Legfontosabb > Csapok

Hogyan lehet megtisztítani a zománcozott fürdőt? Tisztítószer kiválasztása

Annak ellenére, hogy a vízvezeték-piac szó szerint átszivárog a különféle anyagokból készült fürdõkön, az öntöttvas és zománcozott betûk nem maradnak nagy igénybõl. Lehetséges, hogy az ilyen népszerűség a hagyományok iránti tisztelgés, a valami újatól vagy a banális gyakorlattól való félelem. Végül is az öntöttvas és fém fürdő a legerősebb, tartós és megbízható, de hihetetlenül nehéz dicsőség. Minden más, az akrilral ellentétben a zománc már nem tartja eredeti megjelenését. De mennyi ideig? Ez a kérdés, hogy hogyan lehet tisztítani a zománcozott fürdőt, és milyen gyakran csinálni.

Mossa ki minden nap: túl sok?

Teljesen nem, és tisztítsa meg a zománcfürdőt minden alkalommal, miután használta. A betűtípus tisztítása után szárazra kell törölni, ami meggátolja a makacs foltok előfordulását. Az új fürdő zománcozással könnyű és gyorsan mosható speciális ipari szódabikarbónákkal.

Elvileg a zománcozott fürdő otthoni ápolására és egyszerű feldolgozásra, a mindennapi életben és főzésben történő feldolgozásra lehet számítani. Csak azért, hogy a púder felületét puha ruhával vagy ruhával használják, de nem kemény mosogatórongy, vagy még rosszabb, fém ecsettel. A zománcfürdők ilyen gondozása megszünteti a szappan és a zsíros lerakódások kis mennyiségét.

Tiszta minden héten? Persze!

A zománcozott fürdő mosása előtt, egy heti általános tisztítás megszervezésével győződjön meg arról, hogy nem ezt a por vagy egy csiszoló zárványt tartalmazó anyaggal fogja megtenni.

Ebben az esetben az a kérdés, hogy hogyan lehet tisztítani a zománcfürdőt a régi és makacs szappanfestékektől, a speciális célú tisztítószerek vásárlása lesz. Különböző "Comets", "Pemoxoli" és mások lehetnek, amelyek nem tartalmaznak semmit, ami megkarcolhatja vagy korrodálhatja a bevonatot.

Tipp: A betűméret lehető legtávolabb történő tisztításához a zománcozott fürdőkhöz megfelelő tisztítószert kell nedves felületre helyezni, majd hagyja 10-15 percig. Az ilyen "áztatás" után a foltok tökéletesen megszűnnek egy közönséges puha szivaccsal, ruhával vagy szalvétával. Elvben általában lehetséges, hogy ne zavarja a zománcozott fürdő tisztítását, és ne költs pénzt drága porokra és krémes termékekre. Néha elegendő a mosószappan koncentrált oldatának elkészítése, amelyhez néhány csepp ammónia van. Az utóbbi, egyébként, a legerősebb lúgos közeg.

Lehetőség van eltávolítani a rozsda és mész betéteket?

Az összes zománcozott termék Achilles-sarka érzékeny a mészlerakódások gyors kialakulására és felhalmozódására, különösen akkor, ha figyelembe vesszük a vízi hálózatok vízminőségét. Ez a probléma nagyobb mértékben kapcsolódik a víz összetételéhez, hanem azt is, hogy milyen zománcfürdõket használnak, és milyen gyakran mossa meg a betût, hatással van a mészkõ foltok megjelenési sebességére.

A citromlével készült zománcfürdő tisztítása lenyűgöző hatással jár, gyakran először. Hasonló eredmény elérése érdekében frissen préselt citromlevet használjon a zománcozott felületre, várjon 7-10 percet, és tisztítsa meg egy nejlon puha kefével (bár egyszerűen csak vízzel moshatja le a zuhanyfejből). Ha nem sikerült elérni a kívánt fehérséget, akkor személyesen készítsen egy meleg oldatot, amely citromsavból vagy ecetsavból áll. Hozzá kell adni a konyhai sóhoz, és mindezt a betűk falaira alkalmazzák.

Tipp: Régi rozsdafoltok arra kényszerítenek, hogy egy drága ipari zománcfürdõt vásárolj, vagy a hagyományos módszerekkel megmentse a helyzetet. Az első esetben ilyen szerszámokat vásárolhat a sósavval készült "Surzha" vagy "Medic" zománcfürdők tisztítására. Jelenléte automatikusan kötelezi a személyi védőfelszerelést gumírozott kesztyű formájában.

A hostessek már régóta kitalálták saját, hatékony módszereiket arra, hogyan kell tisztítani a zománcozott fürdőt a rozsdásodásoktól. Általában ugyanazt a citromlevet vagy ecetet használják kőzetkősav hozzáadásával (gyenge hidrogén-klorid-oldat). Egy másik mosó zománcfürdőt a következő ajánlások szerint lehet végrehajtani:

 • Vegyünk 100 gramm ammóniát és öntsünk 50 ml hidrogén-peroxidot;
 • Alkalmazza az anyagot a rozsdafoltra;
 • Hagyja 15-20 percig;
 • Öblítse le és törölje le puha szivaccsal.

következtetés

Végül érdemes megemlíteni, hogy egyetlen, még a legdrágább eszköz sem fog látható eredményt adni, ha az adott pillanatban nem piszkos felületen alkalmazzák, amelyet a gyártó javasol. És újra: alaposan olvassa el a megjegyzést, mert például zománcporokat soha nem szabad porcelánra alkalmazni.

3 biztonságos módja annak, hogy tönkretegye a fürdőt tisztításkor

A fürdők gyakran különböző szennyeződéseknek vannak kitéve. A vízvezeték, a rozsda, a vízkőképződés rendellenes megjelenése mellett nagy számban baktériumok keletkezhetnek, valamint a kellemetlen szag oka is. A nyomokat gyermekjátékok, samponok és egyéb termékek hagyják el az oldalán.

Ezért sok háziasszony érdekli a kérdés, hogyan kell a fürdőt otthon tisztítani. Szerencsére a háztartási vegyi áruházak rengeteg különféle mosószerrel rendelkeznek, amelyek nem csak a piszkos fürdést mossa le a raidről, hanem eltávolítják a rozsdát és más szennyeződéseket is.

Miért piszkos a fürdő?

Mielőtt elkezdené keresni a fürdő fehér mosásához szükséges módot, meg kell oldania a válás és más foltok megjelenésének okait.

 • Egy raid a szappanból. A különböző samponok, fürdőkészítmények és rendszeres szappan használatának eredménye egy film megjelenése a fürdő felszínén. Nem mindig lehet egyszerűen öblíteni. Ez a film beleesik a vízvezeték felületébe, és mosószerek nélkül nem tud.
 • A mészkő nagy keménységű vízből áll. Ez a leggyakoribb probléma a fürdőszobában.
 • A rozsda nagy mennyiségű víztartalmú csapvíz okozta.
 • Ha a fürdő sárgul, ennek oka a régi csövek, amelyek nem mindig jól mosnak.
 • A penész általában felhalmozódik a csempe ízületek között a részek, az ablak lejtőin, a mennyezet. Ez a gomba nagyon veszélyes az egészségre, ezért meg kell küzdenie.
 • A színes foltok a hajfesték, a kálium-permanganát, a kiégett vagy kiömlött kálium-permanganát, a zsíros zöld és egyéb anyagok gondatlan kezelése lehetnek.
 • Szennyezés a javításokból. A fürdő nagyon érzékeny a különféle foltokra, a por könnyen ül rá. Ezért a javítások során filmet vagy más anyagokat kell védeni.

A főbb szennyezési típusok

Hogyan kell tisztítani a fürdőt a rozsdától?

A fürdő otthoni rozsdától való megtisztítása segít a következő eszközökben.

 • Ammónia. A foltokat néhány percig alkalmazzák, és vízzel lemossák.
 • Citromlé A módszer ugyanaz, mint a folyékony ammóniával.
 • Felületkezelés asztali sóval és ecettel.

