Legfontosabb > Csapok

A virágzás a fürdőszobában - a leghatékonyabb eszköz

A tisztaságú fürdő nemcsak tiszta padló, hanem csiszolt vízvezeték szerelvények és csempe a falakon. Ha nem rendszeresen takarít meg és takarít meg ezt a szobát, akkor hamarosan még a leginkább minőségi szempontból felújított és modern fürdőszobát is elhanyagolhatónak és rendítetlennek látja. Mindez a plakett miatt, amely végül megjelenik a falakon és a vízvezetékben. Ebben a cikkben leírjuk, hogyan kezeljük a különféle típusú plaketteket, és hogy milyen megelőző intézkedésekkel segítünk Önnek a probléma kezelésében ritkábban.

okok

Nézzük részletesebben a plakkok típusát és azok előfordulásának okait.

Raid a vízvezetéknél

Mivel az egészségügyi termékek aktívan kölcsönhatásba lépnek a vízzel, gyorsan létrehoznak mészmintát. A csatornáinkon áthaladó víz tele van különböző ásványokkal és mészekkel.

Miután a víz bármilyen felületre kerül és elpárolog, a mész részecskék a helyükön maradnak. Először alig észrevehetőek a szem számára, de a részecskék nagyobbakká válnak, a plakk vastagsága megnő.

A mészkő, vagy ahogy nevezik is, mészkő jelenik meg a WC-n, ahol a leeresztő tartály áramlik vagy csapok, a fürdőszobában, a csöveken stb. Azon túl, hogy megdönti a termék megjelenését, bonyolítja a működésének folyamatát is.

Raid a falakon

Amikor beszélünk a raidről a falak falán, úgy értünk egy szappan raid, amely alakítható nem csak a csempe, hanem a PVC panelek, falburkolatok és egyéb felületek. Meleg víz, amely vízgőz formájában levő tisztítószerekkel keveredett, a falon ülepszik, és vékony szappanréteget hagy rájuk. Idővel ez a réteg szappanos bevonatúvá válik, amely eleinte könnyen eltávolítható, de idővel nehezebb tisztítani.

Gomba plakk

A helyiségben megnövekedett páratartalom kiváltja a különböző gombák aktív fejlődését, amelyek leggyakrabban a burkolólapok közötti csomópontok, a fürdőszoba és a fal találkozásánál, valamint a nehezen hozzáférhető helyeken találhatók.

A gomba plakkja nemcsak a szoba megjelenését rontja, hanem egészségtelen is, ezért aktívan kell küzdenie antibakteriális szerekkel.

Raid a darukon

Mivel a lakások többsége most nikkelezett csapokat és csapokat használ, minden válás azonnal észrevehetővé válik. Ha nem rendszeresen tisztítják őket, szappanos és mész betéteket is képezhetnek.

Ha a szelep szivárog valahol, akkor rozsdabarack problémát is tapasztalhat. A legnehezebb tisztítani. Ezenkívül a csapból származó rozsda más nemfém felületeket is megfesthet, például mosogató vagy kád alját. Ezért szükséges a rozsda időben történő leküzdése.

Méret eltávolítása

Minden háziasszonynak megvannak a saját módszerei és módszerei a raidet a fürdőszobában. Valaki inkább az időigényes népi jogorvoslati lehetőségeket részesíti előnyben. Nem tartalmaznak veszélyes vegyszereket, és kevésbé agresszíven befolyásolják a kezelt felületet.

Valaki kedveli a vásárolt tisztítót. Jelenleg a piacon meglehetősen komoly verseny van a mosogatógépek gyártói között a fürdőszoba és a WC tisztítására. Mindazonáltal ezeknek az eszközöknek a működési elve hasonló. Vessünk egy pillantást rájuk.

Függetlenül attól, hogy miként használ egy tisztítószert, rongyokat, ecseteket, szivacsokat és más eszközöket kell készíteni. Annak érdekében, hogy kivehető legyen a nehezen elérhető helyek és varratok a csempe között, szüksége lesz egy régi fogkefére. A bőr védelmére gumi kesztyűt is igényel.

Népi jogorvoslatok

A plakk eltávolításának első legnépszerűbb módja a különböző savak alkalmazása, amelyek szinte minden otthonban megtalálhatók.

 • Az ecetsav koncentrációja legalább 25%. Szükséges egy oldatot készíteni, vízzel keverni 1:20 arányban. A legjobb, ha az ecetsavat forró vízzel hígítjuk, majd hagyjuk enyhén lehűlni az oldatot. Ez az oldat tisztítható plakettet fajansz, nikkel, zománcozott, üveg és fémezett felületekkel. Azonban az akril fürdőkben és műanyagokban való felhasználásra nem alkalmas.
 • A citromsav a felületen finomabban működik, így minden anyagon felhasználható. Ahhoz, hogy a sav dolgozhasson, a szivacsot minden bevont felületen legfeljebb 3 órán keresztül kell felhordani. Ezután az anyagot normál vízzel mossuk. Hígítsuk fel a citromsavat meleg vízben, amíg a kristályok teljesen fel nem oldódnak. Átlagosan egy pohár vizet vesz egy csomag citromsav, melyet az osztály bármely élelmiszerboltjában fűszerekkel vagy pékárukkal lehet eladni.
 • Az oxálsavat számos kereskedelmi forgalomban kapható tisztítószerben alkalmazzák, ahol koncentrációja nagyon magas. Ha a tisztítószer enyhébb változatát keresi, akkor önállóan készítsen oldatot oxálsavval kevert vízzel, kívánt arányban (általában 5% -os oldatot használjon), és felhordja a virággal fedett felületre néhány órára. Az acid korrodálja az egész raidet, és csak vízfolyással kell lemosnia.
 • Néhányan a sósavtól való rozsda eltávolítására használják, de itt rendkívüli óvatosságra van szükség. Sósavnak semmilyen esetben sem szabad a bőrre, sem a fémfelületre jutnia. De ideális megoldás a rozsda eltávolítására a zománcozott felületeken. A sósav használatát követően a felületet alaposan le kell mosni folyó vízzel és egy közönséges mosószerrel mosni.
 • A rozsda eltávolításának kevésbé veszélyes módja az ammónia és a hidrogén-peroxid keveréke. Az ammóniát peroxiddal 2: 1 arányban összekeverjük különálló edényben, a rongyot egy rongyra helyezzük, és szennyezettséggel töröljük le. 10-15 perc elteltével az elegy mosható.
 • Egyes hostessek szódát használnak a plakett eltávolítására. Azonban egy ilyen eszközzel óvatosnak kell lenni, mivel az abrazív részecskék megkarcolhatják a felületet. Beszélünk arról, hogy ne tisztítsuk meg a felületet a tisztítás során.

vegyi anyagokkal

Tisztítás vegyszerekkel sokkal könnyebb és általában gyorsabb. Nem szükséges megmérnie a szükséges arányokat, és magának a megoldást keverje össze. A tisztítószer összes szükséges komponense már használatban van. Mindössze annyit kell tennie, hogy a terméket szivacsra szúrja be, szükség esetén előzőleg vízzel nedvesítsen, törölje fel vele a felületet, majd mossa le a plakk maradványait és a termékeket a szokásos vízzel.

