Legfontosabb > Dekoráció

6 ok a penész a fürdőszobában és 8 módszerek kezelésére

A háziasszony fürdőszoba egy többfunkciós szoba, amely kiemelkedő fontosságú a teljes életre. Ez és a mosóhely az egész család számára, és egy hely, ahol mosogatják vagy tárolják a szennyezett ruhát.

Az asszony a fürdőszobát kozmetikai és higiéniai eljárásokhoz, hajfestéshez, különböző napi tárgyak tisztításához és mosásához használja. Ne számolj bele minden olyan tevékenységet, amelyet a fürdő falaiban végzünk. A fürdőszobában száraz fürdőköpenyeket, frottírtörülközőket, takarítási és tisztítószerek arzenálját tároljuk.

Végül a fürdő a kellemes kikapcsolódás helyszíne a kemény napi munkának köszönhetően. Ideális esetben a fürdőszobának tisztának, illatosnak kell lennie az illatos testápolási termékek aromáival.

Azonban gyakrabban fordul elő a másik út: a ház legtisztább szobája a mocskos szag forrásává válik, és ennek csak egy oka van - a fürdőben megjelenő forma, ami nem olyan könnyű eltávolítani.

A patogén növényzet fertőzésének következményei

A legtöbben nem értik a közös probléma nagyságát. Gyakran a háziasszonyok egyszerűen törölik a fekete foltokat a felületről az aktuális vagy általános tisztítás alatt, kevés gondolkodás a nedvesség káros hatásairól a fürdőszobában.

Először is, a penészgombával, amely egy egysejtű gomba gyarmata, egy gomba jelenik meg - egy összetettebb organizmusrendszer. A gombaspórák mindenhol jelen lehetnek, de csak nedves környezetben szaporodnak.

Másodszor, a gomba virágzó tevékenysége számos komoly nehézséget okozhat, melyek közül a leginkább ártatlan lehet a fürdőkádak szörnyű szaga.

Itt van néhány, a bakteriális szennyeződés következménye a fürdőszobában:

 • az építőanyagok gyors megsemmisítése. Fekete vagy fehér gomba minden építési anyagot 1-2 év alatt zavarhat a talajra. Ha nem teszünk lépéseket, minden évben nagyjavítást hajtunk végre;
 • a levegőben spórázó spórák biztosan más helyiségekbe költöznek, és ha nedves helyeket találnak, ott elkezdenek szaporodni;
 • a kórokozó növénye szabadon bejut a személy légzőrendszerébe, allergiás bronchitist és szinuszitist, asztmát, súlyos tüdőkárosodásokat okoz, amelyeket nehéz diagnosztizálni;
 • a mikrobák spórái által érintett fürdő kiegészítők használata szúrás, szájgyulladás, sztreptoderma, allergiás dermatitis, lábmikózis és körmök okozzák;
 • a baktériumok kiválasztásának és vitalitásának állandó belélegzése befolyásolja az emberi gasztrointesztinális traktusokat, dysbacteriosist, hasmenést, hányást, gyengíti az immunrendszert.

Egy idő után újra megjelennek a bőrtisztító foltok és fekete csíkok a burkolólapon lévő homlokzati panelek között. Íme egy lista a penészesedés gyakori okairól.

 1. Helytelenül beszerelt szellőztető rendszer vagy fűtőrendszer. A jól fűtött helyiség és a nedvességtartalom a káros mikroflóra tenyésztésének előfeltétele.
 2. Természetes napfény hiánya, hiszen az UV sugárzás káros hatással van a gombák életére.
 3. Szegény tömítőpanel varratok. A sérült tömítőanyaggal a "harmatpont" elmozdulása a falakban hőmérséklet-csökkenéssel kondenzációt okoz, ami folyamatosan nedvesíti a felületeket.
 4. Sérült vízelvezető rendszer. Folyamatosan és észrevétlenül szivárgó csaptelep vagy cső a fürdő alatt lehetséges nedvességforrások; ne távolítsa el a gombát, amíg a sürgősségi terület nem lokalizálódik.
 5. A fürdés utáni mosás nem kielégítő. A párnák párolgása és nedvességtartalma, valamint a csempe és a polimer lemezek közötti tömítőanyag gondosan törölje le a zuhanyzás után.
 6. Használt törölköző szárítása a fürdőszobában. A gomba csak a nedvesség ilyen epicentrumait szereti. A nedves ruhákat csak szabad levegőn kell szárítani.

Elkezdjük tisztítani a fürdőszobát

Az általános tisztítás elindításával és annak meghatározásával, hogyan lehet hatékonyabban lemosni a formát a fürdőszobában, ismerkedjen meg a legnépszerűbb eszközök spektrumával.

Figyelem! Először mechanikusan meg kell tisztítani a fürdőszobát, és el kell távolítani a fekete foltokat és foltokat! Ehhez viseljen kesztyűt, légzőkészüléket, karját ecsettel és rongyokkal. Ezután elkezdjük tisztítani a fekete szennyeződéseket a különféle lehetséges csatlakozásokkal a falakkal antiszeptikus vízzel.

Ne felejtsd el a csöveket és a csapokat, tisztítsuk meg őket egy szivaccsal. A padlózat, a panelvarrások, a polcok alaposan át kell tisztítani. Minden rendelkezésre álló anyagot - szivacsot, rongyot - jobb tisztítás után dobni.

Ha sajnálja a kefét, többször felöntjük a forrásban lévő vizet, és klóroldattal áztathassuk. Csak a tiszta felületeket kell kórokozó mikroflórával kezelni.

 • Réz-szulfát. A jól ismert égkék por sikeresen alkalmazzák mind az építőiparban, mind a kertészkedésben. Nem rossz réz-szulfát is penészgéppel. Az oldatot 1/10 arányban tiszta folyóvízben hígítjuk, és a problémás területekre alkalmazzuk: csempék, a fal és a fürdőszoba ízületei között, a mennyezetcsuklókon stb. Legyen óvatos, az oldat mérgező, helyileg alkalmazza a megfelelő helyre keskeny ecsettel. 2-3 óra múlva meg kell mosni a kezelt felületeket.
 • Szódabikarbóna + ecet. A fekete gomba egyszerűen megsemmisíthető szóda hamutartalmú vagy szabályos szódával. Hozz létre habos folyadékot. Nagy mennyiségű forró vizet öntsünk a forró vízbe, kb. Fél liter szódát vagy 150 gramm nátrium-szódát szükséges körülbelül 5 liter vízhez, 100 g 9% -os ecetet öntünk. A keverék az összes funkcionális felületet feldolgozza. Mivel a szóda ártalmatlan, a legjobb eredmény elérése érdekében hagyhatja a következő betakarításig. Ugyanakkor az elülső és a lefolyó elemekkel együtt az évelő szennyeződést tökéletesen lemossák.
 • Hidrogén-peroxid. A gyógyszertárakban szabadon hozzáférhető folyadék tiszta formában használható a penész felületek eltávolítására. Érdemes felidézni, hogy a gyógyszer fehérítő hatású, ezért a feldolgozás előtt távolítsa el a színes függönyöket, törölközőket és a fürdőzőszőnyegeket.
 • Ammónia vagy ammónia oldat. Kiváló antiszeptikus, jól megöli a gombát és megelőzi annak előfordulását. Az ammóniának jelentős hátránya van - éles szag. Ezért feldolgozza a szobát, zárja be az ajtót az expozíció időpontjában. Az anyag átöblítése után megfelelően szellőztetni kell a helyiséget, hogy elkerülhető legyen a fejfájás és az émelygés. Ráadásul elfogadhatatlan az ammónia oldat és a fehérítő keverése, mivel kémiai reakciójukat toxikus gáz felszabadítása kísérte.
 • Borax. Ásványi por, egyedülálló gyógyhatású bolhák, csótányok, rozsda stb. A gyógyszert natrium-tetraborát néven ismerik, de kis palackokban értékesítik, gazdaságosabb a száraz por. Más eszközökkel ellentétben 5-10 percig használják, mivel károsíthatja a festett felületeket. Egy pohár boraxot feloldunk 4-5 liter vízre. Az öblítés szükséges, mivel a gyógyszer hatásos!
 • Klór-tartalmú termékek. Minden klórtartalmú anyag - klóramin, nátrium-klorit, fehérítő, a "Fehérség" tárolása kiváló antiszeptikumok. Ezt ékesszólóan igazolja kórházaink tartós illata. Klór-oldat, először eltávolíthatja közvetlenül az elszaporodott gombák telepeit, majd tisztítsa meg a tiszta felületeket. Nagyon kényelmes permetezőpisztolyt használni, tömény tömény klóroldatot feltölteni és a helyiséget öntözni.
 • Teafa illóolaj. Egy hatalmas formabombázó biztos, hogy örökre elpusztítja azt. Ehhez 10 ml folyadékot kell felszívni és 500 ml vízben feloldani. A kapott folyadékot a csempék, a mennyezet és a padlócsatlakozások között a leeresztő csövek felületén alkalmazzák. A teafaolaj sokáig maradhat. Ezután szellőztetni kell a fürdőszobát a jellegzetes szagtól. A pénzhiány - meglehetősen nagy költsége. Alkalmasak azonban a mosószerekre allergiás háziasszonyoknak.
 • Shop termékek. A gombát modern, kész anyagokkal lehet eltávolítani. A gazdasági piac elárasztja a speciális termékeket, megsemmisíti és megelőzi a kórokozó mikroflóra létfontosságú aktivitását. De ahogy a gyakorlat azt mutatja, a gyönyörű fényes címkék a palackokon nem csodaszer a bajunk miatt. Folk jogorvoslatok javulnak az évek során, receptjeik igazoltak, a biztonság nyilvánvaló. Ráadásul a buzgó háziasszony örömmel fog jelentősen megtakarítani a drága és nem mindig hatékony pénzeszközöket.

A penész megakadályozása

A penész és gomba termékek eltávolítása meglehetősen reális, szorgalommal és egy kis időt töltve. Sokkal fontosabb megakadályozni újbóli megjelenését. Ehhez figyelembe kell venni a szakértők egyszerű tanácsát. Ne hagyja nedves és nedves dolgokat a fürdőszobában, szárítsa meg őket az utcán.

Pihentető fürdő vagy nagy mosás után törölje le az összes felületet antiszeptikus szerekkel. Használjon egyszerű iránymutatásokat, és a fürdőszobája mindig a tisztaság és a frissesség oázisa.

Hogyan lehet megszabadulni a penész a fürdőszobában?

Nemcsak kellemetlenség, hanem a lakóterületen megjelenő penész is jelentős károkat okoz az egészségügyben. A gomba spórái a légzés során behatolnak a tüdőbe, allergiás reakciókat okoznak. Megszabadulni egy ilyen meghívott vendégtől nem könnyű. Általában a lakás legrosszabb szobájában elkezdett terjedni, így a küzdelemnek ott kell lennie. Hogyan tisztítsuk meg a formát a fürdőszobában modern és hagyományos eszközökkel, az alábbiak szerint.

Nemkívánatos vendégek okai

Az első ok az ultraibolya sugárzás távolléte a napból, így a penész gyakori vendég a sötét szobákban. A második a szoba állandó páratartalma, ami hozzájárul a penészgombák gyors reprodukciójához. És ha a belső tér nem rendelkezik friss levegővel, nincs szellőztetés, akkor ez a forma megjelenéséhez vezet.

Mold megelőzés

Az elsődleges biztonsági intézkedések a megelőzéshez kapcsolódnak, amikor maga a penészgomba még nem látható. A következő szabályokat kell betartani:

 • telepítse a szellőzést, erre a célra külön ventilátorokat adnak el a raktárakban, amelyek kombinálhatók a szellőzőnyílással;
 • ha a fürdőszobában nincs beépített fedél, akkor a lehető leggyakrabban az ajtókat nyitva kell hagyni, hogy a legtávolabbi sarkok is kiszáradhassanak, különösen ha zuhanyozni vagy mosni kell a fürdőszobában;
 • a fürdőszobába vezető ajtóknál hagyományos szerszámok segítségével kis szellőzőnyílások készíthetők, így a szellőztetés állandó;
 • ellenőrizze, hogy a fűtött törülközőtartó mennyire melegszik fel, függetlenül attól, hogy a mérete elegendő-e a helyiség fűtésére és szárítására;
 • rendszeresen öblítse le a fürdőszobában lévő összes felületet antiszeptikával, amely megöli a penészesedést és más kellemetlen "élőlényeket";
 • ha bizonyos helyeken foltok vannak, akkor rendszeres időközönként ecetsavoldattal kezeljük őket.

Hogyan lehet megszabadulni a formából a fürdőben

Minden lakásban a zuhanyzó vagy a fürdőszoba leginkább fogékony a gombafertőzésre. Egy szabványos fürdőben teljes körű feltételek vannak, amelyek elősegítik a penész növekedését.
A nagyobb nedvességtartalmat a régi fürdőszobákban és WC-kben lévő ónvas csövek biztosítják. Az áthaladó víz hőmérséklete és a szobahőmérséklet közötti különbség hozzájárul a kondenzátum megjelenéséhez, a kipufogás hiánya miatt a csövek kiszáradnak, és a felesleges nedvesség elpárolog. Plusz sötétség. Ezért van a fürdõszoba gyakran a penészgombák forrázóhelye, és ezután kitölti az egész lakást.

Népi jogorvoslat a pálmákhoz a fürdőszobában

Ne hagyja figyelmen kívül a népi jogorvoslatokat az ellenség ellen, mint a penész.

A szódabikarbóna - egyszerűen és hatékonyan

Az orvosi jogorvoslat sok kompozíciójában megtalálható a szóda szóda szinte minden szennyeződésének tisztítására szolgáló univerzális orvoslás. A hatékonyság és az ártalmatlanság elsősorban a többiek körébe helyezte a szódát. A zsíros jeleket, a fekete formát a fürdőben, a rozsdát sok nehézség nélkül eltávolítják a szódával. Maga is szagtalan, a szódabikarbóna eltávolítja a káros szennyeződések által elfogyasztott szagokat.

A penész megszabadulása érdekében a szódát kissé fel kell hígítani vízzel, majd egy szuszpenzióba, majd fertőzött felületre kell felhordani. Egy idő után öblítse le meleg vízzel és szivacsjal.

A szódaoldatot, amely kb. Fél evőkanálnyi étkezési szóda literenkénti vízmennyiséggel készül, egy spray palackba öntjük, és a detektált területeken öntettel szórjuk át. Ezt követően alaposan mossuk tiszta vízzel, és ismét feloldjuk a szódát. Hagyja a második alkalmazást teljesen szárazra. Távolítsa el a fehér virágot száraz ruhával, vagy mossa le szivaccsal és vízzel.

Folk jogorvoslat a penész a falakon segít, ha a foltok nem öregek.

Ecet a szóda megoldásának segítésére

A szóda hatása időnként fokozódik, ha ecetsavval keveredik. Ez így megy végbe: az elején megszórjuk a fertőzött helyeket tiszta szódával és megszórjuk az ecetet a tetejére. A reakció, amelyet a por erőszakos forrázásakor fejez ki, megöli a penészgombát. Továbbra is meg kell mosni a szappanoldatot forró vízzel, törölje át a felületet egy tiszta rongygal és hagyja megszáradni.

Az ecetsav kiváló módja a penész megöléséhez. Ha találsz fekete foltokat a penész, akkor alkalmazza őket koncentrált oldat közönséges ecetet értékesíteni a boltban. Egy órával később mossa le a maradványokat vízzel. Ha szükséges, ismételje meg az eljárást, hagyja, hogy a felület száraz legyen.

Bleach "fehér"

A kemény, vízálló és nem fröccsönthető felületek eltávolításához megfelelő fehérítőt kell használni, ami elpusztítja a penészgombát. A gipszkarton vagy a fa ilyen módon történő feldolgozása lehetetlen.

Mielőtt a szerszámot a fürdőszobában kezelné, gondoskodjon azok védelméről.

A helyiséget, ahol a felületet fehérséggel kezelik, jól szellőztetni kell. Kívánatos, hogy a légzésvédő vagy a géz többrétegű kötés, kezek védelme gumi kesztyű. Káros, mint az úgynevezett "fehérítő" párolgása, és a bőrön való bejutás.

Kb. Fél csésze fehérjét literenként fel kell keverni és szivacsra, szórópisztolyra vagy ecsettel kell a falra alkalmazni. A víz nem azonnal lemosódik, de a fehérek időt ad a mélyebb hatás eléréséhez. Más hasonló eseményekhez hasonlóan az eljárás kívánatos a száradás után megismételni.

Ha van "fehérítő" a kezében (mindig is volt a helyiségtisztítók arzenáljában), akkor a megoldást ugyanúgy használják, mint a "fehérség".

Hogyan lehet eltávolítani a formát a fürdő barna

A nátrium-tetraborát, vagy inkább a borax hatékony gyógyhatású, antiszeptikus, amely kiváló segítséget nyújt a hostessnek a különböző szennyeződések elleni küzdelemben. Az anyag biztonságos, nem bocsát ki káros szagokat. A fehér borászport vízben kell feloldani, literenként. Kezeljük a többi megoldást is: alkalmazzuk a fertőzött felületet, hagyjuk egy ideig, majd öblítsük le vízzel. A felületet szárazra kell hagyni.

Bórsavat is alkalmazhat vízzel, hidrogén-peroxiddal és ecettel való keverés közben. Arány: 1: 4: 2: 2.

ammónia

A gombafertőzés eltávolítása üvegből, csempe és egyéb kemény felületek segítenek az ammóniának. Vízzel egyenlő részekkel keveredik, majd a szivacsot vagy a kefét a falakra, padlókra és egyéb formákra öntjük. A megoldás alkalmazása után egy idő után lemossák.
Nem lehet szalamonikumot keverni olyan eszközökkel, mint a fehérítő. Már káros szagokat bocsát ki, ezeknek az anyagoknak a kölcsönhatásában reagálnak még károsabb gázzal az emberre. Ha ammóniával dolgozik, különös figyelmet kell fordítani a légutak védelmére és a kezek bőrére.

Hogyan kell tisztítani a fürdő öntöde más természetes antiszeptikumok

A jód, a réz-szulfát és a teafaolaj vizes oldata segít, ha a gomba már nem is olyan régen megjelent a fürdőszobában. Szabványos kezelés - megoldást kell alkalmazni a szükséges antiszeptikumok hozzáadásával a mennyezetre, a falra és a padlóra. Ne öblítse le néhány órát, hogy a gomba meghaljon, majd öblítse át tiszta vízzel és szappannal és hagyja megszáradni.

A fenti népi orvoslás a penész a fürdőszobában megbirkózni a gomba, ha nem nőtt egy buja párna.

A gomba elleni küzdelem modern módszerei

Az iparág által gyártott modern gyógyszerek a penészgombák elleni küzdelemhez, ártalmatlanok az emberi egészségre. Azonban ne dolgozzon kesztyű nélkül. Antiszeptikummal kezelt felületek a csomagoláson szereplő leírásoknak megfelelően.

Az ionizálás és a szennyvízelvezetés olyan módszer, amely a szennyezett helyekre irányuló, mikroelementekkel telített nyomelemek levegőáramának megsemmisítésére épül. Néha még a kis rágcsálók és a rovarok sem képesek ellenállni egy ilyen támadásnak. A módszer drága, speciális felszerelést és professzionalizmust igényel. Ez a lehetőség különösen alkalmas azok számára, akik már nem tudják, hogyan lehet megszabadulni a penész a fürdőszobában a mennyezeten.

Ha a fenti módszerek nem segítenek Önnek, a forma nem tűnik el a fürdőszobában a csempe varratokon, a sarkokban, akkor drasztikus intézkedéseket kell alkalmaznia. Távolítsa el a fal teljes burkolatát azon a helyen, ahol a penészgomba terjedt a gyökereken, távolítsa el a burkolólapot. Szárítani a helyiséget, hogy teljesen fertőtlenítő készítményeket dolgozzon ki erős hatással.

És csak miután megbizonyosodt róla, hogy nem csak a gomba jelen van, hanem a megjelenés feltételei is, elkezdheti a festményt vagy a fürdőszobának egy másik designját.

Hogyan tisztítsuk meg a gomba a fürdőszobában: népi és szakmai módszerek a penész és gomba eltávolítására

A magas páratartalmú helyiségek falán gyakran talál olyan penész foltokat, amelyek veszélyeztetik a lakók egészségét.

A fürdőszobában és más helyiségekben található gomba eltávolításával kapcsolatos információk felhasználásával népszerű vagy szakmai eszközökkel megszabadulhat a kórokozó mikroflórától.

Háromféle penész található a szobákban

Majdnem minden háziasszonynak olyan fekete foltokkal kellett foglalkoznia, amelyek általában a fürdőszobában vagy más magas páratartalmú helyiségekben találhatók.

Az ilyen plakkot nem szabad összekeverni a szennyeződel - általában bizonyos típusú mikroszkopikus mikroorganizmusok okozzák.

Három közös fajta mikroflóra parazitizálhat a szobák falán, padlóján és mennyezetén:

Kék gomba. Ez a fajta legegyszerűbb organizmus csak fából képes reprodukálni, inkább a fenyőből készült mintákat. Kék gombák találhatóak tűlevelű fákból épített fürdőkben és szaunákban, de nem veszélyezteti a városi lakások lakóit.

A bomlási baktériumok (bakteriális, barna, fehér rothadás) szintén csak a fán képesek szaporodni, ami a cellulózrostok lebomlását okozza. Ezeknek a mikroorganizmusoknak a eltávolítása a faanyag megsemmisítésének megállítása rendkívül nehéz. Az anyagot csak speciális fungicid megoldásokkal kezelheti.

Az emberek legnagyobb veszélye a fodros gombák, amelyek fekete foltokat képeznek. Ez a csoport a mikroflóra (Chaetomium, Ulocladium, Aspergillus és mások) több képviselőjét is magában foglalja. A fekete formák nem csak szerves felületeken, hanem kerámia burkolatokon, betonokon, festékeken, téglákon is alkalmazhatók.

Az ilyen mikroflórát nem szabad figyelmen kívül hagyni, kívánatos azonnali intézkedések meghozatalára.

Mi a veszélyes gomba a falakon?

A helyiségben megjelenő formák károsítják az épületszerkezeteket, és negatív hatást gyakorolnak az emberi egészségre.

Építőanyagok megsemmisítése

A falakon vagy mennyezeten fekvő gomba fokozatosan elpusztítja az anyagot, amelyen a telep telepedett le. Ez a gipsz, a festés, és egy fejlett esetnél a repedések kialakulásához vezethet a falakon.

A megfelelő intézkedések meghozatalának elmulasztása az egyes építőelemek részleges vagy teljes megsemmisülését eredményezheti, és akár a felületek összeomlását is eredményezheti.

Káros az emberi egészségre

A patogén mikroflórának rendkívül káros hatása van az emberi szervezetre, ami számos egészségi problémát okoz. A penész közvetlenül kapcsolódik a következő betegségekhez:

 • a szervezet általános kimerülése;
 • dermatosis, mycosis és számos egyéb bőrbetegség;
 • fejfájás, szédülés;
 • a légzőszervi megbetegedések (rhinitis és sinusitis, tüdőgyulladás és asztma);
 • gyomorpanaszok, émelygés;
 • ízületi reuma és az izomrendszer egyéb problémái.

A penész hosszabb expozíciója súlyos tüdőt, vese-, máj- és egyéb szervi károsodást okozhat.

Az idősek, a gyermekek, a rossz egészségi állapotú és a kemoterápiában vagy antibiotikumban szenvedő betegek különösen érzékenyek a kórokozó mikroorganizmusokra.

A gomba okai

A levegőben gyakorlatilag minden szobában spórák vannak különböző típusú penészgombákkal, de csírázásuk és reprodukciójuk csak bizonyos körülmények között fordulhat elő: 30% feletti páratartalom és +20 ° C-ot meghaladó szobahőmérséklet.

A mikroorganizmusok kolóniájának megakadályozása érdekében minden intézkedést meg kell tenni ezen okok kiküszöbölésére. Különösen fontos a páratartalom elleni küzdelem, hiszen egy száraz helyiségben a forma még meleg és forró mikroklímával sem alakul ki.

A penész megakadályozása

A penészfoltok megakadályozására a helyiségben számos megelőző intézkedést szigorúan követni kell.

Biztosítani kell a helyiség jó levegőáramlását. Rendszerint minden többemeletes épületben van szellőzőcsatorna, de az idősebb épületekben gyakran nem tud megbirkózni a munkával. A csatorna tisztítása segít a helyesbítésben (ezt egy speciálisan ZHES alkalmazottnak teheti meg) vagy egy további ventilátor telepítésével.

Még ha a motorháztető kiváló munkája a vízkezelés vagy a mosás elfogadása után is kívánatos, nyitva hagyja a fürdőszobai ajtót: segít szellőztetni a szobát és eltávolítani a felesleges nedvességet.

Nem szükséges a hely túlhűtését engedélyezni: kívánatos, hogy egy eléggé meleg szoba falát egy hőszigetelő réteggel lefedje.

A gyenge hőátadás törölköző jobb fűtőberendezés használata. Ez különösen igaz az őszi-téli szezonra, amikor a levegő hőmérséklete csökken és a páratartalom nő.

A fürdőszobában lévő csövek, bútorok és egyéb felületek kondenzációjának monitorozására van szükség. A beszédcseppek megpróbálják azonnal rongyot vagy rongyot törölni.

Fontos, hogy azonosítsuk és megszüntessük a helyiség nedvességtartalmának okait. Szükség van folyamatosan figyelni a keverők és az egészségügyi készülékek állapotát, valamint az összekötő elemeket.

A fürdőszobában lévő fémcsöveket műanyagból kell cserélni: ellenállnak a szivárgásnak, és soha nem párolognak.

Ne felejts el figyelmet fordítani a kis dolgokra: a pálinkás víz a szemüvegben a fogkefékhez, a tollak penészedését okozhatja. A gombák kolóniái a fürdő vagy a zuhany elválasztására szolgáló polimer függönyökre is telepedhetnek.

A fürdőszoba javításakor speciális építési és befejező anyagokat kell használni, amelyek megakadályozzák a gomba megjelenését.

Fontos, hogy a megelőző felületkezelést rendszeresen, hagyományos módszerekkel vagy kifejezetten erre a célra tervezett háztartási vegyi anyagokkal végezzük.

Mechanikus módszer a gomba eltávolítására

Miután fekete helyeket talált a teremben, a háziasszony általában rongyot vagy kaparót vett fel, és megpróbálja lemosni vagy megrepedni a szerszámot. Ahhoz, hogy hatékony eredményt érhessen el, tudnia kell, miként lehet a gombák telepeit a fürdőszobában szerezni.

Először is, a detektált területeket vízzel jól meg kell nedvesíteni. Ez a manipuláció meggátolja a gombák spóráinak bejutását a levegőbe, ami új léziókat okozhat.

Ezután vegyen egy fém kaparót vagy más hasonló szerszámot (acélkefe, fúrófej csiszoláshoz), amely segít az alaposan eltávolítani az érintett felületet.

Javasoljuk, hogy amennyire csak lehetséges egy réteg bevonat (gipsz, tapéta, festék); Az olyan anyagokhoz, mint a beton és a fa, őrlés is lehetséges.

A fejlett esetekben ez a módszer nem elég hatékony, mivel a micélium mélyen bejuthat szervetlen felületekre, például egy bélés alá.

Ebben az esetben a probléma megoldásához nagy átvizsgálásra van szükség, amely a következőkre irányul:

 • a falak felszabadítása a díszítő bevonatból (kerámia burkolólapok, tapéta, festékréteg);
 • mész vagy festék eltávolítása a mennyezetről;
 • padlóburkoló anyag cseréje.

A felújítás során elengedhetetlen, hogy az összes felületet olyan eszközzel kezeljük, amely elpusztítja a gombát. Az állatok (népi vagy hivatásos) készítményeket olyan zónára kell alkalmazni, amely meghaladja a gombák látható terjedésének területeit a láthatatlan meztelen szem mikrofungus eltávolítása érdekében.

Minden felületet legalább 2-3 alkalommal kell kezelni, minden alkalommal, amikor az előzőleg alkalmazott gombaölő készítmény teljes szárítását várják. A javítások során kívánatos az építőanyagok használata gombaellenes adalékokkal.

Népi penész eltávolítási módszerek

Mivel a penészgombák már évszázadok óta zavarták a lakókat, és nem sokkal ezelőtt hozták létre a háztartási vegyi anyagokat, a lakosság széles körű tapasztalattal rendelkezik a különböző kórokozók káros mikroflórák elpusztításában.

A legelterjedtebb gyógyszerek közé tartoznak a következők:

1. opció: kék üveget

Költséghatékony hatékony eszköz, amelyet kertészeti, építési vagy hardverraktárakban lehet megvásárolni. A kék kristályokat meleg vízben hígítjuk 200-300 gramm porra 10 liter folyadékra, majd jól keverjük.

Az érintett felület kezelését az elkészített oldattal több lépcsőben végezzük:

 • A falon lévő jelvényeket mázas ruhával vagy simítóval tisztítják.
 • Az előkészített helyeket szappanos vízzel töröljük, ami növeli az alkalmazott eszközök hatékonyságát.
 • A tisztított és mosott felületek időt adnak a száradásra.
 • A falat rézszulfáttal kezeljük (az oldatot konyhai szivacs vagy permetezőgép segítségével lehet alkalmazni).
 • A felületet 3-5 óráig hagyjuk megszáradni, majd a hígított vitriolt újra felvisszük.
 • A gombás fertőzés mértékétől függően az eljárást 2-5 alkalommal ismételjük meg.

A nagyobb hatékonyság érdekében egy evőkanál ecetet adhatunk a vitriol oldathoz.

2. opció: klór tartalmú szerek

A klór tartalmú oldatok garantálják a penész hatékony felszámolását: agresszív komponenst tartalmaznak, amely megöli a legtöbb mikroorganizmust. A gomba elleni küzdelem érdekében használhatja a népszerű klórtartalmú gyógyszereket, amelyeket gyakran használnak a háztartásban a textíliák fehérítésére vagy a szaniterek tisztítására, nevezetesen Domestos, Fehérség, Sanita és mások.

A penésztelepek elleni küzdelem érdekében az érintett területeket és az őket körülvevő területet rongygal kezelik, amelyet higítatlan termékben nedvesítenek. A lapos ízületek kezelésére a készítmény vízzel 1: 1 arányban hígítható, spray-palackba öntve és a varratokra felhordva.

3. opció: Asztali ecet

Gyakorlatilag minden otthon 6-9% -os ecetsavoldatot használ, amelyet széles körben használnak a főzéshez. Ugyanakkor ez az eszköz jó antiszeptikus, amely tökéletesen elpusztítja a mikroflóra különböző típusait. A penész elleni küzdelemnek:

 • kezelje az érintett területet ecettel: egy sima felület (csempe) elegendő ahhoz, hogy egy szivaccsal vagy egy folyadékba merített rongyal törölje le, és szórja le a laza bevonatokat (gipsz, beton, fa) egy spray palackból;
 • a kezelt felületet 2-3 órán át hagyja megszáradni;
 • távolítsa el a gomba maradványait ecsettel;
 • Alaposan öblítse le tiszta vízzel.
 • jól szellőztetni a csípős szag eltávolítására.

Nem szabad elfelejteni, hogy egyes esetekben a falon levő ecet foltok maradhatnak.

Egyéb népi jogorvoslatok a gomba számára

Emellett a következő gyógyszerek antibakteriális és fungicid hatású szerekként alkalmazhatók:

 • Hidrogén-peroxid. Széles körben alkalmazott antiszeptikus, 3% -os oldat megvásárolható a gyógyszertárban. A gyógyszer nem mérgező, és nincs kifejezett szaga. A feldolgozás során gondoskodni kell, mivel a peroxidnak világos fehérítő hatása van.
 • Ammónia. Jó eszköz a penésztelepek eltávolítására sűrű, szilárd felületekről, például kerámia burkolólapokból vagy üvegből. A mikroflór elpusztításához a hardverraktárban vásárolt gyógyszert egyenlő mennyiségű vízzel hígítjuk, majd a keveréket szivacs vagy sprinkler alkalmazásával a fertőzött területre alkalmazzuk. Az oldatot néhány órán keresztül a falon hagyják, majd a bevonatot jól mossák.
 • Soda szóda. Természetes és biztonságos háztartási fertőtlenítő, amely segít a gomba elleni küzdelemben. A feldolgozáshoz egy teáskanálpor oldatot használva, egy pohár vízben keverjük. Az oldatot a felületre permetezzük, amelyen a gombát észlelik, vagy a falat a készítményben áztatott szivaccsal mossák. Nem szükséges lemosni a szódát, biztonságosan maradhat egy csempe vagy más bevonat.
 • Teafaolaj. Környezetbarát eszköz erős kellemes aromával, alkalmas a penész kis területének megelõzésére és megsemmisítésére. Használatához két teáskanál illóolajat fel kell oldani fél liter vízben, amelyet egy gyógyszertárban vagy egy speciális boltban lehet megvásárolni. A kapott oldatot olyan területekre permetezzük, ahol feltételezzük, hogy gomba jelen van. Öblítse ki a terméket nem szabad, de a feldolgozás után jobb, ha nem lép be a fürdőszobába 12 órán keresztül.
 • Kreozot. A kátrány sárgás folyadékból készült, erős szagú alkohollal vagy éterrel készült oldat formájában. A készítményt betonra, cserépre, műanyag panelekre, téglára és egyéb sima felületekre kell felhordani. Szárítás után szappannal és vízzel le kell mosni. Nem kívánatos a kreozot a fa szerkezetek feldolgozására használni, mivel az oldat azonnal laza textúrákba kerül.
 • Antracénolaj. Különleges szagú, zöldes folyadék keletkezik a szénből. Az olajat jó profilaktikusnak tartják, hogy megakadályozzák a penész a falakon.
 • Borax. Ásványi anyag, amely természetes antiszeptikus. A csírázott formák felületkezeléséhez szükséges 2,5 liter folyadék és 1 csésze borász oldat elkészítése. Miután a foltot egy ruhával megtisztították, egy meglehetősen vastag kompozíciót alkalmaznak. Nem kell lemosni, de szárítás után a felszínt száraz papírral törölheti, hogy eltávolítsa a kinyert kristályokat. Egy másik megoldás: kevésbé koncentrált oldat (egy teljes pohár borvai és 4 liter folyadék), majd szórja be az érintett területet egy spray palackgal.
 • Kámfor-golyók. A gombafertőzés megelőzése érdekében a kámfor golyó kibővíthető.
 • Jód. Egy másik profilaktikus jódgőz. Ehhez egy pohár vizet helyeznek a fürdőszoba polcára, amelyben 10 mg szokásos jód-tinktúrát hígítanak. Célszerű, hogy ne legyenek fémtárgyak a közelben, mivel az illékony jódgőz korróziót okozhat.

Ne felejtsd el a "koktél" tisztítását.

A hatékony gyógyszerkészítményt 4 rész vízből, 2 rész hidrogén-peroxidból, 1 rész bórsavból és 2 rész ecetből készítik elő. Minden komponenst alaposan összekeverünk, majd a keveréket rongygal vagy szivaccsal megnedvesítjük, amellyel az érintett területeket kezeljük.

A gombaölés szakmai módszerei

Ha a gomba nagymértékben befolyásolja a fürdőszobai felületeket, akkor jobb módszereket kell alkalmazni a penész megsemmisítéséhez.

Háztartási vegyi anyagok

Az értékesítés során a kórokozó mikroflóra elleni küzdelem számos különböző eszközzel bír.

"Mil Kill" - emulzió, amely fertőzésgátló anyagot tartalmaz, és amely biztonságos az emberi egészségre. A gyógyszer különösen ajánlott finom porózus szerkezetű anyagokból készült összetett felületek kezelésére. Ugyanez a szerszám használható a szivárgások fertőtlenítésére, valamint a magas páratartalmú területeken található szerkezetek védelmére.

Az "izocid" egy olyan gyógyszercsalád, amely különféle mikroflórák elpusztítására szolgál, jellegzetesen olyan helyiségekben, ahol magas a vízgőz. Eszközök használhatók faanyag, kő, beton bázisok feldolgozásához, valamint vízbázisú festékek készítéséhez.

Well Done - egy modern antibakteriális megoldás, amely elnyomja a gombák, a penész, az algák fejlődését. Jelentős azonnali eredményt produkál, még a mikroorganizmusok kiterjedt kolóniáival is. Rendkívül alkalmas belső és külső felületek rehabilitációjára, alkalmas faszerkezetes, vakolt vagy festett szerkezetek kezelésére.

"Titán" Fungicid. Eszközök, amelyek arra szolgálnak, hogy a belső és külső festékbevonatokat eltávolítsák a penész és a penész után, anélkül, hogy eltávolítanák a befejező anyagot. A kompozíciót alkalmazhatjuk profilaxisra is.

SZAVO (Savó). Hatékony gyógyszer, melynek célja a kórokozó mikroflóra elleni küzdelem azokon a területeken, ahol nehéz megszabadulni a megnövekedett vízgőz-tartalomtól (konyhák, fürdőszobák, pincék, zuhanyzók). A gyártó garantálja a penész, algák, gombák 100% -os megsemmisítését. A szerszám rendkívül egyszerűen használható: nem igényel felületkezelést és további mosást.

Asztónia kiváló termék a penész eltávolításához olyan "könnyű" felületekről, amelyek nem igényelnek kaparást. Használható a polimer zuhanyfüggönyök, műanyag bútorok, csempe tisztítására.

"Gombaellenes" - egyetemes gyógymód, amely a gomba által érintett területek kezelésére vagy megelőző intézkedésként használható. A gyógyszert szinte mindenféle anyagra alkalmazzák: tégla, fa, beton, gipsz.

A Dali egy teljesen átlátszó, vízbázisú fertőtlenítő készítmény. Nagyszerű a faanyagok megakadályozására és megszüntetésére.

A belföldi és a külföldi gyártók számos festéket, habarcsot, alapozókat és egyéb építőanyagokat gyártanak, amelyek fungicid komponenseket tartalmaznak, amelyek biztosítják a felületvédelemt.

A szoba fertőtlenítése és ionizációja

A fürdőben lévő gomba elleni küzdelem érdekében az érintett területeket levegőárammal is kezelik, ami szintén ionokkal és mikroelemekkel gazdagodik. Mivel az ehhez tervezett speciális berendezések meglehetősen drágák, a munkát általában szakképzett szakemberek végzik.

A penész eltávolításával kapcsolatos nagyszabású munkák elvégzéséhez agresszív vegyi anyagokat is használnak, amelyek használata különleges óvintézkedéseket igényel. A hasonló gyógyszerekkel végzett kezelést szakképzett szakemberek végzik.

Biztonsági szabályok a szoba feldolgozása során

A penész eltávolítására irányuló valamennyi eljárás veszélyes munkafajták, mivel amikor a bőrön és a nyálkahártyákon káros gombás spóra keletkezik. Ezenkívül a felületek feldolgozásakor főleg olyan erős anyagokat használnak, amelyek égési sérülést, mérgezést és más negatív reakciókat okozhatnak.

Ennek elkerülése érdekében különleges óvintézkedéseket kell tenni. A munka során viseljen:

 • tartós gumikesztyű, amely védi a tenyerét és a csuklóját;
 • légzőkészülékek vagy légzőmaszkok;
 • műanyag szemüveg (lehetőleg speciális, szoros a szemgödrökhöz), hatékony szemvédelmet biztosítva.

A munka befejezése után ajánlott el kell dobni a használt védőfelszerelést, elsősorban kesztyűt és légzőkészüléket.

A fürdőszoba feldolgozásakor minden apró tárgyat el kell távolítani a szobából, és a nagyokat védőfóliával kell lefedni, amelyet alaposan összegyűjteni és eltávolítani kell.

Szükséges intézkedések végrehajtása a gomba megsemmisítésére gyermekek és háziállatok hiányában. Célszerű a kezelt helyiséget 2-4 órán keresztül szellőztetni, ezután jobb, ha 2-3 napig nem használja a fürdőszobát.

Hasznos videó a témában

Az alábbi videó bemutatja, hogyan lehet eltávolítani a gomba kolóniát a fürdőszobában modern háztartási vegyi anyagokkal.

A penész elleni harcot folyamatosan kell tartani. Miután a gomba a népszerű vagy professzionális eszközökkel megsemmisült a fürdőszobában, fontos, hogy megfeleljen az ajánlott megelőző intézkedéseknek, amelyek segítenek elkerülni az új gócok megjelenését.

Tisztítunk egy penészt és egy gombát egy cserépen

Mold a fürdőszobában csempe egy komoly probléma, amely nem csak az esztétikai vonzerejét a szobában, hanem a betegek egészsége. Az állásfoglaláshoz bizonyos kémiai eszközöket használnak, de leginkább - az emberek felhalmozott tapasztalataihoz. És a fekete formák előfordulhatnak a csempe különböző helyeken - a felszínen vagy a varratok. És mindez azért, mert a fürdőszoba létrehozta a kedvezőbb feltételeket a káros mikroorganizmusok előrehaladásához. A legfontosabb okok, amelyek miatt a gomba a csempe felé fordul, fokozott gőz és nedvesség képződés, rossz szellőzés és hirtelen hőmérséklet ugrások.

Az ilyen tényező, mint a fürdőben lévő gomba élőhelye, nagymértékben befolyásolja annak kezelésének módját. Mi ezek a módszerek, és hogyan kell eltávolítani a gomba a fürdőszobában a csempe, akkor tudni fogjuk.

Mi ez a cikk?

Gomba a csempe a fürdőszobában

Ha egy csempe gomba jelenik meg a fürdőszobában vagy a WC-ben, akkor nem lesz nehéz eltávolítani. Megfelelő szellőzéssel örökre elhagyhatja a szobát. De először tisztítsa meg a csempézett felületet. Zsírtalanítás után alaposan szárítsa meg. Ezután ecetsavoldatot alkalmaznak a csempere. Miután a felület teljesen száraz, jól előidézett szóda keveréket alkalmaznak rá. Ecének helyett klórtartalmat, hidrogén-peroxidot vagy réz-szulfátot lehet használni.

Ügyeljen arra, hogy folyékony anyagokat helyezzen be, töltetbe öntve. 5 perc elteltével a terméket a falakról lemossák.

Amikor a szódabikarbóna a csempere kerül, akkor a penész és az alkál aktív kölcsönhatására kis időtartamot kell biztosítani. Jó megoldás az éjjel előtti eljárás végrehajtása. Amikor a penész a falakról érkezik, át kell gondolni a helyzetet, és fel kell számolni azokat a tényezőket, amelyek a gombaspórák reprodukcióját okozzák. Ha lehetséges, próbálja szellőztetni a szobát, biztosítson jobb szellőztetési lehetőséget, és a kerámiák felületét folyamatosan törölje vízkezelések után.

Fekete a kereszteződésben

Sokkal nehezebb eltávolítani a feketét a fürdőszobában a burkolólapok között. Kezdetben próbálja meg tisztítani őket egy szódás oldattal és egy régi fogkefével.

 • egy csavarhúzó (vagy hasonló eszköz, amelynek lapát felülete a varratok szélességéhez);
 • asztali ecet, szóda (nátrium-hidrogén-karbonát), kloridkészítmény (fehérség például);
 • csiszolópapírral;
 • kemény sörtéjű fogkefe;
 • keskeny ecset;
 • habarcs.

A csíkok közötti intervallumokban a feketék eltávolítására szolgáló eljárás eltérő lehet.

A varratok tisztítására szolgáló módszerek

Az első út. Egyszerű és gyors. Ő a szokásos szóda és fehérítő vagy ecet megoldás. Ehhez a fehérítő folyékony oldatát áteresztik a csempék között, ahol sötétség van. Ezután törölje le egy ronggyal (szivacs), amelyet előzőleg a helyoldat oldásával kezeltek, a kompozíciót teljesen le kell mosni a falról. Javítsa ki az eredményt, ugyanazon helyeken áthaladva a szódát.

A második út. Nátrium-hidrogén-karbonátot (közönséges szóda) veszünk és öntjük egy lapos tálra. Vigyük a fogkefét, áztassuk a sörtéket és a szóda porba mártottuk. Ezután a szódás kefe dörzsölje az interdigital tereket. Ezután a kezelt varratokat vízzel leöblítjük és szárazra töröljük.

Az első két út valóban segít a sötétség megszabadulni. Fél év telik el, hogy mennyi lehet az eltarthatóságuk. Ezért nem zárja ki a fürdőszoba csempézett felületeinek ismételt gombás károsodása. Bárki, aki túl sokáig nem szándékozik különböző módszerekkel kísérletezni, hatékonyabb intézkedéseket választhat.

A harmadik út. Szerszám, kézi rögzítéssel - csavarhúzóval. Ha kézbe veszi, próbálja meg eltávolítani az összes ragasztóréteget a tisztított ízületekről. Igen, az eljárás nem könnyű. Azonban ez a leghatékonyabb megoldás, amely lehetővé teszi a forma kialakítását a habarcson a csempe lebontása nélkül. Mechanikusan, kis erőfeszítéssel, mind a szerszámot, mind a forrását eltávolíthatja. Az út tragikus. Ezenkívül a sérülést a csempe okozhatja. A repedések megnyitása után ecettel kezelik őket, majd újra lezárják. Ebben az esetben a habarcsot olyan módon kell kiválasztani, amely mind víztaszító, mind antiszeptikus anyagokat tartalmaz.

Kémia a kerámiák gomba ellen a fürdőszobában

Nem csak a fenti eszközök, amelyek mindig a kezében van egy gondoskodó háziasszony, segít megszabadulni a gomba a csempe. Ez az erre a célra szánt speciális készítményeken keresztül történhet.

Az ilyen készítményekkel végzett feldolgozás lehetővé teszi a helyiség minden felületének tisztítását, beleértve az egészségügyi és higiéniai eszközök alatt lévő területeket. Azonban a fő feladat még mindig az, hogy kiküszöböljék a penészesedés okait.

A tisztító intézkedések megkezdése előtt meg kell vizsgálni és szigorúan be kell tartani az előzetes felületkezelés szabályait. Először az erős szennyezést eltávolítják, majd ezt a helyet egy épületszárítóval szárítják. A feldolgozás során a víz nem ajánlott, mert a levegő rendszert szárazon kell tartani. Az antifungális szerek alapos feldolgozását a csempeelemek közötti varratoknak kell alávetni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a speciális vegyszerekkel végzett felületkezelés során mindig tiszteletben kell tartani a személyes biztonság szabályait. Az arc védőmaszkkal van ellátva, kézzel - gumi kesztyűvel. Ez az egyetlen módja annak, hogy elkerüljük az aktív kémiai vegyületek használatának káros hatásait, amelyekkel a zárt térben való érintkezés alig kerülhető el.

A réz-szulfát oldatot a WC-ben és a fürdőszobában lévő öntőforma eltávolítására közvetlenül a csempe és az ízületek eltávolítására használják. A vitriol toxicitását figyelmeztetni kell a biztonsági intézkedések meghozatalára. A használati utasítás szerint a terméket vízzel 100-10 arányban keverjük össze, azaz 10 g vizet öntünk 10 g vízbe. A csempézett felületet olyan oldattal kezeljük, amelyben egy szivacs áztatható. Varrás varratán fogkefével vagy kefével. Az erős fekete aggregáció helyén azok ismételten átmennek. Ezután várjon néhány órát és mossa le az alapot. A levegő szellőzik a helyiségben.

A klórt tartalmazó fehérítő szintén kiváló eszköz a penész eltávolításához. Mosószer nem szükséges. Az eljárás után a helyiség szellőztetett.

A gyógyszergyártásnak az öntőformákkal szembeni ipari termelés jegyzéke:

Sokan figyelmen kívül hagyják a speciális gombaellenes szerek megvásárlását, előnyben részesítve őket több költségvetési lehetőséggel (például réz-szulfáttal). Az utóbbi túlzott lelkesedése viszont költséges lehet a földesúr számára. Mivel a réz-szulfát használata, amely megszünteti az egyes gombafajokat, egy másik fejlődése lehet. Ebben az összefüggésben a legelőnyösebb választás egy modern ipari létesítmény választása.

A fürdőszobában a cserép eltávolítása furatsilinnel feldolgozható. Ez az eszköz pozitívan bizonyította a feketeség kezelését. Mi indukált furatsilinovy ​​oldat - 1 tabletta / liter víz. Ráadásul a gyógyszer olcsó és ugyanakkor igen hatásos. Sokan, akik ezt használják, azt állították, hogy régen megfeledkeztek arról, hogy a falakon gombafertőzés történt.

Felhívjuk a figyelmet: csak akkor fertőtleníthető, ha nincsenek gyermekek, felnőtt rokonok és háziállatok a házban. Ha a szerszámot egészségügyi-higiéniai helyiségekben hozták létre, fontos, hogy ne csak intézkedéseket hozzanak annak kiküszöbölésére, hanem a lehető legkisebbre csökkentsék a megjelenéshez szükséges további lehetőségeket. A fürdőszoba nedves páratartalmának egyik leggyakoribb oka a kondenzvíz bevonatú csövek, szivárgó csapok, a vízelvezető berendezések vízszigetelésének, a vízvezeték-szerelvények és más egészségügyi berendezések problémáinak romlása.

A professzionális eszközök segítenek megoldani a fekete problémát a kerámia bevonaton. A csomagolásukon világosan fel kell tüntetni, hogy elpusztítják a penészt, és nem profilaxikus gyógyszerek. Az ilyen pénzeszközök felhasználására vonatkozó döntést, vagy pedig az emberek tanácsát, mindenkinek figyelembe kell vennie, figyelembe véve az adott helyzetet.

Népi módok

A gombaölő szerek hivatalos eszközein túlmenően az embereknek a probléma megoldása is nagymértékben hatékony. Ez a módszer különösen alkalmas azok számára, akik valamilyen okból nem tolerálják a vegyszerek használatát.

Például a teafaolaj kiváló lehetőség az emberek számára. Meleg vízzel keverve. A feldolgozás permetezővel történik. A szerkezet nem igényel mosást.

A bórsav, a jód és a teafa olaj jól bevált összetétele. Ezenkívül a felületek kezelésére olyan rögtönözött eszközöket használjunk, mint borász (egy csésze por 1 liter vízre feloldva), ammónia (a víz aránya 1: 1).

A népszerű harci módszerek azonban csak akkor alkalmazhatók, ha a sötétség csak csempézett felületen kezdődik. Ha a gomba itt szokásos lakó, akkor jobb, ha professzionális eszközökkel, és még jobb is - szakemberek segítségével.

Fekete penész és gomba a fürdőszobában: hogyan lehet eltávolítani gyorsan és olcsó?

A régi épület házainak egyik fő problémája - a gomba a fürdőszobában, hogyan kell eltávolítani, minden háztartásnak tudnia kell, mert ez a jelenség nemcsak a fürdőszobai megjelenést rontja, hanem veszélyes is lehet a lakás minden lakójának egészségére nézve.

A fürdőben lévő gomba igen nehéz eltávolítani. Ezek a káros mikroorganizmusok bármilyen felületre telepedhetnek, akár az emberi szem elől rejtve. A gombafertőzés elváltozása olyan falaknál alakulhat ki, amelyek rossz minőségű építőanyag használata miatt keletkeznek, vagy a ház építése során felmerülő hibák miatt.

Fekete forma a fürdőszobában, amely megjelenik a mennyezeten, falakon, csöveken és a csempék között - ez a következmény, amelynek oka sokkal mélyebben fekszik. Ahhoz, hogy megtalálja a módját, hogy megszabaduljon a penésztől a fürdőszobában és a gombákban, meg kell értened, mi vezetett a megjelenéshez és ahol a micélium található - a gombás foltok terjedésének forrása.

A gomba lehet csempe alatt, porózus felületeken, mint pl. Poliuretán hab, festék, műanyag, gipsz. Még nehezebb küzdeni a gomba ellen, ha a penész középpontja téglából és betonból származik. Ebben az esetben csak radikális eszközökkel - egy nagyjavítással, amelynek során minden dekorációra és díszítőelemre szét kell szedni a fürdőszobában (mennyezet, padló és falazólapok vagy műanyag panelek). A javítás során gyakran szükséges eltávolítani az anyag felületi rétegét, amellyel a helyiség minden felületét vakolták. A csöveket általában cserehelyezésnek vetik alá az összes vízvezetékberendezéssel együtt.

Mielőtt befejezi a fürdőszobát, speciális gombaellenes szerekkel kezelik. Az építőanyagok modern gyártói többkomponensű kompozíciókat kínálnak, amelyek az intersticiális ízületekhez adhatók a gipsz, festék és habarcs készítéséhez. Néhány befejező anyag már tartalmaz gomba és penész elleni eszközt.

Azonban ez a módszer a gomba kezelésére a szobában racionális csak azok számára, akik vásároltak egy lakást, és készülnek mozogni. Nagyobb felújítások elvégzése, amikor a szerszám megjelenik a fürdőszobában, nincs jelentősége a jelentős idő, erőfeszítés és pénz miatt. Ha a gomba megjelenik egy már lakott lakásban, egyszerűbb eszközökkel lehet megsemmisíteni.

A feldolgozó helyiség előkészítése

Annak érdekében, hogy a helyiség hatékony legyen, a fürdőszobát fel kell készíteni. A fekete fóliával bevont területeket alaposan megmossák és szárítják. Olyan helyeken, ahol a gomba nagy mennyiségben felhalmozódott, távolítsa el a felső réteg anyagát. Ezután a helyiséget szárítani kell. Ez több óráig is eltarthat. Fontos, hogy ebben az időszakban senki ne használja a fürdőszobát.

Néha vannak olyan üregek a falakon, ahol a nedvesség és a kondenzátum felhalmozódnak. Megtalálhatja őket a falak megérintésével. Ha a gipszréteg alatt egy üreges rész található, akkor meg kell szüntetni ezt az építési hibát, majd csak a falak feldolgozásához kell folyamodni. A fal üregje a gombák elterjedésének melegágyává válhat, és hiába próbálkozik minden külső megnyilvánulása ellen. A falak, a padló, a mennyezet, a csővezetékek és a vízvezeték szétszáradása után száradni kell. Az ehhez szükséges idő az alkalmazott eszköztől függ.

Házi készítésű receptek a gomba plakettjének megsemmisítésére a fürdőszobában

A fürdőben lévő gomba általában először a sarkokban jelenik meg: a padlón vagy a mennyezeten. Ezeknek a mikroorganizmusoknak a spórái gyorsan terjednek a helyiségben, ezért a patogén baktériumok sokszorosításának első megnyilvánulása és a fekete penész foltjai különböző felületeken való megjelenése nagyon kevés idő telik el.

a gomba megsemmisítése a fürdőszobában

Amint egy kis fekete folt tűnt fel a mennyezeten, vízvezetékben, csövekben vagy csempékben, minden intézkedést azonnal meg kell tenni a kellemetlen jelenség leküzdésére. Az öntőforma fejlődésének kezdeti szakaszában ez önállóan történhet, az egyes családok számára rendelkezésre álló népi jogorvoslatok, például a szóda és az ecet felhasználásával. A gomba sejtjei elpusztulnak ezen anyagok hatásával, és a mikroorganizmusok teljes kolóniájának növekedése megáll.

Egy speciális szerszám előkészítése és a fekete szerszám eltávolítása a fürdőszobából nagyon egyszerű:

 1. A helyiségben lévő összes felületet szódával kell kezelni, majd az anyagot ecettel meg kell öblíteni. Különös figyelmet kell fordítani azokon a területeken, ahol a gomba aktív reprodukciója történik. De még a penészmentes felület is jobban fedezhető egyenletes réteg paszta szóda és ecet, hogy megakadályozzák a terjedését a gomba.
 2. 1 óra múlva alaposan mossa le a szódát meleg vízzel és fürdővel.
 3. A helyiséget alaposan meg kell szárítani a feldolgozás után.

Nem kevésbé olcsó módja a falak tisztítására a gomba - bórsav és hidrogén-peroxid. Az összetevőket vízzel egyenlő arányban keverjük össze, majd a folyadékot a fürdőszobában lévő összes felületre töröljük. Ugyanakkor emlékeztetni kell arra, hogy a hidrogén-peroxid károsíthatja a festéket, különösen faanyag vagy műanyag esetén, ezért óvatosan kell használni ezeket az eszközöket. A kezelés után a falakat meleg vízzel kell mosni.

Van egy népi jogorvoslat a fekete formára, amelyet nem kell lemosni, mivel teljesen ártalmatlan az ember számára. Ez teafaolaj. A benne lévő anyagok káros hatással vannak a gomba sejtjeire. Elég, hogy keverjünk 2 tk. Teafaolaj 2 csésze vízben, és permetezze a keveréket a falra spray-palackgal. Célszerű, hogy a fürdőszobát több óráig ne használják a kezelés után (az esti lefekvés előtt este használhat gerincteleneket).

Vegyi gombaellenes szerek

A gomba elleni hatékony segítő a klór. Ez az anyag számos patogén baktériumot és káros mikroorganizmust ölthet meg. A fekete penész nem kivétel. Ha a száraz klór nehezen elérhető, klórtartalmú fehérítőt lehet vásárolni bármely hardverraktárban, megfizethető áron.

Minden felületnek szárazon kell lennie a kezelés előtt. A fehérség csak kesztyűben és speciális maszkban használható: az anyagnak erős a klórja, és károsíthatja a kezek bőrét is. A normál fehérítőt vízben 1: 10 arányban hígíthatjuk és dörzsölhetjük a falakkal és a gomba által érintett területekkel a kapott oldattal. A feldolgozás után a fürdőszobának jól szellőztetve kell lennie, mivel a klór éles illata hosszú ideig marad.

Egy közös vegyi anyag, amelyet a fürdőben a penész és gombás kolóniák ellen lehet használni, réz-szulfát. De ennek az anyagnak a lehető legbiztonságosabbnak kell lennie, mivel nagyfokú toxicitást mutat. A vitriol gőzök belélegzése veszélyes az egészségre. A falak kezelésére irányuló munkát légzésvédőben, kesztyűben és védőruhában kell elvégezni.

A készítményt a gomba által érintett felületre kefével alkalmazzuk. Az eredmény javítása érdekében jobb, ha 2-3 órán át nem mossa le az anyagot, és ha elég idő telik el, akkor a falak moshatók és száríthatók.

Ipari termelés a gomba elleni küzdelemben

A szaküzletekben különböző gyógyszerek találhatók a fürdőben lévő gomba elleni küzdelemben:

 1. "Gombaellenes" - egy speciális megoldás széles fungicid hatással. A folyékony keverék összetevői aktívak a penész, gomba, mohák, zuzmók, és bizonyos típusú hibák, amelyek bejuthatnak a lakásba. Az eszközök alkalmasak bármely felület, kivéve a fém és a propilén feldolgozására. "Gombaellenes" is adható vízalapú festékekhez, vakolatokhoz, habarcsokhoz, és önállóan is fel lehet használni a felületkezeléshez.
 2. Az S-Hydrotex-P egy házi száraz keverék, melyet bármilyen helyiségbe lehet tenni: a fürdőszobából és a konyhából a nappaliba. A keveréket vasbeton szerkezetekre alkalmazzák, ami lehetővé teszi számodra, hogy hatékonyan kezeljük nemcsak a fekete penész hatását, hanem elpusztítsuk a fókuszát is.
 3. "Natura Antimantar" - speciális alapozó falakhoz és mennyezetekhez, vízbázisúak. Az érintett felületen vékony rétegen alkalmazzák, teljesen elpusztítja a gombát. Szárítás után az alapozó védőfóliát képez, amely megakadályozza a penész újbóli előfordulását. Ennek az eszköznek további előnyei az, hogy nem rendelkezik külön szaggal.
 4. A "Biolavatio" -ot olyan helyiségekben használják, ahol nagy számú penész és penész van. Nem csak a káros mikroorganizmusokat ártalmatlanítja, hanem a penész által sötétített felületeket is.
 5. "Homeenpoiste" - klórra épülő gombaellenes szer. Harcol a gombák spórái bármely felületen, beleértve a fát és a műanyagot.
 6. A "HG" egy fertőtlenítőszer, amelyet Hollandiában gyártanak. Hatékony a gombás fertőzések pusztításáért a magas páratartalmú helyiségekben. Kerámia burkolólapok, csempe ízületek, falak és mennyezetek feldolgozására használható a fürdőszobában. "
 7. A Renogal egy német fertőtlenítő megoldás, amely nem csak a gomba ellen küzd, hanem más patogén mikroorganizmusokat is, amelyek a lakóövezetekben különböző felületeken telepedhetnek le.

A gomba elleni ipari eszközökkel szigorúan követni kell a használati utasítást és követni kell a biztonsági eljárásokat, hogy az erős vegyi összetevők ne károsítsák a kezek bőrét, és a toxikus anyagok gőzei ne kerüljenek a légutakba.

Megelőző intézkedések

A legjobb módja a gomba és a penész elleni küzdelemnek a fürdőszobában megakadályozhatja a káros mikroorganizmusok megjelenését. Ehhez kövesse a tisztaság alapvető szabályait. Mivel a gomba jelenik meg, ahol nedvesség van, biztosítani kell, hogy a fürdőszoba száraz legyen. Ehhez meg kell változtatni a sérült csöveket és a vízvezetékeket. A kiváló minőségű törölközőmelegítő jelenléte részben megoldja a magas páratartalom problémáját.

A légáramlást jó szellőztető rendszerrel fenntarthatja. A legjobb megoldás egy korszerű telepítés lenne a fürdőszoba szellőztetésére, amely kipufogódobozként működik és bekapcsol a világítással. A friss levegő további forrása a fürdőszobában lehet ajtó, amelynek alján több nyílás van. Ezek az ajtólapok speciális vízálló anyagokból készülnek, és kifejezetten a fürdőszobákhoz készültek.

A vízkezelési eljárások elfogadása után kívánatos a falak és a vízvezetékek törlése, így vízcseppek felhalmozódhatnak rájuk. Nem lesz felesleges, hogy hagyja az ajtót a szobába nyitva egy ideig. Ha nagy mennyiségű kondenzáció van a fürdőszobában, ez azt jelzi, hogy a helyiség rosszul fűtött. A hideg falak magas páratartalom mellett ideális feltételeket biztosítanak a gomba kifejlődéséhez. Ezért a helyiséget fel kell melegíteni vagy egy további fűtőt kell elhelyezni a helyiségben.

A fürdőszobában lévő dolgok szárítása szintén nem ajánlott. A füstök, amelyek mindig a szárítási folyamatban jelennek meg, növelik a helyiség nedvességtartalmát. A fürdőszobát hetente egyszer gondosan meg kell tisztítani. A profilaxis során, néhány hónapon keresztül, a falak, a padló és a mennyezet speciális megoldásokkal kezelhetők, amelyek segítenek megakadályozni a gomba fejlődését.