Legfontosabb > Tervezés

Hogyan kell tisztítani a csempe a fürdőszobában a vízkőből

Szürke foltok a vízvezeték és csempe felületén a fürdőszobában nem tűnnek nagyon szépnek, de vízkőnek nevezik őket. A tisztítás sok nehézséget és erõforrás-beruházást okoz, de tudva, hogy miért jött létre, nem pazarolhatja az idõt a tisztításra, hanem annak megelõzésére.

A vízkőképződés oka

Ismeretes, hogy a csapvíz, bár a lakosság belföldi igényeit szolgálja, de tele van különböző sókkal és mészel. Ezen elemek jelenléte a víz összetételében szükséges, különben veszélyes az emberi egészségre, ilyenek a mai technológiák. És a biztonság ára kalkulált a csempe felületén a fürdőszobában. A réteg sűrűsége eltérő lehet, minden a víz minőségétől függ - ha túl kemény, akkor a lerakódások nagyon gyorsan jelennek meg, és nehéz eltávolítani őket. A puha víz is raid, de sokkal könnyebb eltávolítani.

Mindenesetre a csempe mosása a fürdőszobában a vízkőből. Amint meglátod az első sávokat, kezdd el tisztítani őket. Ismeretes, hogy a felületeken és az anyagon lévő régi foltokat nehezebb eltávolítani, mint a frissek.

A mészkőzet kémiai összetétele

A boltok számos ipari szerszámot kínáltak. Segítségükkel gyorsan letisztíthatják a betéteket, eltávolíthatják a régi szagokat, megszüntethetik a baktériumok terjedését. Kellemes illatúak és tisztaságúak is.

Annyi ilyen kompozíció ellenére, hogy nem minden ember képes megtalálni a megfelelő cserépet a mosáshoz, és még inkább vásárolni. A keskeny irányítású keverékek ára nem mindig áll rendelkezésre, ezért a megmentés érdekében gyakran kapnak egyetemes eszközöket, amelyek minden típusú formáció ellen küzdenek, beleértve a gombákat és a rozsdát is. Használatukkal a mész is eltávolítható a fürdőszobai cserépből.

De fontos tudni, hogy a klór nem alkalmas mosogatásra, beleértve a vízkőzetet is. Ideális a fürdőkád peremének, belső felületének tisztítására, de a hatása alatt lévő csempe elszíneződhet, vagy fehér foltok jelennek meg. Mossa le őket, persze, nem fog működni. Emiatt a klór tartalmú készítmények nem alkalmasak a fürdő minden elemére. Fontos kiválasztani azokat az eszközöket, amelyek alkalmasak a plakk eltávolítására, különben sok mellékhatást kaphat.

Ezeket a célokat az is jobb, ha nem használnak porokat, mivel tartalmaznak csiszolóanyagokat. A folyékony vagy kémiai kémia előnyben részesítendő, és a legnépszerűbbek a következők:

 • Mr. Muscle;
 • Cillit;
 • Domestos;
 • Comet és más analógok.

Próbálja meg azonnal lemosni a keletkező vízkőzetet, amint észreveszi annak megnyilvánulását, a fenti kompozíciók használatával.

Népi jogorvoslat a mészkőhöz

A vegyipar képességeinek kibővítése előtt a háziasszonyok rengeteg problémával szembesültek sok problémával, hogy a csempék tisztítása a fürdőszobában a raidből otthon könnyű legyen. Ráadásul a népi gyógymódok gazdaságosabbak, alkalmasak a kémiai összetételre hajlamos allergiásokra és általában az emberi egészségre biztonságosabbak.

Szappanoldat

A csempék mosásához a fürdőszobában, és általánosságban a gondozáshoz egy egyszerű szappan oldat alkalmas. Ez a módszer ideális azok számára, akiknek sok ideje van, mivel ajánlatos a felszínt ezzel a vegyülettel minden második napon áttörni, mindig vízzel mosogatva és szárazra törölni. Az ilyen ellátás legalább fél órát vesz igénybe, de ha rendszeresen csinálod, nem fogsz félni egy mészmérettől.

ecet

Ha vízkő alakult ki, akkor a csempéket a fürdőszobában asztali ecettel mossa le, tisztítja a felületeket és fertőtlenítő hatást fejt ki. Ez a módszer hátránya - az ecetet alkotó savak a csempe közötti ízületek elpusztításához vezethetnek. Ezért helyezze rá a ruhára, és csak a csempe felületét törölje át, próbáljon meg nem érinteni az ízületeket. Ugyanakkor a kezeket kesztyűkkel kell védeni, és a feldolgozás után a lapokat vízzel kell mosni és száraz ruhával törölni.

Citromsav

A kátrányos fürdőköpeny eltávolításához a citromsav segít. Csak gondosan alkalmazza, mivel a kristályok károsítják a felületet. Annak érdekében, hogy ne karcolja meg a csempe, hígítsa a sav meleg vízben - hogy egy mérsékelten vékony megoldás, körülbelül egy evőkanál vizet 20-30 gramm. sav. Minden szennyezett területet törölje és vízzel öblítse le.

ammónia

A régi ragyogás és a ragyogás helyreállítása segít az ammóniának - híg egy evőkanál 2 liter vízben, permetezze vagy alkalmazza a kompozíciót a szennyeződés területére. 5-10 perc elteltével öblítse le, törölje át a felületet egy tiszta nedves ronggyal, majd végül törölje le.

Az ipari eszközök vagy az emberek tanácsának kiválasztásakor ügyelni kell a kefékre is. Semmi esetre sem használhat fémhálót, bár gyorsan eltávolítja a sztrájkokat. Használata után karcolások maradnak. Előnyös rongyok, melamin szivacs, amelyek a kristályok összetételében vannak, amelyek a víz nyomása alatt hab alakulnak ki. Ennek következtében ezek a szivacsok nem hagyják el a csíkot, és összegyűjtik az összes nedvességet, vagyis a száraz ruhával a végén nincs szükség. A fogkefe használata megengedett az ízületek tisztítására és a sár rétegek megszabadulására.

megelőzés

A gyakorlatban ellenőrizhető, hogy a problémát könnyebb megelőzni, mint megoldani. A mészes virágzás mellett ez a bölcsesség is igaz. Ezenkívül nem nehéz megfogalmazni a megelőző intézkedéseket - úgyhogy a plakett nem válik a falon lévő falak díszítésévé a cserépen, elegendő a felületek 1-2 alkalommal hetente mossa le. Nem szükséges agresszív vegyi anyagokat használni, még az egyszerű folyékony szappan is alkalmas megelőzésre. És az ásványi lerakódások megjelenését könnyen megakadályozhatja a helyek szappanos törlésével.

Rendeljen szabályt a falak és a csapok száraz ruhával történő törlése után, hogy megakadályozza a mész és a penész kialakulását, ami még nehezebb a harcban.

Így időszerű és kiváló minőségű takarítás takaríthat meg a további felesleges idő, pénz és erőfeszítéssel. És a fürdőszoba ragyog, és édes édességet!

Hogyan lehet mosni a csempe a fürdőszobában?

A fürdőszoba olyan helyiség, amely a tisztasággal és a ragyogással társul. Ez azonban nem minden esetben lehetséges. Sok háziasszony arra törekszik, hogy megtudja, hogyan kell tisztítani a csempeit a fürdőszobában a gomba és a plakett miatt, mivel ezek a szennyezőanyagok megzavarják a szoba teljes benyomását.

A szennyezés okai

Ahhoz, hogy megbirkózzon a csempe szennyezettségével, ismernie kell az esetek okait. Az árnyalatok ismeretében gyorsan visszaadhatja az eredeti megjelenést a kerámiákra. A fürdőszoba gyakran használ vizet, amelyben mész és különböző sók vannak. Amikor ezek az elemek a csempere esnek, akkor csíkot hagynak, később mészre fordulnak. A szennyezés ilyen jellegű felszámolása meglehetősen nehéz.

A gomba gomba következtében:

 • magas páratartalom;
 • a szennyeződések jelenléte a csempe között;
 • állandó érintkezés a csaptelep vízzel;
 • magas hőmérsékletnek való kitettség;
 • baktériumszaporítás;
 • a felület ápolásának figyelmen kívül hagyása.

alapok

A fürdőszoba csempe tisztítószereit számos üzletben értékesítik. A következő termékek népszerűek:

 • Cillit Bang kopaszodik a vízkővel, rozsdával. A speciális összetétel hozzájárul a zsír lebomlásához és vonzó fényes felülethez.
 • A Domestos segít a penész és az összes baktérium eltávolításában a fürdőszobában. A legalkalmasabb módja a permet használata.
 • Mr Muscle nem csak a mész- és szappanfoltok aktív eltávolítását, hanem a zsíros nyomok és csírák megszabadulását is segíti.
 • A Comet márkájú termékek széles választékát kínálja a fürdőszobai és egyéb helyiségek tisztításához. Permetezéssel gyorsan eltávolíthatja a plakkot, zsírt és szennyeződéseket.
 • A melamin szivacs a vegyi anyagok alternatívája. A szivacs melamin habból áll, amely áthatol a csempe pórusain, és megszünteti a plakátot és a szennyezést.

Sok háziasszony inkább házi jogorvoslatokat szeretne használni, amelyek szinte minden otthonban vannak. A legnépszerűbb a következő módszerek:

 • Az asztali ecet és a szódabikarbóna kombinációja. Ezek az összetevők 10 perc múlva eltávolítják a mészet és a sót. Az asztali ecet szódás nélkül segít nemcsak a szennyeződés kezelésében, hanem a csempe vonzó csillogásának is.
 • A citromsavval megszabadulhat a szennyeződéstől a cserépen. A felületet citromlével vagy citromsavval kell dörzsölni. Kezelés után a falat meleg vízzel törölni kell.
 • A kalcium harcol a mész, a gombák és a piszok. Ne feledje, hogy ez az anyag kellemetlen szagú, ezért a használat során tartsa be a biztonsági óvintézkedéseket. Ez a módszer rendszerint a csempe közötti ízületek tisztítására szolgál.

Ezek a népi módszerek, akkor gyorsan és fájdalommentesen a cserép eltávolítása különböző szennyeződések.

Hogyan lehet mosni a csempe a fürdőszobában, hogy ragyogjon?

Csempe - közös megoldás a fürdőszoba befejezéséhez. Úgy néz ki, drága és gyönyörű, nem igényel komplex ellátást. Azonban a javítást követõen, minden háziasszonynak van egy kérdése arról, hogyan kell tisztítani a csempe a fürdőszobában.

A szennyezés gyakori formái és ellenőrzése

Leggyakrabban a csempe a fürdőszobában szenved a vízkő. Ez a csempe felületén alakul ki, miután a víz ráér és kiszárad. A folyóvízzel végzett tisztítások ellenére továbbra is nehéz sók maradnak, ezek a szennyezés fő okai. Ezért minden hostessnek különböző módokon kell tudnia, hogyan kell tisztítani a vízkőzetet.

Fighting plakk

A plakettek tisztításának más összetettsége lehet, mivel egyes esetekben a fehéres betéteket kis területek képviselik, másokban a falak szinte teljes felületét fedik le.

A háztartási vegyi anyagok boltjában különböző plakk-eszközök találhatók, de nem mindenki engedheti meg magának, ráadásul sok nő szeretne természetes termékeket használni. Hogyan lehet gyorsan mosni a patina népi jogorvoslat segítségével:

 1. A citrom eltávolítja a mészet, és kellemes citrus illattal tölti be a szobát. Ha a szennyezés kicsi, akkor csak csípje le a megfelelő helyet egy kis szelet gyümölcs. Ha a szennyezett területek meglehetősen nagyok, akkor adjunk hozzá citromlevet vagy savat a vízhez, és kezeljük a felületet egy oldattal nedvesített ruhával.
 2. Hogyan tisztítsuk meg a szilárd betéteket? A szóda ecettel lágyítja a mészet. Alkalmazzuk a szódát a csempe, majd az ecet, akkor kémiai reakciót fog látni. Adjon neki néhány másodpercet a por elleni küzdelemhez, vegye le a szermaradványokat és a plakkot száraz ruhával.
 3. Az ammónia nemcsak eltávolíthatja a plakkot, hanem más összetett szennyező anyagokat is, beleértve az olajat is. Hígítsuk fel a termék egy részét a vízben, és oldja fel a cserépet.
 4. Sok háziasszony tudja, hogy a fehérítő a fürdő tisztításakor mentésre kerül, de sokan nem tudják megmosni a falakat. Ebben az esetben a biztonság fontos, ügyeljen arra, hogy kesztyűt használjon, ne kezdje el a tisztítást kisgyermekek közelében.

Amint láthatja, gondolhat arra, hogy miként takarítható meg a csempe anélkül, hogy felárat fizetne. Ha még mindig nem bízik a nemzeti tapasztalatokban, akkor vásárolhat egy speciális eszközt a mész betétek tisztítására. Között a népszerű márkák bocsátanak ki:

 • Az egyik legrugalmasabb eszköz az úgynevezett "Silt Bang". Képes eltávolítani a vízkőlerakódást, rozsdát, szappanos foltokat, miközben a csempe ragyogását biztosítja. Műanyag, üveg vagy rozsdamentes acél is használható. Egy 750 ml-es üveg ára körülbelül 400 rubel lesz.
 • A "Domestos" -ot megkülönböztetik a mikrobák megölésének képességével, ezért nemcsak a mész, hanem a penész is képes küzdeni a kezdeti szakaszokban. Egy 750 ml-es permet költsége 300 rubel.
 • "Mr. Muscle" is használható a plakk, a szappan terjedésének, a penész kis területének leküzdésére, de a hatalom alatt rosszabb a korábbi márkáknál. Ár: 260 rubel 0,5 literre.

Fontos! A tisztítószerek vásárlásakor vegye figyelembe a minőségét, mivel a hamis vegyi anyagok veszélyesek lehetnek az egészségre. Kedveli a nagy üzleteket, ellenőrizze a csomagolás minőségét és integritását, a címkék címkéit.

Tisztítsa meg a szerszámot

A fürdőkádban a második legnépszerűbb szennyezés a penész, és messze mindenki tudja, hogyan kell eltávolítani, különösebb erőfeszítés nélkül, ezért a leghatékonyabb módszereket fogjuk figyelembe venni. De mielőtt ezt meg kell mondani a gomba okairól:

 • Alacsony szellőzés, túl magas páratartalom a szobában.
 • Ritka rossz minőségű tisztítás.
 • Helytelenül helyezett csempe.
 • Antiszeptikus kezelés hiánya.

Fontos! A formát a kezdeti szakaszokban el kell távolítani, mivel a gomba belélegzése a szervezet számára veszélyes.

Szerszám eltávolító termékek

Ebben az esetben előnyben részesítheti a vásárolt vagy népi jogorvoslatokat. Az utóbbi előnye olcsó. Ezenkívül a polcon lévő háziasszonyok többsége legalább az alábbi palackok egyikét találja:

 • Bleach oldat. Hígítsa a terméket 1:10 arányban, tegye a csempere szórópisztollyal, tisztítsa meg a helyet ecsettel, és hagyja el. Ne feledje, hogy kesztyűben és maszkban kell dolgoznia.
 • Az ecet képes szinte mindenféle gomba elpusztítására. Öntse a permetezőbe, vigye fel a kívánt helyre, és hagyja el egy órát. A savat meleg vízzel le kell mosni, a csempe végén pedig törölni kell.
 • 3% hidrogén-peroxid használható falakhoz és csempékhez. Spray, hagyja, hogy a felület áztassa a terméket, majd ecsettel törölje le a formát, öblítse le a szennyeződés helyét vízzel.
 • A teafaolaj oldatát úgy készítjük el, hogy kiszámítjuk őket 1 tk. étert 200 ml vízhez, ez a tisztítószer nem mossa le.
 • Ammónia, vízzel egyenlő arányban hígítsuk fel a reagenst, tisztítsuk meg a felületet, távolítsuk el a maradék oldatot száraz ruhával.
 • Borax oldatot készítünk 1 tbsp arányban. borax 2,5 liter víz. Fontos, hogy az oldatot száraz felületen alkalmazzuk.

Most már tudod, hogy mossa meg a fürdőt a szerszámból, de az ilyen típusú szennyezés elleni küzdelem nagyon fontos, a megfelelő megközelítés és a biztonsági intézkedések.

A gomba tisztítására vonatkozó szabályok

A gomba spórái veszélyesek az emberi egészségre, ráadásul nagyon gyorsan terjednek, ezért azonnal cselekedni kell. Ha a kádban megjelenik a penész, használja a következő algoritmust:

 1. Érezze magát légzésvédővel és gumikesztyűkkel, a biztonság a legfontosabb!
 2. A kemény ecset elkezdi tisztítani a sötét foltokat, először mechanikusan meg kell szabadulnia a formációktól.
 3. Ha a gomba a csempe közötti ízületekhez jut, távolítsa el a fertőzött habarcsot. A legalkalmasabb módja egy speciális eszköz használatának.
 4. A tisztított felületet a választott szerrel kezelje, fertőtlenítőszert kell öntenie a varratokba.
 5. Hagyja a felületet megszáradni, használjon új habarcsot.

Fontos! A gombák megszüntetésekor a bonyolultság nagyon fontos, a spóráknak nincs esélyük arra, hogy megmaradjanak, különben újra terjedni fognak.

megelőzés

A penészt feltétel nélkül betegnek lehet nevezni otthon, és minden diagnózisnak meg kell előznie. Készíts néhány szokási szabályt, hogy a gomba ne legyen esélye:

 • A helyiséget jól fel kell melegíteni és szellőztetni kell.
 • Ügyeljen a csövek állapotára, időben javítsa meg a szivárgásokat.
 • Ne zárja szorosan az ajtót, a kis helyiségben légáramlás szükséges.
 • A dolgok szárítása közben az ajtót is nyitva kell hagyni.
 • Tisztítsa legalább hetente egyszer, használjon fertőtlenítőszereket.

Ezek egyszerű szabályok, amelyek segítenek elkerülni talán a legszörnyűbb és legösszetettebb szennyezést.

A csempe javítás után

Egy másik kérdés, amely gyakran eljut a tiszta házba, hogyan kell tisztítani a fürdőszobai cserépet a javítás után. Végtére is, vannak foltok a tömítőanyag és a szilikon, primer és a cement, egy egyszerű ecsettel nem tud megbirkózni itt.

 1. A szilikon vagy a ragasztó a legkönnyebb eltávolítani, mielőtt keményedne. Itt egy gumi spatulával fog segíteni. Ha nem volt ideje beállítani a megoldást, akkor használjon ecetet vagy ammónia oldatot, a legfontosabb dolog nem az, hogy a termék a csempe, akkor elrontani. A szennyezés lágyítására a hardverraktárakban értékesített speciális eszközöket is segíti. Lágyítás után használjon mechanikus kefét.
 2. A talaj vagy a cement is a legmegfelelőbb, ha megkövesedik. A keverék beállítása után acetont vagy speciális eltávolítót használhat. Egyszerű módja a cement lágyítására - egy kis friss tömegre ráhelyezzük a megoldás szétesése után, majd egy spatulával eltávolítjuk.
 3. Mossa meg a falak a habarcs lehet meleg víz, hogy ezt festés nélkül gyakran változtatni a vizet.

Videó: eltávolítjuk a ragasztó és habarcs maradványait egy csempéből:

Most már tudod, mennyire könnyű mosni a csempe a fürdőszobában különböző helyzetekben. De senki sem törölte az egyszerű tisztítást. Beszéljünk róla.

A csempe helyes

A csempe szépsége színében és fényességében rejlik, ezért a hostessek meg akarják mosni, hogy a felület fényes legyen, nincsenek foltok. Mint egy csempe mosása, amit már tisztáztunk. Itt megtalálja a felsorolt ​​eszközöket vagy a fürdőszobai tisztításra szolgáló speciális termékeket. Azonban érdemes megemlíteni, hogy a mai egyszerű eszközök, amelyek egyszerűsítik a munkát, megmentik:

 • Mikroszálas rongyok, bambusz szalvéták. Az ilyen textíliák könnyen felszívják a folyadékot, nem hagynak villit vagy csíkot, kiválóak a felület polírozásához.
 • A túlzott kémia nélküli melamin szivacsok könnyen megbirkózhatnak a háztartási szennyezők többségével, képesek lesznek tisztítani a varratokat, nem hagyják el a szappanfoltokat. A szivacsot az összetételükben lévő kristályoknak köszönheti. A víz hatására csekély tulajdonságú sűrű habbá alakulnak ki, ez egy csoda tisztább.
 • Univerzális tisztítószert készíthet, keverhet 100 ml hidrogén-peroxidot, 50 ml folyékony szappant és 1 csíkot. szódabikarbóna. Ez a megoldás nem éles szagú, könnyű antiszeptikus és kiváló tisztítószer.

A házigazda segítségére ma már nem csak háztartási cikkek jönnek, hanem olyan készülékek is, amelyek nem állnak meg. A boltokban speciális robotok találhatók, amelyek a falra és a szigorú útmutatások szerint mosogatócsempék vagy üvegek. Azonban nagyon költségesek, szeretnék többet mondani egy megfizethető és sokoldalú eszközről - egy gőztisztítóról.

A fő asszisztens - gőz

A gőz valóban az egyik legbiztonságosabb és legváltozatosabb tisztítószer. Nincsenek illat vagy kémiai elemek a készítményben, terhes nők és kisgyermekes családok használhatják.

A gőztisztító működési elve a nyomás alatti forró gőz szállítása, melynek következtében eltávolíthatja az alábbi típusú szennyeződéseket:

Ha röviden mondod, akkor gőzzel szinte mindent megtisztítasz, a fürdőben pedig a csempék, csapok, tükrök elhelyezése. Ezen kívül használhatja a készüléket szőnyegek, ruhák, gyermekjátékok, textilek számára.

Most már tudod, hogyan kell megmosni egy csempe festés nélkül, használva vagy nem használva speciális eszközöket, hogyan lehet polírozni és megbirkózni bármilyen szennyezéssel. Válassza ki a tetszetős és a zsebhez illő tisztítási módszereket, és csodálja meg a fürdőszoba tisztaságát.

Videó: hogyan lehet egyszerűen tisztítani a csempeeket a ragyogáshoz:

Hogyan lehet mosni a csempéket a fürdőszobában a raidből?

Az egyik legfontosabb probléma, amelyet minden háztartásnak a fürdőszoba tisztítása során szembe kell néznie, a csempe mésztől és rozsdától való hatékony tisztításával jár, anélkül, hogy egészségre ártana és a csempe felületének károsodása nélkül. Valójában a modern mosószerek többsége összetételükben különböző lúgokat és savakat tartalmaz, amelyeket a lehető legnagyobb gondossággal kell kezelni.

Ebben a cikkben fogunk beszélni arról, hogyan lehet megszabadulni a különböző szennyeződések egy csempe a fürdőszobában különböző eszközökkel. Tekintsük meg, hogy mi a népszerű módszerek, és melyek közülük a leghatékonyabbak és gazdaságosabbak. Végül is csak a megfelelő gondozás segít megőrizni a bevonatot tiszta és fényes hosszú ideig.

Különlegességek

A cserép vagy a kerámia burkolat tartós és nagyon tartós anyag, ezért nagyon gyakran használják a fürdőszobában történő befejezéshez. Megfelelő gonddal ez az anyag több mint egy tucat évig tart, és megtartja eredeti fényét és ragyogását. Ezenkívül az ilyen csempe előnyei között megjegyezhető:

 • hatalmas színválaszték és formák, amelyek lehetővé teszik, hogy a fürdőszobában bármilyen design megvalósuljon;
 • kiváló hőállóság, hőmérséklet, gőz, zsír, vegyszerek és kozmetikumok;
 • egyszerűség, egyszerű használat és tisztítás.

A szennyeződés megakadályozása érdekében rendszeresen tisztítsa meg a csempéket. A legtöbb háziasszony tudja, hogy először is a csempe felületén megjelenik a vízkőzet, amelynek oka túl nedves helyiség és kemény víz. Ezenkívül nem lehet elkerülni a rozsda és a penész megjelenését. Kevesen gondolkodnak róla, de a samponok, a zselék és a toalett szappanok, hogy mi is használjuk, hogy hagyjuk a jeleket a csempe.

Ha nem gondoskodik a csempe időben történő gondozásáról, akkor a felület elhalványul, kellemetlen barnás árnyalat jelenik meg, és a fekete penész minden nap egyre nagyobb lesz.

Az elkezdett szennyeződés, hogy lemosni egy cserép lesz sokkal nehezebb. Ez további erőfeszítéseket igényel, elsősorban pénzügyi befektetések formájában, és többször energiát és időt kell költeni a tisztításhoz. Ezért a megelőző intézkedések sokkal hatékonyabbak és kevésbé költségesek.

A szennyezés típusai

A csempék tisztítása előtt meg kell értenie a szennyezés természetét. Erre azért van szükség, hogy kiválasztani a megfelelő tisztítószert és annak használatának módját. A főbb anyagok a szennyezett anyagokat a fürdőszobában:

 • Lime virágzás - már említettük. Az előfordulás legfőbb oka az ásványi anyagokat tartalmazó vízcseppek. Különösen sok ilyen adalékanyag a forró vízben, ő gyakran fehéres jeleket és foltokat hagy maga után. Ha nem azonnal eltávolítják őket, akkor idővel a csempe felület sáros és durva lesz. Ezt követően megszabadulni ettől a makacs szennyeződéstől. A vízkő megakadályozása olyan puha törlőkendők alkalmazása, amelyek után azonnal törölni kell a burkolat felületét a fürdés után.
 • Mold a varratok és gombák - jelennek meg a nedvesség és a rossz szellőzés a szobában. A fürdőszobában ez a szennyezés nagy probléma. A penész és gombák nagyon gyorsan fejlődnek, és elsősorban károsak az emberi egészségre. Ezek a szennyezések úgy néznek ki, mint a sötét és még a fekete foltok. A feketék minőségi eltávolítása különleges szerszámokat eredményez, amelyek különböző savakat tartalmaznak. De ezeket a tisztító folyadékokat óvatosan kell kezelni, gumikesztyűt és arcmasszát kell használni, hogy megakadályozzák a káros gőzök belélegzését és légzését.
 • Rozsda - általában rossz minőségű víz miatt következik be. Különböző mosószerek segítenek eltávolítani. Sajnos szinte lehetetlen megakadályozni a rozsdát. Ezért csak rendszeres tisztítás és tisztítás segít a burkolat tisztán tartásában.
 • A javítás után nagyon gyakran előfordul, hogy a foltokat a homlokfelületen látják. Természetesen, amíg az anyag be van fagyva, gyorsan eltávolíthatja azt. De meglehetősen nehéz lesz egy szárított habarcsot tisztítani egy csempéből, különösen akkor, ha a felület megkönnyebbülési mintázata van. Jelenleg cementkötészeti anyagot és epoxigyantát használnak az ízületek tömítésére. Ezek eltávolítására speciális savalapú lágyítószereket használnak.

De annak érdekében, hogy megakadályozzuk az ilyen szennyeződés előfordulását, jobb a ragasztófelület ragasztása film és építőszalaggal a habzás kivitelezése előtt:

 • Tömítőanyag - a csempék repedéseinek és ízületeinek tömítésére szolgál. Szilikonból áll, amely tartósabb fogást biztosít. Ezért nagyon nehéz eltávolítani a tömítőanyagot a bélésről. Olyan helyeken, ahol a karcolások nem jelennek meg, éles kést használhat, melynek során gondosan meg kell vágnia az anyag kinyúló részeit. A csempe láthatóbb területeinek eltávolítására speciális kémiai vegyületeket, például oldószereket használnak, amelyek lágyítják a szilikont, majd a burkolat felszínéről törölhetők.
 • Néha a javítási folyamat során a salak a hegesztéshez juthat a csempere. A csempe felületén csúnya foltok jelennek meg, amelyek könnyen eltávolíthatók a mosogatótól, bármilyen mosószerrel. Ha üvegezett bevonattal rendelkezik, akkor a hegesztési foltok eltávolítása szinte lehetetlen. Ebben az esetben meg kell cserélni a sérült cserépet.

Mint látható, a fürdőszobában szinte bármilyen szennyezéssel szembesülhetsz. Csak meg kell szerezned a szükséges ismereteket, és bizonyos erőfeszítéseket kell tennie a jó minőségű tisztításhoz.

alapok

A fürdõszobában a ragyogásnak tetszett csempe nem csak professzionális mosószereket használhat, amelyek különbözõ kémiai vegyületeket és savakat tartalmaznak, hanem népszerû recepteket is. Otthon könnyen és gyorsan készíthet kiváló minőségű keveréket, amely gyorsan tisztíthatja a burkolatot és eredeti megjelenést ad.

Tekintsük a legnépszerűbbeket:

 • Az ecet és a szódabikarbóna szuszpenziója eltávolíthatja a szárított habarcsot a cserép felületéről. Ehhez az összetevőket ugyanolyan arányban kell keverni, és a keveréket a szennyezett felületre kell felhordani. Húsz perccel később, tisztítsa meg a csempe puha kefével és öblítse le vízzel.
 • A citromsav eltávolítja a vízkőzetet és fényt biztosít a felületre. Használhatja a préselt citromlé, friss citromsav vagy citromsav oldat (1 tk / pohár víz). Csak törölje le a piszkos területet, és 15-20 percig hagyja mélyebb ütés hatását, majd puha kefével és rengeteg vízzel alaposan tisztítsa meg a felületet. Ez az eszköz az egyik leghatékonyabb és gazdaságosabb otthon.
 • Távolítsa el a fagyasztott habarcsot, vízkőzetet és tömítőanyagot a folyékony ammónia (1 lb.l) és a víz (1 liter) segítségével. A folyékony ammónia helyett használhatja a fehér szellemet. Az elkészített keveréket a szennyezett bevonatra kell felhordni, 10-20 percig hagyni, majd bő vízzel öblíteni.
 • A hagyományos mosogatógéppel könnyebben megbirkózhat a könnyű szennyeződéssel. Ezt piszkos helyekre kell felhordani, negyed órán át hagyni, majd bő vízzel öblíteni.
 • A penész és a mikrobák megszabadulnak. Természetesen a szag egy kicsit kellemetlen, de ez az eszköz nagyon hatásos. A klórpor vizet kell hígítani, a kapott oldatot a csempere kell felhordani, figyelve a varratokat. Hagyjon mélyebb hatást 10 percig, majd törölje át a szennyezett területeket ecsettel, majd alaposan öblítse le vízzel.
 • A normál hidrogén-peroxid elősegíti a sötétített varratok fehérítését. Fel kell használni a felületre, hagyja 15-20 percig, majd gondosan tisztítsa meg a varratokat ecsettel és öblítse le bőséges vízzel.
 • A gőz tisztító segítségével megszabadulhatunk nem csak a mészkő méretétől, hanem alaposan meg is tisztíthatjuk a gomba és a penész varratát. Ez a készülék magas hőmérsékleten melegíti a vizet, hogy gőzt alakítson ki és megtisztítsa a felületet egy erőteljes sugárral. A nagy előnye, hogy a gőztisztító lehetővé teszi a kórokozók eltávolítását, így fertőtlenítve a felületet és a fürdőszobát egészben.

A fő szerepet játssza, hogy mennyire jól lehúzza a felületet a mosás után. Ezeket a célokat a puha mikroszálas törlőkendők vagy a bambusz törölközők használata előnyösebb. Ezek a szövetek nemcsak a felesleges folyadékot szívják fel, hanem tökéletesen polírozzák a csempe felületét.

Tisztítási módszerek

Természetesen a háziasszonyok többsége speciális tisztítószereket használ a fürdőszoba burkolatának tisztításához, amely bármelyik boltban megvásárolható. Az alábbiakban megnézzük a leggyakoribbakat, megmondjuk, hogy milyen szennyezésre hatékonyabbak, és milyen felülvizsgálatokkal rendelkeznek bizonyos eszközökkel:

 • Mr. Muscle ("Fürdőszoba szakértő"). A gyártó azt jelzi, hogy a szerszám tisztítja a szennyeződéseket, fertőtleníti a felületet, fokozza a ragyogást, nem hagy foltokat. A költségek 250 rubel. A felületre permetezővel történik. Az ügyfelek szerint az eszköz kerámia burkolatokat és varratokat, valamint vízvezetékeket is tisztít. Használata után valóban nincsenek foltok, a felület tiszta és fényes lesz. De a túl régi szennyezés nem képes megbirkózni. Csak a tisztaság napi karbantartására alkalmas. A kellemetlen, citromsavas kellemes citrus aromával jelzett mínuszok között.
 • Cilit Bang ("Antinalet + Shine"). A gyártó megjegyzi, hogy ez az eszköz küzd a vízkő, a rozsda, a szappanos foltok és a makacs szennyeződés ellen. A költségek 250 rubel. A palackon egy permet van a könnyű alkalmazhatóság érdekében. Az ügyfelek az egyik legjobb eszközt jelölik. Ezzel egyszerűen eltávolíthatja a bonyolult szennyeződéseket, nem csak a falon, hanem a padlón. Ehhez hagyja a terméket 5-10 percig piszkos felületen, majd bő vízzel öblítse le. A Cilit Bang segítségével könnyedén megtisztíthatja a dombornyomott burkolólapokat további erőfeszítés nélkül. A hostess megjegyzései közül kellemetlen éles szag volt.

Hogyan kell tisztítani a csempe a fürdőszobában

A fürdőszobában a hagyományos befejező anyag csempe. A csempe szépségét, praktikusságát, és ami a legfontosabb, a tartósságot nem vitatja. De mint a ház minden más, a csempe kellő figyelmet és állandó gondoskodást kell magának. Ellenkező esetben a szépség és a ragyogás nem látható.
A szőrtelenítés rendszeres eljárás.

Hogyan kell tisztítani a csempe a fürdőszobában a plakett

A csempe tisztításához a fürdőszobában szükség van egy meleg szappanoldatra vagy bármilyen termékre agresszív savak és csiszolóanyagok, ecet vagy ammónia, gumi kesztyű, lágy szivacs, régi fogkefe, mikroszálas törlőkendő.
Az eljárás nem igényel sok időt az alábbi szabályok szerint:

 • a csempe meleg szappanoldattal kezd mosni. És én, alulról indulva;
 • egy csempe egy szivaccsal törölgetjük, miután előzőleg ammóniával vagy ecettel nedvesítettük;
 • törölünk egy csempe, felülről.

Minden. A fürdőszobában levő csempék hetente fél órára elegendőek ahhoz, hogy a csempe ne fakuljon, és a szoba megjelenése esztétikai élményt nyújt.

Tiszta mészkő csempe a fürdőszobában

A fürdőszobában lévő mészkövek a kemény vízben lévő magnézium- és kalciumsók következményei. A mész betétek kellemetlenek, mert a fürdőszoba elveszti megjelenését. A csempe már nem ragyog, homályosodik. A mészkőlapok tisztítására szolgáló eszközök bármely háztartási vegyipari boltban megvásárolhatók, de a régi bevált módszerek közül senki sem törölte. És mivel a csempe tisztítása házilag készített termékekkel nem rosszabb, mint a tisztítási teljesítmény kémiai eszközökkel, akkor miért kell fizetni, ha minden a közelben van.
Mi cselekszünk:

 • Menj a konyhába, nyissátok ki a dobozt fűszerekkel, és vegyél egy üveg ecetet. Egy üveg szabályos, 6 százalékos asztali ecetet.
 • Az egyszerű használat érdekében öntsön ecetet egy spray palackba.
 • Spray az ecetet a csempe, nem elfelejtve a csempe ízületek.
 • Várjuk. 3-5 percen belül a sav hatása a vízkőre történik.
 • Vegyünk egy puha kefét vagy rugalmas szivaccsal és távolítsuk el a lágyított üledéket.
 • Mossa meg a csempe tiszta vízzel.
 • Törölje száraz ruhával, lehetőleg mikroszálas anyaggal. Ez a szövet teljesen felszívja a nedvességet, és nem hagyja el a csíkot.

A csempe tisztításának folyamata ezzel az eszközzel az ecetet nemcsak a vízkő eltávolítja, hanem szagokat is szüntet a fürdőszobában.

Tisztítsa meg a fürdőszobában lévő csempe szappannal

Mi ez a szappanos virág? Végtére is, egyikünk sem, kifejezetten szappan csempe a fürdőszobában. Miért alkalmazzák a csempe, mint egy szappanoldat?
Káddal vagy zuhanyzóval szappant vagy gélt használunk, samponokat és balzsamokat használunk. Mindezek az eszközök megtisztítanak bennünket, forró vízzel keveredve, elpárologtak és a fürdő falaiba egy láthatatlan vékony szappanréteg formájában telepedtek le. A rétegek rétegződnek egymáson és idővel, megfigyelhetjük, hogy a csempe áttetszővé vált, elveszett csillogás, kissé szürke. A fürdőszoba csempézett felületének rendszeres tisztítása lehetővé teszi a szappanos maradványok megszabadulását minden probléma nélkül, de ha nem sokáig mossátok meg a csempéket, akkor a tisztítás nehezebb lesz.
Vegye fontolóra a szappanbordák eltávolításának lehetőségeit:

 • Szintetikus mosószer. Igen, a szintetikus kémia kiváló munkát végez a csempékkel. Ehhez vegyen egy kis vödröt, öntsön meleg vizet és oldjon fel egy folyékony mosogatószert (egy pohár). Tegyen egy szivacsot csempézett felületre. Körülbelül fél órát várunk. Az oldatot tiszta vízzel le kell mosni. Törölje le a cserépet.
 • Szódabikarbóna, ecet és ammónia. Egy másfél liter vízzel hígítsuk fel az étkezési szódát 7 evőkanál, adjunk hozzá 4 evőkanál ecetes ecetet és 5 evőkanál salamoniát. Keverjük össze jól a szóda feloldásához. Az oldatot öntsük a spray palackba, és permetezzük a készítményt nedves csempere. Körülbelül fél órát várunk. Öblítse le a cserépet a cserépről meleg vízzel és törölje le száraz ruhával.

Hogyan kell mosni a gomba a csempe a fürdőszobában

Meg fogsz lepődni, ha megtudja, hogy minden szobában jelen van a penészgomba. A kérdés csak fejlesztésük. A szabad szemmel láthatóvá váló gomba kolóniájának kialakításához melegségre és magas páratartalomra van szükség. Mindez rengeteg a fürdőszobában. Egyszer nedves felületen a penészgombák elkezdenek kifejlődni, és ugyanakkor kis feketék vagy zöldes foltok teljes gömbölyékei.
A penész veszélyes, mert az illékony anyagokat kibocsátja az emberi szervezetbe a légzőrendszeren keresztül, és asztmát, dermatosist és allergiás reakciót okozhat.
A gomba teljes eltávolítása a fürdőszobából, alkalmazzon átfogó intézkedéseket:

 • kiküszöböljük a fürdőben a fokozott páratartalmat. Vizsgálja meg a szobát a víz felhalmozódási helyeinek azonosítására. Távolítsuk el a pocsolyákat okozó szivárgásokat. Ideális esetben, ha a fürdőszobában szellőztetés történik, ha nem, akkor kapcsolja be a ventilátort, és hagyja nyitva a fürdőszoba ajtaját.
 • ne szárítsa meg a dolgokat a fürdőszobában.
 • közvetlenül megszabadulni a gomba.

Válasszon egy módszert a penész megsemmisítésére: népi módszer vagy tisztítás speciális antiszeptikus.
Mindenesetre minden olyan megoldás, amely eltávolítja a gombát, nem biztonságos, ezért viseljen kesztyűt, és a penész nagy füleinél fogva nem tehet légzőkészüléket.

Így, hazai jogorvoslatok és módszerek, jobban megfelelnek a kis sérülések a gomba.

 • Hidrogén-peroxid. Egy antibakteriális hatóanyagot egy spray palackba öntünk, vagy egy szivaccsal jól impregnáljuk és az érintett területeken a csempe és a csempe közötti ízületekre alkalmazzuk. Hagyja megszáradni, átmegy egy merev ecsettel, és mossa le vízzel.
 • Ecetet. Ecettel, valamint hidrogén-peroxiddal dolgozunk.
 • Soda szóda. A szódabikarbónát vízben (6 evőkanál 1 liter vízre) tenyésztjük, majd a csempe feldolgozásához használjuk a szivacsot.
 • Háztartási eszköz klórral. A klórtartalmú anyaggal áztatott szivaccsal, a csempe és a varratok között koptatjuk. Húzzon egy merev ecsettel, és jól öblítse le vízzel.
 • Ammónia. 1: 1 arányú vízzel van részünk, permetezzük, vízeket mosunk. A mélység tökéletesen megbirkózik a csempe gombájával, de nem távolítja el a formát a csempe közötti varratokból. Óvatosan kezeljük az alkoholt, a fürdőszobába vezető ajtóknak nyitva kell maradniuk, mivel az éles szag szédülést okozhat.

A gomba 10 cm-es térfogatú telepei nem pusztíthatók el népi jogorvoslat révén. Ebben az esetben szükség van agresszív fertőtlenítő oldattal történő tisztításra. A hardverraktárakban olyan speciális eszközöket talál, amelyek megsemmisítik a penészt:

A fertőtlenítőszer használata előtt gondosan olvassa el a palackra vonatkozó utasításokat.
Miután megszabadulni a gomba, továbbra is fenntartani a tisztaságát a csempe, és akkor nem penész nem félnek.

Hogyan kell lemosni a raidet a fürdőszobában - az öt leghatékonyabb népi módszer

A fürdő felületén lévő plakát elkerülhetetlen jelenség, amelyet minden hostessnek szembe kell néznie. Általában nem nehéz megszabadulni tőle, azonban ezt a folyamatot bölcsen kell megközelíteni, különben nem csak a só és ásványi lerakódások, hanem a vízvezeték szerelvények is megszabadulnak. Ezért ebben a cikkben megmondom, hogyan és mire kell mosogatni a fürdőt és más felületeket a rögtönzött raidről rögtönzött eszközökkel, hogy ne rontsák el a vízvezetéket.

A fürdő raidja nem vonzó látvány.

Honnan származik a raid

Közvetlenül tudomásul veszem, hogy a plakett megjelenésének megakadályozása szinte lehetetlen, mivel a megjelenés fő oka a víz elpárolgása, ami kölcsönhatásba kerül a szappannal. Igaz, hogy még önmagában a csapvizet is hagyja patinát, mivel nagy mennyiségű mechanikai részecskéket és sókat tartalmaz.

A víz kiszáradása után mindezek az ásványi anyagok és egyéb elemek szürke virágzás formájában helyezkednek el a felszínen. Ha a víz vasban gazdag, akkor a narancsszínű narancs színét is festheti. Ennek eredményeképpen egy hófehér fürdőszoba nagyon rövid idő alatt egy csúnya "sauromalin" színtartályt válik át.

A keverőben és más felületeken mész betétek jelenhetnek meg.

Természetesen minden használat után törölheti a fürdőt egy száraz ruhával. Ebben az esetben hamarosan nem látja a raidet. Azonban lehetetlen nyomon követni a felszínre eső összes cseppet, ezért előbb vagy utóbb még mindig szembe kell nézni az üledékek eltávolításának szükségességével.

Jelenleg számos háztartási vegyi anyag van, ami hatékonyan tisztítja mindkét típusú plakettet. A legtöbb készítmény savas alapú, ezért nagyon mérgező, és égési sérülést okozhat, ha érintkezésbe kerül a bőrrel. A por termékek környezetbarátabbak, azonban a vízvezeték felületét karcolják meg, aminek következtében fokozatosan elveszíti eredeti vonzó megjelenését.

Ezért mindenféle "népszerű" eszköz nagyon fontos a mi korunkban.

A vízkő eltávolítása

Először is fontolja meg, hogyan kell tisztítani a fürdőt a mészméről. Ehhez használhatja a következő népi jogorvoslatokat:

A vízkő eltávolításának leghatékonyabb népi módszerei

Az alábbiakban elmondom, hogyan lehet megszabadulni a szennyezéstől mindezen módokon.

1. módszer: táblázat ecet

A vízvezeték felületének legegyszerűbb módja a 6% -os asztali ecet használata. Ezt a következőképpen használhatja:

 1. Öntse hígítatlan ecetet egy permetezőpalackba, például néhány tisztítószerből;
 2. majd szórja az ecetet a fürdő szennyezett területére. A nagyobb hatékonyság érdekében ecsettel "táncolhat" a tetején, de nem túl kemény ahhoz, hogy ne karcolja meg a bevonatot;
 3. Ezután a felszínt fél órára vagy akár egy órára kell hagyni. Ugyanakkor győződjön meg róla, hogy a felület nem volt ideje kiszáradni. A kompozíciót rendszerint 15 percenként kell alkalmazni;
 4. a megadott idő elteltével tisztítsa meg a felületet ecsettel;
 5. szükség esetén az eljárást meg kell ismételni;
 6. a befejezése a vízvezeték kell öblíteni vízzel.

Ez a módszer alkalmazható a csempere. Az egyetlen dolog, mielőtt a csempe mosás a fürdőszobában a raid, mossa meg szappanos vízzel nyílt hozzáférés közvetlenül a mész.

Ha nagy mennyiségű plakk gyűlik össze a lefolyónyílás közelében lévő területen, ahogy gyakran van, dugja be a dugót, és öntsön egy pohár ecetet a fürdőbe, amely körülbelül 40 fokos hőmérsékletre melegszik. Az ecetet egyik napról a másikra kell hagyni, majd a szennyezés valószínűleg eltűnik.