A kémiai detergenseket gél, por és permet formájában adják el. Vásárlás előtt gondosan olvassa el a címkén lévő információkat. Meg kell jelölnie nem csak a tisztítószer használatának módját, hanem azt is, hogy milyen felületeket kíván tisztítani. Így például a súroló porok és a savakat tartalmazó tisztítószerek nem alkalmasak akril fürdők számára.

Minél koncentráltabb a tisztítószer, annál kevesebb időt kell tartani a kezelt felületen. Ez az időtartam több percről néhány órára változhat. Ha egy régi raidrel foglalkozik, akkor egyetlen eszköz sem fog segíteni abban, hogy egyszer megbirkózzon vele, függetlenül attól, hogy mennyit tartasz. A tisztítási eljárást többször meg kell ismételni, mielőtt teljesen megszabadulna a bosszantó szennyeződéstől.

A szerek alkalmazása a felülettől függően

A felhasznált felület típusa és anyaga nagyban befolyásolja a tisztítás módját:

 • A legkevésbé izgalmas öntöttvas termékek. Az erős savaktól, például a sósavtól szinte bármilyen eszközzel tisztíthatók.
 • A zománcozott és krómozott felületeket porokkal és egyéb csiszolóanyagokkal nem lehet tisztítani, ami veszélyeztetheti a bevonat integritását. Különböző vizes oldatokkal, gélekkel és egyéb folyékony tisztítószerekkel tisztítják. Ez vonatkozik az üveg és a porcelán termékekre is. A fehérítő segít megszabadulni a zománc plakettjétől, és visszaadja eredeti fehérségének.
 • Az akrilfürdő a legkörültekintőbb kezelést igényli. A plakk csak természetes, természetes savakkal vagy speciális akril felületek tisztítására alkalmas eszközökkel tisztítható. Savas oldattal történő felületkezelés után a szakértők azt javasolják, hogy semlegesítő hatással semlegesítse a lúgos mosószert.

A zuhany tisztítása és mosása - 10 módszer

Sokan fürdők helyett zuhanykabinokat telepítenek. Számos előnnyel rendelkeznek: kompakt méretűek, kényelmesek és gyakran többfunkciósak is. Úgy tűnhet, hogy a tervek nem igényelnek különös gondosságot, de ha figyelmen kívül hagyja a tisztítás egyszerű szabályait, a felületen nem vonzó foltok és foltok jelennek meg. Mossa le a zuhanyt is.

Mint mosni egy zuhanykabin: a felülvizsgálat a lehetséges opciók

A mosogatószer kiválasztásánál figyelembe kell venni a szennyeződés típusát és az anyag típusát, amelyhez használni fogják. A zuhanykabinban műanyag és üveg elemek, krómozott részek, a tálca pedig akril vagy zománcozott acélból készülhet.

Shop eszközök

A boltokban óriási a választás a szivattyúk és a zuhanyzók tisztítására. Jobb spray, gélt, krémet vagy folyadékot vásárolni. A szennyezéssel való megbirkózás:

 • A "Cif" egy krémes konzisztencia különleges összetétele, amely jól mészköves, szappanos és rozsdás, kellemes illatú és különböző fehérítő tulajdonságokkal rendelkezik.
 • "Mr. Muscle" olyan spray, amely segít az átlátszóság helyreállításában és az üvegajtók ragyogásában.
 • "Akril" - egy folyadék, amelyet szórópisztollyal alkalmaznak, használható a nehéz szennyeződés és a penész elleni küzdelemre.
 • "Tilex" - olyan eszköz, amely nem csak a szappanos zsírfoltokkal szembesül, hanem antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik, ami nagyon fontos a zuhanyozás közben.

A háztartási vegyi anyagok jegyzéke, amely otthoni használatra alkalmas, hosszú ideig folytatható. Ennek igazolásához elegendő meglátogatni a megfelelő részleget minden boltban. A termék kiválasztásakor vizsgálja meg a készítmény összetételét és célját, mivel egyes, az ammónia, az alkohol és más agresszív anyagok alapú zselék és krémek összeférhetetlenek bizonyos anyagokkal.

Figyelj! Ne használja a zuhanykabin különböző porainak és folyékony összetevőinek tisztítására. A koptatólevél olyan karcolásokat hagy maga után, amelyekbe a szennyeződés könnyen eltömődik, és egyre nehezebb tisztítani minden alkalommal.

Egy másik eszköz a zuhany tisztításához - videó:

Ha úgy gondolja, hogy a háztartási vegyi anyagok károsak az emberre, akkor népi jogorvoslatokat használhat. A malacoknál tapasztalt háziasszonynak általában több receptje van, amelyek még a bonyolult és elhanyagolt szennyezéssel is képesek megbirkózni.

Asztali ecet

Az ecet hatékonyan kezeli a vízkőzetet. Könnyedén elpusztítja a vízben található ásványi sók lerakódásait, visszaverődik a króm elemek ragyogása, elpusztítja a legtöbb baktériumot, és eltávolítja a szappanbevonatokat. Használja így:

 1. Az oldatot egy pohár ecettel két pohár vízzel keverjük össze.
 2. Permetezőpálcával permetezzük az oldatot a zuhanycsarnokra, különös figyelmet fordítva a szennyezett területekre.
 3. Hagyja 10-15 percig, majd tiszta vízzel öblítse le.

Ha a keverőben vagy a fürdőfejben súlyos mészlerakódások vannak, az ecet segít megszabadulni tőlük. Hígítsuk fel vízzel 1: 1 arányban, és áztassunk egy rongyot vagy egy szalvétát egy elkészített oldatban. Tegye fel a problémás területekre és hagyja el néhány órát vagy egész éjszaka, tiszta vízzel történő öblítés után. Ha az árucikk egyszerűen lecsavarozható, eltávolítható és lehűlhető az ecetsavoldatba.

Figyelj! Az ecet agresszív anyag, így a munkavégzés során ügyeljen arra, hogy gumi védőkesztyűt használjon.

Citromsav

Gyakran a háziasszonyok lemoshatják a zuhanytálcát citromsavval, mert ez az egyik legegyszerűbb, hatékonyabb, olcsóbb és biztonságosabb módszer. Az étrend-kiegészítők használata nagyon hasonló az ecetetől:

 1. Egy 0,5 literes meleg vízben oldjuk fel egy 100 g-os zsák citromsavat.
 2. A keveréket szórjuk fel a szennyezett felületekre permetezőpalackgal.
 3. 10-15 perc elteltével tiszta vízzel öblítse le.

Annak érdekében, hogy a króm elemek különleges ragyogást kapjanak, még egy darab friss citrommal törölje őket.

A citromsav használható szódabikarbónával kombinálva. Egy pohár meleg vízben hígítson egy kis zacskó citromsav (20-30 gramm) és 20 gramm. szóda. Használja az elkészített oldatot a fent leírt elv szerint.

Vodka vagy alkohol

Az orvosi alkohol vagy a vodka nem csak a szennyeződéseket és foltokat gyorsan eltávolítja, hanem a zuhanykabinot is fertőtleníti. Ehhez keverjünk egy kanál erős italt két evőkanál tiszta vízzel. Nedvesítse meg az elkészített keverékben egy puha ruhát vagy szalvétát és törölje le a problémás területeket. Száraz ruhával törölje le. A hatás fokozásához adjunk hozzá egy kanál ecetet.

Fogkrém vagy por

Ha akril vagy zománcozott tálca tisztaságát helyre kívánja állítani, használjon fogkrémet. A kezelendő felületen vékony rétegben alkalmazzuk. Egy idő után el kell távolítania a szivacs pasztát és mossa le a falakat tiszta vízzel.

Az alternatíva lehet egy fogpor, amely még jobban megbirkózik a különböző típusú szennyezésekkel. Meghintjük őket problémás területeken, és enyhén dörzsölje nedves ruhával, majd öblítse le. A fogpornak enyhe hatása van, így nem károsíthatja az akril vagy a zománcot.

ammónia

Ha azt szeretné, hogy az üveg tiszta legyen, használjon ammóniát:

 1. Egy evőkanálnyi anyagot egy liter hideg vízben oldunk.
 2. Nedvesítse meg a puha rongyot az oldatban.
 3. Az üvegfelületeket törölje vele.

Az oldat felhasználható a falak tisztítására. Ha valamilyen glicerint adunk a keverékhez, akkor nemcsak a különböző eredetű szennyező anyagokkal fognak megbirkózni, hanem egy olyan láthatatlan filmréteget is hagynak a felületen, amely taszítja a vizet.

Figyelj! Amíg a helyiségben ammóniával dolgozik, erős kellemetlen szag lesz, ezért még a munka megkezdése előtt nyissa ki az ablakot.

Hidrogén-peroxid

Megszabadulhat a vízkő-doboztól és egy másik szerszámtól az otthoni orvosi szekrénytől - a hidrogén-peroxidtól. Kitűnő, és néhány perc alatt lágyul, vagy akár teljesen feloldja a ásványi sók lerakódását a falakon, a keverőben és más részletekben. Elég, ha egy puha ruhát nedvesítenek a peroxidban, és törölni fogják a problémás területeket. Ha a plakk nem távolítható el azonnal, a fertőtlenítőszerrel áztatott szalvéta egy ideig maradhat.

Napi gondozás

A szappant és a vízkőzetet nehéz eltávolítani, de megakadályozható. Rendszeresen (napi vagy néhány naponta) egyszerű lépéseket kell tenni:

 1. Zuhanás után meleg, majd hideg vízzel mossa le a falakat.
 2. A habot és a szappannyomokat jól le kell mosni, különös figyelmet fordítva a sarkokra és a nehezen elérhető helyekre, amelyekből sokkal nehezebb tisztítani a szennyeződéseket és a lerakódásokat. Ezeket a célokat a legjobb, ha egy zuhanyt használunk egy tömlővel.
 3. Száraz törölje le a falak és egyéb elemek a zuhany. Ne hagyja a vizet, mert a só lerakódások jelennek meg utánuk.

Az egyszerű manipulációk, amelyek nem haladják meg a 15 percet, jelentősen leegyszerűsítik a szerkezet fenntartását a jövőben, és segítenek megőrizni vonzó megjelenését.

Általános tisztítás

10-14 nap elteltével a zuhanykabinot alaposan meg kell tisztítani a különböző szennyeződésekből. Általános tisztítást kell végezni olyan esetekben is, amikor a szerkezetet hosszabb ideig nem használták, például távol voltál.

Az általános tisztítás több fő szakaszban történik:

 • Fal és műanyag elemek tisztítása. Megszabadulni a vízkőtől és más szennyeződésektől. Ehhez vigye fel a kiválasztott anyagot a felületre, hagyja hosszabb ideig és öblítse le tiszta vízzel. A falak tisztítása során fordítsanak különös figyelmet a burkolólapok közötti varratokra, mert ez a kedvenc hely a penész számára.
 • Üvegajtók mosása. Óvatosan mossa le az üvegt a szappanfoltokról. Nos, ez a feladat megoldja az ablakok és szemüvegek speciális spray-jét. Megfelelő oldat ecet, citromsav vagy ammónia. Használja a terméket az utasításoknak megfelelően, majd puha ruhával törölje szárazra.
 • Króm elemek tisztítása. Tisztítsa meg a keverőt, a hidromasszázs fejét és az ásványi sók egyéb elemeit. A vásárolt vagy népi jogorvoslatok segítségével vonzó csillogást adhat nekik.
 • Mosd meg a tálat. Az utolsó szakaszban meg kell mosni a raklapot. Mosószer kiválasztásakor vegye figyelembe az anyagot, amelyből készült. Például az akril raklapokhoz szigorúan tilos formaldehiddel, hangyasavval formulázni. A zománcozott raklapok ellenállnak a vegyszereknek, de jobb, ha megtagadják a csiszolóanyagokat.

Az általános tisztítást a zuhanyzóban végezzük, állítsuk meg magunkat az ilyen szerszámokkal és tartozékokkal:

 • puha rongy és mikroszálas;
 • szórópisztoly;
 • gumi lehúzó;
 • hab szivacs;
 • egy fogkefe.

A vízkőzetet eltávolítjuk a zuhanyról - videó:

A kemény kefék és fémkapcsok használata tilos, mivel megkarcolhatják.

Tipp Ha a régi szennyeződéseket nem lehet hagyományos módszerekkel ellenőrizni, használjon gőztisztítót. A forró gőznyomás alatt a piszok nem tud ellenállni.

Harcoló penész

Mossa a műanyag vagy az üveg zuhanykabin könnyű, de megbirkózni a gomba sokkal nehezebb. Ha fekete sávokat észlel a sarkokban, a varratokban és a nehezen elérhető helyeken, azonnal alkalmazzon speciális gombaellenes vegyületeket. Használja őket az utasításoknak megfelelően. Az alternatíva lehet szóda, ammónia és ecet keveréke.

Keverjen fél pohár ecetet és ammónia oldatot, adjunk hozzá 0,25 csésze szódát. Tisztítsa meg a problémás területeket az elkészített keverékkel. Könnyen dörzsölhetők egy fogkefével. Hagyja egy ideig, majd mossa le.

Küzdelem a fürdőszobában - videó:

Tisztítsa meg időben a zuhanykabinban, mossa le a szappanfestéket és törölje le a falakat, akkor sokkal könnyebb tisztán tartani.

Néhány hatékony ajánlás, mit és hogyan tisztítsa meg a zuhanykabinot

Zuhany - praktikus megoldás egy modern lakáshoz. Nem vizet húz, hanem azért, mert szinte nem ad hozzá nedvességet a fürdőszobában, és csaknem tiszta marad. Azonban a falak és az ajtók végül lefedik csúnya foltok - vízkő. A zuhanykabin nem biztosított a szappan szennyeződéstől sem. Szerencsére rögtönzött eszközökkel könnyedén lemosni őket, nem túlfizetni a háztartási vegyi anyagokra.

A szappanfestékek hagyományos tisztítási módszerei

Működés közben a részecskék elkerülhetetlenül a zuhanykabin üvegére esnek. Időben meg kell tisztítani a kabin eredeti megjelenését, valamint a higiéniai követelményeknek való megfelelést. A következő termékek jó hatékonyságot mutatnak:

 • asztali ecetes oldat;
 • citromsav;
 • fogkrém.

ecet

Meg kell venni 200 ml ecetet (6%) és 400 ml normál folyó vizet. Könnyebb a szórófejek eloszlatása.

 1. Készítsünk megoldást.
 2. Egyenletesen alkalmazza a zuhany minden ablakára és falára.
 3. Várjon 15 percig, majd sima vízzel öblítse le.
 4. Törölje száraz ruhával vagy szalvétával.
 5. Szellőztesse a helyiséget (például bekapcsolja a fedelet vagy a szellőztetőt).

