt a csempére kell felhordani és 15-30 percig hagyni, majd törölni kell a terméket.

A speciális mosószer készítmények helyett népi jogorvoslatokat használhat. Ez lehet ecet, citromlé és citromsav, szódabikarbóna és egyéb anyagok. A módszer kiválasztása a szennyezés mértékétől és típusától függ. Megtanuljuk megtisztítani a csempét a fürdőszobában vagy a konyhában otthon.

Hogyan tisztítsuk meg a csempe a zsír és a plakett

 • Kezdje el a tisztítást, amikor a zsír meggyullad. De ne hagyja a szennyezést sokáig, mivel a régi zsírfoltokat nagyon nehéz eltávolítani;
 • Puha szivaccsal tisztítsa meg a felületet mosogatószerrel, majd tiszta, nedves ruhával törölje szárazra;
 • Ahelyett, hogy a szódabikarbódhoz hozzá lehetne venni. Tökéletesen segít a zsír- és mészkészletből. Ehhez kis mennyiségű port kell felhordani vízzel megnedvesített szivacsra, és óvatosan törölje le a csempe puha fénymozgással, amíg a zsír és a plakk teljesen eltávolodik;
 • A növényi olajat olajos foltokra helyezzük, és teljesen elszívjuk. Ezután törölje le a felületet a szennyeződés tisztítására;
 • Mustárpor vagy sütőpor tészta hígított meleg vízben a konzisztencia a paszta és alkalmazzák a zsíros felületre. Ezután a csempe tiszta vízzel mossa;
 • Az alkohol tökéletesen zsírtalanítja a felületet. Törölje le a csempe alkohollal, majd alaposan öblítse le tiszta vízzel;
 • Távolítsa el a plakkot, és tisztítsa meg a csempeit, hogy ragyogjon, akkor citrom. Ehhez nyomja meg a citromlevet, vízzel hígítsa és törölje le a falakat vagy a padlókat. A citrom helyett híg citromsavat. A felület így ragyogó, tiszta és friss lesz;
 • A szódabikarbóna és az ecet segítségével eltávolíthatja a régi vízkőzetet, a gyökeres szennyeződést és a nehéz szennyeződést. Ehhez keverje össze a szódát vízzel, és alkalmazza a csempe felületére, tetején ecettel. Az eljárást követően tiszta, nedves ruhával törölje le a terméket.

Hogyan lehet eltávolítani a penész és gomba

A fürdőszobában az állandó páratartalom és a hőmérséklet ingadozása miatt penész és gomba alakulhat ki a cserépen. A fürdőszobában lévő csempe tisztításához plakkból és penészből, ecetet vagy ecetet kell használni. Keverjük össze a terméket vízzel, és öntsük a permetezőpalackba.

Spray az oldatot a felületen, és ismételje meg az eljárást két vagy három alkalommal, majd törölje le a cserép. Ennek eredményeképpen ragyogó és tiszta csempe van. By the way, ecet nem csak enyhíti a penész és a penész, hanem megakadályozza a megjelenését. Használja az ecetsav tisztítását 10-14 naponként profilaxisként.

A penész megakadályozása, a fekete foltok és gombák eltávolítása, valamint a mikrobák megölése és a felület fertőtlenítése segít a szokásos fehérítőnek. A tisztítás csak kesztyűvel végezhető, mivel ez elég agresszív eszköz.

Hígítsuk fel a fehérítőt vízben egy folyadékba, és öntsük egy spray palackba. Spray a terméket a cserépre, és tíz percig hagyja. Távolítsa el a szennyeződést és a szerszámot egy szivaccsal, majd végül törölje le a csempeit tiszta, nedves ruhával.

Nehéz foltok és erős penész esetén 3 és 1 közötti arányban összekeverheti a szódabikarbónát és a fehérítőt. Győződjön meg róla, hogy kesztyűvel és légzőkészülékkel dolgozik! Kívánatos, hogy a folyamat során a helyiséget szellőztették vagy a kivonat működött.

A termékcsaládra egy vastag paszta van, és a termékek között egy régi fogkefét használnak. Hagyja a készítményt tíz percig, majd távolítsa el a maradékot. Szükség esetén ismételje meg az eljárást.

A penész eltávolításának másik módja a gőzfejlesztő használata. Ez a legjobb és leghatékonyabb módja, mivel elpusztítja a spórákat és teljesen kiküszöböli a gombát a forró gőz nyomása miatt.

Séta a készülék felületén, és távolítsa el az oldott szennyeződést nedves szivaccsal. Ezután törölje le a csempeit egy puha ruhával.

Hogyan tisztítsuk meg az ízületeket a csempék között

Különös figyelmet igényel a varratok és az ízületek tisztítása. Ebben az esetben fontos a biztonságos eszközök kiválasztása, mivel a rések az agresszív megoldások negatív hatásainak vannak kitéve. Vessünk egy pillantást arra, hogy hogyan tisztítsuk meg a csempe közötti csomópontokat a padlón vagy a falakon.

Az ízületek tisztítása a fürdőszoba vagy a konyhában lévő csempe között egy régi fogkefét és szódát vegyen be. A szerszámot a habarcsra és az ecset eltávolítja a plakkra vagy a szennyeződésre. Fontos, hogy rendszeresen vigyázzon a varratokra, és törölje le ugyanúgy, különben hamar megtörik a penész, ami nehezen eltávolítható.

A ragasztót vagy az építőanyagok egyéb maradványait eltávolítani kell a padlón vagy a falakon lévő csempeburkolatok sósavval történő tisztításához. Ehhez a simítót vízzel nedvesítik, és gyenge hidrogén-klorid-oldattal töröljük le.

Ha az ízületek nagyon piszkosak és szerszámmal borítják, amely nem távolítható el szódával, forró gőzzel vagy egyéb módszerekkel, a habarcsot teljesen ki kell cserélni. Először az ízületeket egy penge és ecsettel tisztítják. A fertőzött habarcs végleges tisztításához és az összes törmelék eltávolításához a felületen és az ízületen egy erős porszívóval járhat.

Az eljárás után fertőtlenítőszerrel kell kezelni a varratokat. Ezután friss fugu-t és törölje le. Megtanultuk, hogyan és mit tisztítsuk meg a varratokat. És akkor fontolja meg, hogyan kell tisztítani a csempe a ragasztó, régi habarcs, cement és habarcs.

Hogyan tisztítsuk meg a cserépet a javítás után

A termékek felszínén és az ízületeken lévő új csempék javítása és elhelyezése után ragasztók, cement, hab vagy habarcs nyomai maradhatnak. Megrongálják a megjelenést, és gyorsan felhalmozódnak a por és a piszok. Egyszerű élethullámot kínálunk:

 • A csempe homok és cement nyomai azonnal eltávolítandók. Normális nedves ruhával könnyen eltávolíthatók;
 • A csempe tisztításához a régi oldatból kell áztatni és lágyítani a kompozíciót vízzel. Ezután töröld fel a foltokat és nedves szivaccsal vagy ruhával öblítse le;
 • Ha az oldat keményen lágyul, adjunk hozzá citromlevet vagy citromsavat a vízhez;
 • A régi ragasztóból származó csempe, a ragasztókészítmény hideg vízzel lágyul, és oldattal eltávolítják a ragasztót. Ebben az esetben megfelelő aceton, sósav vagy fehér szeszesital. Alkalmazza a terméket a foltra, hagyja néhány percig, és hideg vízzel öblítse le;
 • A csempe megóvása után a fugázás után tisztítsa meg a festéket bőségesen vízzel, majd egy nedves szivaccsal vagy kefével járjon;
 • A makacs habarcs eltávolításához alkoholtartalmú készítményeket készítsünk, alkalmazzuk a foltot, és hagyjuk egy ideig. Ezután öblítse le a felületet nedves ruhával vagy szivaccsal.

A foltokat egy pengével is tisztíthatja. Ezt azonban nagyon óvatosan kell elvégezni, hogy ne vágja le a bőrt, és ne karcolja meg a csempe. Ezen kívül a csempe után a javítás marad nyomai poliuretán hab, festék vagy gipsz. Részletesebb tippek a csempe tisztítására a javítás után, itt találsz.

A tisztításhoz nem használható

Ne tisztítsa rendszeresen a cserép- és kerámia burkolatokat savakkal, alkálifémtartalmú termékekkel és különböző oldószerekkel, mivel a burkolólapok közötti burkolatokat a fürdőszobában vagy a konyhában megsérülik. A savakat csak a cserép javítása vagy elhelyezése után lehet alkalmazni, hogy eltávolítsák az építőanyagok ragasztót és maradványait.

Nem használhat kemény keféket és fémszivacsokat, csiszolóporokat. Az ilyen eszközök megkarcolják és károsítják a csempe felületét. Ha ecsetet használ a tisztítás helyett, akkor válasszon színtelen termékeket. A színes kefék átengedik a szőrszálakat, és a felületen eltávolítják a szőrszálakat, amelyeket később nehéz eltávolítani.

Nem ajánlott folyékony szappant szedni, mert a magas zsírtartalom miatt foltokat hagy a felületen. A szappan csökkenti az anyag kopásállóságát, ami a csempe gyorsan összeomlik.

A burkolólap eredeti formájának megőrzése érdekében fontos, hogy a terméket rendszeresen mossa le tiszta vízzel és ruhával. Minden 1-2 héten belül tisztítsa meg a csempét speciális mosószerekkel, mosogatószerekkel, tisztító szemüveggel és tükrökkel. Egyébként az utóbbi a csempe fényét ragyogja, és nem hagyja el a foltokat.

Hogyan kell tisztítani a kerámia burkolólapokat otthon

Ha úgy dönt, hogy üvegkerámia lapot vásárol, akkor fel kell készülnie arra a tényre, hogy szó szerint a porrészecskéket be kell fújnia. Még egy minőségi szempontból megtisztított felület is szó szerint marad egy óra alatt, aztán elkezd piszkosodni, és vonzza a port. Ennek eredményeképpen a lemez felülete megszűnik fényesnek, mint tükör. Szükségtelen a por elleni küzdelem, de tudnia kell, hogyan kell tisztítani egy üvegkerámia kályhát.

Megmondjuk, hogyan kell kezelni a zsírfoltokat, a koromot és más szennyeződéseket.

Annak érdekében, hogy nem csoda, hogyan kell tisztítani a kerámia tányér makacs zsírt, akkor gondoskodnia kell a lemez tisztaságáról minden nap. Azonban más háztartási készülékeket és berendezéseket ugyanúgy kell megtisztítani.

Fontos: a felhasználás után várni kell, amíg a tűzhely le nem hűl, hogy ne égesse el és károsítsa a berendezést. Végtére is, az üvegkerámia negatív módon átadja a forró felület érintkezését hideg folyadékokkal, és aligha bárki tisztítja a berendezést forró víz segítségével.

Amint a tűzhely lehűl, tegyen egy pár csepp edényt a felületre, puha szivaccsal törölje le a foltot, és nedves szivaccsal törölje át az üvegkerámia felületet. Végül a kályhával puha törülközővel vagy szalvétával járjon.

Tudja, hogyan kell tisztítani egy üveg-kerámia kályhát, de meg kell jegyezni, hogy ez csak képes kezelni a könnyű szennyeződést.

Sok háziasszony nem azonnal mosogatja a felszerelését a főzés után, és végül is a kiszabadult tej vagy leves szó szerint fél óra alatt a kellemetlen szín fagyott helyére vált.

És az ilyen szennyezés óvatos figyelmet igényel.

Ha először nem sikerült eltávolítani a foltokat a mosogatószer segítségével, akkor próbálja újra kezelni a szennyeződést, és legalább fél óráig hagyja a mosószert. Ezután törölje le a felületet puha mikroszálas anyaggal.

Ha a fenti módszer nem felel meg Önnek a szokásos mosószer használatával, használjon tippjeinket egy összetett szennyeződés tisztításáról egy üvegkerámia tűzhelyen. Élesítse magát egy speciális üvegkerámia kaparóval, vagy használjon műanyag kanállal. Ezt követően óvatosan lehúzzuk a szenet.

Fontos: gondosan kell eljárni, 30 ° -os szögben kanál használatával. Ne nyomja meg erőteljesen a szerszámot, mert tele van karcolásokkal. A foltok maradványait mosószerrel le kell mosni puha szivaccsal a lemez feldolgozásához.

Ha a szennyezés nagyon nehéz, és még mindig nem sikerült megszüntetni, próbáljon más módon.

Vegyünk néhány csepp olívaolajat, öntsük a fekete helyre, és hagyjuk 20 percig.

Az olaj használata után a foltok eltávolítása sokkal könnyebb.

Megmondtuk, hogyan tisztítsuk meg az üvegkerámia kályhát a rendelkezésre álló eszközök segítségével, amelyek biztosak lehetnek bármelyik konyhában.

De ha nincs kézben egy olívaolaj vagy egy speciális kaparó, amely segít a szén-lerakódások eltávolításában, más módszereket is használhat, amelyeket a hostessnek a konyhában kell tartalmaznia.

Soda, ecet és citromlé található minden konyhában. Ezek az eszközök nagy segítséget nyújtanak az üveg-kerámia felületek foltainak eltávolításában, és ezzel együtt használhatók a vízforraló vagy kávéfőző skálájának eltávolítására.

Érdemes kipróbálni a szódabikarbantartást. A keverék elkészítéséhez hígítsuk fel a szódát vízzel a tejfölre. A kapott masszát a foltra hagyjuk, hagyjuk 20 percig.

Fontos: a szóda semmiképpen sem szárad ki, különben károsíthatja a bevonatot.

20 perc múlva óvatosan törölje le a szennyeződést nedves ruhával. Ha van valami a szennyeződéstől, az eljárás megismételhető. Ne távolítsa el a szóda maradványait, hanem öntsön rá citromlevet, ez megszabadul a legrégebbi helytől.

A foltok ellen az ecet kiváló remedy. Ugyanolyan mennyiségű vizet és ecetet tartalmazó oldatot kell előkészíteni, és a kapott oldattal törölni kell a foltot.

Az ecet nem csak a szennyeződéseket távolítja el, hanem fertőtleníti a kályhát.

Ennek az az előnye, hogy az eszköz használata után nincs nehéz eltávolítani a válásokat.

Az ilyen "szeszélyes" kályha gondozásának egyszerűsítése érdekében speciálisan tervezett szerszámokat használhat, amelyeket hardverraktárakban értékesítenek. A jó hír az, hogy ezeknek a pénzeszközöknek a költsége most már elérhető minden vendéglátó számára. Most már tudod, hogyan kell tisztítani egy üvegkerámia kályhát, reméljük, hogy tippjeink segítenek tisztán tartani a konyháját.

A légkondicionáló tisztítása saját kezével - szakszerűen dolgozunk

Hogyan és mit kell tisztítani a szűrőt az akváriumban?

A vízhűtőt szétszereljük és tisztítjuk

Hogyan kell tisztítani az üveg kerámia kályhát

Nem nehéz gondozni a modern és nagyon elegáns üvegkerámia lemezekről. De a tisztításuknak bizonyos sajátosságai vannak. Ezért minden háziasszonynak tisztában kell lennie az üveg-kerámia tűzhely tisztításával.

Üveg-kerámia vagy indukciós főzőlap megvásárlásakor egyszerre kell kaparást és mosószert vásárolni. Gyakran előállítják a lemezeket előállító vállalatok ilyen eszközöket.

kaparó

Ha a kaparó műanyag, rövid élettartama van. A tartós acélkaparók kivehető pengékkel vannak felszerelve. Kifelé, kicsit olyanok, mint egy borotva. Az üvegkerámia tisztítására szolgáló Electrolux kaparó ára 150-160 rubel, egy készlet 10 cserélhető pengével - 160-170 rubel.

Ezek kifejezetten az üveg-kerámia lemezek kényes ápolására szolgálnak. Minden ismert gyártó eszköze hatékonyan égetett szennyeződéssel, habverővel, zsírral szennyeződik, karcolások nélkül. Az üvegkerámia főzőlapra történő felhordása után védőszilikonfóliát hoznak létre, amely védi a károsodástól és szennyeződésektől. Ez garantálja a felület gyorsabb tisztítását. A film ezenkívül megvédi az üvegkerámiát a károsodástól, ha véletlenül nagy cukortartalmú folyadékot tartalmaz. Ez a szerszám eltávolítja a kellemetlen szagokat is, finom illatot terjesztve.

Az injekciós üveg körülbelül 0,5 l - 130-300 rubel közepes kapacitású. De eléggé gazdaságos, elég sokáig, mert a költség kicsi.

Figyelem! Az üvegkerámia, a csiszoló mosogatószerek, a kefék, a kések és a fémgyapot nem tisztíthatók, amelyek károsíthatják a felszíni anyagot. Szintén nem alkalmazható szivacs az edények mosásához. A zsírrészecskék rajta maradnak, és a lemezen lévő foltok még láthatóbbak.

Napi gondozás

A legbiztosabb módja annak, hogy a kerámia lapot állandó tisztaságban tartsuk, közvetlenül a főzés után mossa le. Végül is, a friss foltokat sokkal könnyebbé teszik.

 1. Várjon, amíg a lemez teljesen lehűl.
 2. Tisztítsa meg a kályhát nedves ruhával egy egyszerű mosogatószerrel.
 3. Mossa meg a kerámia felületet tiszta vízzel és száraz, puha ruhával.
 4. Ha nem tisztítja meg először, ugyanazt a terméket újra alkalmazhatja, fél órát várhat, öblítse le.

A lemez felületén maradt égetett cukrot (vagy más olvadási anyagot) el kell távolítani forróság közben. A cukor tisztítása kaparóval történik, finoman és lassan. Ha az olvasztott cukor már lehűlt, akkor a lemez tisztítása előtt meg kell melegíteni (kettőt bekapcsolni). Ezután óvatosan távolítsa el egy kaparóval, amelyet 30 ° C-os szögben kell tartani. Ezután vegye le a szennyeződéseket a főzőlapról puha ruhával és mosogatószerrel.

A szén-lerakódások eltávolításához az üveg-kerámia felületet először sima vízzel kell permetezni. Ehhez kényelmes permetezést alkalmazni. Ezután elkezdi a kaparókapkával való kaparás folyamatát. Miután a főzőlapot szén-lerakódásoktól megtisztították, az üvegkerámiákat az ilyen felületekre tervezett tisztító krémet kell törölni. Olyan lesz, mint egy tükör.

A lemezt jól tisztítják a koromból alkálifémtartalmú szerrel is. Egyszerűen kell alkalmazni a lemez felületére. Fél óra és egy óra múlva egy szalvétával mossa le.

Keverje össze a szódabikarbónát vízzel addig, amíg vizes pasztát nem kap. A szóda enyhe csiszoló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek megszabadulni a zsírfoltoktól, anélkül, hogy megkarcolnák a felületet. Ezenkívül természetes szagtalanító szerként szolgál, amely kiküszöböli az étel illatát. A főzött tésztát olyan foltokra kell helyezni, amelyek el vannak hagyva, de nem száradnak meg. Ezután puha ruhával vagy szivaccsal tisztítsa meg a szennyezett területet, és távolítsa el a fennmaradó szódát.

Ha a foltokat nem távolítják el, akkor az eljárást meg kell ismételni. Hagyja hagyni a paszta 10 percig, és öntsük a citromlevet. Ezután a foltok könnyebben tisztíthatók.

Ha az üvegkerámia tisztításakor mosogatószert használtunk, akkor a kályha felületén kék foltok és foltok keletkezhetnek. Elvileg nem zavarják a lemez munkáját. De még speciális eszközökkel is nehéz eltávolítani őket. Az ecet hatékonyan feloldja a válást. Ez egy természetes fertőtlenítőszer, amely megöli a baktériumokat, és eltávolítja a zsírmentes zsírt.

Keverj össze egyenlő mennyiségű vizet ecettel, és töltsd fel egy spray palackot. Tegyük fel a keveréket a tűzhelyen és hagyjuk három percig. Ezután tiszta ruhával törölje át.

Íme néhány ajánlás, amelyet az AEG és a Siemens szakemberei adnak:

 • az égők körül az üvegkerámiákat egy szappanoldattal puha ruhával kell tisztítani;
 • A vízkőzet, a fémes csillogás, az égetett tej és a zsírpermetek eltávolítása érdekében használhatja a szokásos tisztítószert kerámiákhoz vagy rozsdamentes acélból készült tárgyakhoz (csak győződjön meg róla, hogy nincs a csiszolóanyag a kompozícióban);
 • A mosószereket bőséges tiszta vízzel történő tisztítás után el kell távolítani, ellenkező esetben a jövőben korróziós hatást fejthetnek ki;
 • az üvegkerámia tisztításához jobb, ha nem használunk sütőporokat vagy folteltávolító szereket;
 • nem rossz tisztítja üvegkerámia üvegtisztító;
 • a tűzhely károsodása pl. a zöldségek tisztítása után bekövetkező homokszemcsék miatt fordulhat elő;
 • az égõknek mindig száraznak kell lenniük, sérthetõk a sós vízzel vagy a nedves padlókkal.

Az üveg-kerámia kályha tiszta tisztítása minden gazda tiszteletére tartozik. Kiváló minőségű speciális eszközök segítségével ez nem jelent problémát. És a szabályok betartása garantálja a hosszú élettartamot a csodálatos konyhai készülékeken.

2013. szeptember 12. | 01:43

Megpróbálom a foltokat közvetlenül az elkészítés után megpróbálni, először egy egyszerű szivaccsal, majd egy különleges üveg rongygal. Csak segít nekem. Van egy kályha egészen a közelmúltig, és csak akkor kell találkozni a foltok, így minden tipp hasznos lesz.

2013. szeptember 12. | 05:49

Otthoni üvegkerámiák teljesen elbűvölő változata van, egy gázkályha üvegtermék-üveges kerámia bevonattal. A technológia csodájának tisztítása nem könnyű. Figyelmen kívül hagyom a szakemberek tanácsát, és nem tisztán szappanos megoldások tisztítására használom, hanem a tányérok magtisztító zseléit. Furcsa módon, hat év alatt a lefedettség nem érintett.

2013. szeptember 12. | 10:37

Mégis, a szakértők jobban hallgatni.

2014. január 31. | 06:13

az üvegkerámia teljesen varázslatos változata - egy gáztűzhely egy üveg-kerámia burkolatú hazai gyártással - Ez általában történik - gázüveg kerámiák.

2014. február 1. | 07:40

Most minden történik. Haladás.

2014. március 18. | 00:53

Jó napot, kérlek segíts.

Szerettem volna tisztítani a helyszínen a tűzhelyen (mert egy száraz ruhát a forró), tisztított egy tisztító zsír és maradt az éjszakát: (

Reggel volt egy hely (válás)

mit tegyek? Mondja meg.......... kérlek... tál új

2014. március 19. | 15:55

Az induláshoz olvassa el az ajánlásokat a tűzhelyre vonatkozó utasításokban. Minden gyártó kifejezetten ajánlja a felületét. ha ez nem segít, próbálja meg a módszereket a cikkünkből, kezdve a leginkább jóindulatú és kipróbált egy kis területen.

2014. augusztus 13. | 06:28

kérem, segítsen vásárolt egy vadonatúj üveg csempe, és véletlenül főzés közben mozog a serpenyőben megérintette a forró törülközőt üveg (fazék volt külön tollak, kellett használni anyag kéznél - törölköző ((((), természetesen az összes pihe ragadt vele, megvárta, amíg a kályha kihűl, és megpróbálta, hogy csak Nedves ruhával töröltem, de semmi sem segített, azt javasoltam, hogy alkalmazzam az Amway tisztítószert, alkalmaztam a terméket, és úgy döntöttem, hogy néhány percig hagyom, de van egy kis lányom, úgy döntött, hogy segít az anyámnak, és bekapcsolja a conf CGS, mely természetesen felmelegedett néhány másodpercig, de a jó mentem a konyhába, gyors kikapcsolásához kályha, de hiábavaló volt, amíg lehűl eszköz valószínűleg több kiszáradt, és eszik, és már nem kutat semmi ((((és a lemez jövevény akár hetekig nem dolgozott, a férjem ajándéka, hogy nem fogok valami őrültet csinálni ((minden bizonnyal működik, de szörnyű!) Kérem, segítsen nekem, már megpróbálta Schumann-ot, és még mindig nem akarja törölni ((((((

2014. augusztus 13. | 07:37

Különleges szerszámok vannak a gyártók által javasolt üvegkerámia felületek tisztítására. Ez próbálja meg. De inkább az égetett és szárított élelmiszerek tisztítására koncentrálnak. Az ügy nem rendes.

Csak egy kis felületen tudok új tisztítási módszert kipróbálni. És ha sikeres, tisztítsa meg a teljes felületet.

2014. augusztus 23. | 10:07

Elfutottam a tejet a kerámiából (hogyan kell mosni?

2014. augusztus 25. | 00:34

A tejem nem futott el. Mindenesetre először próbálja ki a szerszámokat egy kis felületen.

2015. augusztus 21. | 13:42

Volt egy nedves rongy is a csomók üvegkerámián. Hogyan lehet eltávolítani őket? Mi az?

2015. december 6. | 18:02

legfeljebb csak ma telepített új plitku..i lánya egy forró tűzhely gyűrű töltött tryapkoy.vernee dörzsölte ee..vors pripalilsya.tryapka podgorela..rasstroilas zhut..nachitalas az interneten arról, hogy mi tiszta szóda amveem..ne pomoglo..potom megállapította, hogy a kefét gyengéden fűszeres lezviem.nashla otthon legélesebb nozh..pomoglo..de először készült tésztát szódabikarbóna és már finoman skrebla..zavtra futni a boltba vásárolni speciális lehúzó kés kerámia

2016. augusztus 13. | 11:47

Ez furcsa, de én üvegből és én egyszerűen törli a szokásos Pemolyuks szóda 5 - tisztító por ellen a zsírt és a makacs szennyeződéseket óvatosan és biztonságosan tisztítja a különböző felületek - Pemolyuks hamu 5 tartalmaz szóda és enyhe dörzsölő és nem tartalmaz veszélyes vegyi ideális tisztítására üvegkerámia mint kiderült

2016. augusztus 16. | 00:05

Ha időben vigyázol, akkor elegendő erőfeszítés szükséges.

 • Az Apple lekvárt a sütőben
 • Alma lekvár és tengeri homoktövis
 • Húskészítmények és rizs a sütőben
 • Káposzta kekszek a choux cukrászon
 • A mézzel olvasztott tejre tekercselt

Otthoni főzés. Receptek fotókkal. Főzés és evés a hangulatos konyhában.

Hogyan kell gyorsan tisztítani a kerámia lapot

Hogyan tisztítható a szoba függőleges és vízszintes felületén levő kerámia lap, valamint egy innovatív, kerámiaüveges főzőlap magas minőségű, gyors és legalacsonyabb áron? Gyakorlatilag minden innovatív konstrukciójú modern konyha többféle kerámiatermékkel rendelkezik. Ezeknek a felületeknek a megfelelő gondozása és védelme sok éven át megőrizheti a helyiség szépségét, és sok örömöt nyújt a működésükhöz.

A kerámia főzőlap tisztítása előtt fontos várni, amíg teljesen le nem hűl. Csak ezután kezdheti el a főzőlapot a korom és más szennyeződések tisztítására. A legmegfelelőbb az üveg-kerámia tűzhely tisztítására vonatkozó kérdés megoldása lesz a pár csepp normál folyékony mosogatószer, amelyet helyileg a szennyezett területre kell felhordani. 5-10 perc múlva puha szivaccsal gyengéden törölje le a foltot és végül az üvegkerámia felületen nedves szivaccsal járjon - az ellenőrző tisztításhoz. A nedves szivacs helyett puha törölközőt vagy papírtörülközőt használhat.

Ha még mindig nem tudja tisztítani az üveg-kerámia kályhát szénből, használjon speciális kaparót üvegkerámia vagy szokványos műanyag kanállal való munkavégzéshez. Ez a takarítóeszköz gyakran szerepel a készletben, amikor tűzhelyet vásárol, és a kályha tisztításakor a legkisebb nyomást 30 ° -os szögben kívánja használni, a milliméteres szénlábúak óvatos eltávolítását egy milliméteres üvegkerámia tűzhelyen.

Az üvegkerámia lemez tökéletesen megtisztított eszközei között szokványos olívaolajnak nevezhetjük, amelyet kis mennyiségű fekete foltra kell önteni, és 20-30 percig hagyni, hogy a szén és az olaj közötti reakció megtörténjen, csak puha szivacsot vagy ruhát kell mosni a duzzadt szénlábúktól. mikroszálas.

A lehetőségek kiválasztása, mint az üvegkerámia kályha minőségi és gyors tisztítása, az asztali ecetet és speciális krémet az üvegkerámia felületekhez, és még az egyszerű mosogatószerhez is. A legfontosabb dolog - próbálja meg kiküszöbölni a legkisebb szennyeződést a kerámia főzőlapból, amint felismeri.

A csempe vagy porcelán burkolólapok, amelyek különböznek az üvegkerámiától a szerkezetükben, szintén nagyon ellenállnak a különféle káros hatásoknak, tisztaságuk meglehetősen egyszerű.

A konyhai csempék mosásához az ilyen gyakran rendelkezésre álló gyógyszerek alkalmasak:

 • asztali ecet;
 • citromsav;
 • mosogatószerek edények mosásához;
 • a csempék tisztítására szolgáló speciális eszközök;
 • fehérítőt;
 • szódabikarbóna;
 • gőztisztító;
 • eszközök beton mosására.

Ha plakk vagy sárgás észlelhető a csempe, meg kell vásárolni egy megfelelő terméket, és elkezdeni a lehető leghamarabb megtisztítani. Minél előbb követed a csempe könnyű tisztítását, annál könnyebb lesz megbirkózni a felületén megjelenő szennyeződésekkel.

Többek között a konyhai csempe tisztításához meg kell vásárolnia:

Annak érdekében, hogy eltávolítsa a ragasztott szennyeződéseket a konyhában levő kerámia burkolatról, a felületet szivacsjal vagy szórópisztollyal a fent felsorolt ​​eszközök bármelyikével fel kell dolgozni, majd egyszerűen törölje le a cserépet egy tiszta, puha ruhával. Ha van egy gőztisztító a házban, a feladat sokkal egyszerűbb lesz, mivel ha felmelegszik, a piszok egyszerűen feloldódik a magas hőmérséklet hatására, és nem lesz nehéz eltávolítani.

A padlólapok tisztításához elegendő egy kevés vizet és két mopot használni (nedves - mosáshoz és szárításhoz - szárításhoz). A nem porított és még lezárt porcelán burkolólapoknak nem szabad nagy mennyiségű vizet kitenniük, mivel ez a penészképződés kialakulásához vezethet a csempézett ízületekben. A padlólapokat olyan oldattal kell mosni, amelyben a tisztítószer pH-semleges részecskékkel rendelkezik.

A pH-semleges mosószer tökéletesen eltávolítja a zsírokat, olajat és egyéb jellegzetes foltokat a nem üvegezett kerámia burkolatoktól. A recept a konyhában elhelyezett padlólapok mosásához szükséges eszköz egyszerű:

 • 3 liter meleg víz a csapból;
 • ½ pohár szódabikarbóna;
 • 5 csepp közönséges mosogatószert.

A sütőhabarcsot meleg vízben meg kell dagasztani, amíg teljesen fel nem oldódik, majd kis mennyiségű mosogatószert kell hozzáadni ehhez a masszához (a megoldás nem túl szappanos).

A nem porcelán porcelán lapok speciálisan matt felületűek. Ebben a tekintetben gyakran némi rusztikus megjelenésű, ami az ilyen termékek megszerzésének fő oka. Ezért ne próbálja meg a felületet felvenni, amikor a tisztítás ragyog. A felület napi tisztítása csiszolóanyag nélkül történik, mivel megkarcolhatja vagy károsíthatja a kerámia burkolólap felületét.

Ha a porcelán csempe valóban nagyon piszkos és alapos tisztítást igényel, akkor más összetételre van szüksége:

Az ecetet alaposan keverni kell meleg vízben, és azonnal mossa le a padlót. Nagyon erős szennyeződés esetén kívánatos, hogy ugyanazt az oldatot néhány percig egy piszkos padló felületén hagyja, majd tiszta vízzel törölje át nedves rongykoronggal. Ezután a padlót száraz mopszel kell szárítani, vagyis a padlólap tiszta felületén haladni, amíg teljesen megszárad.

Ne használjon folyékony szappant a kerámia csempe tisztítására, mert sok zsírt tartalmaz, és a foltok, amelyek gyakran maradnak a lapon, nagyon nehéz lesz eltávolítani a fényes felületről.

Ne használjon csiszolóanyagot fényes csempe vagy üvegkerámia főzőlap tisztításakor, mert ebben az esetben megkarcolhatja a drága felületet. Például a mosószappan használatával jelentősen csökkenthető a csempe kopásállósága.

Hetente a konyhában és a fürdőszobában lévő burkolólapokat speciális fóliákkal kell kezelni az ablakok és a tükrök tisztításához, mivel kiváló munkát végeznek minden apró szennyeződéssel, míg a tisztítás nem igényel annyi időt és energiát. Ha nagy területen kerámia burkolatok tisztítására van szükség, akkor szekciókban kell dolgozni, hogy a folyadéknak ne legyen száraz ideje.

Mielőtt tisztítaná a padlót, tanácsos vákuumozni vagy kézi úton törölni. A legjobb, ha a porcelán kőedényt puha mop vagy szivacs mossuk, a kemény ecsetek használata ellenjavallt.

Amennyire lehetséges, azonnal próbálja meg eltávolítani a folyadékfoltokat. Védje és védje meg a porcelán kőedény padlót a szennyeződéstől, a füstöléstől, a cipők nyomától, a karcolásoktól a bútorok, szőnyegek és szőnyegek lábánál.