2. módszer: Citromsav

A citromsav jó alternatíva az ecethez. Fő előnye a kellemetlen szag hiánya. A felület tisztítását citromsavval végezzük a következők szerint:

 1. oldjon fel egy evőkanál citromsavat egy pohár vízben. A szemcséknek teljesen feloldódniuk kell, különben megkarcolhatják a fürdő felületét;
 2. permetezővel vagy szivaccsal, az oldatot a szennyezett területekre, és várjon 10-15 percet;
 3. Ezután mossa be a szivacsot a megoldásba, és dörzsölje be a saját kezével. Ennek eredményeként a felületet a szeme előtt megtisztítják;
 4. Végül öblítse le a fürdőt vízzel.

Meg kell mondanom, hogy a citromsav tökéletesen eltávolítja a szappanos lerakódásokat. Ezért egy oldatban nedvesített szivaccsal "sétálhat" az egész fürdőben.

A fotósütő szódában

3. módszer: szóda és mosópor

Egy másik hatékony detergens a következő összetevőkből állhat:

Mint a mosogató csempék mosása a raidből: 7 hatékony eszköz

A fürdőszobában a tisztaság és a higiénia kapcsolódik, ezért a rend fenntartása itt is elengedhetetlen. Ebben a nehéz ügyben tanácsunk hasznos lesz számunkra, mint hogy tisztítsuk meg a csempét a raidből.

Általános ajánlások

A fürdőszobában lévő falak és padlók folyamatosan nedvességnek vannak kitéve. A csempe nem csak a tiszta vizet, hanem a különböző termékek a kozmetikai arzenál, szennyeződés, zsír felhalmozódik fokozatosan. A legszörnyűbb ellenség egy fehér mészhéjú réteg, amely idővel megszilárdul és gyakorlatilag összeolvad a csempezel.

A "katasztrófa" megelőzése érdekében kövesse a szabályokat:

A mosdólapokat rendszeresen, a látható szennyeződés megjelenése nélkül kell tartani.

A daru közelében lévő terület érzékenyebb a mészkő és a rozsda kialakulására.

A falat, amelyen a zuhany vagy a kád található, tisztítani kell a zsírlerakódásoktól.

Ne felejtse el rendszeresen tisztítani vagy teljesen frissíteni a habarcsot a burkolólapok között.

Figyelembe kell venni a tisztítószerek tulajdonságait, hogy ne rontsák el a bevonatot (például a fehérítő nem alkalmas sötét és világos csempékre).

Melamin szivacsot vagy rendszeres habszivacsot használhatunk. A fém kefe helyett használjon szintetikus vagy természetes luffa-luffa. Annak érdekében, hogy dörzsölje a csempe, a legjobb, hogy egy rongyból készült gyapjúszál vagy mikroszálas - nem hagynak mögött por és foltok.

Ne próbálja meg megtörni a mészkőt a cserépből - károsíthatja a felületet.

A tisztítás során használjon maszkot a kémiai füstök és kesztyűk védelme érdekében, hogy a bőr biztonságban és hangzást biztosítson.

A tisztítás eszközei az utasításoknak megfelelően és gyermekektől távol! A közvetlen napsugárzás és a magas hőmérséklet tilos, mert ez tüzet okozhat a háztartási vegyi anyagokban.

Top 7 csempe tisztító

A csempe tisztításához több tucat különböző összetételű és eredetű alapok. 7 olyan legnépszerűbb megoldást kínálunk, amelyek alkalmasak a mész és más szennyeződések megszabadulására.

Háztartási vegyi anyagok

A legegyszerűbb és legnyilvánvalóbb lehetőség a kerámia burkolólapok mosására szolgáló speciális mosószer megvásárlása. Leggyakrabban különböző savakat és fehérítőt tartalmaznak. A permetezők és a gélek cserére alkalmasak, de jobb, ha nem használnak porokat és pasztákat csiszolószemcsékkel, hogy ne károsítsák a csempe fényes felületét.

A fényes csempe fényes felületén szórásokat használhat a szemüvegek tisztításához. Ezek olyan savakat tartalmaznak, amelyek szinte bármilyen plakkokat feloldhatnak. Ezenkívül az alkohol fertőtleníti a felületet és ragyog.

Mosóoldatot is készíthet mosópor, gél étel, kút vagy mosodai szappan alapján. Ezek a szerszámok tökéletesek a fürdőszoba heti tisztítására.

A háztartási vegyszerek hiánya - összetétele. Néhány összetevő mérgező és veszélyes a bőrre. Egy másik hátrány: nem minden gyártó jelzi a címkén a valódi információkat. Jelentős összeget fizethet egy olyan eszközért, amely megígéri, hogy a régi raid falát megtisztítja 1 alkalmazásért, de valójában nem lesz csoda.

Ha nem tudja, melyiket szeretné, nézze meg a Silite, Express Gel és Faberlic összehasonlító videót:

ammónia

Az ammóniát nem csak arra késztetik, hogy felébredjen az ember ájulásból, hanem hatékony eszköze az ablakok és csempe mosásához. Az ammónia ammónium-klorid (ammónia) 10% -os oldatát tartalmazza. A csípős illat erőteljes kipufogást vagy jó természetes szellőzést igényel, ami nem mindig lehetséges a fürdőszobában.

A munkaoldat elkészítéséhez fel kell oldani az ammónia egy sapka vizes medencéjében. A felületet ronggyal kezeljük és egy idő után tiszta vízzel mossuk.

fehérítő

A fehérítő por is nem büszkélkedhet kellemes szaggal, de erős fehérítő és fertőtlenítőszer. Nemcsak a falakat, hanem a csempézett padlót is mossa, hogy elpusztítsa a baktériumokat és a gombákat a varratokon.

A fehérítőport por, tabletta formában, vagy speciális szerszámok, például fehérség formájában tartalmazzák. Ebből vizes oldatot készít, amelyet minden piszkos felületen és vízvezetékben mossanak. Ezután tiszta vízzel kell lemosni a maró réteg és a kellemetlen szag eltávolítására.

Soda Ash

A fehér csempék esetében a szóda hamu ideális. A felület tisztítására és fehérítésére használt technikai por. A vízkő és zsír mellett a szóda tökéletesen megtisztítja az ízületeket a csempe között.

Ne felejtsük el, hogy a szóda csiszolóanyag, ezért a szorgalmas súrlódás karcolásokhoz vezethet a csempe felületén.

Citromsav

Ha összetévesztik a fent említett termékek néhány kellemetlen szagával, vagy megpróbálják a legtermészetesebb tisztítószereket használni, figyeljen a citromsavra. Ezek a savak biztosítják a plakk feloldódását a cserépen.

A fürdőszoba tisztításához használhatja:

 • egy szelet citrom;
 • sajtolt citromlé;
 • citrom oldat.

Dörzsölje a piszkos helyet a csempe kútján, és hagyja egy ideig, amíg a sav dolgozik. Citrommal visszaadhatja a fényt a felületekre, beleértve a vízvezetéket. Egy másik szép bónusz a friss aroma a fürdőszobában. De ha citrusfélékre allergiás vagy, akkor óvatosnak kell lennie ezzel a gyógymóddal.

ecet

A citrom talán nem lesz kézben, de minden konyhában biztosan vinék. Az ecetsav egy másik univerzális népi jogorvoslat a fényes felületek tisztítására.

A csempe lemosásához ecetet vagy esszenciát használhat. A sav különböző koncentrációja miatt fontos a vizes oldat megfelelő hígítása. Ha régi keményített szennyeződéssel rendelkezik, de védőkesztyűk jelenlétével, akkor tiszta lényegre kenje a problémás területet. Vegyük azonban figyelembe, hogy egy ilyen koncentrátum befolyásolhatja a csempe színét. Javítani kell a színes felületeket gyengébb megoldással, hogy ne kelljen cserélnie a bélést ilyen tisztítás után.

Az ecetnek nincs kellemes illata, ezért jól szellőztesse a szobát. A szag semlegesítésére egy textillágyítóval vagy ammóniával (természetesen jobb választani az első opciót).

Meg kell erősíteni a tisztító hatást, ha összekevered a szódát, ecetet és hidrogén-peroxidot. Ez a keverék alkalmas a sárga lapos felületek és a csempe közötti varratok fehérítésére.

Gőz tisztító

Régi piszok, plakett a csempe a fürdőszobában, a konyhában vagy a folyosón tisztítható gőzzel. Ez a készülék egyszerűen működik: a vizet a párologtatás hőmérsékletére melegítik, a speciális fúvókák irányítják a gőzt a kezelendő felületre, és a magas hőmérséklet és nedvesség hatása alatt a film szó szerint "megolvad".

A gőztisztító nemcsak a mész eltávolítására szolgál a csempe, hanem a gomba és a penész varratainak tisztítását is lehetővé teszi. Ezenkívül gőzzel fertőtleníti a felületet, amely segít megóvni a fürdőszobát a penész megjelenésétől a közeljövőben.

Ha rendszeresen mossa le a csempe ezeket az eszközökkel, tiszta lesz. Egyébként lehetőség nyílik a kristály mosására szolgáló eszközök elfogadására. A kiválasztott termékek nem csak a szennyező anyagokat távolítják el, hanem fertőtlenítést is biztosítanak, de ne felejtsük el a vegyi anyagokkal végzett biztonsági intézkedéseket.

A vízkő okozta okok, a csempe eltávolításának leghatékonyabb és legnépszerűbb eszközei

A csempe plakkja gyakran megjelenik, különösen a magas páratartalmú helyiségekben, például a fürdőszobában és a WC-ben. Nem mindig könnyű tisztítani a csempe a fürdőszobában a vízkőből, mindez a szennyeződés mértékétől és a csempe felületi jellemzőitől függ.

Mi a vízkő és az oka

A fürdőszobában és a WC-ben lévő vízvezeték és csempe rendszeresen érintkezik a vízzel, amely mész és só telített. Idővel ezek az ásványi lerakódások felhalmozódnak a felületeken, és plakkévá válnak, ami kalcium-karbonát. Minél nehezebb a víz, annál gyorsabban felgyülemlik az ásványi lerakódások.

A fürdőben lévő mész betétek nemcsak a felületek megjelenését károsítják, hanem károsítják őket. A szennyezés oka a rossz vízminőség és a mosdatlan szisztematikus tisztítás. De még a rendszeres cserépmosással is használhatatlan a probléma megoldása, ha a keverők szivárognak. A fürdőszobai felületeket folyamatosan befolyásolja a nedvesség elpárolgásának folyamata, ezért fontos, hogy az ajtó mindig nyitva legyen, amikor csak lehetséges a szoba szellőztetése.

A plakett megjelenésének oka a hely magas páratartalma, így a zuhanyzás után szárazra kell hagyni a felületet.

A különböző felületek tisztításának árnyalatai

A csempe gondozásának nehézsége abban rejlik, hogy a fürdőben lévő vízkőzet bármilyen anyagból felszíneket képes megütni. Ezért a probléma megoldásának módja az anyag jellemzőitől függ. Leggyakrabban fürdéskor a következő anyagokat használják:

Tisztítás a csempe a fürdőszoba, a kerámia, a legegyszerűbb. Leggyakrabban a mész keletkezik az interstitialis térben. A szennyeződés eltávolításához olyan folyékony vagy krémes készítményeket használjon, amelyek nem karcolják meg a bevonatot.

Akril - olyan anyag, amely különös gondot igényel. Elkényeztethető, ha kábítószereket, porokat, erős kémiai megoldásokat alkalmaz.

A műanyag és az üveg nem igényel gondos karbantartást. Mossa csempe a fürdőszobában lehet házi szerszámok, és még a szappanos víz. Az agresszív tisztítószereket csak fejlett esetekben szabad használni.

Hogyan lehet eltávolítani a vízkő a fürdőszobában

Távolítsa el a szennyeződést a csempe lehet otthon. Ha meg kell tisztítani a cserépet, jobb lágy szivacsokat és olyan termékeket használni, amelyek nem tartalmaznak sósavat. A kemény kefék megkarcolják a felületet, és a sav erodálja a bevonatot.

A por tisztítószer eltávolítja a mosdót a fürdőszobában, de karcolja is a burkolatot. A csempe tisztításához jobb folyékony és krémes termékeket használni. Rendszeresen tisztítani kell a cserépet egy folyékony oldattal, mert a folyadék régi szennyeződései nem képesek megbirkózni.

A krémes készítmények alkalmasabbak a vízkő eltávolítására. A padlóra vagy a falra csempékre kerülnek, és 10-15 percig maradnak. Ez alatt az idő alatt a szerszám korpálja a mészet, majd puha kefével könnyen eltávolítható.

A leghatékonyabb tisztítószerek

Jól eltávolíthatja a plakkot a csempeeszközökön, beleértve a klórt is. Ezek a tisztítószerek nem csak a mészet eltávolítják a csempe felületéről, hanem fertőtlenítik a falakat és a padlókat. Ezek szinte bármilyen bevonatot tisztítanak, de az üvegfelületek mosásához jobb, ha olyan termékeket használnak, amelyeket kifejezetten szemüvegek tisztítására terveztek.

Ha erős szennyeződések tisztítására van szükség, akkor jobb, ha olyan termékeket használnak, amelyek gátló anyagokat tartalmaznak. Az ilyen gyógyszerek könnyedén eltávolítják a plakkot, és célja a mészképződés lelassulása.

Ezek a legkedveltebb megoldások a szennyeződés eltávolítására csempékből. Vásárolhat pénzeszközöket háztartási vegyszerek üzleteiben. Vannak azonban más módok is, hogy megszabaduljanak a mészből egy csempe, amely magában foglalja a házi készítésű recepteket.

Néhány népszerű módszer

A mész betétek a legsúlyosabb és gyakoribbak a fürdőszobában és a WC-ben. Azonban a felület tisztítható olcsó gyógyszerekkel, ha nem futtatja a problémát. Az asztali ecet és a citromsav az ásványi lerakódásokkal jól működik.

Ha a szennyeződés erős, akkor a szódabikarbóna hozzáadható az ecettel, ezáltal hatékonyabbá teheti a tisztítást. A csempe ízületei, amelyek gyakran ásványi lerakódásokat gyűjtenek, fogkefével is feldolgozhatók.

A csempe citromsavval való tisztításához megoldást kell készítenie. Ehhez egy evőkanál citromsavat hígítunk egy pohár meleg vízben. Szivacs tompított az oldatban, törölje le a falakat és a padlót. Az oldat alkalmazása után a felületeket tiszta vízzel törölje le.

megelőzés

Annak megakadályozása érdekében, hogy a mész megjelenjen a falakon, a cserép karbantartása rendszeres legyen. A felületet hetente 1-2 alkalommal elegendő mosni. Nem szükséges hatékony vegyszereket használni, háztartási szappannal vagy folyékony szappan használatával.

A csempe nedvességnek nem szabad, ezért minden használat után a felületet szárazra kell törölni és a helyiséget szellőztetni kell. Az ásványi lerakódások megjelenése szódabikarbónával megakadályozható.

Néha, a szennyeződés és a vízkő esetén a penész megjelenik. Ennek megakadályozása érdekében a csempe egy klórtartalmú tisztító vagy fehérítő oldattal törlődik. Ez az eszköz azonban nem keverhető más vegyi anyagokkal.