Ennek a takarításnak köszönhetően:

 • ásványi sók és szappanfoltok lerakódása eltűnik;
 • a króm elemek visszatükrözik a fényt;
 • A baktériumok 80% -a kerül eltávolításra, ami fontos a fürdőszobában, ahol a páratartalom mindig valamivel magasabb, mint a lakás vagy ház többi részében.

Fontos
Az ecet gyenge oldata általában nem okoz ártalmat, de biztonsági okokból érdemes dolgozni kesztyűben, és győződjön meg róla, hogy a légzőkészüléket savanyú szagtól védi.

Citromsav

Jól illeszkedik a zsíros és a mészfoltokkal. A munkához 100 g citromsav és 500 ml tiszta víz szükséges.

 1. Keverjük fel a kristályokat meleg vízben.
 2. Az oldatot fehérre kell felhordani.
 3. Hagyja 15 percig.
 4. Alaposan törölje szivacsjal vagy ruhával.
 5. Öblítse le folyó vízzel.
 6. Törölje szárazra.

A tábla
Ha a citrom tétje a hűtőszekrényben, akkor ne rohanjon ki, hogy dobja ki. Ha még van gyümölcslé, törölje le vele a krómozott vízvezeték alkatrészeket - minden vegyszer nélkül ragyognak.

Citromsav és szóda

Szóda - alkáli és könnyen reagál a savval. A reakció gyorsan megindul, és a raid szó szerint elhagyja a felületeket.

30 gramm citromot, 20 g szódát és 200 ml meleg vizet vesz igénybe.

 1. A szódát úgy oldjuk meg, hogy szilárd kristályok nélkül iszapot kapjunk.
 2. Törölje le a vízvezetéket, vagy még jobb - vékony réteg paszta.
 3. A fennmaradó vízben keverje össze a laza citromsavat és öntsön egy spray palackba.
 4. Spray a zuhanyzóstall a tetején a szóda.
 5. Hagyja, hogy a reakció véget érjen, és szalonnal tisztítsa meg a szerszámot.
 6. Öblítsük le tiszta vízzel és szárítsuk meg úgy, hogy ne legyenek csíkok.

Ugyanez a módszer egy másik változata is alkalmazható: szóda, citromfű és víz azonnal összekeverik, és ezzel a megoldással tisztítják az egészségügyi felszerelést.

fogkrém

A falak és ajtók, valamint csapok, szelepek és csövek a zuhanyzóban megoldásokkal tisztíthatók. Azonban a sav káros hatással van az akril raklapokra. Ezért a tisztítás idején begyűjtik a vizet - így az áramló tisztítószerek nem rothadnak érzékeny anyaghoz.

Maguk a raklapok, ha akrilból készülnek, moshatók fogkrémmel vagy fogporral. Nedves ruhával, enyhén dörzsölve és bő vízzel lemossák. Mindkét termék finoman működik, és nem akarja megrontani az akrilát.

Megszabadulni a vízkőtől

A spray-ből származó só rétegeket könnyebb tisztítani, mint a szappan. Annak érdekében, hogy ne felhalmozódjon, egy vagy két alkalommal vízzel kell vizet húzni a fülke falán, majd törölje szárazra.

Ha a mész betétek erősek, használjon savas oldatokat - azok, amelyek eltávolítják a szappanmaradékot.

Az egyik leggyorsabb módja egy gőztisztító vagy generátor használata. A készülék erős forró gőzzel jön létre, amely elszivárgja a szennyeződéseket a mikrotömbökből és pórusokból, elpusztítja a zsírt, a gombát és annak spóráit, mikroorganizmusokat. Így a kabin nemcsak pezsgő, hanem fertőtlenített is. Gőzkezelés után törölje le a felületet.

Fontos
A gőz nagyon forró a fúvókából. Ezért a műanyag, szilikon és gumi alkatrészeket 15 cm távolságban kell megtisztítani, különben deformálódnak.

Kabinos ellátás: ajánlások

Szennyezés - mint egy betegség: jobb figyelmeztetni, mint megengedni. Ezért kívánatos, hogy naponta gondoskodjunk a zuhanyról, különösen akkor, ha a család nagy. A hostess munkájának megkönnyítése érdekében mindenkit a tálca és falak köré kell önteni, hogy eltávolítsák a szappan / gél / sampon maradékokat, mossa le a hajat a grillre stb. Az utolsó zuhany után a háziasszonynak csak nedves ruhával kell törölnie a csapokat és a szelepeket, és törölnie kell az egész kabin száraz állapotát.

Ezt az eljárást meglehetősen nehéz követni, különösen akkor, ha későn múlt el a zuhanyzás, és a házigazda korán kel fel. Ezért egy népszerűbb megközelítés az, amikor a kabin vízzel megszabadul, és megszabadul a szappanoktól. A mész betéteket hetente 1-2 alkalommal mossák.

A leginkább praktikus lehetőség, ha a szennyezést egy hónapra halmozhatják fel, és csak akkor kell megtisztítani. Legfeljebb 2 órát kell tölteni teljesen mosáshoz és szappanos és piszkos, gombás és sós foltokhoz, legfeljebb három tisztítószert és különböző szerszámokat használjunk: egy szalvétát, egy puha kefét és egy szivacsot. A lustaság sokáig kemény munkát és halott hétvégét eredményez.

A zuhanykabin kényelmes modern megoldás, amely helyet takarít meg a fürdőszobában, pénzt a közműveknek és az időnek. A hidromasszázs és az esőhatás kényelmes rendszerei higiénikus működést alakítanak át örömteli és pihentető folyamatokká. Annak érdekében, hogy az összes berendezés megfelelően működjön, és kellemes és biztonságos volt a kabinban, elég csak egy pár alkalommal egy héten, hogy gondoskodjon róla, hogy vízzel és elemi tisztítószerekkel tegyen olyan vizet, amely könnyen eldobható a hulladéktermékekből.

Ne veszítse el a cikket!
A link mentése vagy megosztása:

Hogyan kell lemosni a raidet a fürdőszobában - az öt leghatékonyabb népi módszer

A fürdő felületén lévő plakát elkerülhetetlen jelenség, amelyet minden hostessnek szembe kell néznie. Általában nem nehéz megszabadulni tőle, azonban ezt a folyamatot bölcsen kell megközelíteni, különben nem csak a só és ásványi lerakódások, hanem a vízvezeték szerelvények is megszabadulnak. Ezért ebben a cikkben megmondom, hogyan és mire kell mosogatni a fürdőt és más felületeket a rögtönzött raidről rögtönzött eszközökkel, hogy ne rontsák el a vízvezetéket.

A fürdő raidja nem vonzó látvány.

Honnan származik a raid

Közvetlenül tudomásul veszem, hogy a plakett megjelenésének megakadályozása szinte lehetetlen, mivel a megjelenés fő oka a víz elpárolgása, ami kölcsönhatásba kerül a szappannal. Igaz, hogy még önmagában a csapvizet is hagyja patinát, mivel nagy mennyiségű mechanikai részecskéket és sókat tartalmaz.

A víz kiszáradása után mindezek az ásványi anyagok és egyéb elemek szürke virágzás formájában helyezkednek el a felszínen. Ha a víz vasban gazdag, akkor a narancsszínű narancs színét is festheti. Ennek eredményeképpen egy hófehér fürdőszoba nagyon rövid idő alatt egy csúnya "sauromalin" színtartályt válik át.

A keverőben és más felületeken mész betétek jelenhetnek meg.

Természetesen minden használat után törölheti a fürdőt egy száraz ruhával. Ebben az esetben hamarosan nem látja a raidet. Azonban lehetetlen nyomon követni a felszínre eső összes cseppet, ezért előbb vagy utóbb még mindig szembe kell nézni az üledékek eltávolításának szükségességével.

Jelenleg számos háztartási vegyi anyag van, ami hatékonyan tisztítja mindkét típusú plakettet. A legtöbb készítmény savas alapú, ezért nagyon mérgező, és égési sérülést okozhat, ha érintkezésbe kerül a bőrrel. A por termékek környezetbarátabbak, azonban a vízvezeték felületét karcolják meg, aminek következtében fokozatosan elveszíti eredeti vonzó megjelenését.

Ezért mindenféle "népszerű" eszköz nagyon fontos a mi korunkban.

A vízkő eltávolítása

Először is fontolja meg, hogyan kell tisztítani a fürdőt a mészméről. Ehhez használhatja a következő népi jogorvoslatokat:

A vízkő eltávolításának leghatékonyabb népi módszerei

Az alábbiakban elmondom, hogyan lehet megszabadulni a szennyezéstől mindezen módokon.

1. módszer: táblázat ecet

A vízvezeték felületének legegyszerűbb módja a 6% -os asztali ecet használata. Ezt a következőképpen használhatja:

 1. Öntse hígítatlan ecetet egy permetezőpalackba, például néhány tisztítószerből;
 2. majd szórja az ecetet a fürdő szennyezett területére. A nagyobb hatékonyság érdekében ecsettel "táncolhat" a tetején, de nem túl kemény ahhoz, hogy ne karcolja meg a bevonatot;
 3. Ezután a felszínt fél órára vagy akár egy órára kell hagyni. Ugyanakkor győződjön meg róla, hogy a felület nem volt ideje kiszáradni. A kompozíciót rendszerint 15 percenként kell alkalmazni;
 4. a megadott idő elteltével tisztítsa meg a felületet ecsettel;
 5. szükség esetén az eljárást meg kell ismételni;
 6. a befejezése a vízvezeték kell öblíteni vízzel.

Ez a módszer alkalmazható a csempere. Az egyetlen dolog, mielőtt a csempe mosás a fürdőszobában a raid, mossa meg szappanos vízzel nyílt hozzáférés közvetlenül a mész.

Ha nagy mennyiségű plakk gyűlik össze a lefolyónyílás közelében lévő területen, ahogy gyakran van, dugja be a dugót, és öntsön egy pohár ecetet a fürdőbe, amely körülbelül 40 fokos hőmérsékletre melegszik. Az ecetet egyik napról a másikra kell hagyni, majd a szennyezés valószínűleg eltűnik.

2. módszer: Citromsav

A citromsav jó alternatíva az ecethez. Fő előnye a kellemetlen szag hiánya. A felület tisztítását citromsavval végezzük a következők szerint:

 1. oldjon fel egy evőkanál citromsavat egy pohár vízben. A szemcséknek teljesen feloldódniuk kell, különben megkarcolhatják a fürdő felületét;
 2. permetezővel vagy szivaccsal, az oldatot a szennyezett területekre, és várjon 10-15 percet;
 3. Ezután mossa be a szivacsot a megoldásba, és dörzsölje be a saját kezével. Ennek eredményeként a felületet a szeme előtt megtisztítják;
 4. Végül öblítse le a fürdőt vízzel.

Meg kell mondanom, hogy a citromsav tökéletesen eltávolítja a szappanos lerakódásokat. Ezért egy oldatban nedvesített szivaccsal "sétálhat" az egész fürdőben.

A fotósütő szódában

3. módszer: szóda és mosópor

Egy másik hatékony detergens a következő összetevőkből állhat:

Hogyan kell tisztítani a csempe a fürdőszobában

A fürdőszobában a hagyományos befejező anyag csempe. A csempe szépségét, praktikusságát, és ami a legfontosabb, a tartósságot nem vitatja. De mint a ház minden más, a csempe kellő figyelmet és állandó gondoskodást kell magának. Ellenkező esetben a szépség és a ragyogás nem látható.
A szőrtelenítés rendszeres eljárás.

Hogyan kell tisztítani a csempe a fürdőszobában a plakett

A csempe tisztításához a fürdőszobában szükség van egy meleg szappanoldatra vagy bármilyen termékre agresszív savak és csiszolóanyagok, ecet vagy ammónia, gumi kesztyű, lágy szivacs, régi fogkefe, mikroszálas törlőkendő.
Az eljárás nem igényel sok időt az alábbi szabályok szerint:

 • a csempe meleg szappanoldattal kezd mosni. És én, alulról indulva;
 • egy csempe egy szivaccsal törölgetjük, miután előzőleg ammóniával vagy ecettel nedvesítettük;
 • törölünk egy csempe, felülről.

Minden. A fürdőszobában levő csempék hetente fél órára elegendőek ahhoz, hogy a csempe ne fakuljon, és a szoba megjelenése esztétikai élményt nyújt.

Tiszta mészkő csempe a fürdőszobában

A fürdőszobában lévő mészkövek a kemény vízben lévő magnézium- és kalciumsók következményei. A mész betétek kellemetlenek, mert a fürdőszoba elveszti megjelenését. A csempe már nem ragyog, homályosodik. A mészkőlapok tisztítására szolgáló eszközök bármely háztartási vegyipari boltban megvásárolhatók, de a régi bevált módszerek közül senki sem törölte. És mivel a csempe tisztítása házilag készített termékekkel nem rosszabb, mint a tisztítási teljesítmény kémiai eszközökkel, akkor miért kell fizetni, ha minden a közelben van.
Mi cselekszünk:

 • Menj a konyhába, nyissátok ki a dobozt fűszerekkel, és vegyél egy üveg ecetet. Egy üveg szabályos, 6 százalékos asztali ecetet.
 • Az egyszerű használat érdekében öntsön ecetet egy spray palackba.
 • Spray az ecetet a csempe, nem elfelejtve a csempe ízületek.
 • Várjuk. 3-5 percen belül a sav hatása a vízkőre történik.
 • Vegyünk egy puha kefét vagy rugalmas szivaccsal és távolítsuk el a lágyított üledéket.
 • Mossa meg a csempe tiszta vízzel.
 • Törölje száraz ruhával, lehetőleg mikroszálas anyaggal. Ez a szövet teljesen felszívja a nedvességet, és nem hagyja el a csíkot.

A csempe tisztításának folyamata ezzel az eszközzel az ecetet nemcsak a vízkő eltávolítja, hanem szagokat is szüntet a fürdőszobában.

Tisztítsa meg a fürdőszobában lévő csempe szappannal

Mi ez a szappanos virág? Végtére is, egyikünk sem, kifejezetten szappan csempe a fürdőszobában. Miért alkalmazzák a csempe, mint egy szappanoldat?
Káddal vagy zuhanyzóval szappant vagy gélt használunk, samponokat és balzsamokat használunk. Mindezek az eszközök megtisztítanak bennünket, forró vízzel keveredve, elpárologtak és a fürdő falaiba egy láthatatlan vékony szappanréteg formájában telepedtek le. A rétegek rétegződnek egymáson és idővel, megfigyelhetjük, hogy a csempe áttetszővé vált, elveszett csillogás, kissé szürke. A fürdőszoba csempézett felületének rendszeres tisztítása lehetővé teszi a szappanos maradványok megszabadulását minden probléma nélkül, de ha nem sokáig mossátok meg a csempéket, akkor a tisztítás nehezebb lesz.
Vegye fontolóra a szappanbordák eltávolításának lehetőségeit:

 • Szintetikus mosószer. Igen, a szintetikus kémia kiváló munkát végez a csempékkel. Ehhez vegyen egy kis vödröt, öntsön meleg vizet és oldjon fel egy folyékony mosogatószert (egy pohár). Tegyen egy szivacsot csempézett felületre. Körülbelül fél órát várunk. Az oldatot tiszta vízzel le kell mosni. Törölje le a cserépet.
 • Szódabikarbóna, ecet és ammónia. Egy másfél liter vízzel hígítsuk fel az étkezési szódát 7 evőkanál, adjunk hozzá 4 evőkanál ecetes ecetet és 5 evőkanál salamoniát. Keverjük össze jól a szóda feloldásához. Az oldatot öntsük a spray palackba, és permetezzük a készítményt nedves csempere. Körülbelül fél órát várunk. Öblítse le a cserépet a cserépről meleg vízzel és törölje le száraz ruhával.

Hogyan kell mosni a gomba a csempe a fürdőszobában

Meg fogsz lepődni, ha megtudja, hogy minden szobában jelen van a penészgomba. A kérdés csak fejlesztésük. A szabad szemmel láthatóvá váló gomba kolóniájának kialakításához melegségre és magas páratartalomra van szükség. Mindez rengeteg a fürdőszobában. Egyszer nedves felületen a penészgombák elkezdenek kifejlődni, és ugyanakkor kis feketék vagy zöldes foltok teljes gömbölyékei.
A penész veszélyes, mert az illékony anyagokat kibocsátja az emberi szervezetbe a légzőrendszeren keresztül, és asztmát, dermatosist és allergiás reakciót okozhat.
A gomba teljes eltávolítása a fürdőszobából, alkalmazzon átfogó intézkedéseket:

 • kiküszöböljük a fürdőben a fokozott páratartalmat. Vizsgálja meg a szobát a víz felhalmozódási helyeinek azonosítására. Távolítsuk el a pocsolyákat okozó szivárgásokat. Ideális esetben, ha a fürdőszobában szellőztetés történik, ha nem, akkor kapcsolja be a ventilátort, és hagyja nyitva a fürdőszoba ajtaját.
 • ne szárítsa meg a dolgokat a fürdőszobában.
 • közvetlenül megszabadulni a gomba.

Válasszon egy módszert a penész megsemmisítésére: népi módszer vagy tisztítás speciális antiszeptikus.
Mindenesetre minden olyan megoldás, amely eltávolítja a gombát, nem biztonságos, ezért viseljen kesztyűt, és a penész nagy füleinél fogva nem tehet légzőkészüléket.

Így, hazai jogorvoslatok és módszerek, jobban megfelelnek a kis sérülések a gomba.

 • Hidrogén-peroxid. Egy antibakteriális hatóanyagot egy spray palackba öntünk, vagy egy szivaccsal jól impregnáljuk és az érintett területeken a csempe és a csempe közötti ízületekre alkalmazzuk. Hagyja megszáradni, átmegy egy merev ecsettel, és mossa le vízzel.
 • Ecetet. Ecettel, valamint hidrogén-peroxiddal dolgozunk.
 • Soda szóda. A szódabikarbónát vízben (6 evőkanál 1 liter vízre) tenyésztjük, majd a csempe feldolgozásához használjuk a szivacsot.
 • Háztartási eszköz klórral. A klórtartalmú anyaggal áztatott szivaccsal, a csempe és a varratok között koptatjuk. Húzzon egy merev ecsettel, és jól öblítse le vízzel.
 • Ammónia. 1: 1 arányú vízzel van részünk, permetezzük, vízeket mosunk. A mélység tökéletesen megbirkózik a csempe gombájával, de nem távolítja el a formát a csempe közötti varratokból. Óvatosan kezeljük az alkoholt, a fürdőszobába vezető ajtóknak nyitva kell maradniuk, mivel az éles szag szédülést okozhat.

A gomba 10 cm-es térfogatú telepei nem pusztíthatók el népi jogorvoslat révén. Ebben az esetben szükség van agresszív fertőtlenítő oldattal történő tisztításra. A hardverraktárakban olyan speciális eszközöket talál, amelyek megsemmisítik a penészt:

A fertőtlenítőszer használata előtt gondosan olvassa el a palackra vonatkozó utasításokat.
Miután megszabadulni a gomba, továbbra is fenntartani a tisztaságát a csempe, és akkor nem penész nem félnek.

Tippek a zuhany ápolására - mész- és szappanfoltoktól tiszták

A zuhanykabin kipréselése otthoni raidből nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnhet. Az a tény, hogy ezek a szaniter dobozok különböző anyagokból készülnek, amelyek különböznek egymástól a működés és a tisztítási árnyalatok tekintetében.

Milyen tisztítót válasszon?

A tisztítandó felület tulajdonságaitól függően egy egyedi háztartási vegyi terméket választanak ki, amely alkalmas az adott felületre és bevonásra. A zuhanyzó különböző anyagokból áll:

 • a doboz teste és ajtaja főleg műanyagból vagy üvegből készül;
 • a zuhanyfej krómozott acélból vagy alumíniumból készül;
 • a leeresztő edény lehet akril, fém vagy kerámia.

Ezért minden részlet alaposan átgondolta a tisztítást.

csiszolóanyagok

Bármilyen anyagot is használnak a gyártás során, a súrolószerrel való mosogatás szigorúan tilos. Az ilyen eszközök rövid időn belül elkényeztethetik az egészségügyi berendezés megjelenését, és megtagadhatják minden gondot. A csiszolóanyagok a tisztítás során karcolják meg a felületet, visszafordíthatatlan károsodást okozva.

Mechanikai módszerek

Ha a választás a vízkő eltávolításának mechanikus módszerére esett, speciális gumi vagy poliuretánból vagy hagyományos szivacsból (rongyból) nyírhat.

A tisztítószer kiválasztásakor kerülni kell a hangyasavat, a benzint és az acetont tartalmazó vegyszereket.
A legjobb megoldás egy tisztító spray. Sikeresen eltávolítja a még erősen kimondott szennyeződéseket, és használat közben nem igényel dörzsölést. Egyszerűen permetezni kell a felületre, amely tisztítást igényel, majd folyó vízzel öblítse le.

A zuhany tisztítása

Nyilvánvaló, hogy a szennyezés kis mennyisége, a megrepedt plakettől eltérően, könnyen és gyorsan mosható. A legmegfelelőbb megoldás a nemkívánatos lerakódások megakadályozása, ezért minden látogatás után alaposan meg kell mosni a kabinat. Ebben az esetben a plakk hosszú távú felhalmozódásának problémája egyszerűen nem merül fel.

Alapvető működési szabályok

A zuhany tisztaságának és frissességének fenntartása érdekében számos szabály van:

 1. Zuhanyzás után öblítse le a falakat és a serpenyőt először meleg, majd hideg vízzel, hogy teljesen leöblítse a zuhanykabinot a szappanfoltoktól.
 2. Tisztítsa meg a doboz falát egy gumiragasztóval a nedvességtől.
 3. Törölje át az egész kabin szárazra puha ruhával.
 4. Hetente tiszta a zuhany speciális gélekkel.
 5. Minden hónapban alaposan tisztítsa meg a vízvezeték szerelvényt, minden nehezen hozzáférhető területet.
 6. A fémalkatrészeket minden használat után alaposan meg kell mosni és törölni kell.

Az ilyen rendszeres karbantartás a tágas, sugárzó megjelenést biztosítja a kabinban. Azonban ha az egészségügyi eszköz elhanyagolt állapotban van, és nem mutatott megjelenést, akkor a megelőzés már nem segít: a szennyezés komolyabb hatása lesz itt.

A doboz műanyag falainak tisztítása

A műanyag felületek különösen érzékenyek a szennyeződésre, mivel az anyag abszorbens tulajdonságokkal rendelkezik. Az ilyen zuhanyozók gondozásának folyamán kizárnia kell az agresszív mosószereket:

 • savas;
 • beleértve a formaldehidet;
 • oldószereket tartalmaz a készítményben.

Ez tökéletesen eltávolítja a piszkot egy gőztisztítóból, eltávolítva a szennyeződést még a nehezen hozzáférhető helyekről is.

A rakodó kabinok mosása

Ha a raklap porcelán kőből készül, törölje szárazra egy puha mikroszálas ruhával, amelyet korábban a mesterséges kő kezelésére használt.

Ha a serpenyő akril, akkor válasszon biztonságos, nem abrazív anyagot.

Az olyan krémek és gélek, amelyek finoman eltávolítják a szappanfoltokat és a mészfoltokat, megfelelő vegyszerek.

A zománcozott tálca tisztítása egyszerű, mivel az anyag nem szennyezi a szennyeződéseket. Mosáshoz különböző porokat, géleket és permetezőket használunk.

Halk keverők eltávolítása

A keverők gyártásához használt króm-acél különösen meszes betétekre hajlamos. Ezenkívül az acél könnyen megsérül és elveszíti a ragyogást. Ezért a hiábavaló fém kezelésére a legalkalmasabbak a gélek és krémek, amelyek nem tartalmaznak csiszolóanyagokat.

Ha a keverő alumínium, akkor gondos kezelést és csiszolóanyag hiányát is igényli az ápolószerek összetételében.

Népi jogorvoslatok és azok használata

Környezetbarát, biztonságos és olcsó, a zuhanyzók takarításának ilyen módszerei nagyon népszerűek.

Összetétel citromsavval

A citromsav tökéletesen illeszkedik az üveg- és műanyag felületekre, beleértve a szappant és a meszet is. A tisztító készítmény elkészítéséhez 1 csomag citromsav port vagy 1 citromlevet kell feloldani ½ csésze vízben. A készüléket szórópisztollyal fújja át a kabinban, majd kb. 15 perc várakozás után öblítse le hűvös vízzel. Ha a maradék marad, a sav koncentrációját növelni kell.

Soda technika

Szénsavas italok - kiváló eszköz a zuhanycsap tisztításához. A legjobb az egész erre a célra alkalmas "Coca-Cola", de használhatja a "Sprite" vagy a "Fanta". Bármelyik ital finoman felhordva a kezelt felületre, és hagyja 30 percig. Ezután hideg vízzel öblítse le. Szóda - zivatar ásványi, mész betétek és rozsda.

Alkoholos tinktúrák és vodka használatával

A zuhanycsarnokot lefedő szappanfesték könnyen eltávolíthatja az etil-alkoholt. Tinktúra vagy vodka vízzel keverve 1 és 2 arányban.

A kapott készítmény hatásos üvegfelületek és króm termékek ellen.

Ammónia-szer a szappanfűzés elleni küzdelemben

A szappantól való elválaszthatatlan tisztítás folyékony ammóniával történik. Különösen, ecettel és szódavízzel kombinálva: ½ csésze ammóniát 1 evőkanál ecettel vagy szódabikarbónát kell keverni 1 liter vízben. Ezután a terméket piszkáljuk, hagyjuk 1 órán át, majd alaposan mossuk le a zuhanykabinot folyó vízzel.

Soda és hidrogén-peroxid a szaniterek tisztítására

Ez az eszköz nemcsak tökéletesen kezeli a mészet, hanem a zuhanykabin minden sarkából megtisztítja a penésztől: a szódát bőségesen alkalmazzák a szennyezés helyére, 1 órán keresztül hagyják el. A kívánt idő várakozása után gondosan törölje le a kezelt felületeket egy szivaccsal és hidrogén-peroxiddal, majd szellőztesse a dobozt. Ez a technika takarít meg a kabinot a gombából.

Az ecet esszenciája orvosságként

A szappan és a mész eltávolítja a rendelkezésre álló eszközöket - ecetet. A folyadékot 1: 1 arányban vízben hígítjuk, majd a szennyeződés felhalmozódási helyeire. A készítményt legalább fél óráig hagyjuk. A szükséges idő elteltével a kezelt felületek szivacsos mosással és folyó vízzel leöblítik.

A felületek megtisztítása fogkrémmel

Minden otthonban van egy fogkrém - egy felülmúlhatatlan tisztaságú szennyeződés bármilyen eredetű. A módszer egyszerű: a felületre szennyeződést alkalmaznak, hagyományos szivacs használatával. Ha a szennyeződés régi - hagyja a pasztát 1 órán át, majd alaposan öblítse le.

Egy gyakori hiba: tisztító zuhanyzók csiszolóanyaggal vagy kefével, merev sörtékkel. Ez tele van a vízvezeték felszínének károsodásával.

A negatív következmények elkerülése érdekében rendkívül puha szövetekkel kell tisztítani, finom vegyi anyagokat használva.

Az egészségügyi betét gondozása pontosságot és szabályosságot igényel. Ajánlatos poliuretán kaparókészüléket és melamin szivacsot kapni, ami nagyban megkönnyíti a hostess életét, kiküszöböli a szappanfestéket az üvegen és a műanyag szennyeződésen. Ezenkívül minden mosogatószeres folyadék tökéletes a mindennapi gépkocsik takarításához.

Ha nem indul el a zuhanyzóval, és minden látogatás után legalább egy percet ad, akkor nem merül fel a régi raid eltávolítása.

Hogyan tisztítsuk meg a rozsda, a foltok és a vízkőfürdő fürdőjét

Bármelyik, még a leginkább jó háziasszony is tudni akarja, miként mossa ki a fürdőt a ragyogástól, anélkül, hogy különleges erőfeszítéseket tenne. Végül is a legmodernebb vízvezeték és az új javítások sem tudják kiegyenlíteni egy patinás, borzasztó fürdőszobát.

Minél jobban mosható a patina

Ma megpróbáljuk kitalálni, hogy a kellemetlen szappanos és erős meszes lerakódások jobban tisztíthatók-e a fürdő felületéről a károsítás nélkül. Természetesen sokféleképpen létezik, de ma a fürdők különböző anyagokból készülnek, melyek mindegyike egyedi megközelítést igényel.

Fontolja meg a legnépszerűbb termékek gondozását.