A rozsdát kénsavas (nátrium-karbonát) fürdővel is tisztíthatjuk. A háztartási vegyi anyagok minden üzletében értékesítik. Az eljárás a következő lesz.

 1. Keverje össze a kétféle szódát (szóda és élelmiszer) azonos arányban.
 2. Adjunk hozzá vizet homogén, pépes konzisztenciához.
 3. A szivacsot vagy a kefét egyenletesen eloszlatják a készítmény felületén.
 4. Az asztali ecetet és a por granulátumban lévő fehérítőt ugyanilyen mennyiségben egyesítik.
 5. Ezt a keveréket nátrium-hidroxiddal töltsük fel.
 6. Várjon 30 percet, és mossa jól tiszta vízzel.

vízkő

Mosakodik, ha tisztítja a fürdőt szódával és ecettel.

 • Keverje össze a szódabikarbónát a szódabikonnal, a termék felületére kenjen, 30 percig hagyja. Ezután kissé dörzsölje meg és öblítse le vízzel.
 • Enyhén nedves papírtörlővel, amely a fürdő teljes belső felületét lefedi. 5 óra elteltével a törölközőket eltávolítjuk, és a terméket vízzel mossuk.

Mi mást lehet mosni a sárga virágzó fürdőről? Megmenteni a citromsavat. 100 g terméket feloldunk 400 ml vízben. A fürdőszobában lévő összes sárga felületet szivacsokkal borítják.

öntőforma

Gyakran olyan helyeken alakul ki, ahol a fürdőszoba a fal mellett helyezkedik el. A tisztítás aktivált szénnel lehetséges. A szenet a fehérséggel keverik egy pépes konzisztenciához és elterjeszti a készítményt a penészgomba fölé. Egy órával később vízzel lemossuk.

Egy másik hatékony módja a szóda használatának. Hogyan kell tisztítani a fürdő szódát a formából? Nagyon egyszerű. A problémás területre viszonylag vastag rétegen alkalmazzák, majd alaposan megnedvesítik az asztali ecettel. A reakció befejezése után alaposan mosson le vízzel.

Különböző típusú fürdők módszerei

Hogyan kell lemosni egy akril fürdőt?

Az akrilfürdő gondos, gondos kezelést és ugyanazt a tisztítást igényel. Az ápolásnak rendszeresnek kell lennie, amely a termék minden használatát követően szappanos használat mellett öblítse le.

Tilos használni:

 • lúgokkal és savakkal rendelkező szerek. Az akril számára katasztrofálisak;
 • alkohol tartalmú oldatok;
 • klór-fehérítőt és más anyagokat, amelyek ezt az anyagot tartalmazzák.

Az akril vízkőfürdőt enyhe tisztítószeres oldattal mossuk. Ha a termék felülete nem sérült meg, akkor ez a módszer tökéletesen megbirkózik a feladattal.

Akrilkád otthon a rozsdától és más raktól, amelyeket ecettel (előmelegített) és sóval mostak. Egy alternatíva lehet ugyanabból az asztali sóból és terpentinből álló keverék. Ugyanezek az eszközök segítenek megmosni az akril fürdőt a sárgaságból.

Hogyan lehet lemosni egy zománcfürdőt?

A zománcozott fürdőnek vékonyabb felső rétege van. Ezért ebben az esetben a durva tisztítás összes módszere ellenjavallt. Otthon használhat hidrogén-peroxidot, ammóniát, tesztelt szódát és ecetet.

A rozsdát vízzel és kénsavval szárított zabkással eltávolítjuk, amelyet a foltra visszük fel, körülbelül egy órán át tartunk és vízzel alaposan lemossuk. Bélelt felületű szóda hamu élelmiszer hozzáadásával. A vízkőlés plakk eltávolítja az ammóniát és a friss citromlevet.

A zománcozott fürdőt is mustárral tisztíthatja. Nemcsak a szennyeződéseket távolítja el, hanem minőségi szempontból is fertőtleníti a felületet.

Hogyan kell mosni egy régi öntöttvas fürdőt?

Az ilyen vízvezeték-termékek jellemzőek a régi házakra. Az öntöttvas fürdők gyártási technológiája a cirkónium-sók hozzáadásával volt azon alapanyagon, amelyből készültek. Ez azért van, mert vízzel való érintkezés után sárga foltok képződnek.

Öntöttvas fürdő, sárgás mosással ecettel. Öntsön egy teljes fürdő vizet, és add hozzá 200 ml esszenciát hozzá. Hagyja 3-4 órán keresztül, jól öblítse le vízzel. Ez az univerzális tisztítófolyadék többször is megmentette a háziasszonyokat különböző helyzetekben, és így a háztartási tisztítás egyszerűbbé és hatékonyabbá vált.

A nagyon régi foltoktól mentett ammónia. Hozzá kell adni 0,5 csésze folyékony szappanhoz és el kell terjednie a készítményt a fürdő felületén. Az eljárás után a fürdő újra fényes lesz. Ha tudja, hogyan kell tisztítani az ősi öntöttvas fürdőt, akkor nem kell új terméket változtatnia, és több mint egy évig tart.

Egyéb szennyeződés eltávolítása

Hogyan moshatja le a kádat a kálium-permanganáttól és a ragyogó zöld színtől?

Ez a két elem a fürdőszoba leggyakoribb szennyeződése. Még a gyengén koncentrált mangán-oldat is sötét jeleket hagy a termék felületén.

Egy csepp briliáns zöld oldat is hozzá színt.

A mangánot hidrogén-peroxid és citrom (vagy friss citromlé) oldattal mossák, nem csak a megjelenő foltok gyorsan elszíneződnek, hanem a fürdő ragyogni fognak.

Zelenka távolítsa el az alkoholt. Azonban, ha a vízvezeték felület akrilból készül, akkor az alkohol lehetetlen a szennyeződés ellen.

Hogyan kell lemosni egy fürdőt a javítás után?

Annak érdekében, hogy a javítás befejezése után ne kelljen foglalkozni a szennyezett fürdőszobával kapcsolatos következményeivel, a terméket védeni kell az építőanyagok beléptetésétől. Ha a hiba történt, akkor a következő eszközöket használhatja.

 • A festékfürdő mosása segít bármely oldószerben (például fehér szellemben). Fontos, hogy gyorsan működjön úgy, hogy a festéknek ne legyen ideje felszívódni a felületre.
 • Először meleg vízzel mossa le a poros plakettet, majd citromsavval megtisztítja.

Hogyan kell lemosni a tömítőanyagot a fürdőből?

A tömítőanyag egy másik típusú szennyeződés a fürdőszobában. Az ízületek és varratok megbízhatóságának biztosítására szolgál. Előbb vagy utóbb felmerül a kérdés, hogyan kell mosni az anyag fürdőjét.

Ebben az esetben a hagyományos módszereket asztali sóval lehet használni, de célszerű speciális eszközöket vásárolni kifejezetten ilyen esetekben.

Hogyan kell mosni egy régi fürdőt?

Ha a fürdõ nem az elsõ év, akkor a szennyezés nagyon gyorsan jelentkezik. Az idő múlásával alakulnak át az idő múlásával kialakult mikrotörések.

A króm felületek tisztítása

A fürdőkád feletti csapok, a zuhanycsövek nem kevesebb figyelmet igényelnek, mint maga a vízvezeték. Ott is megjelenik mész és rozsda - az első ellenségei a fürdőszobában. A Chrome fedezi a fürdőszobai csapokat, fogantyúkat és egyéb elemeket.

A termékekre alkalmazott általános célú szódabikarbóna tisztítja a rozsdát a krómozott felületről. Használhat ecetet vagy fogporokat is. Minden alkatrész egyenletes eloszlású tárgyakon szivacs vagy puha ruhával. A Chrome alkatrészeket körülbelül fél órán át ebben az állapotban tartják, majd vízzel mossák.

Sokféleképpen válaszolhatunk arra a kérdésre, hogyan kell lemosni a fürdőt a különböző szennyeződésekből. Kövesse a fenti szabályokat és iránymutatásokat, és a fürdőed ragyogni fog. De jobb, ha nem várja meg az általános tisztítást, hanem rendszeresen vigyázzon a termékre, akkor nem kell időt és energiát eltöltenie a jelentős, régi foltok eltávolításakor.

Hogyan kell tisztítani a fürdőt - 10 leghatékonyabb népi mód

Minden háziasszony azt álmodja, hogy a fürdője hófehér, és ugyanúgy ragyogott, mint a mosószerek reklámjaiban. Azonban, ahogy a gyakorlat azt mutatja, az eredmény felhasználásuk után nagyon különbözik attól, amit a hirdetők ígérnek. Azonban nem szabad idegesíteni, ebben a cikkben megmondom, hogyan kell tisztítani a fürdőt otthon "rögtönzött" eszközökkel, hogy a vízvezeték-szerelő újra fehérvé és fényessé váljon.

A fürdőt rendkívül puha szivaccsal kell megtisztítani.

Néhány tipp az ellátásról és a karbantartásról

Mielőtt elmondaná, hogyan kell tisztítani egy fehér mosott fürdőt, adok néhány tippet az ellátásról és a karbantartásról. Ragaszkodva hozzájuk, nagyban megkönnyíti a vízmosás folyamatát, valamint meghosszabbítja az élettartamát és hosszú ideig tartja fenn az eredeti megjelenést:

 • a fürdő használata után törölje száraz, puha ruhával;
 • Győződjön meg róla, hogy a víz nem csapódott le a keverőből és a zuhanyzócsövekből, mert ez rozsdás lerakódások kialakulásához vezet. Ha a szelep szivárog, meg kell javítani;
 • Soha ne próbálj meg lemosni a vízkő, rozsda vagy más szennyeződést egy fém ecsettel;

A szivárgás csapja rozsdát okozhat.

 • kerülje a hirtelen hőmérsékletváltozásokat a fürdő felületén;
 • Ne helyezzen fémtárgyakat a kádba. A vödröknek és medencéknek műanyagnak kell lenniük;
 • Mosószerek használata előtt ellenőrizze, hogy alkalmas-e a fürdőkádra. Ez különösen igaz a vegyi anyagoknak (savak, lúgok, oldószerek stb.) Kitett akril fürdők;
 • mossa a fürdőt fehér mosószerrel (nincs különbség a népi vagy a boltban vásárolt) legalább havonta kétszer.

Ha betartja ezeket a szabályokat, akkor nem kell birkózni azzal, hogy hogyan és mit tisztítson a felületen, hogy megszabaduljon a rozsda, a vízkő, a fekete foltoktól stb. Ezenkívül a vízvezeték mindig ragyog.

A fürdő tisztítására szolgáló hagyományos módszerek

Most megfontoljuk, hogyan kell a fürdőt megtisztítani a fehérre, házi jogorvoslatokkal, ha úgy történt volna, hogy a felület még mindig mindenféle behatolással és más szennyeződéssel "előzni". Azt kell mondanom, hogy óriási mennyiségű tisztítási módszer létezik. Mindazonáltal csak a leghatékonyabbnak és bizonyítottnak tartjuk.

Ezek a módszerek a következő eszközöket tartalmazzák:

Népi jogorvoslatok a piszok fürdésére és mindenféle raidre

Ezután közelebbről megvizsgáljuk ezeket a népi jogorvoslatokat és azok alkalmazási módjait, és meg fogom mondani, hogy mely esetekben vannak leghatékonyabbak.

1. módszer: Szóda ecettel és fehérítővel

Először is megjegyezzük, hogy ez a tisztítószer öntöttvas fürdésre szolgál, mivel nagyon agresszív komponensekből áll. A főzéshez szüksége lesz:

 • élelmiszer és szóda hamu;
 • fehérítőt;
 • ecetet.

Még a legolcsóbb fehérítő is használható a fürdő tisztítására.

Ezt a készítményt a következőképpen alkalmazzuk:

 1. először a szódabikarbónát egyenlő arányban keverje össze a szódabikarbónával. Használjunk néhány kanálnyi szódát - ez elég lesz;
 2. majd adjunk hozzá egy kis vizet, hogy keverjük össze a sört;
 3. a kapott készítményt szennyezett területekké kell kezelni;
 4. ezt követően egyenlő arányban keverni kell az ecettel és a folyadékot a szódával fel kell használni;
 5. fél óra múlva törölje le a felületet egy nedves szivaccsal, majd bő vízzel öblítse le.

A háziasszonyok általában nem csak a fürdéshez szükséges mosogatásban érdekeltek, hanem a csempe tisztításához is, hogy felülete csillogjon. Ez az eszköz kiválóan alkalmas erre a célra.

Meg kell mondanom, hogy ez a kompozíció jól illeszkedik a vízkőbe, azonban más típusú szennyezések eltávolítására is felhasználható.

Ha meg akarja tisztítani az akril vízvezetéket, használhat egy ecetet szóda és fehérítő nélkül. Ehhez csak vigyen el ecetsavval a szalvétát, és piszkos felületre tegye. Egy óra elteltével a szalvétákat el kell távolítani, majd törölni kell egy puha szivaccsal és bő vízzel le kell öblíteni.

A citromsav jól reagál mindenféle raidre.

2. módszer: Citromsav

A citromsav nemcsak nagyon hatékony gyógymód az összes típusú plakk, hanem univerzális, amely használható mind a zománcozott szaniterek és akril fürdő. Az egyetlen dolog, a fürdő típusától függően, különböző módon használatos.

Ha a vízvezeték vas vagy fém, a citromsav használatára vonatkozó utasítások így néz ki:

 1. egy pohár vízben fel kell oldania egy fél evőkanál citromsavat;
 2. akkor a készítményt a szennyezett felületre szivaccsal vagy szórással kell felhordani;
 3. tizenöt perccel később, a szennyezett helyeket egy citromsavval nedvesített szivaccsal le kell törölni;
 4. amikor a felületet megtisztítják, öblítsük le a fürdőt hideg vízzel.

Ha a vízvezeték az akril, akkor tisztítani egy kicsit másképp:

 1. elsősorban a fürdőben meleg vízzel kell rendelkeznie;
 2. akkor egy és fél evőkanál citromsavat kell hozzáadni;
 3. 12 óra elteltével le kell üríteni a vizet, és öblítenie kell a vízvezeték felületét. Javasoljuk, hogy egy szivaccsal szivacsot is törölje, majd mossa le. Ebben az esetben a felület garantáltan nem marad savakkal, ami káros hatással van az akrilra.

A Buru a rádiókészülékek üzleteiben található

3. módszer: Borax citromlével

Ha valamit megtisztítsz, hogy ragyogó foltokkal borított fürdőszobát csilloghatsz, használhatod a barna citromlevet. Ezenfelül ez a készítmény minden típusú vízvezetékhez alkalmas.

Ezt az eszközt az alábbiak szerint kell alkalmazni:

 1. Öntsön egy negyed csésze citromlevet egy tartályba, és öntsön boraxot bele. Az utóbbi mennyiségének olyannak kell lennie, hogy paszta konzisztencia képződjön, ugyanakkor a borax-kristályok feloldódnak;
 2. a rozsdafoltokra pasztát kell használni;
 3. amikor a paszta megszárad, vízzel kell mosni. A kompozíciónak együtt kell járnia a rozsdával;
 4. ha a foltok nem teljesen eltűnnek, az eljárást meg kell ismételni.

Ha például meg kell tisztítani a cementből a fém vagy öntöttvas fürdőt, például javíttassa meg a tisztítást, használja a szennyvízcsatorna tisztítására szolgáló kompozíciókat, például a "Mole" -t.

A hidrogén-peroxid sok "népszerű" tisztítószer összetételében jelen van.

4. módszer: Tészta a súrolóporból

Ez a készítmény a rozsdás lerakódások eltávolítására is alkalmas. Használható azonban kizárólag zománcozott szaniterárukhoz.

Ahhoz, hogy ezt a mosószert a saját kezével készítse el, elő kell készítenie a következő összetevőket:

A fürdő tisztítása

Fürdőszoba igényel figyelmet és gondosságot. Különösen nehéz kipróbálni a fürdő felületét a szennyeződéstől, ha évek óta használják, akkor a falon levő fényes zománc törlődött és durva, papírszerűvé vált. Ha a megfelelő ápolóterméket választja, könnyen kíméli a fürdőt, bár hosszú ideig tart. Az összes meglévő eszköz gyors és elgondolatlan használata helyrehozhatatlan károkat okozhat a fürdő felületén.

Fürdőszennyezési típusok

Annak érdekében, hogy kiválasszuk a megfelelő felületet a fürdők felületének hatékony tisztításához, meg kell különböztetni, hogy mely anyagok és feltételek okoztak piszkos betét képződését.

A főbb bűnösök, amelyek miatt a fürdők idővel elveszítik hófehér megjelenését, a károsodás nagysága és a zománc vagy az akril tisztítására irányuló nehézségek alapján rangsorolhatók:

 • A ház porának és sóinak csapvízben oldva. A fürdő hófehér felületén a piszok és a sárga lerakódások legfeljebb 80% -át teszik ki. A falak mechanikus tisztítása szinte lehetetlen;
 • Szerves szennyeződés, mikroflóra, jelen van a vízben. A mikroorganizmus fürdő a legvonzóbb és legkényelmesebb hely a kolónia kialakítására a padlón és a fürdő falán;
 • Zsír "nyomok", ez magában foglalja a bőrtől és a mosószerek, szappanok, samponok maradványaitól a hámot, ami miatt a fürdő nem változik színben, de egyidejűleg egy láthatatlan viaszos bevonatot is kap;

Egy egyszerű vizsgálat, a bevonat bevonatának tisztítása szivacsos vagy ecsettel, forró, tisztított vízzel, segít megérteni, hogy mi a pára, és milyen eszközökkel lehet a legkönnyebben eltávolítani a bevonatot anélkül, hogy károsíthatja a zománcot vagy az akrilát.

Még akkor is, ha a fürdők falai valamilyen márkájú kompozícióval megtisztulnak, a nyomokban és a cseppekben lévő mosószer mindig a varraton marad. A jövőben a mikrobák vándorolnak a csempéből és varratokból, és a fürdőt újra feltöltik csak tisztított parazitákkal.

A kalcium-magnézium-sók, vas-oxidok mikrorészecskéinek lerakódása miatt sárga vagy szürkés-sárga virágzik. De az ásványi iszapot mindig porral és maradékanyagokkal kombinálják, ez az egész csomó mélyen behatol a mikropórusokba és a cementbe.

A fürdő védelme népi módon magában foglalja a mágneses szűrő beépítését, amely a legtöbb sót megőrzi. A fürdőt hagyományos porcelánból védi a portól. De még mindig szappanos szennyeződést kell rendszeresen tisztítani a falakról. Kemény, csiszoló, sófólia és piszkos, barna házpor hiányában az akrilfürdő falai 10 perc múlva tisztíthatók.

Modern tisztítószerek

Ha nincs bizonyított és tesztelt kézműves népi gyógymód, amelynek segítségével a fürdőt hosszú évekig tökéletes állapotban tartják, akkor a legjobb megoldás a márkás késztermékek segítségével megtisztítani a falakat.

A gyakorlatban a tisztességes küzdelem legjobb eredményét bizonyították:

 • Gél tisztítószerek - "CIF - Ultra Lite" és "Comet". A fürdő szikrázik, tisztítsa meg a zománcot legalább hetente egyszer;
 • Az antibakteriális hatású folyékony "Domectos", de az ágens nagy aktivitásának köszönhetően kesztyűt kell használni, és a fürdő tisztítását követően legalább háromszor forró vízzel kell átönteni;
 • "Fehér", az alkálifém-perklorát gyenge vizes oldata. Ügyes kezekben a fürdőt nem lehet rosszabb, mint drága zselék vagy paszták;
 • Por és paszta alapú tisztítószerek. A szóda lehetővé teszi, hogy megtisztítsa a nagyon tartós szennyeződéseket, de nem szabad visszaélni, vagy nem használható lágy akril, különben a fürdő gyorsan elveszti felületét.

Mielőtt a márkás mosószert a fürdőfelületen használná, nagyon fontos, hogy kevésbé értékes tárgyakon, például falcserépen ellenőrizze képességeit. Ebben az esetben lehetséges meghatározni a pályákról, hogy hányszor kell mosni a felületet, hogy teljesen tisztítsa meg a kémiai készítmény maradványainak fürdőjét. A fényes akril zománc, hogy a nyomvonal mosószer egyszerűen lehetetlen.

Házi tisztítószerek

A probléma, mint hogy tisztítsák meg a sárga lime betéteket a fürdő falától, otthon otthoni megoldásokkal oldható meg a kézi kémia nélkül. A legegyszerűbb megoldás az ecet koktél készítése, az ablakok és kis mennyiségű kálium-mosás eszköze. Ha a munkát nem túllépi kemény merevítménnyel ellátott ecsettel, akkor a fürdők falai károsodás nélkül 20-25 percen belül tisztíthatók.

Soda szóda

Leggyakrabban a szódabikarbóna oldható csiszolóanyagként használható, amely gyorsan tisztíthatja a mechanikai szennyeződést, például letörölheti a vízkőzetet. A régi szóda rozsdát nehéz eltávolítani, de a friss plakk tisztítható, vagy többször világosodhat.

Az eszköz egyetlen hátránya a zománc fokozott kopása, a fürdő a vékony zománcburkolaton keresztül a fém áttetszőségének köszönhetően fekete lesz.

ecet

A 9% -os erősségű ecetes ecet és a jobb ecet lényege, tisztított vízzel 1: 3 arányban hígítva hatékonyan tisztíthatja a régi vízkőzet-lerakódásokat, eltávolíthatja a sárga magnéziumot és a rozsdás vasat. A művelet során a fürdőt többször öblíteni kell forró vízzel az ecetsav és az acetátok eltávolítása érdekében. Erõs megoldásokkal a fedél alatt kell dolgozni, mindig gumi kesztyûben, mivel a lényeg a súlyos égési sérüléseket okozhatja. Az akrilfürdő falai 10-15% -os ecetsavas oldattal és meleg vízzel párhuzamos mosással tisztíthatók.

Az ecet 3-5% -os erejével gyakorlatilag használhatatlan a zománcok tisztítására.

Citromsav

A citromsav alapú tisztítók sokkal aktívabbak. A fürdőt rendszeresen tisztítjuk 10 g citrom oldattal, egy pohár lúgos forrásban lévő vízben. Cselekedni olyan jó, mint a márka só eltávolító. Ráadásul a citromsavas paszta használata sokkal kényelmesebb, mint a maró ecetes oldatok.

A rozsda és a kalcium-magnézium plakett tisztításához elegendő a foltra felhordani, és óvatosan dörzsölni egy ecsettel, kemény nylon sörtékkel. Az akrilfürdőt kis mennyiségű citromhéjjal tisztítják, mindez 20-30 percig maradhat, majd először gyengéd ecettel oldja le, majd forró vízzel és szódabikarbónával öblítse le.

Még jobb tisztítani a rozsdát és a plakkot adipinsavval és oxálsavval, de mindkét termék nem biztonságos az emberi egészségre, ezért a fürdő tisztítását követően 3-4 alkalommal meleg vízzel kell mosni. Különösen azért, mert az árért többször is drágább a falak tisztítása citrommal, mint adipinsavval.

Soda Ash

Öntöttvas, acél, fajansz kád lehet tisztítani több maró nátron hamu. A frissen előkészített szóda hamu folyékony szappannal és nagyon forró vízzel kevésbé hatékony, mint a savak és a szerves oldószerek a szappan és zsír eltávolítási hatékonyságában.

Az akrilfürdőt egyszerűen 20-30 percig takarítják. és forró vízzel öblítse le. A fürdő zománcozott felülete a szükséges időtartamig súrolható, a közhiedelemmel ellentétben a szóda hamu nem távolítja el a zománcréteget, behatol a mikroporokra, és régóta benne marad.

ammónia

Az ammónia vizes oldata kifejezett lúgos reakcióval rendelkezik, de az alkál meglehetősen gyengén távolítja el a mészlerakódásokat és fémoxidokat. Az ammónia 2. számú anyagként használható, ha a fürdőt ismételten ecettel, citromfűvel vagy márkanevű mosószerrel tisztítják. Az ammónia egyike azoknak a kevés terméknek, amelyek hatékonyan eltávolíthatják a ház porát és a bőr epitéliumát a falakról.

Az ammónia nehezen tisztítható a zománcon lévő rozsdás jelölésre, de lehetséges a hajfestékek, a jódcseppek vagy más szerves festék nyomainak eltávolítása. Az ammóniaoldatnak nincs hatása a zománcra és az akrilre, így bármilyen felülettel, üveg- és ezüstcsaládtól a vízvezetékig tisztítható.

Hidrogén-peroxid

A kereskedelmi forgalomban beszerezhető 3% -os vizes hidrogén-peroxid-oldat még ilyen alacsony koncentrációban is nagyon aktív oxidálószer marad, a szerves anyagok fertőtlenítésére és biztonságos eltávolítására szolgál. Például egy zománcfürdő, amelyet rendszeresen hidrogén-peroxiddal kezelnek, gyakorlatilag nem veszíti el a zománcburkolatot, bármely olyan mikroorganizmust, amely mikroporózisba gyökerezött, gyorsan és hatékonyan elszíneződött.

A hidrogén-peroxid könnyen eltávolíthatja a fürdő szürke patináját, tisztíthatja a sárga foltokat, eltávolíthatja a mocsári szagot. Egy új megoldásnak nagyon érdekes szerepe van: Ha egy kis mennyiséget adunk hozzá 3-7 g savas tisztítószerhez, ecethez vagy citromfűhöz, a fürdőt sokkal gyorsabban és mélyebben tisztítjuk, mint egy hagyományos szerves savval.

A perhidrol fokozza a műanyag lebomlását és másodlagos polimerizációját, ezért az akril fürdők és műanyag tárgyak a szerves savak vizes oldatával tisztíthatók. Ha az akrilfürdőt peroxiddal tisztítják, nemcsak sárga foltok képződnek, hanem teljes nyomok és sávok az akril fehér vagy bézs felületén.

Sok recept van, hogyan kell tisztítani a fürdők falát a peroxid termékek ammóniával, savakkal és márkás tisztítószerekkel. Az ecetsav és a citromsav, az alkohol és a szóda mellett ne keverje össze a peroxidot más anyagokkal. Kémiai reakció eredményeként égési vagy szénmonoxid mérgezést lehet elérni.

Sósav

Öntöttvas vagy acél fürdõ, amelyet sósav vizes oldatával tisztítanak, fehérséggel és frissességgel csillog. Az egyik legerősebb ásványi sav hatékonyan eltávolítja a mészet vagy a rozsdás lerakódásokat, ha már évek óta fürdőzik. A solyanka gyenge oldatával az akrilfalakat jól megtisztítják, a porcelán kádat, szanitereket, csempe- és padlólapokat ideálisan megtisztítják.

A 13% -os erősségű sósav értékesítése azonnal elpusztíthatja a foltokat, ugyanakkor a fürdő zománcozott rétege vagy a máz a csempe vagy mosogató. A Solyanka-t 4-6% -os koncentrációra hígítjuk, és rozsdásodás vagy szulfátsókkal dörzsöljük hagyományos szivaccsal. Ha a fürdőt fémfúvóka, fogantyú, egyéb nikkel, sárgaréz és bronz részekkel látták el, a foltok tisztítása előtt a fém vastag réteg szappan vagy gél borítja. Közvetlenül a kezelés után a fürdő falát gondosan öblíteni kell szóda oldattal.

A gazdasági sósavat "nehéz" kifejezésnek nevezik, amelyet arra használnak, hogy a fürdőt más módon nem lehet tisztítani. A koncentrált savat 36-38% -ban nem lehet összetörni, egy napra a fürdő szivárgó szitává válhat, még akkor is, ha alaposan öblítse le a falakat.

terpentin

Az orvosi vagy tisztított terpentin alapja a gyanta és a fa gyanták desztillálásával kapott észterekből áll. A terpentin nagy átható képességgel rendelkezik, így a legöregebb szappan és szennyeződést is áztassa és tisztíthatja.

A terpentin a legjobb, ha megtisztítja a lefolyórendszer varrásait és kontúrjait. A legtöbb tisztítószerrel ellentétben a terpentin olajjal való polírozás után acélból vagy öntöttvasból készült fürdőkád, még erősen későbbi szennyeződéssel is, néhány perc alatt mossák és tisztítják. Míg 30-40 percet vesz igénybe a fürdő szokásos módon történő tisztításához.

A Coca-Cola használata

A Coca-Cola által nedvesített tisztítószivacs lehetővé teszi a mész és rozsda tisztítását. A standard méretű fürdő legalább két liter italból, lehetőleg étrendből áll, mivel az oldat felesleges cukorának köszönhetően a falak alapos mosása és a tartály alja lesz szükség.

A fürdő tisztítása előtt egy kis citromot adnak hozzá egy kétliteres Coca-Cola-hoz, majd egy szivacsot adnak be, és marószódában átitatva dörzsölnek egy rozsdás foltot. A fürdő tisztítását követően ecetet és tiszta vizet kell mosni.

fehér

A hipoklórsav és perklorát oldata nagy oxidáló képességgel rendelkezik a magas klórionok és oxigén mennyiségének köszönhetően. A legtöbb szerves szennyező anyag oxidálódik és bomlik a vízben oldódó anyagokhoz, és a fémsókat kloridokká alakítják át.

A fehérség nem befolyásolja az ásványi zománc minőségét, de rozsdafoltok megjelenését okozhatja nyitott fémfelületeken. Fehérítés után a fürdőt rendszerint tiszta vízzel mossák le, így a fennmaradó mosószer nem felhalmozódik az alján. Ha a fehérséget hagyja szárítás nélkül szárítani a falakon, akkor sokkal nehezebb lesz a falak tisztítása a következő kezelésben.

Hogyan kell tisztítani az öntöttvas fürdőt

Az öntöttvas fürdő zománcburkolása legalább 30 évig tarthat, de csak akkor, ha a falfelületen lévő szennyeződéseket eltávolítják anélkül, hogy agresszív folyadékokat vagy detergenseket használnának oldhatatlan zeolitokon és dolomitokon alapozva.

Hogyan kell tisztítani a fürdőt a rozsdától?

A szakértők szerint a hagyományos ortofoszforsav a leghatékonyabb eszköz a rozsda elleni küzdelemben. A fürdőt előzetesen mosni kell a szódával, majd ecettel lemostatni és vízzel leöblíteni. A szárított rozsdás területeket foszforsavval kezeljük és 3-4 órán át hagyjuk.

A kezelés után a savat bő vízzel mossuk és ismét megszárítjuk. A foszforsav lehetővé teszi a rozsda tisztítását, ugyanakkor megőrzi a zománc bevonatot. Ha a fürdőkád zománcozott felületekkel rendelkezik, a fémből készült fóliák filmje alakul ki, amely hatékonyan védi az acélt vagy az öntöttvasat a rozsdásodástól.

Hogyan tisztítsuk meg a vízkőfürdőt?

A vízben lévő kalcium-, magnézium- és alumíniumsók letéteményesei azt eredményezik, hogy a fürdő piszkos-sárga árnyékot képez. Egy szilárd és egyidejűleg porózus mészfesték forró vízzel tisztítható, amelyben a citromsav vagy az oxálsav feloldódik.

A fürdő nagyon régi, és a csillogó zománc durva bevonatká alakult, a mészkő szilárdan a pórusokba esik. A legrégebbi és legelhanyagoltbb iszapjegyeket az alján és a lefolyó körül csak egy pamutszalonnal töltött citromporral lehet megtisztítani. A folyamat felgyorsítása érdekében a felszínt forró vízzel vagy hajszárítóval melegítik. 10 perc elteltével a meleg tömörítést eltávolítjuk, a fürdőt marószóda-oldattal mossuk, szivaccsal megtisztítjuk és tiszta vízzel átöblítjük.

Hogyan kell tisztítani a fürdősapkát?

A gombaalakítások elsősorban a légmozgás és a nedvesség stagnálásának helyét érintik. Szappanok, samponok, mosószerek és fehérítő maradékok penészgombákkal táplálkoznak. Ezért a fürdőt rendszeres időközönként speciális eszközökkel semlegesíteni kell, nem lehet a szerszámot rendes ecettel vagy citromfűvel megtisztítani.

Otthoni jogorvoslatokból tisztíthatja a fürdőt:

 • A hipoklórsav fehéres vagy vizes oldata;
 • formalin;
 • Alkáli oldat vagy terpentin.

Az utóbbi a jó tartósító tulajdonságai miatt tökéletesen védi a fürdőt, és megakadályozza a gombaspórák kialakulását a penész fejlődésének nagyon korai szakaszában.

Hogyan tisztítsuk meg a sárga virágzást?

Mivel a fényesség porózus felületre változik, a fürdő szürke vagy sárgás lesz. Három szakaszban eltávolítható:

 • Kezdetben a falakat hagyományos szódával kell tisztítani, élelmiszert vagy technikai keveréket használhat;
 • A második fázisú falakat 9% -os ecettel tisztítják. A kád dörzsölttel ellátott falakkal általában 1-1,5 óráig marad a sárga lerakódás megdagadása érdekében;
 • A harmadik szakaszban a meglazult sárgaságot meg kell mosni vagy tisztítani kell ammónia segítségével.

Minden vegyszeres manipuláció után a fürdőt tiszta vízzel öblítik és fehérre szárítják. A csiszolt zománcozott felületeket terpentinnel lehet kezelni.

Hogyan kell lemosni egy régi öntöttvas fürdőt

Lehetőség van a régi öntöttvas megtisztítására és tisztítására különböző módokon. Leggyakrabban a fürdőt folyékony szappannal és nátrium-hidroxiddal keverjük össze. A fürdőt habosodásig préseljük és 20-30 percig hagyjuk. a plakett "érlelésére", amely után a szappanréteget leöblítik, és különösen a szennyezett területek tisztíthatók hidrogén-peroxiddal vagy ammóniával.

Egyéb szennyeződés eltávolítása

A sófelhalmozódás és rozsda mellett a fürdõ gyakran szivárgott színezékekbõl, fertõtlenítõkbõl és tömítõanyagokból is szenved, így a zománcot szokatlan helyzetekben meg kell keresni.

Hogyan kenje meg a fürdőt a kálium-permanganáttól és a ragyogó zöld színtől

A kiömlött, ragyogó zöld színű foltokat a kálium-permanganát hidrogén-peroxiddal vagy fehérítőszerrel távolítjuk el. Néha egy festett felület tisztításához szükség van peroxid és erős ecetsav oldat elkészítésére.

Az akril műanyag kádat ammónia és ecet keverékével tisztítják, a gyémántzöldet mosható vagy tisztítható folyékony szappannal kis mennyiségű cső tisztítószerrel.

Hogyan kell mosni a fürdőt javítás után

A javítás befejezése után a fürdőt nagy mennyiségű por borítja, ezért elsősorban a zománcot szokásos nedves szivaccsal kell tisztítani. Mechanikusan, egy ruhával vagy akár porszívóval is el kell távolítania a homokot és mindent, ami a tartály belsejében marad.

Miután eltávolította a szennyeződést mechanikusan, ablakok és falburkolatok mosására szolgáló eszköz jön létre. A mosogatószeres mosófolyadékkal mosott akrilfürdő és egy órán keresztül meleg vízzel töltött. Ily módon az összes szennyezőanyag 99% -a tisztítható.

Hogyan mosható le a tömítőanyag a fürdőből?

Azon módszer kiválasztása, amellyel az egészségügyi betét nyomai tisztíthatók, a szilikon vegyület természetétől függ. Az acetaldehid alapú anyagok könnyen tisztíthatók alkohol, ecet és hidrogén-peroxid keverékével.

Ha a fürdőt hőálló szigetelőanyaggal szennyezik, akkor várjon addig, amíg az anyag teljesen megszárad, majd mechanikusan tisztítsa meg.

A króm felületek tisztítása

A nikkelezett és krómozott részek csak alkohol-ecetsavas oldattal vagy folyékony szappannal tisztíthatók. Jobb, ha a porképződést és a szappan nyomát bármilyen alkoholtartalmú mosószerrel le kell mosni. A rétegek savas szerekkel történő megtisztítására irányuló kísérletek károsítják a krómot és a nikkelt.

A lime sókat marószóda szuszpenzióval lehet tisztítani, majd ammóniával törölni.

Hogyan kell tisztítani az akril fürdőt?

Az akril műanyag ápolására csak ammónia és folyékony szappan vizes oldatait használják. A rozsdafoltokat kis mennyiségű citromlé vagy Coca-Cola, Sprite vagy bármilyen más pezsgő vízzel lehet tisztítani, amelyben foszforsav van jelen.

A festék, a fényes zöldség, a szempillaspirál, a hajfesték nyomai a festék, az elszíneződő peroxid vagy az ammónia tisztítása előtt, és gyenge ecetsavoldattal mossák le.

Mint tisztítani a zománcozott fürdőt

A legegyszerűbb módja annak, hogy tisztítsa meg a fürdő falát a sár lerakódásoktól olyan eszközzel, mint a "CIF - Ultra Lite" vagy a "Domectos". A márkás anyagok lehetővé teszik a falak leghatékonyabb tisztítását. Ezen túlmenően az akrilfürdő nagyon érzékeny a lúg és az alkohol hatásaira, ezért a más eszközökkel végzett tisztítás egyszerűen kockázatos.

Kipróbálhatja a házi készítésű recepteket, de csak azért, hogy eltávolítsa a szennyeződés legkönnyebben eltávolítható részét és csökkentsék a drága ápolószerek költségeit.

Hogyan tisztítsunk márvány fürdőt?

A mesterséges márványból készült fürdőt citrom- és oxálsavoldattal tisztítják. A mészet vagy a rozsdagépet kis mennyiségű savas faggyúval kezeljük, majd a kefével lemosjuk a felületet.

A természetes márványt alkoholos keverékkel tisztíthatjuk, 2-3% ammónia-alkohollal keverve. Az ismeretlen eredetű foltokat peroxiddal töröljük és őrölt alkohollal tisztítjuk.

Polírozó zománcozott öntöttvas fürdő

Ha a fürdőnek nincs látható károsodása a zománcon, akkor a fényességet rutilalapú polírozó pasztákkal helyreállítják. A zománcozás megpróbálása előtt a fürdő falát Trilon B, ammónium-bikarbonát és CMC alapú pasztával dörzsöljük.

Az első polírozási pasztát víz nélkül kell elvégezni, akkor meg kell tisztítani a csiszolóanyagot, és a további polírozást a kvarcpor pelyhek alapján, terpentinben hígítják.

Hogyan lehet fehéríteni a fürdőt otthon

A zománcfehéritás helyreállítása csak akkor lehetséges, ha:

 • A fürdő mentes a zománcréteg hibáitól vagy forgácsától;
 • A zománc vastagsága nem kisebb, mint 0,1 mm;
 • A zománcozás rétegei alatt nincsenek korróziós sérülések.

Bármilyen acél vagy öntöttvas fürdő helyreállítható a kezdeti fehérség 70-80% -ának megfelelő szintre, ha a felületet hetente legalább egyszer ammónium-kloriddal és hidrogén-peroxiddal kezelik.

Hogyan lehet fehéríteni egy öntöttvas fürdő

A falak ammónia polírozása fehérítő polírozó pasztákkal a leghatásosabb módja a fürdő fehérítése. Ebben az esetben a kád elveszíti a zománc vastagságának 15% -át, az akrilgyanta és a rutil miatt a fennmaradó rész 10% -kal változtatja meg a fehérséget.

Hogyan lehet fehéríteni egy akril fürdő

Ha az akril felületének tisztítására és fehérítésére irányuló rendszeres próbálkozások nem eredményeznek eredményt, a fürdőt a felületi réteg további akrilfényezéssel történő csiszolásával lehet helyreállítani.

Annak érdekében, hogy ne alakuljon ki lyukak és leesések, a fürdőt csak manuálisan és csak akril-kréta paszták csiszolják és polírozzák.

Hogyan lehet fehéríteni egy régi fürdőt

Az egyik legszokatlanabb módja a fürdő felületének tisztítására és fehérítésére a citrom és a paradicsomlé használata. A citromlé fürdő nem rosszabb a zománcnál, mint a sósav, de ellentétben az utóbbival, nem okoz zománc vagy fém korrózió feloldódását.

Hogyan kell tisztítani a csempe a fürdőszobában

A csempe tisztítása a fürdőszobában az etil vagy a propil-alkohol ammónia és trilon B oldatának felhasználásával történik. Ha a felszínen oldhatatlan vízkő, ammónia és trilon 15 percig van. lazítsa meg, majd a szennyeződést száraz ruhával vagy szivaccsal tisztíthatja.

Hogyan kell tisztítani a varratokat a fürdőszobában?

A varratok fertőtlenítésére és helyreállítására manuális gőzölővel vagy folyékony szappanos alkoholos oldattal. Az első esetben kémia nélkül is meg lehet tisztítani a varratokat anélkül, hogy károsítaná a cserépet. A szappan-alkohol oldat maradványait a varratok tisztázása után tovább kell tisztítani ammóniával. A savas oldatok nem használhatók.

Az öntöttvas és akril zománcozott fürdő működésének szabályai

A szennyező anyagok felhalmozódásának elkerülése érdekében a fürdőt rendszeresen tisztítsák tisztított vízzel, egy szilárd lágyítószerrel, például Calgonnal vagy rendszeres citromfűvel, 100 gramm sebességgel. 20 liter vízben. A vízkezelés befejezése után a fürdőt meg kell mosni, a szappan és sampon maradványait ecetsavval dörzsölni és tiszta vízzel leöblíteni.

következtetés

Ha a fürdő kritikus állapotban van, használja a Trilon B-t, a szakértők azt mondják, hogy még egy kis mennyiségű termék lehetővé teszi, hogy eltávolítsa a leginkább rezisztens szulfát- és karbonátsókat, tisztítsa meg a felületet a rozsdától és a sárga foltoktól három évig. A B trilon után a fürdőt nátrium-hidroxid-oldattal és tiszta vízzel mossuk.

Mint tisztítani a zománcozott fürdőt

A fürdőszobát, mint ismeretes, a lakástulajdonos "arca". A fürdőszoba tisztasága szerint a ház gyönyörű fele tisztasága és gondossága megítélésre kerül. Természetesen a tisztítás mindig sok időt vesz igénybe, de a fürdőnek tökéletesen tisztának kell lennie - még akkor is, ha kreatív rendetlenség van.

Igaz, hogy a fürdő tisztasága nem kis mértékben függ az anyagtól, ahonnan készült. Ha például elegendő törölni az akril fürdőt szappannal szokásos szivaccsal, akkor néha nem könnyű megtisztítani az öntöttvas fürdőt...

A cikk tartalma:

8 az öntöttvas fürdőkádak tisztítására szolgáló legjobb tárolóeszközök közül - mit kell keresni a vásárláskor?

Minden egyes öntöttvas fürdőt, amint ismeretes, zománc borítja, amelyet elektrosztatikus módszerrel alkalmaznak a tartály belsejében, majd a termékeket egy hőgarnitúra sütik.

A zománc megtisztításával a háziasszony problémái vannak: az öntöttvas fürdő zománcja gyorsan elvész külső megjelenése külső tényezők hatására és megelőző intézkedések hiányában.

Mi általában mosott fürdő?

 • Először is, a vízkőből, amely a zománcot csúnya színűvé teszi a rossz víz miatt és különböző szennyeződések jelenlétében.
 • Rust. Minél régebbi a cső, annál kellemetlenebb rozsdás foltok lesznek a fürdőben. Meg kell jegyezni, hogy a régi öntöttvas fürdőben zománcgyártásban a cirkóniumkomponenseket nagyobb szilárdságra és más tulajdonságokra használják, de sajnos hozzájárulnak a rozsda, a korrózió és a karcolások gyorsabb kialakulásához. A modern gyártási folyamatokban azonban titán-sókat használnak a termék sima és nagy kopásállósága érdekében.
 • Fat. Minden olyan szennyeződés, amelyet egy személy a testből verejtékkel és bőrrészecskékkel együtt lemossál, a fürdőkészülékre rakódik le. Természetesen a tartály ritka tisztításával mindez a fürdő falán telepedik le, és fokozatosan átfedik egymást, ami súlyos és nehezen tisztítható bevonatot eredményez.

Fontos megjegyezni azt is, hogy a régi fürdők zománcja nagyon, nagyon törékeny, és az agresszív szerekkel való tisztítás gyorsan károsíthatja a bevonatot az alján lévő szörnyű "zajtalan" sötét foltokig.

Ezért ajánlatos gondosan kiválasztani az eszközöket, és ügyeljen arra, hogy olvassa el az utasításokat, amelyekben a termék kifejezetten a zománcozásra való használatának lehetőségét észleli.

Hogyan takarítják az orosz vásárlók öntöttvas fürdőit?

Videó: Hogyan fürödni gyorsan fürödni? Hogyan készítsünk egy fehér hófürdőt?

8 a legjobb tároló szerszámok tisztítására öntöttvas fürdők

 1. White. Segítségével visszatérhet a fürdőhöz az eredeti fehérséghez, és megszabadulhat a baktériumoktól, zsírfoltoktól, festékfoltoktól, gombáktól és penésztől. Igaz, nem tud megbirkózni a vízkővel, sem a rozsdás foltokkal. Ezért javasoljuk az eszköz alkalmazását, ahol nincs szükség a tartály kemény és vészhelyzeti újraélesztésére - csak "hozzátesszük a fényességet és a fehérség helyreállítását". A terméket 1-2-ig hígítjuk és a mosott kapacitást merev szivaccsal (nem fémből!). 100 ml fehérséget 100 ml-re önthetünk a fürdőbe a teljes vízben, lazíthatjuk és éjszakára hagyhatjuk. Tiszta formában nem feltétlenül ajánlott a szerszám használata! Az átlagos költség körülbelül 60-80 rubel.
 2. Mister Muscle. Segít a fürdést tisztítani, mészből, piszokból és zsírokból tisztítani. Ez a készítmény mélyen behatol (ha helyesen használják) a foltok szerkezetébe, és gyorsan elpusztítja őket. Ezenkívül, a fehérségtől eltérően Mr. Muscle sokkal könnyebb és kellemesebb használni. Előnyök: egy trigger jelenléte, nem csiszolóanyag. Az átlagos költség körülbelül 200 rubel.
 3. Cif. Napjainkban az egyik legnépszerűbb tisztítószer. A CIF sikeres a konyhában és a fürdőszobában. Ez az eszköz azonnal és könnyedén eltávolítja a régi rzhu-t és egy erős vízkőzetet, valamint minden felületet, miután ragyog. Ajánlott Seth Ultra White, amely fehérítő tulajdonságokkal rendelkezik. Az átlagos költség körülbelül 180 rubel.
 4. Comet. Egy másik ideális eszköz az öntöttvas fürdők tisztításához. Ma már kényelmes műanyag palackokban kapható gél formájában, nem karcolja meg a zománcot, könnyen eltávolíthatja az összes "gondot" a fürdő felületéről, ugyanakkor minden mikrobákról. Elég, hogy az anyagot felhordja, és várjon 10 percet, majd mossa le a szennyeződést egy szivaccsal. Az átlagos költség körülbelül 190 rubel.
 5. Sanoks. Erős termék a legnehezebb szennyezésért. A "nehéz tüzérséget" mondhatjuk háztartási vegyi anyagokban. A Sanoks lehetővé teszi, hogy megtisztítsa mindazt, amellyel az előző eszközök meghiúsultak. És fehér. Ez a gél minden baktériumot és szagot eltávolít. Ne feledje, hogy ez az eszköz nagyon "élénk", és a vékony zománc esetében jobb egy szelíd összetételű eszköz kiválasztása. Az átlagos költség körülbelül 100 rubel.
 6. San Wedge. Ez a termék nem tartalmaz foszfátokat és kemény abrazív anyagokat, ezért a szerszám bármilyen fürdésre alkalmas. Nincs csúnya kémiai illata, könnyű alkalmazni egy ravaszt, gyorsan eltávolítja a szennyeződéseket. Az átlagos költség 170 rubel.
 7. Frosch. A gyümölcssavakra alapuló aromás ökotermék. Nem alkalmas erősen szennyezett fürdőre, de ideális a tartály megelőzésére és rendszeres tisztítására. A termék biztonságos az emberek számára, és könnyen lemosható. Az átlagos költség 250 rubel.
 8. Mr. Chister. Olyan termék, amely hatásos összetételű, amely segít a gombák és penész tisztításában, a baktériumok és szagok elpusztításában, a gyenge szennyeződést. Van egy spray, kellemes illata van. Az átlagos költség 150 rubel.

Hogyan tisztítsuk meg az öntöttvas fürdőt a rozsdától és a plakktól otthon - a legjobb 7 tányéros tisztítószerek közül

Nem mindenki használja a tárolóeszközöket a ház tisztítása során.

Némelyek alapvetően nem akarják költeni a drága háztartási vegyi anyagokat, mások pedig nem használják elvben, biztonságos hazai jogorvoslatok választásával. Harmadszor, a háztartási vegyi anyagokkal szembeni allergia, a negyedikben, az összes fürdőszobában lévő "takarékos palack" az éjjeliszekrényen a fürdőszobában csak hirtelen kifogyott. Ezekben az esetekben, és használt "nagymamák alapok."

Az öntöttvas fürdő tisztításához használt népszerű receptek közül Ön választotta a legkedveltebb és leghatékonyabb megoldást az Ön számára:

 1. A rozsda eltávolítása. 1: 1 ammóniát és a szokásos hidrogén-peroxidot veszünk fel, keverjük össze és alkalmazzuk a foltos területekre.
 2. Távolítsa el a rozsdát és a sárgaságot. Keverje össze a sót és az ecetet 1: 1, és ez a paszta megkenje a problémás területeket. A keveréket néhány órára hagyhatja - nem károsítja a bevonatot.
 3. Mész méretarányban. Keverje össze 1: 1 sót és szódát, a problémás területeken 2 órán át keverje fel, majd rendszeresen szivaccsal mossa le a már lágyított virágot.
 4. Mész méretarányban. Hígítsuk fel az oxálsavat félig folyékony konzisztenciára, töltsük fel a plakkot, várjunk 1,5 órát.
 5. Rendszeres tisztításhoz. A szokásos szódát egy szivacsra helyezzük, és a por helyett egy fürdőt dolgozunk fel. Egyszerű, gazdaságos és ártalmatlan a felületen.
 6. Rozsdától. Keverjük össze a terpentin (35 ml) és a só (kb. 100 g) felületét, tisztítsuk meg.
 7. Rozsdától és plaketttől. Keverjünk össze 3 rész mustárat (száraz) és 1 db szódát, a szokásos por formájában. Ideális fürdőtisztításhoz hetente egyszer.

Videó: Hogyan lehet megtisztítani az öntöttvas fürdőt az otthoni plakettről?

A fürdő tisztítására szolgáló eszközök és eszközök - az öntöttvas fürdő nem tisztítható

Ha egy régi és rozsdás öntöttvas fürdőt örökölt egy lakással (vagy amikor üzleti utazás közben elmentél, a családod hozta a fürdet "könnyebb eldobni" állapotba), akkor ne felejtse el, hogy mely eszközök és szerszámok nem ajánlottak, hogy ne zavarja a zománcot. :

 • Klór termékek (hacsak nem küszködsz a formával).
 • Agresszív sav termékek. Csak problémákat használnak, és nem hagyják sokáig.
 • Eszközök csiszolóanyagokkal. Ők képesek megkarcolni a zománcot, ami viszont a fürdő végének kezdete lesz. Karcolásokon keresztül a rozsda és a plakk mélyebbre hatol, a repedések egyre nagyobbak lesznek, és nincs messze a vasalóig.
 • Összetevők koncentrált sósavval.
 • Tészta GOI. Nem használják a zománcozáshoz! Ha úgy dönt, hogy lenezi, használjon ultra-puha polírozz zománcot és normál puha fehér szövetet. A polírozás 20-30 órát vesz igénybe, de tetszeni fog az eredmény.

Az öntöttvas fürdő tisztítására szolgáló eszközök kiválasztásakor kerülje el a...

 1. Kemény kefék.
 2. Szivacs és kefe fémmel.
 3. Üvegszálas szivacsok.
 4. Lapátok és egyéb segédeszközök.

Ideális - mérsékelten kemény szivacs vagy szabályos kefe fogantyúval.

Ma is a hostessek sikeresen használják a melaminszivacsokat - de minden mágikus hatékonyságuk miatt rendkívül mérgezőek maradnak a melamin belépésekor a szervezetben, ezért használatuk kérdése továbbra is ellentmondásos.

A szennyezés és a plakk megelőzése az öntöttvas fürdőben

Senki nem fogja azt állítani, hogy sokkal könnyebb fenntartani a fürdő fehérségét, ha rendszeresen mossa és megfelelően gondoskodik róla. Különösen, ha ez egy öntöttvas fürdő, amelyhez speciális megközelítésre van szükség.

Kiterjeszti a fürdetés élettartamát, és elhalasztja annak cseréjét (bélés telepítése és így tovább). Egyszerű manipulációk segítségével, megelőzésként:

 • Miután mindenki mosott, minden éjjel puha eszközzel öblítjük le a fürdőt. Ügyeljen arra, hogy törölközzel szárítsa meg a rozsda megjelenését.
 • Hetente kétszer - vagy legalább egyszer - teljesen mosogatjuk a fürdőt - komoly orvossággal.
 • A csapok / keverők azonnal javításra kerülnek a hibás működés felderítése után. Aktuális csap = mély rozsda.
 • A tisztításhoz szerszámokat és szerszámokat használunk.
 • Követjük a víz hőmérsékletét. 65 ° C feletti hőmérsékleten repedések keletkezhetnek a zománcban.
 • Minden repedést és forgácsot azonnal - speciális vagy önállóan - speciális gitt és epoxigyanta felhasználásával távolítanak el.
 • Mi inkább gél és pasztaszerű tisztítószereket. A por termékek tartalmaznak csiszolóanyagokat karcolás zománc.

Ha követed az összes szabályt, 10-15 évig meghosszabbíthatod kedvenc fürdődet.

Azonban mindig van lehetőség egy akril béléssel, amely közvetlenül az öntöttvas fürdőbe kerül.