Legfontosabb > Fürdő

Hogyan lehet megtisztítani az ízületeket a csempék között a fürdőszobában?

Az ízületek a csempe között a fürdőszobában - a leginkább szennyezett helyet. A legtöbb fogékony a penészre és a porra. És a nedvesség, amely a varrásokra kerül, csak erősíti a foltokat.

A vízkezelést követően a padló és a fal rendszeres mosása nem oldja meg a problémát, mert nem minden háziasszonynak van ideje rá. Ezért a nők arra gondolnak, hogyan kell mosni és tisztítani a piszkos kötéseket a csempe között a fürdőszobában.

Miért kell lemosni a csempe ízületeket?

A varratok mosása nemcsak a fürdőszoba esztétikai és tisztességtelen megjelenése, hanem a háztartás egészségének is fontos gondja. Ott van, hogy a baktériumok és a fekete penész, amely nem kevésbé veszélyes az emberi test számára, a legjobb fajta.

Nagyi receptjei

A csempe már régóta belépett a lakberendezésbe, és a tapasztalt háziasszonyok ismernék a titkokat, hogy nemcsak visszaadják az eredeti megjelenést a cserépnek, hanem eltávolítják az ízületek szennyeződését is. Az alábbiakban felsoroljuk a leginkább bizonyított és hatékony módszereket, amelyek segítik a varratokat a fürdőszobában.

Soda szóda, friss citromlé és asztali ecet keveréke

Az összetevők száma a következő lesz:

 • szóda - ½ csésze;
 • citromlevet - a préselt gyümölcs 1/3-a;
 • Ecet (9%) - ¼ csésze.

Az összes fenti komponenst 1,5 liter forralt és hűtött szobahőmérsékletű vízbe oldottuk. A citrom és ecet által szelektált sav, amely kémiai reakcióba lép a szódával, fokozott habzáshoz vezet. Annak megakadályozása érdekében, hogy a permet a környező tárgyak elkenődését megakadályozza, a keveréket nyugodt mozgással kell keverni.

Gumikesztyűt kell viselni. Dörzsölje az eredményül kapott terméket a csempe ízületekbe egy régi fogkefével vagy szivacsjal, kemény oldallal. A szerkezet 15-20 perc alatt visszaadja a csempe és az ízületek kezdeti formáját.

ammónia

Az ammónia nem csak tisztítja a csempe, hanem fényes ragyogást is biztosít. A következőképpen kell eljárnunk:

 • két liter tiszta vízben oldjon fel egy evőkanál só ammóniát;
 • permetezzen egy szerszámot minden egyes varraton és csempe négyzeteken egy spray palack használatával;
 • 15-20 percig hagyja;
 • Törölje le a maradék habarcsot és szennyeződést kissé nedves ruhával.

Fehérség és szóda

A fehérség és a szóda két aktív összetevő, amelyek hatékonyan kezelik a penészt is.

A pasztát ezekkel az eszközökkel kell előkészíteni: öntsük a fehérséget a tartályba, és adjunk hozzá annyi szódabikarbót, hogy a megoldás tészta konzisztenciát nyerjen.

A spatulával minden egyes varratot a vegyületgel kezelünk és hagyjuk, amíg teljesen meg nem szárad. Ezután öblítse le vízzel, kefével vagy szivaccsal a tisztítás érdekében.

Ha a habarcs színe nem fehér, hanem más árnyalatú, akkor ez a módszer nem fog működni, mivel a termékben lévő fehérség fehéríti a festéket.

Mivel a fehérség nem csak csípős szagú anyag, hanem klórt is tartalmaz, fontos előfeltételezni a munkavégzés előtti óvintézkedéseket - védje meg a kezét gumi kesztyűvel és az arcát gézkötéssel.

Szóda, citrom, fogkrém, mustár

Ebben az esetben szódabikarbóna, friss citromlé, fogkrém vagy por és mustár keveréke lesz. Az arányok a következők:

 • szóda - ½ csésze;
 • citromlevet - a préselt gyümölcs 1/3-a;
 • fogkrém vagy por - 1 tk.
 • mustár por - 1 evőkanál.

Öntsön 1 liter vizet a tartályba, és adja hozzá az összes fenti összetevőt a megadott értékekhez. Keverjük össze jól. Szivacs segítségével dörzsölje a szerszámot az egyes habarcsok felületére. 30 perc múlva meleg tiszta vízzel öblítse le.

Forró gőz

Ez azt jelenti, hogy nincs tisztítószer. A gőz tisztítása, amely nagy nyomású gőzt szabadít fel, gyorsan és hatékonyan tisztítja az ízületeket a fürdőszoba csempe között. A forró gőz sugara nemcsak lazítja a szennyezést, hanem leüti az ízületekből, megöli a gombákat, a penészeket és a baktériumokat.

Hogyan tisztítsuk meg az ízületeket a csempék között háztartási szerszámokkal?

A háztartási áruházakban bemutatott háztartási vegyszerek nem mindig felelnek meg az egészségbiztosítás követelményeinek. A termékekben található számos anyag mérgező.

Ezért minden alkalommal, amikor velük dolgozik, használjon védőkesztyűt és védőmaszkot az arcán. Hogyan kell lemosni a varratokat az alapok megvásárlásával? Melyek vásárolni?

 1. Toll tisztítása. A festéket vízálló alapon töltik. A káros mikroorganizmusok megsemmisülése mellett a jelölő maszkolja a varratokat.
 2. Oxigénes fehérítő. Meleg vízzel 1: 1 arányban keverjük. A szivacs a csempere helyezte a kompozíciót, különös figyelmet fordítva a csempe közötti varratokra. Hagyjon 1-1,5 órát. A fehérítőt alkotó ionok elpusztítják azt a szennyezést, amely mélyen behatolt a varratokba. Könnyű eltávolítani az eszközök maradványait merev ecsettel.
 3. „Fehér”. Használható nemcsak a népi jogorvoslat részeként, hanem önálló anyagként is. A Whitewash a csempe teljes felületének a fürdőszobában történő kezelésére szolgál, beleértve a csempe közötti ízületeket.
 4. A melamin szivacs drága, de hatékony megoldás a látható szennyezés elleni küzdelemben. Azonban nem képes megbirkózni a penészgombával.

A boltok eladják, és más készítményeket tisztítanak a fürdőszoba és a konyhában. Ezek a Sif, Ultrastripper, Mr. Muscle, BOZO, Atlas Dolphin. A csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően kell használni.

Egy radikális megoldás, vagy ha a penész túlságosan mélyen behatolt

Valamennyi fent leírt szerszám lehetõvé teszi a piszok és a penész megoldását, amely viszonylag korábban jelent meg. Ha a gomba mélyen beleolvad a habarcscsuklókba, radikálisan kell cselekednie.

Rescue kaparó. Ezzel meg kell tisztítani az összes habarcsot. Ideális esetben, ha a szerszám megjelenik a fürdőszobában, akkor cserélje le a cserépet vagy távolítsa el, tisztítsa meg a ragasztót vagy rögzítő oldatot, és tegye vissza. De az idő és a lehetőségek nem mindig erre szolgálnak. De nem hagyhatod, hogy a dolgok haladjanak. A penész veszélyes az egészségre, különösen azokra, akik hajlamosak az allergiás reakciókra és az asztmás rohamokra.

Az ízületek tisztítását megelőzően vízzel és ecettel kell lágyítani. Miután a habarcsot teljesen eltávolították, minden egyes ízületet óvatosan kell kezelni speciális gombaellenes oldattal, majd újra meg kell törölni egy spatulával ellátott vegyülettel.

Kis titkok

A csempe tisztítása saját tulajdonságokkal rendelkezik. Ezek befolyásolják a további munkák során használt eszközök megválasztását.

 • Ha a csempe felülete mázas, akkor nem lehet savat használni, különben a csempe elhalványul.
 • A munkák befejeztével a matt csempeburkolatokat mindig védő tulajdonságú masztixokkal kell kezelni. Olyan filmet hoz létre, amely már nem teszi lehetővé, hogy a felület piszkos legyen.
 • A mozaik, mint az üveglap, ellenáll az irritáló hatásoknak. De nem alkalmazhatók az alapokra, ahol nagy mennyiségben alkáli és savas.
 • Csiszolóelemekkel rendelkező vegyületek - szemcsés porok vagy kristályos komponensek formájában, valamint túl kemény kefék használata esetén jobb, ha semmilyen felületen nem használják.
 • Az ízületek fugázóanyagának kiválasztásakor ügyeljen az epoxi alapra. Nem csak a szennyeződésnek ellenállnak, hanem a penész és a penész okozta képződésnek sem.

Annak érdekében, hogy ne kelljen feladni a feladatot, mint hogy lemossza a varratokat a csempék között, ne lusta a fürdőszobát rendszeresen tisztítani. Ezután a szennyeződésnek nincs ideje, hogy a felületbe ejtsen, és a csempe tisztább lesz.

Hogyan és mit tisztíthatja az ízületek között a fürdőszoba csempe, népi és kémiai eszközök

Bizonyára mindannyian néha tanúskodtak minket arról, hogy a csempe lefektetése után az egymás közötti varrások fokozatosan piszkosak lesznek. Ennek oka nem csak a por felhalmozódása, hanem a hely magas páratartalma is. Ennek eredményeként veszélyes gomba és penész jelentkezik a varratokon. Ez nem csak a fürdőszoba esztétikai megjelenését rontja, de a legszörnyűbb, nagyon negatív hatással van az emberi egészségre. Ezért beszélhetünk ma arról, hogyan tisztítsuk meg az ízületeket a fürdőszobában lévő csempék között, és milyen eszközök alkalmasak erre a célra. Megmutatjuk neked több titkot a gomba eltávolításáról a csempecsuklókon, amelyek lehetővé teszik, hogy otthon csináld.

Milyen a habarcs típusa?

A csempék közötti fugák háromféle fugázó fajtája létezik:

 • Portland cement;
 • epoxigyanta;
 • furángyanta.

Az első a legnépszerűbb. Színes pigmenteket, cementet és nedvességtartalmú keveréket tartalmaz. Könnyű dörzsölni és feldolgozni a különböző bevonatokat.

Sajnálatos módon egyik ilyen habarcs sem garantálhatja Önnek a gomba hiányát.

Hogyan tisztíthatom meg a háztartási vegyi anyagok csempecsuklóit?

Amint észreveszi a penész vagy penész megjelenését a csempe varratokon, ne késleltesse, azonnal kezdje el tisztítani őket. Minél hosszabb ideig vannak ott, annál mélyebbre kerülnek a megoldás, és ennek eredményeképpen nehezebb lesz eltávolítani.

Sok a varratok tisztítására használják a különböző háztartási vegyi anyagok használatát. Az oxigénes fehérítő kevésbé mérgező és a leginkább bizonyított.

Vízzel (1: 1) keverjük, majd a szennyezett varratokat összegyűrjük vagy dörzsöljük. A szennyeződés mértékétől függően a fehérítőt 30-60 percig kell hagyni a varratokon. Az oxigénionok mélyen behatolnak az oldatba, a piszkot és a gomba molekulákká válnak. Ezenkívül továbbra is csak a szennyeződéseknek a varratokból történő levágását és a felület száraz felszíneinek megóvását jelenti.

A tisztításhoz fehérséget vagy más tisztítószereket is használhat, amelyeket számos háztartási vegyi áruházban értékesítenek.

Tanács. A vegyszereket nagyon óvatosan kell kezelni. Használatukhoz kézi kesztyűt használjunk, és alaposan öblítsük le a varratokat vízzel a kezelés után.

A penész fertőtlenítésére speciális jelölőt használhat. Ez tökéletesen elpusztítja a szervezetünk számára veszélyes baktériumokat, és tökéletesen maszkolja a varratokat.

Mennyire könnyű megtisztítani a varratok népi jogorvoslatait?

Most elmondjuk, hogyan kell tisztítani az ízületeket a csempe között a fürdőszobában, kizárólag népi jogorvoslatokkal.

 1. Ahhoz, hogy a fehérítőt rögtönözött eszközökkel megtisztítsuk a ráncoktól, meg kell keverni 7 pohár vizet, 1/3 csésze citromlevet, fél csésze szódát és 1/4 csésze ecetet. Használja ezt a fehérítőt nagyon óvatosan. Ügyeljen arra, hogy nyissa ki az ablakot úgy, hogy friss levegő áramolhasson szabadon a fürdőszobába, tegyen kesztyűt és öblítse le az összes ízületet ezzel a megoldással egy régi fogkefével vagy szivaccsal. Hagyja az alkalmazott keveréket a csempe varratokon 10 percig, majd egyszerűen öblítse le vízzel.

Gőz tisztítás

Kérdezd meg, hogyan kell tisztítani az ízületeket a fürdőszoba csempe között a szokásos gőzzel? Igen, nagyon egyszerű!

A gőztisztító használata e célból az egyik leghatékonyabb módszer. A magas hőmérséklet és a vízgőz nyomása alatt a szennyeződésekből származó szennyeződés azonnal eltávolodik a külső részektől. Csak ki kell törölned a már megtisztított felületről. Érdemes megjegyezni, hogy ez a leginkább környezetbarát és biztonságos módja.

Távolítsa el a szennyeződéseket a csempe közötti ízületek mechanikai eszközökkel

Ha időben felkeltette a figyelmét a problémára, és a szennyeződésnek még nem volt időm arra, hogy mélyen belemerüljön a felületbe, akkor a varratok szokásos mechanikus tisztítását használhatja.

Csiszolópapír, óvatosan és lassan tisztítsa meg a csempék közötti összes varratot. Ügyeljen arra, hogy ne karcolja meg a csempe felületét, és ne rontsa el szép megjelenését. A szennyeződést csak vízzel kell lemosni a felületről. Ez egy viszonylag gyors módszer, amely szintén környezetbarát és egészségre kímélő.

Ha a pillanatot már régóta kihagyták, a szennyeződés és a penész súlyosan belekeveredett a varratokba, és a fenti módszerek nem hoznak eredményt, akkor csak a csempék közötti habarcsot kell megváltoztatni.

Ne kezdje meg a csempe ízületek szennyeződését, időben tisztítsa meg, és időnként győződjön meg róla, hogy a káros gombák nem kezdtek szaporodni a felületen. A fenti módszerek bármelyikével távolítsa el a szennyeződéseket az ízületekről, hogy a fürdőszobája mindig tisztán és frissen világítson.

Hogyan és hogyan kell tisztítani az ízületeket a csempék között a fürdőszobában

A fürdőszobában csempeburkolat sokáig tart. De ha minden egyes vízkezelés után a felületeket nem törli, akkor idővel a burkolólapok közötti varrások elveszítik eredeti megjelenésüket és piszkosak lesznek. Meszes lerakódások, por, nedvesség, néha penész és gombák telepednek rájuk.

A varratok szennyezésének okai

Az ízületek szennyezettségének fő oka a fürdőben tapasztalt fokozott páratartalom és a háztartási vegyi anyagok használata. Ezt a folyamatot nem lehet teljesen megakadályozni, de lehetséges következményeivel megbirkózni.

A padló és a falak burkolólapjai közötti szennyeződések piszkosak lehetnek, ha helytelenül használják őket, és a szerelési technika a javítás során:

 1. A felület ápolására idő van.
 2. A fürdőszobában nincs fűtés.
 3. Nedves helyiségben nincs szellőztetés.
 4. A varratok nem lettek kitisztítva.
 5. Fugázó védőbevonat nélkül.
 6. A javítás során az aljzatra nem alkalmaztak alapozót penész és penész ellen.

A piszkos varratok még a legdrágább cserép megjelenését is tönkreteszik. Ha időben nem lehet a szennyezést leküzdeni, akkor a hézagokban kezdődhet a penész vagy a gomba. Sokkal nehezebb velük megbirkózni.

Népi tisztítási módszerek

A közgazdászok a szerszámokat használhatják és biztonságban tudják. A választásuk függ az interglaciális hézagok szennyezettségétől és a gomba hiányától vagy jelenlététől.

Ammónia oldat

Lehetőség van a cserép megjelenésének helyreállítására és a vízkőmentesítésre ammónia segítségével. Ehhez készítsen megoldást:

 • hígított evőkanál alkoholt két liter vízben;
 • az oldatot öntsük műanyag palackba és piszkos felületekre nedvesítsük;
 • 10-15 percig nedves szivaccsal mossa le a szennyeződéseket;
 • tiszta falakat és padlót törölje száraz ruhával.

Az ilyen feldolgozású kerámia burkolólapok újszerűen ragyognak. Ezen túlmenően az ammónia antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, és képes megvédeni az anyagot a penésztől egy ideig.

Soda szóda

A legegyszerűbb módszer a szóda használata, amely szinte mindig minden otthonban van. Semmi bonyolult vele kapcsolatban. Elég, hogy egyszerűen hígítsuk fel egy pép vízzel, alkalmazzuk a piszkos varratokat, és tisztítsuk meg őket egy fogkefével.

A csempeburkolatok közötti különbségeket a padlón egyszerűen permetezik a szódával, amelyet egy permetezőpalackból nedvesítenek. Ezt követően a régi fogkefét is használják. A tisztított ízületekből készült szódát a kezelés után 15 perccel le kell mosni. Ez a fertőtlenítő használható a gomba megakadályozására a fürdőszobában.

Ecet, szóda és citromlé

Nemcsak a piszoktól, hanem a gombafelületektől is meg lehet tisztítani a csempék közötti különbséget szóda, ecet és citromlé keverékével. Az eszközt három evőkanálnyi szódából készítik, amelyhez a következő komponensekből álló oldatot készítenek:

 • víz - ½ pohár;
 • citromlevet - ½ evőkanál. l;
 • Táblázat 9% ecet ¼ üveg.

Az oldatot fokozatosan öntsük a szódába, mivel erős reakció lesz. A hatékonyság szempontjából a kapott keverék összehasonlítható a legjobb ipari tisztítószerekkel.

A kompozíció varrásainál ecsettel alkalmazzuk. 10 perc elteltével, amikor a keverék megszárad, új kompozíciós réteget kell alkalmazni. 15 perc elteltével a falakat és a padlókat alaposan mossuk vízzel. A piszkos rétegek lemosása lehet egy ecet, amelyet a problémás területekre permeteznek. 10 perc elteltével a terméket szivaccsal öblítjük.

Fehér szóda

Fehérség vagy folyékony klór fehérítő hozzáadásával a szódabikarbóna hozzáadásával olyan keveréket kaphat, amely eltávolítja a szennyeződéseket, penészgombákat és fehérítéseket a fürdőszobában és a konyhában. Ha a falakon és a padlón lévő varratok színesek, akkor ez az eszköz nem fog működni.

Fehérség vagy fehérítő szódában kell hozzá egy ilyen összeget, hogy egy pépes keveréket. A kerámiát spatulával alkalmazzák és teljesen szárazra tartják. A felületről a terméket egy szivacs vagy ecset kemény oldalával lemossák.

vegyi anyagokkal

A szalag megválasztása a fürdőszobában található közbenső rések tisztításához, figyeljen a kompozícióra. A fehérítő készítmények nem alkalmasak a színezett varratokra. Használatuk megváltoztathatja a színt, egyenetlenül és elhalványulva.

A legnépszerűbb és leghatékonyabb eszközök a következők:

 1. HG - a varratok tisztítására szolgál, a termék nem tartalmaz fehérítőt, ezért színes résekhez is használható. A gyógyszert 1: 4 arányban meleg vízzel keverjük, és a problémás területeken ecsettel vagy szivaccsal alkalmazzuk. 10 perc elteltével a réseknek ecsettel egy kicsit dörzsölje, majd meleg vízzel öblítse le.
 2. "Mellerud" - a falak és a padlólapok csempeinek tisztítása a fürdőszobában és a konyhában. Friss szennyező anyagokat eltávolítunk 125 ml készítmény 10 liter vízzel készített oldatával. Ha a csempe szennyeződése régi, akkor a készítményt tiszta formában mossák. Csak a folyadékot kell felszívni a felületre és 10-15 perc elteltével öblítse le vízzel. A "Mellerud" tökéletesen kifogásolja a láthatatlan szennyeződéseket, a szárított víz foltjait, a szappan maradványait, és frissíti a varratok színét.
 3. A BOZO egy nagyon koncentrált mosószer, amely eltávolítja a szennyeződést, a vízkőlerakódást és a rozsdát a fürdőszobában lévő csempékből és csempecsatlakozásokból. A gyógyszer kiküszöböli a szagokat és fertőtleníti a réseket. Használat előtt 1: 4 arányú vízzel hígítjuk. A régi, makacs piszok tisztítására és a gomba eltávolítására hígítatlan koncentrátumot használnak.
 4. "Atlas Dolphin" - emulzió a csempeburkolatok feldolgozásához és védelméhez. A habarcs pórusaiba behatolva nedvességgel, szennyeződéssel és baktériumokkal áthatolhatatlan filmet képez. Ezért ajánlatos az emulziót közvetlenül a kerámia burkolat elhelyezése és az ízületek ragasztása után alkalmazni. Ebben az esetben a piszok, különösen a baktériumok a hézagokban nem halmozódnak fel. Használat előtt a hatóanyagot nem hígítjuk, és az ízületeket vékony ecsettel alkalmazzuk.
 5. "Domestos" és "Fehérség" - klórtartalmú gyógyszerek. Az ilyen termékeket öt percig alkalmazzák a problémás területeken, majd alaposan lemossák vízzel és száraz ruhával törölgetik. Használatakor mindig gumikesztyűt és légzőkészüléket kell viselni, mivel ezekből a termékekből származó füst mérgező. A mosott fehérséget vagy a Domestos fürdőszobát jól szellőztetni kell. Azoknál az embereknél, akik hajlamosak az allergiára, jobb, ha nem használják őket.
 6. A melamin szivacs nem tisztítóeszköz. Ez egy tisztítószer, amelyen keresztül a szennyeződések egyszerűen törlődnek. Ugyanakkor a szivacsot szennyezik a szennyeződéssel. De meglehetősen olcsó, és hatékonyan és gyorsan működik. Csak meg kell nedvesíteni a szivacsot vízzel és törölje le a varratokat.
 7. Speciális fogfehérítő ceruza vagy jelölő - a hézagok fehérségének visszaállítása és a baktériumok és gombák elpusztítása. Nagyon könnyű használni ceruzát, és akciója sokáig tart. A markert speciális fungicid-oldattal töltjük meg. Eszközök fehérítenek, lakkként működnek, és védőfóliával fedik le a varratokat. Szagtalan és nem toxikus. Ahhoz, hogy a rések megtisztuljanak, rajzoljon rajta egy ceruzát, és hagyja megszáradni az oldatot.

Mechanikai módszerek

Lehetőség van megoldások nélkül megoldani a hézagok közötti távolságokat, e célból csak mechanikai módszereket használnak:

 1. Ha a házban van egy gőztisztító, akkor forró gőzt használhat, amely nagy nyomás alatt lágyul és eltávolítja a szennyeződéseket. Ebben az esetben az anyagot magas hőmérsékleten kezelik, ami segít megszabadulni a gomba és a penész. A gőztisztító használata után csak a mosást kell lemosnia. Ez egy környezetbarát tisztítási módszer, amelynek során nem kell káros anyagokat lélegezni. Csak óvatosnak kell lennie a forró gőzzel.
 2. Használhatja a véső által használt fa faragott eltávolítani szennyeződést a csempe között. Nagyon kicsi átmérőjű és félkör alakú felülettel kell rendelkeznie. Ha nem találja a vésőt, akkor egy fém csőből készítheti. Csak vágni kell, és élesíteni kell a széleket.
 3. Az újonnan kialakított plakk egy súroló szivacsral tisztítható. Nem ajánlott felhabozni, mert a szappanos környezet nem rendelkezik fertőtlenítő tulajdonságokkal, de súlyosbíthatja a helyzetet. Friss szennyeződés a csiszoló hatása alatt könnyen dörzsölni.
 4. Ha a lemezek között a varratok felszínesek, akkor hajlított csiszolópapírral lehet járni. Óvatosan kell használni, mivel a kerámiát megragadhatja a hatása. A csiszolt polírozó habarcsot meleg vízzel mossuk. A felső piszkos réteg eltávolítása után a varratok simaak lesznek.

A megfontolt módszerek, receptek és szerszámok segítségével a tiszta és vonzó felületet helyre lehet állítani a csempék és varratok után, amely közvetlenül a javítás után történt. De annak érdekében, hogy ne pazarolja az idő tisztítása régi szennyeződés és a harc a penész és gomba, a falak és a padló kell tiszta.

8 módja a csempék tisztításának a fürdőszobában

A csempe ízületek szennyezettsége a fürdőszobában gyakori és meglehetősen gyakori jelenség. A piszkos plakk és fekete foltok kialakulása a fugázás során a penészesedés eredménye. Az ízületek mesterséges kárpitozásának magas színvonala és a finom pórusú szerkezettel rendelkező legjobb szilikon tömítőanyagok kezelése sem garantálja a penész elleni védelmet.

Az a tény, hogy a mikroszkopikus mélyedések és a gödrök végül felhalmozódnak a por, piszok, szappan és nedvesség részecskéin, ideális környezetet teremtve a mikrobiális környezet kialakulásához. Ezért, ha figyelemmel kíséri az otthoni tisztaságot és gondoskodik az egészségéről, számos hatékony módszert kínálunk Önnek a csempék és a fürdőszoba közötti ízületek tisztítására, amely függetlenül végezhető szakértői segítség nélkül.

A felületi szennyeződés tisztítására szolgáló módszerek

1. módszer - a varratok tisztítása szódával.

A legegyszerűbb és nem drága mód. Ehhez szükség van egy csomag étkezési szódára, egy régi fogkefére és egy nagy ecsettel a fürdő tisztítására. Továbbá az eljárás a következő:

 • nedves varrások vízzel;
 • nagymértékben alkalmazzák a szódát;
 • 1-2 perc elteltével (amikor a por nedvesedik), elkezdheti aktívan dolgozni egy fogkefével;
 • egy nagy ecsettel, nagy mennyiségű szódát alkalmazva a sörtékén, és körbejárja a cserépet a plakett eltávolítása érdekében;
 • majd mindent leöblít vízzel.

Különös figyelmet kell fordítani a fekete foltok helyére. A nátrium-bikarbonát kiváló antiszeptikus és tönkreteszi a gomba 100% -os csíráját.

2. módszer - az ízületek ecettel történő tisztítása.

 • Keverje össze a szódát és az ecetet (9%) egyenlő arányban.
 • Nedvesítse meg az összes varratot oldattal (szórópisztollyal permetezhető).
 • Várjon 5 percet.
 • Kemény kefe a varratok tisztításához.
 • Öblítse le a maradékokat és az oldatot vízzel.

3. módszer - a varratok tisztítása fehérítővel.

Ehhez minden magas klór tartalmú tisztítószer (Fehér, Sanita, Cif, Comet vagy Domestos) megfelelő. További műveletek olyan egyszerűek, mint az előző verziók:

 • nedves minden varrat;
 • ugyanazt a fogkefe fehérítőt kell alkalmazni;
 • hagyja a hatóanyagot 10-15 percig;
 • óvatosan dörzsölje a varratokat ecsettel;
 • mossa le sok folyó vízzel.

Meg kell jegyezni, hogy ez a módszer csak fehér fugázásra alkalmas, más esetekben a fehérítőszerek befolyásolhatják a színt.

[attention type = green] Figyelem! Amikor háztartási vegyi anyagokkal dolgozik, győződjön meg arról, hogy gumikesztyűt, maszkot és szemüveget használ. [/ Figyelem]

4. módszer - a varratok speciális szerszámokkal történő tisztítása.

A háztartási vegyi anyagok közül számos speciális, hatékony eszköz (Silt Bang, Vex, Mildew Romanuver from sano stb.) A fürdőszobákra jellemző plakk, penész és egyéb tartós szennyezés elleni küzdelemre tervezett. Könnyen használhatók és kiküszöbölhetők a mechanikai hatások, de bizonyos biztonsági intézkedéseknek (kesztyűk, maszkok stb. Használata) meg kell felelniük. Hogyan mosható le a csempe között a varratok?

 • Nedvesítse be a varratokat vízzel szivaccsal.
 • Tegyen detergenst a burkolólapok közötti problémás csatlakozásokra.
 • Hagyja az anyagot 5-7 percig.
 • Tiszta vízzel mosson le mindent.

5. módszer - "home" Silt Bang.

A koncentrált termék, amelyet otthon készíthetünk, igazi robbanóanyag keverék, de még a mély talajokon is jól múlik.

Összetevők: 1,5 liter meleg víz, 150 g szódabikarbóna, 100 ml ecet (7-9%), 25 g citromsav.

Eszközök: szivacs vagy kis kefe, gumikesztyű (kötelező!).

Felkészítjük az oldatot: vízben oldjuk a szódát, citromsavat adagolunk a folyadékba, majd ecetsavat. Minden összetevőt fokozatosan vezetünk be, hogy elkerüljük az erőteljes reakciót a savak és a szóda keverékének eredményeként.

 • az elkészített varratokat ecsettel dolgozzuk fel;
 • hagyja 15 percig;
 • ismételje meg a kezelést és hagyja el a megoldást egyidejűleg;
 • öblítse le meleg vízzel.

[attention type = green] Figyelem! A koncentrált oldat maradványai, amelyek a közös szennyvízcsatorna csatornájába esnek, károsíthatják a vékony gumibetétet. Ezért a maradék keverék öntése előtt vízzel hígítani (1: 3). [/ Figyelem]

6. módszer - a varratok tisztítása hidrogén-peroxiddal.

A hidrogén-peroxid jó antiszeptikus és nem agresszív anyag. Ez a megoldás nem igényel öblítést és megakadályozza a gombák további terjedését. Természetesen a makacs foltok problémája nem oldható meg ezzel az eszközzel, de a közelmúltban megjelent gomba, peroxid kiválóan megrongálódott.

A tisztítóoldat oldatának elkészítéséhez a peroxidot és a vizet (1: 2) kell keverni. A készhabarccsal minden varratot el kell hagyni, és hagyja megszáradni. Nem kell öblíteni.

A 7. módszer - a varrás frissítése vízbázisú festék.

Ha nem távolítja el teljesen a foltokat a fugázó anyagból, az ideális eredményt vízálló vízemulzió segítségével érheti el. Így frissítheti az ízületeket a fürdőszobában lévő csempék között, és úgy fog kinézni, mint egy nemrég végzett javítás után. A festék kiválasztásánál figyelembe kell venni egy szabályt: a színnek sötétebbnek kell lennie a habarcs két, vagy akár három tónusával. A festés előtti napon a varratokat gombaellenes szerrel kell kezelni (bármelyik hardverraktárban megvásárolható). Festéket ajánlott 2 vagy 3 rétegben alkalmazni.

A tisztítás során a termékek nem segítenek

A csempecsuklók tisztításának sikeressége a fürdőszobában a szennyeződés mértékétől függ. Néha elegendő szóda vagy ecetsav, de előfordul, hogy a fekete és a szürke foltok még a hatásos szerekkel való gondos kezelés után is fennmaradnak. Ez azt jelenti, hogy a gomba határozottan megalapozza gyökereit, és radikálisan kell cselekednünk.

8. módszer - távolítsa el a habarcs felső rétegét.

Ehhez meg kell élesíteni a csiszolópapírt, és gyengéden törölni kell a gomba hatásait. Ezután a területet gombaellenes szerrel kell kezelni. Ha a habarcs felső rétegének eltávolítása következtében észrevehető mélyedés keletkezik a csempe között, akkor eltávolítható egy új réteges habarcs alkalmazásával.

9. módszer - a régi habarcs teljes eltávolítása és új alkalmazás.

Ez egy olyan bíboros módszer, amely speciális eszközöket és... férfi kezeket igényel. A betoncsavarozó csavarhúzóval vagy egy csiszológép vagy fűrészcsiszoló segítségével távolítsa el teljesen. A repedezett repedéseket mindig oldószerrel fertőtleníteni kell, majd előmelegíteni és új habarcsot kell feltölteni.

Megakadályozzák a penészgombát a fürdőszobában

Annak érdekében, hogy megakadályozzuk az öntőformák megjelenését a fürdőszobai csempecsatlakozásokon, vegye figyelembe néhány hasznos tippet.

 • A tisztítás után a varratokat tömítőanyaggal kell kezelni - egy speciális szerszám, amely a mikroporokat lezárja. Ez megakadályozza a gomba bejutását a mikro-fugázó repedésekbe. A folyékony vízszigetelés speciális szaküzletben vásárolható meg.
 • Hogy elkerüljük a gomba kialakulását a fürdőszobában, havonta kétszer meg kell tisztítani az ízületeket a szódaburkolatok között.
 • A nedvesség felhalmozódásának megakadályozása a varratok között, különösen a fürdőszoba és a csempe között.
 • Rendszeresen szellŒztesse ki a fürdőszobát, és törölje száraz ruhával vagy törülközővel az ízületeket.
 • A gombák egyedi foltjait egy speciális ceruzával kezeljük, amely a háztartási vegyi anyagok osztályaiban található. A ceruza összetételében speciális anyagokat tartalmaz, amelyek megölik a penészesedést és a gombát.
 • Mosd le a fürdőszobát, hetente, nedves tisztítás ammónia vagy ecettel elég lesz ahhoz, hogy eltávolítsák a spórákat a gomba és a csírák.

A fürdőszobában lévő csempék közötti ízületek hatékony tisztítása

Hogyan lehet megtisztítani az ízületeket a csempék között a fürdőszobában? Ha ez a probléma zavarja, akkor ez a cikk az Ön számára. Itt megtalálja az egyszerű és hatékony tippek listáját. Válassza ki, mi felel meg neked és cselekedj.

Tehát, hogyan kell tisztítani az ízületeket a csempe között a fürdőszobában?

Az első dolog, amit javasolunk, hogy rendszeresen szódabikarbónát használjunk, ami valószínűleg a konyhában van. Ezt a módszert úgy is nevezik, hogy "nagymama módszere".

Szóval, vegyél egy csomag szódát és karot egy kemény eszközzel - egy régi fogkefével. Nem kímélve elaludunk a csempe között a szódavízzel. By the way, az öntés előtt enyhén nedves azokat a helyeket a csempe vagy a csempe között, amit meg fogsz tisztítani. Néhány perc múlva a szóda nedves lesz és habot ad. Itt az ideje, hogy egy fogkefét használj. Akkor ne rohanjon a szóda öblítéséhez, és hagyja 15-20 percig.

Általában a szóda kiváló antiszeptikus. Ő képes megbirkózni a gomba szennyeződésével és spóráival. Ezenkívül a háztartási vegyszerekkel ellentétben ártalmatlan az ember számára. Ezért beszélünk először.

Továbbra is, vegyünk egy nagyobb kefét és sétáljunk a csempe felületen, miután megtisztítottuk a fürdőt a raidből.

Ezután mindent vízzel kell mosni.

A szódát hetente egyszer profilaktikus alkalmazásként elkerülheti a gomba megjelenésével kapcsolatos problémák.

Ha az eljárás után fekete foltok maradnak valahol a varratokon, ez azt jelenti, hogy a penész mélyen behatolt, és másképpen kell cselekednie. De többet erről később.

ecet

Hogyan kell tisztítani az ízületeket a fürdőszobában lévő csempék között ecettel? Az ecetsav is megöli a gomba és a penész.

A vizet és az ecetet (9%) egyenlő arányban kell keverni. Spray, vagy ecsettel, alkalmazza a vegyületet a varratokon. 5 perc várakozás után ecsettel tisztítsa meg a piszok varrását. Bőséges vízzel öblítse ki.

Háztartási vegyi anyagok

Azok, akik nem hisznek a szóda és az ecet erejében, háztartási vegyi anyagokat vásárolhatnak.

Néha a fugázó a zsírt vagy a maradék mosószert okozza. Ebben az esetben minden olyan tisztítószer használható, amely megszabadulhat a zsírtól és a mésztől. Próbálja ki a CIF, Fairy, AOS, Silit stb.

Ha penész vagy gomba van, használjon klórtartalmú készítményt, például "Fehérség" vagy Domestos. Miután az érintett helyre helyezte, hagyja öt percig, majd mossa le.

A legjobb megoldás egy speciális eszköz a csempe és varratok tisztításához, például Ultra-Stripper vagy BOZO. Miután ezeket az akciókat használta. ez azt jelenti, hogy az "Atlas Dolphin" folyamat varratokat is tartalmaz. Így megvédi a varratokat, falakat, padlót, és hosszú ideig tiszta marad.

Amikor háztartási vegyi anyagokkal dolgozik, fontolja meg azokat a fontos pontokat, amelyek megtudják, hogyan kell tisztítani a csempe közötti kötéseket:

 • A fehérítő fehérít. Ez a lényegük. És használatuk lehetetlen, ha a fürdő színes csempe és varratok. A fehérítő tönkreteheti a színt. Valószínűleg minden festődik. És lehetetlen visszaadni mindent vissza.
 • A háztartási vegyi anyagokban való munkavégzéshez további védőfelszerelésre van szükség (kesztyű, maszk, ruházat).
 • A háztartási vegyi anyagok gyakran klórt tartalmaznak. A ház szaga lesz. Ha gyermekei és háziállatok vannak, győződjön meg róla, hogy nem otthon vannak, amíg minden eltűnik.
 • Ha allergiás vagy asztmás rohamokról van szó, akkor valószínűleg nem lesz képes teljes egészében elvégezni a munkát a végéig.
 • Ezenkívül a vegyi anyagok maradványai nehezen mossák ki a repedéseket és az ízületeket. A varratokhoz használt gittnek pórusai vannak, ami még ennél is bonyolultabbá teszi a dolgokat. Az allergiás személy számára ez azt jelenti, hogy egy ideig nem fogja tudni használni a fürdőszobát. Ez a helyzet veszélyessé válik az egészségre, különösen, ha a gyerekek a fürdőszobát használják.

Ezért, ha érzékeny a kémia, akkor javasoljuk, hogy használja a "nagymama módszerét", vagy bármely más népi jogorvoslatot, amely egyáltalán nem gyengébb a vásárlás hatékonyságában. Számos recept előnyei. Mi mást tud megmosni a varratokat?

Népi jogorvoslat

Szüksége lesz egy vödörre és 1,5 liter meleg vízre (30-35 fok). Tegyen 6 kanál szódát egy vödörbe. Keverjük. Egy koktélt készítünk külön - egy pohár vízben feloldunk 1 evőkanál citromsavat és hozzáadunk fél csésze 9% -os ecetet. Fontos! Mindezt lassan egy vödörbe öntjük, ahol vizet adunk a szódával. Lesz reakció - a gáz felszabadulása. Mindezt egy nyitott ablak előtt tesszük.

Amit kaptunk, minden varratot felhoztunk. 10 percig hagyjuk, akkor, ha a gyógymód megmarad, újra feldolgozzuk és 15 perc múlva alaposan mossuk le.

A maradék óvatosan az utcára önt. Ha mindezt a WC-kbe vagy a fürdőszobába öntjük, az elkészített termonukleáris keverék károsíthatja a csöveket.

Hidrogén-peroxid

Hogyan kell tisztítani az ízületeket a csempe a fürdőszobában hidrogén-peroxiddal?

A peroxidot vízzel 1 és 2 arányban kell összekeverni. A peroxid oldatot nem kell lemosni. Talán nem fogja eltávolítani a fekete foltokat, de megállítja a gomba fejlődését. Ez jó antiszeptikus. Csak tedd, és hagyd a varratokat.

Gőz tisztító

Szerencsés vagy, ha van gőztisztítója.

Ha ilyen eszközt használ otthon, akkor könnyen és gyorsan megszabadulhat a piszoktól a varratok felületén. A gőztisztító egy másik előnye, hogy a gőz nem sérti a habarcs szerkezetét, és nem hagy foltokat. A vastag, forró gőz lágyítja a piszkot, és könnyen eltávolítható meleg vízzel megnedvesített ruhával.

Spetsflamaster

Ha bizonyos helyeken nem lehet lemosni a szennyeződést, akkor egyszerűen festeni rajta egy különleges, érezhető tollal.

csiszolópapír

A csiszolópapír segítségével eltávolítjuk a felső réteget. Tiszta habarcs van kitéve. A varratok még egyenletesebbek és simábbak. A csiszolópapírt a gombaellenes kezelés elvégzése után kell használni.

Fontos: ismételten megismételjük - csak a gombaellenes kezelés után dörzsölünk egy csiszolópapírt, és nem korábban. Ellenkező esetben, az érintett területet száraz módon dörzsölni, egyszerűen eloszlatjuk a gombák spóráit, ahol korábban nem volt ott. Tehát először öld meg a spórákat, majd tisztítsa meg őket.

Húzza fel a csiszolópapírt több rétegben a vastagság beállításához.

Ügyeljen arra, hogy ne sérüljön a csempefelület.

Alsó sor: a fent említett eszközök többsége kiküszöböli a varratok felületén található szennyeződéseket. Ha az érintett hely feldolgozását követően a sötétség nem ment, akkor valószínűleg gombás, és mélyen behatolt. Hogyan tisztítsuk meg a fürdőszobában a varratokat a csempék között ebben az esetben?

A nagyon piszkos varrások mély tisztítása

Amikor a gomba behatol mélyen a varratba, csak egy dolog marad. Szükséges, hogy óvatosan távolítsa el a régi injektort a varratról (hímzés). Egyébként gyakran előfordul, hogy egy ilyen habarcs szó szerint kis erőfeszítésről dől el. Tehát általában könnyű tisztítani a varratot. A robbantó habarcs egyértelmű jel, hogy csak egy dolog fog segíteni - eltávolítás.

A csempék között képződő repedéseket primerrel és gombaellenes oldattal kezeljük. Hagyjuk száraz. És csak akkor dörzsölje újra a varratot.

Néhány hasznos tipp a csempék közötti varratok ápolására

Az a tény, hogy minden fugázás, még a legmodernebb is, pórusokat tartalmaz. Emiatt a piszok idővel felgyülemlik a varratok között. És néha megjelenik a penész. ezért:

Ha még egyszer megtisztította az ízületet a fürdőszobában lévő csempék között, ne légy lusta, türelmes és ezt követően tegye meg. Ne használja a fürdőszobát 24 órán keresztül - hagyja jól száradni. És miután a varratok szárazak, különleges megoldással kezeljük őket. Ilyen megoldást folyékony vízszigetelésnek neveznek és tömítik a púdereket. Mik ezek a folyadékok? Ezek az ATLAS DELFIN emulzió a nem üvegezett csempékhez, a CEREZIT CT10 Super üvegezett, Hyperdesmo-ADI lakkhoz, a CEREZIT Mapei Ultracolorhoz, a VIM habarcsokhoz és a speciális latex kompozíciókhoz.

Minden leírt intézkedés hatékony, ha időben veszik fel őket. Ezzel nem késleltetheti. A piszok és a gombák hajlamosak mélyre menni. A megjelenő forma egy hónapig képes a teljes varrás hosszának kitöltésére.

Biztosak vagyunk benne, hogy a cikkből származó tippek használatával megbízható segítséget nyújthat a fürdő tisztasága elleni harcban.

Hogyan kell mosni a varratokat a fürdőszobában

A csempés öltések mechanikai tisztítása a fürdőszobában meglehetősen fáradságos feladat lehet. Ezenkívül a sötét foltok egyszerű tisztítása nem segít, ha megjelenésük oka penészgomba. A szennyeződés teljes eltávolítása még a leginkább megközelíthetetlen helyeken is meg kell használnia egy speciális eszközt.

A fürdőszobában a csempés öltések tökéletes tisztítása egy univerzális Domestos tisztító gél, amely fertőtlenítő hatással bír. Különleges formája segít nemcsak a látható piszokfoltok eltávolításában, hanem a fürdő falaiban is megszabadulni a penészgombáktól. A Domestos univerzális gél tartalmaz egy fertőtlenítő komponenst és gyorsan szennyezi a szennyeződést, ezért ideális a fehérség és a burkolólap burkolásához. Eszközök ideális fehér csempe és fehér varratok. Más esetekben ügyeljen arra, hogy a szerszám ne festse a festett burkolólapokat és varratokat a hígítatlan termék vagy megoldás kipróbálásával. A fürdőszobában levő varratok tisztításához védőgumi kesztyűt, habszivacsot, rongyot, fogkefét vagy kefét kell készíteni. Győződjön meg arról, hogy a helyiség jól szellőződik. Kerülje a szemmel való érintkezést, például spray-ként. Javasoljuk, hogy biztonsági szemüveget viseljen.

Egy kefét vagy fogkefét dugjon a Domestos tisztító gélbe, és egyenletesen szétterüljön a csempés öltések szennyezett területein. Szükséges a varratok feldolgozása a kerület mentén, és ha vannak penészedések gyanúi, meg kell ragadni a csempézett varratok külsőleg tiszta felületét.

Hagyja a gélt a legjobb expozíció érdekében 5-10 percig. Ez idő alatt az Univerzális készülék Domestos nemcsak hatékonyan tisztítja a szennyezést, hanem elpusztítja a mikrobákat, beleértve a gombákat is. A kezelés befejeztével magától is átmegy a csempefelületen - öntsön néhány csepp tisztítógélt a habszivaccsal, habosítsa fel az anyagot és könnyen törölje át a csempe teljes felületét.

Egy idő után mossa le a csempe és a varratok vízzel, különösen szennyezett, keskeny és nehezen elérhető helyeken, segít eltávolítani a szennyeződést egy fogkefével vagy rongygal. Végül törölje le a varratokat száraz ruhával.

Az öntőformák véletlenszerű megsérülése esetén a sötét szennyeződés a csempeburkolat teljes mélysége felé terjed. Ebben a helyzetben szükség van a habarcs kicserélésére. Csavarja le a varratokat az alapra, és kezelje őket Domestos univerzális gélzel.

A kényelmes injekciós üvegnek köszönhetően egy kis pénzt önthet a függőleges varrás legfelső tetejére, és várja meg, amíg a gél a teljes szennyezett felületen átterjed. A legérzékenyebb helyeken való közlekedés során a Domestos megszünteti a piszkot és a gombaspórákat. Fél óra múlva törölje át a rést a résen, és töltsön be egy új habarcsot. Csak olyan teljes tisztítással, amely a Domestos gél fertőtlenítő hatásának köszönhető, biztos lehet benne, hogy néhány nap múlva a sötét foltok nem jelennek meg a varratokon.

Hogyan lehet megtisztítani az ízületeket a csempék között a fürdőszobában?

Ha elhanyagoljuk a falak és padlók tisztítását minden egyes úszás után, a szennyeződés és a penész előbb-utóbb megjelenik a falakon és a padlón. A csempe közötti csomókban víz, mész és por gyűlik össze, ami kiváló tápanyag a gomba növekedéséhez.

Különlegességek

Csempe - kiváló befejező anyag, amely a tartós és könnyen karbantartható kategóriába tartozik. Ritkán azonban bárki elkerülheti a sötétedést, amely ellenére a szokásos nedves tisztítás tehetetlen. A csempézett ízületek, amelyek a közelmúltban fehérek voltak, megzavarták a hostesseket.

Mielőtt folytatná a varratok megtisztításának vizsgálatát, nézzük meg, miért sötétednek a csempecsuklók. A szennyezés mértéke függ attól a helyiségtől, ahol a burkolólapot lefektetették. Gyakran a folyosón és a konyhában a bevonat gyorsan elveszti a megjelenését, mert ezek a helyiségek szennyezettek, mint mások. A csempe önmagában rendszeresen tisztít, de a varratokat sokkal nehezebb tisztítani, ezért ez a hely gyakran nem tisztítható. A sötétedés elleni küzdelem módját a szennyezés típusától függően kell kiválasztani. Ők vezetik az élelmiszerek és mosószerek, por, utcai piszok maradványait.

Sajnos a habarcs nagyon gyorsan elveszíti eredeti megjelenését, mert durva felülete van, amelyben a szennyeződés könnyen elakad. Ezért a helyiség javításán és kialakításánál való gondolkodásnál fontos, hogy gondoskodjon a praktikusságról, és válassza ki a habarcsot sötétebbnek, különben a rövid, hófehér varrások nagyon rövid ideig kívánják a fehérséget.

Piszok tisztítása

Még az általános tisztítás után is a csempézett ízületek hézagos megjelenésűek lehetnek. De még mindig vannak módok arra, hogy visszaadják az eredeti állapotot a varratoknak, és elég sokan vannak.

A módszer kiválasztása a habarcs színétől és a csempe típusától függ. Ezek között a legfontosabb különbségek a háztartási vegyszerek vagy a háztartási termékek használata. Mindkettő nagyon hatékony.

Szóda és ecet

A víz és az asztali szóda keverékét 3 és 1 arányban kell elkészíteni. Sűrű paszta legyen, amely alkalmas a színezett ízületek tisztítására, ám károsíthatja a mészkőből és márványból származó természetes anyagokat. A munka algoritmusa a következő:

 1. A pecsétet ujjával gumikesztyűkkel kell felhúzni, hogy ne okozzon mikrotraumot a kezek bőrén;
 2. Víz és ecet oldatát 1: 1 arányban állítjuk elő. Az oldatot szórópisztollyal a tartályba öntjük;
 3. Az eszközöket az alkalmazott pépre permetezik. A tömeg buborékba kezd, ezért a kémiai reakció folyamata megkezdődött;
 4. Várjon, amíg a buborékolás leáll;
 5. Tisztítsa meg az ízületeket merev ecsettel;
 6. Nedvesítse meg többször a maradék habarcsot.

Oxidált fehérítő

Ez a módszer nem ajánlott színes kötésekhez, de a csempe esetében teljesen biztonságos. Az oldatot azonnal fel kell használni az elkészítés után, különben nem lesz hatékony. A végrehajtás sorrendje:

 1. Az oxidált fehérítőt 2 evőkanálnyi térfogatban feloldjuk 2 pohár vízben;
 2. A folyadékot nem feltétlenül kell kipróbálni, mielőtt a teljes csempézett felületre alkalmaznák. Bizonyos esetekben megváltozik a varratok színe, ezért ügyeljen arra, hogy ne rontsa el a habarcsot;
 3. Víz az ízületeket a megoldással.
 4. Kis területeken tisztítást végzünk, nehogy a folyadék összegyűljen a padlón;
 5. Az oldatot egy ecsettel összekötjük. Különösen óvatosan kell körbejárnod a sarkokat és az éleket;
 6. Végül jól öblítse le a padlót.

Hidrogén-peroxid, szóda és mosogatószer

Készítsünk egy pépet 3/4 csészéből, 1/4 peroxidból és 1 evőkanál étel mosószerből. Ez a módszer nagyon hatásos komponensei miatt:

 1. A szóda csiszolóanyagként működik;
 2. A peroxid a szódával reagál, ezáltal fehérítő hatású;
 3. A mosogatószer az edényekhez könnyen elfér a zsírral.

A pasztát egyenletesen öblítse át az ízületek felett és hagyja negyedóránként. Mossa meg a varratokat többször meleg vízzel.

Gőz tisztító

A gőztisztítók tökéletesen tisztítják és fertőtlenítik a burkolólapok közötti réseket vegyszer használata nélkül. A készüléknek nem kell megvásárolnia, biztosan megtalálja a bérleti díjakat. Egy gőztisztító egy tömlővel és egy ecsetfúvókával Önnek is alkalmas.

Tisztítsa meg a gőztisztítót az utasításoknak megfelelően. Bekapcsolás után várjon, amíg a gép eléri a kívánt hőmérsékletet. A kézikönyv azt jelzi, hogy mennyi időt kell várni. A gőz módszer nemcsak a port és a piszkot eltávolítja, hanem a penész is.

Összefoglalva, világossá válik, hogy könnyebb fenntartani az állandó tisztaságot a csempe között, mint hogy egyenlőtlen csatát vezessen a régi szennyeződéshez, és megpróbálja letörölni a gomba településeit. A foltok ismételt megakadályozása érdekében az ízületekhez védőszert kell alkalmazni, amely megakadályozza a szennyeződés és a penész behatolását a habarcsba.

A penész eltávolítása

Egy másik ellenség, amelyet rendkívül nehéz legyőzni, a fekete penész. A falak és a padló közötti undorító növekedés a csempe között még a legdrágább és kitűnő javításokat is kiveszi a fürdőszobában.

Számos módszer képes megszabadulni ettől a feketeségtől. Kezdjük a házi készítésű receptekkel, mert sok háziasszony nem szívesen fogadja a kémia használatát a mindennapi életben az egészségi károktól való félelem miatt. Ráadásul a házi módszerek sokkal gazdaságosabbak, mint a drága mosószerek vásárlása.

A leghatékonyabb receptek a penész megsemmisítésére:

 • Szóda és klór por paszta. Fehérség vagy bármilyen klórtartalmú tisztítópor lesz. A kapott szóda és fehér keverék hatékonyan felderíti és fertőtleníti a felületet. De ahogy fent említettük, a fehérítőt tartalmazó keverékek nem alkalmasak a színezett kötésekre. Viseljen kesztyűt és védőmaszkot, ha olyan agresszív anyaggal dolgozik, mint a klór. A tömeget egy spatulával kell felviselni a problémás területekre a szárítás előtt. Ezután minden vízzel lemossák.
 • Citromsav, szóda és ecet. Egy másik dolgozó otthoni módszer a penész kezelésére megoldást a víz, ecet, citromsav és a szóda. Ha a penészesedés elenyésző, akkor a sérüléseket ecettel hígítás nélkül kezelheti, majd öblítse le.
 • Ammónia. Két evőkanál ammóniát feloldottunk két liter vízben. Ezután permetezze fel az oldatot az érintett felületre. Négy óra elteltével járjon körbe egy nedves ruhával és törölje szárazra. Az ammónia antimikrobiális hatása megsegíti a fekete plakettet.
 • Par. A gőzfejlesztő segít nemcsak szennyeződéssel, hanem öntéssel is megbirkózni. A készülék forró gőznyomást biztosít nyomás alatt, ami lágyítja és kitolja a csempézett ízületek szennyeződését, és a magas hőmérséklet tönkreteszi a formát és a gombát.

Ez a módszer messze a leginkább kellemes és kényelmes. Tisztításkor nem kell lélegezni a maró hatású vegyszereket és hígítani a nedvességet a szobában. Ugyanakkor fennáll az égési sérülés veszélye, ezért a munkát gondosan meg kell tenni.

Háztartási vegyi anyagok

Nem mindig lehet otthoni módszerekkel megszabadulni a feketeségtől, és forduljon speciális eszközökhöz, amelyek a penész elleni küzdelmet célozzák. Az otthoni kémia nem mindig adja meg a kívánt eredményeket, és kellemes az ecetet és a fehérítőt. Ma számos olyan hatékony eszközt vásárolhat, amelyek enyhítik a penészt, és megvédik megjelenését a jövőben. A legnépszerűbb termékek a következők:

 1. Az "Atlas Dolphin" egy védő emulzió, nem tisztít, de filmet hoz létre, amely megakadályozza a szennyeződések és baktériumok felhalmozódását. A fugázás után vagy a varratok eltávolítása után azonnal fel kell használni. Ez a védelem megőrzi a fürdőt.
 2. A "Bozo" egy koncentrátum, amely megszünteti a mészet és a rozsdát, fertőtleníti és megszünteti a szagokat. Hígítva aránya 1-4, de a gomba magát tiszta koncentrátummal dolgozzák fel.
 3. "Mellerud" - kiváló eszköz a csempék kezelésére a fürdőszobában. Gyorsan kiküszöböli a szappan és a mész foltját, frissíti a habarcs és csempe színét. A szokásos tisztításhoz 125 g pénz hígítása vödörenként. A régi szennyeződéshez hígítás nélkül kell használni.
 4. A hógolyó egy speciális ceruza, amely fehéríti a varratokat és megöli a gombát. Az eszköz hatásos a sekély sérülésekre.
 5. A melamin szivacs nem abszorbens tisztítószer, mint gondolná, de mosószert. Ez egyfajta radír, amely megszünteti a szennyeződést és megszünteti magát. Elegendő a szivacs nedvesítéséhez és szennyeződés tisztításához.

Mindezek az anyagok sokkal erősebbek és koncentráltabbak, mint a háztartási komponensek, és ez minden bizonnyal egy plusz, és hátrányuk a nagy toxicitásuk, ezért jobb légzőkészülékben dolgozni, szellőzést biztosítva.

A fejlett esetekben komolyabb intézkedésekre van szükség, mivel a gomba sikerült mélyen belekeverni a habarcsba. A legjobb az egészben, persze, hogy eltávolítaná a régi cserépet, megtisztítaná és fertőtlenítené a felületet, és újakat helyezne el. Ha a felújítás nem szerepel a tervekben, akkor meg kell tisztítani a varratokat.

Semmi esetre sem szabad figyelmen kívül hagyni a formát. A gombaspórák rendkívül veszélyesek az egészségre, amelyek, mint tudjuk, a legdrágábbak.

A fugázás fárasztó és kemény munka, de megéri. A munkát spatulával lehet elvégezni, de jobb, ha egy fúrófejet félfelvétel formájában használnak, ami némileg egyszerűsíti a feladatot. Munkavégzés előtt a csempe öltéseket vízzel és ecettel kell nedvesíteni, hogy a habarcs rugalmasabb legyen. Ezután az ízületeket meg kell mosni, szárítani és gombaellenes szerekkel kezelni, majd törölni kell.