Távolítsa el a mész akrilát

Az akril fürdők ma, ha úgy gondolja, hogy az információk különböző fórumokon, élvezni soha nem látott népszerűség. Számos előnyük van:

 1. Először is meg kell jegyezni, hogy az akril ellenáll a korróziónak;
 2. Továbbá megjegyezzük, hogy ez az anyag jól megőrzi a hőt;
 3. Lehetőség van arra, hogy a kád felszínéről szennyeződéseket vízzel és puha szivacsral önmagában eltávolítson;
 4. A legmagasabb minõségû akril fürdõk higiénikus akrilból készülnek, amelynek felülete nem feltétlenül függ a penész vagy a gomba megjelenésétõl;
 5. A piacon sok különböző lehetőség és forma létezik;
 6. A kis anyagmennyiség, köszönhetően annak, hogy a tervezés milyen módon történhet.

Ahogy már megértettük, az akril fürdő nem szereti a kemény tisztítószerek hatását, amelyek miatt havonta legfeljebb kétszer használható.

Annak érdekében, hogy eltávolítsák a rozsdás nyomokat az akriltermék felületéről, olyan speciális szerszámokat kell használnia, amelyeket bármilyen hardverraktárban vásárolhat. Az utasítások szerint kell alkalmazni a fürdő teljes felületén, majd finoman dörzsölje le puha szivaccsal. Ne karcolja meg az akril.

Ne felejtsd el a speciális mészkőzet-víz kőzetet. Rendszeresen megjelenik az akrilfürdő felszínén, és megköveteli a speciálisan tervezett szerszám eltávolítását. Semmilyen esetben ne használjon éles tárgyakat a vízkő mechanikus úton történő eltávolításához.

A háztartási vegyszerek mellett hagyományos módszereket is alkalmazhat, például ecetsav vagy citromsav oldatát. Ez a következőképpen történik:

 1. Töltse fel a fürdőt meleg vízzel;
 2. Ezután további 0,5 liter oldatot kell a vízhez adni;
 3. Hagyja tizenkét órát - ezúttal elegendő lesz a kő feloldásához. A kényelmetlenség elkerülése érdekében éjszaka megteheti azt;
 4. Tizenkét óra múlva engedje le a vizet és öblítse le a fürdőt egy zuhanysugárral;
 5. A fürdőt puha ruhával szárítsa meg.

Ilyen egyszerű eljárás után legalább egy évig nem kell speciális termékkel tisztítani a kádat.

Távolítsa el a régi rozsdafoltokat a régi öntöttvasból

Természetesen az új vízvezeték és a rendszeres karbantartás tiszteletben tartja a szappanfűzés és a rozsda által okozott nehézségeket, azonban ha ez a probléma felmerül, azonnal intézkedjen.

A rendetlen fürdőszobában akár fekete foltok is megjelenhetnek az öntőformából.

A modern piac számos lehetőséget kínál a különféle tisztítószerekhez, de választásukat nagyon felelősségteljesen kell megközelíteni.

Az a tény, hogy a túl agresszív háztartási vegyszerek károsíthatják az öntöttvas fürdő sima felületét.

Abban az esetben, ha a háziasszonynak háztartási vegyi anyagokkal szembeni allergiája van, vagy kedvenc gépe egyszerűen véget ér, népszerű módszereket használhat a régi rozsda és foltok megszabadítása érdekében.
A leghatékonyabb rendelkezésre álló eszközök a következők:

 1. Terpentin (35 ml) és só (115 g). Ezt a keveréket a problémás területekre kell alkalmazni, és néhány órára el kell hagyni. Ezután szappanos vízzel törölheti le a területet egy puha szivaccsal;
 2. Hidrogén-peroxid és ammónia oldat. Szüksége van 50 gramm első összetevőre és 100 gramm másodpercre. Száraz tartályban öntsünk ammóniát, majd vékony hidrogén-peroxid áramot adunk be és jól rázzuk. A terméket tiszta, puha szivaccsal kell felhordani, és óvatosan kezelni kell a rozsdát az öntöttvas fürdőben. Tizenöt perc múlva az oldat rendszeres zuhanysugárral lemosható;
 3. Só és borecet. Szükség van egy üvegedényt venni és 100 ml ecetet adni, valamint két evőkanál asztali sót. Helyezze a edényt a mikrohullámú sütőbe, és az oldatot 65 ° C-ra melegítse. Normál puha ruhával meleg oldatot használjon a problémás területekre. Várjon kb. 15-20 percet, majd folyó vízzel öblítse le.

Ne felejtse el, hogy a tisztítási módszerekhez vastag gumikesztyűt kell használni, hogy elkerülje a kezek bőrének károsodását.

Súroló ragasztó, rögzítő hab

A fürdőszoba felületén nagyon finom bevonat, amelynek tisztításához speciális eszközöket kell kiválasztani. Ezért van, ha a kádban hab vagy ragasztó nyoma van, akkor ne használjon agresszív oldószereket.

Annak érdekében, hogy a kellemetlen foltok gyorsan és következmények nélkül eltávolíthatók legyenek, bevett népi gyógymódot nyerhet - dimexidum. Meg lehet vásárolni bármely gyógyszertárban szó szerint egy fillért sem. A dimexid gyulladáscsökkentő szer, de ez egy erős oldószer, amely behatolhat bármely szerves anyag szerkezetébe.

A ragasztott vagy habosított foltokat hígítatlan Dimexidum oldattal kell áztatni.

Ezután kemény szivaccsal vagy súrolópárnákkal törölje le a foltokat.

A ragasztófólia oldószer hatására lágy és hajlékony lesz, ami miatt gyorsan eltávolítják.

Kezelés után öblítse le a fürdőt folyó vízzel, majd törölje szárazra egy puha ruhával.

Vegyük le a kálium-permanganátból

A kálium-permanganátot gyakran alkalmazzák profilaktikus fürdőkben. Azonban egy hasznos eljárás kíséri kellemetlen következmények formájában világos foltok a fürdőszobában. Tekintsük azokat a legfontosabb módszereket, amelyek a leghatékonyabbnak bizonyultak.

1. módszer Számos háztartási problémára kiváló megoldás a szokásos szódabikarbóna. Használható bármilyen anyag fürdéséhez:

 1. A fürdőnek enyhén nedvesnek kell lennie a zuhanyzóból;
 2. Szódaporba mártott nedves szivacs;
 3. Óvatosan törölje le a foltokat a kálium-permanganáttól;
 4. Öblítse folyó víz alatt.

2. módszer. Használja a rendelkezésre álló eszközöket. Az eljárás a következő:

 1. Töltse fel a fürdőt meleg vízzel a csapból;
 2. Add hozzá fehérítőt vagy oxigén tisztítószert;
 3. Legjobb áztatni a fürdőt egyik napról a másikra, ha nincs lehetőség, pár óra elegendő;
 4. Drain, míg a kálium-permanganát nyomait szivaccsal dörzsölje.

3. módszer: Tegye a következőket:

 1. Nedvesítse szivacsot vagy gyapotot hidrogén-peroxiddal;
 2. Alaposan törölje le a foltot;
 3. Ha a foltok nem azonnal eltűnnek, akkor kb. Húsz percig hagyhatja el a terméket;
 4. Öblítse le a fürdőt folyó vízzel.

következtetés

Annak elkerülése érdekében, hogy ismét ne szembesüljenek ezekkel a problémákkal - javasoljuk, hogy óvatosan gondoskodjon a vízvezetékről. A rendszeres megelőző tisztítás megszabadul a mész betétek, a vízkő és egyéb kellemetlen következmények problémájától.

Hasznos videó

Itt látható egy hasznos videó a témában: