Legfontosabb > Tervezés

Mi tisztítunk csempéket, hogy ragyogjanak a fürdőszobában

A kerámia burkolatokat megfelelően kell karbantartani, hogy a szoba mindig tiszta, friss és esztétikailag kellemes legyen. Távolítsa el a foltokat, könnyen megszabaduljon a penész és egyéb szennyezőktől. Ehhez megvásárolhatja az üzletben lévő pénzeket, vagy saját maga megoldhatja a megoldást.

Tisztítási módszerek

Tisztítsa meg a csempe a fürdőszobában lehet száraz és nedves módon. Minden lehetőségnek előnyei és hátrányai vannak, és a szennyezés összetettségétől függően alkalmazzák.

Általános tisztítás

Az általános tisztítást néhány hónaponként legfeljebb egyszer kell megkezdeni. Ugyanakkor használnak ruhákat, mosogatószereket, fogkeféket, mopeket és melaminszivacsokat. Ez utóbbi tökéletesen megtisztítja a csempe ízületekben felhalmozódó szennyeződést. A készítményt a melamin uralja, amely vízzel érintkezve gazdag habot képez.

Gyors tisztítás

Gyors tisztítás a fürdőszobában történik a modern felszerelések - egy gőzfejlesztő segítségével. Ez a kezelés a szárazra vonatkozik. A gőztisztító használata segít megszabadulni az erős szennyeződéstől, penésztől és gombaiktól, további pénzügyi költségek nélkül.

Az ilyen módon történő feldolgozás több szakaszban történik:

 1. A felületre egy tisztítószert kell alkalmazni.
 2. Hagyja néhány percig.
 3. Mossa le gőzzel.

A csempecsatlakozásokhoz pontokat kell használni. A folyamat végén a falakat nedves ruhával töröljük, majd egy puha ruhával megszárítjuk.

Távolítsa el a plakettet

A raidet a fürdőszobában szakmai kompozíciók vagy népi módszerek távolítják el. A terméket a falra helyezzük és pár perc múlva nedves szivaccsal lemossuk. Az utolsó szakaszban a felületet száraz ruhával töröljük le.

Ami a raid elleni népi módszereket illeti, ezek közül a legnépszerűbbek a következők:

 • Lemon. Egy darab gyümölcsöt vágnak és dörzsölgetik őket egy problémás helyre. Ha a citromlevet vízben hígítja, akkor a kompozíció egy porlasztópisztollyal felhordható a falra.
 • Szóda ecettel. Hozzájárul a mész és a szappan lerakódásához. Először vízzel lágyított szódát alkalmaznak a falakra, és idő múlva az asztali ecetet rápermetjük.
 • Ammónia. Az anyagot vízzel hígítjuk 1:10 arányban, és a szennyezés összetételével kezeljük. Az ammónia még a tartós foltokat is eltávolítja.

A penész eltávolítása

A fürdőben a magas páratartalom miatt a penész megjelenhet a kerámia burkolaton. A kétségbeesés miatt nem érdemes, mivel könnyedén könnyen lemosható.

 • Gőz - a nagynyomású meleg levegő alatt a gőztisztító képes eltávolítani gomba, penész, zsír foltok.
 • A fehérítés enyhíti a penész, gomba, vízkő falát.
 • A kicsi koncentrációjú nátrium-klorid a legtöbb szennyeződéssel szemben áll.

Ha a penészgombákkal kapcsolatos minden módszer használhatatlan, az egyetlen módja annak, hogy megváltoztassuk a habarcsot. Miután az interplaque varratokat eltávolítottuk, a problémás területeket antiszeptikumokkal kezeljük, és egy új vegyületet alkalmazunk felül.

Az ízületek tisztítása a csempe között

Annak ellenére, hogy az injektáló anyagok ellenállása negatív tényezők, a magas páratartalom és a különböző agresszív anyagok miatt az interstitialis ízületek sötétednek és elvesztik esztétikumukat.

A habarcs tisztításához professzionális eszközöket használhat:

 • Cilit, Tündér, Cif. Ezeket a vegyületeket akkor használják, ha a varratok elvesztették színüket, nyomokban szennyeződtek.
 • A fehérséget és a Domesztot olyan esetekben alkalmazzák, amikor a penész vagy gomba megjelenik. A habarcsot 5 perc elteltével mossa le vízzel.

Ha egyes területeken nem szabadul meg a foltoktól, gondosan átfesthetőek a megfelelő színű, speciális fonott tollal. A varratok anyagokkal való feldolgozása után dörzsölnek őrölt papírral. Az ilyen intézkedések tiszta habarcsot tesznek majd ki, és a falak visszaadják a korábbi fellebbezést.

Tisztítószerek

A fürdőszobában lévő csempe tisztításához plakk, szennyeződés, foltok lehetnek a háztartási vegyi anyagok boltjaiban vásárolt szakmai eszközök és a hagyományos módszerek.

szakmai

A rendszeres napi takarítással a fürdőszobában a kerámiákat rendszeres időközönként speciális vegyszerekkel kell mosni. Ha kiválasztja őket, akkor figyelembe kell vennie a fugázó ízületek állapotát. Erősen agresszív anyagok fehérítőt, elszíneződést okozhatnak.

A professzionális készítményekben jelen vannak: izopropanol, ammónia és kíméletes oldószerek. Szórók, paszták, krémek, porok formájában kaphatók.

A leghatékonyabb megoldások közül a leghatékonyabbak közül a legegyszerűbb:

 • Ragyogó csempe;
 • Seth;
 • Cilitbang;
 • Domestos;
 • Mr. Muscle;
 • SunClean;
 • Schoeman.

A por cseréjekor történő kiválasztásakor rendkívül óvatosnak kell lenni. Ha a készítmény nagy csiszolószemcséket tartalmaz, karcolhatja az anyag fényes felületét.

népszerű

Annak ellenére, hogy a csempe különféle speciális eszközökkel rendelkezik, néha jobb választani házi készítésű szendvics, ecet, szappanoldat, citromsav receptek alapján. Nem kevésbé hatékonyak, nem károsítják az egészségre és a kezelt felületekre.

 • Szappanoldat. Napi használatra alkalmas. Jól szivárog a vízszivárgás, a felesleges hab, de erős mészkő és rozsda miatt ez az eszköz nem segít. Előkészítés: meleg vizet öntünk egy medencébe vagy bármely más tartályba, és kis mennyiségű folyékony szappant adunk hozzá. A falakat alulról felfelé dörzsöljük egy puha, az elkészített kompozícióban nedves ruhával. A felületet száraz, mikroszálas anyaggal kezeljük.
 • 9% ecet. A szerkezet még erős szennyezéssel is szembeszáll. Ezt a módszert alkalmazva az ecetet egy palackba öntjük 50 g / liter vízben. Ezt az eszközt piszkos helyen permetezik. Néhány perc múlva a burkolólapokat alaposan meg kell törölni egy nedves szivaccsal, és törölni kell.

Az ecet nemcsak foltokkal és szennyeződéssel takarít meg - fertőtlenít, eltávolítja a penészt, gombát, eltávolítja a vízkőzetet. Amikor anyaggal dolgozik, gumikesztyűt kell viselnie. Rendszeresen nem ajánlott ezt a módszert használni, mivel agresszív összetétel hátrányosan befolyásolja a varratokat.

 • Citromsav. Különböző szennyeződéseket takar. Kis mennyiségű sav van a nedves szivacsra, majd a falakat dörzsöljük. Ezután mossuk le a kezelt felületeket tiszta vízzel, és szárítsuk meg pamutszövet vagy mikroszálas ruhával. Annak érdekében, hogy a csempe ne kaparjon citromsav részecskékkel, az anyagot előzetesen kis mennyiségű vízzel kell hígítani.
 • Soda. Még a régi foltok ellen is kopog, de a szemek megkarcolhatják a célt. A piszok megszabadulása érdekében a szódát krémes zagyhoz hígítják, és egy problémás területre egy pamut törlővel alkalmazzák. Erős nyomás a felszínre nem éri meg, hogy ne károsítsa a dekorációt. Ezután a csempe száraz, puha ruhával törlődik.

A varratok közötti forma elkerülése érdekében ajánlott időről időre tisztítani egy fogkefével speciális gombaellenes vegyület vagy 9% -os ecetsav oldat alkalmazásával.

Csempézés

A fürdőszobában lévő falak gondozását rendszeresen kell végezni. Könnyebb megszabadulni a friss szennyeződésektől, mint a különböző tisztítási módszerek között. Az időben történő feldolgozás elhanyagolása azzal fenyeget, hogy kellemetlen barna árnyalat jelenik meg az anyag felületén, mész betéteken, penészen a varratokon.

A csempe gondozása során kövesse az ajánlásokat:

 • Mindig viseljen gumikesztyűt.
 • Tisztítsa alulról felfelé és törölje felülről lefelé.
 • A csempéknél csak puha szivacsot használjon csiszolóanyag nélkül.
 • Az új vegyszerek használata előtt kipróbáljon egy kis vizsgálatot az anyag érzéketlen helyre történõ reakciójára.

Milyen gyakran mossa a csempe a fürdőszobában

Annak ellenére, hogy a csempe hosszú ideig ellenáll a szennyeződéseknek, foltokat, penészgombákat és néha gombákat is mutat.

 • Ahhoz, hogy a falak tökéletesen tisztíthatók legyenek, különböző kompozíciókkal kell tisztítani és rendszeresen csiszolni.
 • Annak megakadályozása érdekében, hogy a falak el tudják választani a túlzott nedvességtől és a túlzott kondenzátumtól, tisztításuk után zuhanyozni kell. Tehát nincs szükség arra, hogy erős anyagokat használjon a makacs szennyeződések eltávolítására.
 • A kondenzátumból, samponból, szappanból származó friss foltokat puha ronggyal és minden mosószerrel eltávolítanak. Ha elhagyod őket, hamarosan mészká válnak, ami sokkal nehezebb lesz megszabadulni.

A kerámia lapok napi gondozásánál ne használjon professzionális szerszámokat csiszolóanyagokkal. Megkarcolják az anyagot, és tönkreteszik a megjelenését. A folyamatos feldolgozáshoz elegendő egy egyszerű szappanoldattal nedvesített puha ruhával törölni a falakat.

Ha gondosan kezeli a fürdőszoba dekorációját, minőségi és rendszeres gondoskodást biztosít, a falak és a padló mindig tiszta lesz.

Hogyan kell tisztítani a csempe a fürdőszobában - a tökéletes csempe titkait

Ebben a felülvizsgálatban meg fogjuk érteni, hogyan kell a csempék mosni a fürdőszobában, és milyen tevékenységeket tesz lehetővé, hogy a felületet tökéletesen tartsa hosszú ideig. Gyakran foglalkozom a csempe a gyakorlatban, így egyszerre megértettem, mi befolyásolja az anyag megjelenését és hogyan érhető el tisztaság a szobában minimális idő és erőfeszítés. A népi jogorvoslatokra összpontosítok, mivel gyakran kevésbé hatékonyak és hozzáférhetőbbek.

A képen: csillogó falak és tiszta varrások - ez a fürdőszobának kell lennie

A fő munkalehetőségek áttekintése

Minden tevékenységet két nagy csoportra oszthatunk: mész és más szennyeződések tisztítására, harcoló gombák és gombák elleni küzdelemre. Természetesen a második eset bonyolultabb, de ha nem futtatod a fürdődet, akkor valószínűleg nem kell foglalkoznod vele. Az alábbiakban elmondom, hogyan lehet megakadályozni a penészt.

Speciális szerszámokkal a mészkő mérete

Amikor az emberek felteszik a kérdést: "mit kell mosni a csempe a fürdőszobában, hogy ragyogjon", az esetek 90% -ában azt jelenti, "hogyan kell eltávolítani vízkő". És ez nem meglepő, mert azért van, mert a felület elveszíti fényét, és a víz minősége hazánkban olyan, hogy egyszerűen nem lehet megszabadulni ettől a bajtól.

A maguk mellett maguknak szivacsokat, ecseteket és szalvétákat kell készíteniük.

Felsorolom a legnépszerűbb lehetőségeket, és mindegyikről részletesebben és részletesen ismertetem, de el kell kezdeni az üzletekben értékesített speciális eszközöket.

Nincs értelme felsorolni a neveket - sok reklámban már széles körben hallhatóak, ugyanolyan hatékonyságúak és jó munkát végeznek friss érintéssel, de ha van egy nehezebb eset, akkor a következő lehetőségeket ajánlhatom:

Ez a lehetőség nagyon hatékony, különösen, ha nem futtatja a fürdőszobát.

Mivel a tisztítószerekről beszélünk, nem csak a minőségi kérdéseket vetik fel. Sajnos gyakran vannak olyan hamisított termékek, amelyek jellemzői miatt messze vannak az eredeti termékektől, hogy ne hamisítsanak be, próbáljanak meg néhány egyszerű szabályt követni:

 • Csak olyan üzletek vásárlása, amelyek már régóta a piacon vannak, és a vevők között bizonyultak. A piac és a kioszkok azok a helyek, ahol a legvalószínűbb, hogy alacsony színvonalú választékot vásárolnak;
 • Ügyeljen a csomagolásra - az eredetiben mindig rendben van, hibák és hibák nélkül;
 • Óvatosan ellenőrizze a címkét, legyen világos, minden címke jól olvasható. Találtam olyan lehetőségeket, amelyekben hibák voltak a címkén, itt a termék eredete azonnal világos.

Emlékezz az egyszerű igazságra: az eredeti termék a piacon nem sokszor olcsóbb, mint egy boltban. A nagykereskedelmi áron ne hallgassa meg a vásárlási garanciákat, a boltok összehasonlíthatatlanul többet vesznek, és a logikát követve alacsonyabb árat kell fizetni.

Minden speciális termék kémiai összetevőket tartalmaz, ezért kesztyűkkel együtt kell dolgoznia

A plakett elleni küzdelem rögtönözött

Sokan közülük, akik nem tudják tisztítani a csempét a fürdőszobában, nem akarnak különleges eszközöket használni az emberi egészségre való kémiai agresszivitásuk és bizonytalanságuk miatt. De vannak olyan kevésbé agresszív ügynökök, akik kiváló munkát végeznek a virágzással és a csempe ragyogását:

Megnézheted a hűtőszekrényt, és megtalálhatsz egy csomó fürdőszobai tisztítószert.

 • A citrom - a gyümölcslé a virágzással szembeszáll, és a csempe ragyogó, nem javaslom a falak dörzsölését ezzel a gyümölcsökkel, sokkal könnyebb levenni a gyümölcslevet, hígítani vízzel, és ez a keverék a falak és a padlót öblíteni, a tisztaság kivételével pedig természetes frissséget kap a fürdőszobában. A citrom helyett használhat citromsavat, amelyet használat előtt meleg vízzel hígítanak;
 • Vigye az ecet lényegét, hígítsa és öntsön egy spray palackba, majd szórja a tisztítandó felületre. A kezelést 2-3 percenként ismételjük meg, számos alkalmazás után törölhetjük a felületet, és élvezhetjük a tisztaságot és a ragyogást. Ezen lehetőség további előnye az, hogy az ecet hatékonyan küzd a penészgombbal és megakadályozza annak fejlődését rendszeresen;

Az ecet lényege - kiváló csempeeszköz

 • Az üvegházak és a tükrök tisztításakor gyakran alkalmaznak ammónia oldatot, de nem kevésbé hatékony a csempe tisztítása során. Ehhez az oldatot felvisszük a felületre, és néhány perc elteltével a csempe törlődik, az alkohol feloldja a plakettet, és a tulajdonsága, hogy felvegye a ragyogást, jól ismert szinte minden háziasszony számára. Az egyetlen negatív a kompozíció nem kellemes illata, ezért jobb légzőkészülékben dolgozni, vagy jól szellőzni a helyiséget;

Hogyan kell lemosni a csempe és üvegezés nélkül? Ammónia, hogy segítsen

 • Ammónia (lényegében az ammónia gyenge ammónia oldat): ezt a készítményt használják, ha szükséges a nagy szennyeződések megtisztítása. Nem valószínű, hogy légzésvédő nélkül dolgozni lehet, de a hatékonyság szempontjából ez a lehetőség számos speciális vonaton esélyt ad, így kényelmetlenné válik, ha a legjobb eredményt szeretné elérni;
 • Korábban az otthoni tisztítást leggyakrabban szokásos fehérítővel végezték. Ez a kellemetlen szagú por, amellyel csak kesztyűkkel kell dolgozni, továbbra is keresett, amikor összetett szennyeződést tisztít. Ezenkívül az összetétel megöli az összes baktériumot, ami fontos a gomba kialakulásának megakadályozásához a fürdőszobában;

Ne légy túlságosan buzgó a fehérítővel - ez károsíthatja a csempe felületét, és enni a fugu a varratokon

 • Végül egy olyan megoldás, amelyet az egyik leghatékonyabbnak tartok a régóta fennálló vízkő és a makacs szennyeződés tekintetében. Az összes szennyeződés eltávolítása érdekében először vízben áztatott szódabikarbónát kell felhordani, majd öntsük az ecetet a tetejére. Az erőszakos reakció nagyon jól tisztítja a csempe, és nyilvánvaló különbséget fog látni, miután alkalmazta ezt a gyógyszert;
 • Egy másik jó eszköz a szóda és a hidrogén-peroxid keveréke, ha nem tudod, hogyan kell tisztítani a szennyeződéseket a csempék között, próbáld meg ezt a megoldást. Szódát kell a tartályba önteni és peroxiddal hígítani egy pépbe, amelyet ezt követően minden nehéz területre fel kell használni, 10 perc elteltével könnyedén dörzsölheti a felületet egy szivacs segítségével, leggyakrabban a szennyeződés kezelésére.

A peroxid a szódás csodákkal

Arra lehet következtetni, hogy amikor a csempe, a válasz arra a kérdésre, hogy mi mossa le a ragyogni minden olyan lehetőség, amely eltávolítja a vízkő, mert ez miatt a kerámia elhomályosítja.

Szerszám eltávolítás

Ha fekete foltok jelentek meg a fürdőszobában, sok erőfeszítést kell tennie, hogy eltávolítsa őket, mivel ez penész. Ha nem foglalkozik vele, akkor idővel a probléma csak óriási arányokat ér el, és minden problémát el kell távolítania és számos kezelést meg kell tennie annak érdekében, hogy megszabaduljon ettől a problémától.

Penész - ez sokkal bonyolultabb, mint a vízkő

Meg fogjuk találni, hogyan kell megtisztítani a felületet a penésztől, hogy teljesen megszabaduljunk a problémától. Beszélni fogok azokról a leghatékonyabb módszerekről, amelyek bizonyították hatékonyságukat:

 • A legmegbízhatóbb megoldás egy olyan speciális gőztisztító, amely nagy nyomás alatt forró gőzöket szállít, és eltávolítja a gombát és a penészt az anyagból, ugyanakkor elpusztítja a spórákat. Nem mindenki rendelkezik ilyen felszereléssel, de jobb szakembert találni és felvenni, mert véleményem szerint a penész eltávolításakor semmi sem hatékonyabb, mint a gőz.

A gőz segítségével nagyon gyorsan és nagyon minőségi módon eltávolíthatja a formát a felületről.

 • Korábban senki sem gondolt arra, hogyan kell tisztítani a szerszámot: a fehérítő már ismerős volt számunkra, képes baktériumok elpusztítására és a plakk eltávolítására a felszínen, pontosan az, ami a gombafertőzetek teljes eltávolításához szükséges, hacsak természetesen nem értek bele az anyagba;
 • A kőlapok közötti varratok a saját kezűkkel eltávolíthatók szóda hamuval. Ez a habarcsra vonatkozik, amely után az egész bevonatot ecsettel távolítják el a felületről, az eljárás hosszú és bonyolult, de ha úgy dönt, hogy megszabadul a gombától, akkor sok időt és energiát kell eltöltenie.

Ne feledje, hogy kizárólag védőkesztyűben kell dolgoznia

Ha a fenti intézkedések egyike sem segítene, akkor az egyetlen lehetőség lenne a habarcs teljes cseréje, a munkamódszerek így néznek ki:

A munka nem túl nehéz, de sok időt töltött nekik

 • Először is meg kell szüntetni az összes fertőzött habarcsot, mert ez a legegyszerűbb egy cserélhető pengével ellátott speciális eszköz használata, amely segít az ízületek gyors és hatékony tisztításában.

Ez a lehetőség sokkal könnyebb, mint egy csavarhúzó, kések és egyéb szerszámok.

 • A merev kefe segítségével a kompozíció többi része megtisztul, erőteljes porszívóval járhat a lehető legtöbb szennyeződés eltávolítására. Ezután a varratokat fertőtlenítőszerrel kezeljük, fontos, hogy azt belülre helyezzük, hogy minden felületre kerüljön;
 • Ha a kompozíció száraz, új fúga alkalmazását kezdheti, a varratokra és dörzsölésre alkalmazható. A fürdőszobát azonnal átalakítják, és ha nem futtatod, akkor hasonló problémák elkerülhetők.

Hogyan lehet megelőzni a problémákat?

Ha nem akarsz birkózni azzal, hogy mi a legjobb módja a kemény eltávolításnak és a felületi fény helyreállításának, akkor néhány egyszerű ajánlást kell követnie:

 • Javasoljuk, hogy a csempe felületét nedves ruhával törölje át, mivel a friss bevonat bármilyen módon eltávolítható. Ezt legalább akkor, ha a víz leggyakrabban a felületet érinti, és nagyon hosszú ideig nem lesz probléma a vízkővel;
 • Ha a fürdőszobában nincs jó minőségű szellőztető rendszer, a nedvességet folyamatosan a helyiségben tartják, ami a magas hőmérséklet mellett idővel meggátolja a penész növekedését. Ezért a javítás során ügyeljen arra, hogy olyan ventilátort telepítsen, amely erőteljesen kihúzza a nedves levegőt;

Ha úgy gondolja, hogy a szellőzés és a formázás a fürdőszobában nincsenek kapcsolatban, akkor téved

 • Hetente egyszer a felületet alaposan meg kell tisztítani, hogyan lehet mosni a csempe a fürdőszobában, kitaláltuk, ki kell választania a legjobb megoldást és használni.

Javasoljuk, hogy a habarcsot néhány éven belül meg kell változtatni az ízületeken, hogy megakadályozzák a penész fejlődését.

következtetés

Ha rendszeresen megtisztítja a lapkát és minőségi eszközöket használ, akkor a makacs plakk problémája soha nem fog megjelenni. A jelen cikkben szereplő videó segít abban, hogy még jobban megértse az árnyalatokat, és ha kérdései vannak a témával kapcsolatban, kérdezze meg őket a megjegyzésekben.

Hogyan kell lemosni a csempe után a javítás otthon

Mint ismeretes, a javítás után a tökéletesen tiszta hely helyett általában a kerámia burkolaton maradnak nyomok. Még a tisztítószeres munka is minden esetben nyomokat hagy maga után, mert a javításokat nem lehet jó minőségű, hogy ne érintse meg a felületet. Sokan azt kérdezik, hogy mossa le a cserépet a javítás után.

Mi kell?

A javítás után felmerült problémák

Az építés és a befejező munkák után a helyiségben mindig maradványok maradnak, különböző festékek foltjai, különböző keverékekből készült, megkeményedett rögök. Néha elég sok.

A javítás utáni fő probléma a csempe tisztítása.

A csempézett ragasztót, az edzett cementet és a különböző építőanyagokat, amelyek a munkafolyamat során véletlenszerűen rázkódnak vagy a fröccsenő cseppek miatt esik a kerámiával

A legegyszerűbb tisztítási módszer

Legjobb tisztítani a foltokat vagy eltávolítani a rögöket közvetlenül a szennyeződés megjelenése után. Ebben az időben az alkalmazott anyag még nem sikerült megkeményedni, és szabadon eltávolítható leszorítóval vagy rendszeres rongygal. Tehát a szakértők is.

A legegyszerűbb módja annak, hogy azonnal tisztítsa meg a szennyeződéseket - így a szennyeződésnek nincs ideje kiszáradni

Az ilyen munkák után egyszerűen csak mosni vagy törölni kell a gépeket nedves ruhával. Nagyon gyakran ez korlátozott. Ha még mindig vannak foltok vagy foltok, öblítsük újra a felületeket, és semmi sem marad rajta.

Alapvető háztartási tisztítási módszerek vegyszerek használata nélkül

Ha elkezdte a tisztítási folyamatot, és a foltok és a foltok már sikerült megkeményedni a felületeken (pl. Csempékre), akkor más módszereket is alkalmazhat. A kerámiák tisztítása a tisztítás után egyszerűbb és összetettebb. Szóval, hogyan kell tisztítani a cserép után javítás?

Ha nem akarja használni az "ipari kémia" használatát, akkor könnyen elkészíthető termékekre vonatkozó recepteket használhatja, és nem igényel nagy anyagköltségeket. Sok problémát kiküszöbölhet, ha szokásos anyagokat használ, amelyek a mindennapi életben vannak, és azokat a csempék megmosására használják.

Az asszisztensei:

 • mosodai szappan;
 • nemez;
 • egyetemes készítmények mosóüvegek mosásához;
 • fogpor vagy paszta.

Mosodai szappan - jó segítő a tisztításban

 1. Mosodai szappannal és meleg vízzel megszabadulhat a szennyeződéstől a padlón vagy falakon:
 • meleg vízben szivacsot mártott, és jól szappanozott, felülről lefelé törölje fel a felületet;
 • majd tisztítsa meg az ízületeket fogkefével;
 • amikor a cserép mosódik, mossa meg még néhány alkalommal;
 • törölje le és száraz ruhával.
 1. Kevés szennyeződés esetén rendszeresen használhatod a nemes filmet. Miután alaposan törölgette a lapkákat, a végeredmény csodálkozni fog.
 2. Az univerzális üvegtisztítók segítenek a fényes csempe tisztításában, jóllehet jól működnek a matt felületen is. Ideális anyagok, amelyek nagy mennyiségű alkáliot tartalmaznak.
 3. Egyszerű fogporral mindig tökéletesen tisztíthatja a piszkos felületet, puha kefével vagy szivaccsal. Munka után győződjön meg róla, hogy öblítse le a cserépedényt vízzel vagy üvegtisztítóval.

Kémiai tisztítás

Ne aggódjon, ha a cserépedet a javítás után szennyezett, különböző anyagokkal, például:

 • festeni;
 • mázzal,
 • habarcs vagy mész;
 • ragasztó;
 • poliuretán hab;
 • szilikon tömítőanyag.

A szennyeződés javítására a trükköket kell használni.

Ebben az esetben más hatékonyabb módszereket kell használni a szennyezett felület tisztításához.

Festés és válás

Háromféleképpen segít megszabadulni tőle. Kipróbálhatja mindegyiket egyenként:

A csempefesték cseppjeit rendszeresen vágja le finoman. Próbálja meg, hogy ne károsítsa a felületet, majd tisztítsa meg ezt a helyet egy szivaccsal és szódával.

A csempe festése lapáttal tisztítható

Ha a csempe festékfestékkel van festve, a penge haszontalan lesz. Ebben az esetben az oldószer segíthet. A munkának ügyelnie kell arra, hogy ne sérüljön a csempe mintája. Oldószerként használjon például egy lakk eltávolítót.

A festék eltávolítása után mossa le a felületet egy szappanos folyadékkal, majd tiszta vízzel öblítse le és szellőztesse a helyiséget. Az oldószerekkel végzett munka előtt ne felejtsd el a biztonsági óvintézkedéseket, használj speciális kesztyűt és légzőkészüléket.

Készítsen rongyokat. Nedvesítse meg az egyiket acetonnal, és fokozatosan távolítsa el a festéket. A válások elkerülése érdekében haladéktalanul dörzsölje a lefedett területeket.

Az aceton segíthet a festék tisztításában is.

Ne feledje: Gyorsan és hatékonyan tisztítsa meg a vizet a padlón, vagy néhány csepp folyadékkal acetont tartalmazó ruhával nedvesítse meg.

Pusztítás meszelés

Ez a folyamat sok munka. Még akkor is, ha a filmeket a falak védelmére használta, még mindig kevés kréta, mész vagy más anyag kap rájuk. Ebben az esetben segíthet:

 • meleg víz;
 • rendes vastag gél tisztításhoz;
 • szivacs.

A mázas mosás meglehetősen problémás lehet

Kemény szivacsot kell szednie, nedvesíteni kell a vízben, és el kell távolítania a meszelés fő részét. Ezután a csempe tisztítása mosogatószerrel történik. A munka végén egy ecset vagy egy gumiragasztó segít a fennmaradó válások kezelésében.

Ragasztó- és tömítőanyag-ártalmatlanítás

 1. Ha ragasztóanyag nyomai vannak a csempe felületén, bármely oldószer vagy benzin segíthet. Az ilyen eszközök használata tökéletesen megszabadul a problémától.
 2. Az ammónia vizes oldata szintén nagyszerű segítő, elegendő ahhoz, hogy ragasztós foltokat permetezzen vele. Nedvesek és könnyen moshatók.
 3. A szilikon tömítőhelyeket először egy éles késsel eltávolítják. Ezután könnyedén eltávolítható benzinnel vagy fehér lánccal.

A fehér szellem segíti a csempe tisztítását a szilikon tömítőanyagból

Ha nem állnak rendelkezésre a gazdaságban, használjon ablaktörlőt, szilikon oldószereket vagy kerozint. A foltot áztassa ezekkel a termékekkel, és várja meg a tömítőanyag lágyulását, majd távolítsa el egy merev ecsettel.

A hab és a habarcs eltávolítása

 • Először vágja le a spot kiálló részét éles késsel;
 • majd a maradék elegyet acetonnal távolítjuk el.

A munkájában ne használjon puha rongyot, hanem merev kefét. Ezután a folyamat hatékonyabb lesz.

Annak érdekében, hogy a burkolólapok közötti fugázás ne romoljon a foltok és foltok eltávolításakor, meg kell védeni a varratokat. Ebben az esetben az ilyen eszközök jó asszisztensek lesznek:

 • hidrogén-peroxid;
 • epoxi festék;
 • mikroszálas ruhával.

A csempe közötti kötéseket hidrogén-peroxiddal kell kezelni. Ebben az esetben a gomba megsemmisül, és a varratok teljesen tiszták lesznek. A szerszámot akkor kell alkalmazni, ha a habarcs fehér, más esetekben nem ajánlott.

Epoxi festék védi a varratokat, tisztítás után, mert a sav könnyen elpusztíthatja a habarcsot.

Ammónia vagy ecetsav felhasználható a habarcs nyomainak eltávolítására

Annak érdekében, hogy a csempe legyen ragyogó megjelenésű, és ne lássa a foltokat, törölje alaposan egy mikroszálas ruhával.

A habarcs vagy mészkő eltávolításának egyik minőségi eszköze a következő:

 • fizetés a gyógyszertárból;
 • ecetsav.

Ha ilyen anyagokkal dolgozik, ébernek kell lennie, mert egyes csempefajták reagálnak velük és károsodnak. Ehhez kísérletet végezzen egy kis területen. Ha minden mosódik, folytassa.

Csempézisztítás kézi gőztisztítóval

Szeretne csempézni a folyosón vagy a fürdőszobában a javítás után csillogó tiszta? A fugázásról való tisztításhoz egy kézi gőztisztító hatékony eszköz. Ez segíti a csempe tisztításának befejezését, és majdnem új felületet teremt.

Jelentős hibák

Nem csiszolóanyagokkal tisztítható, mert karcos. A szín megváltozik, ha fehérítőt vagy ammóniát használnak a tisztításhoz. Az olaj alapú tisztítószerek megrongálják a mázakat.

A szappan használata plakkhoz vezet. Az ecetből és a vízből készült oldat alkalmas a szappanos habzás semlegesítésére, de annak hatását egy csekély csemperagón ellenőrizni kell, nehogy homályos legyen.

A tisztítólapok tisztítása szappannal és vízzel plakkot okozhat.

Veszélyes a különböző savak és a tisztítószerek összekeverése is, mivel kémiai reakció indulhat, és a csempe romlik. Ezenkívül kémiai mérgezés is lehetséges.

Karbantartási munka

A padlón lévő csempék szennyeződésének megelőzésére a bejáratnál a matrac segít. A védőbevonat pecsét alkalmazásával érhető el. Különösen segít megőrizni a habarcsot. Ez az intézkedés fontos a könnyű csempék a fürdőszobában, ahol a hatás a gomba és a penész elszíneződhet a padlón.

Védő padlószőnyeg

A "csempézett" emelet az idő próbáját és a külső destruktív tényezők hatását fogja megtartani, ha jól gondoskodik róla.

Ez segít:

 • forró tiszta víz;
 • az "öntőforma";
 • por, univerzális orvosság;
 • a habarcs eltávolításának eszköze;
 • ammónia.

Mire kell alkalmazni a javítás utáni takarításhoz, meg kell választania magának.

 1. Annak érdekében, hogy a cserép mindig tiszta legyen, elegendő 3-4 naponta 3-4 napon keresztül szappanoldattal meleg vízzel lemosni.
 2. A fürdőszobában a páratartalom mindig túl magas. A tisztítás után kezelje a csempe "Szerszámcsillapító" szerszámmal. Ezeket a lépéseket két havonta tartják. És megvédheti padlóját a penésztől és a penésztől.
 3. A por vagy az univerzális orvosság segít megőrizni a padlót.
 4. A gyógyszertárban vásárolt ammónia jó eszköz lesz, amely megóvja Önt a foltoktól való nehezen mosható anyagoktól. Csak néhány cseppet adjon a vízhez és törölje le a szennyeződést.

Ne feledje: a kesztyű és a légzőkészülék a különböző sérülésekről a megbízható védőfelszerelés.

Mire kell alkalmazni a javítás utáni takarításhoz, meg kell választania magának. A legfontosabb, hogy hatékony legyen, és elégedettnek kell lenned.

A tisztítás után a padlólap tisztítása: padlólap, alapozó porcelán csempe, tisztítás és mosás

A javítás után könnyen és gyorsan tisztítható a padlólap, ha ismeri a szakemberek tanácsát. A padlólap összetétele általában agyagot, homokot és alumínium-szilikátokat tartalmaz. A keveréket öntik és égetik. A pörkölés egyszeri és kétszeres, különböző hőmérsékleti körülmények között, pörkölés mázzal vagy anélkül. A nyersanyagok minősége és az égetési módszer határozza meg a kerámia burkolat típusát és felületét. A gyártási módtól, a kompozíciótól és a felülettől függően minden típusú csempe megköveteli a tisztítás és karbantartás egyéni megközelítését. Tehát, hogyan kell tisztítani a padlót javítás után? A kérdés egyszerű, és a válasz azt jelenti, hogy bizonyos ismeretek léteznek mind a kerámia lap felületéről, mind az alkalmazható eszközökről.

Mint minőségi lemosás a cserép után javítás

Kerámia csempe vagy csak cserép a modern belső a helyiségek, nélkülözhetetlen anyag, mert praktikus, kényelmes, tiszta és gyönyörű, a szoba tökéletes, tiszta megjelenést kölcsönöz. Az egyetlen dolog, ami nagyon ideges lehet, a csempe szennyezése a javítás után.

A kerámia csempe nem polírozható, félig csiszolt, polírozott, dombornyomásos és üvegezett.

A nyersanyagtól függően a felület reagálhat a kezelt felület kémiai összetételére, és közömbös lehet az agresszív szerek hatására. A klinker csempe extrudálással vagy nedves préseléssel van formázva, majd magas hőmérsékleten hosszú tüzelést alkalmaznak. A porcelán cserépet félszáraz préseléssel állítják elő, és ugyanúgy, mint egy klinkertégla, a porcelán csempe magas hőmérsékleten éget. Az ilyen típusú univerzális használatra és széles alkalmazásra szánt csempe, csupasz homlokzat, padlóra fektetve, a házak és apartmanok falain, a tájtervezésben stb.

Minőségileg mossa le a cserépet a javítás után, mind házi, mind megvásárolt megoldást

A javítás után, sajnos, a csempe szennyezett, és a szennyeződés lehet, hogy nem mossa a szokásos szappanos vízzel. Néha nagyon akut kérdés, hogyan lehet a javítás után tisztítani a csempe?

Csempe tisztítási módszerek:

 1. A megkötött ragasztó oldatot vízzel nedvesítik, amelyben ecetet vagy ammóniát feloldanak, majd mechanikus erőket alkalmaznak, bármilyen közműberendezés, például spatula, kaparó, csavarhúzó, stb. Felhasználásával vagy oldószeralapú vegyszerekkel.
 2. Az abszorbeált alapozót speciális termékekkel, például oldószerekkel, acetonnal mossák le, vagy friss alapozót használnak, majd csak segédeszközök segítségével tisztítsák meg.
 3. Ha a csempe cementcement, mész vagy vakolat szennyezett, akkor egyszerűen vízzel mossa le, de az epoxi habarcs esetében speciális epoxi oldószert kell vásárolnia.
 4. Építési por, a gitt először száraz ruhával, porszívóval tisztítható, azt javasoljuk, hogy csak vízzel vagy szappanos vízzel, citrommal, ecettel vagy üvegtisztítóval mossa le.
 5. A szilikon tömítőanyagot vagy festéket mechanikusan kikeményítették, vagy acetont vagy fehér lúg alapú oldószereket használtak.

A csempe sikeres tisztítása a szennyeződés típusának, a csempe felületi rétegének és megfelelő termék használatának megfelelő meghatározását tartalmazza, de a legmegfelelőbb módja a csempe minden típusának tisztításához megóvja a szennyeződés javítása vagy időben történő megtisztítása előtt.

Csempe a padlón: hogyan kell mosni javítás után

Az agresszív kémiai megoldásokkal szemben ellenálló kerámia burkolólapok azonban nagyon tartós kivitelűek, ezért óvatos hozzáállást igényelnek. Még akkor is, ha a kerámia burkolatok alatt minden látható piszkot eltöröltek, mindazonáltal a padlólapot először poros részecskékkel és látható szennyeződéssel kell tisztítani, majd szappanos vízzel mossák, és tiszta vízzel történő tisztításhoz fényt adjanak, Adjunk hozzá ecetet, citromsavat vagy ammóniát.

A padlólapok tisztításához többféle szerszámot is használhat, beleértve a mosdókat, sósavat vagy üvegtisztítót is

A kerámia burkolólapok a következő eszközök segítségével tisztíthatók:

 • Folyadékok fürdőszobák mosásához, amelyek több rétegben lévő elhelyezett foltokkal rendelkeznek;
 • Sózzuk fel a szennyeződést és nedvesítsük meg vízzel;
 • Sósav 5%;
 • Spray üveg tisztító;
 • A fogazott anyagot nedvesen és dörzsölje meg a foltra.

Ha a szennyeződés jelentős, akkor a használati utasítás elolvasása után tisztítószert kell használni. De ha mindent megpróbáltak, és lehetetlen tisztítani a csempe, akkor meg kell vásárolni egy speciális orvoslás egy adott típusú szennyezés, és mossa le a maradványokat a folt a megvásárolt készítmény.

Hogyan és mire kell mosni a primert porcelánnal?

Ha a porcelán csempe alapozóval van elkenve, és kellemetlen fehéres foltok maradnak rajta, akkor megtisztíthatók olyan háztartási vegyi anyagokkal, amelyek savakat tartalmaznak benne.

A praktikus eszközök lehetnek mosogatószerek a fürdőszobák számára.

Ha a szárítás utáni foltok újra megjelennek, akkor egy fürdőszobai tisztítószert kell alkalmazni, nedves ruhával kell lefedni és egy órán keresztül áztatni, majd alaposan törölni kell a szennyeződést egy merev ecsettel vagy mosogatószerrel, majd tiszta vízzel ki kell öblíteni és a szennyeződést gyorsan megszáradni.

Könnyű és gyors ahhoz, hogy a primer a porcelán kőből, rögtönzött mosószerek segítségével tisztítható legyen.

Az elfogyasztott, szárított alapozót nehezen cserje a porcelán kőből, javasoljuk, hogy a javítás során vegye figyelembe a következő óvintézkedéseket:

 • Fedjük le a porcelán csempe műanyag burkolattal vagy más védőanyaggal;
 • Törölje le a szennyeződést azonnal, ahogyan megjelentek, ne engedje, hogy átáztassák és kiszáradjanak.
 • Ha a csempe felülete nem polírozott vagy félig polírozott, akkor különleges védelemre van szükség.

A gyógyszert porceláncserépre kell felhordani, kemény szivaccsal dörzsölni a felület felett, majd tiszta vízzel öblítse le. Legyen figyelmes a kerámia csempe, és akkor nem kell mosni mindenféle vegyi anyagok.

Táblák elemeinek tisztítása javítás után

Amint a javítás befejeződött, minden rendben van, mindenekelőtt a csempék tisztításának szükségességét, amelyeket a helyiségekben, mind a padlón, mind a falakon helyeztek el. A csempézett matt cserépeket olyan termékekkel tisztítják meg, amelyek nem tartalmazhatnak szerves savakat és zsírokat, mert megsemmisíthetik a csempe felső rétegét, mert a felület porózus. A fényes csempe tisztításához ne használjon szóda és mosószappant, fém kefét vagy mosogatószert.

Ha a javítás után meg kell mosni a cserépet, akkor először készítsen tisztítószereket és speciális kesztyűt, hogy megelőzze a bőr károsodását.

A javítás után gondosan ellenőrizze a leginkább szennyezett helyeket:

 • Felület a varrat közelében;
 • Cementfoltok a csempe teljes felületén;
 • Fehér festék az alapozóból.

Ha motorcsempe, zománc vagy gyanta, gumi nyomok, viasz gyertyák érintkeznek a csemperaggal, eltávolíthatók egy nitrogén oldószerrel, acetonnal vagy terpentinnel. A normál állati vagy növényi olajokat marószódával lehet lemosni.

A tinta, mész, rozsda, cementdarabok és ragasztók eltávolíthatók a kerámia burkolólapokból savas szerekkel, például sósavval, oxálsavval stb.

Megoldások: hogyan kell tisztítani a padlót a javítás után (videó)

A csempe tisztításához nem ajánlott a súroló tisztítószerek használata, mert A csiszoló részecskék elpusztítják a kerámia burkolólapok felső rétegét. Vigyázz a csempeidre, gondoskodj róla, és sokáig gyönyörködhet róla.

Hogyan és mit takarítanak meg a javítás után: módok és eszközök

Hogyan kell tisztítani a cserép után a javítás - a kérdés, hogy érdeklődjön mindenki számára, akik szembesülnek a felújítása otthonuk. Néha ez a munka nem sok időt vesz igénybe, és elég csak törölni a csempe egy tiszta rongyot. Azonban a legtöbb esetben nem lehet komoly szennyezés nélkül kezelni, és a felület tisztításához mindenféle módszert kell használni.

Javítás után a burkolólapot alaposan meg kell tisztítani a habarcs- és ragasztós keverékmaradványoktól.

A szennyezés típusai

A csempe javításának folyamata során állandóan fennáll a veszélye annak, hogy valami nehezen tisztítható, vagy elkenődik. Fontos megvédeni a bevonatot a különféle szennyezésektől, de sajnos ez nem mindig lehetséges. Lehetőség van egy csempe kenésére mind a lefektetés során, mind egyszerűen a zónában végzett munkák során. A javítás utáni mosás és a választás módja az adott típusú szennyezéstől függ, gyakran:

 • ragasztó oldat;
 • habarcs;
 • épület por;
 • primer;
 • gipsz;
 • tömítőanyag;
 • mész;
 • festeni;
 • poliuretánhab.

Speciális szerszámok kereskedelmi forgalomban kaphatók a legmodernebb építőanyagok eltávolítására, de helyettesíthetők háztartási módszerekkel.

A csempe szennyeződése a legjobb, ha tiszta vízzel tiszta.

Ne feledje, hogy a fényes felület sokkal könnyebb tisztítani, mint egy porózus matt vagy domborított csempe. Gondoljunk bele részletesen, hogyan lehet megbirkózni a leggyakoribb szennyezéssel.

Építési por

Talán a leginkább ártalmatlan típusú szennyezés porosodik, jelenléte elkerülhetetlen a tõke és a könnyû kozmetikai javítás során. Javítás után a burkolólapot fel kell hagytuk a felhalmozott porrészecskékrétegről. Ebben az esetben a kérdés sürgetővé válik - a csempe tisztítása és a piszkos foltok eltávolítása anélkül, hogy károsítaná a bevonatot.

Először is ajánlott száraz ronggyal törölni a szennyeződést, ha lehetséges - vákuum a felületet. Tehát eltávolítja a por és a nagy részecskék fő rétegeit, amelyek károsíthatják a mázakat. Ha lehetséges, óvatosan tisztítsa meg a fűrészlapot fagyasztott felületekkel. Csak ezután lehet nedves tisztítást indítani a bevont felület végleges tisztításához.

Csempe mosásához a következő eszközök lehetségesek:

 • Szappanos víz. A legegyszerűbb, de nagyon hatékony módszer. Mosóport használhat.
 • Víz citrommal. Fényesvé teszi a fényes felületet és kellemes illatú.
 • Ecetet. Hígított vízben is. Megfelelő a szennyeződések megtisztítására, a fényes felület előállítása és védőfóliák létrehozása mellett.
 • Üvegtisztító. Egyszerű, kényelmes és hatékony eszköz, amely lehetővé teszi a szennyeződések eltávolítását és a foltok eltávolítását a felületről.

Alapozó szerszámok a csempe tisztításához az építési porból

Ragasztó megoldás

Ha a javítás után szükség van a kerámia burkolólapok ragasztására, ez komolyabb megközelítést igényel. Az alábbi lehetőségek közül választhat:

 • A puha megoldás eltávolítása. A legjobb megoldás a csempe tisztítására az oldatból az, hogy azonnal távolítsa el a felületről való érintkezést. Ehhez használjon egyszerű nedves ruhát és gumi spatulát.
 • Lágyítására. Ha a ragasztó már fagyott, akkor a cserép nehezebb lesz tisztítani. Először be kell nedvesíteni a foltokat vízzel, lehetőleg ecettel vagy ammónia hozzáadásával. Az aceton használható polimer keverékekhez, de fontos, hogy ügyeljen arra, hogy ne sérüljön a csempe.
 • Megmunkálás. Az oldat lágyítása után mechanikusan tisztítani kell. Ehhez használhat csiszolópapírt, penget, simítót, kapart vagy kemény szivacsot.
 • Kémiai expozíció. A ragasztó maradékot speciális oldószeres termékekkel lehet tisztítani. Minden egyes keverék típusához megfelelő anyagot találhat.

Súlyosabb eszközökre van szükség a ragasztó eltávolításához a kerámia burkolatból.

alapozás

Most fontold meg, hogy mit lehet mosni kerámia burkolólapok a primer után a javítás. Fehér foltok gyakran a padlólapon maradnak, mivel a falburkolat felszerelését a fektetés után végezzük. Ajánlatos védőfóliát elhelyezni a padlón, de nem mindig biztosítja a foltok 100% -os védelmét.

Ha az alapozó a csempere kerül, akkor a lehető leghamarabb tiszta vízzel kell lemosni. Amikor az anyag megszárad, megszilárdul és mossa, sokkal nehezebb lesz. Ehhez a következő eszközöket használhatja:

 • speciális oldószeres eltávolító;
 • aceton;
 • poliuretán hab;
 • friss alapozó.

Amint a folt lerövidül, megpróbálhatja tisztítani. Használhat speciális éles pengét is, amely eltávolítja a megszilárdult festék cseppjeit az üvegfelületekről.

Legjobb a mosogatómosó tisztítása előtt tiszta vízzel vagy oldószerrel edzeni.

habarcs

Egy másik aktuális kérdés az, hogy hogyan lehet a javítás után tisztítani a burkolólapot. Általában ez a fajta szennyeződés hasonló a ragasztó oldathoz, de sokkal könnyebb vele megbirkózni.

Távolítsa el a habarcsot közvetlenül azután, hogy az anyag felső rétege enyhülni kezd. Ez azt jelenti, hogy már megragadta, de még nem teljesen megszilárdult.

Annak érdekében, hogy a csempe a habarcsból tisztuljon, a javítás befejezése után azonnal fel kell nedvesítenie a csempe tiszta vízzel. Ez lágyítja a vékony réteg masztix és lehetővé teszi, hogy kell mosni, mint egy mész.

A habarcsot közvetlenül a javítás után sima vízzel mossuk, amint a felső réteg elkezd enyhíteni.

Kérjük, vegye figyelembe: ez a módszer csak a puha keverékekre vonatkozik.

Az epoxi fugázás sokkal nehezebb. Ha egy csepp tömeg ütötte meg a burkolatot, akkor jobb, ha nem önmagadat és a bevonatot kínoztad, és azonnal vegyél egy speciális epoxi oldószert, anélkül, hogy a habarcs eltávolítása nagyon nehéz lenne.

Ha a cserép sérülését nem lehet elkerülni, a hibákat további díszítéssel el lehet rejteni, vagy például körömlakkal borítva. A legjobb megoldás a film vagy maszkoló szalag használata piszkos javítások végrehajtása során, az ilyen helyzetek elkerülése érdekében.

Mi lehet mosni a csempe a fürdőszobában, hogy csillogjon?

Az ideális megoldás a fürdőszoba vagy a konyhai csempe befejezéséhez. Először is, lehetővé teszi, hogy vonzó és stílusos designt hozzon létre. Másodszor, a szennyezés könnyen eltávolítható a felszínéről. Harmadszor, ez az anyag ellenáll a nedvességnek és a hőmérséklet változásának. De az évek során a dekoráció elhalványult. A csempe mossa meg, hogy ragyogjon, háztartási vagy népi jogorvoslatok lehetővé teszik. És ezek, és mások - előnyeiket, hátrányait, az alkalmazás jellemzőit.

Háztartási vegyi anyagok

Modern háziasszonyok, hogy helyreállítsák a rendszert a házba, amelyet a boltban vásárolt alapok felhasználására használtak. Fő előnyük az egyszerűség és kényelem. Nem kell előkészíteni valamit előre, csak nyisd ki a sapkát és öntsön kis mennyiségű pénzt a szivacsra. A második pozitív minőség a hatékonyság. Ami a negatív oldalakat illeti, a jó, hatékony kémia meglehetősen drága és elégetheti a kezét, ezért nem biztonságos, ha gyermekek vagy háziállatok vannak a házban.

A következő csempeburkolók népszerűbbek:

Ezek az eszközök nem csak a szemek előtt oldják fel a szennyeződéseket, hanem 1-5 perc alatt visszaállítják a csillámot. Az alkalmazásuk módja azonos: hígítsunk kis mennyiségű mosószert vízben, alaposan áztassunk egy szivacsot vagy rongyot egy oldattal, majd terítsük át a csempefelületre.

Mosogatószer

Lehetőség van a konyhában és a fürdőben a csempék mosogatására is:

 1. Kisebb mennyiséget egy puha szivacsra szórjon.
 2. Nedvesítse meg kis mennyiségű vízzel, majd szorítsa meg többször, amíg habosodik.
 3. Szivaccse a falakat és a padlót, időnként öblítse le, és ismét szorítsa a tál gélt.
 4. Alaposan tisztítsa meg a felületet nedves, majd száraz ruhával a maradványok eltávolítása és a csempe csiszolása érdekében.

A tábla
Javasoljuk, hogy 1-2 csepp tál gélt alkalmazzon a szivacsra. A túlzott mennyiség sok hab keletkezését okozza, ami nagyon nehéz lesz a tisztítás után mosni.

Hogyan csillogni a csempe népi jogorvoslat?

Anyáink és nagymamáink nem sietnek, hogy a boltba menjenek a modern kémia vásárlására. A csempe vagy kerámia csempe mosásához rögtönözö eszközöket lehet. Ideálisan alkalmas erre a célra szappan, szóda vagy ecet.

A szappan természetesen minden háziasszony házában van. A higiénia, a mosás, valamint a csempe csiszolásához szükséges. Vegyen négy egyszerű lépést, hogy tökéletes legyen a konyhája vagy a fürdőszobája:

 1. Húzza át a rudacskát a rácson, hogy szappanos szalvéta legyen.
 2. Oldja fel kis mennyiségű vízzel, és keverje össze az egyenletes konzisztenciát.
 3. Óvatosan tisztítsa meg a csempefelületet a szerszámmal.
 4. Néhány másodperc elteltével törölje le a maradékot száraz, mikroszálas szöveten vagy flanellel.

A tábla
Javasoljuk, hogy erre a célra gyermekzuhany-szappant használjon, mert nem hagy foltokat. Elfogadható a folyékony szappan használata, de először kis mennyiségű vízzel kell hígítani.

Ha zsíros foltok vagy más összetett szennyeződések vannak a cserépen, akkor a szódabikarbóna gyorsan és festés nélkül eltávolítja őket. Egy további plusz, ez az élelmiszertermék antibakteriális hatást fejt ki.

Mit kell tennie, hogy csempe a fürdőszoba vagy a konyha ragyogott:

 1. Vegyünk egy kis mennyiségű szódát és óvatosan keverjük össze a kemény csomók elkerülése érdekében.
 2. Öntsük a port vízzel megnedvesített szivacsra.
 3. Óvatosan dörzsölje az eszközt a csempere, és hagyja 5-10 percig.
 4. Az utolsó lépés a maradék szóda száraz vagy nedves ruhával történő eltávolítása.

Tipp A szóda csiszoló tulajdonságú termék. Ezért szigorúan tilos intenzíven dörzsölni a fal felszínére, karcolásokhoz vezethet.

ecet

Egy másik nélkülözhetetlen eszköz minden háziasszony számára az ecet, amely szintén hasznos a tisztításhoz. Az ecetsav oldat tiszta és fényes lesz. Ráadásul a régi foltok ellen is jár.

Meg kell tisztítani a csempe a ragyogás az alábbiak szerint:

 1. Készítse elő a szórópisztolyt.
 2. Öntsön bele 9% -os ecetet.
 3. Hajtsa a terméket a csempe teljes felületére, és hagyja 5 percig.
 4. A csempéket tiszta ronggyal kezelje.

A tábla
Hosszú kesztyűt kell viselni a munka előtt, egyébként a kezek égése nem kerülhető el.

Citromsav

Az ecet alternatívája a citromsav. A port vízben hígítjuk, hogy ne maradjon kristály az alján, majd a szerszámot ugyanúgy alkalmazzuk, mint az ecetet.

Nem távolítja el a szennyeződést, a kréta a csiszoló alapelv természetes csiszolása. Az anyagot fel kell keverni és vízzel keverni, hogy homogén szuszpenziót kapjunk. Most vegyen egy kicsit egy szalvétára vagy szivacsra, és dörzsölje a csempeit és varratokat. Az ilyen polírozáshoz ideális eszköz egy egyszerű fehér papírlap. Ha elkészült, a maradványokat száraz ruhával kell eltávolítani.

Hogyan lehet tiszta összetett szennyeződéseket a csempe?

A válás ideális esetben az alkohollal és a vodkával szembesül. A felületeket tiszta formában dörzsölik, vagy előzetesen kis mennyiségű vízzel hígítják. Mint minden más esetben, a feldolgozás után törölje le a csempeit egy száraz ruhával. Érdemes megjegyezni, hogy az alkohol vagy a vodka csípős illata van. Ezért tisztítás után alaposan szellőzzön a helyiségben.

A konyhában gyakran megjelennek zsíros foltok, amelyeket nehéz eltávolítani. Küzdj a citromlé problémájával. A tisztítás előtt ajánlatos a gyümölcsből kivonni, hogy megtartsa előnyös tulajdonságait. Eszközök gondosan dörzsölje a szennyezett felületet, majd vízzel mossa le.

Alapvető feldolgozási tippek

Ha azt szeretné, hogy a csempe ragyogjon, javasoljuk, hogy megfelelően tisztítsa meg a tisztítást. A takarítószolgálat tapasztalt háziasszonyai és profi munkatársai lépésről lépésre részletes utasításokat dolgoztak ki, amelyek lehetővé teszik a kívánt hatás elérését:

 1. Megszabadulni nagy mennyiségű szennyeződéstől és alomtól. Például ha a fürdőszobában vagy a konyhában egy felújítás történt, az épületet csak a fejlesztő adta át, vagy nem volt általános tisztítás a szobában hosszú ideig.
 2. Távolítsa el a finom port. Ehhez használjon száraz ruhát vagy mini porszívót. Ne javasoljuk, hogy a por - mészmérleg és a zsírok veszélyesek legyenek az eszközzel szemben.
 3. A szennyeződést le kell mosni. A nehéz foltok, például a makacs rozsda vagy a tartós, zsíros betétek esetében egyedileg választják ki a termékeket.
 4. Miután sikerült megbirkóznia a foltokkal, csiszoljon egy csiszolót, szappant vagy más kompozíciót, hogy ragyogjon.

Megelőző intézkedések

A cserép vagy kerámia csempe olyan anyag, amely mindig ragyoghat. De vannak olyan tényezők, amelyek foltokat vagy foltokat okoznak rajta:

 • Nagyobb mértékben szennyezés van a tűzhelyen - por és korom miatt. Ezért minden főzés után nemcsak a munkaterületet, hanem a falburkolatot is tisztítani kell.
 • A házasság felbontása a csempe piszkos víz feldolgozásának következménye. Ajánlott a folyadék frissítése minden egyes mérő után.
 • Ha a tisztítás során tisztítószert használtak, alaposan meg kell mosni a felületről. Az ellenkező esetben szinte biztos, hogy csúnya válások lesznek.
 • A tisztítást csak tiszta ruhával végezze, és rendszeresen mossa le a folyamatban.
 • Hetente egyszer ajánlott nedves vagy száraz ruhával törölni a finom port a falakról és a padlóról.

A kedvenc csempe elveszítette a tulajdonságait, és már nem vonzó? Ne légy kétségbe! Számos népi és háztartási eszköz van, amely gyorsan megoldja ezt a problémát.

Ne veszítse el a cikket!
A link mentése vagy megosztása: